24 – 30 martie 2014

24-30 martie 2014 este săptămâna luptei cu sine şi a alungării tristeţii care îmbolnăveşte sau distruge. În această săptămâna avem de parcurs evenimente astrale importante pentru ceea ce se prefigurează a fi marea transformare a anului 2014. Este vorba despre conjuncţia lui Uranus cu Junon care se va împlini marţi, pe 25 martie, de careul lui Junon cu Pluton care se va împlini vineri, 28 martie, dar şi de împlinirea, la finalul săptămânii, a unui stelium pe Berbec format din luminarii, Uranus şi Junon.
Săptămâna va fi plasată, aşadar, sub semnul schimbărilor ample care vizează continuarea unor demersuri cu care am luat contact în ultimele 10-15 zile, dar şi trasarea unor direcţii importante, noi, care privesc transformarea fiinţei, adoptarea unor decizii categorice ori, pentru cei categorici, distrugerea unui demers care până acum s-a dovedit a fi orientat împotriva persoanei, a grupului sau ineficient.
În sfertul de zodiac pe care-l parcurge de la Capricorn la Berbec, Luna se va întâlni cu Pluton, cu Venus, cu planetele din Peşti şi, spre final, cu Soarele, accentuând, împreună cu Uranus şi Junon, vârful unui careu în T destul de puternic, ce are ca baza opoziţia lui Jupiter cu Pluton. Aşadar, ceea ce se întâmplă pe acest final de lună martie reprezintă de fapt şi încheierea unor evenimente sociale de mare răsunet.
În viaţa personală tensiunile vor fi cumva modulate şi încadrate în aşa fel încât insuccesul să se amestece cu soluţiile aplicate imediat, iar tensiunea de acum să nu pară diferită de cea din săptămânile anterioare.
Viaţa socială va trece printr-o transformare destul de puternică sugerând opiniei publice iminenţa unui pericol ce stă să explodeze. Nu va exploda nimic, nici în această săptămână şi nici în viitorul apropiat, pentru că ceea ce se întâmplă acum, fie că este final de demers, fie că acum sunt creionate alte trasee, face parte din marele proces al transformării, din care şi anul 2014 face parte. Este vorba despre reconfigurarea centrelor de putere care va mai avea de parcurs încă vreo câteva etape până când se va finaliza.
În această săptămână toţi au putere, toţi şi-o manifestă şi în funcţie de calitatea faptelor, de ce decizi iau, de ce hotărâri iau arată ce destin şi-au ales. Unii se vor preocupa de lucruri mărunte, uitându-se tot timpul cu lupa la seminţele care le sunt presărate la picioare şi povestindu-le tuturor celor din preajmă cât de mari sunt, ca bostanii sau ce plante minunate cresc din ele, asemenea vrejului de fasole a lui Jack. Alţii vor prefera marile decizii, îşi vor face ordine în viaţă, vor pune punct unor relaţii, se vor apropia de alţii, chiar dacă la început cu o uşoară reţinere, iar spre finalul săptămânii (pe Luna nouă) vor fi mult mai încrezători că ceea ce le-a fost predispus în această săptămână s-a dovedit de bun augur şi folositor.
În egală măsură, 24-30 martie este şi o săptămână de maturitate pentru că se încheie un ciclul Lunar şi se iniţiază altul, dar şi pentru că sunt parcurse zodii care vin acum în contextul marilor direcţii astrologice să lanseze un mesaj straniu. Dacă ceea ce vine din Berbec ne îndeamnă spre transformare, ceea ce vine din Capricorn şi din Peşti ne îndeamnă la măsură, înţelepciune, iertare. Va fi nevoie în această săptămână să găsim linia mediană dintre ambiţiile de a fi cei mai buni în domeniul pe care-l preferam şi de a avea grijă ca în căutarea succesului să nu stricăm corola de minuni a lumii, ca în poezia lui Blaga.
Lupta cu sine înseamnă acum dezvelirea de o anumită parte a caracterului, conştientizarea anumitor defecte şi îmbrăţişarea unor noi deschideri de dragul succesului, victoriei sau bunăstării.
Sunt avertizaţi în mod special cei care-şi iubesc prea mult secretele că, dezvelirea de o latură a fiinţei pentru a îmbrăţişa un succes, ar putea însemna şi vulnerabilizarea în faţa unei curiozităţi generale. Cu alte cuvinte 24-30 martie 2014 este şi săptămâna riscului. Cei care nu reuşesc să-şi atingă ţintele s-ar putea să nu mai aibă la ce să se întoarcă. De aceea este important să evaluăm cu maximă înţelepciune riscul, să dăm curs îndemnului venit din Peşti şi să impregnăm lucrurile cu mult tact cu multă diplomaţie sau cum se spune în popor să lăsăm întotdeauna loc de bună ziua. Cei care nu lasă loc de bună ziua vor trebui să-şi evalueze foarte bine forţele în aşa fel încât să obţină garantat succesul în ţintele pe care și le stabilesc pentru că s-ar putea ca, în cazul unui eşec, să nu mai aibă la ce să se întoarcă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi demn în curaj. Curajul fără demnitate poate trece drept tupeu, iar tupeul are o energie respingătoare, periculoasă pentru sănătatea minţii sau pentru armonia psihoemoţională.

Schimbări ample. Dinamica face trimitere la destin. Speranţa de a trăi mai bine vine la pachet cu schimbarea. Spontaneitatea este pedepsită. Cu cât modificările persistă mai mult cu atât oamenii se simt îngânaţi negativ de destin. Se face apel la o resursă. Binele este găsit în structurile esenţiale. Problemele mici sunt văzute disproporţionat. Soluţiile vin prin redimensionare a realităţii.

