21 – 27 decembrie 2009

Luni, 21 decembrie
Incepem saptamana in forta cu patru aspecte importante ale acestei luni: doua sextile ale lui Venus cu Jupiter si respectiv Neptun, intrarea Soarelui in Capricorn si conjunctia lui Jupiter cu Neptun.
Daca trei dintre ele se produc in fiecare an (aspectele lui Venus si trecerea Soarelui prin solstitiul de iarna) conjunctia lui Jupiter cu Neptun este un fapt rar, ce se produce cu o periodicitate de aproximativ 13 ani. Astfel, ultimele doua intalniri ale celor doua planete s-au produs pe 19 ianuarie 1984 si 9 ianuarie 1997, iar urmatoarea se va produce pe 12 aprilie 2022.
Daca urmarim temele din zilele indicate observam ca in ’84 si ’97 conjunctia se produce la inceputul si respectiv sfarsitul zodie Capricorn, semnul de cadere al lui Jupiter, in 2022 in al treilea decan al zodiei Pesti, iar acum, in 21 decembrie 2009, acest aspect se va consuma pe Varsator.
Analizand acestea la nivel macro, producerea celor doua conjunctii pe Capricorn nu este de bun augur. Lezarea lui Jupiter in Capricorn este semn de anarhie, dispute intre curente ideologice, pierderi de proprietati, demnitate, avere, distrugerea sperantei intr-un viata mai buna si construirea unui alt sistem de valori ce se sustine pe privatiuni, efort, pesimism, incertitudine. Pentru o rasa incercata de rautate si distrugere, ce-si cultiva inteligenta pentru a consuma resurse, a secatui planeta de vitaliate si a produce modificari mediului in care traieste, acest impuls spre negativitate este semnul unei devieri realizata in etape: prima etapa a inceput in 1984, a doua in 1997, iar finalul va fi in 2022, cand aceste doua planete se intalnesc in zodia Pesti.
Ce trasaturi aduce, asadar, conjunctia lor pe Varsator, acum?
Daca Jupiter in astrologie este considerat exponentul pozitiv, adunand trasaturi pozitive si aratand cu generozitate oamenilor ca viata poate fi traita si in bunastare si armonie, nu doar in lipsuri si durere, ca exista dreptate si echilibru si ca puterea de aici isi extrage seva, nu din aroganta, tupeu sau agresivitate, Neptun, in raceala sa proverbiala, nu subscrie deloc intentiilor benefice si vine cu o invitatie, o tentatie, un targ, un troc: efort contra cunoastere. Pentru ca Neptun aduce valul iluziei, perceptiile contrare, fuga de realitate, abandonarea simturilor si atribuirea valorilor reale unora ireale, efortul va fi disimulat si pus pe seama puterii, disponibilitatii sau resurselor. Marii maestri, despre care ne vorbeste istoria, ne invita, in formulari diferite ca exprima, dar identice ca mesaj, la a darui si ceea ce nu avem pentru a descoperi puritatea unei vieti spirituale. Daca in virtutea ratiunii ne este cat se poate de clar ca a da implica a dispune de un element ce trebuie transferat, oferit, daruit, mintea sucomba in fata acestui mesaj categoric pentru ca nu intelege cum ai putea da, daca nu ai ce. Stiind din esoterism ca Neptun vine cu mesajul disimularii, ascunderii, evitarii realitatii universale si inlocuirii cu una personala, mesajul ne invita la a pune la idoiala nu recomandarea celui care a facut asa cum ne spune sa facem si a gasit Absolutul, ci propria ratiune, propriul mod de raportare la informatii, propria baza a cunoasterii.
Pentru unii astrologi, Neptun nu este deloc o planeta rationala, ci, preluand ad literam din manuale de astrologie, considera ca iluzia este doar ceea ce ratiune si perceptia directa nu pot cuprinde. Cum ramane insa cu incadrarea perceptiei comuna, individuale, rationale, directa in marele val al evolutiei cosmice? Cum ramane cu atribuirea unei alte stari de constiinta – despre care nu stim nimic doar pentru ca este nou integrat in sistemul nostru de perceptie – halucinatiilor, distorsiunii perceptiei timp-spatiu?
