6 – 12 iulie 2015

6 – 12 iulie 2015 este săptămâna speranței în puterile personale și a schimbării unui gând cu o faptă. Nu putem stabili din start dacă lucrurile acestea care ne invită la o abordare severă a prezentului sau la o preschimbare a unui gând cu o faptă ne îndreaptă neapărat pe un făgaș pozitiv. Putem stabili însă din această analiză cu caracter general că experiențele ultimelor săptămâni, achizițiile acestea vor avea în cele șapte zile ale sale un rezultat concret. Acest rezultat nu va veni de la sine, ci individul va trebui să se comporte după cum a promis, după cum s-a lăudat sau după cum a spus că poate face. Dacă începutul acestui interval este dur, pentru că niciodată n-a fost ușor pe opoziția Soarelui cu Pluton (cea care apare în fiecare an) după ce Mercur va intra în zodia Rac, în seara zilei de 8 iulie, lucrurile se vor schimba pentru că răspunsul verbal, abordarea directă, concretă, practică va fi înlocuită cu o reacție personală ce nu va putea fi împărtășită deocamdată din cauza unui obiectiv major ori pentru că suntem în fața unor probleme pe care nu știm să le abordăm corect și ne-ar veni mult mai ușor dacă transferul s-ar face altfel decât s-a făcut în ultimele trei săptămâni. Mercur în Rac îi transformă pe oameni în plângăcioși, îi face prea sentimentali și pentru că acest interval se află în fereastra careului cu Axa Dragonului dramele acestea iau proporții foarte mari. De partea cealaltă, problemele sociale la care lucrăm de ceva timp și care vin prin promovarea imaginii personale, prin promovarea unui produs specific grupului, anturajului sau națiunii, își găsește un canal adecvat și va putea să-și ducă mai departe etapele specifice fără a se amesteca prin elementele caustice ale acestei săptămâni, ale acestui prezent.
Dar lucrurile acestea nu rămân însă complet neafectate. În mijlocul săptămânii, ca urmare a unei puternice interferențe ce vine din partea lui Mercur din Rac, relația aceasta minunată dintre Marte și Neptun (inspirație, expresivitate, modelare) se va limita doar la un schimb de experiență pe baza durerilor, nemulțumirilor sau eșecurilor. Aceasta este intensitatea maximă a elementului pozitiv numit trigon Marte-Neptun, căruia îi este permis să activeze în această săptămână pentru preschimbarea unui gând în faptă, nu doar pentru abstractizare. Această portiță foarte îngustă poate fi deschisă pentru ca proiectele mai mari, cele care au fost active încă din luna anterioară, să poată fi duse mai departe.
Dacă, intrat în zodia Rac, Mercur nu se afla într-o relație atât de proastă cu Axa Dragonului, implicațiile mesajului său, drama sa afectivă, rememorările acestea ciudate nu ar fi găsit teren fertil sau nu ar fi pus în dificultate proiecte atât de importante. Totul s-ar fi tradus sub forma unei stări proaste, a unei atitudini refractare față de comunitate sau sub forma unei despărțiri care ar fi trebuit să îl separe pe individ de ceea ce considera în momentul acesta că este foarte rău sau agresiv în viața sa. Lucrurile acestea însă iau proporții majore prin implicarea Axei Dragonului însă, în ultima zi a acestei săptămâni, când Luna se va afla într-o relație bună cu Axa Dragonului, lucrurile acestea vor căpăta un sens aparte și vom înțelege pe deplin că nu evenimentul concret în sine care a apărut în această săptămână trebuie dus mai departe, ci speranța care l-a secondat.
Apoi, tot în ultima zi a acestei săptămâni, se întâmplă un fapt neobișnuit. Dacă de-a lungul celorlalte zile am tot parcurs opoziții care nu au putut fi mediate de planeta care a avut o relație bună cu celelalte două ce interacționau de pe aceeași axă, duminică, în limita toleranței unghiului, Capul Dragonului mediază o problemă minoră (opoziția Lunii cu Saturn) de unde ar trebui să înțelegem nu ca această problemă trebuie văzută la un alt nivel, ci că și-n cazul de față, ca și în altele, există un rost, destinul urmărește orice impuls care vine din partea individului și îl încadrează corespunzător. Asta înseamnă că ni se permite în ultima zi a săptămânii să înțelegem ce se află dincolo de aparențe, de ce trebuie să sperăm și de ce preocuparea acestei săptămâni trebuie să fie marcată de schimbarea unui gând cu o faptă, așa după cum îi este specificul. Nu ne constrânge nimeni să fim buni, nu ne constrânge nimeni să fim răi, doar ni se sugerează că acolo unde există o speranța într-o putere mai mare trebuie să existe și o schimbare a unui gând cu o faptă. Pare complicat însă atunci când se abordează aspectul practic lucrurile se simplifică.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ține cont că responsabilitatea se aplică atât în cazul faptelor bune cât și în cazul faptelor rele. Strict la această săptămână, faptele bune au nevoie să-și înfigă rădăcinile în prezent, iar cele rele să se privească în oglindă și să vadă dacă le-a mai rămas vreun strop de speranță pentru a mai trăi cel puțin o săptămână.

Independența are repercusiuni grave asupra celui superficial. Se cântărește prea mult. Viziunea de ansamblu păcălește că adevărata problemă este privită în ansamblul ei. Ceea ce nu este bruscat prin agresivitate este mângâiat și încărcat de sensibilitate. Este simulat respectul față de valorile ancestrale. Soluția care este gândită împotriva agresivității de acum nu poate fi pusă în aplicare. Violența devine o regulă. Duritate. Simpatie față de cel slab ca pentru o comoară.

