23 – 29 septembrie 2019

23 – 29 septembrie 2019 este săptămâna demontării perfecțiunii, a recuperării unei risipe și a tensiunilor ce sunt rezolvate doar de cei care au puteri subtile reale. Săptămâna pe care o parcurgem este una de revoltă, dar nu împotriva unui factor social așa cum ni s-a mai întâmplat în ultima perioadă, ci împotriva unor elemente personale care au fost neglijate și care au început să producă efecte care nu ne sunt pe plac. Această idee de perfecțiune, fie dată de rolul pe care îl îndeplinim la locul de muncă sau pe care îl avem în familie, va suferi în această săptămână schimbări considerabile. Rolul acestui proces este acela de a recupera tot ceea ce am putea pierde menținând această idee de perfecțiune. Perfecțiunea falsă ține doar de satisfacție, nu și de eficiență. Atunci când renunțăm la satisfacție apar tensiuni, iar acestea, în săptămâna de față, nu vor fi rezolvate decât de oameni care au puteri subtile speciale. Cu alte cuvinte, este și un interval care îi separă pe oameni, îi evidențiază pe cei speciali față de cei banali. Scopul acestui proces nu este doar de a diferenția un om cu calități de altul banal, ci de a pregăti structura fiecăruia pentru un nou proces, pentru o etapă socială, pentru altceva. Vom vedea începând cu săptămâna următoare că lucrurile acestea noi care vor veni spre noi și pentru care ne pregătim intens acum fac parte și dintr-o formulare pe care am înaintat-o universului tot anul. Pentru că suntem în anul sedimentării, dorința a fost aceea de a rămâne integri, chiar dacă trecem printr-un proces de transformare socială. Această săptămână arată că unul din obstacole îndeplinirii acestei dorințe era ceva ce ne-am creat singuri, paradoxal, pentru a ne proteja: ideea de perfecțiune. Ceea ce am crezut că facem foarte bine va fi schimbat, modificat, adaptat noilor cerințe, distrus. Este mult mai important să demontăm această idee a perfecțiunii false decât să salvăm ceva din ea pentru a ne proteja orgoliul de a fi oameni importanți.
A doua parte a devizei săptămânii ne vorbește despre tensiunile ce apar atunci când aceste procese sunt active, dar ne spune și că soluțiile vor veni doar din partea oamenilor cu adevărat puternici. Asta înseamnă că ar trebui să ne așteptăm la o încurcătură foarte mare, dar, deopotrivă, și la soluții foarte bune dacă în jurul nostru avem oameni foarte speciali care nu renunță la bucuria de a trăii, la educație, la buna înțelegere, la toleranță și iubire. Chiar dacă lucrurile sunt foarte complicate, nu trebuie să uităm că așa le-am făcut, iar pentru a diminua aspectul lor negativ avem nevoie să facem trimitere la aceste calități morale ce nu sunt și nu au fost niciodată integrate în ideea falsă de perfecțiune, ci în adevărata perfecțiune.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne menține visul viu chiar dacă problemele pe care le parcurgem par să ne distrugă tot ceea ce credem că este mai frumos în viețile noastre. Impresia aceasta este doar expresia a ceea ce trăim în momentul de față, nu aceea ce suntem în ansamblu și nici într-un caz aceea ce vom deveni. Frica nu ne este niciodată folositoare.

Sunt dezvăluite scopuri ascunse. Ne întoarcem către o perioadă de criză. Apelul la o dimensiune spirituală ne salvează dintr-o încurcătură. Tot ce este bun este legat de prieteni. Slăbiciunea este dezvelită. Se face apel la un calcul care altădată era corect. Autocontrol. Perfecționare. Relațiile interumane se bazează pe sentimente profunde. Încordare diminuată de iubire.

