26 octombrie – 1 noiembrie 2015

26 octombrie – 1 noiembrie 2015 este săptămâna salutului venit dintr-o lume misterioasă și a lucrurilor simple pe care le vedem sau le înțelegem foarte greu. Pentru că nu este o săptămână grea, nici în evenimente astrale și nici în mesaje primite din partea conjuncturilor patronate cu precădere de Lună, acest interval de 7 zile ne atrage atenția asupra rezonanțelor pe care vrem să le menținem. S-ar putea ca acum să descoperim lucruri care ne displac total, spre exemplu că nu suntem înconjurați de oameni sinceri, că răul domină această lume și că adâncimea în percepție, atracția către bine și cultivarea acestuia cer efort suplimentar sau chiar sacrificiu. Cine se sperie din primele secunde și fuge înseamnă că nu este demn să ducă mai departe un mesaj bun sau să devină exponentul unor demersuri sociale dominate de bine.
Prima zi a săptămânii este dominată de contactul cu informații neclare sau formulate în mod intenționat răuvoitor pentru a răstălmăci sensuri profunde și a le diminua acestora importanța. Apoi, ceea ce va veni în 27 octombrie ne atrage atenția asupra valorilor esențiale. Avem ocazia să vedem pe Luna plină de acum dacă hrănim boala sau vindecarea, dacă ne temem de răul celorlalți sau avem suficient de multe rezerve încât să nu fim niciodată modelați de intențiile acestora. Apoi, într-un calm aparent, se vor desfășura și zilele de 28 și respectiv 29 octombrie, când Luna își va încheia tranzitul prin zodia Taur și va intra în Gemeni.
Cea mai importante zi a acestei săptămâni, care se va situa într-o rezonanță perfectă cu directiva generală, este ziua de vineri, 30 octombrie. În 30 octombrie se va împlini trigonul dintre Soare și Neptun și este posibil ca acest moment să nu fie dominat de întâmplări, de evenimente, de contacte sau de decizii, ci de conștientizare. 30 octombrie, în contextul acestei săptămâni încărcate, poate deveni o zi a conștientizării și, apoi, să ne menținem în aceste ape frumoase, limpezi până la finalul săptămânii. Este adevărat, această formă de conștientizare nu trebuie să fie neapărat bună. O persoană care a susținut un mesaj negativ, care s-a ascuns sau care a participat la demersuri negative, care le-a inspirat celorlalți teamă și, prin această teamă a lor, s-a crezut puternică, nu va avea conștientizări pozitive în 30 octombrie, ci va fi cuprinsă de mustrări de conștiință transmise de acest context astral cu speranța că acestea le vor trezi la realitate.
Așa după cum se poate constata, în cea mai mare parte, această săptămână este foarte bună. Nu lipsesc însă încercările, nu lipsesc atracțiile către valorile clare și nici invitațiile puternice în a ne hotărî pe ce traseu să mergem. Cei care au mai lucrat cu elemente de genul acesta, care sunt de regulă atenți la mesajul pe care-l transmit și nu se lasă zăpăciți de câteva încurcături care s-au întâmplat în ultimele săptămâni, vor resimți acest interval ca pe unul care îi ridică spre o lume misterioasă acolo unde ar putea să găsească ceea ce caută de mult timp, un sentiment, o prezență, o speranță.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că toate fac parte dintr-un plan subiectiv, cel care poate lega într-un chip miraculos această lume cu una subtilă, chiar dacă nu avem deocamdată puterea decât să vedem o parte din această construcție. A crede în ea înseamnă a ne permite să facem parte atât din structura sa activă, cea care lucrează în acest moment, cât și din rezultate, cele cu care vom intra în contact mai târziu, spre finalul acestui an.

Refuzul unei educații. Se pierd acte. Dreptul este limitat. Adâncire într-o confuzie. Se face apel la prea multe nereguli. Viața nu este trăită așa cum se cere. Cuvântul rănește prea mult. Resursele sunt administrate greșit. Sacrificiul este folosit pentru a da viață unui titlu. Artificialul își face loc prea mult. Judecăți eronate.

