20 – 26 august 2012

Săptămâna 20 – 26 august 2012 ne aduce finalitatea în demersuri personale sau sociale pe care le-am demarat de la începutul anului. Acum se scrie în cartea vieţii o pagină importantă, nu prin semnele de întrebare referitoare la dinamica personală, la cât de mult poate duce omul şi cât de multe schimbări este dispus să facă, ci la cât de clar poate să vadă şi apoi să înţeleagă contextul în care îşi duce traiul său de toate zilele. În această săptămână soluţiile ne sugerează că fiecare etapă a vieţii nu trebuie privită singular, nici depinzând total de celelalte, de dinaintea sa ori de cele care vor urma, ci printr-o descompunere în etape mai mici prin care oamenii devin principalii animatori ai mecanismelor sociale, prin deciziile şi alegerile pe care le fac. Există o obişnuinţă în a considera că un factor exterior încurcă planurile, că nu cel care acţionează este de vină, ci altcineva care se interpune, poate chiar ocazional, şi care prin obiectivitate poate surprinde breşe în derularea unui anumit proces social. În această săptămână lucrurile sunt însă puţin mai complicate. Deşi va părea la prima vedere că influenţele exterioare sunt întâmplătoare, că nu s-a programat nimic, în realitate ceea ce participa la fenomenul social şi are cauza în procesele demarate de la începutul anului încoace, indiferent ce calitate are acum, iese din sfera întâmplării, oricât de mult s-ar strădui să sugereze altceva şi îşi ocupă locul în platoul de filmare pentru a da viaţa unui scenariu amplu şi complicat sau unor personaje penibile.
Cei care doresc să aprofundeze aceste tipuri de interacţiuni astrale vor avea mult de lucru cu cerul astral al acestei săptămâni pentru că în absenţa unui sistem de valori, în absenţa unui etalon, informaţiile devin contrare, până şi concluziile par să se construiască în acelaşi segment.
Totul pare să ne contrazică acum, totul vine să ne zdruncine convingerile bune sau rele, cele care ne motivează dorinţe înţelese, esențiale pentru anumite experienţe şi care ar putea să se constituie ca o bază în evaluare sau interacţiune. Practic, fiecare zi ne îndeamnă spre acţiune şi deopotrivă ne recomandă să ne diminuăm pornirile, să ne întoarcem atenţia spre interior şi să nu aruncăm vina asupra celor din jur. Acest proces de înţelegere, de cunoaştere nu se bazează doar pe o accentuarea a conflictului, ci apare aşa ca o necesitate de ordin existenţial. În această săptămână multe din acţiunile la care am lucrat de-a lungul anului îşi prezintă rezultatele finale şi, înţelegându-le, va fi nevoie de o recalibrare a direcţiilor de viaţă, reajustare a comportamentului, adică apelarea la acea formă de educaţie pe care nu am crescut-o sub razele influxurilor astrale care se finalizează acum, adică la ceea ce am învăţat până la începutul acestui an, ci în anii din urmă. Dacă vom cădea în păcatul de a considera că este momentul şi locul să folosim o învăţătură atât de fragedă, atât de proaspătă (cea asimilată anul acesta) vom avea surpriza să constatăm că suita de întâmplări nu va face altceva decât să atenteze până la finalul lunii august, nu neapărată la finalul acestei săptămâni, pentru a ne arăta că ceea ce am ştiu despre înţelegeri şi conveniențe, despre promisiuni sau despre informaţii în general se poate răsturna din interior prin apariţia unui element surpriză, ce poate fi o persoană, un grup, dacă ne referim la sectorul public, sau o atitudine, o dorinţă, o dezicere, dacă ne referim la sectorul personal.
În această săptămână, Soarele trece prin careul cu Lilith (luni), sextilul cu Marte (marţi), careul cu Axa Dragonului (joi) şi opoziţia cu Neptun (vineri), îşi schimbă semnul (miercuri trece în Fecioară), Mercur şi Jupiter se întâlnesc într-un sextil (joi), iar Marte, tot joi, va trece în Scorpion pentru ca, în ultima zi a acestei săptămâni, să împlinească trigonul cu Neptun ce încă se află în mers retrograd. Această combinaţie de bine şi rău, de durere şi eliberare îi duce pe unii în pragul disperării, să piardă, să risipească, pentru că nu au fost suficient de cumpătaţi sau, după cum spune Marte din Scorpion, şi-au dorit cu patimă ceea ce nimeni nu ar fi crezut că ar putea obţine vreodată. Adjudecarea în sine, nu şi menţinerea, ar putea fi mesajul acestei săptămâni ca balsam pentru sufletele lor. Într-o altă raportare, fiecare va trăi în această săptămână un moment de separare, de întoarcere, de revenire, de abandonare a nacelei şi aterizarea pe un alt pământ, de unde va trebui să pornească din nou demersurile după cum i-au fost ideile, atitudinile, sentimentele la începutul anului 2012.
Avertismentul acestei săptămâni reprezintă de fapt o invitaţie la a ne extinde câmpul conştiinţei şi de a încerca să privim totul dintr-un cadru larg, dintr-un alt loc, unghi, dintr-o altă perspectivă pentru a putea înţelege că eşecul, greutăţile, dezamăgirile sau poate chiar agresiunile acestei săptămâni sunt impulsionării în a ne dezvolta, autoperfecţiona, creşte sau ridica spre un nou nivel de cunoaştere. Trezirea presupune, iniţial, o nouă înţelege a propriului Eu, a oamenilor, însă ea are mare nevoie de această permisibilitate din partea individului spre a se extinde, spre a privi realitatea de la o altă dimensiune. Fără această extindere totul devine experiență efemeră care, după mobilitatea ei, poate deveni o etapă rătăcită printre altele sau o motivaţie spre a umple pagini întregi de poveşti frumoase despre întâmplări care, avânt eticheta de trecut, denotă că nu mai sunt reale. În trezire noi nu putem avea aceleaşi atribuţii, nu comandăm procesele la fel ca înainte, tocmai de aceea avem nevoie de un vânt prielnic, unul care să ne deschidă aripile şi să ne arate cum este să trăieşti, nu să ne povestească despre cum a fost în vremuri de mult timp apuse după care noi ar trebui acum să ne stabilim țintele. Vor mai veni şi alte etape, spre finalul anului, când mesajul trezirii va fi mai clar conturat. Acum, ceața densă a iluziei face o selecţie drastică a acelora care pot să vadă razele soarelui dincolo de ea.

Începem săptămâna cu un aspect tensionat între Soare şi Lilith (careu) împlinit pe ultimul segment de tranzit al Lunii prin Fecioară. În preajma orei 7:45 Luna va trece în Balanţă împlinind în cursul zilei trei aspecte (sextil cu Capul Dragonului, careu cu Pluton şi opoziţie cu Uranus) aducând frica drept element definitoriu al zilei.
