21 – 27 septembrie 2020

21 – 27 septembrie 2020 este săptămâna parodiilor, a tristeților pe care le imputăm celorlalți și a curajului de a fi tu însuți un învingător într-o furtună de refuzuri, aroganțe și sfidări. La prima vedere constatăm că este o săptămână de sacrificiu. În mare parte, chiar așa este, însă nu ne obligă să oferim ceva la schimb, să consumăm sau să distrugem ceva din patrimoniul personal, ci să renunțăm la acele obsesii, la anumite comportamente ce nu ne sunt folositoare pentru a descoperi o cale personală, cum să fim învingători dincolo de toate obstacolele pe care le tot parcurgem în această perioadă. Este clar că suntem supuși unei presiuni foarte mari pentru că unghiurile pe care le parcurgem în această săptămână sunt în mare parte destul de încordate, pe lângă faptul că Soarele va trece pe zodia Balanță în după-amiaza zilei de marți, 22 septembrie, iar Mercur va părăsi zodia Balanță și va intra pe Scorpion în dimineața zilei de duminică. Este o săptămână a tristeților pe care cu greu le înțelegem sau le acceptăm, dar pe care dorim să le depășim prin intermediul celor apropiați sau prin intermediul unor preocupări ce vor putea fi introduse în rutina zilnică. Chiar dacă este o săptămâna parodiilor, comicul situațiilor grave pe care urmărim să le reproducem nu va încânta pe toată lumea. Tristețea care ne vine din analogiile ciudate face referire la nevoile personale, dar și la nevoile celorlalți. Cu alte cuvinte, orice formă de parodie va jigni pe cineva. Tocmai de aceea ne gândim că lucrurile simple au nevoie de experiențele săptămânilor anterioare, exemplele de viață ale înaintașilor noștri, de educația pe care am primit-o în perioada de formare. Săptămâna aceasta ne oferă impulsuri de a ne retrage, dar nu fără o explicație, nu fără a face puțin spectacol din lucrul acesta. Tot ceea ce se consumă de-a lungul acestei săptămâni va fi schimbat, înlocuit, reinterpretat sau adaptat în ultima zi a săptămânii după ce Mercur va trece pe zodia Scorpion. Dacă toată săptămâna oamenii vorbesc despre calitățile pe care le au, spre sfârșitul ei nu vor fi în stare să le demonstreze, iar răspunsul va veni pe măsură din partea comunității. Dacă există o speranță. Pentru a ieși din acest maraton, finalul săptămânii vine cu surprize plăcute. Există o formă de plăcere și de încântare în toate aceste răsturnări de situație care apar spre finalul săptămânii tocmai pentru că trecerea lui Mercur pe Scorpion, o poziție astrală complicată și dură, primește un zâmbet și o expresivitatea aparte din relația lui Venus cu Capul Dragonului. Toate aceste răsturnări de situație sau schimbări apar ca o palmă a destinului. Cine a mințit va fi mințit. Cine a profitat va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut. Cine s-a declarat învingător va trebui să treacă prin acea furtună care cere explicații suplimentare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi risipitor și nici lacomi cu micile avantaje pe care le obținem în fiecare zi a acestei săptămâni până duminică. Patimile întotdeauna primesc un răspuns pe măsură. Cine visează corect, devine un om corect.

Încercările nu sunt înțelese corect. Avem nevoie de acceptarea celorlalți. Puterea trebuie împărțită. Valorile personale cer o reprezentare nouă. Visele cele mai frumoase se învârt în cerc. Accentele dramatice sunt dominate fără a fi controlate. Visăm la avantaje bazate pe câștiguri mai puțin corecte.

