23 – 29 iulie 2012

Săptămâna 23-29 iulie 2012 nu este abundentă în evenimente astrale, evidențiind mai mult aspectele pe care le realizează Soarele, Jupiter şi Mercur, cu un vârf spre finalul săptămânii pe conjuncţie dintre Soare şi Mercur care, de această dată, nu mai are conotaţiile benefice pe care le tot aşteptam şi pe care le invocam de fiecare dată când cele două planete se întâlnesc în acest unghi.
Dacă ziua de marţi, 24 iulie, se dovedeşte a fi complicată prin careul pe care Jupiter şi Chiron îl împlinesc, ziua de 28 iulie, în prima zi de Săgetător (Luna în Săgetător) reuşeşte să dea peste cap etalonul pe care ni-l stabilim la începutul săptămânii şi să reconfigureze întreaga schemă de acţiune prin nişte detalii pe care nu doar în această săptămână nu le-a luat în considerare, ci pe care le-am ignorat de la începutul anului până acum. Ziua de miercuri, Mercur şi Uranus, ambele aflate în mers retrograd, împlinesc un trigon şi asta înseamnă întoarcere în trecut pentru a repara, pentru a corecta un mesaj, pentru a descoperi un element special, neobişnuit pe care nu l-am luat în considerare, atunci când s-a consumat evenimentul (la începutul lunii iulie) şi pe care îl aducem în prezent cu gândul de a-i oferi un nou statut.
Această săptămână nu oferă puterea de integrare, de reintegrare, nu oferă nici măcar un plus de vitalitate, pentru a compensa dramele afective sau sociale la care vom lua parte. Această săptămână nu încheie un ciclu major, ci face parte din acea perioadă de tranziţie pe care societatea noastră o parcurge acum. În ziua de sâmbătă, 28 iulie, Luna şi Capul Dragonului se întâlnesc într-o conjuncţie şi asta înseamnă iniţierea unui nou ciclu draconitic, adică noi speranţe şi noi idealuri de viaţă, o căutare a unor noi ţinte, iar unii se vor îndrepta spre noi zone, spre alte localităţi, spre alte domenii, îşi vor schimba opţiunea, se vor răzgândi în privinţa alegerile pe care le-au făcut până acum şi pentru care s-au pregătit atât de mult. Asta înseamnă că întreaga săptămână aduce multă confuzie, mesaje complicate, duplicitate, tendenţioase, fără finalitate. Dacă ar fi să ne aşteptăm de la această săptămână la anumite soluţii, în cazul în care avem ceva programat acum, ea va dezamăgi în egală măsură ambele părţi implicate. Pe de o parte, va dezamăgi pentru că informaţia nu are un caracter stabil şi decisiv, iar pe de alta rezultatul pare să smulgă din trecut un conflict sau o informaţie ascunsă cu grijă pentru a o valorifica acum şi indiferent de calitatea celor două analizarea ei sau lansarea ei către opinia publică duce la o nouă serie de conflicte.
Mercur se pare că este o planetă importantă în această săptămână şi fiind retrograd în Leu, această importanţă va fi folosită în mod negativ, tendenţios, agresiv, egoist şi va avea darul de a nemulţumi pe toată lumea.
Avertismentul acestei săptămâni stă mai mult într-o invitaţie: invitaţia la reculegere. Cel mai potrivit ar fi ca în fiecare zi din această săptămână să ne rezervăm măcar jumătate de oră pentru reculegere, în special seara, după ce s-au consumat o mare parte din evenimentele zilei, pentru a ne desprinde de drama pe care o conţin, de caracterul lor iluzoriu, de tendinţele duplicitare ale acestora şi de a rămâne noi înşine, pentru că nimic din ceea ce se întâmplă în această săptămâna nu pare să ne ajute în a evolua, nici individual şi nici social. Cu cât aprofundăm această idee cu atât înţelegem mai mult că nemulţumirea îşi găseşte mai uşor joc în suflet şi drama creşte pe cât de repede se va extinde nemulţumirea. Asta înseamnă că îndemnul acestei săptămâni trebuie luat în serios pentru a rămâne în sfera înţelegerii. De-a lungul verii vom avea de multe ori nevoie de acest gen de înţelegere şi de fiecare dată va fi nevoie să facem trimitere la ceea ce am înţeles, la ceea ce am iertat, la ceea ce am acceptat sau depăşit în această săptămână.

Chiar de la începutul săptămânii ne încearcă o puternică dorinţă, aceea care ne pune în valoare o calitate, un ideal, de a construi o relaţie pe care am încadrat-o până acum în categoria rezervei, fricii, reţinerii. Luna în Fecioara ne va vorbi azi despre frică, despre înţelegeri deficitare aplicate mesajului social, despre nepotriviri de caracter afişate pe terenul replicilor sau disputelor intelectuale într-un cadru care impune frământare şi angoasă. Fie că ne referim la educaţie sau comerţ, la sectorul medical sau la cel spiritual, frica de a nu împlini un standard, de a nu sincroniza necesitatea și ambiţia face azi corpul să tremure, să fie traversat de fiori reci.
