17 – 23 aprilie 2017

17 – 23 aprilie 2017 este săptămâna repercusiunilor și a modelor care trebuie schimbate. În cele șapte zile ale săptămânii vom trece printr-o adevărată furtună, nu neapărat că pe zona publică ar trebui să se consume evenimente majore, nu neapărat că suntem în fața unui episod astral de o gravitate aparte, ci pentru că ne întâlnim cu repercusiuni ale unor decizii mai vechi, adoptate atât în acest an, în primele trei luni, cât și în anii din urmă. În această prezentare generală a săptămânii nu se poate invoca un moment anume care ar putea să fie reprezentativ pentru ideea în sine de repercusiune. Se poate însă stabili că mijlocul săptămânii, prin unghiurile pe care le conține, are o greutate teribilă, deși, în ansamblu, toate zilele sunt importante în a contura necesitatea conștientizării efectelor propriilor decizii.
Rostul pentru care ni se întâmplă lucrul acesta, după cum sunt așezate unghiurile dintre planete în această săptămână, este acela de a conștientiza că obiceiurile pe care le iubim atât de mult s-ar putea să fie până la urmă adevăratele probleme pentru care nu avem încă o soluție. Desigur, din trecut, la capitolul repercusiune, nu aducem doar ceea ce este rău, dar în această săptămână, când gândurile se concentrează foarte mult, când crizele de identitate sunt explicate în termeni savanții, când suntem încurajați să ne redefinim nevoile după problemele de acum vom avea impresia ca toate relele se adună, că totul se concentrează. În realitate, ceea ce se întâmplă acum nu este despre această săptămână, nu este doar despre sine, ci totul se leagă de o dimensiune a destinului care depășește cu mult cadrul acestui interval și chiar cadrul acestei luni. Lucrul acesta se referă acum și la revizuirea pe care trebuie să o facem periodic asupra comportamentului, la redefinirea relațiilor, la redescoperirea iubirii. Este foarte posibil ca momentul acesta în care suntem îndemnați să redescoperim iubirea să fie dominat de trădări sau de evenimente triste, de accidente sau pierderi materiale. Cei care apreciază cu adevărat valorile morale, persoanele care nu trăiesc pentru a-i umili pe ceilalți sau pentru a-i exploata, nu au de ce să privească acest interval cu grijă și nici cu teamă. Elementele negative ale acestui sector vor veni spre ei ca provocări în a face mai mult, în a-și controla problemele de temperament, care nu se pot compara cu crizele de identitate pe care le fac cei orientați negativ.
Așadar, intervalul de față ne vorbește despre un dezastru pe care ar trebui să-l privim cu maximă responsabilitate pentru că am avut o contribuție importantă la crearea cauzelor sale. Nu ne referim aici nici la unghiurile frumoase sau rele care se împlinesc în prima zi a acestei săptămâni, nu ne referim nici la trecerea Soarelui pe zodia Taur, a lui Mercur pe zodia Berbec sau a lui Marte pe zodia Gemeni în mod singular, ci ne referim, în ansamblu, la ceea ce este denumit în această săptămână ca fiind „criza identității personale”, care va fi personalizată prin careul lui Marte la Axa Dragonului de sâmbătă și care ar putea, prin neatenție, ignoranță sau ambiții prea mari să devină o criză a grupului. În momentul de față ni se pare că problemele pe care le parcurgem sunt personale și se impune doar o soluție personală. Nici că se putea ceva mai greșit! Vom vedea că această relație proastă a lui Marte cu Axa Dragonului va avea un consens, o comunicare misterioasă cu careul pe care Uranus îl va avea cu Axa Dragonului în a doua parte a anului 2018. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori de previziuni astrologice, știm că există o consonanță misterioasă între microcosmos și macrocosmos, între ceea ce se exprimă la nivel individual și ceea ce se află la nivel colectiv. Criza care este scoasă la lumină de relația proastă a lui Marte cu Axa Dragonului de acum primește o susținere din partea retrogradării lui Mercur, cel care se grăbește în această săptămână să se întoarcă pe zodia Berbec, acolo unde se află de ani buni Uranus. În felul acesta, crizele personale sunt transferate, încă de pe acum, către o dimensiune socială prin motivații, nevoi, solicitări, așteptări, în așa fel încât conflictele care vor apărea în a doua parte a anului 2018 să fie, de fapt, pregătite încă de pe acum. Putem preîntâmpina toate aceste lucruri rele încă de pe acum dacă ne vom uita spre trecut cu sentimentul împlinirii, cu cel al mulțumirii pe care o are omul care face întotdeauna o selecție pozitivă. Prin aceste gânduri frumoase cultivate cu atenție și respect față de ceilalți reușim să ne construim obiceiuri noi la baza cărora vom așeza impulsuri frumoase, profunde și rafinate pentru ca modelele care apar după această săptămână să nu aibă nimic în comun cu agresivitatea, distrugerea sau războiul. Iar toate acestea pornesc de la un etalon personal. Toate acestea își au punctul de sprijin într-un efort personal, în universul restrâns al ființei umane. Doar de acolo pornește în această săptămână comanda de liniște sau de război.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a refuza motivele de război. Oricât de bine argumentate sunt aceste motive, dacă le vom acorda importanță în această săptămână nu vom ajunge la dreptate, așa cum ni se va părea, ci vom pune bazele unui conflict care ne va scăpa de sub control în a doua jumătate a anului viitor.

