30 octombrie – 5 noiembrie 2017

30 octombrie – 5 noiembrie 2017 este săptămâna curajului de a fi, a paginilor rescrise și a puterii de a împlini ceea ce nu va mai putea fi schimbat niciodată. Înainte de a fi periculoasă, această săptămână este ciudată. Dacă scăpăm de sub control toată această ciudățenie, dacă pierdem din vedere că elementele neobișnuite trebuie raportate la un sistem de valori consolidate deja, atunci această săptămână poate deveni și periculoasă. Aceste ciudățenii pornesc de la negații pe care le formulăm mult mai clar decât înainte și pe care le vom avea toată săptămâna în centrul atenției. Din fericire, planeta Venus este un fel de înger păzitor al acestei săptămâni. În prima zi, când Mercur împlinește careul perfect la Axa Dragonului, semn de revoltă împotriva propriului destin, de rătăcire, ea împlinește o relație bună cu Axa Dragonului, aducând protecția și norocul acolo unde doare cel mai tare. La fel se întâmplă și spre sfârșitul săptămânii când Uranus încearcă și, pe alocuri, chiar reușește, să atenteze la încrederea în sine, la siguranța de sine, împlinind o opoziție cu Venus. Venus va avea ajutor atunci din partea lui Saturn și oricât de atenuat este mesajul acestei planete acum din cauza Lunii negre care este aproape, reușim să găsim maturitatea necesară pentru ca binele pe care-l primim, oricât de puțin este, să fie foarte util. În cuvinte mai simple, această poziție a lui Venus pe Balanță în sfârșit își face simțită prezența într-un mod eminamente pozitiv. Vorbim despre o frumusețe care trece dincolo de durere, oboseală, stres, boală. Vorbim despre o cumințenie a sufletului care poate fi vizibilă chiar și în momentele cele mai zdruncinate, în conflictele teribile. Vorbim despre încredere în sine chiar și atunci când realitatea din jur zdruncina, atentează la integritatea sociala a unei persoane. Fără acest apel la rafinament, la dreptatea simplă care nu acuză, ci doar încadrează, toată săptămâna ni se va părea încărcată de o mare greutate și fără înțeles. Prin acest element bun și special simțim că prindem curaj, avem de ce să ne mobilizăm pentru a schimba ceea ce se poate schimba acum și, prin puterea pe care o primim, să facem ca aceste modificări sau reconfigurări să dureze foarte mult.
Desigur, ca acest bine să se împlinească avem nevoie să privim cu responsabilitate ecuația fiecărei zile și să-i surprindem esența pentru ca la sfârșitul fiecărui moment, dar și la sfârșitul săptămânii, să ne fie mult mai clar ce am obținut. Întunecarea are consecințe mult mai grave în această săptămână decât în ultimele luni. De aici se înțelege că nu contează cantitatea, așa cum am văzut și pe alte conjuncturi astrale, ci contează calitatea. Oricât de puțin înțelegem, oricât de puțin ni se clarifică, este suficient. Societatea de consum îi face pe oameni să fie lacomi pentru că acest viciu face ca, în mare parte, economia de piață să existe. Când acest serviciu este dus și în alte structuri ale rasei umane, în plan afectiv sau în plan mental, lucrurile devin mult mai grave. Trebuie să ne păstrăm integritatea morală, chiar și atunci când ne întâlnim cu partea întunecată. Reperul este, așa cum am indicat mai sus, apelul la rafinament, la o dreptate care nu acuză, ci doar încadrează. Având această lumină în palme putem merge pe orice traseu, dar, din fericire, nu se va întâmpla ca traseul să fie ales la întâmplare. Mulți vor avea impresia că au nevoie de acest reper doar pentru a se proteja de ceea ce este rău și coroziv. Impactul acestui reper este mult mai mare. Va reuși să-l ajute pe individ să-și găsească traseul cel mai simplu pentru a se strecura dincolo de acest zid al durerii, al traumelor sau, pentru cei harnici și profunzi, al ignoranței. Nu este nevoie să dărâmăm tot acest zid al suferinței, ci să trecem dincolo de el pentru totdeauna. Este clar că omul care eșuează în această săptămână va vorbi mult despre avere, despre orgolii, despre gelozie și va deveni mai puternic doar prin aceste elemente negative, atât de puternic încât toate aceste forțe negative cărora le dăruiește din energia sa până la finalul acestui an vor mușca din speranțele sale, din rafinamentul său, îi vor înghiții o parte din lumina pe care o are pentru a-l controla. Degeaba vom formula până la sfârșitul anului, în diferite momente, adevăruri credibile despre toată această dramă. Ideea nu este de a ne scuza, de a ne justifica, ci de a avea la momentul potrivit curajul de a trece dincolo de ea. Nu avem nevoie să facem această dramă mai reală decât am făcut-o până acum, ci ne este folositor să privim către ceea ce este frumos. Este adevărat, din descrierile pe care le vom regăsi în toate cele șapte zile ale acestei săptămâni, predomină această notă dramatică, însă ea a fost prezentată doar pentru a înțelege că doar atât trebuie să fie. Vedem furtuna, dar nu trăim pe o planetă a furtunilor. Amintirile frumoase ale vieții nu sunt create de furtuni. Cu toate acestea furtunile sunt reale, dar noi nu trăim pentru a ne construi o identitate a furtunilor, nu avem o cultură a furtunilor. Viața este definită de ceea ce se întâmplă frumos între două furtuni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti care a fost cel mai puternic episod al vieții când am fost în stare să intervenim, să ajutăm, să salvăm doar pentru că așa ne-a spus inima. A avea în minte acest reper înseamnă a ne aminti ce am ales să ne definească.

