20 – 26 iulie 2020

20 – 26 iulie 2020 este săptămâna obedienței care strică ordinea și a reminiscențelor care ne tulbură prietenii și relații mai vechi. Deși nu este atât de complicată precum au fost celelalte săptămâni pe care le tot parcurgem în ultima perioadă, momentul de față aduce câteva accente care ne vor atrage atenția și pe care, fie că vrem, fie că nu vrem, le vom aborda pe măsura pregătirii. Faptul că în această săptămână se pune problema obedienței care strică o ordinea, nu este ceva bun, ci, dimpotrivă, este un element care ar trebui să ne atragă atenția asupra unor complicații, asupra unor accente dramatice, asupra unor dezechilibre. Pe toate acestea avem nevoie să le privim, inițial, ca pe niște avertismente. Ele se pot transforma în evenimente nefericite dacă rămânem blocați pe mesajul pe care îl primim inițial. Le conștientizăm, folosim avertismentul și mergem mai departe. Nimic din ceea ce este foarte dramatic în această săptămână nu este așa cum pare. Tocmai de aceea reminiscențele care ne tulbură prieteniile și relațiile mai vechi, adică a doua parte a devizei săptămânii, ne clarifică lucrul acesta. Obediența strică acum o ordine pentru că ea nu este reală, ci doar rezultatul unor episoade sau rezultatul cumulat al unor episoade care s-au consumat într-un interval foarte scurt și care semănau.
Evenimente astrale ale acestui interval ne vor rămâne însă în conștiință prin schimbările pe care le produc. Ni se va părea că întâmplările ce se vor consuma în a doua parte a săptămânii produc efecte pe termen lung, însă lucrul acesta nu este posibil. Ceea ce este puternic, cu mare impact, se va produce în primele trei zile. Ceea ce va veni după aceea, va fi un fel de sedimentare. Ambele etape, ambele intervale sunt foarte importante pentru a înțelege de ce o anumită formă de obediență poate strica până și ordinea pe care am reușit să o păstrăm cu atât de mare greutate. Am vorbit de multe ori în analizele pe care le facem aici despre anumite reminiscențe ale trecutului, însă acestea care vin acum spre noi sunt destul de delicate și, dacă nu suntem atenți, ne vor duce către singurătate. Din fericire, nu există o presiune atât de mare încât singurătatea să fie o țintă săptămânii, dar neatenția ne poate răsplăti în felul acesta.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ocoli extremele emoționale. Extremele emoționale sunt marele pericole ale momentului, fie că fac trimitere la sentimente rănite pe care vrem să le răzbunăm, fie că ne duc spre putere.

Complicații din lipsă de implicare. Atașamentul față de un obiect devine o problemă de integrare sau de acceptare. Beneficiul este judecat după efectul produs asupra celor pe care îi protejăm. Perspectiva lucrurilor este coordonată după mesajele primite de la cei cu care interacționăm. Accentele dramatice sunt avertismente importante.