Succesul se lasă așteptat. Este trasată o nouă direcție. Variații. Gândul devine confuz. Probleme cu autocontrolul. Înțelegere deficitară. Avem nevoie de povești. Gălăgia motivează. Indulgență. Nevoie de excelență. Se caută un simbol nou. Vitalitatea este afectată.

În noaptea de duminică spre luni Luna va intra pe zodia Capricorn și ne va pune în fața unor situații decisive. Mulți se vor gândi că a sosit momentul să ceară ajutor, dar vor vedea că nu au cui, nu au limbajul necesar să formuleze în așa fel încât să fie înțeleși, nu au puterea necesară pentru a atrage atenția asupra problemelor personale și nici nu știu cui să se adreseze. Dorința există, că nu degeaba Marte se află acum într-o relație bună cu Venus. Astfel, chiar din dimineața acestei zile ne propunem să descoperim care sunt elementele frumoase ale vieții proprii pentru a merge mai departe cu ele. Cei care în săptămâna anterioară s-au comportat urât vor arăta că la fel se vor comporta și în această săptămână, iar pe 17 aprilie vor căuta vinovați pentru ceea ce nu pot obține singuri, pentru ceea ce nu au obținut încă. De lucrul acesta se face responsabil careul dintre Jupiter retrograd și Junon, aspect care aduce multă gălăgie, mult interes pentru forță, impunere, ruperea unor legături care, cu puțină atenție, ar fi putut fi salvate.
Aspectul cel mai important al acestei zile și unul dintre cele mai importante ale acestei săptămâni încărcate este trigonul Soarelui cu Saturn retrograd. Dacă luăm în calcul și impactul Axei Dragonului asupra conștiinței individuale, asupra destinului propriu, înțelegem de ce, încă de pe acum, vom observa care sunt repercusiunile acțiunilor mai vechi. În spațiul acestei zile repercusiunile se referă la motivele de maturitate, la puterea pe care trebuie să o folosim pentru creștere și dezvoltare, la acțiunile în care ne-am implicat pentru a dovedi excelență. Trigonul acesta ne aduce din trecut disciplina pe care am iubit-o și am cultivat-o. Acolo unde ea nu a existat, oamenii nu vor avea ce sa aducă din trecut, deci iată unul din motivele pentru care gălăgia va fi, pentru ei, un laitmotiv al perioadei.
Dacă în contextul celei de-a doua decade a lunii aprilie relația aceasta ne vorbește despre acțiuni în forță, în săptămâna de față acțiunile dure, severe, mult prea rapide, contracronometru, ne arată că trăim vremuri complicate, că ne temem ca nu cumva efectele acțiunii lor mai vechi să nu ne ajungă din urmă. Nu avem ce face, săptămâna de față este cea a repercusiunilor, dar și a conștientizării obiceiurilor pe care le-am iubit foarte mult, a modelor greșite pe care trebuie să le schimbăm. În momentul de față nu vom înțelege foarte clar dacă schimbarea aceasta ne va mulțumi, dacă ea va reduce gălăgia, dacă ne va oferi bucuria pe care o căutăm. Având în vedere că în momentul de față Venus și Marte sunt într-o relație bună din două zodii care au una față de cealaltă o înțelegere aparte, putem spera într-o schimbare pozitivă. Desigur, asta nu înseamnă că demersul în sine este ușor de parcurs. Cel care caută rădăcinile eficienței în trecut este avertizat că va aduce de acolo și motivele de revoltă. Saturn ne arată că încă mai sunt multe de făcut până la finalul acestui an când va părăsi zodia Săgetător și va intra pe Capricorn. Dar până atunci o altă etapă importantă anului 2017 are nevoie să se consume – cea de acum, de pe final de aprilie. Modificarea impusă de trecerea Axei Dragonului pe o altă poziție poate fi un alt motiv pentru care oamenii se grăbesc acum foarte mult. Cei care sunt instabili, care lucrează și nu sunt eficienți, oamenii agitați sau conflictuali sunt cei mai afectați de valul repercusiunilor de acum.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre un succes la care am lucrat în orb, animați mai mult de dorințe, decât de eficiență. În toate acțiunile vechi pe care le invocăm sau reedităm acum am avut și puțină disciplină, și puțin respect, și puțină profunzime, cele pe care le aducem în fața instanței ca avocații apărării. Cu toate că Soarele se află în relație bună cu Saturn și avem o energie bună, motive de mișcare, de împlinire, retrogradarea lui Saturn nu ne permitem o prea multă libertate în a alege ce să facem și cu cine. De aceea încercarea cea mai mare va părea traseul cel mai generos, drumul cel mai bun, spațiul cel mai primitor. Vitalitatea vom avea, ea va fi la același cote ca în săptămânile anterioare, dar călătoria în sine va fi o mare consumatoare de resurse. Pentru a ne reveni din momentele de agitație și a liniști mintea avem nevoie de povești frumoase, despre dragoste, sacrificiu, avem nevoie să ne gândim că viața este înnobilată prin credință, prin raportarea la ceea ce este profund și peren. Întâlnirea cu noutatea nu înseamnă anularea etapelor care ne-au adus aici, nu înseamnă ștergere a trecutului, nici dezintegrarea destinului. Vom vedea începând cu 28 aprilie că lucrurile acestea ne vor fi mult mai clare. Acum suntem, ca și în săptămâna anterioară, pe final de etapă patronată de Axa Dragonului. Cel care va rupe binele acum doar pentru că nu înțelege repercusiunile a ceea ce a făcut, cerut sau împlinit va trebui să trăiască cu schimbarea pe care o produce și nu o înțelege.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda iertarea cu indulgența. Gândul cel bun ne duce la iertare, cel de teamă face să fim excesiv de indulgenți, obedienți sau pătimași.

