27 iulie – 2 august 2015

27 iulie – 2 august 2015 este săptămâna succesului de a fi și a răspunsului pe măsura valorilor reale promovate. Săptămâna aceasta este foarte diferită de ceea ce am avut de traversat în a doua parte a lunii iulie pentru că nu conține decât câteva evenimente astrale, ceea ce schimbă în mod considerabil presiunea pusă pe individ și îi lasă acestuia dreptul de a duce mai departe promisiuni sau demersuri specifice celor două săptămâni încheiate.
Astfel, evenimentele programate pentru această săptămână sunt: sextilul Soarelui cu Capul Dragonului de luni, Luna plină și intrarea planetei Venus în zodia Leu prin retrogradarea de vineri, revenirea lui Saturn la mersul direct și împlinirea trigonului dintre Mercur și Uranus de duminică.
Înțelegem de aici că săptămâna în curs împlinește o promisiune. Este foarte posibil ca pentru unii această promisiune să fie un bici și, deci, intervalul să fie marcat de dureri, nemulțumiri, suferințe sau semne de boală. Cei mai mulți primesc însă răspunsurile pe care le-au căutat din martie încoace și asta, în mod gradat, începând din prima zi a săptămânii și până în ultima, când Saturn își revine la mersul direct. Pentru că, în ultima zi a acestei săptămâni revenirea lui Saturn la mersul direct este secondată de trigonul lui Mercur cu Uranus, toate acestea sunt încununate de succes, deci nu trebuie decât să facem un efort minim pentru a vedea lucrul acesta. Astfel, nu se poate vorbi despre nicio pedeapsă în absența acestui bine. Binele despre care vorbește trigonului Mercur cu Uranus din ultima zi a acestei săptămâni se adresează tuturor, indiferent de calitatea acțiunilor sau de orientare.
De asemenea, această săptămână are un mesaj special care se află cu precădere în rezonanță cu prima parte a devizei generale, deci cu succesul de a fi. Această săptămână, prin impactul special al Axei Dragonului, face trimitere la perioada februarie 1997 – septembrie 1998, când Capul Dragonului trecea prin zodia Fecioară. Ipostaza aceasta creează un arc peste timp și le vorbește oamenilor despre succes, despre abnegație, despre motive ale evoluției, însă nu-i protejează de obstacole și nici de caracterul lor dur sau deprimant. Practic, aceasta va fi trăsătura generală a acestei săptămâni și cine va dori să înțeleagă răspunsurile pe care le primește are nevoie să facă trimitere la acest lucru. Tinerii care nu au apucat să aibă evenimente marcante în perioada februarie 1997 – septembrie 1998 vor privi schema acestei săptămâni, cea care conține trimiterea în cauză, ca pe o lecție de viață pe care și-o însușesc prin exemplu celorlalți. Adică ei îi vor vedea pe ceilalți traversând aceste complicații, vor înțelege mai repede decât persoana în cauză care este sursa suferinței sau care este calitatea răspunsului și va fi suficient pentru ei. Relația bună a lui Mercur cu Uranus ce se va împlini când Saturn își revine la mersul direct permite împlinirea acestui fapt și pentru ei. Deci acest arc peste timp, această rememorare minunată nu este pierdută pentru nimeni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi la binele omenirii. Cine gândește pentru binele omenirii arată că este de acord să se transforme într-un gând bun care își va găsi rostul și menirea în soarta omenirii. Cine nu, se va transforma pe sine într-un ghimpe ce intervine din exterior pentru a favoriza progresul celorlalți și s-ar putea ca schema în care dorește să se integreze (cu atitudinea celui care impune privilegiul, nu-l câștigă) să nu-l includă, ei fiind de altfel incapabili să vadă că singuri își fac rău. Deci binele cultivat în această săptămână înseamnă progres pentru afla adevărul atât pentru sine, cât și pentru grupul de apartenență.

Nevoie de stabilitate. Cuvântul este folosit pentru binele individual. Istoria este o sursă de nemulțumire. Trecutul personal generează conflicte. Se caută soluții miraculoase la probleme grave. Este respectat cel puternic. Este adorat cel înțelept. Este iubit cel folositor. Soluțiile categorice lasă un gust amar. Dialog. Diplomație. Gradul de satisfacție este important în acceptarea soluțiilor celorlalți.

