2 – 8 noiembrie 2015

2 – 8 noiembrie 2015 este săptămâna bunăvoinței și a puterilor prea mari pentru ambițiile oamenilor. Avem parte în această săptămână de câteva evenimente astrale destul de importante pentru luna în curs, dar și pentru această etapă a finalului de an 2015. Pentru că știm, 2015 este anul secretelor dezvăluite, ceea ce ni se întâmplă acum ne îndeamnă, ne încurajează și ne facilitează accesul la informații care ne vorbesc despre cât de mari sunt puterile pe care le deținem și cât de nepregătiți suntem să le folosim. Desigur, asta nu înseamnă că suntem needucați, că nu avem priceperea necesară, ci că nu avem straiele necesare pentru a face o astfel de reprezentație, nu avem recuzita necesară pentru a intra perfect în rolul ce ne-a fost atribuit acum.
Încă din prima zi, Mercur va intra în zodia Scorpion și va produce o modificare în gânduri, în atitudini sau în aspirații. Vom lăsa în urmă drama lucrurilor nerezolvate, abuzul de putere sau injustiția, pentru a ne ocupa de lucruri concrete. Contactul cu puterile prea mari se va realiza chiar din acest moment și etapa următoare, cea care se va consuma în ziua de marți, 3 noiembrie, va presupune inversarea valorilor, o răstălmăcire a sensurilor, o întoarcere la ceea ce era tensiunea sau angoasa care nu avea soluții. Mulți vor fi foarte contrariați de lucrurile ciudate care se vor consuma în preajma zilei de 3 noiembrie și vor avea impresia că, oricât de mare este efortul, nu pot afla răspunsuri corecte la ceea ce-i preocupă. Dacă se gândesc că nu doar valorile sunt inversate, ci și modalitățile de a afla răspunsul trebuie să fie inversate, atunci vor fi preocupați de cum ajung oamenii să se comporte așa, nu de motivul care-i determină să facă asta.
Apoi, după ce Luna va ieși din zodia Leu și se va apropia de evenimentele zilei de 6 noiembrie, când Soarele se va afla într-o relație bună cu Pluton, iar Mercur într-o relație bună cu Neptun, vom vedea că vin spre noi primele soluții. Nu este cazul să ne așteptăm ca aceste soluții să vină sub formă de evenimente. Nimic din această săptămână nu pare să se consume sub forma unei întâmplări, ci doar arată că totul face parte dintr-un mecanism mai mare care se dezvăluie acum și se va împlini ca eveniment în săptămânile următoare. Spre finalul săptămânii, lucrurile acestea ne vor fi puțin mai clare, adică avem posibilitatea de a descoperi adevărul de dincolo de iluzie, de a face o discrepanță foarte clară între bine și rău între exponenții acestora încât să avem și curaj să ne spunem punctul de vedere fără a brusca pe nimeni. Apoi, în ultima zi a acestei săptămâni, când Venus va trece pe zodia Balanță, vom înțelege calitatea celor două tabere, vom fi și încurajați să lăsăm în urmă evenimentele acestei săptămâni, să treacă în amintire pentru că începând cu săptămâna următoare va trebui să ne ocupăm de alte lucruri mult mai importante și mai serioase.
Întreaga săptămână va fi dominată de lupte sterile între cine are dreptate și cine trebuie să piardă, între vinovații reali și vinovați închipuiți, între cel ce are și cel ce nu are, între cel ce poate și cel ce a putut cândva. Vom fi tentați să aplicăm o judecată aspră celorlalți și vom insista pe ideea că avem dreptate, deși această dreptate nu ne va folosi la nimic. Dacă rezistăm acestei tentații în mijlocul săptămânii atunci totul va fi desfășurat în echilibru și vom înțelege corect lucrul acesta în ultima zi a săptămânii când Venus va trece din semnul căderii sale, zodia Fecioară, în semnul domiciliul său, zodia Balanță, adică va trece din tenebre în paradis.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a privi acest interval ca pe o călătorie. Cei care, de-a lungul vieții, s-au întâlnit cu tot felul de informații, unele mai ciudate decât altele sau poate chiar unele ezoterice, care au contat la momentul acela, dar care au fost lăsate în părăsire, s-ar putea să aibă în această săptămână flash-uri, amintirea a ceea ce puteau să facă pe vremuri, a ceea ce știau cândva și vor avea impresia că întoarcerea la preocupările acelea anulează complet lenea pe care au dovedit-o între timp. A se întoarce la locul acela înseamnă a relua firul de unde l-au rupt, adică va trebui să treacă din nou prin etape de purificare a gândurilor, a sentimentelor, să descopere din nou respectul față de oameni, față de puterile lor, față de ritmul lor de evoluție și apoi să devină observatori la tot ceea ce se întâmplă în interiorul și-n exteriorul lor. Dacă pot recupera în câteva secunde această etapă pierdută atunci se pot considera la nivelul celor care între timp au lucrat intens. Altfel, vor descoperi că au o ambiție prea mare pentru puterile cu care se întâlnesc acum.

Se neglijează o regulă morală. Oboseală cauzată de implicarea exagerată în problemele de factură materială. Se invocă necesitatea adjudecării unor noi privilegii. Fascinație pentru noi imperii. Bogăția fizică înseamnă plăcere. Cercetare. Curiozitate. Investiții folositoare. Enigmă. Extravaganțe afective. Senzații stranii. Presiune în zona sentimentelor. Bunurile sunt evaluate după criterii lumești. Ceartă. Minciună.

