8 – 14 iunie 2009

Luni, 8 iunie
Ultima zi de Sagetator (Luna in Sagetator) aduce Luna in sextil cu planetele din Varsator si cuadratura cu cele din Pesti. 8 iunie va fi asadar o zi a proceselor de constiinta, a gandurilor ca in viitorul apropiat ne vom afla din nou in situatia in care se va aboli moralitate, intelegerea, bunul simt si corectitudinea. Intuitia unui astfel de moment se declanseaza prin sextilul Lunii la Chiron, ce se formeaza chiar de dimineata si care va oferi viziuni clare asupra unui context viitor. Va fi greu in teama si tensiunea gandurilor sa mai tinem seama de masura si, sub impulsul cuadraturii pe care intai o face cu Junon si apoi cu Uranus, intuitia unui eveniment nefericit, izolat intre cele doua tendinte agresive, va fi in cel mai fericit caz trecuta cu vederea, daca nu chiar combatuta cu aceleasi arme cu care ne vom consuma intreaga zi.
Va fi vizibila teama ca erori mici vor fi acum sanctionate drastic, ca joaca de-a cuvintele, sensurile si ironiile va fi luata ca o lipsa de respect, ca un atac la persoana. Daca pana acum am fost obisnuiti cu “verba volant” acum cuvintele nu mai zboara, ci vor cadea ca bombele asupra celor care le-a rostiti.
Trigonul pe care Venus il va face cu Pluton va fi din nefericire un trigon negru, pentru ca pe aplicatia sa se pornesc alte demersuri decat ii sunt spectifice si, la implinirea sa, cartile sunt deja facute.
Ziua de luni, 8 iunie, va parea o zi in care se hotarasc destine, in care omul este desprins de noroc si se scufunda intr-o trista si dureroasa mlastina din care vom scapa doar prin eforturi proprii.
Trecerea Lunii in Capricorn ii va face pe cei care au jucat roluri de justitiari sa se gandeasca la consecinte, ca caute in interior raspunsuri de aceasta data cu echitate si echilibru si sa inteleaga cam care a fost masura justitiei abordate, aplicand-o asupra sa.
Prin urmare, 8 iunie este o zi de cotitura si din nou ne vom confrunta cu duritatea unui feedback negativ.

Marti, 9 iunie
Ziua de marti, dar si cea de miercuri, vor face apel la zilele de 20 si respectiv 21 mai cand Mercur ridica 3 cuadraturi cu cuplul de planete din Varsator (Chiron, Jupiter si Neptun). Daca 20 mai a fost o zi a efectelor negative imediate, ca urmare a faptelor efectuate in ziua de 18 mai, ziua de 9 iunie cu care se aseamana aduce o Luna in exil, ce, folosindu-se de vibratii primitoare, magnetice, fermecatoare date de cele doua trigoane pe care le ridica cu Venus si Marte, muta centrul de atentie de pe lipsuri personale pe averea celuilalt aducand invidia, lacomia si hotia la rang de lege.
In 9 iunie nu doar ca se va gasi intelegere pentru acestea, ci vor fi promovati cei care ies in evidenta lovind, bruscand, furand sau jignind. Cuadratura lui Venus la Nodurile lunare ne va face mai putin norocosi si ne va lasa prada framantarilor interioare pe care le-am cultivat in ziua anterioara. Daca unii vor vedea in aceste demersuri negative argumente ca lumea s-a intors cu susul in jos si ca intuitia avut in 8 iunie este exacta, altii, benefiind de aceeasi constientizare, vor cauta sa-si justifice prin ceea ce vad, simt si patesc in 9 iunie planurile de atac, de razbunare, de opozitie, confruntare sau de a solutiona o problema intr-un mod activ, dinamic sau impulsiv.
Fiind implicat Marte din Taur, se va invarti prin capetele celor ce iesi la rampa dorinta de imbogatire, de a spori averea, de a acumula mai mult, de a-si insusi un teritoriu pe care, in timp, dorindu-l, au ajuns sa si-l revendice.
Daca in 9 iunie dorinta, curajul, impulsivitate, aroganta, indrazneala si lipsa de masura vor fi privite ca fiind calitati esentiale unui om modern, in ziua urmatoare rezultatele acestor demersuri vor fi apreciate, aducand imoralitatea, nonvaloare si incultura intr-o pozitie nemeritata.
Prin urmare, 9 iunie aduce din nou pe firmanentul istoriei voci asemanatoare celor care au distrus traditia, valorile nationale si aspiratiile unui popor cultivand intr-un mod degradant ideologii prea mari pentru capetele lor mici. Acesti oameni exista si in zilele noastre pe aceleasi poziti si ii vom auzi cu acelasi elan muncitoresc demonstrand ca afectiunile psihopatologice sau, de partea cealalta, umorul personajelor carageliane au in viata reala un caracter tragic, profund si dureros.

