20 – 26 iulie 2015

20 – 26 iulie 2015 este săptămâna pașilor mari către un adevăr neclar și a viselor care se vor împlini din nimic. Schema astrală aferentă acestei săptămâni ne va brusca prin duritatea sa, însă în alt mod decât în săptămâna anterioară. De această dată lucrurile nu se concentrează doar pe direcții negative, ci și pe amploare și pe transformare.
Avem câteva evenimente astrale importante în spațiul pe care îl analizăm și care fac în mod special trimitere la ceea ce înseamnă transformare, mutare, translație, progres. Soarele, în 23 iulie, va trece, împreună cu Mercur, în zodia Leu, Venus, în 25 iulie, va începe mersul retrograd care va ține până în septembrie, Neptun se va afla într-o relație negativă cu Junon, unghi pe care îl formează de ceva vreme, iar în ultima zi a acestei săptămâni Marte va împlini un trigon cu Chiron retrograd și Uranus își va iniția mersul retrograd care va ține până pe 26 decembrie.
Direcția cea mai dificilă a acestei săptămâni se va consuma începând de vineri și până în mijlocul zilei de duminică. În acest interval, când Luna va trece prin Scorpion, vom avea pe cer planetele individuale aflate în cădere. Este vorba despre Luna, Mercur, Marte și Venus, toate în cădere, ceea ce arată că sectorul personal este puternic zdruncinat ori că suntem răscoliți, animați de dorințe incerte sau negative sau încurajați să facem lucruri rele din plăcere fiind, de altfel, păcăliți că acesta este un semn de putere. Vom fi totuși salvați de alte poziții astrale, precum Soarele care trece din zodia Rac în domiciliu (Leu) semn de putere, atracție către strălucire sau de elevare, dar și de Saturn, cel care va avea de împlinit cu Luna o conjuncție în mijlocul zilei de duminică, reamintindu-i acesteia că nu duritatea și obscuritatea acțiunilor trebuie să fie reprezentativă pentru această perioadă, ci profunzimea și seriozitatea.
Așa după cum se poate constata schema aceasta ridică un mare semn de întrebare față de atitudinea sinceră, față de onestitate sau față de disponibilitatea pe care am arătat-o într-un proiect sau într-o colaborare. În toată această schemă relația proastă pe care Marte o are cu Uranus și care va atinge un maximum în 25 iulie, arată că omul care nu este încă pregătit să evolueze va fi marginalizat, dat la o parte dintr-o schemă sau pedepsit. Unii se vor pedepsi pe ei înșiși, alții se vor supăra pe grup sau se vor supăra chiar pe persoanele care le-au oferit acestora un mare ajutor. Asta se întâmplă pentru că acesta este modul particular și, evident, eronat, prin care aceștia doresc să se separe de o problemă. Omul care i-a ajutat nu a fost vinovat, ci s-a identificat cu problema celui aflat în dificultate, iar acum acesta, neevoluat fiind, se va rupe de tot, inclusiv de bine.
Pentru că marile încercări ale acestei săptămâni sunt cu precădere adresate sectorului individual, evenimentele sociale prevăzute pentru acest interval au mai curând caracterul unei continuări, ca și cum sunt prelungirea a ceea ce nu am reușit din lipsă de timp sau de putere, să îndeplinim în săptămâna anterioară. Cu toate acestea, cu precădere în ziua de sâmbătă, 25 iulie, când se va consuma opoziția perfectă dintre Neptun și Junon se poate vorbi despre un eveniment social care să devină expresia finală a frământărilor individuale. Membrii unui grup se decid de comun acord în a merge pe un traseu, în a opri o negociere sau a o transforma în altceva ori doresc să se facă remarcați însă aleg cel mai prost moment ori cel mai ciudat mijloc.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi buni atât prin sentiment, prin gând, dar și prin faptă. Doar bunătatea reușește acum să transforme aceste impulsuri negative localizate la nivelul vieții individuale în impulsuri pozitive, în oaze de liniște sau în dovezi de tărie de caracter și de echilibru. Dacă vom refuza să procedăm în felul acesta îi vom acuza mult prea ușor pe cei din jur de probleme care nu le sunt specifice, dar pe care le traversează în această săptămână. Rănile pe care le vom crea se vor închide foarte greu sau poate niciodată.

Este generată o problemă care nu va putea fi rezolvată curând. Libertatea de expresie amplifică forța. Creativitate. Percepția trece pe un alt nivel. Sunt ridicate probleme importante pentru patrimoniul personal. Independența este în conflict cu nevoia. Se dramatizează ceea ce nu poate fi controlat.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară urmând să împlinească trei unghiuri: un trigon cu Pluton, un sextil cu Marte și o opoziție cu Chiron. Schema aceasta încearcă să atragă atenția asupra unei problematici interesante. Ambiția este foarte mare, pentru că nu degeaba Luna se află acum în zodia Fecioară, dar și aspirația de a impune propriul adevăr, propria limitare ca un etalon universal este suficient de mare pentru că relația bună a Lunii cu Pluton se împlinește când încă este activă opoziția Lunii cu Neptun, deci exista un bine, însă el este distorsionat de o problemă mai veche, de o umilință ce nu poate fi depășită. Problema care este generată în această zi se va adresa cu precădere segmentului social unde adevărul este neclar și spre care ne vom îndrepta cu toate forțele. Dacă relația de opoziție a Lunii cu Neptun, încă activă o parte importantă a primei zile a săptămânii, ne vorbește despre limitarea libertății, medierea opoziției Lunii cu Chiron de către Marte din Rac arată necesitatea de a găsi cel mai bun mijloc de expresie pentru ca această libertate să nu se manifeste doar la nivel inferior. Cu alte cuvinte, începând cu prima zi a acestei săptămâni, referitor la relații, oamenii vor dori să nu pună în practică exemplul ce a fost oferit în perioada de formare. Părinții de-acum nu vor să aplice copiilor tratamentul pe care l-au primit pe vremea când erau copii, iar profesorii de acum nu doresc să transfere elevilor de acum informațiile pe care le dețin și pe care l-au acumulat în condiții destul de dure pe vremea când erau elevi.