În dimineața acestei zile soarele își va încheia tranzitul său prin zodia Fecioară și va intra pe zodia Balanță. Spre seară, Junon, aflat de ceva vreme în tranzit prin zodia Fecioară, va definitiva sextilul cu Capul Dragonului. Luna, intrată pe domiciliul încă din săptămâna anterioară, va avea de împlinit în această zi 8 aspecte. Momentul de față ne vorbește despre o excelență pe care ar trebui să o aducem într-un plan concret. Dacă, în tranzitul sau prin zodia Rac, Luna împlinește o conjuncție cu Capul Dragonului nu înseamnă că lucrurile se rezolvă de la sine, ci că suntem provocați, suntem îndemnați să trecem dincolo de slăbiciune și să ne accesăm anumite resurse pe care săptămânile din urmă le-au respins. Așadar, prima zi a acestei săptămâni devine una de autocontrol, însă nu o face la modul demonstrativ, nu pentru fală, nu pentru lume, nu pentru glorie, ci pentru căldura sufletească, pentru mulțumire, pentru evoluție morală și spirituală. Pentru că Junon nu reușește să medieze tendința Nodurilor, trecerea Soarelui pe zodia Balanță ne aduce mult mai aproape de înțelegere această nevoie de a ne ocupa de noi înșine, de a ne ocupa de propria persoană, de a fi în profunzime. Ne vom gândi astăzi la libertate, la educație, la ceea ce îl face pe un om să fie slab, dar și la ceea ce-l face să fie puternic și încrezător în sine. Pentru că Soarele trece pe zodia Balanță putem anticipa că în tot acest proces va exista un gol. Golul vine din sentiment, mai exact din sentimentul împărtășit care nu poate fi spus sau care nu poate fi real. În primul caz avem de-a face cu o interdicție ce vine din partea anturajului, iar în celălalt caz cu o interdicție ce vine din partea unei persoane. Chiar dacă dinamica acestei zile ne duce cu gândul la faptul că duplicitatea este mult mai prezentă în viețile noastre decât am crezut, faptul că Soarele trece pe zodia Balanță este o șansă pentru toată lumea de a evada din acea dimensiune apăsătoare a vieții și a căuta esența. Balanța ne îndeamnă să ne detașăm foarte ușor de ceea ce, ce poate, în anumite condiții, chiar un aspect esențial al vieții. Atunci când ne detașam nu refuzăm ceva, ci căutăm să vedem adevărul și dintr-o altă perspectivă. Dacă adevărul pe care îl întrebăm și îl exprimăm este unul bun, ne vom întoarce la el. Dacă el nu este bun, ne vom continua detașarea până când scăpăm de această iluzie. Acesta este marele beneficiu al vibrațiilor care ne vin din acest tranzit al Soarelui în Balanță.
Prin urmare, debutul săptămânii ne vorbește despre slăbiciunile care sunt învinse prin mobilizare, prin conștientizare, prin detașare. Dacă împlinim toate aceste trei condiții ajungem la autocontrol, iar acest autocontrol este, așa cum ne spune și deviza zodiei Balanță, în echilibru. Orice element care lipsește, distruge acest echilibru și, în consecință, distruge și rezultatele pe care acest echilibru îl poate obține. Acolo unde lucrurile sunt scăpate de sub control ele sunt echilibrate prin iubire. Dacă Soarele, expresia căldurii în această reprezentare astrologică a vieții, se află în Balanță în cea mai proastă poziție a sa, iar în Leu în cea mai bună poziție, apelul la iubire reprezintă soluția cea mai bună pentru a duce drumul mai departe, pentru a nu pierde, pentru a gândi corect, pentru a fi oameni corecți după cum gândim și facem. Demnitatea pe care o obținem atunci când Soarele se află în domiciliu nu se șterge atunci când Soarele este în cădere, adică acum, în Balanță, ci ea se exprimă la un alt nivel. Ea devine o demnitate a sufletului care poate îndura multe, care poate exista în medii improprii pentru că a învățat să se detașeze. Acum când Soarele trece pe zodia Balanță ni se pare că doar atât am învățat, adică să ne detașăm, dar dacă împlinim acest proces și rămânem în continuare activi înțelegem că detașarea este doar un instrument, pentru că în realitate am învățat multe pe care le putem împlini doar dacă înțelegem și aplicăm corect această detașare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza oamenii pentru că ne înțelegem. Cel care refuză, trăiește de mult timp în negație.

Este nevoie de o nouă definiție. Tranziție interesantă către o nouă valoare. Ne pregătim pentru o ajustare a regimului. Profitul material se obține cu ajutorul celorlalți. Se fac manevre care depind de asocieri. Încordarea nu spune nimic despre progres și prosperitate. Creativitatea poate fi valorificată foarte ușor. Ce este fals poate fi înlăturat ușor. Ne confruntăm cu străluciri false.

