23 – 29 octombrie 2017

23 – 29 octombrie 2017 este săptămâna separării semințelor bune de cele rele și a disprețului pe care îl primim pentru alegerile făcute. În comparație cu săptămânile anterioare, ceea ce avem de parcurs în aceste șapte zile nu reprezintă un element pe care nu știm să-l abordăm, nu este un factor care să poată deveni un obstacol atât de mare încât să ne pună în dificultate și să ajungem, în mod indubitabil, la un rezultat foarte prost. Suntem ajutați, prin apelul la experiențele anterioare, cele simple, nu cele complexe, să fim atenți la ceea ce vorbim, la ceea ce facem, să fim disciplinați prin gânduri și emoții pentru a ne consolida propria securitate. Chiar dacă lucrurile acestea sunt ușor de realizat, nu înseamnă că toată lumea le va împlini. Vor fi și oameni pentru care abuzul de putere este ceva la ordinea zilei, apelul la această formă de impunere sau de agresiune face parte din plăcerile cele mai intense ale vieții. Aceștia nu vor reuși să progreseze în această săptămână pentru că nu vor împlini una dintre cele mai importante condiții: separarea semințelor bune de cele rele, deoarece vor iubi prea mult semințele rele pentru a face o asemenea operație. Acestora, în mare parte, le este adresată a doua parte a deciziei săptămânii, cea care se referă la disprețul pe care am putea să-l primim pentru alegerile făcute. Deși aceasta este formularea care se află în consonanță cu contextul astral, mult mai aproape de înțelesul comun ar fi disprețul pe care-l primim pentru alegerile pe care nu le facem. Lucrul acesta se susține pe ideea că dacă nu alegem bine, degeaba alegem. Mesajul astral, în obiectivitatea sa, nu merge pe etichete și nici pe acuzații. Dacă prima parte a acestei devize face trimitere la această separare a elementelor bune de cele rele, a utilizării unui discernământ simplu și constructiv, înseamnă că, fie și parțial, această condiție este îndeplinită. De aceea disprețul pe care-l primim va fi pentru cât de puțin facem, atât cât facem. Lucrul acesta va crea de-a lungul săptămânii mari confuzii. Unii se vor criza pentru că nu sunt apreciați, pentru că li se pare că muncesc foarte mult și că primesc puțin, că li se răspunde obraznic la o faptă bună, că nu sunt văzuți așa cum cred că trebuie să fie văzuți. În realitate, faptele eronate ale acestei săptămâni sunt cele care primesc disprețul. De aceea ar trebui să stăm strâmb și să judecăm drept, unde greșim, unde este nevoia de o viziune de ansamblu, de o viziune lărgită a vieții. Disprețul nu vine oricum și nu vine pentru toate tipurile de alegeri, ci doar pentru acelea care au fost făcute și care sunt, prin mici ajustări pe care le facem din ambiție ori dorință de putere, incomplete. Formularea aceasta se referă la alegerile făcute pe care nu le mai putem schimba, chiar dacă vom încerca.
Un element important al acestei săptămâni se referă la explorarea puterii. Vom reuși să trecem prin mai multe stadii ale acestui proces, înțelegând cum este să ai putere în plan emoțional, cum este să fii puternic mental, cum este să fii puternic prin manipulare. Nu doar faptul că Soarele trece deja în zodia Scorpion se întâmplă lucrul acesta, ci și pentru că ajungem, la un moment dat, în mijlocul săptămânii, să uzăm de această putere, chiar dacă nu prea știm cum să o folosim. Așadar, este foarte important să nu fim pătimași, să nu privim evenimentele acestui interval doar prin experiențele personale, ci să facem apel și la alte instrumente. Nu se știe prin ce magie, dar s-ar putea să descoperim că observațiile pe care le auzim, pe care le primim de la persoanele cărora nu le-am acordat niciodată credibilitate, să fie foarte utile progresului pe care vrem să-l facem acum, să ne fie cu adevărat folositoare. De aici ar trebui să înțelegem, nu neapărat că mesagerul este imaculat, ci faptul că și noi, dar și mesagerul, facem parte dintr-un context mult mai larg, mult mai important, care urmărește o anumită finalitate. Finalitatea nu suntem noi cu nevoile împlinite, cu dorințele împlinite, ci, după cum vom vedea în această săptămână, direcțiile majore ale vieții sunt centrate pe elemente mult mai complexe. Forma aceasta de egocentrism, cea care devine o barieră și care nu ne permite să facem o separare între semințele bune și cele rele, fie personale fie ale celorlalți, nu este un element pozitiv. Egocentrismul este ceea ce ne oprește din a înțelege rolul pe care îl avem în acest moment față de cei cu care interacționăm, față de comunitate, față de rasa umană în ansamblu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu disprețui ceea ce nu înțelegem. Procedând așa, ne îndreptăm atenția către ceea ce este esențial și avem mai multe șanse sa atingem nivelul cerut. Chiar dacă este o săptămână dominată de conflicte, alegerile personale, cele bazate pe experiențele acumulate cu atât de mult efort, ne pot ajuta să fim în afara acestor forțe de distrugere.

