30 septembrie – 6 octombrie 2019

30 septembrie – 6 octombrie 2019 este săptămâna efectelor coroborate, a puterilor folosite pentru a reduce o durere și a ridicării speranței dincolo de limita pericolului. Pentru mulți, deviza săptămânii ar putea să nu însemne prea mult, dacă se gândesc la cât de complicate au fost săptămânile anterioare. Ceea ce va veni spre noi în această săptămână este un fel de confirmare a faptului că suntem buni sau răi, că suntem oameni profunzi sau superficiali care reușesc să își acopere golurile, să supraviețuiască, să se descurce cumva. Tentațiile acestei săptămâni fac trimitere la multe experiențe pe care le-am avut în acest an, fără a depăși acest cadru, cu scopul de a încadra foarte bine valorile personale și a reuși să descoperim că dincolo de o limită personală există ceva. Ridicarea speranței dincolo de limita pericolului face referire la această viziune de a descoperi ceea ce se află mai departe. Cei mai mulți dintre noi nu s-au gândit niciodată că dincolo de ceea ce știu, înțeleg și pot să facă ar exista ceva foarte important. În această săptămână avem ocazia să ne folosim abilitățile pe care le avem, achizițiile pe care l-am acumulat în ultima perioadă, puterile pe care ni le-am dezvoltat în acest an pentru a reduce acea durere care ne spune că nu puteam trece dincolo de limita pe care am stabilit-o. În felul acesta, reușim să valorificăm mult mai bine efectele coroborate, cele care sprijină, consolidează și confirmă. În felul acesta, înțelegem că episoadele care se consumă în această săptămână, cele astrale, nu doar cele sociale, comunitare, își găsesc rostul prin această idee sintetică. Dacă ar fi să privim toată această schemă exclusiv prin evenimentele astrale care se consumă în această săptămână am cădea în patima superficialității. Nu putem spune că este lipsit de importanță faptul că Neptun trece prin conjuncția cu Luna neagră, prin opoziția cu Junon sau că în această săptămână se definitivează opoziția lui Junon cu Luna neagră, dar nici că Pluton își revine la mersul direct după o retrogradare care a început încă din primăvara lui 2019. De asemenea, nu putem trece cu vederea că Mercur va trece pe zodia Scorpion, Marte pe zodia Balanță, iar Soarele, în ultima zi a acestei săptămâni va trece prin careul cu Axa Dragonului deși toate aceste evenimente, interpretate separat, ne vorbesc despre niște calități și am putea considera ca la un moment dat că unele sunt mai importante decât altele. În realitate, esența acestor mesaje este descoperită daca privim toată această schemă în ansamblu. Adică, fiecare calitate are părți, fragmente și din celelalte. Aceste calități vor fi în acest interval coroborate tocmai pentru că puterile pe care le obținem din explorarea lor vor fi folosite pentru a reduce o durere sau pentru a ne duce dincolo de limita pericolului care ne-a speriat tot acest an.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi curajoși în a gândi frumos despre oameni, cu atât mai mult despre cei care nu merită, de a simți frumos față de cei care ne-au jignit, cu atât mai mult cu cât ni se pare că nu merită. Așa reușim să trecem dincolo de o limită a pericolului care ne-a speriat până acum. Cei profunzi vor înțelege că această limită a pericolului, de fapt, nu a existat niciodată, ea a fost doar creația unei frici foarte puternice pe care nu am reușit să o ținem sub control.

