22 – 28 iunie 2009

Luni, 22 iunie
Inceputul saptamanii debuteaza in forta cu doua aspecte majore reprezentata de doua trigoane pe care Venus si respectiv Marte le realizeaza cu Saturn semn de stabilitate, solutionare, insertie, descoperire in vederea vindecarii, rezolvarii, ameliorarii si deopotriva distrugere a unor constructii personale.
Daca intreaga saptamana care s-a incheiat ne-am facut griji despre cum este vazuta viata personala in mediul social, cum poate fi ea optimizata si care sunt metodele pe care sa le aplicam pentru a ne gasi un loc in societate, acum descoperim ca o parte dintre aprecierile facute saptamana trecuta nu sunt asa cum le-am ganditi si ca realitatea este alta.
Diferenta dintre asteptari si realizari este singurul element care aduce dezamagire. Fiind Luna trece inca prin Gemeni si nu oricum, ci realizand trigoane cu planetele din Varsator si cuadratura la Uranus, vom avea de la astre “privilegiul” de a ne face rau singuri. Vorbele vor fi lipsite de substrat, pe un ton nepotrivit, exprimate cu o atitudine nepotrivita, pentru ca au a baza frica, grija sau neincrederea acumulate anterior. Aceasta este o mare greseala si acum se poate aplica zicala “nu vede padurea din cauza copacilor”.
Ne vom zbate in prea multe detalii, multe lipsite de importanta, si riscam sa pierdem un inceput bun, corect si armonios care poate pune bazele unei colaborari interesante.
Saturn, cu valentele sale revolutinare, cu puterea sa de a reconfigura structuri sociale chiar si cu riscul de a le distruge complet intra din nou in scena, insa de aceasta data mult mai agresiv. Cu un ascendent al momentului de Luna noua pe ultimul grad din Capricorn, urmatorul ciclul lunar va fi restrictiv si epuizant. Incepand chiar din aceasta zi vom trai saturnian, confruntandu-ne cu adevaruri sfasietoare care vor face sa se evapore minciunile parfumate pe care le-am avut in jurul nostru de la inceputul anului incoace.
Aspectul este agresiv pentru ca aceasta Luna noua primeste opozitia lui Pluton, ceea ce anunta o vara dificila, dominata de atacuri la persoana, de dispute ce se pot solda cu disparitia din scena sociala a unor personaje faimoase, chiar cu distrugerea unor structuri si aparitia altora.
Daca distrugerea este de ceva timp incoace elementul dominant al analizelor astrale, refacerea a ceea ce se strica este si va ramane un mister, o solutie de rezerva pe care il are vibratia astrala in cazul in care oamenii prin liberul arbitru distrug si ceea ce este bun.
Urmatoarele 30 de zile vor fi centrate strict pe lupta pentru putere, pe dispute situate la toate nivele pentru a spori puterea de influenta si pozitia. Saturn ocupa casa VII a temei Lunii noi si Pluton casa XI, iar Sensul vietii si planetele din Varsator casa I, pe axa interceptata. Nu trebuie sa ne fie cu mirare ca aceasta perioada este una de reglare karmica, una de epurare, de curatare a destinului de ceea ce este dens sau impropriu evolutiei.
Evolutia, cu Saturn in VII, nu trebuie sa implice si acumularea de valori, ci schimbarea intr-o maniera aparent controlata, ce nu poate fi inteleasa de mintea profanului. Relatiile ascunse, servicii cu caracter ascuns sunt acum favorizate si vibratia astrala le va indruma spre a da viata opozitie Pluton-Luna noua, conflictului intre lumina si intuneric, intre acumulari si piederi, intre dorinta de a distruge inamicul cu tot cu pamantul sau si speranta ca vor veni zile mai bune.
Totul este insa o prea frumoasa iluzie. Nimic din ceea ce se intampla acum nu are un caracter bun. Pe alte conjunturi, cu alte unghiuri intre planete ne vom permite sa speram ca modifcarile sunt pozitive, dar acum lumea se schimba, iar apele devin tulbure nu pentru a da viata unui concept de salubritate (tulburarea apei dintr-un rau inainte de a o bea la vechii indonezieni avea la baza un concept de salubritate si se explica prin prezenta argilei si prin folosirea virtutilor sale terapeutice), ci ca efect al unor lupte ascunse, dure.
Prin urmare, 22 iunie este o zi a semnalelor, a avertimentelor, dar si a faptelor mari, a tensiunilor ce devin periculoase prin importanta atribuita. Valorile acestei zile sunt rasturnate, nu se stie clar ce se sfarseste si nici ce se incepe, ci se stie ca exista o batalie, o disputa in care fiecare vrea sa castige fara sa se gandeasca la ce va pierde, nici macar la pagubele colaterale.

