12 – 18 septembrie 2016

12 – 18 septembrie 2016 este săptămâna aventurilor simple de a ști, cunoaște, experimenta și a risipei. Multe dintre cele care sunt programate a se consuma acum sunt bazate pe deciziile și rupturile săptămânii anterioare. Tensiunea în crescendo a săptămânii 5-11 septembrie 2016 va cere clarificare în fiecare dintre cele 7 zile cuprinse în intervalul curent. Deși destul de solicitantă, dacă pornim în această călătorie cu gândul că soluțiile de acum ne învață, ne sfătuiesc, ne ajută să devenim independenți în probleme care se amplifică prin legături bolnăvicioase, pătimașe, ciudate, atunci soluțiile vor veni cu o viteză impresionantă. Grija că dramatizăm inutil va fi și ea regăsită în multe dintre zile, va fi și ea un semn că, de la sine, observația, înțelegerea și cunoașterea nu vor veni. Așadar, efortul făcut în direcția aceasta simplifică mult procedura și chiar dacă atracția către a încheia socotelile, către a pune punct, a destrăma o structură sau a destăinui, a prezenta la scenă deschisă ceea ce a fost ascuns cu un motiv foarte serios arată că am putea merge mai departe în aceeași tensiune, însă doar prin acest unghi al ideii de cunoaștere, privită ca soluție și ca finalitate, se poate gestiona corect acest fond.
La capitolul evenimente astrale săptămâna este destul de bogată, aducând atât unghiuri importante între planetele individuale și cele cu deplasare lentă, dar și un careu Marte-Chiron, vineri, și un trigon Marte-Uranus, sâmbătă. Apoi, tot vineri, se va împlini și Luna plină, cea care readuce în centrul atenției ideea de purificare, atât prin evidențierea celor curați, dar și prin atingerea unui vârf în înțelegerea necesității de curățenie sufletească. Pe acest fond, într-un crescendo care devine cu fiecare zi a săptămânii tot mai apăsător, în ultima zi se va împlini opoziția Venus-Uranus. Nu este prima dată, am văzut și în alte săptămâni, când am trăit cu sentimentul că ne pregătim pentru ceva, că toată săptămâna suntem într-o evoluție către un punct despre care nu știm nimic. La fel se va întâmpla și acum. Ne vom pregăti să nu ne decidem prematur în ultima zi. Precipitările zilei de 18 septembrie aduc un impuls trist unor demersuri cărora dacă le-am mai fi dat puțin timp s-ar fi soluționat frumos. În conformitate cu proverbul “Graba strică treaba!” erorile ultimei zile sunt simple greșeli pentru că ne-am pregătit pentru momentul acesta, am trăit cu implicare acest crescendo, am adăugat putere în acest moment de decizie și de aceea rezultatul nu este deloc simplu.
Omul comun va fi acum preocupat de bolile corpului, va uita de cauzele subtile, de durerile sufletești, căutând un vraci pentru corp în care să creadă și de la care să preia argumente pentru a-i desființa pe vracii de suflete. Pentru acești oameni luni și joi sunt zile de putere, când aceste direcții pot trece înaintea necesităților frumoase ale acestei săptămâni de a lucra cu ceea ce întărește forța luminii sufletești și a gândului bun. Cei care sunt deja avansați pe o cale spirituală vor greși în această săptămână căutând argumente existențiale, profunde la impulsurile acestea înțepătoare care vin din partea oamenilor comuni. Este clar că lupta aceasta este fără sens, cu toate ca argumentele ori faptele bune care le sunt oferite acestora au o mare consistență și o valoare pe măsură. O tensiune care se bazează pe frământările karmice ale săptămânii anterioare tulbură și acum apele, chiar dacă intensitatea este mult inferioară celei din săptămâna anterioară. Avem nevoie cu toții indiferent ce fel suntem, indiferent de categoria din care facem parte, să nu uităm că patima ne încurajează să judecăm, poate chiar aspru, ceea ce nu înțelegem, nu tolerăm, ceea ce nu are voie să se desfășoare după propriul program. Patima este cea care ne convinge că toți trebuie să fie executanții comenzilor de acum. Este de la sine înțeles că lucrul acesta nu poate fi un element de stabilitate și progres, ci unul de conflict. Cel care are viziune de ansamblu, care înțelege că momentul acesta aduce doar o ipostază în care firele destinelor personale se întâlnesc, se ating sau se înfășoară, nu se lipesc întru totul, va respecta celuilalt propriul ritm de lucru, va observa, va înțelege și va cunoaște după ceea ce se desfășoară acum pentru că altfel se va risipi în ceea ce nu poate fi prin nimic și nimeni constructiv sau bun.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să respectăm ritmul de lucru în maniera sa simplă, comodă, fără ajustări, fără suplimentări, fără implementarea unor planuri de clarificare, răzbunare, eliberare brutală de probleme. Această săptămână, la fel cum am văzut că s-a întâmplat și cu cea anterioară, definește trăsătura de bază a anului dihotomiilor periculoase, cea care ne îndeamnă spre martor, chiar dacă ambele extreme, după cum se prezintă și se explică, sunt perfect utilizabile. Puterea folosită ca martor în această săptămână va impune, începând cu săptămâna următoare, un nou tip de departajare.

