31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 este săptămâna aducerii adevărului într-un plan apropiat și a deciziilor care ne tulbură pentru că nu ne aparțin. Această săptămână este una de granița între ceea ce a însemnat vibrația anului progresului și vindecării și vibrația anului următor, cel care debutează cu trecerea lui Marte pe zodia Berbec din dimineața zilei de 1 ianuarie. A aduce adevărul în planul apropiat cere un efort foarte mare. Acest adevăr nu ne-a fost străin de-a lungul lui 2018, însă de fiecare dată am considerat că nu este momentul oportun pentru a ne dezvălui, nu este cazul, nu avem cui. Acum nu mai ținem cont de aceste bariere pentru că și vibrația spre care ne îndreptăm, cea a anului 2019, este alta. De asemenea, a aduce adevărul în planul apropiat înseamnă și a recunoaște faptul că el nu a fost în centrul atenției în ultimele luni, ceea ce va fi foarte dureros pentru ființele care se ascund, pentru oamenii mincinoși, pentru acele persoane care au preferat în ultima perioadă să se ascundă, să-și construiască o imagine falsă de oameni puternici, eficienți, fericiți și împliniți. Pentru acești oameni, adevărul care vine în primul plan este unul catastrofal. Acum se va vedea dacă au fost așa cum s-a spus, așa cum au declarat, așa cum le-a făcut plăcere să se creadă despre ei. Din această cauză, a doua parte a devizei săptămânii face trimitere la decizii care tulbură pentru că nu aparțin celui în cauză. Adevărul care este adus în planul apropiat produce deja atât de multe efecte încât cel în cauză nu mai poate influența, așa cum a făcut în ultimele luni, opiniile celorlalți sau mediul în care trăiește. Pentru acești oameni falși, săptămâna aceasta va fi una extrem de dificilă, una chiar foarte dură care le va oferi multiple motive să se îndoiască de sine. În realitate, lucrurile acestea devin foarte clare nu pentru a anula calitățile ființei, ci pentru a anula minciuna pe care au crezut că o pot spune la nesfârșit. Vibrația astrală a acestei săptămâni duce o luptă acerbă cu această energie, ea nu vine pentru a anula calități pe care le are ființa în mod real, ci dimpotrivă. Atunci când adevărul este adus în planul apropiat tot ceea ce este real va fi mai clar, va putea fi utilizat mult mai ușor.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi reținuți atunci când întâmplările ne duc spre severitate. Această săptămână să fie una a iertării, a înțelegerii profunde, a pregătirii pentru anul 2019, un an atât de ciudat cum nu am avut de decenii.

Patimă. Severității excesive. Inițiativa nu ne ajută. Adevărul este rapid la suprafață. Atragem un ghinion, dar ne simțim puternici. Uitare. Sancțiune. Respect. Sensibilitatea domină mult planul intuiției. Avem nevoie de căldură. Nesiguranța poate deveni un mare obstacol. Comportamentul are o notă neobișnuită.

În noaptea de 30 spre 31 decembrie Luna va trece pe zodia Scorpion și ne va pune în fața unor decizii pentru care, deocamdată, nu suntem pregătiți. Chiar dacă Pluton și Junon își împlinesc aspectul pe care îl formează de ceva vreme, chiar dacă această relație ne vorbește despre o formă de dominare care ar presupune un istoric, deci să știm de ce este nevoie să decidem acum ceea ce trebuie să decidem, momentul de față nu oferă multe surprize. Surprizele vin pe linia aspirațiilor formulate în ultima parte a lunii decembrie, adică aici este zona elementelor cunoscute în care activează acest trigon între Pluton și Junon, aici vorbim despre elemente care au activat până acum în crescendo.
Elementul cel mai delicat al zilei vine din faptul că aproape toată ziua suntem în fereastra trecerii lui Marte pe ultimul grad al zodiei Pești, ceea ce aduce o separare. Nu vorbim despre despărțire, despre distrugerea unor relații vechi, despre separare în sensul clasic, ci despre a trăii o bucurie a momentului printr-o detașare completă față de bucuriile celorlalți. Din exterior doar pare că oamenii se bucură toți de același lucru, dar, în realitate, toți se bucură diferit, adică printr-o detașare amplă a unuia de celălalt.
Această relație bună a lui Pluton cu Junon va fi foarte importantă în celelalte zile ale săptămânii, adică în prima parte a anului următor, perioadă dominată de trecerea lui Marte pe domiciliu. Prima zi a anului următor va aduce acest eveniment astral care va avea o greutate foarte mare, și care va dicta care adevăr va fi adus în planul apropiat și care nu, după cum ne spune și deviza săptămânii.
Prin urmare, prima zi acestei săptămâni ne aduce în fața unor momente pe care vrem în mod arbitrar să le vedem frumoase, bune, plăcute pentru toată lumea, dar ele sunt plăcute în modul în care le vedem și le apreciem doar în cazul propriei persoane. De și mulți așteaptă ca ultima zi a anului să fie plină de întâmplări frumoase, de evenimente plăcute, acestea, chiar dacă se vor întâmpla, chiar dacă se vor consuma, nu vor avea cu notațiile pe care ni le dorim. Din acest punct de vedere, unii vor considera că 31 decembrie este o zi de compromis, când deciziile pe care le au, chiar dacă sunt bune sau rele, nu sunt cele pe care și le-ar fi dorit sau la care s-au gândit de-a lungul lunii decembrie, ci doar reacții de moment pentru a ascunde o teamă, un gând greșit, o intenție rătăcită. Pentru că spre seară se va împlinii sextilul dintre Soare și Lună vorbim despre o atmosferă plăcută, frumoasă, distinsă, dar care depinde, în mare parte, de intenția de bine acelui în cauză. Starea de bine poate veni în cazul unora și din fapte rele. De aceea această interpretare, această descriere insistă mult pe ideea adaptării. Nu tot ceea ce ne face pe noi să ne simțim bine este util și celorlalți. Starea de bine va fi văzută în cazul tuturor, Însă fiecare va avea propriul său motiv, va avea propria sa intenție pentru care procedează în felul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce trăiesc oamenii, la ceea ce spun că trăiesc.