În dimineața acestei zile Mercur se va afla într-o relație foarte proastă cu planeta Pluton în situația în care, pe fundal, Luna trece pe zodia Scorpion, practic, pe ultimul sector al acestui semn. Această combinație ne aduce multă încrâncenare, o atitudine nepotrivită față de omul slab și chiar tendința de a greși față de cei pe care îi considerăm vinovați de ceva sau inferiori. Ziua este dominată de un refuz, de alegeri pe care nu le înțelegem, de gânduri pe care nu dorim să le împărtășim celorlalți sau de atitudini pe care nu dorim să le ducem mai departe așa cum ne sunt recomandările. În felul acesta, vorbim în prima zi a săptămânii despre identificarea unui factor de adaptare care să ne ducă dincolo de anumite accente dramatice. Ni se pare că este foarte interesant să povestim despre ceea ce ni s-a întâmplat, să inspirăm milă, să găsim înțelegere din partea celorlalți sau să obținem un fel de acceptare. Toată această formă nu poate să ducă spre nimic bun. Avantajele pe care le obținem apelând la genul acesta de comportament generează situații ciudate care nu pot fi controlate. Ele ne duc spre visare, dar nu către acea visare ezoterică pe care înțelepții o cultivau, o promovau și o încurajau, ci către acea visare care nu ne duce către nimic bun. Câștigurile acestei zile sunt stranii, neobișnuite și nu durează. Din această cauză, evenimentele speciale ale momentului țin mai curând de anumite avantaje de moment care nu au durată și care ne creează o anumită satisfacție pentru că se învârt în cerc, dar ne aduc în preajma oameni de aceeași factură sau sunt superficiale și se risipesc prin a fi împărtășite oamenilor de diferite categorii.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o duritate pe care nu ar trebui s-o luăm foarte în serios pentru că reprezintă debutul unor episoade care, cu fiecare zi, ne arată că invitațiile, reproducerile sunt la ordinea zilei. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna parodiilor, cele care ne provoacă o tristețe adâncă pe care vom fi tentați să o proiectăm asupra celorlalți. În realitate, tristețile acestea sunt creațiile personale cu care ne-am afișat în săptămânile din urmă. Există un anumit pacifism pe care îl vom aprecia acum și acesta ține mai curând de capacitatea individului de a controla, însă o va face pentru anumite avantaje, cele care sunt în consonanță cu pierderile pe care le-am avut în prima parte a anului. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi debusolați, nu vor știi ce să aleagă și vor considera că starea aceasta pe care o experimentează reprezintă un semn de involuție. În realitate, lucrurile acestea negative nu sunt construite chiar în felul acesta. Până și aceste persoane care au preocupări aparte își pot permite să viseze, pot spera la avantaje pe care să nu le obțină niciodată. Tocmai de aceea momentul de față reprezintă pentru aceste persoane un fel de buclă, un fel de evadare când își pot permite, fără riscuri, să viseze la anumite avantaje din amuzament, din distracție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa ca valorile personale să nu fie o continuitate a obsesiilor celorlalți. Se întâmplă de foarte multe ori ca oamenii implicați într-un proces de evoluție spirituală să greșească ducând mai departe idealurile persoanelor care vor doar avantaje și nimic mai mult. Nu trebuie să uităm că acestea sunt încercări și depășirea lor se face doar prin înțelegere. Fără înțelegere, aceste încercări sunt evitate, ascunse sau păcălite. Evoluția în astfel de situații nu se face decât trecând prin această poartă îngustă numită înțelegere.

Putem înțelege nevoile celorlalți. Soluțiile cele mai frumoase vin ca urmare a deciziilor foarte dure. Gândurile frumoase ne protejează. Suntem în afara agitației, a plictiselii, a mesajelor complicate care ne spun că nu ne adaptăm condițiilor prezente. Avantajul social trece printr-o criză. Speranțele sunt, în momentul de față, doar niște vise frumoase.

