24 – 30 decembrie 2018

24 – 30 decembrie 2018 este săptămâna puterii exercitată de o autoritate tutelară și a bucuriilor simple corelate cu dorințele împlinite. Ultima săptămână a anului 2018 este una de succes. Chiar dacă din deviza generală nu se înțelege lucrul acesta, vom vedea că în fiecare zi pe care o vom parcurge, începând cu 24 decembrie, momentul când Junon își revine la mersul direct după mai bine de două luni de retrogradare, reprezintă câte o etapă importantă în a ne reintegra, în a înțelege că lucrurile pe care le-am obținut până acum au fost pentru că am muncit, pentru că am fost serioși, pentru că efortul pe care l-am depus a fost adevărat, dar și apreciat așa cum trebuie. Săptămâna aduce și gânduri de răzbunare, cele care își vor face simțită prezența pe 25 decembrie, dar și spre sfârșitul săptămânii. Ceea ce apare la începutul săptămânii și este negativ va fi mai mult un fel de intuiție, de anticipație a ceea ce nu ne-am dori să se întâmple, iar ceea ce se consumă spre sfârșit reprezintă confirmarea faptului că nu am fost suspicioși degeaba. Pentru omul profund, lucrurile acestea sunt o veritabilă ciudățenie, un pasaj foarte îngust prin care se simt obligați să treacă pentru că așa s-a întâmplat de-a lungul anului. Acești oameni care gândesc în felul acesta dovedesc faptul că de-a lungul acestui an nu au avut dorințe împlinite, ci doar s-au comportat ca și cum dorințele lor au fost împlinite. Lucrul acesta se întâmplă fie pentru că aspirațiile lor au fost supradimensionate, fie pentru că acestea au fost imposibil de împlinit. Simularea de acum arată că aceste persoane se află într-o etapă foarte delicată, chiar ciudată. Descoperirile făcute despre ceea ce au trăit de-a lungul anului, referitor la ceea ce au simulat le va afecta mult imaginea.
La capitolul evenimente astrale, pe lângă revenirea lui Junon la mersul direct din prima zi a acestei săptămâni, mai avem de parcurs câteva unghiuri, toate împlinite între planetele individuale și cele care au o deplasare mai lentă. De aici se desprinde și ideea că ultima săptămână a lui 2018 are o componentă personală foarte evidentă. Prin această componentă personală fiecare a dovedit că poate fi o autoritate tutelară în zona în care activează, pe subiectul pe care îl promovează, în zona în care dorește să se desfășoare. Dacă vom avea parte în această săptămână de schimbări spectaculoase, să nu ne mirăm. Nimic din ceea ce se întâmpla acum nu este ad-hoc, nu este produs ca urmare a unor situații care se aranjează pe moment. Totul este gândit din timp, ba mai mult, prin intermediul dorințelor împlinite, ce păreau de-a lungul anului banale, multe se vor așeza acum în albia succesului.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că momentul de acum este rezultatul unui singur vis, unei singure aspirații. Visul este, doar în comparație cu ceea ce se întâmplă acum, un element iluzoriu. În realitate, el face parte din realitate pentru că ne ajută să accesăm informațiile dintr-o altă dimensiune a vieții. Ceea ce se întâmpla acum este rezultatul unei munci care a fost confirmată în mod sistematic de-a lungul anului căreia i-am proiectat fiecare etapă sperând la mai bine.

Deveni mai puternici. Vedem care au fost acțiunile sterile în care ne-am implicat. Spiritul întreprinzător ne ajută să ne clarificăm. Extragem ceva bun din ceea ce ni se-ntâmplă. Autodepășire. Pierdere pătimașă. Fericirea trebuie apreciată. Ne lăsăm antrenați în activități ciudate. Avem un mesaj de spus, dar nu știm să-l formulăm. Surprize. Nostalgie. Deziluzie.

