23 – 29 decembrie 2013

23-29 decembrie 2013 este o săptămână a acceptării. Ajungem la acceptare pentru că ne vom afla, cu fiecare zi a acestui interval, în faţa unor situaţii care ne îndeamnă să îndurăm, să respectăm, să protejăm ceea ce se află deja în derulare sau să nu distrugem ceea ce trebuie să meargă mai departe prin valoare, criteriu, educaţie sau profunzime.
În această săptămână este accentuată zodia Capricorn şi valorile spirituale par să fie într-o luptă acerbă cu cele materiale. Disputele dintre minte şi sentiment, dintre corp şi suflet vor lua înfăţişări noi şi, practic, fiecare zi va veni cu o formă de tentaţie care să îi probeze omului tăria de caracter, profunzimea, nota pozitivă a emoţiilor sau virtuozitatea. Fiecare din cele 7 zile ale acestei săptămâni trebuie privită în contextul în care se exprimă pentru că sunt atât de strâns legate unele de altele încât o parte din evenimente ar putea să le traverseze pe toate sau evenimente diferite consumate în zile diferite să arate că au aceeaşi cauză.
Nu este o săptămână a deciziilor deşi multe din evenimentele acestei perioade ar putea să ne sugereze acest lucru. 23-29 decembrie 2013 este o săptămână a acceptării şi tot ceea ce vine spre noi trebuie să primească din partea noastră dreptul la viaţă.
Cine intervine acum, în această săptămână, cu eticheta de bun sau rău, de cald său rece, de întreg sau incomplet nu face altceva decât să se depărteze de drumul care-l duce spre progres, adică de întâlnirea cu sine. Cei care sunt preocupați de valorile spirituale ale căror activităţi sunt tangente la ştiinţele ezoterice vor observa că lupta dintre esenţial şi aparent ia acum înfăţişări înfricoşătoare. Vor reuşi să treacă dincolo de aparenţe şi să lucreze cu adevăratele noţiuni doar aceia care sunt căliţi, care s-au maturizat. Doar aceste persoane vor reuşi să-şi menţină echilibrul, să nu fie gălăgioase, rele, invidioase, să nu promită răzbunări sau să nu se arate superioare celorlalţi doar pentru că au beneficiat de câteva privilegii în plus faţă de cei cu care se compară.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a medita de-a lungul acestei săptămâni la faptul că suntem cu toţii muritori. Indiferent de calităţile sau defectele pe care le avem, indiferent de planul social la care participăm, toate trec printr-un nod care ar trebui să devină un punct de referinţă la care să ne raportăm toate activităţile. Cei care se preocupă prea mult de acumulări materiale, ar fi indicat să-şi amintească acum că pe toate le lasă aici. Cei care se preocupă de viaţa spirituală cu atât mai mult ar trebui să-i privească pe ceilalţi prin suflet. Dacă nu-i privesc prin suflet înseamnă că nici ei nu au ajuns la sufletul pe care-l au.

Teama de pierdere. Prieteni care dezamăgesc. Motivaţii pentru depăşirea unui obstacol. Gânduri de vindecare. Voinţă. Fapte bune pentru sine. Progres.

