24 – 30 aprilie 2017

24 – 30 aprilie 2017 este săptămâna cultivării unui obicei ciudat care devine etalon de normalitate și a bucuriilor simple care împlinesc destinul. Această săptămână ne îndeamnă să fim foarte responsabili, lucizi, să încurajăm binele dacă-l vedem la ceilalți sau să îl lăsăm să se exprime liber dacă îl simțim la propria persoană. Cu alte cuvinte, ceea ce vedem în această săptămână trebuie să crească prin bine, prin frumos, prin renunțarea la obiceiuri proaste, prin curaj și consecvență. Dar, așa cum știm că se întâmplă de multe ori, când lucrurile trebuie să se desfășoare de o manieră pozitivă apar și provocările de partea cealaltă a baricadei. Săptămâna aceasta ne va lovi prin minciună, prin blocaj, prin ceea ce suntem constrânși să facem și nu ne place, ne nemulțumește sau nu ne trebuie. De fiecare dată când întâlnim o situație de genul acesta să ne aducem aminte că blândețea ne scoate acum din orice încurcătură. Dar nu ne referim aici la blândețea lipsită de acțiune, ci la acea stare sufletească rafinată, caldă ce ne oprește din acțiunile lipsite de sensibilitate pentru a urmări, ca un martor, ceea ce se întâmplă în jur, ceea ce se întâmplă cu ceilalți, spre ce sunt îndreptate lucrurile. Dacă asta înseamnă să pierdem, atunci să acceptăm lucrul acesta pentru că, după cum vom vedea începând cu după-amiaza zilei de 28 aprilie, nu este vorba despre o pagubă, ci despre o separare de obiceiuri ciudate pentru a îmbrățișa bucuriile simple. Pentru că simplitatea până acum ne-a lipsit, ceea ce întâlnim acum și este simplu în stare pură, ni se va părea gol în stare pură, lipsit de conținut, ineficient, steril.
O altă problemă a acestei săptămâni este cea dată de trecerea Capului Dragonului pe zodia Leu, poziție care se va menține până în noiembrie 2018. Dacă până acum am considerat că multe dintre situații se rezolvă prin abținere, prin purificare, prin suferință, privațiuni sau scheme administrative, vom vedea, începând cu 28 aprilie până în toamna anului următor, că se poate și altfel. Vom avea curajul să ne cerem iertare față de cei pe care i-am rănit, cu care am avut relații marcante, vom considera succesul obținut prin exprimarea emoțională un mare avantaj, un mare câștig, o mare reușită. Apoi, pentru că această poziție aduce și Coada Dragonului pe zodia Vărsător vom începe cu 28 aprilie să ne gândim altfel la viață, mult mai curajoși, mult mai puternici, așa cum nu s-a întâmplat de aproape două decenii. Axa Dragonului a mai trecut prin această poziție în anul 1998, în toamnă. La momentul respectiv am conștientizat că lăsăm în urmă o perioadă de constrângere care a avut un rol de creștere și dezvoltare, prin provocările pe care le-am depășit, prin achizițiile comportate până în momentul acela. Toamna anului 1998 și, apoi, anul 1999 au împlinit pe o ramură nouă, pe un domeniu nou, prin alte instrumente, care până momentul respectiv ne-au fost complet inaccesibile sau pe care nu credeam vreodată că le merităm, așteptări majore legate de împlinirea destinului, de confirmarea sa prin creativitate, putere și curaj. Dacă aceste elemente au fost cultivate prin echilibru, am văzut lucrul acesta din toamna anului 2000 până în toamna anului 2001. Fiecare noua poziție a Axei Dragonului a venit la momentul respectiv ca o împlinire. Nivelul maxim al împlinirilor formulate prin armonie și echilibru a fost atins în toamna anului 2001. În momentul de față ne aflăm în mijlocul unui progres care-și are rădăcinile pe finalul anului 2015. La momentul respectiv am considerat că succesul și elevarea, că reușitele personale, indiferent că țin de domeniul social sau de cel personal, se pot are împlini doar prin privațiuni, dar prin renunțare sau prin muncă intensă. Momentul echilibru a fost foarte delicat prin trecerea Axei Dragonului pe axa Fecioară-Pești. Acum când tranzitul pe această axă se încheie intrăm în perioada de afirmare. Achizițiile comportate de pe finalul anului 2015 până acum sunt importante, de bază și doar în consonanță cu acestea putem vorbi despre o etapă de transformare, de împlinire, de confirmare a unui destin aparte. Altfel aceste lucruri mărețe vor rămâne în continuare o enigmă sau vor avea nevoie de încă două decenii pentru a se afirma. În consecință, ultima săptămână a lunii aprilie ne aduce capacitatea de a trece pe nivelul următor, de a respecta o promisiune pe care am făcut-o față de sine, de a nu distruge puținul pe care l-am acumulat și l-am păstrat cu atât de mult efort de pe finalul anului 2015 până acum.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi mult mai atenți la păstrarea echilibrului decât la împlinirea unor deziderate mai vechi.

Ispită. Colaborări neobișnuite. Se forțează împlinirea unei profeții false. Tensiune. Binele trebuie explicat, dar ne lipsește limbajul. Impulsivitate. Creativitatea ne bulversează. Cei care rămân în urmă nu mai pot recupera. Pasiuni tulburătoare. Deviație de la normalitate.