Când Luna şi Venus sunt în careu, dar mai ales când acest unghi se împlineşte noaptea, oamenii doresc să-şi schimbe unii altor regulile interacţiunilor, fără ca ei înşişi să facă dovada celei mai mici clemențe faţă de anturaj. Critica nejustificată, frustrările ascunse în spatele unor fapte cu caracter îndoielnic ne ajută să depăşim momentele de tensiune maximă pe care această zi ni le aduce. Unii vor prefera să lase mâinile să lucreze singure, să se implice în acţiuni sociale, în fapte cu caracter stereotipic, însă această manieră nu este decât începutul unei conştientizări mai ample aceea că problemele care stresează se poate ramifica, se poate extinde, se poate răsfira până în alte sectoare asupra cărora azi, pe acest context astral, nu se pot soluţiona.
În a doua parte a zilei, când Luna va împlini un sextil cu Junon şi un trigon cu Lilith, devenind planetă mediatoare opoziţia Junon-Lilith, soluţiile vor fi mult mai uşor de cuprins, însă la fel de imposibil de pus în aplicare. Se pare că ziua de 23 iulie ne pune în faţa unei problematici dificil de înţeles cu cele câteva instrumente pe care le avem la dispoziţie: spaţiu. Nu dispunem de spaţiul necesar şi deci nici desfăşurarea lor nu este cea potrivită, iar această construcţie ne aduce într-o ipostază complicată, aceea de a înţelege, dar de a nu putea explica, de a vedea şi de a nu putea exprima cu alte înţelesuri ceea ce este perceput.
Prin urmare, ziua este plină de contradicţii, de neputințe, de dureri, de ajustări aplicate metodelor de lucru, de paşi făcuţi spre o înţelegere care azi este doar simulată. Niciuna dintre cele două părţi nu ştie dacă poate să depăşească momentul de impas, niciuna nu dispune acum de mijloacele necesare pentru a o depăşi pe cealaltă, date fiind complicaţiile sociale, condiţionările impuse de noile tipuri de relaţii şi noile instrumente de observaţie cu care vor lucra.
Lista complicaţiilor se va acutiza în a doua parte a zilei atunci când acestea devin mai clar conturate în cadrul social, mai uşor de perceput de individ şi iminenta împlinire pare să se depărteze tot mai mult spre linia orizontului. Unii vor încerca să compenseze neajunsul de acum cu declaraţii şi soluţii care nu sunt întocmai corecte, adică vor încerca să cumpere oamenii, situaţiile, să stabilească preţul corect pentru vorbe, întâlniri, gesturi şi să compenseze imensul deficit de realitate cu care se confruntă azi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi şi iluzia şi realitatea în mod egal şi de a accepta ca azi multe dintre cele pe care dorim să le facem sau să le vedem împlinite nu se pot finaliza. Deşi vom gândi că spaţiul este marea problemă a zilei, în realitate timpul este cel care nu pare încăpător pentru cât de multe ne dorim azi.

La fel cum s-a-ntâmplat duminică, Jupiter şi Mercur îşi dau mâna pentru a construi ceva neobişnuit, pentru a duce mai departe un mesaj, pentru a stabili noi reguli de relaţionare sau pentru a continua, într-un alt registru, ceea ce finalul săptămânii anterioare anunţa drept dificil, complicat sau, în anumite cazuri, catastrofal.
În prima zi de Balanţă (Luna în Balanţă), oamenii se vor simţi mult mai degajaţi, atinşi de sensibilitate, părtinitori în ceea ce privesc problemele personale, dar total indiferenţi faţă de suferinţele şi dificultăţile pe care le parcurg ceilalţi. Pare să fie un nou suflu, pare să ne cuprindă un nou elan, o nouă deschidere a vieţii, o nouă formă de comunicare şi, pe baza acestor impresii, mulţi se vor vedea în posturi pe care nu le merită. Nu trebuie să neglijăm faptul că Soarele în domiciliul său (Leu) şi Lună în semnul căderii Soarelui (Balanţă) ne vor pune în situaţia de a încerca, experimenta, tatona zone vechi într-o totală uitare. Aşadar, elementul noutate este unul cât se poate de subiectiv, adică o reîntâlnire a vechiului uitat.