Marti, 23 iunie
23 iunie este ziua confirmarilor. Toate semnalele vin pe ideea “Am stiut eu!”, “Ti-am spus eu!” s.a.m.d., captand atentia si limitand foarte mult spectrul actiunilor. Pentru ca Luna s-a opus lui Pluton in ziua anterioara in situatia in care opozitia celor doi a sudat vibratiile intr-o trasatura sintetica, opozitia Soarelui cu Pluton de dimineata va face o subtila legatura intre cele doua zile.
Acest “Am stiut eu!”, “Ti-am spus eu!” se va referi in mod special la tumultul si efervescenta zilei anterioare in care se porneste un demers, dar nu se stie spre ce se indreapta.
Caracterul malefic al opozitiei Soare-Pluton consta in faptul ca el va predispune la conflicte, distrugeri, pierderi de identitate, chiar conflicte deschise, lovituri, orice fel de agresiune, dar si manipularea energiilor malefice prin magie neagra.
Ceva rau va pluti in aer intreaga zi de marti, de parca toti oameni se gandesc sa faca numai rau si parca tot ceea ce este bun este perisabil. Gandind dupa relatiile pe care Luna si Soarele le au cu cei 3 malefici in ziua de marti nu gresim daca o vom considera o zi a celor 3 ceasuri rele.
Binele, intentiile corecte au o slaba intensitate, de altfel tot ceea ce tine de structura de rezistenta, de constructii inalte sau cele situate la mare inaltime sunt acum supuse ruinarii, degradarii.
Aspectul firav al binelui vine de la domiciliul Lunii care, lezata de opozitia cu intunecatul Pluton, va aduce iluzia succesului in care sa ne punem toate sperantele pentru ca la putin timp dupa aceea totul sa se naruie si sa induram nu doar pierderile si distrugere ca atare, ci si sentimentul ca orice speranta este zadarnica.
Prin urmare, din cele 3 ceasuri rele ale acestei zile de marti, ne vor lasa o senzatie de neimplinire, de durere sufleteasca sprijinita pe durerile pe care le vom resimti atunci cand destinul loveste direct sau trimite raze de amenintare.

Miercuri, 24 iunie
In prima jumatate a zilei, Luna va ridica un triunghi minor ce va avea drept focat conjunctia Venus-Marte si se va sprijini pe trigonul Luna-Uranus. Ne vom mandri cu faptul ca experienta zilelor anterioare ne-a adus ceva maturitate si ca daca acum aratam mai multa siguranta este pentru ca ne-am gasit un loc unde sa ne ascundem pana trece furtuna.
A da curs acestor ganduri pana la 14:24 cand se implineste trigonul Luna-Uranus, inseamna a pune in practica iluzia, minciuna, dezorientarea, superficialitatea opoziei Luna-Lilith. Cu alte cuvinte, siguranta predispusa de triunghiul minor trebuie sa fie centrata pe altceva, in niciun caz pe mesajele venit din zilele anterioare.
Cei care vor reusi sa se sustraga unui context social puternic pentru a-si trai bucuriile in intimite, pentru a ajuta un membru al familie, pentru a se lasa ajutati de un prieten apropiat sau pentru a impartasi intr-un cadru intim bucurii simple se va detasa de contextul pagubos dat de falsa incredere si se va proteja impotriva unor erori de judecata.
In aceasta directie merg si recomandarile pentru ca a cultiva ganduri negative, false, de razbunare, invidie si a le mentine pe motiv ca un context social ne incurajeaza increderea este semn de eroare ce va fi amplificat dupa 19:49 cand Luna va trece in Leu. Daca atunci cand este in domiciliu, si este lezata, asa cum este acum, Luna mai poate aduce retinere, repliere, sublimarea tensiunii prin romantism, preocupari artistice, literare, relatie afectiva, in Leu Luna nu va putea fi oprita sa i se cante in struna.
Asadar, avetizez ca tensiunile si pericolul anuntate pentru ziua de marti se repartizeaza si zilei de miercuri, insa in alt mod, cu alte intentii si mult mai subtil decat ne asteptam. Ulterior momentului de ingres in Leu, Luna va trece peste Coada Dragonului, pe axa Leu-Varsator interceptata aducand in centrul atentiei chiar termenul de sanctiune, pedeapsa, verdict.
Prin urmare, nu este cazul ca in aceasta zi sa ne diminuam atentia. Valorile astrale puternice au pentru noi mesaje negative puternice, subtile si ireconcilante. Lectia care se invata din aceasta perioada este ca nu poti negocia binele si nici nu-l poti obtine pacalind. Ceea ce se va intampla in aceste doua zile este semn ca legile karmei nu se activeaza doar de la o existenta la alta, ci actioneaza acum si aici cu o forta ce acum nu poate fi contracarata.