Prima zi a acestei săptămâni aduce, încă de dimineață, revenirea lui Junon la mersul direct. Este un moment foarte important pentru cei care pun mult accent pe schimbul de experiență, pe relațiile intime, pe opiniile celorlalți, pe ajutorul pe care îl primesc din partea oamenilor pe care îi cred mai puternici decât iei. Această revenirea lui Junon la mersul direct nu îi va impresiona pe cei care s-au descurcat de fiecare dată singuri, care au reușit să iasă din tot felul de încurcături fără să se bazeze pe o relație anume. Știm, persoane de această factură sunt puține, tocmai de aceea momentul acesta este unul dintre cele mai importante ale săptămânii. Efectele revenirii lui Junon la mersul direct vor fi resimțite, gradat, de-a lungul întregii săptămâni, oferindu-ne surprize, câștiguri pe care nu le-am anticipat, o formă de independență pe care o vom folosi fără măsură, ca niște copii obraznici, ca Domnul Goe. Desigur, dacă Junon își revine acum la mersul direct nu înseamnă că toate elementele bune care țin de trecerea acestui asteroid prin zodia Taur sunt și concentrate la nivelul acestei zile. Luna va parcurge acum ultimul sector de tranzit prin zodia Rac, trecând prin conjuncția cu Capul Dragonului și prin careul cu Uranus. Sunt multe elemente neplăcute, dureroase care ar putea să-i facă pe oamenii foarte puternici să fie și foarte indiferenți, pe cei foarte capabili să fie și pătimași sau dominatori. Schema astrală a zilei de 24 decembrie are însă și o componentă afectivă foarte frumoasă. Ea se va baza pe o rememorarea unor întâmplări nefericite pe care le-am depășit cu succes, fie pentru că am fost ajutați, fie pentru că ne-am mobilizat. Vorbim despre un trigon între Lună și Marte care se consumă în dimineața acestei zile, dar și despre un trigon între Lună și Chiron, ceea ce va face ca lucrurile bune să se evidențieze, iar faptele bune de acum să rămână mult timp în memoria celorlalți. Cu toate acestea, elementul peste care nu poate trece nimeni, cel dat de revenirea lui Junon la mersul direct, ne arată că puterea pe care am exercitat-o până acum a devenit un fel de autoritate tutelară și ea va putea fi exercitată și de acum încolo doar pe un sector foarte îngust, cel susținut de bucuriile care sunt întotdeauna corelate cu dorințele împlinite. Altfel, se impun noi tratative, noi condiții de colaborare, noi contracte.
Prin urmare, 24 decembrie devine o zi a surprizelor plăcute. Mulți se așteaptă, în virtutea inerției, ca multe să se consume într-un mod neplăcut, incendiar, revoluționar sau dușmănos pentru că nu au în fața ochilor decât câteva episoade care s-au consumat în săptămânile din urmă. Revenirea lui Junon la mersul direct după mai bine de două luni de retrogradare este semnul că această certitudine a episoadelor negative care se repetă dispare, se topește, lăsând loc unor întâmplări foarte frumoase.
Vorbim despre o ușoară nesiguranța în a doua parte a zilei sau despre teama că lucrurile bune la care am ajuns cu atât de multă greutate nu vor dura. Nu, această impresie este falsă pentru că este susținută de faptul că în noaptea de luni spre marți Mercur de pe Săgetător se va afla într-un careu cu Neptun din zodia Pești. Având în vedere că lucrurile bune ale zile vin din relația Lunii cu două astre de pe zodia pești (Marte și Chiron), tensiunea dată de careul Mercur-Neptun este doar o picătură de stres, din neatenție, de revoltă sau de luptă bazată pe o evaluare personală greșită. Mulți pasionați de astrologie vor considera că aspectele Lunii sunt în minoritate și careul Mercur-Neptun reprezintă autoritatea de care ar trebui să ținem cont. Nu, această impresie nu este corectă pentru că este analizată doar relația Lunii cu planetele din Pești în comparație cu relația negativă Mercur-Neptun, fără a fi adăugată în această ecuație și revenirea lui Junon la mersul direct, cel mai important eveniment al acestei săptămâni, element astral bun care se atașează, prin rezonanță, mesajelor bune susținute de Lună. Așadar, această revenire a lui Junon la mersul direct nu înseamnă atât întoarcerea la normalitate, cât înseamnă un fel de legiferare a normalității.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme că emoțiile negative ale celorlalți ar putea să ne tulbure. Persoanele inteligente reușesc să se echilibreze gândind frumos prin puținul pe care cred că îl au. Ideea aceasta de puțin este una falsă și ea ține doar de starea pe care o are cel care trece printr-un conflict. După conflict, acel puțin va fi văzut ca o veritabilă piatră de hotar sau ca o bogăție inestimabilă ce nu poate fi stinsă nici măcar de conflictele care urmăresc în mod special să îi anuleze dreptul la viață.