Se eșuează pe un traseu minor. Este înlăturat un obstacol. Ceea ce este vechi nu este de actualitate. Ne gândim la toleranță. Observăm că nu este permis orice. Orice faptă are implicații majore.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Scorpion, dar până atunci va trebui să parcurgem ultimele vibrații pe care acest astru le lansează din zodia Balanță. Ne referim în special la conjuncția cu Mercur care ne arată un traseu care nu ar trebui urmat, dar care ni se va părea unul foarte important. Tocmai pentru că este un traseu minor rezultatele pe care ni le oferă sunt unele lipsite de valoare. După ce Luna va trece pe zodia Scorpion vom fi mai puternici, dar și mai conflictuali, ca de fiecare dată când acest astru ajunge în postura de a construi pe cer o opoziție cu Uranus. Din nefericire, retrogradarea lui Uranus îi va face pe oameni să creadă că lucrurile materiale trebuie neapărat pedepsite prin mesaje care vin din lumea de dincolo, printr-o justiție divină, că lipsurile sau neajunsurile unora sunt, de fapt, rezultatul unei pedepse pe care o merită pentru că au făcut rău celor din jur sau pentru că au încălcat anumite reguli. Ceea ce ni se întâmplă pe 30 septembrie, tocmai pentru că se face trimitere la ceea ce s-a consumat în ziua echinocțiului de toamnă, 23 septembrie, arată că faptele pe care urmărim să le facem acum nu sunt cea mai bună alegere. Nu ne este permis orice, tocmai pentru că dorința de putere ne duce într-o zonă ciudată, când ne pierdem măsura, ne pierdem motivația de a fi, curajul sau motivele pentru care ar trebui să ne transformăm. Există o problemă pe care ecuația astrală a acestei zile o poate ridica și ea va fi legată de indiferență. Oricare ar fi alegerea, cea mai bună soluție devine problema principală a perioadei, chiar dacă avem șansa, după cum ne spune deviza generală acestei săptămâni, să ne ridicăm dincolo de limita pericolului. Ce este greu ne scurtează drumul către succes, de aceea reușita momentului depinde de curajul și seriozitatea pe care le vom dovedi în fața efortului. Vom ajunge să facem lucrul acesta dacă știm care ne sunt speranțele. Pe conjunctura acestei zile, judecând finalul tranzitului Lunii pe zodia Balanță, dar și începutul tranzitului sau pe zodia Scorpion, speranța este un instrument care va fi folosit împotriva celor pe care îi considerăm vinovați de ceva.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre preocupări față de schimbare sau, în cazul oamenilor responsabili, față de consolidare. Ne gândim acum la ceea ce ne ajută să fim mai puternici sau mai conștienți, dar mai informați referitor la ceea ce a venit spre noi în săptămânile anterioare. În această zi avem clar sentimentul că informațiile trebuie corectate, ajustate sau, pentru a fi credibile, am nevoie de mici adăugiri. 30 septembrie este pentru mulți momentul în care se hotărăsc să se dezică de trecutul care sperie. Dacă trecutul înseamnă “lucruri” ori „întâmplări” atunci această hotărâre este foarte bună. Dacă acesta face referire doar la oameni atunci desprinderea cere o altă etapă sau, dacă se arată ca fiind categorică, nu este bună. Toleranța este soluția tuturor problemelor însă la ea se va ajunge foarte greu. A trece prin opoziția Lună-Uranus este ceva simplu. Acest sentiment de nesiguranță îi va face pe oameni să arate, să demonstreze că altul este vinovat. Faptele acestea vor rămâne în conștiința celorlalți mult timp de-acum încolo prin nota rece ori prin sfidarea la care unii ajung foarte ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne implica în acțiuni cu caracter revendicativ. Dacă vom căuta vinovați alegem un traseu care, la final, ne va oferi un loc în tribuna vinovaților.

Să iau decizii categorice într-un timp foarte scurt. Surmenaj. Teamă de sancțiune. Se demotivează intenția bună au unui om profund. Ceea ce este ușor de realizat este elogiat. Ceea ce se obține foarte greu este marginalizat. Aspectul superficial al vieții devine foarte important. Înșelătorie. Griji față de o conspirație. Ne temem ca poziția socială să nu fie afectată. Asocieri de proastă factură. Tentații de a intra în grupuri care au un obiect de activitate pe care nu-l putem exercita. Răbdare în fața problemelor. Situația se înrăutățește dacă ne precipităm.

