1 – 7 mai 2017

1 – 7 mai 2017 este săptămâna eliberării de convingeri greșite și a rezultatelor bune sedimentate prin confirmări exterioare. Astfel, avem de-a face cu un interval care ne încearcă pe încredere, pe credința în faptele bune și pe putere. Dacă începutul săptămânii se face într-un ton oarecum timid, adică ne confruntăm cu probleme pe care le cunoaștem și care sunt active de câteva săptămâni, începând cu ziua de miercuri lucrurile se schimbă. Mercur își revine la mersul direct, iar Marte, în ziua următoare, își definitivează opoziția cu Luna neagră pe care o formează de ceva vreme. Deși, în aparență, săracă în evenimente astrale, această săptămână este foarte intensă prin emoțiile grave pe care le predispune, prin gândurile foarte intense de umilință, de răzbunare, de putere, dar și prin atracția către preocupări ciudate, ce par fără de înțeles, absurde, ce au menirea de a ne scoate din această conjunctură tulburătoare și a ne duce spre liniște. Așa după cum se înțelege din aceste câteva cuvinte de prezentare, această săptămână lucrează cu înțelesurile, cu faptele care trebuie duse mai departe indiferent de consecințe, cu adevăruri incomode, dar și cu personaje care ies brusc din umbră. Avem ocazia să vedem acum, studiind aceste personaje care ies din umbră, cât de valoroasă este modestia și cât de bine le stă unor oameni să lucreze acolo unde s-au așezat. Pe ideea că gunoaiele se mențin întotdeauna pe luciul apei, elementele zgomotoase ale acestei săptămâni sunt și cele de care ar trebui să ne ținem departe. Apoi, nici nu ne va fi foarte greu să le vedem, dacă suntem atenți.
În felul acesta se poate explica nevoia de eliberare de convingeri greșite și de a realiza o sedimentare a rezultatelor bune. Doar așa ne vom putea bucura de realizări importante în urma acestei săptămâni. Oamenii care se mențin în acest registru al acțiunilor antisociale, al răutăților gratuite nu vor simți că este o săptămână specială, ci doar că cei buni sau puternici încep să le vadă adevăratele intenții, se unesc împotriva lor și asta-i solicită mai mult decât în săptămânile anterioare, dar nu îi destabilizează. Vom vedea abia în ultima zi a săptămânii de ce lucrurile bune trebuie separate de cele rele, de ce misterul cel bun trebuie păstrat cu sfințenie. Așadar, această săptămână ne vorbește despre o calitate a vieții care este pusă la încercare de rămășițe ciudate ale unor acțiuni mai vechi, are unor greșeli făcute din neatenție sau din ignoranță, cu care nu mai putem merge mai departe. Aceste convingeri greșite sunt periculoase pentru ceea ce este mai frumos în viața unui om, este o haină rea, ponosită pe care nu o mai putem recondiționa și la care trebuie să renunțăm. Schimbările pe care le-am făcut începând cu săptămânile anterioare primesc acum confirmări bune și aceste confirmări ne vor umple de bucurie. Cu toate acestea, nu trebuie să neglijăm faptul că mijlocul săptămânii, prin împlinirea opoziției dintre Marte și Luna neagră, răstoarnă ordinea de fapt a lucrurilor și ne este prezentată, în toată inversiunea ei, ca un model de normalitate. Avem nevoie să ne păstrăm verticalitatea, să fim precum o trestie gânditoare sau ca un stejar secular, adică așa cum este mai bine și cum ne dictează propria structură pentru a depăși cu bine acest moment.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că tonul relaxat pe care acest interval îl va avea din când în când este și un semn de destindere. Adevărata destindere este confirmată din exterior nu oferită de acest aspect al vieții. Un om înțelept nu va accepta în această săptămână îndemnul venit din exterior spre relaxare, pentru că va ști ce înseamnă. O astfel de sugestie, fără a avea echivalentul într-o realizare bună care se sedimentează, este, de fapt, o încurajare la pasivitate. Victoriosul rău se va bucura de pasivitatea celui slab și va folosi victoria de acum ca pe un trofeu. Pentru a evita toată această situație avem nevoie ca noi înșine să descoperim momentul de destindere, nu să ne fie dictat din exterior și abia după aceea să vedem dacă el este tolerat sau nu.

Exprimare complicată. Posibilitățile sunt limitate. Câștigurile se transformă în cheltuieli. Aspect favorabil greu de înțeles. Logica are de suferit. Comportament compulsiv. Victima strigă mai tare. Confuzie. Se povestește ceva interesant. Lucrurile nu sunt așa cum au fost relatate. Indiferența este judecată aspru. Se reduce tensiunea pe baza unor impresii false.

