2 – 8 mai 2011

Luni, 2 mai
Trigonul Lunii cu Capul Dragonului ne-o aduce pe aceasta în ipostaza de planetă mediatoare Nodurilor. Azi găsim soluţii, avem răspunsuri, ne vin rezolvări şi ceea ce vine spre noi ni se pare uşor de înţeles şi cu putinţă de rezolvat. Multe din cele ce ne provoacă azi nu sunt benefice şi, de vreme ce s-au declanşat, nu trebuie să ne aşteptăm la soluţionări corecte sau în favoarea noastră. Ele sunt, aşa cum contextul astral al perioadei pe care o traversăm ne spune, înclinate spre suprasolicitare. Bruma de revigorare, încrederea şi puterea de a privi în urmă, nu cu mânie, ca în filmul din ´59 a lui Tony Richardson, ci cu încredere în sine şi disponibilitate pozitivă.
Trecerea Lunii în Taur ne mai diminuează din dorinţa de acţiune şi ne îndeamnă să vedem lucrurile în simplitatea lor. Nu se produce însă o simplificare prin gândire analitică, ci prin spirit practic, prin împliniri ale unor nevoi imediate, prin contact direct cu lucrurile prin senzaţii cunoscute, prin definiţii clare, prin alegeri făcute rapid, în plină stradă sau la scenă deschisă.
Având o zi în care se împlinesc doar aspecte pozitive, două sextile Luna-Neptun şi respectiv Luna-Chiron şi două trigoane Luna-NN şi Luna-Pluton, ziua nu se anunţă încărcată de pericole severe, nici măcar dispusă să avertizeze în legătură cu ceea ce va veni. Este ultima zi a acestui ciclu lunar şi ceea ce va veni spre noi va avea mai mult înfăţişarea de soluţie, de rezolvare, de răspuns, de înţelegere pe care cei mai mulţi dintre noi vor avea inspiraţia de a le încadra corespunzător.
Prin urmare, începem săptămână într-un ton cald şi plăcut, având parte de selecţia celor mai interesante şi pozitive aspecte ale ciclului pe care îl încheiem. Se întâmplă ca ziua să conţină doar împliniri ale unghiurilor pozitive şi tocmai de aceea vom avea puterea de a privi viaţa în simplitatea ei, în aspectul ei cel mai limpede şi mai plăcut.
Este însă demn de reţinut nuanţarea acestui aspect prin care sunt aduse din trecut cele mai bune aspecte ale ciclului început cu Luna nouă din 3 aprilie, în situaţia în care aprilie a generat mişcări de culise, pierderi majore, desprinderi de ceea ce era rău şi găunos, situaţii ce trebuie înţelese ca o eliberare de o greutate, nu ca o deposedare. Aşadar, să ne aşteptăm ca 2 mai să ne aducă şi ceva din aburul fin a agresivităţii lui aprilie. Totuşi este prin excelenţă o zi bună şi oricât de dure ar fi unghiurile, mesajul astral este pozitiv. Acolo unde este dur, având un trigon Luna-Pluton, se va sancţiona orgoliul aberant, acela care nu se opreşte indiferent de situaţie. Sunt însă puţini cei care întrunesc în totalitate aceste valenţe negative, tocmai de aceea azi binele va fi învingător.

Marţi, 3 mai
Într-o formă mai puţin directă, Luna nouă de azi ne aduce ideea de efort, muncă până la epuizare, concentrare sub imperiul unei forţe exterioare sau dilatare ca urmare a neputinţei de a menţine o dinamică sau o rezistenţă. Cu Ascendentul momentului în Rac, într-un an în care acest semn aduce curiozităţi, interiorizare, retragere ca moment incipient al detentei, nu ca dovadă de înfrângere, face din această Lună nouă un preambul al evenimentelor ce se vor consuma în vara acestui an. Unii vor considera că acum îşi pregătesc marile descinderi, că acum îşi scot asul din mânecă şi în vara îl vor arunca în faţa adversarilor pentru ai scoate pe deplin din circuit, alţii vor face apel la modele de eficienţă, la un anumit limbaj, considerând că ceea ce este al lor, ceea ce le aparţine este ieşit din uz, se apropie de data limită a perioadei de graţie, nu mai are susţinere, se deteriorează sau nu mai este de actualitate.