Chiar dacă suntem într-o săptămână complicată momentul de față vine cu o invitație interesantă. Avem acum acceptul de a înțelege ce ar trebui să facem pentru a ieși dintr-o rutină bolnăvicioasă. Pentru oamenii slabi această invitație va fi privită ca un fel de patimă, ca și cum trebuie să rememoreze ceea ce li s-a întâmplat cândva și toate gândurile frumoase de acum vor fi trecute într-un plan secund. Oamenii puternici au însă un alt comportament. Ei protejează aceste gânduri, rememorează tot ceea ce a fost frumos, educativ și constructiv în ultima perioadă și consideră că etapele de purificare pe care le-au îndeplinit sunt constructive, educative și extrem de folositoare pentru următoarele etape de evoluție.
Rafinamentul acestei zile vine din faptul că înțelegem mult mai bine exemplele celorlalți, că acceptă mai ușor recomandările lor chiar dacă ne putem permite, deopotrivă, să fim și indiferenți față de conținutul lor. 22 septembrie este o zi care ne aduce o stare de spirit interesantă, nouă, un succes care ne favorizează depășirea unor obstacole legate de avantajul social, interacțiune sau adaptarea la noile condiții impuse de ceea ce ni se întâmplă în această perioadă. Dacă trigonul lui Mercur cu Capul Dragonului ne aduce în acest univers frumos care ne protejează prin gândurile frumoase pe care suntem în stare să le protejam, trecerea Soarelui pe zodia Balanță simplifică foarte mult lucrurile și nu ne mai face să ne simțim atât de responsabili pentru că devenim neîncrezători, fricoși sau prea îngrijorați de anumite pericole. De acum încolo suntem interesați ca succesul personal să fie raportat la avantajele pe care societatea le promite în așa fel încât succesul pe care ni-l dorim să fie real și de durată. Din fericire, ceea ce sperăm că vom putea obține în această zi va fi doar o iluzie. Astăzi învățăm care sunt consecințele acestor vise frumoase care nu se pot împlini.
Prin urmare, 22 septembrie este ziua care ne oferă soluțiile cele mai simple doar dacă suntem atenți, vigilenți și dacă nu ne agităm sau dacă nu intrăm în acea stare febrilă a persoanelor cu care interacționăm. Multe sunt rezolvate astăzi prin atenție, prin disciplină și prin comunicare. Avantajele sociale spre care tindem sunt doar o tentație. Valorile personale pe care le promovăm de acum încolo sunt cele care ne ajută să înțelegem că multe din situațiile foarte frumoase ce ne sunt prezentate vin spre noi pentru că au fost reproduse la indigo, pentru că nu sunt originale. Ele sunt doar scheme construite pentru a impresiona și dacă rămânem detașați de aceste direcții vom reuși să ne situăm în afara acelei zone agitate, plictisitoare sau obositoare care ne transmite tot timpul mesaje complicate pentru a ne fura din putere. Vom vedea, până la sfârșitul săptămânii, că toate aceste planuri pe care le facem în momentul de față se vor schimba, se vor evapora adică nu vor rămâne în forma aceasta. Ceea ce este durabil ni se va înfățișa abia în ultima zi a acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi interesați doar de avantajul social. Ceea ce țintește doar către acest obiectiv este semnul unei crize.

Tristețe. Analogii ciudate. Aspirației către lucruri foarte complicate care se risipesc foarte ușor. Disciplina ne oferă capacitatea de a ne adapta la situații riscante pe care alții le văd ca fiind catastrofale. Independență. Atenție. Inhibiție. Ne vedem pedepsiți pentru lucruri minore. Patimile de acum nu reduc greșelile de altădată. Bogăția este o tentație foarte mare. Retragerea are o explicație particulară.