Ceea ce ni se întâmplă în prima zi a acestei săptămâni face referire la un fel de luptă. Lupta aceasta ni se va părea foarte reală, dar, în realitate, ea nu este decât continuarea unor conflicte mai vechi care nu au avut timpul necesar pentru a se consuma în ultimele săptămâni. Această luptă ne vorbește despre o problemă de integrare sau despre una de acceptare. Dacă suntem atenți vom reuși să valorificăm ceva foarte important și să devenim mai responsabili și mai atenți la mesajele care ne vin din partea grupului de apartenență. Sunt câteva unghiuri care se împlinesc în această zi și care fac referire la această condiție a disciplinei. Dacă această condiție este îndeplinită în prima jumătate a zilei, ceea ce va veni spre noi spre seară, când se va împlinii Luna nouă, va fi ceva foarte frumos care nu va rămâne în conștiința proprie ca un simplu avertisment, ci ca un exemplu de viață pe care vom încerca să îl asimilăm în următoarele patru săptămâni. Seara este, într-adevăr, puțin cam tensionată, pentru că ne gândim la toate obstacolele, reținerile sau întârzierea pe care nu am reușit să le rezolvăm de-a lungul zilei. Deopotrivă, ne amintim și de lucrurile bune care ni s-au întâmplat, chiar dacă anumite complicații ne fac să ne simțim vinovați că nu ne-am implicat suficient, că nu suntem atașați suficient de mult de situația care trebuie rezolvată. Cert este că perspectiva lucrurilor, pornind de la ceea ce traversăm astăzi, este una bună. Ceea ce este apăsare se va transforma într-o consolidare, într-o experiență de viață frumoasă și durabilă.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile foarte complicate care ar putea să ne schimbe o direcție, un traseu. Ceea ce dispare astăzi nu va mai apărea în viața proprie mult timp de acum încolo. Reușim astăzi să valorificăm ceva frumos tocmai pentru că ne place să credem că valorile pe care le apreciem foarte mult au o mare durabilitate în timp. Pentru că Luna în continuare va trebui să treacă prin cele trei opoziții cu planetele retrograde de pe zodia Capricorn vom avea astăzi și remușcări. Ele nu vor rămâne, ele se vor stinge imediat ce Luna va trece pe zodia Leu, adică cu puțin timp înainte ca această zi să se încheie. Valorile pe care le conștientizăm acum sunt repere importante, adevărate cronometre, elemente care fac parte dintr-o structură uniformă. Și ceea ce ne doare, dar și ceea ce ne bucură sunt parte din aceeași structură ordonată care ne ajută să învățăm această lecție frumoasă a măsurii. Această Lună nouă din Rac ne învață să fim responsabili, să ne implicăm în tot ceea ce ni se cere, chiar dacă asta înseamnă să muncim mai mult, să fim mai atenți, mai generoși decât altădată. Nu măsura a ceea ce dai este importantă astăzi și în această perioadă, ci măsura a ceea ce obții hrănind cu ceea ce dai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu avea rețineri față de un ajutor pe care suntem chemați să-l oferim. Nu știm la început de ce participăm la acest proces, dar, la un moment dat, vom ști. Puterea binelui are întotdeauna căi misterioase.

Autoritatea este mult mai importantă. Încredere în suferință, în efort, în muncă. Destăinuirile sunt apreciate, dar ele trebuie oferite cu măsură. Gândurile se pot transforma în semne de îmbătrânire sau de bani. Controlul lor înseamnă echilibrare a relațiilor. Suferința ne vine de acolo de unde refuzăm să participăm la o interacțiune frumoasă.