Neptun este coroziv prin permanentizare. El ne ofera cu mare generozitate o perceptie, o abundenta in mesaje sau valori si nu ne invita deloc la discernament. Ne lasa in raceala separarii de intreg, de univers, de Rasa Fiintelor de Lumina din care provinem si atat. Efortul de a darui si ceea ce nu avem, adica de a oferi, chiar si pentru o scurta perioada de timp, perceptiei elemente ce nu au fost inca in atentia sa, dar care ne-au populat starile, gandurile fara sa fim constienti de asta, inseamna a face cale intoarsa la momentul intunecarii gandirii, caderii in certitudinea ratiunii, pacalirii spiritului cu caracterul evident al durerii sau lipsurilor. In timp ce omul modern, rational si sigur pe perceptia sa afirma: “cuget deci exist” adica “eu sunt o certitudine, de vreme ce gandesc”, misticul isi centreaza perceptia sa mult mai aproape de izvorul decaderi umane intrebandu-se: “Cine sunt eu?”. Iata cat de bine este disimulat aspectul malefic al lui Neptun!
Atunci cand Jupiter si Neptun isi unesc fortele (si asta se intampla intr-un plan subtil, interior) ne apare in centrul atentiei disputa, negocierea, framantarile existentiale, durerile sefletesti, sentimentul de vinovatie pe ceea ce descoperim ca am facut fara a fi constienti si sanctiunea pe ceea ce am facut constient si am dorit sa fie ascuns.
Atunci cand cele doua planete se intalnesc pe Varsator gandurile, sentimentele, ideile au o alta amploarea. Forta negativa a lui Neptun (in Varsator este in cadere) va aduce abundenta, dreptate, porti deschise pe aspecte care duc, pe ocolite, la acelasi efect negativ.
O alta forma de pacalire se pare ca ne va cuprinde de azi si ea va fi motivata fie de autoindulgenta, fie de teama de a infrunta limitarile interioare. Daca lipsa de disciplina si onestitate pot duce la fapte sociale complicate, ce vor lua o mai mare amploare cu cat sunt implicati mai multi oameni, idealizarea contextului social in care un individ isi duce zilele, speranta intr-o viata mai buna pe motive rationale, contrare indemnului neptunian, amplifica si mai mult problemele.
Nu vom percepe toate acestea azi, chiar din prima zi a acestei conjunctii, dar aceasta zi poate deveni inceputul unor schimbari sociale ce nu vor fi in stare sa rezolve nimic din lipsa de profunzime, din prea multa ratiune, din prea multa siguranta pe ceea ce am acumulat folosind instrumente gresite, din prea multa incredere in ceea ce ar trebui eliminat, ars, purificat. Forta lui Neptun este mult prea mare in calitatea sa negativa (cadere) pentru a genera o combinatie armonioasa de valori si a predispune la inspiratie, viziune, solutie, deschidere miraculoasa, gratie divina.
21 decembrie va indrepta gandurile in aceasta directie, dar nu va putea sa dea o tenta pozitiva pentru ca aspectul cel mai important se produce pe o axa centrata pe valente negative (Leu-Varsator dezechilibrata de opozitiile lui Marte din Leu la planetele din Varsator), iar trecerea Soarelui in Capricorn (punctul de evolutie al Leului, alaturi de Scorpion, in astrologia karmica) este semn de dominare absoluta indiferent de consecinte sau dezordine interioara, dezechilibru in grupuri, scindare, conflicte ideologice, lansarea de mesaje negative cu final apocaliptic.
Perspectiva acestei zile este insa alta. Vibratiile ei vor face legatura cu doua perioade importante din an: tranzitele Soarelui prin Leu (22.07.2009 – 23.08.2009) si respectiv Scorpion (23.10.2009-22.11.2009), aducand atat in primul, cat si in al doilea, informati legate de modul de a conduce o firma, o afacere, un grup de oameni, o natiune, de a impune modificari in alegerile lor, de a lua din drepturi sau de a produce o schimbare calitativa atunci cand nimeni nu se mai astepta la nimic.
Vibratiile lui 21 decembrie sunt deosebit de complicate si ample pentru ca, trimiterea spre vibratiile celor doua tranzite ale Soarelui va avea in aceasta saptamana o panta ascendenta si una descendenta, cu un moment de maximum in ziua de joi, cand Soarele va trece prin conjunctia cu Pluton.
Prin urmare, 21 decembrie este inceputul unei perioade de rastriste in destinul oamenilor. Acesta este practic inceputul in care un mecanism social deosebit de complex se va declansa si, pe de o parte, va aduce solutii pentru problemele individuale ale oamenilor, iar pe de alta ii va obliga, prin putinul bine pe care il confera, la alegeri dure, neplacute, compromitatoare, ce vin pe ideea de universalizare, stat mondial, globalizare.
Patru planete din Varsator, acum, sustin aceste directii, iar Lilith, din acelasi semn, le va impune un caracter antisocial sau va face in asa fel incat dezordinea sa fie confundata cu revolta, spiritul revolutionar, inlaturarea unei probleme.