Teamă de trecut. Indiferență față de valorile medii. Curaj. Impulsivitate. Se cedează în fața unei presiuni. Contextul nu ajută. Divergențe de opinii care se rezolvă prin emoții frumoase. Se caută elementul median între două extreme. Gândirea ne călăuzește către o destinație foarte bună. Mediul se opune. Este important efortul propriu.

În dimineața acestei zile Marte va trece pe zodia Berbec și ne va oferi suficient de multe motive pentru a fi mai îndrăzneț, mai atenți și mai puternici acolo unde în anul anterior am eșuat. Dacă se pune problema ca voința să fie elementul definitoriu atunci aceasta va excela în prima zi a lunii ianuarie, dar nu prin elemente bune, ci prin extreme, adică prin mesaje care trebuie să treacă de la o extremă la alta, de la o valoare minimă la o valoare maximă. De-a lungul zilei, Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Scorpion se va afla în relații bune cu Neptun și Pluton și în relații proaste cu Luna neagră și cu Junon. Asta înseamnă că valorile personale nu sunt atât de mult modificate doar pentru că Marte va trece pe domiciliu, ci pentru că momentul de față ne aduce în fața unui ecou interesant. Pentru că din momentul acesta avem mai mult curaj nu înseamnă că problemele personale se rezolvă, nu înseamnă că divergențele de opinii sunt soluționate doar prin opinie proprii, doar prin ceea ce gândim și spunem, doar prin ceea ce am gândit sau am spus. Trecerea lui Marte pe domiciliu este pentru astrologi un moment foarte interesant care aduce curaj și inițiativă. Nu aduce Însă înțelepciunea de care am avea nevoie de a lungul acestui an. Asta înseamnă că momentul de față ridică o problemă de grijă, de teamă, de constrângere în raport cu un adevăr care ar trebui să fie exprimat acum foarte clar, foarte direct, fără perdea, dar lucrul acesta nu se întâmplă. Vorbim, așadar, doar despre o inițiativă, nu și despre un demers important care ar trebui să facă din prima zi a anului 2019 una definitorie pentru următoarea perioadă. Trecerea lui Marte pe zodia Berbec este un element foarte important pentru astrologi, însă poziția Lunii ne oferă, deocamdată, prea multe avantaje în așa fel încât zona aceasta să poată fi valorificată așa cum trebuie. De aceea, gândim că asocierile trebuie cumva nuanțate, condițiile de colaborare discutate altfel, iar înțelegerile analizate prin alte baze.
Prin urmare, prima zi a anului 2019 ne aduce în fața unor conflicte care par, la prima vedere, simple divergențe de opinie, dar, în realitate, ele sunt mai mult de atât. Prima zi a lunii ianuarie nu spune prea multe despre ceea ce reprezintă anul în curs, nu ne oferă prea multe indicii referitoare la ceea ce reprezintă acest an, ci ne arată ceea ce se poate întâmpla pe termen scurt. De aceea, lucrurile acestea care se consumă pe 1 ianuarie au o perspectivă mult mai mare decât pare la prima vedere. Unele lucruri par că se vor consuma peste câteva zile, adică în această săptămână, însă cele mai importante nu țin de ecuația astrală acestei săptămâni, ci de ceea ce se va consuma în săptămâna următoare, până la finalul acestei decade. Relația specială pe care această etapă, această zi, oare cu zilele de 4 și, respectiv, 10 ianuarie, este de o importanță majoră pentru ca aceste divergențe de opinie să nu scape de sub control și proiectele de viitor să nu fie niște speranțe false, ci doar planuri practice care se vor împlini foarte repede.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în planurile pe care și le fac oamenii simpli. Acestea sunt încărcate de o însemnătate aparte.

