19 – 25 august 2013

Săptămâna 19-25 august 2013 aduce câteva evenimente importante pentru această perioadă, unele dintre ele având un rol major asupra întregului an. Ne referim aici la Luna plină din 21 august, dar şi la cele două unghiuri pe care Jupiter le împlineşte cu Uranus şi Chiron, adică un careu şi respectiv un trigon. Celelalte unghiuri pe care le vom vedea în analizele aplicate pentru fiecare dintre cel şapte zile au un caracter repetitiv apărând în fiecare an o dată sau de două ori.
În plus faţă de aceste unghiuri importante care se împlinesc vineri, avem parte de două ingresuri. Soarele va trece în 23 august în Fecioară, iar Mercur a doua zi, pe 24 august, de asemenea, va trece în Fecioară, în aşa fel în seara zilei de 24 august, cu puţin timp înainte de a trece în 25 august, Soarele şi Mercur să împlinească din nou o conjuncţie, moment foarte important pentru deschiderile spirituale, dar şi pentru a ne concentra întreaga forţă spre a împlini noi etape în proiectele pe care le derulăm.
Schema generală a acestei săptămâni nu este deloc simplă şi nu va fi marcată doar de zilele în care se împlinesc aceste unghiuri. Avem de-a face cu zile de Vărsător (Luna în Vărsător) foarte complicate (luni, marţi până în dimineaţa zilei de miercuri) sau zile de Berbec (Luna în Berbec) teribile şi agere din dimineaţa zilei de vineri până în mijlocul zilei de duminică. În felul acesta, pornim pe un drum în căutarea adevărului, dorim să cultivăm încrederea în sine şi deopotrivă simţim să împărtăşim o experienţă de viaţă prin asociere sau prin relaţionare, însă vom fi adesea marcaţi de teama că urmează să se întâmple ceva neplăcut. Această ipostază va fi vizibilă cu precădere în ziua de marţi. Ziua de miercuri va deveni un vârf al acestei săptămâni, fiind una plină de dezamăgiri. În egală măsură, pentru că Jupiter devine personajul principal va face din această zi şi nu doar atât, din întreaga săptămână, un interval magic pentru fiinţele cu adevărat remarcabile când li se va ridica acestor vălul iluziei după care se ascund şi vor părea oameni obişnuiţi. Fiinţele remarcabile vor reuşi să facă în ziua de miercuri sau într-una din zilele acestei săptămâni (având o libertate de expresie mult mai mare decât fiinţele comune) pentru că spiritul dreptăţii (Jupiter) din semnul exaltării sale (Rac) îi îndeamnă să se sacrifice pentru ceilalţi sau să îi poată ajuta mult mai mult decât a făcut-o până acum.
Ziua de miercuri este o zi de graţie, spre deosebire de ziua de vineri care devine o zi a ambivalențelor periculoase. Se câştigă prin asociere şi se pierde prin compromis, chiar dacă toate aceste direcţii vor convieţui cu o acută nevoie de metodă, de regulă, de program sau de disciplină. Finalul săptămânii se va situa în preajma nevoii de câştig. Adesea oamenii îşi vor refuza partenerii de discuţie, de viaţă, cei pe care i-au îndrăgit, persoanele de care s-au simţit atraşi mult timp, considerând că numai prin explorarea acestei laturi întunecate a personalităţii vor reuşi să devină cu adevărat învingători. Pentru că Soarele şi Mercur vor fi în conjuncţie în seara zilei de 24 august, când această tendinţă de refuz a partenerului va atinge un moment de maximum, oamenii vor trăi şi cu confuzia că refuzul partenerului reprezintă sursa de putere şi că nervul, agresivitatea sau combatere a tot ceea ce este liniştit şi calm ar putea să le sporească forţa de acţiune. În realitate, este vorba despre o agresivitate mascată despre care ştim din studiile de specialitate că nu poate oferi eficiență decât pe termen scurt, iar termen scurt nu poate însemna decât o zi, ziua de 24 august.
Finalul săptămânii ne aduce în faţa unui joc interesant. Oamenii vor deveni unii pentru alţii catalizatori în demersurile publice, fără să conştientizeze acest lucru, fără să-şi dorească ceva în direcția aceasta. Aici un rol foarte important îl vor avea fiinţele cu calităţi remarcabile, fiinţe speciale, puternice, înzestrate cu talente şi deschideri aparte care vor putea să înţeleagă mult mai bine decât omul comun ce înseamnă să fii catalizator pentru un suflet de lângă tine.
Pentru că este atât de complicată şi de încărcată, pentru că ne aduce în faţa unor ipostaze atât de tulburătoare, atât de periculoase prin răsturnarea rapidă a situaţiilor, săptămâna 19-25 august ne reînvie spiritul dinamic şi ne avertizează cu privire la bunele intenţii. Cei care au bune intenţii trebuie să lase după ei urme pozitive. Cei care nu lasă urme pozitive nu au bune intenţii. În această săptămână simplificarea aceasta îi va ajuta pe toţi oamenii, indiferent că sunt fiinţe comune sau entităţi remarcabile.

Chiar din dimineaţa acestei zile Luna va trece în Vărsător şi va avea de împlinit trei aspecte (un trigon cu Venus, un careu cu Saturn şi seara va trece prin conjuncţia cu Junon aflată acum în mers retrograd). Ziua devine astfel un exponent al căutării adevărului. Este căutată limpezimea gândirii, este apreciat individul care se exprimă şi gândeşte clar, care nu este ambiguu în exprimarea sa şi care urmăreşte prin toate lucrurile pe care le pune la dispoziţia celorlalţi să clarifice o problemă ori să reaşeze într-o ordine precisă informaţii pe care le deţine deja. În felul acesta, este încurajată încrederea în sine, dar şi nevoia de a împărtăşi o lecţie de viaţă, de asociere sau de relaţionare. Luna, prin trigonul cu Venus, chiar dacă ea este puternic influenţată de iminenta conjuncţie cu Junon din seara acestei zile transforma ziua de 19 august într-o zi de încântare în ceea ce priveşte raportul individului cu propriile sale sentimente. În a doua parte a zilei, va observa că aceste sentimente l-au depărtat puţin de la disciplină, de la scopul pe care şi l-a propus, de la programul de lucru şi l-au făcut să-şi piardă timp important sau să se risipească în tot felul de contacte sau de detalii care nu sunt importante nici pentru profesia sa nici pentru confortul său, dar nici pentru al celor din jurul său. Acest gen de risipire va pune o greutate pe individ şi îl va face să simplifice brusc lucrurile, să se adâncească şi mai mult în clarificarea informaţiilor ori în a spune adevărul verde în faţă. Tocmai de aceea, seara zilei de 19 august, când Luna şi Junon vor fi în conjuncţie, nu încurajează relaţiile la modul general, ci le va întări pe acelea care au trecut în mijlocul zilei o încercare. Adică sunt încurajate acele raporturi sociale care au făcut faţă adevărului, care au suportat o informaţiei dură, spusă în mod neprelucrat, fără dantelării verbale, fără să se ţină cont de urmările acestora.