Prima zi a săptămânii aduce împlinirea unui rău. Din fericire, nu suntem luați pe nepregătite, ci acest rău și-a anunțat sosirea, ne-a pregătit de cel puțin o săptămână încoace, de când începe să se formeze această opoziție între Soare și Pluton. Spre deosebire de ceea ce s-a consumat în săptămâna anterioară, de evenimentele care au construit un mare gol, momentul acesta încearcă să ne convingă că suntem puternici, atenți la nevoile personale, că lumea se schimbă doar dacă ne hotărâm să pornim pe un drum, doar dacă evenimentele sociale intră pe făgașul normal ori dacă adoptăm o decizie și nu ne mai interesează ce se întâmplă după aceea. Asta ne amintește de reverberațiile săptămânilor anterioare când am fost luați pe nepregătite cu tot ceea ce s-a întâmplat, când am încercat să ne construim un rost și nu am reușit pe măsura efortului. Momentul acesta ne identifică posibilele cauze, ne arată ansamblul problemei cu toate că ne spune că soluția cea mai bună este o acțiune în forță. Niciodată opoziția Soarelui cu Pluton nu a fost un aspect ușor de traversat. Niciodată oamenii nu au fost liniștiți sau toleranți pe opoziția Soare-Pluton, cu atât mai mult acum când Luna se află în zodia Pești și trimite către cei doi protagoniști unghiuri pozitive însă nu va putea de această dată să medieze conflictul pe care-l traversăm. Va reuși acest lucru abia în a doua parte a săptămânii, în zilele de vineri și sâmbătă, atunci când se va afla în Taur, însă, la momentul acela, problema deja va fi stabilizată și medierea va avea nevoie de soluții noi, nu de ceea ce gândim în momentul acesta că ar trebui făcut. Acum soluțiile care vin spre noi sunt categorice ori îndreptate împotriva unui element slab. Agresivitatea devine astfel un element prezent în toate structurile, în toate deciziile și în toate instrumentele de lucru.
Pentru că Luna se află în zodia Pești, efectul acesta coroziv al opoziții dintre Soare și Pluton se va transmite pe mari spații, pe mari distanțe în timp, punând o mare greutate pe deciziile care vizează grupul de apartenență sau națiunea. Respectul față de valorile ancestrale devine astfel o floare rară și pentru că este nevoie acum de a arăta celor din preajmă că respectăm familia, strămoșii, simbolurile naționale, acolo unde respectul față de tradiție nu există el va fi simulat. Minciuna, și așa prea multă, dorește să fie apreciată astăzi ca pe un adevăr absolut și, pentru că Luna neagră se află în continuare în zodia Fecioară, se urmărește atragerea atenției individului către lucrurile lipsite de importanță, către greutățile mici care sunt văzute disproporționat, către micile evenimente dureroase ale vieții pe care suntem acum încurajați să le vedem ca pe niște drame. Ar trebui să fim lucizi acum sau dacă această stare nu se instalează de la sine să facem efortul necesar pentru a o construi pentru că dramele și durerile personale nu prea au ce căuta în planurile de viitor. Am putea, cel mult, să le lăsăm să se manifeste acum, dar nu să le permitem să se răspândească și asupra zilelor sau lunilor următoare. Am putea să le permitem să invadeze spectrul percepțiilor doar în momentul de față, însă atunci când se pune problema planurilor de viitor nu avem nevoie ca, pe baza a ceea ce a supraviețuit încercărilor din săptămânile anterioare, să punem la îndoială o întreaga istorie a familiei, a grupului de apartenență, a neamului sau chiar a rasei umane. Duritatea acestei zile ne arată o față pe care nu am crezut că o avem, aceea prin care arătăm o mare simpatie față de cel slab și privim slăbiciunea sa, limitele pe care nu și le poate depăși sau poate dramele reale pe care le traversează ca pe o adevărată comoară.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton agresiv. Dacă nu avem în jurul nostru oameni pozitivi ce, prin propria putere sau prin experiențele de viață, pot depăși un element dur ce vine din jur, pot face față acestui uragan, atunci va trebui să pornim încă de dimineață cu gânduri pozitive, cu etichete lipite peste tot prin casă cu mesaje pozitive sau să ne repetăm din oră în oră sugestii pozitive, de încurajare sau de preschimbare a unei observații negative într-un fapt pozitiv. În general, aceste elemente au nevoie de o anumită sensibilitate sufletească pentru a putea fi implementate, pentru a putea fi puse în pământ ca pe niște semințe și din ele să răsară plante frumoase. De această dată nu avem parte de așa ceva, nu suntem posesorii unui mecanism atât de flexibil încât schemele negative, dintr-o singură privire, dintr-o singură atingere sau pur și simplu cu un simplu zâmbet, să fie transformate în altceva. Avem nevoie să lucrăm intens la lucrul acesta, să ne propunem să vedem ceea ce este rău, ceea ce este negativ, să stăm drepți în fața adversarului și să nu permitem acestuia să ne invadeze spațiul intim. Practic, toate argumentele zilei de 6 iulie au ca finalitate invadarea zonei intime pentru a o destructura și a o transforma într-o victimă a unui rău venit din exterior.
Pentru că Pluton este acum retrograd și el primește un unghi pozitiv din partea Lunii, mesajul său subliminal, dreptatea sa acumulată în lungi perioade de observație, abordată mai mult în umbră, nici de această nu va beneficia de o atenție cuvenită. Vocea celui drept nu este auzită și acest lucru ar putea să fie un element de maximă vulnerabilitate, punctul în care ceea ce este pozitiv, dar nu s-a stabilizat sau nu s-a maturizat încă pe linia aleasă să se întoarcă din drum și să-și întărească propria structură, să se gândească la propria sensibilitate, la propriul curaj, la propriile intenții. Asta înseamnă că se transformă pe el însuși într-un element slab doar pentru că nu suportă presiunea exterioară. Momentul acesta devine, așadar, unul destul de încărcat și ne solicită foarte mult pe această atenție pe care ar trebui să o avem îndreptată asupra propriei ființe, dacă dorim să nu risipim ceea ce este cu adevărat valoros. Poate pe alte conjuncturi ne sunt permise derapaje sau îndreptarea atenției către altceva. Pe opoziția Soare-Pluton niciodată nu ne putem permite așa ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica lucrurile prin bine, corect, căldură sufletească, acceptare. Atunci când nu putem simplifica lucrurile în modul acesta să le lăsăm așa cum sunt ele pentru că riscăm să fim atrași în interacțiuni și mai complicate, și mai dure sau și mai compromițătoare pe care, în plus, nici măcar nu le vom putea înțelege așa cum se prezintă. Cu alte cuvinte, dacă nu putem face o faptă bună mai bine ar fi să ne vedem de treaba.

Opoziția ne garantează accesul la un plan superior. Ceea ce este agresat este și folosit pentru a extrage o informație dintr-o zonă nepermisă ori inaccesibilă. O problemă de patrimoniu care nu este de maximă urgență își găsește acum rezolvarea. Persistă sentimentul că lucrurile bune primesc acum ultimatum. Cine își amintește acum de valorile ancestrale câștigă timp și obține un loc privilegiat.

