23 – 29 august 2010

Luni, 23 august
Aflându-ne în separatia conjunctiei Venus-Marte si în ziua trecerii Soarelui din Leu în Fecioara, 23 august poate fi numita o zi de purificare. Când invocam acest termen cei mai multi dintre noi se vor gândi la purificarile fizice, la un tratament medicamentos sau alternativ, adica la acele procedee care sa scoata din corp efectele unei dizarmonii. Azi termenul de purificare va avea alte conotatii si se va îndrepta spre eliberarea de impuritatile emotionale, spre ajustarea comportamentului moral, spre identificarea acelor complicatii si probleme care, desi nu au legatura directa sau vizibila cu efectul, intuitiv li se atribuie acestora statutul de cauza principala.
Înaintea ca Soarele sa treaca în Fecioara, înainte ca întregul registru cromatic al verii sa devina rece si umed, subtil si abundent, inspirând ambitie si perseverenta, Luna va împlini o opozitie cu Junon aducând, ca de multe ori în aceasta vara, îndoiala în acele relatii de prietenie care au fost cel mai mult încercate. Aspectul se va mentine si dupa ora 8:26, când Soarele îsi va schimba semnul, ceea ce se va impune asupra întregii zile ca o motivatie subtila, ca o concluzie pe care ne temem sa o exprimam, sa o spunem, ca o retinere în a deschide un subiect delicat care va complica o simpla conversatie si o va duce spre conflict ori divergente de opinie.
Trecerea Soarelui în Fecioara îl va aduce pe acesta în casa XII al propriului ingress, la fel si pe Mercur, guvernatorul acestui semn. Stiind ca Mercur este retrograd, progresiile pe care le putem observa pe aceasta tema în timpul tranzitului Soarelui prin Fecioara, ni-l aduce pe Mercur si mai aproape de vârful casei XII, deci si mai aproape de punctul de maxima tensiune, de elementul care impune control si care determina evenimentele la intensitatea cea mai mare. În felul acesta, observam ca, având Soarele pe casa XII, guvernatorul acestui semn si al temei (Mercur) în mers retrograd si pe casa XII, dar si doua conjunctii (Venus-Marte si Neptun-Chiron) pe cuspide (început de casa) vibratiile zodiei Fecioara se vor îndrepta mai mult spre sanctiuni, tulburari de factura interna, nemultumiri legate de acumulari materiale, recunoasterea unor drepturi, onoare, mândrie, demnitate, justa apreciere, conspiratii, discutii si fapte derulate în mod intentionat într-un plan ascuns.
Chiar daca ulterior acestui moment, contextul astral ne dezvaluie cele doua trigoane pe care Luna le va împlini cu Marte si Venus, întreaga zi va fi orientata spre a purifica, spre a scoate la lumina ceea ce nu s-a aratat anterior, spre a descoperi intensitatea unei nemultumiri, a unei tragedii, a unei sanctiuni. Multora li se va parea ca este un semn de dreptate, însa cei care vor suporta sanctiunile, cei spre care sunt îndreptate aceste demersuri sunt de alta parere. Ei îsi vor privi viata ca trecând prin fata ochilor într-o clipa si se vor mira de ce s-a ajuns aici. Nu vor întelege de unde atâta agresiune si nu vor putea sa accepta duritatea cu care sunt acum înfruntati de viata. Nu este însa nicio nedreptate, ci mai curând un raspuns din inertie aplicat agresivitatii cu care au actionat anterior. Faptul ca acum sunt înduiosati de propria conditie si, din aceasta cauza, se simt îndreptatiti sa primeasca mila ori întelegere, nu înseamna ca destul îi va ierta.
Azi se va plati scump onoarea salvata sau cea pe care au calcat-o în picioare ori demnitatea asupra careia am atentat. Starea sufleteasca ne va face sa vedem într-o ceata densa evenimentele la care participam si sa privim cu un tragic aparte viata în ansamblu.
Prin urmare, 23 august ne aduce în fata unor probleme pe care, daca ar fi stat în puterea noastra sa le alegem, le-am fi evitat. Azi suplimentam doza de medicamente, bem mai multe ceaiuri si ne grabim sa ne programam la un consult medical. Ne temem pentru starea de sanatate, dam vina pe stres, pe nemultumire, dam vina pe tot ceea ce nu s-a finalizat în aceasta vara, pe acele dureri sufletesti care înca mai fierb, pe acele gânduri care au aparut în aceasta vara si care acum scapat de sub control. Orice cuvânt care vine acum spre noi este perceput initial ca o oportunitate spre a scapa de un stress, de o tensiune, dar se dovedeste a fi o mare deziluzie. A vorbi azi despre o tensiune interioara înseamna a o spori. Prin asta ziua devine una stranie, complicata de propriile impulsuri, de propriile nelinisti. Amestecam într-un aliaj periculos intuitia starii de liniste si realitatea dura pe care o traim. Totul se petrece însa în interior si acolo unde nu reusim sa privim evenimentele vietii cu caldura, compasiune si întelegere, acolo întâmpinam o mare opozitie, adica ni se plateste cu aceeasi moneda, tocmai pentru ca anterior nu am dat dovada de caldura sufleteasca, iar acum povara karmica se amplifica si un cuvânt care altadata ar fi impresionat în prezent provoaca ilaritate sau aversiune.
Azi Soarele trece în Fecioara si ne vom aminti de tensiunea le care ne-a supus tranzitul lui Saturn prin acest semn în ultimii doi ani si jumatate. Nu este o zi de retrospectiva, ci mai curând una în care ne vom aminti punctual de acele situatii pe care nu le-am putut depasi, care ne-au limitat gândirea, sentimentul sau puterea de actiune si care au contribuit la ceea ce se întâmpla azi. Un arc peste timp se va construi azi, dar nu unul bun, pentru ca am putea descoperi ca prietenii nu sunt prieteni sau nu au fost asa cum s-au aratat, iar dealul cu flori nu mai este atât de frumos cum era când îl vedeam din vale, ci este plin de spini si… animale moarte!