Astfel, abia spre seară vom realiza că în prima parte a zilei sentimentele nu ne-au îndreptat către lucruri inutile, ci dimpotrivă ne-au arătat cât de diversificată poate fi viaţa atunci când se ţine cont de dragoste, comunicare, de libertate de expresie sau de schimbul liber care se realizează între indivizi care abia dacă se cunosc ori dacă s-au văzut o singură dată în viaţă.
Prin urmare, 19 august este o zi în care căutarea adevărului îşi pune o puternică amprenta pe personalitatea individului. Astăzi vom vedea care sunt extremele adevărului, cum este să-l exprimi prin sentiment şi să te laşi în voia libertăţii sale sau cum este să te exprimi prin raţiune şi atunci să îngustezi foarte mult comunicarea sau relaţionarea pentru a evidenţia lucrurile care sunt de maximă urgenţă acum. Întreaga zi se va situa sub auspiciile nevoii de a împărtăşi şi tot ceea ce vine spre noi astăzi se va transforma într-o lecţie de viaţă, învăţându-ne mai multe despre asociere, despre relaționare, despre importanţa lucrurilor, despre cât de grave sunt relaţiile şi cât de uşor le putem simplifica dacă ne îndreptăm către lucrurile pe care le cunoaştem sau putem să le facem cel mai simplu. Unii pot iubi foarte simplu, îşi pot exprima sentimentele fără o barieră, alţii însă se simt mai bine selectând aceste elemente în funcție de priorităţi şi aşezându-le într-o ordine încât să le fie accesibile atunci când le folosesc, nu să le aibă pe toate de-a valma în jurul lor.
Persoanele care sunt înclinate negativ, care îşi urmăresc cu egoism doar propriul interes, vor vedea în cele două extreme ale zilei de 19 august ipostaza în care vor păcăli, trecând de la una la alta. Adică în prima parte a zilei vor constrânge sentimentul să se exprime după cum doresc ei, după cum se simt ei bine sau confortabil, iar în a doua parte a zilei îi vor critica pe cei care se vor apropia mai mult de disciplină, de metodă, de regulă, de program sau de restricţie. Acest fapt se datorează lui Junon retrograd care pune în această zi o greutate aparte pe mesajul Lunii din Vărsător.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia intuiţiei, Intuiţia ne va spune când anume să ne exprimăm sentimentele şi când să fim mult mai disciplinaţi mai ordonaţi, mai precişi în programul de lucru sau în munca pe care ne-am propus să o realizăm astăzi. A ne lăsa în voia intuiţiei înseamnă a respecta fluxul cosmic şi a ne situa în afara celui mai mare pericol care vine spre noi astăzi – inversiunea – aceea care ne răstoarnă priorităţile cu scopul egoist de a obţine avantaje personale cu orice preț.

Cea de a doua zi de Vărsător vine cu împlinirea a trei aspecte la care participă Luna şi anume careul său la Axa Dragonului, sextilul cu Uranus şi opoziţia cu Mercur. 20 august devine, astfel, ziua în care simţim nevoia de a ne face remarcaţi pentru a ne menţine un standard. În felul acesta, atât în ceea ce priveşte careul Lunii la Axa Dragonului, cât şi opoziţia Luna-Mercur vom fi învăluiți azi de un sentiment straniu. Acesta este tangent la o frică, la teamă că urmează să se întâmple ceva straniu, complicat sau poate chiar ceva rău. Tocmai de aceea vom fi înclinaţi spre compromisul de a pune la dispoziţia celorlalţi o parte din realizările personale pentru a scăpa de răspunderea de a le urmări, de a le îngriji sau de a le proteja. Unii consideră că, procedând în felul acesta, chiar dacă ştiu sigur că este o greşeală, scurtează drumul către o altă realizare, una mult mai mare care nu poate veni decât dacă este acordată toată atenţia şi încrederea. Pentru că aspectul de careu între Lună şi Axa Dragonului se împlineşte de luni spre marţi, visele pe care le avem în acest interval vor avea o puternică amprentă neplăcută. Fie vor fi vise periculoase, bizare, fie vor fi vise care vor şoca prin diversitate, cromatică ori prin bogăţia de episoade reale la care vor face trimitere, Niciunele dintre acestea nu par să aibă o trimitere către lucruri reale. Ele nu sunt prevestitoare, nu avertizează cu privire la anumite evenimente viitoare, ci doar creează senzaţia că urmează să se întâmple ceva. Această senzaţie, pentru că se situează între careul Lunii la Axa Dragonului şi opoziţia Lunii la Mercur, este supusă unei erori de informaţie sau de orientare, de selecţie a unor episoade sau de încadrare obiectivă a informaţiilor într-un anumit context. Astfel, avem de-a face cu un conflict pe care-l dezvoltă individul, mai mult mascat, cu destinul său (careul Lună-Axa Dragonului) şi cu o înclinaţie spre gândirea negativistă sau egocentrică (opoziţia Lună-Mercur).