În noaptea de 23 spre 24 aprilie Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Pești lăsând în urmă sentimente contradictorii, atitudini care inspiră teamă, poate chiar visul de a trăi o viață mai bună deși nu o merităm. Trecând pe zodia Berbec ea va avea de împlinit un sextil cu Marte care se află la începutul tranzitului său prin zodia Gemeni. Apoi, în a doua parte a zilei, va trece prin trigonul cu Luna neagră. În acest moment Luna devine un mediator eficient al opoziției care începe să se formeze între Marte și Luna neagră. Încă din prima zi a acestei săptămâni conștientizăm că ne aflăm în fața unor ipostaze cât se poate de neobișnuite. Ne aducem aminte de un obicei ciudat pe care l-am lăsat în părăsire, pe care nu l-am mai cultivat și căruia dorim ca în această săptămână să-i acordăm toată atenția. Acest obicei ciudat pe care vom dori să-l cultivăm începând cu 24 aprilie este susținut și de trigonul dintre Mercur și Saturn, ambele planete aflate acum în mers retrograd. Apare o problemă de opinie, o problemă de atitudine care se poate transforma într-o problemă de creativitate. Așa după cum se poate observa, ceea ce ne provoacă în această zi nu ne încurajează să fim creativi, ci ne complică interacțiunile, situațiile pe care nu știm să le gestionăm ne tulbură creativitatea și ne depărtează de ceea ce este simplu. Retrogradarea lui Mercur pe zodia Berbec, semn în care Luna abia a intrat, arată că încă suntem într-o perioadă de confuzie, când mult mai ușor ne lăsăm în voia pasiunilor tulburătoare decât să ne apropiem de bucuriile simple.
O altă problemă specifică acestei zile vine din cumulul de factori. Tensiunea ne spune că dacă ne oprim, dacă ne gândim mai mult asupra unei idei o amplificăm, singuri ne blocăm în probleme și mai mari, singuri ne încurcăm și singur ne depărtăm de ceea ce este esențial. În felul acesta, bucuriile pe care ni le dorim cel mai mult, împlinirile pe care le căutăm de la începutul anului și care au nevoie de atenție suplimentară ne deviază de la normalitate. În realitate, această notă a zilei de 24 aprilie ne vorbește despre o concentrare pe care o întâlnim acum. Faptul că o trăsătură a acestei zile este negația negației nu ar trebui să ne sperie cu ceea ce ne arată acum, ci ar trebui să ne încânte cu puterea suplimentară pe care o primim din această ipostază pe care să o folosim în a depăși granița experiențelor cunoscute, în a face mai mult, așa cum, de altfel, ne dorim. Retrogradarea celor două planete care se află acum în trigon nu ne permite însă să gândim către noutate, ci ne constrânge să ne întoarcem spre evenimentele pe care le cunoaștem, spre binele cunoscut, adică să credem că doar acesta poate exista, nu un alt bine, nu unul nou. De aceea pasiunile pe care le avem trec acum printr-un obstacol, de aceea ele devin tulburătoare.
Prin urmare, începutul săptămânii ne aduce o problemă cu sine, una de atitudine, de autocontrol, de coordonare. Cel care este dispus să asculte opiniile celorlalți, chiar dacă, în primă instanță, le neagă, chiar dacă le respinge, dacă are suficient de multă judecată încât să le păstreze pe acestea în minte, este marele victorios al zilei de 24 ianuarie. Dacă alegem să rămânem în această zonă a emoțiilor tulburătoare, a convingerilor sedimentate deja, dacă nu ne oferim privilegiul de a privi un pic mai departe, de a ieși din rutină, din obiceiuri, tot ceea ce facem va fi ciudat, chiar dacă pe moment ni se pare că este plăcut. Pe mai departe, din ceea ce facem acum, în modul acesta, nu va rămâne decât caracterul absurd, nu ne va rămâne decât ciudățenia. Cei care sunt capabili acum să vadă foarte departe vor fi dispuși să explice binele la care ajung cu privirea, cu ideea sau concret, cu pasul. Cadrul închis în care simțim, gândim și ne comportăm delimitat de retrogradarea celor două planete aflate acum într-o dispunere foarte bună, nu ne lasă să vedem care este ecoul social al reacțiilor personale. Ceea ce credem despre noi este, pe 24 aprilie, diferit față de ceea ce cred ceilalți despre noi. Numai un om care poate ieși din această siguranță a lucrurilor cunoscute poate înțelege acum această diferență. Cel care nu iese din această cușcă își va petrece săptămâna acuzându-i pe ceilalți că nu se interesează de ceea ce este corect, că sunt răutăcioși, lacomi, răi. În realitate, nu este decât o simplă discrepanță între opiniile personale și opiniile celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce se întâmplă în jur. Chiar dacă nu înțelegem, chiar dacă primul impuls este de a critica, încadra, nega sau eticheta, cu cât ne menținem atenția asupra a ceea ce se întâmplă în zona celuilalt cu atât avem mai multe șanse de a descoperi care este impactul real pe care îl avem asupra celorlalți, asupra comunității.

Ne amintim de un obicei. Spiritul artistic nu se poate exprima. Blocaj. Minciuna doare. Rezerva este ciudată. Maturizare neobișnuită. Lene. Impulsivitate. Viața fericită este găsită doar în cărți. Reformă. Putere de convingere folosită pentru deviație sau corupție.

