24 – 30 ianuarie 2011

Luni, 24 ianuarie
Mai puţin dinamică şi mai puţin impulsivă decât a fost săptămâna anterioară, intervalul cuprins între 24 şi 30 ianuarie 2011 aduce un ecou al acţiunilor din ultimele două luni, împlinind câteva aspecte care, în ciuda aparenţelor, nu sunt doar negative.
Trecerea Lunii în Balanţă ne îndreaptă atenţia spre relaţiile interumane, spre plăcerea de a conversa, de a realiza acţiuni superficiale, de a îmbrăca preocuparea cotidiană într-o haină plăcută, frumoasă şi elegantă. Multe vin azi anunţând situaţii, evenimente care se vor împlini în mijlocul săptămânii, dar, ca şi cum nu auzim, nu vedem, nu simţim, le lăsăm să treacă pe lângă noi, le ignorăm, ne arătăm indiferenţi doar pentru a ne menţine pe o linie a confortului, a stabilităţii, a liniştii.
Deşi vom plăti scump liniştea şi detaşarea zilei de azi, maniera specială în care ne vom îndrepta atenţia spre refacerea structurii, spre întărirea ei, spre consolidarea acelor relaţii care au fost ignorate în ultima perioadă, ne va plăcea mult şi ne va anima sufletul cu stări plăcute, de încântare şi încredere.
Chiar de dimineaţă Lună şi Soarele trec printr-un trigon, primul cu Soarele în Vărsător de anul acesta, care îşi va îndrepta vibraţiile mai mult spre latura personală a vieţii. Ceea ce vine din social, ceea ce se ridică acum în faţa ochilor, ceea ce ni se arată pe stradă, la serviciu, ceea ce vedem pe cer sau ceea ce înţelegem din emisiunile de ştiri sunt elemente care sperie sau îngrijorează. Pentru că latura subiectivă este prioritară azi, nu putem şti dacă aspectul lor negativ este sau nu exagerat, dar vom avea intuiţii, impulsuri, îndemnuri de a ne îndrepta spre o anumită zonă socială, pentru a declanşa un anumit demers sau de a-l menţine, fără a avea pentru asta o explicaţie raţională.
Ceea ce iese însă pe spaţiul public azi este negativ şi straniu. Cuvântul devine o armă care după ce îşi taie adversarul se întoarce asupra stăpânului, după ce îşi desfiinţează inamicul se întoarce asupra celui care l-a emis pentru a-i aplica aceeaşi lovitură. Este de la sine înţeles că vor avea o zi bună doar cei care, după ce îşi vor identifica acele elemente care îi scot din mulţumirile unei vieţi private simple, îşi vor impune un autocontrol sever asupra gândurilor, nejudecând pe nimeni pentru nimic, nici dacă se vor trezi îmbrânciţi sau daţi la o parte pe stradă, în magazin sau, la figurat, agresaţi în funcţia pe care o deţin.
Prin urmare, azi suntem tentaţi să ne separăm de ceea ce este mai important pentru existenţa spirituală, de ceea ce ne poate face mai puternici, mai siguri, mai îndrăzneţi sau mai sensibili. Acest gen de complicaţie existenţială ne răscoleşte acele sectoare care în ultimele luni au fost lăsate la o parte tocmai pentru că cereau timp, disponibilitate, resurse sau relaţii de care nu dispuneam. Acum avem curajul să ne detaşăm complet, să nu ne mai consumăm că nu am rezolvat ceva, ci să ne bucurăm de faptul că renunţând avem garantul unei vieţi cu cel puţin o problemă în minus. Dacă suntem tentaţi să povestim despre asta, să ne abţinem şi să o lăsăm pe mai târziu pentru că, dacă vom fi sinceri în autoanaliză, vom admite că azi renunţarea va fi percepută ca un pas înapoi, ca o pierdere, ca un nereuşită cu care nu vom fi niciodată împăcaţi. Se impune ca azi să fim lucizi şi sinceri cu sine şi să avem mai multă încredere în inspiraţie. Intuiţiile acestei zile sunt cel puţin eficiente ori precise, dacă nu chiar profetice. Ceea ce ne aduce această zi este o informaţie şi, dacă nu poţi trăi în această lume fără a fi informat, nu înseamnă că dacă eşti informat eşti şi realizat. Va fi greu să înţelegem corect această idee azi, deşi cine o va face va avea o zi minunată, lipsită de caracterul ei tragic.

