8 – 14 mai 2017

8 – 14 mai 2017 este săptămâna autorității convingerilor despre educație și a aripii care se pregătește pentru zbor. Ceea ce se va consuma de-a lungul acestei săptămâni este nou, dar nu pentru că nu ne-am mai întâlnit cu asemenea întâmplări, ci pentru că nu am mai avut față de situații ca acestea atitudini precum cele pe care le vom avea acum. În primul rând, de-a lungul acestei săptămâni se va pune problema educației, a convingerii pe care o are un individ în ceea ce acumulează, în ceea ce asimilează, în ceea ce cunoaște. Cu cât este mai încrezător că educația sa trebuie să se reflecte și în caracterul pe care-l are cu atât mai avantajat va fi de ceea ce se va întâmpla acum. Așadar, vorbim aici despre experiențe, dar nu despre lecțiile pe care le învățăm la școală, ci despre cunoașterea de sine, despre simplitatea omului care se uită în jur cu ochiul curios al celui care dorește să învețe. La polul celălalt sunt oamenii care consideră că dacă dispun de o memorie foarte bună sunt neapărat și educați.
Am văzut că de multe ori, nu doar în acest an, ci și în anii din urmă, educația a jucat un rol foarte important în modul cum selectăm evenimentele și cum ne detașăm de ceea ce nu ne este util. În această săptămână avem ocazia, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, să înțelegem care este rostul omului de lângă noi, care ne sunt calitățile, care este atitudinea de bază pe care o avem față de aceste persoane. De aceea ne vom vedea având reacții dure față de oamenii cu care până acum am conviețuit în condiții pașnice sau putem ierta persoane care n-au greșit foarte des. În aparență, pare o inversiune de roluri, dar, în realitate, se pare că aducem la suprafață elementele de bază, le evidențiem, le punem într-o lumină bună, vrem să nu mai fie ascunse sau separate de întreg. Dacă până acum am văzut în multiple ipostaze că astrele ne-au ajutat să vedem cum suntem, ca ființe individuale, ca entități de sine stătătoare, în această săptămână vom vedea cum suntem din punct de vedere social. Pentru unii va fi foarte greu de surprins această informație pentru că nu au ieșit niciodată din cadrul îngust al dorințelor sau al lăcomiei lor. Nu și-au dorit niciodată să știe care sunt problemele celorlalți, care sunt frământările lor, care au fost etapele care i-au construit pentru a deveni ființele care sunt acum.
Această săptămână este plină de evenimente astrale, unele dintre ele destul de concentrate ca mesaj și destul de generoase ca predispoziție în privința evenimentelor sociale. Toate că, însă, au o notă comună, cea legată de educație, de autoeducație, de înțelesul profund pe care omul trebuie să-l descopere prin efort propriu, dar nu în afara interacțiunii cu ceilalți, ci prin ajutorul lor, prin schimbul de experiență, prin comunicare.
Această săptămână ne mobilizează foarte mult pentru că aduce o concentrare de forțe din săptămânile anterioare, dar este și capabilă să-și creeze altele, să aducă noi direcții care să țină până spre sfârșitul lunii august, prin inițierea mersului retrograd al lui Junon, episod astral peste care se suprapun mai multe unghiuri importante pentru această perioadă, dar și Luna plină. Dorința de dreptate, de a obține acea dreptate care să dureze în timp, de a fi ascultați dacă sunt probleme pe care nu le-am rezolvat în săptămânile anterioare și ne frământă acum, de a fi lăsați să ne exprimăm pe spațiul public dacă avem de cerut ceva, sunt doar câteva dintre direcțiile care ne vor marca existența în această săptămână. Totul se va roti în jurul cerințelor, în jurul explicațiilor, în jurul puterii pe care o folosim pentru a ignora sau pentru a valoriza, după cum ne este sufletul. Nu am mai avut, de la începutul anului și până acum, o săptămână care să ne mobilizeze atât de clar și care să ne arate atât de bine ce suntem din punct de vedere social. Desigur, dacă pe zona publică se întâmplă să nu primim medalii, să nu se vorbească despre noi la scenă deschisă, nu seamnă că nu avem valoare. Combinațiile astrale sunt atât de diversificate, ocupă o gama atât de mare, de la superficial la profund, încât este nevoie, pentru a înțelege care este rolul social pe care-l îndeplinim, doar să ne stabilim prioritățile, adică să stabilim care sunt valorile cele mai mari pe care dorim să le punem în aplicare pentru binele comunității. În raport cu această conștientizare va veni răspunsul acestei săptămâni. În egală măsură, noi știm, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai predicțiilor astrale, că informațiile de acum nu este decisive. Ea este un element de bază fără de care nu putem progresa prin conjuncturile care vor veni spre noi începând cu săptămânile următoare. Iată cât de simplu se închide cercul. Cât de ușor pornim de la autoeducația care ne ajută să conștientizăm ceea ce avem în momentul de față și ajungem la consolidarea elementelor de comportament prin această educație urmărind cu luciditate, cu smerenie, cu respect ecoul care vine din comunitate. Aceste două elemente sunt de bază în a înțelege ceea ce ni se întâmplă acum.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi deschiși față de bine. Doar prin faptele bune ne apropiem de lumină. Doar prin interesul față de bine ajungem să cunoaștem mai mult din ceea ce ne este folositor.