Oamenii devin obstacole. Prea multe recomandări și prea puțină atenție. Se alege un drum dificil pentru a ieși dintr-o încurcătură. Atitudine critică. Ne interesează bogățiile. Depășim o limită într-un domeniu. Trecem într-un alt plan al gândirii. Se refuză participarea la un demers public. Ne gândim prea mult la viitorul care sperie. Avem nevoie de toleranță.

Cei care se așteaptă că această săptămână va fi foarte liniștită vor avea o surpriză neplăcută. Chiar din dimineața acestei zile, când Soarele va trece pe zodia Scorpion, vor vedea că lucrurile nu au cum să fie liniștite, nu pot fi încadrate în această zonă pentru că le este hărăzit să se consume intens. Dacă ne gândim la deviza generală a acestei săptămâni înțelegem și cum anume acest interval va fi foarte agitat și ce rol va avea de îndeplinit în acest interval trecerea Soarelui pe zodia Scorpion. Pentru mulți, poziția aceasta poate însemna o atracție către tehnici de purificare, de manipulare, apelarea la anumite instrumente de lucru fără a ține cont de impactul pe care utilizarea acestora îl are asupra omului obișnuit. Dacă în această primă zi a săptămânii Venus nu s-ar fi aflat într-o relație proastă cu Junon nu am fi vorbit despre ambiții care devin mari prin supradimensionare, ci am fi vorbit despre dorințe simple, de armonie și bună conviețuire, de progres într-un spațiu cunoscut.
Nu putem trece cu vederea faptul că intrarea Soarelui zodia Scorpion înseamnă contactul cu putere. Scorpionul este un semn de putere și lucrurile frumoase care până acum s-au desfășurat de la sine, fie prin impactul planetei Venus de pe zodia Balanța, fie prin impactul altor conjuncturi astrale, vor fi acum supuse unui test foarte dur, adică vor trece printr-un proces de verificare. Primul proces de verificare vine spre noi prin atitudinea critică pe care cei din anturaj o au în mod gratuit. Dacă trecem de acest obstacol, fie pentru că avem resursele necesare, argumentele care ne sunt cerute, că suntem înconjurați de oameni care nu ne solicită într-un mod periculos, schema aceasta astrală patronată de trecerea Soarelui pe zodia Scorpion și de împlinirea unui unghi negativ între Venus și Junon, ne oferă argumente pentru a înțelege mult mai bine toleranța. Toleranța nu reprezintă o zonă în care oamenii își anulează propriile opinii, renunță la convingerile personale, se desprind de opiniile care i-au definit până într-un anumit punct pentru a fi de acord cu cei din jur. Toleranța vine în primul rând din înțelegere. Un om care consideră că este tolerant, dar atunci când este pus în fața unei situații neobișnuite, cu care nu s-a mai întâlnit sau pe care a demonstrat până acum că nu o mă poate gestiona, are reacții dure, strivește binele celuilalt și provoacă o mare suferință nu este un om tolerant, ci o persoană care coabitează cu anumite energii, care urmărește să aibă în jurul său o atmosferă confortabilă, dar care este atât de laș încât nu se poate împotrivi răului pe care îl vede și îl recunoaște. Cei care doar se cred puternici, dar nu reușesc să demonstreze lucrul acesta, vor avea un 23 octombrie solicitant, marcat de dezamăgire și de amintiri triste. Toate aceste elemente îl încurajează să se izoleze, fără a-i opri însă accesul la putere. Există o magie care vine asupra noastră pe 23 octombrie. Până și aceste persoane orientate în modul indicat mai sus sunt așteptate ca la un moment dat, sub impulsul voinței personale sau sub impulsul unei presiuni exterioare, să se apropie de echilibru. Atât de profundă este toleranța acestei zile și atât de necesară!
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre ceea ce este dificil, foarte dificil sau imposibil de rezolvat cu instrumente comune. Pentru a obține o audiență, pentru a capta atenția celorlalți, pentru a fi ascultați sau pentru a obține locul pe care ni-l dorim avem nevoie acum să facem un sacrificiu, să oferim o ofrandă, poate chiar aceste convingeri care ne spun că limitele nu pot fi depășite. Deși pare abstractă, această situație ne ajută să descoperim că avem resurse despre care nu am știut nimic, că dincolo de limitele în care credem chiar există ceva mai bun. Este clar că, și nu doar astrologia spune lucrurile acestea, ci, în general, toate științele ezoterice, omul progresează atunci când este încercat, când este provocat, ba mai mult, ajunge să se cunoască atunci când descoperă că puterea în care a crezut nu este singura putere, ci că mai există o putere, cea pe care nu a conștientizat-o așa cum trebuie sau poate nu a conștientizat-o niciodată, care este, în realitate, puterea cea adevărată.
Așadar, zona aceasta a toleranței ne încearcă foarte mult, nu doar acum, pe 23 octombrie, ci toată săptămâna. Momentul de față ne pune în temă față de o contradicție cu propriile emoții, fie avem așteptări prea mari de la ceilalți, fie ne-am construit o imagine complet ireală față de cum sunt, ce pot să facă ori ce nivel au atins. Acesta este momentul când toată contradicția se poate risipi și viitorul să fie mult mai ușor de înțeles.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea instrumentele de lucru ale zilei de 23 octombrie ca pe niște pârghii pe care le putem accesa pentru a nu considera că toleranța este ceva impus. La toleranță se ajunge prin înțelegere pentru că înțelegerea este cu adevărat o forță care ne deschide către marile surse ale puterii. Mulți folosesc energia zodiei Scorpion pe distanțe scurte, pe reacții scurte, cele care, de altfel, se dovedesc a fi și foarte eficiente. Puțini știu că această energie poate fi folosită pentru mai mult.