Severitate în decizii. Contextul social nu ne ajută. Experiențele comune sunt de un real ajutor. Izolarea are farmecul ei. Tranziție. Cutezanță. Deturnarea proiectului de la obiectivele inițiale. Ne conduce un om slab. Ispită. Problemele financiare sunt ciudate.

În dimineața acestei zile Soarele se va afla într-o conjuncție cu Saturn, aspect care este așteptat de mult timp. Momentul de față devine foarte important pentru că Luna se află pe final de tranzit prin zodia Scorpion urmând ca, la câteva ore după ce această conjuncție între Soare și Saturn se consumă, să treacă pe zodia Săgetător. Vorbim, așadar, despre gândul de a repara ceea ce nu poate fi soluționat, împlinit sau rezolvat, dar poate fi un proiect important pentru viitor. Conjuncția Soarelui cu Saturn nu arată acum că lucrurile sunt foarte stabile, ci că tranziția este stabilă, că există un curaj foarte bun acolo unde lucrurile personale nu au reușit să facă față unor provocări teribile. De aceea, momentul de față ne ajută să ne stabilim noi obiective, să privim în urmă și să vedem unde am greșit pentru că acțiunile următoare să nu mai fie lovite de aceleași erori. Dacă într-un alt context o asemenea conjuncție ar fi însemnat o severitate sau o voință folosită pentru atingerea unui scop, de această dată ea va fi vizibilă mai mult în sfera deciziilor, decât în cea a faptelor cu efect imediat. Am putea prin această facilitate astrală să gândim mai bine starea de fapt a lucrurilor, starea financiară sau condiția pe care o avem în momentul de față, iar luciditatea de acum să ne fie de un real folos. Vom mai avea ocazia să ne confruntăm cu o astfel de situație spre sfârșitul săptămânii, adică sâmbătă, 5 ianuarie, după ce Mercur va trece pe zodia Capricorn. Totuși, dacă ratăm momentul acesta, dacă îl ignorăm, dacă lăsăm adoptarea deciziilor pentru sfârșitul săptămânii nu va fi mai bine. La momentul acela Venus va trece prin trigonul cu Chiron, aspect care este activ și acum. Atunci prioritatea va fi reechilibrarea unor procese, deci acum pune o greutate prea mare pe momentul acela și doar un om foarte puternic va putea să compenseze ceea ce este scris să se întâmple acum și nu se întâmplă.
Prin urmare, a doua zi a anului 2019 ne face nostalgici sau ne convinge că ne putem permite să lenevim, să ne retragem, să ne permitem momente personale care nu sunt în avantajul stabilității personale, ci doar în avantajul unui confort de moment. Da, pentru că Luna trece în mijlocul acestei zile pe zodia Săgetător, și izolarea are farmecul ei, până și această retragere va fi încărcată de multă energie, de o plăcere aparte, poate chiar de plăcerea de a face ceva ce nu am făcut de mult timp. Este nevoie să fim conștienți că a ne retrage acum de pe acest drum al efortului, al muncii, al disciplinei, doar de dragul confortului este o greșeală. Am putea face lucrul acesta fără consecințe abia de săptămâna viitoare, adică după ce Uranus își va reveni la mersul direct. Dacă este să mergem cu această idee mai departe, să avem o viziune de ansamblu asupra situației care ne spune că așa trebuie să procedăm acum, ne-am gândit că lucrurile acestea se vor regla mai bine începând cu 6 martie, după ce Uranus, care își revine duminică, 6 ianuarie 2019, la mersul direct, se întoarce definitiv pe zodia Taur. Așa, acum, dar și în celelalte zile ale săptămânii, gândim că ne putem permite acest lux de a face ceea ce altădată nu am avut curajul, determinarea sau îndrăzneala. Din această cauză, conjuncția Soarelui cu Saturn de acum este un element foarte bun însă doar pentru o etapă tranzitorie. În a doua parte a zilei când luna va trebui să treacă prin trigonul cu Marte ne vom gândi că poate o mică deviație nu este chiar atât de periculoasă. Da, este adevărat, ea nu va fi atât de periculoasă dacă toate aceste elemente cu care lucrăm acum conțin o succesiune precisă de întâmplări, o ordine, o disciplină. Doar așa vorbim despre o viziune clară la care să apelăm, fie și din când în când, pentru a ne echilibra, pentru a ne respecta dreptul la libertate. Prin ceea ce se întâmpla acum libertatea va fi mult mai apreciată prin ceea ce aflăm și facem în afara unor reguli, dar fără a le anula pe celelalte, fără a le înlocui deocamdată. Escapada momentului este bună dacă avem, după terminarea distracției, la ce să ne întoarcem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi bucuroși cu ceea ce avem. Fără bucurie viața este lipsită de sens.