Asocieri dubioase. Independența este exprimată la scenă deschisă. Duritate verbală. Se ridică tonul. Dorința de a ne impune un drept cu forța. Prea multe întrebări și prea puține răspunsuri. Acolo unde este nevoie de mai mult se arată o lăcomie. Dorim rezolvarea problemelor prin intermediul celorlalți. Nu mai știm ce e frumos. Putere concentrată pentru avantaje materiale. Se caută lucruri mici pentru a fi văzute mari. Imaginația devine un obstacol. Primim răspunsuri false. Inima este cauzatoare de probleme. Risc prin dragoste sau exprimarea sentimentelor. Filozofiile sunt acum încărcate de pesimism și dramatism.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Capricorn și ne încurajează să gândim altfel. Desigur, sentimentele vor fi acum la mare căutare, însă gândul dezordonat va fi mult mai ușor de văzut, de remarcat, de intuit, chiar dacă nu este mai puternic decât a fost în ultimele zile ale săptămânii anterioare. În consecință, se cere acum un moment de atenție pentru că soluțiile la care ne gândim sunt prea ușor distruse de așa-zisa “gândire rațională”, de așa-zisul “schimb de experiență”.
Cel care se gândește corect la ziua de mâine, care nu se pierde în explicații fără rost va vedea schema de acum ca pe un îndemn la speranță. Astfel, speranța va fi conturată ca un element de reglare. Îi va ajuta pe ceilalți prin ton, prin prezență, prin imagine, va fi un liant între durere și soluție, cu toate că, pe moment, nu poate fi văzută o soluție. Se întâmplă lucrul acesta pentru că problemele de acum sunt complicate, dureroase, dar și necesare în forma aceasta. Cei mai avantajați sunt cei care au fost de multe ori prinși în focul creației, care au gândit și imediat au pus în aplicare, care au ridicat structuri care au vorbit și despre binele pe care îl simt cel ce dorește să împărtășească, dar și despre suferință umană. În modul acesta se poate interpreta conjuncția Junon-Lilith. Relațiile pot fi acum rupte definitiv ori consolidate puternic, iar protagoniștii să simtă nevoia să-și reînnoiască acum jurămintele, promisiunile.
Momentul acesta nu poate fi simplu de parcurs, nici chiar dacă știm că există acest risc. Careul pe care Mercur retrograd îl împlinește cu Marte arată o gestionare deficitară a unui moment de criză, nemulțumire față de calitatea ori consistența unui mesaj, duritatea în termen ori o ambiție prea mare pe care un individ o are față de un ideal care nu i se potrivește. Deși cadrul personal pare bun, pentru că așa ne spune trigonul Lună-Soare, elementul care vine din exterior (conjuncția Junon-Lilith), tentația de a primi mai mult, de a ne lua ori de a obține mai mult ne scoate din zona confortului. Așa ajungem să ne pierdem boarea de liniște cu care intrăm în această săptămână.
Este de la sine înțeles că dacă nu ne lăsăm antrenați în fapte de genul acesta, dacă suntem atenți și răspundem la chemările lăcomiei, dacă ne controlăm impulsurile și ne menținem în zona bucuriilor simple, cele pe care le cunoaștem și cu care am tot conviețuit de ceva timp în urmă, atunci ne protejăm de tensiuni care se inflamează din nimic. Oricât de clar credem că ne este situația, retrogradarea lui Mercur aduce discontinuități în desfășurare ori în menținerea consistenței unui mesaj. Oricât de siguri suntem pe ceea ce observăm, oricât de clare ne sunt etapele, această discontinuitate, această defazare nu poate fi evitată. Așadar, cel mai bine ar fi să ne limităm la ceea ce avem pentru că ceea ce vom dori să administrăm pe începuturile acestei zile este o pălărie mai mare decât capul.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne duce în zona răspunsurilor false ori pe care le lansăm tocmai pentru că nici nouă nu ne sunt clar conturate în minte. Vom argumenta că nu am știut precis despre ce este vorba, dar am răspuns că așa a fost solicitarea, am greșit generalizând după un caz particular, am evaluat întregul situației după o etapă insignifiantă, am redus totul la câteva impresii care nu pot avea nicidecum rol de concluzie. Vom căuta aceste scuze și ne vom simți bine că am făcut așa ceva, că am ascuns eroarea reală, că am vândut-o, că am ieșit din încurcătură prin manipularea înțelegerii celuilalt. Dar pentru ce facem toate acestea? Care ar fi rostul acestor agitații, al acestor impulsuri? După ceea ce trăim acum, rostul lor este de a ne menține la suprafață, de a fi ascultați, de a fi văzuți într-un mod care ne convine, de a ști că am fost la înălțime ori am oprit pe cineva. Prin ceea ce există aici lucrurile par clare, dar prin ceea ce pierdem făcând asta și nu altceva, lucrurile nu sunt clare. Sigur, de vreme ce am ales să facem ceva, cu greu vom mai putea fi convinși că procedând altfel ar fi fost mai bine. Traseul unilateral pe care destinul ne constrânge la un moment dat să-l abordăm poate fi el însuși un obstacol pentru a înțelege mai multe despre posibilitățile pe care le avem. Cu toate acestea, acum putem înțelege mai multe observând cum este folosită forța creatoare, cât de departe putem merge menținând armonia pe care o avem și pe care cu mare greutate am salvat-o. Deși puțin cam abstractă, această observație reprezintă un start bun al săptămânii. Dacă de multe ori ne-am întrebat cum anume ne ajută autocunoașterea, avem acum ocazia să vedem că ea nu se bazează doar pe informații pe care le aflăm de la alții, ci și pe cele pe care le aflăm de la noi înșine, prin noi înșine, cu noi înșine. Astăzi ceea ce păstrăm, ceea ce nu este îmbrăcat în hainele lăcomiei, ceea ce nu este vândut pe două parale în plus este bun, frumos, simplu și puternic, ba, mai mult, este și semnul care ne spune că autocunoașterea nu este atât de abstractă pe cât ni s-a părut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi dreptul de a ne simți bine, fără a urmări să ne simțim din ce în ce mai bine. Să facem din 12 septembrie o zi de tatonare, de colectare a informațiilor despre multiplele variante de a ne simți bine. A aprofunda acum una dintre ele înseamnă a oferi tribut lăcomiei. Pe alte conjuncturi aprofundarea va fi altfel abordată. Acum nu putem fi siguri pe corectitudinea a ceea ce sporim, de aceea viziunea de ansamblu, absolut necesară în situații de genul acesta, nu mai este o cupolă protectoare, ci o plasă cu prea multe găuri.

