19 – 25 septembrie 2016

19 – 25 septembrie 2016 este săptămâna combinațiilor care duc la reușită și a produselor care ne amintesc de vremurile bune pentru a ne putea construi altele. Din capul locului, ceea ce se întâmplă în această săptămână face o notă discordantă cu celelalte două care ne-au dus în situații limită, care ne-au speriat sau care au conținut schimbări asupra cărora nu se va mai reveni niciodată. Momentul acesta ne arată ceea ce ne-a rămas după luptele anterioare, după încercările pe care le-am depășit. Desigur, săptămâna aceasta este victorioasă pentru omul înțelept, pentru că ceilalți vor urmări să își ascundă partea de vină, căutând să impresioneze, deci să folosească vibrația pozitivă de acum cerșind milă, impresionând prin suferința pe care și-o prezintă disproporționat, vorbind despre proiecte de viitor pe care nu și le pot duce mai departe pentru că în ultimele două săptămâni au fost victime. Oamenii aceștia care nu au timp de bucurie într-o săptămână a bucuriei sunt cei care au făcut cele mai mari probleme în ultima perioadă.
La capitolul evenimente astrale această săptămână aduce împlinirea unui sextil între Pluton și Junon, singurul din acest an, revenirea lui Mercur la mersul direct în mijlocul săptămânii (retrograd din 30 august), trecerea Soarelui pe zodia Balanță în după-amiaza zilei de 22 septembrie și a planetei Venus pe zodia Scorpion în după-amiaza zilei de 23 septembrie. Toată această reprezentație primește susținerea unghiurilor care se construiesc între planetele individuale, dar și între acestea și Lună. Săptămâna în curs ne vorbește despre stabilitate emoțională, despre tăria de a fi un om vertical, puternic și pozitiv. De puține ori ne-am întâlnit cu o săptămână care să fie atât de concentrată pe această direcție, de puține ori am avut parte de un interval care să aducă elementele pozitive într-un mod atât de ingenios încât rezultanta să fie vizibilă și durabilă. Desigur, ni se cere să îndeplinim o condiție, adică să nu ni se pară că intervalul acesta de șapte zile este prea mic dacă am avut greutăți care s-au întins pe luni de zile. Este important să ne bucurăm că există, iar dacă ni se pare un element lipsit de importanță, atunci să urmărim în jur persoanele care nu se pot bucura și exemplul lor să fie o lecție practică referitoare la ce s-ar întâmpla dacă am scăpa de sub control lăcomia ori nemulțumirea. Vibrațiile acestei săptămâni nu ne îndeamnă să ne impunem, să ne comportăm într-un anumit mod, ci să oprim fluctuațiile pe care le-am trăit cu mare implicare în ultimele săptămâni pentru a vedea că există și bine, există și frumos, există și liniște.
Apoi, mai există o componentă demnă de indicat în această prezentare generală. O parte a vibrațiilor acestei săptămâni ne pregătesc pentru careul perfect pe care Saturn îl realizează la Axa Dragonului și care se va împlini în săptămâna următoare. Secvența aceasta ne vorbește despre o etapă finală, despre o clarificare într-un mod dur sau despre o despărțire cu impact major asupra vieții. În funcție de modul în care alegem să ne trăim această săptămână, în funcție de disponibilitatea pe care o avem pentru a preschimba impulsurile negative în liniște, bucurie sau plăcere, vom parcurge momentul acela. Pe ideea „Paza bună trece primejdia rea” un om înțelept va considera că toată această bucurie, chiar dacă pe alocuri nu este decât un contrast simplu la ceea ce va veni săptămâna următoare, merită să fie privită ca un dar al cerului care îl protejează de un rău despre care acum nu știe nimic.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că din orice situație complicată ieșim prin apel la simplitate. Când nu mai facem față situațiilor, când ni se pare totul obositor, prea intens sau greu de înțeles să ne întoarcem spre simplitatea gândului, a faptei, a sentimentului.

Inventivitate. Preocupări față de liniștea căminului. Se caută confirmarea unor fapte bune. Așteptăm un răspuns. Aventura este abordată într-un mod prudent. Încredere în sine. Armonie în cuplu. Se coboară o mască. Diferențele de opinie sunt abordate cu înțelepciune. Se face un pas către evoluție. Stabilitate emoțională. Schimburi eficiente. Progres. Impulsuri pozitive. Prudență.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Taur și, în a doua parte a zilei, își va pregăti sextilul cu Neptun pe care îl va împlini la miezul nopții, dar în spațiul zilei următoare. Cu toate că acum nu se va împlini niciun aspect la grad perfect la care să participe Luna, ziua conține un sextil între Venus și Marte ce ne va vorbi despre aventură. Astăzi îndrăznim mai mult, nu neapărat prin acțiuni, cât prin emoții. 19 septembrie este o zi a curajului de a simți, a îndrăznelii de a opune rezistență fără cuvinte, fără prea multe gesturi, adică prin a nu face ceva în mod direct, demonstrativ, foarte vizibil. Sigur, pentru că impulsul este construit de așa natură, nu trebuie să ne așteptăm ca 19 septembrie să fie o zi banală sau una care să ne încurajeze la pasivitate. Există o comunicare care trece dincolo de cuvinte, dincolo de gesturile foarte evidente, cea pe care persoanele implicate într-un proces de evoluție spirituală o cunosc foarte bine. Puterea gândului se amplifică acum prin emoțiile frumoase, prin intenția de a nu strica armonia, prin a evita activarea într-un registru al pesimismului, al tristeții.