Succes prin mijloace neobișnuite. Combinațiile noi ne ajută să obținem popularitate. Experiențe neobișnuite. Interes pentru viața socială. Sensibilitatea este criticată. Avem nevoie de dreptate. Nu se știe de ce trebuie să câștigăm, dar avem nevoie de această victorie. Situațiile noi ne pun în dificultate.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și va avea de împlinit acum doar trei unghiuri. Doar unul dintre cele trei este negativ, adică un careu cu Neptun, ceea ce arată că nota generală a zilei este una bună. Judecând după aspectele care se împlinesc acum, dar și după relațiile care există între această ecuație astrală și altele aferente decadei în curs, înțelegem că momentul de față ne îndeamnă la responsabilitate. Există o ușoară descurajare pe care o vom resimții în special în a doua parte a zilei pe motiv că în ultimele zile nu prea am făcut ceea ce trebuie, nu am fost atât de lucizi pe cât ne-am dorit, dar nici atât de eficienți pe cât ar fi trebuit.
Nota generală a acestei zile vine din neputința de a uita un episod trist. Sunt multe combinații care ne vin acum în minte pentru că ni se pare că e momentul potrivit să ne permitem așa ceva. Nu considerăm că este niciun pericol dacă facem acest proces de rememorare. În realitate, pentru că acest proces este susținut de relația bună dintre Lună și Luna neagră, iar despre implicațiile Lunii negre nu mai trebuie să adăugăm nimic, știm cât de tendențioase sunt, înțelegem de ce acest proces de rememorare este considerat inofensiv deși el încarcă foarte mult, ne responsabilizează într-un mod gratuit, ne face mai triști, mai nepăsători, deși, concret, nu există niciun motiv în sensul acesta. Va ieși foarte bine din această situație omul care va fi categoric cu aceste atitudini, cu aceste trăiri.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre luciditatea de a aduce în planul apropiat ceea ce este important pentru noi înșine, fără a impune celorlalți, fără a-i condiționa să creadă în ceea ce credem, să aprecieze ceea ce apreciem. Oricum ar fi, mijlocul săptămânii cere fiecăruia un moment de victorie pentru că nu mai așa ne putem echilibra, doar în felul acesta reușim să fim mulțumiți cu noi înșine. Judecând ansamblul situației, acest moment de victorie nu este justificat. Având în vedere că ziua de 3 ianuarie se susține în mare parte de ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, disciplina dovedită pe 2 ianuarie va fi elementul de echilibru, de stabilitate și reconsolidare al zilei de față. Asta nu înseamnă că vom merge mai departe cu grijile pe care l-am avut în ziua anterioară, ci înseamnă că vom cere de la viață ceea ce ne face mai siguri, mai rezistenți, mai puternici fără a pierde linia generală pe care ne-am propus-o încă din prima zi a lunii ianuarie, când Marte a trecut pe domiciliu, pe zodia Berbec. Cei care vor lua lucrurile prea în simplu sau în ușor vor pierde din vedere că momentul de față face trimitere către întâmplări ce se vor consuma în mijlocul lunii martie. Asta înseamnă că a fi, deopotrivă, disciplinați și permisivi nu este un lux. Ceea ce dinamizează această zi ține doar de puterea personală, de ceea ce am acumulat, adică de ceea ce dovedim și în momentul de față că putem face indiferent de nota generală a unor conjuncturi astrale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că victoriile pe care l-am obținut sunt veșnice. Ele au fost un rezultat demn, bun, corect la care am ajuns parcurgând anumite episoade, încercări sau provocări. Cum încercările și provocările nu sunt de fiecare dată aceleași, nici victoriile pe care le obținem nu pot fi la fel. Cel care reușește să înțeleagă mai multe din diversitatea victoriilor pe care le obține este un om eficient, creativ, puternic.