În noaptea de duminică spre luni se va împlini opoziția lui Mercur cu Uranus, aspect destul de delicat pentru persoanele care gândesc în perspectivă, pentru oamenii care se implică în evenimente de amploare ori pentru cei care lucrează cu publicul, cu transferul valorilor sau în mediere. Acest unghi va trece cumva în umbră doar pentru începutul acestei săptămâni pentru că încă din dimineața acestei zile ne vom afla în fereastra Lunii pline, cea care se va împlini în mijlocul zilei următoare. Asta înseamnă că pentru orice element personal, pentru orice idee care nu s-a finalizat până acum, pentru orice schemă practică vom da vina pe ceilalți, vom crede că se luptă împotriva noastră dintr-o zonă misterioasă, dintr-o lume nevăzută ori că există un plan secret pus în aplicare de persoane care se ascund. La polul celălalt, oamenii care reușesc foarte ușor, în ciuda opoziției de grup, vor vedea că pot să folosească foarte eficient cuvântul, că dorința lor de independență nu contravine intereselor de grup și rezultatele pe care le obțin vor fi folosite pentru binele tuturor.
Din schema acestei zile, din relația aceasta agresivă pe care Mercur și Uranus o împlinesc, apare o formă de uitare pe care fiecare individ o va folosi în funcție de nivelul și de cunoștințele sale, în funcție de calitatea preocupărilor sau în funcție de nivelul pe care-l are. Dacă sunt oameni răi, vor uita lucrurile bune și se vor preocupa de sacrificiu doar dacă acesta este abordat de ceilalți. Dacă sunt oameni buni, vor uita de ceea ce este rău, de drepturile limitate sau de faptele care creează celorlalți un ușor disconfort.
Relația aceasta negativă care se construiește între Mercur și Uranus este semnul că ne aflăm în fața unei decizii importante și că nu avem instrumentele necesare pentru ca lucrurile acestea să fie rezolvate cu aportul celorlalți ori printr-o decizie înțeleaptă. S-ar putea ca schemele active în această zi, impulsurile pe care le vom simți în momentul acesta, să ne ducă într-o criză a relațiilor ori să fie argumentate doar din această zonă. Schema momentului face trimitere însă la mai mult de atât, la o cunoaștere personală, la motivele pe care le avem să ne iubim între noi, să tolerăm limitele celorlalți sau chiar să iertăm. Luna neagră ce trece acum prin zodia Balanță arată că întotdeauna există un mare pericol pe care trebuie să-l înfruntăm atunci când ne declarăm singuri împotriva tuturor, atunci când alegem cu bună știință să facem totul de unii singuri. Momentul acesta ne arată, deocamdată, care sunt pierderile pe care le vom comporta dacă vom considera că putem să facem totul de unii singuri. Vom vedea de-a lungul acestei săptămâni, de altfel, una destul de liniștită, că există și beneficii pentru care anumite acțiuni trebuie făcute fără aportul celorlalți.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată care sunt limitele personale și în ce direcție se orientează pasiunile pe care le avem. Mulți vor avea impresia că 26 octombrie este o zi dominată de impulsuri artificiale, că faptele pe care le facem acum au un singur scop, acela de a răni sentimentele fragile, de a cere celorlalți sacrificii sau de a le solicita să se achite de o datorie într-un mod în care nu pot, nu au fost niciodată în stare și poate nici nu vor. Relația proastă ce se va împlini acum între Mercur și Uranus arată că suntem într-o perioadă în care devin foarte vizibile problemele de conștiință. Poate, unii dintre cei care s-au văzut dintr-o dată pe scena vieții sociale, în văzul tuturor sau expuși față de comunitate, nu au știut niciodată de problemele acestea. Informațiile pe care le descoperă acum nu fac trimitere doar la evenimente consumate în ultima perioadă, ci țin de domeniul lui Uranus, cel puțin din 2011 încoace, de când această planetă tot tranzitează zodia Berbec. Prin retrogradare, face acum trimitere la episoade pe care nu le cunoaștem precis, pe care le-am trecut cu vederea sau care, pentru îndeplinirea corectă a ceea ce vizează, cer un sacrificiu. Foarte ușor ajungem la judecăți eronate dacă pierdem din vedere că, în momente de genul acesta, în greutăți, precum sunt cele pe care le parcurgem astăzi, trebuie să avem recunoștință. Recunoștință nu simte doar omul care primește ceea ce cere, ci și cel care conștientizează că a primit mai demult ceea ce observă că are în momentul acesta cel mai mare nevoie. Bogăția pe care o avem acum ne îndeamnă să fim recunoscători, să fim buni și puternici. Cel care nu simte că are pentru ce să fie recunoscător, explorează partea negativă a acestor unghiuri și nu-ți trăiește viața, ci și-o consumă, și-o devorează, își folosește resursele doar pentru a le epuiza, deci se implică în acțiuni eronate despre care, până la finalul acestui an, vor da socoteală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi gândul acestei zile pentru a mângâia. Cine folosește gândul și, desigur, vorba, ca o consecință a gândului, pentru a lovi, cere să fie judecat aspru, arată că iubește suferința, că îi face plăcere să trăiască în inferioritate și că preocuparea sa cea mai importantă de acum este consumul. În cazul în care acestor oameni nu le-a spus nimeni până a cum, a sosit momentul să afle că niciodată consumul nu a fost creator de valori.

Seducție. Senzualitatea este confundată cu căldura contactului. Interes pentru valori materiale. Obiectul frumos este iubit. Valorificare. Refuzul unei reguli morale doar pentru că aceasta schimbă. Tentația de a face schimbări radicale. Asuprirea omului de către om. Dificultate în a fi găsită calea. Ridicarea unei interdicții îi lasă pe unii fără apărare.

Luna plina nu este singurul element astral care se împlinește astăzi. Venus și Chiron, de asemenea, împlinesc o opoziție, de această dată, pe axa Fecioară-Pești, cea care a fost încercată în ultima vreme suficient de mult încât să le zdruncine oamenilor încrederea în puritate, în prietenie, în sentimentele curate sau în stabilitate. Există o forță teribilă care planează asupra noastră în 27 octombrie și care trebuie să devină un element prioritar, pentru a duce la bun sfârșit deviza acestei săptămâni. Prin Luna plină care se împlinește cu Soarele pe zodia Scorpion, lucruri misterioase ies la suprafață. Nu se știe dacă în momentul acesta există toate premisele necesare pentru ca idealurile explorate să găsească un teren fertil. Luna din zodia Taur trimite un unghi foarte frumos către Neptun și, pentru că relația bună dintre Neptun și Soare se va împlini tot în această săptămână, vineri, 30 octombrie, puterea de mediere pe care Neptun o aplică fazei de Lună plină se încadrează perfect în schema pe care o analizăm în aceste șapte zile, dar și în cea la care ne referim în această zi. Dificultățile cu care am luat contact în ziua anterioară s-ar putea să găsească acum calea, adică răsturnări de situație, cele care încearcă să valorifice un bun, fac lucrul acesta fără a se interesa dacă suntem pregătiți, dacă avem puterea necesară ori dacă ne-am dorit așa ceva.
Relația proastă dintre Venus și Chiron arată că se va evidenția un semn de boală, de neacceptare, o disfuncție care poate accentua anumite dificultăți de comunicare ori care îl va pune într-o situație delicată pe omul care vrea să ajute. Luna plină din Scorpion, împlinită în mijlocul zilei de 27 octombrie, poate aduce schimbări radicale de poziție, de atitudine ca și cum se urmărește subminarea autorității cuiva și asta cu scopul de a proteja un element inferior. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi schema aceasta ca pe o atracție către lucrurile nefirești.
Pentru că această Lună plină se împlinește în separația opoziției dintre Mercur și Uranus, au ocazia să vadă acum care sunt aceste elemente nefirești, pe care le-au explorat și altădată, cele care îi pot aduce atât de ușor la boală. Este posibil ca intensitatea Lunii pline să fie cea care, de fapt, scoate la lumină schema aceasta negativă, cea care îi pune pe oameni în postura în care să-și spună lucruri pe care, apoi, să le regrete, cea care oprește impulsul unui individ de a-și apăra semenul, de-a face o faptă bună la adresa cuiva și îi convinge pe cei cu factor de decizie să hotărască împotriva tuturor. Schema aceasta arată că lucrurile sunt foarte simple dacă ne preocupăm de înțelegerea lor, dacă nu le folosim doar pentru a-i pune în dificultate pe ceilalți sau a-i compromite. Înțelegem de aici că 27 octombrie este, de fapt, o zi de refuz ce se poate transpune la nivelul organic printr-o intoleranță, poate chiar la anumite substanțe sau poate face un tratament să nu mai fie eficient. La nivel social, schemele acestea explorează limite periculoase și inspiră teamă. Există posibilitatea ca nimic din ceea ce se trăiește sau se simte în momentul acesta să nu atingă finalitate. Asta nu înseamnă că ceea ce conștientizăm acum este simplu. Cine se va implica în prea multe, cu prea multă încăpățânare, va vedea că traseul pe care pornește este greșit.
Prin urmare, 27 octombrie arată interesul ascuns pe care individul l-a avut față de lucrurile indecente. S-ar putea ca viața privată să fie puternic zdruncinată de convingeri care vin de pe zona publică și care sunt construite cu scopul de a valorifica un bun însă nu pentru grupul de apartenență, ci tot pentru individ. Situațiile par atât de încurcate, de neobișnuite sau de compromise încât orice hotărâre drastică adoptată în momentul acesta pare să fie complet greșită. Scopul pentru care oamenii se implică cu hotărâre în evenimente de această factură este unul nobil, fiecare dorește să ridice o interdicție, să fie apărat de ceilalți, să facă fapte bune ca o garanție că, pe viitor, acestea vor fi întoarse. Cine reușește să descopere frumosul pe Luna plină din Scorpion, va reuși să pună în adâncul sufletului, în ceea ce până acum ar fi prins viață doar prin senzualitate sau prin seducție, un sentiment frumos și nu numai că el însuși îl va iubi, dar toate acțiunile care vin de-acolo vor fi îndrăgite de cei cu care colaborează.
Prin binele de acum se poate progresa, se poate trece pe nivelul următor sau se poate obține un avantaj care să nu fie dictat de individ, să fie oferit de comunitate în virtutea unor acțiuni săvârșite în săptămânile anterioare. Pe baza acestor rezultate pe care individul nu le-a cerut și pe care nici măcar nu le poate controla, poate nici măcar nu le înțelege, reușita devine foarte stabilă. Atât binele cât și răul care se vor consuma în această zi sunt semne că s-a lucrat în direcția aceasta până acum, că există ajutoare din subtil, dintr-o zonă nevăzută, din alt departament sau poate dintr-o altă familie, din partea unei persoane care are cele mai bune intenții să participe la un eveniment frumos. Semnele de boală, de tristețe sau de despărțire sunt însă destul de puternice în ziua de 27 octombrie și din această cauză fiecare individ ar trebui să facă în așa fel încât să nu le povestească celorlalți de frici, de griji sau de pierderile pe care le-au avut pentru că vor întreține o energie negativă, vor transfera celorlalți din tensiunile lor și niciun rezultat bun nu poate ieși de aici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a visa la lucruri bune, de a construi mental universul în care dorim să trăim, dar de a ține secret. Astăzi imaginația este un instrument de lucru și pare să fie, în aspectele sale pozitive, singurul lucru care ne poate tempera pornirile negative, singurul element tonic.