Miercuri, 10 iunie
Din nou influxurile astrale vor pacali, reusind sa-i convinga pe multi ca 10 iunie nu va fi diferita de 9 iunie. Aceasta valoare, sustinuta de legatura subtila care exista intre Mercur si cele 3 planete din Varsator, aflate intr-o stransa conjunctie, va raspandi mesajul sintetic al relatiei Mercur – cuadratura – planete din Varsator aflate in conjunctie prin modalitati iendite de exprimare, cuvinte nefiresti, gesturi ample, stranii. De partea cealalta, conjunctia lui Uranus cu Junon va crea iluzia unei noi ere, a unor noi asocieri, a unor solutii miraculoase. “Evrika” vor spune unii, fara sa observe ca de fapt descoperirea lor nu este unica, speciala si nici macar interesanta pentru ca ea va semana cu ceea ce oamenii stiau si gandeau de mult timp incoace, adica un fel de redescoperire a rotii.
Trigonul Lunii cu Saturn va face ca totul sa para oficial. Se vor intocmi documente speciale si se vor lansa strategii cu termene lungi insistandu-se asupra legaturilor stranse care exista intre parti, intre asociati sau parteneri.
Conjunctia Lunii cu Lilith, in aceasta zi a conjunctie lui Uranus cu Junon pe Pesti se incadreaza, asa cum de multe luni se spune, in tonul special pe care il anunta schimbarile planetare. Ne apropiem de un sfarsit, de o etapa finala, de un colaps caruia acum ii gasim o solutie ce doar va parea miraculoasa, geniala, unica, dar nu va fi. Sa nu uitam ca in acest mesaj avem doua planete pe Pesti si ca ispita vine din gandire, aducand de fapt un final in absenta echilibrului mental. Da, vom merge la vale, dar directia nu va fi corecta si ne vom trezi ca de la un punct incolo, datorita directiilor trasate inca de pe acum caruta va iesi de pe margine drumului, ca armasarul nu mai necheaza cersind laudele pentru genialitatea descoperirilor sale, ci va iesi din scena cu tinichele legate de coada.
Atunci unii isi vor aminti ca au avut intuitia acestui final, dar s-au consumat luptand pentru binele personal pe care l-au obtinut si pe care il duc cu ei pe fundul vaii, impreuna cu caruta iesita de pe drum.
Acest tablou sinistru este sustinut nu doar de cuadratura lui Venus la Nodurile Lunii, ci si de cuadratura lui Mercur cu Jupiter. Acum norocul, schiop si cu capul spart va incerca sa strige, dar nu-l va auzi nimeni sau daca il va auzi cineva nu-l va baga in seama.
Prin urmare, cel mai puternic si insistent mesaj astral lansat acum este cel legat de solidaritate. Individul va lupta impotriva solidaritatii, iar dorintele personale vor fi nimicitoare pentru dorintele de grup. Ni se va parea absurd sa facem chiar si cel mai mic sacrificiu pentru un apropiat cand dreptatea striga din tropeta sa in alte acorduri. Luptati cu curentul, impotriviti-va acestei tendinte spre egoism si invidie, spre autodevorare si dominare si ajutati cat puteti pe cine puteti, cat mai mult si cat mai dezinteresat.
A recurge la aceste gesturi acum cand directia este alta va aparea ca un om care in plina vara va iesi pe strada cu paltonul pe el si cu cizme in picioare cautand in jur un apropiat pe care sa-l ia sub haina si sa-l incalzeasca. Sunt multi oameni care tremura de frig vara si cine ii cauta ii va gasi, numai sa nu traiasca cu rusinea ca poarta un palton, cand la moda gasim tanga si ochelarii de soare retro.