Pe gradul anaretic din Săgetător, Mercur le aduce oamenilor teamă de pierdere. Din nefericire, lucrurile nu rămân doar în această zonă, ci se extind spre relaţii, pentru că săgetătorul pune mult accept pe schimbul de impresii, pe interacţiuni sau pe raporturile care se construiesc între oameni. Astfel, prin această poziţie de pe ultimul grad din Săgetător a lui Mercur relaţiile de prietenie sunt încercate. Dacă astăzi prietenii dezamăgesc se întâmplă pentru că nu au discutat în luna anterioară sau poate chiar de-a lungul lui 2013 anumite aspecte legate de sinceritate sau şi-au lăsat impresia unii altora ca atunci când situaţia socială o cere „prietenii” se pot întoarce din drum, se pot răzgândi și consideră că pot uita ce au declarat, promis sau chiar se pot trăda. Opoziţia Lunii cu Neptun chiar despre asta ne vorbeşte astăzi (despre trădare) şi despre cât de puternică poate fi dezamăgirea în faţa unei situaţii de genul acesta.
Din fericire, sextilul Lunii la Capul Dragonului aduce victoria drept etapă următoare. Luna, prin sextilul cu Capul Dragonului, mediază tendinţa Nodurilor şi aduce această trădare în postura de a fi transformată într-un adevăr absolut. Ceea ce se înţelege astăzi hrăneşte un gând de vindecare, întăreşte voinţă şi îi îndeamnă pe oameni să facă fapte bune, nu doar către comunitate cât mai ales către ei înşişi.
Prin depăşirea acestor încercări, prin ceea ce observă că le rămâne din tot acest forfot social, oamenii constată că progresează. Nu se ştie însă cât de mare este acest progres, însă pasul făcut astăzi este constructiv, chiar dacă tălpile sunt rănite de spini sau de cioburi de sticlă.
Prin urmare, debutul săptămânii ne îndeamnă să privim viaţa cu mai multă răspundere, să nu-i acuzăm atât de uşor pe cei din jur pe motiv că nu-şi respectă promisiunile sau că la un moment dat întorc spatele sau strivesc ceva frumos care au construit cu atât de mult efort. Schimbarea implică în mod firesc şi traversarea unor ipostaze de genul acesta, însă cel care este stăpân pe propriul destin alege întotdeuna să reclădească, nu să distrugă, să susțină, nu să abandoneze, să vindece, nu să ucidă. Fiecare fiinţă umană are înscrisă în ea, pe lângă o suită întreagă de calităţi şi câteva defecte periculoase. Trădarea este unul dintre ele şi astăzi prin opoziţia pe care Luna o împlineşte cu Neptun, dar şi prin medierea pe care Luna o face tendinţei nodurilor (Neptun se află de ceva vreme în trigon cu Capul Dragonului mediind tendinţa Nodurilor prin NS, prin trecut) se dă evenimentelor o notă magnifică.
Cei care privesc viaţa cu maturitate vor înţelege repede că, practic, nu episodul care se consumă astăzi este important, ci înţelesul acestuia, potenţialitatea să ori mesajul pe care-l conţine şi care devine o cheie pentru înţelegerea altor conjuncturi.
Noi, pentru că studiem astrologia, înţelegem că evenimentele zilei de 23 decembrie nu sunt altceva decât simple motivaţii pentru depăşirea unui obstacol, pentru că, de această dată, bariera se află în interior. De aceea Axa Dragonului face acum referire la o sumă de factori personali care devin ctitorii prin interacţiune. Cine înţelege că obstacolul se află în interior va reuşi să-şi mobilizeze voinţa atât de mult încât să încline balanța către progres mai mult decât ar putea să se înţeleagă din aceste conjuncturi generale, adică beneficiază de un cadru personal, ce poate fi citit din tranzitele peste tema natală, menite să-i ofere acestuia un plus de forţă sau de dinamism.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea azi pradă superficialităţii. Iisus ne-a învăţat cu câteva milenii în urmă că este mult mai util pentru progresul personal să explorăm defectele personale. Nu demonstraţiile de pe zona publică sunt importante pentru progres, nu dovezile care nu au în adâncul lor nimic susţin progresul, ci fapta pe care o săvârşim față de noi înşine şi pe care o prezentăm celorlalţi după ce aceasta a ajuns la maturitate, asemenea unui fruct.

Precipitare. Disconfort. Nevoie de stabilitate. Interes pentru bună conduită. Emoţiile sunt constructive. Iertare. Profunzime. Dovezi de apropiere. Credinţa preschimbă răul în bine. Durerea se stinge.