A doua zi a săptămânii va fi dominată de lene sau de contradicția care apare atunci când vrem să facem ceva, dar nu putem din cauza programului, din cauza timpului, din cauza lipsei de putere. Opoziția pe care Luna și Jupiter împlinesc în dimineața acestei zile ne arată un start negativ, unul dominat de resentimente, de comportamente mai puțin corecte, de dificultatea de a ne maturiza ori de a duce la îndeplinire demersuri care trebuie să se încheie acum. De altfel, toată săptămâna este dominată de necesitatea de a încheia o etapă pentru că vineri, 28 aprilie, Capul Dragonului va trece pe zodia Leu. Având în vedere că deplasarea Axei Dragonului este înapoi, retrogradă, Capul Dragonului va intra pe ultimul grad al zodiei Leu, ceea ce va însemna un duș rece. De aceea în primele patru zile ale săptămânii, deci și în ziua de față, ni se permite să visăm, să facem mofturi, să credem că lucrurile se pot desfășura și altfel decât era scris, altfel decât am dorit în momentul în care am declanșat demersul în sine. De aici poate apărea și o agresivitate care să scape de sub control, să pună în dificultate interacțiunile delicate, fragile pe care le-am avut cu cei din preajmă în săptămâna anterioară. Cu alte cuvinte, capriciozitatea zilei de 25 aprilie nu ne permite să vedem realitatea așa cum este, ci vom dori de fiecare dată să o definim, să o explicăm sau să o percepem după etaloanele pe care le avem. Lucrul acesta a fost văzut și în ziua anterioară, după ce Luna a intrat pe zodia Berbec, și se va păstra și acum. În plus față de ceea ce am traversat în ziua anterioară, momentul de față aduce și nevoia de reformă, de a demonstra o putere, de a ne impune, chiar dacă asta înseamnă un comportament mai puțin plăcut, chiar dacă asta înseamnă să ne dezvăluim cât de imaturi suntem. Având în vedere că 25 aprilie îi face pe oameni îngrijorați față de rezervă, față de reținere, față de pasul înapoi, putem anticipa că momentul acesta, când Luna parcurge un sector final al zodiei Berbec, să fie dominat de stricăciuni, de mândrie prostească, de combinații triste, de acțiuni greșite care duc la pierderi materiale sau la singurătate. În momentul în care individul acționează se simte puternic, curajos, mândru, nu simte că deviază de la un traseu, nu simte că strică nimic. Va vedea, însă, începând cu după-amiaza zilei de 28 aprilie, că lucrurile stau altfel.
Prin urmare, 25 aprilie este o zi de blocaj. Blocajul apare în primul rând în viziune, iar el a fost cultivat, educat, iubit încă din săptămânile anterioare. Cei care au luat în considerare avertismentul astral, cei care s-au pregătit pentru această etapă de final nu-și vor impune acum propria opinie, nu se vor arunca, precum berbecul, cu capul înainte, nu vor dori să facă o reformă pe ultima sută de metri, nu vor dori să schimbe nimic. Vor conștientiza un impuls care frământă, o dorință pe care nu și-o pot împlini, dar și frustrarea susținută de acest paradox. Nu ar trebui să ne mirăm dacă vom observa pe tot parcursul acestei zile o atracție teribilă către frumos, către zona rafinată la care nu vom ajunge prea curând sau poate niciodată, nu ar trebui să ne mirăm dacă suntem acum inspirați să facem cele mai bune recomandări, să înțelegem sensul ascuns al problemelor celorlalți, dar să nu le putem spune, să nu avem cui, să nu existe cadrul exterior necesar pentru ca binele acesta pe care-l percepem să devină realitate. Avem nevoie să ne mobilizam în fața acestui blocaj și să nu uităm că binele acesta dispare sau se distruge dacă este așezat lângă mândrie. Trecerea Lunii prin conjuncția cu Uranus și, respectiv, Mercur poate aduce o trecere bruscă de la extaz la agonie, de la bucuria foarte intensă, la tristețea foarte adâncă, de la glorie la decadență. Va fi vizibilă pe 25 aprilie o prea intensă dorință de mișcare, de acțiune, de a ieși din rutină, iar opoziția pe care o întâmpinăm chiar pe aceste impulsuri ne poate duce într-o clipită la polul opus, către inacțiune, lene, refuzul binelui. Dacă intrăm în această zi cu gândul de echilibru și dacă ne propunem, încă de dimineață și ne vom și ține de această promisiune, să refuzăm minciuna, atunci 25 aprilie devine o zi câștigată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de neobișnuit. Pe 25 aprilie neobișnuitul ne maturizează.

Se face o verificare din exterior. Totul pare corect. Indulgență. Blândețea este analizată greșit. Spirit critic. Se construiește binele cuiva. Faptele bune trebuie să fie și radicale. Îmbinare între neobișnuit și banal. Descurajare. Rutina enervează. Visul devine mai important decât realitatea.