Marti, 24 august
În acelasi cadru al eliberarii de stari sufletesti conflictuale prin interactiune si disconfort, cum a fost predispus pentru ziua de ieri, azi avem de înfruntata Luna plina în Fecioara. O mare parte din zi Luna va fi în Varsator încurajându-i pe oameni sa-si spuna ceea ce gândesc, sa-si împartaseasca impresii pe care altadata nu au avut ocazia, sa-si transfere din sarcini sau sa se abandoneze unul pe celalalt în suferinta, doar pentru ca se întâmpla ca unii dintre noi acum, în aceasta perioada, sa aiba parte de o gama variata de probleme.
Trecând prin conjunctiile cu Neptun si respectiv Chiron, Luna aduce o falsa senzatie de libertate si, în tandem cu asta, o falsa senzatie de dreptate. Ne vom simti îndreptatiti sa spunem ceea ce consideram ca e corect, ceea ce credem ca este solid si adevarat si ne asteptam ca de partea cealalta sa existe o supunere totala. Aceasta supunere va lua azi nenumarate înfatisari parcurgând întreaga gama de la agresivitate, la vorbe dulci, mieroase. Totul este însa o eroare, o minciuna sau o prefacatorie, totul se centreaza în jurul nevoii, a interesului, a confortului.
Trecând în Pesti, Luna ne va aduce regrete, însa nu pentru faptele de acum, ci pentru cele din trecutul îndepartat. Înfruntând acestea în preajma momentului de Luna plina, avem ocazia de a vedea trecutul cu o mare luciditate, ca si cum l-am primi printr-o lupa. Ne amintim de oameni importanti, de puterea lor de a ne influenta destinul, de curajul de a face sacrificii pentru binele nostru, de faptele lor bune si de sfârsitul prieteniilor, de ruperea unor legaturi ce s-au crezut la acea vreme ca s-au format pe viata.
Luna plina în Fecioara ne încearca pe autocontrol. De aceea câmpul constiintei acum se extinde foarte mult în timp, de aceea, puterea de a întelegere si acumula, de a cuprinde într-un timp scurt un volum mare de informati, pare a fi în crestere. Pentru ca Luna plina se produce acum într-un semn ce are mari probleme cu sinceritatea, care poate aduce în favoarea sa si argumente gen “Scopul scuza mijloacele”, focarele din care ne extragem acum puterea sunt înselatoare. Nu trebuie sa ne surprinda daca azi îi privim în ochi pe cei mai aprigi dusmani si le declaram totala sustinere si apreciere si, de asemenea, nu trebuie sa ne surprinda daca patim asa cu cei care ne-au agresat. Vom considera imperios necesar sa acordam credibilitatea acestor tendinte pentru ca ele vor veni pe slabiciuni, pe îndoieli, pe complicatii ce nu au putut fi rezolvate anterior, pe drame si umilinte mai vechi.
În aspectul sau benefic, ziua aduce si momentul de echilibru între doua parti aflate în tensiune. Multi vor spune ca au depasit anumite animozitati fara sa spuna o vorba, de la sine, fara sa-si puna la mijloc sentimentele sau fara sa-si divulge gândurile negre ale trecutului. Pe sectorul social acest aspect aduce însa confuzie, o confuzie pozitiva care permite depasirea unui moment complicat al grupurilor. O framântare interna, o dezbinare abordata si tinuta numai în interiorul acestora le poate schimba pentru o scurta perioada de timp strategia, îi poate tine departe de confruntari si le poate construi o imagine de grupuri bine închegate, stabile, echilibrate, care au o ideologie puternica si care nu se dezbina la o simpla adiere a unui vânt potrivnic.
Prin urmare, 24 august este o zi de tensiune în relatii, de explorare a acestor elemente de comportament care au fost abordate din 2007, pâna la începutul lui iulie 2010. În aceasta perioada motivele care au adus doi oameni împreuna, care i-au tinut împreuna daca se cunosteau dintr-o perioada anterioara, vin acum cu o noua încarcatura emotionala, cu noi înfatisari si cu noi argumente. Se vor invoca motive de natura materiala, obiecte achizitionate în comun, folosirea în comun a acestora, un bun comun, experiente comune, obiecte de patrimoniu care din punct de vedere legal tin de ambele parti.
Intensitatea cu care se traieste totul azi va face în asa fel încât sa se construiasca ceva magnific, sa se puna bazele unui demers care sa aduca lumina cum nu s-a mai întâmplat de la începutul anului pâna acum.
Azi oamenii se gândesc mai mult la viata, la destin, la ceea ce le-a determinat alegerile si la momentele esentiale care i-au adus în aceasta ipostaza. În acest tablou cromatic unii dintre noi ne pictam destinul în culori închise, reci, altii descopera perioade intense de bucurie si progres.
Pentru cei care lucreaza cu energia si care sunt angrenati într-un proces de transformare interioara vibratia astrala îi îndreapta azi spre transcedental, spre renuntarea la simturile fizice, la bogatia lipsita de realitate ori substrat a detaliilor fizice si identificarea acelor fire luminoase ale destinului pe care ne-am propus, înainte de a veni aici în aceasta lume, sa nu le pierdem în întuneric.
Totusi, aceasta lume are legile ei si forta cu care îsi tine aproape valorile va face ca începând de mâine totul sa treaca în penumbra si uitare. Ne va ramâne intuitia, perceptia a ceva inefabil ce ducem cu noi, parfumul unor întelesuri care sunt doar tangente la evenimente, pe care nu le provoaca nimeni si care nu se consuma în procese. Ne va ramâne viata, singura viata pe care o traim doar sporadic în stare de constienta, însa de cele mai multe ori în visare – viata cosmica.

