22 – 28 august 2011

Luni, 22 august
Trecerea planetei Venus în Fecioară, pe fondul Ultimului Pătrar şi al careului Lună-Neptun, ne aduce în centrul atenţie ideea de traseu, de drum, de deplasare, de afaceri soluţionate prin intermediul unei mobilizări importante. Fiind vorba de căderea lui Venus, deplasarea se va face prin suprimarea unui aspect al vieţii personale, prin înlăturarea unui obstacol sau prin renunţarea la o preocupare ori la un obiect din sfera personală.
Trecând în Gemeni, Luna schimbă puternic registrul evenimentelor, lănsându-ne impresia că ne va fi uşor să acţionăm, să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor şi să impresionăm un auditoriu. Chiar dacă Venus este în cădere în Fecioară, trăsătură ce amplifică spiritul critic, negativitatea, suferinţa, privaţiunile, există şi o componentă benefică a acestei poziţii: câştigurile mici. Judecând-o după relaţia sa cu careul în T pe semne fixe, ce are ca bază opoziţiile grupurilor de planete de pe axa Leu-Vărsător (Soare-Neptun) şi respectiv Fecioară-Peşti (Chiron-Venus), ne aduce în faţa unui refuz categoric, în faţa unor deviaţii de la traseul stabilit anterior, dar nu din considerente practice, aşa cum vom argumenta, ci dintr-o emotivitate copleşitoare, dintr-un conflict între ceea ce simţim că ne apasă şi ceea ce ne dorim sau urmărim să realizăm prin ambiţie.
Acest tip de combinaţie este prielnic pentru demersuri mercantile. O contracţie, o pasiune, o încordare a nervilor la maximum, cumulată cu desprinderea de o structură ne duce spre concentrare, spre o rememorare uşoară a tuturor informaţiilor de care avem nevoie, spre o mai bună optimizare a funcţiilor psihice. În realitate, nu se suplimentează nimic, averea nu creşte şi nici sănătatea nu se remediază, ci se transferă energia din alte sectoare pentru a ne îndeplini un deziderat, pentru a realiza o echilibrare a balanţei, pentru a preîntâmpina pierderi majore.
În sectorul public această modificare va acţiona asupra structurilor independente, asupra sectoarelor de producţie, asupra celor care îşi câştigă existenţa din creaţie şi care dovedesc o putere de muncă şi mai mare cu cât sunt supuşi mai mult unui stres material important. Aşa după cum înţelegem, intrarea lui Venus în Fecioară ne aduce o uşoară tristeţe. Liniştea pe care ne-o conferă doar va lua forma modestiei, a traiului în simplitate şi a purităţii trupeşti pentru că, în realitate, toate acestea ni se întâmplă, nu sub impulsul unei dorinţe particulare, ci ca efect al unei condiţionări.
Opoziţiile agresive ce se construiesc pe axa Leu-Vărsător, ne aduce o trezire la realitate, o înţelegere rapidă a contextului material în care ne aflăm, o intuiţie specială asupra următoarelor luni, dar şi asupra efortului pe care acesta îl vor conţine. Se va vorbi azi despre admiraţie, recunoaştere, măreţie, achiziţie, speranţă prin recalculare, supravieţuirea prin împărţire, dar totul va fi construit de dragul nevoii de confort, pentru a ne menţine standardul de viaţă, cu riscul compromisurilor, a coborârii pretenţiilor sau a seriozităţii.
În mijlocul zilei, trigonul pe care Mercur îl va împlini cu Capul Dragonului nu va face decât să sporească această conştientizare, nu va face decât să confirme, prin calitatea de martor al unor evenimente, ceea ce ne vine dinspre Venus şi, prin asta, nu va face decât să aducă un argument în plus semnalelor negative care ne vin din social referitoare la realitatea evenimentelor. Prin Fecioară, a trăi mai bine înseamnă a avea percepţia realităţii asupra costurilor, a ne baza pe un calcul făcut perfect, fără a ne preocupa de volumul informaţiilor, de calitatea produselor, ori de bogăţia lor.
Prin urmare, începeam săptămâna cu un tribut oferit onoarei, în încercarea de a ne stabiliză pe piaţa muncii, de a ne aşeza cheltuielile într-o albie a siguranţei sau de a ne proteja de eventualele obstacole prin a ne ascunde din faţa unor inamici ce sunt acum invizibili. 22 august este o zi de mare forţă, de aplecare asupra bunurilor pământeşti, pentru a mai savura o dată din cupa plăcerilor, nu pentru că nu ne putem desprinde de ea, ci doar din nostalgia vremurilor de mult apuse, în amintirea unor evenimente fericite din viaţă care ne vin acum în minte.
Trecerea lui Venus în Fecioară înseamnă pentru toţi o deplasarea de la plăcere la abstinenţă, de la calcul sau nevoia de a risipi bani şi energia, la apropierea de reguli de bună practică, odihnă, muncă pentru a face faţă vremurilor care vor veni. Totuşi, Fecioara are şi o componentă mercuriană ce o face compatibilă cu Gemenii, cu zodia tranzitată acum de Lună, ceea ce va face ca mesajul acestei zile să conţină erori de redactare, aplicate intenţionat pentru a deforma adevărul şi de a-l face să semene cu propria simţire, adică după chipul şi asemănarea celui care îl exprimă. Chiar dacă luna septembrie va aduce semnele unei redresări, nu doar prin schimbări concrete, de ordin practic, ci mai ales prin optimismul pe care îl va lansa faptul că un val de complicaţii sociale s-a consumat deja, acum vom refuza să vedem puţinul bine pe care capătul tunelului ni-l va arăta.