Pentru că în această săptămână lucrurile sunt substanțial schimbate față de ceea ce am avut de traversat în ultima perioadă, debutul acestui interval se realizează într-un ton cât se poate de echilibrat. Soarele se va afla acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului și simțim dintr-o dată nevoia de stabilitate. Este adevărat, pentru că Luna se află acum în zodia Săgetător va avea de împlinit o relație foarte proastă cu Junon și cu Neptun, cele două astre care se află de ceva timp în opoziție. Apoi, tot în această zi, Luna trebuie să împlinească și o relație foarte bună cu Mercur încurajându-l pe acesta să aibă mai multă încredere în sine, chiar dacă în continuare este „ars de Soare”.
Schema aceasta a zilei de 27 iulie face trimitere la o istorie personală și, prin observațiile pe care le facem acestui context, încercăm să găsim soluții miraculoase la problemele care ni se par cele mai grave, fie că vom considera că iubirea de oameni, că sinceritatea sau atenția sunt soluțiile cele mai bune, fie că ajungem în punctul în care să credem că o atitudine categorică poate fi soluția tuturor problemelor. Venus se află acum în mers retrograd prin zodia Fecioară și ceea ce resimțim în momentul de față, întâlnirea cu acele episoade din trecut înseamnă și întâlnirea cu energia pe care o folosește această planetă pentru că se face trimitere la un episod când zodia Fecioară intervenea asupra cerului astral prin Capul Dragonului ce tranzita acest semn (februarie 1997-septembrie 1998). Acum retrogradarea lui Venus arată că ea este stăpână peste energia zodiei Fecioară și rolul său va fi unul foarte important de-a lungul întregii săptămâni. Asta înseamnă că această înțelegere, această soluție care ni se pare miraculoasă, această invitație către diplomație sau către dialog se bazează mult pe experiențele anterioare, pe recomandările anterioare cele pe care le-am ignorat la momentul la care le-am primit. În egală măsură, acest lucru sugerează că 27 iulie este o zi în care ne pregătim pentru ceea ce va însemna ziua de 31 iulie, ultima zi a acestei luni, când se va împlinii și Luna plina, dar și intrarea planetei Venus în zodia Leu prin retrogradare.
Schema aceasta are, așadar, atât această componentă revendicativă, arătând oamenilor că siguranța de sine s-ar putea să fie abuzivă ori construită pe o traumă, dar și acea componentă care poate repara trecutul apăsător pentru că în finalul acestei săptămâni, adică în 2 august, Saturn își va reveni din mers retrograd. De aici înțelegem că, în aspectul său cel mai încurajator sau puternic, prima zi a acestei săptămâni ne îndeamnă să ne apropiem de lucruri esențiale. Fiecare va vedea elementul util ca fiind esențial după puterea sa de înțelegere și după profunzime. Nu este întâmplător că acest proces este atât de activ pentru că apelul la trecut arată că se lucrează cu genul acesta de experiențe.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne arată că există o graniță, un hotar, o linie de delimitare clar conturată între ceea ce am avut de traversat în ultimele două săptămâni și ceea ce vom avea de parcurs în această săptămână. Pentru că Soarele se află acum în expresia sa pozitivă, mediind tendința Nodurilor și arătându-le oamenilor că se pot exprima prin seriozitate, creativitate, înțelepciune sau putere, momentul acesta devine expresia unei ambiții care-l poate duce pe individ către evoluție. Asta înseamnă că deja simțim că ne aflăm în intervalul dominat de succesul de a fi și, încă de pe acum, simțim că răspunsurile pe care le primim sunt conturate pe măsura valorilor asupra cărora am lucrat de-a lungul acestui an.
Schema aceasta pe care o folosim în această zi, deși face apel la energia zodiei Leu și la energia zodiei Balanță, prin intermediul Soarelui și respectiv Capului Dragonului, apelul la trecut, schemele mai vechi pe care le utilizăm în vederea obținerii unui succes sau în vederea reparării unui neajuns, folosește ceea ce Venus exprimă la un înalt nivel și la o mare putere, adică energia zodiei Fecioară, cea care a fost tranzitată anterior de Capul Dragonului, adică în perioada februarie 1997 – septembrie 1998. Este posibil ca unii să nu-și mai amintească precis ce s-a întâmplat în perioada aceea însă dacă sunt dispuși să afle informații de genul acesta atunci trebuie să-și amintească faptul că Pluton se află într-o relație foarte proastă cu Axa Dragonului, semn de pericol major, de risc sau de încercare excepțională din depășirea căreia se consumă un segment deosebit de negativ al destinului personal. La vremea aceea Saturn intervenea printr-un trigon asupra Capului Dragonului, iar acum intervine printr-un sextil. În ambele cazuri avem de-a face cu un semn de evoluție și este indicat să ținem cont de el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi trecutul doar ca pe un tablou vechi care provoacă repulsie. Există întotdeauna în trecutul personal detalii care ne pot ajuta să înțelegem prezentul. Nu este indicat să retrăim trecutul prin traumele și obsesiile sale, dar lecțiile sale sunt în permanență utile.

Efort. Expresivitatea ascunde o dramă. Succesul personal stabilește reguli de conviețuire. Se clatină o înțelegere. Numele propriu este vândut scump. Tentația de a respinge moralitatea. Eleganța este rece, dar trebuie plătită scump. Vitalitatea scade. Se caută un confort minim care să ascundă problemele de fond. Rușinea este disimulată.

Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Săgetător și va avea de împlinit o relație negativă cu o altă opoziție ce se realizează pe axa Fecioară-Pești. Este vorba despre relația proastă dintre Chiron și Luna neagră. Aproape că nu va mai conta faptul că se va afla într-o relație bună atât cu Uranus cât și cu Jupiter participând la desenarea unei piramide de foc, semn de inspirație și creativitate. Durerile și traumele trecutului, cele care au venit spre noi cu precădere în ziua anterioară, ne fac acum să ne simțim rușinați, îngrijorați față de perspectiva următoarelor luni sau următorilor ani pe motiv că s-ar putea ca schema trecutului care ne-a speriat atât de mult să se reediteze. Nu se va reedita nimic din trecutul pe care-l investigăm acum, doar suntem informați că dacă facem apel la scheme consumate în intervalul februarie 1997 septembrie 1998 atunci trebuie să fim conștienți că împreună cu aceste metode ne vin și stări, rememorări sau trăiri intense legate de acele experiențe.
Acum, prin faptul că Luna se va afla în ultima sa experiență de genul acesta în care dezvoltă o prietenie interesantă cu Jupiter, guvernatorul semnului pe care-l tranzitează, avem ocazia să respingem tentația, nu moralitatea, să nu vorbim în nume propriu atunci când sufletul ne doare sau mintea este răvășită.
Prin trecerea Lunii în zodia Capricorn lucrurile se schimbă și există posibilitatea ca o tentație să fie răstălmăcită ori să fie privită după schema trecutului. Acesta va fi practic momentul când rușinea ar putea să ne invadeze ori să ne fie teamă ca nu cumva anumite sentimente neclare să intre într-un derapaj accentuat. Acest lucru ar putea să fie citit pe cerul astral al zilei de 28 iulie prin nicovala ce se construiește între Jupiter, Luna neagră, Saturn și Luna. Schema aceasta poate respinge o moralitate ce până acum s-a dovedit neclară pentru individ ori neconformă cu cerințele mediului în care a ales să trăiască. Cu toate acestea, nu poate fi neglijată complet piramida de foc ce se construiește între Jupiter, Lună și Uranus. Aceasta arată că înțelegerea eronată se clatină, rușinea se poate topi în înțelegere și toleranță față de propria persoană și față de persoanele care au participat la ceea ce acum ne amintim, dar și posibilitatea de a face efort pentru a înțelege mai bine ceea ce ni se întâmplă.
Prin urmare, 28 iulie este o zi de stabilitate. Nimic din ceea ce se întâmplă în această zi nu ne sugerează la modul concret că ne aflăm într-o perioadă de stabilitate, însă elementele care se așază vor construi o mare stabilitate de care vom fi conștienți începând cu ziua următoare, când vom avea de parcurs alte probleme și, din cauza acestora, vom observa cât de bine ne-au prins analiza, interiorizarea ori situațiile tensionate, penibile, rușinoase sau ciudate ale zilei de 28 iulie.
Pentru faptul că suntem expuși la anumite intrigi, este posibil ca această zi să ne detalieze, să ne facă să ne simțim inutili ori în afara unei scheme a mulțumirii, a fericirii sau a confortului așa cum se construiește el în momentul prezent. Cu toate acestea se va vorbi în această zi despre regulă, despre intrigi care trebuie să se încheie, despre un element care va impresiona prin caracterul său dur, inovator, reformator sau prin mobilizarea amplă pe care o produce structurii afective. Din această frământare rezultă mai multă încredere, mai multă cunoaștere și mai multă siguranță de sine. De asemenea, se poate vorbi în momentul de față și despre un ultimatum. Mulți vor considera că trebuie să se grăbească mai mult, că sunt constrânși de ceea ce se întâmplă pe spațiul public, de reacțiile pe care le aveau, de jenă, de rușine sau de imoralitate să ia o decizie pe moment. Nu se știe din această analiză cu caracter general dacă decizia în sine este foarte utilă. Se știe însă că reforma pe care tot acest proces o susține este foarte importantă, atât pentru zilele care au mai rămas din această săptămână, cât și pentru ceea ce avem de parcurs de acum încolo până la finalul anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că viața este prețioasă. Valoarea specială pe care o oferim vieții este valoarea cu care ni se răspunde.