Această componentă atrage atenția asupra unei nevoi pe care omul comun o va localiza la nivelul recunoașterii publice sau la nivelul stabilizării poziției sale publice altfel decât s-a întâmplat până acum. Unii vor primi în această prima zi a săptămânii promisiunea că vor fi recompensați, că vor primi o atenție specială sau că vor fi ajutați să-și rezolve un conflict pe care-l au cu cei din jur ori cu ei înșiși. Este important de știut că în această primă zi a săptămânii independența este singurul element al vieții personale care generează un conflict cu nevoia. Cel care reușește să-și definească foarte bine nevoia, care și-o cunoaște precis va ști care este marja de libertate pe care și-o poate permite.
Săptămâna aceasta este puternică și aduce împlinirea unor unghiuri cu totul spectaculoase, însă prima zi a acestui interval face notă discordantă cu ceea ce urmează a se consuma începând cu 21 iulie și până la finalul acestei săptămâni. Tocmai de aceea propunerile pe care le facem în această zi, ambițiile pe care le alimentăm vor fi practic pași mult prea mari, evadări în hazard din cadrul realității și doar persoanele practice, doar cei care știu în ce călătorie pornesc vor putea să își împlinească un deziderat ori să obțină răspunsuri la întrebările pe care le vor avea. Schema aceasta generală tocmai pentru că este mediată de Marte din Rac riscă să aducă și mai multe dezamăgiri pe o interpretare eronată dată unui refuz sau pentru că va încuraja lipirea dezamăgirilor unui individ la dezamăgirile unui grup pentru înmulțirea acesteia.
Prin urmare, prima zi a săptămânii va veni cu o tentație periculoasă. Cei care, în general, se entuziasmează foarte repede vor avea tendința de a face pași foarte mari către un adevăr neclar sperând că toți cei pe care îi va întâlni în drum vor depune toate eforturile pentru a-i ajuta. Vor vedea că de-a lungul acestei săptămâni lucrurile se vor orienta altfel decât au gândit acum. Luna în Fecioară aduce și o ambiție teribilă, o intenție de a accede la un nivel superior însă nu va putea niciodată să-i ofere individului suficient de multă obiectivitate pentru ca acesta să vadă dacă merită sau nu să obțină ceea ce solicită. Apoi, o altă componentă a acestei poziții, ce va fi văzută din plin în ecuația astrală aferentă zilei de 20 iulie, vine din faptul că teama, constrângerea sau ambiția care contractă va schimba atitudinea și o va transforma într-un instrument al orgoliului. Mulți vor urmări de-a lungul acestei săptămâni ca, prin orgoliu, să își ducă la îndeplinire planurile pe care le gândesc acum, chiar dacă acestea sunt construite în absența totală a simțului realității.
Schema generală a acestei zile urmărește să-l învețe pe om să respire altfel, să dea la o parte mirosurile pentru că ele nu au acum pentru simțuri un rol hrănitor, ci doar unul decorativ. Marte va media această opoziție dintre Lună și Chiron, deci durerea și dezamăgirea sunt cele care stabilesc condițiile în care un individ s-a îmbolnăvit ori a fost marginalizat. Dacă Marte nu ar fi fost într-o relație foarte proastă cu Pluton, așa după cum am văzut în săptămâna anterioară când acest unghi a atins momentul de maximum, situația de față ar fi adus o altă percepție asupra realității sau informații suplimentare despre o problemă care ne frământa sau care ne durea. În cazul de față, ceea ce vedem, constatăm devine o durere care se adaugă unei alte dureri pentru a se înmulți. De aceea dramatizarea realității prezente nu va putea fi controlată în această zi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la pretențiile pe care le lansăm. Ceea ce se consumă în această zi este doar efectul unui plan mai vechi. Nu este cazul să cădem în capcana de a ne face alte planuri pentru că dacă vom proceda așa atunci nici nu știm ce ne așteaptă începând de mâine. Deci să ne conservăm energia și să lăsăm pretențiile pentru alte perioade mult mai clare sau mai generoase.

Se face din nou apel la o răsplată. Raportul de forțe se schimbă. Puterea de influență este acum argumentată pentru economie, patrimoniu, tradiție. Minciuna poate fi un prieten bun. O dorință retrogradă îi îndeamnă pe oamenii să-și construiască din nou imperii. Cei care vor rezultate imediate se precipită. Este nevoie de răbdare.

Chiar din dimineața acestei zile Luna va fi într-o relație bună cu Mercur încercând să ne atragă atenția asupra faptului că, în ziua anterioară și poate chiar în săptămâna anterioară, am fost păcăliți de un proces de rememorare, adică ne-am lăsat duși de val și am crezut în tot ceea ce ne-am amintit. Acum devenim raționali însă această rațiune are și ea limitele sale, puse în această zi pe relația bună dintre Soare și Saturn, adică pe reguli cunoscute, vechi, unele dintre ele chiar destul de înșelătoare care îi îndeamnă pe oameni să confunde puterea cu acumulările sau cu influența.
Cât timp Luna se va afla în zodia Fecioară îi va îndemna pe oameni să creadă în aceste pretenții, o parte pe care le-au lansat în ziua anterioară, iar o altă parte care au fost lansate în săptămâna anterioară, crezând că dacă acceptă tot ceea ce li se propune au mai multe șanse de reușită. Aici intervine retrogradarea lui Saturn cel care le arată oamenilor că așa au procedat în trecut și au greșit. Acum, prin această revizuire, suntem puși în fața unor situații ce nu sunt atât de periculoase ca în trecut însă sunt în mod absolut sigur mai dureroase. De aici ar trebui să înțelegem că nu tot ceea ce ni se propune este valabil și, mai ales, nu totul este bun. Dacă vom crede că minciuna poate fi astăzi un prieten nu înseamnă că acest prieten fals și fățarnic nu ne va trăda începând cu ziua următoare. Mesajul de acum a lui Saturn nu se referă la imperii, deși mulți asta vor crede, cât se referă la oamenii cu care alegem să construim imperii.