Prima zi a lunii mai și, implicit, prima zi acestei săptămâni ne invită la echilibrare emoțională. Luna se află acum în plin tranzit prin domiciliu, prin zodia Rac și ne atrage atenția asupra câștigurilor pe care le-am făcut în săptămâna anterioară. Echilibrarea emoțională vine acum prin sedimentare, prin delimitarea achizițiilor bune de cele rele, prin judecata aspră aplicată defectelor de caracter, prin înțelegere și iertare acolo unde problemele pot fi remediate repede. Astfel, se poate vorbi în prima zi a acestei săptămâni despre o nouă disciplină de lucru, despre noi obiective pe care trebuie să ni le stabilim și care ar trebui să ne ajute să depășim cu bine această lună dominată de sinteze absurde.
Pentru că, în tranzitul sau prin domiciliu, Luna va trebui să treacă, în mijlocul acestei zile, prin două opoziții, una cu Junon și cealaltă cu Pluton, în situația în care sunt active și careurile pe care acest astru le realizează cu planetele de pe axa Berbec-Balanța, deci vorbim despre o cruce cardinală, comportamentul dur, agresiv, lucrurile care nu pot fi rezolvate imediat și sunt împinse cu forța pe mai departe ne creează impresii false, ne încurajează să credem că așa vom fi până la finalul acestei luni, ca așa cere situația, societatea, starea de fapt a lucrurilor. Cel care va înțelege încă de la începutul acestei săptămâni că posibilitățile sunt limitate, că este nevoie de obiectivitate și că sensibilitatea nu înseamnă doar impulsivitate, nervi, nemulțumire, va reuși să folosească, din aproape în aproape, noile vibrații ale Axei Dragonului pentru a clarifica, a sedimenta. Așa după cum se înțelege și din deviza general aplicată acestei săptămâni, sentimentele de acum depind foarte mult de confirmări exterioare. Pentru că nota generală a acestei zile, fiind dominată de impulsivitate și agresivitate, de precipitare, elemente susținute de crucea cardinală, este foarte simplu să vedem și să stabilim că nu este loc de iubire, de înțelegere sau de iertare, că tot ce ține de dinamism, demonstrații gratuite, imixtiune, se bazează pe convingeri adevărate, iar ceea ce ține de răbdare, efort susținut, perseverență, muncă se bazează pe convingeri greșite. Avem nevoie să fim echilibrați în această primă zi a săptămânii, la fel cum va trebui să fim și mâine, dar și o parte din ziua de poimâine, până când Mercur își va reveni la mersul direct, pentru că aceste impresii eronate se transformă în această săptămână mult prea ușor în comportamente. De aceea vom vedea, chiar de acum, din prima zi a acestei săptămâni, că victima este cea care strigă mai tare, persoana care nu vrea să-și rezolve problema, dar își trăiește cu maximă implicare durerea și doar atât este cea care captează toată atenția.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni este una eminamente emoțională. Este adevărat, vibrațiile negative care se împletesc în această zi, adică cinci din cele șase programate, arată că posibilitățile pentru exprimare frumoasă, rafinată și distinsă sunt destul de limitate. Aspectul favorabil va veni însă chiar din răspunsul matur pe care îl dăm acestor probleme, prin logica pe care o folosim, prin maturitatea pe care trebuie să o demonstrăm. Dacă nu ne considerăm victime, nici nu vom fi, ci doar personaje implicate într-o furtună care vine pe nepregătite și dispare imediat. Ceea ce este bun ni se va părea fals și impresiile care se bazează pe acest bine pe care-l considerăm, într-o viziune răsturnată, elementul greșit al zilei, ne poate reduce tensiunea. Cine a mai lucrat cu instrumente de genul acesta, cine a mai acceptat că mersul lucrurilor nu poate fi întotdeauna controlat, nu poate fi coordonat sau nu poate nu este așa cum îl vedea la un moment dat, va urmări cu atenție spectacolul acestei zile, pe alocuri chiar va participa cu emoții nu prea bune, dar va reuși să nu rămână impregnat de nota conflictuală de acum. Vor vedea că lucrurile nu sunt așa cum au fost relatate, nu au înfățișarea pe care am programat-o sau pe care ne-am închipuit-o pe vremuri, nu sunt așa cum au crezut și pentru că nu reușesc să cuprindă întregul înțeles le lasă în voia lor, fac un pas înapoi, se retrag, dar această retragere nu trebuie făcută ca o pedeapsă pe care să o aplicăm celorlalți. Retrogradarea lui Mercur este încă o problemă a momentului și pentru că această deplasare se realizează pe zodia Berbec orice gest, orice atitudine este făcută în forță, pentru a fi văzută, pentru a lăsa o urmă. Dacă înțelegerea aceasta profundă care ne îndeamnă să fim rezervați și liniștiți nu ne duce către o retragere pe care să o savurăm împotriva celorlalți, ca fariseul, vom reuși să ajungem la o profunzime a sufletului care ne-a fost până acum străină. Nu înseamnă că această profunzime este foarte intensă, ci este doar nouă. Lucrul acesta este posibil prin faptul că ne detașăm de toată agitația creată de conjunctură astrală și reușim să vedem mult mai bine care este mesajul Axei Dragonului care, de curând, și-a schimbat poziția.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că furtuna nu se liniștește dacă este certată. Ia, ca și alte forțe ale naturii, au un rost în această lume, iar noi trebuie să înțelegem lucrul acesta. Cel victorios nu va striga la furtună, ci se va ascunde din calea sa, o va lăsa să-și ducă la bun sfârșit programul pentru ca după trecerea sa să se poată bucura de întreaga natură trezită parcă și ea la viață. Vom vorbi despre o natură retrezită la viață abia spre finalul acestei săptămâni. Deocamdată trăim vremuri intense, de transformare și explozie.

