13 – 19 iulie 2015

13 – 19 iulie 2015 este săptămâna valorilor perene cercetate, elogiate și acuzate pe cât de importante sunt. Acest interval are o foarte mare importanță și, în egală măsură, o foarte mare greutate asupra dimensiunii individuale, producând urmări sociale majore prin reacții inopinate, prin dezvăluiri sau prin drepturile pe care considerăm că trebuie să ni le oferim acum. Intervalul acesta este de o mare duritate, de o contracție teribilă și, de asemenea, de o mare agresivitate aducând atât justificări ale violențelor pe care le-am cunoscut în ultimele două luni, dar și o împlinire a acestor demersuri cărora nimeni până acum nu le-a putut controla desfășurarea sau coordona direcțiile. Uranus devine un element foarte important atât în prima zi, dar și în ultima, reușind să îmbrățișeze intervalul la care ne referim cu două careuri, unul cu Soarele și altul cu Mercur. Dar nu acesta este singurul indiciu care face trimitere la această conotație personală, care mai este și tragică pe deasupra. Și Venus va avea un careu de împlinit cu Saturn, iar Marte se va afla miercuri, 15 iulie, într-o opoziție perfectă cu Pluton retrograd din Capricorn. Pentru că multe din aceste direcții pornesc din zodia Rac, acolo unde vom avea la un moment dat chiar o conjuncție a trei planete ce primesc opoziții din partea lui Pluton din Capricorn, elementele tradiționale, valorile perene, ceea ce definește statutul, importanța sau, într-un cuvânt, rădăcinile individului îndeamnă spre investigare, cosmetizare, ridicare la rang de regulă socială sau prezentarea acestora ca atribute esențiale, chiar dacă oamenii nu sunt încă pregătiți să lucreze în felul acesta.
Cei care au mai lucrat cu lucrurile acestea vor vedea că în săptămâna aceasta se împlinește o mare vindecare, ca urmare a deschiderii sufletului și înfruntării demonului cel mai agresiv pe care l-au ascuns până acum de teama consecințelor, îngroziți fiind de ceea ce ar putea să facă dacă l-am lăsa liber. Pentru individ, faptele acestea vor fi distructive însă ceea ce se distruge nu înseamnă și pierdere, ci desprindere de o structură care părea solidă doar pentru că avea un statut compact. Scăpăm de un rău care era bine argumentat, solid, neserios prin intrigile pe care le alimenta departe de privirile celor implicați și foarte agresiv prin faptul că a opus de la începutul anului și până acum o rezistență teribilă oricărui factor de transformare. Cu alte cuvinte, momentul acestei săptămâni este unul de o duritate aparte prin care vom fi tentați să inversăm valorile nu pentru că există o presiune socială, ci pentru că pe această presiune alegem să ne comportăm ca niște copii răsfățați care își permit să facă orice chiar dacă nu este cazul. În această săptămână se va pune în practică proverbul: „Fiecare pasăre pe limba ei piere!”. Apoi, celor care sunt interesați de fenomenul social sau care, deși preocupați, nu au obținut până acum răspunsuri din analizele pe care le-au făcut, săptămâna 13 – 19 iulie 2015 le oferă răspunsuri clare, dure, necosmetizate, încărcate de o mare agresivitate și abundență ca înțeles încât vor fi pur și simplu speriați de consecințele unor demersuri pe care până acum le vedeau diluate. Lumea se schimbă și nu de acum, însă în această săptămână vedem care sunt faliile acestei societăți care se vor desprinde de întreg, putem conștientiza dacă avem inteligența sau cunoștințele necesare pentru a reuși într-un demers îndrăzneț, încotro se îndreaptă aceste fragmente și dacă există vreo șansă ca, pe viitor, acestea să se unească ori să se reunească într-o structură mai mare. Suntem în continuare în etapa în care centrele de putere se configurează și această săptămână ar putea să ne ofere cele mai clare indicii de la începutul anului și până acum referitoare la evenimentele de culisă sau intențiile pe care marile puteri ar putea să le aibă în stăpânirea sau reîmpărțirea lumii. Este însă mai puțin important pentru noi această dimensiune socială, cât de importantă este dimensiunea personală. Dezvoltarea personală, cea care este prioritară în analizele pe care le facem acum, pornește de la o durere, urmărește firul și expresivitatea acesteia și ajunge la finalul săptămânii către simplitate. Esența acestei săptămâni este aceea care ne învață că lucrurile complicate dor, iar cele simple sunt încărcate de o frumusețe aparte.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a renunța la mofturi, la pretenții, la idei preconcepute sau la promisiuni de răzbunare. Nu este momentul să punem în aplicare aceste gânduri în cazul în care nu le putem scoate din minte. Cine va sfida această recomandare astrală va simți pe propria piele cât de dur poate fi un mecanism negativ. Cine știe, poate unii oameni chiar au nevoie de astfel de dovezi. Planurile de răzbunare puse în aplicare acum, vorbele aruncate precum cuțitele distrug o armonie pe care individul, cel mai puțin până la finalul anului în curs, nu o va mai putea reface. Vom avea ocazia în această săptămână să vedem cum poate învinge binele interior. În felul acesta, am putea fi impresionați de acest mecanism încât să raportăm la el toate demersurile viitoare.

Acceptarea unor condiții periculoase. Se impun divergențe de opinie. Nevoia de independență este interpretată greșit. Oamenii sunt mulțumiți cu ceea ce primesc dacă le este explicat conținutul. Cei puternici visează la a face modificări în mediul de apartenență. Cei slabi urmăresc să facă schimbări prin distrugere. Nu se ține cont de durere. Nu este luat în seamă săracul.