Începuturi. O decizie este foarte importantă. Problema bunurilor sociale atrage atenția. Dirijare. Balanța înclină. Instabilitate. Nesiguranță. Probleme de limbaj. Rememorare complicată. Asocierile alimentează optimismul. Prea multă ambiție. Elementul consistent produce etape suplimentare prin atenție.

Începem această săptămână bazată pe autoritatea convingerilor despre educație prin împlinirea unui unghi foarte bun și tonic pentru această perioadă. Trigonul Soarelui cu Junon ne vorbește despre curaj, despre elevare, despre luciditatea pe care orice persoană trebuie să o aibă atunci când se asociază, atunci când colaborează sau când alege să-și trăiască viața alături de o altă persoană. În contrast cu aceste direcții, nevoia de singurătate, de a retrăi, după viziunea proprie, ultimele minute ale unui demers amplu, finalul acestei etape în singurătate seamănă cumva cu detenta în fața unui atac iminent. Pentru că Luna mediază acum opoziția lui Marte cu Luna neagră, aspect care ne dă de furcă în această perioadă și ne pune la grea încercare răbdarea, maturitatea, puterea de selecție, se poate vorbi în prima zi a acestei săptămâni despre un optimism moderat. Mai este puțin până când Junon va intra în mers retrograd, ceea ce înseamnă că atenția pe care o acordăm acum rezolvării problemelor, nu amplificării lor, nu demonstrațiilor, nu impunerii puterii, ne aduce în fața unor începuturi care ne pot bucura sufletul. Schema de acum are însă și o componentă legată de defectele de caracter pe care am tot încercat să le ascundem în primele patru luni ale anului. Aceste defecte de caracter se referă la munca pe care individul în sine trebuie să o facă, la respectul pe care ar fi trebui să-l arate față de programul de lucru, față de disciplina mentală, față de profesie sau despre un standard ce poate face referire la acest sector. Dacă în contextul decadei întâi a lunii mai raportul acesta se referă și la o investigare a convingerilor greșite cu scopul de a produce o sedimentare pozitivă, pentru a merge mai departe prin convingeri legate de educație, de cunoaștere sau de cultură, în schema acestei săptămâni acea parte a trigonului Soare-Junon ne concentrează atenția pe ceea ce știm să facem, pe ceea ce am dovedit. Acum ne comportăm ca și cum avem deja o bază, am lăsat în urmă acea etapă a sedimentării. Este adevărat, schema de față ne poate aduce o ambiție prea mare, un interes pentru asocieri doar pe baza entuziasmului, iar de aici să ne alegem și cu probleme. Cu toate acestea, neajunsurile de acum beneficiază și ele de o viziune clară, adică vom fi capabili să le vedem așa cum sunt, să le încadrăm corespunzător și, pe viitor, să nu le mai repetăm.
Prin urmare, 8 mai ne încurajează să luăm o decizie, să eliberăm dintr-un prizonierat al spiritului, dintr-o penitență a ideilor sau a convingerilor, ceea ce am primit ca dar, ca inspirație, ca grație în primele patru luni. Unii vor considera că pentru a pune în practică direcția aceasta, pentru au contura sau a o face vizibilă și pentru ceilalți este nevoie de un nou limbaj, de o nouă formă de exprimare, poate chiar intrarea într-un nou mediu, într-un nou grup. De aici se poate elibera o ambiție mult prea mare, de aici am putea cădea în patima criticismului și să considerăm că mult mai importantă este ambiția individului care dorește să se facă acum remarcat decât lucrarea în care s-a integrat și pe care o face. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor ști că omul care se remarcă în felul acesta este acum condus de o viziune nouă asupra lucrurilor, asupra demersurilor, este capabil să șlefuiască ori să schimbe convingerile celorlalți chiar și cu riscul de a fi judecat greșit. Un asemenea om este puternic și prezența sa tonică. Învinsul acestei zile va promite asocieri noi, remontare, orientarea către alte grupuri, folosirea altor instrumente pentru a ajunge la succesul pe care și-l dorește și pe care simte că l-a pierdut acum. Lucrul acesta este explicat din punct de vedere astral prin marea nesiguranță care vine de pe axa Berbec-Balanță în situația în care Pluton, aflat în continuare în plin tranzit prin zodia Capricorn, devine focar într-un careu în T pe semne cardinale. Această problemă de soluționare, în fața primului obstacol, se transformă într-o problemă de migrare, de luptă. Din fericire, până când această promisiune de luptă să se transforme într-un conflict deschis va mai trece mult timp, va mai fi nevoie să se împlinească vreo câteva etape. În această schemă, rolul educației va fi unul covârșitor. Cel care greșește acum dar totuși are la bază o educație sănătoasă, va renunța la luptă, se va declara învins, va recunoaște că nu a fost suficient de puternic să câștige. Tipul inferior va merge mai departe, până în pânzele albe, nu va știi să se oprească, nu va avea măsură. Iată, încă un exemplu din care se înțelege cum oamenii, prin ambiție, prin ignoranță sau chiar prostie, ajung să-și facă singuri probleme. Dar, pentru noi, nu este o surpriză. Știm că oamenii răutăcioși, egoiști sau dezechilibrați au întotdeauna o doză de lăcomie în plus față de omul normal.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne pregăti pentru un zbor frumos, lin, echilibrat, nu pentru unul agresiv. Rostul pentru care suntem implicați în acest zbor este de a avea o altă viziune asupra vieții, de a ne înnobila cu ceea ce aflăm că există, cu ceea ce ni se promite că putem obține. Un zbor negativ ne va duce către zone aride ale societății unde se trăiește greu sau foarte greu.