Pasiune pentru dreptate. Emoțiile se încălzesc. Atitudine cavalerească. Ceea ce este stupid este și bolnăvicios. Atracție către minciuna ce nu trebuie generalizată. Oamenii competenți sunt remarcați imediat. Cine iubește adevărul este superior. Omul responsabil devine stăpân pe situație. Simplitate. Planul social ne oferă situații favorabile. Securitate prin schimb de experiență.

În noaptea de luni spre marți se va împlini careul dintre Mercur și Neptun, semn de durere sau de dezamăgire ori semnul care ne scoate în evidență o nemulțumire, o trădare. În timpul zilei Luna va trece pe primul sector de tranzit al zodiei Leu și va avea de împlinit două unghiuri bune cu planetele din Săgetător și două unghiuri rele cu planetele de pe zodiile Vărsător și Scorpion. Momentul acesta este unul de dezamăgire, de încăpățânare, de desprindere de acele structuri pe care acum le vedem ca fiind anarhice deși până în momentul de față le-am considerat foarte valoroase. Vedem în fața ochilor firul vieții, multe întâmplări care s-au consumat în anii din urmă, multe conflicte personale asupra cărora nu am zăbovit de-a lungul timpului așa cum se cuvine. Acum ne învinuim pentru ceea ce am greșit, dar, în egală măsură, căutăm și vinovați pentru ceea ce considerăm că am fi putut primi dacă nu ar fi existat și aceste forțe anarhice. Pentru a trece dincolo de aceste lucruri rele, considerăm că trebuie să avem o atitudine categorică, să ne ascundem crisparea, nemulțumirea, să nu permitem nimănui să vadă că momentul de față nu este pentru noi unul fericit. În realitate, marile dezamăgiri ale acestei zile țin de competențele pe care știm că nu le avem și despre rușinea pe care o resimțim pentru că trebuie să ascundem adevărul.
Lucrurile ar putea fi canalizate pe o direcție foarte bună fără prea mult efort dacă, pur și simplu, nu am fi atât de mult atenți asupra a ceea ce nu am reușit să împlinim până acum, ci a extrage din ce am trăit bucuriile produse de dorințele împlinite. Altfel, această problemă de comunicare a unui mesaj sintetic sau de răspuns la un mesaj primit din partea celorlalți, devine un fel de experiență nefericită care își va pune amprenta asupra întregii săptămâni. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că acest careu între Mercur și Neptun ne vorbește despre un proces interior, despre un dialog interior care ne avantajează. Ceea ce ne-am programat să se întâmple acum, nu se întâmplă, iar lucrul acesta ne tulbură și mai mult ca și cum evenimentele zilei de 25 decembrie nu reprezintă altceva decât confirmarea unor suspiciuni pe care le-am avut și pe care nu le putem împărtăși și celorlalți.
Prin urmare, 25 decembrie este o zi de tensiune când cel superior se evidențiază prin capacitatea sa de a se adapta, de a se ridica deasupra celorlalți, de a deveni un om simplu chiar dacă situațiile pe care le parcurge nu sunt deloc așa. Pentru mulți, momentul acesta este unul de securitate ori dominat de o problemă de securitate. Dacă în prima parte a zilei lucrurile vor fi cât de cât clare, în sensul că ele vor putea fi ușor judecate în raport cu factorii sociali, spre seară, când Luna va trebui să treacă prin opoziția cu Luna neagră și prin careul cu Venus, problemele acestea sociale nu vor mai fi centrul furiei personale. În cuvinte mai simple, oricât de clar ni se va părea în prima parte a zilei că această furie este justificată, spre seară ne dăm seama că până la urmă principalul vinovat nu este altcineva în afară de propria persoană. Astfel, întoarcerea la simplitate, chiar dacă ea ne pare, la început, o piatră suplimentară pe care o adăugăm greutăților ultimelor săptămâni, ea reprezintă cea mai bună soluție și adevăratul ajutor de care avem nevoie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după ceea ce este favorabil sau după ceea ce este nefavorabil. Puterea ține, înainte de toate, și de capacitatea omului de a fi în echilibru cu sine, cu cei din jur, cu lucrurile și instrumentele pe care le folosește.