Tristețea acestei zile ne vorbește despre lucrurile pe care nu reușim să le coordonăm pentru că am avut tot timpul sentimentul că există o autoritate ce a primit din partea noastră mai multă importanță decât merită. Pentru a înțelege sau a face față elementelor care veneau din partea acelei autorități am consumat multă energie, am suferit, am depus efort, am muncit mult. Cei superficiali vor crede că 21 iulie este o zi de patimă, dar, în realitate, ea este o zi care ne ajută să descoperim încrederea că toate aceste fapte pe care le-am făcut, toate aceste întâmplări pe care le-am parcurs nu sunt rele, așa cum am crezut. Ele sunt scări pe care urcăm, nu cazane cu apă fierbinte destinate unei suferințe veșnice. Luna se află, încă din seara zilei anterioare, pe zodia Leu, ceea ce poate fi un avantaj în sensul că avem gândurile mai puternice și această forță ne ajută să ne schimbăm, să ne transformăm, să obținem anumite avantaje, fie că țin de viața materialistă sau nu. Amprenta apăsătoare a acestei vibrații va fi foarte evidentă, iar lucrurile mici vor fi cele care ne vor scoate din mesajele complicate și apăsătoare care ne vin de pe zona socială și care nu sunt plăcute. Avem însă posibilitatea de autocontrol, avem capacitatea de a înțelege toate aceste mesaje care vin spre noi sau avem capacitatea de a le selecta, în cazul în care nu le înțelegem. Acesta este un mare avantaj care ne ajută să selectăm toată drama pe care am trăit-o în ultimele patru săptămâni. În mijlocul zilei următoare Soarele va părăsi zodia Rac și va intra pe zodia Leu, pe domiciliu, ceea ce înseamnă că seara acestei zile va fi încărcată de emoții care au nevoie să fie puțin filtrate, să fie disciplinate, să nu mai facă trimitere doar la dragoste sau la durere, ci și la valori intermediare.
Prin urmare, controlul acestei zile ne ajută să fim curajoși și atenți, disciplinați și interesați să căutăm frumosul, să găsim ceea ce este fin și elegant în oameni sau în mesajele pe care ei ni le transmit. Chiar dacă pare ușor abstract, patimile momentului sunt atât de mult legate de întâmplări care au fost neplăcute prin limitările pe care ni le impuneau încât vom fi tentați astăzi să credem că toate aceste situații, care sunt simple amintiri, s-au întors în prezent, au devenit aievea. În realitate, totul astăzi ține de atenție și de autocontrol. Elementele cele mai neplăcute ale acestei zile care nu pot fi controlate, încadrate sau folosite într-un mod constructiv, îi vor îndemna pe oameni să apeleze la ajutoare. Unii vor întinde mâna către pastile, alții către o altă formă de a schimba chimia creierului ș.a.m.d. Totuși, atenția este cel mai bun medicament al acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raportat totul la ceea ce ne supără, la ceea ce i-a supărat pe alții, la ceea ce ne constrânge în a face ceva în mod repetitiv. Dacă alegem să fim liberi astăzi este posibil să pierdem ceva, să se rupă ceva din acoperișul casei, să cadă un gard, să se strice mașina, să se întâmple ceva ce altădată ne-ar fi întristat foarte mult, dar această libertate a sufletului este, asemenea multor elemente pe care le primim din lumea de dincolo, nemuritoare.

O amintire dureroasă ne strică liniștea dimineții. Gândurile frumoase sunt analizate în raport cu această stare de confort. Patimile sunt temperate acolo unde descoperim că nu suntem singurii care suferim. Emancipare.

În mijlocul acestei zile soarele va trece pe zodia leu și va face din această zi una de severitate. Avem nevoie să fim foarte atenți cu ceea ce ne propunem acum pentru că ne vom argumenta toate impulsurile de revoltă sau de răzbunare, de raportare la modele abuzive de putere ca fiind necesare. 22 iulie devine prin aceste greșeli pe care le vom face o zi de patimă. Greșim crezând că suntem prea puternici, prea sigur pe noi, prea atenți la ceea ce avem nevoie să recuperăm din trecutul propriu sau din trecutul celorlalți. Astăzi avem putere, una bună, o forță care ne duce spre armonie, dar nu ne ajută să ne separăm de reziduurile zilelor anterioare. În felul acesta, nu vorbim despre un curaj care ne duce către progres, ci doar despre un curaj care ne ajută să ne emancipăm puțin. Această emancipare nu presupune și eliberarea de patimi, tocmai de aceea amintirile pe care nu reușim să le controlăm, care ne dau bătăi de cap, care ne transformă în persoane autoritare și dure ne afectează și sănătatea, adică primim putere pe o linie, dar consumăm din ceea ce am avut pe altă linie. Din fericire, trecerea Soarelui pe domiciliu este un element bun. Abia acum înțelegem de ce în primele zile ale săptămânii au o anumită formă de obediență care a stricat o ordine pentru că puterea pe care o obținem de acum încolo vine să confirme că acea ordine care a fost stricată era una falsă. Autoritatea pe care o avem de acum încolo, dacă îndeplinești anumite condiții, nu va avea nimic în comun cu autoritatea pe care am avut-o cel puțin în primele două zile ale săptămânii, dacă nu în ultimele trei săptămâni. Ne va plăcea foarte mult că după-amiaza acestei zile ne va transforma în niște persoane foarte active. Vom fi curioși, vom dori să aflăm mai multe informații, dar nu în mod nou, ci de pe canalele de comunicare pe care le-am folosit și în ultima perioadă.
Prin urmare, 22 iulie este o zi puternică, încărcată de sentimente intense care ne ajută să înțelegem de ce caracterizările pe care le-am făcut până acum au nevoie de evenimente concrete. Până acum am avut reacții emoționale, dar acum avem intenții reale, ceea ce ne ridică, ne emancipează. Este posibil ca aceste ieșiri din ritm să nu reprezinte pentru unii simple patimi, pentru că această accesare a puterii înseamnă pentru ei un fel de drog. Acești oameni nu vor percepe ziua de 22 iulie ca fiind negativă, dureroasă. Ei nu vor vedea amintirile ca fiind pătimașe, ci doar simple impulsuri, motivații pentru a câștiga, pentru a învinge. În acest context, oamenii puternici, cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că lucrurile frumoase se vor păstra dacă își vor menține amabilitatea. Altfel, aceste reminiscențe ale trecutului pe care astăzi nu le vor vedea corect vor tulbura prietenii și relații vechi, vor strica o armonie pe care cu mare greutate au reușit să o mențină în ultima perioadă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi obsedați de analize, de critică, de impunere. Tot ceea ce vine asupra celuilalt ca un tăvălug se va întoarce asupra noastră la fel. Echilibrul înseamnă a fi atenți astăzi la ceea ce încălzește, alină sau consolează. Cu cât ne depărtăm mai mult de aceste valori cu atât mai tare vom promova acea putere care distruge.