În prima zi a săptămânii se consumă un eveniment important pentru luna noiembrie, trecerea lui Mercur în zodia Scorpion. În Balanță, Mercur a avut un tranzit lung și obositor (din 28 august tot în acest semn stă), având și o perioadă de retrogradare (17 septembrie – 9 octombrie) când ne-a atras atenția asupra unor elemente de comportament, unele dintre ele nefiind conforme cu anumite standarde morale, ci mai curând orientate împotriva unor valori tradiționale, pe alocuri chiar cu scopul de a denatura o informație sau de a folosi abuziv spiritul dreptății sau pur și simplu pentru a crea zone de conflict. Acum trece în Scorpion și se realizează o reglare de conturi. S-ar putea ca în momentul de față această reglare de conturi să se orienteze doar spre zona intimă, doar în raportul individului cu el însuși. Cert este că sentimentele trec acum printr-o preschimbare. Visul de a trăi o viață mai bună, de-a împlini unul din obiectivele stabilite încă de la începutul anului ne animă puternic și ne atrage într-o zonă din care obligatoriu trebuie să ne alegem cu ceva. Atracția către bogăție este o altă componentă a acestei zile și acolo unde oamenii sunt fascinați doar de ceea ce înseamnă confortul material, trecerea lui Mercur în zodia Scorpion nu va avea prea multe componente mentale, intelectuale sau psihice, ci mai curând componente legate de plăcere, satisfacție, confort.
În contextul acesta al săptămânii, trecerea lui Mercur în zodia Scorpion arată că presiunea care se pune pe zodia Balanța se degajează treptat. În momentul acesta avem o distribuție care nu mai pune atâta greutate pe zodia Balanță, nu ne mai obligă să facem dreptate, să fim în echilibru între două valori pe care nu le înțelegem sau nu le acceptăm, nu mai suntem constrânși să renunțăm la ceva. Trecerea lui Mercur în Scorpion arată că în sfârșit avem un scop, ne putem ocupa acum de cercetare, de investigare, de analiză, chiar dacă asta înseamnă să ne mai și certăm, să mai ridicăm tonul sau să spunem că nu ne sunt respectate drepturile. Cu această nouă poziție a lui Mercur drepturile nu vor fi respectate, ci se va produce o rocada. Cel care susține acum că nu i s-au respectat drepturile dorește de fapt să obțină puterea de influență, nu neapărat să-i fie recunoscută o umilință mai veche.
Apoi, după ce Mercur a intrat în zodia Scorpion și, în după-amiaza acestei zile, Luna trece și ea în zodia Leu, împlinind cu acesta un careu, înțelegem cât de ciudate pot fi sentimentele atunci când ele nu au susținere în evenimentele sociale, în părerile celorlalți, când nu găsim pe nimeni în jur cu care să vorbim la aceeași intensitate, de pe picior de egalitate, ci doar dacă facem un pas pentru a ajunge la mijloc. Din capul locului această nouă poziție a lui Mercur, cumulată cu trecerea Lunii prin zodia Leu arată o formă de putere pe care oamenii nu prea știu să o folosească sau, după cum am văzut, duce numai la probleme. Puterea aceasta se bazează pe aroganță, pe un complex de inferioritate, pe mania persecuției, pe sentimente bizare, extravaganțe, pe un mister care trebuie să ascundă obligatoriu o problemă, un lucru bun. Totuși, mesajul complex al zilei de 2 noiembrie are inclus și o relație bună a Lunii cu Axa Dragonului prin care se mediază tendința Nodurilor. Schema aceasta care se aplică în prima zi a săptămânii ne vorbește despre ce putere avem, care sunt elementele de care dispunem pentru a face o mare figură. Trebuie neapărat să și folosim aceste puteri. Este suficient să le observăm, să le investigăm, pentru că vom avea ocazia de-a lungul acestei săptămâni să le exprimăm. Va trebui, probabil, ca Luna să își încheie tranzitul prin zodia Leu, să intre în zodia Fecioară pentru ca lucrurile să fie ținute sub control, încadrate după niște reguli verificate în timp, nu folosite după impulsuri de moment. Până atunci însă vom mai avea o încercare, cea a zilei de 3 noiembrie.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne introduce în forță într-o zonă a puterilor prea mari pentru nivelul de pregătire pe care oamenii îl au în momentul acesta. Nu înseamnă că nu suntem pregătiți pentru nimic, ci înseamnă că nu suntem pregătiți să exercităm puterea cu care intrăm acum în contact. Unii s-ar putea să-și dorească brusc să aibă mai mulți bani, să fie recompensați, să aibă mai multă putere de influență, să construiască imperii, să descopere un nou element chimic sau o nouă civilizație pe fundul unei mări, alții vor dori să-și descopere puteri ascunse, toate acestea fiind atât de neobișnuite și de bizare pentru persoana în cauză încât dacă s-ar pune problema ca acest lucru să se întâmple atunci ființa ar fi strivită complet sub greutatea succesului. Lucrurile însă în univers se coordonează în mod echilibrat. Este suficient astăzi să conștientizăm că puterile sunt prea mari pentru ca multe din aceste direcții să rămână doar în stadiu de proiect. Vom vedea însă că încercarea zilei următoare, marți, 3 noiembrie, ar putea să transforme această oprire pozitivă în eșec, în mesaj răstălmăcit, în angoasă indusă în mod intenționat pentru a nu compromite încrederea individului sau a crea un scandal. Deocamdată suntem invitați să fim echilibrați, să avem încredere că dacă am ajuns în punctul acesta al conștientizării, dacă am ajuns să ne dorim mai mult înseamnă că deja suntem conștienți că deținem ceva. Indicat ar fi ca astăzi să folosim puterea pe care o avem, pe care o conștientizăm, nu cea care se află la capătul podului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune astăzi să fim conștienți de bogățiile pe care le avem. Omul care se simte bogat transmite în jur un mesaj echilibrat, puternic, de mulțumire și armonie. Cel care crede că este sărac doar pentru că nu are ceea ce-și dorește în momentul acesta, pe de o parte, anulează efortul consumat în procesele anterioare care i-au dat ce a cerut, dar alege să se și situeze într-o zonă a dezechilibrului pentru că este nemulțumit.

Sentimentele au o nouă reprezentare. Accident al puterii. Represalii. Eșec în a implementa valori juste. Dreptatea pierde teren. Înfrângerea este semn al inimii rănite. Exagerare. Misterul are propria sa reprezentare artistică. Angoase induse. Factorii inconștienți declanșează frământări sociale. Scandal. Vizionarea unui produs ce ia înfățișarea inefabilului. Rănile se adâncesc. Supraestimare. Viața își schimbă calitatea prin faptele bune făcute celorlalți. Progres prin inovație. Puterea este conservată prin refuzul transparenței. Apare primul rezultat într-o renunțare. Liniștea este doar de suprafață.