Mare putere de regenerare. Probleme cu prestigiul. O luăm de la capăt. Naivitatea este combătută prin sinceritate. Se valorifică o șansă. Capriciile celorlalți sunt ușor exagerate. Sentimentul de insecuritate se accentuează. Separare. Despărțirea este bună. Autocritică. Ceea ce este fals se demască. Privim departe și asta ne ajută foarte mult.

În cazul în care nu am avut un start bun referitoare la segmentarea unor convingeri legate de educație, adică nu ne-am pregătit pentru un zbor bun, mai avem ocazia și astăzi să recuperăm, să ne întoarcem către traseul cel bun, să punem în aplicare un plan corect ori să activăm un program de regenerare. Elementul definitoriu al zilei de 9 mai se referă la nevoia de a fi apreciați. Trigonul pe care Soarele și Pluton îl împlinesc, dar care a fost activ și în săptămâna anterioară, ne vorbește despre motivele de împăcare. Astfel, imediat ce Luna a intrat pe zodia Scorpion, oamenii devin mai iraționali, mai atenți la greșelile pe care le-au făcut, chiar dacă nu vor recunoaște lucrul acesta și, așadar, se întorc la motivele de conflict pe care le-au trăit cu implicare în săptămâna anterioară. Acum vor să repare, nu neapărat printr-o altă acțiune, una care să compenseze, cât mai ales prin faptul că se decid să se oprească. Pauza de acum poate fi tradusă și prin liniște, prin acceptarea opiniilor celorlalți, prin autocritică, dar și prin descoperirea unei puteri ascunse, pe care ar fi trebuit să o folosim și în săptămâna anterioară. Așa după cum se constată, a doua zi a săptămânii ne vorbește despre separarea de propriile greșeli, nu atât prin decizie categorică, impunătoare, cât prin argumente, prin explicație, printr-o justificare elevată. Planetele sunt acum răsfirate pe cerul zilei ceea ce ne aduce o mare diversitate de acțiuni, o atracție către a face mai multe lucruri deodată, de unde poate veni și riscul de a ne risipi.
Judecând după faptul că de fiecare dată când avem de-a face cu un trigon între Soare și Pluton apare și întrebarea „Ce am acum? Ce dețin?”, absența viziunii ne poate face să ne simțim marginalizați, să avem încredere în cei cu care lucrăm în momentul de față, să fim refractari față de soluțiile care vin din partea lor. Lucrul acesta va fi vizibil cu precădere în cazul persoanelor care nici în prima zi a săptămânii nu au fost prea implicate în acest proces de autocunoaștere, nici anterior nu au acordat o prea mare importanță educației. Acum, când se pune problema evidențierii unor calități prin educație, nu au ce arăta. În felul acesta se explică de ce una din direcțiile principale ale acestei zile ne demască ceea ce este fals.
Prin urmare, 9 mai ne vorbește despre motive de liniște, dar și despre motivele de regenerare. Acum, când Soarele se află într-o relație bună cu Pluton, suntem capabili să vedem dacă ne lipsește viziunea asupra propriei vieți, dacă mergem mai departe în virtutea inerției, construind și reconstruind argumente cu scopul de a umple un gol. Acum vedem dacă avem esență, dacă miezul problemei este adevărat sau fals. Puterea pe care o descoperim acum este elementul care ne leagă cel mai ușor de ceilalți, forța care ne ține în viață, activi, care ne ajută să fim originali, creatori, activi într-un proces de transformare pozitivă. Omul aflat în această stare de inspirație nu se va teme dacă se pune problema, la un moment dat, să se separe de ceea ce a alimentat, de anumite convingeri. Acest om profund nu va aștepta din exterior un ajutor pentru a constata ceea ce este eronat, ci își va demasca față de el însuși aceste energii. Prin această putere suntem acum capabili să ne definim noi nevoi, și să vedem că prin acestea putem vedea puțin mai departe. Așadar, acest proces de transformare este foarte simplu, dar nu se susține de la sine. Avem nevoie de curaj, să credem că această transformare ne este utilă pentru a nu respinge. Puterea zilei de 9 mai este oarbă, ea poate fi folosită în ambele sensuri, atât în cel pozitiv, cât și în cel negativ. Convingerea liniștită, calmă, caldă ne ajută să atragem această putere spre scopuri bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face un exercițiu de imaginație. Să ne imaginăm cum arăta viața unui om rău dacă dintr-odată ar începe să gândească frumos. Binele cu care va lucra va fi în contrast cu experiențele sale și el va considera că suferința provocată de eliberarea de obiceiuri rele este, de fapt, un rău cu care este pedepsit. Prin această raportare putem descoperi în viețile proprii care au fost momentele când, în fața unei transformări, în fața acestei treceri am considerat că suntem pedepsiți, am văzut ajutorul venit din exterior ca pe cel mai mare rău.

Conjuncturi favorabile. Se vorbește despre o promisiune. Lipsa de valoare este judecată greșit. Evoluție prin analiză. Judecata se îndreaptă asupra evenimentelor recente. Negativismul este combătut prin optimism. Efort. Nevoie de mișcare. Competiție. Decepția este ignorată. Personalitatea se integrează bine, dar este prost înțeleasă.