Toate acestea pun asupra sextilului Luna-Uranus, care ar trebui să aducă inspiraţie, deschidere, intuiţie sau chiar experienţe legate de clarviziune, de profeţie, o greutate foarte mare. Astfel, individul nu dispune de energia necesară pentru a se deschide către un plan superior acolo unde informaţiile despre viitor sau referitor la ordinea şi precizia după care este organizat universul sunt depozitate. Sextilul Luna-Uranus permite accesul la akasha (memoria universului) însă acum nu dispunem de energia necesară pentru că avem două mari greutăţi legate de gât: una face referire la modul cum percepem destinul propriu, cum selectăm evenimentele pe care le-am parcurs, iar cealaltă la atitudinea pe care o avem faţă de anumite informaţii.
Cu alte cuvinte, suntem în faţa unor episoade importante și, pentru că nu suntem pregătiţi să înfruntăm sau să depăşim acest impas, vom înclina balanţa foarte mult spre compromis.
Prin urmare, 20 august ne va pune în faţa unor întâmplări stranii. Pe unele dintre ele mai mult le vom închipui în sensul că mai mult vom crede într-un inamic orientat întru-totul împotriva noastră decât să ne oprim pentru o secundă şi să vedem care este realitatea. Vom prefera toate aceste construcţii mentale, toate aceste frici personificate pentru că ele par să hrănească azi toate simţurile, atât cele pe care le folosim în timpul somnului, cât şi cele pe care le folosim în stare de veghe (careul Lunii la Axa Dragonului), fiindu-ne cunoscute și accesibile pentru că multe, de-a lungul vieții, au fost folosite împotriva destinului propriu. Lucrurile par să se manifeste într-un sector cunoscut şi nimeni nu va fi surprins dacă de la o închipuire sau de la o rememorare sau pur şi simplu de la o impresie greşită îndreptată împotriva cuiva se declanşează o serie întreagă de argumente, de logici imbatabile, de replici usturătoare sau de decizii categorice împotriva cuiva.
Teama este aceea care ne alimentează toate aceste elemente pentru că de această dată ne spune că lucrurile se îndreaptă către o finalitate negativă. Astăzi nu intuim acest lucru, deci informaţia nu poate veni pe o cale empirică, ci pur şi simplu reprezintă rezultanta unor procese negative pe care le-am folosit de-a lungul vieţii cu aceeași finalitate: una negativă.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a combate nevoia acerbă pe care o vom resimţi azi în a ne face remarcaţi. A trăi în umbră, a urmări să ne preocupăm doar de lucrurile pe care le avem în preajmă, a refuza orice reacţie violentă, orice emoţie puternică, orice decizie categorică doar pe baza a ceea ce ne vine acum în minte, reprezintă înclinaţia salvatoare a zilei de 20 august.

Luna plină din 21 august este înclinată negativ pentru că devine o Lună plină a dezamăgirilor. Sunt puternic influenţate viziunea şi percepţia asupra adevărului, acelea care oricum în zilele anterioare au fost zdruncinate. În felul acesta, descoperim acum, în momentul de maximum al ciclului lunar, că zilele de Vărsător (Luna în Vărsător) au agresat atât de mult esenţa adevărului cu care intrăm în contact cât şi modul în care el este promovat. Astfel, sunt invocate foarte mult lipsurile materiale, neputinţa de a le acumula sau uşurinţa prin care individul reuşeşte să piardă o acumulare de luni sau poate chiar ani de zile pe vise, pe speranţe false, pe afaceri păguboase sau pe schimburi care nu reuşesc să-l avantajeze în niciun fel. Pentru a fi contrabalansate, toate aceste lucruri sunt luate în glumă. Este transformată în veselie, în bunădispoziţie, ca şi cum pe individ nu-l afectează faptul că pierde pentru că se simte revigorat, are energie, are determinare, are încredere în sine şi consideră că aşa cum le-a acumulat pe acestea poate să acumuleze oricând mai mult de atât. În felul acesta, se opreşte un proces, se invocă o pauză iar secătuirea rezervelor devine un element de referinţă al zilei de 21 august pe care, prin glumă, mulţi vor urmări să o ascundă.
Acest lucru se întâmplă pentru că imediat după Luna plină Luna va trece în Peşti şi va lucra cu o altă energie, chiar dacă se va afla în continuare în fereastra opoziţiei cu Soarele. Acesta va fi un fond înşelător, complicat sau unul desfășurat în contradicţie cu expansiunea care vine din partea Soarelui. Luna în Peşti este interiorizată, este retractilă faţă de evenimentele lumeşti şi caută tot timpul motive pentru a îndrăgi ceea ce-i provoacă suferinţă sau ceea ce o dezamăgeşte. Chiar dacă imediat ce intră în Peşti ea va împlini doar aspecte pozitive faptul că astăzi se împlinesc două unghiuri la care participă Jupiter (careul cu Uranus şi trigonul cu Chiron) va face din ziua de 21 august un exponent al luptei pentru eliberarea individului de încorsetarea problemelor care l-au frământat în ultima perioadă. Trigonul lui Jupiter la Chiron înseamnă vindecare, iar careul Jupiter-Uranus ne va spune ce anume trebuie înlăturat, care este afecţiunea care trebuie combătută, ca vindecarea să se instaleze.
Dintr-un anumit punct de vedere, pentru că mulţi indivizi vor lua totul în glumă, aceasta este o înclinaţie de bun simţ şi, de asemenea, dovada realismului pe care aceste persoane îl adoptă. Vindecarea predispusă de trigonul Jupiter-Chiron asupra elementelor lansate de careul Jupiter-Uranus este un element iluzoriu pentru omul comun şi accesibil doar fiinţelor deosebite, înzestrate cu o puternică forţă în a analiza sau în a controla evenimentele sociale, în a impune prin gând sau prin faptă o anumită ordine a lucrurilor. Jupiter şi Uranus sunt în careu de ceva vreme şi predispun modificarea evenimentelor sociale, încadrarea lor pe o albie nouă în aşa fel încât grupurile formate din indivizi cu gânduri tradiţionale să se îndrepte către o transformare radicală.