Debutul săptămânii se face într-un ton dinamic pentru că astăzi Luna împlineşte nu mai puţin de 8 aspecte: o conjuncţie (cu Pluton), trei sextile (cu Neptun, Mercur şi Chiron), trei careuri (cu Soarele, Junon, Uranus) şi o opoziţie (cu Jupiter). De fiecare dată când se împlinesc într-un interval atât de scurt atât de multe unghiuri oamenii sunt îndemnaţi sau determinaţi de suma factorilor să ia decizii importante sau să dea curs unor schimbări ample. Indiferent de tabăra în care se află vor fi îndemnaţi astăzi să se exprime cu forţă prin puterea cea mai mare ori prin talentul cel mai puternic pe care-l deţin. Luna se află în Capricorn şi emoţiile trec acum printr-o uşoară restricţie, în sensul că vom fi tentaţi astăzi, indiferent că este bine sau este rău, să dăm mai mult credit celorlalţi.
Pentru că trecem acum prin opoziţia Lunii cu Jupiter momentul de început al acestei forme disimulate de acceptare vine printr-o constrângere. Vom avea impresia că numai acceptând părerea celuilalt sau dându-i dreptate ne vom păstra într-un con al accesibilităţii ori a toleranţei. Numai plecând fruntea vom fi ascultaţi la un moment dat sau doar aşa vom fi menţinuţi în structurile în care am activat până acum. Aşa cum lesne este de observat, fruntea aplecată astăzi înseamnă şi contorsionarea coloanei, chiar şi pentru cei care au mari probleme în a face acest lucru (psihologic vorbind). Deci nu acceptăm părerea celorlalţi de la sine, ci o facem cu nerv, cu invidie, cu irascibilitate sau cu dorinţa de a pune la punct pe altcineva.
Conjuncţia Lunii cu Pluton care se împlineşte în a doua parte a zilei (asta înseamnă că Luna va fi cea mai mare parte din zi în fereastra conjuncţiei cu această planetă) înseamnă şi integrarea sa în careul în T pe semne cardinale cu Uranus focar. Când Luna se află în conjuncţie cu Pluton, Uranus se află în conjuncţie cu Junon, asta înseamnă că elementul feminin, indiferent de zona în care se află – în interior (Pluton) sau în exterior (Uranus) – va primi din partea lui Jupiter (care face o opoziţie cu Pluton şi un careu cu Uranus) lovituri dure. Indiferent ce decizie luăm, vom avea impresia că nu ni se va face dreptate sau ca binele primit este incomplet şi mai rău lucrurile vor părea astăzi decisive, chiar dacă pe alocuri vor fi nefinalizate sau incomplete.
Astfel, dăm curs luptei cu sine, aşa cum ne îndeamnă şi deviza generală a săptămânii şi, pentru a supravieţui în registrul comportamental în care am activat în săptămânile anterioare, vom face apel la resurse. Nu este însă o zi în care să se compromită binele întru totul. El este ascuns în structurile esenţiale, în educaţia morală, în inspiraţie, în sensibilitate sau în iertare. Faptele, acum, ne definesc şi, în egală măsură, ne argumentează calitatea pozitivă a sufletului a gândirii sau a întregii structuri emoţionale. Prin faptele pe care avem puterea să le ducem până la sfârşit arătăm dacă asta suntem buni sau răi.
Prin urmare, debutul săptămânii ne îndeamnă astăzi să căutăm soluţii miraculoase pentru a redimensiona realitatea în care trăim. Astăzi vom crede că dacă impunem cu forţa o idee şi este acceptată atunci ea va face pui în virtutea inerţiei, iar dacă astăzi adjudecăm o victorie sau suntem beneficiarii unei numiri spectaculoase (aceea la care am lucrat în săptămânile anterioare) atunci schimbarea produsă cu forţa va lua în zilele următoare înfatisarea schimbării venită de la sine. Cei care studiază astrologia înţeleg că acestea sunt jocuri periculoase pe care omul le hrăneşte pentru că nu doreşte să privească dincolo de efectul imediat al magnetismului astral. Soarele şi Lilith sunt în continuare în trigon şi atunci când vine vorba de exprimare personală, de impunere, de originalitate, de a ţinti foarte sus intervine şi păcăleala minţii, blazarea sau alte forme de pericole pe care adeptul unei căi spirituale ar putea să le întâlnească în drumul său (mândria, egoul spiritual, vanitatea, abuzul emoţional ș.a.m.d.).
Cel care reuşeşte să-şi ţină firea în faţa acestor probleme mici şi va refuza cu tărie de caracter să le vadă exact aşa cum sunt, nu disproporţionat, nu prea mari, nu exagerat de mari, va reuşi să găsească ajutorul adevărat în structurile esenţiale. Speranţa de a trăi mai bine nu vine prin bruscarea percepţiei asupra realităţii nici prin bruscarea celor din jur care se încadrează aşa cum pot în realitate, ci vin prin acceptarea unei schimbări. Prin acceptarea unei schimbări atingem acum un punct extrem de delicat şi sensibil, dar nu doar al acestei zile sau al acestei săptămâni, ci un punct delicat al întregii luni martie. Pentru că refuză schimbarea, oamenii se pedepsesc invocând motivul spontaneităţii și de aceea, atunci când sunt dezinvolți, jignesc, nu ajută, nu susţin, nu iartă, ci doar lovesc și, mai ales, pentru că refuză schimbare, au impresia că trăiesc foarte greu.
Schimbarea nu înseamnă doar modificarea unor structuri sociale, aceasta ar putea fi o consecinţă a transformării, ci vine prin a acordă individului dreptul de a folosi beneficiile progresului spiritual, social, moral, afectiv comportate până acum. Este lesne de înţeles că nu am crescut degeaba. De aceea este important ca ceea ce am învăţa să şi punem în practică, iar reţinerile, constrângerile sau ataşamentele ori posesivitatea divulgă faptul că nu dorim schimbarea și, la vedere, oamenii vor părea irascibili, tensionaţi, încordaţi, temători în fața surprizelor sau distrugători prin spontaneitate. Dacă vor face efortul necesar pentru a vedea care este etapa următoare şi în ce constă transformarea vor fi pozitivi prin spontaneitate, nu vor distruge nimic prin dezinvoltură şi vor fi de preferat pentru cei din jur.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera propria persoană un adversar şi, în egală măsură, de a nu considera că, de la sine, tensiunile acestei zile indică altceva. Nu, tensiunea acestei zile spun că omul se află în conflict cu el însuşi. Restul, adică faptele, atitudinile sau urmările acestora, privind la scara macro a evoluţiei sale, sunt detalii. Asta înseamnă că dacă va dori ca astăzi să facă ceva esenţial va trebui să se oprească din a se considera un adversar.

Se pune un rămăşag. Bucuriile mici par nepotrivite, iar cine şi le permite le plăteşte mai scump. Gratuitatea este criticata. Ceea ce nu are conţinut este evidenţiat. Se spune o minciună. Demersurile se complică prin atingerea integrităţii celorlalţi.