Pentru mulţi frica este un sentiment agreat pentru că ea incită simţurile, trezeşte atenţia şi, pentru o scurtă perioadă de timp, reușesc să-și mobilizeze o mare cantitate de energie şi, prin urmare, reuşesc să obţină un rezultat notabil într-o anumită acţiune, într-un anumit demers. În realitate, mobilizarea pe care o realizează frica este una de natură negativă, una extrem de subiectivă, periculoasă pentru organism pentru că ea nu se racordează la elemente noi care intră în spectrul personal, ci se construieşte pentru a întreţine o direcţie subiectivă care, de multe ori, ar putea să nu reprezinte realitatea în sine, ci întruchiparea propriilor nevoi sau aspirații.
Frica afectează gândirea şi, împreună cu stresul pe care-l generează, plasează în sectorul personal o dizarmonie atât de puternică şi atât de amplă încât obiectele din jur capătă o altă importanță, oamenilor le este atribuit un alt rol, o altă importanță, iar demersurile sunt grăbite, precipitate sau privite prin înfăţişarea lor sinistra. Frica este deci un duşman al stării de echilibru și trebuie combătură prin orice mijloc. Cei care nu au o instruire adecvată pentru aşa ceva consideră că agresivitatea, îndrăzneală sunt elementele prin care pot combate eficient frică. Nu, frica se combate prin iubire, prin dragoste, echilibru.
Ceea ce este interesant vine tocmai din această relaţie foarte stranie pe care o construiesc luminariile astăzi: înainte de a părăsi zodia Fecioară, Luna împlineşte un trigon cu Lilith, în timp ce Soarele se află deja în careu cu Lilith sugerând o tensiune socială provocată de dorințe și nevoi personale brute, nerafinate sau neajustate la context. Acestea sugerează faptul că ceea ce este la vedere (Soarele în careu cu Lilith) este negativ, problematic, neplăcut agresiv şi trebuie combătut prin orice mijloc, iar ceea ce se află în suflet, în adâncimile fiinţei, în gândire, în simţire, în ceea ce nu este spus, nu este împărtăşit se dovedește a fi plăcut și agreabil. De-a lungul zilei, Luna va păstra această amprentă a conflictului care constituie cel mai important element prin care putem obţine o stare de confort. Această contradicţie între interior şi exterior, în cadrul aceluiaşi sector, cel al omului, va comporta, spre seară, când Luna împlineşte un careu în T cu Pluton şi Uranus, un chip sinistru. Spre seară, ceea ce am negat şi am desconsiderat în prima parte a zilei doar pentru că ne simţeam bine, doar pentru că o anume problemă nu ne-a afectat încă devine proces de conştiinţă sau chiar conflict în sine. Înţelegem astfel, că după cum sunt aşezate planetele spre seară, multe din evenimentele care au debutul în dimineaţa acestei zile şi care în acel moment nu spun prin nimic, prin niciun fir al demersului că s-ar îndreptat spre noi, că am fi vizaţi că am putea deveni personaje principale în acest procese, spre seară constatăm că lucrurile nu sunt aşa cum le-am văzut şi le-am gândit de dimineaţă.
Astfel, ne facem procese de conştiinţă că de-a lungul săptămânii anterioare am pierdut timp, am risipit acumulări importante (energie, bani, relaţii) şi acum suntem puşi în faţa unor situaţii pe care să nu putem să le gestionăm corespunzător. Cei care, preveniţi, au luat în considerare avertismentul astral al săptămânii trecute şi s-au pregătit pentru această săptămână se simt astăzi revigoraţi, puternici, se pot detaşa de conflictele sâcâitoare care vin din unghiurile planetare şi îşi pot conserva energia în aşa fel încât să nu dea curs unor manifestări tendenţioase pentru că o altă trăsătură a careului dintre Soare şi Lilith, mult mai evidentă şi mai agresivă dintre oricare dintre aspectele pe care Luna le împlineşte azi, este irealitatea. Simţim greşit, percepem eronat şi vom fi tentaţi să ne construim, să luăm decizii categorice pe baza acestor percepţii.
Prin urmare, prima zi a săptămânii devine o zi a conflictului, o zi a tensiunii dintre “eu” şi “celălalt”. Dacă în prima parte a zilei acest conflict devine vizibil mai mult în partea sa comportamentală, în sensul că reuşim mult mai uşor să surprindem comportamentele celorlalţi, intenţiile lor, să judecăm faptele şi să încercăm să ne protejăm, fiecare după puterea lui, de consecinţele nefaste ale acestora, în a doua partea zilei această dizarmonie de ordin exterior îşi găseşte culcuş în elemente extrem de intime şi personale, însă întreaga structură va fi zdruncinată de îndoială, suspiciune, frică, de tendinţa de a nega ceea ce este corect şi bun şi de a îmbrăţişa, pe baza unor decizii sedimentate sau adoptate astăzi, un final negativ. Este interesant însă de subliniat faptul că această coborâre a nivelului, această înclinare a balanţei spre dizarmonie are, în contextul general al destinului un mesaj binefăcător. Luna reuşeşte, prin sextilul cu Capul Dragonului, să medieze tendinţa Nodurilor şi să dea demersurilor un înţeles existenţial solid şi puternic. Asta înseamnă că informaţiile pe care le primim azi, mesajele pe care le recepţionăm, faptele pe care le facem cu atât de mare greutate şi disconfort reprezintă elementul care poate muta din loc o piatră, un obstacol major.
Această etapă s-ar putea să nu aibă azi nicio relevanță, nicio însemnătate pozitivă, dar în timp vom observa că piatra pe care am mişcat-o azi se duce singură la vale şi că scăpăm de un obstacol important. Această eliberare printr-un efort complicat, printr-o trăire intensă a negativităţii reprezintă unul din mijloacele prin care Lilith acţionează şi lucrează.
Pe un asemenea context cu o influenţă atât de puternică a Lunii negre, ce se va regăsi de-a lungul întregii săptămâni, recomandarea pentru această zi, pentru acest moment, este aceea de a ne aminti de smerenia şi umilinţa celui care caută Adevărul, celui care doreşte să se şlefuiască şi care îl înţelege, la început forţat, obligat, convins din afară, pe parcurs din proprie iniţiativa, atunci când spune: “Facă-se voia Ta!”. Astăzi să gândim să simţim şi să acceptăm faptul că există forţe care au nevoie de libertate de acţiune pentru că într-o totală dizarmonie cu noi, iniţial, într-un total dezacord, să reuşească să facă în locul nostru mutări esenţiale pe care noi le-am face, pe un alt context, într-o unitate de timp mult mai mare.