Joi, 25 iunie
Ziua de 25 iunie este o zi a tratativelor, o zi a negocierilor, a intelegerilor. Trigonul lui Venus cu Lilith, dupa ce Luna a avut in ziua anterioara cateva ore bune de transmis un mesaj murdar si subliminal, aduce acestei zilei, ca de multe ori de la inceputul anului pana acum, iluzia unui sfarsit bun. In relatia cu Lilith nimic nu poate fi asa cum pare si nici asa cum se spune, pentru ca va scoate la suprafata ceea ce este foarte bine ascuns si, mai ales, ceea ce poate compromite.
Tot ce spunem azi ne poate compromite si se poate intoarce impotriva noastra ca intr-un joc cu toata energia negativa pe care o intalneste in drum.
Ni se va parea ca nu suntem intelesi, ca oamenii care ne ies in cale nu fac nici cel mai mic efort pentru a intelege ceea ce li se spune si iau hotarari cu ochii inchisi. Asa pare, dar nu aceasta este realitatea.
Fiind vorba despre un aspect benefic, valentele Lunii negre vor porni pe cale amiabila, prin interactiuni pozitive si va sfarsi prin a varsa un pahar de vin rosu peste rochia miresei, de altfel tipic pentru acest element astral!
Acest aspect este intarit de sextilul Lunii cu Mercur intre doua semne incompatibile, Leul cu vocatia puterii, dar prost aspectat aici prin lezarea Lunii si Mercur in domiciliu, guraliv si vesel, iubaret si dispus sa faca orice pentru putin spectacol, scandal in care sa-i acuze pe altii si sa-l ridice pe el.
Cea mai buna solutie pe care o puteti aborda azi este cea a dublei negatii: mintit ca va simtiti rau pentru a nu va lasa antrenati in discutii sterile, impuneti-va un program aglomerat pentru a nu avea timp pentru conversatie, intalniri, un suc, o bere, un gratar, invocati motive diverse pentru a nu da curs acestor tendinte si a nu permite banalului sa intre in viata personala.
Prin urmare, ziua de joi este pentru cei care gandesc in perspectiva o zi terifianta, iar pentru cei care fac orice pentru a-si consuma sau defula energia o zi deosebit de frumoasa. Pentru ca planetele au in subtil o confruntare speciala, jovialitatea este acum semn de superficialitate, iar interiorizarea, melancolia spiritul critic semne de profunzime. Desi confruntarea celor doua zodii (Gemeni si Leu) este cat se poate de exploziva, acum se poate vedea si intelege, indiferent de semn, ca profuzime impusa de suferinta Leului (Luna, acum lezata, in Leu) este de preferat fata de sclipirea efemera a Gemenilor (Mercur in Gemeni) atunci cand cele doua semn sunt intr-o confruntare directa si nu purtatoare ale unor mesaje pe trasee diferite.
Apropo de visatori sau… nebuni!

