14 – 20 septembrie 2020

14 – 20 septembrie 2020 este săptămâna birului pe care credem că trebuie să-l plătim pentru liniște și a liniștii pe care o obținem prin generozitatea și dragostea celorlalți. Avem de-a face cu o săptămână care ne permite să progresăm, dar ne pune și câteva condiții ce vor fi pentru unii adevărate pietre de moară. Vom vedea din observațiile inserate celor șapte zile că progresul și evoluția nu sunt niște daruri, ci niște rezultate obținute cu mult efort. Pentru a ne bucura la sfârșitul acestui interval de anumite achiziții, de o anumită recunoaștere va fi necesar să privim cu maximă responsabilitate provocările fiecărei zile. Fie că ele vin prin șlefuirea propriului caracter, adică să lucrăm puțin la convingeri și la atitudine, fie că ele ne întâmpină sub forma unor întâmplări sociale concrete, toată această zonă a recompensei imateriale (progresul și evoluția) ne va transforma în oameni noi, cu mai mare atenție și cu mai mult respect față de cei alături de care am muncit. Este posibil ca mulți din cei împreună cu care ne-am aflat pe acest drum complicat al săptămânii să rămână în urmă, dar nu sunt vinovați. Au greșit pentru că au fost convinși că pentru liniște trebuie să plătească, trebuie să convingă sau să facă în așa fel încât achizițiile de la sfârșitul săptămânii să nu fie privite ca obiecte de împrumut sau ca niște bijuterii pentru care am plătit agoniseala de o viață. La polul celălalt, liniștea, cea mai mare achiziție a acestei săptămâni și bijuteria cea mai de preț, nu este câștigată doar pentru că am făcut efort, ci pentru că la capătul acestui drum încărcat de muncă și de sârguință există oameni care au ceea ce ne trebuie nouă și dețin și o structură psiho-comportamentală adecvată încât să nu ne ceară nimic pentru ceea ce avem nevoie, ci doar să dăruiască. După un lung drum prin deșert apa unei oaze ne este oferită de natură, nu ne este vândută.
Acest tandem interesant între liniștea câștigată și ceva dăruită este susținută și de multitudinea de unghiuri pozitive și negative care da acestei săptămâni o coloratură aparte. Pe lângă aceste careuri și aceste trigoane, pe lângă acest joc între bine și rău, între efort și mulțumire, avem și două episoade interesante: Luna nouă de joi și trecerea lui Junon pe zodia Scorpion de duminică. Aceste două elemente ridică problema schimbării nu ca un ultimatum, așa cum am văzut că ni s-a tot întâmplat în ultimele luni, ci ca un transfer de atitudine, ca o conștientizare pe care o împrumutăm pentru că vrem să facem lucrul acesta, vrem să consumăm din ceea ce avem sau din ceea ce suntem nu pentru a trăi pe seama norocului, ci pentru a descoperi liniștea. Dacă în mijlocul săptămânii ideea cum că valoarea nu poate fi cumpărată nu se conturează atât de clar pentru că Luna nouă doar ne deschide un traseu nu ne spune totul despre ceea ce vom experimenta, șocul cel mare îl vom avea duminică. De-a lungul acestei săptămâni mulți oameni cu resurse vor face demonstrație de putere, poate chiar exces de autoritate, se vor îndoi de sentimentele frumoase și curate pentru că beția puterii depășește fragilitatea și unicitatea iubirii ca sentiment care unește și vindecă. Pentru că iubirea nu este demonstrativă, ci creativă, ea nu va fi în această săptămână în competiție cu puterea și nici cu efectele ori abuzurile ei. Pentru a se justifica această putere va face trimitere la o regulă sau la nerespectarea ei, la o promisiune prin îndatorarea celui care a oferit-o sau la ignorarea ei, la șantajul emoțional sau la deposedarea pe care o suferă victima atunci că nu se poate apăra de așa ceva.
Recomandarea pentru această zi săptămână este aceea de a considera că tot acest interval este unul de abținere, de post, de întoarcerea la simplitate, nu pentru a fi săraci, ci pentru a ne îmbogăți cu adevăratele sensuri ale vieții, nu cu gunoaie. Oamenii fără bijuterii nu sunt săraci, la fel cum cei fără diplome nu sunt proști. Grotescul societății de consum a apărut și s-a dezvoltat prin intermediul puterii fără sentiment. Când puterea are sentiment oamenii înțeleg. A exercita puterea fără înțelegere înseamnă a hrăni grotescul societății de consum.