Este de la sine înţeles că persoana, ca individualitate de sine stătătoare, nu poate impune, decât dacă dispune de calităţi remarcabile, modificări substanţiale în acest segment. Ea poate să invoce o stare de confort prin alipirea preocupărilor sale la celelalte preocupări prin descoperirea unor interese comune cu alte persoane cu care să se întâlnească şi printr-o frumoasă prietenie pe care să o lege să se integreze într-o lucrare, într-un proces social care să-i faciliteze în timp modificarea conştiinţei şi deci vindecarea. Doar prin ceea ce face acum şi doar prin efort propriu, această vindecare nu va fi posibilă. Doar fiinţele remarcabile care pot lucra cu focare de energie, care au înscris în destinul lor să facă acest lucru, pot declanşa imense valuri de transformare de care să beneficiem cu toţii.
21 august este o zi de glorie pentru aceste fiinţe remarcabile pentru că ele nu vor afişa absolut nimic din predispoziţiile rezervate fiinţelor comune. Ei nu vor fi obosiţi, nu vor invoca lipsuri materiale, nu vor lua totul în glumă şi nu vor invoca neputinţa sau dezamăgirea. Ei vor fi puternici pentru că au pe umerii lor responsabilitatea susţinerii celorlalte fiinţe.
Prin urmare, 21 august este o zi de mare forţă şi exprimare personala. Mulţi se vor gândi la greşelile vieţii şi vor căuta să le ascundă ori să le compenseze, vor observa că ceea ce s-a-ntâmplat în zilele de Vărsător (Luna în Vărsător) au pus o povară mult prea grea pe modul cum aleg să spună adevărul, să se exprime, să se dezvăluie faţă de ceilalţi sau să se prezinte în faţa unui auditoriu. În faţa acestei conştientizări se simt dintr-odată obosiţi şi motivează faptul că lipsurile materiale sunt acelea care-i ştirbesc din plăcerea de a trăi sau din bucuria de a convieţui cu oamenii pe care şi i-a ales. Astfel, pentru a compensa acest neajuns va lua totul în glumă, se va ascunde de adevărul care doare, va ocoli, va amâna munca istovitoare pe care şi-a programat-o pentru azi şi prin asta va arăta că opreşte un proces, că ia o pauză şi că, în realitate, arată faptul că este secătuit de rezerve şi învăluit de o neputinţă. Pe Luna plină neputinţa este întotdeauna stranie, pentru că opoziţia luminariilor amplifica puterea interioară, sporeşte vitalitatea şi umple acele albii ale fiinţei care mai toată luna sunt goale. Acum oamenii au determinare, sunt puternici, au energie şi când se simt neputincioşi pe Lună plină înseamnă că de fapt sunt bolnavi, iar această sporire a energiei nu face decât să aducă din adâncurile fiinţei afecţiunea la suprafaţă pentru a o face evidentă.
Ziua este însă remarcabilă pentru fiinţele cu puteri şi deschideri speciale, care au atins un nivel înalt de conştiinţă pentru că, pe de o parte, trigonul lui Jupiter cu Chiron, iar, de cealaltă, careul lui Jupiter la Uranus, îi îndeamnă pe aceştia, le facilitează acestora folosirea unor procedee rapide prin care să-i ajute pe semeni. Ei nu simt durere, nu se simt obosiţi, nu au nicio problemă dacă traversează o perioadă de lipsuri sau dezamăgiri, nu se simt secătuiţi de rezerve, ci dimpotrivă înnobilaţi de lumina cu care sunt în contact şi pe care doresc să o împărtăşească celorlalţi.
Ceea ce reuşesc aceste fiinţe remarcabile să facă acum în văzul tuturor este cu totul escepţional. Se dezvăluie, se exprimă, iar valul iluziei se ridică şi-i descoperă pe aceştia în exerciţiul funcţiunii. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa mai puţin de lucrurile care ne nemulţumesc şi de a urmări cu privirea să descoperim în jurul nostru oameni care sunt cu adevărat fericiţi. Cei care sunt cu adevărat mulţumiţi şi fericiţi probează faptul că sunt fiinţe remarcabile și nu doar primesc lumina, cu toate beneficiile ei, ci o răspândesc în jur pentru a schimba în bine mediul în care aleg să trăiască. Prin exemplul lor astăzi putem vedea că viaţa se poate concentra într-o secundă în care să trăim totul. Cei care lucrează cu energia, care au avut parte de experienţe speciale, ştiu că acest lucru se produce în contactul cu energiile subtile, cele foarte înalte pe care de aici din această lume le vedem ca fiind abstracte. Aceste elemente nu vor mai fi astăzi atât de departe de noi, ci prin intermediul fiinţelor remarcabile vor coborî foarte aproape de noi, atât de aproape încât este suficient să întindem mâna sau, mai frumos, să întindem către aceste minunate fiinţe un zâmbet.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta prin fapte să ne ridicăm din zona comună spre cea excepţională. Omul nu este prizonierul propriei condiţii decât când se îndrăgosteşte prea mult de cuşca sa.