Mutarea opoziţiilor pe care Saturn din Balanţă le ridică planetelor din Berbec pe axa IV-X, scoate familia din conul de umbră şi îi conferă acesteia valori speciale. Nu se schimbă însă nimic în statutul ei, doar că se va vorbi mai mult despre unitatea construită la acest nivel, se va face apel la concepte ce ţin de dimensiunea domestică a vieţii, invocându-se lipsuri, pierderi sau degradarea crescândă a acesteia în defavoarea societăţii în ansamblu. În realitate cei care ridică astfel de probleme se consumă în propriile tensiuni, scoţând la suprafaţă lipsa de susţinere, o problemă personală (generalizând după un caz particular) în încercarea de a rezolva la nivel social ceea ce nu pot rezolva în propria intimitate.
De aici se nasc alte dorinţe care îi pot duce pe cei responsabilizaţi în social cu soluţionarea acestor probleme, spre noi relaţii sau spre o autonomie constructivă, benefică pentru dobândirea echilibrului, liniştii sau înţelegerii.
Dorinţa de a menţine un sentiment, de a da viaţă unui concept, de a lăsa o urmă, de a fi un element important în grup sau în societate îndemnul care ne vine dinspre zodia Rac ne responsabilizează foarte mult. Începând din această zi mulţi îşi vor atribui sarcini profesionale majore, se vor consuma în ore suplimentare, tensiuni legate de schimbarea în bine al unui demers sau de a aduce la activităţi un concept care pare pierdut. Aceştia, mai în glumă mai în serios, îşi vor începe demersul anunţând că lucrează la „cooperativa munca în zadar”.
Tentaţia acestui moment este foarte mare, însă, dintr-o anume timiditate, se vrea ascunderea adevăratului motiv şi a ambiţiilor dezvoltate acum. Există riscul ca unii dintre noi să-şi atribuie o imagine negativă, să-şi adjudece titlul de exemplu negativ pentru a putea duce beneficiile muncii, calitatea efortului în zone unde ea nu este cunoscută prin valorile ei benefice, ci doar prin severitate. Asta aduce schimbări calificative în condiţiile legate de muncă trecându-se peste reacţiile emoţionale, peste elanul afectiv pe care îl conferă victoria.
În următorul ciclu lunar se va vorbi despre victorie, despre cunoaşterea adversarului, despre aplicarea strategiei prin care duşmanul este transformat în prieten pentru a fi înfrânt definitiv. O notă uşor agresivă are ca motivaţie o greutate sufletească, o problemă de natură relaţională care porneşte din familie şi ne impune anumite alegeri, o selecţie dură, compromisuri, umilinţe, toate acceptate cu uşurinţă.
Ideea că tinereţile au fost pline de păcate, acum, când brusc cu toţii ne credem maturi, înţelepţi sau oameni aşezaţi şi pe la casele lor, are într-un cadru intim o severitate nepericuloasă şi se va sprijini pe un îndemn afectiv: cât de mult iubesc, pe cine iubesc, de ce iubesc, de ce am nevoie de dragoste, cât de mult trebuie să iubesc. Pe zona socială aceste atitudinii se dovedesc a fi punţi vulnerabile, dovezi de slăbiciune şi pârghii prin care îndoiala existenţială, ce vine din intimitate, să găsească în jur, printr-o rezonanţă gen victimă vesus torţionar, elemente negative ce vor jignit, umili sau dezamăgi iremediabil.
Nu omul în special impune pe spaţiul social aceste situaţii, ci conjuncturile în sine, solicitările unei societăţi obsedate de consum şi dominare, de ambiţiile prea mari sau de absenţa simţului realităţii atunci când se stabilesc directivele, când se fac planuri sau când se aleg idealuri.
Cu alte cuvinte, în acest ciclu lunar vom cere de la societate ceea ce societatea nu ne va putea da, dar vom primi soluţii asupra cărora va trebui să ne aplecăm pentru că, în deşertul arid în care trăim, se dovedeşte a fi singura sursă de apă. Relaţiile de familie complicate aflate într-o comparaţie continuă cu tendinţa de a obloji, a alina sau vindeca, starea de sănătate şubredă întreţinută de o alimentaţie pe care corpul nu o poate susţine aflată în comparaţie cu nevoia de soluţie, de stabilitate, ne vor impune un mare dinamism prin care vom da un caracter util elementelor novatoare ce vin acum spre noi. Vom da vina pe viteza cu care oscilăm între dificultăţile ce vin dintr-o viaţă intimă lipsită de stabilitate şi o nesincronizare socială, când, în realitate, nu ne este dat în această lună să soluţionăm, ci doar suntem chinuiţi de himere, doar suntem puşi la încercare spre a dovedi ce putem face, cât de departe putem merge cu reparatul erorilor.