Luna nouă care se împlinește în a doua parte a acestei zile reprezintă unul dintre cele mai interesante și mai frumoase aspecte ale acestei săptămâni. Lucrul acesta este cu adevărat magic pentru că aduce o relație bună cu Axa Dragonului acum pe final de etapă, ceea ce mai îndulcește puțin nota agresivă a acestei perioade.
Înainte de a intra pe zodia Taur și a se apropia de conjuncția cu Soarele, Luna, chiar la miezul nopții, în spațiul acestei zile, împlinește un trigon cu Saturn retrograd. Având în vedere că Saturn se află de ceva vreme într-o relație interesantă cu Axa Dragonului, dar din cauza retrogradării nu poate media tendința Nodurilor, noaptea de marți spre miercuri va avea aceeași notă conflictuală pe care am observat-o în timpul zilei de marți, 25 aprilie. Chiar dacă ne gândim în perspectivă, chiar dacă lucrăm cu lucruri foarte mari ce se întind pe o perioadă destul de generoasă de timp nu suntem mai puternici, nici mai eficienți. Cu toate acestea, avem șansa să fim acum puțin mai atenți la ceea ce avem de făcut în această săptămână, la ceea ce ne-am propus să încheiem, să împlinim, se definitivăm. Astfel, 26 aprilie poate deveni o zi a lucrului contracronometru, a acțiunilor rapide pe care le facem și eficient. Poate, pe alocuri, eficiența pe care o obținem să nu fie cea pe care ne-o dorim. În mod sigur rezultatele pozitive la care ajungem acum sunt de durată. Dacă ne referim la Luna nouă durata lor va ține cel puțin patru săptămâni, dacă ne referim la relația cu Axa Dragonului mesajele care vor fi inserate acestei realizări începând cu a doua parte a zilei de 28 aprilie va dura cel puțin un an și jumătate. În cuvinte mai simple, ceea ce vom reuși să atingem pe 26 aprilie își va găsi un loc binemeritat în acea zonă care împlinește destinul. Pentru unii, termenul acesta de destin pare prea mult folosit, prea uzat, cu sensuri mult schimbate față de cum era pe vremuri. Noi, aici, în interpretările astrologice pe care le realizăm, chiar dacă invocăm de multe ori termenul de destin nu abuzăm de sensurile acestuia, nu-l transformăm într-un element prozaic, nu transformăm această valoroasă componentă a vieții într-un element vulgar. De aceea realizările de moment nu trebuie duse mai departe prin descurajare, pentru că nu rutina este cea care dictează acum. Visul ca fundal spiritual, cel care ne ajută să mergem mai departe, ne oferă acum posibilitatea de a vedea că realitatea poate fi descoperită și înțeleasă într-un mod foarte profund și elevat.
Prin urmare, 26 aprilie este o zi de blândețe pe măsura blândeții pe care am cultivat-o până acum. Dacă pentru unii acest moment va fi unul dur, când se văd prea mult criticat de ceilalți, când greșesc prea mult și când reușesc să împlinească prea puține, atunci ar trebui să transforme momentul de față într-o meditație asupra trecutului, într-o conștientizare a lucrurilor esențiale de care s-au ocupat până acum, rezultatul ar trebui să fie o schimbare în modul de a gândi, de a interacționa, poate chiar o schimbare în convingeri, în credință. Conjunctura aceasta ne ajută să ne definim nevoi noi, nu cele care să aducă diversitate rutinei, ci să extindă orizontul cunoașterii, câmpul percepției. În felul acesta, descoperim că bucuriile simple sunt cele care au sens și care împlinesc destinul așa cum ne dorim, așa cum avem nevoie, nu cum ne dictează un obicei, nu cum am fost învățați. Tristețea acestei zile ne arată domeniul asupra căruia trebuie să lucrăm, zonă care trebuie purificată și vindecată. Cel puțin patru săptămâni de acum încolo ar trebui să ne ocupăm de această zonă care ne lansează, prin semnalele de durere, o invitație la reculegere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în patima regretului. Ceea ce nu am obținut vom putea obține de acum încolo. A regreta că nu am obținut înseamnă a renunța la lucru.

Bunătate. Se apelează la un specialist. Speranța este mult mai aproape. Se face o reclamație. Avem nevoie de apreciere. Distincție. Natura evenimentelor se transformă. Rezultate slabe obțin clemență. Indulgența este privită cu alți ochi.