Vineri, 26 iunie
Joi a fost frumos, poate prea frumos fata de ceea ce se arata a fi ziua de vineri. Cu 3 cuadraturi si 3 opozitii ziua poate trece in fruntea clasamentului celor mai complicate zile ale acestei saptamani.
Se vor complica relatiile personale, placerile de cuplu, vizita regulata la acelasi magazin, intalnirile cu vecinii pe scara dimineata la aceeasi ora, fiecare mergand la serviciu, dar si cele sociale in care sunt vizite grupurile de oameni cu alegerile pe care acestia le fac sau deciziile importante pe care le au de luat la nivel macro.
Dintre toate, cuadratura lui Mercur cu Saturn este un foarte clar semn de dezbinare, de cearta intre reprezentati ai unor departamente, de dispute, chiar politice, dar facand trimitere la sectorul administrativ cu o finalitate negativa, justa pentru electoratul mintit, dar dura pentru cei in cauza.
Inainte de a trece in Fecioara, Luna va avea de agresat tot ceea ce era sigur si necesar, atat in ceea ce priveste discursul, cat si in ceea ce priveste metoda. Relatia Mercur-Saturn este acum una periculoasa, generand focare de aversiune a celor tineri fata de cei aflati la o varsta inaintata, a celor noi in breasla fata de cei mai vechi, pornind, in mod paradoxal, din punctul in care cele doua parti lucreaza impreuna, se sustin si se completeaza.
Momentul de dezbinare, dar si primele clipe ale separarii nu trebuie cautate acum in aceasta zi, ci in cele anterioare cand bucuriile mici, abordate cu atitudinea celui alunecos care va gasi in permanenta un responsabil pentru sarcinile sale au tentat, iar acum sunt platite prea scump.
Cei are isi vor trai conflictele la nivel personal vor admira in plan social circul produs de cuadratura lui Mercur cu Saturn, a intentiilor de a roti puterea, de a lovi in cel vechi si de a-l deposeda de bunuri.
Prin urmare, ziua de vineri este o zi complicata de aspecte stresante si reprezinta incununarea unei perioade de stres cu o disputa de proportii. Pentru ca nimic din ceea ce se intampla nu este intamplator, trebuie sa ne gandim ca daca este sa fie rau atunci destinul face bine prin asta, iar daca este sa fie bine, pe un asa context, atunci nu poate fi decat semnul unei armonii karmice speciale. Indiferent de pozitie sa, putere personala sau dorinte, acum, astrologul nu are dreptul sa intervina. Vineri arde, cine vrea sa nu se aleaga cu arsuri sa stea deoparte.

Sambata, 27 iunie
Conform proverbului “Dupa furtuna, vine vreme buna” sambata este o zi magica, nu sublima si nu in totalitate speciala, ci doar magica.
Vibratiile astrale aduc astazi bunadispozitie, seninatate, intelegere ca si cum vineri nu s-ar fi intamplat nimic si cei mai mari dusmani azi dau semne de impacare.
Daca ne uitam insa pe lista aspectelor, in afara celor doua sextile care sunt in totalitate pozive, trigonul lui Marte cu Lilith este de-a dreptul tendentios si va domina intreaga zi.
Evident ca trebuie sa luam in calcul si aplicatia trigoanelor pe care Luna le face cu Marte si Venus pentru a intelege ca de fapt cineva va incerca sa se ascunda, se va preface pentru a reusi sa scape, va minti pentru a se face placut si va cauta compania oamenilor care se dovedesc puternici acum dupa reconfigurarea centrelor de putere.
Aspectul de minciuna, prefacatorie va fi vizibil la orice nivel. Indiferent ca alegem sa ne petrecem ziua cu prietenii sau ca facem ore suplimentare la serviciu vom avea de infruntata ceea ce nu este adevarat.
Prin urmare, ziua de sambata este centrata pe regasirea echilibrului, pe linistirea apelor dupa furtuna zilelor anterioare. Comportamentul adoptat este insa unul mai putin corect si multi vor prefera sa minta cu agresivitate, sa santajeze emotional, sa speculeze anumite slabiciuni pentru a-si gasi un loc sub soare.

