15 – 21 iunie 2009

Luni, 15 iunie
Prima zi a saptamanii este cea a intunericului, a durerilor, a neputintei si a atacului. Fiecare vorba, fie ea si un simplu salut, este resimtitia cu o mare greutate si acesteia i se cauta interpretari negative, tendentioase.
Luna se opune lui Saturn, pe incercata axa Fecioara-Pesti, aducand luciditate, neputinta, observatii, reflectii in momente de maxima inactivitate sau perceperea etapei finale intr-un demers inceput din februarie 2009. Opozitia Lunii la Saturn este un semn de putere pentru ca ea este sustinuta de aplicatia opozitiei Soarelui la Pluton ce incepe sa se formeze.
Faptul ca la cateva ore de la opozitia cu Saturn, Luna ridica un sextil cu Lilith aduce o asociere negative, o tentatie malefica de a ne asocia pentru a critica, barfi, acuza, distruge sau desfiinta.
Ziua de 15 iunie este o zi a incheierii unui demers greu. O vom incepe cu planuri si mandrie, cu dorinta de a controla volumul de informati pe care il detinem, cu aspiratii inalte pentru ca Luna din izolatul semn al Pestilor nu anticipeaza deloc ce lovitura poate lua vointa, personalitate, exprimare (Soarele) prin intrarea sa in fereastra opozitiei cu Pluton. Acest final declansat in prima zi a saptamanii va dura doua saptamani si va avea de infruntat si Luna noua lezata de acest aspect malefic in 22 iunie, cu putin timp inainte ca Soarele sa implineasca acest aspect la grad perfect
Daca in 15 iunie ne vom plange ca viata este grea, ca esecurile sunt dureroase sau ca tensiunile si efortul nu se mai termina, cu adevarat nu stim ce val poate sa vina peste noi. Acum se declanseaza o serie de evenimente care vor fi indreptate impotriva celor despre care nu se cunoaste adevarul intr-un anumit context sau situatie, daca ne referim la cei implicati in factori de decizie, sau se implineste o aspiratie cultivata pe un demers negativ abordat inca din luna februarie a acestui an.
Deloc intamplator, 15 iunie este si ziua cand Jupiter va intra in mers retrograd si va avea aceasta deplasare pana pe 13 octombrie. Retrogradarea lui Jupiter este privita de unii astrologi ca un semn bun, ca o recompensa pe linia dreptatii, ca un mijloc prin care se va sanctiona o lipsa de informatie, de putere sau un exces de autoritate. Unii considera ca retrogradrea lui Jupiter deformeaza simtul dreptatii si ca se va merge prea departe cu justitia, lasand rani adanci si traume profunde.
In mod absolut indubitabil, trecerea lui Jupiter in mers retograd pe un context astral dur se adreseaza luminariilor si incearca deopotriva mintea si spiritul, sentimentul si personalitate aducand o tulburare a mintii, o rascolire a sentimentului intr-o explozie de gesturi, hotarari, cuvinte, atitudini, demersuri care pot leza iremediabil constructiile personale, averea, demnitatea sociala, cunostintele.
Prin urmare, 15 iunie este o zi plina de incercari, de tentatii dulci si otravitoare, de atacuri indreptate impotriva unui inamic mai vechi, de greseli facute in aceasta directie, dar si de succes in a combate raul cu rau.
Recomandarea vine in a alege fiecare gest cu discernament, pentru ca lipsa de actiune nu este benefica acum, iar dinamismul fara cumpatare este distructiv. Sa ne amintim ca suntem oameni si ca prea usor putem gresi. De aceea vom transforma 15 iunie dintr-o zi a declaratiilor de razboi, a retrospectivei personale, o zi de adulmecare a prazii, dar si de eliberare a pasarii din colivie. Nu avem insa dreptul sa judecam destinele celorlati, nu pentru ca suntem mici, ci pentru ca suntem lipsiti de echilibru si putere personala. Ori, sa ne lasam antrenati de manie si sa credem ca suntem puternici nu ar fi altceva decat o nesabuinta.