Aspectul va fi atât de neplăcut cu cât în a doua parte a zilei de azi şi în prima parte a zilei de mâine Soarele va fi anaretic în Leu, ceea ce ne va aduce o formă a judecăţii de apoi, o retrospectivă ce îi va solicita mult pe cei care sunt hipersensibili, care nu pot să ierte, să treacă cu vedere o jignire sau pe cei care au adresat-o pentru a avea în permanenţă certitudinea unei valori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta compania oamenilor pozitivi, iar dacă acest lucru nu este posibil, de a da curs unui element pozitiv care ne vine dinspre Leu. Că este vorba despre generozitate, căldură, protecţie sau că ne lăsăm antrenaţi de vocaţie şi ne mai şi dorim să ne sacrificăm pentru ea, nu are importanţă. Ceea ce este valoros va striga din interior. Nu trebuie decât să ascultăm unde trebuie.

Marţi, 23 august
Dacă Soarele şi Neptun nu şi-ar împlini opoziţia azi, când Luna ridică un trigon şi un sextil cu Saturn şi respectiv Lilith, atunci maniera prin care ne vom stăpâni, prin care vom încerca să controlăm toate impulsurile care ne duc spre greşeli de exprimare, fapte necuviincioase sau chiar spre demagogie ori agresivitate, ar putea pune o amprentă mai puţin evidentă şi, dacă toate acestea ar fi resimţite, atunci efectele s-ar păstra într-un cadru intim, între prieteni sau în familie, acolo unde multe dintre acestea pot fi înţelese, iertate sau tolerate mai mult decât se întâmplă între colegi sau chiar între necunoscuţi.
În felul acesta problemele de natură socială, alegerile greşite, vulnerabilitatea, lipsa de perspectivă sunt atât de intense acum pentru că, prin îndemnul pozitiv ce vine din trigonul Lună-Saturn şi din sextilul Lună-Lilith, ni se va părea că nu există niciun risc, că sentimentele nu ne vor fi trădate, iar întâmplările se vor desfăşura într-un registru preferenţial, adică, indiferent de situaţie, ni se va părea că putem controla orice sau putem întoarce orice situaţie în avantaj propriu. Se pare că lucrurile nu vor fi chiar aşa, iar lipsa simţului practic şi a maturităţii îi vor face pe unii dintre noi să cadă pradă laudelor deşarte sau a onorurilor false. Acesta va fi practic primul eveniment nefericit al zilei, primul semn de dezordine ce va veni în sectorul cel mai sigur, din locul în care, dacă ar exista o problemă, atunci ea nu va fi popularizată, nu va fi spusă nimănui.
Faptul că azi riscăm prin nesăbuinţă să fim loviţi în ceea ce ne doare cel mai mult este doar un aspect al zilei pentru că, în prima parte, gradul anaretic al Soarelui în Leu pare să aducă atâta orgoliu şi atâta vanitate cât nu am văzut în ultimele 30 de zile. Va fi deci vizibil un apetit pentru activităţi fizice, către competiţii, către a demonstra forţa şi superioritatea.
În a doua parte a zilei când Soarele va trece în Fecioară şi când raţiunea de a fi tinde să se încadreze în alţi parametri, când Soarele descoperă că ieri sentimentele nu ne-au înşelat când ne-au spus că neplăcerile ce vin prin intermediul femeilor sau prin trăsăturile feminine (Venus în Fecioară), că tulburările de memorie, neputinţa de a avea un somn odihnitor, de a asimila, de a simţi gustul mâncării sau de a ne permite o simplă relaxare, nu sunt iluzii şi că ele trebuie tratate ca atare.
Trecerea Lunii prin sextilul cu Mercur şi apoi prin conjuncţia cu Coada Dragonului ne pune la încercare răbdarea. Rămasă singura planetă în Leu, dar şi lovită puternic de neputinţa de a vedea înapoi, pedepsită să-şi repare propriile greşeli, să aleagă boabele de neghină din cenuşă, să facă munci grele, să plătească pentru greşelile altora sau să revină asupra unor întâmplări mai vechi doar pentru că atunci când s-au consumat nu a fost suficient de atent şi vigilent, Mercur va încuraja apelarea la resurse negative, la alcool, la substanţe care produc iluzia puterii, a liniştii sau relaxării, la stupefiante sau orice substanţă care produce modificări substanţiale stării de conştiinţă. Totul va fi privit ca o lehamite, dar va fi explicat ca pe un privilegiu, acela al domnului Goe, căruia îi era permis să fumeze şi să-şi facă de cap de dragul mondenităţilor stupide sau prost înţelese.