Conjuncția lui Neptun retrograd cu Luna neagră din noaptea de luni spre marți are pentru noi un mesaj aparte în situația în care toată această schemă vine pe fondul unei opoziții între Luna neagră și Junon care este activ de mult timp. Ceea ce se întâmplă acum în prima zi a lunii octombrie ne atrage atenția asupra unui sacrificiu, ne face responsabili cu ceea ce ar trebui să decidem pentru ceilalți, dar deocamdată nu știm dacă este bine, ne încurajează să ajutăm un om care se află într-o situație delicată, fără să ne ofere argumentele necesare. De aceea, faptele personale par marcate de o mare confuzie, de o mare dezorientare. În realitate, se întâmplă altceva. Cel în cauză nu are informațiile necesare pentru a trece la acțiune, dar lucrul acesta nu va putea fi văzut de ceilalți. Astfel, toți participanții la acest teatru social, toți cei care încearcă să își depășească instinctele, ajung să își dea seama că cele mai bune relații pe care le au acum se bazează pe principii. În felul acesta, multe asocieri de proastă factură, care au fost construite pe bani, pe avere, pe avantaje obținute prin promiscuitate, devin extrem de neplăcute, dureroase sau compromițătoare. De aceea momentul de față ne arată că putem învăța din greșelile trecutului după care să le lăsăm în urmă pe toate aceste elemente neplăcute, pe toate aceste tentații pentru că ele nu sunt doar de moment, ci, după cum ne arată conjunctura astrală a momentului, de durată. Ele se adresează statutului social și au un important cuvânt de spus în privința poziției sociale.
Astfel, prima zi a lunii octombrie ne vorbește despre disprețuirea sau despre acea formă de independență pe care o vom susține în mod artificial. Obiectul de activitate este unul legat de putere, de ambiție, fără a fi unul constructiv. Suntem puternici prin ceea ce am acumulat până acum, dar, fiind în etapa în care ni se cere să administrăm efectele, rămânând în această zonă nu vom fi niciodată puternici prin ceea ce vom construi pentru că ne va lipsi creativitatea, bazându-ne doar pe reminiscențe. Viitorul are nevoie de libertate.
Prin urmare, prima zi a lunii octombrie ne vorbește despre ceea ce este deja organizat pe baza unor reguli mai vechi și care acum ar putea să îi determine pe unii să devină foarte puternici, dar aleg acum să fie foarte încrâncenați sau să creadă că pot poseda anumite avantaje fără ca lucrul acesta să se schimbe vreodată. Îndemnul acesta către glorie, către avantaje sau, ca o consecință a acestora, către cheltuielile supradimensionate este marele pericol al acestei zile. Avem nevoie să căutăm zone liniștite pentru a ne detașa de toate presiunile trecutului care ne îndeamnă să devenim victorioși pe ceea ce nu am obținut altădată. Careul pe care Venus și Pluton îl împlinesc în dimineața acestei zile arată că la baza acțiunilor de acum stau impulsuri revendicative, frustrări, nemulțumiri sau orgolii. Având în vedere că toată această conjunctură se bazează, în principal, pe opoziția dintre Luna neagră și Junon, toate celelalte elemente astrale care se adaugă acestui aspect nu fac decât să evidențieze mânii mai vechi. Tot ceea ce învățăm din prezent ne va duce către succes sau ne va duce dincolo de limita pericolului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să ne exercităm forța asupra celorlalți, să încercăm să îi influențăm într-un fel, poate nici măcar să le schimbăm starea. Prima zi a lunii octombrie este una de observație. Cel care obține avantaje observând este un om care câștigă prin plutire, nu prin negoț.

Speranțe false. Este nevoie de o pregătire psihologică pentru a face față acestor probleme. Bunăstarea ne atrage. Ne gândim la o conspirație. Speranță într-o viață mai bună. Suntem îndrăzneți, dar ineficienți. Rezolvăm o problemă prin mai multe posibilități. Contrariile se atrag.

