14 – 20 decembrie 2009

Luni, 14 decembrie
Prima zi a saptamanii, pentru ca se imparte pe cele doua directii impuse de luminarii, devine o zi de putere fara finalitate. Pe ultimul sector al zodiei Scorpion, Luna implineste, prin aspectele de careu la planetele din Varsator, aspiratii si dorinte mai vechi, dar intr-un mod discret, ascuns sau lipsit de vitalitate.
De partea cealalta, Soarele, in dezacord cu Luna, va ridica un sextil cu Chiron si va apropia gandirea mistica de preocuparile zilei, aspiratiile spirituale, de necesitatea asigurarea traiului de la o zi la alta. Aspectul Soarelui in unghi de 60 de grade cu Chiron este inceputul unor demersuri bune si semnul unor reglari impuse de derularea faptelor sociale.
Daca in prima parte a zilei apropierea de suflet va fi o tentatie in fata careia putini vor rezista, in a doua parte a zilei, revolta in fata acestor modificari pozitive va fi pentru toti evidenta. Indiferent ca ne implicam in demersuri sociale, ca avem de construit o casa sau ca ne planificam ca ziua de luni sa fie o zi de lectura, valentele binelui, pe care prima jumatate a zilei le va impune, vor aduce la lumina complexe de inferioritate, orgolii imposibil de controlat, vizibile prin necontrolarea gandurilor si vorbelor, prin apelul ostetativ la reguli morale pe care, asemenea lupului moralist, nici cel in cauza nu le respecta, va domina intregul spectru al preocuparilor.
Pe fondul celor doua aspecte importante pe care Soarele le implineste la grad perfect, ziua devine complicata prin dohotomia impusa de lupta pentru putere versus abandon intr-un confort afectiv intim. Din nou, asa cum intreaga saptamana ce s-a incheiat a impus, Varsatorul este lezat, suprasolicitat sau invitat la reculegere, purificare sau efort. Careul Soarelui cu Uranus, din pespectiva astrologiei karmice ni se va infatisa ca o lupta intre prezent si viitor, ca o disputa intre potential si devenire, intre cerintele vremurilor de acum si posibilitatea infaptuirii unei schimbari calitative printr-un plan maret. Totul va inspira teama si nesiguranta, incertitudine si abandon.
Prin urmare, 14 decembrie devine o zi complicata de neputinta de a alege total un adevar partial. Conceptul de alegere este pus la grea incercare si dihotomia binelui impus pe cele doua ramuri va aduce la suprafata crize de personalitate, tensiuni in cuplurile ce nu si-au stabilizat relatia, dar si intre parteneri ce se asocieaza pe baza afinitatii, nu doar a necesitatii.
Azi Luna intra in Sagetator si este prima combinatia Soare-Luna in Sagetator cu Saturn in Balanta. Aceasta combinatie, acest raport aduce exagerare, agravare, intensificarea unui flux unilateral, teama de a nu pierde un loc, o pozitie, un statut si orientarea spre un timp nepotrivit, o persoana nepotrivita sau un grup. Relatia celor doua semne in postura de raport lumina-intuneric, poate aduce o coborare a nivelului de vibratie, dureri sufletesti aparute din nimic, frici, fobii, dispute intense pe subiecte lipsite de importanta, apelul la o persectiva morala imposibil de atins de cel ce invoca sau acuza.
Cei ce lucreaza cu energia si au puterea sa utilizeze instrumente abstracte vor vedea in vibratiile acestei zile, tensiunea ce anunta purificare, deschidere, eliminarea de toxine energetice, curatare de ganduri vicioase sau fapte gresite. Finalitatea nu poate fi perceputa azi decat de cel care are ochiul spiritul deschis si poate trece dincolo de ceata apriga a dorintelor neimplinite, a frustrarilor si, implicit, a disputelor interioare sau exterioare ce ne vor capta intregul spectru al preocuparilor.