Marţi, 25 ianuarie
Împlinind doar trei aspecte majore, Luna îşi ia rolul de mesager între trăsăturile degajate ale zilei anterioare şi cele dure, revoluţionare, ale zilei următoare. În felul acesta ea îi face pe oameni oportunişti sau dispuşi să-şi schimbe părerile, drumurile, le încurcă gândurile şi-i consiliază greşit. Având un Saturn în Balanţă, aproape static (mâine intră în mers retrograd) se întâmplă ca şi cum timpul se opreşte şi oamenii, ca furnicuţele, se agită să profite de această ipostază inedită. Dacă la nivel mental această direcţie este interesantă pentru că poate diversifica într-un mod constructiv ideile, aspiratiile, la capitolul evenimente sociale această descindere face din 25 ianuarie o zi pierdută pentru că nu continua ceea ce s-a început ieri, dar nici nu se conformează încă în faţa a ceea ce va veni mâine.
Azi sunt puse la îndoială decizii, ne dezicem de sfaturile celor apropiaţi, de recomandările lor. Le căutam motiv pentru a le anula sau desconsidera şi în încercarea de a ne aşeza într-o albie raţională ne pierdem într-un sentiment de nesiguranţă care ne tulbură foarte mult. Vom apela la un colac de salvare, la o cunoştinţă, vom face apel la memorie, vom invoca motive artificiale pentru a ne păstra echilibrul şi a nu ne topi în îndoială.
În a doua parte a zilei, prin schimbul pozitiv pe care l-am încercat după ora 10,00, după ce Lună şi Venus s-au întâlnit în sextil, riscăm să atingem cealaltă extremă, căutând să discutăm deschis şi sincer despre îndoială, tulburările, eşecurile din prima parte a zilei. Nici aşa nu va fi bine pentru că vom alege să face asta într-un moment de eliberare de tensiune, care nu se va dovedi a fi cel mai bun moment. Ezoteriştii numesc asta penumbră, adică nici lumină nici întuneric, nici îndoială nici bucurie, ci o stare sufletească de fragilitate majoră şi consideră că postul de gânduri este cel mai indicat procedeu pentru a depăşi acest moment.
Prin urmare, 25 ianuarie este o zi de comunicare cu sine prin sine. Cuvinţele şi gândurile sunt două lame ale aceluiaşi cuţit şi orice am face, dacă vrem să comunicăm, trebuie să ne confruntăm acestui tip de agresiune, de autoagresiune. Dacă nu am fi atât de vulnerabili aşa cum suntem azi, dacă nu ne-am îndoi atât de uşor cum o facem azi şi dacă nu am apela la minciună sau disimulare atât de simplu cum se întâmplă azi, în mod sigur nu am fi atât de fragili şi starea emoţională nu ar fi atât de uşor agresată.
Pe spaţiul public azi oamenii devin torţionari unii pentru ceilalţi, ceea ce înseamnă că nu doar se rănesc din greşeală, ci cu cât îşi va vedea victima mai fricoasa cu atât vânătorul se simte mai viteaz.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a da curs mesajului său principal, acela de a fi o zi mesager. Prin fluctuaţiile magnetismului astral azi simţim cu luciditate cât de neplăcută este fragilitate, care sunt sectoarele existenţiale asupra cărora trebuie lucrat şi care ne este punctul cel mai sensibil, însă doar ca informaţie, nu şi ca mod de acţiune.