Servire. Patrimoniu. Schimb de forțe. Ridicare. Apar informații noi. Inspirație. Regretele sunt ascunse mai bine. Se caută înțelegeri noi. Este salutat dreptul la viață. Oameni se respecte mai mult. Este urmărit un interes formulat în mod explicit.

Astăzi Luna se află într-o relație foarte proastă cu Axa Dragonului semn de suspiciune, îndoială sau de apel la un mesaj negativ din subconștientul colectiv. Există, conform schemei astrale aferent acestui moment, o bogăție mare de informații însă acestea sunt legate de stări sufletești, de regrete sau de persoane care nu s-au maturizat încă deși nu știu acest lucru. Interacțiunea cu aceste persoane sau reacțiile lor, atunci când avem de-a face cu oameni care caută prin comportamentul lor să evite ființele imature, arată că se urmărește un scop, iar acesta, în spațiul zilei de 29 iulie, s-ar putea să fie puțin cam neclar.
Pentru că unghiul acesta negativ dintre Lună și Axa Dragonului se împlinește la maximumul său în noaptea de marți spre miercuri este posibil ca de dimineață să ne trezim cu poezia învățată și să punem o mare presiune pe cei care au arătat, de la începutul săptămânii până acum ori, în diferite ipostaze, de la începutul anului până acum, că sunt pricepuți și că nu se lasă conduși de traumele pe care l-au parcurs în urmă cu aproximativ 18 ani (februarie 1997 – septembrie 1998). Toate acestea trebuie să meargă spre o limpezire a raporturilor dintre oameni cu scopul de a descoperi sau de a redescoperi respectul și admirația.
Practic, momentul acesta devine expresia unei inspirații teribile. Luna nu doar că se află în Capricorn și le dă oamenilor puterea de a se exprima după nevoile pe care le au acum, chiar dacă asta înseamnă să fie în disonanță cu ceea ce au simțit dintotdeauna, faptele pe care le săvârșesc acum reușesc să medieze o problemă comportamentală pentru care nu au avut soluție de la începutul anului și până acum. Luna va media acum opoziția pe care Junon o împlinește cu Neptun, împingând moralitatea către valorile arhetipale sau oferind soluțiilor originale, personale, subiective o importanță socială majoră.
Ultimul aspect al acestei zile va fi conjuncția Lunii cu Pluton ceea ce o va transforma pe aceasta în distribuitor de lumină între această poziție și conjuncția sa cu Uranus ce se va consuma în săptămâna următoare. Din această cauză evenimentele de acum ne lasă impresia că nu se vor finaliza acum, ci au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ajunge la bun sfârșit. Nu contează dacă o parte din aceste probleme se soluționează acum, dacă atingem gradul de satisfacție, dacă suntem mulțumiți cu ceea ce trăim în momentul acesta sau considerăm că este nevoie de mai mult, adică de încă vreo câteva zile pentru a se împlini. Cel mai important lucru este să nu ne declarăm astăzi împotriva propriului destin doar pentru că așa ne spune o emoție rătăcită și schiloadă.
Prin urmare, 29 iulie este o zi de acceptare. Ceea ce vine spre noi în momentul acesta ne învață să privim cu atenție, cu discernământ și cu maturitate atât modificările pe care le parcurgem, dar și ținta spre care ne îndreptăm. Poate, unora, li se pare puțin cam ciudat să vadă ținta după ce s-au hotărât pe ce drum să pornească. Nu contează că lucrul acesta ni se va părea astăzi ciudat. Nu va conta nici faptul că această ciudățenie se susține pe uitarea începutului. Dacă nu am fi uitat starea de început nu am considera iluminarea de acum o ciudățenie. Important este să lăsăm în urmă această atitudine care ne vorbește mai mult despre ciudățenii decât despre realitate pentru a vedea care este forța în care trebuie să ne centrăm și cum să lucrăm cu instrumentele pe care le avem în preajmă. Cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de evoluție spirituală vor simți ca ziua de 29 iulie este una de sinteză. S-ar putea ca proporțiile să se inverseze, adică oamenii să se simtă revoltați, faptele să fie orientate împotriva gândirii, împotriva înțelegerii și toți să creadă că a sosit momentul să-și redefinească dimensiunea spirituală a vieții. Această redefinire îi îndeamnă să treacă prin experiențe care nu le fac cinste sau care nu le fac plăcere. Printre acestea, revolta împotriva oamenilor ar putea să înlocuiască respectul pe care fiecare ar trebui să-l poarte semenului său.
Apoi, 29 iulie le va vorbi oamenilor și despre putere. Această putere, chiar dacă nu se va exprima în deplinătatea sa în momentul de față, ci ar putea să mai aibă nevoie de câteva zile pentru a alimenta aceste demersuri interesante, are, în momentul de față, un rol educativ. Educația pe care o facem acum sau autoeducația din momentul de față va fi de mare importanță pentru următoarele săptămâni până la finalul anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu noi înșine așa cum credem că suntem buni cu ceilalți. Nu este cazul în această atitudine să amestecăm toleranța cu indulgența, obtuzitatea mentală care favorizează defectul și îl face să pară calitate cu înțelepciune de viață care poate privi totul în față și, în egală măsură, poate alege adevărul. Educația acestei zile ne duce spre adevăr.