Chiar din prima zi a acestei săptămâni înțelegem cât de importantă este transformarea și care sunt instrumentele pe care trebuie să le folosim pentru a ieși dintr-o mare încurcătură. În primul rând, careul dintre Soare și Uranus ne arată că a sosit momentul să acceptăm niște condiții periculoase. Aceste condiții ar putea să nu existe în realitate, ci doar în mintea individului care privește foarte departe în viitor și nu ia în calcul că, din momentul acesta și până când se va consuma evenimentul pe care-l anticipează, s-ar putea produce suficient de multe transformări încât norocul să pară mult mai accesibil și pericolul mult mai mic.
În primul rând, ecuația astrală aferentă zilei de 13 iulie aduce două contradicții. Prima, susținută astral de careul dintre Soare și Uranus, arată că strategiile, atât cele personale cât și cele colective, trec printr-o criză. A doua, cea susținută astral de trigonul dintre Mercur și Neptun, ne atrage atenția asupra sentimentelor pe care ni le-am reprimat în ultima săptămână sau pe care nu le-am băgat în seamă. Din combinația celor două înțelegem că avem de explorat o slăbiciune, nu pentru a o accentua, ci pentru a o transforma într-o putere, într-o forță a grupului sau într-o virtute.
Aceste două direcții au pe fundal tranzitului Lunii prin zodia Gemeni, împlinirea a două sextile, unul cu Uranus, altul cu Jupiter, dar și a unui careu cu asteroidul Chiron pe care Luna însăși le regizează. Constatăm, astfel, că pe cer se împlinesc, prin intermediul Lunii, două configurații: triunghiul minor format de Uranus, Luna și Jupiter, nicovala formată de Chiron, Uranus, Lună și Soare. Dacă direcțiile ce transpar din careul Soarelui cu Uranus aduc nesiguranța în punctul în care să explodeze, fără a se transpune într-un eveniment social, fără a vedea suferința grupului, fără a constata o distrugere sau fără a ne desprinde de ceea ce strigă acum mai tare, relația pozitivă dintre Mercur și Neptun se va folosi din plin de cele două configurații la care participă Luna. Pe de o parte, Luna din Gemeni vine cu o soluție pentru o problemă personală ce detensionează un eveniment public, apoi, tot ea creează premisele unei vindecări prin înțelegerea suferinței, dar și prin accentuarea nesiguranței. Toată această presiune, atât cea care vine prin durere, cât și cea care vine din împlinire, ridică nivelul de vibrație și îl ajută pe om să vadă mult mai clar, să înțeleagă mult mai ușor deci îi extinde orizontul de percepție și de cunoaștere. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, vor putea să privească foarte departe, își vor aduna gândurile, vor simți că rezonează foarte ușor cu oamenii care trec prin situații similare și se vor simți asemenea lor atât prin bucurii, cât și prin necazuri. Această diversitate a zilei de 13 iulie constituie un start interesant în a simplifica raporturile sociale pentru ca valorile perene să se poată ridica la un nivel superior. Dacă totuși nu au elogiat valorile perene, nu și-au consumat timpul studiind, cercetând, lucrând pentru dezvoltare personală, schema aceasta a zilei de 13 iulie se va transforma într-un imens balon de săpun. Chiar și acesta, prin diversitatea pe care o conține, duce acum suficient de multe bucurii încât să avem clar impresia că rezolvăm o problemă de atribuire. Nu ne referim aici doar la rediscutarea unui drept, la analizarea situațiilor mai vechi când la adresa unui individ s-au făcut nedreptăți, cu scopul de a le repara acum. Ceea ce este reprezentativ pentru această zi vine chiar din această conștientizare, din această observație prin care oamenii vor constata că, în realitate, au probleme mai mici decât am anticipat pentru perioada aceasta. Tocmai de aceea ar trebui să țină cont că liniștea momentului sau limitarea problemelor nu este o risipă a universului, ci o formă de recompensă.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața unei probleme de orientare. Cei care au mintea puternică, care au reușit până acum să dovedească suficient de multă măiestrie în a gestiona un conflict sau a rezolva probleme sociale importante vor fi recompensați prin atenția pe care ceilalți o vor îndrepta asupra lor. Cei puternici vor putea, în egală măsură, să facă și schimbări prin distrugere și dacă au în jur oameni pe care i-au criticat până acum în dorința de a-i ajuta să se transforme sau de a le schimba traseul fără sorți de izbândă acum vor putea să facă lucrul acesta cu o ușurință foarte mare. Există însă și reversul medaliei ca duritatea aceasta pe care o arată celorlalți să se întoarcă înapoi printr-un concurs de împrejurări, printr-un cumul de factori, nu neapărat din partea unei singure persoane. Aceștia vor trebui să accepte condiții periculoase, să facă un efort suplimentar sau să se lase mințiți. Nu va exista în prima zi a acestei săptămâni o durere mai mare pentru oamenii puternici decât să se vadă mințiți și să nu poată face nimic.
Pentru că în această prima zi a săptămânii se face o combinație interesantă între un unghi negativ, cel dintre Soare și Uranus, și unul pozitiv, cel dintre Mercur și Neptun, se poate vorbi acum și despre mister. Accentul se va putea pune pe acest mister cu atât mai mult cu cât extinderea sa ar putea să le lase impresia oamenilor că dacă nu este dezlegat va provoca mari distrugeri. Soarele din Rac face trimitere la tradiție, la instituția familiei sau la ceea ce este foarte cunoscut, accesibil, la ceea ce face parte din zona intimă, iar Uranus din Berbec aduce acum conotații periculoase dorinței de independență sau de pionierat. Nu este cazul să credem că din combinația acestora ni se cere să facem o performanță în familie. Nu avem de ce să demonstrăm față de cineva din preajmă cât de inteligenți suntem pentru că între membrii unei comunități, între membrii familiei schimbul se realizează la un alt nivel și în mare parte este unul afectiv. Acolo unde există o astfel de competiție, emoțiile sunt deficitare, deci avem un sector care are nevoie să fie umplut cu iubire. Iubirea se umple astăzi prin trigonul dintre Mercur și Neptun, adică prin inspirație, prin flexibilitate sau prin creșterea binelui pe care l-am mai întâlnit și altădată, dar nu l-am văzut așa cum era. Călătorind în trecut cu mintea vom descoperi momente în care ni s-a oferit ocazia să vedem că iubirea este prioritară și că distrugerea a venit numai acolo unde nu a existat înțelegere, acceptare, dăruire, deci iubire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita de iubire. Cele mai mari probleme apar acolo unde refuzăm iubirea sau unde nu trăim intens. Iubirea ne poate astăzi vindeca sau ne poate arăta că avem în jurul nostru tot ceea ce ne trebuie și nu trebuie să abandonăm și nici să distrugem edificiul pe care-l avem în jur pe baza unor argumente exclusiv raționale. Astăzi cine simte îi va fi suficient.