Tot săptămâna trecută, dar joi, invocam motivul elementului benefic adus în prezent prin atitudine retrogradă, prin privire exclusiv spre trecut, spre fapte care nu mai pot fi modificate, invocând ca pattern astral sextilul Lunii cu Coada Dragonului, dar şi conjuncţia dintre luminarii. Acest lucru se consumă acum din nou, pentru că azi Soarele, aflat joi, 19 iulie în aplicaţie la sextilul cu Coada Dragonului, face acum un schimb interesant de mesaje peste timp cu acest element astral prin împlinirea sextilului la grad perfect la ora 17:33, deci preluând ştafeta de la Lună. De o parte şi de alta, ca reper temporar, se află careul lui Jupiter cu Chiron şi respectiv sextilul lui Mercur cu Jupiter. Cele două elemente, retrogradarea ca reper impus de luminarii (după modelul pe care l-am parcurs în ziua de 19 iulie) şi relaţiile dintre Mercur şi Jupiter, implicând aici şi asteroidul spiritualităţii (Chiron), pe fondul uşor confuz al trecerii Lunii prin primul segment al zodiei Balanţă, aduc zilei de 24 iulie o greutate aparte.
Doar în aparenţă 24 iulie va semăna cu 23 iulie, pentru că, aşa după cum înţelegem din construirea unghiurilor, apelul ne întoarce la evenimentele săptămânii anterioare, la discuţiile şi întâmplările care s-au consumat atunci, la bucuriile şi necazurile care ne-au invadat anterior. Însă, azi, nu mai putem să invocăm caracterul inopinat a evenimentelor, aşa cum s-a-ntâmplat săptămâna anterioară, ci va trebui să acceptăm o sancţiune, o tristeţe, o supărare, o nemulţumire sau o critică pentru că ea va veni pe fondul unei impresii acumulate de la începutul anului 2012.
Lezarea lui Jupiter de către înţeleptul Chiron înseamnă şi lezarea dreptăţii prin dreptatea însăşi, adică invocarea adevărului personal ca pe un etalon, ca pe un element de referinţă. Adevărul personal, experienţa personală, suita de impresii şi observaţii pe care un individ urmăreşte să le pună pe seama celorlalţi ne aduce în posturi delicate, unele dintre ele penibile, în care ambele părţi să aibă dreptate în cazul particular pe care-l invocă, dar niciuna dintre ele să nu susţină adevărul atunci când se raportează la prezent.
Prin urmare, ziua de 24 iulie ne aduce în faţa unor situaţii pe care vom prefera să le vedem în aspectul lor dulce, plăcut, încurajator, însă realitatea este foarte mult diferită de imaginea pe care acestea ne-o construiesc. După dispunerea planetelor de azi, orice idee, orice satisfacție, orice îndemn dacă vine spre noi cu bucurie şi încântare înseamnă subiectivism. Dacă sextilul dintre luminarii ar trebui să ne ajute, atunci să ne amintim că mesajul Soarelui este îndreptat spre trecut şi astfel vom înţelege care este calitatea voinţei, a expansiunii, ce ne animă, care este elementul care ne alimentează vitalitatea şi dorinţa de acţiona şi trăi. De partea cealaltă, în relaţiile sociale, orice tip de conjunctură se va lovi de aceeaşi tendinţă de a duce resentimentele şi agresiunea în prezent, de a înmulţi eroarea şi răutatea, de a transforma înţelegerea dintre oameni în prefăcătorie, pentru că Jupiter (dreptatea şi adevărul) în relaţia cu Chiron are de înfruntat retrogradarea acestuia, iar în relaţia cu Mercur, se loveşte de retrogradarea lui, deci în orice postura s-ar afla azi, lucrurile se vor dovedi altfel decât par a fi.
Pentru cei care doresc să-şi schimbe calitatea vieţii, să se ridice deasupra condiţiei pe care o au, această complicaţie le aduce în faţă o suită de încercări pe care sunt bucuroşi să le soluţioneze. În felul acesta, vor fi încântaţi să discute despre neînţelegeri din trecut, să înapoieze un obiect pe care îl împrumutase de mult, să ajute, ca o compensaţie, un apropiat aşa cum la rândul lor au fost ajutaţi sau să vină cu o compensaţie în viaţa personală cum nu au avut ocazia în ultima vreme, deşi şi-au dorit. În aparenţă (pentru că multe se vor desfăşura după acest îndemn), e vorba despre lucruri şi situaţii banale pentru cel care le face, însă foarte importante pentru cel care le primeşte.
Tocmai de aceea, recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ridica deasupra condiţie pe care o avem prin fapte bune, nu după cum gândim în acest moment, nu după calitatea de “bun” pe care o gândim cu informaţiile de acum, ci după cum ne este cerută din anturaj.