Independența este înțeleasă greșit. Se face apel la nevoia de confort și sănătate. Sunt combătute dramele ireale. Marile probleme sociale intra acum într-o nouă criză. Imperfecțiunea este căutată și acuzată. Se urmărește accesul la o nouă identitate.

Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Capricorn și va avea de împlinit o opoziție cu Marte. Împlinește acest unghi din postura de careu cu Uranus în situația în care Marte nu s-a desprins încă de acest careu cu Uranus pe care l-a împlinit la grad perfect în săptămâna anterioară (25 iulie). Schemele acestea arată că presiunea Lunii pline din ultima zi a lunii iulie se face încă de pe acum simțită, însă prin alte energii, prin alte mesaje sau prin alte instrumente de lucru.
Ceea ce va fi foarte clar în momentul de față va avea aspectul unei probleme sociale, chipul imperfecțiunii sau îmbrățișarea tristă a unei false independențe, cea în care am crezut în prima parte a anului. Momentul acesta, tocmai pentru că se bazează pe acest careu în T pe semne cardinale ce-l are pe Uranus ca planetă focar, îi încearcă pe oameni pe problemele pe care le-au conștientizat la începutul acestei săptămâni. Schema aceasta care vorbește despre complicații sociale, eșecuri sau drame accentuate, traversate în perioada februarie 1997 – septembrie 1998, ne îndeamnă să fim maturi și să privim ori să analizăm valorile personale doar prin modul cum acestea susțin confortul și sănătatea.
De partea cealaltă, Luna va fi în această zi prietenă cu Luna neagră și cu Chiron reușind să medieze opoziția celor două elemente astrale susținând ideea indicată mai sus că preocupările de acum, schemele sau soluțiile, până și conflictele sau clarificările pe care suntem obligați să le realizăm, trebuie să susțină vindecarea, armonizarea sau purificarea. Desigur, toată această frământare arată că lucrăm cu elementele esențiale, ne preocupăm de ceea ce ar trebui să fie rezolvat în timp real și asta ne solicită foarte mult. Gândirea este un element care va fi solicitat însă ea va beneficia de pe urma rezultatelor obținute anterior, atunci când Luna a avut de împlinit o piramidă de foc împreună cu Jupiter și Uranus.
Un alt element important pe care ar fi indicat să îl avem în vedere în 30 iulie vine din interesul acordat realității. Atât de preocupați vom fi de tot ceea ce există în jur, inclusiv de ceea ce se află în viețile celorlalți încât vom fi tentați să urmărim, deci să dăm multă importanță, dramelor ireale care se află cu precădere în viețile celorlalți. Cine nu se va opri la timp, va ceda tentației și va integra în noua identitate și elemente ce vin din erorile celorlalți.
Prin urmare, 30 iulie ne ajută să simplificăm lucrurile și să înțelegem mult mai bine marile probleme sociale. Pentru a ajunge în acest punct al întâlnirii este absolut necesar să urmărim ceea ce se întâmplă în viețile proprii, schemele pe care le folosesc oamenii pentru a-și capta atenția unii altora ori pentru a-și îndeplini anumite deziderate. Pentru că lucrurile acestea se consumă în săptămâna succesului de a fi, multe din elementele personale vor fi catalogate ca fiind elemente de succes doar dacă primesc un feedback pozitiv din partea anturajului. Deja vom fi îngrijorați pentru ceea ce nu am reușit să realizăm și nu vom mai avea putere de autoanaliză, nu vom mai fi în stare să vedem ce putem și ce nu putem face. Părerile celorlalți devin astfel esențiale și, în acest context complicat, cel în care Saturn va media opoziția Lunii cu Marte, iar Uranus va amplifica această problemă relațională, componenta discernământ pare să fie de o importanță covârșitoare însă cam rară. Relația bună pe care Luna o dezvolta acum cu Luna neagră arată că momentul acesta ne va atrage atenția prin confruntare, prin iluzia puterii pe care o obținem mai curând printr-un conflict, decât prin înțelepciunea de a evita lupta. În toată această ecuație, Uranus devine un element absolut esențial pentru că are calitatea de planetă focar într-o configurație numită vapor cu pânze. Independența, curajul sau dorința de a face performanță transformă toate celelalte relații, îndemnuri, realizări sau motive personale în instrumente de lucru.
Există un element care nu se regăsește în această ecuație astrală însă va fi de o mare importanță utilizarea sa: bunul simț. Dacă dorința de independență, de expresivitate sau de succes nu are aproape de ea și bunul simț realizările obținute pe aceste conjuncturi astrale nu sunt decât niște baloane de săpun ce ne atrag acum atenția pentru că, în plus, sunt și multicolore.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca imperfecțiunile. Cine vede doar imperfecțiunile, de fapt, caută motive să-i judece pe ceilalți și, prin preocuparea aceasta continuă față de judecată dorește să aibă o justificare asupra stării afective încordate pe care o deține.

Bogăția cuvintelor ajută. Inspirație prin sugestie. Acces la informații abstracte. Siguranța de sine este argumentată prin intensitate. Se așteaptă prea mult de la ceilalți. Simplitatea sperie. Se caută un expert. Ceea ce este pierdut din vedere sperie pentru că merge pe un traseu propriu.