Divergențe de opinie. Acces la lumină prin compromis. Vis. Conștientizare periculoasă. Sentimentele se încălzesc. Risipă. Curajul este judecat prea aspru. Vindecare prin neconvențional. Judecățile celorlalți sunt apreciate. Tentație.

Intrarea Lunii pe zodia Leu în dimineața acestei zile ne vorbește despre plăcerea de a visa. Mai este puțin până când Marte își va atinge opoziția perfectă cu Luna neagră și vom vedea că toate certitudinile în care am crezut în săptămânile din urmă sau poate chiar în lunile din urmă, de la începutul anului și până acum, sunt greșite. Nu se știe dacă tot ceea ce stabilim acum ca fiind greșit este eronat, trebuie respins sau are nevoie de verificare. Convingerile noastre vor fi însă categorice și ele se vor susține pe observațiile acestei zile. Dacă visam să ne împlinim din punct de vedere profesional atunci toți cei care au reușit înaintea noastră și care ne-au limitat șansele de succes vor fi văzuți ca adversari. Ei nu au nicio vină, și-au urmat propriul ideal, și-au împlinit propriul vis, dar cei care vin din urma îi vor considera adversari, competitori puternici tocmai pentru că pe această linie au reușit. În felul acesta, convingerea zilei de 2 mai se pot transforma în motive de boală, iar vindecarea să vină condiționat de depășirea acestui obstacol, de renunțarea la aceste convingeri greșite. Și, așa cum se întâmplă de multe ori, renunțarea la convingerile greșite cere și înlocuirea lor cu altceva. Locul nu poate rămâne gol, cel puțin prin relația interesantă pe care Luna o are cu Marte și cu Venus, care va plasa opoziția Marte-Luna neagră într-o configurație numită Zmeu, renunțarea la aceste convingeri eronate se va face prin conflict. Vom vedea că acest conflict își atinge intensitatea maximă în mijlocul acestei săptămâni, joi, 4 mai, când cele două elemente astrale vor fi în opoziție perfectă. Până atunci ne construim, din aproape în aproape, prin convingeri bazate pe experiențe personale sau prin impresii preluate de la ceilalți, un moment de cumpănă. Ne putem face un mare bine dacă ne lăsăm în voia sentimentelor, dacă interacționăm simplu, fără complexe de inferioritate, fără dorința de a epata sau de a impresiona prin ceva, fără povești construite, ci într-o simplitate relaxată, degajată, așa cum experimentam în urmă cu câteva săptămâni. Cine are curajul să iasă în evidență va trebui să fie pregătit în a fi judecat aspru de cei care își exprima mult mai ușor părerile despre ceilalți decât despre sine, pot judeca mult mai ușor ce se întâmplă cu alții decât cu ei înșiși.
Prin urmare, a doua zi acestei săptămâni ne pune în fața unei conștientizări periculoase. Ceea ce vrem să facem acum pare periculos, chiar poate deveni periculos dacă se bazează pe dorința de a impresiona sau de a da la o parte pe cineva. Luna pe zodia Leu încălzește sentimentele și îi face pe oameni prea demonstrativi, prea interesați de ceea ce le face plăcere să vorbească, să urmărească, să dețină. Tentația va fi elementul omniprezent al acestei zile și mulți vor avea impresia că succesul, binele, confortul pot fi obținute acum doar prin lupta, doar prin mobilizare. În realitate, lucrurile stau altfel. Ceea ce este periculos în această zi vine din convingerea că lupta este importantă. În plus, pe alocuri, ea este și necesară, iar complicațiile care ne vin de aici pot să transforme divergențele de opinie în confruntări de durată. Ceea ce pornește ca la o confruntare din vibrația zilei de 2 mai va atinge un vârf interesant în mijlocul săptămânii, pe 4 mai, când Marte și Luna neagră își vor împlini opoziția perfectă. Știm că aceste confruntări au început să-și facă simțită prezența încă din săptămânile anterioare când crește în intensitate o conștientizare negativă. Încă de săptămâna trecută ni se pare că am ignorat proliferarea unui rău, gravitatea unui pericol. Cu fiecare zi, din mijlocul săptămânii trecute, această conștientizare negativă ne-a pus pe jar, ne-a îndemnat să fim mari consumatori de resurse, neobosiți în a demonstra, în a afla mai multe, în a descoperi ceea ce este compromițător pentru celălalt. 2 mai este o altă etapă în acest crescendo care va atinge un vârf în mijlocul săptămânii. Cel care își va proteja sentimentele de aceste impulsuri negative va reuși să stea departe de tentația răului, își va proteja prieteniile, le va duce mai departe prin simplitate. Cel care se află deja în furtuna demonstrațiilor sociale va desconsidera simplitatea și își va menține această agitație prin resurse proprii. Când furtuna va trece va vedea că a cam ajuns la fundul sacului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să ne plictisim de liniște. În liniștea fizică, în liniștea minții, în cea a emoțiilor constructive avem posibilitatea de a vedea ce se află dincolo de întunericul agitat și epuizant despre care am crezut că este unica realitate. Acum suntem invitați să urmărim această liniște, să trecem dincolo de ea. Cu cât vom vizita mai des acest loc cu atât avem o mai mare șansă de a ne molipsi cu ceea ce este frumos de acolo.