Duminica, 28 iunie
Ultima zi de Fecioara (Luna in Fecioara) de luna aceasta aduce o agresare a elementului pamant si prin asta o agresare a idee de stabilitate, echilibru emotional, spirit practic.
Trecerea Lunii pe ultimul decan al zodiei Fecioara, va intari relatia cu Taurului si va aduce solutii frumoase intr-un context sumbru. Solutiile frumoase pe care le vom avea de aplicat vor fi extravagante, neobisnuite, iar unele dintre ele stupide, dar suficient de neobisnuite pentru a-l smulge pe om din tristete si angoasa.
28 iunie va fi un fel de “tara arde si baba se piaptana” si va aduce solutii construite impotriva bunului mers al lucrurilor, de parca cineva le-a gandit in mod special asa. Da, ele au fost gandite in forma in care sunt exprimate, dar nu li s-a dat in mod intentionat o forma ciudata.
Agresarea elementului pamant are concecinte grave ducand spre pesimism, pierderi de memorie, incapatanare, manii, dar si spre slabire, epuizare, lipsa de coerenta.
Cuadratura lui Pluton cu Junon are insa un alt spectru de actiune. Ea va viza trainicia relatiilor si seriozitatea lor. Multi se asteapta ca pe acest aspect multe aliante sa cada, intelegerile sa se anuleze si oamenii sa-si caute alte modalitati de a se regrupa, mai ales ca acest aspect se suprapune peste separatia cuadraturii pe care Mercur o face cu Saturn. Cuadratura Junon-Pluton nu va rupe aliantele, ci le va reconfigura, le va sprijini pe alte baze, iar motivele acestei reasezari vor fi altele.
Daca pe cuadratura Mercur-Saturn au fost vizate structurile statului, cuvintele, vorbele alunecoase, declaratiile tendentioase, tot ce tine de exprimare in special ca pozitie oficiala, pe cuadratua Pluton-Junon se vor evidentia legaturile slabe ale unei prietenii, asocieri sau aliante, punctele slabe ale unui contract si pierderile de informatii. Daca privim in contextul general si luam in calcul ceea ce s-a pornint deja, consecintele nu sunt atat de grave cum par, pentru ca aspectul de dubla negatie intervine si aici, iar acum nu vom vedea decat ca raul se va reface, iar binele se va ascunda.
Aspectul se intinde asupra intregii saptamani si intreaga perioada va fi dominata de aceasta confuzie data de goana dupa vinovati. Nu se va gasi decat vinovatul cel mai slab, cel care nu va avea suportul noilor centre de putere, noilor aliante si intelegeri facute pe ascunse, asa cum ne-am invatat Lilith in Capricorn ca se procedeaza cel mai bine.
Un alt aspect al relatiei Junon-Pluton scoate din context spectrul relatiilor intre grupari ale aceluiasi stat si ls transforma in probleme intre state. Ne putem asteptat la declararea pozitiilor unor reprezentati fata de altii, ceea ce ar putea aduce multa nedumerire si confuzie, dar si reactii pe masura, ca replica. Aceste atacuri se sting, nu duc la confruntari, ci doar la replici obtinand un singur efect: informarea cu privire la o noua reasezare a lumii.
Nu ziua de duminica este centrul acestui mesaj, ci doar punctul cand aspectul atinge gradul perfect. Intreaga perioada pe care o traversam aduce un parfum nou, strain dezideratelor la care incercam sa ne aliniem, diferit chiar si fata de motivele pentru care se doreste punerea in practica a ideii de globalizare. Globalizarea, privita ca o noua forma de comunism, are caracterul ei negativ si dezvoltarea ei pe vibratia cuadraturii dintre Pluton si Junon trebuie privita si inteleasa ca o succesiune de etape agresive in care nu doar atacul indreptat impotriva societatii de consum este principala tinta, ci si dezbinarea legaturilor interstatale care mentin capitalismul agresiv si doresc in continuare sa-l impuna.
Daca Junon face trimitere si la viata personala, la tot ceea ce merge spre complementaritate, spre intregire a fiintei sau universului acesteia, la tot ceea ce sporeste prin asociere, aderare sau unificare, cuadratura sa cu Pluton aduce surpare din interior, moment de colaps, o eroare de judecata care genereaza reactii in lant, chiar epuizare a unor resurse.
Prin urmare, ziua de duminica va parea oamenilor obisnuiti o zi simpla, banala, ea va fi insa o zi de mare greutate pentru cei cu functie si demnitate. Ea va fi insa un alt moment in care ochiul trebuie sa vada si mintea sa inteleaga ca reeditarea configuratiilor de la sfarsitul Evulului Mediu si de la aparitia Epocii moderne, acele grupari de planete de pe Varsator aduc o alta lumina lumii, iar mecanismelor vechi li se va vedea rugina si uzura avansata.
Intotdeauna vor exista pagube colaterale pe un asa context si tocmai cei care renunta sunt cei care impulsioneaza deplasarea spre inainte. Acestia devin marii anonimi ai istoriei, oameni carora li se va da un nume colectiv gen “generatia de sacrificiu” si prea putini vor fi cei care le vor cinsti memoria. Preschimbarile sunt insa dureroase, dar necesare si daca rezistenta la frustrare si suferinta este semne de adaptare atunci cuadratura Junon-Pluton vine cu mari incercari in aceasta directie. Nu schimbarea de locuri sau a prioritatilor trebuie sa ne doara, ci daca ne-am urcat sau nu intr-un tren care nu intra pe linia moarta.