3 noiembrie este cea mai importantă zi a săptămânii, nu pentru că evenimentele astrale sunt construite în așa fel încât să se împlinească o parte a dezideratului aplicat acestui interval sau poate chiar dezideratul în ansamblu, ci pentru că schema de acțiune produce brusc inversarea valorilor față de cum erau ele în ziua anterioară. Ceea ce a fost rău ieri se transformă în bine, ceea ce ne-a plăcut, acum ne displace, iar ceea ce a fost echilibrul și armonie se transformă în angoasă. Factorii aceștia sunt coordonați în felul acesta pentru că Luna se află într-o relație bună cu Luna neagră însă rezultatul acestui unghi bun nu este benefic. Nu ne ajută cu nimic dacă suntem dintr-odată adaptați perfect unor condiții exterioare care au nevoie de transformare. Nu ne ajută cu nimic dacă ne împăcăm cu răul în situația în care principala preocupare a acestei săptămâni este de a modifica acest rău. Vizionarii vor avea o zi cumplită, se vor simți încolțiți de greșelile pe care le-au făcut, de profețiile care nu s-au împlinit, de schimbările pe care nu au reușit să le ducă la bun sfârșit în timp util, de toate lucrurile pe care și le-au propus ca oameni și nu le-au împlinit ca zei. Inversiunea zilei de 3 noiembrie atât de departe poate merge și o forță minoră se poate ridica acum la un nivel atât de înalt încât să schimbe pentru o scurtă perioadă de timp ordinea lucrurilor.
Și în această zi se poate stabili că una din preocupările principale ale omului, raportat la viața sa obișnuită, este aceea de a trăi mai bine. Conjuncția lui Venus cu Marte, cea care se împlinește în noaptea de luni spre marți, scoate în evidență această nevoie de bine, de prosperitate, de liniște și de sănătate. Prin această conjuncție ne apropiem cumva de bunăvoință, de o bunătate, cea care vine adesea din zodia Fecioară. Ea este însă mult prea slabă pentru a face față celor două mari opoziții ce se împlinesc în a doua parte a zilei. Este vorba despre opoziția lui Uranus cu Junon și cea dintre Jupiter și Chiron. Aceste dispuneri agresive ne pot vorbi de frământări sociale duse într-un plan ascuns care vor avea repercusiuni asupra tuturor domeniilor sociale, dar nu acum, poate spre finalul acestei săptămâni sau în săptămâna următoare. Acum se face o analiză, se colectează informații, dar nu la modul obiectiv, nu ca un detectiv, așa cum ne-ar spune Mercur din Scorpion, ci în mod tendențios, pentru a descoperi care este vina, care este elementul vulnerabil al unui grup, ce trebuie exploatat pentru a merge mai departe cu această rocadă, cu această inversiune a valorilor.
Oricât ne-am strădui, valorile pozitive nu vor putea fi conservate în această zi pentru că ele lucrează mult cu motivele de vină, motivele de scandal, cu motivele de mister, cu motivele de angoasă sau motivele de exagerare.
Puțini vor fi aceea care nu vor avea ceva de spus celorlalți, care vor vorbim de control în această zi sau care nu se vor simți doborâți complet de o mare greutate. Nu vor ști care este cauza acestor probleme, oricât de mult s-ar strădui, oricât de mult ar investiga. Nu vor putea stabili în mod precis valoarea lor pentru că ele sunt deja inversate și trebuie inversată și metoda de analiză pentru a putea ajunge la un rezultat concret. Dacă, în mod firesc, pentru o soluție se realiza o deplasare de la punctul A la punctul B. Acum, când valorile situate între cele două puncte și-au inversat sensul și direcțiile, pentru a putea obține o explicație ce, în mod firesc, s-ar afla în punctul B, trebuie să apelăm la punctul A. Asta înseamnă că dacă ne întrebăm “De ce se comportă oamenii așa?”, nu vom obține niciun răspuns. Am putea să obținem un răspuns dacă ne vom întreba: “Cum au ajuns să facă lucrul acesta?”. Punând corect întrebarea răspunsul este extrem de ușor de descoperit pentru că pe el nu-l mai protejează nimeni, nu-l mai ascunde nimeni, toată lumea se ocupă de altceva.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii ne aduce în fața unui război al resurselor, însă nu al valorilor care sunt inserate deja pe zona publică, ci a ceea ce deține fiecare individ. Ceea ce am crezut în ziua anterior că este o mare putere personală poate deveni astăzi un semn de vulnerabilitate. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în 3 noiembrie totul se inversează, totul este răstălmăcit, se caută nod în papură, se caută motive de scandal, fiecare are de reproșat ceva oricui și fiecare va spune că face asta cu cele mai bune intenții. Aceste intenții bune sunt doar declarate pentru că ele nu există în realitate, există doar o căutare enervantă a motivelor de scandal, de progres, de regres, de imixtiune, de distrugere sau de inversare.
A doua zi a săptămânii lucrează cu ceea ce am crezut că nu vom lucra niciodată, cu elementele pe care le-am respins în săptămânile anterioare pentru că ar fi dus foarte ușor la eșec, la invadarea intimității celuilalt sau la represalii. Evenimentele sociale dominate de conjuncturile astrale ale zilei de 3 noiembrie invocă motivele de progres, dar, de fapt, ele sunt dovezi ale unei anarhii ce nu trebuie să meargă mai departe.
În ciuda a ceea ce se consumă acum, există o plăcere, există o bucurie, o căldură a sentimentelor, există elemente pozitive pe care am putea să le explorăm acum. Ele vin din faptul că Luna, trecând în zodia Leu, încălzește sentimentele, dar și pentru că Venus și cu Marte se vor întâlni într-o conjuncție pe zodia Fecioară. Cine reușește să se sustragă umilințelor sociale, agresiunilor care vin din această zonă descoperă că, departe de aceste surse de durere sau de deziluzie, pot trăi o viață liniștită, simplă, încărcată de semnificații.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că evoluția se poate realiza și individual, însă prin interacțiune, prin schimb de experiență, prin impactul mesajului personal asupra unei colectivități, evoluția se realizează mult mai repede. Ceea ce se produce astăzi cu colectivitatea s-ar putea să fie mai curând un semn de involuție, decât de evoluție. Cine își propune să facă o schimbare în sensul acesta va trebui, în primul rând, să se împace cu mesajul personal, cu ceea ce este el, cu ceea ce vrea să devină.

Diferențele sunt constructive. Inventivitate. Curajul este susținut de relații sincere. Încrederea este de mare ajutor. Acceptare. Descoperiri interioare. Capătul este mai departe decât s-a crezut. Se acordă o mare importanță vieții personale. O prezență liniștește.

O parte dintre dispozițiile inserate în analiza zilei de 3 noiembrie se mai păstrează și în această zi. Acum însă, prin unghiurile care se împlinesc la grad perfect se mai temperează puțin din aceste impulsuri și din această cauză multe din direcțiile respective pot fi ignorate, pot fi evitate sau amânate. 4 noiembrie este o zi de curaj, de inițiativă în care să ne deschidem față de ceilalți prin sentimente simple, puternice, prin descoperiri spectaculoase ale unui for interior din folosirea căruia să ne simțim mai aproape de cei dragi, mai legați de oamenii pe care-i admirăm sau într-un contact intim cu sursa puterii universale.
4 noiembrie devine, astfel, o zi în care fiecare individ își va descoperi pentru sine propriul motiv de evoluție, propriul motiv de stabilitate. Mulți vor refuza interacțiuni sociale în această zi și le vor păstra doar pe cele care sunt absolut necesare, pentru că vor simți că a sosit momentul să se ocupe de ei înșiși. Este adevărat, pentru că Luna trece prin zodia Leu există și o picătură de egoism în toată această determinare. Simt nevoia să se ocupe de ei înșiși, nu pentru că au primit un mesaj dintr-un univers paralel, au descoperit piatra filozofală sau s-au hotărât dintr-odată să meargă pe un alt drum, ci pentru că vor să fie siguri că au dreptul la viață, vor să-și rezerve un moment personal, unul pentru care nu trebuie să se justifice față de nimeni. Nu este rău, mai ales că acest lucru se produce când Luna mediază opoziția lui Uranus cu Junon, cea care s-a împlinit la grad perfect în ziua anterioară. Acest impuls s-ar putea să fie soluția multor probleme de pe zona publică și, abordând-o, să se oprească anumite disfuncții sociale, prin neparticipare, prin faptul că omul care ar fi putut să strice sau să confirme un rău lipsește din locul respectiv. Astăzi am putea descoperi că suntem puternici prin lucrurile simple pe care le avem și prin această explorare să obținem, pe de o parte, încântare față de propriul nivel, față de propria exprimare sau față de puterea pe care o avem, dar și, de partea cealaltă, să atingem o anume bunăvoință, o stare tainică de mulțumire față de noi înșine și față de anturaj care poate oferi un model de liniște absolut necesare pentru a face față tuturor provocărilor ce vor veni până la finalul acestui an.
Prin urmare, 4 noiembrie înseamnă cunoaștere prin introspecție. Este adevărat, nu toată lumea obișnuiește să se interiorizeze, să-și caute răspunsuri importante în forul interior, nu toți meditează și nu toți cad pe gânduri când au probleme. Îndemnul acesta la a căuta o soluție în interior, ar trebui să fie abordat de fiecare după puterea pe care o are și după interesul pe care-l acordă valorilor sufletești. Chiar dacă nu obișnuiește să se intereseze, o idee tot are, un moment de detașare față de agitația exterioară toate există și acesta ar putea să fie primul pas în a deschide poarta sufletului. Conștientizând acest moment individul se va accepta pe sine așa cum este, va tolera mai bine părerea personală, va crede mai mult în ea decât în părerile celorlalți, va considera că acesta este adevărul de care trebuie să țină cont. S-ar putea ca acest moment să fie impulsionat de o prezență liniștită, de un om profund, de o persoană care a mai făcut lucrul acesta și care are asupra celor din jur un impact foarte frumos. Le oferă acum o informație gata elaborată ce îi extrage din zona care nu le-a permis până acum să se interiorizeze, le arată cum să facă și îi și pune la treabă. Acest mecanism de înțelegere a valorilor proprii îl poate ajuta pe individ să-și ofere un moment de liniște, să se desprindă de sursa problemelor, să înțeleagă faptul că o durere arată că întregul sistem nu mai funcționează ca pe vremuri și nu trebuie să înlăture doar senzația, ci trebuie să restabilească armonia. Face lucrul acesta dacă iese din zona care a produs dezechilibrul asupra întregului sistem. Faptul că nu mai este la un moment dat într-un loc s-ar putea să fie foarte bine atât pentru el cât și pentru comunitate. Pe de o parte, își conservă energia, iar pe de altă parte nu mai susține un eveniment social, un mecanism rău la nivel public și poate, prin această sincronizare, acel mecanism se va stinge de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ține cont de faptul că adevărata putere nu vine niciodată din corp, nu vine niciodată din minte și niciodată de la altul. Adevărata putere vine din adâncimile sufletului personal. Dacă vrem să o descoperim, acolo trebuie să mergem.