Boala ne sperie. Încercăm să comunicăm prin mijloace neobișnuite. Apele se separă. Încrederea este zdruncinată de sfatul unui apropiat. Se întâmplă ceva neobișnuit pe care vom încerca să-l încadrăm corect.

În noaptea de miercuri spre joi Luna va trece pe zodia Fecioară și ne va aduce un sentiment de liniște, dar acesta este fals. Se întâmplă ceva neobișnuit în cursul acestei zile care ne lasă impresia că acest episod este unul foarte bun, fericit, durabil, dar, în realitate, el se consumă doar în spațiul acestei zile și nu produce efecte pe termen lung. De altfel, nimic din ceea ce s-a așezat în schema astrală a celei de-a doua jumătăți a săptămânii nu produce efecte pe termen lung. Toate devin încapsulate, toate se limitează, toate fac trimitere la o pierdere sau la obsesia autocontrolului. În egală măsură, este și o zi a jocului când suntem antrenați în situații intense, pasionale, marcate de aceeași autoritate pe care am indicat-o și în ziua anterioară. Există și comportamente ciudate care vin din această nevoie de a ne exprima bucuria, însă acestea vor fi vizibile doar în cazul persoanelor care au demonstrat până acum că nu se pot controla, că au opinii revoluționare, că vor să distrugă ceva, indiferent cu ce preț. Nevroza este cuvântul de ordine al acestei zile, însă ea va avea, în funcție de gradul de sensibilitate, intensități diferite după nivelul fiecăruia. Cei tineri vor fi mai agitați pentru că li se va părea că acesta este momentul când ar putea să recupereze ceea ce au pierdut în primele trei zile ale săptămânii, cu atât mai mult cu cât Soarele a trecut pe domiciliu și îi face cu adevărat mai energici.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că avem posibilități mari de expresie, că putem evolua, că ne putem desprinde de vechile obiceiuri, în special de cele proaste, însă este nevoie de puțin efort. Puțini vor fi cei care vor fi dispuși să facă mai mult efort decât au făcut în primele trei zile ale săptămânii tocmai de aceea un lucru foarte important pe care nu ar trebui să-l uităm astăzi este să ne consultăm, să vorbim, adică schimbul de experiență. Ceea ce ieri era emancipare, astăzi este educație prin asimilare, prin acceptare, prin a primi ceea ce ni se oferă. Lucrul acesta se poate transforma și într-o problemă de acceptare, de toleranță sau de înțelegere. Ceea ce separăm astăzi, rămâne separat. Ceea ce primim prin mijloace neobișnuite devine o poartă pe care o putem accesa și altădată, chiar dacă vremurile vor fi mai tulbure. Desigur, nu vorbim de evenimente pe termen lung, ci doar de situații care ne așază mai bine sentimentele și gândurile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raporta frumosul doar la intensitate sau la veselie. Frumosul are înfățișări care ne pot surprinde tot timpul.