Miercuri, 26 ianuarie
Azi Luna trece în Scorpion (cădere) imediat ce va împlini două trigoane cu Neptun şi Chiron. Tot azi Saturn va intra în mers retrograd şi va împlini un careu cu Mercur, luminariile vor fi în careu (Ultimul Pătrar), iar Luna va suplimenta trăsăturile acestui moment de maximum prin calităţile desprinse din sextilul cu Pluton şi respectiv careul cu Marte. Pe lângă acestea, Jupiter este într-un careu foarte strâns cu Nodurile Lunii (aspect ce se va împlini mâine) şi Soarele într-o conjuncţie strânsă cu Marte (4 februarie) ceea ce înseamnă o intervenţie agresivă asupra crucii cardinale.
Intrarea lui Saturn în mers retrograd aduce în special azi, în prima sa zi, un moment de ezitare. Unii îl vor percepe că pe un moment de hiperluciditate, de înţelegere subtilă, de deschidere spre noi orizonturi, de înţelegere a faptelor trecute, de întrezărire a unei posibilităţi menită să repare ceea ce s-a greşit în trecut. Din păcate, aceştia se înşeală pentru că nu este un astfel de moment. Ceea ce ne chemă înapoi în trecut este tot un fel de mers înainte, ca şi cum am fi la bordul unui vas care porneşte din Panama pe Pacific şi după ce parcurge o distanţă semnificativă vasul nu se mai întoarce, ci merge înainte pentru a ajunge în Panama prin Atlantic. Această comparaţie este potrivită pentru mesajul lui Saturn aşa cum se întruchipează el acum, azi, aşa cum este văzut el de aici, de jos. Pe 13 iunie 2011 când îşi încheie deplasarea retrogradă are deja 7 grade din Balanţă pe care l-a mers înapoi, grade pe care le-a parcurs în mers direct în intervalul 20 octombrie 2010 – 26 ianuarie 2011. Nu vom rătăci prea mult cu mintea şi nici faptele acestei retrogradări nu ne vor duce prea mult în trecut, ci la ceea ce a fost semnificativ în intervalul indicat mai sus. Ceea ce se complică prin această retrogradare nu va veni de la Saturn, ci de la Pluton sau de la Capul Dragonului, de la Jupiter sau de la Neptun. Toate acestea le vom interpreta însă la momentul când vor intra în scenă.
Azi, dar şi în zilele următoare cât a mai rămân din această lună, ne vom consuma în ceea ce ne sperie cel mai mult. Mulţi îşi vor face norma la serviciu, se vor preocupa ca prin asta să facă impresie bună, îşi vor depăşi atribuţiile cu responsabilitate şi îndrăzneală pentru a-şi demonstra sieşi că în felul acesta temerile nu sunt deloc justificate. Azi iau contur îndoielile zilei de luni. Dacă luni am gândit mai puţin corect faţă de un apropiat, marţi de asemenea, azi lucrurile iau o altă turnură deşi iniţial vom considera că există o consecinţă a faptelor care ar putea fi făcute pornind de la această atitudine. Apoi, încercând să-şi observe comportamentul sau să observe efecte ale acestui, o parte dintre oameni se vor pierde în acuzaţii gratuite („el este de vină, am ştiut eu”, „am fost pregătit, ştiam că va lovi” s.a.m.d.), iar alţii se vor tempera, considerând că viitorul le poate fi compromis de o astfel de atitudine.
Azi doar grija vorbeşte pentru noi, pentru că nimic din ceea ce ne iese la înaintare nu poate produce un asemenea efect. Există conspiraţii, există voci care sunt împotrivă, există demersuri în care nu putem câştiga pentru că nu dăm înapoi în a repara ceva, ci mergem înainte cu o superviteză pentru a compensa. Toate acestea sunt elemente ale unui dinamism social care, la prima vedere nu are nicio finalitate, dar dacă ne detaşam de existenţa personală, dacă ne desprindem de complicaţiile personale reuşim să vedem că temerile individuale duc spre o reparare a unui demers social eşuat în ultimele trei luni ale anului sau se încearcă un gen de asociere cu persoane faţă de care anterior s-a dezvoltat o atitudine negativă.