O parte din ziua de 19 septembrie Luna va fi planetă izolată, iar asta înseamnă că suntem încurajați să medităm la erorile săptămânilor anterioare, la cât de multe s-au întâmplat, la ce ar trebui făcut de acum încolo pentru a aduce mai multă liniște în cămin, pentru a evolua, pentru a nu ne considera inferiori sau a nu-i mai învinui pe ceilalți de ceea ce nu au apucat să facă încă. În această liniște devenim mai conștienți de faptul că răspunsurile pozitive au existat dintotdeauna, dar nu am fost în stare să le vedem pentru că zgomotul gândurilor a fost mult prea puternic și am crezut că binele ne-a părăsit. Prin liniște și prin răspunsurile pe care suntem în stare să le vedem acum tocmai pentru că suntem liniștiți putem ajunge la progres, putem spera într-o evoluție reală. Ceea ce s-a întâmplat în săptămânile anterioare ne-a lăsat clar senzația unei evoluții în forță, obligați, constrânși să reacționăm așa fie pentru că nu am mai suportat o anumită condiție sau un anumit tip de relație, fie pentru că, prin natura lucrurilor, situațiile nu mai puteau merge mai departe în felul acesta. Acum lucrurile sunt făcute cu plăcere și de bunăvoie.
Prin urmare, debutul săptămânii este unul cât se poate de frumos și de bun. Nu doar trecerea Lunii prin zodia Taur este un semn de echilibru și de încredere, ci și împlinirea sextilului dintre Venus și Marte. Venus trece acum pe final de Balanță, iar Marte pe final de Săgetător și întâmplările momentului vor fi citite prin alte semne, prin urmele pe care le-au lăsat de când au intrat în aceste zodii (Venus începând cu 30 august, iar Marte începând cu 2 august), prin impactul afectiv, prin intensitatea sentimentul de susținere sau de marginalizare. Pentru că zgomotul de fond acum se estompează puțin, avem ocazia să vedem și altele care au fost în preajma noastră în săptămânile anterioare, cele care ne-au încercat foarte mult. Ca o consecință a acestei clarități, divergențele de opinie nu mai sunt atât de obositoare, ci trec drept schimburi de experiență, daruri, cadouri minunate pe care le primim de la alții sau pe care le oferim celor din preajmă. Această relaționare frumoasă ne umple sufletul și ne îndeamnă să avem opinii echilibrate, puncte de vedere care nu agasează, nu rănesc, nu compromit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de această liniște. Liniștea nu înseamnă că activitatea care a produs zgomotul s-a întrerupt, ci arată că se poate acționa și fără dezordine.

Convingerile sunt așezate într-o ordine corectă. Relațiile se bazează mult pe recomandări serioase. Legături pozitive între oameni. Se realizează corect un calcul. Capacitățile intuitive sunt folosite corect. Se vorbește mult despre blândețe și fapte bune. Cunoștințele sunt importante. Apelăm la profesori. Nu se mai fac speculații prin educație sau schimburi sociale. Întâlnire cu oameni remarcabili. Aspectul juridic ne atrage atenția asupra unui noroc ce nu este deloc noroc. Se discută despre valoare. Ingeniozitate. Raporturile sociale au mici obstacole, dar cadrul general este pozitiv. Parteneriate ce se bazează pe energie pozitivă. Colaborări eficiente. Se pun condiții și se respectă solicitarea. Inteligență. Spirit practic. Se pornește pe un drum prin acceptarea unei provocări.

Multe din convingerile la care am lucrat din primăvară și până acum ating în a doua zi a săptămânii un vârf interesant. Acest vârf face trimitere la o barieră pe care am construit-o din aproape în aproape fără să ne dăm seama, pe care am fragmentat-o din dorința de a o înlătura și pe care, de fapt, am înmulțit-o. 20 septembrie este o zi care accentuează nemulțumirile specifice acestui an ce și-au făcut simțită prezența încă din primăvară. Apare, astfel, necesitatea unei promisiuni, adică să ne propunem ca de acum încolo să lucrăm altfel, să evităm aceste obstacole pentru că, după cum vedem, abordarea frontală este sortită eșecului. Unii se vor dovedi foarte ingenioși în demersuri de genul acesta, alții vor deveni mai permisivi la sugestiile celor din preajma, la recomandările sau la activitățile pe care le fac ceilalți în ideea că, alipindu-se la acțiunile lor, vor beneficia de reușita și de succesul acestora.