În noaptea de marți spre miercuri Junon își va iniția deplasarea retrogradă care va dura până pe 26 august. De fiecare dată când un element astral își inițiază deplasarea retrogradă se produce un șoc, un zdruncin în cursul firesc al evenimentelor, așa cum ne spune și mișcarea, multe dintre ele se opresc sau se întorc. În momentul de față, pentru că este vorba despre Junon, retrogradarea cu pricina face trimitere la relații. Dar lucrurile nu sunt așa simple cum par. În dimineața acestei zile, Mercur se va afla în conjuncție cu Uranus, și foarte curând, adică în mijlocul acestei săptămâni, în trigon perfect cu Saturn. Asta înseamnă că secvența pe care o parcurgem în momentul acesta nu se referă doar la relații, nu face trimitere doar la schimbul de experiența absolut necesar în acest moment, ci și la proiectele foarte ambițioase pe care le avem în raport cu propria persoană, în raport cu sine. Lucrurile devin destul de complicate pentru că la miezul nopții se va împlini și Luna plină, dar în spațiul zilei de mâine, având o puternică influență și asupra momentului de față.
Așadar, problemele de relație, de interacțiune sau referitoare la experiența de viață cer să fie rezolvate urgent. În realitate acest „urgent” este foarte permisiv, lăsându-ne timp până la finalul lui august să ne ocupăm de așa ceva. Confuzia de acum ne face să ne extindem prea mult, să criticăm prin frustrare, nu prin obiectivitate sau să considerăm că avem mai mulți dușmani decât sunt în realitate. Cea mai bună soluție a momentului este să combatem acest negativism printr-un optimism forțat, adică să ne impunem să vedem partea plină a paharului, lucrurile pozitive, valorile, fără a apela la autocritică.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi cei mai avantajați pentru că au o oarecare obișnuință în a lucra cu informații abstracte sau în a lucra pe mai multe fronturi. Omul comun va avea o zi proastă, când este solicitat să spună ceea ce toată lumea știe că trebuie să spună, dar nu dorește acum, să se prezinte către comunitate la un nivel pe care și l-a dorit altădată, nu acum. Aceste desincronizări duc spre un mare consum de energie, agită, enervează sau îi grăbește pe cei imaturi și neatenți. În fața acestui eșec, reacția de apărare a acestor oameni este de a se situa împotriva curentului. Pentru că în această perioadă Saturn, cel care are o relație interesantă cu planetele Uranus și Mercur aflate în conjuncție pe zodia Berbec, dar care mediază acum și tendința Nodurilor, nu trebuie să neglijam toate aceste provocări, chiar dacă multe dintre ele par lipsite de înțeles. Toate au un loc bine delimitat în ceea ce se numește generic autoeducație. Pe baza acestor achiziții, prin îndepărtarea fricilor care strigă cel mai tare ne pregătim acum pentru un salt spectaculos. Deocamdată, dacă această condiție nu este îndeplinită vorbim despre mișcare, dar ea este un fel de fitness, o grabă teribilă de a face cumpărăturile foarte repede, doar așa pentru a ne testa rezistența la efort, nu pentru că ar fi nevoie, pentru că ne presează un termen. Situații de genul acesta vom mai avea până spre finalul lunii august, când Junon își va reveni la mersul direct. Ele au scopul de a ne căli structura emoțională, de a conștientiza că uneori este bine să lăsăm de la noi, să renunțăm la proiecte personale, să fim detașați de ceea ce credem că merităm, pentru a înțelege mecanismul major în care suntem integrați și, în consecință, să ne folosim timpul pentru ceilalți. Numai așa se pot combate vibrațiile obositoare ale retrogradării lui Junon pe zodia Capricorn. Acest asteroid pe zodia Capricorn îi face pe oameni să fie mult prea siguri pe ceea ce cunosc, știu sau este calculat, pe programul de lucru, pe munca pe care o fac și creează consecințe care sunt corecte în timpul deplasării directe, dar de acum încolo, până la finalul lui august, când Junon își va reveni la mersul direct, ele își vor păstra structura, consistența, dar vor fi formulate într-un context nepotrivit. Dacă ne detașăm de această certitudine limitată vom vedea că suntem încadrați într-o certitudine mult mai mare ce funcționează pe alte reguli și, în consecință, vom ști ce trebuie să facem.
Prin urmare, 10 mai este o zi de mare încercare. Toate se concentrează, toate se intensifică, toate devin foarte importante. Multora le va veni foarte greu să se adapteze, să selecteze dintre aceste probleme importante pe cele care sunt cu adevărat importante. În consecință, vorbim acum, pe 10 mai, despre o competiție care-l duce pe omul mediu sau inferior către decepție și-apoi către depresie, iar pe cel superior către o mai bună înțelegere a austerității. Educația îl face pe om să înțeleagă că nu are nevoie de foarte multe pentru a trăi, ci are nevoie de ordine, de disciplină, de măsură. Lăcomia va fi văzută pe 10 mai foarte bine pentru că ea oprește preschimbarea pozitivă. Omul care nu a știut cum este, ci doar și-a închipuit că este într-un anumit fel, va vedea că nu poate ține pasul cu ceilalți, că se implică în prea multe, se risipește în toate cele pe care vrea să le facă și nu se poate înălța. Din această cauză, 10 mai este și o lecție practică de smerenie, deși conjuncția Mercur-Uranus ne vorbește despre orice altceva în afară de smerenie. Combinația în sine ridică această problemă a vitezei de lucru, a agitație, a consumului teribil care cere, în consecință, smerenia drept soluție a tuturor problemelor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica acțiunile, nu intensitatea acțiunii. Să fim totali în ceea ce ne propunem să facem, dar să fim conștienți că nu le putem face pe toate. Cel care își mai lasă și pe altă perioadă lucruri de făcut va putea să le facă pe cele pe care le preferă acum foarte bine.