Surpriză neplăcută. Tentații incendiare. Există percepția că totul este bine. Se face apel la o experiență anterioară. Începe colectarea birului din imperiu. Sentimentul de apartenență duce la construirea unei noi secte. Atenție pe detalii neimportante. Senzualitate reprimată. Atracție față de nefiresc.

Faptul că Luna trece acum pe ultimul segment al zodiei Taur arată că aspirațiile pe care le-am avut în ultima perioadă, poate chiar și cele care au venit din faza de Lună plină, trebuie să se stabilizeze pe un traseu. Ieri nu am putut să ne hotărâm pe ce cale vom porni sau, dacă am luat această hotărâre, dacă a fost corect sau nu. Acum suntem presați de o necesitate exterioară să ne declarăm adepții unei căi, simpatizanți ai unui curent sau interesați de un domeniu. Este posibil ca hotărârile acestea să fie încărcate de un puternic disconfort, să nu avem intuiția necesară să facem cea mai bună alegere și, în egală măsură, să nu ne convină decizia altuia, să nu fim întru totul de acord cu cei pe care îi vom avea alături pe această cale. Din această cauză, relațiile pozitive care se vor împlini în această zi vor fi folosite pentru a ne proteja de pericole ce ar putea să vină din partea lor. Folosind energia pozitivă pentru a se proteja împotriva unor pericole, oamenii nu mai dispun nici de timpul și nici de motivațiile necesare pentru a vedea și înțelege ceea ce este important pentru ei. Astăzi binele trece pe lângă noi, avem sentimentul că ne aflăm pe o cale foarte frumoasă, alături de oameni interesanți sau puternici însă nu știm dacă am ajuns acolo întâmplători sau am fost cu adevărat doriți. Dispunerile astrale ale zilei de 28 octombrie sunt în cea mai mare parte pozitive și au puterea de a transforma un motiv negativ într-un prilej de prietenie sau de dragoste. Există astăzi percepția că tot ceea ce facem este bun pentru că fiecare se preocupă de binele personal fără a dori să stânjenească, să afecteze sau să rănească interesul cuiva.
Binele acesta care plutește peste tot poate fi de-a dreptul enervant pentru oamenii dinamici, practici, pentru cei care doresc să destructureze schemele tradiționale false, prea închistate sau bolnăvicioase ce vin de pe axa Fecioară-Pești. Reformatorii, persoanele care se ocupă de evoluția gândirii, cei care prin relații serioase înțeleg tulburări puse pe picior de egalitate cu declarații patetice, vor avea în 28 octombrie încărcat de neliniște sau de plictiseală. Nu le va face plăcere să treacă prin acest bine pentru că acesta nu este constructiv și nici nu le este pe plac.
Prin urmare, 28 octombrie este ziua unor surprize neplăcute. Există multe tentații care ne invadează în această zi și o mare parte din ele ar trebui să ne motiveze să vedem, să conștientizăm și să și spunem că ne-am ales calea, ne-am ales traseul, ne-am ales domeniul în care să lucrăm. Alegerile zilei de 28 octombrie sunt, în cele mai multe din cazuri, în contradicție cu ceea ce n-am putut hotărî în ziua anterioară. Cu toate că acum se împlinesc doar unghiuri pozitive, o parte a fazei de Lună plină se mai simte și în dimineața acestei zile, iar opoziția lui Venus cu Chiron va fi activă încă vreo câteva zile de acum încolo. Binele de acum este construit pentru a acoperi o problema pe care nu o putem rezolva pe moment prin curaj, prin atitudine reformatoare sau prin îndrăzneală. Oamenii care până acum au acționat în sensul acesta, care sunt de felul lor dinamici, puternici sau creatori de valori se vor plictisi teribil de mult în 28 octombrie pentru că binele care se consumă acum nu le ajunge, iar dincolo de acesta trec foarte greu, ceea ce le lasă impresia că sunt constrânși să se ocupe de lucruri lipsite de importanță ori sunt antrenați în evenimente superficiale care pot fi și plăcute. Este de la sine înțeles că momentul zilei de 28 octombrie reprezintă un element bun așezat în calea unui destin ambițios. Poate este nevoie și de situații de genul acesta, poate chiar avem nevoie acum și de momente de relaxare, de deconectare, de desprindere de o responsabilitate. Binele acesta poate însemna și momentul de relaxare, de somn prelungit pe care-l considerăm nepotrivit deoarece ne-am obișnuit cu ritmul alert al vieții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ce vorbesc oamenii. Atunci când sunt fericiți, când nu mai simt pericolul, oamenii spun lucruri grave într-un mod mult mai ușor decât ar spune dacă sunt în pericol sau constrânși.