Sextilul pe care Pluton îl împlinește cu Junon în noaptea de luni spre marți reprezintă doar o mică parte din configurația numită zmeu, care are în centrul său opozițiile Lunii cu Luna neagră și cu Junon. Problemele acestea nu sunt simple opinii, ci dovada vie că acțiunile rele săvârșite din primăvară și până acum în crescendo nu au fost altceva decât o cruciadă împotriva reușitelor celorlalți. Deși aceste configurații pe care le vedem pe cerul zilei de 20 septembrie ne lasă impresia de mare mobilitate, de împrăștiere, de zăpăceală, motivul acesta rău pe care îl conștientizăm acum pentru a-l înlătura este rodul unei forțe concentrate. Acum realizăm că totul a pornit de la o relație și s-a bazat pe asocieri, pe interacțiune, pe grija că numai prin dependență de cineva reușim să ne ridicăm deasupra propriei condiții, numai însușindu-ne din bunurile celorlalți reușim să obținem o condiție socială nouă. Apoi, în a doua parte a zilei, Junon va avea de împlinit un alt sextil de această dată cu Mercur retrograd care, în mijlocul acestei săptămâni, își va încheia obositoarea deplasare retrogradă. Acesta pare să fie un moment absolut esențial de conștientizare ce ne va lista punctual sarcinile pe care nu le-am îndeplinit de la sfârșitul lunii mai până acum și pe care nu le vom putea îndeplini nici până la finalul anului. Faptul că observăm și înțelegem reprezintă o mare deschidere față de nou și față de reușită cu toate că fondul general nu poate fi schimbat numai cu atât pentru că va persista presiunea experiențelor triste care nu ne dau pace, ne tot atrag spre critică, spre acuzații, ca și cum un spiriduș ne șoptește la ureche că norocul de acum trebuie folosit pentru a repara trecutul. Conjunctura astrală de acum nu poate repara trecutul pentru că nu acesta este mesajul sintetic, nu aceasta este direcția sa. Acum suntem încurajați să devenim mai buni chiar dacă gustul cel amar al evenimentelor triste nu a trecut încă. Cine va putea să facă asta va arăta că maturitatea nu este o stare de moment, ci un nivel.
Prin urmare, 20 septembrie încheie cea de a doua decadă a lunii septembrie într-un ton foarte categoric. Dacă unii au impresia că pot să păcălească și acum destinul implicându-se în activități care nu au viitor, deși, după conjunctura de acum, și ei sunt conștienți că acestea nu au viitor, atunci sunt avertizați că lucrurile încep să se agraveze. Avem nevoie să fim hotărâți și să lăsăm aceste situații în urmă, să le respectăm profunzimea pe care au avut-o, atât cât au avut-o, pentru a face loc luminii, pentru a face loc iubirii simple, nu celei atrasă mereu de problemele celorlalți, nu iubirii cu frică, adică de a acorda prioritate sentimentului care simplifică și clarifică, cel care așază evenimentele pe pista timpului într-o altă succesiune. Unii vor avea senzația că relațiile se agravează, că prieteniile mai vechi cer cu insistență straie noi, dar, în egală măsură, văd și că acestea nu pot merge mai departe în forma aceasta. Preschimbarea de acum nu se face doar de suprafață, ci trebuie să fie o preschimbare în profunzimea lucrurilor, în profunzimea stărilor. De aici înțelegem că 20 septembrie, prin trăsăturile sale astrale, duce mai departe liniștea și frumusețea zilei de 19 septembrie. Cu toate acestea lucrurile sunt accentuate de un vârf afectiv care nu poate, prin ceea ce conține, să decidă în locul nostru. Evenimentele nu merg de la sine într-o direcție bună sau rea, ci ajung acolo pentru că așa le decidem acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita frica. Sentimentul de neputința este acum haina cu care îmbrăcăm o frică pentru că nu dorim să fie văzută ori pentru că ne este rușine cu ea.

Se reduce o distanță. Depărtarea nu ne mai sperie. Timpul răpit este recâștigat. Este atrasă atenția asupra unei greșeli. Acceptăm recomandările celorlalți. Dezvoltare prin sensibilitate, poezie, creativitate. Devenim proprietarii unei idei importante. Atracție către evenimente sociale. Relațiile în care suntem implicați sunt gândite altfel. Instrumentele de cunoaștere sunt folosite altfel. Se deschide orizontul cunoașterii. Ne depășim limitele. Convingerile proprii sunt insuficiente pentru a înfăptui fapte remarcabile. Comunicare bună cu un colaborator. Se lucrează asupra caracterului.

Multe din evenimentele programate a se consuma în această zi ne atrag atenția asupra unor valori pe care ar trebui să le investigăm cu maximă seriozitate până la sfârșitul acestei săptămâni. Împlinirea trigonului dintre Mercur și Pluton subliniază această necesitate de a aprecia valorile timpului și oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții, de a ne aminti precis care a fost impactul acestor prezențe, de a respecta influența pe care au avut-o pentru a ne construi ceea ce suntem acum. Pentru că, încă de dimineață, Luna va trece pe zodia Gemeni, va exista o ușurință în a investiga aceste zone, în a reduce distanța dintre momentul prezent și un episod fericit care s-a consumat de-a lungul vieții pentru ca înțelegerea a ceea ce s-a consumat să devină un element de bază al unui demers îndrăzneț. În felul acesta, conștientizăm pe 21 septembrie cât de importante au fost combinațiile care au avut un rol foarte important în reușita de acum și cât de util este să ne aducem aminte de vremurile bune pentru ca, pe viitor, să le înmulțim.
