7- 13 decembrie 2009

Luni, 7 decembrie
Aflata in Leu si in relatie de prietenia cu Soarele, Luna se va vedea azi singura si va avea de infruntat situatii neplacute, complicate de dizarmoniile ce s-au derulat de-a lungul intregii saptamani trecute.
7 decembrie nu este deloc o zi obisnuita. Ea aduce o conjunctie Mercur-Pluton si, prin asta, o confruntare intre gand si instinct, intre intentie personala si vointa divina, intre mesajul personale si cel public. La putin timp dupa ce Luna va intra in Fecioara, aproape de miezul noptii, Jupiter va împlini la grad perfect conjunctia cu Chiron pe Varsator, iar Venus sextilul cu Lilith din acelasi semn.
Luand in consideratie opozitiile pe care Luna le face cu planetele din Varsator, conjunctia pe care Jupiter si Chiron o împlinesc pe acest semn, dar si sextilul pe care Luna negra din Varsator îl face cu Venus, trebuie sa luam în consideratie ca 7 decembrie va fi dominata de trasaturile zodiei Varsator si, implicit, de Uranus, ca guvernator al acesteia.
Opozitia pe care Luna o face cu cele trei planete din Varsator, pe axa afectivitatii, amplifica opozitia lui Marte cu acelasi grup de planete si aduce o mai mare greutate gandului atunci cand este pun în balanta cu sentimentul. Atractia puternia spre libertati îngradite va lasa azi urme adanci. Aceste urme pot fi, pentru ca Marte este implicat în aceasta opozitie de mult timp, si urmari ale unor greseli savarsite în ultima perioada. Nu ne grabim cu concluziile daca aduce în discutie persoane care s-au nascut în aceste semne (Leu, Varsator, Capricorn, Sagetator), ce au dus povara complicatiilor sociale în ultimele 4-5 saptamani.
In sfera personala aceste confruntari astrale vin sa aduca duplicitate. Sunt descoperite secrete, ascunse in ultima luna, intentii mai putin corecte ce pun la grea incercare stabilitatea cuplului si viitorul acestuia. Daca în ceea ce privesc relatiile cuvantul descoperit, vorba dreptatii ce demasca minciuna, rupe legaturi considerate trainice, sinceritatea ce vine sa clarifice neîntelegeri din ultima vreme va aduce, prin Mercur din Capricorn, stabilitate si perspectiva. Atunci cand linistea va cuprinde atmosfera caminului, vom observa ca personajul principal, ce participa implicat în aceasta, face apel la moralitate, traditie, sfaturi pe care o pesoana de o varsta înaintata i le-a oferit sau la ceea ce a fost în trecut intimitate pentru cei implicati. Se pun în balanta sentimente, se face apel la experiente similare si legaturile ori se rup ori se întaresc. Momentul decisiv se va consuma in dupa amiaza acestei zile si va lasa, prin evenimentele pe care le va produce, un tatuaj într-o zona extrem de personala, ascunsa in spatele încrederii si a zambetelor false.
În sfera sociala, cele doua conjunctii ne construiesc din nou doua tabere. Se poate întampla ca destinul sa ne trimita urgent intr-un dintre ele sau sa le lase în postura de spectator pentru a urmari scena unei confruntari ce se desfasoara cu putina întarziere. Întarzierea pe care o aduc aceste planete in sfera sociala tine de implicarea din umbra a doua planete ce au agresat acest plan tot anul 2009: Uranus si Saturn.
Dimensiunea sociala a acestei zile va fi, de asemenea, prin implicarea acestor doua planete, împartita în doua directii: deschiderea de noi trasee si continuarea confruntarii predispusa de saptamana anterioara.
1. Deschiderea de noi trasee.
Uranus este implicat în aspect prin apelul subtil pe care planetele din Varsator îl fac spre acesta. Asa s-a întamplat ori de cate ori, din 2003 încoace, s-a produs un marcaj pe acest semn. Asadar, experienta acestui astru, în a consilia dincolo de conflictul impus de dizarmonia varsatorului, este solida. Implicarea lui Uranus in aspect se face prin sextilul sau cu Capul Dragonului, ce aduce solutii rationale si mobilizarea acelor valori care au durabilitate si care nu se risipesc atunci cand sunt raportate la un context macro. Marile deschideri, universalitatea, oportunitatile abandonate pana acum vor constitui intrumentele cu care Uranus deja lucreaza chiar începand de saptamana ce tocmai s-a încheiat. Totusi, oricat de multa experienta poate avea o persoana ce mobilizeaza aceste vibratii astrale, fara ajutorul lui Junon, abia intrata în Berbec nu va reusi sa fie “Deschizator de drumuri”. Deci noutatea si confortul nascute din confruntari vor aduce noi directii si noi asociati, dar si sanse noi de a modifica un traseu gresit.
2. Continuarea confruntarilor
Junon se simte însa mai apropiata lui Marte decat lui Uranus, tocmai de aceea orice asociere, orice tinta sau demers în care se va implica va dura putin si va consuma putinele rezerve care au mai ramas de saptamana trecuta. Ideile noi vor porni de la o situatie de fapt, un concreta, exprimata punctual, iar aceasta situatie nu este alta decat cea a saptamanii anterioare. Marte din Leu, aflat intr-o relatie conflictuala cu planetele din Varsator, in raport cu Junon din Berbec îsi va exprima puterea în mod revendicativ. Va cere dreptate si o va face bazandu-se pe noile asocieri, pe noile valori nascute din acestea. Pentru ca Marte a trecut de jumatatea zodiei pe care o tranziteaza, perceptia vibratiei sale va fi aceea ca orice demers sau fapta în care ne implicam va avea o finalitate în scurt timp. Stiind ca retrogradarea planetei va începe chiar din aceasta luna (20 decembrie) este de la sine înteles ca nimic din ceea ce se începe acum, indiferent care ar fi motivul, nu se poate încheia în 2009, ci în a doua jumatate a lui 2010, cand Marte va trece in Fecioara. Atunci solutiile vor fi acelea ce nu au putut fi aplicate in vara lui 2008, cand Marte a trecut prea repede prin Leu.