Acord. Complicații din nimic. Se pune prea mult accent pe declarații. Dragostea suferă din cauza unor mesaje formulate tendențios. Forțele fizice sunt consumate prea mult. Se dorește imposibilul. Apare o combinație între interior și exterior. Binele este înlocuit cu o imitație ieftina. Satisfacție.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Leu și va avea de împlinit un careu cu Junon, dar și un trigon cu Uranus, după care va părăsi acest semn și va intra pe zodia Fecioară. 26 decembrie este o zi dominată de sextilul Mercur-Luna neagră, aspect care îi face pe mulți să reformuleze în mod tendențios ceea ce aud, să considere că dragostea este ceva rușinos, că rațiunea trebuie pusă înaintea tuturor și că tuturor ne lipsește ceva, însă doar la unii se vede lucrul acesta. În cuvinte mai simple, 26 decembrie este ziua când suntem tentați să gândim că multe sunt ieftine, lipsite de valoare, tendențioase sau incapabile să ne ofere vreo satisfacție și pentru a rămâne în zona de confort sau a fi mulțumiți cu ceea ce trăim să facem un compromis. Din acest punct de vedere, 26 decembrie este cea mai dificilă zi a săptămânii pentru că ea ne aduce în fața unei puteri exercitată de autoritatea tutelară, ce ne oferă o falsă impresie cum că această forță reprezintă ceva de care ar trebui să ținem cont. Astfel, relația bună dintre Mercur și Luna neagră face o combinație exploziva care durează puțin, dar care șochează, impresionează pentru că agită și enervează. De aceea 26 decembrie nu este o zi bună pentru întâlniri, călătorii, schimb de experiență sau pentru a împărtăși ceva din ceea ce ne aparține, ceva din bucuriile simple cele care sunt, în această săptămână, într-o strânsă legătură cu dorințe împlinite ale acestui an. Sinceritatea zilei de 26 decembrie trezește în sufletul celor răi, chinuiți, obosiți de conflictele pe care nu au știut să le administreze, mânii puternice.
Un alt element important al zilei de 26 decembrie se referă la descoperirea unei soluții. Fie că asta vine printr-o inspirație, în special atunci când ne izolăm de toți factorii coroziv, fie că ea este sugerată de un apropiat tocmai pentru că există o situație favorabilă nu ar trebui să fim speriați. Cadru social s-a mai temperat puțin, adică nu mai există atât de multe urechi care ar putea auzii așa ceva, rezultatul acesta este unul foarte frumos care poate reconfigura întreaga schemă și ne poate oferi un grad sporit de satisfacție în raport cu rostul pentru care unele dorințe au fost împlinite de-a lungul acestui an.
Prin urmare, 26 decembrie este o zi grea, apăsătoare, tendențioasă, dar care ne poate aduce atât de multă satisfacție încât să înțelegem că niciodată nu este indicat să fugim din combinațiile complexe care dau sens vieții. Dacă de-a lungul acestui an al progresului și vindecării am înțeles că puterea are propria definiție, că rafinamentul, de asemenea, că lucrurile bune sunt deja încadrate ori că vin dintr-un plan care activează după reguli ce ne sunt încă străine, avem ocazia pe 26 decembrie să înțelegem că și lucrurile rele, tendențioase, neplăcute, și încercările dureroase își au rostul lor. Nu tot ceea ce ne apasă este rău, o parte a acestei dureri conține cheia succesului, adică ne poate motiva atât de mult să depășim momentul, să ne depășim condiția, să evadăm din disconfort încât, în timp, ea va putea fi privită chiar ca o soluție salvatoare. În egală măsură, 26 decembrie este și o zi a exceselor când un partener de dialog este înlăturat pentru că nu face față conversației, schimbului de experiență, nu spune ceea ce trebuie, nu are nimic de adăugat. Astfel, vorbim în momentul de față despre probleme mari care sunt, de fapt, de conștiință, nu sociale, așa cum vom considera, cel puțin în prima parte a zilei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că munca pe care trebuie să o realizăm acum este o pedeapsă. Binele autentic, nu ține cont de documente, el nu poate fi înlocuit de imitația ieftină. Ceea ce trebuie făcut și vine printr-o comandă cosmică nu ține cont de cutumele sociale.

Nevoie de progres. Avem nevoie de un patrimoniu solid. Iese la lumină un secret compromițător. Spirit răzbunător. Veselia este enervantă. Aspectele majore ale vieții susțin o nouă conduită. Grațiere. Canalizare energică pe aspirații mai înalte. Este nevoie de o mare schimbare. Anturajul nu susține transformarea individului.