Se caută siguranța de sine. Presiune socială. Viața curată este atacată. Inspirație specială exprimată într-un mediu nespecific. Proiectele pe termen lung sunt susținute de omul superior. Ambiția salvează. Încurajare. Procese discrete care se rezolvă imediat. Rezervele sunt bune. Ne desprindem de un rău. O realizare se cristalizează. Suntem afectați de o manieră nouă de opiniile celorlalți. Securitatea vieții personale este importantă. Avem nevoie de o nouă metodă de calcul. Nimeni nu iubește regula, dar toți apelează la ea.

Relația bună pe care Luna o are acum cu Axa Dragonului, dar și relația bună care se împlinește între Neptun și Junon, apoi relațiile bune pe care Mercur le are cu cele două elemente astrale indicate mai sus (Neptun și Junon), ne arată că 24 octombrie este o zi de mare transformare, una care ne salvează dintr-o mare încurcătură. În realitate, lucrurile nu sunt foarte clar orientate în această direcție. Momentul de față ne vorbește despre bucurie doar dacă mai avem încă o picătură de putere, doar dacă mai avem resurse după tot efortul ultimelor săptămâni. Mulți vor ajunge să se întâlnească cu reușita, dar să nu se poată bucura de ea pentru că nu mai au putere, timp, nu mai au cu cine.
În 24 octombrie primim informații suplimentare despre securitate, despre sensibilitatea pe care ne-am protejat-o pentru a ne bucura de o viață sigură, de un loc de muncă stabil, de o relație bazată pe încredere. Este clar că prin conjuncturile astrale pe care le-am parcurs până acum nu ne-am împrietenit cu regula, nici cu disciplina, nici cu ceea ce se asimilează printr-o presiune exterioară. De aceea este nevoie de o suplimentare a informațiilor. Nimeni nu iubește regula, dar în 24 octombrie toți vor apela la ea. Unii vor invoca reguli personale, cele pe care și le-au format în lungi perioade de experimentare. Alții, din comoditate, vor face apel la regulile celorlalți. Oricum ar fi, 24 octombrie este o zi de mare sensibilitate, când descoperim cât de simplu este să facem apel la atitudinea care ne rezolvă problemele, care ne îmbunătățește capitalul de imagine, care ne face să fim mai profunzi și mai puternici. Nu este pentru prima dată când ne întâlnim cu un asemenea îndemn astral, dar zona aceasta a coerciției, a puterii care crește prin similitudine nu a mai fost experimentată până acum. În cuvinte mai simple, ne simțim mult mai puternici alături de oameni care simt și gândesc la fel. Acum nu ne mai temem sau nu ne mai este rușine de ceea ce gândim. Faptul că întâlnim oameni care gândesc și simt la fel este un mare avantaj.
Un alt element al zilei de 24 octombrie se referă la puritatea sufletească. Suntem inspirați, în mare parte să ne conturăm propria identitate, dar mai avem în continuare de lucrat la capitolul rafinament. Toate unghiurile care se împlinesc acum ne vorbesc despre expresivitate și despre putere. Nu ne vorbesc și despre rafinament. De aceea omul cu adevărat profund va considera pe 24 octombrie că este nevoie de o nouă metodă, este nevoie de un nou mod de a privi lucrurile, are nevoie să respecte cu mai multă atenție reguli noi, bune, verificate. Cine reușește, spre seară, când relația bună dintre Mercur și Junon se definitivează, să privească lucrurile acestea prin inspirație, va fi cu adevărat un om câștigat și își va pregăti, încă din seara aceasta, momentul de respiro de mâine.
Prin urmare, 24 octombrie ne vorbește despre ceea ce ne salvează cu adevărat. În momentul acesta, când tot ceea ce este pe zona publică pare să se rezolve de la sine, atât prin ceea ce ține de imagine, cât și prin ceea ce ține de patrimoniu, unii nu mai au timp să se gândească la lucrurile mici, la faptele mărunte, la propria intimitate. Consideră că tot ceea ce trebuie să îi înnobileze stă în această realizare socială. Lucrul acesta nu spune decât că toată atenția lor din ultimele săptămâni a fost îndreptată către recunoaștere socială. Cei care nu au urmărit lucrul acesta, care s-au resemnat, care nu sunt interesați de reclamă, de faimă, de ceea ce ține de identitatea socială, își îndreaptă atenția acum către securitatea personală. Securitatea personală, pe 24 octombrie, vine printr-o schimbare. În timp ce alții se bucură, petrec, își fac planuri de viitor și cred că satisfacția de acum nu va ține mult timp, cei profunzi se retrag, se ascund, caută adevărata esență a vieții. Nu se poate anticipa din această prezentare cu caracter general dacă o vor găsi. Se știe însă că alegerea lor este semnul că, pe viitor, până la finalul acestui an, dar și în anul următor, opiniile acestor oameni care au acum nevoie de solitudine vor fi absolut esențiale pentru cunoaștere, sănătate, evoluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne opri acum doar asupra regulii. Regula și ceea ce o definește poate fi un obstacol în a vedea care este forma fericirii. Să fim oameni corecți, să fim atenți ca faptele pe care le facem să nu rănească și să nu distrugă binele celorlalți, dar nu pentru că există o schemă, o regulă, o comandă, adică o coerciție. Să facem lucrul acesta pentru că așa ne dictează conștiința.