Convingeri care nu mai sunt de actualitate. Suntem orientați către un conflict. Avem încredere în spiritul conflictual al omului pe care l-am iubit altădată. Comportamentele ciudate sunt prezentate ca fiind exemple de bune practici. Visăm la casa părintească. Imaginația este ciudată. Gândim practic, dar nu împărtășim de teama ridicolului.

Prima zi a săptămânii este una conflictuală. Toate aceste probleme care ies acum în evidență și care ne duc spre situații conflictuale nu sunt inopinate, nu vin pe moment, ci sunt pur și simplu situații care nu au fost rezolvate în săptămâna anterioară și acum găsesc teren propice pentru a se remarca. Asta înseamnă că tensiunile acestea care se vor acutiza în momentul de față și care sunt legate de dificultatea de a menține un anumit tip de relație, se bazează pe convingeri. În felul acesta, încercăm să valorificăm anumite comportamente care au fost ciudate anterior și pe care acum credem că putem să le punem mai bine în valoare, putem să le scoatem în evidență, adică reușim să interacționa mult mai frumos cu cei cu care în săptămânile anterioare am fost în conflict. Presiunea momentului face, însă, referire la cele tensiuni pe care nu dorim să le povestim, nu dorim să le împărtășim. Ele sunt semne ale unor comportamente ciudate, risipitoare care vor fi prezentate în momentul de față ca niște exemple de bune practici. În realitate, tensiunea de acum nu arată decât că nu am reușit să depășim o limită a înțelegerii și a toleranței, una a adaptării și a conviețuirii. Spre seară, vom avea argument, vom avea o justificare mai clară a comportamentului pe care l-am avut de-a lungul zilei, însă lucrul acesta nu poate repara ceea ce am putea strica acum. Pentru mulți, prima zi a săptămânii scoate în evidență și o stare de tensiune pe care nu o pot rezolva deși au toate prerogativele necesare. Unii au fost leneși, nu au dorit să se implice în activități sociale pentru a-i ajuta pe ceilalți prin intermediul funcției pe care o au, prin intermediul resurselor pe care le dețin, iar lucrul acesta se va vedea foarte clar acum.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile ciudate pe care le-am iubit până acum crezând că sunt elemente originale și particulare pe care ar trebui să le folosim sau să le îndrăgim pentru că ne definesc. Acum vedem că ele nu sunt așa cum am crezut, ci, dimpotrivă, elemente ciudate care au fost doar prezentate ca exemple de bune practici. Ceea ce se consumă acum ne arată că elementele de adaptare și de disciplină sunt într-o tensiune maximă. În plus, cele speciale ale zilei ne introduc foarte repede în ecuația pe care ne-o descrie deviza generală a săptămânii. Trăim momente de confuzie ce pot deveni foarte ușor momente de indisciplină. Nemulțumirile pe care le avem față de ceilalți sunt îmbrăcate în conjuncturi și în situații sociale atât de ciudate încât îi îndeamnă pe unii chiar să vorbească despre ceea ce își propuseseră să dezvăluie nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile se rezolvă de la sine și că dacă vorbim este la fel ca altădată când am vorbit despre acest lucru. Ceea ce spunem acum rănește pentru an de zile.

Sentimentele conflictuale ne duc la despărțiri practice. Apar probleme cu temperamentul. Vibrațiile ne arată că problemele tinereții nu au fost rezolvate. Apare o problemă de ordine, de precizie doar când trebuie să criticăm ceva. Avem curaj pentru a proteja, pentru a menține, pentru a da încredere.

