30 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014

30 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014 este o săptămână a sublimării şi a contactului cu idealurile noi. Ea va conţine anumite conjuncturi astrale importante pentru ceea ce înseamnă finalul de an 2013, dar şi pentru ceea ce reprezintă contactul cu noile energii ale lui 2014. Ne referim aici la careul Soarelui cu Uranus, care se împlineşte în prima zi a acestei săptămâni, la multitudinea de aspecte din ultima zi a lui 2013, dar şi la trecerea lui Junon în Peşti din prima zi a anului 2014, la careul Soarelui cu Marte, la opoziţia lui Mercur cu Jupiter din 3 ianuarie sau la opoziţia Soarelui cu Jupiter din 5 ianuarie. Toate aceste unghiuri ne îndeamnă să sublimăm reziduurile lui 2013 şi să luăm contact cu noi idealuri, cele care sunt specifice lui 2014.
În general, între 31 decembrie şi 1 ianuarie nu există decât o barieră psihologică, dar în acest an diferenţa majoră care apare între ziua de 31 decembrie şi 1 ianuarie va face în aşa fel încât această delimitare să aibă şi suport astral, iar oamenii în 1 ianuarie să aibă clar senzaţia că au intrat într-o nouă perioadă. Această nouă perioadă, care vine spre noi în 2014 cu mesajul varietăţii opţiunilor, bulversează în această săptămână atât de mult conştiinţa individului încât el nu va şti practic spre ce să se îndrepte, chiar dacă se va mândri cu deciziile acestei săptămâni. Mulţi vor spune „Gata! De acum încolo lucrurile vor fi altfel”, dar nu vor şti în ce mod vor fi altfel. Chiar dacă îşi vor face un plan, chiar dacă demersurile în care se implică presupun de la sine parcurgerea anumitor etape, până la urmă acestea se vor preschimba de mai multe ori, încât să nu mai semene deloc cu ceea ce au gândit acum, în această săptămână. Ceea ce lăsăm în urmă va trebui distrus sau lăsat pe mâna uitării colective, aceea care este atât de dură când vine vorba de valorile individuale.
Relaţiile vor fi încercate în această săptămână pentru că şi ele vor trebui să treacă într-o nouă etapă şi trebuiesc canalizate pe o direcţie nouă. Fie că este cazul să se mintă mai puţin, fie anumite sentimente trebuiesc împărtăşite cu mai multă încredere, cu mai multă convingere sau mai des.
Finalul săptămânii va avea însă o notă tragică evidentă. Cu cât vor fi mai lucizi de problemele care se află în jur, cu atât mai apăsătoare li se va părea viaţa şi cei care se lasă păcăliţi şi vor considera că viitorul trebuie privit numai prin această trăsătură (tristeţea) vor fi marii ghinionişti ai acestei perioade şi poate chiar ai anului 2014.
Recomandarea este aceea de a medita de-a lungul acestei săptămâni la următorul aspect: cel care este obsedat de noutate nu va putea să înveţe, pentru că învăţarea înseamnă şi a trece de mai multe ori peste aceeaşi informaţie, a repeta sau a reinventaria o listă întreagă de episoade personale cu scopul de a le analiza mai bine şi de a extrage din ele înţelesul cel mai bun.

Nesiguranţă. Mesaj înţeles greşit. Informaţii noi. Surprindere. Performanţa percepută zdruncină. Forţă prin mesaj. Vitalitatea se situează la cotele minime.