Luna se află acum pe finalul tranzitului sau prin zodia Pești și are de împlinit o conjuncție cu Chiron, două unghiuri negative, unul cu Luna neagră și altul cu Mercur, dar și un unghi pozitiv cu Saturn. De această dată Saturn este cel care nu va putea media opoziția Lunii cu Luna neagră chiar dacă este prieten cu ambele elemente astrale aflate în opoziție. 7 iulie ne aduce, așadar, o altă problemă ori aceeași problemă prezentată dintr-un alt unghi.
Momentul astral al zilei de 7 iulie ne îndeamnă să depășim o zonă a atenției, a înțelegerii, să trecem dincolo de ceea ce am crezut că este limita superioară a puterii personale și să intrăm într-o zonă nepermisă, inaccesibilă. Se poate pune problema acum într-un mod agresiv, dur, prin cuvinte folosite necorespunzător ori pur și simplu ca un ultimatum, ca și cum atingem o etapă dincolo de care nu vom trece.
Pentru că Luna este acum prietenă cu Saturn se va pune problema unui patrimoniu însă într-un mod ciudat, în afara pericolului de a fi deposedat de ceea ce este mai de preț, dar nu în afara situației delicate în care individul respectiv să fie constrâns de un factor exterior să folosească patrimoniul său, un obiect, o informație, un privilegiu pentru binele altuia. Nu se va bucura de lucrul acesta, nu va avea nici măcar mulțumirea lucrului făcut corect și în folosul celuilalt însă va avea un beneficiu, va fi informat referitor la puterea sa și va putea, dacă este orientat pozitiv, să-și schimbe un gând bun cu o faptă bună. Practic, abia din ziua de 7 iulie intrăm pe frecvența acestei săptămâni, a speranței în puterile personale și a schimbării unui gând cu o faptă. În cazul de față, gândul schimbat cu o faptă este unul bun și dacă suntem și conștienți de lucru acesta fapta pe care o vom pune în loc va fi și ea bună.
Cei care sunt sensibili sau care s-au săturat încă din săptămâna anterioară de tot felul de intrigi sau lucruri nefirești care au fost exagerate doar pentru că a lipsit un factor de control, vor avea impresia că doar lucrurile bune primesc ultimatum, doar lor nu li se mai permite să meargă mai departe. În felul acesta, se poate vorbi în 7 iulie și despre un privilegiu sau despre recâștigarea unei poziții pierdute.
Deși ecuația astrală aferentă zilei de 7 iulie este puțin cam prea încărcată, iar binele face apel la o schemă mai veche, adică se raportează la un bine verificat în timp ca și cum nu ar avea încredere în sine, ansamblul momentului prezent nu este atât de tensionat precum a fost prima zi a săptămânii pentru că nu pune o greutate atât de mare pe lucruri mărunte și nu duce mai departe o schemă agresivă. Va exista însă și o problemă de conduită care îi va împiedica pe oameni să aibă viziune de ansamblu adică să aducă în prezent, mai mult forțat, probleme din ziua anterioară sau din săptămâna anterioară. Aceste probleme, în 7 iulie, țin mai mult de controlul pornirilor sau de temperarea unor dorințe ciudate. Autoindulgența nu va găsi în spațiul acestei zile un loc privilegiat.
Prin urmare, 7 iulie ne aduce în fața unei forme de inspirație pe care o vom contesta sau pe care nu o vom putea folosi așa de bine precum ar trebui sau precum ne-am dori. Suntem conștienți de această deficiență de comunicare, de această precipitare a mesajului sau a faptei și, deci, pe punctul de a greși față de un om drag, față de un superior sau față de propriul echilibru. În loc să redobândim o stare de confort, să ne consolidăm starea de sănătate, le distrugem pe acestea pentru că ne grăbim prea mult sau am ajuns dintr-odată să credem că anumite lucruri nu ne sunt permise sau că nu mai putem merge mai departe în forma aceasta. Luna va trece în zodia Berbec în seara acestei zile și anumite probleme de natură comportamentală se vor amplifica însă doar pe baza argumentelor sau pe baza a ceea ce ne amintim că s-a consumat în prima parte a zilei. Pentru că perioada fără direcție este destul de scurtă (două ore), nu putem să punem pe seama inactivității, a discontinuității sau a scăderii motivației anumite decizii proaste pe care le vom adopta în această zi. Dacă alegem acest segment al tulburărilor de gândire sau al agitației vom deveni un element agresat care se va dezvălui foarte ușor, care, la mânie sau prin propria tensiune, va spune totul.
Acesta este și momentul în care, fiind încurajați, îndemnați sau constrânși de un factor exterior, să folosim ceea ce ne aparține, să descoperim ceva de care nu am fost conștienți sau o nouă speranță, cea care depășește cadrul și condiționările prezente. Prin această nouă descoperire ajungem în punctul în care, ca să fim în consonanță cu direcția de acum, schimbăm un gând bun cu o faptă bună.
Cei care dau sfaturi, care se ocupă de ceilalți printr-o raportare la etichete sau la regulile prea rigide, neverificate sau absurde, vor avea o zi proastă. Nu vor fi ascultați sau își vor pierde răbdarea văzând că persoana aflată în dificultate nu execută imediat ordinul ce îi este dat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune astăzi să fim buni cu noi înșine, dar să nu facem lucrul acesta găsind vinovați în jur pe motiv că aceștia sunt obstacolele care nu ne permit să fim buni cu noi înșine. Cel care reușește să aibă față de propria persoană o atitudine corectă, caldă, frumoasă, dar în același timp să nu caute în jur vinovați, arată că este cu adevărat o ființă superioară.

Nimeni nu este mai presus de lege. Curajul este combătut prin metode vechi. Amenințările devin periculoase atunci când sunt neglijate. Nu poate fi găsit prețul corect. Prea multă agresivitate într-un spațiu foarte mic. Oboseala este apreciată greșit. Valorile sunt evaluate de la numărul cel mai mare la numărul cel mai mic. Nimic nu pare sigur.