Prin urmare, ziua de 3 mai, în acest context, este încărcată de dorinţe, una care ne va cuceri prin declaraţii spectaculoase, care ne va pune să alegem între „a da” şi „a primi” căutându-se în permanenţă sursa echilibrului şi dezechilibrului. Lipsa timpului va fi azi evidentă, însă nuanţată, nu de intensitatea evenimentelor, de multitudinea lor, ci de schimbarea vitezei de lucru. Azi vom avea impresia că doar schimbând viteza de lucru, că apropiindu-ne de soluţie, doar aşa putem vedea ceea ce este util, practic, benefic sau constructiv în relaţiile pe care le dezvoltăm.
Luna nouă de azi ne aduce însă o invitaţie imposibil de refuzat către o zonă a muncii care a dovedit de la începutul anului încoace că nu se poate menţine şi că ascunde mai curând probleme decât soluţii. Acordarea libertăţii de alegere, schimbarea regimului de muncă, înnobilarea muncii prin valorificarea cunoştinţelor, a educaţiei, dar nu prin impunerea unui sclavagism modern, sunt direcţii pe care le abordează această Lună nouă, de altfel imposibil de soluţionat până la următoarea Lună nouă, dat fiind timpul foarte scurt. Nu putem însă să ne oprim elanul, să ne diminuăm speranţa şi nici să ne impunem un alt ritm, cât timp Jupiter, aflat în focul creator, prins într-un elan apropiat de cel al pionieratului sau de al proletariatului manipulat spre schimbarea unui regim, tulbură orice intenţie de a stabiliza o idee şi distruge rădăcina care se prinde acum. Din iunie, când Jupiter va trece în Taur, unde va sta suficient de mult, ceea ce se stabileşte acum în gând, la tribună, la masa tratativelor sau în obscuritate va intra într-o etapă de aplicare, pe mai multe nivele din care două vor fi parcurse anul acesta, primul până în august şi al doilea spre finalul anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenţia mai mult spre studiu individual, spre a ne extinde aria de acţiune într-un domeniu sufletesc, într-o zonă a spiritului, a gândului şi mai puţin într-una a acţiunilor sau descinderilor pe spaţiul public. Avem acum libertatea să alegem o acţiune imediată sau o reaşezare a strategiilor, o regândire a poziţiei sau intervenţiilor. Pentru că ne preocupăm de astrologie ştim că orice am face în această lună, tocmai pentru că ne stabilim ţinte foarte înalte nu vom reuşi să finalizăm nimic. De aceea este important să ne dovedim înţelepţi construindu-ne „Vara sanie şi iarna căruţă”.

Miercuri, 4 mai
O mare parte a acestei zile ne-o vom petrece urmărind comportamentul celor din jur, meditând îndelung asupra modului cum trebuie să ne comportăm şi cum trebuie să procedăm pentru a acumula din ce în ce mai multe valori pentru a ne pregăti pentru vremurile care vor veni. În acest ritm multe din cele pe care le vom gândi azi ţin de elementele pozitive ale vieţii, care vin să preţuiască munca şi rezultatul ei, să adulmece într-o viziune unitară efortul care adună şi onorurile pe care le conferă rezultatele.
Până spre seară, multe din cele ce vom face azi vor semăna cu cele de ieri. Azi însă ne vom pune în mişcare primele intenţii de acţiune şi vom aşterne pe hârtie primele proiecte sau ne vom consulta cu cei din jur pentru a pune în practică una din ideile zilei de ieri.
În afară intensităţii pe care fiecare o va plasa asupra acestui demers cea mai mare parte din zi ne-o vom petrece la o intensitate redusă, mai lent, mai ponderat. Această abordare este binefăcătoare pentru starea generală de sănătate, pentru cei care se află acum în perioade de refacere după o intervenţie chirurgicală sau după o manifestare agresivă a unei afecţiuni.
Spre seară, trecerea Lunii în Gemeni ne aduce nerăbdarea la cote necunoscute în timpul zilei. Revenirea chefului de discuţii, revigorarea întregului organism, schimbarea modului de folosire a energiei va părea ca o confirmare a faptului că ritmul lent de viaţă abordat anterior şi-a atins scopul. Pentru că imediat ce a intrat în Gemeni Luna dă de Neptun, cu care ridică un careu, este important să ne controlăm aceste impulsuri şi să nu cădem în patima judecăţilor pripite, un „talent” care ne vine dinspre acest semn (Gemeni). Dacă toată ziua am putut trece cu vederea micile imperfecţiuni ale vieţii, greşelile celorlalţi şi cele personale, acum vom răbufni într-un acces de luciditate care ne va face să trăim într-o clipă ceea ce am trăit, la un alt ritm, în ultimele zile.