În noaptea de luni spre marți Soarele și Pluton își vor definitiva trigonul pe care l-au avut activ și în săptămâna anterioară. Acesta este un semn de putere, de încredere și de revigorare, chiar dacă Pluton se află acum în mers retrograd. Retrogradarea sa aduce Soarelui forța de a schimba ordinea lucrurilor, chiar dacă cel în cauză nu înțelege suita evenimentelor așa cum ar trebui. Lucrurile se schimbă până și în avantajul său. Este clar că marele avantaj al acestei zile se pune pe schimbare, înțelegere și adaptare, ca și cum problemele temperamentale pe care le-am tot experimentat de ceva vreme nu mai sunt importante și nici nu mai sunt văzute de alții. Pare că puterea va conta mai mult însă nu trebuie să luăm lucrurile atât de în ușor. Luna se află acum într-o dispunere bună cu Axa Dragonului, dar nu vine cu soluții pentru a rezolva probleme existențiale, ci vine doar cu soluții de confort. Din nefericire, această problemă a confortului, după cum citim din careul Venus-Uranus, este una care ne complică momentul, îl face delicat în special pentru persoane care nu dau semne foarte clare că se pot adapta. De aici înțelegem că cea mai mare realizare a momentului este adaptarea, refuzul conflictului și indiferență față de reacțiile conflictuale ale celor din jur. Ne va rămâne după această zi un ușor disconfort, o ușoară respingere față de persoanele recalcitrante pentru că ne amintim că și în ultimii ani s-au comportat la fel. Respingem astăzi patima cu care unele persoane încearcă să facă ordine în viețile celorlalți, dar nu se preocupă deloc de ceea ce ar trebui să însemne disciplină și atenție pe viața proprie. În egală măsură, toată această presiune ne scade din putere. Astăzi ne vom simți secătuit de acea energie care ne motiva pe vremuri și care ne ajuta să avem curaj, să ne protejăm și să ne menținem pe un nivel foarte bun de încredere.
Prin urmare, mijlocul lunii septembrie ne vorbește despre acele sentimente conflictuale pe care ar fi indicat să le refuzam pentru că nu ne protejează și nu ne ajută să ne menținem pe încredere. 15 septembrie este o zi de critică, atunci când combinațiile nu sunt avantajoase și când suntem lipsiți de acele sensibilități care altădată ne mențineau în armonie foarte ușor. Primim, în schimb, semnale că nu mâncăm așa cum trebuie, nu avem în jur oameni cu care să interacționăm pe măsura nevoilor personale și nici pe viitor situațiile acestea nu se vor schimba. Din fericire, nu este o zi care să ne ducă spre disperare. Această componentă personală pe care o deducem și din deviza generală a săptămânii ne vorbește despre acea încredere pe care o putem descoperi foarte ușor și care nu poate fi distrusă de un disconfort de moment. Ceea ce gândim acum putem relativ ușor să punem în aplicare și nu pentru a demonstra ceva, ci pentru că ne place să fim încrezători așa cum descoperim că putem fi în prima parte a zilei. Avem însă nevoie de puțin ajutor pentru a mișca puțin lucrurile. Apoi multe vor veni de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi indiferenți la realizările celorlalți. Mulți se pierd cu firea, să zăpăcesc, uită acum au fost cândva pentru că nu reușesc să integreze această formă de curaj în disciplina pe care și-au consolidat-o în ultima perioadă. Dacă nu le distrugem această formă de conservare îi ajutăm să se descopere mult mai bine, dar ne ajutăm și pe noi înșine în a învăța cât de frumos este să ajuți în mod dezinteresat. Din conjunctura de acum nu ne putem aștepta la rezultate imediate, dar atunci când vor veni aceste realizări, oricât de mici vor fi, vor părea mari victorii.

Visul este mult mai important decât contactul cu realitatea. Suntem mișcați de terminații severe. Ne deghizăm. Ne ascundem. Devenim ascuțiți pentru că ne temem să nu fim răniți.