În 24 decembrie, după ce Mercur va trece în Capricorn, pe oameni îi vor năvăli grijile. De această dată, grijile sunt pozitive, constructive şi nu devin exponentul fricilor, ci o modalitate prin care oamenii doresc să facă multe lucruri într-un timp foarte scurt, să comprime efortul, eficiența şi timpul pentru un rezultat spectaculos. Este posibil ca mulţi care nu s-au călit de-a lungul vieţii, să se precipite în faţa unei asemenea viteze de lucru şi din această cauză să acuze un anume disconfort. Ei vor privi trecerea lui Mercur în Capricorn că pe o ipostază în care să dovedească ceea ce nu au învăţat. Li se va părea absurd, incorect sau nedemn să fie puşi în faţa unei asemenea situaţii. Ei nu-şi dau seama că de fapt Mercur în Capricorn înseamnă experienţă de viaţă şi dacă au ajuns în faţa unui episod sugerează existența unei sume de factori care au fost atinşi, care au fost punctaţi corespunzător pentru ca individul să se afle acum în fața etapei finale. Se porneşte de la buna conduită şi trebuie să se ajungă la sublimare. De asemenea, cei care nu sunt maturizaţi încă, acele persoane care au privit viaţa prin plăceri superficiale sau prin avantaje se vor simţi descumpănite şi vor face apel la lucruri care nu au importanță astăzi, la întâmplări sau evenimente care nu au nicio legătură cu ceea ce trăiesc acum, dar vor şi ei să-i convingă pe cei din jur că nu au trăit degeaba, că au experiențe, că au trecut prin situaţii limită, că au simţit durerea şi bucuria în egală măsură şi pot fi consideraţi şi ei oameni maturi. Până nu dovedesc maturitatea prin iertare, nu vor fi crezuţi şi asta va fi cea mai mare problemă a zilei de 24 decembrie.
Multe din evenimentele acestei zile devin dovezi pentru apropiere sau secvenţe într-un probatoriu mult mai complex, în care credinţa sau acceptarea unei forţe superioare cu condescendenţă şi înţelegere devin piese de rezistenţă.
Mercur în Capricorn îi va face pe oameni mulţi mai practici, mai atenţi la ceea ce vorbesc, mai reţinuţi în a se afişa cu ceea ce nu cunosc suficient de bine sau cu ceea ce nu au probat încă. Această poziţie a lui Mercur îi îndeamnă pe oameni spre studiu sau să ceară dovezi atunci când se află în faţa unor declaraţii spectaculoase. Se trece de la un aer boem, jovial, deschişi, de la plăceri spre spaţii deschise, către preocupări mentale, către educaţie prin restricţie, disciplină sau către a dovedi un anume interes faţă de comportamentul uman, în speţă biografiile celebre.
Elementul cel mai important al acestei zilei este experienţa, iar dacă în această experiență găsim şi o picătură de credinţă, atunci durerea se va stinge şi răul va fi preschimbat în bine. Astăzi se va întâmpla așa cum se întâmplă în basme unde finalul este la fel de spectaculos, indiferent de calitatea protagoniştilor. Acum însă forţa finalului va fi direct proporţională cu intensitatea credinţei.
Prin urmare, 24 decembrie devine o zi de transformare. Se continua o parte din predispoziţiile zilei anterioare, fiind punctate printr-o importantă schimbare a fondului astral pentru că Mercur își schimbă semnul, trecând din Săgetător în Capricorn. Oamenii vor manifesta preocupări de conduită, față de gândire, faţă de profunzimile spirituale, încercând să extragă de acolo ceea ce le este util sau ceea ce îi înnobilează.
Pentru că în seara zilei de 24 decembrie Soarele şi Neptun îşi împlinesc sextilul lor, ziua va deveni un elemente într-un probatoriu foarte complex, care trebuie să susţină credinţa faţă de un for superior sau măcar acceptarea unei puteri superioare care, după ce omul depăşeşte o anume încercare, îl ajută să preschimbe tot răul pe care l-a construit în bine.
Există şi persoane care cred că pot face un troc cu faptele rele, făcând câteva gesturi de milostenie, aşteptându-se să le fie preschimbat destinul sau, cum se spune în creştinism, să le fie iertate păcatele. Binele şi rău merg pe două fronturi diferite şi fiecare, la un moment dat, într-o anumită faza a evoluţiei spirituale, trebui să sublimat într-o formă de energia care se află în afara dualităţii. Aceste informaţii ţin mai mult de ezoterism şi pe unii îi vor frământa astăzi, tulburându-i foarte mult cu această suspectă întoarcere din drum, captându-le atenţia asupra lucrurilor care ar trebui lăsate să se deruleze de la sine. Binele nu poate fi dat la schimb cu răul şi nici invers, ci acestea pot fi preschimbate prin meditaţie, prin forţe lăuntrice, prin alchimie interioară, aducându-l pe individ în fața adevăratului progres. Pentru că astăzi rezultatul vine după nivelul fiecăruia, trebuie să ne aşteptăm ca mulţi să dea năvală la biserică şi să plătească pomelnice pentru că, în convingerea lor, numai aşa pot scăpa de ceea ce nici ei înşişi nu-şi iartă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urma astăzi seria evenimentelor şi de a căuta prin atitudini mentale, afective sau chiar prin fapte să ne depărtăm de acest ridicol care corodează credinţa: nu putem cumpăra un loc în Rai!

Nepăsarea doare. Duritatea vine din nerăbdare. Oamenii doresc schimbarea standardului de viaţă. Extravagante plătite scump. Disconfort cauzat de cuvinte folosite greşit. Amânări. Proiectele se reiau. Vorbele bune rămân în gât. Se spune ceea ce sfidează. Pericol de explozie. Ceea ce vine de la sine cauterizează.