Indiferent că ne preocupăm mai mult de propriul bine sau că privim în viitor cu grija celui care îşi face iarna căruţa şi vara sanie, 26 ianuarie este o zi de zdruncin. În urma acestui şoc, al acestui tremur, memoria va funcţiona altfel, mult mai selectiv şi într-un mod mult mai lucid. Suntem însă ajutaţi de raţiune, de scepticism, de rezervă, de frică să ne stabilim obiective realiste, să ne impunem limite pe care să le putem atinge. Pare deci un lucru bun, doar că mulţi nu-şi cunosc măsura, nu-şi cunosc limitele, nu sunt siguri pe puterile lor şi nici până unde pot merge cu ele. De aceea azi îi vom vedea pe aceşti indivizi risipindu-se în vise, stabilindu-şi obiective irealizabile sau cheltuindu-şi întreaga energie pentru o schemă pe care o rafală de vânt să o ridice şi să o ducă pe partea cealaltă a apei. Aceştia vor fi victimele lui 2011 pentru că, încadrându-se în determinismul astral, vor comite imprudenţele specifice acestui an: reeşalonarea, reinventarierea, repararea, reîntoarcerea, revenirea.
Prin urmare, prima zi de retrogradare a lui Saturn ne pune în temă cu genul de complicaţii pe care le vom parcurge în prima jumătate a anului 2011. Acum suntem pe punctul de a face un pas important pentru a ne îmbunătăţi condiţia de trai sau de a comite o gafă majoră. Nu vor exista mustrări de conştiinţă pentru că azi cu toţii vom fi încurajaţi să dăm curs acelor impulsuri, acelor vise, speranţe, acelor demersuri la care ne pricepem cel mai bine. A ne înşela în privinţa lor, a comite azi o greşeală de viziune, de adresare, a se invoca azi un viciu de procedură pentru a se amâna o soluţie înseamnă în primul rând a aduce la lumina o problemă dezvoltată în ultimele luni ale anului 2010 şi apoi a o amâna pentru a le găsi o rezolvare abia în a doua jumătate a acestui an.
Nu întârzierea este cea care ne va încurca planurile, ci ezitarea, neputinţa de a se face o autoanaliza, incertitudinea de acum, lipsa unei informări clare cu privire la propria persoană, la propriul mod de a fi sunt cele care vor purta întreaga vină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menţine în limitele a ceea ce ştim despre sine, adică a ceea ce am putut proba până acum.

Joi, 27 ianuarie
Azi Jupiter se va afla în careul cu Axa Dragonului şi, pentru că este o planetă cu mers lent, nu doar azi, ci întreaga săptămână, dar şi cele două săptămâni, cea de dinaintea acestea şi cea de după, sunt marcate de eşecuri, neputinţe în a contura un demers sigur sau acolo unde voinţa este educată efort intens pentru a continua, pentru a împlini un ideal sau pur şi simplu pentru a rezista în faţa unei dureri fizice ori sufleteşti sau de a opune rezistenţă unei intervenţii din exterior.
Dacă în planul vieţii personale acest tip de reacţie tine de lupta de supravieţuire, de înţelegere a faptului că în această lume norocul, indiferent sub ce formă ni se înfăţişează el, este o comoară ce trebuie apreciată, în planul vieţii sociale acest aspect aduce o orbire stranie, de parcă oameni nu se mai cunosc, nu se mai susţin, nu mai colaborează şi, ca un efect al acestei îngheţări relaţionale, se atinge o nouă etapă în devenirea personală. Renunţând la un anumit tip de colaborare, la întâlniri, la demersuri făcute în grup sau printr-un apropiat, descoperim de fapt care este propriul potenţial, care este aportul personal în grupul de apartenenţă, care ne este rolul în societate şi mai ales ce aşteptări avem de la cei din jur.