Ca o continuare a ceea ce s-a consumat în ziua anterioară astăzi ne confruntăm cu propriile dorinţe. Astăzi Soarele şi Marte se întâlnesc într-un sextil, iar Luna, în plin tranzit prin Balanţă, împlineşte un sextil cu Mercur, un careul cu Venus şi un trigon cu Jupiter. Întregul context astral de azi pare să ne ofere senzaţia de familiaritate, că suntem în apele proprii, că înţelegem ceea ce ni se întâmplă, că avem soluţie la problemele care vin spre rezolvare acum şi că această siguranţă pe care o dovedim este reală. Nu, nu este reală această siguranţă pentru că se sprijină pe dorinţă. Dorinţa este o stare care consumă, care ne proiectează în permanenţă în viitor pe baza unor motivaţii extrase din trecut. Or ceea ce se întâmplă azi şi ceea ce se va întâmpla şi în zilele următoare, cu o uşoară modulaţie datorate altor unghiuri, ne îndeamnă să înţelegem şi să rezolvăm problemele prezentului cu ceea ce ne spune prezentul.
Această contradicţie este motivată de faptul că eliberarea în condiţii mai puţin plăcute de un obstacol, eveniment împlinit în ziua de ieri, prin impactul Lunii negre, ne oferă azi sentimentul că putem să facem orice, că putem să rezolvăm orice, ne simţim eliberaţi, degajaţi, detoxifiaţi, descărcaţi de o tensiune, o problemă, o greutate, o răspundere sau chiar o teamă directă. Astfel, ne simţim ridicaţi la un alt nivel şi unii vor fi chiar entuziasmaţi pe situaţii sau întâmplări care în continuare nu sunt reale. Această descătuşare de natură afectivă, psihică, ca urmare a ceea ce s-a consumat ieri ne duce azi spre excese, spre acţiuni de natură comportamentală, spre a ne împlini dorinţa de competiţie, a dovedi că ştim, putem, înţelegem şi de a nu găsi cele mai corecte metode. Judecând după faptul că toate aceste aspecte se împlinesc până în zori, de-a lungul zilei mulţi vor avea sentimente confuze, contrare, vor privi într-o direcţie şi vor vorbi despre ceea ce se întâmplă în spatele lor, vor spune că înţeleg un anumit demers, dar în realitate vor vorbi despre altceva şi fără să-şi dea seama pe baza a ceea ce fac, spun sau gândesc, intră în competiţie, se iau la întrecere îşi declară război unii altora, lansează în jur ameninţări zâmbind suav sau prin grimase şi spera, fiecare după cum îi sunt puterile, să câştige într-o problemă pe care nu au putut să o rezolve în luna iunie. Ceea ce se întâmplă astăzi face trimitere la o serie de evenimente care s-au desfăşurat în luna iunie 2012 şi care au avut asupra individului un impact afectiv extrem de negativ. Ideile pe care le emit astăzi aceşti indivizi sunt marcate de frustrare, de nemulţumire, de egoism şi de o anume dorinţă de răzbunare pe care vor încerca să o ascundă în spatele dorinţei de competiţie. Chiar dacă aceste persoane spun că doresc să dovedească faptul că sunt cei mai buni, că au un bagaj solid de cunoştinţe, că au un argument de necombătut, că se pricep, că sunt de neînlocuit, motivaţia reală care stă la baza acesteia este o traumă. S-a-ntâmplat ceva în trecut şi aceştia nu s-au împăcat cu suita evenimentelor, nu au înţeles, nu au integrat şi nu au reuşit să depăşească cu înţelegere ceea ce s-a consumat atunci. Ar fi adecvat în această observaţie cu caracter general de azi să invocăm faptul că cei care se evidenţiază azi prin această notă egoistă, de fapt sunt persoanele care nu au reuşit să pună în aplicare recomandarea zilei de ieri.
În felul acesta, aceşti indivizi sunt marcaţi, consumați, devoraţi de propriile dorinţe tocmai pentru că nu dispun de o sănătate adecvată, nu dispun de un psihic stabil, solid şi nici de un sector afectiv consolidat. Sunt extrem de vulnerabili, chiar și aceia care se arată mai agresivi şi mai dornici de competiţie.
Prin urmare, ziua de 21 august este o zi a confruntărilor ample. Ceea ce se întâmplă azi seamănă cu un război, seamănă cu o confruntare, cu o demonstraţie de forţe şi fiecare dintre părţile implicate într-un astfel de eveniment are ceva de spus, are un talent, o abilitate, un avantaj, o informaţie cu care doreşte să câştige. În realitate, ceea ce stă la baza a aceea ce se întâmplă azi vine din luna iunie, o lună încărcată de frustrare, de teamă, de agresiune, o lună în care ne-am construit atât de multe speranţe pe care le-am proiectat în viitor şi pe care ne întâlnim azi. O parte dintre acestea vor fi conştientizate aşa cum au fost: frustrări, dorinţe neîmplinite, griji, frici, angoase. O parte se vor transforma la rândul lor în alte dorinţe pe care să le proiectăm în viitor şi în felul acesta, menţinem un mecanism cât se poate de epuizant şi agresiv care dacă nu ne aduce în jur un batalion întreg de inamici atunci sigur ne transforma pe noi înşine în proprii duşmani.
Relaţia benefică dintre Soare în domiciliu şi Marte în exil se traduce prin “pot”, “reuşesc”, “îndrăznesc” fără însă a se lua în calcul o anume componentă de ordin social care nu încurajează o astfel de iniţiativă. Asta înseamnă că mulţi vor spune din nou că au şi dispun de tot ceea ce le este necesar pentru a reuşi, dar în realitate anturajul se va dovedi steril, nu-i va ajuta sau dimpotrivă din anturaj se vor ridica personaje cu aceleaşi dorinţe şi aspiraţii care, de asemenea, îşi extrag motivaţiile din luna iunie, din aceeaşi lună frustrantă a verii, pe care mulţi nu vor reuşi să-i dea la o parte, să-i învingă şi care, la rândul lor, chiar dacă vor învinge, nu vor fi mulţumiţi de ceea ce obţin.
Judecând după îndemnul zilei anterioare, după caracterul complicat manifestat în ziua anterioară atât în ceea ce priveşte mecanismul socio-comportamental, cât şi referitor la implicarea personală, nemulţumirea zilei de azi este o gravă eroare, este un alt obstacol pentru care acum nu mai beneficiem de un context astral adecvat pentru a fi depăşit. Frustrarea zilei de azi are o puternică remanență, aşa cum s-a întâmplat în luna iunie când am privit în viitor şi vedeam trecutul, ne uitam spre trecut şi sperăm într-o schimbare pozitivă. Aceste anomalii de natură existenţială se transformă în anomalii de natură karmică. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi ne îndeamnă spre a fi cumpătaţi, spre a refuza competiţia cu atât mai mult cu cât ea vine spre noi cu argumente solide. Suntem încă sub razele “binefăcătoare” ale careului dintre Lilith şi Soare (Soarele este afectat de ispită) şi deci nu trebuie să avem încredere în toate himerele care ies azi din pământ. Ceea ce ştim despre noi se constituie o bază pentru modul cum îi privim, îi înţelegem şi îi evaluam pe cei din jur pentru că, aşa cum ne învaţă Protagoras, “Omul este măsura tuturor lucrurilor”.