Negație. Revoltă împotriva destinului. Bogăția sperie. Nu se găsesc soluții pe termen lung. Șansă prin administrare. Eșec prin neastâmpăr. Frământări neobișnuite. Ghinioane. Senzații stranii. Condiționare venite din partea unei persoane dragi. Se pierde la capitolul răbdare. Excese. Soluția vine prin inteligență. Nevoie de confirmare. Echilibrul se menține prin încredere în sine.

În noaptea de duminică spre luni, Luna va intra pe zodia Pești și ne va atrage atenția asupra unui refuz. Nu se poate afla din această prezentare generală dacă refuzul pe care îl întâlnim în dimineața acestei zile, când Mercur se va afla într-un careu la Axa Dragonului, va fi menținut toată săptămâna. Momentul de față este, însă, puternic, dur, foarte vizibil. El va apărea în viziunea omului comun o dovadă de curaj, un semn că poate decide în cunoștință de cauză, să fie bun sau rău, să fie fericit sau trist, să fie eficient sau să nu facă nimic și, prin această schimbare, să își împlinească un ideal. În realitate, nu-și împlinește niciun ideal, ci își distruge echilibrul interior alegând să creadă în ceea ce nu-i mai folosește. Va fi tulburat, dar va crede că această dorință, acest nerv îl ține treaz. Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu-i va zdruncina această încredere în sine, ci, în cel mai fericit caz, se poate face trimitere la un etalon mai vechi de normalitate prin care să se diminueze aceste excese de putere.
Predispozițiile astrale ale zilei de 30 octombrie au însă o mai mare importanță pentru planul individual, decât pentru cel colectiv. Bucuriile și tristețile ne vin din partea celor dragi pe care suntem tentați să-i judecăm mai aspru decât altădată, față de care avem reacții exagerate. Relația proastă pe care Mercur o împlinește acum cu Axa Dragonului, cu câteva zile înainte de a părăsi zodia Scorpion, ne arată acea latură a vieții pe care am negat-o, cu care nu am fost niciodată de acord și pe care nu suntem dispuși să o înțelegem așa cum trebuie. Este adevărat, și de această dată echilibrul se menține prin încredere în sine, dar ceea ce experimentăm în momentul de față este mai mult decât o încrederea în sine, este ceva care merge mai mult către sfidare, aroganță. Așadar, cel care dorește să nu aibă un debut trist al acestei săptămâni, să-și îndrepte privirea către interior, să caute adevărul, chiar dacă acesta doare, și să-și înțeleagă propria revoltă. Cel care nu va face lucrul acesta va alege ceea ce este complicat, periculos sau otrăvitor. De aceea și frământările pe care le vor stârni acești oameni, încă din dimineața acestei zile, vor fi neobișnuite, greu de încadrat și vor lăsa impresia că evenimentele cu care lucrează sunt foarte mari și foarte ample, de aceea este nevoie și de gesturi pe măsură.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să înțelegem de ce de-a lungul vieții sau, în mod particular, de-a lungul acestui an al sintezelor, ne-am luptat cu sine, de ce am hrănit acest paradox al confruntării cu sine din care nu iese niciodată nimeni învingător. Refularea va fi vizibilă prin cuvinte, prin fapte, tocmai pentru că este răscolit un sector întunecat al firii pe care nu suntem dispuși să îl armonizăm. Unii se vor bucura pentru că se văd, în sfârșit, curajoși, îndrăznesc într-un sector de care nu s-au apropiat până acum, au mai multă putere. Ar trebui în momentul de față să vadă dacă puterea folosită este și flexibilă. Relația proastă a lui Mercur cu Axa Dragonului și bună a lui Venus cu Axa Dragonului cere această condiție a eficienței. Cel care este doar puternic și nu este și flexibil va ajunge foarte ușor la crize morale, se va exila, va simula maturitatea, va urmări prin tot ceea ce face să părăsească vechile activități, să fugă de încurcături, de complicații de natură relațională, să ocolească responsabilitățile. Fără flexibilitate un om puternic nu va rămâne rezistent la factorii de transformare pe care îi conțin evenimentele de acum. Cel care-și va folosi acum puterea în mod constructiv va vedea că ea nu creează goluri intime, nu jignește, nu deposedează pe nimeni, ci adaugă experiență experiențelor care există deja. Cel care va folosi curajul în mod negativ se va evidenția din marea masa de oameni prin ușurința cu care neagă. Simplul fapt că deținem puterea nu înseamnă că destinul schimbat în modul acesta va fi neapărat și bun sau că, pe mai târziu, vom fi împliniți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta să-i convingem pe ceilalți că schimbările pe care le facem în mod abuziv sunt bune pentru toată lumea. Ecoul faptelor bune va veni simplu, ușor, ca adierea zefirului într-o zi călduroasă de vară.