În a doua zi de Balanţă (Lună în Balanţă), Mercur şi Uranus se întâlnesc într-un trigon aducând în ziua anterioară interesul şi atitudinea duplicitară. Azi oamenii vor încerca să repare ceea ce ziua de ieri a stricat prin nesincronizare, dar nu prin a face un pas înainte, nu prin a descoperi adevăruri care sunt ascunse ori pentru a demonstra o abilitate, alta decât cea care îl defineşte pe cel în cauză, ci prin atragerea în sfera persoanală a unor impresii mai vechi, prin rediscutarea unor proiecte, prin întoarcerea la fapte ale trecutului cu cele mai bune intenţii şi, deci, cu aşteptări mari în ceea ce privesc rezultatele.
25 iulie ne aduce din nou în discuţie ideea de muncă, de efort susţinut pentru obţinerea unui beneficiu. Dacă, în general, acest efort este îndreptat spre un final plasat în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat, relaţia dintre două planete retrograde care, culmea, mai sunt şi surori, ne va îndemna să aducem discuţia în cele mai ascunse şi dificile locuri ale relaţiilor. Aşa cum vom proceda azi, procedează oamenii când sunt singuri sau încolţiţi, atunci când simt că pământul le fuge de sub picioare şi este nevoie de o puternică mobilizare pentru a se ridica. Judecând după tendinţa vibraţiei astrale de azi, după atracţia către trecut, după faptul că impresii din anturaj sunt prea alarmante sau înţelese greşit puterea de a ne ridica dintr-o adâncitură, dintr-un gol, de a ieşi dintr-un impas ne pune în mişcare mecanisme complicate, cele pe care, în general, le ignorăm pentru că le încadrăm în categoria “momente de panică”.
Fiind încadrată de trigonul Luna-Venus şi conjuncţia Luna-Saturn, trigonul Mercur-Uranus poate însemna şi o gândire răsturnată de sentiment, de reguli, complicată de acestea şi pusă la grea încercare invocându-se faptul că se încearcă o soluţionare a unei probleme cu instrumente complet diferite, ca şi cum s-ar duce cineva la un examen scris doar cu creionul dermatograf, ori la un concurs de deltaplane cu laptopul. Mijlocul în sine este verificat în privința randamentului, însă contextul în care este folosit acum nu-l ajută, îl încurcă sau stârneşte o veselie generale de cât ridicol poate conţine.
Prin urmare, ziua de 25 iulie reprezintă momentul în care oamenii iau decizii importante pentru ei şi noutatea nu constă în a hotărî, pentru că acest lucru se petrece zilnic, ci în faptul că ele sunt luate pe resentiment şi pe o stare de saţietate ce nu mai poate fi suportată. Resentimentul va fi manifestat printr-o puternică originalitate, într-un mod rapid, dinamic prin care evenimentele vor fi cântărite prea mult sau direcţionate spre a obţine efecte imediate. Elementul imprevizibil al acestei zile va avea azi fie o componentă afectivă puternică, atunci când se consuma în prima parte a zilei, fie una organizatorică, administrativă sau ideologica, dacă se va manifesta în a doua parte a zilei.
Ceea ce este interesant la această situație vine din faptul că aceste două componente (afectivă şi ideologică) vor face un tandem interesant în această zi. Fie se vor rosti jurăminte cu o tărie şi o insistență impresionante, fie se va căuta să se ascundă adevărul în spatele unor trăiri afişate cu multă minuţiozitate, în aşteptarea unor momente potrivite pentru a obţine maximum de efect cu minimum de efort. Aceste momente, după cum le gândim şi le solicităm cu mintea azi nu vor veni niciodată. Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a folosi forţa trecutului pentru a ne aminti ceea ce nu a fost corect, de a ne recupera energia de acolo, de a ne desprinde de toate aceste resentimente şi a decide pe mai departe într-o totală detaşare, nu pe baza acelor impulsuri.

Lăsând în urmă două zile de confuzii, de complicaţii de natură comportamentală, de indecizii, fie aplicate propriilor planuri de viitor, fie în proiecte ale căror rezultate vizau grupuri de persoane, nu interesul individual, Luna trece azi în Scorpion, semnul căderii sale. Până seara, va împlini cinci aspecte: trigon cu Neptun, careu cu Soarele, sextil cu Pluton, careul cu Mercur şi trigon cu Chiron. Ceea ce va reuşi Luna azi, nu va fi, însă, o revenire la seriozitate, la spiritul practic sau la consecvență, ci o modificare a strategiei de lucru, ca atunci când, din raţionamente ce ţin de pretenţiile sau tabieturile cuiva, o anume persoană este schimbată, înlocuită din echipa de proiect, fără a i se comunica motivul pe baza căruia s-a luat această decizie.