Astăzi Luna va trece prin Coada Dragonului și mulți vor avea impresia că se întâlnesc cu o pedeapsă pe care au evitat-o de mult timp ori cu o soluție care va fi pusă în aplicare de altcineva. Cea mai mare parte din zi Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Gemeni ceea ce va accentua această dorință de a-i convinge pe cei din jur că soluția pe care o gândim este cea mai bună. Facem lucrul acesta fără să ținem cont de faptul că în această perioadă vedem problemele disproporționat sau nu acordăm celuilalt dreptul la a se exprima, la a se justifica ori la a-și susține punctul de vedere.
Momentul zilei de 8 iulie devine unul reprezentativ pentru situațiile care sunt exagerate și care nu duc la nicio rezolvare. Dacă, pe ultimul grad al zodiei Gemeni, Mercur își exagerează nevoile, trecând în zodia Rac și le va dramatiza ori va arăta că nimeni din jur, dar absolut nimeni, nu va reuși să-l facă fericit, nu-i poate oferi ceea ce are cu adevărat nevoie. Așadar, momentul acesta poate deveni puțin cam obositor, dar și suficient de agresiv pentru că aduce Luna în postura de a fi planetă focar în careul în T pe semne cardinale. La baza acestui careu se situează conjuncția Soare-Marte ce primește în continuare o opoziție din partea lui Pluton.
Lucrurile devin și mai complicate pentru această zi pentru că atât Marte, dar și Soarele, se află în continuare în fereastra trigonului cu Neptun, Marte împlinind acest unghi la grad perfect chiar în noaptea de miercuri spre joi. Iată o altă opoziție, cea care se construiește pe axa Capricorn – Rac ce nu va putea fi mediată. Iată o altă problemă pentru care nu avem soluție, ci doar speranță.
8 iulie poate deveni însă și o zi în care valorile personale sunt încercate. Luna în Berbec nu doar răstoarnă ordinea lucrurilor, nu doar îi pune pe ceilalți în dificultate vorbind despre problemele lor ca și cum ar fi problemele societății, ci arată și ceea ce individul nu poate accepta la ceilalți, neajunsurile comportamentului său sau golurile sale de informații. Acest lucru a fost vizibil și în ziua anterioară, dar și în săptămâna anterioară, iar momentul acesta, prin suma tensiunilor, prin sentimentul că ne aflăm în fața unor lucruri foarte importante, ne îndeamnă să ne comportăm ca și cum nu despre gol este vorba în această zi, ci pur și simplu de o simplă oboseală. Unii se vor grăbi să își încalce multe din obiectivele pe care le-au respectat și să găsească vinovați în jur arătând că ei sunt mai presus de legile pe care le-au respectat până acum.
Trecerea lui Mercur în zodia Rac duce la o rememorare ciudată. Dintr-odată ne aducem aminte lucruri delicate pe care l-am traversat împreună cu cineva din jur, în contextul unei vieți sociale intense sau de o întâmplare legată de locul de muncă sau de profesie. Chiar dacă lucrurile acestea par clare sau măcar categorice nimic nu este sigur dacă le punem pe acestea la baza unui edificiu important. Aceste evenimente nu au perspectivă și nu trebuie să le oferim etape viitoare dacă acestea nu cer.
Prin urmare, 8 iulie devine o zi foarte complicată pentru oamenii care au nevoie de confirmări sau care se află în etapele finale ale unor demersuri. Mulți vor crede ca acestea de fapt nu se termină, ci se transformă în altceva și își vor propune să fie atenți pentru a nu strica totul. Vor deveni foarte preocupați de lucruri care nu au importanță, se vor menține în această stare de tensiune și cu cât se vor apropia de finalul săptămânii vor realiza că lucrurile sunt atât de apăsătoare, de enervante sau dde ciudate pentru că aceasta a fost comanda pe care le-am dat-o, nu pentru că așa le era scris.
Valorile mici au tendința de a fi și astăzi văzute disproporționat și oricât de mult ne-am strădui, oricât de multă tărie de caracter am avea momentul de față ne va aduce în centrul atenției o problemă de decizie prin care să fim absolut convinși că, indiferent de direcția pe care o alegem, problemele nu se rezolvă, ci doar se ascund. Așadar, accentul acestui moment cade pe o memorie ce nu a fost exersată în modul acesta. Poate începând de mâine vom avea un alt mod de a accesa memoria, vom înțelege altfel ceea ce ne amintim și lucrurile s-ar putea să fie mai sigure. În momentul acesta lucrurile sunt foarte nesigure și pentru că oamenii sunt zăpăciți, împrăștiați, neatenți, dar și pentru că, atunci când au impresia că au înțeles precis o situație, devin agresivi și nerăbdători.
O altă problemă importantă care își are debutul în ziua de 8 iulie vine din faptul că Mercur intră într-o zodie care este foarte încercată de careul maleficilor Uranus și Pluton prin faptul că o atrage în tot felul de conflicte care sunt periculoase. Senzația că ne-am săturat, că nu mai putem merge mai departe în forma aceasta sau că am acumulat numai lucruri rele și nu suntem în stare să ne reglăm propria ființă de toate acestea arată că s-ar putea, pentru cei care sunt orientați negativ, ca lucrurile să fie mult mai rele de acum încolo decât au fost cel puțin în ultimele 10 zile. Nu doresc însă sa anunț lucruri mai rele decât sunt indicate precis de ecuațiile astrale. Lansez însă un avertisment oamenilor care sunt absolut convinși că pot combate orice informație sau demers prin metode vechi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu cei pe care îi vedem slabi. Nu este obligatoriu să le spunem ceva sau să ne comportăm într-un anumit fel. Simplul gând pozitiv îi îndeamnă pe cei care rezonează cu binele să devină mai puternici, să simtă realitatea de dincolo de cuvinte și să fie mai optimiști, iar pe ceilalți să considere că nu le-ar strica o decizie bună, una hrănitoare, dar nu pentru a crește burta orgoliului, ci pentru a da putere binelui care simplifică.

Echilibrul vine prin înțelegerea dramei. Se caută cel mai simplu mod pentru a transfera o idee. Acces la informații incomode. Viața se schimbă în muncă. Propria independență este un mijloc prin care se atentează la libertatea celorlalți. Raportul de forțe se schimbă prin neglijență. Bucuriile mici umplu un gol. Este lansată în jur impresia că detaliile au un rol decisiv în viața proprie. Elevare prin regăsirea echilibrului.