Inventivitate. Raportul de forțe se schimbă în funcție de autocontrol. Ne sperie orice formă de refuz. Pierdem din farmec. Imaginea socială este afectată. Rigiditate. Accentele dramatice ni se par adevărate puncte de reper.

Schema astrală acestei zile scoate în evidență o formă de răceală care ne va face multe probleme. Pentru unii lucrul acesta pare o inventivitate, ca și cum descoperă ceva care ar putea să ducă la dezamorsarea unui conflict, la demontarea unei intrigi. În realitate, nu fac decât să le prelungească pe acestea. 24 iulie este o zi dureroasă când simțim că pierdem ceva, poate chiar ceva personal, nu neapărat un obiect, cât ceva din aură, din farmec, din carisma. În egală măsură, evenimentele care se consumă în mijlocul zilei ne afectează imaginea socială, ceea ce nu ar trebui să ne sperie pentru că, așa cum am indicat și în zilele anterioare, episoadele care se consumă în a doua parte a săptămânii nu produc efecte pe termen lung. Este dureros doar astăzi.
Un alt element important al acestei zile face trimitere la o formă de incoerență pe care am dezvoltat-o în prima jumătate a săptămânii. Ceea ce primim ca refuz ni se pare ca un răspuns la această formă de rigiditate care ne-a fost descoperită. În realitate, astăzi toți oamenii sunt speriați și limitați că pierd ceva sau că nu le ajunge ceva. Ceea ce ar trebui să reprezinte un element foarte frumos și profund al acestei zile este ceea ce ne duce către interiorizare. Pentru omul simplu interiorizarea înseamnă întoarcerea către anumite valori morale. Pentru ceilalți, care lucrează deja cu aceste elemente ezoterice, interiorizarea înseamnă mai mult. Pentru ei, accentele dramatice sunt rezolvate, dar, în plus, sunt luate ca reper pentru ca pe viitor ceea ce se întâmplă acum să nu se mai repete.
Prin urmare, 24 iulie este ziua care ne face atenți la ceea ce am putea să pierdem pe zona publică, la factorul dominant care ne influențează psihicul și ne face să credem că mesajul care vine din mediul de apartenență este cel real sau este mai real decât ceea ce gândim și credem. Lucrul acesta se întâmplă și când ne raportăm la anumite probleme de natură materială, cele care ne dau bătaie de cap cel mai mult în această zi. Cel mai mare avantaj al acestei zile este dat de nevoia de inventivitate. Presiunea pe care o simțim în prima jumătate a zilei se transformă într-o formă de libertate controlată în a doua parte a zilei. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin combinațiile dintre aspectele negative din prima parte a zilei și aspectele pozitive cu planetele retrograde din a doua parte a zilei. Desigur, nu pentru toată lumea lucrul acesta ar putea fi un reper pentru educație sau autoeducație, dar dacă ne străduim un pic vom înțelege de ce lipsesc anumite aprecieri, fără a crede că ne pierdem din farmec, din carisma, că suntem criticați, fără a considera că această situație ne pune în banca acuzaților.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne raporta la exemple de viață ale celorlalți care sunt povestite cu mare ușurință. Ceea ce este frumos și bun vine astăzi greu, pentru a împlini o nevoie, nu pentru a confirma o dramă.

Rutina este un element negativ. Valorificăm o lecție pe care am primit-o cu interes cu ani în urmă. Suntem mai determinați. Ne detașăm mai ușor de semnalele negative ale săptămânii.