Se discută despre tulburări. Primim răspunsuri frumoase. Conștientizare. Interiorul este mult mai important. Gând de renunțare. Lupta nu mai pare atât de importantă. Tensiunea este trecută în planul secund.

În a doua zi a săptămânii descoperim dacă avem aliați, prieteni, oameni în care să investim încredere, persoane cu care să pornim într-un traseu ambițios. 18 aprilie devine, astfel, o zi de conștientizare când tulburările vor fi văzute mult mai clar, iar sentimentele profunde vor fi explorate la adevărata lor intensitate. Cei care au trecut în prima zi a săptămânii prin pierderi majore de vitalitate, prin stări inexplicabile de slăbiciune, sunt avertizați că pe 18 aprilie acestea se vor adânci, pentru că sporește consumul, sporește intensitatea trăirii, crește viteza de lucru. Este foarte posibil ca în această zi, prin trecerea Lunii peste Junon să primim răspunsuri, unele dintre ele încărcate de un mesaj negativ, dar care să nu ne afecteze binele pe care-l gândim, optimismul pe care-l simțim. Tensiunea din trecut poate fi acum schimbată, transferată într-un plan secund, redusă ca intensitate.
O altă problemă a zilei de 18 aprilie este cea a lucrurilor negative pe care începem să le percepem la ceilalți. Rolul negativ pe care un personaj l-a avut de la începutul anului și până acum va fi văzut mult mai clar și primul impuls va fi acela de a lupta, de a-i demonstra acestuia că faptele sale sunt văzute mult mai clar, că nu se mai poate ascunde. Având în vedere că sunt multe lucruri bune pe care le putem trăi acum, nu este indicat, din respect față de sine, din respect față de oameni buni care ne-au dăruit atât de multe lucruri frumoase pe care le trăim acum, să ne îndreptăm atenția către lucrurile acestea negative. Careul Luna-Jupiter, singurul aspect negativ al acestei zile, ne vorbește despre mâna destinului, despre o dreptate care se împlinește de la sine. Așadar, a gândi că impulsul acesta negativ trebuie dus mai departe înseamnă a oferi tribut delăsării, neînțelegerilor, josniciei, a refuza să ne reculegem prin bine, a refuza să ne desprindem de rău. Cel care cedează acestor tentații pe 18 aprilie arată că trăiește în vâltoarea unor modele rele la care trebuie să renunțe dacă dorește să se pregătească pentru o nouă etapă, cea care va începe spre finalul săptămânii următoare.
Prin urmare, 18 aprilie este o zi de înfruntare. Gândul puternic va deveni astăzi și mai puternic, dar nu va putea suplini deficitul de vitalitate pe care-l trăim în această perioadă. Ne trebuie doar puțin pentru a ne orienta pe un traseu bun și pentru a vedea că în momentul de față lupta nu mai este atât de importantă, că ne-ar prinde bine să ne oprim și să ne bucurăm de ceea ce am câștigat până acum. Astfel, putem să ne oprim și să vorbim despre lucruri care ne deranjează, pentru că există o aură protectoare, există o forță care ne ține în brațe și ne ajută să sporim puterea binelui. Răul care se consumă acum este, de fapt, o justiție divină care ne încurajează să avem încredere că întotdeauna binele învinge. Desigur, vor exista și personaje care nu arată doar acum, ci au arătat și în trecut că nu sunt în stare să se bucure, că nu au vibrația necesară pentru a cunoaște această stare, pentru a avea parte de asemenea experiențe. Bucuria prin profunzimea sufletului este o trăire unică ce nu poate fi transferată de un om celuilalt, ci este primită doar prin grație divină. De aceea datoria noastră, ca oamenii, este să respectăm această grație divină pe care am primit-o și, poate, prin trăirea intensă, prin acest respect vom reuși să-i molipsim și pe ceilalți în a și-o dori sau, dacă nu reușim să-i molipsim, măcar să le trezim curiozitatea. Chiar dacă, după cum ne spun teoriilor ezoterice, stabilitatea universului este dată de echilibrul dintre plus și minus, dintre bine și rău, în această parte a galaxiei noastre, în acest loc, a alege binele înseamnă a alege evoluția.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne simți bine cu lucrurile simple pe care le facem ușor. Aceasta este abilitatea pe care o avem și care, prin atenția pe care i-o acordăm, ne înnobilează.

Se modifică subiectele de interes. Omul devine mult mai important. Tranziție către o nouă realizare. Caracterul irațional este canalizat. Griji. Discuții în contradictoriu. Ajustări pe o metodă mai veche. Convingeri eronate expuse ca adevăruri absolute. Un eșec financiar devine subiect de interes. Este nevoie de pregătire suplimentară. Probleme cu temperamentul. Decepție.