Miercuri, 25 august
Luna azi împlineste doua aspecte, o conjunctie cu Lilith si un sextil cu Capul Dragonului. Pentru multi pasionati de astrologie aceste doua unghiuri, pentru ca se împlinesc cu alte elemente astrologice decât planetele, nu vor fi semnificative. Daca pasionatii de esoterism, care îsi construiesc argumentele pe alte filiere informationale, vor fi înselati de conjunctia Lunii cu Lilith, ceilalti vor fi antrenati în mrejele sextilul Luna-NN adica, vor fi prea siguri pe experienta lor si vor considera ca elementele stranii ce vor fi expuse mai jos nu se vor încadra în segmentul potrivit pentru experientele lor.
Un element astrologic straniu se va împlini azi prin intermediul Lunii: trecând prin segmentul dintre Neptun si Lilith, Luna va construi practic un stelium foarte larg ce va lega zodiile Varsator si Pesti într-un cumul de forte pe care îl vor îndrepta spre trigonul ce îl face cu Coada Dragonului si, implicit, spre sextilul cu Capul acestuia. Steliumul, ce primeste o opozitie din partea Soarelui, care, la rândul sau, se apropie de împlinirea la grad perfect a trigonului cu Pluton, intervine în ecuatie construind dintr-un aspect minor, dintr-o pozitie lipsita de importanta, aproape nesemnificativa, cum este cea a Lunii comparativ cu marile influente ale planetelor grele ce le traim de la începutul anului pe aceasta axa, o mare si importanta modificare sociala, un mare si important pas motivat de confortul personal si care va aduce schimbari asupra întregii lumi.
Implicarea Lunii în aspect ca un asa element grandios, ca un liant esential, poate aduce un gen de ostilitate ce implica o mare masa de oameni, o unitatea în gând, în intentiei, care poate devia o serie de planuri ce au fost stabilite în ultimele 30 de zile. Aceasta directie poate tulbura linistea caminului cu evenimente banale carora sa li se dea o mare amploare sau se va face apel, punctual, la evenimente din trecut care nu au fost rezolvate si care au izbucnit, din alte cauze, tot de la elemente minore. Spontaneitatea va fi o grea povara azi. Nu ne este permis sa spunem tot ceea ce gândim sau tot ceea ce simtim, nu ne este permis sa dam curs impulsurilor, doar pentru ca le consideram corecte deoarece în spatele acestui impuls sta înclinatia de a atrage atentia, înclinatia spre publicitate, spre solutii simple care sa suplineasca orice efort de a întretine ulterior succesul.
Sextilul Lunii cu Pluton, ultimul aspect al zilei anterioare, devine acum un instrument benefic si aduce într-un unghi, menit sa construiasca idei, sa ofere informatii la schimb, sa rationeze, sa gândeasca folosind deductia sau analiza, valori esentiale, instrumente pe care, folosindu-le, sa schimbe directia evenimentelor dupa bunul plac.
Ceea ce se întâmpla azi seamana cu un semn al gratiei divine. Marile demersuri ale verii par sa depinda de aceea ce se întâmpla azi. Relatia de trigon ce se ridica între steliumul indicat mai sus cu Coada Dragonului ne poate pacali sugerând ca evenimentele care vin în mod spontan sunt tot ceea ce poate oferi ziua. Având o conjunctie Luna-Lilith ne vom teme sa mergem mai departe cu vorba, cu gândul, cu intentia de a cere mai mult sau de a oferi si, prin asta, ne vom pacali.
Sansa de a atrage din trecut evenimente constructive, nu neaparat benefice, de a le amplifica o trasatura pozitiva este un element de-a dreptul magic pe care pasionatii de ocultism îl vor valorifica la cote înalte.
Prin urmare, 25 august, chiar daca împlineste aspectele la începutul zilei, aduce împreuna semne ale unei modificari sociale importante, indiciile unui viitor ce poate fi schimbat. Daca nu ne intereseaza sa impunem evenimentelor o anumita nota personala, atunci cu cât ne apropiem de seara întâmplarile vor din ce în ce mai apasatoare, mai dificile, mai periculoase. Semnul de deposedare, de pierdere a ceea ce nu inspira stabilitate si forta, a ceea ce confera liniste si încredere va duce spre pesimism si marginalizare. În functie de tipul de personalitate pe care fiecare îl detine, aceasta marginalizare poate lua azi si forme extreme. Unii pot fi privati de libertate sau amenintati cu asta, privati de bunul cel mai de pret, alungati dintr-un loc pe care îl considerau personal si de care erau foarte atasati.
Toate acestea vin cu accente dramatice pentru ca se pierde legatura cu realitatea, cu viziune asupra viitorului, asupra derularii evenimentelor, asupra finalitatii.
Cei care lucreaza cu energia se vor simti azi atrasi de magia apei, de forta sa speciala de a acumula si elibera informatii, de a memora totul si de a se elibera de ceea ce dizolva printr-o metamorfoza totala.
Azi simtim ca putem face orice si, prin asta, lasându-ne în voia destinului, aruncându-ne în învolburarea evenimentelor, putem întelege cât de vinovati suntem de esec atunci când ne repetam “Nu pot sa fac nimic”, “Nu sunt în stare” dar si când alegem sa ne comportam sub impulsul acestor comenzi.