Când Luna se află în Scorpion sunt arhicunoscute crizele de identitate, ipostazele ce pot fi greu sondate, care nu pot fi analizate sau încadrate în reguli, scheme, procese, mecanisme, pentru că sunt intens protejate şi menţinute cu o perseverență demnă de admirat. Dacă în orice altă poziţie a Lunii, într-o altă zodie fixă (Taur, Leu sau Vărsător) ea se poate exprima, îşi poate împărtăşi temerile sau bucuriile în raport cu celelalte evenimente pe care nu le determină, dar cu care interacţionează, în Scorpion schimbul de cuvinte, energie, valori, mesaje este controlat de dorinţa de putere sau de aceea de a coordona activitatea cuiva, de a conduce evenimentele unui demers, după bunul plac, spre finalitate.
Indiferent de poziţia ei în temă natală, azi Luna ne va face misterioşi, calculaţi, dar puţin egoişti (pe unii puţin mai mult), având la bază o motivaţie pe care vom refuza să o împărtăşim. Există o reţinere, o fora care contractă, ascunde sau îndreaptă spre un alt domeniu ceea ce ar fi trebuit să fie evident, iar aceste lucru nu vor rezolva ceea ce ziua de ieri a încurajat spre ignorare, ci va aduce şi mai multă bulversare. Din exterior întregul tablou va apărea ca o acţiune săvârşită în mare viteză pentru a compensa un timp pierdut, pentru a recupera un deficit, pentru a convinge o persoană sau un grup referitoare la o nevoie personală, la o realizare sau în legătură cu acceptarea unei idei exprimată în formă scrisă care va rămâne în timp ca proba a exprimării sau a parcurgerii unei anumite etape.
Prin urmare, ziua de 26 iulie ne va lăsa impresia că se plătesc nişte poliţe, ca oamenii caută, prin ceea ce simt, gândesc şi fac să se răzbune, să se jignească, să se comporte necuviincios unii faţă de alţii pentru a-şi dovedi superioritatea, puterea sau pentru a-şi ascunde foarte bine slăbiciunile. Vibrațiile Lunii în Scorpion sunt atât de dificile încât orice element pe care încercam să-l vindecăm, să-l soluţionăm sau să-l anulăm, atunci când se dovedeşte neconform cu ceea ce ne-am stabilit, va atrage după el o altă complicaţie, poate una şi mai mare sau şi mai dificil de rezolvat încât ramificaţiile se întind foarte mult în timp, dar şi în profunzime. Înţelegem de aici, ca ziua ne aduce în faţa unor probleme cu adevărat serioase. Ceea ce vedem la alţii nu luăm atât de mult în considerare, însă ceea ce simţim, gândim sau facem reprezintă pentru propria persoană un element de maximă urgenţă.
În afară de careul cu Soarele, luna azi împlineşte aspecte numai cu planete retrograde, ceea ce este uşor de înţeles pentru oricine deţine cunoştinţe minime de astrologie că există o forţă de grup, de coerciţie care ne aduce în față probleme pe care nu am putut să le soluţionăm anterior. Ceea ce va fi dificil azi vine exact din forţa de coeziune, din această rezonanță negativă, acea “înţelegere la rău” cum se spune în popor, care aduce un grad ridicat de dificultate acestor situaţii.
Cei care iau în uşor ceea ce li se întâmplă gândind că, de vreme ce recunosc probleme pentru că nu sunt noi (retrogradarea arata în primul rând reeditare) pot face față, de fapt nu iau în calcul că nu se confruntă cu o singură problemă, ci cu mai multe. Pentru că azi se pot acutiza dificultăţile de limbaj, de înţelegere, durerile reumatice, neputinţa de a ierta, accepta sau depăşi o situaţie conflictuală recomandarea reprezintă de fapt o invitaţie la linişte. Dacă în adâncul fiinţei suntem împăcaţi şi liniştiţi cu tot ceea ce facem, o mare parte dintre problemele care cer urgentare se topesc de la sine sau se temperează în aşteptarea unui alt moment când să-şi manifeste mesajul pe care-l conţin.

Azi Luna trece prin fereastra opoziţiei dintre Junon şi Lilith şi ne aduce în întâmpinare relaţii neobişnuite, ciudate, tulburătoare amintiri care ne vin în cale cu un aer proaspăt, deşi scheletul lor este unul greu de modificat, uzat, vechi.
Faptul că Junon şi Lilith sunt în opoziţie nu mai reprezintă un element de noutate astrală, însă de fiecare dată când Luna sau o altă planetă trece prin fereastra acestui unghi se întâmplă un fenomen mai puţin plăcut pentru oameni şi interesant pentru astrologi, adică se amplifica trăsăturile negative ale axei Taur-Scorpion: invidia, ataşamentele, obsesia banilor și a comodităţii.