Lipsa instrumentelor de comunicare pune în dificultate relația dintre generații. Cel care a greșit este greu iertat. Putere individului este măsurată prin aprecierile celor. Există o nemulțumire care nu poate fi formulată prin ceea ce trăim acum. Tristețea este văzută de ceilalți ca un moft. Soluțiile de vindecare pot fi puse în aplicare cu mai multă eficiență. Se ridică o problema și va fi luată în seamă abia la finalul anului. Pentru individ cercetările sunt sterile, dar pentru grupul de apartenență ele sunt fructuoase.

Dorința de putere lasă întotdeauna urme adânci și dureroase pe structurile sufletului, dar și în zonele sociale acolo unde individul alege să activeze mai mult. Este, așadar, și cazul zilei de 14 iulie când, prin relația proastă dintre Venus și Saturn retrograd de pe două semne de putere, oamenii vor avea tendința să-și exagereze atribuțiile și să nu țină cont de părerile celorlalți și nici măcar de suferințele pe care le provoacă în jur. Vor spune că nu au instrumentele de comunicare adecvate, că nici nu le sunt necesare, că nimeni nu trebuie să le ceară lor să vorbească într-un anumit fel, să se comporte într-un anumit fel de vreme ce calitatea lor stă în altceva.
De partea cealaltă, la fel ca și în prima zi a acestei săptămâni acest aspect negativ este contrabalansat de un aspect pozitiv – trigonul perfect dintre Soare și Chiron. Practic, întâlnirea aceasta cu abuzul de putere sau cu gelozia, invidia, răutatea pe care o simte un om atunci când este chinuit de ceea ce nu își poate oferi lui însuși, devine o dovadă de progres, de oportunitate în a vedea clar ce ni se întâmplă, cât de periculos este să ne lăsăm în voia acestor ciudățenii și să le alimentăm ca și cum noi le-am creat, nu le-am preluat din jur.
Pe fundal, Luna, cât timp va tranzita ultimul sector al zodiei Gemeni, va avea de împlinit un unghi negativ cu Luna neagră și unul pozitiv cu Venus, apoi, intrând pe zodia Rac, va avea de împlinit un unghi negativ cu Axa Dragonului și unul pozitiv cu Junon. Va fi, așadar, vizibil același tandem între pozitiv și negativ, același joc al puterii între consumul inutil la care ne-a predispus tranzitul Lunii prin zodia Gemeni și invitația la a înțelege esența faptelor, esența perioadei sau esența prieteniilor, atât timp cât Luna va trece pe primul segment al zodiei Rac.
Combinația aceasta dintre bine și rău nu trebuie să ne complice relațiile, nu trebuie să ne încarce sufletul și nici să ne pună în fața unor tristeți doar pentru că soluțiile de vindecare nu par accesibile oricui. Cel puțin de dimineață, când se va consuma trigonul perfect dintre Soare și Chiron, vom crede că există o soluție pozitivă, poate chiar o vindecare miraculoasă și la care am putea să ajungem doar dacă suntem consecvenți. Trecând pe zodia Rac, Luna va intra în fereastra careului la Axa Dragonului și cu toții vom resimți o întârziere în aceste direcții pozitive pe care le simțim de dimineață ca și cum vedem binele, credem în existența lui, credem în existența grațierii divine și a compasiunii însă în egală măsură credem că nu ne este dat să ajungem la ele acum. Acesta este un gând fals pentru că doar problema pusă în discuție este amânată până la finalul anului, nu și ceea ce merităm să primim în acest moment. Omul care va reuși să facă această separare a ideilor, persoana care va conștientiza că nu este prioritar cum să explorăm tristețea, ci să vedem ființele jucăușe și fericite care se află în jurul ei, va lăsa o urmă bună pe care toți cei care o vor parcurge o vor vedea ca pe o dovadă de înțelepciune sau de progres.
Prin urmare, 14 iulie este o zi de mare deschidere. Se menține în continuare această componentă a misterului și în ea ne vom oglindi pentru a vedea cât de frumos este acest balans între libertatea pe care ne-o acordăm și magnetismul pe care îl exercită o problemă nerezolvată asupra conștiinței neevoluată încă. Se poate vorbi în 14 iulie și despre îndurare sau de finalul îndurării prin atingerea unui moment de vindecare. Este adevărat, momentul acesta de vindecare nu durează însă nici nu este important. Dacă l-am atins înseamnă că am îndeplinit toate condițiile pentru ca boala să nu se mai instaleze.
La polul celălalt găsim orgoliile pe care un individ neevoluat se simte obligat să le alimenteze, să le hrănească pentru că doar prin intermediul lor și-a construit o identitate. Fără orgoliu se simte dezvelit de putere sau aruncat în groapa de gunoi a istoriei. Momentul de față, pentru această categorie de oameni, susține ideea că cercetările sunt sterile pentru individ însă foarte importante pentru grup. Având atenția fixată pe orgoliu se va simți motivat să demonstreze, să se ridice deasupra condiției pe care și-o atribuie pentru a convinge grupul să-i ofer acestuia poziția de lider. Poziția de lider obținută în 14 iulie este cota cea mai înaltă la care se poate exprima un orgoliu inferior.
Dacă luăm în calcul și faptul că Saturn se află acum în mers retrograd prin zodia Scorpion atunci 14 iulie le va aduce oamenilor probleme din cauza banilor susținute de o putere folosită în mod abuziv sau pe baza unor scheme mai vechi, de asemenea abuziv. Pentru că lucrul acesta se produce în săptămâna în care ar trebui ca valorile perene să fie cercetate, elogiate, nu acuzate pe cât de importante sunt, înțelegem că orice decizie adoptată în momentul de față lezează integritatea unui grup și îi recomandă acestuia, evident cu “căldură”, să meargă spre dezbinare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne încrede în puterea binelui. Binele și orgoliul sunt acum forțe incompatibile și avem nevoie să ne decidem în mod categoric pe ce traseu mergem. Dacă alegem binele, ajungem la vindecare. Dacă alegem orgoliu ajungem la recompensă. În final, fiecare va duce pe umeri ceea ce a căutat și cerut cu insistență de la viață.