Abia acum, când Saturn definitivează trigonul cu Junon, înțelegem de ce o parte a devizei săptămânii face referire la demontarea perfecțiunii. În această săptămână nu vom fi împotriva perfecțiunii, ci împotriva acelor mesaje care ne creează impresia că situațiile imperfecte sunt definitive și asupra lor nu trebuie să mai intervenim niciodată. Unii au impresia că realizările pe care le-au obținut până acum constituie și garanția unui succes, a prosperității, a progresului și nu este cazul să mai facă nimic pentru că nimeni nu va putea vreodată să ajungă la nivelul la care am ajuns. Momentul acesta este unul care demontează strălucirea și tocmai de aceea, a doua parte a zilei, când Luna se va afla pe zodia Leu, va fi edificatoare în sensul acesta. Zodia Leu aduce, prin orice planetă care o tranzitează, plăcerea pentru glorie, pentru strălucire, pentru laude și pentru aprecieri. Acum se întâmplă o situație ca și cum lucrurile sunt inversate. Cu toate că lucrurile sunt inversate, aparența socială se bazează în continuare pe ceea ce era important și valoros în săptămânile anterioare. Asta înseamnă că momentul de față, că ecuația zilei de 24 septembrie, face referire la condițiile care ne ajută să ne adaptăm foarte mult la ceea ce se întâmplă acum în societate. Desigur, acesta este un moment personal, valorificat după vibrația personală, însă se nu totul ține de sine, ci și de o componentă iluzorii. În raportul cu sine autocenzura este ajustată după comanda personală. Tranzitul Lunii pe zodia Leu arată că această autocenzură este diminuată și că crudul adevăr este îmbrăcat în haine noi, în hainele pe care noi le-am iubit cândva și pe care nu am reușit niciodată să le valorificăm, nu am reușit niciodată să le punem pe un corp care să creeze o senzație. La momentul trecut corpul ne aparținea și sufeream. Acum putem să folosim aceste haine pe un alt corp, unul construit. Elementele cele mai șocante ale zilei de 24 septembrie sunt cele date de credibilitate. Niciun argument nu va funcționa acum, ci doar starea, doar mesajul nonverbal, doar cele false. Dacă ne întrebăm de ce se întâmpla lucrul acesta ar trebui să mergem către unghiurile care se împlinesc acum pentru a vedea că importanța momentului, pentru fiecare, este aceea de a-și găsi un soclu pe care să-și etaleze ținutele create cândva, nu să interacționeze, nu să creeze, nu să vorbească și nu să danseze.
Prin urmare, 24 septembrie face trimitere într-un mod foarte clar la prima parte a devizei săptămânii, cea care își propune să demonteze o idee a perfecțiunii. Aceasta idee a perfecțiunii răsare pur și simplu, apare în viețile noastre, se strecoară printre situațiile conflictuale pentru a-i da celui în cauză senzația că este un om ales și că puterile sale nu pot fi combătute, că abilitățile sale sunt aparte. Toată această situație ciudată arată că încordarea pe care o avem, indiferent cum este ea motivată, nu spune nimic despre progres, dar nici despre prosperitatea pe care ne-o dorim. Ea spune multe despre starea vicioasă în care am insistat până acum, despre materialismul pe care l-am ascuns. Astăzi realizăm că relațiile interumane sunt într-o ușoară criză și că este nevoie de o schimbare în sensul acesta. Deocamdată, ne temem să facem o schimbare, dar ne propunem ca pe viitor să o împlinim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede în perfecțiune. Omul care se înțelege cu toată lumea ascunde ceva. Un om care este în conflict cu toți ceilalți, de asemenea, ascunde ceva. Dacă în primul caz avem de-a face cu o persoană puternică, ea, de fapt, ascunde refuzul interacțiunilor pe care le parcurge, în al doilea caz avem de-a face cu un om imatur care nu este capabil să înțeleagă și să accepte situațiile care nu-i sunt pe plac.

Facem un sacrificiu pentru un ideal. Suntem dezamăgiți de ajutoare. Justiție corectă. Trădare. Lipsa de pregătire este mult mai bine văzută și sancționată. Tensiune. Soluție prin apel la un etalon spiritual. Nedumerire. Cel care nu este corect se transformă într-un element incorect.