În prima zi a acestei săptămâni avem de parcurs careul pe care Soarele şi Uranus îl împlinesc, având ca fundal trecerea Lunii prin Săgetător şi împlinirea trigonului dintre aceasta şi Uranus. Luna, în această a doua zi de Săgetător, pe lângă trigonul cu Uranus, împlineşte două careuri, unul cu Neptun şi altul cu Chiron, iar în mijlocul zilei un sextil cu Marte. Întreaga zi devine marcată de nesiguranţă.
Astăzi, mesajul, care este transmis prin instrumente noi, neconvenţionale ori prin schimbarea mijloacelor folosite, le diminuează oamenilor performanța şi îi aduce în situaţia în care să considere că nu pot să reuşească în ceea ce-şi propun decât dacă se ambiţionează, decât dacă privesc ipostaza socială cu puţin nerv, cu puţină încrâncenare sau cu agresivitate. Prin careul Soarelui cu Uranus agresivitatea se apropie astăzi de zona în care scapă de sub control. Nu se ajunge întâmplător în acest sector, ci doar prin tentaţia informaţiilor noi. Ceea ce este nou, nu este neapărat şi bun, iar caracterul negativ al acestora va fi vizibil în special printr-o rătăcire mentală ori printr-o îmbrăţişare a gândurilor proaste.
Aceste gânduri proaste au fost vizibile şi în noaptea de duminică spre luni, cât timp a fost activ careul dintre Lună şi Neptun, aducând oamenilor incertitudine, vise bizare sau, pentru cei care şi-au petrecut noaptea în mod activ, o înclinaţie către pesimism.
Este clar că evenimentele acestei zile vor surprinde, însă, pentru că Luna are de traversat şi două aspecte negative, pe lângă acesta la care participă Soarele, o mare parte din evenimente vor surprinde în mod negativ. Putem să aducem aici în discuţie şi ideea de dezamăgire sau de performanță ori, în situații mai stranii, ipostaza în care realizările unui personaj să genereze o undă de invidie sau de negativitate în jur.
În a doua parte a zilei, Mercur şi Chiron îşi vor împlini sextilul lor, ducând la o remediere a acestor neajunsuri sau la construirea unor ipostaze în care, până la urmă, oamenii să ajungă la un consens, să nu se mai certe ori să renunţe la acele gânduri abuzive, obsesive, care nu le fac cinste.
Astfel, încheiem ziua cu gânduri obsesive, paşnice, iar ceea ce este performant să rămâne în această zonă şi să primească şi din partea celor care şi-au petrecut ziua prin surprinderi neplăcute, gânduri de apreciere sau o atitudine de respect, de condescendenţă.
Prin urmare, debutul săptămânii se realizează într-un ton mai puţin plăcut. Prima parte a zilei va fi tulburătoare la capitolul interacţiuni, pentru că tot ceea ce vine spre noi, inițial, va fi înţeles greşit. Cei care au un dram de minte, care nu vor să-şi trăiască viaţa numai pe baza impulsurilor, ci mai şi gândesc vor reuşi să gestioneze foarte bine situaţiile negative care vin spre ei. Ceilalţi însă îşi vor da cu stângul în dreptul, vor fi agresivi, aroganţi, se vor lăsa în voia invidiei iraţionale şi îşi vor consuma o mare parte din vitalitate în direcţia aceasta. Astfel, vor intra în partea a doua a zilei, când lucrurile se remediază de la sine, cu mai puţină vitalitate, cu dureri de spate, de picioare, cu o stare psihică destul de proastă sau cu o stare de receptivitate care nu înseamnă interes pentru informaţii noi, ci interes faţă de orice ar putea să le întărească o convingere sau să-i pună pe picioare.
Evenimentele importante sunt programate în a doua parte a zilei, când multe din neajunsurile care s-au manifestat încă de dimineaţă se derulează de la sine, nonverbal sau pe calea dialogului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a pune stop pe gândurile negative care vin spre noi în prima parte a zilei. Acestea nu doar ne tulbură, ci atrag spre ele energii similare care ne vor apăsa cu amintiri inutile. Astăzi vom realiza prin aceasta necesitate de a fi pozitivi, cel puţin în prima jumătate a zilei sau că anumite evenimente ale trecutului nu s-au rezolvat şi vin spre noi ca şi cum s-au rezolvat ieri. Cel care în prima parte a zilei se va ocupa de autocontrol şi va avea şi rezultate, va deveni pentru ceilalţi în a doua parte a zilei un adevărat sprijin.

Agresivitate. Termeni folosiţi incorect. Disputele teritoriale din 2014 îşi au rădăcina în evenimentele acestei zile. Patimi expuse în public. Incertitudine. Zăpăceala. Excese.