Cu alte cuvinte, 21 iulie ne vorbește despre calitatea umană sau despre ambițiile care definesc, la momentul prezent, calitatea umană. Pretențiile pe care le vor lansa unii în această zi și despre care vor spune că nu le-au trecut brusc prin cap, ci le-au avut încă din ziua anterioară, vizează această minciună socială sau pretențiile foarte mari pe care nu vor putea să le vadă împlinite niciodată. Din nou, dacă dintre aceștia care acum greșesc visând prea mult sau sperând în răspunsuri clare, în cadouri luxoase, în privilegii sociale speciale, sunt și oameni care și-au calculat din timp pașii acestei săptămâni și, implicit, pașii acestei zile, atunci momentul de față va aduce, însă doar după ce Luna va intra în zodia Balanță (în a doua parte a zilei), clarificări interesante sau motive de răbdare. Va fi nevoie de răbdare cel puțin până în noaptea de marți spre miercuri, când Luna se va afla în conjuncție cu Capul Dragonului și când va iniția un nou ciclu draconitic, pentru ca aceste informații sau privilegii să se sedimenteze. Practic, noaptea de marți spre miercuri va fi un sfetnic bun și asta doar pentru că ea trebuie să slujească intereselor alimentate în timpul zilei de 21 iulie.
Prin urmare, 21 iulie este o zi în care ne întâlnim cu fapte mari. Este posibil să nu fim în stare să facem noi aceste fapte însă prin relația interesantă pe care Soarele o are acum cu Saturn faptele acestea vor deveni adevărați profesori referitor la ceea ce ar trebui să facem sau la ceea ce nu trebuie să facem în momentul de față. Există o anume suspiciune față de anumite evenimente care s-au consumat la începutul anului, poate chiar la începutul lunii februarie ori în mijlocul lunii martie dacă luăm în calcul schema de repartizare aplicată decadelor acestei luni. În momentul de față, tot ceea ce ne amintim sau ceea ce retrăim ca exercițiu mental, ca rememorare sau, în anumite cazuri, la modul concret, ne îndeamnă să evităm minciuna, să fim verticali și să ne uităm bine în jur la oamenii cu care dorim să construim din nou imperii. Practic, momentul acesta seamănă cu începutul unui drum impresionant și dacă nu avem persoane de încredere în preajmă atunci nu trebuie să ne așteptăm la realizări prea mari.
Apoi, dintr-o altă perspectivă, ziua de 21 iulie este marcată de ambivalență. Minciuna, în prima parte a zilei, este elementul care îi va încuraja pe oameni să viseze la mari achiziții sau, în a doua parte a zilei, să considere că nu trebuie să se preocupe de absolut nimic din ceea ce înseamnă sarcini suplimentare ori simț al răspunderii. Omul înțelept va face o echilibristică eficientă între aceste două valori și nu va urmări să fie răsplătit pentru anumite fapte pe care le-a făcut în trecut, ci doar să nu distrugă armonia care a supraviețuit timpului. Nu acceptă că raportul de forțe se poate schimba pentru că retrogradarea lui Saturn nu poate să se refere doar la o simplă informație, ci și la o reparare a ceea ce fost eronată în trecut. Cu alte cuvinte, în acest proces de reparare acest om înțelept va lua în calcul că, poate, greșeala trecutului nu a fost făcută pe seama sa pentru ca acum să fie recompensat, deci momentul acesta nu este neapărat unul de câștig, ci și de pierdere a unui drept, a unui privilegiu, a unui bun și ar fi prematur să vorbească despre rezultate imediate. Așadar, momentul zilei de 21 iulie ne arată chipul sinistru al minciunii și, dacă cel laș se va ascunde, cel curajos îl va vedea pe acesta exact așa cum este.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi sinceri cu noi înșine și de a nu abuza pe nimeni cu această sinceritate. Nu interesează pe nimeni astăzi dacă vindem adevărul sau dacă acesta este de partea noastră. Toată lumea va fi zdruncinată de un verdict greșit sau de posibilitatea ca informațiile pe care le deține să fie eronate.

Se face apel la răbdare. Visul de progres este judecat altfel. Cel care caută victoria vrea să fie nemuritor. Incertitudinea motivează. Acolo unde este abordat echilibru se dorește ascunderea unei probleme. Se visează la ceea ce nu poate fi obținut. Teama de lucruri perfecte îi face pe oameni mai serioși în munca lor. Visul succesului îi încântă pe toți.

În noaptea de marți spre miercuri Luna se va afla într-o conjuncție cu Capul Dragonului inițiind un nou ciclu draconitic. Apoi nu va mai avea de împlinit niciun aspect până spre seară când va definitiva un careu cu Pluton pentru ca apoi, la puțin timp, Mercur și Saturn să împlinească trigonul perfect pe care-l formează de ceva timp. Schema zilei de 22 iulie devine astfel la fel de importantă ca ziua anterioară însă mai puțin apăsătoare. Cel puțin așa va fi vizibil din exterior pentru că grijile se vor păstra de la o zi la alta, unele se vor înmulți, iar altele se vor dilua. Un element care apare în fundalul acestei zile vine din faptul că Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Rac aducând momentului un dramatism aparte cu scopul de a ascunde o revoltă față de o problema pe care nu știm să o gestionăm. Nu ar trebui să ne surprindă dacă astăzi oamenii izbucnesc în plâns din nimic sau dacă își propune dintr-o dată să rupă legăturile suferinței și vor râde ca nebunii sărind într-un picior și dorind să-i convingă pe cei din jur că sunt fericiți pentru că poate, într-un târziu, vor ajunge și ei să creadă lucrul acesta.