Nu este însă un stadiu plăcut şi ceea ce ne aduce acest aspect doare foarte tare. O cauterizare poate însemna vindecarea întregului şi, în cazul de faţă, poate aduce o suprimare a acelor sentimente care ne menţineau în mediocritate sau a acelora care ne depărtau de ţintele destinului propriu. Ridicându-se între semne cardinale acest unghi ne aduce puseuri de agresivitate, impulsuri necontrolate motivate de nevoi imediate. Manifestările corpului vor fi stranii, nu doar în ceea ce privesc reacţiile motrice, ci şi în privinţa impulsurilor nervoase, a durerilor, a oboselii, a intoleranţei la alimentatele obişnuite, a tulburărilor de vedere, dar şi a neputinţei de a înţelege seriozitatea oamenilor, aşa cum se construieşte ea în raport cu nevoile. În absenţa senzaţiilor, a percepţiilor abundente, în absenţa plăcerii, a satisfacţiei, aşa cum le aveam până acum, careul Jupiter – Axa Dragonului ne aduce la lumină o durere socială produsă de un organ bolnav. Unii se vor trezi că nu sunt atât de sănătoşi fizic, aşa cum au crezut, sau că nu au un statut social atât de sigur. Această surpare din interior este o încercare a vieţii care mai mult ne avertizează, ca un înţelept blând, că, risipitori aşa cum suntem ca rasă, pierdem din vedere adevărata esenţă a lucrurilor şi ne depărtăm de înţelesul profund al întâmplărilor.
De partea cealaltă, Luna, împlinind un sextil cu Mercur şi un trigon cu Lilith, ne oferă iluzii periculoase, senzaţii false, impresii greşite pe care le vom folosi pentru a ne alimenta starea de bine, de succes. Aceste unghiuri sună a compromis, iar dacă el este făcut cu maturitate, cu înţelepciune, cu bun simţ, poate salva un demers social, o implicare într-un sector, o poziţie, o funcţie sau buna funcţionare a unui organ. Azi vedem dacă „NU” înseamnă negaţie, anulare, opoziţie, dezordine sau renunţare, repliere, smerenie, înţelegere.
Prin urmare, azi ne va fi sancţionată goană după satisfacţie, după plăceri, după constituirea unei stări de bine, după împlinirea acelor aşteptări pe care până acum le-am plasat în raport cu timpul potrivit, cu vremurile, cu ordinea lucrurilor, cu obiceiurile. Un gen de revoltă împotriva ordinii de fapt, împotriva echilibrului, chiar şi firav, aşa cum se prezintă acum, aduce o şi mai mare stare de epuizare. Pe mulţi azi îi va părăsi norocul şi dacă până acum norocul a gândit în locul lor, dacă până acum şansele au fost cele care ne-au oferit ipostaze sociale majore şi nu efortul susţinut şi trăit cu intensitate sau conştientizarea, maniera în care se va prezenta această zi ni se va părea ca o sancţiune, ca o penitenţă, ca o mustrare din partea vieţii, a părinţilor, a societăţii, a destinului în general. Această ipostază între Jupiter şi Axa Dragonului, de careu din semne cardinale, s-a mai produs în 1996 când, dacă ne aducem bine aminte, s-a încercat o redimensionare a vieţii sociale prin abordarea unei schimbări incapabile apoi să se susţină. Atunci Jupiter intervenea din Capricorn (cădere) iar Capul Dragonului din Balanţă ceea ce anunţa eşecul prin incapacitatea liderului de a susţine interesul general. Acum valorile se configurează altfel. O mişcare de culise deosebit de agresivă şi dură nu va schimba scena socială, aşa cum s-a întâmplat în 1996, ci pe cea privată, fiind de fapt o pregătire aplicată tulburătorului tranzit al lui Neptun în Peşti (2011-2025), bun pentru români, dar rău pentru România. Unghiurile acestei zile ne îndreaptă atenţia spre mişcări de culise, altfel decât au fost ele preconizate, de ridicare, susţinere, avansare a unui lider, incapabil să-şi susţină ideile printr-un trecut încărcat de valori, tangent la educaţie, cultură, dar dispus acum că se prezinte ca un important factor de decizie. Un pion important, ce va susţine din umbră interese venite de pe pământ străin, ne va aminti tot anul 2011 că una este România şi alta este românul, că se face diferenţă între România ca structură şi români ca elemente esenţiale acesteia.