Prin urmare, 4 mai este o zi de desprindere şi separare de ceea ce ne este util şi valoros. Nu ne va obliga nimeni să facem asta, ci siguri, dintr-o eroare de judecată, gândire, dintr-o înţelegere greşită a ceea ce am văzut, dar nu am înţeles, din cauza informaţiilor parţiale ce ajung spre noi risipim liniştea preţioasă pe o agitaţie, pe o ieşire temperamentală, pe o îndoială, pe o mobilitate care, chiar dacă nu e negativă, consumă.
Prietenia aduce o binefacere pe care omul nervos, irascibil, iniţiator de dispute cu substrat temperamental nu este în stare să o înţeleagă. Valoarea bucuriei pe care un asemenea sentiment îl deţine se va insera mai puternic în mintea şi în sufletul celui care va putea să se rupă de sine pentru a preţui acest sentiment.
4 mai este o zi a prieteniei, pentru cine ştie să-i observe latura sa profundă şi elevată. Altfel, vom vedea care ar putea fi consecinţele directe ce decurg din absenţa acestui sentiment sau doar din simularea lui.

Joi, 5 mai
Cât timp Saturn va sta în Balanţă, Luna, octava sa inferioară, cu care construieşte un cuplu subtil menit să lanseze vibraţii ce ne trezesc simţul realităţii şi ni-l rafinează, va trece prin conflict de interese. Va reuşi să ridice un trigon cu aceasta, adică va reuşi să se afle într-o relaţie echilibrată şi, ca o consecinţă a acestui unghi, aici, în existenţa comună, vom putea să rezonam pozitiv unii cu ceilalţi, ne vom tolera mult mai uşor, vom vorbi despre bucurii şi necazuri, vom dovedi spirit practic în a ne adapta la cerinţele societăţii şi prin asta vom considera că am găsit soluţia. În realitate, cât timp Seniorul Karmei va fi în Balanţă (până pe 5 octombrie 2012), trigonul Lună-Saturn nu va putea fi pozitiv şi constructiv decât când Luna este în Vărsător, pentru a da un sens constructiv gândirii şi faptelor, adică de a-i oferi acesteia privilegiul de a se constitui ca planeta mediatoare relaţiei pe care Saturn o are cu semnul opus – Berbecul şi din când în când cu planetele care trec pe acolo. Acum, în această perioadă, este mult mai evidentă nota agresivă a acestei opoziţii şi, prin asta, problemele par mai dificile, iar soluţiile mult mai greu de pus în practică. A ne izola în soluţii mentale, în discuţii sterile care ne pot cel mult oferi privilegiul de a comunica, fără nicio altă garanţie, înseamnă a considera dragostea, înţelegerea, prietenia un produs căruia i s-a pus un preţ şi apoi este vândut pe tarabă celui care se adresează mai frumos şi mai elegant vânzătoarei. Simţul practic, pe care îl primim acum dintr-o axă Berbec-Balanta (axa relaţiilor) rănită de atât de multe greutăţi, dacă nu este centrat pe întărirea sentimentului de prietenie, de a oferi înainte de a aştepta, de a creşte o floare prin grija şi dragoste şi apoi de a povesti despre grădinile lumii şi despre cum sunt ele îngrijite, de a alunga îndoiala din ochii unui apropiat doar prin ton, mesaj sau căldură sufletească, fără să fie nevoie de jurăminte sau dovezi absolute de sinceritate, ridiculizează dragostea şi toate tipurile de relaţii pe care le-am dezvoltat până acum pe care le-am hrănit şi le-am menţinut, uneori cu mare efort intră în declin.
Mulţi se vor dovedi eficienţi azi, mondeni, abili, versatili, dar mai ales mobili în a trece de la un ideal la altul, de a schimba păreri cu cât mai multe persoane şi în a se ridica la un nivel pe care nu l-a sperat, prin schimb, troc, şantaj, manipulare sau supleţe, viteza de reacţie sau capacitate de adaptare.
Azi Junon a revenit la mersul direct şi încet ne revine şi nouă la lumină nevoia de a realiza cu cei din jur un astfel de schimb, de a încerca şi alte relaţii, de a ne defula în întâlniri cu caracter distractiv, în a ne destinde după o perioadă tensionată.
5 mai este o zi de segregare, de delimitare, de modificare a vibraţiei, de iniţiere a unei noi perioade care va dura până spre finalul lunii iulie, când Junon va trece în Balanţă. Această zi aduce însă o delimitare în tranzitele lui Neptun, dar şi în cel al lui Jupiter, încercând să segmenteze un demers, o problemă pentru a le controla mai bine.