Mijlocul săptămânii ne aduce în fața unei lecții importante pe care ar trebui să o privim cu maximă responsabilitate. Prin faptul că Luna, în dimineața acestei zile va trebui să treacă prin trigonul cu Junon apoi, în mijlocul zilei, prin trigonul cu Pluton retrograd, avem acces la informații care ne vorbesc despre administrarea propriul patrimoniu, despre ce ar trebui să facem pentru a nu risipi, pentru a respecta valorile pe care ceilalți le acumulează cu mare greutate, de a nu deveni personaje negative în grupul de apartenență. Este adevărat, nevoia de acum este aceea de apreciere, de înțelegere, de a fi priviți ca oameni buni, toleranți, deschiși față de ceea ce înseamnă progres și evoluție. Din nefericire, mijlocul săptămânii ne aduce și o mare dificultate în a face o distincție clară între bine și rău, între ceea ce este personal și ceea ce este colectiv. Vom judeca totul după gradul de satisfacție, după dorințele mai vechi, după cum am fost obișnuiți. Dacă am fost obișnuiți până acum să credem în rău, să credem în ceea ce este confuz sau să considerăm că răzbunarea este cea mai bună metodă la care putem apela în situații de genul acesta atunci momentul de față nu poate fi decât unul de maximă tensiune, când cele mai frumoase și plăcute experiențe sunt cele care vin spre noi prin inteligența celorlalți.
Astfel, în momentul acesta este necesar să evităm argumentele care susțin eșecul, care ne vorbesc despre nevoile celorlalți doar pentru că ne-am obișnuit să fugim de propriile nevoi. Este adevărat, lucrurile în această săptămână sunt puțin cam confuze, de aceea mulți cred că iertarea, indulgența ori clemența sunt adevărate indicatoare ce le spun că sunt pe drumul cel bun.
Acolo unde nu sunt respectate aceste direcții avem de-a face cu oameni lacomi, oameni care devin posesivi cu sentimentele lor sau cu ale celorlalți, cu bunurile lor și cu cele ale celorlalți. De aceea este important să privim această zi cu maximă responsabilitate pentru că evenimentele de acum nu sunt întâmplătoare. Prin ceea ce gândim și facem acum evenimentele se schimbă, se transformă, iar reușita în demersuri aflate în derulare nu va veni atât de simplu precum a venit în săptămânile anterioare, prin lucrurile cunoscute sau în urma unei competiții pentru care suntem pregătiți. Ea va veni prin iertarea pe care ceilalți sunt dispuși să o ofere. Dacă trăim într-un mediu agresiv reușitele și, implicit, iertarea vor lipsi.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre bunătate la modul practic, nu prin cuvinte sofisticate, nu prin termeni complecși, nu prin viziunea extinsă a unui specialist, ci prin simplitate, prin bucurii accesibile oricui, dar în afara obiceiurilor vechi, cele pe care ne-am obișnuit să le cultivăm și să le întoarcem pe toate fețele. 27 aprilie poate fi și o zi de lene, de indiferență, de iresponsabilitate pentru că ne punem prea multă speranță într-o reușită care nu poate fi atinsă încă. Vom vedea începând de mâine, 28 aprilie, când Capul Dragonului va trece pe zodia Leu, câtă putere reală avem. Deocamdată depindem de anturaj, de un prieten, de funcția pe care o avem. Deocamdată depindem de ceea ce este în exterior. Dacă reușim să ne ridicăm deasupra propriei condiții, să nu credem că semnul de reușită vine doar acolo unde există clemență pentru rezultatele slabe pe care le-am obținut atunci vom avea mai mult curaj să privim spre viitor, spre oamenii din preajmă, vom avea mai multă speranță în bine. Binele zilei de 27 aprilie nu este acela care apleacă fruntea în fața unui personaj agresiv, ci acela care conștientizează că prin calitatea pe care o are, prin ceea ce a ales în mod conștient să facă, a permis ca destinul să-l ducă pe un alt traseu, acela care nu trece prin zonele acestea întunecate. Cel care aprofundează în felul acesta va vedea că între el și un personaj rău, între rezultatele obținute cu efortul smerit și cele obținute cu efortul arogant există o prăpastie foarte adâncă. Omul sensibil și profund va vedea în 27 aprilie că traseul său nu mergea pe acolo și deci nu poate să întâlnească nimic rău care să-l ducă la decadență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de împăcarea de sine. Omul care este împăcat cu sine nu se pierde în sensuri abstracte, deși le poate folosi cu eficiență, pentru că știe că fapta este mult mai importantă decât vorba, rezultatul este mult mai important decât promisiunea.

Abstractizare. Caracterul rațional al vieții lucrează împotriva forței vitale. Egoism. Regresie prin invidie. Aspirații fanteziste. Este nevoie de sacrificiu. Binele este citit doar din fapte. Strălucirea păcălește. Forța atrage. Atitudine categorică. Multiplele variante obosesc. Se desfășoară un plan ciudat. Prea multe detalii. Reușita nu întârzie să apară. Ceea ce este neobișnuit indică zorii unei mari transformări.