Reducerea consumului. Jocul se încheie. Vorbele zboară. Poate mai mult cel harnic. Invidie. Se vorbește pe ascuns despre o tristețe. Obiceiuri rele combătute eficient. Personajele obscure ies din umbră. Curaj. Vorbele sunt împrăștiate prea aspru. Jocuri periculoase.

Am ajuns și în mult așteptata zi în care Mercur își revine la mersul direct. O parte din această zi Mercur va fi static și ne va aduce aminte de problemele care au fost lăsate în urmă cu trei săptămâni. Momentul de față ne ridică un semn de întrebare față de sinceritate, față de corelațiile corecte pe care le-am făcut, față de bunul gust. Dacă această revenire la mersul direct al lui Mercur nu s-ar fi realizat pe zodia Berbec, oamenii nu ar fi fost atât de grăbiți să se justifice, să se explice că nu sunt răi, că nu sunt declarați împotriva celorlalți, că nu au nimic de criticat, de comentat sau de schimbat. În realitate, 3 mai este o zi când, pe baza acestei nevoi de justificare, personaje obscure ies din umbră, au mai mult curaj decât ar părea la prima vedere, au multe de spus, chiar o vor face și vor capta toată atenția celor din preajma lor prin acest lucru. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor trebui să nu fie triști și să se sperie de toată această degringoladă. Personajele obscure care ies acum din umbră nu vor rămâne tot timpul în centrul atenției, ci ies la lumină pentru a împlini o nouă încercare a vieții, pe de o parte, pentru a se exprima și a vedea cum este, iar, de partea cealaltă, pentru a-i încerca pe ceilalți și a-i ajuta să-și sedimenteze rezultatele bune, obiceiurile corecte, achiziții rafinate și profunde. Astfel, revenirea lui Mercur la mersul direct ne aduce o combinație de îndrăzneală și eșec, de curaj și determinare, de răsturnare de situație și distrugerea ultimei șanse de a repara. Dacă pentru foarte mulți șansa aceasta distrusă de a repara reprezintă un motiv de tristețe, pentru cei profunzi aceasta este o invitație la a face mai mult, la a elibera un loc pentru a pune în spațiul acela ceva nou. De aceea, în timp ce tipul inferior se consumă cu ceea ce pierdem, tipul superior se va bucura că prin această schimbare reușește să combată obiceiuri rele și să devină eficient.
O altă componentă a zilei de 3 mai se referă la o informare. Prin aceste noțiuni noi pe care le învățăm acum, cu care intrăm în contact sau pe care le primim de la cei din preajmă ni se clarifică o poziție, devenim mai puternici în locul în care am ales să trăim, suntem mai siguri pe demersurile următoare. Este adevărat, bucuria nu se referă la demersuri pe termen lung, ci ar putea să țină până spre finalul săptămânii sau, cel mult, până la mijlocul săptămânii următoare. Pentru unii este suficient să se mai bucure de viață, să se revigoreze, să-și mai tragă sufletul.
Prin urmare, 3 mai este o zi când ne dovedim hărnicia pe direcția pe care am lucrat în săptămânile anterioare. Prin revenirea lui Mercur la mersul direct ne întoarcem la probleme aflate în stadiul în care erau acum trei săptămâni și s-ar putea să nu ne facă plăcere. Deplasarea retrogradă a lui Mercur și multiplele aspecte pe care le-a împlinit ne-a lăsat impresia că ne confruntăm cu probleme noi care vin din față, dar, din nefericire, abia acum aflăm că aceste probleme nu veneau din față, ci erau aduse de noi din trecut. Avem ocazia acum, pe 3 mai, când Mercur este static pe zodia Berbec, să înțelegem că viața nu este severă în mod gratuit, ci așa o facem noi, multe din componentele sale pe care le considerăm nedrepte sunt de fapt creații proprii. Este adevărat, de aici până la a considera, așa cum susțin mulți „specialiști” în dezvoltare personală că nu există rău, că tot ceea ce ni se întâmplă și este neplăcut este doar creația proprie, este un drum cam lung. Mesajul acesta al conștientizării propriilor greșeli nu este în consonanță cu această enormitate pe baza căreia mulți ciudați se îmbogățesc. Dar, chiar și aceste personaje penibile, pot profita de poziția statică a lui Mercur pe zodia Berbec insistând pe aceste jocuri periculoase. De aceea poate ar trebui să stăm departe de ideile pe care nu le-am înțeles până acum, pe care, în general, nu le înțelegem, să le lăsăm la dospit cel puțin o zi, adică să treacă și opoziția lui Marte cu Luna neagră de mâine și apoi vom vedea că ceea ce trebuie să înțelegem de acolo vom înțelege mult mai ușor. Cine va forța, pentru că acesta este primul impuls patronat de Mercur pe zodia Berbec, nu va obține mai repede decât ceilalți, ci va obține înaintea lor ceva, fără să își dea seama acum că nu este ceea ce ar fi meritat. Precipitarea și lăcomia sunt, așadar, periculoase în această zi. Chiar dacă cel rezervat va fi acuzat de conservatorism, să-și vadă de treabă, să rămână întreg la minte, liniștit pentru că dacă, luat de val, va greși nu-l va ajuta nimeni să iasă din această problemă, nici într-un caz colegii săi de acțiune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da importanță grijilor. Să alegem astăzi să ne gândim la altceva și să lăsăm grijile, nu pentru ziua de mâine, ci pentru poimâine.