Joi, 11 iunie
Trecand in cea de a 11-a zi a acestei saptamani, dar prin ultima zi de Capricorn, Luna ii va ajuta pe oameni sa repare greselile mici, facute intr-un cadru intim, personal sau intr-un cerc restrans in zilele anterioare. Tendinta aceste zile va fi aceea de a pune in practica, de a duce la indeplinire sarcini programate anterior, de a cauta solutii pentru a demonstra ca asocierile pe care le-am abordat sunt solide si ca, in realitate, nu este vorba de niciun viitor sumbru, de nicio schimbare negativa, ci doar de o frica luata in prea serios.
Sextilele pe care Luna le va ridica impreuna cu Uranus si Junon, aflati inca in fereastra conjunctiei, mentin artificial zambete, aliante pe conversatii sterile si lipsite de substrat. Cautand sa faca gesturi mari, oamenii isi vor da seama ca de fapt aceasta zi nu le aduce nimic si ca singura realitate care le aduce satisfactii este cea alimentata tot de teama ca s-ar putea ca intuitia sau descoperirea anterioara sa contina un sambure de adevar.
In mijlocul zilei Luna va trece din exil in Varsator, de pe un semn care o face dependenta pe celalalt, modeland starile de pe directia “celalalt stie mai bine” (Luna in Capricorn) pe directia “daca tot dau socoteala pentru ceea ce fac macar sa gandesc singur” (Luna in Varsator) modificand registru de pe teama, tacere, repliere, pe deschidere, jovialitate, indiferenta, conversatie.
Conversatia nu va fi decat aceeasi Marie, dar cu alta palarie, pentru ca se va vorbi mult si prost, exprimandu-se idei neelaborate ceea ce il va face pe cel in cauza mult mai vulnerabil. Ori, cine sa grabeste sa spuna vrute si nevrute va reusi, prin conjunctia Lunii cu NN si implicit opozitia cu NS, sa-si atraga antipatii ce vor fi indreptate asupra sa cel putin o luna, pana la urmatoarea trecere a Lunii peste Nodul sau de Nord (8 iulie 2009).
Prin urmare, in ziua de 11 iunie se prevede a fi o zi duplicitara amestecand binele cu raul intr-o combinatie exploziva, iar recomandarea nu este altceva decat o invitate la modestie, retinere, masura.