Momentul acesta le vorbește oamenilor despre sensibilitate, despre expresivitate și plasează aceste nevoi într-un context major al vieții. Se întâmplă lucrul acesta nu pentru că Mercur este retrograd și diminuează acea forță mentală, acele obiceiuri psihice pe care oamenii le au în mod normal și care acum, în perioada de retrogradare sunt atenuante, ci pentru că această planetă se află foarte aproape de Capul Dragonului. Ceva ne atrage către zone importante și cu mare ușurință ne amintim de aceste episoade marcante. Astfel, înțelegem că începând cu acest episod intrăm într-o perioadă de câteva zile de frământare existențială, de frământare a nevoilor, care trebuie să se soldeze cu un rezultat foarte bun. Pe 26 septembrie Saturn își va definitiva careul la Axa Dragonului pe care îl formează de ceva vreme moment în care va trebui să facem față unei distrugeri. Vom reuși să facem față acelei distrugeri, acelei separări sau vom reuși să trecem cu bine peste acel moment de despărțire dacă luăm acum în serios acumulările, îmbogățirea patrimoniului, așa cum ni se spune din trigonul lui Mercur cu Pluton. Cu alte cuvinte, nu trebuie să obosim gândind bine, făcând fapte bune, observând minciuna exact așa cum e, acordând credibilitate oamenilor doar atunci când lucrul acesta este posibil. S-ar putea ca în această perioadă să se accentueze o notă ciudată pe care am parcurs-o în săptămâna anterioară și care se referă la o formă de demascare. În săptămâna anterioară minciuna a fost văzută mult mai clar, faptele care altădată ar fi fost învăluite în mister sau primeau circumstanțe atenuante, de această dată nu au mai avut același impact. Momentul zilei de 21 septembrie arată dacă suntem proprietarii unor idei frumoase și profunde sau doar niște mincinoși.
Prin urmare, 21 septembrie ne aduce aminte de un moment de glorie. Motivul pentru care trebuie să traversăm acest episod este acela de a reedita succesul de altă dată, nu să fie identic celui din trecut, ci să aibă același impact emoțional, să îmbogățească patrimoniul personal la fel ca în trecut, să aducă un spor de imagine sau mai multă putere. Despre această încercare vom mai vorbi până la sfârșitul acestei luni, adică despre încercarea pe putere și despre conștientizarea faptelor bune. De altfel, începând cu 21 septembrie ne pregătim pentru a împlini o altă etapă a acestui an și, implicit, a vieții, cea care se referă la un moment de separare, de clarificare, de edificare și care se va contura în preajma zilei de 26 septembrie, când Saturn va împlini careul perfect cu Axa Dragonului. Acum momentul acesta de claritate începe să se contureze prin convingeri noi, prin înțelegeri noi sau prin confirmări ale unor opinii pe care le-am mai avut și în săptămâna anterioară și pe care poate nu le-am tratat așa cum trebuie. Acum aceste opinii ne lasă impresia că ne modelează într-un mod frumos și elegant caracterul și dacă le acordăm importanța cuvenită avem doar de câștigat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că puterea adevărată este cea dăruită până la ultima picătură, nu cea care se vinde. Momentele acestea de înțelegere care, la prima vedere, par mici, fac parte din această experiență a vieții pentru care nu s-a descoperit încă un preț. Fiind neprețuite, și efectele pe care le produc devin la fel. În stadiul acesta omul comun va descoperi cât de mult limitează prețul. Omul înțelept va observa că profilul prețului nu poate delimita atributele puterii de a evolua, de a cunoaște, de a se împlini ca ființă spirituală.

Se temperează o problemă de comunicare. Timpul este abordat altfel. Etapele unor acțiuni sunt reeșalonate. Se reinventează un bine. Se caută renașterea prin despărțire. Lăsăm în urmă o parte dureroasă. Ne deschidem către energii noi. Subconștientul ne informează, nu ne sperie. Vedem mai clar binele celorlalți. Atracție către situații neobișnuite. Bună funcționare internă. Schimburi personale care ne solicită. Griji față de relațiile proaste care nu se repară de la sine. Acordăm o importanță bună educației. Ușoară confuzie. Călătoriile sunt amânate. Atracție către un nou stil de viață. Preocupări artistice. Anumite acțiuni primesc o abordare intuitivă. Împlinirea prin muncă ne oferă mai multe satisfacții.

Prin ecuația astrală aferentă zilei de 22 septembrie descoperim că momentul acesta al adevărului trece într-o nouă etapă. Suntem mai atenți la o problemă de temperament și încercăm să o rezolvăm într-un mod cât mai frumos, mai elegant și mai distins cu putință. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur își revine azi la mersul direct și, chiar de dimineață, avem intenția să facem o retrospectivă a evenimentelor care s-au consumat în ultimele trei săptămâni. Din nefericire, mult mai evidente, din intervalul acesta de trei săptămâni, ni se vor părea cele rele, cele enervante sau obositoare. Lucrul acesta este accentuat de faptul că până spre seară Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Fecioară și avem tendința ca în fața acestor episoade să nu considerăm că suntem informați, ci că le reedităm, le reinventăm, le permitem să ne sperie.