Am ajuns și în punctul în care Capul Dragonului va părăsi zodia Fecioară și va intra pe zodia Leu, unde va sta până pe 16 noiembrie 2018. Așadar, aproximativ un an și jumătate Axa Dragonului va trece de pe Fecioară-Pești și va tranzit a axa Leu-Vărsător. În felul acesta, lăsăm în urmă obiective pe care ar fi trebuit să ni le atingem prin metodă, prin credință, prin sârguință ori prin purificare sistematică și intrăm într-o perioadă în care trebuie să facem dovada sentimentelor profunde, a toleranței, a sacrificiului pentru idealul propriu. Este adevărat, acum, la început de tranzit, oamenii vor fi bulversați pentru că se văd în fața unei imagini sociale pe care nu o recunosc, cu care nu știu să lucreze și despre care nu știu dacă ne va fi utilă sau nu. Există un caracter rațional în toate aceste demersuri, adică toate aceste provocări și ele vor începe să prindă contur și sens începând cu săptămâna următoare, când Axa Dragonului se stabilizează pe noua poziție.
În această zi și Venus își va schimba poziția, adică va intra pe zodia Berbec, eliberând zodia Pești de încă un element astral. Așa după cum constatăm, încet, zodiile emoționale, cele care ne încurajează să muncim, să aprofundăm sentimente sau să ne ocupăm de latura spirituală, rămân fără planete sau cu planete mai puține, activându-se zodii de mare expresivitate, de inițiativă, de curaj. În contextul acestei săptămâni, această schimbare de vibrație are, în mare parte, un rol informativ. Ne familiarizăm acum cu ceea ce vom face timp de aproximativ un an și jumătate, despre ciudățeniile pe care trebuie să le rezolvăm, să le ignorăm ori să le anulăm, despre cum anume trebuie să facem îmbinarea dintre vechi și nou. Dacă la aceste două elemente indicate mai sus adăugăm și faptul că Luna se află acum pe zodia Gemeni și a împlinit un careu la Nodurile sale cu puțin timp înainte de a se produce această schimbare, iar Mercur retrograd se va afla în conjuncție cu Uranus, înțelegem de ce ziua de 28 aprilie a fost invocată de multe ori în analizele pe care le-am făcut de la începutul anului și până acum. Cu ceea ce se întâmplă acum aprindem o lumină în întunericul din jur, aducem o culoare nouă în paleta cromatică în care ne-am integrat, iar reușita nu va întârzia să apară, ea va veni pe măsura puterii de a realiza această îmbinare între vechi și nou. În contextul acestei săptămâni ceea ce denumim generic prin a fi vechi se referă la obiceiuri ciudate, la plăceri despre care nu vorbim, pe care nu vrem să le arătăm celorlalți, dar care au un impact puternic asupra personalității. Elementele noi sunt bucuriile simple pe care în momentul acesta nu le cunoaștem sau le recunoaștem foarte greu. 28 aprilie este o zi de o mare complexitate, cu un impact teribil asupra vieții personale, asupra destinului personal și ar trebui încă de pe acum să fim conștienți că tot ceea ce va fi neobișnuit și va prinde contur începând cu 28 aprilie nu ar trebui să ne sperie și nu reprezintă un semn rău, ci zorii unei mari transformări. Reușitele vor putea fi atinse începând cu 28 aprilie prin curaj, prin asumarea responsabilității emoțiilor, prin a accesa simplitatea. Purificarea făcută până acum, tratamentul pe care l-am urmat, cel pe care l-am început și va trebui să-l ducem mai departe, gândurile de putere sau de reușită vor avea nevoie, începând cu acest moment de delimitare, de o mare sinceritate. Acolo unde nu există sinceritate există blocare în trecut, blocare în obiceiuri ciudate, cele pe care le vom prezenta ca etaloane de normalitate. Dacă acum, la începutul acestui tranzit al Axei Dragonului, diferențele între cei serioși, profunzi și oamenii superficiali nu sunt foarte mari, cu timpul, adică nu foarte departe în timp, ci spre finalul lunii următoare, încrâncenarea în a prezenta obiceiurile ciudate ca etaloane de normalitate, îi fac pe cei superficiali să rămână din ce în ce mai mult în urmă. Rămân în urmă referitor la starea de sănătate, la realizările sociale, interacțiunile cu ceilalți vor fi bazate pe informații incomplete, pe minciuni, pe lipsă de demnitate, pe pretenții, în timp ce din zona cealaltă se evidențiază oamenii care reușesc mai ușor, mai simplu, care se văd mult mai inspirați în munca pe care trebuie să o facă, mult mai simpli și mai puternici. Este adevărat, cu noua poziție vin și noi provocări, dar cu cât ne ținem de această linie a sincerității cu atât mai ușor le vom rezolva.
Prin urmare, 28 aprilie este o zi de mare strălucire. Fiecare va alege să strălucească în domeniul pe care l-a ales, în modul pe care-l consideră cel mai bun, după puterea pe care o are. Schimbările care apar în 28 aprilie, dar și cele care vor veni în cascadă, ca urmare a modificărilor de vibrație pe care ziua le conține, ne arată care este puterea de adaptare, cum putem face îmbinarea între vechi și nou, care sunt elementele care vor fi utilizate pentru următoarea perioadă de aproximativ un an și jumătate. Vom renunța la metode rigide, la călătoria în tenebre, ne vom desprinde de emoțiile dramatice, vom fi mai simpli în exprimare și mai curajoși. Această strălucire, însă, dacă nu are în spate dorința de sinceritate ea ne va păcăli. Vom vorbi mult, greșit, ne vom depărta, prin această preferință, de la sinceritate considerând că strălucirea este ceea ce contează. Persoanele care vor proceda în felul acesta se vor păcăli cu propria strălucire, se vor îmbăta în această formă de narcisism, iar reușitele lor nu vor fi așa cum consideră acum, mult mai slabe în intensitate și dominate de inconsistență. Forma aceasta de narcisism îi fragmentează, îi va face să regreseze prin invidie, prin egoism, pentru că se vor gândi mai mult la ceea ce trebuie să obțină pentru ei, arătând că sunt captivi în obiceiuri ciudate pe care vor să le prezinte celorlalți ca etaloane de normalitate. Bucuriile simple ale zilei de 28 aprilie nu pot fi anticipate decât ca informații generale. Particularizarea lor va fi făcută de fiecare pentru că în această primă etapă nu există o explicație pentru care ne întâlnim cu anumite episoade, cu anumite persoane sau nu există o interpretare rațională pentru care preferăm ceva ori ne orientăm către un domeniu. Ceea ce ține de caracterul personal al vieții pentru un om blocat în obiceiuri ciudate lucrează împotriva forței vitale, lucrează împotriva propriei persoane. De aici înțelegem că beneficiul zilei de 28 aprilie poate coexista cu o mare încercare, cu o mare tulburare a conștiinței care trebuie să se desprindă de anumite instrumente cu care a lucrat până acum pentru că în următoarea etapă nu-i mai sunt necesare. Și, ca orice desprindere, momentul acesta are o durere, dar nu una a corpului, ci una a minții, a sufletului, a laturii spirituale a vieții. Va fi învingător din toate aceste încercări cel care are o atitudine categorică fără a renunța la simplitate și la sinceritate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde în detalii. Ceea ce este profund și durabil este deosebit de simplu.