Ziua de 25 decembrie, ca zi de sărbătoare, este umbrită de un unghi negativ care se construieşte între doi malefici. Marte şi Uranus îşi împlinesc opoziţia lor şi, de asemenea, în după amiază acestei zile Soarele şi Luna îşi împlinesc faza de Ultimul Pătrar ceea ce va aduce zilei o notă extremistă (duritate vs. nepăsare) care va lăsa impresii foarte proaste.
Luna îşi încheie tranzitul său prin Fecioară şi chiar de dimineaţă va trece în Balanţă, împlinind aproape de mijlocul zilei un careu cu Mercur. Dimineaţa, înainte de răsăritul Soarelui, Luna va trimite un trigon către Venus retrograd din Capricorn încercând să aducă pe firmamentul preocupărilor din această perioadă motivaţii pozitive, însă nu reuşeşte şi întreaga zi va lua înfăţişarea unor extravaganțe pe care le vom plăti foarte scump pentru că disconfortul cauzat va veni dintr-o zonă a exprimării, a termenilor, a cuvintelor şi mai puţin din ceea a comportamentelor despre care se va vorbi.
Nu mai are rost să aducem în discuţie evenimentele care s-au consumat. Faptele trecutului rămână așa cum sunt. Ceea ce putem schimba vine din abordarea pe care am putea să o avem faţă de toate acestea. Dacă alegem să iertăm, să înţelegem, să privim cu condescendenţă faţă de impasul în care se află semenul nostru atunci vom reuşi să scoatem vorbele bune din gât şi să le oferim celor care au nevoie de ele. Dacă nu, vom considera că înţelesurile acestei zile ne duc în zona în care să reluăm un proiect, să sancţionăm pe cineva sau să punem sare pe o rană care încă nu s-a vindecat suficient de bine.
Va fi o zi foarte grea pentru cei care sunt deja în conflict, chiar dacă nu se văd, chiar dacă nu se aud. Prezența unuia în destinul celuilalt este suficientă ca astăzi să-şi aducă aminte unii de alţii şi să considere că din această cauză fericirea nu poate fi întreagă. Fericirea din start nu a fost aşa cum ar fi trebuit, iar personajul despre care se vorbeşte nu are practic, în această situaţie, nicio vină.
Opoziţia lui Marte cu Uranus, pe o axă a vitezei de reacţie, ar putea să aducă şi pericol de explozie sau defecţiuni în administrarea unor aparate care se deplasează pe sectorul public sau care utilizează o zonă comună mai multor persoane.
Prin urmare, 25 decembrie vine cu o suită de evenimente care lasă impresia de duritate. Astăzi atât termenul folosit, cât şi absenţa acestuia lasă impresia unei indiferențe. Indiferenţa astăzi doare şi chiar dacă ea va fi judecată, sau discutată, faptul că prin intermediul ei anumite proiecte se amână, va crea un puternic disconfort protagoniştilor.
Dacă încercăm să privim ziua de 25 decembrie în contextul acestei săptămâni, atunci înţelegem că acum nu se întâmplă altceva decât o confruntare cu probleme care trebuie rezolvată altfel decât suntem obişnuiţi. În felul acesta, rezolvarea problemei de azi ia înfăţişarea unei forţe vindecătoare care poate în mod neaşteptat să cauterizeze o rană. Fie personajele despre care ne vin acum în minte sunt trecute în zona amintirilor fie pur şi simplu ne desprindem de dramă.
Evenimentele acestei zile nu sunt însă în tonul deciziilor, ci mai curând în cel al efectelor. Cei care sunt curajoşi şi lasă vorbele bune să iasă din suflet îşi pun în practică ideile creatoare sau să se exprime în modul cel mai frumos şi elegant cu putinţă, reuşind să treacă dincolo de acest obstacol şi probează că trecutul nu reprezintă decât o suită de amintiri sau cel mult un raft plin cu trofee.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia trioului benefic: un gând bun, o vorbă bună, o faptă bună.

Purtătorii mesajelor speciale sunt evidenţiați. Soluţii care nu pot fi puse în aplicare. Expresivitatea este judecată după cât de vandabil este produsul. Curaj folosit în orb. Reglare de conturi. Elevare prin acceptare.