Moment de respiro. Se găsește o soluție pentru o dependență. Primim noi teme pentru acasă. Ceilalți au asupra noastră o influență benefică. Aroganța este văzută mult mai clar. Se găsește o soluție la imoralitate. Blocaj depășit. Timpul este rătăcit. Complicații profesionale. Ieșim ușor dintr-un bucluc.

Prima zi de tranzit al Lunii prin zodia Capricorn ne oferă un moment de liniște. Unii vor percepe acest moment de liniște ca pe unul de respiro, când rămân cu gândurile lor, cu intențiile lor, dar și cu grijile lor. Totul se desfășoară într-un cadru personal, intim, fără a fi expuși atâtor constrângeri, după cum am văzut că ni s-a întâmplat în primele două zile ale săptămânii. În egală măsură, 25 octombrie este și o zi de voință, moment în care suntem dispuși să privim cu mai multă atenție către propriile greșeli, să ne deschidem către metode eficiente, verificate în timp, să fim mult mai atenți la oamenii care până acum au făcut ceva cu viețile lor.
Dar pentru că nu lăsăm să se vadă frământările pe care le avem nu înseamnă că ele nu există. Pentru că, încă de dimineață, se împlinește careul Luna-Marte, această preocupare față de eficiență, față de “mai mult”, “mai puternic” sau „mai bun” transformă interiorizarea într-un moment de contracție. Facem un efort să ne amintim, să acceptăm, să tolerăm ori să respingem o credință falsă sau credința în obstacol. De altfel, lupta acestei zile va fi dusă în mod special cu credințele false sau cu convingerile la care, până acum, am apelat fără nicio problemă. Vom vedea că perspectiva bună a lucrurilor nu poate veni decât acolo unde există liniște. Așadar, lupta pentru liniște este o acțiune cât se poate de serioasă, de responsabilă și de necesară.
Este adevărat, toată această preocupare responsabilă îi poate zdruncina pe tineri, pe oamenii neexperimentați, pe cetățenii care sunt puși acum să decidă pe baza unor informații cărora, de-a lungul acestui an sau în anii din urmă, nu le-au acordat nicio importanță. Mecanismul astral îi va face pe acești oameni să se simtă bine că sunt integrați într-un proces de decizie, iar liniștea aceasta exterioară, socială, creată de importanța ce le este acordată acestor ființe, prin smulgerea lor din ignorare și implicarea lor într-o decizie colectivă, poate avea într-un for intim și un efect negativ, de grijă suplimentară, de frică. Acesta, însă, nu durează.
Prin urmare, 25 octombrie ne îndeamnă să acceptăm această formă de analiză pentru că avem nevoie, chiar dacă lucrul acesta se întâmplă doar din când în când, să gândim pentru binele personal altfel decât prin simțuri sau prin necesitate. Se urmărește acum atingerea liniștii fără renunțare, fără despărțire, ca și cum aceasta reprezintă efectul altor acțiuni. Am văzut, de-a lungul acestui an ne-am mai întâlnit cu astfel de recomandări, dar acestea au fost sugerate la momentul respectiv în mod direct, ca o prioritate. Nu s-a urmărit atunci adoptarea unor atitudini care să producă liniște, ci s-a recomandat abordarea liniștii în mod direct. Acum lucrurile sunt construite altfel. În felul acesta, nu ar trebui să fim surprinși dacă ajungem la liniște făcând lucruri simple, citind, plimbându-ne sau realizând operații complexe, în mare viteză. Deși pare abstractă, metoda aceasta conține elemente practice ușor de observat și de înțeles la momentul la care se vor consuma. Procedând așa, vom vedea că și blocajele sunt depășite mai ușor și că, soluțiile de acum pot fi aplicate și în cazul în care în ultima perioadă ne-am preocupat de rafinarea propriei structuri. Liniștea atinsă în modul acesta devine un antidot împotriva vulgarității, agresivității, a unui rău care nu poate fi doborât dacă este abordat frontal.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că la forma aceasta de liniște nu se ajunge prin grijă, ci prin împăcare. Să fim, așadar, împăcați cu sine, oricât de multe suntem obligați să facem, oricât de puțin alegem să facem. Împăcarea cu sine nu trebuie, însă, să ducă spre resemnare. Împăcarea cu sine înseamnă a fi mulțumit de măsura a ceea ce faci și ești.

Combinații ciudate. Progres. Personalitatea se modelează după sursele de putere. Se evită decadența. Comportamentul obraznic este și răuvoitor. Slăbiciunea este ascunsă cu mare dibăcie. Drumul ocolitor este evitat. Imaginație constructivă. Putere de dominare. Impunere ușoară. Se face față cu brio la o presiune. Compromisuri ciudate. Sănătatea este afectată de abuzul de putere. Străpungere.