Prin urmare, 23 august este o zi de retragere. Chiar dacă Soarele păşeşte într-o altă zodie şi teoretic ar trebui ca lucrurile să se schimbe substanţial în bine, azi nu se va întâmpla asta. Azi ne vom simţi săraci şi părăsiţi de iubiţi ori iubite, abandonaţi, trădaţi în dragoste sau în relaţiile de parteneriat, puşi la încercare de oameni de condiţie inferioară, ceea ce va motiva un comportament dur, bazat de egoism şi vanitate, pe intrigă şi duplicitate. Între opoziţia cu Neptun şi trecerea în Fecioară, Soarele are un răstimp de 12 ore (2:25 – 14:20) în care va încerca să înţeleagă de ce muncă ar putea fi un atribut al său, de ce există o discrepanţă atât de mare între viaţa socială şi cea privată şi de ce sentimentul poate deveni o sursă de extaz şi în secunda următoare o adâncă deziluzie.
Toate aceste procese interioare sunt elemente de slăbiciune, dovezi ale faptului că nu se poate separa de dorinţa de a fi lumina tuturor fără să-i ardă pe cei care se apropie prea mult. În felul acesta, azi vom înţelege din gradul anaretic al Leului că vocaţia căldurii, a protecţiei, a vieţii aduce şi compromisul solitudinii dacă se doreşte ca ea să fie manifestată la nivel public. Cele două elemente, prin Soarele anaretic în Leu, nu au elemente de legătură, iar cei care doresc să le combine, vor reuşi să dea viaţă unui Frankenstein care se va crede când Don Juan de Marco, când Martin Luter King.
Recomandarea pentru această zi este aceea pe care am regăsit-o de multe ori de-a lungul acestui an: fiţi sinceri cu sine, nu va minţiţi şi nu încercaţi să întoarceţi situaţiile zilei în avantaj propriu. Viaţa are propriul ei curs, cei care pot să-i schimbe direcţia, întâi îi înţeleg rostul şi apoi intervin cu modificări.

Miercuri, 24 august
În ciuda aparenţelor, opoziţia Venus-Chiron de azi trece în plan secund lăsând locului sextilului pe care luminariile îl ridică şi asta pentru că aceste aspect este un braţ al dreptunghiului mistic pe care Luna, Soarele cu Venus, Pluton şi Chiron cu Neptun îl construiesc. Dar asta nu e tot, pentru că Luna este şi parte într-un careu în T pe semnele cardinale împreună cu maleficii Uranus şi Pluton, ceea ce o face deosebit de importantă azi.
În primul rând dreptunghiul mistic de azi ne aduce şansă de a beneficia de relaţii pozitive, oportunităţi care să ne pună în valoare posibilităţile artistice, sensibilitatea, cunoştinţele, dar şi de acele situaţii care ne ajută să ne adaptăm, să ne deschidem faţă de ceilalţi, să le înţelegem mesajele şi să le câştigăm mult mai uşor încrederea. Având la baza opoziţia Luna-Pluton, ce se va împlini la grad perfect abia spre seară, şi opoziţiile lui Chiron cu Venus şi Soarele, necesitatea de a fi plăcut, de a plăcea, de a iubi şi de a fi iubit, de a fi acceptată într-un grup, de a comporta un succes pe linie profesională prin acceptarea nivelului de cunoştinţe sau a valorii, se bazează pe o teamă îndelung exploatată în zilele anterioare: teama de eşec. Dacă această teamă a fost mult exploatată este posibil ca sentimentul de nesiguranţă să nu ne permită să ne deschidem prea mult sufletul faţă de ceilalţi şi să batem în retragere, să fim circumspecţi faţă de oportunităţile care ne vin din social.
În a doua etapă a acestei construcţii, indicată de careu în T pe semne cardinale, faptul că ne conştientizăm inhibiţiile, limitările, neajunsurile materiale ne face să trăim cu mai multă intensitate eşecul. În felul acesta simţim că o simplă stare proastă, o simplă nervozitate ne duce imediat la cote foarte intense lăsându-ne în voia unor crize personale de toată frumuseţea. Relaţiile personale, pe fondul acestei ezitări cad într-o derivă periculoasă. Acestei încercări nu-i vor supravieţui decât acele relaţii construite cu oameni înţelegători, care au cunoştinţele necesare, dar care sunt şi suficient de înzestraţi să poată accepta aceste elemente ciudate de psihologie comportamentală.
Mâine, când Luna va ajunge în mijlocul zodiei Rac careul în T se va transforma în cruce cosmică, şi o tensiune personală, nerezolvată acum, va deveni eveniment social sau va găsi pe spaţiul public elemente care să o ducă spre cronic.
Elementul bun al acestei zile vine din faptul că oricât de duri am fi cu noi înşine, oricât de mult ne-am teme de eşec, oricât de multe semnale negative ar veni din spaţiul public, întotdeauna vom avea în jur pe cineva care să ne echilibreze cu o vorbă bună, cu un zâmbet, chiar şi numai pentru simplu fapt că există. La rândul nostru, printr-o magie căreia nu-i vom înţelege pe deplin mecanismul, vom putea să gustăm puţin din înţelepciune, pentru a înţelege că oricât de greu ne-ar fi, în lume, poate chiar aproape de noi, în cercul de prieteni sau în familie, există cineva care duce pe umeri o durere şi mai mare.