christina aguilera hurt
Vezi mai multe video din Muzica

Marti, 15 decembrie
Aspectul duplicitar al zilei de ieri se va continua si azi, aducand valorile Sagetatorului aproape de limita puterii absolute si, in acelasi timp, spre limita inferioara a neputintei sale. Abilitatea impusa de acest semn, aflat acum in relatie de cerere-oferta cu Saturn din Balanta, ii aduce pe oameni in postura de a constientiza, la aceeasi intensitate, puterea cea mai mare si, deopotriva, slabiciunea cea mai periculoasa. Ambele aspecte se produc inainte de rasaritul Soarelui si, deci, ele devin active, pe aceeasi linie, pe tot parcurul zilei.
Sextilul Soarelui cu Jupiter aduce aspectul bun al zilei si succesul pe care liderii il cauta de cateva saptamani incoace. Acest aspect este raspunzator de echilibru si succes, adevar, exprimare clara, concisa, de declansare a unor demersuri sociale corecte ce vor fi in contradictie cu interesele negative.
Acest mod amplu si clasic de a interpune un mesaj bun intr-un mare de mesaje negative, un demers bun intr-un context sociala agresiv si degradant poate deveni prin asimilare negativ. Mai ales ca sextilul Lunii cu Lilith nu este deloc un aspect bun si el nu poate inspira incredere.
Increderea este zdruncinata azi, convingerea ca orice fapta abordata acum ar putea schimba in vreun fel mersul lucrurilor, stabilit deja cu cateva saptamani inainte.
Prin urmare, ziua de marti amesteca doua culori ce vor da nastere unei nuante inchise si triste. Oamenii si vor cauta motive de tristete si maturitatea, discernamantul va fi exprimat prin mesaje dureroase, perspective sumbre, suferinta. Cu toate acestea, aceasta saptamana a purificarii are un rost si el este dat de necesitatea preschimbarii vibratiei personale. Nu ne putem astepta ca, peste noapte, oameni sa se schimbe si nici sa le vine mintea la cap, dar ne putem astepta la un concurs de factori, la un nou raport de forte care vor cerne, pe masura interesului si a motivelor personale, finalitati diferite de ceea ce s-a intamplat in ultima perioada. Acesta este momentul cand asocierea si intelegerile impuse de intrarea lui Junon in Berbec, in 6 decembrie, a impus apropierea a doua sau mai multe forte sau centre de putere pe ideea unei asocieri rapide ce se poate rupe la fel de rapid. Atractie spre un mediu social complicat de demersuri care cer finalitate imediata, dar aceasta nu este posibila, avertizeaza ce sector al vietii este slabit si atrage dupa sine o neglijare a vietii personale, a curateniei sufletesti sau a armoniei din familie.