Ziua în care Uranus şi Junon se întâlnesc într-o conjuncţie este momentul în care facem un legământ. Pentru că se continuă o parte din predispoziţiile zilei anterioare, deoarece Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Capricorn (deci fondul rămâne), lucrurile mici trebuiesc văzute astăzi prin dimensiunea reală pe care o au. Elementul principal al acestei zile este acela că vom simţi nevoia astăzi să facem o plată. Plata înseamnă, de asemenea, maniera în care oamenii reuşesc să-şi cumpere siguranţa, încrederea sau chiar liniştea. Cei care reuşesc astăzi să înţeleagă că schimbarea nu este un eveniment, ci este un proces, ca binele obţinut prin modificarea stării de conştiinţei nu este un vârf despre care să vorbim toată viaţa, ci locul unde vom trăi dacă îl vom atinge, vor reuşi să lase în urma critica, invidia, răutatea sau vor fi protejaţi de o mână nevăzută a destinului în aşa fel încât evenimentele neplăcute, tristeţea, conflictele cu societatea sau cu cineva din preajma ori alte episoade negative să-i ocolească.
Contextul în care Junon şi Uranus se întâlnesc nu este acela potrivit pentru a da curs noilor asocieri, ci, dimpotrivă, de a le proteja pe acelea care se află într-o situaţie critică. Unii vor simţi nevoia să se împace cu un prieten cu care au fost certați în ultima vreme sau să ajungă la o înţelegere cu un duşman în aşa fel încât de acum încolo să nu-şi mai folosească energia luptând împotriva sa, ci doar ignorându-l. O parte din demersurile acestei zile vor fi marcate de minciună sau se vor complica deoarece oamenii, astăzi, vor fi prea mult preocupaţi de propria integritate. În continuare îi sperie schimbarea pentru că se aşteaptă ca aceasta să fie explorată pur şi simplu în tot felul de ipostaze sau într-un singur eveniment după care să nu se mai întâmple nimic şi să fie aşa cum se simt acum: abandonaţi.
Închipuindu-şi tot felul de situaţii care nu se mai întâmplă, mulţi vor fi tentați să evidenţieze un conţinut care nu interesează pe nimeni. 25 martie aduce o altă etapă a luptei cu sine sau aceeaşi etapă într-o înfăţişare nouă. Pentru că astăzi bucuriile sunt mici, cei care-şi permit să le vadă mari vor trebui să plătească după cum le văd.
Dacă în privinţa vieţii personale conjuncţia lui Junon cu Uranus în Berbec aduce asocieri de proastă factură sau asocieri împotriva statutului de acum, viaţa socială va intra într-o nouă etapă de frământare. Pe ideea “m-am săturat să trăiesc aşa, vreau să ma duc în altă parte, să colaborez cu altceva sau vreau să fac ceva extraordinar prin viaţa asta” mulţi vor pune astăzi capăt unei etape. Pentru că această conjuncţie Junon-Uranus poartă ambivalența bine-rău (se împlineşte deopotrivă pe sextil Luna-Saturn şi pe careu Luna-Marte) nu se poate stabili din analiza generală dacă prin această asociere se distruge ceva rău. De asemenea, nu se poate stabili nici dacă se distruge ceva bun, ci, în mod sigur, se va atenta la o calitate asupra căreia ne-a îndreptat întreaga atenţie de la începutul anului până acum şi pe care nu am reuşit să o stabilizăm. Din această cauza mulţi vor avea impresia că se întorc în timp la problemele finalului de an 2013 sau mai încolo, însă este important să-şi ţină firea, să nu se piardă în detalii şi să nu uite că întotdeauna mesajul astral care vine din Berbec ne îndeamnă să privim în faţă. Asta înseamnă ca ţinta acestor asocieri doar va păcăli cu nostalgiile trecutului sau cu genul acesta de impresii, nu neapărat că va reînvia conflicte mai vechi.
Prin urmare, 25 martie este o zi în care ne stabilim un legământ. Ne promitem că de acum încolo vom fi altfel, ca asocierile vor avea o altă calitate, că vom privi în altă direcţie sau că nu mai dorim să hrănim aceleaşi conflicte sau aceleaşi bucurii superficiale, aşa cum s-a-ntâmplat până acum. Renunţând la ceea ce am menţinut superficial mulţi vor avea impresia că se întorc în trecut, dar aşa cum bine ştim schimbarea nu este un eveniment, ci un proces şi trecând de la energiile vechi, la cele noi, trecând de la vechiul mod de a fi, la noul mod de a fi, această zonă intermediară le va zdruncina multora conştiinţa şi îi va îndemna să creadă că nu pot supravieţui decât dacă mint. Pentru că mulţi consideră că punctul în care au ajuns reprezintă o sumă de factori și că este cazul să plătească destinului altfel sau celui din preajmă să-i ofere un alt preţ, ceea ce este oferit astăzi cu titlu gratuit va fi lovit de o critică aspră din partea celorlalţi pentru că astăzi nu vom putea vedea un viitor susţinut pe gratuitate, ajutor sau detaşare. Spre seară, Luna va intra şi în fereastra careului la Nodurile sale şi vom constata o sporire a diversităţii elementelor negative în detrimentul celor pozitive.
Formatorii de idei vor reuşi astăzi să umple minţile celorlalţi cu prostii pentru că minciuna are mare căutare acum deoarece oamenii nu sunt familiarizaţi cu această stare de gol. Din această cauză, trecerea de la un nivel la altul produce, în general, dezordine. În felul acesta, cei care lucrează cu energia ori care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală sau care sunt familiarizaţi cu această stare de gol vor privi ziua de 25 martie ca pe un curent foarte puternic menit să-i ducă în înaltul cerului.
Cu alte cuvinte, pentru omul comun, viaţa personală va fi zdruncinată de lucruri pe care nu va şti să le încadreze corect ori nu va şti să le coordoneze în mod corespunzător, iar în zona socială se spun și se fac lucruri regretabile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa forţa universului să ne ajute în a ne sugera care sunt asocierile pe care trebuie să le abordăm acum. Unii s-ar putea să aibă nevoie să hrănească asocieri aici în această lume, alţii s-ar putea să aibă nevoie de asocieri cu cei din subtil. Dacă sunt deschişi să primească adevărul vor şti exact cum trebuie procedat.

Istețimea este o broşă. Şarlatanii se îmbrăcă în curcubeu. Oamenii simpli se ascund pentru că logica le arată dezechilibrul. Apar oameni purtători ai unor mesaje puternice. Contact cu înţelegerile subtile ale vieţii. Umilinţele sunt catalogate, înţelese, iertate. Cine cade pradă tentaţiei se revoltă împotriva propriei puteri de a ierta.

Trigonul pe care Mercur şi Jupiter îl împlinesc astăzi are ca principală direcţie exprimarea inteligentă şi ajustarea informaţiilor conform priorităţilor de acum. Luna îşi încheie în noaptea de marţi spre miercuri tranzitul în Capricorn, intrând în Vărsător şi împlinind o opoziţie cu Lilith care de ceva vreme a intrat în Leu. Spre finalul zilei, Luna împlineşte două sextile cu planetele din Berbec (Uranus şi Junon).
Unghiurile pe care le împlineşte Luna în dimineaţa acestei zile (opoziţie Luna-Lilith şi sextil Luna-Soare) devin un preambul pentru trigonul dintre Mercur şi Jupiter care ne îndeamnă în a ne exprimăm prin bună dispoziţie prin optimism, prin inteligenţă, încurajând spiritul activ, liberalismul și umorul. Toate aceste calităţi sunt orientate cu precădere spre înţelegerea comportamentului uman, pentru că acest trigon se realizează pe semne de apă şi încurajează constatarea mesajelor decât stabilirea finalităţilor pe care acestea le pot obţine. Prin aceste unghiuri oamenii devin jucători. Sunt optimişti veseli, destinşi şi se preocupă mai puţin de consecinţelor faptele lor, considerând că este mult mai important cum trăiesc decât cât trăiesc, cum realizează un anumit demers, decât să atingă finalitatea. Același concept este folosite şi în a defini ideea generală de competiţie, aceea care spune că este mult mai important să participi la o competiţie decât să câştigi.
Cu alte cuvinte, 26 martie este ziua experiențelor puternice care vin prin mesaje puternice, desprinse din contactul cu înţelegerile subtile ale vieţii.
Prin accentuarea celor două zodii alăturate, Peşti şi Berbec, se creează şi situaţii antagonice. Acestea vor fi acum patronate de opoziţia Luna-Lilith care înseamnă acum tentaţia de a folosi puterea dincolo de limita permisă, de a abuza de încrederea cuiva, de a minți, de a fura sau de a păcăli folosind anumite strategii de marketing sau explicând într-un mod linguşitor un adevăr care în forma sa brută nu avantajează pe nimeni. Asta înseamnă că elementele profunde ale gândirii morale sunt agasate astăzi şi acolo unde iertarea este pierdută, acolo unde înţelegerea nu poate fi afişată, acolo avem de-a face cu greşeli în relaţiile interumane sau cu atitudini abuzive care duc spre neplăceri sau spre umilinţe.
Dacă umilinţa este înţeleasă atunci cercul se închide şi ea devine expresia gândirii superioare sau un mijloc prin care omul se centrează şi se desprinde de ceea ce ar putea duce la abuzul emoţional sau a-i umili pe ceilalţi. Cu alte cuvinte proverbul “ce ţie nu-ţi place, altuia nu face” devine astăzi ajutorul cel mai puternic al iertării.
Prin urmare, 26 martie este o zi în care isteţimea va fi expusă peste tot, iar oamenii vor face demonstraţii la capitolul “Uite cât de inteligent sunt!”. Riscul este destul de mare pentru că astăzi sunt încurajate, din cauza opoziţie Luna-Lilith şi păcăleli de orice formă, fie că sunt glume sau farse, fie că sunt hoţii în toată regula.
Ca şi în ziua anterioară sunt avantajate astăzi activităţile săvârşite în intimitate, fie că dorim să ne petrecem ziua lucrând, mergând la sala de lectură sau pur şi simplu studiind într-un mediu pe care ni-l alegem sau pe care ni-l construim, dacă ne ținem departe de ceea ce înseamnă schimb intens de gânduri, de informaţii, de fapte vom reuşi să ne protejăm de tentaţia acestei zile care ne duce la revolta împotriva propriei puteri de a ierta, de a înţelege sau de convieţui.
Cei care se lasă antrenaţi în aceste tentaţii şi merg spre zonă publică sau care dau curs unor invitaţii fără să-şi asculte intuiţia, vor spune: “Ce-a fost în capul meu de m-am dus?”, “Ce-a fost în capul meu de-am făcut?”, “Ce-a fost în capul meu de am spus?”. Cu alte cuvinte isteţimea se întoarce astăzi împotriva individului și, deasupra acestei tendinţe generale în care se încadrează masa, adică cei mai mulți dintre oameni, există un îndemn la a săvârşi fapte neobişnuite prin inspiraţie. Astăzi apar oameni care arată că sunt purtătorii unor mesaje puternice, care pot schimba impresiile celor din jur sau condiţii în care trăiesc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări vorbele pe care le adresăm celor din jur. Atunci când ele nu sunt cântărite corespunzător pot răni sau pot distruge vise frumoase. Să fim astăzi buni şi să le iertăm pe cele ce vin spre noi cu titlul agresiv pentru că ele s-ar putea să nu fie rodul unor acţiuni deliberate, ci pur şi simplu ceva scăpat de sub control. Şi iertând, pe de o parte ne protejăm de ceea ce vine din partea comunităţii, iar de partea cealaltă, oprim această dizarmonie în a se răspândi.