În cazul Lunii, elementul particular care intervine în acest tip de relaţie este cel al fricii de singurătate. Aceasta este astăzi motivată de lipsuri materiale, de absenţa unui confort, neputinţa de a menţine o funcţie, de a o coordona aşa cum se cuvine, de a o exercita în mod adecvat, dar şi aplicarea unor strategii neconforme cu simţul realităţii adică sub impulsul dorinţei de putere şi a obsesiei de acumulări materiale. Pentru că semnul slăbiciunii va fi evident azi, se va minţi sub pretextul că se salvează o relaţie sau se insistă în direcţia încheieri unui tip de colaborare.
Faptul că Luna trece prin această fereastră, dar din semnul căderii ei, amplifică agresivitatea şi duce la o accentuarea a acelor relaţii care sunt tensionate. Pentru că aceste unghiuri se împlinesc seara, întreaga zi va fi sub semnul planului, a schemei, a construirii unui şantier de lucru, a aplicării unui plan care necesită mult timp pentru a fi finalizat sau multă energie pentru a-şi arăta primele rezultate.
Pentru că Luna trece prin fereastra opozitiei dintre Junon şi Lilith aspectul de tensiune în relaţii capătă o notă personală, însă în această dispunere, cu Luna în Scorpion, chiar dacă Luna este lezată, se dovedeşte a fi aspectul cel mai puţin agresiv din punctul de vedere al consecinţelor. Nu ne va fi bine nici cu motivaţiile pe care le avem, nici cu demersurile pe care trebuie să le facem, nu vom fi în armonie nici cu cei din jur, nici împăcaţi cu perspectiva unor finalităţi, însă va fi protejată o noţiune personală, un individ, o valoare despre care cel în cauză nu va dori să vorbească.
Prin urmare, ziua de 27 iulie este o zi care ne aduce în centrul atenţiei o nouă serie de probleme, de conflicte, de dileme pentru a ascunde multe dintre problemele pe care, nici de această dată, nu dorim să le rezolvăm, vom apela la mici artificii verbale, dantelării semantice sau chiar minciuni şi ne vom strădui să consumăm cât mai multă energie pentru a fi credibili.
Există acum anumite complicaţii în relaţiile personale care nu pot fi rezolvate prin tensiune sau prin dialog pe un ton ridicat, ci este nevoie de multă înţelegere, compasiune, de disponibilitate, de efort, poate chiar intelectual, nu doar afectiv sau fizic. Aceste tipuri de relaţii astăzi trec prin momente dificile pentru că se răscoleşte ceva, se aduce în discuţie o problemă care trebuie lăsată acolo unde este, care nu se potriveşte discuţiei, rangului, nici anturajului pentru că sunt răscolite amintiri care creează o senzaţie neplăcută. Luna din Scorpion face acest lucru acum pentru a dovedi că este puternică, iar oamenii care sunt acum sub influenţa directă a acesteia, adică acele persoane care doresc să demonstreze, nu să-şi trăiască viaţa, au o zi plină de evenimente, de tensiune, de nervi, de stres, de crize.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia evenimentelor, de a le trăi pe acestea şi de a evita extremele. Extremele, de-a lungul întregului an 2012 în mod general, dar și în mod particular astăzi, sunt distructive.

Trecerea Lunii în Săgetător aduce în mijlocul zilei împlinirea conjuncţiei dintre Lună şi Capul Dragonului apoi o întreagă suită de aspecte pozitive ce se desfăşoară de-a lungul acestei zile, dintre care se remarcă doar două careuri: Lună-Neptun şi Lună-Chiron.
Acestea vor aduce zilei un plus de vitalitate şi de forţă, o inclinație spre a face fapte mari, spre a respecta oamenii, spre a ne implica în activităţi legate de comunicare, de mişcare în aer liber, de deschidere, de jovialitate, fără a ne implica absolut deloc în a cerceta dacă ceea ce facem, gândim sau proiectăm este corect şi de perspectivă.
Conjuncția dintre Soare şi Mercur, adică aspectul de cazimi dintre cele două planete, aduce serii zilei de 28 iulie o suită de evenimente neobişnuite. Mercur este retrograd, pe deasupra este şi în cădere, şi conjuncţia acestei planete mici şi dinamice cu grandiosul Soare în domiciliu ne poate aduce în faţa unor situaţii dificile, în care un element de detaliu să strice întregul echilibru, pe ideea “buturuga mică răstoarnă carul mare”.
Acest factor care perturbă nu reprezintă o situaţie cu care nu ne-am mai întâlnit, ci vine spre noi cu un conţinut afectiv cunoscut și marcat de dramă, nemulţumire, frustrare şi ne arată faptul că oricât de multe bucurii am avea, oricât de multă încântare ne-ar cuprinde, întreaga dimensiune a vieţi poate fi preschimbată, răsturnată sau rănită de micile incidente, micile neplăceri, de detalii.