Juxtapunere. Interes pentru problemele celorlalți. Atitudine radicală. Adevărul este important doar dacă este privit prin viziunea de ansamblu. Ceea ce este mic și concentrat durează. Consecințe dezastruoase. Răsturnări de situație care sperie. Amăgire. Nepotrivire de caracter cu un colaborator. Risipă. Neputința de a-i demonstra perseverență. O problemă înflorește din nou. Aventura complică relațiile.

Ultima zi a lunii octombrie aduce un avertisment despre cât de ușor sau cât de greu putem lucra pe două fronturi. Este clar că în momentul de față trebuie să trecem prin genul acesta de experiențe pentru a ne demonstra, dar și pentru a le dovedi celorlalți că putem lucra în echipă. Prima componentă a acestei zile este cea legată de propria imagine, de viziunea pe care o avem despre noi înșine, despre destinul propriu, despre ceea ce este important de făcut.
Celălalt front pe care trebuie să mergem este cel al proiectelor mai vechi care cer continuitate. Aceste proiecte mai vechi am nevoie să își împlinească acum o ultimă etapă înainte de a se termina acest an. Asta înseamnă că viziunea de ansamblu nu ne permite să urmărim doar beneficii personale, ci să căutăm și calea de mijloc, să îmbinăm utilul cu plăcutul, să înțelegem care este locul pe care-l ocupăm în grupul de apartenență și cam ce avem de făcut până la finalul acestui an. Este posibil ca această observație să nu ne ofere informații noi, ci doar să confirme faptul că este necesar să fim în continuare consecvenți pe calea pe care am ales-o, dar să ne oferim și câteva momente personale pentru a ne înnobila viața și pentru a ne îmbunătății confortul. Unii se vor coordona după feedback-ul pe care-l primesc, după opiniile celorlalți, după experiențele care ajung la ei, care le sunt împărtășite, dar nici lucrul acesta nu este de preferat. Acolo unde seriozitatea nu este abandonată, viziunea de ansamblu asupra vieții personale, asupra contextului în care aceasta se desfășoară, va duce întotdeauna la rezultate foarte bune.
O altă problemă a zilei de 31 octombrie este cea legată de întârziere. Cu cât ne apropiem de sfârșitul zilei cu atât ni se pare că tot ceea ce trebuie să facem împlinim greu, integrăm cu mare dificultate într-o schemă cunoscută, este obositor sau enervant. Lucrul acesta este explicat din punct de vedere astral prin faptul că, spre seară, Luna va trebui să treacă prin conjuncția cu Chiron și, implicit, prin careul cu Saturn. Nu ne ajută dacă atunci când se pune problema adevărului îl alegem doar pe acela care confirmă evenimentele negative. Un om deștept va vorbi acum frumos și va ignora cuvintele urâte, își va aminti ceea ce i-a exaltat sufletul, i-a înfrumusețat viața, nu urâțeniile celorlalți. Tendința aceasta de a acorda mai multă atenție adevărului care doare decât adevărului care liniștește și înfrumusețează este indicatorul perfect care ne spune dacă facem ceea ce trebuie acum sau nu.
Prin urmare, finalul lunii octombrie ne oferă posibilitatea de a înțelege ceea ce este pierdut pentru a nu mai continua inutil, dar și ceea ce are nevoie de atenție pentru că finalul nu este acesta, el fiind proiectat undeva spre sfârșitul anului. Avem nevoie pe 31 octombrie să nu renunțăm la viziunea de ansamblu, dar, în egală măsură, să nu ne speriem de ceea ce vedem, auzim sau descoperim la ceilalți. Dacă ceea ce observăm și vedem devine o sursă de tristețe înseamnă că am ales să ne petrecem ziua de 31 octombrie prin mediocritate, că evităm orice formă de profunzime, de rafinament, de finețe. În plus, procedând așa vom alege să urmărim doar elementele conflictuale. Cel care se va detașa de această notă va avea capacitatea să vadă acum într-un mod foarte clar care sunt etapele următoare, cum este viitorul. Este clar că orice formă de expansiune, orice aventură, orice ieșire din ritm în această zonă a direcțiilor negative creează noi probleme ori le înflorește și mai mult pe cele care există deja. Rezolvarea va veni printr-un sacrificiu, asta dacă vom avea norocul să întâlnim o persoană frumoasă la suflet și la minte pentru a-l face în locul nostru. Ceea ce se creează prin întunecarea momentului se vindecă numai prin lumină dăruită.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ignora cu putere orice formă de conflict. Nu va fi ușoară această opțiune mai ales că adevărul cel mai convingător al zilei pare să prezinte doar ceea ce doare.

Se stabilesc noi reguli. Se discută despre slăbiciunile celorlalți. Durerea este mai puternică. Izbitură. Epuizare. Interes pentru transformare. Lipsă de putere. Se folosește o abordare nouă, dar este nevoie de multă atenție. Precipitare. Dezordine. Acțiune în forță.