Severitate. Improvizație. Nevoie de bogăție materială pentru a tine piept unei fantezii. Plăceri stranii. Lupta cu timpul. Întârzierea ne face victorioși. Nevoie de mișcare. Liniștea vine acolo unde iubirea pare interzisă. Transformarea se face prin cuvânt. Opoziție. Semn de victorie. Celălalt așteaptă mulțumiri.

Luna trece în dimineața zilei de 5 noiembrie în zodia Fecioară și lasă în urmă zodia Leu, alăturându-se, astfel, grupului de planete care tranzitează acum această zodie. În consecință, astăzi va avea de împlinit trei unghiuri: un careu cu Saturn, un sextil cu Mercur și o opoziție cu Neptun. În aparență, această zi ar trebui să ne aducă o schimbare de registru și posibilitatea de a ridica tonul împotriva celui care a ridicat tonul în zilele anterioare pentru a-i arăta că se poate vorbi pe picior de egalitate și pe un ton ridicat. Totuși, pentru că în mijlocul zilei se consumă un unghi negativ dintre Lună și Saturn, s-ar putea ca acest lucru să fie evitat prin nesincronizare. Unul dintre cei doi protagoniști întârzie la întâlnire, există o teamă a celui care vrea să acționeze în momentul de față și atunci se pierdem momentul de start ș.a. De altfel, așa și trebuie să se întâmple, adică în mod normal ar trebui să lăsăm această întârziere să-și îndeplinească rolul pentru că suntem opriți din a face o greșeală foarte mare. Luna în zodia Fecioară trebuie să creeze un contrast teribil cu ceea ce s-a consumat cât timp a trecut prin zodia Leu și când s-a împlinit o ecuație astrală destul de agresivă și de periculoasă, cea din 3 noiembrie. Acum dacă vom fi îndemnați să acționăm la fel, chiar dacă acesta este dreptul la replică, chiar dacă vrem să se facă dreptate prin această reacție, nu facem decât să ducem mai departe o tensiune, să-i transferăm din puterea personală și să-i spunem că i-am devenit sclavi pe o perioadă mare de timp.
Desigur, nimeni nu vrea să lanseze un asemenea mesaj celor din jur, nimeni nu vrea să-i spună apropiatul său: “Eu sunt sclavul tău, folosește-te de mine după bunul plac!”. Asta înseamnă că, abia intrată pe zodia Fecioară, Luna trebuie să aducă liniște prin argument. Nu poate obține din altă parte argumentul decât din sextilul cu Mercur, cel care a intrat în zodia Scorpion în prima zi a acestei săptămâni. Avem acum răspunsuri la extravaganțele pe care nu le-am înțeles în primele trei zile, avem și puterea necesară să le respingem, avem instrumentele necesare să opunem rezistență și cel mai frumos ar fi să lăsăm ca lucrurile să vină de la sine că dacă vom respecta mesajul lor atunci ne vor duce spre bunăvoință, iar bunăvoința ne poate duce spre blândețe. Desigur, traseul acesta trece printr-o tensiune, poate chiar o tensiunea majoră ce și-a avut epicentrul în ziua de marți, 3 noiembrie, dar nu trebuie să ne temem de lucrul acesta. Ceea ce se consumă în ziua de 5 noiembrie este expresia puterii pozitive ce a fost invocată, solicitată, cerută de individ pentru a proteja, nu pentru a-și face dreptate. Vom vedea că impulsul acesta negativ ar putea astăzi să ne lanseze provocări teribile. Unii ar putea să fie împotriva a ceea ce au simțit sau au gândit în primele zile pe motiv că au greșit, au fost induși în eroare în mod intenționat sau cineva le poartă sâmbetele. Lucrurile acestea negative nu sunt adevărate și deci indicat ar fi să nu le dăm curs.
Prin urmare, 5 noiembrie este o zi de vigilență. Evenimentele sociale ale momentului s-ar putea să fie dominate de o anume severitate, nu neapărat din exterior, nu una care să se transpară din evenimentele sociale, ci chiar din interior, din așteptările pe care le avem de la noi înșine, din tendința de a gusta din plăceri stranii sau din impulsul de a ne face dreptate pentru că ni se pare că în această lume dreptatea conduce. Dacă vom ajunge să credem lucrul acesta chiar că ni se pare.
Este însă important să conștientizăm acest moment de dreptate, această atracție către liniște pentru că prin intermediul ei, prin înțelegerile acestea speciale oamenii devin mai puternici și nu cad în păcatul de a-și nega rafinamentul, sensibilitatea sau bunătatea. Cine simte că și-a pierdut bunătatea atunci poate afla din evenimentele acestei zile cum se poate ajunge la ea. Întâi va trebui să dea dovadă de bunăvoință și apoi își va reaminti cum este să fii un om bun. Conduita acestei zile îi poate încuraja pe unii oameni să se revolte foarte ușor împotriva celor care au strigat foarte tare și să creadă că soluția cea mai bună este să strige la fel. În felul acesta, cred că anulează un dezechilibru, adică oamenii sunt pe picior de egalitate, chiar dacă asta înseamnă să vorbească toți pe un ton ridicat. Totuși, nu este cazul să transformăm atmosfera acestei săptămâni în spitalul de nebuni. Nu ni se recomandă să ridicăm tonul, nici să cerem dreptate în felul acesta, ci să înțelegem că dreptatea este de partea noastră și observând-o să înțelegem cum anume ar fi trebuit să se întâmple pentru ca ea să fie respectată. Înțelegând lucrul acesta vom ști care este partea noastră de lucru, cum ar trebui să procedăm pentru ca dreptatea să nu pățească așa cum s-a întâmplat în cazul nostru, ci să fie vie, activă, dinamică adică utilă tuturor, nu doar o idee filozofică sau un obiect de muzeu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că educația esențială nu se obține din cărți, nu se obține în instanță, nici măcar urmărind filme documentare sau prezentări detaliate despre normele de folosire a unor obiecte sau de înțelegere a unor mecanisme și procese. Educația se obține prin practică, prin perseverență, prin exercițiu, prin muncă. Doar făcând știi dacă ți se potrivește, dacă e pentru tine sau dacă poți.