Întreaga zi va încuraja mai mult activităţile în sfera personală, pentru că Mercur în Leu retrograd în conjuncţie cu Soarele face trimitere la activităţi de creaţie într-un spațiu interior, într-un cadru intim, acasă, într-un atelier personal, într-un mod izolat, ascuns de privirile celorlalţi, însă cu speranţa că într-o bună zi această creaţie va fi apreciată la scenă deschisă. Prima zi de Săgetător ascunde îndoielile, temerile, le ţine departe de ochii celorlalţi şi creează un suspans, crează o tensiune, chiar o presiune psihologică asupra anturajului, asupra grupurilor, nu pentru a spori misterul, ci pentru a ascunde neputinţa de a ajusta sentimentele, conform cu cerinţele societăţii.
Cei care sunt incapabili să înţeleagă această urzeală de forţe, această combinație de elemente mici care duc la construcţia unui edificiu impresionant, vor da vina azi pe lipsa timpului. Timpul nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă azi, nici absența lui, însă oamenii aşa vor considera pentru că vor fi prea mult axaţi pe nevoile şi dorinţele personale şi prea puţin interesaţi pe ordinea lucrurilor, adică acea suită de evenimente care se desfăşoară în raport cu nevoile celorlalţi, adică în raport cu societatea.
Există un rost al acestora şi anume evoluţia, însă evoluţia, aşa cum se prezintă astăzi, este deformată de mesaj. Cu acest gen de previziune astrală ne-am mai întâlnit şi în zilele anterioare, adică mesajul pozitiv, benefic să depindă mult de abilitatea omului de a se întoarce la locul faptei, de a părăsi prezentul pentru a se întoarce în trecut cu gândul exclusiv de a repara sau ierta ceea ce s-a-ntâmplat acolo. Această întoarcere nu reprezintă un element spontan, natural, ci unul marcat de efort, produs în urma unei contracţii interioare, după un anume proces de analiză, după ce se discută, după ce se descoperă că oricât de mult am tăia frunzele răului din prezent, rădăcina lui din trecut va duce la formarea altor ramuri care, poate, în viitor ar putea fi încărcate de un frunziş şi mai bogat. Îndemnul de a lăsa trecutul în pacea va continua să rămâne trăsătura esenţială a acestui an, însă direcţia pe care ne-o trasează acum contextul astral nu este aceea de a retrăi, spre exemplu, holocaustul, ci de a vedea un film pe acest subiect sau de a vizita un muzeu cu exponate specifice pentru a înţelege şi ierta trecutul.
Prin urmare, ziua de 28 iulie chiar dacă se anunţă spectaculoasă, chiar dacă se anunţă plină de evenimente ne va încerca prin dezechilibru, tensiune, frustrare pentru ca, în realitate, să ascundă lipsa de coordonare şi, din nefericire, această tendinţă se va răsfrânge asupra următoarelor aproximativ 30 de zile. Astăzi Luna, prin conjuncţia cu Capul Dragonului, iniţiază un nou ciclu draconitic şi ne aduce în faţa unor decizi importante legate de carieră, de destin, de relaţiile pe care le dezvoltăm cu semenii şi de energia pe care suntem dispuşi să o folosim pentru a-i ajuta. Se întâmplă ca pe acest unghi, Soarele şi Luna să fie în trigon. De asemenea, se întâmplă ca pe acest unghi Soarele să fie lezat într-un aspect cu totul remarcabil (conjuncţia cu Mercur). Asta înseamnă că azi se întâmplă ca multe din elementele extrem de benefice şi pozitive, cele pe care punem baza, să ia o întorsătură neaşteptată, să se răstoarne, oamenii să se răzgândească, să se rupă un pod, să cadă curentul, să se rupă tocul la pantof, cineva să ne închidă uşa în nas ș.a.m.d. Se întâmplă tot felul de lucruri ciudate şi nebănuite în care dictează nu majoritatea, ci un element minor, câteva persoane, un obiect mic, adică minoritatea.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi vine să ne aducă o invitaţie la a ne lua în serios viaţa, a privi cu multă răspundere tot ceea ce se întâmplă în jur şi a nu învinui persoana sau situaţia de lucrurile pe care nu putem să le controlăm prin forţa generală a grupului. Azi majoritatea nu dictează, ci dă dovadă de risipire, expansiune sau o lipsă de coordonare. Astfel, poate demonstra prin lipsa de conţinut că ocupa un spaţiu pe care nu-l merită şi că universul va putea azi, în virtutea legii compensaţiei, să facă dreptate. Unii vor fi înlocuiţi, alţii se vor simţi daţi la o parte, iar în sfera socială, în relaţiile dintre oameni, acestea vor avea consecinţe foarte neplăcute.

Dacă ziua anterioara lucrurile mici au putut prelua controlul evenimentelor, azi, în ultima zi a săptămânii, adică în a doua zi de Săgetător (Luna în Săgetător) avem de parcurs trei aspecte: două opoziţii (Luna-Jupiter, Luna-Venus) şi un sextil dintre Lună şi Marte.