Plăcerile vinovate ne transformă în persoane nervoase. Căutăm să îndeplinim un rol dominant. Valorile iubirii sunt judecate corect. Ne căutăm circumstanțe atenuante. Avem nevoie de clarificări suplimentare. Opoziție. Vise despre o viață mai bună. Nu știm ce să facem, dar știm să ne condiționăm. Indulgența nu folosește la nimic. Căutăm circumstanțe atenuante pentru că suntem foarte receptivi.

În noaptea de 3 spre 4 ianuarie Mercur va trece prin careul cu Chiron și prin trigonul cu Uranus retrograd. Apoi, ultimele aspecte ale zilei vor fi dominate de faptul că Luna se va afla pe zodia Capricorn, iar Soarele într-o relație bună cu Neptun și Venus în altă relație bună cu Axa Dragonului. Momentul acesta este unul dintre cele mai frumoase ale săptămânii pentru că aduce un plus de înțelegere, o desprindere față de obiceiuri vechi, greșite, dar și o mai bună înțelegere a contextului pe care îl parcurgem acum. Faptul că această zi are în palmaresul său doar două careuri este un lucru bun pentru cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că îi pregătește pentru ceea ce va veni începând cu 6 ianuarie, atunci când se va împlini Luna nouă. De altfel, între momentul de față și ultima zi a acestei săptămâni este o legătură specială, la fel cum există între momentul de față și prima zi a lunii ianuarie, cea dominată de trecerea lui Marte pe zodia Berbec. Astfel, 4 ianuarie ne aduce în fața unor împliniri pe care le-am așteptat de mult timp și pentru care am consumat multă energie, multe resurse. În tot acest timp, am crezut că lucrurile acestea pe care ni le dorim nu pot fi împlinite, că ființa rămâne în continuare fragmentată, separată de idealul cel mai frumos pe care îl urmărește, separată de oamenii pe care o iubește cel mai mult. Multitudinea unghiurilor împlinite acum menține această fragmentare, însă ne oferă și posibilitatea de a gândim perspectivă, de a decide liber sau de a ne hotărî care sunt oamenii mai importanți care trebuie ținut aproape, din toți cei cu care am colaborat în ultima parte a anului anterior. Cei care sunt, deocamdată, lăsați deoparte nu vor fi ignorați de-a lungul acestui an, ci vor fi apreciați începând cu a doua decadă a lunii martie. Faptul că în momentul de față să ia această decizie ar putea să fie un element dureros pentru mulți, un semnal negativ care nu va fi primit așa cum trebuie în grupul de apartenența. Având în vedere că mesajul acestui an 2019 ne îndeamnă să nu renunțăm la viziunea de ansamblu, să fim puternici, vigilenți, schemele acestea care fragmentează o problemă pentru a face soluția mai ușor de implementat sunt ideale. Secretul succesului va fi găsit de cei care nu uita de unde au plecat, nu pierde din vedere că avantajul vine doar acolo unde cel în cauză nu uită de ce a lăsat deoparte celelalte povești pentru a se ocupa de una singură. Așa după cum înțelegem și din analiza anului 2019, această formă de adaptare este una dintre cele mai delicate. Doar un om matur va reuși să gestioneze corect aceste situații, doar un astfel de om nu va uita ceea ce a promis la începutul perioadei.
Prin urmare, 4 ianuarie ne vorbește despre a înțelege soluțiile chiar dacă ele sunt împărțite pe domenii, fragmentate, segmentate. Vorbim în această zi despre inteligență, însă doar acolo unde trebuie luată o decizie, doar în momentul în care ne hotărâm ce este urgent de împlinit acum. În rest, ziua aduce o emoție frumoasă, speranța că lucrurile mari se pot împlini dacă există puțină disciplină, dacă există atenție sau vigilență. Cea mai mare parte a zilei Luna se va afla în tranzit pe ultimul sector al în zodiei Săgetător, ceea ce aduce un plus de energie, de încredere, de eficiență. Puterea personală se va exprima până în seara acestei zile. După ce Luna va trece pe zodia Capricorn rezultatele bune vor veni din gândire, din reflexie, nu din mobilizare, nu din acțiuni directe, special orientate către o anumită finalitate. De aceea, 4 ianuarie îi poate bulversa pe cei care încă visează, pe cei care cred în continuare că anul 2019 este o continuare firească a ceea ce s-a întâmplat în 2018. 2019 nu este o continuare firească a ceea ce s-a consumat în anul anterior, ce altceva. Lucrul acesta îl vom vedea foarte clar începând cu 4 ianuarie. Faptul că Luna se află acum pe zodia Capricorn, iar Venus într-o relație foarte bună cu axa dragonului, reușind să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, nu este semn de continuitate, ci de înțelegere a trecutului, de filtru, de analiză. Dacă în această perioadă Venus nu s-ar fi aflat în fereastra opoziției cu Junon am fi vorbit despre o recompensă ca o plată pe care am așteptat-o mult timp și care vine acum. Așa, este o analiză a trecutului, una înțeleaptă, critică, rece, distantă. Rezultatul este ceea ce ne ajută cel mai mult în 2019.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma energia acestei zile gândind în contradicție, judecând pe ceilalți în minte, observând doar defectele celor cu care interacționăm. Criticismul acestei zile ne depărtează de adevăratele analize ale căror concluzii ne vor folosi tot anul.