Mijlocul săptămânii este cea mai liniștită zi a acestui interval, chiar dacă Luna, la prânz, va trece prin careul cu Jupiter, iar, spre seară, prin opoziția cu Neptun. Sunt anumite lucruri neplăcute pe care ni le amintim acum, dar pe care le putem ignora cu grație, le putem trata cu o indiferență extraordinară, așa cum nu am putut face nici în prima parte a săptămânii, dar nici în săptămânile anterioare. Ceea ce în ziua anterioară ni s-a părut o imitație obositoare, devine acum un fel de metodă de lucru, un fel de schemă de la care nu trebuie să ne abatem. Vorbim, așadar, despre a ne juca puțin cu sentimentele, despre a investiga problemele celorlalți ca și cum ar fi propriile probleme, fără a ne grăbi cu soluțiile, fără să dăm sfaturi, adică ținând cont de faptul că reacțiile oamenilor în astfel de situații sunt imprevizibile.
Ceea ce se întâmplă acum pe 27 decembrie ține de transformarea individului, dar nu prin presiunea pusă de grupul de apartenență, ci prin ceea ce își dorește cel mai mult. Se spune, adesea, că omul este o ființă socială. În egală măsură, se spune că fără comunitatea care definește statutul, care îl ajută să își formeze un limbaj, o reprezentare asupra propriei existențe el nu își poate depăși latura inferioară, natura animalică. De multe ori se probează că un om care dobândește un limbaj minim, care învață simplele reguli de interacțiune și după aceea se izolează, este cu mult superior semenilor săi care trăiesc în comunitate. Lucrul acesta îl vom vedea din plin în mijlocul acestei săptămâni care ne va învăța mai multe despre conduită sau, mai exact, despre limitele conduitei învățate, despre măsură. Acum avem ocazia să înțelegem că o autoritate tutelară poate fi exercitată și prin calități pe care individul le are, nu neapărat prin certificate, diplome, prin avantajele obținute în urma unor competiții sau examene. Comparația nu trebuie să fie elementul definitoriu al statutului unui individ.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre puterea de a schimba fără a distruge, fără am afecta structura, fără a supune partenerul de dialog la o presiune suplimentară ce ține de schimbări bruște, caracterizare, generalizare. Faptul că unii oameni sunt așa, nu înseamnă că toți trebuie să fie așa. Astfel, sintagma “Toți oamenii fac așa, deci și eu trebuie să mă conformez“ va fi în mijlocul acestei săptămâni văzută ca un mare pericol. Dacă acum Luna nu ar fi trebuit să treacă prin trigonul cu Saturn nu ne-am fi pus problema că luptele acestea cu prejudecățile ar trebui să ne ducă spre acest rezultat, ci am fi luat totul în sens personal și am fi judecat, ca și până acum, după satisfacția pe care o obținem, după succesul pe care îl căutăm. Astfel, avem ocazia acum să ieșim din acest cadru îngust, să fim mult mai încrezători că mesajul bun poate străbate ziduri foarte groase. De aceea, dezamăgirile cărora ne expunem în seara acestei zile nu ne deposedează de energie, așa cum știm că se întâmplă de regulă când Luna trece prin opoziția cu Neptun, ci ne arată unde ajungem dacă pierdem acea energie bună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu ceilalți în măsura în care suntem buni cu noi înșine. Asta nu înseamnă că pretențiile pe care le avem față de noi înșine să le proiectăm și asupra celorlalți, ci înseamnă să ne gândim că “dacă atât am făcut înseamnă că atât ar fi trebuit să facem”, “dacă atât au făcut înseamnă că atât era necesar, în această etapă, să facă”.