Mijlocul săptămânii ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase și echilibrate zile ale acestei săptămâni. Acum Marte se va afla într-o relație foarte bună cu Neptun, iar Lună va trimite 2 trigoane către Jupiter și respectiv Venus care, în continuare, se află în fereastra conjuncție lor pe zodia Leu. Facem toate lucrurile acestea din conjuncția Lună-Uranus ceea ce va duce la redimensionarea interesului față de o informație publică, față de un demers care se va desfășura în exterior ori care se va finaliza pe zona publică. Lucrurile par explozive, foarte intense, unele dintre ele chiar incomode prin viteza cu care cer să fie desfășurate, însă bucuriile momentului au menirea de a umple un gol, de a completa un neajuns, de a acționa în punctul cel mai dureros pentru a atenua senzația de disconfort sau poate chiar pentru a vindeca. Relația bună dintre Marte și Neptun retrograd arată o înțelegere tacită între două dureri, ca și cum una o alină pe cealaltă, una o consolează pe cealaltă, iar rezultatul este unul spectaculos. Interesul de acum al individului se orientează către zona publică pentru a obține o dovadă clară a faptului că în acest sector al vieții lucrurile nu sunt decisive pe direcția lor negativă. De aici înțelegem că se va consuma multă energie în confruntări cărora le știm precis finalitatea.
Un alt aspect important al acestei zile vine din interesul pe care oamenii îl vor arăta față de independență. De această dată impulsurile personale, tocmai pentru că Luna se află în zodia Berbec, vor fi atât de vizibile, atât de rapide și de puternice încât mulți vor ceda în fața tentației de a gusta din nou dintr-un păcat. Păcatul acestei zile se referă la mândrie, la aroganță, iar la senzația că oboseala de acum trebuie rezolvată prin desprinderea de cauză, anturaj, prin renunțarea la anumite activități sociale, prin acordarea unui mai mare interes vieții personale, nu atât pentru satisfacție cât pentru reechilibrare. Impresiile acestea ar putea să nu fie reale, însă individul va crede în ele și își va construi ideea de dreptate, de susținere, de ajutor pe baza acestor convingeri.
Luna în Berbec dorește să schimbe din nou prioritățile și pentru că trece prin fereastra careului dintre Uranus și Pluton are drept argument o problemă socială, o complicație de ordin exterior pe care oamenii nu au reușit să o înțeleagă sau la adresa căreia n-a fost găsită încă o soluție. Nu trebuie să uităm că de curând Mercur a intrat în zodia Rac și memoria este accesată într-un mod particular, selectându-se de acolo doar ceea ce are o mare greutate afectivă, doar ceea ce a marcat existența individului. Intrarea lui Mercur pe zodia Rac înseamnă și plasarea sa în fereastra careului cu Axa Dragonului ceea ce înseamnă că gândurile de acum, acelea care ne îndeamnă să ne facem dreptate, deși aceasta este iluzorie, având ca argument o problemă socială, înseamnă de fapt acceptarea faptului că rolul pe care îl îndeplinim acum nu este unul pozitiv. De aceea relația minunată dintre Marte și Neptun nu se poate desfășura în toată splendoarea sa, ci va acționa la minimum, arătând de fapt o înțelegere între două probleme, nu o înțelegere între două tipuri de energii, între două direcții sau două domenii. De aici înțelegem că echilibrul va veni doar prin înțelegerea dramei personale și doar prin consolarea pe care vom fi dispuși să o oferim celorlalți. Nu înseamnă că trebuie să ne preocupăm doar de ceea ce este neplăcut sau dureros, ci înseamnă că acum armonia de aici pornește. Desigur, există și riscul să ne pierdem în detalii, dar asta doar atunci când, privind exclusiv către problemele celorlalți, amestecăm impresiile obiective cu cele subiective. Aceste detalii ne păcălesc, ne induc în eroare și ne conving că au un rol decisiv în alegerile din această perioadă. În cel mai fericit dintre cazuri, ele nu sunt decât începutul unei armonii, nu condiția pentru ca aceasta armonie să existe. Faptul că observăm este suficient să ne desprindem de un impuls egoist care ar putea să ne încurajeze să trăim un episod, să ne desfășurăm ,gândindu-ne mai mult la binele personal și mai puțin la binele celorlalți.
Prin urmare, 9 iulie este o zi de înțelepciune. Am avut de multe ori ocazia să ne apropiem de problemele personale și să vedem că există similitudini între suferințele personale și complicațiile celorlalți. De această dată însă suntem invitați să găsim rezonanța între ceea ce se întâmplă în interior și ceea ce există în afară pentru a vedea că nimeni nu suferă de unul singur și, ca o consecință, nimeni nu poate să se bucure de unul singur de rezultatele progresului. Cine crede că poate merge mai departe desprinzându-se de grup, de complicațiile acestuia, ;i se poate bucura în individualitate arată clar că nu înțelege jocul înțelept al lui “eu și celălalt” care produce vindecare de grup. Ultima zi de tranzit al Lunii prin zodia Berbec ne oferă nenumărate motive pentru a înțelege că raportul de forțe se poate schimba doar prin neglijență. Nu trebuie să ne temem de suferința proprie și nici de suferințele celorlalți. Nu este cazul să considerăm că dacă ne preocupăm de lucruri de genul acesta cădem în depresie, ne privăm de dreptul de a ne bucura de ceea ce ne este rezervat. Momentul de față arată că începutul bucuriei este întunecat. Să avem încredere că magnetismul astral, structura ecuației astrală aferentă zilei de 9 iulie ne duce spre echilibru, pentru ca aceasta este ținta ei, însă s-ar putea ca unele metode sau instrumente de lucru să nu fie dintre cele mai bune. Cei care, de felul lor, fug de suferință, vor încerca astăzi să o nege ori să o interpreteze pentru a o transforma într-o dovadă de mândrie pe motiv că suferința aceasta nu este o pedeapsă, ci o virtute agresată de cei răi, vor cădea astăzi în păcatul de a se preocupa prea mult de detalii. Detaliile nu sunt importante în această zi și cine va înțelege lucrul acesta va reuși să depășească cu brio încercarea aceasta data de întâlnirea cu suferința.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, cei care meditează frecvent, care-și pun întrebări existențiale și nu la modul pasiv, ci chiar își doresc să obțină răspunsuri, vor privi ziua de 9 iulie ca pe una de vindecare. Vor găsi o problemă, lângă ea vor descoperi și soluția și măsura interesului față de practica arătat în săptămânile sau chiar lunile anterioare va fi și măsura propriei vindecări ce derivă din această observație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liber față de iubire și restrictiv față de minciună, răzbunare, gânduri perfide, secrete răutăcioase, invidie.

Se face un inventar al relațiilor. Siguranța de sine depinde de ceea ce ni s-a oferit în ultima vreme. Prin liniște se obține un avantaj. Destinul primește o nouă provocare. Se vorbește prea mult despre nimic. Preocupări pentru activități personale. Viața cere coordonare după reguli tradiționale.