Divergențe de opinii. Se schimbă datele problemei. O contestație ne scoate dintr-o încurcătură. Dezechilibrele ne ajută să scoatem în evidență calitatea umană. Reverberații. Domeniul material ridică o problemă de adaptare. Gândim ceea ce ne folosește. Viitorul este diferit față de cum credem că este. Observarea prezentului nu ne ajută să creionăm etapele viitoare.

În dimineața acestei zile Mercur va trece pe zodia Capricorn, iar, spre seară, Venus va împlini trigonul cu Chiron. Luna se află deja pe zodia Capricorn încă din ziua anterioară Ceea ce face din momentul de față unul ușor restrictiv. Faptul că Mercur își încheie tranzitul pe zodia Săgetător este un bine doar în comparație cu ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, când această planetă a trecut pe ultimul grad al zodiei Săgetător, nu în general. Este adevărat, oamenii devin mai atenți, mai respectuoși, mai disciplinați, iar prin relația bună dintre Venus și Chiron, cea împlinită spre seară, sunt și mai atenți cu ceea ce au de dăruit, cu sentimentele celorlalți, adică nu vor mai fi atât de indiferenți sau de brutali atunci când vine vorba de nevoile altora. Desigur, nu același lucru se poate spune și despre ființele răutăcioase care abia așteaptă un astfel de moment pentru a intra cu ciubotele în viețile celorlalți. Astfel, vorbim pe 5 ianuarie despre un ușor dezechilibru, însă el va fi vizibil doar în privința unor opinii. Oamenii sunt dezveliți de putere, de acea forță pe care au folosit-o împotriva altora și care nu a produs încă efectele scontate. Din această cauză nici personajele negative nu vor considera că întoarcerea către forul interior este o pierdere. Ele știu că acolo au resurse, o rezervă, acolo dețin puteri despre care ceilalți nu știu prea multe lucruri.
De partea cealaltă, oameni frumoși reușesc să scoată în evidență o latură aparte a vieții lor. Mercur pe zodia Capricorn îi va ajuta să extragă din adâncul ființei idei-forță, puteri pe care le-am folosit și altădată dar fără a obține un rezultat imediat, fără a reuși să schimbe ceva prin ceea ce au făcut, prin ceea ce au gândit sau prin ceea ce au arătat. Mercur va avea un tranzit rapid prin zodia Capricorn, adică peste 20 de zile, pe 24 ianuarie, va intra pe Vărsător. Mesajul care vine din partea acestei planete nu poate avea o durabilitate mai mare de 20 de zile, însă amprenta pe care o lasă prin conținutul său, prin ceea ce predispune, poate dura mai mult, până în a doua decadă a lunii martie. De altfel, speranțele pe care le avem, ideile cărora le acordăm acum o mai mare atenție vor avea o durabilitate de aproape două luni, nu mai mult.
Prin urmare, 5 ianuarie ne arată care sunt rezultatele imediate ale gândurilor personale, cu cine rezonăm, care sunt oamenii care ne vor rămâne aproape și în lunile care vor veni, chiar dacă luna decembrie 2018 ne-a bulversat în sensul acesta, ne-a oferit mesaje pe care nu le-am înțeles foarte clar. La momentul acela am considerat că este imperios necesar să ne adaptăm altor condiții, să acceptăm o presiune exterioară ca fiind un element de normalitate. Începând cu 5 ianuarie aducem adevărul într-un plan apropiat, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii. Este adevărat, deocamdată nu putem spera că lucrurile se vor schimba pe termen lung, însă putem privi toată această situație ca pe un exercițiu de normalitate. Faptul că Venus se află într-o relație bună cu Chiron imediat ce Mercur va trece pe Capricorn este un ajutor real care poate schimba calitatea unei relații atât de mult încât așteptările pe care le avem față de acest început de an să se reconfigureze și ele. De altfel, nu doar 5 ianuarie, ci întreaga săptămână ne familiarizează cu toată această problemă majoră a anului 2019. Cei care sunt sensibili sau care și-au programat să se relaxeze în această săptămână vor considera că există un factor social care le tulbură această liniște, le schimbă programul, îi întoarce din planul pe care îl au. În realitate, nu este nimeni vinovat. Vibrațiile acestei săptămâni ne familiarizează cu ceea ce înseamnă anul 2019 și un om înțelept ar aprecia mult lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta să vedem prin ce suntem diferiți de ceilalți, care sunt faptele, gândurile, rezultate care ne scot în evidență, ci de a urmări să rămânem într-o pacea sufletului, într-o liniște profundă pentru că prin intermediul acesteia totul devine mult mai clar.