Oricum ar fi, în problemele acestei zile se face lumină și această lumină se va răsfrânge și asupra acelor episoade pe care le considerăm reprezentative din ultimele trei săptămâni. Apoi, cu revenirea lui Mercur la mersul direct se rezolvă și o problemă de deplasare, de călătorie, poate chiar de decizie majoră a vieții privită ca o călătorie educativă, inițiatică. Chiar dacă unele deplasări sunt amânate impactul pe care revenirea la mersul direct al lui Mercur îl are asupra conștiinței individuale arată că se lucrează asupra drumurilor și momentul de stagnare devine acum o reparare, adică nu mai facem drumul păgubos, nu ne mai ducem să ne întâlnim cu un om care ne va face rău, care ne va jigni sau cu care vom porni un conflict de durată. Este adevărat, pe 22 septembrie nu suntem prea creativi, adică vom depinde foarte mult de modul cum am gestionat situații similare în trecut. Repetăm o schemă bună și asta ne va ajuta foarte mult.
Este însă o zi foarte bună pentru cei care caută adevărul, care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de ascensiune spirituală. Vor privi totul ca o renaștere, ca o eliberare de probleme cu toate că, la modul concret, ca eveniment social sau ca stare de sănătate, unele dintre efectele negative vor mai persista până săptămâna viitoare. Trecerea Soarelui pe zodia Balanță, acolo unde de ceva timp se află în tranzit și planeta Jupiter, accentuează această nevoie de eliberare de responsabilități bolnăvicioase și este în mare parte răspunzătoare de această renaștere prin despărțire. Cu toții știm ca echinocțiul de toamnă are asupra structurii spirituale un impact aparte. Dacă de la echinocțiul de primăvară și până la cel de toamnă fluxul energiilor a fost ascendent, de la echinocțiul de toamnă până la cel de primăvară fluxul energiilor este invers. Nu înseamnă că vibrațiile coboară, ci înseamnă că se modifică direcția preocupărilor, sensul lor, chiar interesul, motivul de a le utiliza. Cu trecerea Soarelui pe zodia Balanță creșterea și dezvoltarea nu vor urmări un proces de evidențiere socială, de curățare a corpului, de construire a unei cariere publice, ci se intră într-un proces de lucru cu sufletul. Cei care au acumulat în prima jumătate a anului reziduuri, cei care au dorit să urce oricum, considerând că latura aceasta spirituală poate fi ignorată sau dacă nu este corect utilizată nu va vedea nimeni, sunt avertizați că de acum și până la solstițiul de iarnă, adică faza descendentă a acestei etape, se vor întâlni cu cele pe care le-au ignorat pentru a le încadra corespunzător sau pentru a le repara.
Prin urmare, 22 septembrie este o zi de curaj în a folosi o decizie, în a o recunoaște ca fiind reprezentativă pentru etapa următoare sau în a respecta ceea ce s-a hotărât deja. Revenirea lui Mercur la mersul direct are un efect tonic asupra proiectelor care nu au fost derulate corect sau care au trecut prin crize în ultimele trei săptămâni. În felul acesta, momentul zilei de 22 septembrie, în special cel care se va consuma în prima parte a zilei, impune o retrospectivă, dar nu generală, ci una punctuală, adică suntem invitați să ne amintim care au fost evenimentele cele mai importante pe care le-am parcurs în acest interval. Nu prea vom avea de ales pentru că, aproape ostentativ, ne vin în minte persoane sau situații care au avut în cele trei săptămâni un rol foarte important. Un om puternic și pozitiv le va selecta imediat, dar cei mai mulți, cei comuni, vor avea nevoie să se mai producă o schimbare programată pentru această zi, vor avea nevoie de trecerea Soarelui pe zodia Balanță, când anumite decizii pentru separare sau despărțire vor fi încurajate, când anumite hotărâri vor fi luate mult mai ușor ca și cum vom fi ajutați să ne decidem, vom putea face lucrul acesta fără să ne gândim la atât de multe consecințe. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală intră într-o etapă de evoluție. Sunt ajutați să conștientizeze mai bine acea latură spirituală căreia îi acordă mai multă atenție. Natura însăși susține aceste procese și o va face într-o formă ascendentă până spre finalul anului. Dacă totuși, din primăvară și până acum, au mai greșit și au ascuns aceste erori, sunt avertizați că evoluția nu trece pe o altă cărare, ci, în această ascensiune, se vor întâlni cu ele. Dar pentru că lucrul acesta se produce într-o săptămână care lucrează cu valori pozitive, care aduce ușurință în a înțelege sau în a cunoaște, toată această presiune a zilei de 22 septembrie, accentuată și de crucea mobilă care atrage Axa Dragonului în mesajul său, nu va fi argumentată de obstacolele pe care le-am parcurs în ultimele trei săptămâni și care ni se par acum demne de luat în seamă, adică nu vom considera că am ajuns în momentul acesta pozitiv doar pentru că au existat probleme. Le vom putea încadra pe acestea într-un spațiu mult mai larg, cel al anului 2016 sau în ansamblul întregii existențe. Putem să facem lucrul acesta ca urmare a parcurgerii etapei în crescendo, de luni și până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți asupra ideilor. Ideile ne încurajează în momentul de față spre o bună funcționare internă, spre o mai convingătoare explicare a fenomenelor exterioare.