Careul pe care Luna îl împlinește cu Axa Dragonului, dar și cel pe care-l definitivează cu Saturn ne arată că suntem în fața unui moment delicat. Unii oameni vor înțelege acum că trebuie să fie mai responsabili, mai atenți cu ceea ce spun, cu promisiunile pe care le fac, cu angajamentele pe care și le iau. Sunt multe aspecte care zdruncina încrederea în sine acum, nu pentru că ar fi un moment de apăsare, ci pentru că nu este potrivită acțiunea, mersul înainte, decât dacă acesta este însoțit și de o conștientizare a greșelilor proprii. Astfel, 25 septembrie este o zi de înțelegere, de acceptare, de identificare a factorilor care l-au făcut pe omul slab să fie nedumerit, dezorientat, plictisit. Ceea ce ni se pare greșit în ecuația astrală a momentului arată că, în realitate, nu este o eroare, ci doar un element incomplet care are nevoie de o corecție, de o completare, de o adăugire. De fiecare dată când Venus trece printr-un careu la Axa Dragonului oamenii ajung prea ușor la concluzia că sunt pedepsiți, că le lipsește șansa, că sunt marginalizați, că nu au parte de acele conjuncturi care îi ajută pe cei înzestrați să obțină rezultate remarcabile. Dacă individul care s-a dovedit activ în primele zile ale săptămânii înțelege din mesajele celorlalți că faptele sale nu sunt corecte, nu va renunța la acțiune, ci va dezvolta un fel de comportament antisocial, va face tot ceea ce este incorect, apăsător sau grav. Cu toate că în noaptea de marți spre miercuri Mercur se va afla într-o relație foarte bună cu Jupiter, ceea ce aduce gânduri bune și acceptare, toate episoadele care se consumă în timpul zilei transformă impulsurile bune din timpul nopții în niște halucinații, în niște impulsuri care nu au legătură cu realitatea. Ele se vor regăsi, ca niște reminiscențe, în cele două zile, 24 și, respectiv, 25 septembrie, însă nu ca un impuls puternic menit să transforme un element rău într-un element bun, așa cum spune trăsătura generală a acestui aspect. Acum vom reuși sa îi descoperim pe oamenii care sunt cu adevărat puternici, cei care au o forță subtilă aparte, care pot anticipa, fără să spună cum se întâmplă și ce află, pentru că puterile lor vor schimba cumva atmosfera grupului. Este suficient să spună un cuvânt, să se îndrepte către factorul care alimentează tensiunea pentru a liniști aceste energii. Chiar dacă procesul la care participă sau procedeul pe care îl folosesc nu arată ceva ieșit din comun, rezultatul ne spune că aceste ființe sunt cu totul remarcabile pentru că știu să aducă pace acolo unde războiul ar distruge totul.
Prin urmare, 25 septembrie ne vorbește despre lucruri corecte care sunt privite greșit pentru că sunt raportate la un context care nu este specific. Astăzi oamenii se vor gândi mai mult, la uitare, la griji sau la tensiuni. Ceea ce este incorect va atrage mai mult atenția decât factorul care am putea să regleze ori să echilibreze. De aceea, binele momentului vine printr-un sacrificiu personal, de la omul care lasă de la sine, care acceptă să piardă ceva din ceea ce-i aparține, pentru ca grupul să se echilibreze. Elementul cel mai delicat al acestei zile vine din a crede în greșeală, în mesajul ei, în conținutul său și în ceea ce ar putea să producă. Cel care nu reușește să fie corect acum nu devine un element care reglează, nu devină un justițiar, ci doar un exponent al erorilor pe care le promovează, susține sau laudă. Dacă pe aceste relații negative pe care Venus să le are cu Axa Dragonului și cu Saturn nu ar fi intervenit un raport foarte frumos între Mercur și Jupiter, nu am fi vorbit despre atât de multă luciditate în greșeală sau despre un sacrificiu, ci doar de întâmplări nefericite care ar putea trece cu noaptea. Acestea sunt nefericite sau, mai exact, vor fi nefericite mult timp de acum încolo, însă nu vor trece cu noaptea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu merge astăzi cu un etalon. Impulsul cel mai puternic este acela de a face trimitere la un reper, la o regulă generală, la ceva care întotdeauna ne-a oferit un răspuns bun, clar și care nu ar fi putut fi combătut, dar acum avem nevoie să trecem dincolo de această certitudine pentru a descoperi care este adevărul personal al omului. Abia după aceea, fără a amesteca nimic, se judecă și situațiile.