Într-un contrast teribil cu ceea ce am experimentat în primele două zile ale săptămânii, pe 19 aprilie ne întâlnim cu un eveniment trist. Soarele se va afla, în cea mai mare parte din zi, pe ultimul grad din zodia Berbec și este trezită, dintr-odată, fără o explicație logică, dorința de luptă. Dacă avem suficient de multă putere, deși primele două zile nu au fost generoase la acest capitol, vom putea să ne abținem de la confruntări, de la crize de nervi, să ne afișăm nemulțumirea sau pretențiile față de ceilalți. Imediat ce Soarele va intra pe zodia Taur, adică în noaptea de miercuri spre joi, lucrurile acestea parazitare, neplăcute sau enervante se vor dizolva, multe dintre problemele pe care le credem acum fără soluție se vor stinge de la sine.
În realitate, ceea ce ni se întâmplă acum, pe 19 aprilie, reprezintă o reinventare a ceea ce am gustat intens la începutul săptămânii, pe 17 aprilie. Din teamă că nu vom putea obține niciodată ceea ce ne-am dorit, că anumite uși s-au închis pe vecie, ne pierdem echilibrul pe care l-am avut în ziua anterioară, ne lăsăm canalizați către irațional, către griji nejustificate, către agresivitate. În mare parte schema aceasta astrală este susținută de relația proastă pe care Luna, aflată acum pe final de tranzit prin zodia Capricorn, o are cu Uranus din Berbec. Uranus va mai sta o perioadă bună pe această zodie urmând ca abia în primăvara anului următor să treacă pe zodia Taur. Asta înseamnă că putem considera că mai avem un an când putem descoperi care sunt metodele neobișnuite, neconvenționale, de reușită, cum anume ne putem desprinde de partea întunecată a trecutului pentru a fi cu adevărat liberi și pentru a ne crea noi trasee ale destinului, unele mult mai bune decât cele pe care vrem să le finalizăm, încheiem sau opri acum. Asta înseamnă că energia puternica zilei de 19 aprilie are nevoie să fie canalizată către puterea de creație, către ajustarea metodei de lucru, către ajustarea informațiilor, către a vedea ce motive ne sunt necesare pentru a ne împăca cu noi înșine, cu ceilalți, cu propriul destin, nu a merge mai departe într-o luptă sterilă. În săptămâna repercusiunilor, a menține această atitudine agresivă înseamnă, înainte de toate, a ne lupta cu sine. Este ridicol ca, știind foarte bine lucrul acesta, să mergem mai departe cu această atitudine.
Prin urmare, 19 aprilie ne arată ceea ce este important din ceea ce deținem. În egală măsură, această cosmetizare are nevoie să fie însoțită și de curajul de a alege ceea ce este bun din ceea ce vedem. Unora, binele pe care-l observă în acest proces de analiză li se va părea mult prea mic, lipsit de importanță sau incapabil să producă efecte pozitive de durată. Acesta este, printre altele, și un test de credință, de încredere, de putere pozitivă. A avea credință că binele învinge nu înseamnă a te arunca în vâltoarea vieții fără judecată, ci a recunoaște puterea creatorului în binele cel mic pe care destinul ni-l scoate în cale. Cel care în ziua anterioară s-a bucurat de grația bucuriei care nu poate fi explicată, când va vedea acest bine mic îi va recunoaște esența sa. Aceasta este, practic, marea valoare a zilei de 19 aprilie și doar prin ea reușim să protejăm ceea ce este profund, rafinat și fragil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi de ce înțelepții din vechime au numit formula de adresare către divinitate rugăciune, meditație și nu solicitare. De ce avem nevoie să ne rugăm, să medităm și nu este suficient să lansăm față de divinitate o simplă solicitare? Cel care este suficient de receptiv va vedea că esența profundă a binelui, cea care ajunge la noi prin grație, este incompatibilă cu orgoliul celui care doar solicită (pretinde) și perfect compatibilă cu smerenia celui care se roagă, adică pune mulțumire în solicitarea sa înainte de a fi împlinită.

Succesul este plătit scump. Izolare. O vorbă strică totul. Reușim pe căi ocolite. Violența devine vizibil orientată împotriva binelui comun. Vigilență. Scăderea eficienței. Prejudiciu. Împrejurările sunt forțate. Binele se transformă în critică. Hotărâre. Idei ciudate. Zbucium sufletesc. Exuberanța este înțeleasă greșit. Este simulat un dezechilibru. Originalitate în privința sentimentelor. Se discută despre necesitate. Este nevoie de o aplicație practică. Ne întoarcem la o promisiune mai veche. Tentația răzbunării.