Numai ce am lăsat în urmă echinocțiul de toamnă că și trecem prin două unghiuri neobișnuite: conjuncția lui Marte cu Luna neagră și careul lui Mercur cu Saturn retrograd. Din perspectiva acestor dispuneri astrale suntem într-un moment de furie reprimată. Acum facem analogii care ar trebui să ne încurajeze să devenim mai liberi, mai atenți cu ceea ce spunem sau mai curajoși cu deciziile pe care le adoptăm. În realitate, toate aceste impulsuri care ne lasă impresia că suntem independenți și puternici ne duc spre o bogăție care reprezintă o mare tentație a momentului. Ea nu este reală, ci bazată în mare parte pe câștiguri obținute pe seama oamenilor care se simt vinovați de ceva sau care au fost pedepsiți ori pentru că au pierdut un bun. 23 septembrie este o zi a recuperărilor abuzive, a patimilor care, dacă sunt retrăite, nu ne reduc nimic din dramele pe care le-am trăit altădată. Unii se simt foarte bine pentru că momentul acesta îi ajută să gândească liber, să vadă mai departe sau să înțeleagă mai bine catastrofele pe care le-au parcurs în ultimele două săptămâni. În mijlocul acestei zile Luna trece peste Coada Dragonului și ne aduce o falsă independență, o expresivitate care nu ține cont de părerile celorlalți sau de stările prin care trec partenerii de dialog. Cu toate acestea, oameni atenți și cu bun simț reușesc să facă din 23 septembrie o zi de valorificare, una când greșelile de altădată sunt înțelese și nu sunt transformate în avantaje pentru că această bogăție obținută pe șantaj nu le folosește la nimic.
Prin urmare, 23 septembrie ne oferă un moment de atenție pe greșelile pe care am fi tentați să le reproducem, dar pe care le putem opri foarte ușor. Este adevărat, acest impuls de oprire, susținut astral de careul Mercur-Saturn, nu este eminamente un avantaj. Dacă el ține de o inhibiție personală în mod clar nu poate fi un avantaj. Din fericire, retrogradarea lui Saturn ne face mult mai atenți la exemplele celorlalți, la greșelile pe care le-am făcut altădată, care au fost corectate de alții și care devin acum exemple de bune practici pentru un Mercur pe final de Balanță capabil să absoarbă astfel de modele. Multe din întâmplările acestei zile sunt oprite, reduse ca intensitate sau diminuate pentru că lipsește o informație, ne lipsește energia necesară, combustibilul, rămânem izolați sau nu suntem acceptați într-un anumit grup așa cum ne-am dori. Cu toate acestea, 23 septembrie aduce multă energie, mai multe decât am primit în primele două zile ale săptămânii ceea ce ne dă curaj, inițiativă, dar ne face și pătimași. Fără a ne aminti de modelele de bune practici din săptămânile anterioare momentul acesta nu poate fi depășit corect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi reținuți, dar nu reci, atenți, dar nu critici. A menține un asemenea echilibru înseamnă a ști să fii ferm, nu dur, curajos, nu violent.

Separare pe baza unui plan simplu. Un ușor disconfort ne duce către o mare stricăciune. Cuvintele ne rânesc prea ușor. Duritatea celorlalți ne face mai rezistenți. Tindem spre perfecțiune, dar acum nu reușim decât să devenim mai critici. Rutina ne detensionează. Încep cercetări pe cauze care nu duc, deocamdată, la rezultatul scontat.