Drama trecutului chinuit. Din cauza durerii oameni pierd din vedere sentimente importante. Apar rupturi marcante în grupul de apartenență. Oameni sunt centrați pe rău. Ceea ce până acum a fost considerat o slăbiciune este privit ca o calitate. Senzația că se pierde controlul din orice situație. Lucrurile mici par să dețină controlul asupra mecanismelor mari. Inversarea valorilor tentează. Este judecat individul după reguli pe care nu le cunoaște. Agresivitate. Violență nejustificată. Aversiune față de ceea ce nu a fost explicat, demonstrat ori depășit. Lumea se răstoarnă.

Momentul în care Marte se află în opoziție cu Pluton aduce valorile personale, dar și cele tradiționale pe care le iubim foarte mult într-un moment de criză. Abia în momentul acesta ne dăm seama că ultima lună a însemnat de fapt un crescendo interesant pentru soluțiile care apar în momentul de față. Practic, momentul acesta aduce o explozie de durere, de nemulțumire sau de revoltă ce se poate transforma în gesturi de o mare violență, atât verbală cât și fizică. Totul se bazează acum pe senzația că se pierde controlul asupra unei situații, și nimeni nu dorește să-și amintească dacă a ajuns acolo pe căi curate sau pe căi mai puțin curate. Fiecare va considera că istoricul acțiunilor este mult mai important decât nevoile pe care le invocă partea cealaltă.
Nu doresc să mă refer în această prezentarea la fenomenul social, pentru că de lucrurile acestea se ocupă altcineva sau fiecare poate să vadă, dacă se informează așa cum trebuie, care este esența evenimentelor sociale sau geopolitice pe care le trăim. Dezvoltarea personală, este prioritatea prezentării de față, arată că individul este judecat după reguli pe care nu le cunoaște încă. Aceasta este deviza generală și doar pe baza acesteia vor fi generate conflicte sociale sau vor fi promise sancțiuni drastice într-un ton dulce, poate chiar agreabil. Violența pare acum nejustificată și tocmai pentru că nu înțelegem clar ce ni se întâmplă, iar ceea ce înțelegem nu are soluție ori se schimbă prea repede arată că lumea se răstoarnă.
Totuși, ziua de 15 iulie nu este dominată doar de opoziția lui Marte cu Pluton. Pe zodia Rac avem trei planete în conjuncție, Mercur, Marte și Lună și toate trei trimit opoziții către Pluton din Capricorn. Toate aceste trei categorii au în comun un rău, toate aceste trei direcții sunt blocate de același obstacol. În primul rând, avem o problema de tradiție care nu este respectată, apoi o problemă de patrimoniu care este răscolită și, în final, o problemă de atitudine care este ignorată. Iată esența tabloului la care se referă ecuația astrală zilei de 15 iulie!
Dar noi, pentru că studiem astrologia, suntem obișnuiți să nu dramatizăm în fața unor evenimente atât de grave. Avem puterea, prin analizele pe care le facem, să ne îndreptăm atenția către un element benefic sau să analizăm la rece evenimentele negative, încât, prin discernământ, prin spiritul analitic, prin studiu, să diminuăm puterea răului și să-l transformăm pe acesta în cunoaștere. Cu alte cuvinte, nu este atât de important ceea ce se va consuma acum, cât de important este să înțelegem care au fost alegerile și faptele care ne-au dus în punctul acesta. Ne vom simți bine dacă vom afla care este gradul de suferință a celor implicați și cât de vinovați au fost, însă mult mai important este să înțelegem mecanismul care a generat efectele de acum.
Opoziția lui Marte cu Pluton este un aspect deosebit de agresiv și, pentru că implică și planeta Uranus, construind un careu în T pe semne cardinale, se va vorbi acum despre o revoluție însă ea nu se va concretiza. Cel mult vom vedea fețe nemulțumite, vom auzi voci în depărtare și toate acestea vor avea un element comun. Nedreptatea trecutului abordată în crescendo are acum o explicație și aceasta va fi zona în care se vor întâlni toate nemulțumirile celor care nu s-au văzut niciodată pe sine în această ipostază. Viața va fi acum cântărită după durerea pe care o simțim și s-ar putea ca această percepție să ne ducă în punctul în care să facem alte greșeli, poate chiar alte abuzuri sau să credem că furia, revolta, nemulțumirea sau lipsurile constituie elementele care ne definesc. Vom vedea, poate chiar până la finalul acestei săptămâni, că adevărul este altul.
Prin urmare, mijlocul lunii iulie ne aduce în fața unei explozii de nemulțumire care poate inspira frică până și spectatorilor, celor care aud despre conflictul în cauză sau care, din depărtare, devin martori ai acestui teatru social. Astăzi întreaga ecuație astrală arată că oamenii sunt judecați după reguli pe care nu le cunosc și că bagajul dureros al momentului le vorbește de fapt despre o karma personală, cea care până acum a fost ignorată sau despre care nu a crezut nimeni că se poate consuma într-un chip atât de violent și de dur.
Anumite evenimente programate a se consuma acum ar putea să ni se pară mult mai dure decât le-am gândit altădată. Poate, în realitate, nu sunt mai dure însă așa ni se vor părea acum pentru că există o mare presiune pe acest simț al proprietății, al valorilor personale, al tradiției sau al bunurilor pe care ni le dorim.
Dar, așa cum se întâmplă de fiecare dată când se accentuează o trăsătură negativă, contextul astral de acum arată că lumea se răstoarnă doar pentru unii, nu pentru toți, iar cei care sunt bine orientați, care și-au cultivat valorile personale prin iubire și respect nu se simt deposedați, nu se simt agresați, ci, dimpotrivă, îndemnați să privească cu mai multă atenție suferințele celorlalți pentru că, cine știe, poate, în mulțimea care striga de durere, văd și vreo doi trei prieteni pe care să-i salveze. Este adevărat, mulți vor avea impresia că durerile de acum sunt atât de reale încât nu mai văd lumina de la capătul tunelului, nu mai cred în schimbare pozitivă, ci doar în demoni, ființe care fac rău sau în distrugeri ce nu mai pot fi oprite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede în rău. Dacă alegem astăzi să credem în rău vom distruge planta firavă a binelui care a ales să se nască în ochiul furtunii. Destinul, uneori, are scheme ciudate de acțiune sau mijloace ce ni se par ciudate pentru că ne duc spre transformare, ne mobilizează și ne dezvoltă puteri pe care le-am negat mult timp deoarece nu ne-am putut imagina cum ar arăta în acțiune, ci doar le-am cunoscut teoretic.