Mijlocul săptămânii aduce două mari evenimente ale acestui interval: intrarea Soarelui pe zodia Taur și întoarcerea lui Mercur pe zodia Berbec. Schema aceasta ne vorbește despre întoarcere la obiceiuri bune și rele, la ceea ce am știut să facem, la ceea ce recunoaștem ușor și credem că putem face foarte bine. Stima de sine se schimbă în mijlocul săptămânii, iar ea trebuie să satisfacă un confort. Dacă trecerea Soarelui pe zodia Taur ne încurajează să ne definim noi nevoi, cele legate de reușită, de dragoste, de putere, întoarcerea lui Mercur pe zodia Berbec prin retrogradare produce un zdruncin pe care-l vom conștientiza mult mai bine începând cu ziua următoare, când și Marte va insista pe această schimbare trecând din zodia Taur în zodia Gemeni.
Din anumite puncte de vedere eliberarea zodiei Taur de către Mercur aduce liniștea lucrului făcut într-un alt ritm, mult mai lent, stabilizează o schimbare și ne ajută să credem în binele pe care îl putem face și l-am demonstrat până acum. Peste toată această conjunctură Soarele va mai avea un cuvânt de spus, adică va împlini conjuncția cu Mercur înainte ca această planetă să se întoarcă pe zodia Berbec. Există un mare zdruncin care va fi vizibil în mijlocul săptămânii, există o mare determinare în a schimba realitatea, iar dacă lucrul acesta ar putea să fie făcut prin scandaluri, reacții rapide, prin retrageri nu înseamnă că binele predispus de această perioadă ne-ar putea opri de la așa ceva. Zdruncinul sufletesc pe care-l parcurgem acum ne ajută să înțelegem mai bine sensul destinului, mersul lucrurilor doar prin această eliberare de nevoie, doar prin această dezvăluire. Mercur din această secvență astrală mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului și doar acum, în această perioadă de retrogradare. Va atrage în tot acest proces și Soarele și planeta Uranus care au deplasare directă. Cu alte cuvinte, mersul înainte prin expresivitate, creativitate și universalitate nu poate fi făcut decât prin înțelegerea erorilor. Această înțelegere a eroilor se va face prin întâlnirea cu repercusiunile faptelor proprii. Abia acum, în mijlocul săptămânii, înțelegem și prin evenimentele concrete, dar și prin mesajele primite din comunitate, că aventura cunoașterii, stabilitatea noilor etape specifice demersurilor pe care vrem să le ducem la bun sfârșit au nevoie de acest moment de luciditate. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, pe 20 aprilie Pluton își va iniția deplasarea retrogradă care va dura până pe 28 septembrie și vom constata acum că nu avem vitalitatea necesare pentru a face salturi pe măsura dorințelor, pe măsură ambiției, deși vrem ca lucrul acesta să fie împlinit, vrem ca reușita să fie apreciată de ceilalți, chiar dacă ea nu este încă definitivată. De lucrul acesta este răspunzător și marte care trece acum pe ultimul grad din zodia Taur. La întâlnirea cu repercusiunile faptelor proprii cu greu vor rezista unei tentații a răzbunării, cu greu se vor întoarce la liniște. Deși mesajele astrale ale acestor unghiuri care se împlinesc acum, privite separat, au conținuturi foarte puternice, impun individului o determinare majoră, reușita momentului va depinde foarte mult de autocontrol. Repercusiunile faptelor proprii există de ceva timp în patrimoniul vibrațiilor proprii, ca dispoziție potențială, ceea ce înseamnă că pentru a le da un sens nu avem nevoie să credem în ele, să le explicăm, să le mutăm dintr-o zonă într-alta. Avem nevoie doar să rămânem drepți în fața puterilor de distrugere, să fim hotărâți în a merge mai departe pentru a crea mai mult bine, pentru a fi mai atenți și mai ordonați. De asemenea, faptul că ele sunt mai incisive acum nu înseamnă că trebuie să trăim în trecut. Cu cât ne întoarcem mai mult la trecutul pe care nu-l putem schimba cu atât ne scade eficiența în acțiunile pe care trebuie să le împlinim acum sau pe care trebuie să le ducem către împlinirile care vor veni începând cu luna mai.
Prin urmare, mijlocul săptămânii aduce un eveniment de-a dreptul spectaculos care se va concretiza printr-o idee nouă, printr-un gând îndrăzneț, printr-o schimbare. Evenimentele astrale care se consumă acum vor fi dominate de lipsa de control, dar ne vor păcăli cu autocontrolul pe care fiecare dintre ele, privite separat, îl conține. 20 aprilie nu va fi o zi de succes pentru cel care va alege să privească toate aceste episoade în mod fragmentat. În cuvinte mai simple, exuberanța nu ajută dacă este localizată doar pe ceea ce ne amintim, ci și pe ceea ce putem duce mai departe din ceea ce ne amintim, reușita în acțiuni concrete nu ne oferă protecție, stabilitate, nu ne ajută să ne consolidăm propriile nevoi în conformitate cu realitatea decât dacă punem alături de acestea și un gând de echilibru, dacă reducem sau eliminăm complet zdruncinul sufletesc. Ceea ce nu am împlinit nu trebuie să ne tulbure, ci din toată această construcție care mi se pare incompletă să extragem semințele bune. Acestea, cu noua poziție a Soarelui și printr-un concurs astral absolut magic, pot fi transferate într-un pământ nou, adică ne sunt folosite aceste experiențe incomplete pentru a crea valori care vor deveni, începând cu luna mai, complete. Reverificările la care suntem îndemnați în luna aprilie ating în această săptămână o etapă de conștientizare care ar putea lăsa urme adânci în conștiința omului care și-a format de la începutul anului și până acum o părere greșită despre sine. Pe 20 aprilie totul este intens, foarte intens, iar autocontrolul va putea fi exercitat doar dacă nu permitem acestor episoade, acestor evenimente să ne spună cum să gândim. Retrogradarea lui Mercur și schimbarea de vibrație ce se produce cu întoarcerea acestei planete pe zodia Berbec lansează provocări teribile legate de a crede că lucrurile rele sunt mai puternice decât cele bune, că durează mai mult, că merită mai multă atenție. Dacă ne vom folosi puțina energie pe care o mai avem pentru a opri acest gând, pentru a schimba această realitate rea, pentru a face o selecție pozitivă din ceea ce ne amintim sau din ceea ce ne este presărat la picioare, vom extrage conștiința din toată această furtună dureroasă și începem, încă de pe acum, din aproape în aproape, să construim un alt drum, în mod sigur unul mult mai bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că împlinirile vin în mare parte prin elemente noi pe care le adăugăm celor vechi, nu prin rocada celor vechi.

Lovitură. Un grup devine minoritar. Informații aberante. Revendicări neobișnuite. Se constată o slăbiciune. Ușoară importanță de sine. Prejudiciu din cauza unor calcule făcute de alții. Nonșalanță. Tensiune care vine de la mare depărtare. Subiectele interesante se așază la baza conversațiilor. Este ignorată o durere. Progres prin autocontrol.