În mijlocul acestei zile Luna va trece pe zodia Săgetător și ne va aduce în fața unor situații pe care ni le-am dorit de mult timp. Poate nu avem limbajul adecvat, poate nu suntem potriviți pentru întâlnirile de acum și, ca o consecință, poate nici nu vom fi mulțumiți de interacțiunile la care participăm. Ziua de față este însă marcată de un succes important, acela care ne-a ajutat să trecem de la întuneric la lumină, de la conflictul care ne dă satisfacția victoriei, la responsabilitatea care ne ajută să fim mulțumiți cu ceea ce avem, cu ceea ce obținem, cu ceea ce adăugăm ființei. Dacă în prima parte a zilei vom fi foarte interesați de ceea ce este contracție efort și muncă, în a doua parte a zilei vom merge pe reclamă, interacțiuni, prietenii care să ne ducă spre studiu, spre explorare, spre a umple un gol sau spre au neutraliza efectele negative ale unor colaborări ciudate. Vom descoperi în această zi că putem deveni puternici acolo unde durerea este cea mai mare, acolo unde intensitatea ei sperie sau distruge acele aspirații pe care nu le-am putut finaliza în ultima perioadă. Vom încerca în această zi să ne traducem mesajele, să reinterpretăm informațiile pe care le primim de la cei pe care îi îndrăgim sau cu care colaborăm, să devenim mai puternici sau mai îndrăzneți prin ceea ce ni se oferă. Există în ecuația astrală a zilei de 2 octombrie o notă filozofică aparte care va rămâne în această zonă a contrariilor, a conflictelor și care ne va păcăli că am devenit peste noapte mai maturi. Asta arată că trecerea Lunii pe zodia Săgetător nu este acum ceva care distruge, care scoate în evidență un adevăr din care se înțelege ce este eficient și cine este ineficient, ci abilitatea de a fi profund, sensibil sau simpatic. Nu ni s-a întâmplat de multe ori să trecem printr-o situație de genul acesta. Zodia Săgetător poate explora această zonă, însă nu îi este specifică. Acum, pentru că beneficiază de această întâlnire a contrariilor, poate predispune și spre așa ceva. Evenimentele comune vor fi și ele coordonate de legi, de reguli, ca și cum oamenii simpli care niciodată nu s-au coordonat după ceva care le aparține, ci după ceva care venea din partea unei autorități, dintr-odată au opinii de la care nu vor să se abată. Devin dintr-odată oameni principiali, iar rezultatele practice ale ideilor lor sunt foarte bune.
Prin urmare, 2 octombrie este o zi care generează speranțe și care ne îndeamnă să facem un exercițiu de imaginație pe care să-l ducem foarte ușor spre practic. Suntem în continuare în sfera de influență a unghiurilor magnifice care s-au împlinit în ziua anterioară. În continuare suntem marcați de o teamă de sancțiune și multe din acțiunile pe care urmărim să le realizăm acum au această notă a grijii, a tensiunii, a surmenajului ca și cum există ceva întunecat care urmărește orice faptă bună. Omul experimentat va privi aceste tensiuni cu o atitudine puternică și va trece dincolo de ele. Faptul că Luna își va încheia în mijlocul acestei zile tranzitul său prin Scorpion, semnul căderii sale, este un mare avantaj pentru oamenii puternici care trec foarte ușor dincolo de aparențe. Ei nu doar că vor putea în a doua parte a zilei să observe foarte bine care este natura lucrurilor, dar și faptele lor vor fi interpretate mult mai frumos, mai bine și mai corect. Spre seară, vom trece dincolo de contrarii, vom deveni oameni care creează, care amplifică forța, care sunt mai puternici prin ceea ce fac, nu doar pe ceea ce primesc, acumulează și demonstrează că dețin pe termen lung.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne petrece această zi ca niște ființe adormite. 2 octombrie este o zi foarte dinamică pentru oamenii care abia așteaptă un astfel de moment să își poată exercita funcțiile creative la maximum. Ceilalți vor fi tentați de somnolență. Cel care iese din somnolență are șanse să devină foarte creativ.

Interes pentru putere. Schimburile de experiență ne ajută să trecem peste dificultăți comune. Este nevoie de o Investigare severă a aspectelor inferioare ale personalității. Obstacolele nu dispar. Dreptatea face referire la valori spirituale. Nervozitatea ne învață să trăim frumos. Întreprindem cercetări dificile care ne consolidează maturitatea, rezistența la efort și seriozitatea.