Această situaţie se deduce din faptul că revenirea la mers direct a lui Junon aduce o normalizare a relaţiilor sau cel puţin pentru acest motiv se va interveni (chiar dacă nu se va reuşi pe măsura intenţiei) pentru un mai bun control asupra demersurilor sociale sau pentru a stabiliza acele relaţii intime care până acum au cam scăpat de sub control. Asta se întâmplă pentru că atât Seniorul Karmei (Saturn), cât şi Pluton intervin de pe două axe care vizează relaţiile, primul de natură socială, al doilea pe cele de natură intimă. Aşadar, este de aşteptat ca asteroidul, care în astrologie patronează relaţiile, asocierile, indiferent că ele sunt consimţite de un act sau nu, atunci când îşi schimbă considerabil vibraţia să se impună modificări importante asupra acestor sectoare ale vieţii. La fel se va întâmpla spre finalul lunii iulie 2011 când Junon îşi va schimba zodia, trecând în Balanţă.
Mulţi astrologi, incitaţi de trigonul pe care Marte şi Capul Dragonului îl ridică vor considera această zi una de destin, în care sunt lansate idei existenţiale majore, când sunt aduse în faţa unei judecăţi pozitive fiinţe care au fost ignorate până acum sau când sunt împlinite demersurile primelor luni ale anului. Judecând după contextul special în care se produce această dublă valenţă astrală (Junon în mers direct şi trigonul Marte-NN) elementele de destin vor apărea ca salariul echipei de intervenţie de la Fukushima – le va folosi doar urmaşilor. Nu doresc să sugerez că predomina aici un mesaj negativ, ci doresc să sugerez că pozitivitatea acestor unghiuri în contextul negativ al vremurilor pe care le trăim înseamnă o tendinţă de revenire la normalitate prin sacrificiu, prin efort peste limita normală, prin desprindere de boală, obiceiuri vechi, structuri negative, prin dispreţul arătat faţă de un stil de viaţă, faţă de o idee, un curent filosofic, faţă de o naţiune sau faţă de o perioadă istorică a cărei influenţă acum o vedem disproporţionat, ca un obstacol.
Ideea că de la viaţă oamenii trebuie să înveţe de toate pentru a fi înţelepţi este pentru mulţi o filosofie frumoasă. Ei, în cel mai fericit caz, citesc de toate, urmăresc tot ceea ce se spune în lumea, la radio, la emisiunile de ştiri, prin documentare ş.a.m.d., dar nu se mişcă din fotoliu şi deci nu se pot lăuda cu experienţe personale. Axa Berbec-Balanţă zguduie acest mod fals de a experimenta, acest mod eronat de a practica, de a cultiva o gândire sau o ideologie. Să nu uităm că din punctul de vedere al lui Saturn, Junon se umflă în pene şi-şi cere drepturile din casa a XII-a, cea a misterelor de nepătruns, a credinţei, a spitalelor, a minţilor rătăcite sau a vindecătorului care săvârşeşte o lucrare spirituală. Graniţa dintre acestea pare să fie acum extrem de subţire şi aproape că, de dragul binelui absolut, de dragul unei normalităţi despre care noi, cei tineri, sau cei care au fost informaţi, dar pasivi, am aflat din diverse canale de informaţii, suntem în stare să ne lăsăm antrenaţi în rătăciri revoluţionare, să strigăm la Lună, să ne lipim urechile de pereţi sau să tragem cu ochiul spionând intimităţile altora.
Din păcate, acum nu este loc de o asemenea intervenţie, nu avem puterea să gândim normal dacă ar fi să acţionăm aşa şi deci nu dispunem de forţele necesare pentru a soluţiona cu bine demersul în care ne implicăm.
Sacrificiul va fi o cicatrice care vă însemna vindecarea unei răni, dar nu va putea să aducă şi uitarea sau împăcarea cu acele vremuri pe care acum suntem tentaţi să le dispreţuim şi prin tensiune psihică vom putea relativ repede să ne construim alte probleme. Este de altfel lesne de înţeles că procedând aşa nu dispreţuim epocile, ci oamenii care le formează, nu ne arătăm reticenţi faţă de ideile politice ale unui individ decât dacă modul personal prin care acesta şi le promovează, nu ar enerva sau incomoda.