Vineri, 12 iunie
Singurul eveniment astral al zilei de 12 iunie este cuadratura Lunii cu Marte care se realizeaza inainte de rasaritul Soarelui.
Daca ne gandim la consecintele sociale ale cuadraturii Luna-Marte, luand in calcul ca Luna are, din zilele anterioare, experienta gafelor sau a greselilor facute intentionat, iar Marte inca sub influenta conjunctiei cu Venus si al trigonului cu Saturn, ziua de 12 iunie va fi o zi deosebita la capitolul decizii, analiza, judecata si grea la capitolul sanatate. In timp ce energia personala scade, consumata de un efort intentionat amplu, secatuind corpul de energie, din social ne vin raze benefice, corecte.
Caracterul benefic al acestei zile va avea implicatii puternice asupra vietii personale. Pentru ca succesul social devine vizibil fara un aport personal evident, este clar ca implicatiile Nodurilor Lunare, din spatele evenimentelor, devin esentiale pentru trasaturile acestei zile.
Situarea energiei la o cota minima, aduce omului acum prilejul sa se gandeasca la faptele trecutului, mutand centrul de interens pe vibratiile Nodului de sud al Lunii care, din Leu, reaminteste ca Soarele se afla inca in fereastra cuadraturii cu Saturn. Gandind corect fata de sine, colegi, prieteni sau fata de societate, isi muta centrul de atentie pe Nodul de Nord al Lunii care ii va furniza prin dezamagire, melancolie, izolare sau dimpotriva combatere agresiva a singuratatii, informatii importante despre propriul destin.
Prin urmare, vineri, 12 iunie, este o zi a retragerii, a finalitatii si poate deveni foarte usor a zi a succesului. Ne va da bataie de cap lipsa de putere, apatia sau chiar lenea care sunt semne ca organismul este epuizat, ca nu mai are energie si ca are nevoie de odihna. Combaterea acestei oboseli prin energizante poate aduce leziuni pe sistem cardiovascular, dezechilibre de natura hormonala, o functionare defectuoasa a muschilor.

Sambata, 13 iunie
Ziua de sambata va fi o zi de geniu, o zi in frecventa geniului, vibratile speciale ale unei asemenea conditii va atinge pe fiecare, aratandu-ne tuturor cum este sa duci povara unei lumini intr-un asa de adanc intuneric.
Daca trigonul Luna-Soare se stie ca aduce echilibru si bunastare, armonie si pace manifestate intr-un cadru armonios, echilibrat centrat pe ideea de “mai bine”, conjunctia Lunii cu planetele din Varsator vine si ne infatiseaza o ipostaza inedita, unica ce nu va mai aparea in aceasta forma niciodata anul acesta si care ne va da fiecarui sa gustam din conditia geniului.
In astrologie conditia geniului este indicata de zodia Varsator si de Mercur, de relatia armonioasa dintre aceste doua elemente si dintre acestea si restul temei in asa fel incat sa se construiasca un mesaj sintetic si deopotriva un canal prin care mesajele sintetice sa poate fi exprimate.
Nemultumirile fata de tot ceea ce ne aduce aceasta viata, emotia mistica, atractiile spre metafizica sau cercetarile facute pentru a descoperi esenta, starea de efervescenta, impulsul spre a atinge ineditul fara a trece prin nefiresc sau absurd precum si de a trai deopotriva intensitatea unei vieti simple pe care omul obisnuit o banalizeaza cu vulgaritatea sa.
13 iunie ne va aduce putin din aceasta efervescenta, din aceasta cautare si deschidere a gandiri si simtirii spre o vibratie cu totulsi cu toul speciala.
Atingerea acestei vibrati poate produce efecte remarcabile in plan personal si sociala. Fiind implicat semnul Varsator, e dificil de anticipat care va si coloratura evenimentelor, cum vor fi ele particularizate pe segmente sociale sau pentru fiecare individid in partea. Este insa clar ca ineditul acestei zile vine din vibratia cosmica a geniului pe care aspectele le vor indica.
Prin urmare, va trebuie sa luam in seama tot ceea ce ne aduce aceasta zi, tot ceea ce ni se intampla pentru a reusi sa identificam care sunt elementele personale si sociale ce rezoneaza cu vibratia geniului. Unii vor resimti aceasta zi cu o mare greutate, altii cu o mare bucurie, insa ea va fi doar o calatorie pana spre un loc mirific din care ne vom intoarce brusc in urmatoarea zi.