Orgoliu protejat. Propria simţire este un etalon. Intensitatea este acum abordată cu mai multă seriozitate. Discuţii sterile despre ceea ce nu are viaţă. Ceartă. Disputele devin subiecte de bârfa.

Luna parcurge astăzi încă un segment din Vărsător împlinind trei aspecte: o conjuncţie cu Venus, un careu cu Saturn şi un trigon cu Marte, trecând de la neutralitatea faţă de planeta Venus (conjuncţie) la conflictul cu Saturn, cu experiențele (careu), de la o prietenie stranie, suspectă cu ceea ce încercăm acum să transformăm din greşeală a trecutului, la un viitor pe care ne încăpățânăm să-l vedem obiectiv, deși nu este (trigon cu Marte).
Toate aceste trei unghiuri ne vor proteja astăzi orgoliul. Este vorba despre orgoliul în multiplele sale manifestări: de a fi înţelepți, frumoși, de a schimba lumea, de a-i sancţiona pe cei care greşesc, de a-i învăţa pe cei care nu ştiu, de a ocupa o anumită poziţie privilegiată în societate sau de a rezolva orice prin conflict şi în plus de a avea garanţia că din orice confruntare se iese învingător.
În contextul acestei săptămâni (săptămâna luptei cu sine şi a alungării tristeţi care îmbolnăveşte sau distruge) tranzitul Lunii prin Vărsător ne oferă în primul rând soluţii care nu pot fi puse în aplicare sau care ar putea să nu fie nici măcar reale. Nu contează asta pentru ca în 27 martie propria simţire este un etalon şi intensitatea acesteia este abordată ca şi cum până acum nu am avut nimic de învăţat, ci am avut de parcurs doar câteva experiențe. Discuţiile despre viaţă sunt sterile, iar acţiunile în care ne implicăm sunt în continuare marcate de riscul de a ne preocupa foarte mult de ceea ce nu mai poate fi schimbat. Nu trebuie să uităm că începând de astăzi Soarele intră în fereastra careului cu Pluton, dar și în fereastra conjuncţie cu Uranus, aducând gravitate faptelor şi lansând mesajul că oricât de mărunte sunt problemele ele trebuiesc abordate cu maximă seriozitate pentru că desconsiderarea lor îi duce pe oameni la dispute sterile sau la confruntări în care principalul subiect să fie o bârfă sau un neadevăr.
Prin urmare, 27 martie este o zi care ar trebui să ne îndemne către o libertate sănătoasă. Nu este indicat astăzi să ne protejăm orgoliul, să punem interdicţii sau să demonstrăm celorlalţi cât de multe ştim ori ce putem face pentru că indiferent de calitatea acţiunii mesajul său are la bază dorinţa de a abuza. Dacă în prima parte a zilei mulţi vor oscila în a se prezenta elegant, amabil şi a aştepta de la ceilalţi acelaşi comportament, în a doua parte a zilei ceea ce nu a fost corect dimineaţă va fi criticat, reacţionat, etalonat sau îngrădit.
Cu toţii vom avea impresii astăzi că, indiferent de calitatea acţiunilor, suntem îndreptăţiţi să procedăm în felul în care procedăm sau că facem bine. De aceea este important ca etalonul să nu apară din protejarea unui orgoliu pentru că astfel riscăm să compromitem traseul în sine sau următoarea etapă a demersurilor în care suntem implicaţi. Dacă în prima parte a zilei ne vom simţi cumva îndreptăţiţi să pretindem anturajului aceeaşi calitate a faptelor, gândurilor sau emoţiilor aşa cum ne arătăm, ne prezentăm sau ne expunem, spre seară această calitate va crea o puternică disonanță orbindu-l pe individ şi împiedicându-l să vadă că oamenii au dreptul să fie diferiţi, nu neapărat pe acelaşi tronson, ci chiar pe tronsoane diferite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a sta deoparte astăzi de sentimentul străinătăţii. Chiar dacă suntem înconjuraţi astăzi de oameni buni, de oameni cu care ne asemănăm prin corp, vorbire, gândire sau emoţie, mulţi s-ar putea simţi astăzi străini de idealurile sau ţintele pe care le văd la ceilalți. A refuza sentimentul străinătăţii înseamnă a descoperi o mare valoare pe acolo pe unde toată lumea a trecut şi de unde nimeni nu se mai aşteaptă să apară nimic.

Mintea needucată are putere. Este sărită o etapă. Sunt lăsaţi în urma paşi care vor fi importanţi pentru viitor. Salt benefic pentru cei care nu se ataşează. Optimism. Certitudinea este privită din interior. Vindecare prin desprindere.