Revendicare. Apare o nouă problemă care va alimenta un nou conflict. Mare confruntare. Este plătit un preț pentru popularitate. Ne bazăm prea mult pe erorile celorlalți. Timpurile se schimbă. Transfigurare. Mare apăsare. Limpezimea este evaluată altfel. Reușește și cel slab. Deformări. Progres prin fapte bune făcute în timp. Conflictele de idei nu mai sunt de actualitate. Lipsa de coerență este observată de omul bun. Necazuri financiare. Plătim pentru greșelile celorlalți. Ceea ce este în interior nu poate fi ușor distrus. Se cere inovare. Confuzia și slăbiciunea sunt expresii ale omului inferior. Idealism.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va împlini mai multe unghiuri, unele dintre ele negative, altele pozitive, ceea ce arată că nota acestei zile este una deosebit de importantă pentru săptămâna în curs. Spre seară, ea va părăsi zodia Fecioară și va intra pe zodia Balanță, punându-ne în fața unor confuzii pe care n-am fost în stare să le anticipăm în prima parte a săptămânii. Asta înseamnă că dacă nu ne petrecem ultima parte a săptămânii în relaxare, ci mai sunt anumite lucruri pe care trebuie să le îndeplinim, avem nevoie să ne dozăm efortul, să reprogramăm activitățile pe care trebuie să le îndeplinim în aceste zile pentru că tipul de activitate nu va fi același cu cel abordate în prima jumătate a săptămânii. Fără acest dozaj, vom avea azi intenția de a face, dar nu și putință. Cu toate că Luna pe zodia Fecioară va încerca să ne facă destul de riguroși, de atenți cu metoda de lucru pentru a ne ține departe de anumite conflicte, sunt multe evenimente care vor fi legate de episodul astrală ale zilei de 28 decembrie care ar putea să ne aducă multe necazuri, fie că dorința de relaxare nu face acum casă bună cu anumite sarcini profesionale care trebuie îndeplinite pe ultima sută de metri și obosim înainte de a ne apuca de muncă, fie că plăcerea de a lucra în echipă nu primește din partea celorlalți un ecou adecvat pentru a face din momentul de față unul simplu și eficient.
Pentru omul simplu 28 decembrie este o zi de transfigurare. Vede toate aceste tensiuni, toate aceste situații care nu sunt firești, dar dorește să treacă dincolo de ele, dorește să privească dincolo de toate aceste situații neplăcute. Aceasta este, de fapt, cea mai mare realizare a momentului și ea vine din îmbinarea foarte frumoasă, constructivă și profundă dintre vechi și nou. Dacă prima parte a zilei toate unghiurile pe care Luna, aflată pe ultimul sector de tranzit prin zodia Fecioară, le tot împlinește cu planetele de pe zodii cardinale, fixe și mobile, deci care acoperă întreaga gamă vibratorie, spre seară lucrurile acestea se concentrează. Marte va fi într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, aspect care a fost vizibil și în ecuațiile astrale ale zilei anterioare, dar nu s-a evidențiat atât de mult ca acum. Legătura specială vine din faptul că această relație specială a lui Marte cu Axa Dragonului se consumă la maximum atunci când Luna se află pe Fecioară, iar relația bună dintre Venus și Pluton, semn de împăcare, de conciliere și de compromis, se consumă când Luna se află deja pe zodia Balanță. Nu va fi pentru nimeni ușor de suportat această inversiune care va opri un impuls negativ să se concretizeze, dar nici nu va lăsa binele să-i ia locul.
Prin urmare, 28 decembrie este o zi care ne poate elibera de confuzie. Azi vedem dincolo de efervescența acțiunilor rapide, eficiente ori dureroase, vedem intenția, cauza. De aceea, pentru astrologi, 28 decembrie este o zi de clarificare. Această clarificare va face referire la calitatea omului, la statutul său, la intențiile pe care le are, nu la efectele care ne-au spus până acum cine suntem. Mulți dintre cei care se ocupă de astfel de interpretări își vor nota într-o agendă, într-un carnețel, reacțiile celor cu care interacționează cel mai des pentru că momentul de față le scoate acestora la lumină intențiile pe care nu le pot ascunde. Fiind în săptămâna puterii exercitată de o autoritate tutelară, trecând printr-o relație bună a lui Marte cu Axa Dragonului și printr-o relație bună a lui Venus cu Pluton, dar aflându-ne în fereastra relației negative dintre Venus și Junon, asteroid care de curând și-a revenit la mersul direct, înțelegem că lucrurile acestea sunt, înainte de toate, intense, abia după aceea frumoase din punct de vedere calitativ, educativ sau spiritual ori distructive. Scuza la care vor apela mulți va fi idealismul. Unii vor motiva că întotdeauna au fost prea sinceri și de aceea au devenit victime, că sunt creduli și de aceea alții profită de ei, iar alții că sunt foarte puternici și, din nefericire, sunt înconjurați de prea mulți oameni slabi cu care nu pot interacționa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după putere. Cel care va reuși în această zi să treacă dincolo de putere și să descopere sensibilitatea este un om care poate merge la esență.

Renunțăm la plăcere. Dorințele sunt ciudate. Totul ni se pare perfect. Condiții propice pentru o viață mai bună. Naivitatea este privită cu dispreț. Agitație. Infracțiune profitabilă. Amabilitatea nu este o prioritate. Dificultăți în a alege. Viziune nouă. Plafonare. Plăcerea de a distruge ceea ce nu ne place. Intoleranță.