Încredere în sine. Din interior ne vin toate achizițiile. Vorba ridică standardul de interacțiune. Este depășită o capcană. Sfârșitul unui pericol. Evaziunea nu mai sperie. Neglijență socială. Dezinteres față de binele familiei. Polaritate neînțeleasă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni și va trebui să treacă prin trei unghiuri pozitive și un unghi negativ. Relația proastă pe care o îndeplinește cu Neptun în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi un element greu de diferențiat de trăsăturile zilei anterioare. Agitația predispusă de acest unghi va fi pusă pe seama noilor priorități, pe seama schimbărilor pentru care, vom considera acum, nu suntem încă pregătiți. Marile transformări inserate în analiza zilei de 28 aprilie se răspândesc și asupra momentului, vorbind încă de pe acum despre educație, documentare, despre acțiuni concrete, dar nu la modul general, ci punctual, pentru a depăși o capcană. Teama de sfârșit, de închidere, de blocare, teama de a fi înșelat se evidențiază ca o trăsătură distinctă a zilei de 29 aprilie. Ceea ce se întâmplă de fapt prin aceste mesaje ține mai curând de o polaritate pe care nu suntem încă pregătiți să o înțelegem ori să o rezolvăm. Vom vedea începând cu săptămâna următoare când lucrurile vor fi puțin mai clar în privința noii poziții a Axei Dragonului că lucrurile acestea sunt nerezolvabile, că nu avem de ce să privim spre viitor cu teamă.
O altă problemă care ne va aduce o mare frământare ține de poziția socială. Ca prin minune, trecerea Capului Dragonului pe zodia Leu ne aduce acum primul efect. Devenim conștienți de rolul pe care-l îndeplinim în grupul de apartenență, ca și cum ne trezim din reverie, dintr-un somn adânc, ca și cum începem să vedem mult mai clar, în absența impresiilor subiective, ce cred ceilalți despre noi. Lucrul acesta se explică prin faptul că Saturn se află într-o relație negativă cu Chiron, iar Marte într-o altă relație negativă cu Luna neagră. Pentru că ziua de 29 aprilie se află în umbra zilei de 28 aprilie, dar și pregătește ceea ce se va consuma în ultima zi a acestei luni, adică duminică, 30 aprilie, tranzitul Lunii prin zodia Gemeni declanșează toată această combinație complexă. Luna a împlinit în după-amiaza zilei de 28 aprilie o opoziție cu Luna neagră și acela a fost momentul când au apărut primele suspiciuni sau primele raze de lumină care ne trezesc brusc la realitate. În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna trece prin careul cu Neptun și vom avea impresia ca aceste observații au fost obținute prin efort propriu, că am ajuns la ele prin puteri proprii, nu pentru că a existat un magnetism astral care a favorizat așa ceva, pentru că a existat o presiune socială în sensul acesta, mergând mai departe cu aceste gânduri, transformându-le în atitudine, ajungem să credem că obstacolele sociale pe care le conștientizăm acum sunt de netrecut. Abia mâine, 30 aprilie, ne vom da seama că trezirea la realitate, claritatea pe care am descoperit-o în după-amiaza zilei de vineri și pe tot parcursul zilei de sâmbătă nu este ceea ce părea, ci, după cum am văzut și în analiza zilei de 28 aprilie, o strălucire care ne-a păcălit.
Prin urmare, 29 aprilie ne ridică standardul de interacțiune, ne face conștienți de potențialul pe care-l avem prin gândurile pe care le considerăm prioritare, prin atitudinile pe care le avem pe baza acestor gânduri. Mai există pe 29 aprilie și sentimentul că suntem îngrădiți, că trebuie să ne ridicăm pe nivelul următor pentru a nu pierde un avantaj, pentru a veni cu lucruri noi, pentru a evita blazarea, plictiseala, indiferența. 29 aprilie ne încurajează să luptăm împotriva rutinei și se pare că este pentru prima dată de mult timp când vom face într-un mod foarte hotărât lucrul acesta. Prin acțiunile în care ne vom implica vom avea clar sentimentul că un pericol este evitat și vom considera că numai trezirea la realitate, numai noile observații sunt răspunzătoare de acest avantaj.
O altă problemă a zilei de 29 aprilie este cea legată de risipirea în mai multe proiecte. Pericolul acesta va fi mult mai vizibil în cazul oamenilor care, trezindu-se la realitate, având această claritate a viziunii, cad în patima lăcomiei și vor să rezolve foarte multe într-un timp foarte scurt sau pe toate pe cele pe care le văd acum. Există multă agitație, multă determinare, dar și multă superficialitate, ceea ce înseamnă că nu a sosit încă momentul să ne desprindem complet de vechile metode de lucru. Pe 29 aprilie anumite obiceiuri din cele acuzate, blamate sau considerate negative în ziua anterioară, vineri, 28 aprilie, ne pot oferi o stabilitate de moment în așa fel încât să evităm o agitație ce ar putea să ne consume în mod inutil energia. Primul efect pozitiv al acestei situații vine de atenția specială pe care simțim că trebuie să o acordăm celor care fac parte din intimitate. Acolo unde acest interes mai există avem deja de-a face cu o fire superficială care se va agita toată ziua fără a primi nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune un ritm lent de lucru. Ceea ce este foarte rapid riscă să cadă în patima superficialității.

Provocare. Toți suntem egali în fața sorții. Ne reamintim de remușcări. Duritatea trebuie interpretată. Tensiunea nervoasă ne arată doar privațiunile și amărăciunea. Ceea ce este favorabil nu ne este util. Se discută despre un beneficiu. Rătăcire. Legături neobișnuite. Vizibilitate redusă. Nu avem acces la o înțelegere profundă. Percepție exaltată fără echivalent în realitate.