Miercuri, 16 decembrie
Un alt element inedit al acestor zile de Sagetator (Luna in Sagetator) este acela al Lunii noi, in acelasi timp cu sextilul Soare-Neptun si cu implinirea la grad perfect al lui Pluton in cuadratura cu Junon.
Atata de mari si puternice sunt aspectele acestei zile incat este usor de observat ca aspectele pe care Luna le face cu Marte, Uranus si planetele din Varsator pot trece relativ usor in umbra. Sextilul Soarelui cu neptun este semn de inspiratie, magie, cunoastere si intuitie. Vibratia acestui aspect ii face pe oameni sensibili la alte energii subtile in care informatiile astrale par a fi pe un plan inferior. Relatia dintre un Soare in Sagetator si un Neptun in Varsator este una inedita ce va impune risipire in idealuri iluzorii, fantasmagorice, irealizabile care cer dreptate cand ar trebui sa ceara, echilibru sau liniste exterioara cand ar trebui ca mintea sa intre intr-un post de ganduri. Terapeutii numesc aceasta relatie defazare, in care antagonismul se construieste din interactiunea decalata in timp, iar modul de raspuns va duce in mod inevitabil la dizarmonie.
De partea cealalta careul lui Pluton cu Junon este taios, usturator si confera singuratate si discriminare. Sunt atacati, chiar in public, cei care pot fi lideri, care promit noi asoceri sau care s-au implicat pentru ridicarea sau coborarea unor personane publice, deci au interveni in mersul lucrurilor. Conflictul intre noutatea frageta a lui Junon in Berbec, irationala, instinctuala si dispusa sa ia de bun tot ce seamana la prima vedere cu adevarul, tulbura un adversar rasat cum este Pluton care se vede bulversat ca nu are un interlocutor pe masura sa. Isi vede jignita inteligenta, abilitatile, priceperea, puterea de exercitarea a unui drept, charisma. Toate acestea par sa se petreaca in spatele unor concepte ideologice stranii. Oamenii se mint in fata, se santajeaza si se lasa santajati, dar asta nu-i deranjeaza catusi de putin pentru ca exista o durere comuna pe care nu o pot inlatura.
Intregul context se construieste pe ultimele grade ale ciclul Soare-Luna, in acest moment de sinteaza a trasaturilor acumulate din 16 noiembrie de cand cele doua luminarii s-au apropiat ultima data. Acesta este momentul in care se incheie o etapa, o perioada complicata, acum se finalizeaza proiectul unei case, demersul social de obtinerea unui teren, a unei functie, al unui statut, a intelegerii sau clementei si inceputul altuia, ce aduce noi lideri, de aceasta data unii tineri in fruntea unui grup, in fruntea firmei, a orasului, regiunii sau chiar in aparatul ce conduce tara.
Unii asteapta 2010 pentru a vedea unde duc alegerile pe care le-am facut in 2009, dar nu este nevoie de privim asa de departe. Incepand cu aceasta zi vom intelege sau ni se va spune unde duc acestea, cine se va implica cel mai mult in a solutiona si cum se vor dezlipi doua rele, una de cealalta, pantru a se inmulti separat si a face alte doua centre de putere, la fel de rele pe cat de puternic era acela pe care l-au format impreuna.
Prin urmare, contextul social al derularii evenimentelor este unul trist si complicat. Oamenii de rand vor fi “protejati” de aceste informatii de culise, vor fi tinuti departe de ele, dar prin implicarea lui Venus din casa VIII a temei Lunii noi din aceasta zi, ce ridica un trigon cu Marte din V, implicat in celebrele opozitii cu avangarda si libertatea gandirii (planetele din Varsator), o transforma pe aceasta (Venus) in planeta mediatoare acestor impulsuri animalice. Nu femeia va fi cea care va iesi la rampa si nu ea va declara ceea ce este important, dar in urmatorul ciclu lunar femeile vor face istoria pe care o vor scrie barbatii. Rolul femeilor va fi unul special, puternic, de necontestat si in mare parte unul bun. Vom vedea insa si femei puternice care vor cadea de la tribuna, adica acelea care au primit o povara prea mare, ne vom aminti de acele femei care si-au asumat roluri prea indraznete si nu au dispus de protectie, dar in cele mai multe dintre situatii femeia va fi ghid, consilier, medic, terapeut, profesor.
Cele doua centre de putere care se construiesc azi pe cer, pe de o parte, prin conjunctia Lunii cu Soarele din Sagetator si cea de acum celebra a planetelor din Varsator, pe de alta parte, vor imparti societatea in doua sectoare, asa cum am fost obisnuiti din septembrie incoace. Daca am gresit in septembrie acum observam ca efortul din ultimele luni ne-au fost rasplatite si ca primi o distinctie, timp liber, marire de salariu, incredere, vorbe bune sau oportunitati, iar daca am fost antrenati in conflicte pe ideea de supravietuire, razbunare sau rautate, vibratiile astrale ale Sagetatorului, sublimate acum din cele ale Fecioare, aduce uitare.
Azi uitarea este cat se poate de stranie. Unii se vor bucura pentru ca uita, altora li se stinge durerea si pot privi cu mai multa speranta in viitor. Bucuriile viitorul sunt insa luminate de un bec, nu de Soare, iar imaginile ce se intrezaresc sunt efecte cinematografice ale unor minti pricepute in a regiza si a construi impresii sau stari.
Cei care lucreaza cu energia vad azi in viitor, simt timpurile ce va sa vina, iar cei care pot intelege adevarul si nu au nevoie sa-l distorsioneze pentru a se proteja de durere, vor avea o zi trista, melancolica. Iubiti-i pe cei ce gusta azi din tristetea viziunii. Ei sunt cei care uda cu lacrimile lor arborele vietii ars de focul rautatii si al ignorantei.