Mercur devine astăzi intermediar. El împlineşte un sextil cu Neptun şi aflându-se foarte aproape de Soare îl implică şi pe acesta, prin sextilul pe care-l trimite spre Capul Dragonului într-un triunghi minor în care să avem într-un focar pe aceşti doi protagonişti (Soarele şi Mercur).
Luna se află în plin tranzit prin balanţă, împlinind o opoziţie cu Uranus, o conjuncţie cu Marte şi un careu cu Pluton, participând la împlinirea unui careu în T cu Pluton focar. În a doua parte a zilei Luna va împlini un careu cu Jupiter, fără ca aceşti patru protagonişti să ducă la desenarea unei cruci cosmice pe semne cardinale. Vom vedea de-a lungul lui 2014 ca această cruce cosmică pe semne cardinale are un cuvânt important de spus în câteva ipostaze cheie. Acum, doar se prefigurează o parte din evenimentele acelea care ar putea să aibă un vârf în aprilie şi altul în luna mai. Chiar dacă evenimentele acestor zile ne duc cu gândul către anumite episoade care se vor consuma în aceste două luni, nici nu avem habar astăzi ce ne va aştepta în 2014. Astăzi doar ne programăm întâlniri, ne gândim, călătorim cu mintea spre zone îndepărtate, suntem îndrăzneţi în segmentul ideilor sau al noţiunilor şi ne place să lucrăm în felul acesta.
Astăzi dăm dovadă de flexibilitate şi prin această maleabilitate mentală oamenii devin purtătorii ai unor mesaje, intermediari, iar unii care sunt înzestraţi cu calităţi spirituale remarcabile, ar putea să facă un channelling autentic. Ceilalţi vor primi informaţia pe alte canale, prin alte mijloace, sub forma unor inspiraţii spectaculoase, prin vise premonitorii, prin senzaţii stranii sau prin clarviziune.
Evenimentele acestei zile sunt dinamice, intense și lasă impresia unor preschimbări spectaculoase. Fondul general, însă nu se schimbă. Astăzi aflându-ne în faţa unei alte tentaţii: puterea. Suntem tentaţi să facem uz de curaj şi unii ar putea să greşească, arătându-se prea îndrăzneţi atunci când consideră că nu mai este cazul să ţină cont de slăbiciunile celorlalţi ori de problemele lor.
26 decembrie, în ansamblul săptămânii, este un fel de cifră de control şi în funcţie de cât de multă atenţie îşi acordă oamenii, unii altora, vor avea acces la fericire, la împlinire, la mulţumire sau la confort.
Prin urmare, 26 decembrie devine o zi importantă pentru expresivitatea individului, cea care este judecată după etaloanele pe care şi le însuşeşte sau după valorile pe care consideră acum că trebuie să le asimileze. S-ar putea ca unii, prin mesajele pe care le solicită, prin informaţiile pe care le caută, să-şi schimbe viaţa în mod spectaculos, alţii să şi-o adâncească, însă la fel de spectaculos. Forţa este expresia definitorie a acestei zile şi cei slabi nu va reuşi acum să-şi dozeze curajul într-un mod adecvat, folosindu-l cu măsură ori în aşa fel încât să nu stânjenească liberul arbitru al celorlalţi, să nu-i umilească, să nu-i jignească, să nu le anuleze scânteile de curaj, ci să le dea încredere în sine şi să le arate că pot şi ei.
Aceasta este însemnătatea zilei de 26 decembrie, nu cea a soluţiilor, aşa cum vor crede. Soluţiile care vin astăzi spre noi, nu pot fi puse în aplicare, ci doar ne informează asupra disponibilităţii pe care o avem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoşi prin tăcere. Luna în Balanţă îi îndeamnă pe oameni să vorbească mult, să se afişeze aşa cum nu sunt, iar cei care nu se vor lasă păcăliţi de o asemenea energiei, care vor căuta adevărata armonie vor prefera astăzi să îşi mute atenţia către o zonă a cuvintelor. Nu de fiecare dată cuvintele înseamnă absenţa trăirii, dar în mod sigur de fiecare dată necuvintele vor să se exprime prin emoţii.
Cei care lucrează cu energia sau sunt preocupaţi de domenii ce țin de ezoterism ar putea să depăşească acum stadiul emoţiilor obişnuite, mutându-le în zona mentală. Emoţiile mentale sunt expresii de un înalt rafinament care conferă Creaţiei un control aparte.

Aplicarea greşită a unor reguli. Revoltă împotriva celui slab. Pierderi luate ca etalon social. Disconfort în intimitate. Fericirea se ascunde. Sentinţe prea dure. Evoluţia cere sacrificii. Stagnarea se împrieteneşte cu compromisul.