Joi, 26 august
Zi de mare încercare pentru ceea ce s-a initiat începând cu Luna noua din 10 august. Trecerea Soarelui în Fecioara a lasat în urma ambitiile si naivitatea celui care doreste cucerirea lumii, luptându-se cu sine, si si-a însusit atitudinea celui care îsi revendica dreptul de a detine totul, fara sa-l intereseze cine l-a câstigat anterior.
26 august este deci ziua desconsiderarii fata de efortul anterior, fata de valoarea dezvoltata anterioara sau expusa într-un spatiu public. Pentru unii acesta poate fi si începutul descoperirii unor nereguli savârsite cu intentia clara de a ascunde adevarul.
Chiar de dimineata, Luna, opunându-i-se lui Mercur, îi încurajeaza pe oameni sa minta, sa-si amâne deplasarile, sa nu se poata încadra în termenele stabilite anterior, sa-si scrie sau sa-si gândeasca lucruri rele, sa uite de promisiuni facute pâna ieri si sa reia colaborari de acolo unde le-a lasat la începutul lunii august.
Pe acest fond semnul de sanctiune, de fortare a destinului prin impulsionarea unor fapte întârziate din vina personala, nu din cauze obiective, de agresare a pozitiei, statutului, demnitatii, luciditatii mentale, sinceritatii ori a ajutorului, va parea ca o explozie, întâi de informatii, apoi de reconstructie a unei structuri sociale, a unei conspiratii, a unei asocieri negative ce s-a facut la începutul lunii august pentru compromiterea unui plan.
Desi pare a fi spatiul de confruntare a doua forte, de disputa ideologica cu scopul de a rasturna o situatie, valul de forta cu care intervine azi Pluton, în trigonul sau cu Soarele, se va baza pe demersurile sociale ori personale pe care le fac cei ce au anticipat aceasta schisma din timp. Este un privilegiu oferit celor care îsi utilizeaza energia deopotriva pentru a trai în prezent, dar si pentru a judeca mersul evenimentelor si a constientiza în permanenta care vor fi bazele viitorului prezent. Azi doar luam cunostinta de aceste informatii, doar se constata ceea ce era situat dincolo de întâlniri misterioase ori conversatii îndelungate. Azi oamenii se dau de gol si, prin asta, fac greseli lamentabile. A gresi fata de un apropiat pe trigonul Soare-Pluton înseamna a-i oferi acestuia un avantaj, pe care îl va folosi negresit. Impersonal, cum îl stim, Pluton va alimenta întâi ideea, gândul, mesajul, informatia trainica, traditia care si-a dovedit eficienta în timp si apoi orgoliul unui fan care se simte îndreptatit sa canta alaturi de un superstar doar pentru ca a primit de la acesta, în graba, un autograf sau o strângere de mâna.
Prin urmare, 26 august este o zi de distrugere ori autodistrugere, de adoptare a unor masuri eronate, de sanctionare abuziva, de modificare a unor planuri si de descoperire a mincinosului care s-a laudat ca este sincer si drept de la începutul lunii august si pâna acum. Punând într-o relatie pozitiva doua forte opuse ca trasaturi si directie de actiune, contextul astral al acestei zile va avea o evidenta nota de mister. Chiar daca vorbesc, oamenii nu spun tot, chiar si când se declara sinceri, o mica parte din informatie este tinuta pentru ei, invocându-se motivul uitarii, a lipsei de întelegere, a zapacelii, a precipitarii.
Azi se spun lucruri mari, se cauta secrete ascunse, se invoca motivul sanctiunii care nu va mai fi aplicat. Finalitatea aceea ce aduce aceasta zi nu este pentru a impune rasturnarea situatiei, a societatii, a regimului, ci de a afla punctul sensibil ce ar putea fi exploatat pentru a obtine o schimbare. Elementul de mister cu care Pluton intervine în aspect poate deveni, pentru cei care nu se încadreaza în grupa celor ce traiesc în prezent, dar si anticipeaza, un mod de a se adânci si mai mult în eroare. Acestora le lipseste cifrul, cheia, iar timpul nu-i ajuta. 26 august ni-i va prezenta pe acestia ca învinsii anului 2010.