Pe gradul anaretic al zodiei Leu, Soarele împlineşte un sextil cu Luna când aceasta încă se află în Balanţă. Pe acest fundal, cele două conjuncţii Luna-Saturn, Luna-Marte, împlinite înainte de sextilul luminariilor, şi apoi trigonul Lunii cu Neptun de pe semne de apă, aduce ingresului solar în Fecioară (intrarea Soarelui in zodia Fecioară) dorinţa de a consolida, de a clarifica, de a stabili care sunt limitele dialogului, înţelegerii, exprimării la scenă deschisă. Totul pare uşor şi deschis, totul este construit să impresioneze, să atragă atenţia asupra unor elemente de dinamică socială, însă fără vreun rezultat menit să ajute individul să-şi depăşească propria condiţie sau să obţină o poziţie socială mai puternică, mai solidă.
După trecerea Soarelui în Fecioară (20:06) Luna împlineşte un sextil cu Pluton şi un trigon cu Chiron invocându-se promovarea unui test de maturitate, necesitatea de a depune efort, de a munci, de a motiva, de a ridica, de a consuma pentru a se demonstra faptul că preocuparea în sine nu constituie un element de decor, ci angajarea într-un demers cât se poate de serios.
Azi se va vorbi despre seriozitate, mai exact se va depune efort pentru a convinge că munca şi consumul duc doar la rezultate pozitive, duc doar la apreciere şi că dacă aprecierea nu apare, atunci munca şi consumul nu au fost suficiente.
Chiar dacă cerul astral al acestei zile este marcat de aceeaşi amprentă a negativităţii, de aceeaşi teamă de a menţine suferinţa, durerea, stresul, trigonul care începe să se formeze din seara acestei zile între Soare şi Pluton ne aduce mai multă încredere în sine şi mai puţină rătăcire. Schimbarea de direcţie, aşa cum se arăta ea azi, este subţire, aproape de neobservat, însă suficient de puternică încât, în subsidiar, să producă efecte notabile. Aceste efecte pornesc încă de dimineaţă din apelul la experienţele de viaţă, la exemplele pe care le-am folosit în trecut, imaginile unor indivizi care ne-am impresionat raţiunea sau mentalul şi pe care i-am avut ca sursă de inspiraţie atunci când am acţionat într-o anumită direcție. Ceea ce vine acum spre noi, la graniţa dintre exprimare, creaţie (Leu) şi inhibiţie, puritate (Fecioară) se transformă într-un eros ce devine cu atât mai intens şi plăcut dacă nu este împărtăşit, comunicat, exprimat prin cuvinte sau dezvelit în faţa cuiva. Nevoia de apreciere, în acest stadiu al evoluţiei societăţii, se bazează mult pe nevoia de eros, de plăcere, de senzualitate, de dinamică a senzaţiilor, fără a se consuma neapărat printr-un act erotic sau sexual. Atingerea, privirea, emoţia, nostalgia toate devin azi suplimente pentru bătăile inimii şi au darul de a ne încânta viaţa, de a ne aduce o intensitate atât de mare bucuriilor mici încă să considerăm că nu ne mai trebuie nimic şi că dorinţele, aşa cum le-am formulat până acum, sunt de-a dreptul absurde.
De partea cealaltă, neîndeplinirea condiţiei (neîmpărtăşirea impusă de zodia Fecioară ca semn al contracţiei şi replierii) duce la răscolirea unor probleme personale atât de delicate încât regretul să fie trăit la intensitatea la care era programată bucuria şi încântarea. De la extaz la agonie nu este decât un pas, iar acela nu trebuie făcut pe ideea hazardului, a expresiei “Lasă, voi vedea eu ce va fi”, “Mă voi descurca eu” ș.a.m.d. Nicovala pe care Chiron, Uranus, Jupiter şi Venus o împlinesc azi, când Soarele trece în Fecioara cu ascendentul momentului în Peşti, ne aduce o întoarcere la emoţiile personale, chiar egoiste, cele pe care nu le-am împărtăşit, de care ne este ruşine sau pe care nu suntem în stare să le explicăm adecvat înţelegerii auditoriului. Nerespectarea condiţiei de adâncire a intimităţii, de sigilare a cuvântului, înseamnă a soluţiona complicaţiile apărute prin trigonul lui Venus cu Chiron, din casele V-I pe tema de ingres, adică printr-o strămutare a Eului, părăsire a bucuriei de a trăi, a stabilităţii, a siguranţei de sine şi accederea la un domeniu pentru care se cere un puternic şi intens consum interior. Este posibil ca noile invitaţii să vină pe un fond potrivit, adică acele persoane să dispună de rezervele necesare pentru a face faţă coborârii nivelului sau strămutării. Cei mai mulţi participă la acest eveniment cu rezervele aproape de cotele minime, obosiţi de atâta îndoială, de vrajbă, dezamăgiţi de familie, rudă, prieteni, de funcţionarii statului, poate chiar de sine şi vor privi noile domenii cu o suspiciune nefirească, dar pentru un astrolog perfect justificată. Careul dintre Luna neagră şi Soare, încă activ, pătează convingerea şi încrederea că noutatea poate însemna schimbarea în bine a vieţii şi va alimenta mai mult tendinţa de a acţiona în sectorul noutăţii doar din complezență, obiectivul principal fiind acela de întoarcere.
Nu, nu ne mai putem întoarce la ceea ce a fost, nu mai putem să retrăim tinereţile efervescente, ci doar să ne amintim cu înţelepciune de bucuriile trecutului pentru a prinde rădăcini în prezent.