Se regândește o poziție. Este surprins un adevăr esențial. Un demon învie. Înfruntarea cu un superior. Dezinformare. Singurătatea amplifică magnetismul personal. Transformare importantă. Elementele de caracter devin mai vizibile. Se împărtășește un secret. Satisfacții din evenimente comune. Forța oarbă este îmbunătățită. Invidie. Scepticism. Abordare cu curaj a lucrurilor dificile. Posibilitatea de a descoperi un adevăr ascuns mult timp.

6 noiembrie este o altă zi importantă a acestei săptămâni care va avea de împlinit două unghiuri frumoase pentru ceea ce înseamnă deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la contactul cu puterile foarte mari. Soarele se va afla în dimineața acestei zile într-o relație bună cu Pluton, iar Mercur într-o relație foarte bună cu Neptun. Gândirea trebuie să se adapteze condițiilor prezente, metodele de lucru pe care le folosim trebuie să devină unelte obediente față de un ideal foarte bun. Astfel, tot ceea ce facem trezește un defect, dezinformează sau transformă ambiția personală într-un instrument de lucru accesibil oricărui om rău. Este de la sine înțeles că această răutate a individului, această înclinație a sa spre a face fapte care inspiră dezordine sau tristețe, conferă acestei zile, dar și săptămânii în curs, o notă tristă, una riscantă în care contactul cu puterile speciale poate reprezenta și o decizie proastă adoptată împotriva propriei stabilități fără ca individul să-și dea seama de lucrul acesta. Ceea ce se consumă pe acest sextil dintre Soare și Pluton face trimitere la trezirea unei puteri speciale, iar asta se întâmplă pentru că relația bună a Soarelui cu Pluton este secondată de o relație bună a Lunii cu Pluton și, pentru că Pluton se află într-un sextilul de ceva vreme cu Chiron, are puterea acum să medieze această tensiune care există pe axa Fecioară-Pești între Lună și Chiron. O mare nevoie personală devine foarte importantă pentru o forță de grup și chiar dacă această forță de grup nu este personalizată, primește comanda de a ajuta o anumită persoană. Există un beneficiu de care se bucură individul și din folosirea acestuia orice urma de invidie sau de scepticism se anulează.
Ziua este bună pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că au ocazia să vadă ce îi ajută să-și repare o greșeală, să devină mai puternici, să fie mai siguri pe mesajul pe care trebuie să-l transmită sau să le oferă un motiv de bucurie, unul care poate fi spus verbal sau poate fi întruchipat de un eveniment care se termină în mod frumos, așa cum au gândit sau cum și-au dorit. Prin această mulțumire există și posibilitatea ca să se descopere un adevăr ascuns, gândul de echilibru să devină foarte bun prieten cu o forță misterioasă, poate chiar acceptarea grupului, o inspirație, un vis premonitoriu sau o ambiție pe care individul dorește să o ducă mai departe cu orice preț. Această forță negativă care se dezvăluie în expansiune, care are nerv sau o mare putere de contracție, va fi folosită de omul bun pentru a duce mai departe într-o zonă întunecată un mesaj luminos.
Prin urmare, 6 noiembrie este o zi de mare determinare. Înțelegem prin ceea ce avem de făcut astăzi care ne este poziția și care sunt instrumentele de care trebuie să ne folosim pentru a face o mutare importantă în viața proprie sau în grupul de apartenență. Atât oamenii buni, cât și cei răi, vor fi animați de aceeași putere. Cei răi vor fi invidioși, intransigenți, sceptici sau distrugători de valori, iar cei buni vor folosi această contracție pentru a simplifica ideea, noțiunea, pentru a face o descoperire importantă și a spori încrederea în sine celor care la rândul lor nu luptă împotriva celorlalți, chiar dacă acum nu știu în ce tabără se situează. Evenimentele, fie că sunt astrale sau că sunt comune, au o notă încurcată și sinteza lor face din ziua de 6 noiembrie capabilă să împărtășească un secret chiar și atunci când nu există nicio satisfacție din a face lucrul acesta, chiar dacă nu i se vede pe mai departe rostul. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți că 6 noiembrie îi ajută să devină mai buni, mai eficienți și mai curajoși. Acest lucru se va petrece cu precădere în a doua parte a zilei, după ce Luna își va consuma conjuncția sa cu Jupiter. Prin ceea ce primesc sau prin ceea ce înțeleg consideră că s-a făcut dreptate, au primit răspuns la o solicitare, s-a împlinit un eveniment într-un mod frumos și încurajator și toate aceste semnale constituie o încurajare în a merge mai departe sau în a privi lumea prin lumină, prin întuneric.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bloca atenția pe ideea de despărțire, asociere, creștere a puterii personale prin impactul celuilalt. Aventura zilei de 6 noiembrie se face în singularitate.

Noroc misterios. Natura nu și-a spus ultimul cuvânt. Ceea ce este neobișnuit mângâie. Schimb interesant. Deschidere utilă. Coordonare bună. Ambiție caldă. Reproșuri care nu deranjează. Situație agreabilă. Este oprită o descompunere. Inteligența pot fi și fermă și flexibilă. Atenție.