Vineri, 27 august
Ziua de joi a fost, pentru cei mai multi dintre noi, deosebit de ciudata, neobisnuita pentru ca a scos la lumina ceea ce prietenul, familia, societatea sau natura umana în ansamblu, la timpul la care s-a produs evenimentul, a garantat discretie totala. Dupa toate acestea multi se asteapta sa nu mai poata fi surprinsi cu nimic, sa nu mai poata fi asaltati cu aspecte ale vietii pe care sa nu le poata controla, sa nu mai poata fi surprinsi în fata faptului deja împlinit. Aceia dintre noi care gândesc asa se înseala.
Chiar de dimineata, Luna va trece în Berbec si va schimba registrul afectiv din drama în impulsivitate, din nevoie de compatimire pentru ceea ce se întâmpla, în atac la persoana, în agresiune împotriva acelor demersuri care au facut ziua de ieri dificila. Totul azi este o reactiune si tot ceea ce se ridica pentru a comunica, exprima o idee, a da un ordin, a reclama, acuza sau a cere un drept încalcat, are la baza motive personale construite în întâmplari ce tin de sfera privata a vietii. Azi suntem într-un ring si cineva ne arunca o manusa nu pentru statutul pe care îl detinem, pentru merite sociale, nu datorita demnitatii, ori a auditoriului care cere schimbarea ordinii, ci datorita unor întâmplari cu caracter personal ce nu ar trebui invocate acum pe spatiul public.
Trecând prin apropierea lui Jupiter, Luna rascoleste ceva negativ, ceva ce nu ar trebui deranjat, ceva care va avea ample si negative repercusiuni sociale. Oricât de clar si intens ni se arata adevarul în fata ochilor azi, el este în conflict cu destinul pentru ca nu este deloc obiectiv.
Prin urmare, 27 august este atât de intensa si complicata încât, spre seara, cu cât ne apropiem mai mult de careul Lunii la Nodurile sale si constientizam tensiune si erorile de care am avut parte dea lungul zilei, ne învinuim de impulsivitate, lipsa de control, neputinta de a ordona ideile, spirit justitiar gratuit, lipsa de scrupule, superficialitate sau chiar agresiune prin pasivitate.
Recomandarea pentru aceasta zi este una de bun simt: fiti rezervati! Trecerea Lunii în a doilea decan al zodiei Berbec în cursul zilei de mâine aduce o relatie proasta cu Marte si Venus si deci ipostaza dificila, ca efect al grozaviilor pe care le-am savârsit azi fara minte sau gândind ca batalia s-a încheiat si ne putem declara învingatori.
Omul contemporan, mândru de educatia sa sau satisfacut de sclavia sa fata de tulburarile de constiinta ori emotionale ale vremurilor prezente, stie cel mai bine sa-si puna bariere, sa renunte la tot ceea ce îi defineste structura, fiinta pe care o reprezinta. Daca tot ne hranim cu aceste limite aberante si, folosindu-le haotic, invocam motivul libertatii asupra alegerilor sau uitam ca asa cum ne-am format avem doar doi ochi în talpi cu care nu vedem decât dupa ce am ales unde sa facem pasul, ar trebui acum, când este cel mai mult nevoie de asta, sa ne punem bariere si sa nu ne dezlantuim. Înfrânându-ne pornirile acum, câstigam o zi si, împreuna cu ea, un bonus la maturitate.