Conjuncția Soarelui cu Jupiter ne aduce confirmarea că suntem pe drumul cel bun, că am făcut ceea ce trebuie până acum și, în plus, ne spune și că a sosit momentul să ne bucurăm de ceea ce am acumulat. Pentru unii, momentul de față vine cu o avertizare. Ceea ce a făcut până acum și nu a fost bun este pe punctul să se dezintegreze. Vor reuși să repare acest neajuns dacă fac trimitere la bun-simț, la rezistență și la seriozitate. Omul care poate face lucrul acesta va vedea că poate fi și optimist chiar dacă nu este atât de norocos precum îi vede pe cei din preajma sa, chiar dacă i se pare că nu prea are cu ce se lăuda, nu prea are motive de bucurie. Scopul principal pentru care trebuie să trecem prin acest gen de experiență este de a deveni mai creativi. Luna va trece în noaptea de miercuri spre joi prin conjuncția cu Pluton și lansează provocarea de a devia de la cale. În felul acesta, chiar de dimineață, ne vom gândi că poate nu ar trebui să procedăm așa cum am făcut în zilele anterioare, să luăm taurul de coarne, să fim direcți, să ducem problema până la capăt foarte repede, ci ar trebui să o pornim pe un traseu ocolitor.
O altă problemă a zilei de 26 octombrie este cea dată de teama de pedeapsă. Mulți vor parcurge această zi cu o greutate legată de gât, fiind îngroziți de cadrul general în care își duc traiul de zi cu zi. La fel cum am indicat și la începutul acestei analize, dacă nu au rezultate le este clar că în momentul de față nu au de ce să se bucure. Intensitatea adusă de conjuncția Soare-Jupiter va trece pe partea cealaltă a baricadei, va amplifica o dezamăgire, îl va ajuta pe cel în cauză să conștientizeze mult mai intens, nu binele, pentru că acesta îi lipsește, ci grijile și problemele pentru că acestora le-a acordat atenție sporită în ultima perioadă. Cei care nu-și pot face acum un inventar vor privi spre evenimentele zilei de 26 octombrie cu durere. Se vor simți pedepsiți de destin, vor considera că lipsa care îi înțeapă acum este, de fapt, o sancțiune.
Nu trebuie însă să uităm că această conjuncție se realizează pe zodia Scorpion, acolo unde Jupiter se află de puțin timp. Este clar că indiferent de orientarea individului rezultatul a ceea ce se consuma acum trebuie să fie o dovadă de putere, deși ne-ar prinde bine dacă ar fi și una de măiestrie, însă timpul scurt de când Jupiter a intrat pe Scorpion nu ne ajută în sensul acesta. Ideal ar fi să nu ne lăsăm dominați de această putere, să nu ajungem la conflicte. Orice formă de impunere, prin puterea suplimentară primită din partea acestei conjuncturi astrale, se transformă acum în abuz. De aceea nu putem considera că lucrurile merg de la sine spre bine doar pentru că suntem ajutați să facem un inventar al binelui. Jupiter se află în continuare în fereastra opoziției cu Uranus și este foarte posibil ca binele acesta pe care îl căutăm să fie evidențiat doar pentru că poate în această perioadă să compenseze o problemă de nesiguranța în relații. În cuvinte mai simple, ni se pare că este de maximă importanță să ne înconjurăm de oameni cu resurse bogate doar pentru că până acum ne-am dorit să fim înconjurați de aceste persoane pentru a ne rezolva mai ușor problemele curente și nu am avut nicio șansă. Forma aceasta de inventariere trebuie să depășească, fie ca vrem fie că nu vrem, condiția necesității de acum. Avem nevoie să privind totul dintr-un cadru mult mai larg pentru ca liniștea la care ajungem să fie reală, nu una conjuncturală.
Prin urmare, 26 octombrie ne vorbește despre probleme care se pot rezolva mult mai ușor dacă suntem deschiși spre o înțelegere superioară, făcând apel la mai multe date, la mai multe persoane, luând în calcul mai multe variante de rezolvare. Este adevărat, nu suntem ajutați să facem lucrul acesta la un nivel atât de înalt, ci toată putere suplimentară pe care o primim va merge mult mai ușor către o administrare a bunurilor materiale, către binele care împlinește o nevoie imediată. De aceea ar trebui să fim înainte de toate responsabili pentru că binele care va veni spre noi acum îl așteptam de mult timp. Acolo unde oamenii greșesc, abuzul de putere va consuma mai repede din resursele personale și cel în cauză va ajunge mult mai ușor la conflicte sau la boală. Dar această zi nu este în totalitate atât de sobră. Cei care își vor petrece timpul acum preocupându-se de treburi casnice, punând diverse obiecte în ordine sau schimbându-le locul, făcând curățenie, vor descoperi obiecte ascunse, unele dintre ele cu o mare încărcătură emoțională. Contextul astral de acum nu ne vorbește despre a găsi obiecte pierdute, ci despre a de a redescoperi puterea de care am uitat, pe care am pierdut-o sau care s-a rătăcit. Acesta este scopul pentru care instrumentul fizic al puterii trebuie găsit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți mai mult la stare decât la acțiunea în sine sau decât la formulare. Nu înseamnă să le ignorăm pe toate celelalte de dragul stării sufletești, ci înseamnă că avem nevoie să devenim puternici prin amprenta emoțională a momentului.