Revendicări absurde. Se pronunță o condamnare. Apar obligații noi. Decepția este încadrată corect. Progresul care rămâne trebuie să fie categoric. Atitudini brutale. Gândul elevat nu se poate impune. Ținem prea mult cont de trecut. Realitatea actuală obosește. Nevoie de reorganizare. Dezacordul înseamnă putere. Abuz de putere.

În noaptea de miercuri spre joi se va împlini Luna plină ceea ce va face ca vibrațiile ei să fie văzute și în ziua anterioară, dar vor fi văzute și în spațiul acestei zile. De ieri ne vin ecouri ciudate referitoare la cât de importantă este iubirea pentru oameni, ce sunt dispuși să facă pentru ea, cât de mult au transformat-o sau au mutilat-o pentru a o face utilă societății de consum. Faptul că în ziua anterioară ne-am implicat în mai multe lucruri deodată, adică am lăsat să curgă libera lăcomia, va face ziua de 11 mai să fie centrată pe consecințele a ceea ce nu am putut să facem, nu am putut împlini. De aici se înțelege că persoanele care lucrează cu energia sau care sunt implicate într-un proces de cercetare spirituală ori cei care au respectat recomandarea astrală, care au redus numărul activităților, nu intensitatea fiecăreia dintre ele, vor avea o zi fericită, când se vor ocupa de lucrurile importante, de suflet, de evoluție. Chiar și acești oameni, dar cu precădere cei din cealaltă categorie, vor vedea că una din trăsăturile principale ale zilei de 11 mai este lupta cu bunul simț. Cea mare parte din zi Luna va trece pe ultimul sector al zodiei Scorpion și va amplifica această nevoie de putere, de impunere în ideea că numai în felul acesta se poate recupera ceva din pierderile zile anterioare. Vor proceda așa doar oamenii care sunt în continuare lacomi, doar cei care nu apreciază educația sau care o privesc doar ca pe o sumă de informații. Educația, dacă nu este reflectată în comportament, nu va putea fi folosită acum sau nu va putea modifica în bine nimic în această săptămână.
O altă componentă a zilei de 11 mai, dar care nu poate fi aplicată în masă, ci se adresează mai curând unei categorii restrânse de oameni, este cea legată de deșteptare. Deșteptarea poate avea în mijlocul acestei săptămâni rolul de trezire la realitate. Asta înseamnă că această relație proastă pe care Marte și Neptun o împlinesc în seara acestei zile se va comporta ca un duș rece, ca și cum se ridică un văl de pe ochi, ne trezim brusc dintr-un vis frumos și vedem că realitatea este desenată în tonuri gri. Momentul acesta de cosmetizare ar putea să-i spună celui în cauză că are de îndeplinit un scop, dar nu-i spune nimic dacă trebuie să se orienteze în acea direcție. Acesta este un episod dificil al acestei săptămâni, un alt moment când falsa educație ar putea să ne păcălească. Rostul pentru care trăim acum, în această viață, este de a ne bucura, de a trăi simplu, nu de a ne atribui funcționalități obositoare. Cu toate acestea, momentul de conștientizare care se va produce în a doua parte a zilei de 11 mai trebuie parcurs. Desigur, cel care nu va trece prin așa ceva nu înseamnă că este mai fericit. Pericolul de a nu depăși o condiție este mult mai mare decât această încercare de conștientizare.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ni se va părea încărcat de tensiuni inutile. Unele sunt rămășițe ale zilei anterioare, altele sunt provocări, demersuri care nu ne aparțin, întâmplări care pot fi consumate și săptămâna viitoare, nu neapărat acum. Pentru că Luna, înainte de a părăsi zodia Scorpion, va trece prin careul la Axa Dragonului, multe din cele pe care le vom face astăzi, fie ca le preferăm sau nu, ne nemulțumesc, ne enervează, ni se par obositoare, iar efectele lor devin brutale.
Scopul pentru care ni se întâmplă lucrul acesta este acela de a ne reorganiza modul de a gândi, spațiul intim, relațiile, de a pune ordine în ceea ce până acum funcționa haotic, lipsit de disciplină. Dacă ne lăsăm în voia întâmplării acestea vor fi intensificate, vor primi energie suplimentară din partea acestor conjuncturi, dar în special din partea Lunii pline, transformându-le în elemente și mai grele. Încercarea aceasta ne învață să ne desprindem de o cană mică de apă pentru a face loc uneia mai mari pentru mai multă apă sau pentru mai mult ceai. Cel care greșește acum devine și mai atașat de cana sa de apă pe motiv că are împreună cu ea un istoric, că toate momentele intense, de tristețe sau de vindecare, au fost trăite împreună cu această cană de apă. Ceea ce va trăi va fi real și foarte intens, dar nu va fi și util. Evenimente care vor veni cer o altă măsură, o cană mai mare, deci este necesară îmbrățișarea acestei schimbări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la forțele sociale care ne atrag. În felul acesta, stabilim dacă până acum ne-am situat într-o zonă bună sau într-o zonă rea a societății. Știind cum ne situăm, cunoscând caracteristica sectorului în care suntem plasați acum, vom știi și la ce să ne așteptăm.