Trecerea Lunii în zodia Vărsător înseamnă și plasarea sa în toleranța foarte mică a opoziției cu Soarele. De altfel, în mijlocul zilei se va împlini și faza de Lună plină. Luna trece în Vărsător în noaptea de joi spre vineri ceea ce ne va permite să ne familiarizăm cu acest tip de energie, până la Luna plina ce se împlinește în mijlocul zilei. În plus, Luna va reuși să împlinească și un unghi foarte bun cu Axa Dragonului în așa fel încât să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului lansându-ne o invitație la încredere în sine, siguranță și tărie de caracter acolo unde trebuie sa așteptăm, acolo unde se pune problema unei decizii prin simplitate și putere.
Deși schema zilei de 31 iulie înseamnă schimbare, transformarea unor valori mici în valori mari, pentru că Venus trece în această zi din Fecioara în Leu prin retrogradare vom avea preocupări excesive față de expresie a puterii, chiar și acolo unde puterea nu poate atinge nivelul cel mai ridicat. Pentru că avem de-a face cu Venus retrograd, lucrurile acestea nu se desfășoară de la sine, ci pe baza unei nemulțumiri, prin prejudecăți, prin scheme de gândire ce ar fi trebuit rezolvate de mult timp. Aici ne vom întâlni cu un paradox. Deși în timpul tranzitului său prin zodia Fecioară Venus ne îndeamnă către simplitate, imediat ce va ajunge în zodia Leu prin retrogradare individul se va speria de puterea sa cea care nu răspunde solicitărilor, de faptele sale care nu țin cont de comandă, de regulă, de ceea ce trebuie impus pentru ca soluția să fie corectă. Foarte ușor oamenii vor ajunge să se sperie de propria simplitate și cu cât își dau comenzi marcate de prejudecăți, dominate de ceea ce nu este în regulă cu atât mai mult vor considera că au nevoie de un expert pentru a le rezolva problemele fiindcă ei nu se descurcă.
Înțelegem de aici că momentul de Lună plină din ultima zi a lunii iulie schimbă balanța valorilor și aduce o atracție ciudată față de lucruri nefirești. Bogăția cuvintelor ajută însă nu susține demersul care ar trebui să ne încununeze așteptările cu mari realizări. Cu alte cuvinte, se poate vorbi pe Luna plină din Leu de o expresie a puterii, însă această putere nu satisface nevoile prezente, ci exprimă visul de a fi ambițios, o schemă mai veche, adică ne prezintă în momentul de față așa cum visam pe vremuri că ne-ar sta bine să fim. Prezentul are însă alte repere și lucrurile acestea ar putea să creeze o discrepanță teribilă între interiorul marcat de insatisfacție și exteriorul permisiv la soluțiile reale ce ar trebui să vină din partea individului. Dacă puterea individului este orientată către expresii pozitive, dacă nu avem față de noi înșine o atitudine neadecvată, spre exemplu nu ne este rușine că ne implicăm acum în lucruri mici, în evenimente care nu se remarcă prin amploare și forță, dar care au această trăsătură într-un spațiu restrâns, limitat, atunci schema aceasta, în care domină Luna plină din Leu, va fi încărcată de un mare succes.
Prin urmare, 31 iulie este o zi în care redescoperim valorile personale și prin intermediul acestora ar trebui să ajungem la modestie. Există toate prerogativele necesare pentru ca acest lucru să se întâmple, există în jurul nostru tot ceea ce avem nevoie pentru a nu ne întoarce la dramele săptămânilor anterioare și a trăi în simplitate și frumos. Elementele abstracte sunt și ele active în această zi și, cu toate că Venus va trece acum în zodia Leu, deci contextul acesta este marcat de retrogradarea acestei planete, de întoarcere la valori pe care ar fi trebuit să le lăsăm în urmă cu scopul de a le repara sau de a le elucida, schema aceasta nu poate să fie o sinteză a lunii iulie. Multe din elementele care vin spre noi acum sunt încărcate de această încurajare spre rememorare, însă prioritățile momentului sunt altele.
Marea contradicție a acestei zile vine din faptul că vom fi atrași către lucruri mari deși nu avem suficient de multă putere, nici măcar Luna plina de acum nu ne conferă aceste veleități, avem tot ceea ce ne trebuie pentru că retrogradarea planetei Venus ne aduce preocupări față de lucruri mici și abia prin aceste lucruri mici să avem satisfacția lucrului făcut așa cum ne-am propus. Deci, pentru că eșecul acestei zile stă în alegerea unei măsuri nepotrivite pentru lucru sau pentru interacțiune, este important să ținem cont de acest avertisment astral pentru că Venus va avea până în toamnă un comportament ciudat și toată această greutate pe care o pune pe deciziile personale sau pe modul în care percepem realitatea poate crea confuzii puternice și alegerile prin aceste confuzii pot fi teribile și periculoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta măsura cu care acțiunea vine la pachet. Nu avem nevoie acum să-i impunem acesteia propria măsură. Cine nu va respecta acest avertisment și va veni cu propria măsură va vedea că discrepanțele momentului, cele marcate de alegerea acestei măsuri deși situația nu o cere, declanșează reacții în lanț și anumite evenimente negative nu vor mai putea fi oprite până pe 8 octombrie.

Șansa este dominată de impulsivitate. Dorința de a înfăptui ceva neobișnuit. Cheltuielile devin un obstacol. Visele sunt agresate de constrângeri sociale. Detaliile obosesc. Nevoie de independență. Se luptă împotriva unor înțelegeri greșite. Viitorul îngrijorează.