În noaptea de miercuri spre joi, Luna va trece pe zodia Capricorn și va avea de împlinit câteva unghiuri care oferă momentului o coloratură parte. 24 septembrie este o zi de reeducare. Soarele și Luna se află în faza de Primul pătrar, iar Mercur va trece prin două opoziții, una cu Marte, iar cealaltă cu Luna neagră. Toate acestea devin episoade astrale distincte care ne încurajează să rănim prin cuvinte sau să căutăm acele puncte sensibile care să-i facă pe partenerii de dialog să se simtă jigniți fără să li se adreseze vreo injurie. Semnul reprezentativ al acestei zile este cel dat de tensiune. Dacă în prima parte a zilei ni se pare că putem face față tuturor situațiilor, oricât de stricate ar fi sau de complicate, oricât de mult disconfort am avea din partea celor cu care interacționăm, în a doua parte a zilei lucrurile se complică. Rămân echilibrați doar cu oamenii care își mențin credința, convingerile sau care nu se lase influențați de rezultatele superficiale pe care ceilalți le obțin foarte frumos și le prezintă într-un mod exagerat.
Un avantaj aparte îl vor avea cei care reușesc să seducă. Aproape toată ziua opoziția lui Mercur cu Luna neagră va fi în aplicație, adică în faza ascendentă, ceea ce va da celorlalte aspecte o direcție tendențioasă, compromițătoare. Oamenii vor răstălmăci, vor interpreta și vor crede că prin această atitudine reticentă sunt de fapt critici sau inteligenți. Din nefericire pentru ei, momentul acesta nu este unul de iluminare în sensul acesta. Spiritul critic real și constructiv va veni abia în ultima zi a acestei săptămâni după ce Mercur va trece pe zodia Scorpion. Până atunci, lucrurile se complică din nimic adică singuri le complicăm pentru că ele sunt mici, reduse ca intensitate și care ne încurajează să fim critici pentru că, în realitate, suntem extrem de nemulțumiți, dar nu pentru că am avea un spirit de observație dezvoltat, ci din frustrare.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată care sunt instrumentele de atenție. Astăzi înțelegem că este nevoie de multă implicare, de multă energie, pentru că tindem spre perfecțiune și ne simțim cumva constrânși să devenim un pic mai critici cu cei din jur pentru a scăpa de rutină. Rutina, astăzi, ne ține într-o stare de tensiune și nu ne lasă să studiem, să cercetăm, să înțelegem sau să fim atenți la ceea ce se întâmplă cu oamenii cu care am interacționat până acum. Acesta poate fi numit un moment de neatenție, dar nu poate să ne ofere multe avantaje pentru a ne ridica deasupra acestei condiții. Avem nevoie de pași mici, de întâmplări care să fie urmărite cu mare atenție, analizate în detaliu, dar nu pentru că ne-am dori să ajungem la un anumit rezultat, ci pentru că avem nevoie să înțelegem de ce este nevoie să trecem prin astfel de experiențe, de ce este necesar să fim mai buni sau mai puternici. Oamenii inferiori afișează astăzi un curaj tendențios, vulgar și indecent care provoacă tristețe și respingere. Un om frumos și puternic se va detașa de aceste elemente vulgare și va căuta simplitatea. Este adevărat, nicio conjunctură astrală nu ne duce foarte ușor către această dimensiune a succesului. Asta înseamnă că prin experiențele personale putem schimba puțin din toată această predispoziție apăsătoare. De altfel, acesta este și scopul previziunilor. Dacă afli că urmează să se întâmple ceva și nu reușești să înnobilezi mesajul, să-l faci mai bun, înseamnă că îți lipsește acea putere a schimbării, înseamnă că nu poți produce schimbarea, ci ea te modelează sub imperiul altor factori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi la succesul celorlalți ca și cum aceasta este ținta spre care trebuie să ne îndreptăm. Fiecare om are propriul său succes de atins. A înțelege care este această țintă implică un parcurs foarte complicat care nu ține doar de satisfacția pe care ne-o dă succesul obținut. Un om responsabil va reveni de fiecare dată la pașii mici pe care i-am făcut, singuri sau ajutați, în condiții extreme pentru a obține ceea ce la începutul traseului nici nu a gândit că poate obține. Aceasta este o magie a vieții.

Bunătatea pare o iluzie. Un disconfort fizic este greu de înlăturat. Avem nevoie de mai mult curaj. Greutățile recente se evidențiază prin remanență, nu prin continuitate. Mici neînțelegeri mai vechi ne creează un sentiment de vină. Facem un compromis pentru a proteja un prieten sau prietenia în general.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și va trece în această zi prin două conjuncții, una cu Jupiter, iar cealaltă cu Pluton, de pe Capricorn, iar în mijlocul zilei va împlini sextilul cu Neptun retrograd. Momentul acesta ne oferă iluzia bunătății, a confortului, a greutăților și cea a soluțiilor care ar putea să ne vină foarte rapid. Pentru mulți, 25 septembrie va fi una dintre cele mai frumoase zile ale acestei săptămâni tocmai pentru că nu ne pune în fața unor probleme foarte agresive, așa cum s-a întâmplat până acum. Greutățile se evidențiază mai mult prin remanența la ceea ce ni s-a întâmplat în primele patru zile ale săptămânii, nu prin ceea ce ar trebui să parcurgem în momentul de față. Avantajul cel mai mare al momentului vine din faptul că suntem dispuși să facem un compromis pentru a salva ceva important, un prieten sau poate chiar prietenia în sine. 25 septembrie este o zi expresivă când avem nevoie de curaj tocmai pentru a privi dincolo de greutățile comune. Acum până și bunătatea ni se pare o iluzie, până și faptele bune pe care le-am făcut până acum pe baza unor motivații foarte solide ni se par demne de pus la îndoială.
Prin urmare, 25 septembrie ne vorbește despre ceea ce ne apasă foarte tare, dar refuzăm să acceptăm. Momentul acesta este unul destul de interesant pentru că ne rupe de greutățile comune și ne arată care sunt greutățile conștiinței, dificultățile care se nasc din convingeri sau din credință. Orice formă de nesiguranță se va evidenția astăzi tocmai pentru că ea pare că distruge o bucurie de moment, o stare de satisfacție, un episod simplu, unul foarte clar care ar trebui să fie integrat într-o stare de confort. Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală ziua de vineri, 25 septembrie, nu este una liniștită. Apar îndoieli față de calea aleasă, față de efortul făcut sau față de tot ceea ce a fost promis. Este nevoie de multă tărie de caracter pentru a reveni la echilibru. Această îndoială este în consonanță cu mesajul sintetic al zilei care ne spune că bunătatea este o iluzie. Bunătatea nu este o iluzie, dar astăzi, pe baza a tot ceea ce nu putem înțelege sau integra, așa ni se va părea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu compara greutățile personale cu ale celorlalți. Fiecare resimte presiunea în funcție de stadiul în care este. Dacă resimte intens nu înseamnă că stadiul este unul inferior. Dacă resimte greutatea ca fiind simplă sau ușoară nu înseamnă că stadiul este unul superior. Intensitatea a ceea ce resimțim acum este în consonanță cu patimile pe care le-am ignorat altădată. Oamenii acceptă foarte greu că măsura patimilor întotdeauna se menține. Cel evoluat este, așa cum bine știm, în afara patimilor.