Pe acest fond, sextilul lui Venus cu Jupiter si Neptun va aduce bucurii personale independente de contextul social. Tocmai de aceea ziua va oferi fiecaruia ceea ce este in stare sa-si ia de la viata. Vibratiile benefice, aduse de cele doua sextile pe care le face Venus, dar si de conjunctiile Lunii cu Chiron, Neptun, Jupiter ne vor oferi motive de implinire si speranta in ceea ce priveste integritatea vietii personale, alegerea unei profesii, studiul, cunoasterea, dezvoltarea unor abilitati, inclinatiile morale sau spirituale. Cele negative, vizibile mai mult in plan social, vor avea de infruntat cauze care vin din perioada cand Soarele trecea prin Leu (22.07.2009 – 23.08.2009) si Scorpion (22.10.2009-22.11.2009) ca acumulare de valori, informatii, planuri, strategii, pana in ziua de joi si decantarea lor, aplicarea lor intr-un cadru real, cel al vietii publice, de joi pana duminica.
Mesajul conjunctiei Jupiter-Neptun, expus in scurta analiza, acela de a darui si ceea ce nu avem, va fi marea incercare a spiritului pentru urmatorii 13 ani. Daca prin cele doua conjunctii de pe Capricorn din ’84 si respectiv ’97 mesajul a fost acela de a curata sufletul, de a pregati deschiderea spirituala, de a acumula informatii, calitati si puteri, incepand cu aceasta zi, putin cate putin, suntem invitati sa facem dovada lor. Asta poate insemna cadere in infern, pentru cei care au preferat o iluzie frumoasa, sau recompensarea spirituala, pentru cei care au cautat esenta, puterea sufleteasca, sublimarea naturii inferioare, trancenderea.
Nu sunt zile apocaliptice si nici nu trebuie sa cadem in greseala de a le considera asa, ci sunt zile de mari incercari interioare, de contractii energetice pe centri (bindu) situatia in zona capului, pe disputa intre comanda si executare, deci intre intentie si actiune, pe descoperirea adevarului comun sau spiritual despre sine, grupul de apartenenta sau natiune si increderea intr-un lider, conducator, coordonator care isi va trai, prin atentia ce i se va acorda, propria iluzie a puterii. Intreaga saptamana se anunta complicata si daca, spre sfarsitul ei, nu vin solutiile pozitive sau negative pe care aplicatia conjunctie Soare-Pluton o comporta pana joi, atunci intreaga saptamana viitoare ca fi presarata de evenimente ce isi au radacina nu departe in trecut, ci chiar acum, in aceasta saptamana. Iata cum, din aproape in aproape, intelegem cat de simplu si direct devenim fauritorii propriului destin.

Marti, 22 decembrie
La putin timp de la miezul noptii, Luna va trece in Pesti si impreuna cu Soarele, trecut si el intr-un semn rece si uscat, cum este Capriconul, intreaga stare de sprit va intra intr-un proces de interiorizare, de contractie.
Oamenii se vor ascunde unii de altii, resimtindu-se dupa consumul din ziua anterioara sau acuzand o lipsa de vitalitate vizibila prin dureri de spate, de picioare, disfunctii digestive pe care le vor pune pe seama unor carente.
Ziua de marti este un mesager ce ne aduce vesti bune, semne ale unor schimbari corecte in planul vieti personale sau in planul social. Unele dintre acestea pot contine masuri restrictive care vor cere abstinenta alimentara, mentala s.a., insa solutiile care vin acum par sa fie bune si, de asemenea, aplicabilitatea lor.
Abia intrat in Capricorn, Soare isi face pregatirea conjunctie cu Pluton. In aplicatia acestui aspect, mai ales pe un semn care aduce spirit practic si profunzime, preocuparile oamenilor se vor reduce, de asemenea si agitatia, galagia, poluarea fara rost, stresul. De partea cealalta aceasta liniste poate fi cea de dinainte furtunii pentru ca apropierea Soarelui de Pluton duce atentia spre interior si multi vor gasi acolo sentimente ravasite, frustrari, agresivitate si vor fi tentati sa le dea curs.
Cu toate acestea 22 decembrie nu este o zi de actiune, ci de nonactiune. Multi vor prefera, pe cat posibil, sa stea in casa, sa-si aminteasca de vremurile bune, sa-si depene amintiri si sa-si incarce bateriile pentru zilele urmatoare.