Știm din prezentarea generală aplicată acestei luni că următoarele 31 de zile nu sunt chiar atât de simple. Ceea ce se va întâmpla în aceste prime două zile ale lunii august care se încadrează în săptămâna în curs constituie mai mult un avertisment asupra a ceea ce se va întâmpla în celelalte zile ale acestei luni. În prima zi a lunii august primim un avertisment referitor la schema de gândire, la seriozitatea pe care o avem față de un partener sau față de așteptările pe care le-am formulat în minte în ultimele săptămâni. Există un impuls puternic ce vine cu precădere din opoziția Lunii cu Mercur și care vizează dominarea unui bun, a unei impresii, lansarea unor solicitări care vor duce în zilele următoare la cheltuieli suplimentare. Aceste cheltuieli nu fac referire doar la valori materiale, ci și la trăsături afective, spirituale sau la ceea ce trebuie să consume un individ pentru a evolua spiritual. Aspectul acesta vizează și invocarea dreptului la replică sau pur și simplu a folosi ideea, noțiunea, prerogativele funcției pentru a ascunde o constrângere socială sau poate chiar un nivel.
Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător și pune o mare greutate pe ceea ce se consumă în zodia Leu. De asemenea, o parte importantă a acestei zile va fi dominată și de opoziția Lunii cu Venus ce abia a intrat în zodia Leu pe ultimul grad accentuând aceste sentimente confuze și punând o picătură de duritate într-o relație care nu a cerut niciodată așa ceva. Posibilitatea ca lucrurile acestea să se inflameze, să răstălmăcească independența ori să spună că emoțiile individului sunt mai importante decât răspunsurile primite din jur este una atât de mare încât chiar și viitorul programat pentru următoarele zile până la finalul acestei luni ar putea să se răstoarne. Ideea în sine de dreptate, nemulțumirea sau poate chiar furia pe care un individ o argumentează prin evenimentele ce s-au consumat în ultimele două săptămâni anulează tot ceea ce a fost frumos în ultimii ani sau poate chiar tot ceea ce am construit din 1997 încoace.
Rostul pentru care se împlinesc lucrurile acestea nu este cel care se citește din analiza cotidianului. Avem nevoie de o dreptate nu pentru a capta atenția celor din jur și nu pentru a o pune în raft, ci pentru a întări legăturile cu oameni pentru a vedea atât greșelile personale cât și greșelile celorlalți ca făcând parte dintr-un complex. Cine caută în această dreptate doar greșelile personale sau doar greșelile celorlalți dovedește că analizează superficial tot ceea ce i se întâmplă.
Prin urmare, prima zi a lunii august încearcă să ne învețe o lecție importanta de viață pornind de la o schemă cunoscută. Elementele accesibile cu care lucrăm în momentul de față țin cu precădere de sfera greșelilor. Fie că ne referim la greșelile personale, fie că ne referim la erorile celorlalți, sistemul la care le raportăm pe acestea trebuie să includă totul. Nu putem analiza greșeala personală fără să ne referim la contextul în care aceasta a fost săvârșită, fără să aducem în discuție o altă eroare, poate chiar a partenerului de dialog sau chiar contextul general care a favorizat-o. Apoi, de partea cealaltă, nu putem vorbi despre greșelile celorlalți fără să aducem în discuție caracterul permisiv al unor indivizi ori superficialitatea celui pe seama căruia a fost săvârșită această eroare. Apoi, pentru că avem și o relație proastă între Lună și Saturn, ce transformă planeta Saturn în focar al careului în T pe semne mobile, se poate vorbi în prima zi a lunii august și despre o pedeapsă a destinului, privită, nu ca o răzbunare, ci ca o sumă de factori, ca o consecință a unor rezultate ce și-au unit forțele și, în consecință, par mai puternice decât erau la momentul la care s-au consumat în singularitate.
Încă de la începutul acestei luni vedem ce respect avem față de oameni, cum ne construim independența și cât de onești suntem cu principiile pe care le-am împărtășit și celorlalți. Valorile spirituale, factorii de vindecare sau de transformare ne cer astăzi răbdare. Luna se află într-o relație bună cu Uranus și împlinește acest unghi în perioada în care este distribuitor de lumină, adică transmite un mesaj de la conjuncția cu Pluton, aspect ce s-a consumat în seara zilei de miercuri, la conjuncția cu Uranus, aspect ce se va consuma în săptămâna următoare. De aici înțelegem că aceasta este o invitație la a respecta binele, valorile spirituale sau profunzimea celor care își dedică viața omenirii, reechilibrării mentalului colectiv sau armonizării energiilor globale pentru a înțelege destinul personal care face parte din această schemă generală. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală înțeleg foarte bine acest mecanism.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi sarcinile personale sau suma acestor sarcini ca fiind o mare greutate. Greutatea primește acest statut cu precădere prin comandă mentală. Poate, uneori, suma sarcinilor ar putea sa aibă o greutate reală. În momentul de față această greutate devine reală doar prin comanda mentală.

Apelul la trecut duce la pierderea unui privilegiu. Neglijență. Teama de a se reveni la o decizie mai veche. Ideile novatoare curtează. Inspirație neobișnuită. Comunicare stranie. Ridicarea nivelului de percepție. Detaliile se opresc doar pe investigarea resurselor. Accident. Se dorește cumpărarea independenței chiar dacă prețul este prea mare.