Prin urmare, ziua de 22 august ne zdruncină din temelii convingerile despre sine, relaţiile cu cei apropiaţi, atitudinea faţă de societate, faţă de lideri, organizaţii sau structuri ale statului de la care avem aşteptări. Aşteptările sunt azi agresate de neîmpliniri, de goluri, de eşecuri pentru că ele nu sunt sustenabile. În tabăra cealaltă, oamenii au aşteptări care, la rândul lor, vor fi nesustenabile şi prin această defazare interacţiunile generează conflicte prosteşti, inumane, penibile, ridicole în care fiecare vorbeşte despre ce-l doare şi este înţeles taman pe dos. În tot acest forfot social, sectorul personal este inundat de o vibraţie specială, care nu contrazice tensiunea, ci încearcă să o smulgă din fierberea sa. Erosul, cel pe care fiecare şi-l trăieşte într-o intimitate aproape de păcat, pentru unii chiar ruşinoasă, reuşeşte să ne readucă zâmbetul pe buze, să ne scoată din tensiune şi să ne arate că problemele, uneori, nu merită toată atenţia pe care le-o acordăm.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de ceea ce ne vine din interior, de a îndrăzni mai mult, nu prin încălcarea libertăţii celorlalţi, nu prin lezarea lor, ci prin explorarea propriului Eu, cu bucurii şi mulţumiri fără obiect sau legate de elemente cu care nu avem în mod direct o relaţie. Cum este bine știut de ezoteriști, prin rezonanţa de ordin general oamenii se îndreaptă spre energii de vibraţie joasă, care îi fac să fie trişti fără să aibă clar un motiv. Prin îndemnul astral de azi putem alege să fim bucuroşi fără motiv, fără să spunem ceva despre asta, fără să împărtăşim cuiva, ci doar să ardem şi să ducem lumina spre interior.

Mercur şi Jupiter azi se întâlnesc într-un sextil, iar Soarele şi Axa Dragonului trec printr-un careu când Marte parcurge ultimele sale minute prin Balanţă. Pe lângă aceste unghiuri, Luna, din Scorpion, împlineşte un careu cu Mercur şi un trigon cu Venus, aducând zilei suficient de multe contradicţii încât să nu se poată pune prea multă bază pe înţelegeri, schimburi de experienţă, cercetare, colectare de informaţii.
Dacă Mercur şi Jupiter, prin sextilul pe care-l împlinesc azi, ne consolidează personalitatea, încurajându-ne să ne exprimăm liber și să spunem ce gândim, să avem încredere în metodă, procedeu, în interlocutor, în puterea sa de înţelegere, în abilitatea sa de a discerne, în relaţiile sale, careul Soarelui cu Axa Dragonului ne trimite spre polul opus, tulburând elementul asupra căruia ne încredem cel mai mult şi faţă de care ne arătăm toată disponibilitatea. La prima vedere, aceste două elemente par contrare, însă, în realitate, ele se completează, acţionând în sectoare diferite încât să contureze un tablou psihocomportamental complet, unul în care dinamica socială să se îmbine perfect cu aspiraţiile şi dorinţele individuale.
Când Mercur şi Jupiter sunt în sextil oamenii se simt liberi, pot manevra cu mai mare uşurinţă cuvântul, poţi înţelege mai bine ceea ce li se întâmplă şi elementele contradictorii care survin prin plăcerea de a opune rezistenţă (Jupiter sin Gemeni, exil) şi necesitatea de a fi împotriva curentului pentru a definitiva un element de destin personal (Mercur în Leu, cădere) aduc la lumină ceea ce este atât de personal şi individual încât poate fi relativ ușor trecut drept un element necopt, infantil, simplist, pueril sau care nu a trecut încă prin teste, verificări, validări. Privind prin însăşi natura sa acest element personal care pare perfect în sine, bine argumentat şi, prin logica momentului, chiar necesar, atunci când este trecut prin filtrul grupului îşi pierde din consistenţă şi devine greu de acceptat și, evident, dificil de integrat. Lipsa sa de maturitate, de rezistenţă sau nesiguranţa pe care o lansează tocmai pentru că nu pare solid, devine brusc un element care lansează impresii eronate, care amplifică tensiunea şi conflictul ce seamănă cu un scenariul dintr-un film ipotetic “Singur împotriva tuturor”. Paralela care se va construi între minte şi faptă va fi în realitate o linie care continua o serie de acţiuni ce fac trecerea de la sferă personală la cea publică pentru a consolida gândirea individului şi a-l pregăti pentru episoade cu adevărat complicate, grele, dure. În felul acesta, mulţi vor avea impresia că sunt respinşi, că nu sunt acceptaţi, că sunt îndrumaţi greşit şi că o anume răutate le vine, într-un mod organizat, din partea unul grup de persoane, din partea instituţiei, a societăţii în general.
Privind aceste direcţii prin prisma ultimului grad al zodiei Balanţă, cel pe care îl va parcurge acum Marte, ne va încerca un sentiment de teamă faţă de singurătate. Prin această poziţie, singurătatea va căpăta înfăţişări multiple, de la imaginea ei clasică, aceea de jumătate uitată pe o bancă într-un parc, fără perspectivă afectivă sau chiar în derivă, până la deziluziile pe care societatea nu va conteni să ni le ofere. Înţelegem deci că elementul care stimulează, care impulsionează emoţia, care aduce relaţia eu-celălalt la nivelul maxim de exprimare depinde foarte mult de modul cu va răspunde societatea. Elementele auxiliare ale acestei relaţii, puse în evidenţă de careul Luna-Mercur şi trigonul Luna-Venus, aduc, de asemenea, disconfortul afectiv în zona în care el este exprimat, judecat, criticat şi prin intermediul căruia mulţi vor fi tentaţi să ia decizii. Deciziile, cele care vizează existenţa individuală, nu pe cea de grup, au azi înfăţişarea elementului salvator. Ca şi cum a învăţa să fim responsabili reprezintă acum singurul lucru esențial pe care această zi ni-l recomandă, să ne gândim cu maturitate la ziua de mâine sau să facem dovada unui comportament armonios, aşa cum nu s-a mai întâmplat până acum.
Prin urmare, puterea cu care azi oamenii doresc să se disculpe, să-şi desprindă structura de orice formă de suferinţă sau vină este atât de mare încât vom fi dispuşi să ne compromitem orice tip de relaţie pentru a ne menţine în zona stării de confort. De la mulţumirea personală la cea socială, de la recunoaşterea personală la ridicarea valorilor grupului de apartenenţă este însă drum lung şi oricât de mult am încerca să rezistăm schimbării, cu motivaţii pozitive sau negative, subiective sau obiective, ceea ce suntem gândim, demonstrăm, aplicăm se va dovedi corect doar în contextul acestei zile, doar în elementul particular pe care-l invocăm, doar în cadrul restrâns pe care îl presupune momentul prezentului. Orice pas înainte va spulbera logica prezentului într-o clipită şi îl va descoperi pe cel în cauză expunându-l unei judecăţi aspre. Această judecată nu vine în mod exclusiv de la un individ sau un grup, ci vine de la viaţă în general. Când viaţa ne judecă, ne cam cad galoanele şi mulţi riscă să facă rapid cale întoarsă la casa părintească, la fosta iubită, fostul prieten, să facă apel la studii care nu au constituit până acum un semn de mândrie, adică să revină la puntul de unde a început eroarea.