Abia acum când Mercur și Junon se vor afla într-un unghi pozitiv vom înțelege relația lui Marte cu Neptun care a atins trigonul perfect în ziua anterioară. Sentimentul că facem parte dintr-un grup ales, că avem alături de noi oameni care suferă la fel și, deci, cu care avem multe lucruri în comun, dar și oameni de care ne putem bucura, chiar dacă pe nivele sau tronsoane diferite, ne sporește încrederea în sine și aduce o mai mare eficiență activităților personale. Practic, ziua de 10 iulie este dominată de această preocupare față de ceea ce este personal. Există doar două unghiuri la care participă Luna, trigoanele cu Junon și respectiv Pluton, care vor face referire la evenimente ce se desfășoară în afara cadrului intim. Celelalte arată o mare preocupare față de ceea ce este în interior, față de reechilibrare și, de ce nu, față de armonizare și vindecare. Momentul acesta al zilei de 10 iulie este soluția care ne apropie de vindecare, întâlnirea cu o nouă speranță care ar putea să ne atragă atenția asupra unor comportamente greșite pe care nu trebuie să le ducem mai departe. 10 iulie este o altă zi în care putem preschimba un gând bun cu o faptă bună și această faptă bună, în plus față de ceea ce s-a întâmplat anterior, să declanșeze evenimente în cascadă de aceeași factură care vor înnobila sufletul personal cu rezultatele lor.
10 iulie devine astfel o zi de simțire, de atingere a unor emoții profunde, poate chiar cele legate de destin sau de provocări pe care destinul le-a avut și nu a reușit să le depășească. Nu facem acum un inventar al evenimentelor care, din start, au fost supuse unui eșec, ci ne referim la rezultatele personale, la ceea ce am vrut să depășim, dar nu am reușit, la ceea ce a impresionat gândirea personală, emoția personală cu eșecul. Acum vom căuta în jur ajutoare, susținători, oameni care simt la fel, în speranța că prin această coordonare, prin acest apel la o tradiție bună, soluțiile vin mai ușor și suntem în felul acesta mult mai protejați față de derapajele care au avut un cuvânt important de spus în eșecurile de altădată.
Cei care lucrează cu energia sau care au preocupări față de domeniul ezoteric vor vedea ziua de 10 iulie ca pe una de sinteză. Își vor aminti de convingerile lor, de convingerile celorlalți, vor încerca să simplifice lucrurile pe baza acestora și în acest proces vor putea vedea mult mai ușor și mult mai simplu ce anume din structura personală îi duce foarte aproape de eșec, care sunt elementele intime care susțin derapaje. Aceștia vor resimți provocările destinului într-un mod mult mai intens și, dacă sunt și dispuși să vorbească despre asta, vor reuși să explice și să facă descrieri importante față de acest proces ceea ce ar putea să fie un adevărat ghid de bune practici pentru cei care sunt la început.
Prin urmare, 10 iulie devine o zi în care facem un inventar asupra a ceea ce este puternic sau asupra a ceea ce este slab din propria structură. În ultima perioadă nu am avut parte, ca acum, de o invitație lipsită de pericol în a face o astfel de analiză. În privința evenimentelor, nu a observațiilor, acum conjuncturile astrale doar par temperate, constatându-se o aversiune față de lucruri majore care seamănă cu ceea ce am parcurs anterior și care au ajuns la eșec. Vom vedea în ziua următoare ca acest eșec este pus din punct de vedere astral pe relația proastă dintre Mercur își Axa Dragonului, deci marcat de o problemă de înțelegere, de acceptare sau de comunicare. Acum facem un inventar interesant asupra puterilor personale, asupra oamenilor pe care-i avem în jur, asupra puterilor sau informațiilor și încercăm să extragem de-acolo ceea ce ne avantajează cel mai mult. Totuși, pentru că există o mare presiune ce vine din interior pe destinul personal și doar pe o corelație care există între ceea ce simțim și ceea ce credem că reprezintă această simțire s-ar putea ca momentul acesta să reprezinte o altă etapă a întâlnirii cu drama, cea care s-a concretizat în ziua de 9 iulie. Cine se lasă în voia acestor impulsuri va avea o zi de 10 iulie tulburată, complicată, cu multe semne de întrebare și cu puține răspunsuri. Momentul de față nu seamănă cu ceea ce s-a consumat în perioadele spre care mintea ne trimite. Din această cauză instrumentul de cunoaștere, atenția individului, rezonanțele pe care le întreține nu au de ce să-și bazeze puterea pe aceste argumente. Cine are puterea să facă o separare clară între drama care ne vine din ziua anterioară și întrebările fără răspuns ale zilei următoare va vedea că 10 iulie este doar o zi de inventariere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fim încrezători că preocupările de acum merg pe mai departe doar prin intermediul speranței. Orice plan concret făcut pe baza a ceea ce gândim și credem în momentul de față nu simplifică lucrurile, ci le fragmentează, le face și mai vulnerabile sau le deposedează de puterea aceea pozitivă care a rezistat timpului doar pentru că am putea greși acum crezând mai mult în puterea lor negativă de acțiune decât în puterea lor pozitivă.

Se neagă un traseu evolutiv. Jumătățile de măsură enervează. Fiecare crede că se înșală în privința celorlalți. Griji nejustificate față de evenimente care nu s-au consumat încă. Anticipări dureroase. Se împărtășește un secret. Ceea ce este nou sperie. Nesiguranță. Proiectele de mare amploare lasă impresia de indecență. Se caută în locuri nepermise. Fiecare va fi judecat de legea după care funcționează. Durerea arată reglare de conturi în zone inaccesibile celor mulți.