Secrete împărtășite în mod obscur. Se pune mult accent pe suprafață. Nevoie de confirmare. Câștig dintr-o competiție. Se lansează o provocare. Mulțumire. Spirit critic. Cerințele celorlalți sunt încadrate altfel. Întâlnire cu o lacună. Studiu. Nevoie de transformare prin educație.

Întreaga zi de 12 mai se referă la avantaj, câștig, cadou, dar. Relația bună pe care Marte o are acum cu Jupiter aduce un plus de putere pentru a ne echilibra. Dacă prin poziția sa pe zodia Balanță, Jupiter le vorbește oamenilor despre o dreptate obiectivă, faptul că această planetă mediază de ceva vreme opoziția lui Marte cu Luna neagră, iar acum și opoziția lui Marte cu Luna, face din aceste motive armonioase, echilibrate, încântătoare, o sursă de armonie și de încântare. Practic, abia acum, pe 12 mai, vom conștientiza a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la o aripă ce se pregătește de zbor. Binele pe care-l conștientizăm în momentul de față, avantajele pe care credem că le putem obține prin explorarea acestui bine, prin a ne lăsa în voia altruismului, a deciziilor celorlalți poate fi și semnul că suntem pregătiți să folosim noi reguli de conviețuire, să ne respectăm, să le folosim în așa fel încât să obținem și rezultate. Ipostaza aceasta aduce și rezolvarea unor probleme financiare, de patrimoniu care au fost cauzate de o trădare. Practic, momentul acesta aduce mai curând o informare pentru că, abia în săptămâna următoare, când Venus va trece prin opoziția cu Jupiter, această informare să se transforme și într-un eveniment concret, adică să vedem mult mai clar în ce a constat această trădare. Acum înclinăm spre toleranță, spre circumstanțe atenuante, spre o diminuare a puterii de influență pentru a face loc binelui comun. În cuvinte mai simple, vom fi interesați să procedăm în așa fel încât să aibă toată lumea de câștigat, chiar dacă și de această dată ni se va părea că pierdem puțin. Această pierdere percepută acum mult diminuat este, de fapt, informarea referitoare la o trădare pe care nu o vom mai putea suporta și cu care ne vom întâlni în săptămâna următoare.
În egală măsură, relația aceasta frumoasă pe care Marte și Jupiter o împlinesc se referă și la un avantaj într-o competiție. Este clar, pentru că acest cadru astral se aplică tuturor, nu poate câștiga toată lumea dintr-o competiție, trebuie să fie un învingător, iar acesta va fi cel care a încercat în săptămânile din urmă să-și tempereze impulsurile agresive, să găsească o explicație rațională asupra a ceea ce i se întâmplă, să nu se considere principalul vinovat doar pentru că din exterior așa se spune. Binele pe care l-a făcut în condiții austere devine acum un avantaj suplimentar care îl ajută pe cel în cauză să devină învingător. Cadrul acesta frumos le oferă tuturor satisfacție, iar asta înseamnă că victoria nu va fi adjudecată împotriva adversarului, ci pentru satisfacția personală, iar adversarul să fie mulțumit că a participat la o competiție decentă și că totul a fost fair-play.
Prin urmare, 12 mai ne vorbește despre toleranță. Vor fi persoane care nu vor suporta să-i vadă pe ceilalți bucurându-se, nu vor suporta să crească într-un mediu echilibrat pentru că sunt oameni răi, dizarmonioși și incapabili să se vindece de suferințele sufletești. Aceste persoane se vor retrage din orice competiție, vor dori să pozeze în ființe superioare, profunde, adică să pară că ei sunt cei care cedează primii, dar, în realitate, nu fac decât să arate că nu sunt în stare să se bucure de nimic. Pentru că și de această dată planetele sunt răsfirate fiecare persoană ar putea parcurge un fair-play într-o confruntare publică, dar să dea dovadă de un mare egoism în intimitate sau viceversa. De aici înțelegem că direcțiile acestei zile fac trimitere mai curând la o serie de acțiuni, nu neapărat la o tipologie anume. Există un singur caz care avantajează o tipologie anume. 12 mai răsplătește efortul de a rămâne în armonie, de a consuma de la sine pentru liniște, sănătate, o viață echilibrată. Toate celelalte aduc avantaje și dezavantaje așa cum am văzut de multe ori că se întâmplă în perioadele de transformare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la măsura vorbelor. Pentru că multe se consumă într-un cadru protejat, poate chiar vin de la sine, ne va veni foarte ușor să spunem orice, să punem mai multă putere într-un cuvânt când poate ar trebui să tăcem sau să vorbim puțin.