Independența este privită ca o penitență. Visul se dovedește a fi prea îndrăzneț. Curajul de a o lua de la capăt. Este acuzat cel care nu se încadrează în reguli. Cineva mânuiește greșit arma dreptății. Se spun lucruri prea grave. Drama celui învins este făcută publică. Devine vizibilă tendința de a abuza de cel slab.

Luna se va afla acum în conjuncție cu Soarele și va iniția un nou ciclu. Astăzi, Mercur va atinge opoziția cu Pluton însă problemele acestei zile nu sunt noi, ci doar expresia a ceea ce nu a fost cu putință să se consume în ziua anterioară. Independența va fi, așadar, privită ca o penitență pentru că ea luptă împotriva a ceea ce un grup și-a dorit pentru a supraviețui sau pentru a exista pentru o perioadă mare de timp. Apare deci o nouă problemă pe frontispiciul acestei săptămâni: fragmentarea. Este posibil ca, pentru a duce mai departe acest deziderat ciudat, să se spună lucruri foarte grave, să se exagereze o dramă personală, insistându-se asupra lipsurilor sau asupra unor simptome.
Este adevărat, întâlnirea într-o conjuncție a planetelor Mercur și Marte aduce o mare putere de concentrare și o dorință puternică de a face impresie, de a capta atenția, de a șoca. Pentru că Pluton trimite opoziții către cele două planete, figura pe care o vom face acum poate să fie foarte rea, să distrugă, nu neapărat în spectrul vizibil, cât în culise, bunuri de care s-ar fi folosit întregul grup. Schema aceasta face însă trimitere la abuzuri care au fost făcute la adresa individului cu mult timp în urmă, chiar la începutul anului sau la anumite amenințări, pe care prin această acțiune dură sau egoistă se dorește stoparea lor.
Dacă în primele trei zile ale săptămânii am avut anumite semne de întrebare față de sinceritatea celor din jur, față de instrumentele pe care le-au folosit ori nu ne-a fost clar dacă sunt oameni răi în esență sau pur și simplu răutăcioși conjunctural, acum avem ocazia să-i vedem implicându-se în fapte cu caracter negativ ce sunt reprezentative pentru modul de a gândi ori pentru ceea ce au simțit față de comunitate până acum. Asta înseamnă că drama celui învins va fi făcută publică, iar torționarul nici nu-și va da seama că, promovând aceste imagini sinistre, se prezintă pe sine așa cum a fost și până acum, dar nu l-a văzut nimeni.
Pentru omul comun, 16 iulie este o zi complicată, marcată de dramă, centrată pe ideea de lipsuri pe care nu avem cum să ni le însușim. Ca o compensare, vom face o listă interesantă și ne propunem ca, pe viitor, să ni le însușim pe acestea pentru că, după cum vom crede în momentul de față, ne vor fi absolut necesare. Dar, la fel ca și în ziua anterioară, atunci când durerea este mai mare putem vedea cum prinde viață în ochiul furtunii planta firavă a iubirii necondiționate, a compasiunii sau a înțelegerii. Cei care sunt lucizi vor vedea că toleranța este unitatea de măsură a tuturor acțiunilor și cine o refuză face risipă de ajutor, acum pe seama celor din jur și, în viitor, ca o consecință a aceea ce au făcut acum, la adresa lor înșiși. Deci, după cum ne sugerează Luna nouă din această zi, nu este cazul să cădem în capcana de a ne propune astăzi obiective inutile. Dacă ne lăsăm în voia intuiției vom observa că și ziua de 16 iulie este o zi emoțională, una care conține și câteva picături de revoltă, dar și o haină curată creând aspectul unui decor excentric. Nu este cazul să decupăm acest decor excentric după modelul din interior ori după liniile de contur și să considerăm că ne-am îmbrăcat la moda pentru că, altfel, vom cheltui mult mai mult pe viitor pentru a acoperi golurile pe care le-am creat acum dintr-o alegere proastă, aruncând fundalul, toleranța, deschiderea sau înțelegerea, adică elemente absolut esențiale pentru a ne pune în valoare ansamblul.
Prin urmare, 16 iulie este o zi apăsătoare pentru cel care refuză să vadă adevărul, pentru omul care va dori să cântărească binele personal doar prin ceea ce primește, nu și prin ceea ce oferă. Astăzi vedem că mult mai important este să fim deschiși, generoși decât revoltați, chiar dacă adevărul va prefera acum argumentele dure sau mesajele clare care distrug convingerile celorlalți ori le arată că sunt vinovați de ceva.
Cu toate că ecuația astrală a acestei zile este încărcată de un mare dramatism, duritatea momentului nu este mai importantă decât prin impactul reversului medaliei, adică prin toleranță și inima caldă, prin optimismul și încrederea în sine și în binele făcut cu sufletul deschis. Astăzi avem toate șansele să descoperim că în ochiul furtunii există o mare forță, una specifică, un element original pe care am putea să-l folosim pentru a deveni mai înțelepți și mai buni, nu neapărat victorioși. Victoria acestei zile va avea un efect coroziv asupra structurii psihice pentru că se bazează pe identificarea unui vinovat. Poate, în momentul de față, nu este de bun augur să stabilim cine este vinovat. Pentru că acum se împlinește și Luna nouă vom vedea că în următoarele patru săptămâni adevărul de azi, victoria pe care o savurăm în momentul acesta nu ne va folosi la nimic.
Sunt multe lucruri rele ce urmează a se consuma în 16 iulie, iar asta pentru că atitudinea ar putea să strice totul, să ne îndemne să ajungem la o concluzie greșită și să ținem cu dinții de ea ca și cum este cea mai înțeleaptă decizie pe care am putea să o luăm. În 16 iulie ar putea să devină foarte vizibila tendința de a abuza de cel slab. Iată un alt motiv pentru care nu este indicat să dăm curs acestor impulsuri negative, pentru care nu ne este permis să facem rău în momentul de față, să fim tulburați de răul celuilalt și să credem că suntem ființe minunate, făpturi care și-au dedicat viața binelui.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a da astăzi o dovadă de bunătate. Una dintre cele mai minunate dovezi de bunătate oferită pe o conjunctură atât de agresivă este de a ierta răul pe care îl considerăm acum ca fiind cel mai dureros.