Joi, 17 decembrie
La putin timp de la miezul noptii Luna trece in exil, aducand sentimentul neimplinirii aproape de motivele cunoasterii pe care ni le oferea ziua de ieri. Conjunctia Lunii cu Pluton din timpul noptii poate fi semn de frica, emotie, cosmar si ni se va parea ca o continuare a presentimentelor pe care l-am avut in zilele anterioare.
17 decembrie isi pierde insa din grandoarea zilei anterioare Ea va indrepta atentia spre interior, spre bucurii personale, nevoi personale, consum pentru treburi casnice, nevoi medicale, alimentare sau spirituale abordate intr-un context in care solutia sa faca referire doar la acest sector al vietii.
Se poate depasi astfel o limita, cea a barierelor impuse de moralitate, de neimplinire, de singuratate si, prin asta, relatiile interumane vor fi orientate spre combaterea stresului, singuratatii, tensiunilor nervoase si…nu numai!
Dupa ce vom fi convinsi ca “frica pazeste bostanaria”(conform proverbului), destinul isi va permite sa ne faca o gluma teribila. Fie ca primim din senin un telefon, o invitatie ce ne va schimba planul facut sau ca semnalul care depaseste barierea satuniana a emotiilor (Luna in Capricorn) va veni din subtil, eliberand o energie ce nu a putut fi manifestat din cauza fricii sau indoielii, a doua parte a zilei va fi incarcata de succes si libertate.
Deplasarile se vor usura de greutate pe parcursul derularii, dar si de tensiunea care le bloca, aducand, in prima instanta, multumire, liniste si apoi explozie de bucurie si exuberanta.
Pericolul acestei explozii ar fi acela de a rani din neatentie sentimentele unui apropiat, de a rani la propriu pe cineva intr-un salt al bucuriei cu mainile pana in tavan sau de a nu raspunde cuiva pe masura semnalului. Relatia lui Marte cu Venus pe semne de foc aduce flacari pana in cer si posibilitatea de a distruge sansa vietii cu un moment aprig de neatentie.
Prin urmare, 17 decembrie, desi are un inceput complicat de integrat si dificil de separat de ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, devine o zi a ovatiilor. Bucuriile pot fi scurte, dar intense, insa indiferent cum sunt ele prezentate, ceea ce ne vor aduce in suflet va fi valoros si trainic. Unii nu vor putea sustine entuziasmul acestei zile, pentru ca nu stiu de unde sa-si extraga vitalitatea necesara, dar si pentru ei ziua va fi inedita prin bunatatea si generozitatea situatiilor pe care destinul ni le scoate in cale.
Pentru vibratiile sale astrale, 17 decembrie poate fi numita o zi de sarbatoare, o zi ce ne particularizeaza la nivel de individ sau de viata privata bucurii pe care nu ne-am permis sa le experimentam in grup. Asocierile, intalnirile, cu Junon din casa XII de pe tema Lunii noi, vor sublima gandurile si simtirile in emotii mistice, care pot atrage din subtil senzatii diafane, liniste, incredere sau entuziasm menite sa scoata fiinta de pe linia moarta.
Este suficient doar un gand pentru ca totul sa se aprinda si, trebuie sa fim constienti de asta, la fel de repede poate sa si dispara. Relatia Leu-Sagetator are o alta stabilitatea. Ea nu se bazeaza pe consum cum este relatia Berbec-Sagetator, ci pe permanentizare. Avem pe tema Junon in Berbec si de aici caracterul efemer, declansator al relatiilor, ce vor interveni in ecuatia generala a timpurilor ca o floare aruncata pe fereastra de un necunoscut care ii aduce aminte tinerei domnisoara, aflata in suferinta parasiri de fost iubit, ca exista dragoste din nou, ca dragoste va exista in permanenta atat timp cat cauti si inima iti bate in piept.
Dragoste subtila aduce, prin dinamizarea focurilor, accesul la lumile subtile. Cei care sunt familiarizati cu aceste procedee stiu ca focul este instrumentul cu care se calatoreste in lumile subtile si o poarta de acces spre inima universului.

Vineri, 18 decembrie
A doua zi de Capricorn aduce incheierea ciclului draconitic, ce incepe si se finalizeaza cu fiecare trecere a Lunii peste Capul Dragonului. Dar 18 decembrie nu aduce doar o conjunctia Luna-NN, ci si una Luna-Mercur. Spre seara, in primele minute din noul ciclu draconitic, Luna va face un sextil cu Uranus incercand sa aseze lucrurile si sa tempereze furtunile.
Prea mult entuziasm din ceea ce a fost ziua de ieri nu vom mai aduce cu noi in aceasta zi. Ne vom vedea in postura de a fi critici, reci, calculati, aplecati mai mult asupra propriilor planuri, preocupari fata de ceea ce ne poate aduce succes si implinire. Aspectul cald, fierbinde dintre Venus si Marte devine acum arzator si da, din nou, semne de defazare.
18 decembrie devine prin aceste aspecte o zi a contrariilor, a negatiilor a schimbarii directiilor, declaratiilor, hotararilor ceea ce poate aduce o indepartare nu numai de preocuparile sau modul de manifestare impus in ziua anterioara, ci si fata de oamenii care au contribuit la veselia, echilibrul, bucuria sau seninatatea lui 17 decembrie.
Dihotomia acestor trasaturi nu va putea fi observata in aspectul ei activ, ci doar ca prezenta. Astfel, vom observa ca ne ies in cale oameni de care nu avem nevoie, suntem obligati sa facem ceea ce nu ne place, ceea ce ne risipeste timpul, ceea ce ne duce spre pierdere financiara sau afectiva.
In realitate lucrurile nu stau chiar asa. Trecerea Lunii peste Nodul sau incheie micul ciclu al destinului si, luand in considerare complexul de factori impusi de gradul 22 Capricorn, ascendentul la 22 grade Leu, Uranus pe gradul 22 Pesti si Chiron pe gradul 22 Varsator, intelegem ca aceasta relatie ampla intre vibratiile cosmice este semn de succes prin indrazneala, curaj, autoexprimare. Combinarea acestor energii magice si sublimarea lor va duce in mod indubitabil fie spre putere de impunere a ceea ce exista deja, fie spre oportunitati.
Prin urmare, ziua de vineri este una cu totul speciala prin implicatiile si amploarea vibratilor pe care le mobilizeaza. Evenimentele se deruleaza ca dupa mecanismul unui ceasornicar si, din cand in cand, suna anuntand un castigator sau un invingator. Cei mai multi dintre noi vor fi in afara observatiei directe, nu vor sti in ce consta acest mecanism si nici nu vor reusi sa-l controleze, dar tocmai acesti oameni aflati la periferia evenimentelor indicate de aspecte trebuie sa stie ca, prin vointa (Marte pe ascendentul temei indicate) si intentia de a impune o anumita finalitate, se poate descoperi care este de fapt esenta destinului pe care il detinem, ce trebuie sa facem in locul in care suntem, in aceasta viata, cu prieteni, dusmani, familie ori colegii de serviciu. Acest proces de cunoastere magica este pentru samani o cale de evolutie si el implica abordarea limitelor pentru a le integra in segmentul factorilor cunoscuti si accesibili, dar asta un inseamna ca este si simplu. Unii il vor precepe ca pe un moment de iluminare, altii ca pe unul de deschidere speciala, dar nu este nici iluminare si nici deschidere spre energiile subtile, ci o descoperire a acestora.
Azi se poate proba profunzimea, rabdare si intelegerea si pot fi drastic sanctionate optuzitatea mentala, lipsa de flexibilitate afectiva in ansamblu sau in particular, in functie de directia spre care am indreptat-o in zilele anterioare.
Nu va fi o zi de iluminare, dar in mod sigur va fi o zi de gratie pentru ca ecoul predestinarii, a misiunii pe care ne-am propus-o inainte de a veni in aceasta lume se desprinde din mecanismul astral al gradului 22 si ne striga devenirea. Unii vor dori sa o indeplineasca, asta chiar in ciclul care incepe, altii se vor dezice de ea prelungindu-si suferinta, cautarile, indoielile, neputinta sau incertitudinea.