Responsabilitățile familiei sunt formulate pentru a transforma un proces. Se lucrează pe cont propriu. Refuzăm ajutorul cuiva. Aspirațiile ne îndeamnă să visăm foarte departe. Dramatismul personal se accentuează prin investigarea eșecului. Asocieri pe baza succesului. Informațiile pe care le cerem ne compromit. Ne extindem către o zonă necunoscută. Viața are nevoie de noi baze. Rădăcinile nu-și găsesc alt loc pentru a se înfige. Responsabilitatea enervează. Surprizele sunt neplăcute. Nu mai există spirit cooperant. Probleme legate de programul cu publicul.

13 septembrie devine o zi de descoperire. Pentru că multe dintre cele care au venit spre noi în ziua anterioară s-au susținut mult pe cumpătare, impactul negativ al lui Mercur, aflat în conjuncție cu Soarele, dar și al lui Marte aflat în careu cu Soarele, impun folosirea experienței într-un mod atipic. Ceea ce ieri nu ne era permis acum ne este recomandat. Se pare că schimbările de acum sunt determinate de Soare, de acel fond bun pe care a trebuit să-l protejăm ieri. Cine l-a protejat ieri de lăcomie are cu ce lucra acum. Cine nu, va lucra cu ceea ce lăcomia îi permite. Este de la sine înțeles că, dintre cei care au picat testul, nu vor reuși să valorifice direcțiile acestei zile decât cei care dispun de mari resurse.
Așadar, pentru că descoperirile de acum cer consum, să ne pregătim pentru ziua aceasta lăsând deoparte combinațiile, munca suplimentară, planurile pentru depășirea sarcinilor propuse și să ascultăm chemarea vieții. Această chemare va veni chiar din timpul nopții de luni spre marți, imediat ce Luna va intra în zodia Vărsător: un gând bun, o inspirație, poate chiar un vis încărcat de semnificație ce se va produce în timpul nopții și sub impulsul căruia vom lucra toată ziua. Conjuncția Soarelui cu Mercur pune multă atenție pe elementele personale, pe pârghiile de care se poate folosi cineva pentru a-și îndeplini un obiectiv. Aceste pârghii se bazează mult pe definiții mai vechi, cele pe care le aflăm acum, cele pe care le descoperim acum.
În consecință, aceasta este condiția care se cere acum îndeplinită dacă avem planuri pe care vrem să le ducem în etapa următoare. Lucrul acesta este foarte important pentru că în absența ideii care clarifică, în absența inspirației salvatoare, a observației care ne contrează, care ne echilibrează, careul Soare-Marte declanșează evenimente tensionate, iar rezultatul lor nu va fi unul bun. Absența achizițiilor indicate mai sus va constitui spre seară un motiv de tristețe, de frică ori de depresie. Nu va putea nimeni să ne convingă că aceste observații dramatice nu sunt de perspectivă ori nu sunt așa. Retrogradarea lui Mercur nu a fost niciodată un factor de susținere pentru concluzii, pentru definitivarea unor etape. De aceea marea determinare pe care o simțim din partea lui Marte din Săgetător, nevoia de mișcare, de deplasare, de mobilitate primește, prin căutarea lucrurilor ascunse, a adevărurilor mari, a elementului care încurajează ori stabilizează, o direcție pozitivă, una constructivă și prin acest ajutor poate evita întoarcerea gândului împotriva individului, adică se evita acordarea unei prea mari puteri careului cu Soarele.
Prin urmare, 13 septembrie încurajează spre a pune în practică o putere cu care, cei mai mulți dintre noi, nu suntem obișnuiți să lucrăm. Cercetarea, autocunoașterea, nevoia de a ști care este lucrul cel mai simplu și mai bun, nevoia de a-l folosi într-un mod aparte, dar neapărat practic, produce o undă de transformare în întreaga ființă. Vom vedea că până la finalul acestui an multe se vor regla sau se vor compromite pornind de la baza acestei zile, de la aceea ce protejăm de rău și creștem prin bine sau, reversul medaliei, de la ceea ce nu evităm, nu facem bine și creștem prin eșec în cascadă, complicații relaționale, probleme de temperament.