Cu trecerea lui Marte pe zodia Gemeni multe din cele programate a se consuma prin administrarea unui patrimoniu, printr-un calcul strict sunt deja risipite, sunt compromise sau nu mai pot fi împlinite în modul acesta. Nu doar trecerea lui Marte pe zodia Gemeni aduce acest episod, ci și relația proastă pe care Venus o definitivează pe 21 aprilie cu Saturn semn că în momentul de față nu mai avem motivația necesară pentru a ne împlini și suntem mult mai atenți la prejudiciu, la pierdere, la risipă sau la ceea ce nu vom împlini în această etapă. Nu doar că Marte a intrat pe zodia Gemeni, dar în noaptea de vineri spre sâmbătă el se va afla în careu perfect la Axa Dragonului. Dacă până acum ni s-a părut că lucrurile sunt așezate rău, că primim mesaje mai puțin corecte, că dacă pierdem controlul ajungem foarte ușor într-o zonă minoritară, defavorizată sau agresivă prin ceea ce se va declanșa începând cu 21 aprilie, cu ziua de vineri, lucrurile acestea negative vor fi mult mai clare. În primă instanță, înțelegem că repercusiunile a ceea ce am decis sau chiar am făcut de curând sunt destul de dure, neplăcute tocmai pentru că au fost marcate de importanța de sine. Acum când, cu Marte pe zodia Gemeni, importanța de sine se ridică la un nivel mult mai înalt decât capacitățile de exprimare ne vedem în imposibilitatea de a gestiona ceea ce avem acum, relațiile în care suntem implicați, ca și cum dintr-odată nu mai avem credibilitate, nu mai putem gestiona situațiile dificile. Apar probleme legate de muncă, efort, calcule. Unii vor merge puțin mai departe cu această percepție și vor considera că adversarii lor, persoanele care vor să le facă rău nu au nicio reținere din a se comporta urât, mai ales dacă în trecut, cândva, anul acesta sau pe finalul anului anterior, au văzut că procedând într-un anumit fel inspiră frică sau îi controlează pe ceilalți prin mister. Relația proastă pe care Venus o definitivează acum cu Saturn retrograd accentuează această dramă și modifică percepția omului care vrea să obțină ușor o realizare foarte mare. Este posibil ca în trecut lucrul acesta să fi fost posibil, însă acum, pe o asemenea conjunctură, lucrul acesta nu mai este posibil. În această zi Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Vărsător și acum, pe acest semn, a mai rămas pentru doar câteva zile doar Coada Dragonului. Nu vom mai fi ajutați de întregul univers, de conjuncturi favorabile, nu vom mai beneficia de șansă, de oportunitate și deci nu mai putem risca. Riscul înseamnă acum o luptă aprigă pe care o ducem cu rezultatele propriilor acțiuni. Cel care înțelege repede lucrul acesta se va mobiliza, nu va reacționa la fiecare lovitură, se va proteja mult mai ușor de acțiunile riscante. Cu Marte într-o dispunere atât de dură față de Axa Dragonului lucrurile mici, bucuriile nevinovate se pot sfârșit tragic. Dacă mai luăm în calcul și faptul că oamenii își mai fac rău acum și pentru că sunt dezamăgiți și cred că nu mai au nimic de pierdut, este de așteptat ca ziua de vineri, 21 aprilie să fie una dintre cele mai rele din toată săptămâna.
Prin urmare, 21 aprilie ne îndeamnă să ne facem calcule într-un mod realist poate chiar suprarealist, asupra posibilităților pe care le avem, asupra voinței, asupra binelui pe care suntem dispuși să-l facem în vreme de război. Trecerea lui Marte pe zodia Gemeni aduce un impuls de risipă pe care alegem să îl exprimăm în cel mai nepotrivit moment, când Marte se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului, când alegerile pe care le facem pe baza dorințelor, plăcerilor sau distracțiilor sunt eminamente păguboase. Chiar dacă ni se pare că a refuza o plăcere sau o distracție reprezintă o dovadă că viața s-a schimbat în rău, să plecăm fruntea, să ne interiorizăm și să ne amintim că vremurile acestea sunt dure. A plânge acum ca un copil obraznic după obiecte, relații, plăceri sau realizări pe care le putem obține cu mai puțin pericol în a doua jumătate a anului arată că mai avem de lucrat la capitolul maturitate. De aceea orice formă de autocontrol, orice picătură de răbdare, respect față de valorile personale sau ale celorlalți produce un progres rapid. În momentul de față acest progres va fi numit liniște, mulțumire, condescendență. În realitate, ceea ce nu stricăm acum va deveni un adevărat Axis Mundi, un pilon, o bază extrem de puternică pentru planurile pe care le avem de împlinit în a doua parte a anului, dar și pentru binele fragil al celorlalți, cel care nu este încă formulat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de durere. Multe suflete care au venit aici, în această lume, nu au conștiința creației. Din lumea din care au coborât nu le vine acum niciun ajutor, nu mai sunt susținute așa cum se întâmpla dincolo. Prin durere aceste ființe învață sa aprecieze creația. Suntem învățați în mod greșit de diferite curente religioase că Ființa Supremă așteaptă acest semn de la oameni. Înainte să ne punem problema ce așteaptă Ființa Supremă de la noi, ar trebui să ne ocupăm de ceea ce avem de împlinit pentru a trăi prin cinste, prin demnitate, prin frumos. Teatrul pe care îl vedem promovat de societatea de consum nu are nimic de-a face cu adevăratele valori. Mulți vând și cumpără impresii, emoții, frumuseți fizice sau de altă natură, dar viețile lor rămân în continuare controlate de golul pe care nu sunt în stare să și-l umple.