Unii, în general, se simt bine luând-o de la capăt, însă nu şi azi. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne accepta aşa cum vom descoperi că suntem şi să nu ne judecăm prea aspru pentru ceea ce nu am reuşit să împlinim. Ezoterismul susţine adesea că lecţiile noi sunt foarte greu de învăţat şi ceea ce credem că învăţăm acum nu reprezintă decât o rememorare. Acest gen de rememorare, de reîmprospătare a informaţiilor, transpuse la nivel de faptă, de proces socio-comportamental înseamnă azi a o lua de la capăt, a reveni, concret, prin retrogradare sau mental, prin apel, la o stare de fapt, la un element de referinţă în destinul propriul de unde au început greşelile pe care mecanismul de acum nu le mai poate tolera.

Pe ultimul segment al zodiei Scorpion, Luna împlineşte o conjuncţie cu Junon şi o opoziţie cu Lilith activând din nou teama de singurătate, dezgustul şi deopotrivă atracţia bolnăvicioasă pe care le dezvoltăm faţă de vulgaritate. Prin această relaţie, vulgaritatea este puternic răscolită, adusă la lumină, învinovăţită cu agresivitate sau, prin reversul medaliei, acceptată cu o maximă indulgenţă. Dintre acestea, tristeţea este cea care ne traversează şi ne sugerează că abandonul, ce ar putea veni atât în sfera profesională cât şi cea personală, este un pericol care ne urmăreşte pas cu pas.
Trăgând în Săgetător, în mijlocul zilei, Luna schimbă tonului, ne aduce o nouă stare sufletească, o nouă deschidere spre nou, un nou mod de a privi lucrurile şi o nouă viziune asupra vieţii. La puţin timp de la acest moment, Luna trece prin Nodul său de nord şi va oferi opoziţie pe care Soarele şi Neptun o împlinesc azi o notă plăcută, sugerând că greutăţile sunt mult mai uşor depăşite în cuplu, în grup, printr-o susținere primită din exterior. Conjunctura astrală este însă mult mai complicată şi mai dinamică decât se poate înţelege din unghiurile împlinite acum la grad perfect. Suspiciunea că asocierile pot fi de proastă factură, că ele ar putea să nu împlinească aşteptările pe care ni le-am formulat cu ceva timp în urma lasă un gust amar şi ne îndeamnă să ne trasăm reguli, modalităţi de acţiune, scheme de tratament pe care, cu toate că nu este oportun, vom căuta să le trasăm încă de azi.
Ceea ce se conturează însă din elementele astrale evidenţiate azi este puterea. Jocul de-a puterea, plăcerea de a deţine controlul într-un anumit domeniu, de a împărţi puterea doar pentru a nu o pierde, inclusiv de a conspira pentru a o obţine prin mijloace mai puţin corecte stă sub semnul compromisului şi al fricii de singurătate. Astrologii ştiu că atunci când Soarele şi Neptun sunt în opoziţie jocul iluziei, fanteziile, risipa banilor, a emoţiilor, tendinţa de a trece relaţia într-o zonă a neîncrederii, suspiciunii, răcelii sunt privite ca soluţii ale tuturor problemelor, însă această tendinţă, marcată de relaţia proastă a celor două planete (Soarele şi Neptun) primesc o mediere din partea lui Pluton, care, la rândul său, participă la o configuraţie numită Aripi de pasăre împreună cu Chiron, Uranus şi Jupiter. Asta înseamnă că ziua de vineri nu aduce nimic nou, nu produce evenimente asupra cărora nu am lucrat în lunile anterioare, nu ne şochează prin nimic, nici măcar prin modificări bruşte de comportament. Toate acestea au fost construite în timp, au fost discutate, analizate, cercetate, chiar anunţate ca fiind finalizate aşa şi nu ar trebuie să ne surprindă. Ceea ce ar trebuie să ne surprindă este uşurinţa cu care ne-am putea nega sentimentele, cu care ne-am putea împietri inima în faţa unei situaţii care cere o evidentă abordare afectivă. Această picătură de cerneală care cade într-un pahar de apă strică întreg anturajul şi pune în conflict două părţi care doresc să ajungă la o înţelegere. În faţa unei asemenea gafe, mecanismul, ansamblul evenimentelor ne duc cu gândul la iluzie, la evaluări greşite aplicate persoanelor sau grupurilor care acum descoperă că au multe de împărţit. În realitate, nu este un conflict personal, nu o dispută în sensul propriu zis, ci o sumă de factori stresanţi pe care fiecare dintre părţi au refuzat să le vadă în faza crescătoare din ultimele zile. Aşadar, aceasta este iluzia, acesta este pericolul cel mare, nu ceea ce izbucneşte acum.
Invocam săptămâna anterioară necesitatea conservării puterii, a vitalităţii, a convingerilor pentru a reuşi să facem faţă cu brio evenimentelor complicate ale acestei săptămâni. Acesta este unul din marile evenimente ale săptămânii asupra căruia, fără o pregătire adecvată (lectură, studiu, odihnă, întâlniri intermediare, pregătiri etc.) nu se poate păşi cu bine în noua etapă.
Prin urmare, ziua de 24 august reprezintă o distorsiune aplicată vieţii personale în aşa fel încât să ne păcălească nu neapărat asupra informaţiilor, sentimentelor sau demersurilor, aşa cum, în mod superficial am fi tentaţi să credem, ci asupra cauzelor care duc la aşa ceva. Uităm că suntem făuritorii propriului destin, ne izolăm emoţiile, gândurile sunt privite în mod subiectiv şi de aici şi până la “Numai eu am dreptate” nu mai este decât un pas. Oamenii, însă, reacţionează diferit şi dacă mulţi astrologi se aşteaptă că pe o opoziţie, în general, oamenii să-şi scoată ochii, să se tragă pe roata sau să se separe unii de alţii prin crize, reproşuri, ceea ce se întâmplă azi poartă o altă amprentă. Răceala, distanţa, ignorarea punctului de referinţă, refuzarea confruntării directe în modul în care cere contextul va lăsa impresii false despre problema pusă în discuție şi va devia mesajul, acţiunea într-o zonă sterilă, în care lipseşte exact disponibilitatea protagoniştilor de a soluţiona. La vedere vom observa cu toţii că dezamăgirea ne va intra prin toţi porii şi doar cei instruiţi, doar cei care s-au pregătit din timp şi şi-au stabilit etaloane de vitalitate, înţelegere sau abordare reuşesc să treacă dincolo de această urzeală a iluziei. A depăşi o etapă atât de dificilă (etapa Neptun) presupune utilizarea unor instrumente pe care individul nu le obţine decât prin efort susţinut. Înţelegerea, compasiunea, credinţa nu sunt cadouri de Moş Nicolae, ci rezultate ale unor eforturi susţinute, săvârşite în condiţii foarte grele. Asta înseamnă că azi vor reuşi să depăşească impasul doar cei care ştiu şi sunt conştienţi de asta că au ceva de protejat, au un mesaj de transmis, au o misiune, un crez şi vor urmări să nu se abată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că fiecare avem un rost pe pământ şi împlinirea lui se va face prin depăşirea unor încercări majore. Fiindcă nicio încercare nu este uşoară pentru cel în cauză, nici ziua de azi nu ne va menaja.