Ultima zi a anului este marcată de agresivitate. Astăzi se împlinesc la grad perfect două careuri foarte agresive la care participă Marte, unul cu Pluton, iar celălalt cu Mercur şi, în plus, Mercur va împlini o conjuncţie cu Pluton, iar Chiron îşi va definitiva sextilul cu Soarele pe care îl formează încă de săptămâna trecută. Luna îşi încheie astăzi tranzitul prin Săgetător urmând ca spre seară să treacă în Capricorn, nu înainte de a împlini de pe gradul anaretic un sextil cu Junon. Junon, mâine, 1 ianuarie, va trece în Peşti, iar acum îşi manifestă, prin sextilul cu Luna, ultimele raze de putere lansând ultimele informaţii ale mesajului său din Vărsător.
Astfel, nu doar gradul anaretic din Vărsător, zodie tranzitată de Junon, dar şi cele două careuri, devin exponenţi ai unor dispute care depăşesc sfera plăcerilor sau cea a dorinţelor personale date de statutul pe care-l are în astrologia natală careul (indică o problemă în raport cu sine). Astăzi termenii sunt folosiţi incorect şi, de aici, multe evenimente se pot precipita sau pot ajunge într-o zonă în care oamenii să ia decizii la nervi şi să se ţine cu încăpăţânare de ceea ce hotărăsc acum.
Pe de o parte, prin aceste careuri, avem de-a face cu incertitudini cauzate de intimidări pe care oamenii le practică unii la adresa celorlalţi, avem de-a face cu o zăpăceală, cu excese, iar prin conjuncţia lui Mercur cu Pluton să reuşim să privim lucrurile din jur cu o luciditate foarte mare.
Conjuncţia lui Mercur cu Pluton este folosită acum în mod agresiv cu atât mai mult cu cât impactul lui Marte asupra conjuncturilor astrale este unul covârşitor. Marte va sta în Balanţă mult timp, adică până spre finalul lui iulie 2014, aducând la vedere din acest semn (exilul său) prea multe defecte într-un timp foarte scurt pentru a putea fi acceptate, iertate, îndurate sau canalizate într-o direcţie constructivă. În cel mai fericit dintre cazuri, aceste defecte exprimate de Marte în exilul său ar putea să ia înfăţişarea unor patimi care sunt expuse în public şi care să blocheze atenţia celor din jur pe probleme lipsite de importanţă pe care nici măcar cel care şi-l afişează nu doreşte să şi le rezolve.
Prin urmare, ultima zi a anului 2013 este o zi foarte agresivă, iar asta nu doar prin faptul că termenii sunt folosiţi incorect, că drumurile sunt încurcate, ca oamenii se arată prea încăpăţânaţi sau se ţin cu dinţii de plăceri pe care nu şi le pot şlefui suficient, nu şi le pot adapta contextului sau nici măcar nu vor să şi le înţeleagă, ci, mai ales, prin faptul că parcă astăzi toată lumea îşi doreşte ceea ce nu poate primi. Toţi vorbesc deodată, nimeni nu ascultă pe nimeni şi la final toţi se plâng de faptul că nu sunt ascultaţi.
Conflictele acestei zile vin din faptul că oamenii se aseamănă atât de mult prin atitudini încât ajung să se respingă aşa cum se resping polii unui magnet.
Dacă această agresivitate nu găseşte o zonă publică în care să se desfăşoare atunci ea se va întoarce împotriva individului şi acesta îşi va aminti în această ultimă zi a anului tot cea ce nu a putut împlini de-a lungul ultimei luni sau invocă punctual doar câteva episoade dramatice pe care le-au traversat.
2013 a fost anul confruntării cu sine şi mulţi vor folosi energia acestor conjuncturi astrale pentru a face apel la lucruri imposibile, acelea pe care nu le-au putut schimba sau dacă le-au schimbat nu au înţeles cum s-a-ntâmplat asta. Adică îşi transformă întregul conflict cu sine într-o dramă despre care vor spune că le defineşte întreaga existenţă.
Cu toţii suntem marcaţi de tranzitul lui Pluton prin Capricorn şi noi, toţi cei care facem parte din această generaţie de trecere de la decădere la progres prin redescoperirea valorilor sufleteşti, prin întoarcerea către lumina, avem înscris în destinul nostru necesitatea învăţării lecţiei gestionarii resurselor. Prin conflictul lui Marte cu Pluton astăzi vom ajunge la dispute pe această idee a resurselor. Fie că unii consideră că sunt cei mai deştepţi, că au cunoştinţele cele mai bune sau nu tolerează performanța celor din jur, fie că se simt îndreptăţiţi să-i dispreţuiască pe cei care au mai mulţi bani, care au un statut sau care pur și simplu sunt fericiţi. Indiferent că ne referim la sfera materială sau la cea afectivă, tot despre resurse este vorba şi tot despre o lecţie dură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunţa la retrospectiva negativa şi la a urmări impulsurile care sunt pe punctul să acapareze astăzi întregul spectru al percepţiilor. Ceea ce are tendinţa de a domina excesiv trebuie trimis la reeducare, trebuie reinventariat sau trebuie transformat în calităţi. Nu contează cum s-a consumat în trecut ceea ce percepem, simţim sau vine spre noi prin mister, ci contează ce facem acum.

Planuri de viitor care complică existenţa. Jocul de-a alegerea. Depersonalizare. Pierderea unei protecţii. Noutatea ne duce spre progres. Revolta împotriva trecutului este privită ca mijloc de evoluţie. Eliberare prin distrugere. Frica se amplifică. Se cere autocontrol.