Viața unui om este judecată greșit. Puterile scad. Minunile se înfăptuiesc pentru cei pregătiți. Se anunță o revenire însă nu toți pot vedea acest lucru. Revenirea ia o nouă înfățișare prin muncă. Se confirmă un progres.

Trecerea Lunii în zodia Leu ar trebui să ne aducă mai multă încredere în sine și să încălzească sentimentele suficient de mult încât să nu ne mai judecăm unii pe alții și să privim în mod realist către problemele interioare, cele care au asupra vieții personale un efect caustic. Momentul zilei de 17 iulie, cu toate că aduce o mediere a tendinței Nodurilor de către Lună, ne arată că puterile sunt situate la cotele minime. Este adevărat, multe lucruri nu funcționează corect în această zi pentru că avem prea mari așteptări de la oameni sau de la conjuncturi sociale în care ne-am implicat. Unii vor considera că această săptămână trebuie să le ofere recompense majore și asta pentru că, în gândurile lor, sunt complet separați de ceea ce au avut de traversat în prima jumătate a anului. În primele șase luni ale lui 2015 ne-am simțit judecați pe nedrept, acuzați de lucruri pe care nu le-am făcut ori suspectați că suntem potențialii infractori sau oameni care greșesc foarte ușor. Acum gândul se îndreaptă către această formă de recompensă și cel care o va primi va considera că a fost răsplătit pentru toată suferința primelor șase luni ale anului, că a progresat și, mai ales, că nu face parte din acea categorie socială care se află într-un accelerat proces de degradare.
Faptul că, în acest context astral atât de agresiv și de dur, Luna mediază tendința Nodurilor, arată că acest impuls personal trebuie să fie luat în considerare, trebuie să-i acordăm acestuia importanța cuvenită pentru că de acolo, din interior, ne vin soluțiile cele mai bune și aceasta este cea mai clară dovadă de progres. Pentru că medierea tendinței Nodurilor de către Lună se produce ca un fel de oază, ca o insulă înconjurată de ape tulburi, momentul acesta s-ar putea să nu își poată duce la bun sfârșit scopul său. Gândim altfel, dorim să acționăm într-o altă direcție, credem că dacă suntem recompensați în felul acesta depășim un mare obstacol social însă, în realitate, lucrurile nu au suficient de mult timp pentru a se și stabiliza. Poate, după cum vom gândi, lucrurile, așa cum se consumă în perioada aceasta, sunt o dovadă de progres, dar, până la urmă, faptul că nu vom fi în stare să stabilizăm aceasta dovadă de progres printr-o faptă, arată și că momentul zilei de 17 iulie, oricât de bun ar fi, nu poate transforma ideea sau intenția individului în realitate. Deci în 17 iulie vom avea mai multe satisfacții decât beneficii.
Prin urmare, 17 iulie devine mai curând o zi de informare, de documentare, o zi în care facem o listă a ceea ce a trebuit să primim ca recompensă sau ca recunoaștere. Este posibil ca intervalul scurt pe care îl reprezintă această zi să nu ne ofere tot ceea ce avem nevoie pentru ca aceste observații să se transpună în realitate. Din această cauză vom avea impresia că viața este judecată greșit, că puterile scad, că nu suntem ajutați, ci doar informați și că progresul acesta pe care l-am căutat de mult timp nu ne folosește la nimic. Asta se întâmplă pentru că această informare are statut izolat și, în plus, se consumă într-o săptămână atât de dinamică, atât de agresivă încât oamenii vor avea impresia că o simplă informare este o veritabilă declarație de război.
Schema zilei de 17 iulie vizează cu precădere revenirea la o formă de muncă pe motiv că aspirațiile pe care le-am alimentat până acum nu sunt realiste sau nu ne pot oferi stabilitatea socială în care au crezut. Dar această atitudine nu reprezintă soluția, ci o altă informație despre calitatea sufletului. Prin această decizie oamenii arată că minunile se înfăptuiesc doar pentru cei care sunt pregătiți să le primească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca doar pe baza a ceea ce observăm și gândim în momentul de față. Medierea tendinței Nodurilor înseamnă cel puțin a face apel la o schemă mult mai mare, una care să depășească în importanță sau profunzime cadrul acestei luni și să meargă chiar până la începutul anului în curs. Cine nu face o asemenea retrospectivă apelează la un adevăr subiectiv.

Certitudinile își fac cu greu loc. Viața este acum mai încărcată cu cât a fost mai mult atinsă de compromis în trecut. Se cercetează puterea celui matur. Siguranța de sine este folosita ca o broșă. Lucrurile mici iau înfățișări majore. Norocul stă pavăză în calea durerii. Expresie „nimeni nu este perfect” devine o scuză. Se caută un paravan pentru a ascundă un defect. Lumea se schimba din nou. Cei puternici se înșală.