Conduită rectificată. Se plătește un preț pentru liniște. Se caută un nou loc de odihnă. Corectarea presupune întoarcerea la o faptă rea. Rememorare dureroasă. Inventivitate neplăcută. Corupție. Soluțiile personale nu sunt acceptate, deși sunt foarte bune. Probleme cu gelozia. Tensiune care nu se rezolvă pe moment. Luptă cu morile de vânt.

De multe ori ne-am întrebat de ce este nevoie să se facă, din când în când, o separare a oamenilor după calitatea pe care o au, după abilități, după sensibilitate. Pe 27 octombrie, când Luna își încheie tranzitul său prin zodia Capricorn și va intra pe zodia Vărsător, vom fi suficient de flexibili, de deschiși și de abil în a observa la ce anume ne folosește. Fiecare va avea propriul său argument, fiecare își va explica prin metode proprii la ce este utilă această diferențiere. Având în vedere că nu ne putem separa de relațiile complicate ale celorlalte zile, este foarte posibil ca pe 27 octombrie să fim tentați în a face această separare după criterii superficiale, după noroc sau ghinion, după avere, după viteza de răspuns sau disponibilitate. Împărțirea oamenilor în ființe mediocre și ființe profunde cere însă criterii mult mai consistente.
Toată această orientare este susținută din punct de vedere astral prin faptul că Luna, pe ultimul sector de tranzit al Capricornului, va împlini, de dimineață, un careu cu Uranus. Apoi, pe primul sector de tranzit prin Vărsător, adică seara târziu, va împlini un careu cu Jupiter. De aici înțelegem cât de important este pentru echilibrul emoțional, pentru sănătatea fizică, dar și pentru orientarea din următoarele săptămâni să ne explicăm conflictele de acum, nu doar prin reacții personale, nu doar prin ceea ce avem sau deținem, ci și printr-o anume calitate pe care o persoana cu care interacționăm o deține. Abia acum reușim să vedem foarte clar de ce deviza săptămânii, în special prima parte a sa, face trimitere la separarea semințelor bune de semințele rele. Diferențierea pe care o vedem acum foarte vizibilă între oamenii profunzi și cei mediocrii are, de fapt, la bază semințe cu aceeași calitate. Așadar, momentul de față, cel definit de o calitate, o trăsătură este un element asupra căruia s-a lucrat mult timp, o simplă reacție. Ar fi nedrept să nu luăm în calcul lucrul acesta, să nu considerăm că poate intensitatea reacțiilor personale este susținută și de faptul că dintr-o lume nevăzută, dintr-un cumul de factori, de luni sau poate chiar de ani de zile, lucrurile acestea au fost alimentate, creditate, susținute. Un pasionat de esoterism nu va ignora aceste corelații doar pentru că lumea fizică nu le poate explica. La fel, doar pentru că de-a lungul acestei săptămâni am fost puțin cam dezamăgiți de cei din jur, nu trebuie să credem că binele pe care-l primim acum este întâmplător, făcut din plictiseală sau din ignoranță. Conform ecuației astrale a zilei de 27 octombrie, toate aceste elemente sunt clare.
Prin urmare, 27 octombrie ne ajută să ne corectăm comportamentul, să ni-l rectificăm, pentru a scoate în evidență ceea ce este real. De multe ori suntem tentați să acordăm circumstanțe atenuante sau să judecăm printr-o viziune exclusiv subiectivă o anume situație. A fi obiectiv înseamnă a lucra cu sine în modul acesta și a nu fi ascuns, adică a fi transparent cu rezultatul la care ajungi. Desigur, dacă lucrul acesta nu a fost făcut până acum nu ne putem aștepta la performanțe. Pentru că îndemnul astral este la fel pentru toți, în compensație, un om nepriceput la lucruri de genul acesta va inventa. Spune că acestea sunt observațiile personale, deși ele nu sunt decât niște proiecții, niște invenții, expresii ale unei imaginații bolnăvicioase. La fel ca și în zilele anterioare, rezultatul trebuie să fie în consonanță cu expresia puterii. Cu cât va fi mai dezechilibrat, cu cât mesajul va fi încărcat de mai multă agresivitate, cu atât rezultatul va fi mai aproape de vulgaritate, furt, corupție. În cuvinte mai simple, efortul acesta de obiectivare va consuma atât de multă energie pe cât de multă energie consumă un individ care nu vrea să citească o carte, dar este obligat să o facă. Lucrul acesta este vizibil pentru că într-o situație de genul acesta nu este vorba doar despre a citi o carte, ci despre a participa la actul cititului care presupune a sta pe scaun sau pe un fotoliu, adică a avea răbdare, a parcurge cu privirea cuvintele, a le înțelege, a surprinde ideile scriitorului, a face conexiuni, a vizualiza/reprezenta mesajul citit, a reține esența a ceea ce s-a parcurs. La fel, și procesul acesta de separare a ființelor profunde de cele superficiale este mai mult decât o banală încadrare. De aceea, vom vedea astăzi oameni care sunt cuprinși de un mare neastâmpăr și nu știu de ce, pentru că în mod concret nu se întâmplă ceva fizic prin care să-și explice agitația.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi indiferenți față de o observație personală. Suntem ajutați să gândim mai mult sau altfel, mai profund sau selectiv.