Astăzi se împlinește cuadratura dintre Mercur și Axa Dragonului, semn că ne aflăm în fața unui punct maxim, în fața unei intensități teribile prin care ne speriem, în primul rând, de jumătățile de măsură, apoi de ceea ce nu se soluționează în sectorul celuilalt. Unele evenimente s-ar putea să fie lovite acum de o întârziere ciudată și structura interioară a individului va percepe lucrul acesta că a greșit ca și cum se află pe o altă pistă a timpului, într-o altă structură mentală, în corpul altei persoane, într-un alt departament. Mulți vor avea impresia pe 11 iulie că sunt oamenii nepotriviți în locurile nepotrivite și această conștientizare ar putea să îi încurajeze să vadă în viitor evenimente tragice care nu există. Drama care vine din structura astrală a zilei de 11 iulie nu face referire la nicio perspectivă, la fel cum se întâmplă și cu evenimentele preferate în celelalte zile ale acestei săptămâni. Deci, nu trebuie să uităm că această relație proastă a lui Mercur cu Axa Dragonului, semn de îndoială sau de suspiciune față de mari evenimente personale, se consumă în săptămâna speranței în puterile personale și a schimbării unui gând cu o faptă. Secretul devine astfel un element dureros sau o floare pe care trebuie să o udăm dacă vrem să avem camera parfumată.
Problema interiorului tulburat nu poate fi localizată doar în spațiul zilei de 11 iulie. Am văzut și în observațiile inserate în celelalte zile pe care le-am prezentat până acum, că această problemă este de fapt adresată unui interval mult mai mare cel decât al săptămânii în curs. Asta înseamnă că încercarea unui traseu evolutiv, abordarea cu prea multă încredere a grijilor nejustificate, teama că ceea ce vedem neclar în viitor se va transforma într-un eveniment sigur și puternic zdruncină conștiința individului și acesta riscă să-și așeze evenimentele viitoare pe alte baze. Nu încape îndoială că momentul acesta îi va împărți pe oameni în bogați și săraci după calitatea emoțiilor pe care le au în momentul acesta. În egală măsură, își vor alege partenerii de viață, vor arăta că fac sau nu parte dintr-o structură după cât de puternic se concentrează pe idealul ales sau pe un sistem de valori. Momentul zilei de 11 iulie are în subsidiar un îndemn neobișnuit. Deși schema principală se adresează cu precădere acestui sector dominat de îndoială, făcând cu precădere referire la multe semne de întrebare pe care le avem acum, mulți vor avea impresia în 11 iulie că se pregătesc pentru ceva. Relația aceasta este coordonată din punct de vedere astral de opoziția pe care Luna o împlinește cu Saturn la puțin timp după miezul nopții, dar în spațiul zilei de mâine. Toată această pregătire nu este altceva decât o traducere greșită a îndemnului spre responsabilitate concentrare și disciplină. Suntem îndemnați să ne gândim mai mult la ceea ce este obstacol, dar asta nu înseamnă că invitația la a ne opri reprezintă pregătirea în fața unui eveniment despre care acum nu știm nimic. Gândul acesta eronat stă, practic, la baza convingerii că dacă această oprire ne pregătește pentru un eveniment și presupunem că în viitor se va întâmpla ceva rău, că doar aceasta este conotația careului dintre Mercur și Axa Dragonului, ajungem imediat în punctul în care să credem că, de fapt, anticipăm un element negativ. În realitate, lucrurile acestea sunt separate și ele nu trebuie împreunate decât dacă vrem să ne facem rău singuri. Cine va separa lucrurile acestea, cine va face o distincție clară între senzația că suntem pregătiți pentru ceva și presupunerea negativă proiectată în viitor, va reuși să se detașeze de conotația caustică, ciudată și corozivă care vine din relația de careu a lui Mercur la Axa Dragonului. Nu vor mai avea îndoieli, ci senzații clare despre îndoieli mai vechi. Iată cât de simplu este, printr-o conștientizare, prin realizarea cu implicare și seriozitate a unui proces mintal, să ne desprindem de acest vehicul care se duce la vale către prăpastie. Asta înseamnă că în ziua de 11 iulie fiecare va fi judecat după legea după care funcționează.
Prin urmare, 11 iulie este o zi de mare încercare. Mulți vor trebui să fie foarte atenți cum și-au definit până acum autocontrolul, care sunt instrumentele de care se folosesc pentru a se controla, pentru a se menține pe o direcție precisă, pentru a fi disciplinați și serioși în munca pe care o au de înfăptuit. Nimic din ceea ce ni se întâmplă astăzi nu trebuie să aibă o perspectivă după argumentul de acum, ci, poate, după argumente care au venit spre noi în săptămânile anterioare. Ceea ce se întâmplă acum se adresează doar prezentului și cine dorește să scoată aceste elemente din context, cine crede că duritatea și argumentele în favoarea depresiei sunt singurele realități în care trebuie să creadă se va înșela. Acesta va hrăni în această zi nesiguranța, iar proiectele de mare anvergură pe care le construiește cu forța, fără nicio bază ori pe structuri închipuite vor fi marcate pe viitor de indecențe. Evenimentele negative pe care le anticipăm în ziua de 11 iulie nu sunt reale.
De asemenea, momentul de față, prin aceste argumente negative, aduce o relație ciudată cu patrimoniul personal punând în dificultate proiectele care se desfășoară de la începutul anului și care ar trebui în această a doua parte a anului să fie puternice și să ne aducă primele roade. De altfel, acest careu ciudat dintre Mercur și Axa Dragonului poate fi transformat într-un prilej de curățenie. Avem nevoie să facem curățenie în minte, în suflet, în casă, în relații, avem nevoie să căutăm curățenia acolo unde există în formă obiectivă, nu închipuită, pentru a ne desprinde de durere și a vedea că se poate trăi și altfel. Puterea acestei zile va fi hrănită de intensitatea discernământului personal, de calitatea a ceea ce am preferat până acum, de ceea ce am iubit cu inima curată, cu gândul curat, fără să conteze dacă e mult sau puțin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici prin iubire, nu prin judecată, nu prin critică și nu prin distrugere. Cine are îndoieli sau poate semne de întrebare față de faptul că iubirea vindecă ar putea încerca să facă un experiment punând în aplicare această recomandare.

Apelul greșit la forță. Indiferență față de valorile celorlalți. Se pedepsește o greșeală săvârșită față de grup. Se evita un accident prin prudență, avertizare sau intuiție. Este sfidată o educație recentă și se face apel la reguli mai vechi. Se vorbește prea mult și se ocolește adevărata natură a problemei.