Lipsesc informații utile pentru a duce mai departe un demers. Încurcături administrative. Se alege cea mai proastă soluție. Calculele de acasă nu se potrivesc cu cele de la magazin. Nu este respectată părerea celui mic. Se strigă prea tare. Interese stranii. Doar repararea trecutului duce spre evenimente durabile.

Mirajul binelui care, în ziua anterioară, a încercat să ne distragă atenția de pe lucruri esențiale se risipește imediat ce Luna va intra pe zodia Gemeni. Aflată în această nouă poziție, Luna va trebui să treacă prin opoziția cu Saturn, prin careul cu Neptun și prin trigonul cu Luna neagră. Acesta pare să fie momentul în care plătim un tribut, facem calcule și acestea se pot dovedi diferite față de ceea ce vom găsi în teren, socoteala de-acasă s-ar putea să fie diferită față de cea pe care o găsim în piață. Știm că zodia Gemeni nu impune o atracție față de trecut, ci, poate, cel mult, încadrează totul în termenul generic de “informație”. Preocuparea față de trecut, prin impactul planetei Saturn asupra a ceea ce se consuma pe zodia Gemeni acum, nu este deloc de neglijat tocmai pentru că ne ajută să privim cu detașare, adică să nu retrăim patimi mai vechi, ci să înțelegem mai clar ce s-a întâmplat.
Astăzi vom avea impresia că numai prin repararea unor greșeli mai vechi putem da evenimentelor o notă pozitivă. Unii s-ar putea să găsească în trecut mai multe lucruri rele, mai multă nedreptate decât se așteaptă și atunci se vor simți motivați de ceea ce observă, constată și înțeleg să strige foarte tare și să-și ceară dreptatea. Pentru că în dimineața acestei zile, înainte ca Luna să treacă pe zodia Gemeni, s-a împlinit relația bună cu Axa Dragonului, forma aceasta de revoltă nu poate duce la un rezultat bun, ea nu arată decât că suntem în continuare într-un interval în care nu vedem ceea ce este bun, esențial sau frumos ori le vedem pe acestea, dar nu le înțelegem. Trecerea Lunii în zodia Gemeni ar trebui să ne învețe că lucrurile simple care vin acum dintr-un trecut tumultos sunt mult prea slăbite de trecerea vremii pentru a mai activa cu aceeași putere ca anterior. De aici înțelegem că evenimentele neplăcute ale zilei de 29 octombrie se consum așa pentru că o sămânță a discordiei primește prea multă putere din partea individului, este dezgropată securea războiului și oamenii vor în mod intenționat să-și facă probleme.
Asta se întâmplă pentru că, pe de o parte, sunt active toată ziua unghiurile negative pe care Luna le realizează cu Saturn și Neptun apoi, de partea cealaltă, apare și tentația că numai prin revoltă, duritate sau ton ridicat se poate rezolva o problemă mai veche, adică relația bună dintre Lună și Luna neagră. Nu există însă o predestinare clară în sensul acesta negativ și, din această cauză, încurcăturile administrative, sociale, relaționale, soluția proastă pe care o vom prefera acum cheamă din forul interior atât de multă energie cât este necesar pentru a se împlini. Cine va refuza să participe la lucrurile acestea revendicative, rele sau care provoacă în mod vizibil suferință celorlalți, va reuși să facă un lucru care nu este predispus de la sine de această săptămână, adică va vedea și înțelege corect tot ceea ce trăiește. Forma aceasta de conștientizare se află pe frecvența trigonului dintre Soare și Neptun care se va împlini în ziua următoare și despre care vom vedea că susține intuiția, aspirațiile înalte, adevărul de dincolo de iluzie sau puterea cea bună.
Prin urmare, 29 octombrie ar trebui să fie una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni pentru că ne întoarce spre trecut și ne ajută să ne completăm structura cu acele informații care ne lipsesc. S-ar putea însă să facem lucrul acesta cu o agresivitate neobișnuită, pe un ton ridicat, cu o judecată incompletă sau cu prea multă nervozitate. Se întâmplă acestea pentru că opoziția pe care Luna o împlinește cu Saturn arată că lucrurile bune sunt trecute în planul secund, sunt trecute la revizuire, sunt întârziate. Celelalte, care până acum nu erau chiar atât de bune, se implică în repararea trecutului, dar nu au puterea necesară pentru a se argumenta pe sine. Își pot procura puterea necesară din energia individului care iubește prea mult conflictul, cere prea ușor să se împlinească demersuri conflictuale sau vrea să facă o revoluție cu orice preț. Totuși, nu este momentul potrivit acum să răsturnăm schema valorilor, dar pentru că lucrurile bune nu merg de la sine atunci aportul personal va reproduce o schemă a trecutului, va coborî din pod securea războiului, va acuza gratuit și tot ceea ce până mai ieri era bine întârzie, dacă trebuia să se finalizeze, ori se oprește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri brusc orice demers negativ în care suntem atrași. Dacă, nefăcând nimic, dacă negăsind puterea necesară pentru a merge mai departe printr-o faptă bună considerăm că este un semn și respectăm această stagnare, atunci să o canalizăm spre odihnă, spre relaxare, spre meditație ori spre a ne recupera energia din trecut, nu spre acțiuni rele.

Se repară o nedreptate. Sentință bună. Cultivarea interesului pentru comunicare, schimb de experiență, rememorare, susținere. Noile asocieri ascund devierea de la cale. Sentimentele personale sunt consecințe ale unor evenimente sociale. Durabilitatea prezentului este pusă la îndoială. Prea mult interes pentru lucruri mici. Vorba strică.