Sambata, 19 decembrie
Trecerea Lunii in Varsator aduce un nou liant, o noua legatura subtila. Valorile, care in zilele de Capricorn au fost centrare pe eficienta, supunere, dominare, control, acum vin din nou spre noi libertati lasate pana acum in urma.
Ziua ne va tenta cu noi libertati de expresie, de gandire, de simtire, cu noi deschideri in demersurile sociale, poate chiar in solutionare problemelor pe care zilele anterioare ni le-au provocat prin exuberanta sau tristete.
Implicarea Varsatorului acum la intrarea Lunii pe acest sector aduce in centrul atentiei intamplari de saptamana trecuta. Unele dintre acestea sunt neplacute, altele sunt amintiri simple si intelepte, toate au menirea, insa, de a centra intelegerea pe fapte esentiale. Invatam ceva din ceea ce ni s-a intamplat prin simplul fapt ca ne amintim si ca avem puterea sa face comparatii.
Fiind o zi a intelepciunii daruite, a reveniri la mintea cea de pe urma, a identificarii greselilor pe care le-am abordat o parte in aceasta saptamana, prin bucurii sau tristeti, o alta in saptamana anterioara prin libertati intelese gresit, nu trebuie sa cadem in greseala de a considera ca totul va fi bine si ca tot ceea ce este corect, ascendent si benefic ni se cuvine. Venus din Sagetator, pe celebrul grad 22, se alatura mesajului zilei anterioare ridicand problemele personale, cele de conceptie, de gandire, moralitate, evaluare corecta a unei situatii, spirit justitiar sau de a prezenta o solutie unei persoane aflate in suferinta, la un alt nivel.
Aflata acum in relatie de prietenie cu Chiron, Venus ne-o va infatisa pe Maria Magdalena, cea care devine o adepta a trancendentei dupa ce a fost salvata de la moarte de cel care a invins moartea prin puritatea, dragoste si credinta. Mesajul sublimarii naturii inferioare prin abstinenta vine sa ofere astazi judecati pripite, aprecieri eronate facute la adresa libertatilor din zilele anterioare si un anume aer de superioritate. Cei care se considera pretiosi, alesi, valorosi doar pentru ca au pe buze numele Domnului sau ca le calca pe urme celor care si-au dedicat viata unui atat de minunat ideal, gresesc. Uitarea egoului, a naturii inferioare, aruncarea acestei limitari materiale in cusca leilor pentru a fi purificata prin curaj si nazuinta sunt elementele care trebuie abordate azi si pus alaturi de sacrificiu, moralitate, cunoastere, daruire, credinta.
Evenimentele sociale pe care Venus si Chiron le pot infaptui azi sunt ciudate si pot parea drept ghinioane majore, esecuri lamentabile, dar, in realitate, sunt interventii in forta a destinului care ne apara de ceea ce ar putea fi mai rau sau mai distrugator.
Prin urmare, 19 decembrie ne aduce o palma a destinului. Unii nu vor resimti in niciun fel adierea acestei vibratii si nici nu vor dori sa ia in seama esecurile care le ies in cale, dar ele sunt importante pentru ca detin o alta etapa a vibratiei lui 22, a destinului magic al invingatorului. Multi vorbesc despre noroc si in cele mai multe din cazuri acestia spun ca nu se pot baza pe el. Norocul iti vine din dragoste fata de viata, din bucuria de a nu pretinde, de a constientiza nevoia si de a intelege solutia care iti vine din anturaj. Pulsul universului este cel care te tine aproape de succes, progres insa nu si cand constiinta intra intr-un proces de degradare. Norocul este o hrana si tocmai de aceea trebuie explorat. Trebuie sa-l chemam in viata noastra, sa-l invocam, sa-l rugam sa ne invete limba sa si sa ne bucuram de ceea ce ne-a oferit si poate nu am vazut. Palma destinului de azi este un noroc, norocul de a fi supravegheat de destin, de forta magica a universului care nu distruge in desfasurarea sa, ci transforma gandirea.
Atunci cand vantul sufla mai tare decat suntem obisnuiti, ne izbeste de ramuri, pereti sau ne arunca la pamant. Ar fi o prostie ca acest gest de mangaiere a naturii sa ne provoace aversiune sau teama.
Norocul este o hrana a vietii. Sa-i dam azi nume norocului, sa ne imprietenim cu el. Este important sa stim ce are in dasaga sa pentru noi. Este important sa stim asta pentru a intelege ce putem sa-i cerem.