Luna își încheie în dimineața acestei zile tranzitul său prin zodia Gemeni și, intrând pe zodia Rac, va avea de împlinit un careu cu Venus aflată și ea la începutul tranzitului prin zodia Berbec. Apoi, seara târziu, se va afla într-o relație bună cu Soarele, iar Saturn își va definitiva careul cu Chiron pe care îl formează de ceva vreme. În consecință, schema aceasta a zilei de 30 aprilie lansează o provocare pentru a descoperi dacă tot suntem egali în fața sorții, dacă dăm o mai mare importanță angoaselor, dacă acordăm o atenție sporită regretului că nu putem merge mai departe cu restanțele pe care le avem în momentul de față. Astfel, schema care vine spre noi în ultima zi a lunii aprilie se referă la legăturile obișnuite pe care le-am acuzat cu atât mai mult cu cât nu am fost în stare să le armonizăm. Devenim foarte preocupați de ceea ce nu putem controla, de ceea ce ne-a enervat până acum sau de ceea ce ne-a criticat. Astfel, momentul de față ne vorbește despre conflicte interne, despre o nervozitate pe care nu o putem explica sau nu dorim să o explicăm pentru că nu ne face plăcere că ar putea să ne fie văzută de alții. Este o zi de percepție înaltă când durerea cea mai mare pe care am construit-o din aproape în aproape prin neștiință sau prin ignoranță ne șoptește, ne recomandă că victoria pe care am obținut-o până acum este cam tot ceea ce putem obține. Având în vedere că noaptea de sâmbătă spre duminică este dominată de unghiuri negative, dar și pentru că Luna, cu puțin timp înainte de a părăsi zodia Gemeni, va media tendința Nodurilor, dar din fereastra opoziției cu Saturn, momentul de final al lunii aprilie este și unul de autoanaliza. Dacă luna aprilie ne-a îndemnat spre reverificări, spre revizii, să trecem de mai multe ori peste o informație pentru a o valida, ceea ce ne face plăcere să vedem, ceea ce nu am împlinit ne reduce vizibilitatea. Este clar că această îngustare a orizontului de percepție sau de cunoaștere creează reacții neplăcute. Ceilalți vor fi vinovați pentru ceea ce nu am obținut, iar de lucrul acesta nu ar trebui să ne mirăm pentru că nu ne întâlnim cu el pentru prima dată. Cei care nu au reușit să rezolve ceea ce și-a propus, care nu se simt mulțumiți de verificările pe care le-au făcut vor afișa față de ceilalți o atitudine stranie, vor poza în oameni de succes, vor fi foarte ordonați atunci când trebuie să se laude, vor avea toate informațiile accesibile, vor capta atenția și vor impresiona pe această latură, dar fără un rezultat concludent, adică rămân în continuare persoane goale pe dinăuntru.
Prin urmare, finalul săptămânii și, implicit, finalul lunii septembrie ne vorbește despre complexități interne care nu pot fi rezolvate atât de ușor, care nu pot fi soluționate atât de simplu și pentru care va fi nevoie de ipostaze mult mai dure, așa cum sunt cele programate pentru luna mai. Așa cum bine știm, luna mai lucrează cu sinteze absurde, deci ceea ce nu am făcut de-a lungul lunii aprilie de bunăvoie, vom face în luna mai, dar constrânși. Lucrul acesta îl aflăm chiar din ultima zi a lunii aprilie, și nu ne va face plăcere să îl recunoaștem.
O altă problemă a zilei de 30 aprilie se referă la duritate, la o tensiune nervoasă care se poate rezolva doar prin ajutor venit din exterior, doar prin susținerea celorlalți, doar refuzul în sine arată că poarta către această soluționare este închisă. De aceea și vizibilitatea se reduce, și legăturile devin neobișnuite, de aceea și remușcările pe care am încercat să le refuzăm ne cuprind. Pentru că Saturn are această relație cu Chiron din postura retrogradă pe lângă aceste programe indicate mai sus apare și una legată de timp. Indiferent că această observație se referă la timpul pierdut, că nu am făcut ceea ce trebuie atunci când am avut timp, că vrem să ne întoarcem la timpuri de glorie, de succes sau de eficiență, că dorim să retrăim momente care nu pot fi aduse în prezent, schema aceasta ne creează o mare presiune. Cel care va reuși să cântărească lucrurile după propriul etalon, nu după cum i se impune din exterior cu duritate, cu agresivitate sau cu dorința de a impresiona, observă că vizibilitatea sa asupra ideilor, asupra faptelor celorlalți sau asupra propriei vieți nu se reduce, ci crește, iar ceea ce înțelege crește în însemnătate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că orice deviație de la o schemă cunoscută este un semn de rătăcire. Celelalte zile ale acestei luni ne-au îndemnat să tatonăm, sub pretextul verificării, zone care până acum ne-au inspirat teamă. Avem de ce acum să credem că simplitatea înseamnă rătăcire.

8 thoughts on “24 – 30 aprilie 2017

 1. Ananizapta spune:

  Cu ocazia sărbătoririi numelui tău, îți doresc ca iubirea sa-ți lumineze zilele , inima și casa , sa ai prieteni buni și credincioși oriunde te-ai afla . LA MULTI ANI GHEORGHITA !

  1. Necunoscutu Gabriela spune:

   Iti multumesc ca existi!Iti multumesc ca am avut sansa sa te cunosc prin ceea ce scrii si ai de impartasit!Multumesc Universului ca ai refuzat televiziunile care incearca sa te racoleze!

 2. Libotean Silviu spune:

  Gheorghita, te rog ai putea sa dezvolti mai detailat ideea pe care ai transmis-o in previziunile saptaminii trecute 17- 23 aprilie 2017 , ,, careul lui Uranus cu axa dragonului in a doua parte a anului 2018, conflictele care vor aparea in a doua jumatate a anului 2018 ,, . Multumesc

  1. Asta ar însemna să intru peste analiza anului 2018 și să divulg trăsături despre luni, corelații între decade, despre caracteristica anului 2018 și nu doresc acest lucru. Apoi, ca informație teoretică ne este suficientă acum…

 3. Ananizapta spune:

  Intra și eclipsa de soare 1999 -2017 în aceasta schema ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.