Sensibilitate. Proiectele de viitor sunt încărcate de dorințe utile. Problemele se rezolvă prin împărtășire. Prea multă dreptate ar putea strica etapele rezolvării unui conflict. Asocieri interesante. Greșeală este evaluată corect. Atitudine de cameleon. Curățenie sufletească. Promovarea ideilor celorlalți se face prin acceptarea lor. Se risipește o confuzie. Se face dovada propriei deschideri. Adevărul este mult mai important. Problemele celorlalți sunt rezolvate prin comunicare. Ocazie excelentă pentru a valorifica o inovație. Puternic simț al dreptății.

Mercur va împlini din nou un trigon cu Pluton însă de această dată prin deplasare directă. Tot un trigon au împlinit cei doi și miercuri, 21 septembrie, dar atunci ambele erau în mers retrograd. Acum doar Pluton se află în mers retrograd și reeditarea acestei dispuneri subliniază soluția asupra căreia pe viitor nu se va mai putea interveni. Așa cum se hotărăște acum, așa cum se stabilesc lucrurile în momentul acesta, răspunsul pe care-l primim sau termenii stabiliți clar în momentul acesta nu vor mai putea fi schimbați niciodată. Asta înseamnă că în 23 septembrie se accentuează o transformare sau ne arată cum anume s-a produs în așa fel încât rezultatele sale să fie durabile.
23 septembrie are însă și o notă gravă pentru că Venus se va afla în cea mai mare parte din zi pe ultimul grad (anaretic) al zodiei Balanță. Dacă Soarele, abia intrat pe zodia Balanță, aduce un aer proaspăt, ipostaza aceasta a lui Venus, în situația în care nu s-a desprins încă de opoziția cu Uranus, explorează un moment de confuzie. După ce intră pe zodia Scorpion lucrurile devin mai clare sau mai stabile chiar dacă la fel de problematice. Până spre seară ni se cere să fim foarte atenți asupra atitudinii pe care o avem față de o problemă care nu ne aparține, față de opinia celuilalt, față de instrumentele sale de lucru. Chiar dacă ceea ce credem este adevărul curat, modul în care ne prezentăm față de comunitate sau, punctual, față de o persoană, poate fi citit ca o atitudine conflictuală.
Apoi, pentru că Luna în mijlocul zilei trece pe zodia Rac, 23 septembrie devine și o zi a memoriei. Prin ceea ce ne aducem aminte brusc rezolvăm probleme urgente, poate chiar probleme ale celorlalți, vrem să evadăm din ceea ce ne doare mai tare pentru a ne preocupa de durerile celorlalți. Lucrul acesta se explică prin faptul că Venus mediază opoziția Lunii cu Marte, deci în aspectul său cel mai frumos această zi îi încurajează pe oameni să se ajute unii pe alții, mai ales în ipostaze delicate, să își rezolve unii altora probleme de comunicare, chiar dacă în relația cu sine individul nu poate să spună în momentul acesta dacă a scăpat de probleme. Pentru asta va fi nevoie de alte conjuncturi, care să colecteze informații, nu la modul general, ci punctual din anumite sectoare de viață care vor fi importante atunci. Orice concluzie elaborată acum și care se referă strict la relația individului cu el însuși, chiar dacă este prezentată pe sectoare, este atinsă de suspiciunea că, fie problemele personale seamănă prea mult cu ale celorlalți, fie ajutorul primit din partea celorlalți nu este dezinteresat. Suspiciunea aceasta va coroda în timp concluzia. Așadar, cu cât vine mai târziu cu atât este mai stabilă. De altfel, din toată această construcție, ca un mesaj sintetic, putem afla acum cât de importantă este atitudinea față de sine, sinceritatea față de sine pentru că numai prin acestea reușim să producem în relațiile cu ceilalți schimbări pozitive, durabile. Altfel, efectul benefic este de scurtă durată, atenuează pentru o zi, două nemulțumire sau o atitudine refractară față de un personaj pe care îl considerăm vinovat de ceva.
Spre seară, când Venus va trece pe zodia Scorpion vom intra într-o altă etapă afectivă. Vom putea deveni mai interesați de pasiunile pe care le avem, mult mai preocupați de secretele care ar putea să-i compromită pe ceilalți și pentru că pe zodia Scorpion se află Luna neagră, cu cât trec zilele, cu cât se reduce distanța dintre Venus și Luna neagră, cu atât mai neplăcute devin aceste impulsuri. Dacă ne pregătim încă de pe acum, dacă adoptăm la trecerea planetei Venus pe zodia Scorpion o aptitudine echidistantă față de adevăr sau minciună, față de cel care a greșit și față de cel pe seama căruia s-a greșit atunci acest crescendo nu va fi accelerat.
Prin urmare, 23 septembrie scoate în evidență o problemă de comportament care poate să nu facă referire doar la ultima perioadă, la ultimele săptămâni, ci la obiceiuri de o viață spre care un individ se întoarce cu pasiune. În prima parte a zilei pasiunea aceasta va fi ciudată, încărcată de grija că s-ar putea ca un secret personal să fie divulgat, s-ar putea ca un moment de slăbiciune să favorizeze asocieri neobișnuite cu persoane cu care nu avem nimic în comun ori să fie zdruncinat de teama că o soluție exterioară nu constituie și o rezolvare interioară. Pentru a compensa, ne preocupăm de ceea ce se întâmplă în ograda celuilalt. Cel care are valori morale solide va face dreptate și exemplul său va fi preluat și de ceilalți, iar rezultatele, în această dispunere socială, vor fi apreciate. Asta nu înseamnă că dacă este înlăturată o problemă socială efectele personale pe care această problemă le-a produs sunt și ele înlăturate. Va fi nevoie de timp, de răbdare, de alți oameni în anturaj, de persoane care cunosc mai bine procesul acesta de purificare interioară pentru ca soluțiile exterioare să producă efecte benefice și în planul individual.