Luna astăzi va fi în trigon cu Capul Dragonului şi în sextil cu Coada acestuia reuşind să medieze tendinţa Nodurilor şi, nu doar atât, se va afla în trigon şi cu Jupiter şi nu oricum, ci din conjuncţia cu Chiron. Ziua devine astfel importantă prin nevoia de a relua legături rupte. Este posibil ca o parte dintre aceste legături să se fi rupt chiar pe Lună plină chiar în ziua de miercuri 21 august, însă la fel de posibil este că aceste legături să se fi rupt în zilele de Vărsător, adică de luni până miercuri. Lucrurile au astăzi o altă greutate. În această a doua zi de Peşti (Luna în Peşti) oamenii simt nevoia să se întoarcă la promisiuni mai vechi, la lucrurile care îi făceau să se simtă confortabili, la acele zone, persoane sau locuri pe care le-au numit generic „tărâmul făgăduinţei” sau „tărâmul aspiraţiilor”. Din această cauza ea poate foarte uşor să devine o zi în care să excelăm la capitolul refuz. Vom refuza ceea ce am făcut cu insistenţă până acum sau ceea ce am fost constrânşi să facem prin sarcinile profesionale sau anumite proiecte în care am ales să ne implicăm. Refuzul a ceea ce făceam până acum are, prin trigonul Lunii la Capul Dragonului şi medierii tendinţei Nodurilor, o finalitate foarte bună. Chiar cauza acestui îndemn este una lăudabilă pentru că avem puterea acum prin unghiurile pe care Luna le împlineşte să folosim mult mai uşor trigonul pe care Jupiter şi Chiron îl împlinesc, adică să ne vindecăm. Nu vom reuşi, aşa cum indicam şi în ziua anterioară, să realizăm acest proces dacă facem parte din categoria fiinţelor comune, ci doar ne pregătim pentru a lua contact cu un beneficiu care vine pe altă filieră, nu prin cea personală, însă întoarcerea spre trecut se realizează printr-o selecţie pozitivă, ceea ce va face din 22 august o zi benefică încărcată de valori, o zi care ne va hrăni cu mulţumire și cu speranţă. Astăzi, oamenii vor vedea că pot să facă mai mult, nu ca în ziua anterioară când erau dominaţi de gândul terifiant că rezervele se vor diminua şi mai mult, că sunt mai bolnavi sau mai neputincioşi în faţa unor probleme. Astăzi se simt puternici prin asociere, prin întâlnirile pe care le au, prin faptul că se întorc spre izvoarele care le-au furnizat întotdeauna putere şi încredere. Astfel, refuzul a ceea ce au făcut în ultimele trei zile înseamnă refuzul neputinţei, a negaţiei, a negativităţii sau a bolii. Pentru o fiinţă angrenată într-un proces de cercetare spirituală refuzul neputinţei înseamnă a lua contact cu rezultatele practicii spirituale, adică a fi în lumină şi a o răspândi pe aceasta către cei din jur. Chiar dacă prin acest proces se simulează calitatea de fiinţă remarcabilă pe care am indicat-o în ziua anterioară, această simulare a evoluţiei spirituale se soldează astăzi cu rezultate foarte bune. Prin ceea ce fac astăzi oamenii se simt puternici şi această putere îi motivează să se îndrepte către zonele, sectoarele sau locurile în care au probat această putere.
Prin urmare, 22 august este o zi de revigorare. Oamenii descoperă azi că pot mai mult, că ştiu mai multe şi îşi promit să nu se mai lase în voia suspiciunilor sau în voia îndemnurilor negative aşa cum s-a-ntâmplat în ultimele trei zile. Sigur, în prima parte a zilei încă ne vom afla sub impactul Lunii pline, nu neapărat prin unghiul de 180 de grade care s-a diminuat substanţial între Lună şi Soare, cât mai ales prin efectul de inerţie al unghiurilor împlinite în ziua anterioară. În felul acesta, îndemnul de a refuza o preocupare pe care am îmbrăţişat-o în zilele anterioare constituie modul prin care noi ne apropiem foarte mult de starea de confort sau de vindecare. Suntem foarte aproape de oamenii care pot vindeca sau care ne pot oferi soluţii care, aplicate, să ne ducă spre cele mai bune rezultate atât în ceea ce priveşte echilibrul psihoemoţional cât şi în ceea ce priveşte sănătatea corpului. Este de la sine înţeles că acest mecanism benefic ni se va înfăţişa astăzi ca o oază de linişte pentru că Soarele acum este anaretic şi predispune lucruri foarte periculoase pentru individ atunci când sunt motivate prin vanitate sau subiectivism. Ceea ce se întâmplă astăzi prin cele trei unghiuri pe care le împlineşte Luna îl scoate într-un mod foarte liniştiţi și ponderat pe individ din acest egoism apăsător şi bolnăvicios care vine din poziţia Soarelui de pe gradul anaretic din Leu. În felul acesta, apelul la trecut înseamnă apelul la alte grade decât gradul 29, la ipostaze în care Soarele a strălucit sau a participat la diferite construcţii astrale în care balanţa înclina către lucruri pozitive. Aceasta selecţie pozitivă ne salvează pe noi din mecanismul negativ pe care l-am întreţinut şi pe care l-am alimentat în ziua anterioară, pe Lună plină.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne sustrage oricăror dorinţe egoiste, oricât de clar şi corect ar fi ele argumentate. Această subiectivitate astăzi nu face decât să ne oprească de pe drumul pe care am pornit către locurile sau zonele care ne încarcă cu energie pozitivă şi de ce nu chiar ne pot vindeca. Prin îmbrăţişarea acestui proces pozitiv omul descoperă astăzi că îi este ridicată o interdicţie şi dacă explorează această stare îşi dă seama că această interdicţie este propria sa creație.

Ziua de 23 august încheie tranzitul Soarelui prin Leu şi reduce gloria acestuia, iar noi oamenii obişnuiţi, fiinţele comune, în privinţa personalităţii sau a energiei de bază, trecem într-un alt registru. Astăzi, prin faptul că Venus şi Junon îşi împlinesc trigonul lor cu puţin timp înainte ca Soarele să-şi schimbe semnul scoate în evidenţă ideea de câştig prin compromis. Se câştigă prin asociere şi se pierde prin compromis. Trecerea Soarelui în Fecioară va accentua nevoia de metodă, de regulă, de program strict, de disciplină, dar şi necesitatea de a ne ataşa de o structură administrativă sau de lucrurile construite de alţii care au primit până acum verdictul de „lucru bine făcut” sau care au depăşit proba timpului.
Dacă, pe de o parte, Luna trimite un sextil către Junon, de partea cealaltă, în seara zilei de 23 august, Venus împlineşte un careu cu Lilith, iar asta înseamnă incertitudine. Din nefericire, incertitudinea de acum este privită ca o metodă corectă şi preferată de a înfrunta un adversar. Aşa după cum constatăm unghiurile puternice care se împlinesc astăzi şi care au amprenta lui Mercur anaretic pe Leu (în special în a doua parte a zilei) vine să scoată în evidenţă mesajul că senzualitatea şi dragostea pentru frumos sunt inserate într-o societate care nu are gust pentru aşa ceva. Dacă, pe de o parte, noaptea zilei de joi spre vineri aduce prin Soarele anaretic orgolii prea mari şi de aici insomnii, crize de stomac, dureri de spate ori de picioare, neputinţa de a înţelege din primele raze faptul că este nevoie de metodă, regulă, de program şi de disciplină îi pune pe oameni în situaţiile în care să se lupte cu cei care îi pot ierta atunci când confruntarea se va finaliza. Nici noaptea de joi spre vineri nu este liniştită, dar nici prima parte a zilei de vineri, 23 august, nu ne aduce raze încărcate de binefaceri ori nu ne protejează de complicaţii dacă ne îndreptăm atenţia către metodă, către regulă către progres sau către disciplină. Lucrurile acestea devin dependente de un factor care să coaguleze această nemulţumire şi să o izoleze de evenimentele predispuse de tranzitul Lunii pe finalul de Peşti şi începutul zodiei Berbec. În felul acesta, observăm că indiferent ce am încerca să facem, fie suntem pe sfârşitul unui proiect fie în faţa unui nou început şi nu putem să ne bucurăm de nimic pentru că după cum se prezintă realitatea nimic nu este simplu. Singura certitudine pe care o avem este, în mod paradoxal, incertitudinea.