Luna nouă de astăzi ne îndeamnă să ne facem planuri de viitor mult prea încurcate sau fără a dispune de toate datele necesare, în aşa fel încât ceea ce gândim acum sau proiectăm în viitor să ne complice şi mai mult viaţa. Prin faptul că Junon trece astăzi în Peşti evenimentele sociale iau chipul jocului de-a alegerea. În realitate, ceea ce alegem astăzi ne duce spre o transformare incomodă, adică, pentru a ajunge la finalitate, trebuie să trecem printr-o depersonalizare. Prin mesajul planetelor de acum depersonalizarea înseamnă să lăsăm în urma aprecieri ale trecutului şi să ieşim la rampă prin calităţi active, nu prin rezultate care s-au consumat în urmă cu o săptămână, o lună sau chiar un an. În felul acesta, noutatea ne duce spre progres, iar ataşamentul de lucrurile sau de evenimentele trecutului, indiferent că sunt bune sau rele, hrănesc o teamă care ar putea, datorită Lunii noi de astăzi, să se regăsească în fiecare zi din următoarele patru săptămâni. Dar nu trebuie să cădem în capcanele minţii şi să considerăm că dacă suntem împotriva trecutului este de la sine înţeles că primim o medalie şi că viitorul ne este asigurat. Nu agresivitatea orientată împotriva trecutului ne garantează succesul, ci motivul pentru care întoarcem spatele trecutului şi vrem să privim spre viitor prin ceea ce deţinem în mod activ acum. Cei care întorc spatele trecutului acum, care se arată curajoşi astăzi trebuie să înţeleagă că această eliberare de lucruri care apăsau sau care le murdăreau conştiinţa se face prin distrugere. Ceea ce rămâne în urmă şi care nu mai primeşte atenţia activă a individului va fi lipsit de viaţă şi se va risipi de la sine ori va lua înfăţişarea unui produs pe care oamenii îl vor uita foarte uşor.
Cu alte cuvinte, dacă vrem să păstrăm ceva ce s-a-ntâmplat în trecut trebuie să-i dăm un nume, să-l cităm, să facem apel la ceea ce reprezintă ca, prin această conexiune subtilă, să-i transferăm din propria viaţă. Ceea ce uităm astăzi va fi uitat şi de comunitate şi de cei din jur, iar ceea ce amintim, hrănim sau invocăm astăzi va fi lăudat, apreciat şi luat ca etalon şi de cei din jur. Deci prin trecerea lui Junon în Peşti şi prin împlinirea fazei de Lună nouă oamenii îşi construiesc o realitate nouă. Unii s-ar putea să-şi construiască o nouă realitate care seamănă izbitor de mult cu cea pe care spun că au lăsat-o în urmă, cu aceiaşi oameni, cu aceleaşi probleme, cu aceleaşi lipsuri sau cu acelaşi mare gol pe care nu-l pot umple cu nimic. Cei mai mulţi, vor considera că noutatea îi duce spre progres și o va prefera faţă de toate celelalte componente care-i definesc statutul de fiinţă raţională.
Prin urmare, prima zi a anului va face notă discordantă cu ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, adică în ultima zi a anului 2013. Acum privim spre viitor cu mai mult optimism sau dorim să lăsăm în urma ceea ce ne-a apăsat de-a lungul lui 2013 sau nu am putut împlini, oricât de multe eforturi am făcut. Chiar dacă trecerea de la un an la altul constituie doar o barieră psihologică, de această dată, prin diferenţa majoră între zilele de marţi şi de miercuri, această barieră psihologică primeşte şi suport astral, astfel ca oamenii chiar simt pe 1 ianuarie că intră într-o nouă etapă.
Steliumul care se împlineşte pe zodia Capricorn şi care primeşte o opoziţie din partea lui Jupiter aduce acestor conjuncturi astrale un statut privilegiat şi o mare importanţă în destinul individului. Se realizează şi un sextil la Capul Dragonului fără a se reuşi medierea tendinţei Nodurilor, iar asta înseamnă că ceea ce gândim sau programăm astăzi se va schimba și până când va ajunge la destinaţie nu va urma paşii pe care-i gândim acum, dar nici nu va avea importanţă ca etapele să se păstreze, ci doar să fie atinsă ţinta. Prin mesajul conjuncturilor astrale de astăzi ţinta va fi atinsă prin depersonalizare, prin distrugerea a ceea ce nu dorim să ducem cu noi pe mai departe, printr-un contact dur cu uitarea colectivă. Sentimentul importanţei de sine, acela care este considerat în ezoterism un element extrem de important la care adeptul trebuie să renunţe, se află tot timpul în contrast cu uitarea colectivă. Aceste două elemente formează o axă şi vom vedea că oamenii care trăiesc prea mult pe baza importanţei de sine se tem teribil de tare de uitarea celorlalţi, iar cei care s-au hrănit tot timpul cu modestie, adică nu au avut nevoie să trăiască tot timpul în centrul atenţiei celorlalţi se simt împovăraţi dacă li se acordă o mai mare importanţă decât au. Acesta va fi tandemul care va pune o mare greutate pe Luna nouă de astăzi, ci pe modul cum ne vom ordona evenimentele vieţii personale şi sociale în următoarele patru săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece ziua gândindu-ne că nu este un pericol să ne pierdem poziţia privilegiată pe care o avem dacă ea a fost construită prin impresii false sau incomplete. Aşadar, să preferăm adevărul pentru că tot ceea ce este construit pe adevăr este trainic.

Relaţii încercate. Grija că nu dispunem de mijloacele necesare pentru a atinge ţinta. Se caută simplitatea. Vinovatul primeşte pedeapsa. Dreptatea doare.