Cea mai mare problemă a zilei de 23 septembrie vine chiar din trecerea lui Venus pe zodia Scorpion. Cu toate că, la modul individual, se va face o comparație foarte scurtă, adică trăsăturile negative ale tranzitului lui Venus pe ultimul grad din zodia Balanță vor fi comparate cu tranzitul în ansamblu al planetei Venus prin Scorpion, deci vom încerca să adunăm merele cu perele pentru a vedea câte prune avem, absența unor simptome nu înseamnă vindecare, ci ascunderea acestora, plasarea lor într-o zonă întunecată a ființei. La gradul 13 Scorpion se află Luna neagră și cu fiecare zi omul care nu este obișnuit să lucreze cu valorile morale, să respecte adevărul, limitele de expresie ale celorlalți se va adânci în tristețea că aceste probleme nu pot fi rezolvate niciodată. dar se poate merge chiar mai departe. Adică un om care ajunge la tristețe pentru că problemele sale nu pot fi rezolvate așa cum dorește să urmărească să-i întristeze și pe ceilalți pentru a nu suferi singur. Venus din Scorpion are această componentă. Dar lucrurile acestea nu vor fi vizibile atât de tare chiar din seara acestei zile. Acum ne vom păstra doar în zona în care vom face comparații absurde între oameni care nu au legătură, între situații care nu pot fi comparate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rămâne în zona firescului, de a nu căuta motive noi crezând că acestea ne duc la concluzii noi. Cine nu se depărtează de firesc, de simplitate, atât cea a gândului, a sentimentului cât și cea a relaționării, își pregătește un debut puternic și frumos al lui Venus în Scorpion și va fi protejat de multe planuri sinistre care se vor accentua cu fiecare zi care reduce distanța dintre Venus și Luna neagră.

Aventura cunoașterii. Cooperare. Primim protecție. Adâncimile sperie. Agresivitate prin lipsa de control a emoțiilor. Instinctele pot deveni periculoase. Frumusețea este avansată pentru că i se impune acesteia limite ciudate. Inspirație este blocată de un termen care nu a fost respectat. Imitare. Se încheie un ciclu. Se face un pas important în lupta pentru combaterea unei drame. Procesele vitale sunt influențate din zone oculte. Ne eliberam de durere. Se invocă un ajutor subtil. Romantism. Sensibilitate exprimată prin repere noi. Suntem îndemnați să ne schimbăm tiparele. Natura ne ajută.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Rac și va trebui să treacă printr-o încercare aparte, cea pe care am invocat-o de fiecare dată când trece prin această zodie: opoziția cu Pluton. În momentul acesta pe cer observăm că se desenează un dreptunghi mistic, implicând în toată această dispunere și opozițiile care se realizează încă pe axa Fecioară-Pești.
Pentru omul comun dispunerea aceasta înseamnă evidențierea unor greutăți ale vieții pe care le depășesc cu pași mici, din aproape în aproape, căutând soluții mici, după puterea de înțelegere sau după puterea de acceptare. Dar pentru omul comun grijile nu au fost niciodată simple pentru că răscolesc. Astfel, sunt afectate procesele vitale, procesele de hrănire, de înțelegere în cuplu și pentru că în această săptămână soluțiile apar prin separare, am putea vedea mult mai clar probleme de cuplu care au fost ascunse de la începutul anului și până acum tocmai pentru că ele se află în etapa finală. Nu se știe dacă decizia de acum este cu adevărat vindecătoare, dacă ea reprezintă ceea ce au nevoie acești oameni. Se poate stabili însă că nu va fi ușoară. Durerea despărțirii va fi trăită intens, cu grija pierderilor ce vor urma, cu spaima că separarea aceasta poate duce și la modificări de statut.
Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va lucra astăzi asupra instinctelor. Instinctul de a se opune, de a-și însuși mai mult în ideea că se pregătește pentru vremuri dificile, de a reacționa dur la o critica sau la un refuz sunt văzute ca elemente firești, ca instrumente care protejează sensibilitatea bună, romantismul sau acea latură a vitalității pe care și pe alte conjuncturi și-au protejat-o.
Prin urmare, 24 septembrie ne apropie foarte mult de rezolvarea în condiții mai puțin plăcute a unei probleme. Cel care este înțelept pentru că a înțeles multe din situațiile pe care le-a parcurs de-a lungul vieții va avea acum reacții foarte frumoase. Cu toate că sufletul său este cuprins de lehamite, va fi indulgent, va lăsa lucrurile să se desfășoare în virtutea inerției, le va urmări cu atenție, dar nu va încerca să judece personajele negative pentru că știe că acum aceste personaje văd altfel lucrurile, fie pentru că presiunea internă este prea mare, fie pentru că cei pe care îi au în față nu știu să se prezinte corect.