Instrucțiuni noi. Atracție față de neobișnuit. Contribuții importante la o realizare socială. Se caută independența. Se găsește o slăbiciune. Instabilitate. Ne gândim prea mult la lucruri mici. Instabilitate. Ranchiună.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și va trebui să treacă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin trei unghiuri. Apoi, va fi liniște, va fi o rarefiere a vibrației astrale până în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când Luna va împlinit trigonul cu Uranus. Având în vedere că multe din problemele pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni au fost, printre altele, centrate pe opoziția Lunii cu Uranus din seara zilei de luni, 8 mai, faptul că aceste evenimente, în mare parte complicate sau rele, care se consumă în această zi și care pregătesc aspectul bun dintre Lună și Uranus ne spune că presiunea acestei săptămâni se apropie de final. În realitate, ceea ce parcurgem acum se referă la noi instrucțiuni referitoare la cum anume trebuie să ne purtăm cu un partener nou, cum anume trebuie abordată o problemă nouă, cum trebuie să ne liniștim, să ne pregătim pentru a aștepta mai bine, cu mai puțin stres, cu mai puțin consum un răspuns.
O altă problemă a zilei de 13 mai se referă la nevoia de evadare. Golul acesta pe care l-am indicat mai sus îi face pe oameni să se gândească la libertățile pe care nu și le-au permis altădată. În felul acesta, se face trimitere la partea întunecată a ființei, la impulsurile care nu au fost rafinate, la ceea ce, tot timpul, va fi considerat un semn de slăbiciune pentru cel în cauză, un defect. Ceea ce este cel mai important in ecuația astrală a zilei de 13 mai se referă, de fapt, la plasarea unui individ eficient într-un context nou. Acest context este nou doar pentru acea persoană care, prin mobilizare, va reuși să facă o impresie foarte bună. Dacă la nivel individual lucrurile acestea nu vor fi observate prea bine, ele semănând cumva cu ceea ce am parcurs în zilele anterioare, pe domeniul public 13 mai ne aduce multe evenimente surprinzătoare, multe replici geniale pe care le auzim de la oameni care au demonstrat până acum așa ceva. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai previziunilor astrale, știm că toată această eficiență este rezultatul mobilizării. Nu acesta este nivelul pe care-l are persoana ce se remarcă acum, ci în felul acesta reacționează în condiții de stres, așa se comportă când se mobilizează. Ceilalți, vor fi instabili, vor aștepta să se întâmple ceva, vor aștepta un răspuns, se vor comporta ca și cum acest răspuns trebuie, în mod obligatoriu, să vină acum.
Prin urmare, 13 mai se referă la instabilitate, la cum anume reacționează oamenii în condiții de stres, la cât de bine se controlează, nu pentru a-și ascunde sentimentele, ci pentru a rămâne cu propriile gânduri, cu propriile abilități, cu toate achizițiile într-o zonă a confortului personal sau armoniei. Vor exista și oameni care vor încerca să se refacă, să pară că sunt de acolo, din lumină, dar ei vor străluci atât timp cât le funcționează bateriile. Când bateriile s-au terminat îi vom vedea exact așa cum sunt. Aceasta este, din nefericire, o altă trăsătură a zilei de 13 mai și care se referă la descoperirea unor trădători, a unor potențiali trădători sau a oamenilor care au o amprentă existențială rea. Pentru aceste persoane 13 mai va fi o zi de instabilitate, o zi în care își vor conștientiza propriile slăbiciuni și li se va părea că această zi este foarte grea pentru că vor avea în fața acestor slăbiciuni reacțiile pe care le-am avut și altădată, adică se vor speria dacă vor citi din timp aceste previziuni vor înțelege că de această dată nu sunt în pericol. 13 mai devine, în consecință, o zi de conștientizare și până și poziția acestor persoane nu este afectată, este protejată de conjuncturile generale, de o mână a destinului, de ceea ce nu este scris se împlinească încă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să fim visători. Cel care își va petrece această zi visând, nu va avea timp de problemele practice care le sunt puse în spate și care nu-l privesc.

Un mesaj scurt complică lucrurile. Se pierde o concentrare. Instabilitatea înseamnă minciună. Ne întoarcem la o problemă mai veche. Se schimbă orânduirea. Context social complicat. Chestiunile mărunte fac trimitere la pierderi umane. Se aplică greșit un sfat bun. Transformarea este privită ca o sancțiune. Prea mult entuziasm fals.