Aceste doua directii vor actiona concomitent. Actiunile si demersurile pe care le vor patrona vor fi active, indiferent ca aduc liniste si intelegere in camin, intoarcerea fiului risipitor în sanul familiei, promovarea restantelor sau lovituri sub centura aplicate celor slabiti de efort sau slabi prin natura lor pe care vointa îi implica într-un joc social negativ.
Prin urmare, prima zi a saptamanii aduce fapte mari. Acestea, indiferent de tabara care le produce vor avea o mare intensitate, dar nu vor avea durabilitate. In ambele cazuri se va pune accentul pe elementul noutate, pe vibratia lui Junon in Berbec, ce va conduce totul spre confruntare, distrugerea unei constructii subrede si construirea alteia, in mare graba, cu o alta echipa. Povara pe care o duce zodia Varsator în aceasta saptamana este una foarte mare, dar una pe masura puterii si fortei uraniei care poate schimba totul fara reguli, mijloace sau metoda, pur si simplu la inspiratie.
Cu totii avem însa intr-o anumita postura aceasta zodie in tema natala si tocmai de aceea rolul inspiratiei va deveni important pentru fiecare dintre noi. Daca Varsatorul va ocupa in tema natala case cu valente emotionale, natura inspiratiei îi va îndrepta spre viata intima, familie, prieteni sau spre a trai si cauta echilibrul în izolare. Daca Varsatorul va ocupa in tema natala case active, dinamice, va scoate la lumina declaratii inspirate, fapte cu caracter social ce vor deveni solutii miraculoase în aceste timpuri încercate.
Toate aceste vibratii astrale, indiferent ca sunt conjunctii sau sextile, ca pornesc din Leu sau din Capricorn se vor indrepta spre Varsator si vor cere acestuia sa elibereze solutia pe care o are.
Azi ne va veni o idee si aceasta idee sau ceea ce facem cu ea pana pe 20 decembrie, cand Marte va intra în mers retrograd, va constitui solutia miraculoasa, secretul succesului ce va actiona in primele sase luni ale lui 2010.