Marti, 16 iunie
“Daca as fi avut eu ieri mintea pe care o am acum…” vom spune de dimineata. Diferenta de vibratie intre 15 si 16 iunie este evidenta si asta chiar de dimineata.
Trecerea Lunii peste Uranus va leza si mai mult personalitatea, ducand gandul in trecutul imediat, tulburand somnul odihnitor al diminetii si aducand durere, dezamagire si neincredere. Cel care ne iese in cale este acuzat, criticat, iar de aici pana la certuri nu este decat un pas.
Trigonul pe care Mercur il implineste cu Nodul lunar este benefic, magic si aduce judecata, istetime, curaj succes in a folosi cuvantul ca arma, subtilitate in exprimare. In ziua anterioara, tensiunea construita de cele doua opozitii, dar si trecerea lui Jupiter la mersul retrograd i-a secatuit pe oameni de cuvinte, aducandu-i in pragul disperarii. Lipsa de inspiratie azi s-a evaporat si mobilitatea comunicarii aduce o usurinta in a rezolva probleme considerate in ziua anterioara ca fiind de nesolutionat.
Trecerea Lunii in Berbec aduce diversitate, insa poate complica lucrurile aducand oamenilor putere negativa, indrazneala, instabilitate, nerabdare, neputinta in a suporta o injurie sau o critica. Sentimentele devin explozive, gandirea deformata si pe un fond bun, cel al trigonului cu NN, deci unul de armonie, un neastampar ii va face pe cei mai multi dintre oameni sa-si caute singuri conflicte.
In realitate, tensiunile de ieri si abundenta calitatile de azi aduc in centrul atentiei o combinatie exploziva de inteligenta cu rautate, de spirit de observatie si placerea de a-i teroriza pe cei care nu-si accepta semenii sau aleg sa vada numai greselile lor.
Prin urmare, 16 iunie este o zi complicata de lipsa de control. Daca prin vointa se domoleste neastamparul, agitatia si entuziasmul ca putem si azi sa folosim cuvantul pe care nu l-am folosit ieri, ziua va trece in categoria celor banale.

Miercuri, 17 iunie
Ziua de miercuri este o zi buna pentru rezolvarea problemelor de familie, cele legate de avere, patrimoniu, de recunoasterea unui membru al familiei, pentru acceptarea lui sau pur si simplu pentru a convinge pe cineva de competentele personale.
Cu Luna in Berbec, in aplicatia cuadraturii cu Lilith si cu Marte in Taur, in aplicatia trigonului cu Saturn, ziua de miercuri va fi o zi de crestere, de pozne, de greseli naive in care timpul este irosit cu gratie.
Insa nu Luna este vedeta acestei zile, ci Soarele care va ridica 2 trigoane cu Chiron si Neptun si o cuadratura cu Uranus aducand in centrul atentiei teama si neincrederea, indiferenta si inclinatia spre a gasi un sprijini, un sustinator. Aceasta tendinta de a cauta suport pentru proiectele personale sau pur si simplu un suport pentru a scapa de tensiune psihica acumulata in zilele anterioare va aduce nu numai gratia de a reintalni doi sau mai multi oameniii care nu s-au vazut de mult, ci si inclinatia spre a lingusi, minti, spre a fura idei sau chiar bunuri cu intentia de a face dreptate, de a plati niste polite.
Ziua este insa buna la capitolul spiritualitate. Daca trigonul intre Soare si neptun aduce viziune, claritate a gandirii, lumina, clarviziune, intuitie, inspiratie, cel cu Chiron adauga acestora maturitate, experienta si abilitatea de a intelege experientele vietii ca o suma de factori necesari cunoasterii.
Nu va fi nicio surpriza ca seara va veni cu o pata de culoare intarind indoiala si incurajand barfa, comentarii gratuire, desconsiderarea.
Prin urmare, ziua de 17 iunie este o zi a succesului spiritual, dar, asa cum bine se stie, cel mai puternic succes spiritual se soldeaza cu desprinderea de aceasta lume. Vom muri putin cate putin in 17 iunie, ne vom lasa in urma greutatile care ne blocheaza perceptia adevarului, care ne fac simturile dense si care ne coboara nivelul de constiinta.
17 iunie poate foarte usor sa treaca drept o zi de analiza, in care sa observam care sunt elementele vietii personale care ne complica existenta, cat de multa energie ne consuma in preocupari lipsite de importanta si cat de util ne poate fi o restructurare a vietii. Toate acestea se vor face insa cu teama ca necunoscutul ne atinge la fiecare pas.