Relația bună pe care Luna o are cu Uranus în mijlocul acestei zile ne dă o undă de speranță. Astăzi visăm mai mult, ne permitem să călătorim cu gândul acolo unde nu ne-am permis să ajungem altădată. Ca o compensare față de ceea ce s-a întâmplat în zilele anterioare visăm și la relații frumoase, la o condiție socială mai bună sau la un trai mai frumos și mai ușor. Ceea ce este foarte frumos din toată această conjunctură este că ne ajută să ne simplificăm foarte mult relațiile cu ceilalți. Rămânem în continuare cu problemele personale, cu complicațiile pe care nu am reușit să le rezolvăm în ultima perioadă, însă faptul că reușim să visăm mai ușor ne ajută să detensionăm o parte din problemele care ne-au complicat viața de curând. Gândul atent, frumusețea pe care o descoperim atunci când depășim situații încordate sau când ne ridicăm dincolo de complicații severe ne ajută să înțelegem că uneori este bine să avem mai mult curaj. Pentru unii, acest curaj înseamnă și a se ascunde, a se deghiza, dar aceasta, cel puțin acum, nu este o problemă. Convingerea că lucrurile acestea încărcate de patimă pot fi depășite ne ajută să înțelegem că uneori este bine să plătim un preț pentru a ajunge într-un moment că acesta. Uneori este bine să plătim un preț pentru liniște, dar să nu ne obișnuim cu acest tribut.
Prin urmare, 16 septembrie, fiind prin definiție, o zi încordată, ne vorbește despre atenția pe care ar trebui să o acordăm lucrurilor simple. Pentru că relația bună dintre Lună și Uranus retrograd nu poate să scoată în evidență doar lucruri bune, ci și ceea ce întărește rezistența la efort, ceea ce implică un consum foarte mare. Deci, nu poate fi o zi confortabilă! Poate fi, din fericire, o zi care ne învață ceea ce altădată am fi refuzat foarte ușor pentru că am fi avut alte patimi. Acum nu avem alternative, întreaga conjunctură este un veritabil ciocan, o veritabila presiune pe care nu o putem ignora. Ca o consecință a acestei presiuni vine și reacția inerentă: devenim acrii, ascuțit sau înțepători pentru că ne temem să nu fim răniți. Din nou, moralitatea devine grăuntele de muștar care ne salvează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi încrezători în convingerile pe care le avem despre moralitate, despre bine, despre curaj. Tot ceea ce este sever din conjuncturile momentului ne duce către conflictul care scoate în evidență existența unei răni teribile. Este adevărat, toată lumea are răni, dar cei puternici nu se laudă cu ele.

Complicații cauzate de neîncredere. Privirea devine severă, iar atitudinile de asemenea. Încercăm să nuanțăm, dar mesajul nu ajunge unde trebuie. Patimile sunt tratate cu dispreț. Avem ambiție, dar ne lipsește puterea de a riposta. Cei care realizează că nu riposta este importantă devin învingători fără să facă nimic. Norocul ne face o curte suspectă.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor provocări foarte interesante. În noaptea de miercuri spre joi se va împlini careul dintre Soare și Axa Dragonului ceea ce ne aduce anumite complicații legate de neîncredere. Din nefericire, forma aceasta de încredere nu va putea fi stinsă prea curând. Există însă și o parte bună care ne încurajează să avem o atitudine sobră, dar corectă față de toate conflictele pe care le parcurgem în această perioadă. Această direcție ne ajută să ne maturizăm, să renunțăm la încrederea falsă și la acele nuanțări care nu ne-au ajutat până acum cu nimic și, poate, și la oamenii care s-au lăudat cu ele. Asta înseamnă schimbarea atitudinii și orientarea ei către speranță, chiar dacă eșecurile mai vechi dor în continuare, chiar dacă nu putem uita patimile pe care le-am îndurat în săptămânile din urmă.
Din nefericire, în mijlocul acestei zile Mercur va definitiva careul cu Jupiter care a fost activ încă de la începutul acestei săptămâni și care ne-a dat bătăi de cap pentru că ne-a adus argumente care ne-au scos din zona de confort sau ne-au oferit mesaje care nu puteau fi înțelese ori acceptate de cei din jur. Din această cauză, mijlocul săptămânii este și o zi de căutare pentru că la puțin timp de la împlinirea careului dintre Mercur și Jupiter se va împlini și Luna nouă. Suntem pe punctul de a înfăptui ceva special, remarcabil, ieșit din comun, doar dacă nu ne lăsăm dominați de detalii lipsite de importanță. Cine nu se pierde în această teamă teribilă de a riposta va reuși să înțeleagă că puterea înseamnă mai mult de o replică, înseamnă mai mult decât a învinge într-o confruntare de moment. Astfel, cu ceea ce experimentăm în momentul acesta, cu toate gândurile neobișnuite pe care le avem, pe unele spuse pe altele nespuse, ajungem, spre sfârșitul acestei zile, să credem despre noi că suntem foarte norocoși.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să înțelegem că puterea nu înseamnă a domina, așa cum am văzut și pe alte conjuncturi astrale, ci înseamnă a împărți. Ceea ce ni se întâmplă acum este o combinație de tensiune care ne motivează să descoperim lucrurile frumoase care merită atenție sau care merită să primească puțină putere din partea noastră, puțin din energia personală pentru a supraviețui. Ceea ce se întâmplă acum nu este despre curiozitate, nu despre indiferență sau despre răutatea oamenilor care vor să se impună, ci despre acea putere simplă care ne face să fim rezervați, atenți și condescendenți față de oamenii cu care ne intersectăm la un moment dat. Ceea ce ni se întâmplă acum nu este doar despre putere, ci este despre forța de a înțelege că lucrurile simple se construiesc din detalii, cele la care muncim cel mai mult. Această Lună nouă din fecioară ne ridică această problemă a detaliului care ne înnobilează. Desigur, este nevoie să îndeplinim această condiție de a ne detașa de patima de a judeca prea ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Dacă astăzi suntem prea atenți la durerile personale nu mai avem timp să înțelegem ce se întâmplă cu ceilalți. Atunci când găsim un echilibru între atenția pe care ne-o acordăm nouă și atenția pe care o acordăm celorlalți se întâmplă ceva neobișnuit cu toți cei cu care interacționăm. Îi inspirăm, și ei vor reuși să le insufle celor cu care interacționează aceleași sentimente.