Prima zi a lunii noiembrie ne avertizează referitor la anumite probleme care apar acum sau în zilele următoare și care se vor termina la finalul acestei săptămâni. Aceste probleme sunt legate de neînțelegerea unui mesaj, o dezordine, o modificare în mare grabă a unui program sau adoptarea unor impresii greșite pe care, deși nu ar trebui, ne promitem să le ținem mult, dar până la finalul acestei săptămâni se vor stinge. 1 noiembrie ne încearcă și pe credință, pe reguli sociale respectate corect, pe atitudini arbitrare prin care încercăm sa ascundem dezordinea de acum sau greșelile făcute în săptămânile anterioare. Cei care, de felul lor, sunt toleranți, nu vor avea un 1 noiembrie complicat, ci, poate, puțin mai încărcat la capitolul responsabilitate. Dacă dimineață, când se împlinește careul dintre Lună și Luna neagră, ni se pare că totul se răstoarnă, că mulțumirea nu poate fi întreagă, realizările sunt incomplete, tristețea nu poate fi nicidecum înlăturată, spre seară, când Luna trece deja pe zodia Berbec și împlinește opoziția cu Marte, ne va fi din ce în ce mai clar că insatisfacția din prima parte a zilei a avut forma aceasta pentru că am avut pretenții prea mari, pentru că ne-am lăcomit. Așadar, cea mai mare problema de acum este cea legată de coordonarea dorințelor sau de încadrarea lor conform mediului în care trăim. A fi acum prea lacomi înseamnă a folosi un aparat mai mult decât trebuie, a vorbi mai mult sau a spune ceea ce nu trebuie despre un subiect, a abuza de încrederea cuiva. Pentru că luna noiembrie lucrează cu sinteză aducătoare de noroc nu ar trebui nici de această dată să acordăm atât de mare importanță greșelilor, chiar dacă, prin atenție, ele se pot diminua. Noiembrie lucrează cu sintezele aducătoare de noroc și avem nevoie să ne fixăm atenția pe câteva elemente pozitive care au fost foarte active în lunile din urmă pentru că, în conformitate cu mesajul astral de-acum, acestea se vor înmulți.
Prin urmare, prima zi a lunii noiembrie ne avertizează că orice gând de separare se amplifică, orice dorință de a trăi în izolare, de a acționa separat de voința de grup sau împotriva acesteia primește o putere suplimentară, fie direct, fie prin transfer, ceea ce ne va suplimenta responsabilitățile sau ne va opri progresul. Pentru că Mercur se află în continuare pe zodia Scorpion, există multă curiozitate în a vedea și dintr-un alt unghi metoda de lucru. Oricât de curioși am fi, pe acest traseu al separării să nu mergem astăzi. Pentru că, pe acest context, chiar de dimineață, Luna va intra pe zodia Berbec, 1 noiembrie va fi dominată de precipitare, de reacții bruște, atât în bine cât și în rău, care pot produce impresii negative, șubrezi o prietenie, dezamăgi. Cel care, orice ar face astăzi, nu renunță la bun-simț, nu renunță la toleranță prin gând, prin sentiment, poate aborda orice traseu nou, în cazul său nu poate fi vorba despre derapaje ci poate, puțin, de o ușoară nerăbdare. Dacă cea mai mare parte a preocupărilor se bazează pe bun simț, nerăbdarea acestei zile va rămâne doar ca impresie, fără a produce efecte negative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu impune celorlalți restricții pentru că suntem nerăbdători.

Se discută despre o autoritate. Dezechilibru. Dezordinea schimbă prioritățile. Mirare. Șansa așteaptă la coadă. Bucuriile noi sunt încadrate după reguli vechi. Teamă de singurătate. Subiectivitate. Opțiunile sunt reduse. Se discută despre o umilință pentru a fi vindecată prin cuvânt. Nu se poate alege între detașare sau lăcomie. Suntem impresionați de suferințe. Faptele celorlalți sunt interesante. Rutină. Trebuie îndeplinită o condiție pentru a avea acces la fericire. Comportament obraznic. Evoluția se face în spirală. Se renunță la concentrare.