Iubirea este împărtășită. Calitatea iese în evidență. Planurile interacțiunilor complicate duc la despărțire. Iese învingător cel rezervat și bun. Luptă. Sintezele sunt preferate. Necuvintele ne atrag atenția. Redescoperirea puterii prin transfer. Moment de cumpănă. Dominare. Înțelegeri răsturnate. Eșecul este la modă. Reacție fără perdea. Autoeducația este deficitară. Nevoi noi. Apar noi conflicte.

Astăzi se împlinește opoziția perfectă dintre Marte și Luna neagră pe axa Gemeni-Săgetător. Din capul locului, acest aspect aduce probleme de opinie, de transfer, obstacole în a împlini încă o etapă pentru a confirma o performanță sau pentru a obține un bun. Este, așadar, un moment de cumpănă, de dominare când situațiile răsturnate sunt mult mai puternice decât cele normale. Din fericire, opoziția aceasta dură și rea se împlinește când Soarele atinge sextilul perfect cu Neptun. Există un impuls personal de a sta deoparte de scandaluri, de a interacționa frumos cu cei din jur, de a refuza răzbunare, însă exprimarea lui va avea nevoie de un plus de putere și voință. Din combinația celor doua aspecte și luând în considerare și trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Leu, apar probleme de orgoliu, de viciu pe care nu le putem depăși ușor, dificultăți de înțelegere legate de obstacole fizice, fie cele date de absența tonusului, fie de neputința de a găsi un om care să ne asculte, să ne înțeleagă și să ne ajute.
Cea mai mare problemă a zilei de 4 mai va fi cea dată de dialogul interior. Pentru că sextilul Soare-Neptun este puternic în ecuația astrală a momentului și argumentele pe care le avem în minte sunt clare, puternice și ar trebui să fie folosite pentru a reuși în ceea ce ne-am propus. Din nefericire, opoziția aduce obstacole și toate aceste argumente rămân interior, rămân în propria minte, sunt frământate într-un dialog interior epuizant. Cel mai slab de înger ajunge, astfel, să înțeleagă răsturnat situația pe care o parcurge deși o cunoaște foarte bine, deși până acum avea despre ea opinii foarte clare. Așa ajunge să creadă în rău mai mult decât în binele pe care urmărește să-l susțină cu propriile argumente. Așa ajunge să transforme eșecul într-o modă și să se asocieze cu oameni care gândesc la fel.
Elementul cel mai interesant al acestei zile, care nu are o greutate atât de mare precum aspectele indicate mai sus, dar poate îndeplini rolul de buturuga cea mică despre care știm, din celebrul proverb, că poate schimba mersul lucrurilor indiferent cum este acesta, se referă la conjuncția Lunii cu Capul Dragonului. Schema aceasta activează o piramidă de foc ce are în celelalte vârfuri planetele Saturn din Săgetător și Mercur cu Uranus din Berbec. Există multă determinare, multă inițiativă și dorință de a ne remarca în toată această ecuație. Din nefericire, folosim toată această determinare pentru a argumenta împotriva răului, pentru a construi căi de atac împotriva unor acțiuni care nu merită atâta atenție și de care ne-am proteja dacă le-am ignora. Răul acesta zgomotos, enervant, care se susține prin argument și care există doar pentru că i se acorda atenție, poate fi înlăturat prin efort, prin inițierea unui proiect la care ne-am mai gândit și în urmă cu o lună. În felul acesta, putem scoate din forul interior, din ceea ce nu este încă formulat, dar există ca intenție, impulsuri care ne poate duce la mari realizări.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne solicită foarte mult pe putere. De această dată, puterea vine prin cuvânt, prin termen, prin noțiune ori prin mișcare. Dacă vine prin cuvânt atunci acesta este însoțit de un înțeles aparte pe care trebuie să-l exprimăm, trebuie să-l oferim celorlalți, trebuie să îl punem în slujba unui demers public. În tot acest proces, autoeducația se va dovedi a fi deficitară, adică ajungem să confirmăm a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre segmentarea rezultatelor bune prin confirmări exterioare. Ceea ce știm, cunoaștem și putem face nu va fi suficient astăzi pentru a merge mai departe, pentru a ne menține în echilibru, ci va fi nevoie să ne înconjurăm de oameni care simt și gândesc la fel. Orice zgomot se transformă într-o muzică obositoare, orice sunet poate deveni o armă cu care cel nemulțumit de ceva va dori să lovească în ceilalți. Aceste elemente negative cu care ne vom confrunta în mijlocul săptămânii nu sunt noi, ele au activat și în perioadele anterioare într-un crescendo interesant. Referindu-se strict la episoadele care se vor consuma acum, nu la ceea ce ar reprezenta ca relație sau ca posibilități de exprimare pe dimensiunea publică, înțelegem că aceste întâmplări au avut un crescendo clar din mijlocul săptămânii trecute. Cu fiecare zi s-a mai adăugat o componentă, am mai aflat de un lucru, s-a mai confirmat o suspiciune. Acum atingem nivelul cel mai înalt, punctul cel mai dureros, zona cea mai încărcată de disperare și dezamăgire. Avem nevoie să ne pregătim și emoțional, și psihic, dar și fizic pentru a face față provocărilor de acum. Cine nu va reuși să se mențină în echilibru va ajunge să creadă în rău, ceea ce va duce în mod inevitabil la crearea unor motive de boală. Lucrul acesta apare pentru că înainte de a trece pe zodia Fecioară, în mijlocul acestei zile, Luna va împlini o conjuncție cu Capul Dragonului inițiind un nou ciclu draconitic. Conflictele de acum nu vor rămâne simple impulsuri decât dacă alegem în mod clar și vizibil să ne detașăm de ele, decât dacă le abandonăm printr-un act de voință, nu ca urmare a unor sugestii venite din exterior.
Recomandare pentru această zi este aceea de a fi puternici în a ne menține echilibrul și liniștea oricât de mare va fi tentația de a ne demonstra această putere prin alte tipuri de activități.