Din punct de vedere astral, această înţelegere devine apanajul sextilului Lună-Soare, ca semn de bunăstare, de putere lăuntrică, de lumină, fie ea cât de mică, în întunericul adânc al nopţii.
Prin urmare, 24 august este o zi de cercetare, de tatonare şi de echilibrare prin depăşirea blocajelor. Dacă până acum tensiunea, frica de eşec, de oameni, de răutatea lor, am experimentat-o mai mult la nivel mental, iar ceea ce venea din social, fiind efecte ale altor cauze, doar semănau cu ceea ce simţeam, acum avem ocazia să vedem pe viu cum temerile cele mai mari prind viaţă. Dacă în ultimele şapte zile aceste temeri au fost ţinute sub control şi fiecare gând de eşec avea în permanenţă o umbră după el numită iertare, ziua de azi ne duce spre durerile celorlalţi, ne informează despre marile eşecuri ale apropiaţilor, despre întâmplări stranii ce s-au tot repetat de-a lungul anului şi de care n-am ştiut. Fiind într-o stare pozitivă, pentru că am lucrat cu mintea, cu gândul, cu sufletul, cu lumina spiritului pentru a fi aşa, fără să ne fi căzut ceva din cer, ştim ce anume trebuie să facem, ce ton să avem, ce atitudine, pentru că simţim că suntem în afara condiţionărilor impuse de frică.
Dacă la acest test ce s-a tot întins în ultimele şapte zile am picat, nu trebuie să disperăm, în jur vom avea suficiente persoane care să ne limpezească apele şi să ne putem curăţa în ele, fără a rămâne impregnaţi de eşec.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia curajului. 24 august este ca un bungee jumping care îi va oferi senzaţii tari celui care îşi va lua inima în dinţi şi se va juca, într-o siguranţă totală, cu gravitaţia.

Joi, 25 august
Nu este deloc puţin lucru să descoperim că Pluton devine planetă mediatoare într-o opoziţie în care să fie implicată o altă planetă cu deplasare lentă (Neptun), cum la fel de rar este momentul în care acelaşi Pluton să fie şi parte într-o cruce cosmică pe semne cardinale care s-a tot format în ultima vreme şi despre care am obosit să tot vorbim. Dar asta nu e tot, acelaşi Pluton este un vârf al unei piramide de pământ (cu Soarele şi Jupiter) şi până în preajma orei 10:00 un vârf al dreptunghiului mistic activ şi ieri.
Aşa după cum lesne se poate înţelege, Pluton este un personaj principal al acestei zile şi un element care va interveni din umbră pentru a construi un edificiu pe care să nu mai putem să-l schimbăm pentru mult timp de acum încolo. Ceea ce se întâmplă cu această planetă se încadrează în ciudăţenia specială a acestui an care îl face unic faţă de tot ceea ce am mai trăit până acum.
Faptul că participă la atât de multe configuraţii ajută această planetă să intervină într-un mod cât se poate de complex pentru a se desfăşura în sectoare şi în domenii în care nu a acţionat până acum sau a acţionat superficial. În primul rând crucea cosmică pe semne cardinale, cu Pluton în Capricorn, construită împreună cu Junon, Uranus şi Marte aduce finalului de august o lovitură sub centură ce ni se va înfăţişa ca o redresare spectaculoasă dintr-un conflict sau dintr-o cădere liberă. Elementul surpriză va veni deci din partea planetei Pluton, care având şi calitatea de planeta mediatoare opoziţiei Neptun-Soare înlătură toate convenienţele şi aduce la masa tratativelor sectoare care nu aveau nimic în comun, puteri care nu puteau fi văzute în această ipostază pentru a impulsiona redresarea, iar asta duce la o schimbare spectaculoasă de optică şi viziune.
Totuşi, nu trebuie să visăm prea frumos, cel puţin nu în 2011, pentru că tot ceea ce vedem acum pe cer poartă amprenta transformării, a ridicării din albie şi extinderii spre noi teritorii, de dominare printr-un nou sistem, de echilibru într-o zonă care poate impune la rândul ei control asupra celor pe care îi vedem acum la conducere, dar nu reprezintă conducerea în sine. Cu alte cuvinte, evenimentele din spatele informaţiilor comune ne prezintă o reaşezare a centrelor de putere, o stopare a expansiunii unei mari puteri spre o zonă mai veche, adică stoparea „noului Soare” de a prelua sectorul, arealul „vechiului Soare”. Piramida de pământ la care participă şi Pluton, împreună cu Jupiter şi Soarele, aduce un argument în plus acestei extinderi, acestei severe împărţiri teritoriale despre care puţini se încumetă să vorbească. Ceea ce vom vedea va fi o uşoară redresare a unei mari puteri care, spre deliciul multora, părea în cădere liberă. Pluton, ca planeta mediatoare unei opoziţii care subliniază chiar visul de a trăi bine în ciuda eforturilor celor mulţi, de a beneficia de condiţii de trai care nu se mai găsesc aşa nicăieri pe glob, adică principala cauză a căderii, va aduce o ridicare printr-un armistiţiu, printr-o negociere dură, printr-o formă de comerţ în care nu sunt oferite unui cumpărător generos roşii, ardei sau ceapă, ci mari întinderi de pământ ori sectoare importante ale economiei mondiale.