Schema zilei de 22 iulie are această componentă dramatică însă ea nu va fi vizibilă în cazul persoanelor care muncesc. Munca reprezintă motorul și mecanismul care va transforma o depresie într-o mare bucurie, nu doar o va simula, arătând că nu există problema în sine pentru că ea a fost transformată în altceva, nu pentru că a fost ascunsă. Pentru că suntem adevărați maeștrii la capitolul dramatizare este puțin probabil să reușim să depășim cu fruntea sus dramatismul momentului. Unii oameni, poate chiar cei obsedați de detalii vor transforma acest îndemn la cunoaștere, la studiu, la lămuriri suplimentare ce vine din trigonul lui Mercur cu Saturn în obsesia reparării trecutului sau obsesia clarificării. De aici înțelegem că problemele care sunt în atenția lor îi preocupă doar pe ei și nimic din ceea ce se întâmplă cu ceilalți nu-i mai interesează. De partea cealaltă, teama de lucruri perfecte îi face pe unii să fie obsedați de efort în detrimentul schimbului afectiv. Persoanele acestea arată că nu doar acum au această atitudine, ci și în ultimele patru săptămâni au simțit și s-au comportat la fel, adică în timpul tranzitului Soarelui prin zodia Rac.
Cel înțelept va face așa cum am văzut în zilele anterioare că ni s-a recomandat, adică să nu reproducă un model negativ chiar dacă procedeul pare asemănător cu ceea ce s-a întâmplat în trecut. Pe acești oameni nu-i sperie teama de lucruri perfecte, ci, dimpotrivă, sunt mai mult preocupați de grija că s-ar putea ca eroarea lor să producă un rău și mai mare pe motiv că suferința trecutului, cea pe care și-au conștientizat-o, nu a putut să-i oprească din a prolifera acest rău.
Prin urmare, 22 iulie este o zi de atenție. S-ar putea ca multe din ceea ce le avem de îndeplinit în momentul de față să pară mai curând aparținând unui final de ciclu, nu unui început, așa cum înțelegem din conjuncția Lunii cu Capul Dragonului. Orice vis este judecat acum aspru, orice proiecție a durerii în viitor sau într-o altă schema de lucru le arată oamenilor cât de dezechilibrați sunt sau cât de neserioși ar putea să fie în munca lor dacă nu obțin rezultatele pe care le cer.
În această zi lucrurile se pot complica prin îndoială însă pot fi rezolvate dacă nu le stabilim obiective pe termen lung pe baza îndoielilor. Relația proastă dintre Lună și Pluton nu este deocamdată susținută și de opoziția Lunii cu Uranus. Acest lucru se va întâmpla în ziua următoare, dar atunci deja Soarele se va afla în zodia Leu și energia de bază va fi alta. Acum dramatismul acesta ne face să ne revoltăm mult prea repede însă nu distruge nimănui visele, doar le critică, și aceste fapte negative se întorc împotriva celui care le săvârșește. De aici și greutatea momentului de față sau senzația că suntem înconjurați de oameni, dar suferim de singurătate, vorbim cu toți cei pe care-i întâlnim în cale, dar nimeni nu este în stare să ne ofere un răspuns bun. În egală măsură, ziua de 22 iulie poate aduce și o retrocedare sau o realizare într-un demers absolut steril sau care poate deveni important doar prin informație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ce se întâmplă cu ceilalți. Numai prin această atenție reușim să vedem care este nivelul de bază folosit în schimbul de acum. Altfel, ne vom amplifica și mai mult izolarea, iar rezultatul acestei erori va fi vizibil puțin mai târziu, în luna august.

Ambiție de a străluci. Crizele de personalitate sunt ascunse printr-o selecție pozitivă a evenimentelor parcurse în ultimele luni. Se schimbă drama cu criza. Mare forță de creație. Se ia totul în nume personal. Simplitatea depinde foarte mult de feedback. Noroc. Raporturile sociale lasă impresia de nesiguranță. Se caută o soluție care să fie luată ca etalon. Rămâne puțin timp pentru sine.

În 23 iulie Soarele și Mercur trec împreună în zodia Leu și, spre seară, ca un ultim aspect al zilei, se vor afla în conjuncție. Asta înseamnă că a doua parte a zilei va fi dominată de conjuncția strânsă a celor două astre în toleranța mai mică de jumătate de grad numită cazimi. Ceea ce se consumă acum ne vorbește despre putere, despre concentrare, despre seriozitate sau despre nevoia de a fi apreciați pentru edificiul pe care l-am construit în ultima perioadă. S-ar putea ca elogiile să nu vină sau dacă vin să nu fie formulate așa cum ne-ar fi făcut plăcere să auzim, însă schema astrală a zilei de 23 iulie are puterea de a se face remarcată prin faptul că va transforma drama în criză. Asta se întâmplă în intervalul cuprins între trecerea Soarelui în zodia Leu și intrarea lui Mercur în Leu. Acest interval, în care Soarele se află în Leu și Mercur pe ultimul grad al zodiei Rac, primește o susținere foarte ciudată din partea Lunii ce împlinește împreună cu Marte și Uranus un careu în T pe semne cardinale. De asemenea, gravitatea mesajului lui Marte din zodia Rac este foarte mare pentru că încă avem activ pe cer raportul negativ dintre Marte și Pluton. Practic, această cruce cosmică pe semne cardinale (flexibilitatea Lunii permitem la un moment dat împlinirea sa), le vorbește oamenilor, în mod cu totul surprinzător, despre un noroc venit dintr-o zonă asupra căreia nu au control. Un rău se transformă într-un bine pentru că se renunță la dramă însă a renunța la drama este cel mai greu lucru pe care am putea să-l facem în această zi. Iată un paradox!