Astăzi se trag concluzii pripite. Nu neapărat din cauza trigonului Luna-Capul Dragonului care se împlineşte în noaptea de joi spre vineri prin care se mediază tendinţa Nodurilor, utilizându-se nodul de sud, mai ales, după ce Luna intra în Peşti, tot în noaptea de joi spre vineri avem de împlinit patru aspecte din care trei sunt pozitive. Sextilul Mercur-Pluton, conjuncţia Lunii cu Neptun, trigonul Lunii cu Jupiter şi aspectul negativ careul lui Pluton cu Junon.
Planurile dau impresia că mintea este needucată sau că omul nu deţine suficient de multă tărie de caracter pentru a face faţă problemelor cu care se confruntă. Aceste probleme de factură personală nu sunt noi, ci ele activează de o bună bucată de vreme pentru că avem activ în continuare careu în T pe semne cardinale cu Uranus focar. Din nefericire, în preajma lui Uranus avem şi asteroidul Junon, dar avem de puţin timp şi Soarele. Trecerea Lunii în Peşti şi împlinirea conjuncţiei sale cu Neptun ne lasă impresia că înţelegem foarte bine problemele celorlalţi şi avem soluţii în aşa fel încât viitorul să fie mai bun.
Unghiurile pozitive ale acestei zile lăsa impresia unui salt benefic cu atât mai mult pentru cei care nu se ataşează de probleme. Această detaşare de probleme lasă impresia astăzi unui optimism şi de asemenea sugerează şi faptul că oamenii care pot face acest lucru sunt puternici la minte şi la suflet, dar şi sănătoşi la trup.
În realitate, devizele principale ale acestor zile sunt: rememorare pozitivă şi înţelegerea strategiilor de luptă. Este posibil ca mulţi să nu înţeleagă nimic din ceea ce li se întâmplă astăzi pentru că apar interferenţe între elementele pozitive care sunt depozitate în subconştientul individului sau în arhivarul personal (o agendă, un jurnal, o vitrină, o ladă plină cu obiecte vechi ș.a.). Această putere nu-l va ajuta însă pe individ să privească cu maturitate marile conflicte ale lumii. Careul pe care Junon şi Pluton îl împlineşte înseamnă, de fapt, activarea careului în T pe semne cardinale cu Uranus focar într-un registru al pericolului.
Pentru că Junon este în Berbec, se va face referire la pericole ce ţin de asocieri, pe motivul pionieratului, luptei, imixtiunii, cuceririlor, demonstraţiilor de forţă sau asimilării.
Ideea asimilării care se produce în segmentul celuilalt şi care tulbură foarte mult armonia delicată pe care am menţinut-o cu mare efort în ultima vreme a fost prezentată şi în analiza aplicată anului 2014, dar şi în analizele săptămânale, pornind din februarie încoace. Am văzut că geopolitica indică foarte mult aceste mişcări de trupe şi asimilările producând mari efervescențe în rândul marilor puteri. Atrag atenţi asupra faptului că ceea ce se înțelege prin termenul de asimilare nu reprezintă altceva decât o etapă în marele proces al reconfigurării centrelor de putere. Careul lui Junon la Pluton indică frământări interne în zona noilor structuri construite prin asimilare. Cu alte cuvinte cine sapă groapa altuia cade în ea. De aceea elementele pozitive sunt cele definitorii ale acestei zile, iar ceea ce vine din partea careului Junon-Pluton, care este negativ şi care indică o tensiune internă, nu fac trimiteri la viaţa individului, nici măcar la familie, privită ca o celulă a societăţii, ci se referă la marile conflagraţii mondiale sau mai exact la ceea ce li se întâmplă acelor structuri mondiale care se reconfigurează acum doar pe considerentul puterii de influenţă. Motivul pentru care aceste confruntări apar este acela al ideii că s-ar putea ca vindecare rănilor interne să apară prin desprindere. Nu vom asista însă la desprindere pentru că această tensiune interna (careul Junon-Pluton) este susţinută de o convingere a maselor (sextil Mercur-Pluton) pe ideea “acolo unde-i stă puterea, acolo există şi slăbiciunea cea mai mare”. De aceea am insistat pe ideea că elementele vizibile ale acestor frământări sociale sunt doar fragmente din marele proces al transformării prin care trecem cu toţii, dar nu ca fiinţe individuale, ci ca elemente aparţinând unor structuri mai mari.
Prin urmare, 28 martie devine o zi extrem de interesantă pentru ceea ce înseamnă lecţie de viaţă. Mulţi se vor confrunta astăzi cu probleme pe care le vor numit “de factură internă”. Acești factori interni nu se referă la ceea ce se întâmplă în corpul lor, în sfera ideilor proprii, ci la ceea ce se întâmplă în interiorul structurilor în care activează. Se ştie că oamenii au adesea nevoie de motivaţii puternice pentru a se transforma, pentru a ieşi din ritmul în care activează şi a trece pe nivelul următor. Careul lui Junon cu Pluton privit ca tensiune creată între două grupuri ar putea reprezenta elementul care să-i împingă pe oameni spre a-şi însuşi noi motivaţii sau pentru a trece la luptă. Unii vor spune “tabăra mea are dreptate şi împreună cu fraţii mei lupt împotriva celorlalţi”, iar alţii vor spune “a sosit momentul ca nouă să ni se facă dreptate”. Nu se pune problema doar a luptei, ci, în primul rând a transformării şi a unei opoziţii care vine dintr-o zonă a ideilor neîmpărtăşite sau a devizelor de luptă pentru un ideal nefinalizat încă.
Integrarea acestor direcţii aparţinând zilei de 28 martie în trăsăturile generale ale săptămânii aduce la lumină o contradicţie. Dacă vrea rezultate imediate atunci omul va observa că nu este creatorul direct al problemelor sociale, însă dacă realizează un exerciţiu mental va înţelege că s-a integrat cu bună știință într-un egregor, într-o forţă de grup care a fost construită din aproape în aproape şi a aderat la ideile acestuia fără să opună nici cea mai mică rezistenţă.
Cu alte cuvinte nu suntem creatorii direcţi ai problemelor cu care ne confruntăm, dar devenim vinovaţi de ceea ce ducem mai departe. Pentru că se face apel la Pluton din Capricorn şi la forţa sa de a explora resursele pe care le are un individ şi grupul său de apartenenţă, putem vorbi aici şi despre descoperirea vocaţiei de a stopa un rău. Stoparea răului înseamnă confruntarea cu acesta, întâlnirea cu puterea sa distructivă şi apoi adoptarea unei poziţii suficient de bine argumentată încât evenimentele viitoare, ce erau programate prin forţa grupului, să nu se mai împlinească.
Se poate invoca aici şi elementul sacrificiu pentru că avem Luna în Peşti în conjuncție cu Neptun din domiciliu şi pentru că Luna poate astăzi media tendinţa Nodurilor. Sacrificiul este astăzi o soluţie însă nu una convenabilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu externaliza luptele interne. Cine vrea să fie învingător va trebui să-şi inspecteze, să-şi analizeze problemele acolo unde sunt ele, nu să le expună în public pentru a le face cunoscute şi celorlalţi în ideea că poate aşa s-or rezolva de la sine.

Încercarea de a reedita saltul de ieri încununat cu un eşec. Inima îşi cere drepturile. Iubirea este complicele pentru o viaţă sănătoasă. Obstacolul nu este luat în serios. Prin “Eu” se poate obţine orice. Starea este apăsătoare, d ar orice eveniment o ridică în înaltul cerului şi o purifică. Este nevoie doar de deschidere.