A doua zi anului este mai puţin intensă la capitolul evenimente sociale şi mai importantă la capitolul evenimente personale. În această ultima zi de Capricorn (Luna în Capricorn) vom considera că relaţiile sociale sunt atât de încercate încât a sosit momentul să ne ocupăm de noi înşine. Mulţi, care au avut până acum înclinaţii negative, îşi vor petrece toată ziua într-un dialog interior epuizant, ameţitor, în care se vor certa cu toată lumea sau îşi vor repeta în minte replicile pe care nu reuşesc să le spună în momentul în care se consumă un eveniment sau persoanei pe care o consideră vinovată. Ceilalţi vor căuta simplitatea şi vor sta departe de gândurile care îi acuză foarte mult pe cei din jur pentru că merg pe ideea „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu face”. Nu vor judeca, nu vor acuza, vor fi echidistanţi, buni la suflet, vor face milostenie, îşi vor aminti astăzi de cei pe care i-au uitat de-a lungul lui 2013, le vor trimite mesaje sau se vor duce în vizită, vor căuta să le umple acestora golul despre care ştiu sau vor urmări să-şi umple golul din viaţa personală cu oameni pe care acum, dintr-odată, îi apreciază sau cărora le observă calităţile.
Astfel, prin trecerea lui Junon într-un semn conservator cum este zodia Peşti, dar şi prin contactul cu energiile noi ale acestui an, prin combinaţii astrale diverse totul pare să se îndrepte spre ceea ce nu am apreciat de-a lungul lui 2013. Nu vom duce cu noi aceste nostalgii de-a lungul lui 2014, dar astăzi ele ne vor curta şi vor face în aşa fel încât evenimentele în care ne vom implica să fie pozitive, să fie superioare din punct de vedere calitativ faţă de ceea ce am traversat în primele trei zile ale acestei săptămâni sau în săptămânile anterioare. Astăzi asocierile au la bază necesitatea de a ne consolida un confort personal. Cu alte cuvinte, chiar dacă unii se implică pe zona socială, o fac dintr-o dorinţă personală, dintr-un motiv egoist, dar care nu este neapărat negativ doar pentru că este egoist.
Prin urmare, 2 ianuarie este o zi apăsătoare în care oamenii îşi amintesc de ceea ce nu a fost corect de-a lungul ultimelor săptămâni sau chiar de-a lungul lui 2013 şi vor să-şi regleze relaţia cu destinul, să şi-l echilibreze căutând să umple un gol. Faptul că îşi completează un gol în viaţa personală cu prezenţa celorlalţi nu constituie neapărat un element negativ, dar dacă vor dori să umple golurile din vieţile celorlalţi prin mesajele personale, prin prezența sa în diferite locuri, atunci faptele sale vor fi încărcate de o energie specială, de un mesaj aparte hrănind sau vindecând tot ceea ce ating. Opoziţia Lunii cu Lilith care se împlineşte la grad perfect în dimineaţa acestei zile şi apoi în mijlocul zilei conjuncţia Lunii cu Venus arată faptul că 2 ianuarie va avea o componentă afectivă evidentă. Prin emoţii oamenii se iartă şi se consideră vinovaţi, nu prin informaţii, dar cel care merge pe ideea ce ţie nu-ţi place altora nu face, va avea grijă să nu le producă suferinţă celor din jur, ci să interacţioneze cu aceştia într-un registru al confortului sau al bunului simţ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia evenimentelor, dar nu de a lăsa emoţiile la voia întâmplării. În privinţa emoţiilor să fim disciplinaţi, dar liberi prin modul de răspuns la invitaţiile care vin din zona publică.

Oportunităţi. Libertatea este percepută altfel decât până acum. Ambiţiile personale transformă comunitatea. Pasiune. Inovaţie. Griji pentru stabilitatea familiei. Se caută adevărul de dincolo de iluzie. Lupta împotriva minciunii nu foloseşte cele mai bune metode. Curaj. Voinţă.