Pentru că schema aceasta este foarte puternică se poate vorbi acum despre acces la cunoaștere și, ca de fiecare dată, vedem că acest instrument care ne duce spre cunoaștere devine o lamă ascuțită ce are două tăișuri. Cu unul dintre tăișuri avem acces la ceea ce ne interesează, primim răspunsuri sau avem acces la lucruri ascunse, iar cu cealaltă ne dezlipi de acele relații care ar mai fi putut totuși să ne ofere ceva. Faptul că există acum o combinație între puterea ce vine din conjuncția Soarelui cu Mercur și agresivitatea de pe zodiile cardinale ne face să credem că suntem obligați de ceea ce ni se întâmplă să luăm o decizie ori să ne hotărâm pe ce traseu să mergem de acum încolo. Cel mai mare bine pe care am putea să ni-l facem în această zi este să nu decidem nimic pentru viitor. Senzația aceasta că ne aflăm în fața unui mare edificiu este falsă pentru că face trimitere la un adevăr neclar, așa cum știm că ni se va întâmpla de-a lungul întregii săptămâni. Zodia Leu are în astrologie și o componentă iluzorie sau ne arată că viața are și un chip înșelător. Nu ne referim aici la marea iluzie, cea care definește întreaga existență fizică și care în astrologie este pusă pe seama lui Neptun, ci ne referim la aburii succesului, ai puteri sau ai strălucirii ce vin din zodia Leu și care capătă o formă compactă și utilă doar în momentul în care Soarele este în conjuncție cu Mercur, doar când personalitatea și intelectul se susțin, se completează, nu se domină. Așadar, doar în a doua parte a zilei, după ce Mercur a intrat deja pe zodia Leu, putem vorbi despre luciditate ori doar în acest sector se vor consuma probleme importante pentru sine cu toate că nici acestea nu au acum perspectiva pe care ne-o dorim. Faptul că această conjuncție dintre Soare și Mercur trimite în continuare un trigon către Saturn retrograd din Scorpion arată că ziua de 23 iulie ne lansează impresii despre o falsă trădare. Soarele și Mercur nu mai sunt în Rac deci nu mai realizează cu Saturn un schimb de pe același element. Combinația dintre energia de foc a Leului și energia de apă a Scorpionului nu este una dintre cele mai fericite și conflictele de acum îi îndeamnă pe oameni să ia cam totul în nume personal. Deci intrarea Soarelui în zodia Leu de anul acesta nu mai este atât de spectaculoasă cum a fost altădată. Aduce o simplă schimbare, ne reamintește de bucuria de a străluci sau de ambiția de a deține controlul asupra unui segment însă nu ne duce aproape de aceste împliniri. S-ar putea ca acestea să vină începând cu săptămâna următoare când anumite proiecte se vor finaliza și abia de aici să ne vină o anume satisfacție. Astfel, dacă ținem morțiș să ne credem învingători, atunci ține morțiș să ne păcălim.
Prin urmare, 23 iulie este o zi spectaculoasă. Unii se vor încăpățâna să creadă că este spectaculoasă la capitolul evenimente și că dacă Soarele a intrat în domiciliu lucrurile se vor rezolva de la sine, vom avea atât lumină emoțională cât și lumină spirituală și ne vom bucura de realizările personale pe care le-am tot căutat în ultimele săptămâni. Nimic din toate acestea nu se va întâmpla acum pentru că, în primul rând, există o criză de identitate în prima parte a zilei, când Soarele se află în Leu și Mercur în Rac, apoi survine o mare putere de concentrare însă doar pe proiecte imature, pe noroc, pe soluții fanteziste adică pe o iluzie care strălucește foarte tare, dar nu este în stare să lase nicio urmă.
Există însă o componentă ciudată care va activa în ziua de 23 iulie și care vine din relația proastă pe care Marte o are în continuare cu celelalte planete din zodiile cardinale. Pentru că Luna este flexibilă în zodia Balanță ea va participa la desenarea unei cruci cosmice pe semne cardinale oferindu-ne un motiv în plus să fim atenți la ceea ce nu putem controla, la impulsuri, la reacții temperamentale sau la ce alegem să considerăm de maximă urgență. Toată această construcție astrală are, pe lângă opoziția lui Marte cu Pluton, semn că ne aflăm în sectorul de acțiune a unei probleme cunoscute marcată de violență, agresivitate ori de negare, și un aport substanțial din opoziția Lunii cu Uranus, semn de nesiguranță, răzvrătire, sfidare sau distrugere a bunului celuilalt. Celelalte probleme sunt mai mult de factură internă pentru care nu avem acum o soluție.
Iată ce simplu se combină o direcție pozitivă cu una negativă, iată cât de ușor ne plasăm pe sine într-un context în care vibrația agresivă are un istoric, iar cea pozitivă este atât de naivă încât nu se poate ține nici măcar pe propriile picioare. În ciuda a ceea ce știm despre zodia Leu debutul tranzitului Soarelui prin acest semn nu prea are nimic spectaculos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura, în special în a doua parte a zilei, de ceea ce este plăcut, deconectant, profund sau superior fără a ne apropia de consum, abuz sau criticism. Conjuncția Soarelui cu Mercur de pe zodia Leu nu deține un intelect prea elevat pentru că Mercur se află într-o poziție foarte proastă, însă dacă facem apel la lucrurile bune pe care le-am învățat, la ceea ce știm să facem cel mai bine, fără a folosi lucrurile acestea împotriva celorlalți, atunci toată această agitație a zilei de 23 iulie se poate transforma în ceva frumos.