Sâmbata, 28 august
Trecerea Lunii în al doilea sector al zodiei Berbec aduce acesteia un trigon cu Junon si doua opozitii cu Marte si respectiv Venus. Daca pâna în mijlocul zilei trigonul cu Junon ne îndeamna spre comunicare, evenimente petrecute în aer liber, deplasari, întâlniri si impulsuri spre distractie sau voie buna, în a doua parte a zilei cele doua opozitii ne suprasolicita nervos, ne aduce prea multa instabilitate si ne îndeamna sa stricam acele legaturi bune pe care abia am reusit în zilele anterioare sa le mentine.
Daca ziua anterioara ne-a oferit multiple prilejuri sa ne facem de râs în public, sa spunem ceea ce ne desconsidera cel mai mult, sa dam curs unui impuls negativ si sa nu tinem cont de cine asculta, de vârsta, educatie sau tipul de legatura pe care l-am dezvoltat cu acele persoane, acum avem de înfruntat efectul imediat al acestor fapte.
Tocmai de aceea, opozitiile pot indica si faptul ca multi se vor retrage catre viata privata si-si vor trai în intimitate dezamagirile fata de propriile reactii si, spre seara, când acestea se vor amplifica, vor începe sa-si sune prietenii si sa-si ceara iertare pentru ceea ce a spus sau a facut.
Dincolo de acest exemplu de actiune si reactiune, ziua are în continuare o mare intensitate emotionala si daca de rusine, umilinta sau dintr-o constientizare nu se da si azi curs acelor impulsuri se întâmpla pentru ca ele sunt îndreptate catre propria persoana vizând un comportament lipsit de efecte sociale negative: nu ne place apa sau gustul mâncarii, nicio bautura nu este potrivita pentru un asemenea moment, ba e prea cald, ba e prea frig, ba e poluat aerul, ba ne cuprinde plictiseala, ba suntem asaltati de prezente nedorite în spatiul intim, ba nu ne baga nimeni în seama.
Prin urmare, desi nimic evident ori tendentios nu se întâmpla azi, nimic rau nu este predispus de astre, traim ziua de 28 august dintr-o inertie stranie a ceea ce a însemnat ziua de 27 august, aducând în centrul atentei acelasi timp de agitatie cu care ne-am confruntat ieri. Unii se arunca într-un dialog interior epuizant, altii îsi declara dragostea pe bloguri ori la balcon, iar altii se gândesc cum sa puna capat unei relatii care nu are niciun viitor.
Adevarata problema pe care o avem de înfruntat azi este cea interioara si cel mai mult vor suferi cei care s-au saturat de ei însisi, de obiceiurile care îi ruineaza sau le complica inutil viata. Acestia se vor simti neputinciosi în fata vietii si viitorul li se va parea total nesigur. Nu mai pot continua, dar nici nu ar renunta pentru ca este oarecum confortabil sa te confrunti cu propriile dificultati decât sa traiesti în deriva, conform proverbului: “Rau e cu rau, dar e mai rau fara de rau!”