Astăzi avem de trecut un test foarte important aferent acestei săptămâni, cel care ne spune cât de corect este traseul pe care l-am ales, cât de utile ne sunt instrumentele pe care le folosim ori cât de multă încredere să avem în oamenii cu care ne-am asociat. Avem ocazia să vedem dacă repararea unei nedreptăți este ceea ce are nevoie sufletul cel mai mult sau ceea ce reprezintă o dorință a trupului, un îndemn venit dintr-o lume materială, cea care ne ascunde sensurile și ne spune că poate schemele acestea îndrăznețe la care lucrăm nu sunt dintre cele mai fericite. Este posibil ca momentul acesta să însemne accesul la o formă de cunoaștere pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Relația aceasta bună dintre Soare și Neptun, cea care se împlinește la grad perfect în seara zilei de 30 octombrie, face parte dintr-o schemă mult mai mare ce ne-a lansat invitații și în trecut către această zonă.
Știm că acest unghi nu se împlinește dintr-odată, ci cele două planete au fost încă din săptămâna anterioară în fereastra sa și o parte din elementele pe care le predispun se răspândesc și asupra săptămânii următoare. Apare, astfel, o greutate teribilă asupra sentimentului, ca și cum ne întoarcem către trecut, visăm la o viață mai bună doar pentru că suntem ființe sensibile, primim un feedback pozitiv din jur și toate aceste lucruri frumoase ne îndeamnă să ne comportăm ca atare. Unii nu vor dori să se comporte în felul acesta sau se vor comporta doar în această zi pentru că nu le este specific. Vor avea acum clar sentimentul că noile asocieri îi deviază de la cale, noile asociații îi murdăresc, le compromit aspirațiile și le pun în dificultate discursul. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni este de așteptat ca îndemnul acesta pozitiv care atinge în 30 octombrie faza maximă să însemne o vorbă care strică, un impuls care ne îndeamnă să ne punem de-a curmezișul, să fim împotriva curentului chiar dacă nu obținem nimic procedând așa. Este posibil ca momentul acesta care ne îndreaptă către fapte bune să ne sărăcească de puteri și să ne arate că dacă suntem orientați pe o cale a binelui va trebui să venim cu bani de acasă, să investim din ceea ce avem pentru că nu ne ajută nimeni. Asta înseamnă că duritatea prezentului este pusă la îndoială și de aici se poate înțelege că momentul zilei de 30 octombrie va fi explorată prin frustrarea că nu vom găsi niciodată dreptatea chiar dacă binele există, deși nu îl vom atinge prea curând.
Cu toate acestea, relația aceasta dintre Soare și Neptun este un semn de maturitate și pentru cei care sunt orientați pozitiv, pentru persoanele care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală poate părea acum ca o depășire a unei încercări, ca ruperea legăturilor cu trecutul bolnăvicios, cel care argumentează doar durerea, indiferența sau promiscuitatea. Cel care alege binele din 30 octombrie este puternic prin ceea ce alege să cultive. Procedând în felul acesta va vedea că mesajele acestei zile sunt false adică binele cultivat acum este autocreativ, se poate susține pe sine, deci dăruiește nu consumă.
Prin urmare, 30 octombrie este o zi în care ni se trezește interesul pentru lucruri bune. Unii vor resimți o atracție către cultură, către rafinament, către frumusețea exprimată prin sentimente, prin gesturi sau, poate, mai profund, prin construcții mentale puternice, prin forme-gând sau sentimente profunde. Totul va veni spre noi azi cu o mare greutate și va trebui să fim foarte atenți cum anume folosim termenul, noțiunea sau cuvântul deoarece acesta este vehiculul prin intermediul căruia punem în aplicare un plan îndrăzneț.
În egală măsură, 30 octombrie este și o zi care trebuie să ne convingă că suntem neputincioși, că aceste valori negative reprezintă rezultatul unei puternice intuiții pe care o avem în momentul acesta și care ar fi trebuit să ne vorbească despre realitate. Dacă percepem răul acum nu înseamnă că aceasta este realitatea, ci înseamnă că deja ne-am hotărât pe ce cale să mergem. Realitatea poate fi percepută acum doar prin obiectivitate, dar și cei care sunt subiectivi au convingerea că văd și înțeleg corect ceea ce parcurg.
În momentul acesta cei care sunt foarte sensibili, care lucrează cu energia sau care obișnuiesc în mod frecvent să se deschidă sufletește către izvoarele nesfârșite de energie și putere ale universului au ocazia să vadă că nu sunt singuri, că în ceea ce și-au propus să facă aici, în această lume, cu propria viață sau pentru a-i ajuta pe alții, primesc acceptul celorlalți, fac parte dintr-un plan mult mai mare la care și prietenii din subtil au aderat deja. Faptul că observă lucrul acesta nu schimbă cu nimic ordinea lucrurilor și nici nu-l face pe individul cu pricina se trăiască mai bine. Este doar o conștientizare ce are rol doar de informare sau poate fi luată ca un salut pe care-l primim dintr-o lume misterioasă. În rest, evenimentele acestei zile sunt dominate de sentimentul că știm, că înțelegem profund realitatea înconjurătoare și că nimeni nu poate avea niciun secret față de noi. Această direcție se poate manifesta atât în bine, cât și în rău.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi că s-ar putea ca semnul de boală sau de oboseală să nu fie real. Dacă am ajuns în punctul în care să conștientizăm că o realitate înconjurătoare ne obosește să facem o pauză și să nu decidem împotriva traseului doar pentru că avem certitudinea că această oboseală reprezintă un fel de concluzie. Oboseala nu trebuie să ne îndemne să abandonăm traseul, calea, idealul.

Separare. Ceea ce este incomod pentru individ devine prioritar pentru grup. Împotrivire. Apel la o negație. Surprizele nu mai sunt apreciate. Se caută un sentiment sigur. Romantism. Se fac planuri de revendicare. Răzgândire. Surprizele neplăcute sunt combătute prin refuz. Izolarea tentează pentru că este înțeleasă greșit.