Educație. Cunoașterea de sine este importantă. Afacerile sau schimburile sunt afectate. Este nevoie de noroc. Evenimentele favorabile ni se par dezagreabile. Plictiseală. Servitute. Conjuncturi favorabile înțelese greșit. Recapitulări ciudate. Explozie. Inteligență. Se resimte un mare efort făcut anterior.

Ca o continuare a ceea ce am experimentat în ziua anterioară, pe 22 aprilie ne gândim la respect. Mulți descoperă că acest respect le vine din lecțiile pe care le-au învățat de curând, în ultimele săptămâni sau undeva pe la începutul acestui an. Alții vor face trimitere la educația pe care au primit-o din familie, la cea pe care și-au format-o în anii de studiu, în școală sau prin alte stagii de formare. Abia acum vedem dacă aceste nivele de expresivitate sunt cu adevărat utile, dacă ceea ce am învățat este important pentru creștere și dezvoltare, dacă lecțiile de viață asimilate sunt cu adevărat conforme cu scara destinului, nu doar simple imagini proiectate pe un perete. Relația proastă pe care Marte o are de împlinit cu Axa Dragonului accentuează această notă dramatică și îi face pe oameni să se gândească mai mult la consecințe decât la curajul pe care l-au dovedit atunci când au acționat. Dacă pe această conjunctură cineva pleacă la drum, în ciuda avertismentelor din partea prietenilor că această călătorie este periculoasă, și pățește ceva, trece printr-un accident, este rănit fizic sau sufletește, asupra conștiinței sale, din cauza acestei relații proaste pe care Marte o are cu Axa Dragonului, amprenta momentului se va transforma într-o traumă. Dacă evenimentul s-a produs în afara localității, persoana poate dezvolta respingere față de spații extinse, neputința de a se coordona atunci când se află în câmp deschis. Dacă acest episod s-a consumat în aglomerație, replicile celor din jur se transformă în săbii, în obiecte ascuțite care vor înțepa sufletul de fiecare dată când vor fi auzite, chiar dacă contextul este complet nevinovată, lipsit de agresivitate. De aici înțelegem că a greși pe careul dintre Marte și Axa Dragonului înseamnă a crea premisele unei traume, ceea ce nimeni nu-și dorește. Desigur, nu înseamnă că trebuie să ne trăim acest moment cu teama de eșec. Nu ne sunt repartizate acestei episoade doar pentru a ne teme, doar pentru a fi triști, doar pentru a ne anula voința, ci dimpotrivă. Prin aceste obstacole mici ne cultivăm curajul de a învinge, vedem cum anume trebuie să ne mobilizam pentru a trece dincolo de obstacole. Dacă relația negativă dintre Marte și Axa Dragonului reprezintă un obstacol mic, unul care ține de alegerea personală, dorința care nu poate fi oprită, înfrântă sau diminuată, am putea să ne imaginăm cam cum ar arăta o relație dură dintre Axa Dragonului și Uranus, secvență astrală pe care o vom parcurge în a doua jumătate a anului următor. Cei care privesc viața cu responsabilitate se pregătesc încă de pe acum pentru acel eveniment, învață cât mai multe despre cum reacționează în fața obstacolelor mici pentru a se pregăti, atât cât pot și cât le permite vibrația personală, pentru evenimentele care se vor consuma în a doua jumătate a anului viitor. Este adevărat, când vine vorba de Uranus nimic nu poate fi prevăzut. Cu toate acestea, chiar dacă atunci lucrurile sunt complet noi, mult mai câștigat este cel care s-a călit prin experiențe personale, chiar dacă acestea sunt diferite de cele pe care le vor experimenta, mult mai câștigat este fierul bătut, pliat și călit cu mare efort, decât o bucată de lemn desprinsa atunci dintr-un copac. Despre asta este vorba, despre înțelegerea autoeducației, instrucției, disciplinei. Multe din cele pe care le facem de-a lungul vieții nu sunt conforme cu destinul, adică nu poartă amprenta sa, dar au rolul de carapace, de structură de protecție, de episoade care ne ajută să vedem mai bine traseul acestui destin. Stelele sunt mult prea mari ca să strălucească pe cer doar pentru ochiul marinarului, dar acestea știe să se folosească de lumina care ajunge la el pentru a naviga în apele sigure.
Prin urmare, 23 aprilie ne arată care este măsura propriului efort, ce suntem dispuși să facem pentru a împlini un mare deziderat al vieții, cât de pregătiți suntem și pentru această etapă. 22 aprilie poate fi o zi de durere, de dramă, un moment când cu greu putem înțelege de ce trebuie să mai împlinim încă o etapă de privațiuni. Că înțelegem sau nu, momentul acesta împlinește proverbul: „Capul aplecat sabia nu-l taie!”. Unii vor considera că 22 aprilie este o zi care ne vorbește despre adaptare, despre readaptare sau despre reîntâlnirea cu răutăți pe care am dorit să le uităm. Da, este posibil ca această zi să fie definită de reinventarea unor situații neplăcute, dar nu pentru a fi umiliți, nu pentru a fi marginalizați sau chinuiți, ci pentru a înțelege acum ceea ce altădată, când ne-am mai întâlnit cu ele, nu am înțeles. Poate la momentul respectiv am privit situația aceasta conflictuală cu un aer de superioritate, prin plictiseală, prin atitudine necuviincioasă. Acum, când evenimentul în sine nu ne vizează direct, ci doar ne amintim de el, doar îl vedem pe partea cealaltă de stradă, doar îl auzim povestit de cineva în mijloacele de transport, vedem cât de puternici suntem și cât de mult am înțeles din ceea ce am trăit. Dacă simpla rememorare ne tulbură atât de mult încât pierdem liniștea, optimismul sau încrederea în sine înseamnă că în trecut, la momentul respectiv am fost parte foarte importantă din nota agresivă, am fost parte din distrugere. Intensitatea traumei arată că la momentul respectiv nu ne-am controlat deloc, nu am oprit un flux haotic al energiei, nu am fost maturi. Dacă acum reușim să ne controlăm înseamnă că între timp s-a produs o schimbare, între timp am crescut, ne-am maturizat și trecem într-o nouă etapă, trecem într-o clasă superioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite acum să visăm la frumos. Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu ne vorbește despre un bine sigur, ci despre un bine pe care ni-l închipuim. Dacă aceasta este nișa, poarta foarte îngustă prin care trecem atunci să ne bucurăm că acest puțin există, pentru că binele acesta mic a venit spre noi pentru că așa a dorit, nu că i-a impus nimeni.