În consecință, 13 septembrie ne ajută să creștem prin înțelegere și sensibilitate, dar să și decădem dacă ne lăsăm în voia impulsurilor mai puțin corecte ori dacă lenevim. Avem ocazia acum să știm în ce mod ne vom pregăti evenimentele viitoare, care sunt terenurile în care ne vom înfige rădăcinile. Sigur, toate acestea vor fi mai curând reprezentate în minte, vor fi simulate în spațiul gândurilor. De aceea nu este cazul să ne așteptăm că ele vor fi și puse în aplicare. Vom ști, în funcție de seriozitatea abordată în această zi, cum vor decurge lucrurile din punct de vedere practic. Va fi însă nevoie și de îndeplinirea altor condiții pentru că aceste impulsuri bune să se transforme în flori frumoase. Cine va invoca erori mai vechi în aceste momente când echilibrul este delicat va arăta că deja s-a hotărât cum să-și folosească puterea. Este avertizat acest individ că agresivitatea produce rezultate pe termen scurt și că, dacă nu-și dă seama că a fost atras către zona aceasta a regretelor, atunci să urmărească firul faptelor. Ceea ce este bun și crește cere și alte condiții, vine prin liniște și încredere, deci nu sperie dacă nu se împlinește acum. Ceea ce s-a împlinit acum dintr-o singură lovitură vine din dramă și cât de curând se va surpa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că momentul acesta nu schimbă ordinea, ci o împlinește.

Convingerile eronate sunt puse la baza unor decizii de viitor. Cerem iubire și sinceritate. Ne simțim mai siguri pe victoriile adjudecate pe cale diplomatică. Prea multe încercări ne duc spre compromisuri. Sugestiile din trecut se transformă acum în evenimente. Regretele nu ne mai ajută. Învățăm din neplăceri. Asocierile au acum o altă bază. Singurătatea nu mai este o soluție.

Trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Vărsător îi transformă pe oameni în ființe foarte sensibile. Au acum convingeri eronate, au impulsuri de a cerși iubire, sinceritate, au mari așteptări de la cei din jur și problemele momentului vor fi accentuate tocmai pentru că nu se lasă în voia cunoașterii, în voia percepției, în voia a ceea ce simt. Devin foarte sensibili la critici, la acuzații, nu mai țin cont de faptul că și cei din jur au nevoile lor și poate în momentul acesta nu pot să răspundă pe măsura așteptărilor. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în noaptea de marți spre miercuri Luna se va afla într-o relație proastă cu Junon și sentimentele acestea sunt răvășite, nu pentru că ar fi o problemă personală la mijloc, ci pentru că ne temem să nu fim respinși și până la urmă, această construcție mentală, din aproape în aproape, va face în așa fel încât impulsul personal să devină realitate. Luna pe zodia Vărsător este o dovadă de deschidere față de mesajele subtile, față de inspirație, față de ceea ce ne-a fost clar altădată și nu am putut pune în aplicare. Acum, când suntem atrași către această zonă imaterială, credem că multe dintre probleme s-au rezolvat și nu mai calculăm corect presiunea pe care o punem pe celălalt. În felul acesta se poate explica de ce există o defazare între pretențiile pe care le avem de la ceilalți și disponibilitățile pe care aceștia le au.
Prin percepția acestei zile mulți au senzația că viitorul se clatină, dar, în mod paradoxal, acesta nu este un lucru rău. Uneori a vedea că această lume încărcată de lipsuri sau de durere, de dezamăgire sau delimitări se năruie nu poate fi decât un semn de deschidere spirituală, de înălțare prin lumină, nu poate fi decât un semn de cunoaștere. Este posibil ca această nouă percepție să aducă o nouă bază, o nouă deschidere, un nou impuls de a înțelege, învăța sau pune în aplicare. Vom vedea că săptămânile următoare au alte mesaje care ar putea fi în discordanță cu ceea ce cunoaștem în momentul acesta. De aceea trecerea Lunii prin zodia Vărsător aduce o percepție abstractă. Dacă în săptămânile următoare ne întâlnim cu evenimente care contrazic ceea ce simțim acum, nu înseamnă că ceea ce simțim acum este rău. Ceea ce simțim acum nu se potrivește acelei versiuni, nu se potrivește acelui viitor. Asta înseamnă că zona aceasta imaterială va fi explorată de cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală într-un mod aparte. Pornind din 14 septembrie spre finalul acestei luni aceste ființe speciale vor putea să selecteze acele forțe pe care să le folosească pentru așa zisa „modificare a destinului”.
Prin urmare, 14 septembrie ne ajută să ne deschidem către victoria care este programată a se consuma în viitor, dar care cere îndeplinirea condiției de acum, adică să îi descoperim acesteia rădăcinile sau să i le inventăm. Este un moment de mare măiestrie, de mare deschidere, de forță și acum putem dovedi dacă am învățat ceea ce trebuie de la alții, dacă soluțiile pe care le avem sunt de viitor sau dacă nu cumva sunt doar vorbe goale. Impactul pe care Luna din zodia Vărsător îl are acum asupra conștiinței individuale ne vorbește despre o victorie pe care nu o putem încă îmbrăca într-o haină nouă, dar care ne încântă sufletul pentru că își lasă asupra noastră primele urme.
La capitolul evenimente concrete 14 septembrie ne face receptivi la sugestii, deschiși față de recomandări sau ne încurajează să fim atenți la poveștile frumoase ale celorlalți. Așadar, ceea ce este superficial este foarte frumos, nu ne complică, dar nici nu ne schimbă cu nimic starea. Conveniențele sociale sunt pe 14 septembrie la un nivel foarte înalt și doar un om superficial va crede că acestea reprezintă o constantă cu care va lucra de acum încolo. Momentul acesta este reprezentativ prin deschiderea către un plan superior, către interesul pe care-l arătăm celui care este cu adevărat profund chiar dacă în această lume umblă cu zdrențe și nu se poate exprima.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bucura încă de victorie. Avem nevoie să mai facem un pas pentru a ne împrieteni cu ea și a vedea dacă va dori să vină în vizită. Abia după aceea ne vom putea bucura.