Derapaje. Atenție folosită într-un mod deficitar de o încredere în sine explorată ca pe o situație obișnuită. Se crează o tensiune din cauza unui progres care nu a fost împlinit conform standardelor. Ceea ce este practic poate fi privit ca un pericol. Pot apărea îmbunătățiri materiale dacă există un echilibru deja instaurat.

În mijlocul acestei zile Luna va trece pe zodia Fecioară și va împlini, spre seară, un trigon cu Uranus retrograd. La prima vedere pare o zi interesantă care ne mobilizează către tot ceea ce înseamnă speranța că vom lăsa în urmă ceea ce ne-a tulburat de curând. În realitate, momentul de față aduce o tensiune foarte mare, una explozivă care nu poate fi controlată, reacții ciudate de putere pe care persoanele cu funcție se simt îndreptățite să le afișeze fără măsură. Relația bună dintre Lună și Uranus retrograd aduce în centrul atenției această lipsă de măsură, ce se poate transforma în cazul multor oameni care au avut confuzii în primele trei zile ale săptămânii într-o zi de frică. Ceea ce pe 25 septembrie a fost incoerență, acum este apăsare, nedumerire, teamă. Când deciziile sunt luate pe teamă nimic bun nu poate veni. Asta înseamnă că mijlocul săptămânii ne aduce în centrul atenției o parte a devizei săptămânii, cea care se referă la recuperarea unei risipe. Sentimentul de vină, cel care a fost ascuns cu mare dibăcie în săptămânile anterioare va fi acum foarte prezent și ne va zdruncina acele relații pe care ne vom baza în săptămânile următoare. Asta înseamnă că 26 septembrie aduce un conflict care a fost programat, care pare spontan, care se bazează pe greșelile pe care acuzatorul le invocă, dar și pe neîncrederea pe care cel acuzat și le însușește. Având în vedere că această săptămână este una în care ne clarificăm toată această schemă a puterii false, toate aceste impulsuri se întorc împotriva celui negativ și îi știrbesc din imagine, îl fac să pară așa cum nu a dorit în ultimele săptămâni să fie, îi creează o imagine negativă reală pe care și-au ascuns-o din diverse motive în ultima perioadă. Oamenii care sunt de felul lor sinceri vor avea puterea să intervină, consumând din energia personală, nu din cea cosmică care ne invadează, pentru a clarifica acest aspect. Ei vor fi oameni echilibrați care vor clarifica de ce se trezesc dintr-odată într-un conflict, nu cei care creează conflictul apoi se arată victime, înșelați, păcăliți sau trădați.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucruri complicate pe care le rezolvăm dacă nu uităm cât de important este progresul. Progresul înseamnă să urcăm continuu o pantă, un versant, un munte. De fiecare dată când obosim ar trebui să ne gândim care sunt costurile odihnei pe care o invocăm. În plus, ar trebui să înțelegem dacă această odihnă face parte din schema de drum, dacă, oferindu-ne acest lux, mai ajungem la timp la destinație. Apelul la elementul abstract poate fi o soluție frumoasă, însă nu este una de durată, ci doar una comodă. Ceea ce este foarte practic ar putea deveni acum foarte dăunător dacă nu ținem cont de calitățile spirituale, de ceea ce reprezintă omul pentru noi, la modul general, nu doar în momentul de față. Oamenii nu sunt piese pe o tablăde șah, nu sunt piese într-un mecanism, ci ființe cu voință, cu o gândire liberă, cu un potențial remarcabil. Cel care se detașează acum de automatisme poate vedea că elementele practice ale vieții nu au fost niciodată separate de abstract pentru omul care iubește viața.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta soluțiile cele mai simple. Este adevărat, ceea ce este practic poate fi complicat, însă dacă vom căuta simplitatea, prin magia nevăzutului care ne curtează astăzi, am putea să nu stricăm nimic.