Crucea cosmică pe semne mobile (Soare-Luna-Chiron-Jupiter) pe care Luna o conturează azi, prin împlinirea opoziţiei cu Jupiter în mijlocul zilei ne aduce în faţa unor decizii foarte puternice. Ceea ce reprezintă însă puterea, ceea ce primeşte eticheta de puternic şi etalonul de element încărcat de forţă şi dinamism poate fi în ochii celorlalţi un lucru lipsit de importanță, care nu inspiră respect şi nici nu ar putea să pară prea valoros. Elementul personal, cel care ne ajută să ne construim o identitate, care ne spune că suntem diferiţi, deşi, în realitate, suntem construiţi din aceleaşi elemente, poartă amprenta experienţei, a suitei de evenimente care, deşi sunt identice cu experienţele celorlalți, sunt percepute cu diferenţe mici, însă suficient de mari pentru a ne desprinde de grup, anturaj, de turmă şi a ne alege propria direcţie. Evenimentele zilei de azi sunt din categoria celor generale, însă pentru fiecare va exista un mod particular de răspuns. Acest mod de răspuns ne spune nouă care reprezintă puterea cea mai mare şi care este cea mai adâncă slăbiciune, care este elementul care ne defineşte în tot acest carusel şi cum se întâmplă de, într-un cadru general, când toţi primim acelaşi stimul, reacţionăm diferit.
Acest element care ne duce spre centrul preocupărilor şi, în același timp, ne depărtează de el pe motivul fricii de responsabilitate, a neîncrederii în forţele proprii, marchează de fapt diferenţele majore pe care le avem față de ceilalți. Nu se întâmplă însă doar prin tipul de răspuns de azi, doar prin ceea ce se ridică deasupra predispoziţiilor generale, ci printr-o sedimentare în timp, printr-o segregare a multiplelor excepţii mici, minore, care, atunci când s-au produs, nu au reuşit să convingă că, prin existenţa lor infimă, destinul se poate răsuci diferit pentru fiecare individ.
Unicitatea firului de nisip, a petalei faţă de sora sa de la dreapta sau de la stânga este o creație a individului, a unicului reflectat în aceleaşi oglinzi, dar din unghiuri diferite. Azi avem ocazia să vedem că ne diferenţiem cu mult de cei din jur prin micile alegeri pe care le facem, prin deciziile aparent lipsite de valabilitate, importante gen: a refuza o minciună, a zâmbi necondiţionat, a ierta, a dărui, a dovedi seriozitate sau a privi sacrificiul ca pe un element firesc. Toate acestea, prin prisma dorinţei de putere, aşa cum este ea definită la un moment dat, nu-şi au rostul, dar pe un teren neexplorat, devin esențiale pentru că duc la diferenţieri severe ale individului față de semenii săi.
Prin urmare, 25 august este o zi a diferenţierii individului de semenii săi prin elemente simple, prin replici aparent banale, prin deziceri de vulgaritate şi indecență, de lipsa de respect faţă de un interlocutor, de renunţarea la acele elemente prelucrate ale societăţii pentru a da curs unui simţ interior, acela care spune când să alegem un anumit aliment, care să fie acela, unde să ne aşezăm pentru a ne odihni picioarele, cui să spunem “Bună ziua!” chiar dacă traversăm o mare de necunoscuţi, cărui cerşetor să-i oferim ceva şi de ce să ne lăsăm antrenaţi de atitudini pentru care nu avem încă explicaţii elaborate, logice, raționale.
A fi în rezonanţă cu eul tău înseamnă trezire, iar oamenii au nevoie de trezire, au nevoie de cineva sau ceva care să le spună “E bine, mergi mai departe!” sau “Acum este momentul!”.
Între înţelepciunea sau inteligenţa momentului (trigon Luna-Uranus versus trigon Luna-Mercur), aspect ce apare astrologilor ca o veritabilă dovada că intuiţia funcţionează bine, şi neputinţa de a alege ceva din multitudinea de oportunităţi care apar (crucea mobilă Luna-Soare-Chiron-Jupiter) momentul de gol ce apare pe ceea ce ne-am construit ne va oferi azi prilejul de a descoperi că în ogorul care suntem apar flori noi şi ele au nevoie de protecţie şi atenţie aşa cum şi cele care sunt deja ajunse la maturitate au primit cele necesare pe când erau mici şi firave.
Pentru că 25 august este o zi a trezirii, a înţelegerii superioare, a iluminării, nu în sensul mistic, spiritual, ci existenţial, recomandarea este aceea de a ne lăsa antrenaţi de acele impulsuri care nu au încă o explicaţie logică pentru a descoperi care este de fapt sursa puterii personale.

Importanţa lui Neptun devine azi una prioritară prin faptul că este prima planetă cu care marte în Scorpion împlineşte un aspect major. Marte în Scorpion devine promotorul idelor pline de forţă, personificând curajul şi abnegaţia acolo unde mulţi îşi pierd speranţa sau optimismul. Este o poziţie care subliniază dorinţa de putere, spiritul de conducător, puterea de a răscoli în adâncimile minţii, în locaşurile cele mai ascunse ale sufletului pentru a oferi personalităţii un ţel şi un scop clar, vizibil, social. Mulţi astrologi au mari rezerve în privinţa caracterului pozitiv al acestei poziţii motivând că are loc o fuziune între două elemente care amplifică materialismul şi obsesia controlului. Este adevărat că aceste două componente sunt specifice lui Marte în Scorpion, dar privind obiectiv ar fi oportun acum să apreciem acestea pentru că descoperim în această poziţie tendinţa de a construi legăminte, de a-şi promite sieşi, de fi consecvent unui ideal ce apare celorlalţi aproape imposibil de atins. Această componentă ascunde ataşamentul de obiect, de persoană spre care se tinde, de idealul propus şi apelarea la o serie întreagă de mijloace şi metode, printre care găsim chiar şi călcarea propriului orgoliu pentru a menţine ceea ce s-a adjudecat. Într-o lume în care omul este educat să nu se intereseze de celălalt, în care a fi individualist şi a privi doar beneficiul personal din orice acţiune, din orice fapt sau demers, reprezintă o dovadă a maturităţii, această formă de ataşament, puţin cam brutală în raport cu idealurile spirituale, cu rafinamentul afectiv, devine o condiţie absolut esenţială pentru un individ pentru a fi consecvent căii sale, traseului evolutiv şi a înfăptui ceva substanţial în viaţă. Complexitatea materialismului actual cere acest acest schimb de valori, cere aprecierea pasiunii, a vocaţiei puterii chiar cu riscul de a transforma aspiraţia în obsesie.