Prin urmare, ziua de marti este o zi de interiorizare si repliere. Fie ca ne obliga corpul sau sufletul, fie ca ne lasa in voia acestei abordari manati de nostalgie sau melancolie, retragerea, acunderea, parasirea ringului de lupta vor fi apanajul acestei zile. Invitatia planetelor acum ne duce spre pacifism, insa, ca de multe ori anul acesta, ziua se opreste la a oferi, nu si la a invata. Asadar, va sta in puterea noastra daca ne vom limita numai la a constata nereguli si a ne mentine in acest demers sau mergem mai departe spre final, iesirea din schema prin expulzarea de catre grup, revolta impotriva unui factor de conducere.
Asa dupa cum se poate observa linista zilei de 22 decembrie poate fi mai complicata decat agitatia cele de 21 decembrie, mai ales pentru cei ce detin functii de conducere, care prin deciziile lor implinesc sau dezamagest asteptarile unora. Pentru acestia azi este ziua lui “te avansez, ca sa scap de tine”.

Miercuri, 23 decembrie
In acelasi ton, dar cu mai multa actiune si implicare, ziua de azi scoate din lada cu amintiri replici, planuri de atac, strategii pe care am oscilat sa le punem in aplicare in ziua de marti. Azi Luna va face un sextil cu Capul Dragonului si implicit un trigon cu Coada lui aducand, abia spre seara, impliniri ale unor asteptari de mai mult timp.
Aceasta zi ne va aduce fiecaruia o bucurie si acesta va fi cadoul pe care astrele il ofera acum, cu sau fara prilejul sarbatorilor. Bucuria acestei zile va veni printr-o decizie, printr-o alegere, un gand, o idee buna pe care o vom pune imediat in aplicare. Ne vom felicita pentru aceasta ideea, pentru inclinatia balantei spre valorile pozitive ale vietii si vom considera ca totul a fost o intamplare fericita de care n-am folosit. In realitate nu este asa! Trigonul Lunii cu Coada Dragonului va duce din trecut o restanta pozitiva pe care destinul a lasat-o pentru zile negre si acum, prin conjunctia in aplicatie a Lunii cu Uranus se deschide o poarta, la propriu, prin facilitarea unor intrari in alte medii, sau, simbolic, prin declansarea unui mecanim mental pozitiv ce duce spre modificari de statut sau imagine.
Intreaga zi vine spre noi cu o energie pozitiva, dar si cu perceptie deformata. Chiar si durerea, nemultumirea ori lipsurile sunt acum trecute intr-un plan secund pentru ca o speranta, poate chiar si falsa, genereaza un val de sentimente si o euforie de care nu am mai avut parte de mult timp.
Prin urmare, ziua de miercuri se anunta a fi, la fel ca si cea de marti, o zi a binelui, dar, in plus, poate fi si o zi a implinirii unor demersuri sociale solide, puternice, stabile, benefice.
Faptele sociale ale unora pot fi negative insa impactul personal va fi unul eminamente pozitiv. Fiecare se va bucura de ceea ce va face si chiar daca este rau, chiar daca este bine, ne vom purta ca si cum doar atat aveam nevoie pentru a fi fericiti.
Este insa greu de acceptat ca aceasta fericire sa dureze. Asadar, ceea ce se intampla acum ne va crea impresia ca se termina repede si, pentru a o mentine, vom scorni altceva care sa o inlocuiasca. Finalul, dupa cum se poate vedea, depinde de puterea de control, de autocontrol, de luciditatea si de discernamentul fiecaruia. Indiferent ca se va arunca in toate partile cu cuvinte, ca sinceritatea va fi considerata un instrument de legatura, pana la urma, folosirea lor fara masura le va transforma in arme. 23 decembrie este, deci, si ziua accidentelor din neatentie, lipsa de masura, de dozare, de intelegere sau cunoastere. Esecul pe care il poate aduce aceasta zi poate fi catastrofal pentru ca ziua care vine nu va putea repara decat cu un consum foarte mare ceea ce s-a stricat azi.

Lady Gaga Love Game
Vezi mai multe video din Muzica

Joi, 24 decembrie
Multe din situatiile banale ale saptamanii se vor prezenta azi cu o mare tensiune, cu o mare greutate. Daca de luni ne tot intrebam in ce consta iluzia si care sunt vibratiile astrale care ne intuneca mintea si nu ne lasa sa vedem adevarul, azi, prin contrast cu ceea ce s-a intamplat in zilele anterioare, ni se va lumina mintea si vom vedea care au fost cele mai mari greseli pe care le-am facut in ultima vreme. Erorile vor gasi insa intelege si consolare, insa simpla lor identificare va zdruncina puternic increderea in sine si convingerea ca vremurile bune au sosit.