În 7 noiembrie se împlinește un unghi foarte frumos care ar putea să încline balanța evenimentelor către ceea ce este plăcut și agreabil, către întâlniri foarte frumoase, constructive, cele care ar trebui să rămână în istoria personală ca evenimente încântătoare. În realitate, pentru că această conjuncție a lui Venus cu Capul Dragonului nu se produce brusc, ea a fost pregătită încă de la începutul acestei săptămâni, ceea ce se consumă în 7 noiembrie înseamnă etapa finală a unui demers frumos. Abia acum oamenii care s-au preocupat de invidie, de răutate, de furt, să se răzbune sau care s-au lăsat consumație de tot felul de evenimente care mai de care mai grele și mai periculoase, văd ce ar putea pierde sau ceea ce au pierdut deja. Momentul acesta aduce o deschidere spectaculoasă către ceea ce înseamnă acumulare, înțelegere, contact cu evenimente care ar trebui să liniștească tendința aceasta haotică sau densă, să transforme totul într-un joc plăcut și disciplinat și să nu mai fie judecată imaginea individului doar după ambiția sa, doar după generozitatea pe care ar fi trebuit să o dovedească de-a lungul acestei săptămâni. Momentul acesta poate atrage reproșuri, lăsând impresia că totul poate să devină regretabil dacă plăcerea ia locul celorlalte stări, dacă devine brusc cea mai importantă preocupare a individului. Poziția lui Venus în Fecioară este cea mai rea din câte poate comporta această planetă, însă acum poate oferi, prin întâlnirea cu destinul, încântare, optimism, poate transforma un demers banal într-unul eficient, poate aduce o coordonare foarte eficientă a unui proiect adică să se împlinească acum etape importante ale acestor demersuri încât lucrurile pe care trebuie să le facă individul de acum încolo să fie, în egală măsură, eficiente, ferme, dar și flexibile.
Pentru că imediat ce se consumă conjuncția lui Venus cu Capul Dragonului, Luna va trece și ea prin trei conjuncții succesive, cu Marte, cu Venus și, respectiv, cu Capul Dragonului, semnul acesta benefic, bucuria aceasta cu care intrăm în contact acum este de durată. Venus face lucrul acesta cu puțin timp înainte de a părăsi zodia Fecioară și de a intra în Balanță, de a lăsa în urmă durerile și sensibilitățile exagerate și de a intra într-un semn care îi permite să ignore impuritățile lumii. Cu alte cuvinte, ceea ce se va consuma în 7 noiembrie reprezintă o etapă finală dintr-un demers care părea, unora, foarte greu, iar, altora, chiar imposibil, dar care, până la urmă, se finalizează într-un mod frumos. Este important să ținem cont de direcțiile acestei zile, de trăirile pe care le avem acum sau de evenimentele aparent banale care se consumă și pe care nu le-am determinat. Acestea vor face parte din schemele subtile pe care un individ le va folosi în următorul ciclu draconitic, cel care debutează astăzi cu conjuncția Lunii cu Capul Dragonului. Doar prin aceste episoade aparent întâmplătoare vom reuși să facem față unor evenimente similare, unele dominate tot de reproșuri. Numai având experiența a ceea ce se consuma acum, fără a determina, am putea să facem față unor situații similare pe care să le determinăm în următoarele patru săptămâni.
Prin urmare, 7 noiembrie este o zi încărcată de evenimente misterioase. Multe din cele pe care le vom parcurge acum ne arată calitatea vieții pe care o trăim, ne vorbește despre puterile pe care le avem într-un alt mod decât au vorbit zilele anterioare. Cu toate acestea, pentru că acum se definitivează conjuncția pe care Venus și Capul Dragonului o formează de ceva vreme, arată că se împlinește o etapă finală într-un demers. S-ar putea ca momentul acesta să vină spre noi cu o mai mare coordonare, cu o atenție pe lucruri care păreau până acum lipsite de importanță ori în domeniul celuilalt. Avem ocazia în momentul acesta să facem o fuziune interesantă, să unim acolo unde era dezbinare, să temperăm nervii celor din jur prin simpla prezență sau printr-un argument pertinent. Pe lângă faptul că Venus se va afla acum într-o conjuncție cu Capul Dragonului, semn de șansă, noroc, Luna va împlini trei conjuncții succesive cu Marte, cu Capul Dragonului și, respectiv, cu Venus, arătând că ceea ce este rău se poate descompune. Oamenii care s-au preocupat până acum de lucruri rele, în fața acestei descompuneri, s-ar putea să aibă un moment dificil. În primul rând, vor vedea ce au pierdut preocupându-se de lucruri lipsite de valoare, apoi vor avea remușcări că ar fi putut să se implice în evenimente bune și nu au făcut-o.
Așa după cum se poate constata, totul este constructiv în această zi și această formă de descompunere arată că dispunem de o putere care este, în cea mai mare parte, benefică. Este adevărat, această putere, printr-o magie a universului, s-a distribuit în mod egal către toți oamenii, indiferent că au avut sau nu experiență sau dacă sunt sau nu orientați pozitiv. În momentul acesta, însă balanța înclină foarte mult către valorile pozitive și vor avea o zi foarte dificilă doar persoanele care și-au folosit inteligența în mod negativ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a înțelege astăzi care este rolul pe care-l ocupăm. Fie că suntem în rolul celui care abuzează sau rolul celui care este abuzat, fie că ocupăm o valoare de mijloc, este important să înțelegem poziția pe care o avem. Dacă nu pornim de la această bază clară vom ști în ce direcție să mergem și puterile se vor dovedi cu adevărat mult prea mari față de ambițiile pe care le avem sau de experiență.

Distracția este plătită scump. Risipă. Accident. Nefericirea atrage păcatul. Libertatea este prost înțeleasă. Luptă între instinct și rafinament. Se ridică standardul vieții prin depășirea unei încercări. Se impune calmul. Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Severitatea stinge uitarea.

Trecerea Lunii în zodia Balanță închide cercul circumscris evenimentelor rezervate acestei săptămâni și arată că nu trebuie să ducem cu noi în viitor lucruri atât de apăsătoare, de încărcate de răspundere sau de periculoase. Cea mai mare parte a zilei Luna se va afla pe ultimul grad al zodiei Fecioară și le va arăta oamenilor că au pentru ce trăi, că trebuie să abordeze cu curaj viața socială însă nu trebuie să rămână impresionați pentru tot restul zilelor de lucrurile rele, dureroase sau periculoase pe care le traversează din când în când. În egală măsură, succesul pe care l-au parcurs de-a lungul acestei săptămâni nu trebuie să devină de referință pentru tot restul zilelor. A găsi echilibrul între bine și rău înseamnă a intra cu dreptul în zodia Balanță împreună cu Venus.
Înainte de a se produce acest eveniment astral, Luna, intrată din după-amiaza zilei anterioare în această zodie, împlinește, în noapte de sâmbătă spre duminică, un sextil cu Saturn și o conjuncție cu Luna neagră, în dimineața acestei zile. Apoi, spre seară, se va afla într-un careu cu Pluton. Atât lucrurile bune cât și cele rele sunt acum prezentate la picioarele individului pentru a-l ajuta să se decidă. 8 noiembrie este o zi de inspirație, de exprimare la scenă deschisă, dar și de luptă între instinct și rafinament, cele pe care l-am cultivat de la începutul săptămânii și până acum. Binele pe care-l simțim acum s-ar putea să fie răstălmăcit, așa cum am văzut că s-a întâmplat în alte zile ale acestui interval, la fel cum răul ne lasă impresia că se folosește doar de nefericire pentru a se prolifera.
În realitate, nici mesajul binelui și nici mesajul răului nu reprezintă adevărul, ci doar propria experiență despre luptele acestei săptămâni. A învinge într-o confruntare în care totul este răstălmăcit, interesat sau denaturat arată doar experiența acestei săptămâni, doar experiența momentului, nu o experiență de viață. A crede că păcatul se proliferează doar acolo unde există nefericire, nu și unde există răutate, invidie sau alte abuzuri, arată doar experiența momentului, nu o experiență de viață. Trecerea lui Venus în zodia Balanță ar trebui să le aducă oamenilor gândul că oricât de grea este o încercare ea se va topi, oricât de bună este finalitatea unor încercări depășite cu brio ele trebuie să facă loc altora. Viața se desfășoară într-o formă continuată, iar experiențele respectă această continuitate. Știm că de fiecare dată când Venus intră în Balanță oamenii își modifică substanțial comportamentul. Devin mai eleganți, mai atenți la cum se prezintă, cum interacționează, mai indiferenți față de rău și mai sensibili la frumos. De această dată, adică în prima zi de tranzit a lui Venus prin Balanță, oamenii vor face lucrul acesta însă doar pe baza experiențelor acestei săptămâni, nu la modul general. Este adevărat, obiceiurile construite în timp nu se șterg, nu se anulează doar pentru că această săptămână a avut o greutate aparte, însă explicațiile, justificările, argumentele pe care fiecare le va folosi pentru una din opțiunile sale va veni cu precădere din experiențe care s-au consumat în ultima perioadă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine o zi de sinteză. Avem ocazia acum să punem degetul pe rană, să le arătăm celorlalți că am înțeles ceva din ceea ce am trăit, putem să facem și o încadrare corespunzătoare, avem și puterea de a descompune un rău pentru a-l face ineficient, dar și de a înțelege care este adâncimea puterii personale și cât de eficient poate fi binele pe care-l vom lua cu noi în săptămânile următoare. Trecerea lui Venus în Balanță îi face pe oameni să se comporte mult mai frumos, să fie sensibili la ceea ce este elegant și rafinat, să se comporte cât de bine și de frumos pot, cât de bine și de frumos au învățat, cât de bine și de frumos consideră că trebuie.
Faptul că ajungem într-un moment de sinteză arată în primul rând că este și un moment de înțelegere. Înțelegerea răului înseamnă a nu-i permite acestuia să meargă mai departe în această formă, ci a se supune și el, la fel cum se întâmplă în cazul binelui, unor etape de transformare. În cazul de față, transformarea răului înseamnă anularea sa, descompunerea sa în elemente componente, în părți mai mici care să nu se mai poată susține. Binele acceptă modelarea sa într-o altă structură pentru că asta presupune control prin încrederea investită în colaboratori, cei care susțin întregul, adică diversitate, bogăție, deci perenitate prin transferul de putere de pe întreg pe fragmente. Binele poate înțelege acum că dispune de o ambiție mult prea mare pentru puterile cu care a intrat în contact acum, poate fi modest, își poate diminua expresia personală pentru a percepe corect realitatea, în timp ce răul nu poate face lucrul acesta. În funcție de locul pe care-l ocupă într-una din cele două tabere fiecare va ști exact la ce gen de predispoziții să se aștepte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de blazare. A spune “Este suficient câte am făcut, să mai facă și alții!”, este o încercare a acestei zile și o dovadă că riscăm să ne otrăvim cu gânduri impure care ne blochează evoluția. În mod corect, îndemnul acestei zile ar trebui să ne spună că: “Este de foarte bine tot ce am făcut până acum și să facem și de acum încolo cel puțin cât am făcut până acum!”, nu „Să mai facă alții!”.