În dimineața acestei zile Pluton își va reveni la mersul direct după o retrogradare ce a început încă din luna aprilie a acestui an. La foarte puțin timp după acest episod Mercur va părăsi zodia Balanță și va intra pe zodia Scorpion. Așadar, mijlocul săptămânii este unul edificator, care ne ajută să înțelegem că schimbul de experiență este unul foarte important și că oamenii trebuie să meargă mai departe fără a avea scopuri ciudate, doar pe baza valorilor pe care le-au cultivat, studiind, făcând parte dintr-o structură elitistă, rezistând la efort. Mercur pe zodia Scorpion aduce oamenilor capacitatea de a investiga, de a căuta răspunsuri acolo unde toți se așteptau cel mai puțin, de a crea intrigii, dar de a duce tot demersul în sine către soluții miraculoase. Faptul că momentul de față coincide cu revenirea lui Pluton la mersul direct arată că soluțiile pe care le-am gândit în primăvară pot fi puse în aplicare abia de acum. Unele sunt legate de sentimente profunde, de iubiri ascunse, de pasiuni, de patimi sau de anumite demersuri sociale foarte active. Astfel, vorbim în mijlocul acestei săptămâni despre efectele coroborate ale unor sentimente profunde care au dus, în cazul unora, către abuzuri, iar în cazul altora către schimbări sociale absolut spectaculoase. Ceea ce vine spre noi acum are o coerență foarte interesantă și totul va părea ca și cum un personaj misterios ne scoate dintr-o încurcătură, se realizează o mediere fără ca noi să cerem în mod direct lucrul acesta. Rezultatul cel mai frumos este acela dat de înțelegerea unei erori pe care nu dorim să o mai repetăm. Oamenii simpli vor fi marcați astăzi de sentimentul de vină, dar lucrul acesta nu este ceva foarte negativ. Vina nu face acum trimitere la lucruri care s-au consumat în ultima perioadă, ci la impulsuri negative pe care oamenii le au de când s-au născut. Ceea ce se întâmpla acum vine, așadar, să repare ceva, să adauge un element negativ la unul care este neclar sau care nu poate fi soluționat în momentul de față.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o psihologie de viață care ne ajută să trecem dincolo de obstacole, să fim mai atenți la pericol și mai frumoși atunci când urmărim să protejăm ceea ce iubim cel mai mult. Dacă se întâmplă ca în momentul de față să alegem să protejăm un personaj negativ doar pentru că nu avem cu acesta amintiri frumoase, este pentru că nu am fost educați să ne adaptăm foarte ușor condițiilor frumoase, ci am fost încurajați să ne adaptăm doar condițiilor subiective. În cuvinte mai simple, astăzi vedem dacă este important să fim personaje principale într-un film imaginar sau personaje principale într-o poveste pe care o scriem din aproape în aproape. Ceea ce ni se întâmpla acum face trimitere la esență, însă fiecare își va defini această esență în funcție de educație și de priorități. Ceea ce este clar vine din faptul că 3 octombrie ne oferă semnale că frumosul se construiește în afara crizelor, în afara investigațiilor severe, în afara lucrurilor rele care distrug. Omul care are spirit critic nu este vinovat că face lucrul acesta, nu este inferior și nici negativ. Are nevoie să sondeze zonele spre care se îndreaptă și pentru asta primește din partea universului puterea necesară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi neglijenți cu oamenii pe care îi iubim. Zborurile lor ne pot duce și pe noi către zone misterioase unde nu am putea ajunge singuri.

Schimbări în planul comunicării. Evenimentele sunt înțelese mult mai ușor. Avem viziune clară asupra problemelor celorlalți, nu și asupra propriilor probleme. Lucrurile se pot schimba frumos dacă înțelegem natura reală a problemei. Nerăbdare. Ușoară iritare în fața unui dezavantaj.