Nu este respectat dreptul celuilalt. Rafinamentul este privit ca o oază de liniște. Inventar. Calitatea vieții personale este evaluată inclusiv de anturaj. Începutul și sfârșitul lasă impresia că fac referire la același episod. Se încurcă valorile. Toleranța este privită prin rațiune. Se caută naturalețea. Superioritatea este dovedită un mod neplăcut.

Cu trecerea Lunii în zodia Scorpion oamenii află mai multe lucruri despre sine. Știm că această zodie nu oferă Lunii ceea ce are nevoie pentru a se exprima. În Scorpion, Luna nu poate fi romantică pentru că nu se poate desprinde de interes, rațiune sau de conexiunile pe care se simte obligată să le facă pentru a se menține pe o anumită poziție. Același lucru face și Mercur din Leu, având aceeași calitate precum Luna, deci din această combinație înțelegem că omul nu mai este acum capabil să-și evalueze calitatea vieții așa cum făcea pe vremuri, ci va fi îndemnat să facă lucrul acesta doar pe baza faptelor de acum. Unii, mai lucizi, vor spune că acest demers este mult prea abuziv și nu se poate face o caracterizare a vieții individului doar pe baza a ceea ce trăiește la un moment dat. Totuși, unii vor face lucrul acesta pentru că Luna, în dimineața zilei de 24 iulie, se va afla în careu cu Mercur. Aproape că nu vom observa relaxarea spre care suntem îndemnați prin unghiurile pozitive pe care Luna le realizează din Scorpion către Venus din Fecioară, Junon tot din Fecioară și Neptun din Pești. Relația proastă a Lunii cu Mercur le vorbește oamenilor despre necesitatea superiorității. Unii au regrete, alții se vor simți revoltați pentru că, făcând o retrospectivă ciudată asupra evenimentelor din ultimele zile, ajung la concluzia că nu au fost recompensați cum trebuie, au făcut degeaba un demers sau nu au primit răspunsurile pe care le așteptau. Acum toleranța este privită mai mult prin rațiune și oamenii se pot încurca unii pe alții în încercarea lor de a susține adevărul în care cred. Relația proastă a Lunii cu Mercur nu este unghiul decisiv al acestei zile. Cu toate că Luna are o trăsătură negativă în Scorpion ziua ar trebui să încline către valorile pozitive pentru că acestea sunt mai multe la număr decât cele negative. Totuși, judecându-le în contextul acestei săptămâni în care avem mai multe aspirații decât realizări, este suficientă o simplă urmă de dezamăgire pentru ca lucrurile să fie răsturnate, faptele să intre într-un derapaj ciudat, iar superioritatea să fie dovedită într-un mod neplăcut. Neptun retrograd are acum alura unei forțe care intervine rece, mult prea rece, pentru nevoile pe care le avem acum. Răceala lui Neptun retrograd vine din teamă de implicare. De aici și tentația de acum de a ne apropia riscant de mult de acea rațiune sterilă care susține un adevăr din principiu, fără să ne folosească la nimic.
Prin urmare, 24 iulie este o zi a puterii. Dacă nu am lucrat până acum cu o energie a puterii, dacă nu am fost aproape de un om al puterii, dacă nu am văzut pe nimeni lucrând în felul acesta vom fi zăpăciți și, în loc să ne bucurăm pentru că avem putere, ne întristăm folosind-o. Paradoxul acestei zile va veni din faptul că relația bună pe care Luna o are cu Venus ne va îndemna să căutăm naturalețea, simplitatea însă nu o vom găsi și pentru că acest context al zilei de 24 iulie este agresiv în esența sa, dar și pentru că nu mai este timp pentru că, de mâine, Venus va intra în mers retrograd în Fecioară și emoțiile acestea, care acum ne vorbesc de simplitate, de mâine ne vor vorbi despre constrângere, abuzuri sau insatisfacție.
O altă componentă a zilei de 24 iulie se referă la secrete. Inventarul de acum, ceea ce ar trebui să ne confere o liniște teribilă pentru viitor, trebuie să satisfacă nevoia de secret. În acel secret avem banii pe care i-am adunat în ultima vreme, informațiile despre cei din jur, aspirațiile legate de o nouă poziție socială sau un nou demers pe care nu dorim să-l facem deocamdată public. Secretul în sine ne oferă o senzație de putere însă aceasta este falsă. Începând de mâine, de când Venus va intra în mers retrograd, planurile acestea vor stagna ori vor trebui să slujească unui alt scop.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă ceva s-a schimbat în raporturile individului cu cei din jur neapărat și lucrurile s-au așezat pe o albie bună. Astăzi avem nevoie să dovedim că suntem fideli sentimentelor, prietenilor adevărați, iubirii sau idealului în care credem.

Calitate emoțiilor se schimbă. Sentimentul de neapartenență este mascat de grijă. Soluțiile majore pot fi puse în aplicare prin creativitate. Se cere un sacrificiu. Se fac alegeri dureroase. Raportul de forțe schimbă ceea ce credem despre oameni. Speranța în mai bine încălzește inima. Se caută libertatea, dar fără sorți de izbândă. Stima de sine este ridicată. Acțiunea este superioară nonacțiunii.

Până la toamnă Venus ne va da bătăi de cap. În această zi va intra în mers retrograd și această deplasare va ține până pe 6 septembrie. Prin retrogradare, în 31 iulie, Venus va reveni în zodia Leu și chiar dacă în 6 septembrie își revine la mersul direct ea va reveni în Fecioară abia pe 8 octombrie. Pentru că suntem în anul secretelor dezvăluite schema aceasta asupra căreia lucrează Venus va însemna dezvăluiri din zona emoțiilor, adică există posibilitatea ca până pe 8 octombrie, când Venus va reveni în zodia Fecioară cu gânduri bune, ceea ce am ținut secret de la începutul anului și până acum sau chiar în anul anterior să fie dezvăluit și repararea prejudiciului să ceară din partea individului un mare sacrificiu.