Se ridică standardul unui proces. Avem nevoie să fim pregătiți pentru o explicație, o demonstrație ori pentru a convinge referitor la bunele intenții. Pierdem controlul asupra unui mesaj. Solicitarea unui simplu ajutor este privit răsturnat. Suntem prea mult interesați de subiectele care ne consumă inutil din energie. Memoria are acum soluții minunate pentru a ne detensiona.

În dimineața acestei zile Luna va părăsi zodia Capricorn și va trece pe zodia Vărsător împlinind în după-amiaza acestei zile un trigon cu Soarele. Momentul acesta, plin de evenimente astrale în care Luna este personajul principal, devine unul de inventivitate, de adaptare și creativitate. Astăzi avem toate șansele să vedem lucrurile răsturnat, dar ne face plăcere că suntem în această ipostază pentru că toată această formă de creativitate ni se pare educativă, adică purtătoarea unui mesaj special. Elementul cel mai frumos al momentului este dat de capacitatea de a accesa anumite informații. Memoria are acum soluții fabuloase pentru ceea ce experimentăm, pentru ceea ce dorim să punem în practică sau pentru anumite direcții pe care le considerăm necesare. 26 septembrie ne aduce în fața unor convingeri care au nevoie de explicații, de demonstrație, care cer exemple de bune practici sau o formă de justificare din care să se înțeleagă faptul că persoana în cauză a acționat cu cele mai bune intenții. Nu trebuie să uităm că suntem într-o săptămână destul de încordată și că avantajul major al momentului este cel dat de curajul de a fi tu însuți. Altfel, orice formă de expresie nu ne răstoarnă valorile, ci doar ne face să ne simțim mai bine, nu să și depășim anumite situații încordate. Din fericire, momentul acesta este construit ca un îndemn în a ne ridica standardul de viață. Unii caută să ridice acest standard de viață evoluând, progresând, alții prin acumulări suplimentare.
Prin urmare, 26 septembrie ne vorbește despre pierderile pe care ar trebui să le evităm pentru că avem tact sau că înțelegem la ce reziduuri ar fi nevoie să renunțăm pentru a ne apropia mai mult de oamenii care au asupra noastră un impact foarte frumos. La capătul celălalt, în cazul ființelor singuratice, care nu interacționează prea mult, vorbim despre o accesare specială a memoriei ca și cum își amintesc despre ceea ce nu au crezut vreodată că își vor aminti, rememorează situații stranii, ciudate care au asupra momentului de față un impact special. Forma aceasta de reinterpretare a vieții personale, de adaptare este una care susține renunțarea la toate problemele sau la toate patimile pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni. Astăzi, până și oamenii educați, atunci când vorbesc despre viață, atunci când vorbesc de relații devin foarte subiectivi sau se gândesc doar la ceea ce au experimentat pentru că li se pare că așa simplifică totul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile simple se consumă așa cum par în momentul acesta. Pentru a ajunge la simplitate trebuie să treci o probă foarte grea, dură, cea a complexității inutile la care să renunți de bunăvoie.