Puterea de îndurare modifică registrul valorilor. Evenimentele sunt încurcate. Atenție îndreptată prea mult spre sine. Cel slab se plânge că nu-l ajută nimeni. Incertitudinea complică relațiile. Se renunță la un avantaj. Un drum este deschis cu mare greutate. Vină. Patimă. Pasiuni complicate. Însemnătatea unei relații este tăinuită.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va trece astăzi prin opoziția cu Neptun. Acest element astral ne vorbește despre evenimente încurcate, despre rezolvarea cu dificultate a unor probleme sociale, despre un drum deschis pe care nu avem încă tăria de caracter să intrăm, nu avem curajul să-l abordăm, să ni-l însușim. Astfel, ca primă reacție, oamenii vor renunța la un avantaj, vor acorda o mai mare importanță fricii, grijilor față de ziua de mâine sau pasiunilor complicate. Cei care vor să iasă din această capcană psihică, persoanele care observă această presiune psiho-emoțională încă de dimineață, când Luna devine focar într-un careu în T pe semne mobile, urmând ca până în mijlocul zilei sa atragă și planeta Neptun în această ecuație și să vorbim despre o cruce mobilă, vor transforma ziua de 5 mai într-un interval de abținere. Unii se vor abține de la anumite alimente, vor ține un post care va dura o zi, își vor propune să renunțe la relații toxice, vor fi rezervați în adoptarea deciziilor pe termen lung, vor face o schimbare în programul personal. Prin această desprindere de obiceiuri, prin această ieșire din ritm, prin acest post fizic sau de gânduri oamenii reușesc să descopere care relații sunt esențiale, cu cine ar putea merge mai departe într-un registru nou, cel al armoniei. Astfel, reușesc să împlinească cea de a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la rezultatele bune sedimentate prin confirmări exterioare. Confirmările exterioare sunt de această dată obținute printr-un joc de rol, prin detașare, prin atribuirea atitudinii de martor. Este clar că acolo unde puterea de îndurare nu a fost exersată și în săptămânile din urmă, acolo unde în perioada lui Mercur retrograd nu s-a dat dovadă de înțelegere și iertare nu vom vedea acum armonie, nu vom vedea intenții bune și nici progres. În realitate, o mare parte din trăsăturile acestei zile sunt elemente secundare ce derivă din ecuația astrală a zilei de joi, 4 mai. În contextul acestei săptămâni, primele efecte ale acestor configurații complexe țin mai curând de apelul la o transformare personală. De această dată transformarea personală trebuie făcută prin motivații personale, iar la baza ei să fie așezate opinii personale. Dacă această condiție este îndeplinită atunci putem vorbi despre confirmări pe măsura așteptărilor.
Prin urmare, 5 mai este o zi de observație și de îndurare. Dacă în perioada de retrogradare a planetei Mercur, adică în ultimele trei săptămâni, ne-am lăsat în voia impulsurilor de moment, am dorit să facem dreptate, chiar cu forța, drumul care ni se deschide acum ne sperie, ne îngrijorează, nu ne permite să ne adaptăm structura interioară la nevoile comunității. Refuzul de a oferi ajutor în perioada de retrogradare a lui Mercur devine acum refuzul ajutorului de a intra pe un drum nou, de aceea unii vor privi ziua de 5 mai cu patimă, printr-o pasiune complicată, prin incertitudine, de aceea sunt tentați să renunțe la acest traseu nou, la acest avantaj pentru că nu-l înțeleg. Iată, și de această dată, suntem în fața unei lecții practice din care se desprinde un înțeles cu care ne-am mai întâlnit: măsura a ceea ce am oferit devine măsura a ceea ce primim. Dacă acțiunile anterioare au fost greșite în mod neintenționat este important să urmărim acum ce nu funcționează, ce nu este conform așteptărilor, ce este oprit, frânat sau dus către conflict. Astfel, ni se oferă șansa de a repara, de a vindeca ceea ce am stricat din neatenție sau ignoranță.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi la slăbiciune. Dacă ne vom pierde această zi gândindu-ne la slăbiciuni vom uita că avem și calități și, prin ignorarea lor, le stingem.