De fiecare dată când Luna trece prin careu la Axa Dragonului lucrurile par să se întoarcă împotriva individului sau apar tot felul de piedici în derularea anumitor evenimente, în aşa fel încât cei care sunt mai slabi de înger, mai sensibili, să fie pe punctul de a se răzgândi ori să cedeze în faţa acestor obstacole. Asta se întâmplă acum, în ziua de 3 ianuarie, când Luna şi Axa Dragonului vor fi în careu şi, nu doar atât, când Soarele va trece prin careul cu Marte, iar Mercur își va împlini opoziţia sa cu Jupiter. Chiar dacă în această primă zi de Vărsător, Luna împlineşte un sextil cu Uranus, guvernatorul Vărsătorului, şi un trigon cu Marte, lucrurile nu pot fi întoarse pe un făgaş pozitiv, ci pot fi cel mult complicate prin prea multă stimă de sine, prin prea multă încredere în sine în situaţii în care omul nu ar trebui obligatoriu să se îndoiască de calităţile sale, dar să dovedească faptul că-şi cunoaşte limitele.
Chiar dacă unghiurile acestei zile sunt apăsătoare, sextilul pe care Luna şi Uranus îl împlinesc ne oferă oportunităţi sau situaţii noi pe care explorându-le să dobândim un anume confort afectiv. Pentru că este şi Uranus implicat în aspect, dar şi Marte, pentru că Mercur din Capricorn va face o opoziție cu Jupiter din Rac, libertatea este percepută astăzi altfel decât până acum. Fie prin ambiţii personale, prin pasiuni sau printr-o anumită inovaţie aplicată vieţii şi pe care oamenii nu ştiu să o gestioneze corespunzător. Înţelegem, astfel, că 3 ianuarie se încadrează foarte bine în directivele acestui an, acelea care ne îndeamnă să punem, prin multiplele alegeri, o picătură de originalitate în tot ceea ce facem. Cei care sunt orientaţi pozitiv vor transforma energiile negative ale acestei zile devenind creativi prin pasiunile lor sau schimbând considerabil atmosfera grupului prin inovaţie. Astăzi mulţi se vor arăta îngrijoraţi pentru situaţia familiei şi vor căuta să clarifice anumite probleme care vin din această zonă deşi se vor dovedi prea duri în metodele pe care le folosesc ori intransigenţi. Această duritate, în realitate, vine din faptul că oamenii sunt foarte grăbiţi. Nu au răbdare, nu au timpul necesar să asculte toate argumentele interlocutorului şi vor să rezolve totul foarte repede aşa cum doresc, aşa cum şi-au programat, aşa cum vor. De aceea, astăzi, lupta împotriva minciunii s-ar putea să nu folosească cele mai bune metode, însă cu siguranţă această luptă este marcată de voinţă şi de curaj.
Pentru că din nou avem axa Capricorn-Rac marcată de aceste opoziţii, nu neapărat familia devine zona cea mai încercată, cât relaţiile în care am pus un strop de intimitate sau în raport cu care am dezvoltat anumite secrete. Din cauza lui Lilith din Rac aceste secrete s-ar putea să fie folosite împotriva individului chiar şi cu bune intenţii, adică din dorinţa de a fi corectate sau a fi orientate pe un alt tronson.
Prin urmare, 3 ianuarie devine o zi de încercări relaţionale. Oamenii astăzi nu se pot stăpâni, nu se pot controla, uită că trebuie să-şi respecte interlocutorul, să-i dea dreptul la replică, la a vorbi suficient, la a-şi cultiva pasiunile, la a se exprima, verbal sau nonverbal, după cum doreşte, după bunul plac fără a-l avertiza că nu are dreptul să încalce liberul arbitru al celorlalţi. Este important să facem astăzi un efort de voinţă şi să avem răbdarea necesară cu ritmul de lucru al celorlalţi. Nu neapărat ca ei lucrează mai încet, că viteza lor de lucru este inferioară, ci că trebuie să le acordăm dreptul de a lucra în felul lor.
În a doua parte a zilei, când Luna îşi va definitiva trigonul cu Marte, vom vedea că de fapt nimeni nu este superior sau inferior, ci cu toţii suntem pe acelaşi nivel, pe aceeaşi treaptă, cu toţii trecem prin probleme similare şi este absurdă nerăbdarea în cazul celor care se cred superiori partenerilor de dialog. Este utilă lupta împotriva minciunii abordată acum, cu atât mai mult cu cât opoziţia lui Neptun cu Jupiter îi îndeamnă pe oameni să cosmetizeze adevărul sau să-l spună în favoarea lor, având ca motiv dorinţa de a-şi menţine emoţia, ideea sau statutul într-o formă compactă. Este considerată minciună şi informaţia care nu este spusă complet în mod intenţionat, la fel cum este considerată minciună şi răstălmăcirea adevărului pentru a-l prezenta doar în favoarea propriei persoane.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu adopta astăzi atitudinea justiţiarului, ci, dimpotrivă, să ne amintim de cuvintele lui Iisus care ne îndeamnă să vedem bârna din ochiul propriu şi nu paiul din ochiul celuilalt.

Evenimentele au o notă tragică. Suntem lucizi şi responsabili. Tristeţe. Viaţa nu este făcută numai din bucurii. Distrugerea unui element incomplet pentru a-l reconstrui.