Se schimbă un reper. Analizele devin mai dure. Preocupări mari față de bani, patrimoniu. Luptele sunt câștigate de cei care vorbesc puțin şi nu se laudă. Avantajele de care ne amintim acum sunt surse de mulțumire. Schimbările pe care le-am dorit de-a lungul săptămânii abia de acum încep să fie văzute.

În dimineața acestei zile Mercur va părăsi zodia Balanță și va trece pe Scorpion, ceea ce aduce un exces de putere și o provocare legată de un reper. Țintele pe care ni le-am stabilit până acum, cu trecerea lui Mercur pe zodia Scorpion se modifică. Ele sunt analizate în funcție de bani, o cheltuială, în funcție de averea pe care o avem sau de ceea ce ar trebui să câștigăm în urma unui schimb de experiență, în urma unei interacțiuni sociale. Vorbim, astfel, despre un avantaj obținut prin carismă, prin succes sau prin conștientizarea unor riscuri. Omul comun va resimți ultima zi a acestei săptămâni ca fiind una de maximă calitate. Faptul că este nevoie să își schimbe un reper nu este deloc plăcut pentru el și nici confortabil, cu atât mai mult cu cât aceste direcții merg spre bani sau spre evaluarea unui patrimoniu, ceea ce nu a făcut parte din preocupările sale de până acum. Poate ieși cu bine din toată această situație cel care acceptă că schimbările pe care le-a gândit în celelalte zile ale săptămânii nu au fost sustenabile. Pe Scorpion, Mercur îi face pe oameni mult mai buni la capitolul administrativ, mult mai atenți la logică și rațiune, dar deficitari la capitolul emoții. În momentul de față nu resimțim această schimbare atât de intens cum ne indică ecuația astrală a momentului tocmai pentru că Venus se află într-o relație bună cu Axa Dragonului. Există în orice problemă un tonic, ceva plăcut care este adăugat durității personale, tristeții personale pentru ca situațiile parcurse să fie îndulcite.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de duritatea cu care vom fi bombardați de impresii care nu au viitor, ceea ce înseamnă că mesajele pe care le-am tot parcurs de-a lungul acestei săptămâni, adică acele informații care nu au un caracter novator, sunt supuse unui factor coroziv intens. Chiar de săptămâna viitoare vom realiza că nimic din toate aceste situații triste sau complicate nu sunt adevărate și nici nu vor produce efectele promise. Adevăratele schimbări, cele care vin prin rațiune sau printr-o mai bună administrare a unui bun, pentru o organizare mai bună la locul de muncă sau în raport cu un factor social, abia acum vin.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că lucrurile pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni au avut un caracter iluzoriu interesant, iar oamenii au jucat prea mult teatru. Unii vor fi tentați să analizeze prea dur ceea ce parcurg în momentul de față însă din această luptă se pot alege cu ceva frumos. Dacă de-a lungul acestei săptămâni au fost echilibrați și nu s-au gândit să-i pedepsească imediat pe cei pe care îi consideră vinovați de ceva atunci începutul de acum nu li se va părea atât de greu sau de complicat. Mercur pe Scorpion aduce și o formă de revoltă care vine să înlocuiască o criză cu o altă criză nu pentru a găsi o soluție, ci pentru a descoperi un confort. Confortul acestei noi poziții vine prin bani, patrimoniu, importanță socială sau recunoașterea unor titluri. Așadar, pentru mulți, momentul acesta poate fi considerat startul unei perioade apropiate de marile avantaje ale vieții. Este posibil ca începând cu săptămâna următoare toate aceste avantaje să treacă printr-un proces de preschimbare, însă țintele rămân. Ceea ce ne stabilim acum va avea o perspectivă foarte bună. Important este să urmărim ca toate aceste obiective să fie formulate în a doua parte a zilei. Prima parte a zilei este puțin cam încordată și conferă proiectelor de viitor o ușoară eroare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după câștigul pe care îl obținem pe moment. Schema, planul, proiectul reprezintă acum semnele adevărate ale evoluției. Avantajul de moment, nu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.