În dimineața acestei zile Marte va trece pe zodia Balanță și ne va pune în fața unei situații destul de delicate. În primul rând, vom fi bucuroși că ne vom rezolva o problemă de comunicare, însă această soluție va fi utilă sau practică doar acum, pe 4 octombrie. În seara acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Săgetător și această componentă a comunicării va deveni în zilele următoare puțin deficitară. Asta înseamnă că avantajul pe care credeam că îl avem în momentul de față devine un element foarte trecător. Adevăratele probleme ale momentului sunt cele pe care le citim și din deviza generală a săptămânii, cea care ne vorbește despre puterile folosite pentru a reduce o durere. Scopul pentru care căutăm acum dreptatea, motivul pentru care ne declarăm acum împotriva unui factor destabilizator sau împotriva unui element care luptă împotriva unui factor de transformare este unul foarte subiectiv, unul care ține de confort, de binele personal. Marte pe zodia Balanță este într-o poziție destul de proastă, pentru că îi aduce individului tristețile pe care nu le poate rezolva singur, dar pentru care are soluție dacă renunță la sine, la demersurile personale, la identitatea personală. De aceea momentul de față este bun doar în acest context, doar în spațiul acestei zile, nu pe tot parcursul tranzitului Lunii pe zodia Balanță. Este adevărat, marile avantaje pe care le obținem din acest tranzit ne spune că schimbările sunt posibile și că lucrurile rele care se întâmplă sunt, de fapt, episoade delicate care ne mobilizează pentru a trece dincolo de obstacole personale. Din nefericire, această poziție nu conferă un statut aparte individului, ci îl face doar flexibil, vocal, eficient, însă nimic din toate aceste calități nu vor rămâne pe mai departe.
Prin urmare, 4 octombrie devine o zi a judecăților ciudate la care ajungem pentru că avem speranțe care nu au fost evaluate. Unii se vor gândi în momentul de față că ar fi cazul să se mute într-o casă nouă, să schimbe profesia, să își schimbe anturajul, să producă o modificare substanțială în relațiile pe care le are sperând că succesul va veni doar pentru că se vor hotărî în sensul acesta. Cei care decid așa arată că sunt iresponsabili, ba mai mult, această iresponsabilitate a lor ar putea să devină uimitoare în săptămânile ce vor veni pentru că în săptămânile următoare ea va face casă bună cu riscul, iar dragostea va lipsi din toate aceste decizii. Momentul de față nu aduce un impuls către studiu, cel care ar putea să tempereze aceste impulsuri negative, dar aduce o rezistență la efort, o înțelegere a frumosului, și o atracție către acele situații închise care au nevoie de soluții simple pentru a fi dezlegate. 4 octombrie este o zi de subiectivitate, iar această subiectivitate nu este o comoară așa cum mulți cred. 4 octombrie este ziua când oamenii își urează succes fără a le oferi celorlalți niciun indiciu referitor la cum ar putea să-l obțină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi mai mult la probleme decât la soluții. Cel învățat va înțelege că nu aparține eșecului, ci soluției.

Expansiune. Nu suntem încă pregătiți pentru o experiență psihologică. Suntem pedepsiți pentru eșecuri mai vechi. Omul slab vorbește prea mult. Tensiune. Păcatele tinereților ne ajung din urmă. Emoțiile ne conduc, dar nu dorim să recunoaștem lucrul acesta. Cel puternic este și aspru. Lipsă de concentrare. Atenția este condiționată de avantajele obținute prin acțiuni nonconformiste.

În seara acestei zile Luna va împlinii faza de Primul pătrar apoi, la puțin timp după acest eveniment astral se va definitiva conjuncția Lunii cu Coada Dragonului. Momentul acesta este unul de referință în sensul că va investiga o eroare pe care săptămâna aceasta trebuie să o rezolvăm foarte ușor. Din fericire momentul de față face trimitere la o zonă a emoțiilor, cea care a fost foarte intens explorată în zilele anterioare. Așadar, soluția pe care o primim în momentul de față este una foarte practică tocmai pentru că am lucrat aceste informații și nu suntem puși în fața unui fapt împlinit, ci am fost informați din timp, știm care sunt adversarii, știm cu cine luptăm, știm care sunt problemele care cer acum soluție. Cu toate acestea, așa cum am mai indicat și în alte săptămâni, trecerea Lunii peste Coada Dragonului înseamnă conjuncția cu Saturn. Ziua aduce o tensiune care face trimitere la lucruri nerezolvate ce au fost explorate anterior prin intensitate, pentru un gust prea plăcut al tinereții. În felul acesta, vorbim despre soluții care se împlinesc foarte repede pentru că trecem cu vederea consecințele, despre complicații care rămân foarte active tocmai pentru că li se acordă o importanță prea mare, tocmai pentru că au o natură psihologică foarte dură. Avantajele momentului vin din faptul că experiențele primelor cinci zile ale săptămânii îi ajută pe oameni să-și controleze mult mai ușor nemulțumirile sau durerea. Așadar, 5 octombrie devine o zi terapeutică, educativă și constructivă.
Prin urmare, momentul de față ne vorbește despre ceea ce putem face pentru a aduce anumite demersuri personale mult mai departe, pentru a le face să fie durabile, puternice și, mai ales, să nu fie coordonate de acele emoții care nu au fost încă elucidate, clarificate, soluționate, înțelese pe deplin. 5 octombrie ne pune în fața unui episod psihologic de o gravitate aparte. Cel care alege să fie în armonie cu cei din jur va accepta rolul ce îi este atribuit. Altfel, va fi în conflict cu cei din jur, se va bucura de faptul că este nonconformist, dar va suferi că nu va avea nimic de câștigat de pe urma acestei identități. Faza de Primul pătrar este un moment de emancipare, însă ipostaza aceasta oferă avantaje celui care se ridica deasupra propriei condiții doar dacă nu este aspru cu cel din jur. Cel care a fost până acum puternic va deveni în această zi aspru, dar nu acesta este avantajul său.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne folosi de vitalitatea suplimentară pe care o primim acum pentru a demonstra că aspectul teribil al vieții este cel mai important acum. Blândețea va fi întotdeauna un semn de elevare, de progres, de profunzime.