Sentiment gratuit de superioritate. Inteligență. Atracție către lucruri ciudate. Se ratează un start. Hotărârile sunt luate prea repede. Nevoie de confort. Se caută prea ușor un argument. Demobilizare. Lovitura de grație. Investiție eficientă. Gândurile sunt controlate. Sănătatea este afectată de tensiunile exterioare. Capcană.

Ecuația astrală a zilei de 28 octombrie ne pune la încercare răbdarea, rezistența la efort și gândul că avem din partea unui for superior o mare susținere pentru a trece dincolo de cele mai mari obstacole ale acestei săptămâni. Relația proastă dintre Venus și Pluton face trimitere la constrângeri pe care le-am acceptat, pe care nu le-am refuzat pentru că am avut față de ele plăceri vinovate, o toleranță greu de înțeles pentru un om rațional. Vorbim, așadar, despre seninătatea de a face rău pusă pe picior de egalitate cu seninătatea de a face bine. Este clar că toată experiența zilelor anterioare ne-a ajutat să facem o încadrare mult mai corectă a calităților personale, să vedem cât de talentați sunt cei cu care interacționăm, cât de buni și cât de vulnerabili au fost la factorii de transformare pe care i-au întâlnit de-a lungul verii. Acum observăm ceea ce i-a motivat foarte mult sau ceea ce i-a ajutat să crească mult într-un timp foarte scurt. Dacă avem un dram de înțelepciune, dacă avem un spirit de observație suficient de dezvoltat putem să vedem și care au fost forțele care am încercat să îi oprească de pe acest traseu, să-i întoarcă din drum, să le schimbe motivațiile pe care le-au avut pentru creștere și dezvoltare.
Nu încape discuție că 28 octombrie este o zi foarte încărcată a acestei săptămâni și, desigur, a lunii octombrie. Elementul cel mai dificil al prezentului este cel legat de momentul de renunțare pe care nu-l vom privi ca pe o capcană, ca pe o plasă întinsă pentru a merge mai departe. Acest moment de renunțare este cu adevărat capcana zilei de 28 octombrie care ne poate întoarce în timp cu luni sau poate chiar cu ani de zile, punând în dificultate relațiile frumoase și credibilitatea pe care o avem în comunitate.
Ideal ar fi să nu ne temem de ceea ce ne amenință, de ceea ce încearcă să ne controleze gândurile, de factorul coroziv care ne afectează sănătatea. Tensiunile de acum nu pot fi rezolvate prin acțiune în forță, prin atitudine categorice, nici prin luptă. Cel care nu ascultă de vocea conștiinței, care nu respectă o recomandare a celor înțelepți, care au mai trecut prin așa ceva, care nu ține cont de nicio opinie, va cădea în această capcană a renunțării și va considera că este foarte puternic pentru că face așa ceva, va crede că este cu mult deasupra celorlalți pentru că el poate renunța și renunțarea lui arată că este stăpânul propriului destin, că el hotărăște pentru sine. El nu poate hotărî pentru sine, ci împlinește doar una din trăsăturile astrale foarte delicate ale acestei perioade care ne vorbește despre discernământ și, de asemenea, și despre absența lui, care ne arată cât de important este să fim în echilibru fără a disprețui, dar ne și lasă în voia disprețului ca și cum ne oferă ofrandă unor forțe subtile despre care nu suntem încă pregătiți sa aflăm ceea ce trebuie.
Un alt element foarte important al momentului face referire la ușurința cu care ne putem controla gândurile, impulsurile, mai ales în situația în care ne întâlnim cu oameni care simt și gândesc la fel. Relația bună pe care Mercur și Pluton o finalizează în dimineața acestei zile ne vorbește despre ceea ce ne încurajează, despre calitățile pe care le avem și pe care nu le-am folosit mult timp, nu despre capcana în care am putea cădea dacă suntem prea pătimași sau inflexibili.
Prin urmare, 28 octombrie este o zi care ne ajută să ne redefinim nevoia, confortul, grijile și provocările vieții. Dacă avem suficient de multă determinare pentru a le vedea pe acesta exact cum sunt, dacă avem curajul să privim adevărul în față, reușim să identificăm și problemele pe care le-am avut din cauza minciunilor celorlalți, din cauza răutăților pe care aceștia le-au făcut cu mare bucurie. Acolo unde lucrurile se reglează, vorbim și despre o revigorare a stării de sănătate prin gânduri bune, prin idei frumoase, nu prin ascunderea stărilor vicioase, nu prin autoamăgire. Avem puterea să facem lucrul acesta pentru că Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Vărsător, îi face pe oameni capabili să lucreze cu noțiunile, interesați de ceea ce se află dincolo de certitudinile cu care au lucrat până acum. Este adevărat, nimic din ceea ce ni se întâmplă acum nu ne oferă garanția succesului, dar poate nici nu trebuie. Poate, în momentul de față, este suficient să fim doar deschiși pentru a intra în contact cu ceva frumos, nu doar o opinie, nu doar o idee, cât o forță subtilă care ne ajută cu adevărat să înțelegem ce anume trebuie să facem pentru a ne coordona singuri destinul.
Pentru omul comun, 28 octombrie este un moment când descoperă cauza unor tensiuni, când identifică faptul că disprețul pe care-l primesc din jur nu este un etalon și, poate, ar trebui să nu țină cont de el. Cel mai important element al acestei perioade, la care ne putem raporta și acum, este cel al discernământului, al separării semințelor bune de cele rele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa impresionați de forța cu care elementele negative se impun. Dacă suntem atenți la rău, răul ne va duce foarte aproape de capcana separării.