Joi, 18 iunie
Prima jumatate a zile va fi dominata de gesturi incomplete, de ambitia de a rezolva, dar si de neputinta de a finaliza. Trigonul pe care Soarele il va face cu Jupiter retrograd, acum, pe final de Gemeni, pentru ca la doar cateva ore Luna sa ridice sextile cu toate cele 3 planete grupate acum pe Varsator, aduce o viata interioara intensa, complicatii venite pe calea aerului, dificultatea de a atinge o etapa finala datorita unor complicatii verbale, declaratii mincinoase sau incomplete, ezitare sau pur si simplu teama de a nu declansa ceea ce nu se mai poate opri.
Aceasta prima jumatate de zi este incordata, dar si purtatoare al unui semn de evolutie pentru cei care pot fi martori ai evenimentelor. Complicatiile verbale, dificultatile de comunicare venite pe cale astrala ne spun ca posturile de ganduri, tacerea, retragerea din aglomeratie, conflicte directe sau indirecte sunt cele mai bune metode de a contracara dezordinea acestui interval.
Dupa 17:20, cand Luna va trece in Taur si cand va implini pe acelasi element trigonul cu Pluton, pe cer vom avea o configuratie numita Cortul, care ne va muta centrul de atentie pe opozitia Soare-Pluton.
Daca nu reusim sa ne sustragem tensiunii din prima jumatate a zilei, spre seara ne vom petrece timpul retraind resentimente, amintindu-ne tot ceea ce a fost rau in viata sau in ultima perioada si tot ceea ce vom gandi va fi incarcat de teama de esec, agresiune sau deposedare.
Cu Luna in semn de pamant, chiar daca este in exaltare, sentimentele vor fi retinute, ascunse. Cuvantul daca va lovi, va fi sfasietor, va avea greutatea unui baros si va distruge extrem de repede si eficient. De aici pana la a reorienta destinul pe o cale gresita nu este decat un pas pentru ca in preajma trigonului cu Pluton, Luna ridica o cuadratura la Nodurile lunare.
Prin urmare, farmecul personal, judecata rationala si reactiile temperamentale sunt pentru aceasta zi periculoase si deopotriva cele mai putenice elemente care pot dezechilibra un destin corect si armonios.

Vineri, 19 iunie
Vineri va fi considerata o zi linistita doar daca o comparam cu ultimele doua zile, doar daca ne vom astepta sa se intample si acum ceea ce s-a tot intamplat de la inceputul saptamani. Trecand prin Taur, Luna aduce calm si siguranta acolo unde exista echilibru sau retinere si teama celor care isi controleaza greu iesirile temperamentale.
Trecand insa peste Venus si Marte, dar si peste punctul de trigon cu Saturn, vibratiile astrale vor modifica semnificativ comportamentul orientand spre placeri senzoriale, pofte culinare, dorinta de a iesi intr-un spatiu deschis, de distractie, petrecere, consum, cheltuiala. Daca la nivel interior dorintele vor fi clar percepute, cu experiorizarea lor va fi o mare problema.
Conjunctia celor trei planete individule de pe Taur (Luna, Venus si Marte) va contrasta foarte tare cu aglomerare de pe Varsator (Chiron, Jupiter, Neptun) aducand complicatii pe proiecte mai vechi sau necesitatea de o face o plata pentru schimbari de ultim moment.
Pe cerul zilei de 19 iunie vor existe doua centre de putere, fiecare dorind sa se impuna, fiecare incercand prin magnetismul sau sa atraga nivelul de constiinta pe vibratiile sale. Impulsul celor doua forte nu va fi cel de a oscila de la personal la colectiv, nu va predispune nici instabilitate, ci va impune alegeri dure. Putini sunt oamenii care pot duce pe umeri si destinele celorlalti. Acestia nu vor resimti predispozitiile astrale ca pe o invitatie la alegere. Cei mai multi insa vor dori sa renunte la o povara, sa lase in urma o preocupare, o latura a vietii, o persoana, un castig, un efort suplimentar care le acapara atentia si-i mobiliza.
Unii vor renunta la viata personala, la o persoana draga, la un proiect personal, la un plan si vor suferi pentru ca isi vor goli sufletul de impliniri si emotii personale. Altii vor dori sa se izoleze, spun ei pentru o perioada, pentru ca le este greu sa infrunte acum vantul schimbarii.
Prin urmare, 19 iunie ne aduce la lumina doua centre de putere, lumina si intunericul ca elemente ale informatiei, ca parti esentiale ale energiei. Solutia nu este insa cea oferita de vibratia planetelor. Alegand una dintre cele doua centre de putere omul se va departa de armonie si va gresi cultivand temperamentul necontrolat, autodevorarea prin abandonarea vietii personale sau hiperconservarea valorilor private si diminuarea poftei de viata.
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi” ne aminteste Eminescu, prin minunatele sale versuri, de echilibrul absolut necesar in aceasta zi.
Parca-l vad pe astronomul cu al negurii repaos,
Cum usor, ca din cutie, scoate lumile din chaos
Si cum neagra vecinicie ne-o intinde si ne-nvata
Ca epocile se-nsira ca margelele pe ata
.” Eminescu, Scrisoarea a II-a)