Refuzăm un ajutor. Ne punem în slujba celorlalți fără judecată. Constrângeri legate de timp sau metoda de lucru. Accident prin intermediul apei. Inspirația devine o problemă. Preluăm sarcini griji sau tensiuni de la ceilalți. Ne întâlnim cu o problemă nerezolvată. În intimitate lucrurile sunt perfecte. Refuzăm acțiunile exterioare pentru că dorim să ne bucurăm de ceea ce nu este atins de celălalt. Gândirea nu ne ajută. Sentimentul este prea intens. Ne temem de surprize. Căutăm soluții în locuri periculoase.

Ecuația astrală aferentă acestei zile ne aduce o grijă față de un ajutor. Fie că obstacolul pe care-l vedem acum și din cauza căruia nu-l mai primim s-a consumat în ziua anterioară, cea care a avut rolul, printre altele, de preambul pentru ceea ce se întâmplă acum, fie că s-a consumat în săptămânile anterioare, momentul acesta este încărcat de confuzie sau de certitudinea lucrului care nu poate fi împlinit ușor. Unii se vor gândi acum că toate solicitările pe care le-au lansat la începutul acestei săptămâni nu sunt corecte sau au nevoie de o mică ajustare. Ajustarea aceasta este însă oprită de o disfuncție organică, de o stare proastă, de teama ca nu cumva din solicitarea respectivă să se descopere elemente de intimitate pe care nu suntem încă pregătiți să le împărtășim celorlalți.
Opoziția Soarelui cu Chiron arată că nici nu mai suntem dispuși să ținem cont de faptele celorlalți pe care le-am apreciat mult de-a lungul anului, dar nici de sfaturile lor. Nu ne mai convine nimic și nici nu mai respectăm autoritatea cuiva. Retrogradarea lui Mercur, cel care se află acum destul de aproape de Soare, deci se implică și el în opoziția cu Chiron, îi îndeamnă pe oameni să inventeze argumente proaste, false sau răutăcioase. În realitate, schema zilei de 15 septembrie ne vorbește despre administrarea resurselor într-un mod corect. Problemele pe care nu am fost în stare să le rezolvăm până acum au nevoie să fie raportate la o altă bază, dar pentru că Mercur este retrograd doar ne desprindem de malul pe care am stat până acum și care nu ne mai folosește, dar nu mai avem încă puterea necesară să ajungem pe malul celălalt. A pluti în derivă acum înseamnă a fi foarte vulnerabili. De altfel această derivă se poate solda și cu consecințe negative pentru că ea apare într-o săptămână în care este nevoie de cunoaștere, de experimentare, de înțelegere. Apoi, mai există o componentă care ar putea să accentueze latura compromițătoare a acestei deplasări eșuate. Ea este legată de propria intimitate. Situația aceasta incompletă poate avea și repercusiuni asupra unor procese de evoluție. Dacă până acum am crescut ținând cont de exemplul cuiva, desprinderea de acest exemplu și neputința de a ajunge la destinație pentru a umple golul pe care îl lasă în urmă, devine o problemă dureroasă care cere o soluție până la finalul acestui an.
Prin urmare, mijlocul săptămânii devine foarte complicat pentru persoanele care nu și-au exersat până acum voința. A ne desprinde de elementul care a fost utilizat până acum ca bază, ca stabilitate înseamnă a face apel la resurse personale pentru a ajunge la destinație. Pentru că această opoziție a Soarelui cu Chiron se realizează pe o axă care cere purificare, curățarea sufletului sau a corpului, eliberarea de gânduri parazitare, de stări sufletești dense, se poate stabili încă de pe acum că reușita va aparține doar celor curați, doar celor care trăiesc simplu, doar celor săraci cu duhul. Am văzut și în analizele anterioare că în această perioadă este mult mai important să fim bogați în simplitate decât obosiți de atât de multe elemente complexe. Complexitatea devine acum grea, obositoare, densă. Aceasta este cheia reușitei pentru persoanele care se vor simți pe 15 septembrie obosite de probleme nerezolvate. Dacă nu ținem cont că ușurința vine prin simplificare, că cea mai importantă bogăție la care avem acces acum este cea a simplității, până și gândul educat ni se va părea obositor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi astăzi la secrete. Cu cât vom ține mai mult de aceste secrete, cu cât ne vom teme că orice faptă pe care o facem dezvăluie din ceea ce nu vrem să spunem nimănui cu atât mai mult ne vom împovăra condiția.

Acces la informații prin compromisuri sau dureri impuse de ceilalți. Funcționare interna deficitară. Raporturile sociale se construiesc prin intermediul oamenilor importanți. Depindem de un ajutor din exterior. Probleme de alimentație. Ne facem griji pentru bani sau valori materiale. Se discută despre obiecte și despre funcționarea deficitară a acestora. Valoare estetică devine o problemă de grup. Persoanele cu inițiativă sunt confundate cu persoanele puternice. Grijă față de sărăcie, față de neputința de a folosi un talent. Investițiile pe termen lung sunt periculoase. Avem nevoie de un mare sprijin social. Intervine o problemă de comunicare. Complicații cauzate de ideea de câștig.