Pentru că abia acum se face remarcat, de joi seara de când a intrat în Scorpion, Marte, prin trigonul cu Neptun, ne aduce fuziunea dintre două energii lovite, şubrezite de eşec, marcate de neîmpliniri sau care dovedesc grave carențe de natură fizică (aspect neadecvat, semn pe corp, boală, funcţionare deficitară) sau pe structura afectivă (egoism, imaturitate, făţărnicie). Intuiţia, logica, precizia, înţelegerea sunt elemente pe care individul le va folosi pentru creşterea personală, neţinând cont de context, de priorităţi. “Vreau să simt”, “Vreau să am”, “Vreau să văd şi eu cum este” sunt doar câteva dintre elementele care duc la creşterea personalităţii şi la consolidarea imaginii de sine prin Marte in Scorpion într-un cadru general care nu face bine grupului, ci doar Eului, individului, persoanei.
Dacă în sfera personală această relaţie dintre cele două elemente aduce un plus de înţelegere şi spirit de observaţie, o psihologie comportamentală eficientă şi în conformitate cu scopul ales, Luna pe ultimul segment al Săgetătorului şi apoi intrarea ei pe Capricorn ne complică inserţia socială şi ne compromite tot ceea ce are nevoie de explicaţie, susţinere socială, devenire, apropiere de un grup sau alcătuirea unuia, întemeierea unei familii sau extinderea ei ca număr de membri.
Trecând în Capricorn, Luna vine cu argumente în favoarea neîmpărtăşirii sentimentelor şi întăririi convingerii că succesul vine doar acolo unde secretul este păstrat în totalitate. Combinaţia dintre ambiţiile marţiene, temerile neptuniene şi trecerea de la nevoia de interacţiune, la cea de solitudine are un efect coroziv asupra relaţiilor care nu sunt solide, care nu se susțin pe o înţelegere clară, care nu se bazează pe sentimente solide, puternice. Ideea de conjunctură, de a profita de situaţie, de a beneficia de ceea ce mulţumeşte încântă sau produce plăcere pe fondul complicat al interacţiunilor indicate mai sus duce la dezamăgiri, descoperiri neplăcute lăsând impresia, în asocierile de tip familial sau prietenesc, a minciunii, a păcălelii, a folosirii.
Toate acestea pot părea unui astrolog grăbit în observaţiile sale ca provenind doar de la Marte din Scorpion pentru că fac trimitere la relaţii compromiţătoare, la abuz de putere, la plăceri neobişnuite, secrete, înşelăciune. În realitate, acestea îşi au rădăcinile şi în alte poziţii planetare indicând faptul că nu doar oportunismul este cel care îi motivează pe oameni să se comporte aşa, ci şi disperarea, dezamăgirile, tristeţea sau abuzul de medicamente ori substanţe care modifică vizibil starea de conştiinţă (alcool, droguri s.a.) ca în cazul lui Neptun, sau obiceiuri negative preluate de la părinţi ori de la grupul de apartenenţă, cel care are un cuvânt important de spus în privinţa educaţiei membrilor, ca în cazul Lunii. În felul acesta, nu mai putem împărţi oamenii în bărbaţi şi femei, ci în oameni axaţi pe structura afectivă și cei pentru care raţiunea, logica sunt prioritare.
În ambele cazuri, mesajele venite din social vor fi înţelese greşit acum:
1. familia poate sugera o presiune majoră asupra comportamentului faţă de anturaj, prietenii adevăraţi instigatori la demonstraţii de aroganță sau mici tirani în a strivi orgoliul celorlalți prin generarea, fără intenție, a unor situaţii penibile ori creare unor comentarii la limita simţului comun;
2. relaţia cu substanţele stimulatoare, plăcerile organice să mute tensiunea dintre Eu şi Ceilalţi în interior afectând sistemul imunitar, funcţiile stomacului sau pancreasului, cele care digeră şi asimilează experienţele vieţii sau cele de eliminare a toxinelor, în special rinichii – fântâna vieţii.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne construieşte un tablou complicat în care orice semn care vine din parte anturajului său pe care un anume individ îl face este răstălmăcit şi încadrat greşit. Săptămâna viitoare, după ce Luna va trece de Neptun, lucrurile vor fi mai clare, obsesia puterii va comporta o uşoară diminuare în ceea ce privesc demersuri de azi, iar atitudinea faţă de viaţă va reveni la cum era ea în cursul zilei de ieri.
Pentru că relaţia dintre interior şi exterior are o condiţie absolut esenţială – luciditatea emoţiilor, adică aceea care ne va cere exact ceea ce nu avem, mulţi nu prea vor înţelege multe din evenimentele zilei de azi. Pe de o parte retrogradarea lui Neptun aflat în relaţie cu Marte, obsedat de putere, trecerea Lunii de la un semn la altul pe de altă parte ne aduce în prezent evenimente ce au calitatea de arc peste timp, care vin din trecut şi merg spre un viitor indecis, dar despre care ştim că, cel puţin teoretic, ar trebui să se finalizeze aici, în prezent. Mulţi se vor lăsa păcăliţi de voluptatea interacţiunilor, de intensitatea emoţiilor, neapreciind faptul că mărul din care muşcam are o jumătate otrăvită, ca în celebra poveste a Albei ca Zăpada. Vor muşca din ele şi se vor trezi şubreziţi, inactivi pentru o bucată bună de timp, expulzaţi, criticaţi, căzuți în dizgraţie, alungaţi de pe moşie sau pur şi simplu folosiţi, cu tot arsenalul de prefăcătorie sau făţărnicie necesar, ca treaptă pe care alţii să se ridice în aspiraţiile sau ambițiile lor. Săptămâna viitoare vom realiza că acum gura a vorbit neîntrebată, că altă ar fi fost situaţia dacă informaţiile împărtăşite ar fi fost etichetate drept secrete şi abordate ca atare. Da, este adevărat că azi ceea ce-i interesează pe ceilalţi trebuie etichetat ca secret şi desigilat în cursul săptămânii viitoare.
Abuzul de încredere este o mare slăbiciune a acestei zile şi tocmai de aceea recomandarea merge spre a ne îndrepta atenţia spre ceea ce ne bucură sufletul, spre a ne trăi bucuria şi încântarea într-un mister total. Ceea ce este împărtăşit azi poate fi folosit împotriva individului, indiferent de calitatea informaţiei. Totul aici, în această lume, ține de experienţă, iar experienţa trădării cea care ne motivează să depăşim ceața densă a iluziei este una dintre cele mai dure dintre toate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.