Relația bună pe care Venus o împlinește în seara acestei zile cu Luna neagră ne vorbește despre faptul că ne este permis să sperăm în bine. În realitate, tocmai pentru că este vorba de Luna neagră și, tocmai pentru că relația aceasta se realizează între două zodii de foc, iar luna neagră este încă în fereastra opoziției cu marte, speranța aceasta în mai bine trebuie să redefinească o condiție. Cine nu a făcut dreptate prin binele pe care dorește să-l obțină acum, nu poate spera într-o schimbare în bine, nu poate spera într-o redresare a situației sale. În cuvinte mai simple, ultima zi a acestei săptămâni nu le vorbește oamenilor despre o pregătire în fața unei mari realizări, nu se poate vorbi despre un zbor deschis, despre progres, despre succes, decât dacă acesta a fost anunțat, prin fapte, de-a lungul acestei săptămâni, dar și în săptămâna anterioară. Este suficient ceea ce facem acum pentru a schimba ordinea lucrurilor, pentru a face calcule, pentru a întoarce roata ca ea să fie foarte clară pentru sine sau pentru cei din jur ori foarte avantajoasă.
În consecința, în absența acestui element absolut esențial, 14 mai simplifică lucrurile, nu le blochează, pe de o parte, ori nu le lasă așa cum sunt, ci le complică, de partea cealaltă. Se pierde concentrarea, iar succesiunea programată pentru demersurile acestui interval este schimbată. Pentru că presiunea acestor unghiuri este foarte mare mulți vor considera că 14 aprilie trebuie să fie o zi liniștită pe care să și-o petreacă în intimitate, așa cum ne face plăcere cel mai mult, adică apropiindu-se de ceea ce le creează cea mai mare dependență, de substanțe care stimulează, de alimente care creează dependență.
Context social al zilei de 14 mai duce mai departe una din trăsăturile acestei săptămâni care se referă la educație. A discuta despre educație, în situația în care se pune accentul doar pe succesiunea de informații, este o mare greșeală. Prin ceea ce se întâmplă acum,
Luna, în sfârșit, mediază tendința Nodurilor, însă asta nu schimbă cu nimic ordinea lucrurilor. Există o presiune mult prea mare pentru că avantajul de acum să nu producă schimbări esențiale. Dacă am fost constanți în această direcție a binelui atunci putem vorbi despre o constanță și în medierea aceasta, și în împăcarea cu propriul trecut. Altfel vorbim despre avantaje de moment, despre satisfacții de moment, despre simple episoade, evenimente efemere care nu vor avea nicio greutate în ceea ce va veni.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată că direcția aceasta a transformărilor nu se oprește, nu se încheie cu momentul de față. Dacă e duminică nu înseamnă că lucrurile s-au finalizat, nu înseamnă că problema este rezolvată. Avem nevoie în permanență de educație, nu de o sumă consistentă de informații, avem nevoie de abilități pe care să le obținem prin folosirea înțeleaptă a informațiilor. Dacă acum, în această perioadă, Jupiter mediază opoziția lui Marte cu Luna neagră, deci există un cadru social care ne permite să ne cultivăm calitățile, nu doar defectele, iar Luna mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, adică putem acum vedea ce repetăm și este greșit, care sunt defectele spre care ne întoarcem, iar și iar, ci pe care le considerăm calități, nu este decât un mare avantaj de care trebuie să ne folosim pentru a nu mai privi transformarea ca o pedeapsă. Schimbarea înseamnă a tinde spre mai bine, spre mai frumos, spre mai profund. Desigur, asta nu înseamnă că această schimbare este favorabilă pentru toată lumea. Acolo unde condițiile indicate nu au fost îndeplinite, avem de-a face cu oameni care stagnează, cu ființe care nu sunt încă pregătite să evolueze. Cu toate că aceste ființe rămân cu lecția neînvățată, rămân marcate de insatisfacție, viața merge mai departe, programul acesta al transformărilor prin sinteze, prin înțelegere, prin concentrare rămâne în continuare activ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca, cu instrumentele pe care le avem la dispoziție, să facem o distincție clară între speranță și creativitate spirituală. A spera să primești ceva, adică a urmări să întâlnești o persoană care să-ți ofere, de-a gata, ceva, nu este totuna cu a te pregăti pentru ca acest lucru să se întâmple prin armonia cosmică.

8 thoughts on “8 – 14 mai 2017

 1. Maria spune:

  Multumesc!

 2. elenatgo spune:

  D-nule Coser am o intrebare pe care cred ca o au multi. Ma refer la cei care au axa natala a destinului pe varsator-leu ,tinind cont ca acum a intrat pe leu- varsator , cum ar trebui sa actionam ? Va multumesc .

  1. Ei vor înțelege mai bine ce înseamnă „anul sintezelor”. Capul Dragonului in tranzit peste Coada Dragonului înseamnă și reviziunea unor angajamente mai vechi. În primă instanță „sinteza” va fi „analiză”, apoi ea va împlini dacă există o promisiune mai veche, dacă există merite (NS) pe care NN să le exploreze. Creatorii înțeleg că trebuie să lucreze pentru alții. Omul comun va pretinde, va revendica, va face gălăgie, va vinde binele pe care îl mai are pentru că durerea pierderii va fi foarte mare. În realitate, nu este vorba despre o pierdere, doar cel prea atașat percepe așa, ci despre o simplă etapă de evoluție. Dacă pică acum acest test va trebui să astepte două decenii pentru încă o ocazie.

 3. elenatgo spune:

  Va multumesc foarte mult pentru raspuns . Sunt convinsa ca toate pierderile dor ,depinde de felul lor ,sufletesti sau materiale, Speram sa nu picam testul ,ca doua decenii ……….

 4. Mihaela spune:

  Superbe toate mesajele, dar mai ales cel de marți.Mulțumesc!

 5. Mihaela spune:

  Buna ziua,
  Va rog frumos sa-mi spuneti, ce ar trebui sa consult intai, previziunile pentru ascendent si apoi pentru semnul natal sau invers? eu asa am facut pana acum si am incercat de fiecare data sa fac corelatiile intre cele 2 raportat la dimensiunea evenimentelor si situatiilor aparute. Va multumesc foarte mult, aveti toata stima mea pentru tot ceea ce inseamna aceasta daruire de informatii.

  1. Previziunile sunt scrise pentru zodie, nu pentru ascendent. În analize, în observații mecanismele astrologice sunt raportate la șablonul zodiei natale. Din cauza unor astrologi de carton mulți au făcut o obsesie pentru acest ascendent ca și cum ar fi mai important decât zodia natală în sine. El are un anumit rol în conturarea tiparului numit „temă natală”, dar nu este mai important decât zodia natală.

   1. Mihaela spune:

    Va multumesc mult pentru raspuns!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.