Duminica, 20 decembrie
Ultima zi a saptamanii este o mare zi. Ieri destinul s-a preschimbat intr-un cersetor pentru a ne incerca puterea, maturitatea, rabdarea si bunatatea, iar azi el se ocupa de alte lucruri, mai apropiate de natura sa abstracta. Spre exemplu azi, Marte intra in mers retrograd si visul increderii, a succesului a puterii de a impune celorlalti rezultatul gandirii intra intr-un usor declin.
Retrogradarea lui Marte in Leu ne va rani tuturor sentimentele, ne va tulbura sarbatorile cu neimpliniri reale sau inchipuite si ne va face sa ne vindem ieftin de disperarea ca fericirea, bucuriile pe care le-am tot asteptat s-au dus.
Ultima zi a saptamanii este zi de cearta cu sine, de suparare pe greseli, pe esecurile vietii. Gandurile, insa, nu au prea mare perspectiva si nu se poate impune nici o selectie a lor, dar se poate citi in ele ceeea ce nu s-a putu citi ieri in interventia sintetica a destinului: frica. 20 decembrie este o zi de frica, o zi in care se acutizeaza bolile fricii, fobiile, iar lipsa de incredere in oameni in faptele lor, in ecoul pe care il au ideile lansate in social aduce refuzul prietenilor, a binelui venit pe filierea unor sustinatori, intoarcerea impotriva celui care a sustinut sau a stat pavaza in calea unui val negativ.
Nu intamplator Saturn se opune lui Junon si deloc intamplator, din aceeasi postura impusa de gradul 22 Sagetator, Venus ridica un careu cu Uranus facandu-i pe oameni sa-si retraga cuvintele, sprijinul, sustinerea, gandurile bune, ajutorul sau atentei de pe ceea ce a dus la crestere si dezvoltare.
Atractia spre magie va fi foarte mare si irealul, iluzoriu, ocultismul, scamatoriile, minciuna sau elucubratiile verbale care sucesc gandirea si o exileaza intr-o zona inaccesibila bunului simt, aduc zilei inceputul unor erori de judecata cu efecte grave asupra destinului.
Unii care au ramas de zilele trecute cu aerul de intelept prins in par sau la palarie vor spune “Asa e viata: cu o mana iti da, cu alta iti ia!”. Ei, daca pana acum destinul ne-a dat, oferindu-ne nu doar situatii de a ne dovedi gandire, maturitatea sau puritatea, dar ne-a si ajutat indicandu-ne ceea ce este esential in viata, acum ne ia pentru a nu deveni dependenti de bine si a nu ne hrani cu nemultumirea de… bine!
Altii care nu s-au amagit prea tare cu ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, vor percepe ziua de duminica drept o zi dificila, ca un dus rece, ca o trecere la un al nivel, unul inferior, ca o revenire la durerile de altadata.
Nici intr-un caz si nici in celalalt tentatiile acestei zile nu vor oferi adevarul. Azi trebuie sa ne ascundem din calea oamenilor, animalelor, apei, vantului sau pur si simplu din calea acelor elemente care prin miscarea lor haotica ne-ar putea afecta deplasarea. Conjunctia Lunii cu Lilith este de rau august si plasarea ei pe casa IX a temei intrarii lui Marte in mers retrograd ne va sugera ca norocul ne-a parasit, ca in ceea ce facem sustinerea de vine din alta parte si ca Dumnezeu ori este o inchipuirea unei minti bolnave si apoi rafinata pentru a fi strecurata in educatie, ori un ideal irealizabil. Indiferent ce motiv am avea credinta este zdruncinata de fapte concrete, seriozitatea, studiul puritatea, aplecarea asupra suferintei celorlati va lua o forma negativa de revolta impotriva binelui.
Prin urmare, ultima zi saptamani va fi o mare nebuloasa. Multi se vor grabi sa anunte raul, fara sa stie ce forma are binele, fara sa stie daca el poate fi atins sau nu.Indiferent sub ce forma vom fi avertizati din subtil vom intampina totul cu negatie si ne vom sustine convingerile cu abnegatie. Retrogradarea lui Marte va solutiona insa complicatii surventi prin cuvant, declaratii, minciuna sau cele ce tin de valorile financiare. Ceva se va vinde si nu oricum si pe un pret de nimic. Aceasta perioada este ultimul tren si va tine pana la inceputul lui martie cand Marte va reveni la mersul direct. Fiind o planeta inviduala, Marte aduce complicatii pe dorinte personale, dificultati in a le finaliza, dar si sacrificii majore pentru satisfacerea nevoilor fizice de trai. Apelul la minciuna sau la metode de disimulare va fi privit ca ultima solutie. Cat timp Marte va fi retrograd ochii nostri se vor opri pe forma. Nu vom putea sa vedem esenta si nici miscarile de culise care vor manipula opinia publica sau directia spre care se indreapta valul schimbarilor.
Cei care lucreaza cu energia vor avea mari complicatii in aceasta zi. Fuziunile false, lipsa puterii de concentrare, energia densa, lenea, egoismul, tentatiile de care s-au tinut in ultima vreme le cam dau de furca.
Este insa o zi buna pentru a ne face o lista cu ceea ce am lasat nerezolvat. Putem trece la inceput persoane fata de care am gresit si sa ne propunem ca in tot acest interval de retrogradre a lui Marte sa le cerem iertare in gand macar o data pe zi.