Totuşi, scopul acestui blog nu este acela de a stabili cine învinge şi care sunt cei care pierd, pentru că din punctul de vedere al muritorului de rând cu toţii sunt la fel, de vreme ce pe noi ne subjugă o structura socială, iar ei se luptă pentru a deţine controlul asupra acelei structuri. Deci, nu contează cine câştigă, pentru că noi vom trăi la fel. În felul acesta, ne arătăm totalul dispreţ pentru asemenea dispute, pentru modul gregar în care se pierde şansa unei emancipări în masă de dragul unui război imbecil dus pentru confortul, iar lumea întreagă stă gură-cască şi cu inima cât un purice „Vai, a căzut bursa!”, „Vai, a căzut euro”, „Vai, a căzut dolarul!” compătimindu-i pe aceştia, aşa cum a fost compătimită SUA de comunitatea internaţională la căderea turnurilor gemene, deşi cu toţii ştim deja că tot ei au fost în spatele aceste mascarade. Schemele oricum sunt făcute, tocmai de aceea noi aici creionăm câteva direcţii pe care nici chiar ei, cei care şi-au calculat în detaliu toate acestea, nu am putut să le anticipeze.
Neinteresându-ne deloc de toate acestea, doar le-am trecut în revistă pentru a se vedea că dacă studiem astrologia înţelegem mecanismul puţin altfel decât îl prezintă ei, ne vom opri azi asupra furturilor terapeutice pe care le predispune Pluton în Capricorn şi mai ales pentru semnul de putere pe care îl va oferi fiecăruia. Indiferent că este vorba despre un cadou, despre o decoraţie, despre o confirmare, despre o reconfirmare în post, despre a primi o nouă funcţie sau un nou statut, totul va avea o perspectivă stabilă şi ne va încânta.
Pluton reprezintă deopotrivă voinţa divină şi renaşterea valorilor după momentul scufundării în abisuri, iar asta înseamnă că redresarea, stabilizarea sau aprecierea vor veni din sectorul cel mai vitregit, din zona cea mai afectată de schimbările rapide la care ne-a tot invitat acest an. Pe lângă aceste minunate două trăsături, Pluton intervine şi prin personificarea stării de martor. Un personaj misterios, o vorbă auzită în treacăt la televizor, o recomandare care vine dintr-o zonă căreia nu i-am acordat până acum atenţia cuvenită ne face să ne gândim serios la viitor, să ne schimbăm modul de a privi oamenii, să decidem ce vom face în următoarea perioadă şi să ne ţinem de această schemă.
Privind toate aspectele care se împlinesc azi, un pasionat de astrologie ar avea un adânc moment de pauză dacă nu ar lua în considerare intervenţia masivă a planetei Pluton. Axându-se doar pe careul Marte-Saturn va şti că oamenii vor avea tendinţa să-şi însuşească unii de la alţii exact lucrurile sau meritele pentru care nu au muncit şi toate acestea, în a doua parte a zilei, vor lua amploare. Da, este adevărat că ziua va avea şi componenta aceasta, numai că privind doar aşa, se va pierde din vedere cauza care duce acolo, adică de ce din careul lui Marte cu Saturn să se aleagă doar aceste trăsături şi nu anularea scopurilor, schimbarea proiectelor, de ce oamenii să se îndoiască unii de alţii şi nu să-şi dorească să se perfecţioneze, adică să caute să nu schimbe o structură veche a propriei existenţe decât să-şi însuşească munca altuia pentru a-şi întreţine actuala situaţie.
Pluton intervine ca un catalizator şi reglează elemente kamice atât într-un mod plăcut, cum ar fi spre exemplu componenta profesională legată de promovare şi recunoaştere a valorii, dar şi într-un mod dureros prin deposedare de bunurile pe care le-am acumulat din prea multă încrâncenare materialistă. Privind acestea şi judecându-le din perspectiva magică a destinului, aşa cum s-a înfăţişat el săptămâna anterioară, înţelegem că totul se face pentru un scop bun, doar că în acest moment nu prea avem puterea sau resursele necesare pentru a le vedea, iar ceea ce vedem la suprafaţă va fi durerea de umeri, de spate sau de genunchi, nu şi semnalul că vin ploile.
Prin urmare, 25 august este o zi de strategie. Ceea ce aduce această zi nu este deloc puţin lucru şi nu trebuie să ne mirăm dacă 25 august 2011 va intra ca o zi importantă în destinele fiecăruia, dacă va deveni o dată de referinţă în istoria personală. Viaţa este acum privită aşa cum ne-am dorit, aşa cum am sperat cel mai mult şi recunoaşterea ei nu va putea fi oprită doar pentru simplul fapt că, din umbră, un mecanism a eliberat scheme blocate la nivel global.