23 thoughts on “2 – 8 noiembrie 2015

 1. Ana spune:

  Buna Gheorghiță !Ce mai faci?Pace și bucurie tuturor!Binecuvantat să va fie acest weekend și să va bucurați de aceste zile frumoase de toamna!Iubirea trece prin foc și nu se arde! Mi-am calculat revoluția solară pe trei site-uri diferite și răspunsul a fost mai mult decât bun pentru mine.Ce ar mai trebui să fac eu pentru a-l personaliza ?Ce să compar cu harta natală?Mulțumesc anticipat pentru cel mai bun răspuns de la cel mai drăguț și cel mai bun astrolog!

  1. Revoluția solară pe care ți-ai calculat-o nu a fost personalizată? Tipul în sine de temă indică o personalizare…se pornește de la tema natală și se stabilesc direcțiile pentru un an.

   1. Ana spune:

    Bună, sincer nu am încredere deplina în acele calcule predefinite.Sunt aplicații informatice care calculează automat .Tocmai de aceea am făcut un calcul pe trei site-uri diferite.Răspunsurile a fost identice.Mi-ar fi plăcut plăcere sa le pot calcula singura.Exista în acest domeniu cărți foarte bune pentru începători de unde sa pot învăța cum se calculează o astrograma și o revoluție solara?Cred ca e mult mai plăcut sa realizezi o astrograma cu creionul .📝

    1. Mai importante decât revoluțiile solare sunt tranzitele. Este bine să începi cu ele. Pe lângă manualul lui Dan Ciupercă, de care toți se dezic, dar este cel mai bun, poți încerca Adrian Cotrobescu.

     1. Ana spune:

      Gata!Am descărcat manualul lui Dan Ciuperca!E super cartea !Este exact ce-mi trebuie acum.Este din Piatra Neamț?Am văzut o nota și o data pe prima pagina.Mulțumesc mult.

 2. Mihai gavris spune:

  Buna dimineata Gheorghita,
  Nici nu este nevoie sa publici acest mesaj, iti scriu aici pentru ca nu stiu unde altundeva, insa am senzatia ca deocamdata este foarte bine asa.
  Citind despre ziua de astazi, 3 noiembrie, am simtit ca ai fost un pic tulburat, stresat cand ai scris despre aceasta zi. Poate un pic enervat pe ceva, nu stiu. Parca te-ai grabit un pic sa termini :).
  (intr-o proportie covarsitoare, expunerile tale sunt impecabile din punct de vedere „ortografic, ortoepic si de punctuatie”, astazi ai depasit norma Gheorghita! 🙂 ).
  Asadar, ceea ce simt eu acum este ca ai nevoie de o mica sustinere sufleteasca. Asa ca acum iti zambesc si iti trimit toata afectiunea mea!
  Doresc sa inchei prin a-ti spune ca videoclipul il simt ca fiind extraordinar de bine ales, chiar daca mesajul ma motiveaza cumva sa simt si sa actionez invers (exact in spiritul celor scrise de tine!), asa ca m-am gandit sa caut un antidot, care sa niveleze cumva orice intentie de a ma lasa sa ma desfasor ca un biet suflet ce sunt. Asa ca am cautat un stalp, un pilon, un stejar milenar, la a carui umbra sa stau un pic si sa incerc sa imi temperez conditia din aceasta zi. Acesta este stejarul :
  https://www.youtube.com/watch?v=Dw1v3IAOS6s
  Este din padurea unde, pe deal, se afla si „maestrul necuvintelor”, idolul meu.
  Cu mare stima,
  Mihai gavris

  1. Mulțumesc!
   Nu știu dacă am înțeles bine ceea ce mi-ai transmis, dar nu aș vrea să se înțeleagă că aș face proiecții în ceea ce scriu. Nu fac așa ceva. De fiecare dată trec dincolo de starea de moment. Uneori as avea mai multe de spus sau, oricum, aș vrea/mi-aș dori să spun mai multe, dar nu este timpul necesar și, probabil, aici depășesc limita la care te referi… Nu sunt obsedat de perfecțiune, vreau doar ca „produsul” să fie bun și util. Dacă s-au strecurat greșeli de scriere (nu știu, acum nu am timp să-l revizuiesc) sper să fiu iertat.
   În perioada aceasta am o enormă nevoie de timp. Îmi poate oferi cineva așa ceva? Cred ca nu.
   Piesa exprimă perfect isteria momentului. Desigur, știm că aspectele care se împlinesc astăzi au fost active și în săptămânile anterioare și vor fi active și în următoarele săptămâni, amestecându-și mesajele cu altele. Că ne convine sau nu, centrul acesta este. „Da, mamă, sunt beată…”

   1. Am revizuit, în mare viteză, textul pentru ziua de 3 noiembrie. Având în vedere că au fost câteva cuvinte ce duceau la dezacord, în mare parte era corect. Am dedus că atunci când nu mi s-a spus nimic totul a fost perfect, ceea ce mă bucură. 🙂 Intenția mea nu este să zgârii ochiul nimănui.