Tensiuni pe mesaje înțelese greșit. Factorul emoțional este foarte important. Lipsa sprijinului este foarte vizibilă. Multe probleme provin din recomandări greșite. Impulsivitate. Se încearcă depășirea unui obstacol. Individului nu îi este permis să-și însușească binele grupului. Respingere. Justiție îngrădită de prejudecăți. Răspunsuri neclare. Gesturi îndrăznețe, dar riscante. Se discută despre o moștenire sau despre transferul unor bunuri.

În noaptea de joi spre vineri și împlinesc două unghiuri foarte importante pentru ecuația astrală a acestei zile. Careul Mercur Pluton este un aspect care creează acestei săptămâni impresia unei presiuni aparte, iar opoziția Soare-Chiron, cea care depășește în amplitudine și în intensitate unghiul indicat mai sus, ne arată că tensiunile pe care le-am simțit până acum nu trebuie trecute cu vederea ci, dimpotrivă, au nevoie de soluții în săptămâna următoare. În cuvinte mai simple, pe ceea ce nu am reușit să rezolvăm până acum ne facem planuri de răzbunare pentru săptămâna următoare. Ziua de față nu este una de răzbunare, ci una de corectare. Luna trece acum prin zodia Fecioară și îi învață pe oameni măsura, respectul, calitatea schimbul de experiență și diminuarea impulsivitate până sub limita pericolului. Asta înseamnă că momentul de față ar putea să creeze conjuncturi care să nu ne avantajeze. Să nu fim inspirați să spunem ceea ce trebuie, să nu facem ceea ce trebuie, iar rezultatul să ne facă să ne simțim prost. Nu avem de ce să rămânem cu acest rezultat pentru că acea perfecțiune de la care ne abatem pentru a păstra echilibrul este una falsă. Așa ne spune și deviza generală a săptămânii.
Elementele cele mai delicate ale acestei zile vin din situațiile pe care le interpretăm într-un mod foarte subiectiv doar pentru că nu ne putem desprinde de reminiscențele tinereții. Pentru unii, procedeele acestea sunt unele foarte bune care ne conferă putere. Prin respingere unii se simt oameni ca de neînvins, cetățeni model, ființe remarcabile. Relația proastă dintre Soare și Chiron ne arată că oamenii care vor reuși să scoată în evidență aceste trăsături negative sunt demni de toată mila. Ei se află într-un conflict personal major, nu doar pentru că Soarele trece prin acest aspect cu Chiron, ci și pentru că acest asteroid participă la acest unghi din postură retrogradă. Orice urmă de educație, de justiție, de morală trebuie să fie supusă unui scop meschin. Dacă urmărim și faptul că Luna, prin aspectul bun pe care îl realizează cu Axa Dragonului, nu reușește să găsească o soluție la problemele prezente, adică nu poate media tendința Nodurilor, înțelegem de ce totul pe 27 septembrie este riscant.
Prin urmare, 27 septembrie ne vorbește despre misterul de a obține puterea, fără a ne spune prin ce mijloace, cu ce sacrificii, cu ce costuri. Momentul de față ne arată că beția puterii trebuie să se termine. Mâine, 28 septembrie, se va împlini Luna nouă. Aceasta va fi ultima zi a acestui ciclu lunar, deci, până în seara zilei următoare, vom fi marcați de aceste obsesii, de aceste gânduri nefirești care ne spun că nu am fost tratați corect, că am fost marginalizați, că ni s-a recomandat greșit și că o anumită persoană din anturaj a avut un interes clar în sensul acesta. Impulsivitatea zilei de 27 septembrie se bazează strict pe aceste gânduri pe care nu ni le controlăm. Cel care va alege binele va trebui să lupte cu prejudecățile celor care nu aleg bine. În cuvinte mai simple, 27 septembrie este o zi a tensiunilor ce sunt rezolvate doar de cei care au puteri aparte, subtile, formate în timp, după cum ne spune și a doua parte a devizei săptămânii. Dacă vom cădea în patima autoînvinuirii gesturile nu vor mai fi îndrăznețe, ci doar penibile. Vom considera că soluția cea mai bună este cea care vine prin transferul de bunuri, prin a cumpăra atenție, prin a ne însuși ceva foarte valoros, dar nu prin căi corecte, ci prin manipulare sau șantaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la agitația din jur. De acolo înțelegem când trebuie să vorbim și când nu, când trebuie să acționăm și când nu.