Totuși, schema astrală a zilei de 25 iulie nu este dominată doar de inițierea mersului retrograd al planetei Venus, ci și de împlinirea unui careu dintre Marte și Uranus, dar și de împlinirea opoziției dintre Neptun și Junon. Toate acestea au pe fundal o corelație buna pe care Mercur din Leu o împlinește cu Capul Dragonului reușind astfel să medieze tendința Nodurilor. Lucrurile acestea ne arată ca în celebrul proverb „Buturuga mică răstoarnă carul mare!” și libertatea pe care încercăm s-o implementăm prin aceste unghiuri să fie un element de referință, chiar și atunci când ea nu este practică, ci are doar statutul de idee.
Suprapunând aceste unghiuri negative peste faptul că Venus intră acum în mers retrograd arată că oamenilor le va face mare plăcere să se așeze împotriva curentului și să creadă că aceasta este o acțiune superioară. Am văzut și de-a lungul celorlalte zile ale acestei săptămâni că aceasta este una din trăsăturile de bază ale perioadei. Momentul de față arată că ne hrănim cu iluzia puterii și dorim să schimbăm calitatea emoțiilor doar pentru a rezista unei aversiuni puternice față de ceea ce nu am înțeles din ceea ce ni s-a întâmplat de-a lungul acestei săptămâni. Este adevărat, pe careul dintre Marte și Uranus întotdeauna alegerile făcute sunt dificile, însă de această dată, pentru că Mercur va media tendința Nodurilor, avem privilegiul de a ne bucura de lucrurile mici pe care le obținem ori de realizările pe care le intuim că urmează să se consume în viitorul apropiat.
25 iulie arată că dezordinea îi împarte clar pe oameni în inferiori și superiori. Cei care preferă dezordinea și o prezintă ca fiind precizie, etalon sau un element benefic ce trebuie abordat de toată lumea arată că vor susține, cel puțin până când energia venusiană va intra în normalitate, adică până pe 8 octombrie, un demers negativ. Aceștia vor avea statut de ființe care vor strica, vor dezbina sau vor răspândi în jur tristețe și dezamăgire.
La polul celălalt avem oamenii superiori care privesc această problemă dureroasă în față și nu vorbesc despre preschimbarea ei ca viziune, nu se păcălesc, ci se preocupă de transcenderea acesteia, adică de a descoperi binele care se află, în realitate, dincolo de această problemă. Acești oameni nu se vor implica în activități de distrugere pe motiv că schimbă prioritatea lumii și o strică pentru că vor să pună ceva în loc, ci se ocupă de consolare, de sporirea încrederii în sine pentru că numai prin aceste calități omul își poate redobândi echilibrul ce se poate rupe în momentul de față. Cine își păstrează aceste calități, chiar să treacă printr-o perioadă dificilă, nu va ajunge în pragul autodistrugerii, ci își vor aminti tot timpul că echilibrul se bazează pe înțelegere și toleranță. Dacă Mercur nu ar fi fost “ars” în conjuncția cu Soarele sau dacă această conjuncție ar fi fost în toleranța de jumătate de grad admisă pentru cazimi, oamenii nu s-ar fi împărțit în aceste două categorii, ci și-ar fi dat mâna indiferent de nivel și, prin uniformizare, s-ar fi ajutat unii pe alții: unii să învețe cum este să fii bun, iar ceilalți să se bucure că au ocazia să trăiască prin bunătatea pe care o arată celorlalți.
Prin urmare, 25 iulie este o zi de maximă putere, de expresivitate sau de luciditate în care un pas foarte mare făcut într-o zonă a minciunii ne distruge sau un vis, construit din aproape în aproape, se poate împlini deși în momentul de față nimic din ceea ce se consumă nu ne sugerează că s-ar putea întâmpla așa ceva. Ceea ce se consumă în ziua de 25 iulie nu este marcat de noutate absolută, ci evenimentele acestea au fost pregătite din aproape în aproape de la începutul săptămânii până acum sau, în cazul opoziției lui Neptun cu Junon, chiar din săptămânile anterioare, ca și cum am colectat informații sau ne amintim ceea ce s-a întâmplat pentru a putea înțelege ce decizie ar trebui luată acum și de ce este necesar să ne purtăm cu cei din jur într-un anumit mod.
25 iulie poate fi o zi marcată de lupta cu boala, cu bolnavii, cu cei care iubesc confortul dizarmoniei sau confortul bolii. Dacă planeta Mercur, cea care are acum o relație foarte interesantă cu Axa Dragonului, una eficientă și salvatoare pentru contextul de față, nu ar fi fost într-o relație ciudată cu Soarele, adică nu ar fi fost o planetă “arsă de Soare”, momentul de față ar fi fost marcat de o speranță reală. Astfel, nici momentul acesta, la fel cum vom vedea că nici trigonului Marte cu Chiron, ce se va consuma în ziua următoare, nu vor reuși să ne scoată din această amorțeală ori să ne desțelenească mintea și să o pună la lucru prin fapte bune. În continuare ne gândim la aceleași subiecte compromițătoare, avem aceleași suspiciuni față de cei din jur și urmărim să punem în aplicare planuri de răzbunare. Nimic din ceea ce se consumă în această zi nu ne face cinste și ne vom aminti cel puțin începând cu 8 octombrie, când Venus își va reveni la deplasarea normală, cam ce a însemnat ziua de 25 iulie sau această săptămână.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua în considerare nimic rău din ceea ce urmează a se consuma acum. Dacă avem gânduri pozitive, dacă nu rezonăm cu această întoarcere împotriva celui care iubește, dacă nu trimitem gânduri negative pentru simplu fapt că nu am înțeles ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele zile sau ne-a enervat, vom reuși să depășim acest moment fără niciun incident, fără accidente, fără explozie, fără regrete.