Marti, 8 decembrie
Mercur se va departa încet, încet de Pluton lasand impresia ca o asa mobilizare interioara, o atat de multa rascolire, aglomerare de stari si intentii nu vom mai avea. Chiar pe 26 decembrie intra si în mers retrograd, Mercur nu va mai trece peste Pluton decat peste un an de zile. In timp ce Mercur, separandu-se de Pluton, impune unor repaus, altora o rememorare a zilei de ieri, continandu-i trasaturile sale si impunandu-i o alta directie, Luna, abia intrata în Fecioara, va face pe rand trigoane cu cele doua planete.
Multi dintre cei care cunosc definitiile astrologice s-au întrebat in 7 decembrie de ce conjunctia Mercur-Pluton (inteligenta, istetine, agerime, profunzime, surprindere, cadere), din 7 decembrie, au impus zilei doar abilitatea de a lega doua directii: noutatea si conflictul. Rolul de mesager pe care Luna îl are acum, realizand succesiv trigoanele cu cele doua, ne va indica foarte precis care sunt trasaturile ce au aparut din combinatia celor doua tipuri de energii.
Tot azi vom întelege de ce Saturn, ieri, a împartit trasaturile în doua si nu s-a putut merge doar pe elementul novator impus de Uranus. Cu putin timp inainte de rasaritul soarelui, Mercur va împlini la grad perfect cuadratura cu Saturn si, la doar cateva ore distanta, Luna va implini acelasi aspect cu Venus.
Nu ne va ajuta prea mult sa întelegem acum care au fost greselile zilei anterioare, pentru ca multe dintre acestea nu se vor mai repeta. Cu toate acestea 8 decembrie poate fi o zi încarcata de regret. Pentru unii regretul se va îndrepta asupra evenimentelor din ultima perioada, pentru altii acesta poate merge mai departe legand zilele trecute de planurile de viitor si impunand o perspectiva negativa pe urmatoarele sase luni.
Saturn va triumfa din nou. El ne va aminti azi ca nimeni nu este mai presus de karma si ca acela care va vrea sa treaca de ea va trebui, întai, sa-l înfrunte.
Confruntarile personale ale acestei zile ating sfera educatiei, meseriei, abilitatii, talentului, deschideri, a sintezei, adica a modalitatii prin care se va face un rezumat al ultimelor trei luni sau asupra analizei realizata asupra aceleiasi perioade. Noutatea nu va reusi sa iasa la lumina. Ne va fi clar, însa, ca nici profunzimea si nici puterea nu sunt elemente ce ar trebui implicate acum în viata personala. Mobilitatea, pe care o simtim cu atat mai puternica cu cat Mercur se departeaza mai mult de Pluton, ne va încanta.
Prin urmare, 8 decembrie aduce la lumina un semn rau. El nu se înfaptuieste azi, ci doar este descoperit. Faptele grave care au o mai mica amploare au fost facute in cursul zilei de 7 decembrie sau în noaptea dintre cele doua zile, iar celor de amploare nu li se va afla nici azi sursa.
Daca in viata personala aspectele zilei aduc oboseala, somnolenta, o pierdere a energiei sau identificarea unei afectiuni ce poate fi pusa pe seama devitalizarii (carenta de microelemente sau vitamine, dureri musculare s.a.), partea sociala a vietii va inspira teama, stres, retinere.
Cei înzestrati cu sensibilitate astrala vor observa ca exista o legatura stransa între ceea ce se intampla acum si ceea ce s-a întamplat la sfarsitul lunii iunie 2009, cand Mercur s-a aflat din nou in acelasi unghi cu Saturn. Acum, pentru ca ambele planete au alte pozitii zodiacale, evenimentele se vor consuma într-o alta sfera, dar pentru ca atunci Luna era in Leu, iar acum in Fecioara, se va impune o succesiune faptica, fara a sari etape sau a judeca un eveniment dupa cauze. Pe nevazute trenul va fi directionat pe o alta linie pentru a finaliza, în iunie 2010, cand Mercur va fi din nou un careu cu Saturn, iar Luna in Sagetator, ceea ce s-a planificat acum.
Asadar, esecul de atunci va sta într-un plan gresit facut acum.

Miercuri, 9 decembrie
Ultimul Patrar este un alt eveniment negativ al perioadei, caruia i se alatura opozitia Lunii la Uranus si trigonul acesteia la Capul Dragonului ceea ce l-a plasat pe acesta în postura de mediator.
Vestea proasta este ca nu se pot analiza aspectele la Capul Dragonului daca nu este luat în calcul si complementarul sau Coada Dragonului. Aspectul cu NS nu poate deveni insa mediator pentru ca in felul asta s-ar construi un dreptunghi mistic cu trei elemente (Luna-Uranus si Axa Dragonului) ceea ce nu este posibil. Totusi, magnetimsul astral nu cunoaste ingradire, asta înseamna ca impulsul exista, la fel si reactia psihocomportamentala a oamenilor.
Daca noaptea va fi încarcata de tensiunea patrarului, aducand complicatii in metabolismul lichidelor, dificultati digestive in a metaboliza substantele hranitoare sau in a elimina toxinele, ziua ne va sugera ca pentru ceea ce ni se întampla acum in plan social sau pentru ceea ce se intampla cu propriul corp altcineva este vinovat. Vinovat va fi acela în care n-am pus speranta, de la care am asteptat un semn, un sprijin, o solutie si acela ori nu a stiut ca este implicat într-un asemena proiect, ori nu a dorit sa ia parte.
Prin urmare, ziua aduce o mare tensiune psihica, speratele sunt înlocuite cu dezamagirile. Orice obiect din casa, orice amintire aduce cu sine o durere sau o nemultumire, face apel la o întamplare neplacuta din trecut. Daca în cursul zilei de ieri teama de a nu pierde controlul, gandul ca o a treia persoana implicata în demers înseamna un factor de risc a adus încordare si suspiciune, acum toate acestea se transforma în nemulumire.
Recomandarea este de a folosi un mijloc extern pentru echilibrare. Un ceai cu efect de relaxare este indicat. Apa, fizica sau energetica, are azi puteri speciale asupra corpului, pentru ca ea va indeparta depozite de toxine fizice, emotionale sau mentale care ne tine sufletul intepenit.