29 martie este o zi a soluţiilor pe care dorim urgent să le punem în aplicare. Dacă în prima parte a zilei poate şi chiar o parte din după amiaza zilei de 29 martie acest îndemn va găsi un teren fertil atât în familie, cât şi în cercul prietenilor, atât în zona intimă, cât şi în zona socială, spre seară, când Venus şi Saturn îşi vor împlini careul lor, orice umbră de încredere sau devotament sau siguranţă ar putea să se spulbere în faţa unui obstacol de mică amploare. Astăzi vedem lucrurile disproporţionat şi le construim cu mintea şi pentru că Saturn este retrograd, dar şi pentru că Mercur din Peşti, aflat în exil, primeşte din partea Maestrului Chiron sarcina de a vindeca ceea ce nimeni nu a reuşit până acum. Problemele zilei de sâmbătă sunt ample, grave, iar acolo unde trebuie pusă sămânţa, lucrurile sunt văzute şi disproporţionat, adică mult mai intense, grave sau periculoase decât sunt în realitate.
29 martie este şi o zi a sentimentului, o zi în care obstacolul s-ar putea să nu fie luat în seamă pentru că se acordă mai multă importanţă trăirilor personale, relaţiilor intime sau patrimoniului pe care le-am acumulat în ultimele săptămâni. Luna se apropie cu paşi repezi de conjuncţia cu Soarele care se va împlini în spaţiul zilei de mâine şi acum, trecând prin ultimul segment al zodiei Peşti, va căuta să reechilibreze balanţa cu lucruri imposibile. Va fi nevoie de lucruri speciale, de mai mult curaj, poate chiar de fapte neobişnuite, de tărie de caracter, de mobilizare, într-un cuvânt va fi nevoie de voinţă pentru a reuşi să ducem la bun sfârşit tot ceea ce ne trece prin minte astăzi, nu este deloc puţin lucru ceea ce ne va trece prin minte pentru că ne vom trezi cu gândurile gata implementate. În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna împlineşte două conjuncţii (cu Mercur şi Chiron), dar şi o anume motivaţie (trigon Luna-Saturn ce se împlineşte în mijlocul zilei) care ne va lăsa impresia că avem acum şansa să reparăm o nedreptate, să clarificăm anumite situaţii care ne-au dat multă bătaie de cap în ultima lună.
Caracterul neobişnuit al acestei zile vine din faptul că vom încerca să reedităm un salt pe care anterior nu l-am putut depăşi. Se reînvie o idee, sunt aduse în planul gândirii concrete probleme legate de alimentaţia sănătoasă, de nevoia de mişcare, de iertare, de înţelegere, de bună convieţuire sau, mai mult, probleme legate de evoluţia spirituală, adică cele ce ţin de conştiinţă.
Dacă, pe de o parte, elementele cu care intrăm în contact sunt apăsătoare şi exercită o tensiune aparte asupra anumitor zone ale fiinţei, cu cât ne preocupăm mai mult de soluţia pe care am dori să o implementăm cu atât mai mult simţim ca ele se degajă, că efortul este mai mic şi că eficienţa începe să-şi facă simţită prezența.
Prin urmare, 29 martie este o zi neobişnuită prin faptul că încercăm să confiscăm o etapă pe care altădată am abordat-o cu generozitate şi ne-a dus spre eşec. Reeditarea acestui salt fără etapa care ne-a păcălit anterior ne poate duce astăzi foarte aproape de o reuşită nesperată. Cel care-şi foloseşte astăzi voinţa, care-şi aduna minţile, care este concentrat în planurile pe care şi le face, care nu este lacrimogen şi nici nu dramatizează, reuşeşte să înţeleagă mult mai bine problemele care-i sunt aduse spre rezolvare. Trigonul Venus-Marte ar trebui, prin acest unghi pozitiv, să aducă armonie în cuplu însă, dimpotrivă, din cauza lui, apar anumite disensiunii mai vechi, subiecte de discuţie ori face vizibile micile conflicte care erodează încrederea sau care distrug armonia pe care cu mare efort ambele părţi doresc să o menţină.
Aici poate fi vorba şi despre un anume grad de insatisfacţie, adică e bine, dar nu e binele pe care şi-l doresc amândoi, este linişte, dar în acest moment liniştea nu foloseşte la nimic, este vigoare, vitalitate, dar nu le putem valorifica. Această atitudine răsturnată se potriveşte numai bine cu careul pe care Venus şi Saturn îl împlinesc şi care va predispune o anume stare de insatisfacţie, de impurificare, de nemulţumire faţă de ceea ce nu am reuşit să depăşim.
Trebuie subliniat faptul că, având de-a face cu unghiuri cu Saturn retrograd, s-ar putea să dăm dovadă de prea multă ambiţie acum, adică să ne propunem prea multe sarcini pe care niciodată să nu le putem îndeplini, nici atunci când toate condiţiile ajută la împlinirea acestora. Saturn retrograd este cel care lasă impresia că întotdeauna am rămas o codiţă, că lucrul nu a fost terminat, că ar mai trebui făcută a revizie, o cercetare, că ar mai trebui inspectat locul sau că este nevoie să mai trecem o dată pe acolo pe unde am trecut toată ziua.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări iubirea şi efectele acesteia pentru a ne construim o viaţă sănătoasă. Aici ne referim nu doar la sănătatea fizică, nu doar la confortul fizic, ci şi la sănătatea mentală sau chiar la cea spirituală. Pe conjuncţia Mercur Chiron, mulţi oameni se vor simți îndreptăţiţi să-şi arate mila faţă de ceilalţi. Ar fi cazul astăzi ca fiecare să-şi arate compasiune sau dacă nu pot compasiune măcar milă faţă de ei înșiși pentru că fericirea, dacă nu vine din suflet, nu este un privilegiu.

Împlinirile, oricât de mici, motivează. Fragmentul este privit cu reţinere. Individul luptă pentru reechilibrare. Câştigul vine printr-o pierdere. Supravieţuirea vine prin vindecarea de o patimă. Apel la un bagaj de cunoştinţe. Cunoaşterea este înţeleasă ca o inspiraţie continuă a condiţiei de geniu.