Pentru că Venus este atât de puternică în această zi, prin unghiurile pe care le împlineşte, şi deopotrivă pentru că Soarele părăseşte domiciliul său şi intră într-o zodie feminină, femeile devin vulnerabile sau partea feminină a personalităţii va fi încercată. Acolo unde oamenii se simt mai siguri acolo lucrurile se slăbesc ori sunt duse către conflict şi numai cei care au dovedit că sunt puternici şi care au înţeles cu cine trăiesc sau pentru ce reuşesc să depăşească acest moment complicat sau de impas.
Oamenii comuni se ceartă şi se împacă de 20 de ori astăzi şi la final arată că îşi amintesc fiecare replică pe care şi-au spus-o în cele 20 de ipostaze vulcanice. Dacă ar cântări lucrurile după cum se prezintă ele astăzi, adică înclinate uşor către linişte, ar reuşi să echilibreze valul de replici sau evenimentele care vin în cascadă către ei, îndreptându-le către o rezolvare pozitivă dacă sunt urgenţe sau amânându-le către următoarea săptămână când lucrurile li se vor părea mai uşor de controlat. De partea cealaltă, vor fi oameni care se vor teme de sinceritate, care nu-şi vor spune adevărul, iar dacă şi-l vor spune îşi vor lua zeci de măsuri de precauţie. Acest episod este declanșat de faptul că, spre seara zilei de 23 august, Venus va fi în careu cu Lilith, împlinind din nou acum crucea cosmică pe semne cardinale prin implicarea lui Jupiter (Jupiter este foarte aproape de Lilith şi îi insuflă acesteia din credibilitatea sa) nemulţumirile banale, acelea care ar putea să apară din traversarea unor episoade lipsite de importanţă sau desconsiderare a unor detalii legate de comportament, stare de sănătate sau clarificarea unor lucruri mai puţin plăcute dintr-un cuplu sau relaţie, pot duce la explozii periculoase pe care apoi să le rezolvăm prin răni sociale. Aceste răni sociale pot lua înfăţişarea unor retrogradări sau a despărţirilor.
Prin urmare, 23 august se dovedeşte a fi o zi extrem de apăsătoare, încărcată de câştiguri care nu sunt solide sau pierderi neaşteptate. De asemenea, faptul că Soarele a ales în sfârşit să părăsească domiciliul său şi să treacă în Fecioară ne îndreaptă atenţia către metodă, către regulă, către program sau către disciplina lăsându-ne în voia unei atitudini pe care o recunoaştem şi care nu ne poate oferi beneficii în privinţa autocontrolului. Se poate spune în mod paradoxal că singura atitudine a acestei zile este incertitudinea. Numai că ea este privită astăzi ca metoda de a înfrunta un adversar. Fie că oamenii îşi spun lucruri care nu sunt adevărate, fie că își pun adevăruri care nu pot fi aplicate în acest context sau cu persoanele respective, orice declarăm sau toate elementele pe car ele invocăm în prezent sunt lezate de gradul anaretic al zodiei Leu pe care Mercur îl traversează în special în a doua parte a zilei, până în spaţiul zilei următoare la ora 1:36. Ceea ce predispune gradul anaretic din Leu pe care-l traversează Mercur acum este încadrat în termenul de incertitudine. Totuşi, lucrurile care vin astăzi spre noi o dată prin intermediul Lunii din Peşti, care împlineşte un trigon cu Marte aflat în mers direct prin Rac, iar de partea cealaltă prin trecerea Lunii din Berbec ce împlineşte un sextil cu Junon din Vărsător, oamenii sunt tot timpul în preajma liniştii, doar că nu o văd sau că se împiedică de ea și o întâmpină cu zgomote periculoase.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ridica deasupra acestui context zgomotos. Ziua de 23 august este o zi zgomotoasă şi orice moment de linişte ne duce către zona în care să câştigăm o experienţă solidă sau avantaje importante în faţa unui adversar care doreşte să ne învingă legat la ochi.

24 august este, de asemenea, o altă piatră de încercare a acestei săptămâni pentru că aduce împlinirea conjuncţiei Lunii cu Uranus şi finalizarea traseului de aproximativ o săptămână în care aceasta a avut calitatea de distribuitor de lumină. De partea cealaltă, se realizează o schimbare de vibraţie în ceea ce privesc metodele de comunicare, aprecierea informaţiilor, mijloacele folosite în schimbul de informaţii sau de valuare a unui câştig prin faptul că mercur va trece din semnul căderii sale într-unul din cele două domicilii ale sale, adică în Fecioară. Venus, de asemenea, astăzi va împlini un nou aspect, adică se va afla într-un careu cu Pluton, iar, seara târziu, cu puţin timp înainte de a trece în ziua următoare, Soarele şi Mercur să împlinească o conjuncţie.
24 august va deveni o zi de câştig prin calcul, prin metodă, de avantaj obţinut prin viteza de reacţiei sau prin evidenţierea unor detalii. De asemenea, agresarea lui Venus prin relaţia sa cu Pluton retrograd scoate în evidenţă refuzul partenerului său sau acceptarea acestuia în mod condiţionat dacă divulga un secret sau dacă ia parte la demersuri mai puţin corecte sau care sunt situate sub demnitatea sau moralitatea unuia dintre cei doi.