Prin urmare, azi ne încearcă un sentiment de neîmplinire şi pentru că simţim ca vântul ne poate duce corabia mai repede la destinaţie ne vom permite luxul de a striga spre cei care au rămas pe ţărm lucruri adevărate, tendenţioase, care dor sau jignesc pe care nu le-am fi rostit dacă am fi fost în faţa lor. Unora poate asta li se va părea laşitate, însă nu este. Momentul când survine inspiraţia de a comunica acestea este unul tardiv, nu ascuns cu grijă. El vine dintr-o relaţie deficitară a intervenţiei lui Saturn în întreaga ecuaţie, agresat de Lilith ce îl împunge cu suliţa în coastă şi le sugerează oamenilor că niciun adversar dintre cei care le ies acum în cale nu este demn de o asemenea confruntare. Unii vor striga spunând adevărul mai departe, însă alţii îşi vor căuta un inamic potrivit cu care vor descinde într-o confruntare. Judecând după faptul că unul este mesajul transmis şi altul este motivul revoltei, al descinderilor mă simt obligat să atrag un semnal de alarmă asupra acestui îndemn fals spre eroism.
În absenţa unui echilibru, ziua de azi în loc să repare va distruge răul împreună cu gazda sa şi nu va reuşi să vindece nimic, ci doar să înlăture un obstacol. Da, este de lăudat ca, pe câmpul de bătălie, să avem un duşman mai puţin, dar ce pierdere însemnată poate fi dacă împreună cu el moare un lider. Gloata se poate răspândi haotic fără să înţeleagă că un gest frumos, nobil, dar necugetat, a distrus destinele combatanţilor, nu le-a înnobilat.

Vineri, 6 mai
Ultima zi de Gemeni ne anunţă că suntem la jumătatea ciclului draconitic, la mijlocul distanţei dintre stabilirea idealurilor măreţe şi împlinirea lor. Trecând prin acest sector Luna va avea de parcurs trei sextile cu Venus, Mercur, Jupiter şi respectiv Marte şi un careu cu Junon care abia ce şi-a revenit din ameţeala pe care i-a dat-o mersul înapoi. Combinaţia Gemeni-Berbec este azi carbogazoasă. Ea nu aduce aliaje noi, compuşi noi, idealuri noi, nici măcar rezultate noi deşi noutatea este elementul urmărit cu insistenţă de această combinaţie. Ceea ce este la exterior, ceea ce poate fi prins în capcană, ceea ce apare în vizorul unei lunete, ceea ce poate fi adjudecat, folosit ca blazon al familiei sau vândut pe tarabă devine azi prioritar.
Deşi, fiind la jumătatea ciclului draconitic, ar fi trebuit ca formă şi înţelesul a ceea ce ne-am stabilit acum două săptămâni în urmă să prindă contur şi din acest moment să intrăm într-un interval de două săptămâni de sedimentare, nu se va întâmpla asta pentru că ne va atrage prea mult ceea ce străluceşte, ceea ce strigă mai tare, ceea ce şochează, ceea ce ţinteşte pe impresie nu pe continuitate.
Azi nu va conta cum se va vorbi, important este că fiecare, în calitate de personaj al unei piese de teatru devine erou principal, în sensul bun sau rău, fără să aibă vrei relevanţă calitatea actului.
Prin urmare, 6 mai este o zi încărcată de evenimente, de multe dintre ele nici nu ne vom mai aminti vreodată, însă totul este în mare viteză, intens şi pentru cei care nu-şi controlează bine discursul, gesturile sau nu au măsură în ambiţiile lor poate deveni chiar o zi complicată care le va spune “Ia uite, până la urmă nu a fost cum am crezut!”. Greşeala nu constă însă în scopul propus, ci în modul cum dorim să-l împlinim acum, în preocupare, în maniera falsă prin care căutăm recunoaşterea socială, prin care cerşim atenţie, prin care ne revendicăm agresiv, prin forţă, ceea ce nu trebuie să ne aparţină deocamdată.
Sentimentul de prietenie pe care întreaga săptămâna îl va mobiliza va avea azi de suferit de pe urma lipsei de viziune, din cauza nevoii de câştig imediat, din cauza unei nerăbdări pe care am mai întâlnit-o de la începutul anului încoace, dar pe care nu am avut ocazia să o folosim atât de liber. Acum este însă cel mai periculos de greşit faţă de un prieten sau faţă de un cunoscut. Acum, prin măsură impusă de propriul bine, nu de condiţionări exterioare, înţelegem cât de corect suntem orientaţi şi cât de sever ne motivăm alegerile benefice.
Mulţi se vor păcăli azi că dacă o duc bine, dacă au succes, dacă sunt învingători înseamnă că au făcut un pas înainte. Când trebui să zbori, pentru că aşa o cere acum universul, zece kilograme de aur, care în alte circumstanţe ar fi însemnat o avere, acum devin un paşaport către pierzanie.