Joi, 10 decembrie
Trecerea Lunii în Balanta, la mai putin de o ora de la miezul noptii, ar trebui sa aduca prietenia si relatiile armonioase mai aproape, la fel si sociabilitatea si nevoia de echilibru.
De data asta Luna in Balanta nu va mai aduce echilibru, nu pentru ca, realizand un careu cu Pluton, va accentua sentimentul de nesiguranta, teama de exprimare, intentiile de a rupe o întelegere, o prietenie sau de a fugi de la locul accidentului, dar, prin careul cu Mercur, Luna acum va scoate la lumina convingeri triste, indecizii mai vechi, frustrari, dureri, neîmpliniri ce au fost atat de bine exploatate in ultimele trei luni.
Trecerea lui Mercur printr-un semn cardinal nu este deloc de bun augur cu Saturn deja instalat într-un astfel de mod vibratoriu. Daca zodia ne spune cum suntem, planeta ne arata cine suntem, iar modul vibratoriu, care îsi pune puternic amprenta pe tranzitul unei planete, aduce un mod particular de exprimare a semnului si implicit a planetei în semn. Daca Saturn cardinal impune evenimente dinamice si perfecte in desfasurarea lor, actiunile lui Mercur cardinal sunt pripite, incomplete, haotice in care se discuta prea mult si se face putin. Saturn se simte în elementul lui într-un semn cardinal (chiar si în Berbec – cadere – unde îsi exprima întreaga sa negativitate), spre deosebire de Mercur care îsi exprima perfect calitatile în semne mutabile, ce implica abundenta de valori, profunzime, mister.
La ce ne trebuie sa stim toate acestea acum? Pentru a întelege cum de acum careul Luna Mercur este atat de negativ si altadata nu a fost.
Cardinalitatea Lunii nu este obligatoriu o trasatura negativa. Ea domina un semn cardinal, asemenea lui Saturn, si tocmai de aceea poate face un cuplu perfect cu Seniorul karmei. In relatiile celor doi, cuadraturile nu sunt tocmai negative, asa cum opozitiile Luna-Soare nu sunt în totalitate malefice. Insa atunci cand disputei i se alatura un element astrologic acomodat mai curand cu confortul abundetei informationale, cu mobilitate pe spatii intinse, cu disponibilitate spre libertate, o simpla disputa intre Luna si Saturn se tranforma, prin implicarea lui Mercur in ecuatie, într-un incendiu de proportii. Distanta de sapte ore si jumatate de la careul cu Pluton la careul cu Mercur (5:12-12:46) este perioada de gratie între aceste doua trasaturi, dar si segmentul orar in care preocuparile saturniene tempereaza evenimentele.
Relatia dintre cele doua centre de putere (Saturn cu Luna pe de o parte si Mercur cu Pluton pe de alta) face ca eveinimentele mici sa devina, instantaneu, mari, iar cele mari sa se reduca la nivelul unor banale întamplari, fara consecinte majore.
Prin urmare, ziua face un important ocol energetic si, fara sa observam, ne duce de la o extrema la alta cu o mare usurinta. Vorbele pot rani si se pot întoarce impotriva celui care le-a pronuntat cu o mare usurinta, tocmai de aceea cea mai buna recomandare pentru aceasta zi este cumpatarea. Sa cantarim fiecare cuvant pe care îl spunem si sa evitam aglomeratiile, discutiile intense, dezbaterile, intalnirile, negocierile. Azi studiul, interiorizarea, arhivarea, izolarea ar trebui sa ne tenteze mai mult decat altele. Acest activitati saturniene ne vor proteja de iluziile periculoase pe care le experimentam de fiecare data cand Luna face trigon cu Lilith.
Cei care nu stiu sau nu doresc sa ia în considerare un avertisment ne vor oferi azi spectacol, consumandu-se si demascandu-si gandurile ascunse, pentru a hrani un centru de putere aflat ascuns si care este Lilith in Varsator. Sextilul Uranus-NN din ziua urmatoare ne poate dezvalui ca dincolo de zambete largi si înfatisari de morga, exista surasuri enigmatice, mai periculoase decat celelalte doua la un loc.