Unul dintre cele mai importante evenimente astrale ale lunii noiembrie se consumă în spațiul acestei zile, ca un ultim aspect, după ce Luna va avansa suficiente mult pe traseul pe care îl parcurge prin zodia Berbec. Careul Saturn-Chiron îi ajută doar pe cei care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, pe oamenii care au deja consolidată o calitate morală prin care sunt apreciați, cunoscuți sau admirați în comunitate. Ceilalți simt că se află într-o perioadă de formare, simt că toată creșterea și dezvoltarea se realizează greu, prin mare efort, prin mare consum.
Dacă în cazul celor deja orientați pe o cale a binelui lucrurile sunt clare și nu vorbim decât despre descoperirea unor noi defecte pe care, până la sfârșitul acestui an, să le încadreze corect și să le vindece, cei care nu au acest privilegiu se trezesc dintr-odată în fața unor probleme care vin din partea întunecată a firii. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Berbec și va trebui să treacă prin careul cu Pluton, cunoașterea spre care suntem îndreptați, drumul pe care ajungem are asupra conștiinței individuale un impact neplăcut. Astfel, neplăcerea momentului se va accentua dacă nu renunțăm la starea de agitație care a definit ziua anterioară, la neastâmpărul zilei de 1 noiembrie. Prin acel neastâmpăr vrem să ne ocupăm de noțiuni abstracte când situațiile cer o abordare practică și invers.
Dar lucrurile nu sunt atât de dramatice nici chiar pentru cei care au în continuare nevoie de timp pentru formare, pentru descoperirea binelui, pentru evoluție. În dimineața acestei zile Mercur și Chiron definitivează trigonul pe care l-au format încă din săptămâna trecută și prin acest unghi lucrurile se echilibrează sau măcar nu scapă de sub control. Dacă ne cuprinde o stare de tristețe, ea va putea fi diminuată sau transformată în ceva constructiv, dacă, sub impulsul neastâmpărului care ne-a rămas din ziua anterioară, stricăm ceva, găsim resursele necesare să înlocuim, ne oferim o explicație în așa fel încât rezultatul să nu fie dramatic. Și acest unghi dintre Mercur și Chiron îi avantajează mai mult pe cei care au preocupări profunde, care caută să se cunoască mai bine, să se dezvolte. Este foarte posibil ca din combinația celor două unghiuri invocate mai sus, acest proces de cunoaștere să treacă și prin rememorarea unor umilințe mai vechi. Dacă prin această rememorare nu ajungem la concluzia că opțiunile, alegerile pe care ar trebui să le facem sunt reduse sau suntem constrânși să alegem un anumit traseu, chiar dacă nu dorim lucrul acesta, rememorarea umilințelor mai vechi nu va face decât să ne ambiționeze și să concentrăm atenția pe un proiect personal grăbind, fără a strica nimic, îndeplinirea țintelor propuse. Aceste unghiuri aduc și preocupare față de mister, față de o altă abordare a inspirației, a intuiției ori, în variantele mai simple, despre cum anume trebuie să procedăm pentru a trăi mai simplu, prin sincronizare, prin schimb echitabil. 2 noiembrie este ziua în care înțelegem că abuzurile sunt rele, dar și momentul în care vedem care sunt efectele unor abuzuri mai vechi. În consecință, ne propunem acum să respectăm cu mai multă atenție regulile sau ne propunem să le înlocuim. Curățenia fizică, afectivă și mentală reprezintă o altă preocupare a zilei de 2 noiembrie prin intermediul căreia credem că devenim mai puternici, mai sănătoși, mai apreciați.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă hrana pe care am căutat-o și în săptămânile anterioare și doar unii au găsit-o, adică doar cei care au fost foarte serioși sau care au fost educați de-a lungul vieții să fie așa. 2 noiembrie este ziua în care un proiect personal este dus foarte repede aproape de final, grăbit să se împlinească după cum vrem sau frânat atât de mult încât până la finalul acestui an să fie nevoie de reluarea unor etape. Dacă renunțăm la viziunea de ansamblu, la echilibru, vom fi tentați să credem că această evoluție în spirală, conștientizată cu precădere acum, este o pedeapsă și că, de fapt, ea nu ne ajută să ne sincronizăm, ci ne face să ne pierdem timpul. Ar trebui să fim atenți la gândurile pe care le avem, la emoțiile pe care le preferăm pentru că această etapă bună a zilei de 2 noiembrie are și o continuare în ziua următoare.
O altă componentă a zilei de 2 noiembrie se referă la pericolul lăcomiei. De altfel, intrând deja în contact cu vibrația sintetică a lunii noiembrie, momentul acesta de lăcomie nu va fi atât de periculos precum au fost altele din lunile anterioare. Teama de pedeapsă, neîncrederea că terenul cel nou care ne atrage ar putea să fie încărcat de mai multe pericole decât am parcurs până acum ne face să punem prea multe întrebări sau să apelăm la opiniile celorlalți pe motiv că ele sunt mult mai bune, sunt formate cu mai multă responsabilitate, sunt mai valoroase. Orice am face, nici de această dată nu trebuie să considerăm că evoluția momentului se face prin separare. Cel care se separă, fuge, de fapt, de binele ce vine din exterior și care ar putea să fie cu adevărat salvarea momentului. Dacă ni se pare că cea mai bună soluție este evadarea, să ne îndreptăm atenția către interior și să descoperim de ce suntem atât de agitați, de ce ni se pare că fuga este soluția. Doar așa putem să ne apropiem de centru, de calea de mijloc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca reacțiile celorlalți după propria agitație. Agitația de acum ține de o problemă personală și ea trebuie stinsă.

Progres. Restabilirea binelui se face prin reper grafic. Poziția socială înseamnă bogăție. Nevoie de progres. Inspirație spectaculoasă. Gândul este constrâns. Deposedare. Voință puternică. Factorul principal duce spre autoconservare. Aspectul întunecat ale vieții este combătut dur. Dificultăți de adaptare. Viața merge mai departe prin lucruri frumoase. Suntem invitați la comunicare. Nevoie de progres. Supărarea este redusă la minimum.