Pentru că Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Pești, urmând ca în dimineața zilei următoare să treacă pe zodia Berbec, impactul pe care-l are asupra conștiinței individuale va avea urmări grave asupra modului de a gândi, asupra interesului pe care îl avem față de profunzimile celorlalți ori față de exemplele lor, dar am mai văzut, lucrul acesta nu este nou. De această dată când Luna trece prin zodia Pești, Marte, din Săgetător, are de împlinit un careu cu Chiron din Pești. Elementele minore, zona aceasta individuală care urmărește să se exprime la un nivel superior se bazează acum pe o situație conflictuală. Vrem să fim ascultați, să ne impunem, ne plângem că lucrul acesta nu s-a întâmplat până acum și, în plus, considerăm că nu avem nici resursele necesare pentru a gestiona corect această criză. Cu cât ne-am preocupat mai mult de la începutul săptămânii până acum să ascundem o dramă, cu atât problemele acestea materiale vor fi mai mari sau ne vor chinui mai mult. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului, în situația în care se împlinește și Luna plină, ne vorbește despre scheme periculoase care par, în momentul acesta, banale, dar care pot genera compilații foarte mari care să ne mențină, cel puțin până la finalul acestui an, sentimente ciudate, precum sunt cele legate de grija de sărăcie, de neputință, de pericol care ne urmărește la tot pasul, de ineficiență.
Problema aceasta a binelui eficient va fi pus acum pe picior de egalitate cu valorile estetice, ca și cum poveștile frumoase, poveștile de viață, cele care șlefuiesc prin lumină caracterul oamenilor puternici, ajutându-i să devină și mai puternici, care cizelează firea oamenilor sensibil ajutându-i să fie și mai sensibili, nu se referă acum la puțin, la neputință, la sărăcie. Toate aceste valori, cu toate că sunt în mare parte conflictuale, ne arată cât de complicată este viața și cât de mult ne putem degrada dacă nu ne preocupăm de ea. Apoi, din când în când, ne vom plânge că suntem nefericiți sau că trăim rău. Lucrurile acestea mărunte, așa cum sunt cele pe care le explorăm pe 16 septembrie, sunt cărămizi care construiesc ziduri ale plângerii, episoade dramatice care să ne impresioneze la maximum conștiința și pe care să nu le mai uităm. Dar, pentru că mecanismul astral este întotdeauna obiectiv, schema care se consumă pe 16 septembrie se referă cu precădere la un succes social. Luna plină care se definitivează în seara acestei zile accentuează această problemă de comunicare nu pentru a intensifica drama, ci pentru a crea un debușeu. Este posibil ca momentul acesta să sublinieze o criză, una de personalitate, argumentată prin lipsuri sau un deficit de comunicare. Cu cât este mai intensă spre finalul acestei zile cu atât eliberarea va fi mai frumoasă. Important este ca această intensitate majoră să nu fie susținută de cuvinte urâte, de jigniri, de acuzații nefondate sau de lovituri. Dacă alegem să nu apelăm la aceste gesturi rele, vom vedea cum această intensitate se amplifică și, ca prin miracol, apare lumina, apare soluția, apare un semnal de la un om drag, ne amintim de o situație pe care o putem duce mai departe și care nu a fost alterată de evenimentele ultimelor săptămâni, ne simțim pur și simplu eliberați de o mare presiune și nu ne putem explica în mod concret cum anume s-a întâmplat.
Prin urmare, 16 septembrie este un joc al culorilor, al compromisurilor și al durerilor pe care le putem vedea ca fiind ipostaze de vindecare. Careul lui Marte cu Chiron arată că există un conflict interior, există o problemă de opinie care nu mai este în consonanță cu nevoile celorlalți sau ceea ce există în jurul nostru nu ne mai mulțumește. Cu toate acestea, schema dominată de trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Pești arată că depindem mult de un ajutor exterior, dar nu suntem în stare să-l vedem așa. Se întâmplă lucrul acesta și pentru că Luna trece prin Coada Dragonului, dar și prin opoziția cu Mercur retrograd, în situația în care își formează din aproape în aproape faza foarte intensă a Lunii pline. Deși trăim cu mare implicare acest conflict, conștientizăm ca avem nevoie de un sprijin social, că această problemă de comunicare este rodul unei mari presiuni interne pe care o putem rezolva printr-un debușeu. Unii își vor găsi acest debușeu prin artă, studiu, meditație sau pur și simplu vor putea prin resursele proprii să își construiască momente frumoase și prin aceste ele să interacționeze cu cei din jur, să se afișeze față de comunitate. Drama va rămâne, motorul acestui proces va fi activ până spre finalul acestei săptămâni și poate și pe începutul săptămânii următoare, dar rezultatul pe zona publică va fi mult mai bun. Pentru că schema aceasta beneficiază și de intensitatea Lunii pline, putem spera într-o schimbare mult mai amplă, mult mai puternică, una care să ne rezolve și acest deficit de comunicare. Dacă vom alege să nu ne preocupăm de sărăcie ori de puțin, dacă vom fi puternici prin ceea ce avem, vom fi cu adevărat gazde primitoare pentru cunoaștere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de dramatizare, indiferent cât de bine ar putea fi argumentată.

Atracție către situații și lucruri neobișnuite. Se participă la construirea unui mare edificiu. Avem nevoie să ne fixăm pe propriul traseu. Cerem o răsplată. Preocupări față de cultură. Oportunitățile sunt interesante. Se face o profeție. Responsabilități mărite față de propriul destin. O lecție de viață ne ridică deasupra a ceea ce am făcut până acum. Succes. Interes pentru o carieră ambițioasă. Câștig într-o competiție. Se face dreptate prin învinuirea cuiva. Probleme de autoritate. Se fac fapte bune. Planurile de viitor cer implicare puternică. Creștem din aproape în aproape. Visăm la eternitate. Aventura cere un consum puternic.