Vineri, 11 decembrie
Surasurile enigmatice ale acestei zilei sunt mijloace de a obtine avantaje, de a deschide porti sau de a le închide pe unele, de a îndrazni acolo unde nu s-a îndraznit pana acum si de a strabate într-un tip scurt o distanta foarte mare.
11 decembrie poate fi numita ziua distantelor redimensionate. Fie ca este vorba de un traseu fizic, un drum, o carare, o poteca sau de unul spiritul, sextilul lui Uranus la Capul Dragonului aduce o rasturnare a situatiilor negative, asa cum le stiam pana acum, si deschiderea, din întuneric total, al unui drum ascuns pana acum privirilor.
Aspectele acestei zile sunt în totalitate benefice, însa relatiile care se construiesc pe fondul tulburarilor din zilele anterioare, ce au fost impuse destinului, bunului simt, vietii personale, aduce confuzie si se pare ca multi dintre noi nu vor sti ce sa faca cu punguta cu doi bani. In loc sa construiasca un destin corect aleg sa se lupte cu nelegiuirile, sa corecteze trecutul sau sa nu se debaraseze de el, adica sa se dedea unor fapte imposibile.
Acest moment tulburator este provocat de trigonul Soare-Marte si de promisiunile sale desarte, de iluzia cu care o astfel de pozitie a lui Marte se poate înconjura. Daca in Leu, Marte simte ca se încoajoara de putere, atribuindu-si aceasta vocatie, atunci cand se afla în trigon cu stapanul semnului, ambitia, vanitatea, egoismul i se urca la cap de-al binelea. Acest trigon ar trebui sa ne bucure, sa ne dea încredere, sa ne redea puterile pentru a putea acum sa rezolvam situatii complicate, dar nu se intampa asta si nu vom face altceva decat sa le complicam si mai tare.
Disputele de pe axa Leu-Varsator din zilele anterioare în care Marte avea un aliat puternic in Luna si construia o mare tensiune în sfera sentimentala, personala si sociala, revin astazi în centrul atentiei, ca limitare, ca o închidere totala a demersului sau drumului pe care am pornit, ca o blocare a gandurilor si vointei. Luna azi face un careu cu Axa Dragonului si acesta, singurul aspect stresant al zilei construit din unghiuri, trebuie sa fie un semn foarte clar ca nu exprimarea personala, dorintele egoiste, avantul personal trebuie sa fie prioritare astazi, ci ecoul sau semnalul pe care il primim din planul social.
Atractia spre a repara trecutul, ce ne cuprinde în mod ostentativ azi, este o greseala. Sextilul lui Uranus cu NN are o deosebit de mare putere de actiune si o libertate pe masura, dar nu confera responsabilitatea consecintelor. Celelalte aspecte pe care Luna le ridica astazi planetelor din Varsator, dar si sextilele Luna-Soare, Luna-Marte, devenind chiar planeta focar intr-un triunghi minor, au deosebit de multa vointa si determinare pentru a face multe, pentru a le finaliza simplu, usor, pe calea cea mai scurta, dar cu consecinte grave asupra mersului discret al destinului.
Prin urmare, azi nu multi vor fi aceia care nu se vor lasa tentati de vointa. Este pentru prima data în acest an cand un aspect atat de puternic elibereaza spre utilizare instrumente subtile atat de puternice si de eficiente. Folosind vointa personala azi lucrurile se pot îndrepta si unii vor reusi chiar imposibilul, dar cu un mare pret. Cei care au avut de cateva ori în viata ocazia sa-si foloseasca vointa în raport cu o recomandare obiectiva, au observat, asa cum se va intampla si astazi, ca ea este produsul dorintelor egoiste ce aduc victorii dulci pe destine distruse.
Abandonarea vointei în fata mersului firesc al lucrurilor, abtinandu-ne de la adaugiri, completari, impulsionari, de la devieri de la bunul mers al lucrurilor, asa cum se prezinta el în acest moment este cea mai buna recomandare pentru aceasta zi. Cei curiosi pot gusta azi, pe propria lor raspundere, cum este sa poti face de capul tau si sa te bucuri ca-ti arunci la cazino, pe o distractie fara limite, de o noapte, agoniseala de o viata.
Azi putem face orice, dar nu orice ne este permis pentru a mentine destinul în armonie. Va fi însa greu sa ne mentinem durerea doar de dragul armoniei, daca destinul considera ca acum aceasta este singura solutie. Cei care au fost constransi sa se încadreze in acest decor împotriva vointei lor, azi vor fi descatusati.
Prudenta, prudenta, prudenta!