Faptul că Soarele şi Mercur îşi împlinesc conjuncţia lor face din această zi una puternică şi încărcată de semnificaţie. Astăzi este sporită puterea de concentrare. Se învaţă uşor, se asimilează orice informație mult mai uşor şi asta nu oricum, ci printr-o mare uşurinţă în a face conexiuni sau a vedea aspectul practic al acestor informaţii. Cei care nu se încadrează în această categorie, nu pentru că fac parte dintr-o altă ramură socială, ci pentru că refuză sistematic (Fecioara vine în zodiac şi cu această informaţie a refuzului) pe de o parte se privează de un ajutor material ori de unul profesional, ori de partea cealaltă ajung să-şi agaseze partenerii de dialog sau de viaţă prin expunerea lor la situaţii care nu le fac cinste. Lucrurile necinstite, necuvincioase sunt prezentate azi într-un ambalaj foarte frumos, foarte plăcut şi atrăgător, având o dublă semnificaţie, pe de o parte să sancţioneze un pasaj care s-a crezut altfel decât este, iar de partea cealaltă încearcă oamenii pentru a vedea ei înşişi dacă sunt stabili şi hotărâţi pe traseul pe care l-au ales. Lucrurile sunt însă marcate de frustrare. Luna în Berbec, atunci când nu primeşte răspuns, atunci când nu este implicată în acţiuni dinamice îşi transformă energia în frustrare. Problema vine însă din faptul că Luna, de această dată, când Venus, Soarele şi Mercur au propriile mesaje pe cerul astral, doreşte să se ridice la nivelul acestora prin asociere sau prin stricăciuni pe care le va produce cu mult zgomot sau mult spectacol. Va fi în conjuncţie cu Uranus, iar asta înseamnă explozie, sau în opoziţie cu Venus, adică dezamăgire celebră. Toate acestea se desfăşoară într-un context în care crucea cosmică pe semne cardinale este încă activă. Adică există un scop, un rost, o explicaţie pentru toate aceste lucruri care se întâmplă şi ele scot în evidenţă inversiunea sau nefirescul. Energiile predispuse de Lună ar trebui să fie canalizate într-un spaţiu intim. Atunci când, spre exemplu, este confruntat studiul unei televiziuni cu dormitorul sau când oamenii preferă să se certe pe stradă de şi este urât, necuviincios şi imoral să faci acest lucru, Luna redirecţionează energia personală către un fond public. De această dată vedem că fondul public trece printr-o transformare sau este agresat de componente care sunt la rândul lor nefinalizate sau imature. Dacă este invocată părerea unei autorităţi atunci în mod sigur aceasta nu este verificată sau structura respectivă nu este competentă să emită păreri în această zona. Dacă este invocat un diagnostic şi este prezentat cu titlul pompos de boală rară sau vindecare spectaculoasă în mod sigur avem de-a face cu o altă formă de agresiune şi anume testarea credinţei individului în lucrurile reale.
Neptun, pe lângă această cruce cosmică pe semne cardinale, despre a cărei agresivitate am tot vorbit în ultima perioadă, trimite o opoziţie către conjuncţia Soare-Mercur aflată în seara acestei zile la grad maxim. Dacă şi pe această opoziţie invocăm inversiunea ne dăm seama că totul se transformă nu într-o greşeală declarată, ci într-o răsucire continuă, care va duce la o teribilă zăpăceală.
Prin urmare, 24 august este o zi apăsătoare prin neputinţa de a găsi cel mai potrivit canal de comunicare cu anturajul său de automulţumire. Oamenii sunt în conflict cu ei înşişi şi atunci când doresc să-şi exprime această nemulţumire ajung în ipostaza în care au nevoie de un adjuvant, de o persoană foarte înţelegătoare care poate controla acest context astral agresiv, care să recomande ori să facă trimitere la episoade din trecut când individul a fost matur aşezat, la locul său sau mai înţelept. Dacă se lasă în voia a aceea ce vine spre el astăzi individul devine recalcitrant, nemulţumit, înclinat să accepte compromisul şi să-l vadă pe acesta ca pe un avantaj venit din partea sorţii. Astăzi mulţi vor trăi cu impresia că relaţia lor se stabilizează prin compromisuri, prin acceptarea unor defecte sau prin transformarea acestora în calităţi. Pe careu Venus-Pluton niciodată o problemă nu va putea fi sublimată de un om care nu are o pregătire temeinică în acest sens, cu atât mai mult astăzi sau în această perioada când vorbim despre unghiuri care fac parte dintr-un complex social de factori şi anume crucea cosmică pe semne cardinale care, ştim, a făcut această vara atât de teribilă.
De partea cealaltă, prin intermediul lui Lilith şi al lui Jupiter, este din nou activat tripodul pe semne de apă aducându-se în centrul atenţiei aceste nemulţumiri cu titlul de încercări dincolo de care individul ar putea atinge extazul sau agonia.
Ceea ce ni se întâmplă, nu doar astăzi, ci în această perioada face parte dintr-o serie de încercări care delimitează foarte mult două perioade ale vieţii. Astăzi totul este concentrat şi dacă vorbim despre concentrare în mod sigur vorbim despre învăţare sau despre asimilare. Pentru că Soarele şi Mercur sunt în conjuncţie perfectă vom fi tentaţi astăzi să memorăm totul. Totuşi nu trebuie să neglijăm că această conjuncţie primeşte o opoziţie periculoasă din partea lui Neptun care este mediată doar de impactul planetei Pluton asupra acestei opoziţii prin faptul că trimite, atât către conjuncţia Soare-Mercur, cât şi către Neptun, unghiuri benefice. Medierea realizată de Pluton, înseamnă transformare prin confruntarea cu adevărul obiectiv. Vorbim aici despre starea de martor sau despre înţelepciunea momentului. A vedea adevărul de dincolo de iluzie reprezintă îndemnul cel mai puternic al acestei zile, însă stăm strâmb şi judecând drept întrebându-ne: cine oare va putea astăzi să gândească sănătos?