Patimile valorează mai mult decât liniștea. Perseverență. Disciplina. Atenție pe o zonă socială care rămâne activă doar pentru că ne-am folosit inteligența, deducția și calitățile intelectuale. Reperele sunt reconfigurate. Se vorbește despre dragoste, dar nu șoaptă. Curajul crește dacă sancționăm lipsa de disciplină.

18 septembrie este despre o promisiune. Ne gândim la ceea ce a fost neplăcut până de curând și, având în minte faptul că ni se permite să abordăm anumite episoade sociale cu un elan nou, devenim mai optimiști și chiar mai perseverenți. Relația foarte bună a Soarelui cu Saturn retrograd ne aduce această tărie de caracter și ne ajută să vedem noi repere de care să ne folosim pentru a ne reconfigura anumite direcții sociale. În zona aceasta a dimensiunilor sociale lucrurile ne duc și spre unele compromisuri. În dimineața acestei zile, Luna va trece prin opoziția cu Chiron și ne va lipsi aceea inspirație care ne-a protejat de multe ori de-a lungul vieții. Suntem agitați și prin aceasta agitație greșim mai mult, dar acesta este doar un impediment mic. Tocmai de aceea persoana care sancționează lipsa de disciplină va fi mai rezistentă la efort, își va descoperi puteri noi, va avea mai multă răbdare și va înțelege mult mai bine recomandările celorlalți sau reperele cu care se întâlnește acum. Prin muncă reușim acum să ridicăm standardul și să privim cu detașare prima parte a devizei săptămânii, cea care ne spune că pentru liniște trebuie să plătim ceva. Dacă suntem detașați de zgomot, de gălăgie, de agitație nu trebuie să plătim nimic pentru că ne ridicăm așa cum un obiect foarte ușor se ridică în adierea zefirului.
Prin urmare, 18 septembrie devine, prin tot ceea ce este bun și primești atenție din partea noastră, o zi de revenire. Din cauza raportului negativ dintre Lună și Chiron, pentru unii, această revenire poate avea și o ușoară înotă tristă. Ea însă nu va fi definitorie pentru tot ceea ce parcurgem acum, ci doar o picătură pe o suprafață imaculată. Culoarea celei picături ar putea apărea în ochii unui om pesimist o murdărie, însă ea poate fi considerată și o simplă pată de culoare sau o bulină. Oricum ar fi, lucrurile acestea frumoase nu vin spre noi de la sine, ci după ce trecem testul răbdării, al atenției și al respectului față de moralitate, față de verticalitate. Tipul inferior va fi zgomotos, dar nu oricum, ci invocând o serie de nedreptăți ce i-au fost făcute de cei, după cum declară, în care au avut încredere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că binele care este hrănit crește, asemenea ființelor frumoase care cresc, se dezvoltă, evoluează hrănindu-se în mai multe moduri.