Duminica, 29 august
Ultima zi a acestei saptamâni aduce ultimele sextile ale Lunii din Berbec cu Neptun si Chiron, pe tranzitul Soarelui în Fecioara din anul 2010, ceea ce ar grabi mult tensiunea si îi va impulsiona pe oameni sa complice lucrurile din lipsa de timp sau sa se precipite în fata unor situati banele pe motiv ca vin vremuri complicate si îi vor gasi nepregatiti.
În trecere de la Berbec la Taur, pe acest fond al sextilelor cu Neptun si Chiron aflate în mers retrograd, dar si cu trigonul pe care îl va împlini imediat ce a trecut în Taur, Luna aduce, în toata aceasta graba, o necesitate, o împlinire, o solutionare. Acest gen de finalitate se va produce într-un sector intim si va implica cele mai ascunse dorinte si cele mai discrete intentii pe care le-am avut. Este si zi de duminica si pentru multi nu este o zi de lucru, este si zi de apropiere de sine si tocmai de aceea 29 august va înseamna si o zi de maturitate, una deosebit de importanta.
Multi îsi vor simti viata plina de substanta, faptele încarcat de întelepciune, gândurile linistite sau concentrate pe proiecte importante. O stranie armonie se afla în jurul nostru si ne spune pe ce buton sa apasam ca sa zâmbim sau sa primim o îmbratisare sau ce usa de deschidem pentru a intra în scena, nu pentru a iesi din sala de spectacol.
Pentru ca îl avem pe Neptun implicat în acest aspect este de asteptat ca nimic sa nu dureze în aceasta forma. Dincolo de acest noroc predestinat exista si o obligatie, aceea de a ne permite sa traim frumos, indiferent de cât de dificila este viata, dar mai ales de a fi constructivi în acest frumos alegându-l constient, nu traindu-l ca o binefacere a vietii ori a unei karme pozitive. Multi dintre cei care sunt oameni maturi, adulti cu multe experiente de viata înteleg ca aceste bucurii trebuie sa fie traite în familie, cu persoana iubita, într-un dialog cu Dumnezeu sau în liniste totala pentru a fi valorificate, tocmai pentru ca acestea nu pot dura în forma aceasta.
Spre seara, când vom trece prin trigonul Luna-Pluton sistemul imunitar îsi va reveni, forma si spiritul practic de asemenea si vom realiza ca acolo unde invocam motive personale, acolo unde punem pe primul loc valorile familiei, nu ale societatii, acolo unde cautam prin cunoastere individuala sa optimizam raportul cu ceilalti, oferindu-le acestora un exemplu mai bun sau sfaturi mai competente, acolo vine si succesul.
Prin urmare, 29 august este o zi de mare confuzie. Multi vor trai azi dezamagiri intense si se vor întreba “De ce este viata atât de grea?”. Nici bucuria nu este sigura, nici nemultumirea si nici un spatiu virtual, trait în intimitate, nu poate fi real, de vreme ce ambele extreme sunt confuzie ori fara substrat. Traind o astfel de dilema oamenii se despart de ceea ce este valoros în viata lor, de ceea ce i-ar fi maturizat cel mai mult, de ceea ce le întareste forta interioara si vointa. Fara astfel de încercari, tentatii periculoase, nu cele care duc spre evolutie, cum sunt cele de azi, distrug omul, nu-l penalizeaza pentru lipsa de cunoastere.
29 august este un examen important pentru toti. Cei care pica testul maturitatii si al luciditatii azi vor fi din nou programati anul viitor în plin tranzit al Soarelui prin Fecioara, mai exact în zilele de 15 si 16 septembrie 2011, când se vor reconstrui aceste sextile, însa Luna atunci va trebui sa înfrunte si careul cu Marte din Rac si va fi mult mai departe de libertatea de alegere (un privilegiu de care are parte acum) si mai aproape de ideea ca suferinta, iluzia, neputinta sunt impuneri de care nu ne putem dispensa decât prin moarte.
Asadar, trasatura unica a acestei zile devine ca o membrana osmotica ce va face ca elementele hipertonice (lectiile de viata, ideile pure, experienta, întelegerile, cunoasterea, experienta practica) sa se infiltreze printre cele hipotonice (propria energie, viata în ansamblu).
29 august este o zi în care cunoasterea ne bate la usa si numai de noi depinde cum ne implicam în acest proces osmotic.