Subiectivitate. Coerență. Lucrări ciudate. Ne întâlnim cu un conservatorism. Atragem o pedeapsă. Rezolvări ciudate. Autojustificare. Participarea la evenimente de anvergură. Plictiseală. Scădere a popularității. Paradox. Ne întâlnim cu o poveste frumoasă. Retrocedare. Teamă de pierdere, de faliment. Lecție importantă despre sinceritate. Confuzie.

Prin faptul că, în dimineața acestei zile, Luna va trece prin Coada Dragonului, momentul de față ni se va părea unul încărcat de răspundere, nu doar de durere sau de nemulțumire. Prin trecerea Lunii prin Coada Dragonului nu aducem din trecut doar lucruri rele, ci și lucruri bune. Ceea ce se întâmplă acum, tocmai pentru că Luna activează o vibrație astrală cu totul aparte, pune în evidență o forță a destinului pe care am mai invocat-o și în săptămânile anterioare, dar în contexte diferite. Acum, ceea ce este determinare și curaj se transformă într-o forță care trebuie să definească vibrația personală, trebuie să scoată în evidență o trăsătură personală, un element care ar putea să-l facă pe cel în cauză celebru. Aici sunt incluse atât elemente care țin de aspectul fizic, dar și cele care țin de o notă emoțională sau chiar una spirituală. Așa cum am văzut și în celelalte zile ale săptămânii, reversul medaliei este lipsa de interes, scăderea popularității. Acolo unde oamenii nu reușesc, avem de-a face cu teama de singurătate, cu refuzul individului de a-și accepta propria condiție. Unii vor considera, așa cum am mai invocat și în alte analize, că nu s-au născut în țara care trebuie, în epoca pe care și-ar fi dorit-o, că nu fac parte din familia care-i reprezintă. Ca o compensare, unii vor lansa față de comunitate pretenții ciudate. Vor să li se ofere dreptul de a compensa acest neajuns, de a primi ceea ce nu au primit de la naștere. Această formă de retrocedare va fi, în realitate, o formă de evadare. În afara faptului că Luna trece prin Coada Dragonului și că împlinește un careu cu Mercur din Scorpion, semn că viclenia și inteligența speculativă nu ne ajută, celelalte unghiuri ale acestei zile sunt foarte bune. De aici se înțelege că avem toate calitățile necesare pentru a merge pe calea profunzimii, pentru a recupera timpul pierdut, pentru a înțelege ceea ce nu a fost cu putință să înțelegem de la începutul săptămânii și până acum. Sunt multe elemente care ne încurajează să fim relaxați, să ne destindem, să avem încredere în ceea ce înseamnă mersul firesc al lucrurilor. Cu toate acestea, neastâmpărul pe care l-am alimentat de-a lungul acestei săptămâni va fi în continuare o forță care ne va capta atenția.
Prin urmare, finalul săptămânii ne atrage atenția că diferența între recompensă și pedeapsă, pe aceste conjuncturi, este foarte mică, greu de sesizat pentru omul comun. 29 octombrie poate fi o zi de plictiseală, un moment în care ne autojustificăm, ne găsim tot felul de circumstanțe atenuante, iar rezultatul acestor acte duce la scăderea popularității. Pentru că de-a lungul acestei săptămâni au existat și oameni care s-au încadrat în definițiile astrale pe linia pozitivă, ziua de 29 octombrie poate aduce și interes pentru poveștile de succes, pentru informații care au fost căutate și altădată pentru că puteau fi așezate la baza unui confort psiho-emoțional, puteau fi folosite ca un factor de autoreglare. Nu ne referim aici la o persoană, la o idee, la o lucrare remarcabilă, ci ne referim la capacitate de creație în consonanță cu un etalon verificat în timp, adoptat de alții, unul pozitiv și profund. Pentru cel capabil să-și coordoneze cu adevărat firele destinului, 29 octombrie vine cu o mobilizare teribilă. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului le aduce acestor oameni recompensa pe care o meritau de mult timp. Trebuie să uităm că în această perioadă Saturn mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, iar relația bună a Lunii cu Saturn de acum poate face ca această recompensă a destinului să nu fie un element subsidiar, să nu fie un factor care lucrează în fundal, ci un element foarte vizibil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după răspunsuri, după feedback, după ecou. Avem nevoie să discernem, întâi intențiile bune de cele rele, și abia după aceea să vedem care este ecoul lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.