Ultima zi a săptămânii este încărcată de răspunsuri. În noaptea de sâmbătă spre duminică lucrurile ar trebui să devină mai clare doar pentru că ne-am săturat de incertitudine ori pentru că vrem să mergem mai departe după cum am înțeles, conștientizat sau văzut că s-ar putea finaliza un demers foarte important. Dorind să schimbăm ordinea priorităților, succesiunea evenimentelor sau chiar importanța lor evităm un accident și nu vom mai fi atât de supărați pe faptul că am fost întârziați ori am gândit mai încet o problemă și am ajuns cu întârziere la destinație.
Faptul că Luna trece în zodia Gemeni nu înseamnă că lucrurile se simplifică de la sine. Oamenii pun această condiție pentru a merge mai departe și cei care nu au mai făcut lucrul acesta de ceva vreme sau care nu l-au făcut niciodată, vor face o simplificare abuzivă. Nicovala care se construiește acum între Lună, Mercur, Junon și Capul Dragonului arată că experiențele pe care le-am avut de-a lungul acestei săptămâni au făcut cu precădere trimitere la puterea personală, cea pe care încă nu o conștientizăm corect sau cea despre care nu ne-a spus nimeni cum poate fi pusă în aplicare. Deocamdată suntem în stadiul de proiect, de perspectivă sau de speranță. Presiunea pe care o îndoială o pune pe o colaborare, pe motiv că ea s-a desfășurat în aceeași manieră și în trecut și tot fără niciun rezultat, este de bun augur și aduce Capului Dragonului (obiectivului) o importanță majoră. Capul Dragonului din Balanță devine astfel un element mediator pentru opoziția Lunii cu Saturn, cea care întârzie, distrage atenția sau ne întoarce din drum. De aici înțelegem că lucrurile acestea pe care le revizuim sau la care nu ajungem imediat nu sunt cele mai importante însă nu ne spune nimeni lucrul acesta, nu ne ajută nimeni, nu pentru că nu se dorește acest lucru, ci pentru că fiecare este ocupat cu propriile drame.
Un alt element important al acestei zile vine din faptul că unii oameni vor avea o mare problemă în a-și înțelege propriile dorințe. Asta înseamnă că în ultima zi a acestei săptămâni conștientizăm că de-a lungul acestui sector, de-a lungul acestei săptămâni, am avut de parcurs o agitație teribilă pe care nu am perceput-o la adevărata intensitate. Deci nici de această dată nu trebuie să considerăm că informațiile de acum sunt de bază pentru ceea ce va veni, ci doar pentru ceea ce reprezintă momentul prezent. În egală măsură, va fi nevoie și de o călătorie în timp, nu foarte departe, ci spre finalul lunii mai, pentru a ne aminti ce ni s-a întâmplat în acea perioadă, cum am gândit realitatea de atunci pentru a înțelege că dispunem de puterea necesară pentru a gândi și analiza realitatea prezenta. Fără acest reper mulți oameni se vor teme și frica lor se poate transforma în eveniment chiar din săptămânile următoare.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni reprezintă pantoful Cenușăresei, elementul care a lipsit din toată această schemă pe care am parcurs-o de-a lungul celorlalte șase zile și care aparent nu a avut soluție. În momentul acesta, când Luna este prietenă cu Axa Dragonului, dar nu poate media tendința Nodurilor, se întâmplă ceva miraculos. Am văzut că de-a lungul celorlalte zile am avut de parcurs mai multe opoziții care nu au putut fi mediate de planetele care se aflau în relații pozitive cu acestea. De această dată însă Luna nu poate media tendința Nodurilor, însă Capul Dragonului poate media, în limita toleranței, opoziția Lunii cu Saturn. Aceasta reprezintă cheia, elementul major care ni se dezvăluie și care se referă la un context mai mare, nu cel indicat de opoziția Lunii cea grăbită cu Saturn cel lent. Cu alte cuvinte, nu este important că găsim o soluție pentru ceea ce ni se întâmpla acum deoarece nu o vom putea reproduce pe aceasta în viitor, ci este important că ni se dezvăluie, că ni se deschid cerurile, că putem folosi un proces de înțelegere și de conștientizare, că există un rost major pentru care se întâmplă toate lucrurile acestea. Nu avem nevoie să ni se spună lucrul acesta în fiecare zi, ci doar din când în când, iar 12 iulie este o zi în care se întâmplă lucrul acesta. Practic, acesta este elementul cel mai important cu care ne vom întâlni pe finalul săptămânii, restul fiind niște reziduuri sau confirmări negative ale unor evenimente marcate de drame afective, respingere, informații incomplete sau minciuni pe care le descoperim, în etape, de luni încoace.
O altă problemă care trebuie consemnată și care se desprinde din ecuația astrală aferentă acestei zile, dar bazată pe sugestii ale zilei anterioare, este cea legată de putere. Dacă ne bazăm prea mult pe corelații negative, dacă ne fixăm atenția doar pe informații ce vin din această zonă puterea personală se va transforma într-un instrument care va susține dezamăgirea sau dramele afective. Desigur, intensitatea acestora diferă de la o persoană la alta nu doar în funcție de vârstă și de educație, ci și în funcție de ceea ce au realizat de-a lungul acestei săptămâni. Deci puterea așa cum o gândim și o simțim de-a lungul acestei săptămâni are inclusă în structura sa și realizări comportate de-a lungul acestei săptămâni. Cine pierde din vedere acest lucru își anulează realizările pe care le obținem în prezent, desigur cu foarte mare efort. Apoi dacă va persista în această atitudine Mercur din Rac îi va aduce din trecut argumente negative pentru a-și anula calitățile și a se convinge pe sine să creadă într-un destin fatalist, în lucruri pe care nu le mai poate schimba și pe care, pe zi ce trece, le va vedea din ce în ce mai negre.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa să facem o distincție clară între evenimentele care ajung la finalitate singure și cele care au nevoie de un strop de atenție. Cele vechi, exceptând episoadele consumate pe finalul lunii mai, își vor purta singure de grijă, celelalte au nevoie de metoda folosită la sfârșitul lunii. Nici în această zi nu este util să proiectăm în viitor ceea ce gândim și simțim acum. De altfel nici nu avem nevoie. Avem în prezent tot ceea ce ne trebuie și nu ne folosește să ne gândim la viitor atât timp cât nu împlinim solicitările prezente.

5 thoughts on “6 – 12 iulie 2015

 1. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc <3 !

 2. cristina spune:

  Ce frumos! Lectura acestor previziuni imi aminteste ca, in fond, intotdeuna exista speranta, si speranta asta trebuie si merita sa ramana vie.

 3. elena spune:

  Imi place ideia de ” a fi buni cu noi insi -ne , fara a gasi in jur vinovati „. Multumesc

 4. johanna spune:

  Foarte bun cu inventarul asta ,mai bine acasa decat intr o alimentara 😉 Insa domnul.Gheorghita(ce nume frumos!) inca ma deranjeaza mercur,cand va pleca definitiv,cel putin sa nu tulbure prin rautate invidie etc.?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.