Mercur nu este retrograd acum pentru a reuşi să medieze tendinţa Nodurilor prin sextilul împlinit azi cu Capul Dragonului, dar fiind în Capricorn şi ştiind că această zodie aduce o pasiune către valorile trecutului astăzi am putea să ne întoarcem către anumite secvenţe ale trecutului, adică să ne îndreptăm atenţia către reguli. Regulile care au probat că sunt corecte sau că sunt eficiente, metodele verificate în timp îi conving pe oameni că prin adoptarea lor ajung în mod sigur la destinaţie.
Unii s-ar putea să se menţină în continuare în tonul distracţiilor, însă chiar şi acolo regula şi metoda sunt abordate pentru a împlini o stare de confort sau pentru a aduce fericirea ca şi cum reţeta fericirii este ceea ce ne trece prin minte astăzi sau ceea ce aflăm de la alţii.
Preluând exemplele celorlalţi nu facem altceva decât să ne grăbim. Aplicarea greşită a unor reguli ar putea să-i ducă pe unii spre revoltă pusă în raporturile care se construiesc între oameni sau în raportul cu propria persoană. În realitate, astăzi, fericirea se ascunde şi goana după reţetele fericirii îi aduce pe oamenii în fața unor obstacole noi, care iau înfăţişarea unor înţelegeri. Evoluţia cere sacrificii, iar stagnarea este prea aproape de compromis ca să mai fie şi confortabilă.
Dacă facem şi azi un exerciţiu de imaginaţie în a urmări evenimentele zilei în contextul săptămânii atunci obstacolul de acum, acela care înseamnă întoarcerea către trecut pentru a descoperi reţete perfecte, le aduce oamenilor un puternic disconfort. În primul rând, sunt într-o relaţie proastă cu ei înşişi şi fiind îmbufnaţi sau nemulţumiţi ori frustraţi de lucruri mărunte îşi compromit relaţiile sociale, întâlnirile sau evenimentele programate pentru această zi ceea ce nu le va fi pe plac. Pentru a depăşi acest obstacol mulţi vor considera că este cazul să se revolte împotriva celor slabi care creează o impresie falsă asupra grupului, iar aceasta este o altă greşeală pe care am putea să o facem astăzi.
Prin urmare, 27 decembrie este o zi a acţiunilor scurte, rapide şi greşite săvârşite din dorinţa de a ne oferi bucurii perfecte. Astăzi suntem în căutarea reţetelor fericirii sau urmărim prin ceea ce am aflat de la alţii să schimbăm sensul evenimentelor, să modificăm calitatea vieţii ori pur şi simplu să ducem mai departe distracţia zilelor anterioare.
Pierderile sunt luate astăzi ca etalon social şi la acest etalon se va face referire până spre finalul lunii ianuarie când Venus va ieşi din mersul retrograd. Venus este o planetă importantă acum pentru că pune o mare greutate pe relaţiile intime din cauza opoziţiei pe care o împlineşte cu Lilith. Şi pentru că astăzi consolidarea caracterului benefic al evenimentelor intime constituie o prioritate, această opoziţie a lui Venus cu Lilith îi îndeamnă pe oameni să-şi aleagă etaloane greşite sau etaloane corecte pe care să le încadreze greşit.
Astăzi Luna se va afla în conjuncţie cu Capul Dragonului şi se va iniţia un nou ciclu draconitic. Valorile spirituale, acelea care sunt amestecate acum cu plăcerile oferite de evenimentele sociale banale sau de alte episoade specifice acestei lumi fizice au un impact negativ asupra individului. Următoarea lună va fi destul de dificilă la capitolul decizii spirituale pentru cei care au preocupări în această zonă. Soluţia vine prin judecată, prin aprofundare sau prin renunţarea la importanța de sine pentru a recunoaşte adevăratele valori. Etaloanele preluate astăzi sunt negative pentru că importanța de sine le magnetizează şi le ţine prin rezonanţă prea aproape. Înlăturarea importanţei de sine reprezintă cheia succesului în special pentru cei care au preocupări din zona ezoterică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi evenimentele zilei de 27 decembrie prin bucurie. Bucuria extinde fiinţa şi o ajută să se desprindă de acest cancer spiritual care se numeşte importanța de sine.

Excentricitatea este o încercare. Paradisul înspăimântă. Curajul vine prin apreciere. Liniştea este extrasă din trecut. Relaţiile sunt judecate după informaţii, nu după sentimente.