Ultimul aspect pe care il face Luna la trecerea ei prin Pesti este o cuadratura cu Venus si, prin asta, va aduce, in prima parte a zilei, mici disensiuni in familie, complicatii aparute aparent din nimic, de la mici neadevaruri, nuante ale unor destainuri sau expresii, la vorbe aruncate aiurea. Daca de la 10:09, cand Luna implineste la grad perfect careul cu Venus, si pana la 13:39, cand va trece in semnul urmator, avem o Luna vida sau o Perioada fara directie, de la 13:39 pana aproape de miezul noptii evenimentele dure, transante, agresive, stresante vor veni in cascada.
Daca in plan personal prima jumatate a zilei va leza mai mult femeile, sentimentele, afinamentul, modulatia, intuitia, mobilitatea, impunand prin brutalitate o schimbare a acestora cu ratiunea, mandria, aroganta, raceala, lipsa de comunicare, trancendenta, in plan social maniera personala de a interactiona va impune o generaliza dupa un aspect particular, hotarari luate in pripa, lipsa de seriozitate fata de aliati, parteneri de afaceri, asociati si consumarea unui credit pe nimicuri, obiecte lipsite de valoare sau pierderea unor valori pentru acumularea carora s-a muncit mult.
In plan psihologic distorsiunea impusa de dezamagire va mobiliza ambiatia si va scoate la lumina un comportament impulsiv, gesturi necontrolate sau folosirea vocii la o tonalitate ridicata. Oamenii vor demonstra ceea ce nu sunt in stare sa faca printr-un comportament firesc si isi vor consuma intreaga energie sa atraga atentia asupra a aceea ce fac, pentru a primi confirmari asupra priceperii lor.
Pe acest fond de efervescenta psihocomportamentala conjunctia Soarelui cu Pluton pe Capricorn aduce implozie. Este prima conjunctie Soare-Pluton pe semnul Capricornului din ianuarie 2008 de cand Pluton a intrat pe acest semn. Asadar, este prima intalnire cu aceasta noua abordare a gandiri, cu solutii noi, cu o improspatare a modului de aplicare a unor scheme ce par vechi, analizate cu grija din timp sau punerea in aplicare a unor reguli care inspira teama liderilor, conducatorilor sau ghizilor.
Pornind cu un asa aspect complicat, cea de a doua parte a zilei este centrata pe nevoile de a combate un inamic, iar daca el nu exita va fi inventat unul, va fi invocat unul din trecut si i se va intenta acestui un proces. Nu trebuie nici acum sa ne lasam pacaliti de iluzia adevarului. Fiind prima conjunctia Soare-Pluton de pe Capricorn, de cand Pluton a intra in acest semn, dar nu prima intalnire a acestora de cand Pluton si-a schimbat semnul (anul trecut, pe 22 decembrie cand s-au intalnit, Pluton era in Sagetator dupa o retrogradare) se va face apel la finalul lui 2008, la greselile de atunci cu promisiunea de a nu se mai repeta. Hm, noi cei care citim periodic mesajul astrelor, stim ca ne aflam inca sunt incidenta conjunctia lui Jupiter cu Neptun si stim ca in afara de a darui si ceea ce nu avem, orice actiune, metoda, demers sunt incarcate de iluzie.
Semnul de fuziune, ridicat pe careu intre luminarii, si in total dezacord al Lunii cu Saturn (opozitie) este indiciul unei complicatii, a unei agresiuni in fata unor fapte. Se va cauta un tap ispasitor si acesta va fi sacrificat promitandu-i-se ca daca tace va fi exonerat de pedeapsa, pana cand isi va vedea sanctiune cu ochii.
Prin urmare, 24 decembrie este o zi de crima si pedeapsa, o zi a dezamagirii fata de propria persoana si a complicatiilor pe care le poate aduce dorinta de fi in frunte cu orice pret. Nu este loc de recunoastere a greselilor, acum altul va fi vinovat si i se va intenta acestui un proces in care toti il vor acuza, mintind la adresa sa, iar el, in postura de acuzat, isi va trai cu mare durere cosmarul vinovatului fara vina – o alta ipostaza malefica al lui Neptun!
Joi este o zi de sacrifiu si ea va fi perceputa asa chiar si de cei care nu se implica in social si pentru care singurul demers, singura initiativa serioasa de peste zi este deplasarea pana la bucatarie sau baie. Chiar si la nivelul vietii simple, renuntarea la o parte a trecutului, omorarea lui, alungarea sa din locul privilegiat pe care il ocupa si ii inspaimanta pe toti poate fi semn de renastere. Pentru unii 24 decembrie este ziua in care s-a incheiat criza economica, pentru altii ziua cand se pronunta hotararea de divort, cand iau primul salariu sau cand isi implinesc viata sexuala intr-un prim act. Pentru toti gestul apusului promite, cat de curand, un semn de rasarit. Moartea este un proces al vietii si acum vom simti cum va penetra tot ceea ce viata a primit de la noi, in dar sau contra cost.