Elementele personale asupra cărora vom lucra în această zi vor fi legate de nevoia de a munci, de a fi remunerat pe măsură, de a avea o viaţă intimă împlinită şi de a descoperi care este sursa nefericirii pentru a putea fi combătută. Aceste elemente, ce în trecut ni se păreau adevărate fantasme, acum devin obiective asupra cărora ne vom îndrepta întreaga atenţie în următoarea perioadă, devenind şi primele semne că mentalitatea, sub imperiul complicaţiilor pe care le-am tot traversat de la începutul anului până cum, s-a schimbat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia evenimentelor. Mesajul de nonataşament ce ne vine dinspre Pluton este cel mai important indiciu al succesului pe care un context astral atât de neobişnuit ni-l poate oferi. Viaţa este într-o continuă transformare şi de la un punct încolo nu mai contează în ce ritm se schimbă, dar dacă în această furtună cel în cauză nu-şi pierde pălăria, peste ani, cei din jur nu vor uita cine este şi în continuare îl vor saluta respectuos: „Bună ziua, domnule!”.

Vineri, 26 august
În ultima zi de Rac (Lună în Rac) se oferă primele semne ale descinderilor de ieri, primele indicii că am ajuns în punctul în care cântăm în altă gamă sau pe alte tonalităţi şi nu ne este rău deloc. Opoziţia Soarelui cu Chiron de această dată nu este un aspect negativ. Ea ne aduce la suprafaţă probleme pe care nu am reuşit să le soluţionăm în trecut, dureri de care nu am ştiut şi nu oricum, ci în momentul cel mai potrivit posibil, adică atunci când printr-o intervenţie exterioară se poate soluţiona în mod fericit problema.
Pe acest fond, acţiunea trigonului Venus-Pluton, care nu este văzut cu ochi buni de astrologi datorită căderii lui Venus ce face să sune ca prietenia dintre tuse şi junghi, are darul de a vindeca, de a se comporta ca o anestezie. Fără să mai simţim atât de tare ce ne doare şi cu disponibilitate spre muncă, spre a lăsa o urmă consistentă în mediu (Luna în Rac), dar şi de a ne folosi cunoştinţele şi abilităţile în mod public, valoarea charismei, a magnetismului personal, a echilibrului emoţional, a puterii de vindecare prin eliminarea toxinelor, prin reglarea cantităţii de oxigen din sânge, prin atracţia către natură, către apă, către mediul răcoros din zonele montane sau din preajma pădurilor lasă o amprentă plăcută zilei. În felul acesta, nu ne vom aminti de 26 august ca de o zi de întâlnire cu ceea ce ne-am dorit cel mai mult să ştim, cu informaţii despre sănătate, despre un posibil diagnostic, ci ca de o zi în care am reuşit să le gestionăm pe toate acestea.
Spre seară, Luna, trecând în Leu, ne face să fim simpatici, admirabili, strălucitori, cu sensibilitate faţă de frumos, faţă de ceea ce ne pune în valoare sau faţă de cei care ne apreciază cel mai mult. Chiar dacă sentimentele devin uşor teatrale, maniera dezinvoltă prin care ne vom exprima va ascunde multe deficienţe de limbaj, educaţie defectuoasă, carenţe de informaţie sau ruşine, trecându-le drept evenimente nostime şi plăcute, ce nu vor provoca nicicum invidie, respingere sau dispreţ.
Prin urmare, 26 auguste este o zi de fertilitate. Multe din cele ce vin spre noi azi sunt purtătoare de mesaje pozitive, de îndemnuri sănătoase şi chiar dacă informaţia nu este una dintre cele mai plăcute, chiar dacă cel care ne-o oferă nu este chiar cea mai plăcută persoană, nu ne va interesa absolut deloc. Azi pătrundem într-un sector al măreţiei şi simţim cum este să îmbini caracterul practic al Fecioarei, disponibilitatea spre muncă, grija pentru a proteja şi hărnicia care vine dinspre Rac, dar şi măreţia, ambiţia şi căldura care vine dinspre Leu.
Mercur, în cea mai mare parte a zilei, va fi static, pentru că la noapte, în spaţiul zilei de mâine, la ora 1:02, va intra în mers direct aducând zilei de mâine tendinţa de a ne odihni în liniştea solitudinii pentru a putea face un bilanţ al ultimelor trei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne pune a dispoziţia celorlalţi cele mai frumoase gânduri, de a ne lăsa antrenaţi în evenimente chiar şi de către cei necunoscuţi pentru că 26 august ne aduce un mod special de a înţelege şi de a accepta, deci într-o aură a echilibrului şi armoniei.

Sâmbătă, 27 august
Revenirea lui Mercur la mersul direct reprezintă de fapt şi încheierea unei perioade de frământări interioare, de reactualizări, de verificări, de controale, de întoarceri la preocupări mai vechi, la griji mai vechi, la probleme de care ne-am tot temut că nu am putea să le soluţionăm. Această revenire şi-a început procesul chiar de ieri de când Mercur a trecut prin faza statică, însă azi vom resimţi din plin o îmbunătăţire a aspectului senzorial, o corectare a situaţiei, nu neapărat că va fi mai bună în comparaţie cu ceea ce a fost în ultimele zile, ci că va fi altfel.