Teamă de aventură. Nostalgie. Condiția inferioară ne inspiră un sentiment de milă. Rațiunea ni se pare mai aproape de dragoste decât moralitatea. Simplitatea este răscolită de obiceiuri obraznice. Reziduuri infantile ies la suprafață. Sănătatea rămâne o problemă complicată. Aspirăm către o opoziție superioară, dar nu o obținem din cauza unor probleme de gelozie sau de posesiune.

19 septembrie este o zi de sacrificiu. Trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Balanță ne aduce câteva beneficii, în prima parte a zilei, dar și câteva neajunsuri, spre seară. Lucrurile acestea scot în evidență faptul că unele impulsuri, aventuri, demersuri îndrăznețe se rup. Ceea ce alegem în mod rațional ni se pare mult mai interesant decât cele pe care le alegem cu sufletul. Faptul că în mijlocul acestei zile Luna va media tendința Nodurilor prin Coada Dragonului ne aduce în fața unor răscoliri, în fața unor rememorări neobișnuite care ar putea să ne ofere soluții foarte bune la unele probleme care ne-au frământat în ultima perioadă. Există o întârziere, fie legată de lipsa de sincronizare, fie legată de un deficit de putere pe care îl avem în momentul de față care ne face să suferim și să fim dezamăgiți de oamenii pe care îi avem în preajmă. Nu vorbim despre sobrietate, ci vorbim despre a face apel la anumite reacții sau abilități care nu sunt nici pe departe tangente la ideea de moralitate. Când dăm de suferință sau când ni se pare că lucrurile nu ies așa cum trebuie ne tulburăm și scoatem la lumină toată furia pe care am ascuns-o în timp. Dacă lucrul acesta se întâmplă pe zona publică atunci și cuvintele vor fi pe măsură.
Prin urmare, 19 septembrie este o zi complicată care ne arată că problemele simple nu se rezolvă ușor decât în minte pentru că practica are un alt conținut. Atitudinea revoltătoare a momentului este cea care ne arată că lucrurile rele pot ieși foarte ușor la suprafață și că dacă ne menținem echilibrul, dacă rămânem într-o zonă terestră, cunoscută, atunci izbucnirile periculoase vor fi evitate foarte ușor. Ceea ce se evită acum foarte ușor reduce întârzierea, diminuează obstacolele și-i face pe oameni să se simtă mai puternici prin binele pe care-l dețin. Momentul acesta ne arată că nu suntem perfecți, că doar visăm la anumite schimbări și că avantajele pe care le avem acum țin doar de imaginație sau de proiectarea unor etape pentru care nu va mai fi nevoie să așteptăm mult timp ca să se împlinească. Ceea ce este foarte frumos și, în general, se poate împlini relativ simplu întâmpină acum un fel de opoziție care descurajează. Omul profund și superior va fi încântat de faptul că i se oferă acum această ocazie de a se elibera de elementele negative care au fost până acum foarte lipicioase de structura sa. Ceilalți vor parcurge probleme legate de posesiune, gelozie sau vor considera că soluția cea mai bună este să fie indiferenți la problemele celorlalți pentru că numai în felul acesta își pot ușura sarcina de lucru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu strivi patimile celorlalți din plăcere, ci de a vorbi despre ele pentru ca eliberarea de aceste neajunsuri să revină persoanei în cauză, nu unui factor exterior.

Sentimentul de neapartenență devine dureros. Credem că suntem separați de un bine în mod intenționat. Apar probleme de hrănire, indiferent de tipul ei. Asocierile se vor face pe principiul puterii. Munca provoacă. Visăm să obținem avantaje prin viclenie, șiretenie. Acolo unde credința este susținută pe un exemplu exterior, un maestru, o idee, nu prin practica personală, toate lucrurile se complică.