Așa cum știm din prezentarea pe care am aplicat-o anului 2015, 2 august este ziua în care Saturn își revine din mersul retrograd și apelul la trecut trebuie făcut în individualitate, în izolare, în tăcerea gândurilor sau în intimitate. Înainte ca Luna să treacă în zodia Pești are de împlinit o opoziție cu Venus, aspect care se va consuma pe ultimele grade ale zodiilor Leu și Vărsător. Momentul acesta face trimitere la detalii care scapă individului sau la mesaje care nu ajung la destinatar. Este posibil ca acest lucru să fie cauzat de faptul că unghiul se împlinește în noaptea de sâmbătă spre duminică, interval rezervat de regulă repausului. Pentru că impactul aspectelor de pe axa Leu-Vărsător are o componentă concretă, datorită modului vibrator fix, s-ar putea ca plasarea acestei direcții într-o zonă a abstractului, într-o zonă a emoțiilor sau subconștientului să genereze această discrepanță între cauză și efect, între intenție și finalitate.
Faptul că Saturn își revine la mersul direct arată că ne aflăm în fața unui moment de analiză. Acest moment de analiză ne atrage atenția în primul rând asupra fricilor pe care le-am dezvoltat și apoi asupra soluțiilor. Dacă ziua de 2 august ar fi conținut doar revenirea la mersul direct al lui Saturn, psihicul s-ar fi fixat pe această frică de lucrurile ce nu au fost finalizate, pe detaliile ce nu au putut fi investigate, pe informațiile care au scăpat sau detaliile care nu au ajuns la destinație. Din fericire, ziua de 2 august conține și un unghi absolut minunat: trigonul lui Mercur cu Uranus. Această relație interesantă dintre Mercur și Uranus arată că toate aceste observații, analize sau concluzii au menirea de a ne ridica nivelul de percepție, de a ne întoarce de pe linia spectaculosului și a judeca totul după rezultatul concret. S-ar putea ca prețul independenței să fie acum mult prea mare însă există o atitudine boemă care îi îndeamnă pe oameni să treacă dincolo de acest obstacol și, chiar dacă este prea scump, să-l plătească.
Elementul cel mai ciudat și mai neobișnuit al acestei zile face trimitere cu precădere la obiceiuri. Nu putem avea acum o scuză invocând tabietul, obiceiul sau tradiția. Cine va face lucrul acesta va dori să smulgă din partea auditorului o promisiune pentru ca, apoi, prin mersul direct a lui Saturn prin Scorpion, să intervină, ca primă acțiune ulterioară acestui eveniment astral, chiar asupra lor. Aceasta este o mare păcăleală și un om responsabil, educat sau cu bun simț nu va dori să intre în această zonă. Este, așa cum ne dăm seama, un moment de victorie, însă această victorie este una negativă care va genera efecte periculoase ce nu vor întârzia să apară. Chiar din săptămâna următoare le vom simți prezența și, în plus, vom observa că acestea s-au hotărât să vină spre noi în cascadă până la finalul lunii. Cine va crede că revenirea lui Saturn la mersul direct înseamnă că lucrurile se așază într-o ordine anume, ar trebui să-și amintească ce a însemnat pentru anul în curs vibrația lunilor ianuarie, februarie și martie. Dacă, pentru cel care analizează, primele trei luni au fost bune, atunci momentul 2 august aduce revenirea la acea stare de normalitate sau de bine. În caz contrar este nevoie de multă prudență, de atenție și de măsură. Chiar dacă riscăm și oferim un preț mare pe avantajele momentului, acestea nu trebuie construite împotriva celorlalți.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că revenirea la normalitate poate fi o problemă. În egală măsură, revenirea la normalitate poate fi și eliberarea de o tensiune, cea pe care o traversăm din martie încoace. Pentru că în 2 august revenirea lui Saturn la mersul direct coincide cu împlinirea trigonului dintre Mercur și Saturn, momentul de față conține, indiferent de direcțiile sale, un mesaj pozitiv. Acest mesaj pozitiv ne ajută să ne ridicăm nivelul de vibrație, să fim conștienți de faptul că lucrurile acestea mari se fac cu oameni mari și cu un mare efort. Există o forță care îi unește pe oameni, care îi ține în același câmp energetic și deși aceștia cred că sunt separați unii de alții forța aceasta transferă cu mare viteză emanațiile individuale de la un personaj la altul. În ultima zi a acestei săptămâni constatăm că se pot face transferuri energetice, nu doar de la un individ la altul în timp real, ci și folosind pista timpului, adică de la o perioadă istorică la alta, de la o lună la alta. În mod normal, această situație ar trebui să sporească încrederea în sine și convingerea că nimic nu se pierde. Este posibil ca în momentul de față să primim răspunsul la întrebări pe care le-am formulat din martie încoace, întrebări pe care ni le-am adresat și la care nu am putut răspunde. Acum răspunsurile vin pentru toți și mulți vor avea impresia că schema aceasta înseamnă o altă etapă de evoluție, un alt efort deci o altă răspundere.
Ultima zi a acestei săptămâni arată că răspunsurile pe care le primim sunt pe frecvența valorilor pe care le-am promovat. Deci nu ar trebui să ne gândim că primim prea mult, că se cere prea mult ori că efortul pe care trebuie să-l facem este prea mare sau prea mic, nu aceasta este măsura care trebuie să ne atragă atenția acum. Simplitatea va fi în această zi un profesor foarte bun și cine o va pierde se va simți sărac și marginalizat până la finalul lunii august sau, dacă fapta este gravă, până la finalul anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma ziua de 2 august într-un interval lipsit de întrebări. Cine se va abține astăzi din a întreba arată că dorește să-și folosească timpul pentru răspunsuri.

17 thoughts on “27 iulie – 2 august 2015

 1. India spune:

  O intrebare – luna plina nu e in varsator? De ce este plina in leu? Am cititi ca Urania spune altfel…

 2. Este o fază a ciclului Luna-Soare, nu altceva. Ideea de faza arată o secvenţă într-un raport dinamic, într-o relaţie în care reperul este Soarele, la fel ca şi la altele… spre exemplu Blue Moon (Luna albastră), cea care, de altfel, se împlineşte pe 31 iulie, adică a doua din această lună… Terminologia folosită în astrologie, ca, de altfel, şi în alte ştiinţe, ezoterice sau nu, utilizează reperul. Nu mă interesează ce spune, cum spune şi de ce spune Urania aşa… E problema ei! De altfel, n-ar fi singură. Pe vremuri, ştiu că utiliza expresia „Luna plină pe axa…” ceea ce este corect. Acum s-o plictisit şi ea de atât de multă corectitudine… neapreciată.

 3. Sidonia Polovraci spune:

  Chaque Pleine Lune se réalise sur un axe de signes du zodiaque et elle a une signification particulière. Les trois pleines Lunes les + importantes sont les 3 premières : celles du Bélier, du Taureau, et des Gémeaux (positions du Soleil). Ce sont les Pleines Lunes du Printemps.” (Pierre Lassale, „Astro-Therapie”)

  Traducerea
  Fiecare Luna Plina are loc pe o axa a semnelor zodiacale si are o semnificatie specială. Cele trei Luni Pline considerate cele mai importante sunt primele trei: cele de Berbec, Taur si de Gemeni (Pozitia Soarelui). Acestea sunt Luni Pline de primăvară.

  Pentru cine nu stie, Pierre Lassalle este unul dintre cei mai buni si valorosi astrologi ai lumii.
  Dle Gheorghita Coser, cu scuzele de rigoare ca intervin, cred ca unele persoane au nevoie sa citeasca autorii valorosi inainte de a lua de bun tot ce gasesc pe net sau aud la tv.

  1. Sidonia Polovraci,
   Îți mulțumesc pentru aceste precizări. Cred ca unora le vor fi foarte utile.

 4. Claudia spune:

  In 1997, taica.meu, facea o operatie la inima, tot in 1997 am terminat facultatea,m.am mutat din Bucuresti la Galati .In 1998 mi.am dat licenta in februarie iar in martie m.am mutat in casa mea dupa ce in decembrie 97 am cumparat un apartament ajutata material de bunici si parinti. Au fost realizari mari, corelatia ta e fantastica, acum dupa alti 18 ani, maica.mea a facut alte trei operatii, din care una identica cu ce a a lui tata, si ce va urma, intuiesc… Parintii sunt balante din pacate, tata a murit in urma cu11 ani, iar previziunile pentru anul 2015 pentru balanta m.au impresionat cu precizia lor si mi.au confirmat convingerile referitoare la defectele lor. Multumesc!