4 ianuarie poate deveni o zi de tristeţe. Cu cât devenim mai lucizi, cu cât suntem mai atenţi la evenimentele care se consumă în vieţile celorlalţi sau în propria viaţă cu atât mai mult ne vom simţi împovăraţi de informaţii sau constrânşi să acţionăm într-o direcţie nedorită. Astăzi ne amintim de ceea ce s-a consumat în zilele anterioare, în special în primele trei zile ale acestei săptămâni și care au o notă reformatoare evidentă. Tristeţea vine astăzi în special din faptul că suntem îndemnaţi să lăsăm în urmă elementele incomplete ori să le distrugem pentru a construi altele mult mai bune sau pe o altă bază. Unii s-ar putea să nu se simtă pregătiţi pentru un astfel de eveniment şi tristeţea lor va fi cu atât mai mare sau această tristeţe se va împrieteni cu disperarea că viitorul nu le rezervă nimic. Dacă se referă numai la viitorul profesional, din cauza careului Luna-Saturn, s-ar putea, chiar de dimineaţă, să se arate prea îngrijoraţi de acest aspect, fără a vedea vreo soluţie. Dacă însă se referă la viitorul afectiv, conjuncţia Lunii cu Junon, ce se va consuma în seara acestei zile, le va spune oamenilor că ceea ce au observat și înţeles devin elemente definitorii prin intermediul cărora îşi clarifică anumite probleme relaţionale. Chiar dacă finalul acestei zile, prin conjuncţia Lună-Junon, va transforma această dramă într-o înţelepciune de viaţă, mulţi vor avea astăzi clar senzaţia că viaţa nu este făcută numai din bucurii şi că bucuriile, tristeţile sunt de fapt omniprezente sau cel puţin aşa au fost în ultima vreme.
În realitate, toate evenimentele care se consumă astăzi ne îndeamnă să devenim responsabili. Cu cât sunt mai evidente cu atât mesajul lor este mai dur.
Prin urmare, 4 ianuarie este o zi tragică prin apelul la episoade de aceeași factură ce nu pot fi lăsate în urmă, iar unii şi-o vor face așa, căutând să pună în aplicare concluzii ce nu se potrivesc acestui context. Alţii vor invadaţi de anumite situaţii mai puţin plăcute pe care la început le tolerează, apoi se simt dominați întru totul pentru că le acaparează tot spectrul gândirii. Fie că se află în Perioada fără direcţie, adică în cea mai mare parte din zi, fie că trece în Pești, Luna lansează un mesaj apăsător pentru oameni ce va fi încărcat de prea multă tristeţe sau nemulţumire. Până şi relaţiile care funcţionează bine sunt acuzate de superficialitate. Până şi oamenii care tac sunt acuzaţi că nu au o atitudine pozitivă într-o situaţie conflictuală.
Astăzi nimic nu ne va convinge şi tot ceea ce va fi trimis în viitor ne va murdări evenimentele care nici nu s-au consumat încă prin această atitudine negativă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că tristeţea este înşelătoare. Ea nu este o realitate, ci doar o formă bizară alcătuită de fumul unei ţigări care s-a stins.

Schimbările sunt mici. Perspectiva evenimentelor anunţă revoltă. Mesaje înşelătoare. Planuri în care este confundat confortul personal cu realizările sociale. Scade tonusul. Evenimentele sociale sunt citite greşit.

Astăzi ne scade tonusul, dar, pentru că Luna se află în sextil cu Coada Dragonului reuşeşte să medieze tendinţa Nodurilor prin trecut. Ceea ce ne-a slăbit până acum şi ne-a făcut vulnerabili în faţa unor situaţii conflictuale se transformă cu ajutorul noii perspective a evenimentelor, prin mai mult curaj, prin mai multă determinare, prin mai mult nerv.
Această perspectivă este una negativă, însă adaptată contextului pe care-l traversează va deveni pozitivă sau măcar dispusă să înnobileze conştiinţa individului cu noi experienţe. Pentru că întreaga zi se va desfăşura între conjuncţia Lunii cu Neptun şi opoziţia Soarelui cu Jupiter mesajele care vin spre noi acum sunt înşelătoare sau pot fi citite greşit deoarece evenimentele sociale se inflamează din nimic ori se prezintă individului prin componentele care nu au fost divulgate deloc până acum. Fie se face un anunţ în termeni necunoscuți interlocutorului, fie este prezentată o problemă din perspectiva unui departament care nu interesează pe nimeni. Lucrurile acestea sunt conduse în mod intenţionat pe făgaşul acesta şi, din această cauză, mulţi vor avea tendinţa de a confunda elementul personal cu cel social, nemulţumirile personale cu cele sociale sau insuccesul personal cu eşecul social.
Chiar dacă ziua este în mare parte dominată de cele două elemente (sextilul Lunii cu Coada Dragonului şi opoziţia Soare-Jupiter), care sunt diametral opuse ca însemnătate şi profunzime, schimbările ce apar acum sunt mici pentru că, fie elementele pozitive care vin din gestionarea problemelor trecutului (sextil Luna-Coada Dragonului) fac trimitere la evenimente care nu pot fi aduse în prezent aşa cum s-au consumat în trecut, fie trăsăturile negative (opoziţia Soare-Jupiter), cele care se sprijină prea mult pe un element administrativ sau pe o atitudine de justiţiar nespecifică, vor face argumentul neconvingător. Indiferent că este vorba de un bine sau de un rău, schimbările care sunt produse acum sunt mici.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unei mari confuzii. Vom avea impresia că fie prin bine, fie prin rău vom rupe norii, vom spune muntelui să se mute dintr-o parte într-alta şi el se va muta, vom avea convingerea că ne aflăm în faţa unei etape foarte importante pe care, consumând-o, să o transformăm într-o înţelepciune de viaţă. În realitate, ne aflăm în faţa unei imense păcălele atât prin putere cât şi prin slăbiciune, atât prin bine, cât şi prin rău. Nu trebuie să judecăm evenimentele acestei zile prin perspectiva lor, ci doar prin calitatea gândurilor sau prin modul cum suntem dispuşi să reacţionăm la anumite situaţii banale. Astăzi tonusul este scăzut şi cine se va învinui mai mult decât este cazul de această scădere a vitalităţii îşi va amplifica tristeţea. Cei care cad pradă acestei păcăleli şi se gândesc prea mult că nu au resursele necesare, vor confunda planurile și vor deveni ghinioniştii acestei zile pentru că, din puţinul pe care-l au, vor trebui să consume inutil, fără să se aleagă cu vreun beneficiu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de opoziţia pasivă. Să nu participăm la evenimente care ne-ar compromite, indiferent de rolul pe care l-am putea îndeplini în derularea acestora. Indiferent că într-o anumită conjunctura avem un rol pozitiv sau negativ, faptul că participăm activ acolo ar putea să compromită imaginea, statutul sau să blocheze anumite evenimente, anumite şanse care ne-au căutat pe acasă, dar noi eram ocupaţi.