Sambata, 20 iunie
Cei mai multi isi vor petrece ziua de sambata traind in orb, fara un plan, fara a urmari ceva in mod special si, din aceasta cauza, vor considera ca sambata le-a adus linistea si relaxarea pe care nu au regasit-o in nicio zi din aceasta saptamana.
Cuadraturile pe care Luna le ridica la planetele din Varsator vor da ocazia celor care au ales reducerea activitatii sociale si izolarea intr-o viata personala simpla sa primeasca acum confirmari care sa le intareasca ideea ca alegerea nu a fost facuta pe frustrare, ci pe ratiune. Din neferire o astfel de intelegere, intr-un asemenea moment, nu indica altceva decat frustrare, inhibitie, lipsa de desfasurare. De aceea orice informatie ce vine acum ca o conformare nu va face altceva decat va hrani neimplinirea.
Spre seara, trecerea Lunii in Gemeni si apoi trigonul la Capul Dragonului va alimenta aceeasi atitudine, dar prin confirmari pozitive, aducand caldura caminului, intalnirile de familie in centrul procuparilor.
De partea cealalta a baricadei, viata sociala pe un aspect atata de dificil si complicat va scoate in centrul atentiei opiniei publice vietile private ale unor oameni importanti, acestia la randul lor vor dori sa pozeze ca persoane familiste, ca fiinte capabile de sentimente adanci si stabile fata de familiile lor sau prieteni.
Prin urmare, caracterul personal al zilei de sambata va aduce o pata de culoare, va schimba registrul si ii va ajuta pe oameni sa-si redescopere vietile, procuparile fata de propriile familii, mai mult decat au facut-o de la inceputul anului pana acum.

Duminica, 21 iunie
21 iunie este una dintre cele 4 mari zile importante de peste an. La 8:45 Soarele va trece in Rac, marcand solstitiul de vara si momentul in care diferenta dintre zi si noapte este cea mai mare.
Atat la propriu, cat si la figurat diferenta dintre lumina si intuneric va fi foarte mare, la fel si diferentele dintre oamenii care si-au ales tabara.
Trecerea Soarelui in Rac pe un ascendent in Leu aduce un Soare lezat de opozitia cu Pluton ca guvernator al temei si deci un om bolnav, dezordonat, deviat sau invrajbit, drept lider. Personajul negativ adus de Soare pe o tema atat de importanta este semn de avertizare pentru cei care isi fac pentru aceasta vara planuri marete de schimbare a demnitati, de accedere spre functii importante, de dominare a unui anumit segment al vietii prin obtinerea de titluri onorifice, diplome, posturi.
Avertimentul este important pentru ca Junon in postura de planeta anaretica pe tema ingresului solar in Rac, Luna aflata in conjunctie cu Mercur pe domiciliul acestuia, dar si separatia cuadraturii Soarelui cu Junon pe semne mutabile aduce o mobilitate negativa care va da o turnura nefasta, antisociala demersurilor.
Se va urmari ca toata vara sa se dea exemple negative, sa se exploreze un anumit sector al vietii in mod sumbru, sinistru in care esecul sa fie permis de trece si dezamagire limba in care se va vorbi.
Acesta este momentul cand se programeaza dezamagirile acestei veri, esecurile ei fiind drept cauza a multor pirderi de statut si imagine. Multi se vor baza pe asocieri puternice, neobisnuite, apropieri de oameni celebri fara sa se observe ca de fapt acestea sunt incercari majore ale vietii, nu momente in care destinul recompenseaza, ca si cum cineva ar trai cu mare emotie momentul in care s-ar afla in fata lui Jet Li, fara sa stie ca de fapt joaca rolul invinsului intr-o confruntare cu acesta si trebuie sa se apare.
Ipostazele inedite oferite de aceasta tema sunt semne ca epoca schimbarilor este in plina desfasurare si ca opozitia Saturn-Uranus, implinita la grad perfect de doua ori (noiembrie 2008, februarie 2009) mai are un cuvant de spus in toamna, pe 15 septembrie, adica spre finalul intervalului la care face referire aceasta tema.
Schimbarea semnului si in cazul lui Junon, va aduce mai mult curaj in asocieri, prietenii stranii, iesiri la rampa prin declaratii, dar si schimbarea ezitarii cu competitia ceea ce poate fi constructiv pana in momentul in care partile se lupta pentru putere.
Prin umare, ziua de 21 iunie este o zi importanta la capitolul decizii, dar trebuie sa fie deopotriva si o zi importanta la capitolul judecata. Trecerea lui Junon in Berbec si Soarelui pe un semn tragic ce inspira ranchiuna si invidie, cum este Racul, nu favorizeaza cuvantul, masura, inteligenta, ci reusita, recunoasterea, exemplul, acumularea atat in sensul bun, cat si in sensul rau. Solutiile cele bune vin asadar din sublimarea dorintelor inferioare, insa nu alchimia interioara este impedimentul, ci motivatia care sa-l indrepte pe individ spre aceasta practica. Va trebuie sa facem un efort de vointa si sa cautam seninul, nu norii de ploaie, oricat de arid ar fi pamantul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.