Multe dintre aspectele pe care trebuie să le parcurgem în această zi ne readuc la viață dorința de bine, de echilibru, trec în planul secund demersuri proaste, greșelile făcute în săptămânile din urmă sau anumite stricăciuni săvârșite din ignoranță sau din precipitare. Venus și Saturn se află acum într-o relație foarte bună, la fel și Soarele cu Neptun. Atât în zona personală, individuală, intimă, dar și pe spațiul public lucrurile par să depășească o criză de identitate, par să se bazeze pe înțelegere, pe cunoaștere, pe armonie. Progresul confirmat pe 3 noiembrie nu este superficial, nu este rezultatul unor situații trecătoare, ci un stadiu la care am ajuns după o lungă perioadă de practică. Cu toate acestea, pentru că Saturn nu-și poate prezenta mesajul său fără o impurificare din partea Lunii negre, cu care în continuare se află în fereastra conjuncției, problemele acestea vechi, atunci când se întâlnesc cu problemele noi, creează individului un ușor disconfort. Cei care nu sunt încă pregătiți să facă sinteze la modul acesta se supără din nimic, amenință, promit răzbunări la care nu vor mai ajunge niciodată. Nu va conta că după puțin timp se vor liniști, nu va conta nici dacă cer iertare. Răul deja este făcut, impresia este deja formată. S-au arătat așa cum nu i-a văzut nimeni, li s-a văzut o latură a firii pe care până acum au ținut-o ascunsă. Acest aspect întunecat va fi destul de aspru sancționat de cei din jur, tocmai de aceea ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a-l evita. Desigur, nu este un lucru foarte simplu de făcut pentru că atât pe primul segment de tranzit prin zodia Taur, cât și pe finalul de tranzit prin zodia Berbec, Luna ne expune unor emoții ciudate, ca și cum suntem în căutarea fericirii, dar mergem în direcția opusă. Oricât de puternici ne-am simți, pe 3 noiembrie viața merge mai departe doar prin lucruri bune. Ceea ce este rău sau ceea ce s-a stricat deja are nevoie de revizie, asupra acestor elemente ne vom întoarce în săptămânile ce vor veni pentru a le repara sau pentru a ne hotărî dacă le înlocuim sau nu.
Un alt element ce va fi vizibil din ecuația astrală a zilei de 3 noiembrie este cel legat de justiție. Pentru că Luna trece prin opoziția cu Jupiter ni se pare că toată această dezordine este o pedeapsă care nu vine din neant, nu este întâmplătoare, ci a fost creată de cei din jur cu bună știință. Cel care se lasă prada acestor emoții este avertizat că se înșală. Forțele cosmice sunt obiective, stabilitatea universului se bazează pe această obiectivitate și că Dumnezeu nu se ocupă, chiar dacă mai toate curentele religioase susțin lucrul acesta, de pedepsirea dușmanilor oamenilor. De asta se ocupa doar oamenii. Termenul acesta de adversar, de dușman este o creație a identității false pentru a justifica trăirea în dizarmonie, viciu, agresivitate.
Prin urmare, 3 septembrie ne învață ce ar trebui făcut pentru a ne adapta, pentru a nu ne strica prieteniile valoroase, pentru a nu abuza de încrederea cuiva, pentru a nu cultiva emoții nocive. Ecuația astrală a momentului ne spune că avem acum capacitatea de a vedea clar că interiorul și exteriorul trăiesc într-o consonanță continuă, că sunt forțe în univers care, indiferent de planul în care acționează, sunt în permanență în legătură unele cu altele. De fapt, dificultatea momentului, cea de adaptare, are o altă cauză decât ni se pare în momentul de față. În săptămâna din urmă am respins ceea ce era frumos, am fost zgârciți cu sentimentul, cu gândul, cu bunurile care ne prisosesc, am căzut pradă unor emoții tulburătoare judecând aspru greșelile pe care alții le fac din ignoranță sau din precipitare. Acum ecoul a ceea ce am făcut anterior ne invadează, dar nu pentru a ne acuza, așa cum ni se va părea, ci pentru a opri această karmă negativă, pentru a nu duce mai departe reziduurile acestea. Astfel, respectând acest îndemn astral, ne vom petrece ziua de 3 noiembrie trăind frumos, lăsându-ne inspirați, cuprinși de ceea ce este frumos și rafinat. Puterea nu va fi ceva cerut în mod intenționat, ci o consecință a acestor trăiri minunate. Pentru a reuși mult mai ușor și mai repede vom putea face astăzi apel la reprezentări vizuale. Nu ne referim aici doar la vizualizarea creatoare, cea folosită ca tehnică de meditație, ci la toate tipurile de reprezentări, la toate elementele grafice care au asupra ființei un impact pozitiv. Culoarea, forma, combinațiile de linii, fie că sunt prezentate în scheme sau în desene complexe, ne ajută să evadăm într-un plan abstract, să descoperim că dincolo de lumea cunoscută și de regulile ei sunt nenumărate alte planuri care așteaptă să fie descoperite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face astăzi un exercițiu de imaginație. Dacă nu am avea această identitate, dacă nu am ști cine suntem, dacă nu am fi avut în jurul nostru oameni care să ne învețe, ce am fi fost în stare să descoperim?

Este nevoie de înțelepciune. Instabilitate. Extravaganțe. Probleme de comportament încadrate greșit. Suntem coordonați după recomandările celorlalți. Faptele sunt prea intense. Frustrările afective ne vorbesc doar despre egoism sau despre gelozie. Deblocare. Filozofie care extrage din zona socială doar ceea ce este vulgar. Oamenii sunt creatori de valori, dar nu știu lucrul acesta. Se alege drumul cel mai lung. Perioadă de tranziție. Lanțul unor suferințe este foarte mare, dar se rupe. Iubim extremele. Conduita se deformează pentru a-i face pe plac unui om vulgar. Lecții care să ne învețe minte.