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta prin orice lucru care vine spre noi, prin orice întâmplare care ne ia pe nepregătite sau care a fost programată să vedem profunzimea de dincolo de aspectul agresiv care ne apare prima dată în faţa ochilor. A vedea profunzimea de dincolo de întâmplare, persoană sau conjunctura ne apropie foarte mult de extaz şi ne depărtează de agonie. A proceda invers, într-o zi a inversiunilor, implică atingerea celuilat punct, adică agonia.

Finalul săptămânii ia înfăţişarea unui catalizator. Ştim din ceea ce am învăţat la şcoală că un catalizator nu face altceva decât să determine o reacţie, dar nu se consumă în ea. Acest lucru se va întâmpla azi când Luna va trece de la Berbec la Taur, dintr-o zodie agresivă într-un semn al exaltării sale şi nu doar atât, ci de la careul cu Marte, la trigonul cu Soarele, adică va trece prin puncte extreme ale unei frământări interne, fără a avea un rezultat spectaculos.
Astăzi rezultatul principal va veni din identificarea mincinosului sau a trădătorului. Sigur, în funcţie de modul cum fiecare şi-a construit existenţa, în funcţie de calitatea persoanelor cu care se înconjoară, unii, dacă au în preajmă trădători sau mincinoşi, vor avea foarte mult de lucru pentru că va trebui să-i observe în exerciţiul funcţiunii. Va trebui însă să ştie că nimeni nu va fi câștigat, nici acuzatorul, nici trădătorul. Totul ia înfăţişarea unui joc de rol, iar rezultanta specială a acestei zile va trebui să fie experienţa. Astăzi aflăm într-un mod neobișnuit care sunt lucrurile care ne vor fi foarte utile pe viitor pentru că vom fi puşi în situaţii care ar putea să ne arate o calitate după modul cum punctăm momentul, cum pune problema, ori prin alte situaţii la care trebuie să facem față sau să participăm, poate chiar unele hilare, prin faptul că apărem într-o fotografie sau la un eveniment, că traversăm printr-un loc nepermis şi suntem văzut de toată lumea ș.a.m.d. Prin toate acestea ziua devine foarte marcantă într-un mod exterior, public. Acesta reprezintă însă şi catalizatorul, acela care determină o reacţie, dar nu se consumă în ea. Cu alte cuvinte, spre seară, vom observa că nimic nu ne-a schimbat, ci suntem ca dimineaţă, uşor irascibili sau dezamăgiţi de ceea ce vine spre noi ori reticenţi faţă de schimbare.
Lăsându-l în urmă pe Uranus şi, de asemenea, lăsând în urmă Berbecul, Luna se va apropia mult de situaţiile paşnice, de ideile constructive, cum să-şi redecoreze casa, cum să o facă mai luminoasă, mai curată sau mai prietenoasă pentru anumite persoane, nu pentru toţi cei din jur. Sentimentul de intimitate ne va învălui azi şi ne va oferi o stare plăcută, în special în mijlocul zilei. Spre seară, văzând că avem multe planuri pe care nu le putem împlini, că visăm la modificări în mediul ambiant şi nu avem resursele necesare, nici cele fizice, dar nici cele financiare, vom cădea într-o uşoară tristeţe. Nu este importantă nici această tristeţe şi nici dezamăgirea, nici efortul pe care-l facem gândim sau făcând planuri, ci esențial este rolul pe care-l jucăm astăzi fără să ştim. Fiecare individ este pentru existenţa celorlalţi un catalizator, adică un factor misterios care determină o reacţie, dar nu se consumă în ea.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unor evenimente pe care putem să le încadrăm în categoria jocului. Este vorba despre jocul de-a viaţa, jocul de-a iluzia, jocul de-a minciuna sau de-a adevărul. Fiecare s-are putea contura clar azi, indiferent de preferințe sau de condiționări. Oamenii sunt acum catalizatori unii pentru ceilalţi, adică determină reacţii unii în existențele celorlalţi fără să poată participa la ceea ce declanşează. Asta înseamnă că acest rol catalizator nu poate fi decât în consonanță cu destinul. Faptul că Luna trece în Taur înseamnă acum contactul cu mesajul venit din trecut, cu Coada Dragonului, iar lucrurile pe care le declanşează în existențele celorlalţi, nu pot fi întâmplătoare, nici nu sunt invocate cu acest titlu şi, vom vedea începând cu săptămâna următoare, nici nu vor putea să rămână aşa. Totul devine un joc de rol pentru a îmbogăţi experienţa personală, iar când va veni vorba despre experienţa personală şi despre Coada Dragonului lucrurile pot lua însă şi o gravitate aparte. Unii oameni, prin faptul că văd în jurul lor chipuri fericite, zâmbitoare sau fețe senine, reprezintă o mare pedeapsă pentru ei. Cu fiecare zâmbet pe care-l văd în jur sufletul lor împovărat de nemulţumire, de tristeţe, de ură se chirceşte, se contorsionează sub greutatea propriei energii negative. S-ar putea ca jocul acesta al inocenţei şi purităţii, coordonat de o mână nevăzută, cea a destinului să se transforme într-o adâncă nemulţumire sau suferinţă pentru personale de această factură.
Cei mai mulţi însă vor percepe ziua de 25 august ca fiind una liniştită, încăpătoare, deschisă către tot felul de episoade, de evenimente şi pe care o vom marca printr-o schemă a gândirii, printr-un plan de viitor sau prin nevoia de a redecora anturajul prin noi personaje sau obiecte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi care sunt bucuriile care ne zdruncină cel mai mult, în ce mod ne simţim incomozi atunci când în jur totul înfloreşte sau se destinde. Dacă acest lucru nu se întâmplă înseamnă că în această schemă astrală destinul nu a prevăzut pentru noi nicio sancţiune. Dacă însă există o umbră de tristeţe, de nesiguranţă, de disconfort la contactul cu această energie pozitivă atunci va trebui să o marcăm, să o observăm cu mare atenţie şi să urmărim, prin activităţi alese cu înţelepciune, să o înlăturăm pentru că, în timp, această afecţiune a sufletului va deveni o boală şi fiind vorba de boala îi vom dreptate medicul atunci când va spune: este mult mai bine să previi decât să combaţi.

1 thought on “19 – 25 august 2013

  1. monica spune:

    Multumesc!
    Cu respect si consideratie,Monica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.