27 ianuarie este un moment important pentru inserţia socială, pentru viaţa politică, pentru demersuri de factură economică sau administrativă şi pentru că nu este o zi a deciziilor înţelepte, dar este o zi a consecinţelor majore într-un alt plan decât cel în care se acţionează, ne vom aminti peste ani de ea şi de întregul final al lunii ianuarie considerând că acum am avut libertatea să schimbăm, dar ne-a lipsit puterea, înţelepciunea sau mijloacele concrete.

Vineri, 28 ianuarie
Înainte de a trece în Săgetător Luna se implică în două careuri (cu Neptun şi Chiron) şi într-un trigon cu Uranus. Azi vibraţiile astrale ne oferă modele de bună purtare, de înţelegere, de gândire pentru a pune în aplicare o strategie pe care am gândit-o de la început lunii. Pentru cei care sunt matinali, care au randament dimineaţa, oricât de devreme ar fi, valenţele acestor impulsuri sunt benefice şi corect orientate. Ei au şansa să beneficieze de înclinaţia spre raţiune, de autocritică, de selecţia drastică a activităţile propuse pentru azi. Trecând în Săgetător, Luna aduce o schimbare în orientare şi tonus. După ora 9,00 devenim prea mult preocupaţi de starea de bine sau de neputinţa de a rezolva pe moment un neajuns şi această schimbare astrală ne îndeamnă să dramatizăm intens orice situaţie încordată, orice întârziere sau să refuzăm observarea lor corectă. În acest semn de foc, Luna nu ne îndeamnă doar spre extreme comportamentale sau spre o preocupare excesivă faţă de starea de bine şi confort, ci ne aduce şi înclinaţie spre performanţă. Dacă pe un asemenea context astral se insistă pentru dezvoltarea voinţei, pentru cultivarea echilibrului emoţional, expresivitatea şi spiritul justiţiar ating culmi ale rafinamentului şi eleganţei.
Azi ne apropiem de aceste modele, de aceste şabloane însă cei mai mulţi se vor purta cu ele cu stângăcie. Chiar dacă miezul acţiunilor azi va avea strălucirea adevărului, marketingul său va fi defectuos. Acest eşec în a promova o valoare, în a ne face înţeleşi, cunoscuţi sau în a atinge un vârf al dezvoltaţii personale sau sociale poate însemna prin Lună în Săgetător o formă voalată de minciună, un fel de adevăr propriul care, de multe ori, se poate dovedi complet diferit de adevărul obiectiv.
Pentru că Berbecul intervine asupra lui Jupiter la fel de dinamic şi constructiv cum intervine Săgetătorul asupra Lunii, grăbind şi precipitând totul din dorinţa de a împlini, soluţiona, construi sau de a lăsa în urmă o creaţie veritabilă, trigonul celor doi aştri aduce un îndemn major spre forţă, viteză de reacţie, impuls, lipsă de control, exprimare în cascadă sau, pentru cei care se controlează, posibilitatea de a face foarte multe într-un timp scurt sau de atinge un nivel foarte înalt al exprimării.
Prin urmare, 28 ianuarie este o zi de forţă şi dinamism. Dacă în horoscopul personal nu avem nicio planetă în Săgetător, şi nu ne-am mai întâlnit cu acest foc intens care arde pentru a susţine un mecanism, o structură, pentru a cultiva o idee sau pentru a menţine un adevăr, după ora 9,00 dinamismul şi forţa manifestate în cascadă ne vor lua prin surprindere. Mulţi vor crede azi că s-au vindecat, că au înţeles secretul universului, că au făcut o descoperire importantă şi că de acum încolo tot aşa o vor ţine. Aceste zile de Săgetător (Lună în Săgetător), ca prim contact cu guvernatorul lui, Jupiter, de la intrarea sa în Berbec, aduce accesul la structuri, idei, posibilităţi, rezerve sau depozite de energie, despre existenţa cărora nu am ştiu sau dacă am ştiu nu am sperat niciodată că ne vom apropia atât de mult de ele.