 3. Diaconu I. spune:

  Domnule Coser eu vreau va multumesc.
  V-am descoperit in martie. Prietena fiicei mele mi-a spus de dvs.
  Nu faceti greseli. Dvs nu gresiti. V-am urmarit. Uneori am vrut sa fie altfel…
  Vad ca unii cauta litere? Care greseli dom’le? Nu exista asa ceva…
  Domnule Coser nu dati atentie la asa ceva…

  1. mihai gavris spune:

   Off, mai Gheorghita,
   Zambesc si oftez…zambesc 🙂
   Este posibil ca dovada mea de afectiune pentru tine sa fi fost un pic mai subtila decat trebuia, pentru unele entitati. Vreau sa imi cer iertare, iar daca esti de acord, vreau sa o explic succint :
   si eu te urmaresc de mult timp si abia acum cateva zile am avut curajul sa imi manifest atasamentul. Nu faci greseli de punctuatie aproape niciodata. Ei bine, citind eu astazi postarea pentru 3 noiembrie, am observat ca „ai depasit norma”, adica… eu am interpretat asta ca fiind un semn ca as putea sa indraznesc sa iti daruiesc – voluntar si necerut de tine sau altcineva – prisosul de recunostiinta pentru ceea ce esti si ce faci, prin niste cuvinte. In spatele acelor cuvinte stau sentimente bune.BUNE 🙂
   Nici prin cap nu mi-a trecut ca, virgula, cauza marunta pentru care am indraznit sa iti scriu, va fi mai importanta decat energia care m-a manat in aceasta directie. Clar, ai avut dreptate in postarea pentru astazi :). Si te rog, „zgarie-mi” ochii in continuare, atata timp cat imi hranesti inima.
   Cu stima,
   Mihai Gavris
   (si nu, nu am gresit locul ales pentru raspuns:) )

   1. Mihai,
    Mulțumesc pentru această „succintă” explicație, dar, din punctul meu de vedere, nu era necesară. Probabil că, locul răspunsului, o face necesară. Nu m-am simțit ofensat, criticat, jignit… nu, nicicum. Mesajul tău a fost foarte bun și constructiv.

    Diaconu I.,
    Iți mulțumesc! Suntem bine cu toții… 🙂

   2. Ileana Diaconu spune:

    „entitatile” zambesc si ele, domnule

    1. Mihai Gavris spune:

     🙂
     Toate vin la vremea lor. Se releva la momentul potrivit.
     Se pare ca traim timpurile cand oamenii de stiinta au descoperit ca apa…are memorie. Este posibil ca tot noi sa aflam ca apa este de fapt o fiinta vie, ACEL LIANT. Care ne uneste pe noi, „entitatile”, lasate de puterea divina sa alegem doar semnul polaritatii. Sau nu 🙂 .
     Dar puterea divina este o putere, iar ca orice putere, are un vector de exprimare a directiei, dupa parerea mea limitat la doua culori, mari si late. Alb sau negru. Restul e iluzie si teatru, in orice organizare sociala.
     Eu cred cu tarie ca Gheorghita, ca si entitate, are acest har, de a se exprima curat, ancestral, fara nici o influenta subiectiva legata de vreun reper vremelnic. Si mai este indreptat si inspre bine!!! Si mai este si puternic!
     Imi cer iertare, deja cuvintele sunt prea multe, insa noi avem nevoie de aceste entitati. Si trebuie sa le sprijinim, cum putem, cu modul nostru de exprimare pueril ori intelept.
     Cineva spunea ca cel mai mare dar pe care il poti face cuiva, este sa il asculti.
     Eu te ascult zilnic Gheorghita. Imi cer scuze daca mai derapez din cand in cand.
     Sunt aici sa invat.
     Dar o emotie – senzatie, nu imi da pace. Daca raul lupta zilnic si corupe, BINELE de ce alege doar cai subtile? Are glezna mai fina? au cam trecut momentele de finete…
     Eu sunt solidar cu entitatea Gheorghita si fac tot ce imi sta in puteri sa il promovez.
     Si sunt incantat ca din casa lui Gheorghita nu am legatura directa cu lenjerii intime sau cu bilete de avion, ori alte surse de sustenabilitate a mediocritatii si a compromisului.
     Sper sa fim din ce in ce mai multe entitati si SA AVEM PUTEREA de a ne exprima bucuria ca ne regasim aici.
     Gheorghita, rolul tau este mai important!
     Toate la vremea lor 🙂
     Cu mare stima,
     Mihai gavris

     1. Uf, cuvinte prea mari pentru mine. Hai sa privim simplu, foarte simplu…
      E mai bine asa…

     2. Ana spune:

      😂Când entitățile sunt sănătoase și au o întâlnire in eter,râzi cu lacrimi.Doamne ferește sa ai glezna fina.Punct sensibil și ușor de lovit….cu o piatra de nicăieri căzută pe glezna fina se poate răsturna o structura bine construita.😁😀😄☺😅

     3. Ana,
      Suntem bine, nu da nimeni cu piatra si nu are nimeni glezna fina in modul acesta. In plus, mesajul lui Mihai vorbeste de o maturitate care prinde bine oricui.

 4. Ana spune:

  Dle Coser va felicit pentru ce faceti si pentru cum o faceti. Va gasesc aici de ani de zile….

 5. Mihaela spune:

  Mare dreptate ai,Gheorghita cand spui pentru ziua de miercuri ca adevarata putere vine din adancimile sufletului personal.Mulțumesc,ai un suflet mare si frumos!

 6. Ana spune:

  Bună sa va fie inima !Binecuvântat sa fie acest loc și oamenii care sunt aici!Nu ma pot intreba daca :oare binele nu umbla pe căi ocolite si subtile pentru ca are „glezna fina”?Binele nu este vremelnic,efemer și rușinos. Cine face bine umbla pe căile directe cu „glezna puternica”.În mod ironic Chiron și Achile au fost omorâți fiind săgetati în calcai sau copita-centaur.În al doilea an al domniei sale Nebucadnetar a avut un vis tulburător. Împăratul a chemat astrologii,descantatorii și vrajitorii. A visat o statuie strălucitoare cu capul din aur curat,pieptul și brațele de argint,pântecele și coapsele de bronz,gambele din fier și din lut.În timp ce se uita la ea ,o piatra desprinsa de nicăieri a lovit picioarele de lut și de fier și statuia s-a desprins și s-a făcut pleava și pleava s-a vanturat și nu a mai rămas nimic ….Omul bun și înțelept este pur și simplu .Immanuel Kant ,de exemplu,nu a părăsit niciodată granițele tarii .Se mai spune ca, o singura data, si-a întrerupt plimbarea rituala când a fost anunțat ca s-a publicat „Contractul social „al lui Rousseau în 1762 pe care -l citește complet absorbit și pierde sirul timpului.A rămas celebra fraza din „Critica Ratiunii Practice:”Doua lucruri umplu sufletul de o admirație și o venerație mereu crescândă și noua,în măsura în care reflecția și le intipărește și se atașează de ele:cerul înstelat deasupra mea și legea morala din mine”.Cred ca aceasta fraza celebra a lui Kant îl caracterizează pe Gheorghita.E pagina ta Gheorghita și Îți mulțumesc ca mi-ai permis sa scriu ….lucruri.Vorba ta din mesajele anterioare când ai citat o melodie celebra „da mamă sunt beata !”e haos ,dezordine și după o zi de munca mă relaxez cumva cu voi.Pa!

  1. Ana,

   Îți mulțumesc! Fiecare propoziție pe care ai scris-o are înțelesul său. Totul este foarte concentrat. Cred că am înțeles. Sensurile profunde ne urmăresc, ne supervizează, facem parte din structura lor și a lucra cu ele este un privilegiu care ne construiește destinul ori ni-l reconstruiește. Prin ele „predestinarea” este un cadou minunat, nu o corvoadă impusă ca o pedeapsă.

   1. Ana spune:

    😇Cu drag ,

 7. manola spune:

  Multumesc,multumesc,multumesc….infinit!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.