Prea multă severitate. Se ajunge la jumătatea drumului. Haina nu-l mai face pe om. Sunt vizați oamenii slabi. Răul își descoperă noi rădăcini. Grupul este pus la încercare. Individul este favorizat.

Luna își va încheia astăzi tranzitul sau prin zodia Fecioară și va intra, spre seară, în Balanță. Cele trei unghiuri pe care le împlinește astăzi ne vorbesc despre eliberare de o presiune, de severitate, apropierea de acțiunile simple, rafinate și încărcate de semnificații. Mulți vor observa că haina nu-l mai face pe om, că nu mai contează discursul, ci fapta, că greutățile pe care le-au experiment de la începutul săptămânii și până acum sunt pe punctul să se volatilizeze. De aceea multe li se vor părea ușor de îndeplinit, departe de complicațiile recente, iar interacțiunile pe care le vor realiza acum vor fi tonice și frumoase.
O altă problemă a zilei de 6 mai este cea a rolurilor pe care ni le atribuim. Dacă în dimineața zilei, cât timp este activ trigonul dintre Lună și Pluton, ne atribuim roluri mesianice, adică vom crede că prin modificările impuse programului de lucru, prin ceea ce ne stabilim încă de dimineață salvăm ceea ce nu am putut salva de-a lungul săptămânii, cu cât ne apropiem de seară cu atât rolurile pe care ni le atribuim devin mai rigide. Oamenii cu asemenea vederi rigide, care își atribuie roluri negative sunt cei importanți pentru mersul firesc al societății, pentru că este imposibil ca într-un intens proces de transformare toată lumea să fie bună. Cu cât rolul este mai rigid, cu atât mai aproape vor fi de statutul de mici torționari și criticismul pe care îl vor afișa are menirea de a-i trezit la realitate pe cei cu care interacționează. Dacă în zilele trecute, trecerea Lunii prin Capul Dragonului activa și o piramidă de foc, semn de inițiativă și curaj, de intuiție și expansiune, acum Luna se desprinde de piramida de pământ pe care a împlinit-o cu Pluton și cu Soarele și va activa un careu în T pe semne mobile ce are planeta Saturn ca focar. Statutul de mic tiran devine, așadar, unul constructiv ce îl ajută pe individ să scape de complexe, să se trezească la realitate, să se exprime. Este adevărat, modul cum este realizat lucrul acesta lasă de dorit, dar rezultatul este unul bun.
Prin urmare, 6 mai este o zi în care ne putem schimba traseul, ne putem întoarce la realizări mai vechi sau ne putem atribui diferite roluri pentru a ne menține într-o zonă confortabilă a societății. Dacă prin rolurile pozitive pe care ni le-am atribuit de dimineață credem că suntem un medicament universal pentru cei din jur, cu cât ne apropiem de încheierea tranzitului Lunii prin zodia Fecioară cu atât tensiunea se amplifică și ni se pare că nu mai avem răbdare cu cei care se mișcă prea încet, nu au cunoștințele necesare, au prea multe nevoi, nu înțeleg. Pasiunile complicate pe care le-am văzut în zilele anterioare se întorc acum asupra noastră pentru a ne trezi la realitate. Asta înseamnă că indiferent de rolul pe care ni-l atribuim de-a lungul acestei zile rezultatul este bun, iar la el ajungem printr-o încercare. În mare parte, vibrația acestei zile este simplă, dar impactul emoțional va fi unul foarte intens.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne respecta pe noi înșine, de a-i respecta pe ceilalți, de a ne respecta unii cu alții pentru că aceasta este cea mai mare achiziție a zilei de 6 mai.

Respect față de suferința celuilalt. Prea multă răspundere. Se modifică poziția socială. Un individ vorbește despre evoluție. Reducere. Diminuarea forțelor proprii. Cel învins este elogiat. Se face o remarcă. Implicare. Se preferă o cale ocolitoare.