În dimineața acestei zilei Luna va trece în Berbec și sentimentul de neapartenență va deveni prioritar, nu prin drama a ceea ce este în sine, ci prin efectele pe care le produce, de altfel multe dintre ele fiind neobișnuite, dar bune. La începutul acestei săptămâni ori în ciudata săptămână anterioară s-a produs un eveniment care nu a putut fi oprit decât cu mari sacrificii personale. Acolo unde aceste sacrificii personale nu au fost făcute, evenimentele s-au adâncit într-o notă conflictuală pe care vom încerca acum, pe trigonul Marte-Uranus să le soluționăm. Ideea de succes, eficiență poate chiar cea de performanță trebuie să răspundă acum acestei nevoi de reparare a unei greșeli. Faptele bune sunt, de asemenea, cercetate în acest context ca și cum nu sunt normale, nu este firesc să se întâmplă așa, nu se poate ca un om să ofere atât de multe și să nu ceară nimic ori să ceară atât de puțin. Diferența între ceea ce este în realitate oferit pentru un lucru ori serviciu acum și ceea ce este cerut ori așteptat face din faptele oamenilor simpli adevărate făclii care se văd în întunericul moral în care trăim. Această lumină a simplității arata cât de adâncă este minciuna, cât de firesc este inserată ea în comportamentul celor care nu au măsură, o cunosc dar nu vor să o respecte, nu se preocupă de nevoile reale ale sufletului, conștiinței.
Apoi, o altă trăsătură a trigonului Marte-Uranus aduce și o nouă relație cu sine. Absența prețului stabilit pe criterii vechi oferă individului mai mult curaj în a aborda domenii de care s-a ținut departe ori îi aduce mai multă curiozitate și mai multe atenție încât să caute atent și să găsească repede informații, persoane, soluții.
Nu încape discuție că impulsul acesta de a demonstra că se poate ajunge la soluție și pe alte cărări, și pe alte trasee, și pe alte drumuri este unul foarte puternic. Există și mult curaj, și multă determinare în a obține un avantaj cu toate că în momentul acesta nu avem nevoie atât de mult de victorie. Dacă vom obține victoria, dacă vom atinge etapa finală așa cum o gândim acum ea va deveni un fel de prosperitate, atât prin beneficiile pe care le conferă cât și prin abundența de soluții și informații referitoare la puterea personală sau la părerile pe care cei din preajmă le au față de cel victorios. Există însă și o problemă în contextul acesta frumos. Pentru că foarte aproape de trigonul Marte-Uranus se împlinește opoziția Lunii cu Marte, ideea aceasta de avantaj, norocul acesta special ar putea să fie privit pe viitor ca o mare greutate. Rezultatul benefic la care se ajunge prin câștig într-o competiție este real, bucuria, de asemenea, însă efectele în cascadă vor fi supuse încercării care vine dintr-o zonă a crizelor relaționale, cele pe care le-am explorat cu intensitate în săptămâna anterioară. În mod normal, acest trigon Marte-Uranus ar trebui să aducă armonie în acele crize, dar, așa cum știm că se întâmplă de multe ori, la armonie se ajunge trecând frontal prin creuzetul problemei. Cine are suficient de multă putere, cine a dovedit că nu ajunge în criză doar pentru că își dă seama că a fost înșelat, păcălit sau marginalizat, cine are resurse să decidă pentru sine și a mai și demonstrat lucrul acesta în săptămâna anterioară, va face din nou acum apel la aceste rezerve pentru a liniști apele.
Prin urmare, 17 septembrie atrage atenția asupra unei probleme care, în mod firesc, nu devine foarte clară decât când provoacă durere, când nemulțumește, când distruge. Acum ea devine clară prin binele pe care dorim să-l facem, prin intenția de a repara, de a împărți câștigul pentru că ni se pare mult sau pentru că puterea de acum nu se mai apără ucigând mesagerul, întreținând un conflict, ci este protejată de ceea ce reprezintă în sine.
De asemenea, pentru că schema zilei de 17 septembrie se preocupă de repararea unei crize în relații care s-a conturat foarte clar în săptămâna anterioară, succesul pe care-l obținem acum trebuie să conțină și acceptarea unei greșeli sau iertarea ei, și înțelegerea pe care un om foarte curat o are față de un om care nu s-a curățat încă. Aventura acestei zile cere multă putere, disponibilitate pentru mișcare, interes față de victorie pentru ca aceste elemente speciale să-și găsească locul în etapele care vor urma. Cu toate că această relație a lui Marte cu Uranus este una aparte, forța sa atrage acum și multe impurități precum un vârtej care ridică în aer și gunoaiele peste care trece. Cârma, adică factorul care ne oferă informații despre rostul evenimentelor de acum, este opoziția Lună-Jupiter, cea care aduce dreptate în relație. S-ar putea ca unele persoane să primească doar toleranță, doar o explicație, să li se clarifice doar un traseu pentru că doar de atâta au nevoie. Aceste persoane vor fi nemulțumite de măsura a ceea ce primesc pentru că în săptămâna anterioară nu au trăit evenimentele prin aport personal, nu s-au frământat și prin modul în care și-au folosit voința, ci au trăit cu implicare drama că anumite întâmplări nu se consumă de la sine în favoarea lor. Doar aceste persoane primesc puțin în 17 septembrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de mișcare. Orice deplasare conține în esența sa și posibilitatea de a ajunge la o altă etapă a crizei vizibilă în săptămâna anterioară, deși acum nu-i este dat să se întâmple așa. Cine nu are măsură va depăși această barieră a firescului pentru că cere.