În dimineața acestei zile Marte, aflat de ceva vreme în plin tranzit prin zodia Pești, va trece prin conjuncția cu Chiron. La câteva ore distanță Soarele și Luna vor împlini faza de Ultimul pătrar. Apoi, Luna, până spre sfârșitul zilei, va trece prin careul cu Saturn și prin sextilul cu Jupiter. 29 decembrie este o zi de analiză. Ne gândim la lucrurile pe care nu am reușit să le împlinim în ultimele luni, asupra a ceea ce ne-a scăpat printre degete, am pierdut pentru că am ținut cont de anumite relații restrictive, am acordat o mai mare importanță ansamblului situații, decât unor întâmplări particulare. Va reuși să iasă din această dilemă cel care are o fire puternică, omul care nu dovedește doar înclinații artistice și care se dovedește și muncitor, și sârguincios, și respectos. Conjuncția lui Marte cu Chiron ne vorbește despre acest sacrificiu în favoarea calității, amabilității, succesului, confortului personal. Ultimul pătrar arată, însă, că lucrurile acestea trebuie să fie interpretate și după factorul de distrugere sau după cel de reconstrucție, după ceea ce ne înalță sau după ceea ce ne distruge. Omul simplu va înțelege că dacă de-a lungul săptămâni a dovedit că are un caracter puternic, că și-a folosit voința pentru a le insufla celorlalți putere sau pentru a-i proteja, atunci când va avea nevoie, acum sau în zilele următoare, va fi protejat. Sunt multe elemente astrale specifice zilei de 29 decembrie care ne spun că totul se bazează pe plăcerea de a interacționa, însă momentul acesta nu susține așa ceva, ci este doar efectul în cascadă al unor dorințe împlinite pe care vrem să le ducem mai departe.
Pentru mulți, ecuația astrală a momentului este un fel de descoperire. Lucrurile bune sunt așezate acolo unde trebuie, dar nu oricum, ci în corelație cu dorințele împlinite în ultimele luni, iar cele rele sunt observate în raport cu o autoritate tutelară.
Prin urmare, 29 decembrie este o zi care ne vorbește despre ceea ce este plăcut sau despre ceea ce este neplăcut, nu pentru că lucrul acesta ar ține de zona de confort, ci pentru că face parte din obicei, din felul de a fi al unui om. Dacă invocăm aici educație, cea care ar trebui să fie așezată la baza interacțiunilor, am greși. Pe 29 decembrie nu totul depinde de educație, deci nu putem încadra reacțiile de acum doar pe baza a ceea ce am învățat, doar pe baza a ceea ce ni s-a transmis. Contează mult și cum ne-am format pentru a răspunde în modul cel mai potrivit agitației. Unii vor considera pe 29 decembrie că experiențele pe care le au acum țin de o nouă viziune asupra vieții, că anumite reacții (intoleranța) să fie semne că ar trebui să facă o schimbare importantă pentru că așa și-au dorit tot anul și abia acum au ocazia. Este o greșeală să meargă pe această direcție pentru că deviza generală a acestei săptămâni ne vorbește despre ceea ce am putea împlini acum, ci despre o corelație între bucurie și dorințele împlinite deja, deci ne vorbește despre o continuitate bună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi pătimași în subiectele care ni se par foarte ușor de abordat, de a nu invoca explicații care au mai fost lansate și altădată doar pentru că ni se pare că situația de față este foarte permisivă în sensul acesta. Momentul de față, prin conjuncția Marte-Chiron, ne vorbește despre o putere suplimentară, despre un avantaj nou obținut prin creativitate.

Deviație de la traseul inițial. Ne interesează un domeniu nou de activitate. Vrem să colaborăm, dar nu suntem mulțumiți de colaboratori. Zbucium sufletesc. Luptă cu morile de vânt. Probleme de autoritate. Prietenii falși devin mai puternici. Tonusul scade. Ne îndoim de propriul destin. Corelație obositoare. Amenințare. Distrugere care ne ia pe nepregătite.