Ideal ar fi să nu aprofundeze această tristețe pentru a fi în permanență pregătiți să se întâlnească cu romantismul. Dacă oamenii sensibili se lasă astăzi în voia romantismului reușesc să se întoarcă pe drumul cel bun, reușesc să își înnobileze singuri trăirile cu o percepție aparte. Acești oameni nu vor fi apăsați de greutățile momentului pentru că își îndreaptă atenția către altceva. Apoi, se poate merge chiar mai departe, adică prin această stare a sufletului să fie invocat un ajutor subtil și acesta chiar să vină. Astfel, în cazul acestor persoane, separarea privită ca soluție înseamnă desprinderea de problemele apăsătoare ale acestei luni pentru a se apropia mai mult de ceea ce este curat și profund în zona spiritului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi la ceilalți ca la niște vinovați. Eliberarea de durere nu se face astăzi prin acuzație, ci prin toleranță.

Se vorbește despre distrugere. Societatea se schimbă. Valorile personale le vorbesc oamenilor despre viitor. Se modifică un obicei individual. Atmosfera se încălzește. Este judecată duritatea celorlalți. Spirit critic. Sentimentele sunt judecate după interesele materiale. Se modifică un comportament. Gândirea este afectată de regulile celorlalți. Fuzionează două forțe care până acum păreau incompatibile. Interes pentru un mediu străin. Acțiune corozivă asupra unui statut social. Probleme de conștiință. Ne extindem interesul către dorințele celorlalți. Investigarea problemelor celorlalți și a modalităților de soluționare. Vindecare în grup.

Ultima zi a acestei săptămâni ne va aduce împlinirea unei bucurii. Această bucurie ni se va părea disproporționat de mare pentru că așa vrem să fie, nu pentru că ar însemna începutul real al unei eliberări de o problemă dureroasă. În mijlocul zilei Luna va trece din zodia Rac pe zodia Leu și anumite elemente de comportament se vor schimba și ele. Vom deveni mai răsfățați, dar pentru că acest impact astral este asupra tuturor, gesturile acestea vor fi acceptate pentru că toate vor fi cam la fel, pentru că există o sincronizare frumoasă. Mult mai dificilă va fi prima jumătate a zilei, când Luna încă se află pe zodia Rac și trebuie să împlinească un careu cu Uranus. Grija că, poate, de-a lungul acestei săptămâni nu am fost atenți la ceea ce-a fost important de făcut, teamă că poate ne-am risipit căutând prea mult să ne bucurăm și prea puțin să fim responsabili ne arată că suntem în fața a două forțe care se luptă pentru întâietate. Indiferent de rezultat, persoana care trece prin aceste frământări va fi mulțumită, omul care meditează la faptele pe care le-a făcut de-a lungul acestei săptămâni devine victorios prin puterea blândeții, prin controlul sentimentelor, prin cumințenia sa, prin faptul că dă gândului de lucru și nu îi permite să fie dezordonat.
Dar nu toți oamenii vor fi responsabili, nu toți vor medita la greșelile pe care ar fi putut să le facă. Cei care nu țin cont de sentimentele celor din preajmă, care sunt și astăzi dezordonați, arată că gândirea este afectată de obiceiuri proaste pe care le-au hrănit ani de zile și care nu pot fi șterse într-o săptămână. Aceste obiceiuri proaste au avut dintotdeauna un efect coroziv asupra statutului social, dar acum lucrul acesta se vede mult mai bine. Cu cât vor cere mai mult un tratament preferențial, cu atât sunt mai departe de adevăr și mai tulburați. Astăzi soluțiile vin prin comuniune, prin fuziune, prin acceptarea faptului că dacă facem parte dintr-un grup în mod sigur există o constantă specifică acestui grup care ne și caracterizează. Astăzi nu ne va plăcea că facem parte dintr-un grup, că suntem asemenea altora, că interesul pe care-l avem față de anumite subiecte, persoane sau întâmplări nu ne favorizează în mod direct, nu ne scot în evidență, ci și această atitudine este încadrată în factorul specific grupului.
Prin urmare, finalul săptămânii ne solicită puterea de îndurare, toleranță, receptivitate față de mesajele pozitive și respectul pe care îl avem față de simplitate. Avem de trecut în această zi două momente tensionate care își vor răspândi influențele asupra întregii zile: careu Lună-Uranus și careu Luna-Venus. Așa după cum se constată, marea presiune ține de atitudinea pe care individul o are față de cei din jur, fie că ea este conjuncturală, fie că este rezultatul unor obiceiuri construite în timp. Unii vor considera că scapă de probleme dacă se interesează ce se întâmplă cu ceilalți, dacă își ascund adevăratele intenții, prezentând durerea personală ca fiind rezultatul unei presiuni sociale. Acolo unde vom vedea situații de genul acesta va trebui să fim conștienți de faptul că avem în fața noastră oameni care au făcut asta ani de zile și genul acesta de disimulare, poate chiar de fățărnicie, este singura cauză pentru care condiția lor socială este afectată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta liniștea. Cel care va fi acum liniștit va fi și sensibil, dar și pregătit cu tot arsenalul pentru ceea ce va veni începând cu săptămâna următoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.