Luna se va afla astăzi într-o relație destul de proastă cu Axa Dragonului înainte de a-și încheia tranzitul său prin zodia Gemeni. Apoi, imediat ce a intrat în zodia Rac, va deveni prietenă cu Neptun și aspirațiile care au venit spre noi în ziua anterioară, ceea ce ar fi trebuit să însemne construirea unui nou ideal sau contactul cu adevărata dragoste de viață, se transformă în motiv pentru explorare, aprofundare, cunoaștere sau chiar izolare. Dar nu este chiar așa simplu. Când ajungem în punctul acesta trebuie să trecem printr-un conflict intern, printr-o problemă de conduită, una care ne vorbește de greutatea de a trăi alături de oameni pe care nu-i apreciem sau cu care nu putem comunica ușor și, în consecință, ne temem să nu ne expunem unor surprize neplăcute. Aceasta este doar o închipuire pentru că surprizele neplăcute sunt invocate doar de cei care caută prin orice mijloc să se împotrivească, să risipească o parte din puterile personale construind inegalității între oameni, alimentând această formă de disproporție și lucrând pentru nedreptate. Relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului le vorbește oamenilor despre această negociere a nedreptății de o manieră abuzivă care poate duce la o izolare negativă.
Apoi, trecerea Lunii în zodia Rac, domiciliul său, arată că intrăm deja într-o zonă a energiilor cunoscute, a puterilor înțelepte sau a soluțiilor pe care le-am căutat de mult timp. S-ar putea ca aceste soluții să nu fie construite în timp așa cum sunt văzute acum. Entuziasmul cu care intrăm în contact în momentul acesta ne arată că orice așteptare negativă pe care am avut-o de la această zi se risipește și nu trebuie să ne izolăm, nu trebuie să ne separăm de ceilalți, ci trebuie doar să lăsăm în urmă anumite impurități care ne creează senzația că această izolare este foarte bună. Apoi, faptul că Luna se află acum în zodia Rac arată că nici romantismul nu ne este străin și, poate, animați de aceste sentimente am putea să deviem de la traseul pe care ni l-am construit de dimineață, adică să ieșim puțin din regulă, să ne permitem uimirea, bucuria sau expansiunea.
Prin urmare, 31 octombrie este o zi în care conștientizăm cât de periculoasă poate fi negația dacă le lăsăm celorlalți dreptul de a ne invada structurile sensibile ale vieții. Gândul este o formă de putere sau expresia puterii personale prezentată în forma sa activă. Dacă în prima parte a zilei acesta ne duce alături de sentimente confuze, în care am putea să ne întristăm că viața este încărcată de restricții sau nu este așa cum o dorim, că pierdem timp și energie pentru lucruri banale, cu cât ne apropiem de împlinirea trigonului Lună-Neptun, cu atât renunțăm la aceste pretenții negative și conștientizăm că puterile sunt accesibile oricui, importantă este viziunea clară, alegerea categorică sau a trăi viața în cunoștință de cauză, nu după influențele celorlalți.
Apoi, în 31 octombrie se poate întâmpla un fapt misterios. Prin victoria de acum, prin gândurile bune pe care nu le murdărim de aspirații impure avem posibilitatea să construim o identitate personală absolut magică, să dăm numelui personal o forță teribilă sau să impregnăm amintirea celorlalte persoane cu fapte bune, cu exemple corecte sau cu un model de putere ce poate fi reprodus. Este de la sine înțeles că forța aceasta nu se exprimă prin impulsuri egoiste, nu vine din această lume, ci reprezintă rezultatul unei prietenii frumoase care se construiește între oamenii de aici, cu idealurile lor, cu destinele ușoare sau cu greutățile pe care le au și susținerea primită dintr-o lume misterioasă, acolo unde sunt ființe care cunosc bine ceea ce se întâmplă aici și care vor să ne arate o prietenie stabilă și frumoasă prin simpla lor prezență. Desigur, prezența acestor ființe nu trebuie să fie remarcată după modelul pe care-l știm din această lume fizică, adică să vedem forme energetice, să auzim că ne strigă cineva pe nume, să avem semnale de altă natură, ci și prin neputința de a face rău, prin refuzul de a participa la demersuri vulgare, prin bucuria de a face o faptă bună fără a ne justifica și fără a aștepta nimic în schimb. A răspândi peste tot binele precum puful de păpădie reprezintă semnul că prieteniile frumoase se construiesc nu numai între oamenii din această lume, ci și între ființele de aici și cele din subtil, care nu se văd cu ochiul liber.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la faptul că o stare de conștiință, o atitudine pozitivă se poate transforma în realitate dacă i se permite. Mulți oameni își trăiesc puterile în interior și nu le permit acestora să se manifeste în lumea fizică pentru că se tem. Dacă oprim astăzi această teamă și avem încredere că binele nu este o întâmplare a universului, ci o forță încărcată de lumină și libertate ne vom permite să devenim creatori de valori chiar și numai gândind.

Siguranță de sine. Se face un inventar al calităților. Se raportează un defect. Visul devine interesat de ambiții. Patimile sunt pusă pe seama prieteniilor ratate. Se face apel la un centru informațional. Bucuriile cad pradă unor sentimente incomplete. Adevărul este perceput doar prin caracterul său dur. Libertățile acordate până acum devin profesori buni. Cunoaștere prin experimentare.

Prima zi a lunii noiembrie ne introduce într-un sector diferit față de ceea ce am traversat în luna anterioară însă nu atât de diferite încât să aducă o schimbare substanțială chiar de acum, ci mai curând să ne construiască sentimentul că suntem acceptați, tolerați într-un mediu, că patimile trecutului sunt aruncate la gunoi și că avem ocazia acum să trăim bucurii intense, libertăți frumoase și să experimentăm și alte tipuri de relații. În realitate, multe din aspirațiile pe care le avem față de prima zi a lunii noiembrie se vor împlini parțial sau ne vor tulbura cu realizările pe care trebuie să le împlinim într-un timp foarte scurt. Avem ocazia în prima zi a lunii noiembrie să facem un inventar frumos al sentimentelor, să privim dincolo de aparența lucrurilor și să nu ne lăsăm influențați de sentimentul că trecutul este neapărat un element negativ pe care trebuie să-l lăsăm în urmă. Avem ocazia în această primă zi a lunii noiembrie să identificăm motivele pentru care suntem siguri pe noi înșine, interacționăm cu cei din jur sau trăim într-o anumită comunitate. Dacă am fi putut obține mai mult de la viață în mod sigur am fi primit, însă acest lucru nu s-a împlinit.
Adevărul crud al primei zile de noiembrie lucrează cu instrumente de cunoaștere, cu acele valori personale pe care comunitatea le desconsideră ori le prezintă abuziv, haotic sau neglijent. Direcțiile principale se axează cu precădere în jurul câtorva unghiuri negative dintre care cel mai agresiv ar putea să fie opoziția Lunii cu Pluton. Cu toate că vrem să ne bucurăm de ceea ce este frumos, să cercetăm adevărul prin puterile sale cele mai frumoase, ajungem să pățim ca în celebra poveste: “Hainele cele noi ale împăratului”. Din prea multă duritate, din teamă de bătrânețe, de agresivitate sau lipsuri ajungem să vedem lucruri care nu este în realitate doar pentru că există un curent în sensul acesta. De aici înțelegem că persoana cea mai puternică reușește prin discursuri, prin motivații să impună celorlalți cum ar trebui să vadă realitatea și, mai ales, cum ar trebui valorificată. Dacă vrem să facem front comun cu ei atunci suntem avertizați că va trebui să dispunem de suficient de multă energie, de rezerve puternice pentru a face față adevăratelor probleme ce ar putea să vină din partea acestor persoane. Deocamdată intrăm în contact cu iluzia că viața pe care o avem este asemănătoare cu al lor. Când vom vedea că aceste gânduri să devină realitate va trebui să avem suficient de multă putere pentru a face față unei agresivități reale.
Apoi, prima zi a lunii noiembrie ne vorbește și despre vis într-un mod aparte. Nu trebuie să credem în tipul acesta de colaborare, nu trebuie să considerăm că binele de acum se poate reproduce pe mai târziu ori că înseamnă prea mult. Binele de acum înseamnă doar ceea ce se consumă în momentul acesta și nu va putea fi reprodus pe viitor decât dacă există rezerve în sensul acesta, dacă se face un calcul strict pe hârtie, dacă toți participanții la acest eveniment stabilesc de comun acord lucrul acesta. Dacă cel care face un astfel de calcul în prima parte a zilei, vom vedea că el ar putea să fie schimbat spre seară, când Luna se va afla într-o relație negativă cu Uranus. Mai avem puțin timp până când Uranus își va reveni la mersul direct, mai avem puțin timp până când să avem încredere că libertățile celorlalți nu ne pot afecta propriile libertăți.
Prin urmare, prima zi a lunii noiembrie face o notă discordantă cu celelalte zile ale acestei săptămâni care sunt repartizate lunii octombrie. Nu este însă atât de puternică și de diferită față de celelalte încât să arate că am intrat întru totul într-un sector nou. Există anumite direcții care trec din zilele anterioare în ultima zi a acestei săptămâni și care fac referire la raporturile cu cei dragi, la aspirațiile pe care le avem din relațiile pe care le cultivăm și, mai ales, ce vrem să obținem de la viață. Pentru că ziua este dominată de o atracție către un inventar straniu, de calități, de defecte, de oameni, de prieteni sau dușmani, de achiziții comportate în ultima perioadă, ceea ce ne vine acum în minte ne îndeamnă să facem o lista a rezultatelor pe care le-am obținut de-a lungul acestui an. Poate, pe alocuri, este chiar nepotrivită această sinteză sau analiză pentru că anul nu s-a încheiat încă. Atracția către a avea certitudinea tipului de colaborare, a calității oamenilor cu care lucrăm sau a bunurilor pe care le avem în preajmă este însă mult prea mare pentru a nu face lucrul acesta. În rest ziua pare să fie dominată de resentimente și în cazul în care balanța înclină mai mult către calități, către lucruri bune sau către achiziții, suntem avertizați de acest context astral că greutatea a ceea ce este bun sau mulțumitor nu anulează observația clară a defectelor, a durerilor sau nerealizările. Le vom vedea pe acestea și vom avea tendința de a le acorda mai multă atenție decât este cazul. Așadar, ceea ce nu ar trebui să facem în această zi este să nu acordăm importanță suplimentară eșecului, ghinionului sau insuccesului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de iubire. Înțelepții din vechime au susținut că iubirea este o ființă vie, cea care poate transforma orice element al creației într-o entitate care poate întruchipa adevărul, binele și frumusețea Creatorului. A alege iubirea înseamnă alege să ne întâlnim cu toate aceste lucruri frumoase care ar putea să vină din esență.