Multe din evenimentele acestei zile ne vor duce cu gândul la faptul că duritatea oamenilor rai este construită în aşa fel acum, în această epocă, încât să-i distrugă pe oamenii buni. Rostul răului nu este acela de a distruge binele, ci de a-l încerca sau a-l ajuta prin diferite construcţii specifice să se exprime şi să sporească.
Luna din Scorpion trimite un sextil către Soare şi transfomă ziua de 28 decembrie într-o excentricitate. Aceasta îi va îndemna pe oameni să creadă că totul este posibil, că pot obţine orice, important este să se decidă cu toată fiinţa, să se hotărască în ce direcţie să-şi folosească toată forţa de care dispun. Astăzi se împlinesc numai unghiuri pozitive, însă dată fiind tendinţa generală a acestei săptămâni, adică dat fiind contextul în care aceste energii pozitive se manifestă ar putea să-i facă pe unii să creadă că prezentul nu este autentic, el nu conţine nimic veritabil, ci doar reproduceri ale unor evenimente din trecut care s-au consumat aşa în virtutea întâmplării sau sub imperiul unor forţe subtile despre care foarte puţini oameni au ştiut.
Din această cauză astăzi vom fi tentaţi să judecăm relaţiile după informaţii, nu după sentimente. Oamenii îşi vor neglija sentimentele considerând că, de vreme ce au atins starea de confort, nu mai au nevoie să aprofundeze nimic, nu mai sunt constrânşi de niciun factor exterior să aplece privirea, să îndure, să respecte, să iubească sau să facă sacrificii.
Toate aceste înclinaţii devin excentricităţi pentru că normalitatea este pusă la colţ, pedepsită sau alungată de pe moşie şi în acest punct de dezorientare oamenii ar putea să ofere bir energiilor negative şi să alunece încet, încet pe această pantă, arătându-se irascibili în faţa unor evenimente de mai mică anvergură, nemulţumiţi de faptul că binele este incomplet ori să ajungă să dispreţuiască sau să urască un personaj negativ, aşa cum acesta face cu toţi cei din jur. În felul acesta, binele este depersonalizat, îşi pierde calitatea sa intrinsecă şi se îmbracă într-o haină rea, ponosită, care nu i se potriveşte, dar despre care va crede că este nouă şi mai ales de firmă.
Prin urmare, 28 decembrie ne pune la încercare prin a evada din normalitate fără a recunoaşte că facem acest lucru, de a ne arăta reticenţi faţă de lucrurile pe care ar trebui să le facem în virtutea inerţiei fie că sunt sentimente, gânduri sau fapte, de a ne arăta revoltaţi de faptul că prezentul nu este autentic şi că nu ne aduce bucuriile intense pe care ni le dorim sau măcar un confort care să nu semene cu ceea ce am trăit până acum.
În felul acesta mintea alunecă mai mult spre informaţii şi ansamblul fiinţei va neglija sentimentul. Prin neglijarea sentimentului oamenii vibrează cu ceea ce desconsideră, acuză sau resping, adică devin asemenea răului pe care îl judecă atât de aspru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de proverbul „ce ţie nu-ţi place, altuia nu face” şi de a căuta pe cât posibil să fim mulţumiţi cu simplitatea sau normalitatea, aşa cum este ea construită. Cei care vor cădea pradă dorinţei de schimbare trebuie să fie conştienţi că dincolo de decizie şi faptă ar putea să se afle chiar răul de care spun că fug prin această schimbare.

Îndrăzneala. Pretenţii faţă de ceea ce nu consolidează. Ingeniozitate. Concentrare. Suspendare. Întoarcere din drum. Identificarea unui traseu mai bun prin deviere. Conduita este criticată. Tentaţia aplicării altor standarde.

Finalul săptămânii aduce împlinirea conjuncţiei dintre Soarele şi Mercur, a careului dintre Mercur şi Uranus, deci a apropierii celor doi protagonişti (Soarele şi Mercur) de Pluton pentru ca împreună să trimită opoziții către Jupiter şi careuri către Uranus, fără a reuşi însă să participe la împlinirea unei cruci cosmice pe semne cardinale. Sunt suficeinte însă aceste unghiuri pentru împlinirea careului în T pe aceste semne cardinale pentru ca vârful acesteia este ocupat de trei planete Soarele, Mercur şi Pluton.
Elementul definitoriu al acestei zile va fi dat de o anume îndrăzneală. Oamenii vor lansa pretenţii faţă de ordinea lucrurilor, faţă de instituţii, faţă de programul stabilit ori față de aşteptările pe care le-au avut din partea acestora. Vor să schimbe totul însă nu se implică în acţiuni, ci doar vorbesc, invocă motive, fac declaraţii sau pun la cale un plan diabolic. Dacă, pe de o parte, conjuncţia Soarelui cu Mercur ne aduce concentrare, ingeniozitate, spirit de observaţie, analiză şi profunzime, careul lui Mercur la Uranus va folosi această suită de calităţi pentru a pune o greutate pe ceea ce se întâmplă în sectorul „celuilalt” pentru a cere schimbări rapide, urgente pe motiv că nu mai este timp, că vin vremuri tulbure sau că nu mai avem de ce să aşteptăm, de vreme ce în zona opoziţiei adversarul nu este puternic.
Prin această forţă, mulţi vor suspenda proiecte care se aflau în derulare şi le vor orienta pe un alt drum. Este posibil ca o parte din traseele noi să fie cele mai bune soluţii, cele mai bune drumuri, cele mai bune alegeri pe care ar fi putut să le facă o persoană sau un grup de persoane implicate într-un asemenea demers. Nu toate sunt soldate cu succes pentru că, fie sunt creionate în birou şi se vor dovedi într-o puternică disonanță cu ceea ce găsesc în teren, fie vor fi marcate de tendinţa de a le aplica într-o zonă nespecifică.
Prin urmare, finalul săptămânii ne pune la grea încercare puterea de rezistenţă, îndrăzneală, acceptarea, atenţia sau folosirea corectă a puterii personale. Astăzi trecem într-o altă etapă a dinamici cu care am luat contact în ziua anterioară. Se va face uz de forţă prin termen, prin noţiune, prin cuvânt sau chiar prin faptă.
Întoarcerea din drum nu este neapărat un pericol, însă ar putea fi dacă nu se ţine cont de recomandările celorlalţi, dacă nu sunt urmărite semnele care au fost lansate încă de dimineaţă sau care au strigat în ultimele săptămâni. Astăzi se dezvoltă o mare putere de concentrare, iar rezultatul ar putea să fie unul foarte bun. Cei care dovedesc o puternică ambiţie, dacă nu pot întoarce maşina din drum, atunci se vor opri, vor suspenda toate demersurile până când va avea certitudinea că va putea întoarce totul pe traseul pe care îl gândeşte acum.
Cei care cred că sunt stăpâni deplini pe aceste decizii trebuie să aibă în vedere că nu pot obţine un succes dacă nu au o bază. Până şi păsările în zborul lor au o bază, una diferită de a oamenilor şi cei care vor astăzi să preschimbe lucrurile după cum gândesc trebuie să vadă dacă se pot adapta noilor baze spre care tind.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu opri dorinţa de schimbare, ci de a o orienta în sensul performanţei. Așadar, să schimbăm mediocritatea, adică să declanșăm schimbarea în direcția lui „mai mult”, „mai bine” sau „mai puternic”.