Sâmbătă, 7 mai
Trecerea Lunii în Rac vine asupra noastră cu o formă stranie de linişte şi ajutor, cu o siguranţă pe care, cei care doresc să meargă la sursa lucrurilor, şi-o motivează prin faptul că au ales, au selectat, au triat, nu au luat în seamă tot ceea ce a strălucit. Cei care în ultimele zile, din cauza Lunii în Gemeni, au alergat după baloane de săpun sau au zburat după munţi de aur, azi trec în plan secund, devin obosiţi, trişti, apăsaţi de complicaţii sau probleme emoţionale care îi iau pe nepregătite.
Azi sunt stăpâni cei care joi şi vineri nu au fost în stare să se adapteze vitezei şi superficialităţii. Ei îşi găsesc acum preocupări sublime, se simt revigoraţi, îşi adâncesc gândurile în subiecte interesante legate de literatură, muzică, artă, sunt atraşi de tot ceea ce este cultură, istorie, de propriul trecut, de albumele de fotografii în care, chiar dacă le-au vizualizat de multe ori, descoperă acum detalii pe care altădată nu le-au văzut şi asta îi umple de încântare şi nostalgie. Prin asta li se certifică din partea destinului că soarele frumos de la amiază e prea generos cu fiinţa umană păcătoasă şi-o pârjoleşte şi că bucuria şi nostalgia vin fie dimineaţa, cu efortul de trezire, pentru a ne hrăni în lumina răsăritului cu speranţele unei noi zile, fie la apus pentru cine-şi poate întrerupe lucrul să contemple forţa naturii într-o bogăţie de culori aproape de perfecţiune. Între speranţă şi devenire, între răsărit şi apus, 7 mai devine o luptă cu propriile impulsuri, cu propriile dorinţe, cu focul arzător al idealurilor care nu se realizează sau cu noile responsabilităţi ce ne revin din îndeplinirea altora. Între un răsărit şi un apus oamenii se risipesc dorindu-şi la nesfârşit, consumaţi fiind deopotrivă de aspiraţiile lor şi neputinţa de a se opri o clipă pentru a medita asupra luminii dintre cel doua ipostaze ale zilei, asupra Eu-lui ca stâlp al naturii plasat între naştere şi moarte. Amestecându-şi dorinţele şi eşecurile ating durerea şi, prin durere, nerăbdarea, agresivitatea ies la suprafaţă din natura primară pe care cu toţii o moştenim. Fără o secundă de meditaţie, fără o clipă de interiorizare, fără un strop de iubire lumina soarelui trezeşte viaţa dezordonată a unei fiinţe umane atunci când arde mai tare şi este căutată, în plină noapte, după ce trece într-o altă dimensiune şi ne lăsa pradă misterului creat de absenţa ei.
Prin urmare, multitudinea de aspecte pe care Luna le împlineşte azi ne lansează o invitaţie de a descoperi natura, viaţa pe care o avem în jur, ceea ce se naşte periodic, ceea ce este durabil în timp, dar şi ceea ce are trăinicie prin amprenta memorie noastre. Multora această abordare le va provoca respingere, o stare de nervi, de iritare, de neputinţă pentru că fiecare are în mână un pix şi nu ştie să scrie în limba în care i se cere. Chiar dacă totul merge spre opoziţia Luna-Pluton, renumită pentru duritatea sa scurtă, pentru uşurinţa cu care îi aduce pe oameni în postura de forţe opozante, cu care construieşte conflicte şi prin ele degenerează relaţiile, ceea ce supravieţuieşte nesiguranţei în preajma prânzului, predispusa de careul Luna-Uranus, va găsi spre seară înţelegere şi echilibru şi va putea depăşi impasul ce va apărea atunci.
Astfel după reperul din preajma prânzului oamenii îşi vor alege, în funcţie de determinarea lor ce fel să simtă, cum să se comporte şi ce modificări să aplice mediului.
Apunând şi răsărind zilnic, asemenea soarelui, oamenii îşi ajustează ciclul interior după palmele bătătorite ale naturii ce îi susţine şi pot descoperi că fac parte dintr-o familie mult mai mare decât Georgescu, Popescu sau România, Germania, Japonia, chiar mai mare decât cea pe care ne-o impune rasa sau nivelul de organizare specific acestei planete. Toate acestea vin spre noi în 7 mai cu îndemnul de a respecta viaţa, natura, de a iubi ritmul pe care l-am găsit aici, de a repara micile imperfecţiuni pe care natura şi le face singură pentru a ne arăta în felul ei că suntem invitaţi la reconstrucţia perfecţiunii sale.