Insist însă asupra caracterului benefic al dimineţii acestei zile, până la ora 9,00 când Luna încă mai este în Scorpion şi când seriozitatea şi autocontrolul au o susţinere majoră din partea planetelor. După acest moment va fi greu să ne temperăm, să ne controlăm alunecarea spre activităţi cu caracter publicistic, adică de a menţine în afară o realitate diferită de ceea ce există în interior. Intr-o altă accepţiune, 28 ianuarie ne aduce un fel de sinteză asupra întregului an, oferindu-ne o mostră din cum este să trăieşti la cote înalte, cum este să-ţi menţii coloana dreaptă şi în acelaşi timp să răscoleşti acolo unde te doare cel mai tare.

Sâmbătă, 29 ianuarie
La fel de intensă şi dinamică aşa cum a fost ziua de ieri, 29 ianuarie ne aduce un element nou în palmaresul preocupărilor din ultima vreme. Trecând prin sextilul cu Saturn retrograd, după ce împlineşte alte două sextile cu Soarele şi Marte din Vărsător, Luna ne invită azi la o călătorie în trecut. Întâi ne simţim atraşi de faptele trecutului, de amintirile din copilărie, de obiecte pierdute sau lăsate în părăsire, de prieteni cu care nu am mai luat legătura de mult timp, de momente intense, emoţionante. Iniţial nu vedem nimic amplu şi nimic dramatic în acest îndemn, nimic periculos şi cu atât mai mult nimic neplăcut nu ar putea să ni se întâmple.
Declicul acestei revărsări neplăcute este dat de intenţia de a modifica puţin cadrul general al momentului, aşa cum se prezintă el acum. Se înfloreşte un adevăr cu broderii semantice, se merge mai departe cu gesturile, se depăşeşte o limită şi chiar dacă există o avertizare venită din anturaj sau dintr-un for interior spre a ne opri, încântarea momentului, surescitarea orgoliului de a trăi momente de neuitat, intense, de a ne rezerva clipe de încântare şi bucurie, nu doar de efort şi durere, ne întunecă mintea şi ne ţine departe de echilibru.
Călătorind în felul acesta în trecut, depărtarea de seriozitatea şi abnegaţia cu care ne-am construit relaţiile, cu care ne-am apropiat prietenii, cu care ne-am consolidat o poziţie socială devine o gravă eroare. Nu contează cum depăşim limita, azi este important să ne simţim bine, într-un mod inferior condiţie sociale si interioare existente ieri, într-un mod greşit, dar solicitat de corp, minte sau de obiceiurile care au stat prea mult în umbră.
Prin urmare, 29 ianuarie este o zi de comportament ce ne poate duce spre acele soluţii pe care în alte situaţii, cu mai multă maturitate şi pe un fundal astral presărat de obstrucţiuni sau interdicţii, nu le-am fi abordat. Puţinul pe care l-am acumulat urcând pe scara social, liniştindu-ne în privinţa unor dispute ce vizau funcţia, statutul, ascensiunea social, acumulările materiale sau supravieţuirea este acum lovit în ceea ce are el mai valoros: seriozitatea şi abnegaţia.
Nu ne va plăcea dacă suntem criticaţi, dar azi de asta ne depărtăm de imaginea impecabilă pe care o etalam în societate pentru a ne dezbrăca de caracter într-un cadru intim, pentru a acţiona pe ascuns, pentru a gândi greşit, murdar, agresiv sau tendenţios şi a personifica ideea: lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!