Aspirații. Speranțe noi născute dintr-o stare sufletească apăsătoare. Terapie prin transfer de energie, de putere, prin cuvânt sau prin puterea exemplului. Dificultăți depășite prin înțelegerea unei restricții. Nerăbdarea nu este o problemă atât de mare. Simțul practic poate fi înlocuit cu o revendicare.

În seara acestei zile se va împlinii Luna nouă, fază a Lunii care încheie o etapa conflictuală. Până atunci, Luna va trebui să parcurgă, în prima jumătate a zilei, ultimul sector de tranzit al zodiei Fecioară, iar din mijlocul zilei, după ce va trece pe zodia Balanță, va avea de împlinit o opoziție cu Chiron. Schema astrală a zilei de 28 septembrie se referă la conciliere. Pentru a ajunge la conciliere trecem prin conflict. Așa ne spune și deviza săptămânii. Ceea ce aduce nou această zi vine să ne atragă atenția asupra unei forme de risipă pe care am abordat-o în lunile din urmă și nu ne-am dat seama. 28 septembrie este o zi a conștientizării simțului practic, dar nu poate fi o zi de terapie, decât pentru cei care lucrează cu energia sau care reușesc să facă un transfer de mesaje către organul, structura sau ființa deficitară. Pentru că Luna nouă se împlinește în seara acestei zile, aspirațiile către o viață mai bună, prin schimbările pe care le facem acum, sunt puțin amânate. Așadar, nu vorbim acum despre o revigorare a ființei, ci doar despre o echilibrare a valorilor cu care am lucrat în ultimele patru săptămâni. Practic, 28 septembrie este ultima zi din ciclul lunar care se încheie. Dificultățile de acum vin să ne arate că nu dorim să oferim că suntem fățarnici, că ne urmărim interesul, că punem prea mult accent pe cuvânt și prea puțin pe esența lui.
Aspectul cel mai delicat al zilei vine prin revendicare. Această dorință de revendicare va fi și o trăsătură care va defini ciclul lunar care va dura aproape patru săptămâni și care va începe în seara acestei zile prin conjuncția Soarelui cu luna. Revendicarea de acum nu va fi justificată de simțul practic, nu va fi nici ajutată de acesta, ci va avea propriul traseu. Ea va avea nevoie de o picătură de speranță, iar această speranță de gânduri curate. Acolo unde nu există gânduri curate, pe calea inversă, nu există speranță, deci nu poate exista o revendicare menită să producă efecte bune, ci doar conflictuale. Iată cum, chiar din primele secunde ale ciclul lunar care debutează în seara acestei zile, înțelegem că tensiunile nu sunt bune, că interacțiunea îi ajută pe oameni să descopere la ceilalți ceea ce și-ar dori să aibă, iar în timp să descopere că semințe din acele calități sau puteri sunt sădite și în ei.
Prin urmare, 28 septembrie este o zi a puterii de exprimare prin calități și defecte. Ceea ce este plăcut pentru noi nu poate fi plăcut și pentru ceilalți, ceea ce este dificil pentru noi nu poate fi dificil și pentru ceilalți. Elementul particular al acestei zile care se suprapune peste această deviză ține de faptul că avem puterea de a face schimbări, de a le modela pentru că avem puterea de a ne detașa. Luna nouă pe Balanță are această amprentă a desprindere, a detașării, indiferent ce motiv invocăm. Pentru cei mai mulți, pentru căutătorii adevărului, Luna nouă pe Balanță arată întoarcerea la adevărurile spirituale, către ceea ce este frumos și peren. Pentru ceilalți ziua va oferi, deopotrivă, un moment de analiză referitor la ceea ce am parcurs în ultimele patru săptămâni, dar și câteva direcții de la care nu ne vom abate în următoarea lună. Este un moment care evidențiază simțul practic și care îi poate ajuta pe tineri să facă demonstrație de forță, de putere și de pricepere. Chiar dacă mesajul lor deocamdată arată că nu sunt pricepuți, ceea ce au făcut, cu apreciere sau fără, rămâne. Mare realizare a acestei zile vine din faptul că am putea să depășim o restricție care ne-a creat mari probleme în ultimele săptămâni prin înțelegere, nu doar în raportul cu sine, ci și în raportul cu ceilalți, printr-un schimb de experiență, printr-o colaborare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne ucide speranța. Speranța ne ajută să visăm la o viață mai bună pe care o putem obține. Seara zilei de 28 septembrie poate fi începutul unei vieți mai bune.