Sambata, 12 decembrie
Daca tot am atins, pentru analiza zilelor anterioare, elementul mediere, azi el se va afla pe teritoriul sau. Scapat de tensiunea care se naste din opozitia cu Luna, Soarele devine un liber cugetator, ajutandu-i pe oameni sa se detaseze de complicatiile sentimentelor neintelese, de ideile incomplete, de idealurile irealizabile, abordand cu curaj problemele vietii.
Azi unii vor face declaratii indraznete, altii isi vor stabili un plan de atac, pe care va trebui sa-l puna in aplicare in urmatoarele 5 zile, altfel vor pierde aceasta oportunitate, altii se vor detasa de complicatiile sociale sau personale ale predispozitiilor astrale ale ultimei perioade si vor dori sa traiasca intr-o izolatie terapeutica, departe de agitatie, in post alimentar sau de ganduri.
Cu putin inainte ca Soarele sa rasara, Luna trece in Scorpion, impunand aceasta cadere a sentimentelor in ratiune si, prin asta, reducerea timpului dedicat placerilor personale si alocarea lui scopului, interesului, motivatie. Intrand in Scorpion, Luna va face un sextil cu Pluton si un careu cu Lilith, avand regrete fata de ultimele zile, fata de iesirile temperamentale, impunand detasare fata de viata personala ce ne-a oferit motivele faptelor din ultima perioada, dar si refugiul intr-un gen de intimitate despre care nu prea avem habar.
Toate acestea aduc confuzie, iar actiunilor, demersurilor sau micilor gesturi pe care dorim sa le facem, o evidenta eroare de functionare.
In situatia in care Soarele isi poate manifesta liber medierea opozitiilor pe care Marte, dornic de putere absoluta, le face planetelor din Varsator, pe o axa a afectivitatii, detasarea de sentimentele complicate, apasatoare, fierbinti, devoratoare, transforma aceasta zi intr-una de mare raspundere.
Prin urmare, 12 decembrie va trece intr-un con de umbra multe dintre faptele pe care le-am facut in ultima vreme si va dezvolta un gen de ocultism. Pentru cei aflat intr-un proces de cercetare esoterica si care sunt familiarizati cu instrumentele abstracte, ocultismul zilei de 12 decembrie li se va infatisa ca o cadere in intunericul din care vor extrage esenta luminii. Polaritatea lumina-intuneric va fi asadar perceputa din relatia Soare – mediator al opozitiilor de pe axa Leu-Varsator – ca exponent al sublimarii naturii razboinice, agresive, distrugatoare, cu Luna, aflata in cadere (Scorpion) si care va impune o restrictie, o inchidere, o izolare fata de sentimentul care a motivat actiunile trecutului.
Cu alte cuvinte, vom dori sa uitam, sa ignoram ceea ce am facut. Nu trebuie insa trecut cu vederea caracterul negativ, antisocial, aducator de ghinioane si insuccese pe care il are Luna in Scoprion si pe care il vom resimti puternic daca suntem constransi de un context social sa infruntam, nu sa ignoram, faptele zilelor anterioare.
Este greu sa-ti ceri iertare atunci cand Luna este in Scorpion, mai ales cand Marte din Leu ii motiveaza eroarea de judecata, lipsa de masura sau bun simt. Solutiile pe care ni le ofera mintea sunt insa terifiante. A izola ceea ce zilele trecute cerea purificare, sublimare, iertare, consum pentru a inlatura sau distruge, aduce in centru atentiei o energie complicata, dificil de integrat ce va parea extrem de negativa.
Recomandarea este aceea de a lua in serios conditionarile zilei si, mai ales, de a incerca sa li se dea o tenta emotionala. A ierta, cu Luna in Scorpion, este extrem de greu, insa doar asa vom descoperi valoare acestor modulatii. Misterul sublimarii, azi, rezida in a intelege rostul conditionarilor. Din nou ne intoarcem la intamplarile din timpul tranzitului Soarelui prin Scorpion (23 octombrie – 22 noiembrie 2009), din nou ne intoarcem la experienta, priceperea si istetimea unui Scorpion…