Schimbarea opiniei nu arată că suntem slabi. Dependență de o opinie mult mai bună. Experiențele personale sunt încadrate corect. Ne conduce gândul cel bun. Spiritul critic este de bun augur. Avem relații cu oameni care știu să se orienteze. Potrivire de caracter. Viziune amplă. Rigiditatea arată cât de slabi sunt cei care doar spun că ne susțin, dar nu și demonstrează lucrul acesta.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce împlinirea fazei de Lună nouă, ceea ce arată o delimitare clară între vibrațiile anului 2018 care s-au suprapus peste o parte a vibrațiilor acestui an și ceea ce vom avea de parcurs de acum încolo. De altfel și celelalte zile ale săptămânii au scos în evidență faptul că momentul de față este unul de graniță, dar nu pasiv, ci activ prin care un adevăr este perceput mult mai clar, este adus într-un plan apropiat. Ziua aduce, la câteva ore distanță Luna nouă de pe Capricorn, și împlinirea conjuncției Luna-Pluton și a trigonului Lună-Junon. Spre seară, ca un ultim eveniment astral al zilei, Uranus își revine la mersul direct după luni întregi de retrogradare. Vorbim, așadar, despre mesaje clare care ne modifică viziunea, chiar și cea de ansamblu, nu doar asupra unor direcții care ne-au captat atenția de-a lungul săptămânii. Relațiile cu oamenii, din cauza acestei viziuni, devin puțin mai rigide, dar nu pentru că s-ar înrăutăți, ci pentru că această rigiditate trebuie să demonstreze ceva, trebuie să scoată în evidență un lucru foarte clar, trebuie să aducă la lumină un adevăr foarte evident.
Unul din elementele importante ale zilei de 6 decembrie este cel dat de încadrarea corectă a unor experiențe personale. Aceste experiențe personale s-au consumat în ultima parte a anului anterior, în special din octombrie încoace și care ne-au creat o imagine negativă. Până acum nu am știut că faptele care se evidențiază acum și care au fost abordate în ultimele trei luni au creat asemenea impresii. Așadar, ceea ce aflăm acum ar trebui să ne găsească pregătiți pentru a nu ne zdruncina, pentru a nu ne transforma în oameni rigizi sau prea supărăcioși.
Revenirea lui Uranus la mersul direct este un moment delicat. Așa cum am spus de multe ori și ziua când Uranus își începe retrogradarea, dar și cea când își revine la mersul direct este un fel de răsturnare de situație, de mers înapoi, de inversiune. Din această cauză nu ar trebui să luăm de bun tot ceea ce se hotărăște pe 6 ianuarie. Să ne fie clar ceea ce am hotărât în zilele anterioare, dar să nu ne ținem atât de rigid de deciziile momentului. Având în vedere că acum se împlinește și faza de Lună nouă va fi greu să ne detașăm de această tendință. Dacă suntem curajoși și dacă anul anterior a fost cu adevărat anul progresului și vindecării, așa cum ne-a spus deviza generală, achizițiile dobândite în urma experiențelor parcurse ne vor ajuta să avem un anume control asupra acestei situații.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața tentației de a schimba. Unii schimbă doar de dragul schimbării, pentru că se plictisesc, pentru că li se pare că sunt complet în afara pericolului și își pot permite așa ceva. Alții, schimbă pentru că s-au săturat de greutatea prezentului și consideră că a înlocui greutatea de acum cu una similară le oferă măcar privilegiul noutății, nu și pe cel al schimbări calitative. De aceea hotărârile acestei zile, în special cele adoptate în a doua parte a zilei, ar trebui să facă parte doar din această zonă a distracției, a teatrului, a jocului de rol. Altfel, nu vom face altceva decât să schimbăm o problemă cu alta și să nu ne fie suficient nici confortul noutăți. Dacă pe celelalte Luni noi recomandarea era orientată special în a ne construi anumite idei-forță ca să ne ajutăm de ele în următoarele patru săptămâni, momentul de față devine unul foarte bun, corect, eficient și de viitor dacă nu facem lucrul acesta. Vom avea răstimpul necesar în prima zi a săptămânii următoare, pe 7 ianuarie, pentru a face lucrul acesta, dar planurile de acum nu sunt bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mai atenți la ceea ce trebuie să ascultăm decât la ceea ce trebuie să spunem. Desigur, nu înseamnă că putem vorbi fără să judecăm, ci înseamnă că mesajele folositoare sunt cele care ne vin nu cele pe care le gândim cu instrumentele pe care le avem acum la dispoziție.