8 thoughts on “14 – 20 decembrie 2009

 1. dana spune:

  Buna seara. Iertare de indrazneala insa vin cu rugamintea de a arunca un ochi peste harta fiului meu. este nascut la 15 aprilie 1985, intr-o zi de luni, la aprox. ora 9,20.(timisoara) de ce va rog asta? pentru ca de citiva ani acuza dureri la genunchi. dupa multe investigatii medicii ii dau tot felul de solutii. ultima ar fi sa isi opereze ambii genunchi. marti vom merge la inca un medic in oradea. Eu insa simt ca nu e loc de operatie si ca de fapt e altceva. cauza e in alta parte. gindul asta nu-mi da pace. pe de alta parte, nici nu vreau sa intervin in lectia lui. nu stiu cum sa fac. daca aveti vreme. astept un cuvint de la dvs. multumesc.

 2. Durerea de genunchi este un varf al unui iceberg. Programul in care nu doresti sa intervii este unul dureros, emotional. Tema natala ne indica o sensibilitate complicata de disputa dintre a face si a nu face, a indrazni si a i se interzice. Este un om sensibil, dezarmant de sincer si misterios.
  Genunchiul ascunde sentimentul de siguranta. El face legatura intre coapsa – dreptate, moralitate – si gamba – independenta, universalitate. Cauza nu poate fi genetica. Nu a mostenit o afectiune care sa-i fie localizata la acest nivel, dar a mostenit de la tine neputinta de a infrunta cu indiferenta sau detasare socurile care ii vin din social. Pe dinafara pare un baiat care poate face orice, puternic, pe care te poti baza, care poate trece prin usi, dar pentru a-si intretine aceasta atitudine se consuma foarte mult.
  Am ridicat o tema orara pentru tine si iti recomand sa mergi pe filiera medicinii alopate. Ceea ce este acum alternativ il sperie.
  Trebuie tinut din scurt orice simptom. Nu accepta experimente. Sa ai incredere in medicul care a mai trata asa ceva. Nu risca nimic, are Saturn retrograd in tema pe casa VI peste NS si este semn de karma negativa ce se arde prin serviciu, efort, munca pana la epuizare, afectiuni, boli ce se complica din nimic sau rare.
  Cauza ii vine din copilarie, dar acum, in acest stadiu, trebuie sa te ocupi de efect. Are nevoie de consiliere psihologica, de reechilibrare. Isi pierde incredere in oameni, simte ca toti il parasesc asa cum s-a intamplat odata, in copilarie.
  Nu stiu care este rolul tau in tot acest proces. Fii alaturi de el, sustine-l, incurajeaza-l, arata-i incredere si detasarea de complicatii… sunt convins ca toate acestea le faci deja.