7 thoughts on “23 – 29 august 2010

 1. Ileana spune:

  Comentariul „Elementul de mister cu care Pluton intervine în aspect poate deveni, pentru cei care nu se încadreaza în grupa celor ce traiesc în prezent, dar si anticipeaza, un mod de a se adânci si mai mult în eroare. Acestora le lipseste cifrul, cheia, iar timpul nu-i ajuta. 26 august ni-i va prezenta pe acestia ca învinsii anului 2010” este menit sa induca o stare de nervozitate cititorului.
  Oricine este pus in fata unei alegeri in august 2010 ar trebui sa inteleaga ca oricare ar fi alegerea facuta, rezultatul nu are cum sa fie decat dezastruos?
  Fac parte din categoria celor care sunt acum in fata unei decizii ff dificile, si mi-ar placea sa inteleg (in afara argumentelor logice, rationale, care dau un 50%-50% perfect) daca oricare din optiuni este la fel de dezastruoasa.

  Multumesc pentru clarificare!

 2. Ileana,
  a nu trai in prezent inseamna a fugi de tot ceea ce simturile isi ofera drept certitudine. Indiferent ca te ascunzi sub masca viziunii profetice, intuitive, deductive sau ca iti tremura genunchii de frica, a te gandi ca „ar fi fost mai bine” „voi reusi„, „ma voi implica mai mult” „n-am inteles” „n-am fost in stare” „am ratat” „cand va fi si …” „eu nu sunt ca acela/aceea” etc. etc. inseamna a-ti impune un standard bun sau rau pentru a se consuma intr-un viitor apropiat sau indepartat ori a-l lasa sa se amestece cu fapte care s-au consumat deja, cu trecutul pe care nu-l mai poti schimba.
  Acestora nu le lipseste decat foarte putin. Ei sunt oameni de actiune, de vreme ce isi indreapta atentia asupra faptelor pe care le savarsesc, doar ca acum, pe aceasta conjunctura la care faci tu trimiere, nu energia in sine este problema, nu ceea ce consuma, ci verbul. Prin verb isi alegi timpul in care sa traiesti. Din punct de vedere mistic „a fi sau a nu fi” nu este acelasi lucru cu „sunt sau nu sunt”. Facand acest banal exercitiu de comparatie intre cele doua si extinzandu-l asupra alegerilor importante pe care spui ca le ai de facut vei intelege cum ti le-ai proiectat pana acum, iar daca ai inteles cu ce haine ti-ai imbracat verbele vei sti la ce parada de moda sa le trimiti si, prin asta, la ce rezultate sa te astepti.

 3. adina spune:

  Frumos spus.

 4. dana spune:

  Cu alte cuvinte, daca am inteles bine, te si situezi cu adevarat in prezent atunci cind toate verbele folosite, mai ales acelea care te definesc si care privesc actiunile tale, sint la prezent? Astfel iti si potentezi actiunea si existenta? Si daca astazi folosesc totul in prezent, miine se construieste , sau este construit deja, cu fundamentul bine cladit al lui azi? Asa mare putere creatoare au gindurile si cuvintele, mai ales verbele de actiune, folosite la timpul prezent? scuze daca spun prostii dar eu asa am inteles.

 5. Ganduri despre viitor cu totii avem. Atunci cand vom trai in totalitate in prezent ne vom situa in afara oricarui determinism care porneste de la o cauza si se tine cu orice pret sa impuna o anumita finalitate. Da, verbul trebuie sa fie la timpul prezent, dar si intelesul exprimarii trebuie sa se limiteze tot la prezent. Multi vor confunda asta cu iresponsabilitatea, dar daca analizezi verbele acelor flusturatici vei vedea ca in exprimarile lor abunda viitorul ascuns in spatele unor dorinte care se leaga unele de altele ca vagoanele unui tren.
  „Eu sunt!” aceasta este realitatea, pentru ca face referire la viata ca realitate in curs, nu ca o cauza sau ca o finalitate. In „Eu sunt!” gandul ce reflecta adevarul despre sine, despre propria sa natura, se indreapta spre o stare periculoasa pentru el, in care se poate anula pentru ca in confruntarea cu „Eu sunt” tot ceea ce contine acest gand este in afara propriei definitii, adica iluzoriu pentru nivelul nostru. Cum se vede practic asta? Simplu: viata este exact ceea ce traiesti, nu ceea ce crezi ca traiesti! Fiind in prezent si constientizand asta prin folosirea verbelor la timpul adecvat nu crezi, speri sau visezi ca traiesti, ci traiesti efectiv viata intr-un mod simplu si deplin.

 6. Marta spune:

  Azi, 27 august, la ora 19, 07 este momentul de hiatus anual. Puteti citi mai multe aici:
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6366

 7. Dorys spune:

  27.08.2010

  ciudata, tensionata si exploziva seara – noaptea de vineri.
  cel putin pentru mine
  sper sa trec peste ea cu bine

  va doresc o noapte linistita

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.