Duminica, 14 iunie
Trecerea lui Mercur prin gradul anaretic din Taur, desfasurata din ziua anterioara pana in 14 iunie, ora 5:47 cand va intra in Gemeni, ar putea aduce mintii contradictii atat de mari incat celui mic si slab sa-i creeze impresia ca poate fi egalul tuturor si, prin aceasta atitudine, sa vrea sa si demonstreze asta. Ideea ca buturuga mica poate rasturna un car mare devine din nou in centrul atentiei, mult mai putenic si, de aceasta data, capatand accente grave.
14 iunie va fi o zi a finalitatii, a rezolvarii in ceea ce nu s-a reusit pe parcusul lunii mai si nici in prima sapatamana din iunie. Trecerea Lunii in Pesti cu putin inaintea ingresului mercurian in domiciliu, ridicand un sextil cu Pluton cu putin timp inaintea acestui eveniment, aduce zilei o usurinta in a da curs unor porniri negative, antisociale, agresive, de a aduce injurii, de a acuza sau de a critica pentru a jigni nu pentru a coordona.
Cuadratura Soare(Gemeni)-Uranus(Pesti) va aduce comportamente antisociale, explozii de reactii, demersuri care vor produce nemulumiri in masa din exprimarea carora se poate declansa un adevarat fenomen social al revoltei, intransigentei, rezistentei la schimbare.
Nicovala construita pe cerul acestei zile din Soare-(Chiron-Jupiter-Neptun)-Uranus-Mercur, aduce tendiuni ce vor intra din fericire pe un fagas normal. Schimbarile sociale impuse de aceasta configuratie nu sunt riscante si nici nu vor scap de sub control, insa vor accentua tendintele schimbarilor calitative pe care le traim in ultima vreme.
Trecerea lui Mercur in Gemeni, pe casa XII a propriului sau ingress aduce suprimarea emotiilor personale si cultivarea unor emotii de grup ca efect al unor demersuri sociale pe care individul nu le intelege decat prin raportarea la grupul de apartenenta. Se va pune mult accent pe valorile personale, dar, in mod paradoxal, ele nu vor fi avantajate cu nimic. Singurul succes va fi cel social si nu oricum, ci acela care va avea un termn lung de aplicabilitate.
Prin urmare, ziua de 14 iunie este o zi in care se poate vedea lumina de la capatul tunelului, fara sa stim cat de lung este acesta, cat de dificile vor fi pericolele pe care le avem de infruntat. Stim insa ca un spirit revolutionar ne anima pe toti si daca e sa existe un beneficiu in toate acestea atunci acesta va fi adresat celor multi, grupurilor mari de oameni. Deci putem vorbi si despre un beneficiu al popoarelor prin declansarea unor demersuri de amploare, prin elaborarea unor strategii sau pur si simplu prin sedimentarea unor rezultate, reiesite din demersuri anterioare, care vor fi dezvoltate si integrate.

7 thoughts on “8 – 14 iunie 2009

 1. otilia spune:

  d-le coser sint nou initiata in astrologie, va rog frumos sa detaliati aspectele care arata conditia geniului mercur si varsator… chiar sint foarte interesata…. ar fi o lectie didactica pt mine…. multumesc tare, tare mult…. cu foarte mare respect otilia

 2. otilia spune:

  folositoare mi/ar fi mai explicit explicatiile tehnice ale aspectului…. ca de la profesor la elev… cu recunostinta otilia

 3. otilia spune:

  va cer scuze d/le coser… banuiesc ca am exagerat cu rugamintile mele insistente si erorile de trimitere otilia

 4. Nu, nici vorba, doar ca acum sunt extrem de ocupat cu niste sarcini care imi iau foarte mult timp. Acesta este singurul motiv pentru care nu am detaliat despre conditia geniului. Iti voi scrie chiar daca a trecut ziua….

 5. otilia spune:

  sint super incintata, astept oricit… multumesc e putin spus

 6. claudia spune:

  LA MULTI ANI, GHEORGHITA!

  Astazi de ziua ta iti doresc sa ai puterea sa continui ceea ce ti-ai propus, sa fi sanatos si sa ne ajuti sa intelegem misterul care ne invaluie.

  Iti multumesc ca existi, ca reusesti sa realizezi aceste minunate previziuni astrologice, saptamana de saptamana, aducand in fata atator cititori o memorabila lectie de astologie previzionala.

  Claudia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.