Luna, aflat acum în tranzit prin zodia Balanță, va avea de trecut prin opoziția cu Venus, de dimineață, prin sextilul cu Luna neagră și, implicit, trigonul cu Marte, în a doua parte a zilei, reușind de această dată să medieze această opoziție periculoasă despre care am vorbit și în zilele anterioare. Trăsătura principală a zilei de duminică este legată de respect. În felul acesta, se duce mai departe o achiziție pe care am comportat-o în ziua anterioară. Este adevărat, nu toată lumea a ținut cont de recomandarea aplicată zilei de sâmbătă, 6 mai. Acolo unde lucrul acesta n-am fost realizat vedem oameni care elogiază puterea răului, care devin puternici prin vulgar, prin promiscuitate, prin problemele pe care le fac ușor celorlalți. Aceste ființe participă în continuare la procesul de diminuare, de reducere, de separare, însă nu a ceea ce este rău, ci a ceea ce este bun. Devin mai săraci în noroc, în bine, în frumusețe și în putere. În momentul acesta de acțiune nu vor fi in stare să vadă că, de fapt, își consolidează convingerile greșite, nu rezultatele bune, dar pe mai departe, până la finalul acestei luni dificile, care lucrează cu sintezele absurde, vor vedea. Aceste persoane intră încă de pe acum pe căi ocolitoare, elogiind slăbiciunea învinsului pentru că numai în felul acesta se simt puternici.
În realitate, cea mai mare problemă a zilei de 7 mai este legată de o taină. Omul care poate ține ascuns un adevăr, nu neapărat pentru că este suspicios, egoist sau distant, ci pentru a proteja conținutul acestuia, promite, încă de pe acum, că același lucru va putea face și cu valorile celorlalți, cu achizițiile lor, promite că va fi blând, înțelegător, iertător și puternic pentru binele comunității. Rolul tainei, rolul misterului este acela de a elibera conținutul a ceea ce este protejat la momentul potrivit. Asta înseamnă că o taină este totdeauna în legătură cu înțelesul, cu rostul evolutiv, cu progresul. Un om care acționează acum haotic, unul care se bucură de suferințele celorlalți nu are taine, nu are mister, ci o sinceritate vulgară, distructivă, deci nu va putea fi niciodată un gardian al binelui, nici măcar atunci când el însuși îl realizează. Aceste persoane se tem de pedeapsă cu cât sunt mai agresive, mai distructive.
Prin urmare, finalul săptămânii se face într-un ton categoric, decisiv pentru unii sau eliberator pentru alții. Binele are nevoie acum să fie protejat, păstrat cu sfințenie, ținut departe de vulgaritate sau de forțele corozive. Prin destinul oamenilor puternici și profunzi binele acesta se sedimentează pentru a fi folosit mai târziu în progresul celorlalți. Ceea ce se întâmplă acum, pe finalul săptămânii, este și o confirmare a faptului că evoluția nu este întâmplătoare și nici egocentrică. Gardianul binelui se va depersonaliza, va renunța la multe dintre cele ce îi sunt rezervate pentru a menține vie această floare a vieții care este misterul. Când misterul moare, viața este controlată de vulgaritate. Tehnicile protejate cu atât de multă vigilență de liniile inițiatice au chiar acest rol de a da vieții, de fiecare dată când este nevoie, strălucirea dintâi. Doar așa se poate vorbi pe 7 mai de o dreptate pe care o facem în favoarea vieții, în favoarea destinului. Altfel, opoziția lui Marte cu Luna neagră, cea care a zdruncinat această săptămână, devine un exemplu de distrugere, începutul unei decăderi, a unei anarhii. Va fi vizibilă pe 7 mai și o victorie a răului, însă cel care este înțelept nu va băga în seamă lucrul acesta, ci se va preocupa să păstreze florile vieții, misterele, așa cum se cuvine, să-și mențină puritatea sufletului, să nu se vândă pe 2-3 arginți, să nu alimenteze certitudinea prezentului doar pentru că așa impun oameni fără viziune. Libertatea dezordonată a societății de consum nu va proteja niciodată frumusețea și profunzimea acestor mistere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi fără a explica, de a simți fără a demonstra, de a iubi fără a spune. Cel care poate face lucrul acesta în mister arată că poate fi, cel puțin față de sine, față de propriile realizări, un gardian al binelui.

3 thoughts on “1 – 7 mai 2017

 1. Diana spune:

  Te rog sa-mi spui dacă Jupiter retrograd in tranzit temporar (5 luni-din aprilie pana în august) în casa natala , semnifica o rezolvare a unor probleme nesoluționate anul trecut , având în vedere ca anul trecut Jupiter a revenit în același semn și casa natala , trecând în următoarea casa în decembrie 2016.Acum , am observat pe astrograma , ca este retrograd in casa natala pana în luna august.Coincid , de asemenea, și anumite evenimente neplăcute, care în același perioada (aprilie 2016-aprilie 2017) nu au avut rezolvarea dorita de mine.Cum Jupiter este Marele Benefic , ma gândeam ca poate revenirea planetei în tranzit in casa natala ar însemna soluționarea unor probleme , ramase de anul trecut intr-un stand-by negativ.Nu știu dacă am formulat corect întrebarea, dar cu scuzele de rigoare , sper ca îmi poți da un răspuns. Mulțumesc

  1. Acum, când este retrograd, gândești soluția prin aceleași instrumente care au creat problema. În cuvinte mai simple, vrei în continuare să faci, să adaugi, să muți, să înmulțești, dar nu te gândești la ce ai, la ce ai acumulat, la ce deții. De unde știi dacă nu cumva ce ai acum îți este suficient pentru împlinirea pe care o cauți? Caută viziunea corectă. Despre asta este vorba cu această poziție. Ca întotdeauna, răspunsul complet îl primești din ansamblul temei.

   1. Diana spune:

    ☺ Mulțumesc, ai dreptate : sunt aceleasi instrumente. Pentru mine este bizara aceasta coincidenta a evenimentelor cu reîntoarcerea planetei în aceasi data. Imediat ce mi-ai spus sa ma uit la ansamblul temei am făcut acest lucru .Dar nu știu ce poate fi o referință clarificatoare.Relația lui Pluto cu Soarele ? Jupiter cu Saturn ? Am nevoie doar de un indiciu.”Îmi simt „singura astrograma.Mii de mulțumiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.