Duminică, 30 ianuarie
Pe ultimul segment din Săgetător, Lună are de împlinit mai multe aspecte cu Lilith şi Uranus (careu), Venus (conjuncţie), Neptun şi Chiron (sextil). Trecând în Capricorn va trebui să împlinească o conjuncţie cu Capul Dragonului şi două careuri cu Jupiter şi respectiv Junon. Aspectarianul acestei zile este puternic zdruncinat de careul lui Venus cu Lilith ceea ce aduce o schimbare semnificativă abordată printr-o amploare adusă nemulţumirilor sau înclinaţiilor spre lene, minciună sau furt.
Ultima zi a săptămânii este deci o zi duplicitară, o zi care atenuează senzaţiile şi bucuriile lui 29 ianuarie, chiar dacă nu au avut un fundament corect, echitabil sau benefic.
Trecându-se de la conjuncţia Luna-Venus la cea Luna – Capul Dragonului într-un interval de doar 12 ore, se trece de fapt de la plăcere, încântare, satisfacţie la necesitate, strategie, plan, impunându-se astfel o desprindere de grup, familie, valori personale, sentimente, poate chiar de stabilitate, pentru a da curs unui îndemn social. Acesta este elementul care ne va smulge dintr-o directivă personală şi ne va pune să lucrăm pentru grup în acelaşi fel cum lucrăm pentru sine.
Dacă ne gândim că în intimitate contextul astral al zilei de ieri nu ne-a îndemnat să facem doar fapte bune, ceea ce vine azi şi care se pare că are aceeaşi calitate, însă doar un alt cadru, ne poate relativ uşor „ajuta” să ne facem de râs, să ne compromitem imaginea şi, pentru că îl avem încă pe Jupiter în Berbec, incapabil să revină asupra unei idei pentru a o corecta, să ne pună în situaţia de a nu putea să ne menţinem imaginea pe care am dezvoltat-o în social până vineri, 28 ianuarie 2011, când Luna a intrat în Săgetător.
Unii o vor numit o zi penibilă, periculoasă pentru că, răscolind prea mult viaţa personală, ajunge să o devoreze într-un cadru deschis, la înălţime pentru a incita interesului public. Tot ceea ce facem azi pare să ne ducă spre o zonă a tensiunii şi nemulţumirii. Tocmai de aceea pentru a ne deplasa de senzaţia de durere şi în acelaşi timp a o acţiona ne vom dori să trecem în tabăra torţionarilor, a acelora care acuza, a acelora care nu pot judeca obiectiv o situaţie decât dacă se arată nemulţumiţi sau dacă jignesc.
De partea cealaltă a baricadei se vor situa cei care şi-au exersat de-a lungul vieţii autocontrolul şi oricât de mult îndemn astral ar exista, ei nu se simt deloc confortabil acuzând. Aceştia vor avea de înfruntat un dialog interior dificil şi păgubos. Azi se vor pierde uşor în detalii inutile şi când vor realiza cât de mult timp au pierdut cu asta se vor simţi vinovaţi sau neputincioşi.
Prin urmare, 30 ianuarie chiar dacă aduce doar careul Venus-Lilith, ce nu este mai important decât alte aspecte care au marcat această lună, are toate şansele să ne aducă momente de neuitat, cu o remanentă atât de mare asupra structurii emoţionale încât tot ceea ce există azi în jurul nostru acum, tot ceea ce ne-a construit realitatea azi, devine, de-a lungul acestui an, o sursă de grijă, teamă, plăcere, ambiţie sau inedit.
Nu este cea mai important zi a lunii, ci doar o ipostază stranie a magnetismului astral care ne contractă voinţa într-o latură întunecată a personalităţii, care nu ar trebuie să fie aşa de întunecată dacă am dat curs avertismentelor presărate de-a lungul întregului an 2010.
Pe lângă faptul că vom acţiona aşa cum ne va dicta conştiinţa, motivând presiunea socială, noile sarcini, noile demersuri, noile informaţii, azi vom fi în stare să ne vedem potenţialul în culoarea şi adâncimea apelor în care ne scăldam.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.