Astăzi Luna trece în Berbec şi, chiar de dimineață, trimite un trigon către Lilith, încercând să transforme demersurile programate acum sau evenimentele din categoria surprizelor, în întâmplări plăcute deconectante sau care să hrănească o anumită satisfacţie. Astăzi se împlineşte şi Luna nouă în Berbec şi se încearcă reechilibrarea reală a relaţiilor pe principiul: schimbările categorice sunt binevenite pentru că distrug o patimă.
Se va vorbi astăzi despre supravieţuire, dar şi despre câştigul uşor invocându-se faptul că acolo unde există reuşită, în mod indubitabil a fost o luptă puternică. Pentru că aproape de luminarii îi avem pe Uranus şi pe Junon care devin focarul unui careu în T pe semne cardinale, opoziția lui Jupiter cu Pluton, cea care se formează de ceva vreme şi care pune în mare tensiune raportul dintre explorarea resurselor şi patrimoniul unui individ, generează unde de schimbare pe care conştiinţa individuală s-ar putea să nu le poate gestiona corespunzător în stadiul acesta. Pentru că se vorbeşte de câştig pe trigonul pe care luminariilor îl primesc din partea lui Lilith din Leu acestea vor putea lua şi înfăţişarea unei înşelăciuni, dar şi înfăţişarea unei sporiri a câştigului personale printr-o pierdere, adică se pierde într-o zonă şi se câştigă într-alta ori se face un împrumut, se cere ajutorul cuiva şi plata se va dovedi diferită de ceea ce am gândit iniţial. Dar steliumul care se formează acum pe Berbec nu explorează doar probleme, nu ne pune în postura de a rezolva doar ceea ce nu am putut soluţiona în ultimele săptămâni, ci ne duce în fata unor energii noi, în afara unor idealuri puternice, acelea care ar putea să-l impregneze pe individ cu condiţia geniului.
Acolo unde se aşează Uranus se poate vorbi de inspiraţie, acolo unde există Junon se poate vorbi de asociere, acolo unde se aşează luminariile în conjuncţie se poate vorbi de o deschidere specială, de un început, de o trezire. Cumulând toți aceşti factori şi luând în calcul că aceste corpuri cereşti sunt aşezate pe zodia Berbec elementul surpriză, explozia binelui, forţa şi deschiderea elementului spectaculos ar putea să facă din 30 martie o zi a transformărilor spectaculoase şi a deschiderilor către ceea ce înnobilează cu adevărat fiinţă.
Sigur este demn de remarcat şi faptul că în faţa unor evenimente de o asemenea amploare unii s-ar putea să cedeze, iar a ceda într-un moment de strălucire atât de mare înseamnă şi a aduce la lumină legenda păsării Spin sau, într-o transpunere mai aproape de învăţătura creştină, episodul orbirii lui Saul (Pavel) pe drumul Damascului, atunci când a avut privilegiul să vadă lumina spiritului etern în toată deplinătatea sa. Nu putem vorbi astăzi despre un moment de revelaţie, însă toate evenimentele se vor desfăşura pe principiul “acolo unde stă puterea, acolo îi va sta şi slăbiciunea cea mai mare”.
Prin urmare, finalul săptămânii încununează efortul individului de a se raporta la valorile pozitive, dar nu atât prin căutări cât mai ales prin efort prin luptă, prin constrângeri. Astăzi, mai mult decât în celelalte zile ale acestei săptămâni, vom dori să alungăm tristeţea, să găsim soluţii rapide pentru a supravieţui ori pentru a ne schimba în bine nivelul de trai. Toate elementele la care apelăm devin acum un bagaj. Dacă aceste informaţii conţin şi experiența eşecului, bagajul va deveni greu, dar, în egală măsură, va constitui şi o motivaţie, un resort pentru a merge mai departe, mai repede, pentru a schimba viteza de lucru, pentru a pune în aplicare cu mai mult curaj o soluţie care până la un punct inspiră teamă. Astăzi va fi mai puţin important cum faci, cât va fi important că faci. Va fi mai puţin importantă strălucirea într-o anumită ramură, cât de importantă va fi performanța care a fost atinsă, fie şi numai pentru o clipă.
Deşi performanța de factură morală, justiţiară, profesională sau spirituală ne vine în general din energiile Săgetătorului, cumulul de forţe de pe Berbec de acum vor simula energia Săgetătorului însă, neavând experienţă acestui semn, ci doar impulsul astral de a atinge ţinta, s-ar putea să nu se ţină cont de limite, iar oamenii să se risipească, gândindu-se doar la în procesul în sine ori la propria ambiţie.
Astăzi nu sunt apreciate obiectele mici, fragmentele, timpii de muncă, ci doar cei de distracţie pentru că ţinta principală a mesajelor astrale rezervate acestei zile merg spre împlinire. Nu este timp pentru discuţii, pentru conversaţii de complezenţă ori pentru muncă de lămurire. Se trece la acţiune, la faptă, dar nu oricum, nu de dragul acţiunii, ci pentru a fi atinsă cota cea mai ridicată a performanţei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa astăzi impregnaţi de energia genialităţii, dar să nu uităm de trăinicie. Vârful unui munte se ridică mai sus cu cât baza acestuia este mai solidă.

17 thoughts on “24 – 30 martie 2014

 1. Monica spune:

  Citesc horoscopul pe care l-ai postat si-mi tot vine in minte o intrebare: Care ar fi cea mai potrivita zi pentru a comunica decizia mea de a demisiona? Zic potrivita, nu in sensul de a nu avea urmari precum certuri cu sefii, pierderi financiare etc, ci referitor la mine, sa-mi ofere sustinere sa ma incred in vocea interioara. Dupa descriere, ziua de marti sau ziua de miercuri ar parea potrivita (desi atunci cand esti hotarat 100%, nu stiu daca momentul comunicarii deciziei conteaza atat de mult). Gheorghita, parerea ta care ar fi?
  Multumesc.

  1. Monica,

   Dacă vrei neapărat săptămâna asta, atunci ziua de miercuri este cea indicată. Deciziile de genul acesta pe conjuncția Uranus-Junon (marți) pot lăsa impresia că există o agendă ascunsă, că urmează a se petrece ceva neprevăzut, adică le-ai putea lăsa celor din jur impresia că ascunzi şi că motivul este altul decât ceea ce spui direct. Chiar să fie așa, nu este cazul să te complici inutil.
   La aproximativ o zi distanță de la împlinirea conjuncție Uranus-Junon, chiar dacă Luna face o opoziție cu Lilith şi reacțiile celorlalți s-ar putea să nu te ajute să înțelegi ceva constructiv de acolo, trigonul Mercur-Jupiter te ajută să rămâi într-o relație armonioasă cu cei cărora dorești acum să le comunici acest lucru. Dar este imperios necesar să ții cont că Lilith în Leu răspunde ușor provocărilor și, mai ales, când se pornește uită să se oprească. Așadar, măsură este un elemente pe care trebuie să-l ai în vedere.

 2. Adina spune:

  Imi cer scuze, dar oferiti si posibilitatea de a realiza astrograme personale si previzionale contra-cost? Am o perioada dificila si nu stiu cand voi iesi din ea. Multumesc.

  1. Adina,
   Am mai spus, nu ofer consultații.

 3. Monica spune:

  Gheorghita, multumesc pentru raspuns.O sa ma gandesc serios pana miercuri ce alegere sa fac(in cazul in care nu anunt acum plecarea mea, ar trebui sa mai astept 1-2 luni). Este ciudat totusi cum uneori astrologia te poate baga in ceata, iti da atatea variante si interpretari. Ma refer la urmatoarea situatie: am citit pe diverse site-uri interpretarea NN in Balanta din 18-22 martie care ne indeamna sa ne gandim la nevoile celorlalti, la lucrul in echipa etc. (plecand de la ideea aceasta m-am gandit ca demisionand as pune toata munca mea in carca unui singur si biet om care ar mai ramane acolo, in locul meu). Pe de alta parte, cand mi s-a facut revolutia solara mi s-a spus ca in 2014, de cate ori o sa simt ca duc pe cineva in spatele meu, ar trebui sa ies din acea situatia si ca NN in Berbec pe care il am in harta natala ar trebui sa ma faca sa fiu sigura pe deciziile si obiectivele mele, gandindu-ma in primul rand la mine, eu sa fiu initiatorul actiunilor, nu ceilalti. Toate acestea, fara sa mai pomenesc de inevitabilele frici legate de bani, deja parca ma trag cand una in tabara ei, cand cealalta in tabara adversa.
  De aceea ma gandeam ca daca tot este saptamana viitoare termenul limita in a lua o decizie, macar sa fie o zi in care sa am certitudinea ca decizia pe care o simt este cea corecta.

  1. Monica,

   Tu știi mai bine care este contextul particular. Este important să fii atentă ca nu cumva, din dorinţa de a face bine, să te culpabilizezi. Nu-ţi asuma rolul universului, cel care deține cheia autoconservării prin reglarea proceselor. Nu contrazic ceea ce ţi-a spus şi te felicit dacă privești această problemă cu sufletul, dar îţi reamintesc faptul că o decizie în lumină se ia repede pentru ca toate sunt legate. Tu ai nevoie să privești în față şi, mai ales, să nu consideri că punând la muncă pe cineva îl chinui. Munca este o virtute, iar unii au nevoie să vadă practic acest lucru. Vei simţi să spui sau nu dacă vei fi cuprinsă de un val ușor care face totul simplu. Viața are o cazuistică extrem de complexă. Frământările sunt constructive când vrei să schimbi ceva hotărât deja, altfel, nu.
   Indiferent de ceea ce vei hotărî, preocupările tale sunt de a nu distruge corola de minuni, ceea ce e de lăudat. Aşteaptă semnul. Dacă miercuri nu va veni şi ai o altă variantă, mergi pe aceea. Deciziile în lumină sunt întotdeauna uşor de luat.