Deviație de la un traseu stabilit clar. Plăcerile vieții pot fi împlinite, doar dacă există responsabilitate. Intrăm pe un traseu sinuos. Se concretizează o promisiune. Dificultăți noi care seamănă cu unele mai vechi. Viziune întunecată de orgolii. Emoții tulburi. Stabilizarea vieții se face prin renunțare la viciu. Sobrietate. Reacții emoționale exagerate insensibilitatea poate fi înțeleasă dacă o armonie este deja concretizată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Venus va definitiva sextilul cu Jupiter pe care îl are activ încă de la începutul acestei săptămâni. În mare parte, acest aspect este unul care aduce echilibrul și conciliere, dar, în contextul acestei săptămâni, ne vorbește despre lucruri încurcate pe care le clarificăm cu puterea personală, chiar dacă aceste probleme pentru care găsim acum o soluție nu ne aparțin, sunt ale societății, ale altora, ale instituției la care lucrăm. Componenta personală, cea care este definitorie în această săptămână, nu beneficiază de o supradimensionare a valorilor personale doar pentru că cei doi benefici (Venus și Jupiter) acum se înțeleg foarte bine. De aceea momentul de față aduce soluții magnifice problemelor ingrate, minore, penibile, ceea ce va apărea în ochii oamenilor profunzi și responsabili o veritabilă risipă. Nu, nu este o risipă și, deci, nu ar trebui să fie privită așa. Ea este doar rezultatul unei mari mobilizări care demontează o falsă perfecțiune. Dacă lucrul acesta se produce cu o mare pierdere, cu tulburări emoționale sau cu anumite conflicte care nu durează, nu înseamnă că protagoniștii sunt vinovați de ceva. Există acum o luptă cu viciul, iar stabilizarea elementelor personale, ale vieții, ale grupului, ale societății, se face doar prin atitudine categorică. De aceea ultima zi a acestei săptămâni ne arată că ne putem desprinde de lucrurile rele care ne-au dat bătăi de cap în ultimele săptămâni, care ne-au îmbolnăvit sau ne-au dat insomnii, dar avem și speranța că situațiile pe care le vom parcurge de acum încolo vor fi proaspete și sublime. Chiar dacă dimineața acestei zile aduce un careu între Lună și Axa Dragonului ceea ce ne va construi în minte un reper greșit, acela care trebuie să ne ofere o satisfacție în următoarele săptămâni doar pe lucrurile rele pe care le combatem ori le anulăm din ceea ce ni s-a întâmplat recent, ceea ce va veni spre noi de acum încolo va avea o componentă fictivă foarte bună și ne va duce către o zonă a căutărilor spirituale care ne va înnobila spiritul. Cei care refuză o asemenea abordare vor fi doar ființele conflictuale.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre lucrurile bune pe care ni le construim singuri prin alegeri pe care le facem, pe care le motivăm și pe care le ducem mai departe ca niște constructori harnici și atenți. Conjuncturile astrale ale acestei zile nu sunt favorabile deciziilor bune, ci doar alegerilor delicate care creează impresii foarte bune, de satisfacție ori de mândrie, pentru că am depășit o zonă întunecată, am ajuns acolo unde am crezut că nu vom ajunge niciodată. Educația morală ne ajută acum să apreciem mai mult echilibrul decât instabilitatea care dă satisfacție sau care ne smulge din rutina zilnică. Lupta cu viciul face din 29 septembrie o zi remarcabilă a lunii în curs, dar și a acestei perioade. Vor fi anumite elemente favorabile ce se vor evidenția astăzi, cele legate de limbaj, de un noroc la bani, la oameni, la o sincronizare a timpilor de lucru, însă este doar de moment. Norocul acesta este ca ulciorul care nu poate fi dus la apă de prea multe ori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea curaj să mergem pe drumul cel mai simplu. Cel care alege pe 29 septembrie simplitatea va beneficia de tot ceea ce este bun, frumos și profund ce vine din explorarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.