8 thoughts on “30 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014

 1. Aura Dvoracic spune:

  MULŢUMESC !

  LA MULŢI ANI !

  1. Aura Dvoracic,
   La mulți ani!

 2. Otilia-Rica spune:

  La multi ani-lumina domnule Coser!

 3. ivora spune:

  la multi ani!
  cum pot face fata trazitului martian,din casa IV,ce se va aseza in curand peste lilith natal ?multumesc,si va doresc un an plin de impliniri!

  1. ivona,

   Nu e simplu. Nu te lua la întrecere cu nimeni din familie sau din cei care fac parte din cercul tău intim. Fii atentă la recomandări. Exemplele tale de viaţă doar par utile celorlalţi. Ideea de familie, intimitate, cere efort suplimentar. Ceilalţi nu sunt vinovaţi de lipsurile care apar în acest sector. Atenţie la stomac. Experienţele de viaţă au nevoie de fie înţelese altfel. Fii bună cu femeile. Maternitatea cere exemple de bunătate. Alimentele care intensifică focul digestiv ori terapiile paliative trebuie evitate ori abordate cu mare prudență.

 4. Cristina spune:

  La multi ani! Sincere felicitari, pt. tot ce faci!
  Tranzitele si aspectele ce au loc pe cer acum, in aceasta perioada, imi afecteaza multe planete natale, Asc, MC, casaVII….este ffff dificil…as vrea sa gasesc o rezolvare benefica….mi-ar prinde ff bine un sfat competent….data nasterii: 5 iunie 1966, 5.55am, Ploiesti..

  1. Da, ai dreptate. Sunt foarte dificile aceste tranzite, însă nu de interpretat, ci de traversat. Ai nevoie să te laşi în voia celorlalţi, chiar dacă asta înseamnă să şi pierzi. Cu Pluton în casa a VII-a îţi poți pierde încrederea pe care ai investit-o în ceilalţi, poţi pierde oameni pe care i-ai considerat valoroşi, poţi risipi din două vorbe vise pe care îţi sprijini mult evenimentele viitoare. Lasă-te în voia oamenilor. Ai încredere că Universul, Fiinţa Supremă sau Spiritul tău le va aşeza aşa cum îţi este util, nu cum îți este confortabil. Duci povara unei Luni negre pe MC de care se apropie Neptun. Dacă refuzi să creşti prin interrelaţionare subtilă, aşa cum accentuarea casei a XII-a natală îţi spune, viitorul te va constrânge să păşeşti pe cioburile de sticlă pe care, cu un dram de atenţie şi înţelepciune, le poţi sări. Orice despărţire o priveşti în semn personal, orice desprindere de vechi o percepi ca o subminare a autorităţii pentru că întregul spectru al percepţiilor tale pune relaţiile pe picior de egalitate cu necesitatea, ca şi cum oamenii din jur vin în preajma ta ca un efect al nevoilor tale. În realitate, este taman invers. Tu ai un rol important în vieţile celor din jur, de aceea este bine pentru echilibrul tău să înveţi să accepţi că intervalele de interacțiune sunt diferite şi să-i eliberezi pe cei pe care i-ai impregnat pentru a se descurca singuri.
   Ceea ce vine acum din casa a VII-a se integrează în trăsăturile generale ale temei tale care îţi cere să priveşti viaţa ta şi vieţile celorlalţi printr-o viziune de ansamblu, nu doar prin formele mici, discrete, uneori frumoase, alteori ascuţite la care apelezi. Eşti un mesager şi cu cât te vei apropia mai repede de adevăratul înţeles al acestui rol, cu atât mai mult îţi vei uşura traseul şi vei observa că eşti altfel, nu de dragul contrastului (obsesia vremurilor pe care le trăim), ci pentru că factorii care te-au construit au rădăcini puternice într-o strălucire a sufletului tău care a ales în această viaţă să se exprime prin această calitate: mesager. Deschide-te! Lasă totul să curgă! Cultivă-ţi detaşarea de câştigul imediat şi Crede.

 5. Cristina spune:

  Multumesc pt. sfatul primit! Dar am o mare rugaminte…As vrea, daca se poate , sa iti trimit un email pe adresa personala (pe care nu o stiu), referitor la situatia FOARTE dificila in care ma aflu…..cred ca sigur ma poti ajuta sa ma clarific!!!!! MULTUMESC!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.