Imprudență. Oamenii sunt atenți la detalii. Consecințe care nu vorbesc despre bine. Austeritate. Încercare legată de administrarea unui patrimoniu. Bunurile personale sunt împărțite greșit. Probleme cu averea. Intuiția este schimbată pe sfaturi.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Pești urmând ca în noaptea de duminică spre luni să intre pe zodia Berbec. Unghiurile pe care le împlinește în această zi vor face trimitere la ambiția de a merge mai departe pe o linie pe care am conștientizat-o de-a lungul acestei săptămâni. Unele demersuri ni se vor părea dominate de o austeritate teribilă, poate chiar compromise de minciuna, de fățărnicie, de ceea ce nu este adevărat sau peren. Lucrul acesta este însă mai puțin important. Ceea ce rămâne în urma acestei zile se referă la o continuitate absurdă pentru ceilalți, dar importantă pentru sine, la o administrare a patrimoniului personal după cum dictează vocea conștiinței personale.
O altă problemă vizibilă în ziua de 23 aprilie se referă la patrimoniu, la bunurile pe care oamenii le au și vor să le administreze după cum consideră, fără să dea explicații, fără să se justifice. În momentul acesta Venus, alături de Chiron, mediază opoziția pe care Marte începe să o formeze cu Luna neagră. Acolo unde am constatat și de-a lungul acestei săptămâni, dar și în săptămânile anterioare, că există seriozitate și sentimente profunde, acolo putem vedea la momentul acesta soluții miraculoase. Doar oamenii care nu doresc să pună la dispoziția celorlalți sentimente frumoase, care nu simt că fac parte din grupul în care s-au integrat, care vor să iasă, să se mute în altă parte, să aibă alte preocupări, vor avea în ultima zi a acestei săptămâni probleme cu averea, cu propriul patrimoniu. Dacă până acum preocupările acestor persoane au fost în mare parte emoționale, dar negative, ultima zi a acestei săptămâni va fi dominată de o criză de personalitate, de gânduri proaste, de ceea ce își propun să rezolve și nu reușesc, de durerea propriului eșec. Numai în modul acesta se poate explica de ce ultima zi a acestei săptămâni dominată de repercusiuni și care ne îndeamnă să schimbăm modele greșite, este dominată de imprudență.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unei emoții constructive. Preocupările față de patrimoniu, față de propria viziune au în momentul de față o notă dramatică. Prin ceea ce se consumă pe 23 aprilie nu ni se va părea că trăim un moment concentrat când ne întâlnim cu rezultatele propriilor fapte, când dăm piept cu repercusiunile deciziilor din ultima perioadă. Dacă stăm strâmb și judecăm drept vom vedea că momentele de criză de acum sunt argumentate prin plăceri mai vechi, cele de a critica, a acuza, a refuza sau a umili.
Lucrul cel mai bun al zilei de 23 aprilie se referă la viziunea de ansamblu pe care o avem asupra destinului propriu. În săptămâna următoare, spre finalul ei, Axa Dragonului își va schimba poziția și atunci regretul că nu am reușit altădată să împlinim ceea ce ne-am propus va trece în planul secund. Ambițiile de acum, oricât de reale și de intense ni se par, nu sunt decât expresii ale unor probleme de comportament.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de lucrurile simple. În vremurile pe care le trăim lucrurile cele mai simple sunt cele mai valoroase, cele mai puternice și cele care durează cel mai mult.

4 thoughts on “17 – 23 aprilie 2017

 1. Diana spune:

  Bună seara, te rog sa-mi spui dacă am înțeles bine : dacă cineva declara război cel provocat sa-l ignore ? Mulțumesc ptr răspuns.

  1. Soluția nu este a ignora problema, ci a vedea daca nu cumva ești parte din ea. Ești în afara problemei doar prin detașasare. Când o ignori arăți că vrei să fii la polul opus ei, deci pe acelați nivel.
   Magia acestei săptămâni stă chiar în stimul. Nu poți învăța ignorând. Nu poți experimenta ignorând. Nu poți aprofunda ignorând. Războiul care vine spre tine acum nu este altul decât cel la crearea căruia ai fost parte. La ce te poate ajuta să ignori așa ceva?
   Sigur, nu amplifici, nu provoci, dar nici nu sfidezi ceea ce, după cum ne spun forțele care știu totul despre oameni, ai favorizat, creat, încurajat.

 2. Dana spune:

  Hristos a Inviat!
  si va multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.