19 thoughts on “31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

 1. adina spune:

  Multumim pentru tot.
  La multi ani!

  1. Cu drag! Sărbători cu bine!

 2. elena spune:

  Astept cu nerabdare previziunile pe 2019 si va multumesc pentru tot ce ati facut pentru noi pana acum . La multi ani !

  1. Vor fi postate pe 30 decembrie, ca în fiecare an.

 3. dana spune:

  Multumesc frumos pentru prezența ta adevărat de prezentă.
  Mulțumesc pentru ajutor.
  Sarbatori bune și frumoase.

  1. 🙂 Sărbători cu bine!

 4. Cristina spune:

  Ah, si eu abia astept!! Nu le am deloc cu interpretarile, dar minimul de cunostinte imi permite sa imi dau seama ca un an in care 3 din cele 4 planete ‘grele’ se afla in propriile domicilii iar Nodul Sud va trece prin conjunctiile succesive cu Pluto si Saturn in ultra-solicitatul semn al Capricornului – nu nu poate fi un an ca oricare altul!

  1. Da, materialul este deja pregătit și va apărea pe 30 decembrie la ora 6:14.
   Ai observat bine, deși mesajul acesta, legat de domicilii sau căderi, este mai potrivit pentru finalul lui 2019 si tot anul 2020. Dar să nu ne gândim prea departe…

   1. Cristina spune:

    Ce ti mai place sa strici cheful omului amintindu i de ‘caderi’ cand ii e lumea mai draga.. :))
    In rest, cu aceeasi nerabdare!

    1. Taree!
     Deși pare umor negru, nu este! Dar eu am întotdeauna grijă să sugerez și câteva soluții.
     Cei care spun că fac previziuni sumbre nu citesc tot ce scriu, doar cateva rânduri. Ca atunci când ai vrea să vezi un film, dar renunți și spui că este prost doar ghidându-te după afiș.
     Oricât de dificil ar fi, ceea ce este clar poate fi soluționat. Noi, oamenii, avem această putere!

     1. Cristina spune:

      Am glumit, Gheorghita, si tu stii asta.
      Da, asa e, tu mereu vii si cu solutiile, si exact din acest motiv previziunile tale mie una nu imi suna deloc sumbru, ci din contra: mai degraba ca un sir de oportunitati misterioase, menite sa scoata ingenios la lumina ce e mai bun din fiecare dintre noi si sa ne rafineze sufletele, oricare ar fi imprejurarile exterioare.
      De altfel asta este si (una dintre) marile atractii ale analizelor tale, pentru cine stie sa citeasca atent si neutru: solutiile, instrumentele de lucru propuse.

     2. Ei, sigur ca ai glumit! Nu se putea altfel! Stiu lucrul acesta!
      Multumesc!
      🙂

 5. Ani spune:

  Si eu sunt nerăbdătoare sa vina 30 decembrie.Cel mai curioasă sunt in legătură cu conjuncția strânsă dintre Saturn si Coada Dragonului care se va menține intens din aprilie pana in octombrie .Si căutând informatii despre Nodurile Lunare,am gasit prea putin.La mine astea petrec in conjuncție cu Ascendentul.O „experienta” minunata…Daca poți ,te rog sa imi recomanzi ce sa citesc pt a afla mai mult despre Nodurile Lunare.

  1. Rudhyard Dane, orice, nu doar despre Noduri.

   1. Ani spune:

    Multumesc!

 6. ADRIANA IRIMIA spune:

  Buna, imi place. Vreau sa primesc noutatile pe e-mail. Multumesc.

  1. Pentru asta va trebui sa intri saptamanal pe acest blog si sa citesti. Pe mail trimit cei care vand ceva sau fac parte dintr-o reclama. Aici nu se intampla asa ceva.

 7. Valeria Gradinaru spune:

  Multi ani fericiti va doresc, sa fim cu totii sanatosi si sa avem un an mai bun!
  Doamne-ajuta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.