Mercur în mers direct prin Leu are o componentă fixă centrată pe propria imagine, pe confortul ce poate veni dintr-un mod de adresare, din schimb de cuvinte, dintr-o imagine atribuită, dintr-o relaţie de tip senzorial cu mediul, dar într-un registru cunoscut. Nu este o poziţie care să aducă surprize şi nici una care să amplifice viteza de lucru, tocmai de aceea deciziile sunt luate într-un ritm lent, cât mai aproape de finalitate. Pentru că nu este o poziţie care să încurajeze ignoranţa, decât dacă în cazul în care aspectul senzorial este dezvoltat în detrimentul voinţei, comunicării sau educaţiei, ceea ce nu este cazul acum, Mercur direct în Leu va predispune spre a dezvolta o atitudine fermă, ambiţioasă cu scopul de a observa tot ceea ce cuprinde anturajul pentru a permite o mai bună cunoaştere a mediului şi a posibilităţilor sale de dezvoltare. Fiind o poziţie negativă a lui Mercur, absenţa mobilităţii aduce informaţiilor o umbră de egoism, o înclinaţie spre a fi folosite în special pentru satisfacţie personală. Nicio altă poziţie a lui Mercur nu aduce un mai mare interes faţă de Ego decât aceasta tocmai de aceea trigonul pe care Mercur încă îl face cu Capul Dragonului aduce noi idealuri, noi scopuri, chiar noi direcţii în sectoarele de viaţă în care s-a lucrat în ultimele trei săptămâni. Unii vor spune că luna august, care este în general o lună de vacanţă, i-a ajutat să-şi sedimenteze gândurile, să şi le clarifice, să înţeleagă multe din cele ce treceau pe lângă ei şi acum se văd mai înţelepţi, mai siguri pe ei, mai deschizi spre posibilităţi de dezvoltare, mai liberi.
Mercur în Leu nu aduce libertate, ci o formă de independenţă ce este dependentă de libertatea celorlalţi. Independenţa lui Mercur în Leu va avea formă şi direcţie în funcţie de gradul de constrângere impus de anturaj sau prin contrast cu ceva din jur. El nu va putea să-şi construiască singur destinul şi nici să şi-l descopere decât după parcurgerea unor experienţe dure, puternice, poate chiar agresive, care îi va zdruncina din temelii natura fixă, înclinată spre ataşamente puternice şi comodităţii apăsătoare.
Pe acest fond, relaţia de trigon a Lunii cu Uranus aduce primei părţi a zilei o libertate pe care relativ simplu am putea să o înţelegem greşit. Cumulat cu aspectul fix al lui Mercur în Leu, dar care îl lasă pe individ să vadă care îi sunt inhibiţiile, să şi le exploreze sau să şi le trăiască, fără a-i oferi o soluţie în a se desprinde de ele, libertatea ce ne vine din trigonul Lună-Uranus aduce o nesăbuinţă ce poate fi plătită scump. Ea sună a lipsă de control, a escapadă, a nebunie săvârşită într-un moment de entuziasm maxim. Aspectul este însă activ doar în prima parte a zilei şi se menţine mai departe ca o amintire a gafelor făcute, a neatenţiei, a lipsei de control, a bucuriei pe care o simte cel care dă iama prin magazine şi plăteşte cu banii altuia, a celui care uita de stresul economiilor şi se aruncă în valurile comerţului, risipind ceea ce, pe aceste vremuri, a strâns cu atât de multă greutate.
Depăşind momentul de teamă în faţa unei asemenea lipse de control, adică lăsând în urma careul Lună-Jupiter, spre seară, Luna intră în sextilul cu Saturn aplicând o selecţie pozitivă evenimentelor de peste zi şi alegând să păstreze doar amintirea a ceea ce a fost frumos şi plăcut, a ceea ce ne-a încântat, a destinderii, a libertăţii şi curajului de care am dat dovadă, fie numai şi pentru o secundă.
Prin urmare, revenirea la mersul direct a lui Mercur înseamnă şi încheierea unei perioade de sancţiuni şi penitenţe, de umilinţe şi regrete, de revenire asupra unor probleme mai vechi, în cele mai multe din situaţii extrem de neplăcute, pe care, la momentul când s-au consumat, a trebuit să le depăşim repede poate şi pentru că nu ne-am împăcat deloc cu ele, nu doar că nu a fost timp suficient.
27 august este o zi de severitate, de întoarcere la acele senzaţii şi percepţii care ne conferă siguranţă de sine şi stabilitate, la acele reguli morale pe care ne-am bazat întotdeauna şi care au dat rezultate bune, nu doar în relaţiile cu ceilalţi, dar şi în relaţiile cu sine, apărându-ne mai bine interesele şi privindu-ne viitorul printr-un gen de siguranţă care ne-a cam lipsit în ultimele săptămâni.
Chiar dacă în prima parte a zilei explozia de libertate ne poate pune în pericol această integritate, ceea ce rămâne este frumos şi plăcut, iar în timp ne vom aminti doar această componentă, fără să ne mai chinui cu consecinţele dramatice ale lipsei de control sau cu perspectiva rătăcirii în derivă de dragul unei bucurii de o secundă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de viaţă şi de a ne înconjura, în special în prima parte a zilei, de oameni liniştit şi pozitivi pentru a fi în siguranţă dacă ne trece prin cap să ne testăm senzaţiile prin experienţe inedite.