 5. Simona spune:

  Draga Gheorghita,
  Iti urmaresc de multa vreme previziunile. Daca la inceput am apreciat modul de expunere si stilul scrierilor tale, in timp am inceput sa valorez pe deplin continutul obiectiv pe care l-am probat aproape zilnic pe propria-mi piele.
  Pe data de 31 iulie, cand se formeaza Luna Plina, este ziua mea de nastere (1975, Bucuresti, ora 00:15-00:20).
  Nu obisnuiesc sa intreb in daca imi va fi bine sau rau in urmatoarele luni (imi accept destinul scris in stele cu seninatate), dar de data aceasta simt, intuiesc ca aceasta Luna Plina este speciala pentru mine.
  Ma insel?
  Multumesc din suflet,
  Simona

  1. Simona,

   Este un element auxiliar. Revoluţia solară nu include Luna plină, dar plasează luminariile pe casele II-VIII. Pe tema natală Luna plină din 31 iulie se suprapune pe casele IV-X. În următoarele luni vei crede că problemele îţi vin din relaţionare, din preocupările tale faţă de stabilitatea familiei, a imaginii publice, a puterii consumată pentru respect şi demnitate. În realitate, vei lupta cu o presiune internă, cu tine. Nu-ţi foloseşte să-i convingi pe toţi că ai dreptate. Te consumă prea mult acest lucru. Oboseala, de orice natură ar fi ea, este semnul că trebui să schimbi rolul, din puternică prin acţiune, în puternică prin observaţie, adică să devii martor. Aceasta este o perioadă foarte importantă a vieţii tale. Închei un an marcat de constrângeri dominate de „vreau, îmi doresc, dar nu-mi permit” şi vin doi ani de răscoliri puternice pe dorințe combinate cu frică. Anul acesta ai apăsat un buton şi în următorii doi se vor consuma efectele. Prietenii se vor împuţina. Încrederea în ei se va zdruncina. Din cauza lor poţi avea fluctuaţii afective, financiare, ieşiri din ritm, cu toate extremele. Totul va părea foarte intens, însă nu e real. Real va fi cât de bine vei putea să fii martor la tot ce ţi se va întâmpla. Repet, este o perioadă foarte importantă a vieţii tale, dar dintre toate încadrate în acest interval cea mai dificilă va fi revoluţia solară 2016-2017. Atunci te vei confrunta cu extreme şi chiar cu episoade care să te scoată din calmul tău. Până atunci, tot ce va veni spre tine va fi încadrat în categoria „posibilului”. Doi ani consecutivi cu Marte pe casa a VIII-a anuală înseamnă mult. De aceea te rog să fii atentă că dorinţele pot fi înşelătoare. Ce nu poate fi văzut din postura de martor (adică să fie bun sau util și la alta scara sau prin ochii altora) devine brusc pericol.
   Aşadar, Luna plină va lucra acum doar în momentul său de acţiune. Nu are impact asupra revoluţiei solare.

   1. Simona spune:

    Din suflet multumesc, Gheorghita! Apreciez sincer raspunsul tau!

 6. Ana spune:

  Citind previziunile dvs mi-a incoltit o mare indoiala in suflet si indraznesc sa va intreb pe dvs pt ca as putea amana pana la iarna momentul.
  Daca voi ramane insarcinata in luna august,cand luna neagra intra in balanta si venus retrograd tocmai in leu,unde eu cred ca este ascendentul meu(30/09/80-ora 2.45),ar avea vreo importanta pt copil sau pt evolutia sarcinii?

  1. Absolut deloc. Pentru copil va avea o mare importanţă doar dragostea ta de mama. Nu contează cum ajungi la ea, important este să i-o oferi necondiţionat. Dacă poţi să faci lucrul acesta este suficient. Totuşi, nu este indicat să cauţi în stele o schemă viitoare pe care să o aplici viitorului copil, s-ar putea să nu o poți concretiza. Ridică ochi spre cer, adânceşte-ţi gândurile în inimă şi cheamă un spirit puternic şi luminos. Acesta va putea să-şi depăşească toate obstacolele pe care o schemă astrală o impune. Un suflet puternic pe o conjunctură grea are mult mai multe şanse de reuşită decât un spirit norocos, dar leneş.

 7. Ana spune:

  Eu stau mereu cu ochii spre cer si ii multumesc Bunului D-zeu de fiecare data cand reusesc sa duc la bun sfarsit un lucru oricat de marunt;ii multumesc pt un sot minunat si o minune pe nume Andreea(de aproape 4 ani),dar care cere un fratior.
  Nu vreau sa-i ”aranjez”eu destinul copilului,el va veni cand este scris acolo sus,doar ca la prima sarcina am avut probleme cu placenta si a tb sa fac cezariana.Mi s-a spus ca si la urmatoarele sarcini placenta de regula va avea aceleasi probleme.
  Acesta este motivul pt care vroiam sa stiu daca pot aparea complicatii.De regula in asemenea cazuri cu greu se duce la termen o sarcina si citind aceste previziuni eram preocupata.
  Tot cu ajutorul lui D-zeu am reusit sa raman insarcinata a-2-a luna dupa ce am luat hotararea de a avea un copil si tot cu ajutorul LUI am ales un nume caracteristic persoanelor puternice si luptatoare.
  Va multumesc pt cuvintele frumoase de mai sus

 8. Nathalie spune:

  Buna seara.as avea si eu o intrebare sunt născută pe 27 10 1981….de doi ani imi merge f f prost in relația cu sotul.ma întrebam daca are vreo vina saturn in scorpion si daca acest lucru va mai dura. Va multumesc

 9. Cristina spune:

  Cu toata pretuirea, iti dorim Multi Ani sanatosi, voiosi si binecuvantati!!!

 10. Marinela spune:

  La multi ani! (poate cu intarziere ….)

  Ganduri frumoase si urari de bine va trimit cu drag!

 11. Ani spune:

  La multi ani sanatosi,armoniosi si cu inima usoara!Sa fiti ocrotit,sa fiti iubit,sa va bucurati de implinirea dorintelor, si sa culegeti roadele eforturilor dumneavoastra cu bucurie si satisfactie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.