6 thoughts on “22 – 28 iunie 2009

 1. egis spune:

  Domnule Coser,
  Cred ca beneficiati de o imaginatie fabuloasa in descrierea influentelor orare ale planetelor!
  Eu, care ma folosesc de logica pentru a identifica aspectul astrologic avut in vedere de dvs la fiecare afirmatie, ma intreb deseori ce este parere personala si ce este aflat – ca sa spun asa – de la un alt specialist…
  Am subliniat imaginatia dvs ca un element superior de explorare mentala: ceea ce scrieti este creatie!
  Ati putea marturisi care sunt autorii pe care i-ati studiat in pregatirea dvs ca astrolog?
  Eu, care ma initiez in astrologie, va plasez in linia Adrian Cotrobescu – Urania (care, desi nu are lucrări de astrologie tiparite, este o autoritate in domeniu). Gresesc?
  Ah, daca ati putea imblanzi prolixitatea frazelor ar fi minunat!
  Nu mai am in atentie agasantele erori de tastare; pe acestea le pun in seama grabei cu care scrieti.
  Mie imi era mai utila vechea metoda de prezentare a dvs, aceea in care ilustrati textul cu astrograma avuta in vedere.

 2. Egis,
  am spus-o de mai multe ori, astrologia previzionala este cea mai grea incercare pentru un astrolog. Aici se vede daca astrologul intelege mesajul astrelor, aici se vede cat de subiectiv este sau cat de viciat este de propriile pareri …
  Din moment ce evenimentul s-a produs un astrolog poate gasi in orice moment o explicatie credibila, dar sa iti poti da seama cam care este directia spre care se deplasarea oamenirea, comportamentul unor oameni, care sunt etapele pe care le are de parcurs gandirea sau emotia, asa cu instrumentele rudimentare ale practicantului, nu este deloc putin lucru.
  Nu te poti sustrage parerilor personale. Astrologul trebuie sa aiba pareri personale. Nu trebuie sa aiba obsesii, prejudecati, iar viciile sale nu trebuie sa-i afecteze gandirea si nici mesajul pe care il are de transmis. Daca nu ar conta parerea personala a astrologului ar fi suficiente aplicatiile astrologice, softurile diverse care usureaza foarte mult la calcule…Poti sa practici astrologia folosindu-te de astfel de softuri, dar nu poti fi astrolog.
  In legatura cu greselile, le recunosc, mi le asum si le pun pe seama vitezei cu care scriu, de fiecare data la prima mana. Revin asupra textului o singura data pentru a mai corecta aceste erori de scriere apoi il postez, iar alea care raman nu le-am vazut. Sunt in permanenta in contratimp, dar niciodata nu las graba, viteza sa afecteze calitatea informatiei. Gandesc repede si corect si atat cat pot sa stiu scriu… daca nu am timp suficient scriu mai putin, dar informatia este la fel. Nu-mi bat joc de cei care citesc asa cum nu-mi bat joc nici de cei care ma asculta, atunci cand vorbesc.
  Urania este un astrolog minunat. Personal, consider ca valoare sa este superioara lui A.Constantinescu, desi acesta ramane un titan al astrologiei romanesti.
  Tot ce spune Urania este valoros. Este un ganditor profund si documentat, cu respect fata de informatie si fata de oameni. Unii o vad dura sau respingatoare, eu o vad ca fiind cel mai valoros astrolog roman, pentru ca nu tinteste spre merite spectaculose, ci mentine o valoare, aceea a calitatii.
  Fara ea astrologia romaneasca ar fi in mare deriva.

 3. Mihaela spune:

  „Caracterul malefic al opozitiei Soare-Pluton consta in faptul ca el va predispune la conflicte, distrugeri, pierderi de identitate, chiar conflicte deschise….”

  Destul de greu de stapanit efectul unei asemenea opozitii!! Se pare ca prima parte a acestei zile este sub controlul gradului karmic 1, guvernat de Soare, aflat la randu-i la gradul 1, ca si Pluton, ca si ascendentul momentului de opozitie perfecta Soare/Pluton, ca si axa nodurilor lunare…

 4. raisa oltean spune:

  Buna ziua, Gheorghita!