Duminica, 13 decembrie
Daca evenimentele zilei de sambata au avut o evidenta nota de mister, cu consecinte asupra intregului comportament, 13 decembrie, nu pentru ca este o zi de 13, ci din cu totul alte motive, este o zi a conflictelor intre generatii.
Apelul la faptele trecutului pe care nu le-am putut dirija spre o finalitate buna atunci cand le-am savarsit a fost regasit pe tot parcursul perioadei de cand Saturn a intra in Balanta. Acum, Luna, partenerul arborelui vietii, ne va hrani cu fructe stricate, alimente vechi, aducand in procese metabolice importante toxine periculoase.
Pe cer avem un careu in T, cu Luna focar, iar din relatiile Lunii cu opozitii lui Marte la planetele din Varsator se poate deduce o constrangere. Din Scoprion, Luna nu se poate considera, in relatie cu Marte din Leu, constransa decat atunci cand i se ingradeste dreptul la putere. Formele sub care 13 decembrie va aduce din nou in centrul atentiei lupta pentru putere sunt variate. Dintre toate, calea verbala este una dintre cele mai utilizate modalitati de atac sau agresiune.
Asa cum in ziua anterioara intrarea Lunii in Scorpion aduce nativii nascuti in acest semn in postura de vedeta, la fel disputa din 13 decembrie poate fi concretizata si intr-o relatie incordata intre doi nativi, din cele doua semne, care vor dispune de suficiente argumente si mijloace de actiune pentru a-si vorbi frumos, comunica in termeni academici sau ironici, dar, in realitate sa-si pregateasca unul altuia surprize neplacute, cu rautate, invidie sau ignoranta.
S-ar putea intelege din acestea ca atat scenariul, cat si personajele din celebrul film “Familia Adams” se transpun in viata fiecaruia, insa ar fi o exagerare. Dupa o noapte linistita, cu vise bogate si senzatii subtile speciale, cand Luna a implinit la grad perfect sextilul cu Mercur, cea mai mare parte a zilei se va afla sub influenta careului cu Marte sau cu Chiron.
Este greu de inteles cum Varsatorul, care a avut un inceput de saptamana complicat, sa aiba si un final apoteotic in care se vede mediator al tuturor situatiile care ii ies in cale.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii nu poate fi o zi linistita. Suntem atrasi catre actiune, catre tensiunea ce ne contracta musculatura, care ne cere efort, miscare si care ne duce spre confruntari mai mult sau mai putin periculoase. Apelul la trecut acum este si apelul la un obicei, la o traditie, la tabieturi si la obsesiva lor repetare de parca nu ar exista un alt mijloc de a ne gasi fericirea.
Ineditul rol al Varsatorului aici este acela de a ne aminti ca puterea nu trebuie sa vina din dominare si nici din agresivitate, ci prin pesuasiune. Varsatorul acum nu va putea sa ne invete persuasiunea, dar, prin faptul ca poate utiliza de aceasta abilitate, are puterea sa ne extraga din tensiunea si apasarea greutatilor, a maniei sau a jocului. Ineditul Varsatorului poate veni fie printr-un nativ al acestui semn, fie prin impulsul de a face ceva impotriva ritmului, educatiei, tabietului, ceva ce nu poate fi explicat nici prin prisma constiintei de a fi multumit nici prin mijloace rationale.
Cei care lucreaza cu energia vor intelege ca acest joc magic al puterii de convingere nu trebuie sa fie un joc periculos si nici unul impotriva destinului, ci unul care sa hraneasca spiritul si sa-l faca mai puternic. Ei vor adopta azi o conduita verticala si isi vor impune gandul curat si liber ce va deveni, prin relatia cu vointa care il tine activ pe tot parcursul zilei, una cu autodeterminarea.
Magia acestei transformari va porni de la o durere, o nostalgie, o umilinta sau o rautate si, atunci cand gandul rezoneaza cu valorile pozitive ale Scorpionului, din nimic, din necunoscut, Soarele rasare si, pentru inca o zi, el se dovedeste a fi mediator intre putere si libertate, intre conditionarile pe care ni le impunem singuri prin egoism si vanitatea ce ne limiteaza dreptul la libertate sau universalitate.
Destinul ne invita azi la un joc interesant, unul serios care nu experimenteaza, ci ne invita la interactiuni perspicace care ne pot complica relatiile cu obiectele, persoanele din jur, chiar cu noi insine sau ni le pot simplifica racorind sufletul de arsita abiceiurilor gresite.
Iata o zi a Micului Vrajitor!

9 thoughts on “7- 13 decembrie 2009

 1. adina spune:

  Pentru data de 2 dec 09 ati spus: „Cei care au deja instalate afectiuni ale pielii, trecerea lui Venus intr-o alta zodie, dar si implicarea negativa a lui Saturn in toate aceste influxuri, poate duce la agravare”. Ei bine, eu am avut o perioada destul de indelungata probleme cu pielea, iar de ceva timp parca s-au mai estompat, si eram sigura ca nu vor mai reveni; dar….azi, se pare ca acestea revin, spre nefericirea mea.
  E nemaipomenit cu cata precizie ne oferiti aceste informatii.
  Si, pentru ca in 6 dec 09, la ora 6:25 va incepe noua mea RS, la aceeasi data si ora ca harta mea natala, si cu Asc anual peste Asc natal, la acelasi grad, ma intereseaza daca e adevarat ca aceasta pozitie e, asa cum am auzit, una nefericita pentru anul care urmeaza, si daca sunt aspecte foarte tensionante. Va multumesc.

 2. adina spune:

  Am uitat sa va dau datele: Turda, Jud Cluj

 3. Ion Arnotescu spune:

  Eu ma tot gandesc cum vor afecta aceste influxuri astrale deciziile ce se vor lua pentru viitorul Romaniei. Oricum, sunt prea putin cetateni care realizeaza ”transele” de grozavii petrecute in ultimele luni (imprumutul de la FMI si imprumuturile uriase – tot in valuta – din bancile straine ce au sucursale aici) OPERATIUNI (de inrobire pe viitorii 50 de ani) GARANTATE cu titluri de stat! (Suntem vanduti prin aceste obligatiuni de stat = felii din patrimoniul national ajunse in mainile strainilor). Ca-n urma cu sute de ani se purtau razboaie pentru ocuparea teritoriilor altor state. Acum insa ne confruntam cu mijloace mult mai subtile de ocupatie = OCUPATIE ECONOMICA.