Vineri, 25 decembrie
O mare parte a acestei zile este dominata de trecerea lui Venus pe ultimul grad al zodiei Sagetator. E 25 decembrie, e zi importanta pentru crestinatate si fiecare va dori sa-si infrumuseteze ziua cum va putea mai bine si mai frumos pentru a nu-si mai aminti cat de dura este realitatea in care traim si cat de dureroasa.
Intr-o perfecta armonie cu sextilul Lunii cu Lilith si cu conjunctia acesteia cu Junon, vibratia gradului anaretic din Sagetator, pe care il activeaza Venus acum, impune o raportare stranie la evenimentele viitoare. Hm, este impropriu spus “raportare” pentru ca ceea ce este viitorul nu este concret pentru prezent, ci doar ipotetic, iar raportarea la o situatia ipotetica va genera concluzii sau reactii de asemenea ipotetice. Aceasta observatiei se bazeaza pe strania dezicere a planetelor feminine de natura lor. Atat Luna, cat si Venus, dar si Lilith si Junon ocupa zodii masculine. Ele devin astfel dinamice, puternica, demne de initiava, puternice in a-si expune punctul de vedere, incisive. Totusi o stranie dezamagire redata pe cerul zilei, prin sextilul Lunii cu Lilith, aduce o saturatie, un preaplin in ceea ce privesc initiativa, independenta si dinamismul si intoarcerea la acea latura delicata a sensibilitatii, la ranile pe care nu le-am vindecat, la durerile sufletesti pe care inca le mai ducem cu noi.
In acest context Venus, puternic implicata in acest proces de negare a propriei naturi, se indreapta spre o zodie feminina (Capricorn) dominata de o planeta masculina (Saturn). Confuzia se produce deci in sfera sentimentelor: una gandim si alta facem, una simtim si alta spunem si totul este pus pe dorina si implicarea de a face din aceasta zi una menita sa vindece o rana, o neintelegere sau sa umple un gol.
Aceasta raportare la viitor nu se poate realiza decat prin repelarea punctului de sensibilitate astrala, care, pentru tema ingresului venusian in Capricorn, este situat la 4 grade Scorpion. Acest grad este in astrologie semn al stabilitatii si al reducerii initiativei, al diminuarii vointei de a inainta si dezvoltarea aceleia de a rezista, stagna, permanentiza.
Trecerea lui Venus pe semnul datoriei si al muncii in favoarea statului, a grupului, atrage dupa sine o reevaluarea a raportului pe care individul il are cu grupul de apartenenta. Ca semn restrictiv, Capricornul va impune o diminuare a numarului de membri pentru supravietuirea grupului, aruncarea catorva bagaje peste bord pentru a nu scufunda barca.
Prin urmare, 25 decembrie ne invita la bucurii simple si limitate, la un efort pentru a ni le procura si la altul pentru a le mentine. Realitatea evenimentelor ascunde insa decizii la nivelul conducerii care privesc aplicarea de sanctiuni, reducerea consumului sau de restrangerea numarului de membri. Poate fi, prin aceasta directie, inceputul unei lupte interne, a unor dispute serioase pe motivul supravietuirii, dar si demascarea celor care doresc pe ascuns sa-si revendice munca altora.
Indiferent ce se va hotari in aceasta zi, efortul ce vine cu ele este unul mare. Membrii vor avea de suportat decizii gresite ale liderilor, care nu vor prezenta etapele elaborarii deciziilor, succesiunile standard ce se urmaresc atunci cand se iau hotarari pentru grupul pe care il reprezinta, dar cei multi vor fi obligati sa-i sustina.
Saturn si Punctul de sensibilitatea astrala, in tema ingresului lui Venus in Capricorn, isi impart aceeasi casa (casa III), iar acesta, fiind plasata la gradul 4 Scorpion, se afla la egala distanta de Saturn si respectiv Punctul comun. Aceasta echidistanta fata de restrictie si de idealul comun inseamna raportare ipotetica la viitor. Desi nu ne va placea ceea ce vom vedea ca ne asteapta, vom executa, pentru ca asa a hotarat destinul sa ne situeze la egala distanta de ele doua instrumente. Daca pana acum ne-am construit un rol benefic in societate si suntem in afara rolului decizional si, in masura in care este posibil, si in afara celui efector, valentele astrale ale acestei pozitii aduc revelarea caii de mijloc.