Descoperiri ciudate. Oamenii sunt condamnați fără să fie judecați. Complicații de natură metabolică. Lecțiile de viață sunt importante. Evenimente neprevăzute ne atrag atenția. Asocieri ciudate. Nu este respectată opinia celuilalt pe măsura așteptărilor. Dorim ca asocierile în care ne implicăm să ne satisfacă din punct de vedere sentimental.

Faptul că în această zi Soarele definitivează careul cu Axa Dragonului este un semn foarte important referitor la maturitatea pe care ar trebui să o aibă un om responsabil în momentul de față. Această maturitate nu face referire doar la ecuația astrală a acestei săptămâni, cea care face trimitere și la ceea ce va veni spre noi în săptămânile următoare. Momentul acesta de contradicție, momentul acesta de ciudățenie, arată că suntem într-un impas. Soluția cea mai bună vine acolo unde suntem interesați de efectele pe care le-au produs acțiunile personale în săptămânile anterioare. Cei răutăcioși, care au știut exact unde țintesc, vor avea pe 6 octombrie o zi foarte grea tocmai pentru că vor refuza să se întoarcă spre acele zone delicate, vor refuza asocierile care le-au fost propuse în ultimele săptămâni tocmai pentru că atașamentul față de vicii în cazul lor este ceva cât se poate de concret și de periculos. În ultima perioadă au făcut asocieri doar pe baza acestor vicii, iar acum când se pune problema unui schimb, a unei modificări substanțiale, chiar dacă într-un mod neplăcut sau dureros, dat fiind careul dintre Soare și Axa Dragonului, acești oameni se simt condamnați, marginalizați și protestează. În realitate, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile pe care le înțelegem tocmai pentru că trebuie să le transformăm, să le schimbăm, iar lucrul acesta nu se referă doar la dimensiunea personală, ci se referă și la o dimensiune istorică. Există, din fericire, și o componentă afectivă care va reuși cu finalul acestei săptămâni să primească foarte multe confirmări. Pentru că suntem în săptămâna puterilor folosite pentru a reduce o durere, schema zilei de 6 octombrie, oricât de dură poate fi, oricât de revendicativă se prezintă, ea este, înainte de toate, semnul că acuzațiile mai vechi sunt nefondate și cel în cauză are nevoie să fie mult mai încrezător în forțele proprii decât a fost până acum. Dacă este încrezător, descoperirile pe care le va face în această zi nu vor fi ciudate, vor fi cel mult neplăcute, însă mesajul lor va fi înțeles așa cum trebuie. Ca o consecință, asocierile spre care suntem îndemnați prin concluziile la care ajungem acum sunt unele de bună factură.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre lucruri foarte frumoase pe care le putem împlinii muncind, colaborând cu oameni care muncesc, participând la proiecte sociale care s-au evidențiat printr-un efort colectiv. Ceea ce se întâmplă acum este de bun augur și are o componentă afectivă foarte frumoasă. Este foarte posibil ca ultima zi a acestei săptămâni să ne ofere informații noi despre colaboratori, despre oameni cu care ne-am întreținut până acum și cu care am crezut că putem avea o colaborare de durată. Dacă aceste colaborări de durată nu vin să susțină echilibrul emoțional, buna înțelegere, atunci acestea ar trebui schimbate. Asocierile ciudate ale acestei zile sau impresiile ciudate despre asocierile pe care le avem deja ar trebui să ne ridice un important semn de întrebare. Curajul omului sincer ne arată acum că printre noi avem și ființe care nu se leagă de lucrurile lipsite de valoare ale acestei luni, ci caută tot timpul să inoveze prin apelul la o simplitate din ce în ce mai profundă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi rău despre omul cu care colaborăm. Dacă alegem să avem această atitudine negativă alegem să punem în dificultate asocierile în care ne implicăm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.