 4. Monica spune:

  Mii de multumiri! Iti trimit o imbratisare (daca imi e permis sa ma exprim astfel)!

  1. Monica,
   Sigur că e permis. 🙂

 5. Ana spune:

  @Monica,
  Imi cer scuze pentru interventie, dar,.. fii totusi atenta la un aspect: Nodul Sud in tranzit a trecut si el in Berbec, iar acolo este pedeapsa in viata; un demers neizbutit, cum spune si Gheorghita, ..poate face sa nu mai ai unde sa te intorci. (Si actorul – politician M Diaconu are NN in Berbec). Inca o data scuze, dar… poate ca foloseste. Inca nu e miercuri, 🙂

 6. Marinela spune:

  Buna ziua

  Exista o corelatie intre tranzitele planetelor si asa numitele boli ale copilariei? Baietelul meu a facut devreme rubeola si rujeola (forme usoare) iar acum cred ca a facut oreion, dar pentru ca i-am dat Belladona 200ch (destul e multe doze in prima zi de febra) si Phytolaca 7ch simptomele evidente clinic au disparut relativ repede, dar se mentine o stare accentuata de slabiciune diferita de cea care apare dupa o viroza de sezon. Numar zilele pana se termina pe harta lui cuadratura lui Uranus la axa destinului.

  Multumesc

  1. Marinela,

   Bolile copilăriei sunt adesea urmărite pe tema copilului în raport cu părinţii sau cu cei care îi au pe copii în grijă (tutore, bunici…). Imunitatea este un element important pentru echilibrul viitorului adult, însă se pare că noi, ca rasă, ne formăm protecţia după încercări, după ce gustăm din agresivitate. Asta înseamnă că la un moment dat aceste boli se instaurează pentru că spiritul se retrage din modul activ de a percepe viaţa fizică, adică dezertează. Spun că este important raportul cu temele tutorilor pentru că omul este o fiinţă socială şi când un copil suferă și se retrage, adultul îl ajută să fie puternic.
   Evident, nu este cazul tău, dar uneori adulţii sunt cei care îi împing pe copii spre boli de genul acesta. Fizic, la vedere, sunt atenţi, dar psihic, mental, sufleteşte, survine o diferență între vibraţiile aurice ale copilului şi ale tutorilor care duce la un fel de competiţie subtilă din care uneori copii pierd. Adică, sunt biciuiţi sufleteşti şi ei, pentru că sunt puri, scot pe corp ceea ce trăieşte sufletul. Subliniez, nu este cazul tău.
   Consider că Belladona în diluţia aceasta mare ai ales-o bine, însă Pytolacca, nu. Pytolacha se agravează la umiditate, iar asta accentuează tendinţa de a privi exteriorul ca un factor de agresiune mai ales că Belladona lucrează pe frica de apă. Deci pe undeva cele două dau corpului mesaje contrare ori concurente pe care nu le poate integra. Fiind dilutie mică în mod sigur s-a dus deja efectul.
   O sugestie: Argentum Nitricum.
   Dacă în temă are careul acesta poate afişa manifestări stranii, poate respinge un tratament bun, dar poate indica şi erori de încadrare.

   Multă sănătate!

 7. Monica spune:

  Eh, daca ieri „inca nu e miercuri” si mai aveam un ragaz, azi a fost un miercuri cat pentru 30 de zile dintr-acestea. La timpul potrivit, mintea s-a linistit, ca dupa furtuna si mi-am dat seama ca nu e vorba despre renunt/nu renunt ci despre raman cu o lectie neinvatata si voi repeta comportamentul sau fricile/accept sa trec prin ea si sa o invat. E ca atunci cand te muti intr-un alt oras ca sa scapi de probleme, dar problemele si lectiile neinvatate le ai cu tine si le porti oriunde ai merge. Sentimentul ca am sufletul impacat cred ca mi-a aratat ca pentru momentul actual si pentru mine, hotararea luata cu inima usoara este cea mai buna.
  Multumesc pentru ghidare. Orice discutie iti aduce niste intrebari si cred ca raspunzandu-ti la ele ajungi usor-usor la solutia cu care te identifici.

 8. Ana spune:

  Aşa este, o lecţie neînvăţată corect te obligă să reiei până ce totul e asimilat corect, până la ultima consecinţă. Când eşti tânăr, ai sentimentul că nu mai poţi aştepta, că eşti împins de la spate să alegi o cale, care, cu adevărat se impune, dar, .. nu neapărat în termenii ei, ci cu puterile tale; în definitiv, ce e rău dacă pleci undeva, iar nu de undeva O nuanţă, o particulă, dar e o distanţă ca între două lumi. Inimă uşoară pentru toata lumea..şi ţie, Monica

 9. Ana spune:

  în definitiv, ce e rău dacă pleci undeva iar nu de undeva ?

 10. Marinela spune:

  Aveti perfecta dreptate. Corelatia este stransa cu harta natala a sotului. El are cuadratura Saturn – Soare (care e conjunct cu Uranus), activata acum de tranzitul lunii negre. Si se simte. Poate asta sa fie explicatia faptului ca la 4 zile distanta sa declansat si la mine aceeasi afectiune (destul de zgomotos).
  Nu am reusit pana acum sa selectez remediul/dilutia potrivita pentru a gestiona la el aceasta cuadratura. Am observat ameliorari temporare (usor efect de „imblanzire” daca ma pot exprima asa) la Carcinosinum 200ch si la Lac Caninum 30ch, dar fondul (de duritate verbala si emotionala) a ramas. Ma gandeam la Lac Humanum 200ch, sa-l ajute sa accepte in structura lui rolul de tata (e clar si declarat ca l-a perceput ca pe o limitare/anulare a independentei cu care era obisnuit). Daca as reusi sa reglez acest aspect ar fi minunat.

  Va multumesc
  Cu mult drag Marinela

  1. Marinela,

   În selecţia remediului pentru copil informaţia s-a oprit şi pe Carcinosium. Aşadar, cred că ai surprins bine legătura. Consider însă că foloseşti prea mult diluţii de 200ch. Este bine că se actionează și pe structurile energetice profunde, însă dacă apare un efect complex e greu de încadrat. De aceea e mai prudent sa mergi în crescendo. Sau se poate și altfel – când nu ştii cum ar trebui, întrebă pulsul. În cartea mea găseşti metoda pulsului la pagina 276… sau e mai uşor pentru toată lumea cu un copy-paste. Iată despre ce este vorba:
   Aşezaţi degetul mare de la mâna dreaptă la încheietura mânii stângi şi tatonaţi zona până veţi simţiţi pulsul. Constataţi dacă este mare sau nu, eventual puteţi număra pentru a obţine un rezultat cât mai exact. După ce v-aţi edificat luaţi în mâna stângă alimentul pe care doriţi să-l consumaţi sau atingeţi vasul în care se află. În acel moment gândiţi-vă că doriţi să-l consumaţi, şi concentraţi-vă asupra lui. Dacă aveţi nevoie de acest aliment, atunci pulsul va creşte. Dacă pulsul rămâne neschimbat înseamnă că organismului îi este indiferent dacă-l consumă sau nu, dacă scade, atunci, în mod clar, el nu trebuie consumat. Probaţi această metodă şi în cazul medicamentelor şi veţi observa dacă aveţi tendinţa să le consumaţi în mod abuziv sau aveţi cu adevărat nevoie de ele. În zilele de post puteţi, folosind metoda pulsului, să tatonaţi cu mare atenţie organele pe care le simţiţi slăbite.

 11. Marinela spune:

  Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.