Curaj nefiresc. Se dorește un câștig imediat. Se luptă împotriva propriilor planuri de viitor. Adevărul doare. Nesiguranță în relații care nu au trecut încă testul timpului. Obiectivele de viitor se schimbă. Ne dedicăm unor planuri îndrăznețe. Geometria spațiului se reconfigurează. Apel la subconștient. Transformările bruște sunt periculoase. Cugetare prin încăpățânare sau stabilitate. Dreptatea este oferită celor mici. Prietenii înșală. Dezamăgire față de un prieten care ne îndeamnă să folosim informații neverificate.

Ultima zi a săptămânii ne aduce la lumină durerile oamenilor buni. Prioritățile vor fi acum modificate de o nevoie ciudată, aceea de a clarifica, de a soluționa ceea ce are nevoie de timp, ceea ce nu s-a maturizat încă, ceea ce ar avea nevoie, în următoarea săptămână, de o revizie. Pe opoziția Venus-Uranus retrograd ideea de revizie sperie, cu atât mai mult cu cât și Luna se afla acum în plin tranzit prin zodia Berbec și multe din cele pe care le știam într-o anumită ordine, programate să se desfășoare într-un anumit ritm, se modifică. Unii vor avea senzația că se schimbă cadrul în ansamblu, că transformările acestea nu doar sunt prea rapide, dar parcă sunt susținute și de un vânt subtil care le împinge mai repede către finalitate. În realitate, este vorba despre o mare teamă, aceea că planurile îndrăznețe, dacă nu vor fi finalizate acum, nu vor fi finalizate niciodată. Astfel, se ajunge la ideea că mai bine se face dreptate pe seama problemelor minore sau pe seama situațiilor neimportante decât să rămânem complet fără dreptate. Presiunea aceasta care există pe axa Fecioară-Pești, care este accentuată și prin retrogradarea acestei planete pe zodia Fecioară, situată acum foarte aproape de Capul Dragonului, face ca aceste impulsuri minore să aibă o greutate teribilă asupra vieții în ansamblu, asupra marilor direcții pe care trebuie să le soluționăm în această existență. Ele par mici, sunt argumentate de nevoi curente, cele specifice acestei săptămâni sau acestei luni, dar, în realitate, presiunea aceasta este una de natură karmică. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că schema aceasta se încadrează perfect în intensitatea obositoare anului 2016. Dacă încercăm să reparăm un neajuns în mod brusc atingem o extremă periculoasă, dacă le ignorăm și le lăsăm în virtutea inerției atunci finalitatea lor atinge de la sine o altă extremă, așa după cum vedem că se întâmplă acum cu acea forță subtilă care grăbește apropierea demersurilor de sfârșitul lor deși nu este nevoie de așa ceva.
Apoi, Luna, trecând prin zodia Berbec, va trebui se împlinească și ea, la rândul său, o conjuncție cu Uranus și o opoziție cu Venus. Vom avea și motivații de moment pe care le vom adăuga la istoricul conflictelor, la istoricul nemulțumirii sau la cel care ne motivează prin frică sau grijă nejustificată apropierea prea rapidă de final. Exista această presiune pe lucrurile pe care le vedem foarte clar și de aceea una din trăsăturile definitorii ale zilei de 18 septembrie este dată de adevărul care doare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii se încadrează perfect în aventurile ciudate ale acestei săptămâni care ne îndeamnă să observăm și să înțelegem pentru a cunoaște, dar să și conștientizăm care sunt direcțiile unde pierdem foarte mult pentru că este activ un program de risipă. Unii au astăzi senzația că lucrurile se pot îndrepta de la sine, că pot fi rezolvate într-un chip miraculos dacă avem mai mult curaj, dacă le grăbim deplasarea către etapele finale. Deși există clar conturată această frică de o anumită finalitate, de un anumit rezultat, unii se vor comporta ca și cum nu mai au răbdare și intenționat grăbesc lucrurile spre finalitate deși și de finalitatea în sine se tem.
Combinațiile acestea ciudate sunt accentuate și de trecerea Lunii prin zodia Berbec, de împlinirea conjuncției cu Uranus, cea care amintește de anii din urmă când această ipostază însemna finalizarea unei săptămâni în care Luna avea calitatea de purtător de lumină între conjuncția cu Pluton și conjuncția cu Uranus. Ne-a rămas adânc implementat în subconștient semnul acesta de finalitate și el este în continuare activ, chiar dacă de această dată folosește alte puteri, alte motivații și toate acestea pentru alte rezultate. Schema de acum accentuează, la fel cum am văzut și în celelalte zile ale acestei săptămâni, necesitatea de a simplifica lucrurile. În modul acesta dezordonat cum le-am trăit sau le-am folosit ele nu mai pot exista. Nici oprirea lor bruscă, așa cum vom considera acum, nu ne ajută prea mult. De aici și mare agitație a zilei de 18 septembrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de martor. A fi martor la ceea ce se întâmplă înseamnă a fi activ în demersurile care au nevoie de aport personal și pasiv în demersurile care trebuie să-și împlinească acum, pentru că așa le era scris nu pentru că le-am impus, o etapă în virtutea inerției.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.