Prin relaţiile pe care Luna cu Jupiter, Marte şi Venus le construiesc, adică prin cele două unghiuri negative şi unul pozitiv, ne întoarcem la perioadele în care aceste planete erau vedete, adică la începutul lunii iulie. Aceste trimiteri spre evenimentele din trecut, nu înseamnă călătorii în trecut, ci doar reproducerea lor la o altă scară.
Opoziţia dintre Lună şi Jupiter înseamnă un disconfort în relaţia cu norocul, cu justiţia, cu echilibrul interior, o tulburare a puterii de decizie şi acceptarea acestei stări de disconfort, chiar dacă explicaţiile pe care omul şi le dă lui însuşi sunt opuse faţă de ceea ce simte. De dimineaţă, Lună şi Marte într-un sextil îl ajută pe om să-şi recupereze o parte din energie, să se echilibreze prin interacţiune. Întâlniri neaşteptate, fie în mediul real, fie în cel virtual, ne ajută să înţelegem că este mult mai bine să accepţi adevărul că omul este o ființă socială decât să te străduieşte să-ţi implementezi o ideea pe care nu o înţelegi şi anume “Omul este fiinţă socială, dar evoluţia se face prin solitudine”.
În a doua parte a zilei când Luna intră în fereastra opoziţiei cu cu Venus toate aceste lucruri trec în penumbră. Dacă în prima parte a zilei am idealizat, am făcut trimitere la maxime celebre, idei filosofice emise de înţelepţi sau de oameni obişnuiţi prin experienţele de viaţă pe care le-au parcurs, în a doua parte a zilei oamenii îşi trăiesc propriile lor drame, încearcă să-şi explice ceea ce simt, încearcă să-i convingă pe ceilalţi că simt într-un anumit fel, iar din partea cealaltă nu primesc răspunsuri, nu primesc acceptare, ci primesc aceleaşi tipuri de drame formulate într-o altă limbă. Cei care doresc să evadeze din tulburarea pe care o construiesc unghiurile astrale azi, vor căuta să-şi dovedească eficienţa prin înscrisuri, prin forţă, prin grupare sau regrupare prin exprimarea nemulţumiri în mod retoric prin invocarea retoricii în situaţii în care este nevoie de un dialog simplu.
Lăsându-se cuprinşi de aceste trăiri oamenii îşi dau seama că nu au nevoie unii de ceilalţi şi îşi adâncesc această ideea eronată până când găsesc în trecutul lor întâmplări, evenimente sau descoperă în trecutul celorlalţi acele situaţii sau conjuncturi care să le justifice perfect emoţiile de acum.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi de dezamăgire. În primul rând oamenii sunt dezamăgiţi de ei înşişi, în relaţia cu ei înşişi şi despre obiectele sau realizările pe care le-au avut prin efort propriu. De-a lungul zilei îşi dau seama că aceste dezamăgiri pot fi explicate prin anumite distorsiuni, adică relaţii care nu au funcţionat cum trebuie sau anumite sincope pe care nu le-au înţeles şi pe care nu le-au depăşit. Dacă în prima parte a zilei oameni se vor arăta puternici în a-şi ascunde ceea ce-i deranjează cel mai tare, invocând o relație deficitară cu justiţia, cu adevărul familiei, al grupului, cu propriul adevăr sau cu persoană cu care se află într-o relaţie intimă, în a doua parte a zile acestea se vor răsturna. Asta înseamnă că ziua va fi marcată, în prima parte, de nevoia de a demonstra bărbăţie, caracterul raţional al faptelor, de a de monstra prin acţiune concretă că toate acestea reprezintă un imens balon de săpun şi că până la urmă totul se rezumă la drame personale.
Tocmai de aceea recomandarea ne invită la respectarea timpilor zilei, de a ne respecta savoarea şi bucuria dimineţii, tensiunea pe care o simţim în crescendo în mijlocul zilei sau nevoia de solitudine care ne cuprinde în preajma serii. A răsturna aceste momente ale zilei înseamnă a fi în dizarmonie cu natura.

2 thoughts on “23 – 29 iulie 2012

  1. MONICA spune:

    Este PERFECT adevarat ceea ce spuneti . Sambata , 28 iulie, am avut un moment … de restriste sufletesca. TOT ce afirmati vine in ajutorul meu. Credeam ca trebuie sa raman bosumflata si sa ma retrag in cochilia mea, dar cred ca as face o mare greseala. MULTUMESC inca o data.
    Sanatate multa si putere sa faceti in continuare predictii.
    Sa va IUBEASCA BUNUL DUMNEZEU si sa va tina in brate tot timpul.
    Cu respect Monica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.