 3. dana spune:

  Multumesc.

 4. mariana spune:

  Buna dimineata
  Cred ca au trecut vreo 2-3 ani de cand am schimbat cateva cuvinte.Binenteles ca am ramas cu multe intrebari si cu siguranta exista un motiv ,chiar nestiut mie, pentru care va vorbesc la ora asta matinala.Domnule Coser, va rog frumos. Atunci ati exprimat niste idei care m-au determinat sa cred ca ceva din personalitatea mea va repugna.Si atunci , probabil ca si altora . Mi-e imposibil sa inteleg ce ati simtit vazandu-mi harta natala, dar mie cuvintele d-voastra ,intr-adevar, mai degraba intuite decat rostite,mi-au scrijelit creierul. Eu asta va rog . Trebuie sa scap de acest sentiment, de aceasta analiza continua a faptelor mele, de aceasta autodemonstrare ca nu sunt doar partea animalica a sagetatorului(ascendent).Multumesc in fiecare dimineata lui Dumnezeu pentru binele ce n-il da , copilului meu , sotului meu , mie, si il rog sa ne ajute mereu ;incerc sa ma asez pe aceeasi linie cu colegii mei de serviciu chiar daca de cele mai multe ori fac compromisuri cu mine insami si nu-mi gasesc locul…merg la pescuit , citesc , fac (pasional) politica cu sotul meu , am studii superioare si-mi place cel mai mult sa simt zorii zilei. Oare ce fata ascunsa voi fi avand ? Care e partea hidoasa a firii mele pe care trebuie sa o cizelez?

 5. Flacara violet este un instrument de cunoastere asupra carei planeaza un mare mister. Nu se stie cat de accesibila este aceasta energie pentru fiintele din aceasta lume, nici cat de eficienta este invocarea ei pentru cel neinitiat, insa se stie ca in formele sale cele mai apropiate de intelegerea umana ea sublimeaza natura inferioara si confera protectie in fata fortelor malefice prin natura lor sau pervertite printr-o dizarmonie de moment. Ziua de joi nu este ziua flacarii violet, pentru ca aceasta energie este independenta de succesiunea zilelor si noptilor, iar viitorul presedinte nu este nici pe departe un vas al acestei sublime energii. Asa ca obsesia, teama sau batjocura la adresa acestei valoare invataturi puse, acum, pe seama unei interventii in politica, prin implicarea a doua personaje ce se deosebesc prin cateva valori personale, nu ale celor de grup, nu poate fi decat ingrata, abjecta si trebuie sanctionata cel putin prin dezicere sau lamurire.

 6. Lore spune:

  Buna ziua, am si eu o mare rugaminte sunt nascuta pe data de 04.10.1982 ( TR Severin) aproximativ la ora 17.
  Imi puteti spune si mie cate ceva despre harta mea natala sau astrograma ca sunt tare nefericita din toate punctele de vedere: profesional, financiar, sentimental.
  va multumesc!

 7. Billsag spune:

  Stim cu totii Gheorghita, ce metode folosesc personajele din politica pentru a ajunge(mentine la putere), sunt mijloace omenesti, pamantene, dar si metode persuasive, de multe ori puterea cuvantului prin mesajele pe care le transmit oamenilor.Invocand flacara violet, omul vrea sa spuna ca si el este un initiat…dar despre asta vrea sa „vovroveasca” altadata, prin asta vrand sa spuna ca stie el mai multe, dar sa si ascunda in acest fel propria incompetenta.
  Felicitari pentru predictia pe care ai facut-o acum doi ani si ceva(daca nu ma insel), prin studierea temei natale a personajului care a recastigat alegerile.Asta da ezoterism!Dar ei,cei care ne „conduc” se cred mult prea destepti.Pacat insa de acest popor, ce cuvant mare!,ca este condus de asemenea lepre!

 8. Multumesc!
  Pentru cine nu stie, te referi la acest articol postat pe site din 2005:
  http://www.coser.ro/sitevechi/articole/1-basescu.htm

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.