  Asa cred si eu, ca, ceea ce spune Urania, este valoros; mesajul sau este de o calitate deosebita si interpretarile domniei sale ii confera profunzime si claritate.
  Cautarile mele in ale astrologiei au inceput in urma unei intamplari personale petrecute in 9 februarie al acestui an,”intamplare traumatizanta, dificil de trait”, citandu-l pe Dan Ciuperca.
  O ascultasem atunci pe Urania vorbind despre eclipsa de luna in Leu in anticiparea pentru Pesti, asa cum o ascultasem toata toamna si iarna ce trecusera; am inteles, dupa acel moment, ca ea imi spunea de multa vreme exact ce se petrece.
  Am inceput sa studiez astrele, putin cate putin, in scop terapeutic sa spunem.
  Pe tine, Gheorghita, te-am gasit colindand pe Internet dupa informatii astrologice.
  Referitor la acele evenimente din 9 februarie , cel astral si cel personal, citindu-ti analizele din urma pana in toamna lui 2008, am aflat adevaruri pe care nimeni nu mi le-ar fi putut spune mai bine, lucruri de care aveam mare nevoie in ceea ce pare ca este lectia mea de viata.
  Cred, de asemeni, ca ceea ce spui tu in previziunile tale este unic si foarte valoros; voi, tu si Urania aveti har, aveti intuitie…
  Va multumesc amandurora pentru invatatura pe care ne-o daruiti,
  Raisa

 5. Mihaela,
  gradul 1 este un element important in analizele astrale si indica valoare etalonului si deopotriva a catalizatorului care determina reactia, dar nu se consuma in ea. Ceea ce impune catalizatorul este acum la fel cu ceea ce spune etalonul, adica se determina si se supravegheaza in asa fel incat cel care traieste sa nu poata face diferenta intre cele doua si sa implineasca dualitatea martor-transcendent. Cine porneste de la 1 ajunge tot la 1, dar poate sa si treaca dincolo de ele constientizand diversitatea lui 1 in tot ceea ce este multiplicat, in tot ceea ce este dincolo de el.
  Cu alte cuvinte, acest aspect este un fel de punct de referinta si nu diversitatea este de retinut, ci starea care o percepe. A memora starea acestei zile, starile provocate de evenimente este o modalitatea de a aduna amintiri de colectie.

  Raisa,
  Iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
  Nu cred ca informatiile pe care le ofer pot fi comparate cu ale Uraniei pentru ca sunt departe de o astfel de comparatie. Eu sunt realist, o admir foarte tare pe Urania si nu ma pierd in aceasta stare pentru a-mi atribui voalat o calitate. Am spus-o de multe ori si o spun ori de cate ori am ocazia, fara ea astrologia romaneasca ar fi in mare deriva. Daca Armand Constantinescu este greu de inteles pentru ca este deosebit de concentrat si acolo unde trebuie sa explice se pierde in detalii imposibile facandu-l accesibil doar celor avansati, iar Dan Ciuperca a scos o carte remarcabila pe care prea usor cei „de-alde linge clata” o contesta, nu ramane decat Urania – detasata, superioara, precisa, documentata care respecta informatia pe care o ofera, dar si pe cel caruia i-o ofera, dand explicatii acolo unde ego-ul astrologului se rezuma doar la a afirma.
  Nu am timp sa-i urmaresc prelegerile, uneori le mai primesc de la prieteni inregistrate, dar ma bucur ca exista, ca se mentine, ca face tot ceea ce face… Viata nu este deloc usoara, dar „nu mor caii cand vor cainii”.

 6. Mihaela spune:

  Iti multumesc foarte mult pentru detalii.
  Ai punctat extraordinar de bine concluzia la care am ajuns si eu acum, cand din aceasta zi de 23 iunie nu au mai ramas prea multe ore: cu siguranta ramane o zi de referinta, cu „amintiri de colectie”..( maaarea diferenta este ca tu ai anticipat toate astea, in timp ce eu le-am concluzionat dupa ce s-au consumat..)
  Stii, citind despre „valoarea catalizatorului care determina reactia, dar nu se consuma in ea”, mi l-am imaginat, ca intr-un exercitiu Shambavi, insa fara prea multa concentrare,si fara sa-mi fi propus sa fac lucrul asta, pe neclintitul Pluton…

  Iti multumesc inca o data…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.