25 iulie este o zi de decuplare. Astăzi înțelegem că rutina săptămânii nu ne ajută, nu ne încurajează și cu cât ne detașăm mai mult de ceea ce am parcurs de-a lungul acestei săptămâni cu atât mai bine ne va fi. Desigur, în această schemă a detașării nu sunt incluse acele lecții de viață, ci doar impulsurile negative, acele continuități care ne vin din săptămânile din urmă, adică anumite rememorări care nu ne folosesc prea mult. Lucrul acesta ne face să ne simțim mai determinați să luăm o decizie, să uităm mai ușor, să ignorăm atacurile sau reacțiile ciudate ale celor cu care interacționăm.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de judecată. Chiar dacă ne detașăm de toate problemele pe care le-am avut în această săptămână, ceea ce este indicat, faptul că ne-am simțit judecați, acuzați sau marginalizați este ceva ce nu vom putea uita în această zi. Chiar dacă ne detașăm mult mai ușor de semnalmentele negative ale acestei săptămâni, această notă, această direcție va rămâne. Va fi foarte important cât de motivați vom fi, cât de determinați, cât de puternici. Trecerea Lunii pe zodia Balanță este un mare avantaj pentru noi toți pentru că ne aduce puțină armonie sau puțină diversiune într-o zonă care nu trebuie abordată direct. Nu ne ajută la nimic dacă înfruntăm astăzi adversarul cel mai puternic. Diplomația este cea mai bună alegere.
Prin urmare, astăzi suntem mai atenți și mai determinați să facem o schimbare pentru că ni se pare că lucrurile s-au mai liniștit cumva. Este adevărat, ne detașăm ușor de aspectele negative ale săptămânii, dar nu trebuie să uităm că încă anumite elemente care ne vin din trecut și care ne-au făcut obedienți vor fi prezente și în ecuația astrală a acestei zile. Tocmai de aceea, 25 iulie trebuie să fie o zi a puterii care ne motivează, nu a puterii care ne constrânge. Dacă ne detașăm ușor de problemele mai vechi este pentru că suntem motivați, nu pentru că suntem mai puternici. Ceea ce trecutul nu a rezolvat la timpul potrivit nu poate fi rezolvat acum, când Luna trece pe zodia Balanță și încearcă să ascundă tot ceea ce este corect, evident și clar.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi răutăcioși cu oamenii care nu și-au terminat încă stadiul de formare. Faptul că unele persoane au astăzi o anumită abilitate de a se ascunde, de a-și oculta anumite defecte nu arată că sunt superioare celorlalți.

Disconfortul este cauzat de un abuz. Activitatea personală este coordonată de ceea ce ne incomodează sau ne hrănește. Extremele devin foarte interesante. Prietenia ne atrage către o zonă stranie. Avem nevoie de protecție, dar nu de limitarea ei. Puterile sunt sporite cu ușurință dacă, pe cele pe care le avem, nu le utilizăm împotriva celorlalți. Judecățile aspre ni se vor întoarce.