16 thoughts on “23 – 29 decembrie 2013

  1. Elena spune:

    Buna ziua, domnule Coser. Va urmaresc mereu ce scrieti, si imi plac mult preveziunile dumneavoastra, in special, preziunele anuale, pentru fiecare luna in parte. Vreau sa va rog , daca dispuneti de timp, sa-mi spuneti citeva detalii, despre, astrograma, mea.Sunt nascuta la 26.12.1983, ora 13.30, Republica Moldova, satul Costesti. ma fascineaza mutl astrologia, chiar am inceput sa o studiez, mai in detaliu. Vreau sa-mi explicati despre pozitia planetei venus, de la mine din astrograma. Multumesc anticipat.

  2. Ionel spune:

    Buna ziua domnule Coser. Va urmaresc cu interes toate prezicerile dumneavoastra de aproximativ 2 ani si mi-au fost de un real ajutor pentru a intelege evenimentele de zi cu zi.

    Vroiam sa va intreb daca si cand veti publica analiza astrologica pentru anul 2014?

    Cu mult respect,

    Ionel

    1. Ionel,
      Voi face publică analiza astrologică a anului 2014 pe 30 decembrie 2013.

  3. otilia spune:

    ..ginduri frumoase, catre cel ce daruieste, ne arata cit de frumoasa si nu numai este astrologia….

    1. Otilia,
      Şi din partea mea aceleaşi gânduri frumoase. Sărbători cu bine!

  4. manola spune:

    Multumesc Gheorghita!Te iubesc,iti iubesc sufletul tau!Namaste!

    1. Manola,
      Namaste!

      Om bhur bhuvah svah
      tat savitur varenyam
      bhargo devasya dhimahi
      dhiyo yonah prachodayat

  5. Ani spune:

    Sarbatori frumoase domnule Coser!Sa aveti inima usoara,vibratie inalta si bucurie sufleteasca!Stim cu totii ca Mos Craciun vine la dvs ptr ca lucrati folosind acelasi sistem al iubirii si daruirii,si ne va lasa si noua daruri ptr suflet.Multumim frumos!Asteptam cuminti dar si cu nerabdare …Craciun plin de lumina!

    1. Ani,
      Sărbători cu bine și din partea mea.

  6. maria spune:

    craciun fericit,maria

  7. otilia spune:

    ….craciun fericit!!!! 😀 😀

  8. monica spune:

    Un CRACIUN plin de MAGIE si de IUBIRE!
    Cu toata dragostea iti spun doar atat:MULTUMESC , pentru daruirea ta, Monica.

  9. Mihaela spune:

    Un Craciun linistit alaturi de cei dragi !
    Sa fiti relaxati ca Muntii, linistiti ca Pamantul , zambitori ca Soarele si intelegatori ca Timpul.
    Cu bucurie si consideratie, Mihaela.

  10. aka spune:

    Sarbatori luminate!
    Cu multumiri, admiratie si respect,
    Anca Mocofanescu

  11. cara spune:

    chiar ati avut dreptate cu explozia din 25 decembrie……….din pacate s-a produs la Calarasi….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.