Dupa cum vedem, trecerea lui Venus in Capricorn si implicit aspiratiile impuse de contextul astral al acestei zile aduc fericiri paradisiace la care ajung doar cei care au evitat in ultima vreme excesele si au tinut pasul doar pe mijlocul drumului.
Pentru cei care se pot detasa de impulsurile dizarmonice ale acestei lumi, ziua aduce revelarea adevarului din spatele evenimentelor, viziuni asupra viitorului pe care corpul si mintea il vor trai, dar pe care sufletul nu-l va atinge. “Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este imparatia cerurilor” ne spunea Iisus care nu se referea la simplismul gandirii sau simtirii, ci la trancendenta acestora. In 25 decembrie chiar si cei care lucreaza cu energia vor avea de explorat o oscilatie, aceea intre puritate si trancendenta.

Sambata, 26 decembrie
26 decembie este ziua sfaturilor proste. Recomandarile, initiativa sau demersurile sociale au in ele un evident risc si, pentru ca in ziua anterioara vibratia astrala ne-a tulburat gandurile si ne-a aratat ceea ce nu ar fi trebuit sa stim, sa intuim sau sa aflam, sensibilitatea de ieri va deveni stigmatul zilei de azi. Ceea ce nu s-a implinit prin vorba sau fapta ieri, se va implini azi si ceea ce a fost inhibat ieri azi va iesi la lumina.
Primul grad in Capricorn al planetei Venus va primi botezul de foc al careului cu Luna – o sora de-a sa cu care a impartit in ziua anterioara suferinta si indoiala, care, la randul ei, va avea de infruntat doua careuri, unul cu Axa Dragonului si altul cu Mercur, cu doar cateva ore inainte ca acesta sa intre in mers retrograd. Trigonul Lunii cu Marte si sextilele Lunii cu grupul de planete din Varsator aduc initiativa si forta, dar, dupa cum vom vedea, folosita in mod negativ.
Daca neastamparul, agitatia, dorinta de actiune, de plimbare, efort fizic sau intelectual, destindere intr-un cadru deschis, la munte sau intr-o zona de agrement, sunt reziduuri energetice ramane din zilele anterioare, nevoia de a umple un gol, vizibila in ziua anterioara prin cuadratua Soarelui cu Saturn, prima de cand a intrat Saturn in Balanta, va pune pe primul loc lipsurile relationale, materiale sau afective, lipsa de informare, control sau curaj.
Careul Soarelui cu Saturn, in care Soarele este in domiciliul lui Saturn, iar Saturn in semnul de cadere al Soarelui, aduce un schimb negativ ce afecteaza toate procesele care intorc raspunsul la centrul de emitere, feed back-ul, reflexul nervos, circulata venoasa, organele ce contribuie la eliminarea toxinelor, in special rinichii si pielea, dar si acele structuri energetice care evacueaza depunerile negative pe corpurile subtile sau care impurifica aura.
Intreg procesul va fi afectat in mod negativ si el va fi pus, in special in a doua parte a zilei, cand Mercur va intra in mers retrograd, pe seama efortului din ziua anterioara, a leziunilor fizice sau sentimentale pe care aceasta zi le-a predispus.
La ora 16:37 Mercur va intra in mers retrogad aducand pana pe 15 ianuarie, tulburari de gandire, decizii retrograde, eforturi fara finalitate, esecuri in a prezenta o idee, un plan, demersuri oprite la jumatatea drumului, dar si drumuri inchise, dificultati de comunicare la nivel inalt, alunecari de teren, preschimbari la nivelul scoartei prin intentia de reintoarcere a acestei la un nivel uniform, egal, liniar.
Ascendentul in Rac al acestui moment de intoarcere, aduce prin Luna in Berbec si a relatiei sale cu Marte, de asemenea retrograd, din Leu, vanitatea si dorinta de putere, rascolirea trecutului, a acelui trecut care il murdareste si pe cel care il afla si pe cel care il implica, dar mai ales aduce o agresare a sectorului lidershipului, a aparatului de conducere, agresiune din interior impotriva celui care a fost promovat ca ghid, reprezentant al unei idei, lider de opinie.
Aspectul va leza astfel grupurile de interese, institutii care se ocupa de imagine, de imaginea anumitor pesonaje, de interesul lor si care urmaresc prin mesaj sa manipuleze impresia vis a vis de forma pe care o va avea viitorul.
Prin urmare, ziua de sambata este o zi interesanta. Unii se vor arata dezgustati de ceea ce li se intampla, dar uita ca destinul i-a avertizat la incepul acestei luni, ca deciziile si asocierile sunt de scurta durata, ca bucuriile sunt iluzii frumoase sau teatru pentru contribuabili sa nu creada ca isi dau banii pe nimic.