În noaptea de 29 spre 30 decembrie Luna se va afla într-o relație bună cu Luna neagră, iar în dimineața acestei zile Luna va trece prin careul cu Pluton. Mai târziu, din postura pe care o îndeplinește prin tranzitul său prin zodia Balanță, Luna se va afla într-o relație bună cu Mercur și într-un foarte proastă, seara târziu, cu Axa Dragonului. Vorbim, așadar, despre o zi dificilă, complicată, când conflictele personale sunt proiectate asupra comunității, când neîmplinirile personale sunt puse pe seama unei relații obositoare, ciudate sau conflictuale cu cei din jur.
Dar, pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță, ne gândim că multe au soluție dacă trecem cu vederea conflictele momentului, dacă nu gândim că totul trebuie analizat după nota aceasta conflictuală, dacă nu ne luăm după problemele de moment. Dacă nu ținem cont de această recomandare tonusul scade, devenim foarte suspicioși față de cei cu care colaborăm, față de oameni pe care i-am considerat de încredere, față de ființele cu adevărat speciale. Cu toate că de-a lungul acestei săptămâni am avut o atitudine pozitivă, această atitudine conflictuală ne poate duce în fața unui conflict care să ofere anului următor un start negativ. Ceea ce distrugem acum nu va putea fi recuperat prea curând în săptămânile care vor veni, deci începutul anului următor nu va fi, din acest punct de vedere, prea generos. Este însă un moment foarte bun pentru a transmite un mesaj, pentru a oferi o informație, pentru a comunica. Dincolo de toate aspectele negative ale acestei zile, relația bună pe care Luna o are cu Mercur în mijlocul acestei zile este un semn bun de receptivitate, dar și unul de autoritate prin claritate, prin progres, prin atingerea unei ținte stabilite de-a lungul acestui an și care a fost atinsă cu fiecare etapă stabilită. În felul acesta, ultima zi a acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre bucuriile simple corelate cu dorințele împlinite aduce această calitate a mesajului tocmai pentru că de-a lungul anului s-a întâmplat la fel.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre un zdruncin sufletesc pe care îl trăiește omul sincer care nu a dorit, ca în celebra poezie, să distrugă corola de minuni a lumii, ci a dorit să adapteze un mesaj nevoilor prezente, mentalității de acum. Relația bună pe care Luna o are în mijlocul acestei zile cu Mercur arată că aceste probleme de autoritate sunt transformate în episoade de claritate. Ceilalți își vor petrece ziua de 30 decembrie vorbind despre suspiciune, slăbiciunile celorlalți care sunt un fel de etalon, pe ideea “Dacă și ceilalți sunt așa, eu de ce aș fi altfel!“, dar și criticând presiunea pe care societatea o pune pe oamenii simpli. Deși ne apropiem de sfârșitul acestui an, deși aceasta este o zi liberă, o zi de relaxare, o zi când oamenii ar trebui să se gândească la ceea ce ar trebui să facă, la cumpăna dintre ani, ecuația astrală a momentului arată că totul este pus acum în balanță, în tensiune, totul este încordat. Dacă în seara acestei zile Luna nu ar fi trecut prin careul la Axa Dragonului, suspiciunile personale nu ar fi produs acest efect. Așa, orice refuz, orice îndoială, orice suspiciune va fi luată în sens personal și răspunsul va fi pe măsură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite să ne umplem cu ceea ce alții au foarte ușor de vărsat, de aruncat, de risipit. Un om puternic alege cu ce să se umple, nu este umplut cu ceea ce aruncă alții.

12 thoughts on “24 – 30 decembrie 2018

 1. Gabriela spune:

  Mulțumesc ! Aștept cu nerăbdare previziunile pentru 2019. mulțumesc încă o data .un an nou liniștit.

  1. Le voi posta pe 30 decembrie, ca în fiecare an.

 2. Maria spune:

  Multumesc pentru toate postarile din acest an. Domnul sa te binecuvanteze!

 3. DOINA spune:

  Să fiți sănătos, inspirat și luminat și în anul care vine, iar o fărâmă din această lumină, așa cum s-a întâmplat și în alte dăți, să se răsfrângă și asupra noastră. Credința face posibil orice, speranța ne dă putere să continuăm, iar dragostea de oameni face ca acel „orice” să fie frumos. Vă doresc să le aveți pe toate ! Sărbători fericite !

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 4. Ani spune:

  Craciun binecuvantat Gheorghita!Multumesc pentru tot!

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 5. ioana spune:

  sarbatori fericte! io-ana, profa din bucuresti

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 6. otilia spune:

  Craciun fericit din toata inima, alaturi de cei dragi!!

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.