20 thoughts on “26 octombrie – 1 noiembrie 2015

 1. elena spune:

  Exceptionala exprimare „a raspandi binele precum puful de papadie”.Cred ca sunteti una din fiintele din subtil despre care vorbeati. Ma minunez ca nu va cuprins inca mercantilitatea atat de prezenta in jurul nostru . Aveti toata admiratia mea.

  1. Multe probleme s-ar rezolva prin acest procedeu, dar…

 2. mihai gavris spune:

  „would you change?”
  zambesc!
  Sunt ca un bebelus care, zilnic, din landoul lui impopotonat de viata, ba cu o floare pe pervaz, ba cu o masina vechiuta, ba cu probleme de comunicare cu mamica extrem de inteleapta, incearca sa prinda firul povestii proprii.
  Recunosc! Citesc zilnic (aproape zilnic, dar ma intorc cand nu prind ziua!) ceea ce postezi. Ca un bebelus!
  Evident ca sensurile date de catre tine acelor ingemanari de traiectorii, cu semnificatii milenare, de cele mai multe ori ma depasesc! Insa revin constant, atras de nu stiu ce… poate de paleoliticul de unde provii si de al carui sistem de valori oneste imi e atat de dor.
  Dar eu ti-am spart platosa de siguranta pe care ai imbracat-o in fata ignorantilor (sac!) si am descoperit cum pot sa te descifrez pe interior! Poate ca ma ajuta un univers paralel, al muzicii, in care m-am contopit vreo 25 de ani si fata de care am capatat un atasament incurabil. Deci eu urmaresc fiecare clip pe care il postezi, il relationez cu ziua respectiva si inteleg – ma rog, cred ca inteleg 🙂 – mesajele tale. Imi e mai usor!
  Si de fapt, eu cred ca cel mai greu lucru, iti este sa alegi clipul. Acolo este sufletul tau, matricea ta, identitatea ta ca entitate. Ei bineeeeee, ma bucur sa te cunosc Gheorghita!!!
  Si sa nu-ti treaca prin cap sa te schimbi!!!
  Te rog sa imi scuzi draga Gheorghita tonul prea familiar, insa vreau sa te asigur ca sunt foarte multe entitati – poate mai timide – care isi doresc lla fel de mult sa te stranga in brate, sa iti zambeasca si sa iti multumeasca pentru ca esti asa cum esti. Iti doresc sa fi sanatos si sa nu parasesti zambetul!
  Cu stima,
  Mihai gavris

  1. Minunate aceste cuvinte. Minunat a devenit acest început de săptămână. Mulțumesc și pentru aceste vorbe din duh, dar și pentru că vezi ceea ce trebuie văzut.

   PS. Niciodată, dar efectiv niciodată, nu pun la întâmplare clipurile. Uneori mă gândesc mult, chiar zile, până când să găsesc ceva potrivit. În general, selecția se face repede, dar sunt și unele care nu se lasă înduplecate atât de ușor. Știu că unele mesaje audio-video sunt controversate, însă rolul lor aici este doar de a susține ori de a prezenta într-un alt mod mesajul scris.

   1. Claudia spune:

    Pentru cei care vor sa invete astrologie ceea ce face Gheorghita zilnic prin previziunile sale este ca o mana cereasca, un manual de astrologie on line. De fiecare data cand citesc, asta simt, asta e senzatia pe care o am, un dascal cu multa rabdare care dezvaluie mecanismul planetelor, acelora carora mesajul lor e complicat sau mai greu de descifrat… Pentru cei care nu au cunostinte dar sunt interesati, ca de altfel noi toti, de influentele astrelor asupra noastra cu bucurii, tristeti, neimpliniri sau eventuale capcane, e suficient doar sa facem exact ce este scris la” Recomandarea pentru aceasta zi…” Eu asta o numesc ” umbrela de vreme rea”, chiar daca te uzi pe la picioare, cum ni se intampla cand mergem prin ploaie, fiecare face cum vrea fie isi ia umbrela si isi protejeza macar capul, fie isi ia masina personala ca e la moda, noi alegem… Explicatiile sunt complexe si asa cum spunea Mihai Gavris, revin iar si iar cu aceeasi incapatanare morbida si imi spun, ceva mi.a scapat, am inteles bine sau oare ce a vrut sa spuna?