Retrogradarea lui Mercur va duce teatrul mult mai departe. Avand un grad avansat in zodie nu va apuca sa o paraseasca pana pe 15 ianuarie 2010, dar, pentru ca zodia Capricorn stie cel mai bine sa se joace cu emotiile, sa le manipulese sa le plaseze in locul de unde sa extraga reactii si avantaje imediate, santajul si manipularea, teatrul, jocul de dragul unor impresii sunt elemente care vor defini retrogradarea lui Mercur prin Capricorn, despre care nu vom afla acum, dar care vor da o nota originala acestui tranzit. El va aduce o totala lipsa de viziune si, la tot pasul, ezitari care vor duce la pierderea timpului si, prin asta, la evaporarea oportunitatilor. Chiar din aceasta zi, Marte le va sugera liderilor ca solutiile le va elibera abia la inceputul lui martie cand, si el, va iesi din mersul retrograd.

Duminica, 27 decembrie
Prima parte a zilei ni se va parea calma si linistita, asa cum ar fi trebuit sa fie zilele de 25 si 26 decembrie. Abia intrat in Taur (exaltare) Luna va crea alaturi de Venus o ambianta placuta, serioasa, stabila, menita sa convinga ca impresiile, schimbarile, elementele de disconfort sau de dezordine pot fi suportate si ele se pot integra in viata personala.
In a doua parte a zilei prin careul pe care Luna il face cu Lilith, disconfortul pare sa ne aduca neliniste. Ne tulbura gandurile cu perspectiva in urmatoarele luni, dar si planurile in care hrana, strictele necesitati si acele deplasari ce sunt facute pentru acumulare de valori, educatie, inchegarea familiei.
Contextul astral al acestei zile nu aduce evenimente majore si de asemenea evenimentele pe care le gazduieste sunt cele care vin din configuratiile zilei de ieri sau ale celei de 25 decembrie.
Trigonul luminariilor are darul de a opri desfasurarea evenimentelor. Acest impuls este complex si el poate aduce o oboseala suspecta ce invita la relaxare, somn prelungit, retragere, izolare in activitati simple care nu solicita si nu obosesc. Libertatea gandului este ingradita si tocmai de aceea teama de a privi viitorul, de a ne lasa preocupati de el pare sa aduca linistii o nota de disconfort. Unii se vor trezi brusc din reverie amintindu-si situatii neplacute din trecut, altii vor da din greseala peste documente, acte, dovezi ale unor evenimente triste de altadata si amintirile dureroase ii vor cuprinde.
Acestora ziua de 27 decembrie li se va parea imposibila, fara sa inteleaga ca daca au dat peste aceste amintiri se datoreaza procesului de dinamizare a memoriei dclansat de vibratiile zilei anterioare. Nici revolta si nici dezamagirile de acum nu rezolva nimic si nici nostalgia efotului care ne-a dinamizat zilele anterioare nu poate sa ne mai tina departe de ceea ce reprezinta trecutul.
Luna va dori, ori de cate ori va trece prin Taur, sa readuca la lumina pe vechii ghizi, pe vechii proprietari ai ideilor sau valorile, pe vechii mosieri, pe cei care in trecut au detinut controlul si coordonarea prin legalitate, descendenta sau atribuire de mari valori, bijuterii, nestemate morale sau importante elemente de patrimoniu.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este doar nostalgica, dar poate deveni dureroasa daca ii atribuim o mai mare importanta decat are. Redobandirea valorilor din trecut nu mai este posibila, dar rememorarea talentului, a abilitatii, a meritului sau a karmei bune, ce a permis o astfel de situatie, ne va ajuta sa ne orientam in ceea ce avem acum de facut. Unii dintre noi vor avea nostalgia vremurilor bune, cu evenimentele lor pozitive sau negative, altii vor inclina balanta spre evenimente neplacute, care nu le va aminti de functia, postul sau rolul pe care l-au avut in trecut si implicit de bucuriile unor astfel de experiente, ci de greutate sarcinilor, tensiunea deciziilor sau teama data de lipsa de perspectiva. Aceasta latura negativa a zilei ni-i arata pe oamenii care refuza sa-si aminteasca trecutul in care au fost ghidati, in care au gresit nerespentand recomandari venit din partea celor ce stiu, cunosc, aplica. Au refuzat modelarea expunandu-se unor mari riscuri. Acum, 27 decembrie le poate aduce acelasi trairi care le-au facut, prin negatie sau refuz, destinul celebru.
Asadar, orice ni s-ar intampla trebuie sa fim impacati cu noi insine. Multumirea este cea care ne hraneste sufletul si ne aduce minunatiile cerului aproape.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.