În noaptea de sâmbătă spre duminică se va definitiva careul lui Mercur cu Junon, ceea ce înseamnă că momentul acesta este unul încărcat de un disconfort. Sunt anumite tensiuni care nu pun la încercare în ultima zi a săptămânii prietenia și nevoia de protecție. Din fericire, acestea nu vor fi afectate pentru că sunt anumite forțe care au activat de-a lungul acestei săptămâni și care în momentul de față ne creionează doar ideea de conflict, nu îl și prefigurează. Conflictele acestei zile sunt scurte, slabe ca intensitate, dar legate de memorii puternice care ar putea să afecteze anumite prietenii în cazul oamenilor slabi, în cazul persoanelor care nu sunt încă pregătite să evolueze. Așadar, vorbim acum despre limite pe care le depășim pentru că am înțeles că prejudecățile nu ne ajută. Cei care rămân blocați pe prejudecăți ar trebui să se pregătească pentru o evaluare similară, pentru o confruntare pentru care nu sunt în momentul de față pregătiți. Acum sunt atenți doar la ceea ce trebuie să semene cu o replică ori cu un răspuns foarte direct sau cu o lovitură foarte puternică. Mai târziu, toate aceste elemente se vor întoarce împotriva lor ca niște lovituri adevărate. Schema astrală a acestei zile arată, în multe din cazuri, în mod fals, că toată această confruntare se bazează doar pe replică. În cuvânt există mai mult decât o rostire, există ceva din ființa persoanei care se exprimă, există o energie. De aceea ultima zi a săptămânii devine foarte ușor una a extremelor, cea care poate distruge foarte ușor o prietenie, chiar dacă este una foarte veche.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre un disconfort pe care l-am conștientizat în ultima perioadă și care face referire la prietenie și la nevoia de protecție. Cunoștințele pe care le avem despre ceilalți, despre lucruri sau despre întâmplări, nu neapărat despre cele pe care le-am parcurs personal, ci și despre ale altora, le folosesc astăzi celor care trec prin momente dificile. Asta înseamnă că reușim să rezolvăm această problemă a prieteniei și a protecției legând prietenii noi, arătându-le celor din jur îi putem proteja deși situațiile sociale pe care le parcurgem nu ne încurajează în sensul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după puterile pe care le avem asupra celorlalți. Zâmbetul contează mai mult decât o ședință de terapie. O îmbrățișare poate fi mai importantă decât un analgezic. Oamenii astăzi se echilibrează făcând altceva decât ce au făcut de-a lungul săptămânii, dar în mod constructiv, frumos și simplu. Argumentele săptămânii funcționează doar dacă sunt raportate la aceste valori.

4 thoughts on “20 – 26 iulie 2020

 1. paula spune:

  Obedienta ,care strica ordinea !!! Ce sa faci atunci cand simti ca ai fost obedient sau ca ti s a intamplat obedienta ,ca acest minunat eveniment sau fenomen …sincer nu stiu sa l definesc ,ti l ai dorit de mult timp si constati ca s a intamplat si ar trebui sa fi fericit si implinit ???…dar nu esti pentru ca intr-adevar ordinea a fost stricata …unul a iesit din circuit , a facut altceva decat cunoastem ,a facut ceva care poate chiar sa sminteasca , nu mai este de al nostru , nu il mai vrem ! Problema este cat de tare esti ,ca sa ramai obedient permanent riscand sa ramai singur ,neinteles , perceput ca un smintit ? Daca va sta in putere si vointa sa ma ajutati cu un raspuns ,va multumesc !

 2. paula spune:

  Inteleg ca obedienta nu este reala ,adica nu suntem obedienti ,este doar o inselare !!! Sunt un pic blocata , am intrat in ceata !?

 3. paula spune:

  In prima zi a saptamanii am crezut ca este vorba de obedienta fata de o Autoritate ,si am simtit durere crezand ca nu o poti duce la capat ,nu esti lasat ptr. ca strici o ordine in care ai trait cu apropiatii,prieteni,vecini si este posibili chiar sa i smintesti !!! Dar astazi …surpriza…am vazut obedienta …la mine vorbesc…fata de altceva , o obedienta mai ceva ca in primul caz ,care strica ordinea stabilita ,datorita asa cum bine spuneti ,reminiscentelor adunate de a lungul timpului (credinte ,amintiri dureroase,obiceiuri formate ) Pfff…delicata mai este viata omului !!! Nu ???

 4. paula spune:

  Diferenta intre cele traite astazi ,este mare fata de cele traite in 20 iulie .Astazi ,amuzament pentru cat de usor ne lasam pacaliti ,dominati,manipulati ,in 20 iulie ,panica,durere,furie ptr. neputinta !De vina este doar starea de spirit…,intr o zi sus , deasupra valului ,unde este soare si lumina …intr-alta zi ,sub val ,cu intuneric !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.