    Cat despre melodia, dansul sau poezia care insoteste fiecare zi, era evident ca vroia sa dezvaluie mesajul, sa faca neintelesul inteles si de fiecare data ma intrebam, cata cautare, rabdare, munca si pasiune sta in umbra fiecarui video postat. Era absolut clar, cel putin pentru mine si cred ca sunt in asentimentul multora ca nimic un era si nu e ales intamplator, mai cu seama tu care esti atat de atent la cele mai fine detalii…Multumesc pentru confirmare, pentru PS!

    Asa e, draga Mihai si eu, sunt una dintre timide, cam gel lasa ce.i drept si care ar vrea sa il stranga in brate, sa.l priveasca adanc in ochi, sa multumesca ca exista si ca prin el, fiecare zi e o binecuvantare, o ” esenta ” de viata, generozitate si iubire neconditionata!

    Cu mult drag si pretuire,
    Claudia

 3. daniela spune:

  Buna Gheorghita,
  Cand nu mai stii pe ce drum sa mergi, cand iti dai seama ca indiferent de eforturile tale te lupti in zadar cu ceea ce este rau, ostil si oprimant in viata ta( adevar vazut nu doar de tine asa ci si de cei din jur ) si cand fiecare impacare intre sot si sotie se transforma intr-un compromis care genereaza peste un timp un rau si mai mare, ce ar trebui sa faci?Sunt pusa din nou in situatia de a lua o decizie…indiferent daca decid sa plec sau sa raman copii ma sustin… asa ca ma intreb daca nu cumva prin aceste compromisuri am alimentat de fapt un rau care trebuia taiat din radacina si care indirect i-a afectat extrem de mult si pe ei …cei din jur asa imi spun… De aceea indraznesc sa te intreb ,oare ce spun astrele, imi sustin decizia de a incepe un divort , stiu ca fecioara este oarecum sustinuta acum , dar raportat la harta mea natala ar fi un moment bine ales ? As vrea sa traiesc frumos, simplu, onest dupa inima si sufletul meu, dupa propria mea constiinta …as vrea sa reinvat sa zambesc si eu!
  P.S. Mi-a placut ce a scris Mihai la adresa ta, il felicit pt cunoasterea lui si iti multumesc inca o data ca existi.Cu drag, Daniela

  1. Nu! Tu ești pregătită, dar alții nu sunt. Atunci când vei dori să ții cont și de ceilalți te vei gândi că poate ar trebui să găsești puterea necesară să aștepți un alt moment, unul mai bun.

 4. vergi spune:

  pt Daniela

  Pleaca draga mea, nu mai sta in compromis, daca ai si copii alaturi de tine asa a fost randuit, lasa zodia perioada daca asa simti ca te eliberezi faooooooooo

  Eu am ratat primul impuls poate nu e tarziu si acum, zilele sunt din ce in ce mai triste, umblu cu copilul la psiholog etc

  Elibereaza-te, nu stiu si eu cat mai rezist, am o varsta pesre 55, traieste asa cu ai scris, si eu imi doresc acelas lucru si sanatate.

  Cu mare drag Vergi – zambesteeeeeeeeeeeee

 5. Ana spune:

  Yes,I would like to change 💗painful memories are more and more far away ,bye bye👋 my own 😈enemy bye bye 😨 to other ..Welcome 🎉🎂🎃🎄🌠harmony !Big HUG 🙌 and respect🙏for Gheorghita!

  1. …și în română, te rog!

   1. Ana spune:

    Da,vreau sa mă schimb 💗adio 👋amintiri dureroase ,adio propriului meu dusman😈pa pa și la alții 😨..Bun venit echilibru ,armonie, bucurie 🎉🎂🎃🎄🎆Te imbratisez🙌și te respect 🙏Gheorghita!

 6. Claudia spune:

  geloasa am vrut sa scriu, sper ca s.a inteles…

  1. Gelozie? Hai să terminăm cu prostiile astea. Știi tu foarte bine la ce mă refer. Nu am încurajat și nu voi încuraja niciodată așa ceva.
   Am vrut să-ți scriu aici, să fie transparență, nu pe mail, că nu avem intimități de împărțit. Fiecare simte ce dorește, ce poate, ce vrea, dar de la a simți până la a trage pe alții în niște obsesii este drum lung. Acest mesaj ți se adresează ție, nu trebuie generalizat. Obsesiile tale le găsesc de-a dreptul obositoare. Ceilalți oameni cu care am interacționat se comportă cât se poate de normal. Tu mai ai de lucrat la asta…

 7. daniela spune:

  Desi situatia s-a agravat in ultimul timp si eu cred ca inca nu este momentul pentru o decizie radicala, multumesc pt confirmare Gheorghita, pe de alta parte, recunosc fiecare secunda o traiesc cu teama …Dar asa este, doar eu sunt pregatita pentru a inchide acest capitol din viata mea, sper insa sa intuiesc la timp si sa nu fie prea tarziu momentul oportun.
  As vrea sa te intreb insa, de ce desi cosmarul prin care trec ma face sa sufar, imi face rau, ma simt nedreptatita si umilita, in sufletul meu nu este furtuna si este loc si de calm? E ca si cum din acest calm interior mi-as lua puterea si rabdarea …ma insel?
  De la suflet la suflet, cu recunostinta si multumiri, Daniela

  1. Simplu, pentru că nu probleme te definesc, nu greutățile, nu apăsarea, ci ceea ce menții sau construiești separat de ele. Vei ști precis care este acel moment, îl vei recunoaște, deci nu trebuie să-i porți lui de grijă. Lasă-te preocupată, antrenată în ceea ce este frumos.
   Și pe vârfurile aspre ale munților găsim flori frumoase.

 8. daniela spune:

  Vergi, iti multumesc si iti doresc si tie numai bine. Cu drag, Daniela

 9. daniela spune:

  Multumesc, prieten drag!

 10. vergi spune:

  pt Daniela

  Cu cat trece timpul e mai dureros, intervin fel si fel de situatii care te departeaza de ce simti cu adevarat, cu copii cu sotul mai o boala si…… a mai trecut un timp…. iar te intrebi ce sa faci daca……. stiu este greu sa decizi, eu pe 01.11.2015, fac 25 ani de casnicie, ar fi trebuit sa avem o zi frumoasa cu familia sau doar noi doi ,,,,dar nu e chiar asa…….eu am facut alegerea in felul meu atunci, candva, sa fie bine tuturor fam. dar eu unde eram………sufletul meu, fiinta mea….

  Cu drag Daniela avem o varsta si nu meritam ce ni se intampla

 11. manola spune:

  Multumesc,multumesc,multumesc infinit pentru tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.