Valorile personale găsesc în ziua de 18 iulie o mare încercare. Pe de o parte, Luna se va afla într-o conjuncție cu Jupiter și vom avea impresia că dreptatea personală este cea mai importantă doar pentru că argumentul personal este cel mai aproape de noi. De parte cealaltă, relația bună dintre Soare și Luna neagră accentuează triunghiul minor căruia Luna neagră îi este focar. De aici înțelegem că lucrurile mici, cele care sunt aproape de sufletul propriu devin foarte importante sau sunt văzute disproporționat.
Valorile zilei de 18 iulie au însă o mare greutate și pentru că Venus se află acum pe ultimul grad al zodiei Leu și, pe acest fond, conjuncția Lunii cu Jupiter ridică un mare semn de întrebare față de realitatea durerilor ce sunt invocate acum. Schema aceasta disproporționată va face trimitere către umilințe mai vechi, către orgolii ce nu au fost încadrate corespunzător ori către a stabili care este drumul greșit pentru ceilalți și cum să le dăm acestora mai multă importanță, oferindu-le sfaturi chiar dacă nu le cer sau făcându-le recomandări chiar dacă nu le sunt utile.
Există însă și un mare beneficiu al zilei de 18 iulie și acesta vine din faptul că Luna va trece prin fereastra trigonului pe care Jupiter și Uranus îl au în continuare activ. Cu alte cuvinte, se va vorbi acum despre energie, despre putere sau despre rezolvarea problemelor relaționale prin impulsuri sau prin acceptarea unor mari provocări. Desigur, asta nu înseamnă că vom fi în afara oricăror responsabilități, nu înseamnă că dacă vom greși impunându-ne punctul de vedere vom fi exonerați de orice obligație. Expresia „nimeni nu este perfect” poate deveni acum o scuză teribilă, însă nu trebuie în mod obligatoriu să fie și crezută. Prin relația bună pe care Soarele o realizează cu Luna neagră în contextul acesta agresiv în care atât intelectul cât și dorința sunt zdruncinate de noile repere ale lumii și civilizației, oamenii vor avea din nou impresia că lumea se schimbă. De această dată oamenii care nu sunt atât de importanți, ființele mărunte, cele care până acum și-au îndreptat atenția doar către a-și trăi viața în simplitate și a nu se preocupa de lucruri prea mari pentru că își cunosc limitele, devin cei care emit păreri solide, care, pentru o scurtă perioadă de timp, primesc statutul de formatori de idei. Ei nu se gândesc nici măcar o clipă că au acum o importanță atât de mare. Vor vedea însă că până la finalul anului ideile lor vor fi regăsite peste tot în jur sau părerile pe care le au acum se transformă în timp în repere foarte importante pentru oamenii care au nevoie de susținere exterioară pentru a nu rătăci.
Prin urmare, 18 iulie este o zi în care schemele personale devin foarte importante dacă valoarea pe care am avut-o a fost foarte apropiată de profunzimea sufletească, de lumina sufletului, de gândirea profundă, de acea simplitate care prinde bine oricui. Încercările acestei zile sunt însă mai puțin agresive decât cele din zilele anterioare însă rezultatele pozitive, pentru cei care respectă oamenii sau îi iubesc, vor fi mult mai mari și de durată.
Unul din cele mai importante elemente ale acestei zile ne arată că putem învăța din defecte, putem să facem apel la liniște, la înțelegere sau la anumite conflicte, dar nu ca o scuză, ci ca un factor care întărește puterea și verticalitatea. Oamenii care caută tot felul de scuze pentru a-și ascunde imoralitatea sau promiscuitatea transformă ziua de 18 iulie într-o expresie a propriei dureri și evenimentele sociale vor fi într-o consonanță perfectă cu această tulburare interioară.
Poate ar trebui ca momentul de față să nu-l folosim pentru a hrăni energiile negative ori pentru a crede mai mult în durere decât în vindecare. În general, este bine și chiar indicat să privim problema în față pentru a înțelege mesajul ei. De această dată, pentru că Luna neagră are o intervenție caustică, lingușitoare sau perversă asupra energiei de bază, asupra personalității, asupra firii individului, cea pe care se sprijină cel mai mult acum, este indicat să întoarcem spatele acestei probleme, adică să adoptăm o atitudine categorică față de ceea ce ne provoacă suferință pentru a face loc binelui. Tocmai de aceea, noi, pentru că studiem astrologia, știind că pe aceste conjuncturi lucrurile mici devin obstacole majore, valorile pe care le promovează sunt exagerate și nu ar fi nicio problemă dacă trăsăturile benefice s-ar găsi în interiorul acestor probleme în număr mai mare. Prezența Lunii negre în această ecuație astrală arată că, de fapt, se caută un paravan pentru a ascunde un defect. Faptul că ne preocupăm acum de elemente personale nu înseamnă că pe zona publică demersurile se opresc. Lumea în continuare se schimbă și de această dată valorile celor care au trăit până acum în umbră ori care nu au avut un rol foarte important devin prioritare pentru echilibrul demersurilor sociale. Cei puternici se vor înșela pentru că au prea mult orgoliu și le mai și place această dezordine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de bucuriile reale, nu de cele care se susțin pe mândrie sau superioritate.

Depășirea unui moment de teamă. Incendierea grijilor față de viitor. Siguranța de sine se hrănește din atenția exagerată aplicată lucrurilor mici. Seriozitate pe metodele care au demonstrat până acum că sunt eficiente. Nimeni nu este mai presus de lege. Lucrurile sunt cântărite în defavoarea individului. Frumusețea vine din simplitate.