Ultima zi a săptămânii ne arată că lucrurile acestea care s-au consumat de-a lungul acestei săptămâni nu sunt simple, nu sunt naive și nici nu trebuie tratate așa. Trecerea asteroidului Junon pe zodia Scorpion aduce o separare a conștiinței de trup, a gândului de sentiment și a iubirii de ceea ce produce. Ne vom preocupa de acum mai mult de putere și credem că împărtășind puterea dăm dovadă de o maximă generozitate și de o maximă afecțiune. Finalul săptămânii ne pune în fața unui element de putere care vine, în cazul oamenilor puternici, educați și morali, prin credință, iar în cazul celorlalți, prin prefăcătorie, prin imoralitate. Astăzi ni se pare că nu avem timp, că nu ne ajunge cât avem și că tot ceea ce am făcut până acum nu este suficient pentru a obține ceea ce ne-am dorit cândva, pentru a ne atinge o țintă îndrăzneață. Acesta este, de altfel, un veritabil semn de putere care vine de pe zodia Scorpion și care nu ar trebui să primească din partea noastră o atât de multă importanță. Dacă astăzi ne întoarcem către liniște și muncim, dacă ne întoarcem către persoanele pe care le iubim și le dăruim ceva, atunci toate formele de asociere care par să fie puse în pericol de acest abuz de putere sunt în siguranță. Sentimentul de apartenență este ceea ce ne ține într-o zonă a echilibrului sau ne tulbură foarte tare. Această săptămână a extremelor, a tulburărilor cauzate de această obsesie a lipsei timpului ne complică mult lucrurile încât dacă aici vom lucra vom reuși să obținem un avantaj pe care altădată nu l-am fi obținut nici dacă am fi fost ajutați în mod direct în sensul acesta. Suntem avertizați prin conjunctura momentului că elementul cel mai delicat pe care îl parcurgem acum este dat de hrănire. Este nevoie de multă atenție atunci când alegem cu ce anume să ne hrănim.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată că problemele cele mai importante nu sunt date de anumite conjuncturi sociale care ne permit să avem acces la o poziție publică, la anumite avantaje comunitare sau să obținem anumite lucruri, ci avantajul cel mai mare pe care îl putem însuși acum este cel dat de înțelegerea lucrurilor simple. Ceea ce este simplu este și puternic, însă nu și viceversa. Din această cauză momentul acesta când asteroidul Junon trece pe zodia Scorpion ne încearcă rezistența la efort și dorința de a avea mai multă putere, cu toate compromisurile aferente. Există și o etapă intermediară, cea dată de autosuficiența pe care o resimte un om atunci când nu și-a atins scopul, dar ceea ce a obținut pe la jumătatea drumului îi convine foarte mult. De aici apar și anumite asocieri doar pe principiul puterii sau pe cel al puterii, nu și pe cel al respectului sau pe cel al iubirii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca faptele celorlalți după puterea pe care o au în momentul de față. Momentul de față ne învață că liniștea nu o cumpărăm, ci o descoperim.

2 thoughts on “14 – 20 septembrie 2020

 1. Ioana Binea spune:

  Buna ziua,

  Acum patru ani v-am scris aici, intrebându-va despre adoptie si ne-ați spus că va dura mai mult, în cazul nostru și ca va trebui sa tinem cont de rezonanta cu numarul trei sau sa alegem din trei. Asa a fost, a durat neobisnuit de mult, si am ales din trei. Am reusit sa adoptam doi copilasi.
  Rugamintea mea ar fi sa ne spuneti daca este un moment bun sau ce sa facem ca sa fie un moment bun, pentru fericirea celor doua minunatii primite in dar de la Dumnezeu!
  Multumim pentru tot!

  Ioana Binea

  1. Învață copiii să fie buni. Cel bun, uneori, se simte o țintă a răutăților celorlalți, însă doar pentru că este conștient de ceea ce i se întâmplă. Bunătatea nu este o întâmplare si nici o slăbiciune, ci o virtute.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.