  Mult respect, dle Coser 🙂 M-ati ajutat intr-un rand sa-mi intuiesc drumul. Tara asta insa pare sa fie plasata intr-o casa a XII-a la puterea a XII-a – neavand nici un factor de decizie capabil sa intuiasca drumul corect pentru ea 🙁

 4. Adina,
  o revolutie solara nu se interpreteaza fara sa o raportezi la tema natala, ca sa nu mai spun ca nu este indicat sa faci observatii pe o revolutie solara daca nu intelegi care au fost directiile revolutiei din anul anterior si spre ce se vor indrepta acestea in anul care vine. Revolutia solara nu este deloc o tema obisnuita. Ea ne indica niste repere si acestea pot fi indeplinite daca baza, tema natala, le sustine.
  Am ridicat insa o tema orara pentru solicitarea ta si confirm caracterul cronic al afectiunii de care spui. Am insa mari indoieli ca pielea este organul bolnav, mai exact consider ca pielea este doar efectata de un proces de detoxifiere deficitar, de un sistem imunitar ce lucreaza in salturi. Aceasta tema indica faptul ca afectiunile pielii vin ca avertismente si nu acolo trebuie cautata cauza. Cauza trebuie cautata in doua regiuni:
  1. zona toracica (timus, plamani, sistemul limfatic din aceasta zona)
  2. zona abdominala (ficat, pancreas, intestin subtire)
  Intr-una dintre aceste doua zona se poate constata o diminuare a unei functii sau o functionare deficitara a unuia dintre elementele indicate.
  Pe cale medicala diagnosticul se ascunde. Iti recomand un alt gen de investigatie. Nu poti lasa in urma durerile sufletesti. Ele se diminueaza in timp, dar nu se rezolva. Trebuie sa faci ceva in sensul acesta pentru ca sacul nu s-a golit si cat de curand se va umple.

  Ion Arnotescu,
  convingerea mea este ca daca situatia complicata pe care o traversam este efectul unei greseli atunci, tot din greseala, ar fi trebuit ca unele decizii sa mai fie si bune, adica sa mai greseasca si in bine, nu numai in rau. Din nefericire, sunt nenumarate motive si instrumente pentru a complica viata „consumatorilor” pentru a nu uita ce sunt.

 5. adina spune:

  Multumesc mult. Am vazut acum ca nu am dat anul nasterii; este 1976, 6 dec, ora 6:25, Turda, jud. Cluj; daca ai putin timp, iti multumesc

 6. Mirela spune:

  Dle Coser,
  Cautand sa inteleg ce inseamna perioada actuala pentru mine, Saturn in Balanta si stiind ca la nastere Saturn se afla tot in Balanta (14.09.1982 ora 14:30, Brasov) am descoperit analiza dumneavoastra referitor la Saturn. As dori sa va intreb daca imi puteti da un sfat, referitor la felul in care ar trebui sa percep ce mi se intampla acum. Va multumesc.

 7. Liliana Gheorghe spune:

  Buna ziua,
  Incerc sa gasesc un raspuns din punct de vedere astrologic la o problema cu care ma confrunt din martie 2008. Sunt nascuta pe 14.07.1975, 13.05h, Braila, de buna voie si nesilita de nimeni am decis sa-mi schimb drumul profesional in 2008 pentru a ma simti implinita dar de atunci n-am mai reusit sa ma angajez. In toata aceasta ecuatie are un cuvant de spus NS din rac sau este o decizie gresita pe care am luat-o?
  Va multumesc anticipat!
  O saptamana faina!

 8. cristinae spune:

  Foarte inspirat clipul atasat zilei de 7 decembrie.Pe mine una ma consoleaza intr-un moment de mare tristete, panseaza rani, mangaie pe cap.In acest climat sumbru,intunecat si stagnant, e bine sa stii ca nu esti singur si ca divinitatea vegheaza asupra noastra.Totul trece, ne redescoperim, ne reinventam.Dar frustrarea ramane.Ca deobicei Gheorghita, esti inspirat.Felicitari.

 9. doroteea spune:

  in data de 9 trebuie sa suport o interventie chirurgicala (minora, daca e sa iau in considerare zona, dar cam complicata… chestie de „finete” cum s-ar zice…). Citind ziua de 9, am dedus ca nu este o zi prea indicata pt asa ceva… Sunt nascuta in Bucuresti, 22 ian. 1972, 4,50. Gheorghita, fii te rog amabil si da-mi o sugestie: sa aman interventia sau nu? Din cate am vazut eu, tranzitele pt mine nu sunt neaparat rele, marte imi tranziteaza casa VIII, dar face niste aspecte bune cu planetele din IV si X. Lilith insa imi distruge nervii din casa II… 🙂

  Toate bune si…iertare pt solicitare! Sunt cam ingrijorata… :-/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.