Unul dintre cele mai importante evenimente astrale ale acestei săptămâni se va consuma în 19 iulie. Este vorba despre trecerea planetei Venus din zodia Leu în zodia Fecioară. Apoi, Mercur va avea de împlinit astăzi două unghiuri interesante, un careu cu Uranus și un trigon cu Chiron, arătând că, până în ultima sa zi, această săptămână are mult de lucru, ne răscolește adâncul sufletului și ne trimite către reeducare. Dacă luăm în calcul și faptul că Luna, în noaptea de sâmbătă spre duminică, va trece în zodia Fecioară și va împlini o conjuncție cu Venus, alta cu Junon și, evident, o opoziție cu Neptun, înțelegem de ce momentul acesta se bazează mult pe teamă, pe constrângere, pe investigarea unui element dureros cu scopul de a fi pregătiți pentru evenimente negative și mai mari, considerând că le putem rezolva relativ ușor. Careul care se construiește între Mercur și Uranus nu face trimitere la probleme ce pot fi rezolvate pe moment, ci dimpotrivă la tensiuni de natură relațională, dar având la bază aparența de motivație pozitivă, adică aparenta dorință de a repara. Uranus în Berbec se preocupă însă mai puțin de reparare, deci sarcină va cădea pe poziția lui Mercur din zodia Rac și deci instrumentele de lucru din această perioadă vor fi cele de factură emoțională, amintiri, evenimente care s-au consumat în prima parte a anului ori cele care au impresionat psihicul individului ori care au avut o anume duritate în acțiune peste care individul în cauză nu a putut trece.
În felul acesta, momentul zilei de 19 iulie aduce o dramatizare însă îi este pus acesteia chipul de acțiune serioasă bazată pe metode eficiente sau pe instrumente de lucru verificate în timp. Mulți se vor implica în aceste procese de revendicare sau de reparare a durerilor mai vechi și vor vedea că frumusețea vine prin simplitate, nu prin criticism exagerat sau prin agresiuni pe care un individ, încărcat de fricii sau de nedumeriri, le lansează asupra celor care se preocupă de educație, de studiu, de înțelegere sau de evoluție.
Cu alte cuvinte, momentul acesta în care Venus trece în zodia Fecioară limitează puterea de acțiune a unui individ prin comandă interioară. Frica este cea care îi convinge pe oameni că ceea ce se contractă devine concentrat, ceea ce se reduce în dimensiune devine un element care merită toată atenția și care îi poate oferi acestuia ocazia să arate că este cu inima deschisă, că iubește, că iartă și că ajută.
Chiar dacă Mercur se află acum într-o relație pozitivă cu Chiron, pentru că Venus a intrat deja pe zodia Fecioară câștigurile de acum sunt mici, supuse unei analize puternice și doar ca rezultat al unui efort făcut în cunoștință de cauză. Nu vorbim în 19 iulie despre un noroc, nici măcar acolo unde ar fi necesar, adică în segmentul sănătății, al reechilibrării unui proces sau al vindecării. Dacă omul comun nu va renunța în această zi la rigiditate atunci lucrurile acestea pe care dorește să le cântărească, în ideea că ar putea să scoată din ele un câștig cât mai mare, vor fi orientate în defavoarea sa, iar rezultatul nu îl va mulțumi.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni aduce o nouă provocare în contextul în care valorile perene sunt cercetate atent, sunt elucidate sau, la polul celălalt, acuzate pe cât de importante sunt. Prin atenția pe care o acordăm acestor lucruri mărunte avem ocazia să ne dăm seama că valorile care se aflau într-un plan secund, cărora nu le acordăm atât de multă atenție sau pe care le ignorăm cu grație, devin deosebit de importante în acest context pentru că doar prin intermediul lor se poate vorbi de reechilibrare sau redimensionarea vieții personale.
Desigur, pentru că ecuația astrală a acestei zile îl implică pe Uranus într-un aspect dur cu Mercur ar putea sa aducă posibilitatea de a se finaliza un demers public printr-un accident sau în mod brusc, în mod neașteptat ori, în această schemă despre care am crezut că știm totul, să apară un element neprevăzut. Pentru că este vorba de careu, reacția individului va fi una negativă față de acest factor și impactul social al acestei reacții va fi unul dramatic. Imagine individului ar putea să aibă de suferit tocmai pentru că alege să scoată din interior aceste temeri, să le prezinte celorlalți ca fiind modele de prudență și de înțelepciune în timp ce ele nu sunt decât niște fobii. Pentru că lucrurile acestea se consumă când Venus a intrat deja pe zodia Fecioară putem vorbi despre o restricție a sentimentelor tocmai pentru că înclinăm să acordăm lucrurilor mărunte, valorilor ciudate mai multă importanță. Deocamdată, pentru că vorbim de prima zi în care Venus trece prin această zodie, lucrurile nu pot fi atât de dure și nici atât de periculoase. Pot fi însă încărcate de un dramatism aparte, seduse de o viziune subiectivă, cea pe care am dorit de la începutul anului să o impunem lucrurilor mici, dar de fiecare dată a existat altceva prioritar care nu ne-a permis. Acum avem libertatea să facem lucrul acesta și, de asemenea, avem și ocazia să vedem cât de greșit este și cât de mult am fost protejați de destin până acum că nu am fost lăsați să facem lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu denatura adevărul. Chiar dacă inițial ni se pare dur, a nu-l transforma în altceva, a nu-l cosmetiza înseamnă a-i respecta statutul pe care-l are.

2 thoughts on “13 – 19 iulie 2015

 1. teo spune:

  Bună seara!

  Urmăresc ce scrieți săptămânal, iar acuratețea cu care descrieți evenimentele este uimitoare. Asta m-a și determinat sa va scriu, poate îmi dați o părere în legătură cu horoscopul meu natal (data nașterii : miezul nopții intre 20 și 21 martie 1979).

  Ma interesează dacă îmi puteți explica pe baza hartii mele ce se întâmplă de nu reușesc sa-mi găsesc nici un partener de viata.
  După mine, am făcut tot ce puteam, iar celelalte laturi ale vieții mele sunt prospere și echilibrate. Dumneavoastră ce parere aveți? Este vina mea în vreun fel sau este doar crucea pe care trebuie sa o duc?

  Va mulțumesc foarte mult pentru oricât de puțin!
  Cu recunoștință, Teodora

 2. Teodora,
  Nu ofer consultatii! Am tot spus asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.