Ecuația astrală zilei de 4 noiembrie face trimitere la ceea ce a devenit, mai nou, o modă chiar și în mediile formate din oameni cu preocupări spirituale. Principiile, pentru că despre acesta este vorba, sunt în mod greșit adaptate pentru a defini conceptul de obstacol sau de dușman. Un om preocupat de o viață spirituală reală nu va crede în dușmănii, chiar dacă va trece prin situații conflictuale. Ideea de dușman are alte conotații decât ceea ce credem noi. Ea nu este nici pe departe o încercare a cerului pentru a ne dovedi credința, ci experiența greutății pe care o au convingerile false. Când suntem ridicați, prin credință, spre lumină, aceste convingeri false, pentru a nu dispărea, creează conjuncturi care să le facă și mai reale. Forțele subtile au alt rol și, prin activitatea lor, nu se preocupă să pedepsească pe cel pe care-l considerăm un adversar. La fel, divinitatea, prin justiția sa, nu urmărește acest lucru. Omul ajunge să creadă în puterea adversarului, în realitatea dușmanului, pentru că activează prin falsa personalitate, prin falsa identitate. Ceea ce este deasupra noastră se menține acolo prin obiectivitate, iar ceea ce există în obiectivitate nu ține partea nimănui. Când ești subiectiv devii pătimaș, iar patimile coboară nivelul de vibrație. Ajunși în acest punct totul se transformă într-un conflict, într-o dramă și viața nu devine un parcurs ascendent marcat de cunoaștere, de căutare, de creștere și dezvoltare, ci o luptă. Este clar că emoțiile celui care crede că numai prin luptă poate supraviețui nu sunt dintre cele mai bune.
Această Lună plină de toamnă, cea care se va împlini de dimineață, le aduce acestor oameni o motivație în a prefera sentimentele abisale. Există multă gelozie în această trăire, multă promiscuitate, multă frustrare. Pe acest fond, opoziția lui Venus cu Uranus cere apelul la înțelepciunea de viață pe care ne-am format-o pe alte conjuncturi astrale. Abia acum realizăm cam la ce se referă deviza generală a acestei săptămâni, ce înseamnă a accesa o putere prin intermediul căruia să producem schimbări definitive. Este clar că, până la finalul acestui an ne vom întoarce spre aceste episoade, spre acest trecut marcant care ne invadează și pe care relațiile complicate de acum îl evidențiază, dar nu pentru a repara, ci pentru a stabili dacă mergem sau nu mai departe cu acesta. Cel mai important moment de revenire va fi pe finalul acestei luni când Neptun își va reveni la mersul direct. Acum trăim cu implicare ceea ce se evidențiază din acest trecut. Indiferent că elementele evidențiate sunt bune sau rele, opoziția lui Venus cu Uranus ne arată că primim toate acestea cu o oarecare teamă, cu o anume nesiguranță.
Lucrurile s-ar putea simplifica foarte mult dacă aceste elemente ale trecutului marcant nu ar fi evidențiate de oameni pe care-i credem mai puternici, mai bine pregătiți, mai profunzi sau mai duri. De aceea ni se pare că reacțiile momentului trebuie să fie orientate acum spre a rescrie evenimentul respectiv, altfel orice revenire va fi sortită eșecului. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, înțelegem de unde ne vine acum această dramă, care sunt elementele care susțin duritatea prezentului. Axa Dragonului este pur și simplu tăiată de faza de Lună plină de unde ar trebui să înțelegem că elementele personale pe care le trăim cu mare implicare nu sunt deloc banale, nu trec de la sine, nu se rezolvă fără mobilizarea voinței. Lăsate la voia întâmplării, la voia celorlalți, distrug. Astfel, problemele de conduită ale zilei de 4 noiembrie nu fac referire în mod special la ceilalți, la reacțiile lor, cât la noi înșine. Întâlnirea cu această încercare va trebui privită prin realizările sau eșecurile destinului, nu prin confortul de acum.
Prin urmare, 4 noiembrie are puterea de a ne schimba viziunea asupra vieții, nu prin documentare teoretică, ci prin înțelegerea nouă pe care suntem dispuși să o aplicăm evenimentelor personale marcante care ne invadează acum. Este foarte posibil ca în aceste evenimente se descoperim multă gelozie, mult egoism, să înțelegem că intențiile celor cu care am colaborat nu sunt după cum am crezut. Important este ca procesul acesta să nu genereze reacții emoționale similare, ci să îl folosim ca pe o simplă observație. Cel care vede aceste defecte și nu judeca arată că este pregătit să descopere ce se află dincolo de ele. Dincolo de aceste elemente se află o viață nouă. Deocamdată nu vom ajunge acolo, doar vom afla despre ea, doar o vom vedea. Cei care se grăbesc vor reuși până la finalul acestui an să și intre în contact cu câteva dintre elementele acestei vieți noi.
Pentru aceștia, opoziția Venus-Uranus este interpretată ca o provocare în a forma noi relații, iar stângăcia să fie dată nu de înclinația către conflicte, ci de faptul că se întâlnesc pentru prima dată cu așa ceva. Toți ceilalți vor rămâne prizonieri în drama pe care vor cu orice preț să o creadă reală. Pentru aceștia lanțul suferinței nu se rupe, ci crește, își mai adaugă noi componente. Ceilalți se vor debloca pentru că puținul pe care-l înțeleg acum va fi exact ceea ce au nevoie, o deschizătură într-un zid, nu surparea zidului în ansamblu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în ceea ce știm. Dacă primim tot ceea ce vine din exterior cu atitudinea deschisă a omului care dorește să privească problema și din alte unghiuri, să-și îmbogățească argumentele, cu fiecare pas pe care-l realizăm ne depărtăm de dramă.