Duminică, 28 august
Componenta pozitivă a zilei de ieri se păstrează încă, iar azi multe din cele negative pe care le-am tot traversat de-a lungul acestei luni se ridică uşor ca aburul fin la îmbrăţişarea razelor de soare. Luna încă trece prin Leu şi încă ne menţine aproape o căldură a sentimentelor, o nevoie de siguranţă prin urmărirea exemplelor solide, prin experimentarea puterii de a înţelege, influenţa, convinge sau coordona, prin destindere într-un mod calculat şi sigur, dar care să ne ofere multiple satisfacţii.
În prima parte a zilei, Luna trece prin conjuncţia cu Mercur, după ce în prealabil, la puţin timp de la miezul nopţii a împlinit trigonul cu Lilith. Până la răsăritul Soarelui ea va împlini şi trigonul cu Capul Dragonului aducând nopţii de sâmbătă spre duminică o componentă magică. Când este vorba despre legătura dintre Lilith şi Capul Dragonului, dar mai ales când Luna este implicată, dinamica sufletească ia o direcţie specială. Oamenii devin mai sensibili la valorile spirituale, la frumosul sufletesc, la simplitate şi se comportă ca şi cum sunt hipnotizaţi de fiinţe supranaturale, dovedind că acest aspect al vieţii spirituale nu este o plăsmuire a minţii, ci o realitate, dar menţinându-se încă şi în sfera lipsei de voinţă şi a incapacităţii de a lua decizii de unul singur sau fără o condiţionare directă.
În felul acesta ne trezim cu sentimentul că trebuie să profităm de vreme, de timp, de contextul social, de o şansă pe care abia acum o vedem clar desfăşurându-se la picioare. Este însă important să ne gândim de mai multe ori pentru a face un pas în direcţia asta pentru că azi nu mai beneficiem de avantajele zilei de ieri, însă din punct de vedere sufleteşte nu vom putea să observăm asta decât după ce se consumă evenimentul.
Trigonul pe care Soarele şi Pluton îl împlinesc azi ne ajută să ne apropiem de marile demersuri cu o altă înţelegere. Vom reuşi să vedem spre ce ni se îndreaptă viaţa, care sunt punctele importante pe care trebuie să le atingem în această viaţă, cum se construieşte viitorul apropiat şi chiar cel îndepărtat şi care ar fi cele mai importante condiţii pe care trebuie să le îndeplinim pentru a fi în conformitate cu această viziune. Ceea ce înţelegem şi vedem acum este puternic, viu şi duce spre afirmare cu condiţia să nu alegem varianta „fac orice pentru a-mi atinge scopul”. A alege direcţia categorică şi egoistă a acestei viziuni înseamnă a ne dezintegra total sau parţial şansa pe care o trăim acum, prezentul valoros, cel care ne permite să avem o asemenea perspectivă, ceea ce ne ajută să vedem clar şi limpede şi să nu facem confuzie între rău şi bine. A pune un component de plastic într-un mecanism care cere altceva, refuzăm să acceptăm riscurile unui eşec total şi ajungem să compromitem întreaga structură, să corupem în mod indirect şi celelalte componente ale vieţii, celelalte sectoare, pentru că totul în viaţă există pe baza interconectărilor, a legăturilor complexe care ne susţin dreptul de a alege şi deopotrivă acela de a crea.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii, care este şi ultima zi a ciclului (mâine este Lună nouă) ne aduce în faţa unor decizii plăcute, puternice şi revigorante. Indiferent că aceste idei le-am visat, că le-am primit prin inspiraţie în timpul nopţii sau în prima parte a zilei, ceea ce ne-a preocupat în această zi are o mare perspectivă şi ne hrăneşte sufletul cu elemente pozitive, cu viziuni clare, adică ne încurajează să avem o perspectivă solidă asupra vieţii să fim în profunzimile existenţei, să trăim din plin viaţa, fără a o distruge. Stările sufleteşti sunt cele situate în absenţa fricii, a grijilor care ne paralizează gândirea şi ne strâng stomacul şi vin cu o mare lejeritate mentală. Pe acest fond, bucuria de a fi şi necesitatea de a supravieţui se întâlnesc azi că apa şi focul oferindu-ne o baie caldă şi reconfortantă, ajutându-ne să ne pregătim în curăţenie şi simplitate pentru vremurile ce vor veni.
Pentru că riscul de a implica egoismul şi vanitatea într-un edificiu care se descoperă în mare parte azi este foarte mare, recomandarea merge în direcţia cumpătării. Nici nu va fi prea greu să avem măsură în ceea ce facem, dar va exista şi un îndemn spre lăcomie, spre mai mult, spre a depune într-un loc ceea ce nu ne trebuie acum, dar poate ne va trebui cândva. E greşită această acumulare acum pentru că acum suntem invitaţi să ne pregătim cu mintea, sufletul şi corpul pentru evenimentele predispuse de astre pentru toamna lui 2011, adică spre o altă etapă de transformare, nu de a ne face depozite din materialele de care la un moment dat va trebui sa ne despărţim.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.