Cei care înţeleg acest mesaj vor atinge azi pământul, tulpinile copacilor, plantele care le ies în cale, micile vietăţi care se ascund la vederea omului, lumina solară care ne îmbracă în strălucire pentru a le spune: “Mulţumesc!”.

Duminică, 8 mai
Având azi parte de trei careuri pe care Luna le va împlini cu Saturn, Venus şi Mercur, dar neputând să se împlinească totul într-un careu în T pentru a direcţiona totul spre un singur canal, pentru a construi o direcţie, înclinaţia spre poezie va deveni, dacă va reuşi să se menţină, una sinistră, pătimaşă sau chiar artificială.
Ultima zi a săptămânii este diferită de ceea ce a fost ieri pentru că ne pune la cheltuială. Azi consumăm din ceea ce am acumulat, din ceea ce am produs anterior, din valorile pe care le-am păstrat în siguranţă în zilele anterioare, din tot ceea ce a supravieţuit consumului de până joi, 6 mai.
Pentru că în mijlocul zilei, când Luna devine planeta focar al triunghiului minor Soare-Luna-Junon, ea se situează şi în mijlocului perioadei în care trece de la cuadratura cu Saturn la cuadraturile cu Venus şi Mercur, fără a reuşi să împlinească un careu în T, pentru că Saturn nu se mai află în toleranţa admisă pentru acest unghi. Ceea ce se vede însă la suprafaţă apare deci prin triunghiul minor şi din această cauză vom înţelege că maniera dificilă de a ne exprima, de a face schimb de valori, obiecte sau de a interacţiona este una pozitivă, că vremurile asta cer şi că până la urma nimic nu este simplu şi plăcut în această lume dacă nu conţine şi puţin amar.
Acest context va fi însă mult mai vizibil la nivelul vieţii personale. Societatea azi va fi uşor de încadrat şi va fi ignorată pentru a se oferi mai multă importanţă vieţii private. Deşi totul este intens şi complicat, ceea ce aduce această zi este un exemplu, o dovadă că încă nu ne putem permite luxul de a risipi relaţii, bani, sentimente pentru faimă sau stătut social.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în situaţia de a lua contact cu acele sentimente care ne fac să fim casanţi, nervoşi, trişti, abătuţi, dar asta pentru că realizăm gravitatea situaţiilor care vin spre noi. Dintre toate câte ne cuprind azi, cele ce ţin de sfera socială sunt ignorate sau făcute doar dacă există o determinare ce nu ţine de voinţa proprie (propuneri de afaceri, sarcini de serviciu, finalizarea unor demersuri).
Este important însă să acordăm atenţie acestor situaţii, dar să nu ignorăm avertismentele pe care le primim din cămin. Indiferent că acestea vin sub forma unor afecţiuni, a conflictelor, a pierderii unei sume de bani, prin dispariţia unui obiect, agravarea stării de sănătate sau amplificarea unei stări sufleteşti proaste pe teamă de despărţire, insatisfacţie în cuplu, nemulţumire cauzată de scăderea nivelului de trai, fără o înţelegere adecvată acestea pot deveni adevăratele complicaţii ale lui 2011 ce vor fi vizibile din a doua parte a lunii iulie, când Junon va trece pe ultimul sector din Fecioară şi începutul Balanţei.

2 thoughts on “2 – 8 mai 2011

 1. Ina spune:

  Multumim!

 2. Angelica spune:

  HRISTOS A INVIAT!!! Domnul sa va binecuvanteze, sa va dea viata lunga si multa sanatate, dvs. si celor dragi! 🙂
  Multumesc din inima Dle Coser ptr ca ne impartasiti din bogatia mintii dvs. si noua, celor mai putin initiati in tainele astrologiei. Multumesc si ptr filmele postate.

  Cu aceasta ocazie, vreau sa va multumesc si ptr toate celelalte materialele publicate, pe care am avut norocul sa le gasesc si sa le citesc, pentru comentariile si lectiiile de pe forum. Pentru mine, este o incantare sa citesc un articol scris de dvs. Si aveti si pe forum cativa ‘studenti’ foarte bine pregatiti, dar mai ales, am observat, dornici de a cunoaste cat mai multe despre tainele astrologiei. Au un bun exemplu in dvs. si un mentor de exceptie!
  Va urez un an cat mai frumos si mai usor in munca dvs.
  Cu mare stima,
  Angelica Panzaru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.