Atracție către lucruri frumoase. Binele este comunicat la scenă deschisă. Ne grăbim spre concluzii. Abandonăm un sentiment frumos. Progresul este remarcabil, dar este discutat doar cu cei dragi. Se face apel la natura interioară. Fidelitatea este o piatră rară. Comunicare ușoară. Se trece dincolo de o barieră și se evită o calomnie. Vitejia nu este cunoscută doar din cărți.

Mercur își va încheia în seara acestei zile tranzitul său prin zodia Scorpion, trecând pe Săgetător. Asta înseamnă că aproape toată ziua va fi pe ultimul grad din Scorpion și ne va încerca pe manipulare. Pentru că suntem deja familiarizați cu întâlnirea delicată pe care am experimentat în ziua anterioară cu trecutul marcant, sinteza pe care Mercur de pe ultimul grad din Scorpion o face acum asupra ultimelor trei săptămâni nu ne va surprinde. Din fericire, raportând la deviza acestei săptămâni, va fi mai puțin importanta această notă dramatică, cât de important este progresul pe care-l obținem mobilizându-ne fie și numai puțin. Astfel, 5 noiembrie este ziua când ne întâlnim cu ceea ce ne înalță, descoperim că suntem înconjurați de oameni plin de calități sau de acele persoane înzestrate cu calitățile care ne sunt necesare, de care ne putem folosi, la care avem acces. Va rămâne o problemă, cea dată de fidelitate, însă nici de această dată nu vom fi foarte surprinși pentru că, nu doar în această etapă, nu doar în anul 2017, ci de-a lungul vieții am văzut că fidelitatea nu mai face parte din prioritățile acestei societăți.
Trecerea lui Mercur pe zodia Săgetător ne va ajuta sa ascundem mult mai ușor consecințele negative ale infidelității, fie că apelăm la o comunicare suplimentară, fie că ne facem planuri de vacanță, ne gândim cum să evadăm din acest prizonierat. Mercur pe Săgetător are o altă mobilitate, chiar dacă este în exil. Așadar, suntem avertizați că nu este cazul să considerăm că, începând cu seara zilei de duminică, 5 noiembrie, problemele acestea legate de dramă, gelozie, egoism, imixtiune, abuz se termină. Mercur de pe Săgetător ne ajută să nu le mai acordăm acestora o atât de mare importanță, însă tot nu vom fi liberi. Ne vom construi metode de combatere, de adaptare, de evoluție sau de progres în contrast cu dramele pe care le-am parcurs. De aceea, doar omul profund și serios va observa această capcană. Este adevărat, confortul se modifică substanțial, însă viteza de lucru trebuie să rămână aceeași, seriozitatea, de asemenea.
Este clar că noua poziție a lui Mercur aduce și o modificare a comportamentului în primul rând pentru că ne modificăm atitudinea. Fie că evităm o calomnie, un conflict deschis, cu tact, cu o glumă, fie că momentul de performanță la care ajungem ne salvează smulgându-ne dintr-o zonă socială, dintr-un domeniu care nu ne mai putea oferi nimic, rezultanta va fi bună dacă nu ducem problemele în noul domeniu, în noul plan, dacă nu alegem să coabităm cu un element negativ cunoscut care este acum îmbrăcat altfel.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre opoziții. Acum vedem dacă am fost în conflict pentru că ne-a plăcut sau pentru că am fost atrași. Din fericire opoziția lunii cu Mercur nu se realizează când cele doua astre trec pe zodiile următoare, ci s-a împlinit în mijlocul acestei zile cu Luna pe zodia Taur și Mercur pe zodia Scorpion. Chiar dacă acest unghi a fost construit de pe ultimele grade ale celor două semne, ipostaza aceasta ne avantajează. Tot ceea ce poate fi rău se consumă doar pe 5 noiembrie, conflictul, tensiunea și dizarmonia nu vor fi duse în săptămâna următoare așa cum se consumă acum. De aceea, momentul acesta poate oferi un progres pe ideea ultimei picături de amar. Trecând pe zodia Săgetător, Mercur îi va face pe oameni mai interesați la mesaj și mai puțin atașați față de încărcătura emoțională. Nu vor mai lua în sens personal tot ceea ce aud, tot ceea ce primesc. Există și un dezavantaj în toată această situație, iar acesta este ușor de dedus: superficialitatea. Vom putea să facem mai mult decât am făcut în săptămânile din urmă, unii chiar vor atinge performanțe în sensul acesta, dar trăirea nu va avea profunzimea pe care a avut-o până acum. Ea va fi, totuși, preferată doar în cazul în care profunzimea trăirii a însemnat până acum adâncirea în durere, în tensiune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la promisiuni, nu doar cele pe care le facem celorlalți, ci și la promisiunile pe care ni le facem nouă înșine. Nu se știe dacă vibrațiile celorlalte săptămâni sunt capabile să susțină așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.