Apel la răspundere. Dorințele cauzează probleme de patrimoniu. Se cheltuie prea mult. Succesul este garantat acolo unde munca este susținută. Este ascuns un sentiment de împlinire. Imaginația folosită ca instrument de lucru. Certitudinile vin acolo unde este refuzată tentația. În problemele personale claritatea își face loc. Respect față de trecut. Succes obținut prin muncă. Regret față de eșecurile lamentabile ale ultimelor luni. Soluție rapide nu pot fi puse în aplicare. Planurile pe termen lung sunt demne de respect. Risipa sperie. Tentația de a renunța la un legământ. Sunt căutate soluții care să îmbunătățească starea de confort. Poate fi ocolit caracterul radical al unor decizii. Surprizele sunt privite ca un divertisment.

Ecuația astrală aferentă zilei de 26 iulie ne îndeamnă să fim răspunzători pentru faptele proprii, să lăsăm deoparte mâniile și invidiile, să nu mai aducem din trecut elemente periculoase pentru că toate aceste lucruri dense, caustice sau greoaie nu fac decât să ne îmbolnăvească ori să ne întunece mintea. Din cauza relației bune pe care Marte din Rac o are cu Chiron din Pești, dar și pentru că 26 iulie este prima zi de retrogradare a lui Uranus, momentul de față devine unul reprezentativ pentru luna în curs. Acum nu doar că suntem invitați să fim răspunzători pentru faptele proprii, dar va trebui să înghițim în sec, să recunoaștem greșelile pe care le-am făcut, nu neapărat față de cineva din afară, cât mai ales față de noi înșine pentru că, după cum se vor așeza lucrurile în momentul de față, succesul prin muncă, prin profesie sau prin practicarea unei pasiuni, nu va veni decât acolo unde omul are respect față de propria persoană, față de propria energie sau față de rolul și misiunea pe care le are în acest moment.
Practic, ziua de 26 iulie se menține pe această direcție ambivalentă, cea care încearcă să ne vorbească atât despre lucrurile rele pe care le-am făcut în cunoștință de cauză, dar și despre lucrurile bune pe care trebuie să le facem de acum încolo. Această ambivalență va fi vizibilă și prin tranzitul Lunii – aceasta trecând în mijlocul zilei din Scorpion în Săgetător. De aici înțelegem că se va face un pas important în a observa care sunt defectele de caracter și în ce zonă se pot localiza regretele față de eșecurile parcurse în ultimele zile.
Ultima zi a săptămânii în curs arată că planurile pe termen lung sunt demne de respect, însă pentru a le îndeplini este nevoie de tărie de caracter, de seriozitate sau să acceptăm o dominare, o schemă impusă din exterior sau recomandările celorlalți fără a lua în nume personal și fără a considera că dacă cineva ne spune cum să procedăm neapărat nu știm să ne facem treaba cum trebuie.
Imediat ce Luna a intrat în zodia Săgetător va împlini un careu cu Venus și gradul de satisfacție ar putea să nu fie la nivelul cel mai înalt. De altfel, aceasta se pare că este una dintre cele mai mici probleme. Faptul că o atitudine agresivă față de sine se poate transforma într-o dovadă de indisciplină arată că ultima zi a săptămânii este și cea mai riscantă dintre toate zilele intervalului pe care-l analizăm.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi ziua de 26 iulie ca pe un îndemn la seriozitate și decență. Nu se vor aventura în a critica partenerii de dialog, colaboratorii sau persoanele care sunt importante în demersurile aflate acum în derulare. Nu vor avea regrete față de acțiunile din ultima perioadă, ci vor privi cu luciditate ceea ce li s-a întâmplat pentru că simt, prin această relație dintre Marte și Chiron, că pot repara un deficit.
Prin urmare, finalul săptămânii este și una dintre cele mai dificile și complicate zile ale lunii iulie. Acum se împlinește un trigon interesant între Marte din Rac (cădere) și Chiron retrograd din Pești. De asemenea, tot azi Uranus își inițiază mersul retrograd. 26 iulie devine o zi a tentației și succesul, în cazul persoanelor care au lucrat pentru genul acesta de realizare, va veni, însă doar acolo unde a existat o muncă asiduă și abordată în echipă.
Este posibil ca multe lucruri care vin spre noi în această săptămână să fie grăbite, precipitate, raportate la etaloane greșite și, ca urmare a acestui proces, să se considere că finalitatea este mult mai aproape decât s-a crezut. Nu este cazul să ne gândim acum la situații de genul acesta, ci cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem în momentul de față este să fim răspunzători pentru faptele proprii și să judecăm mai puțin greșelile celorlalți.
Este însă puțin probabil să ne ținem departe de judecăți gratuite. Luna din Scorpion se află într-o relație proastă cu Jupiter din Leu și critica devine expresia puterii. Cel care critică se simte puternic și pentru că foarte aproape de acest careu se află și sextilul Lunii cu Luna neagră lucrurile acestea vor fi modelate după un interes meschin. Nu se poate vorbi în această zi de sinceritate pentru că nici Luna, nici Mercur, nici Venus și nici Marte nu pot să susțină lucrul acesta. Toate cele patru astre se află în cădere și toate își vor folosi energia pentru a submina autoritatea celuilalt, pentru a face rău intenționat. Tocmai de aceea, persoana care reușește să oprească această instabilitate și nu își îndreaptă atenția doar către lucrurile care nu i-au plăcut din această săptămână sau din această lună va fi un adevărat exemplu pentru ceilalți și, începând cu săptămâna viitoare, va primi din jur multă admirație. Deocamdată această admirație este în afara nevoilor individului. Aceste persoane vor vedea însă că începând cu 8 octombrie admirația se poate transforma și-n faptă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a prefera astăzi lucrurile simple. Persoana care simplifică arată că este puternică. Pe această conjunctură, oamenii slabi se vor complica și asta pentru că, deocamdată, nu sunt în stare să facă nimic în mod concret.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.