12 – 18 august 2013

Săptămâna 12-18 august 2013 lucrează foarte mult asupra conduitei. Dacă la începutul ei mesajele sunt legate de conciliere, de pace, de împăcare, de cele care condamnă minciuna sau abuzurile de orice fel scoţând în evidenţă adevărul neprelucrat, viu, crud, spre finalul săptămânii lupta cu misiunea ia o altă înfăţişare. Adevărul se va înălţa foarte mult însă el va avea o nouă haina, el va ţinti către o nouă imagine socială sau către consolidarea relaţiilor pe care ne bazăm foarte mult.
La capitolul evenimente astrală săptămâna 12-18 august conţine o opoziţie între Mercur şi Junon, un careu între Mercur şi Axa Dragonului, o împlinirea a trigonului dintre Mercur şi Uranus trecerea lui Venus din Fecioară în Balanţă şi, la sfârşitul ei, împlinirea trigonului dintre Jupiter şi Capul Dragonului cel care se formează de ceva vreme. Aşa după cum vom vedea, de-a lungul acestei săptămâni trăsăturile principale sunt brodate în jurul opoziţiei Jupiter-Pluton, cea care s-a împlinit anterior la grad perfect. Dacă, pe de o parte, în ziua de marţi luăm decizii periculoase, miercuri vor fi implementate observând că aceste două zile vor scoate în evidenţă cel mai puternic trăsăturile opoziţie Jupiter-Pluton. Celelalte zile vin să completeze sau să continue trăsăturile generate de această opoziţie prin decizii sau consecinţele lor, urmărind depăşirea unui impas sau înţelegerea faptului că individul, prin faptele sale, a devenit un obstacol. În această săptămână, îndemnul general al acestui an se personalizează scoţând în evidenţă faptul că greşelile care vin spre noi acum anterior au fost ignorate. Nu va mai conta cum au fost săvârşite, ci faptul că spre ele a fost îndreptată necesitatea de a le ignora sau de a le trece în umbra pentru a depăşi la momentul respectiv un impas.
De asemenea, o mare parte din ziua de vineri Venus va fi pe gradul anaretic din fecioara aducând în centrul atenţiei teama de a pierde controlul sau obsesia puterii ori o altă formă de decădere aceea care face trimitere către relaţiile intime. Spre finalul săptămânii lucrurile încep să capete o nuanţă mult mai clară în sensul că orice formă de nostalgie ori de întoarcere la trecut, de contact cu erorile anterioare, cele care au fost ignorate să întărească stabilitatea relaţiilor sau să ne consolideze şi mai mult pe o direcţie pozitivă.
Nu toţi vor fi însă învingători la finalul acestei săptămâni, tocmai de aceea recomandarea pentru această săptămână este aceea de a privi cu maximă responsabilitate toate lucrurile mici şi mărunte care vin spre noi. Ele nu sunt mici sau lipsite de importanță, ci noi avem tendinţa de a cădea în acest păcat de a le vedea mici, insignifiante sau demne de a di dispreţuite ori ignorate. Lucrurile mici şi care până cum au primit eticheta de „lipsit de importanţă” au în această săptămână un rol foarte important şi de asemenea un farmec aparte. Ele îl înnobilează pe individ doar dacă sunt abordate cu maximă responsabilitate.

Pe finalul zodiei Balanță, Luna împlineşte azi un sextil cu Soarele şi un careu cu Marte urmând ca de-a lungul întregii zile să fie în Perioada fără direcţie. Acest mesaj complicat al lunii ne îndreaptă către conciliere punând o mare greutate pe mesajul de pace, de împăcare, de condamnare a unei crime sau de acuzare a trecutului care nu poate fi înţeles. Adevărul devine crud, viu, greu de înţeles tocmai pentru că ne îndreaptă către lucrurile mari, către marele evenimente anunţând împlinirea unei mari etape în desfăşurarea unor demersuri publice. Luna se afla într-un semn cardinal şi dinamica ori agitaţia pe care le predispune vin să susţină ideea că tot ceea ce este adevărat sau important se obţine cu mare greutate.
Lucrurile se desfăşoară azi în alt ritm. Nu sunt atât de rapid puse în aplicare însă se intuieşte că au nevoie de o altă viteză de lucru, iar această discrepanță între a face şi a vedea cum trebuie făcut, îl duce pe individ în stare de stres. Acest careu dintre Lună şi Marte, pentru că se împlineşte în dimineaţa zilei de 12 august, se va disipa spre seară însă tendinţa de a impune nevoia de echilibru ca o necesitate acerbă, uneori cu forţa, va avea această componentă negativă, acuzativă, periculoase ce vine din acest careu construit între Luna şi Marte. Cu alte cuvinte, problemele personale, neputinţele personale sunt puse pe seama celorlalţi, grupurile sunt acuzate că provoacă eşecurile individului şi, în loc să-şi caute echilibrul prin forţele proprii, individul îşi dezvoltă o forţă de reacţiei în raport cu opoziţia pe care crede că i-o oferă societatea. În felul acesta, îşi limitează foarte mult sfera preocupărilor, sfera acţiunilor, iar răspunsurile pe care le dă sunt în raport cu această stare de stres întreţinută de sine sau construită pentru a hrăni neputinţele şi incertitudinile. Dacă sextilul Lună-Soare ne îndeamnă să îndrăznim spre a trăi frumos, spre a gândi frumos ori spre a pune în aplicare tot ceea ce avem mai bun şi mai curat, cel mai mic obstacol care ne vine din social va zdruncina această dorinţa de bine ducându-l pe individ în postura de a se vedea victimă. În realitate, aceste nevoi de bine şi de armonie sunt atât de delicate şi de fragile încât la prima opoziţie ele dau semne că se spulberă. Individul are în felul acesta nevoie de maturitate, de a fi consecvent în aceste elemente pozitive şi bune pentru că ele constituie marea realizarea pe care a comportat-o îndreptarea sa spre cele bune, spre maturitate, în încercările din ultimele luni.
Prin urmare, debutul acestei săptămâni se va face printr-o invitaţie interesantă la a hrăni lucrurile care sunt cele mai delicate sau cele mai sensibile. Cei care lucrează cu energia ori care sunt angrenaţi într-un proces de cercetarea spirituală vor simţi nevoia să-şi arate compasiune, să-i ajute pe cei din jur şi vor primi din partea acestora opoziţii puternice. Vor fi respinşi, jigniţi sau li se va refuza ajutorul cu atât mai mult cu cât el este mai important sau util.
Pentru toată lumea însă prima zi a săptămânii va fi o zi de conciliere, de îndreptare a atenţiei către împăcare, pace şi nu oricum, ci prin condamnarea unor greşeli sau prin acuzarea unor lucruri care nu sunt înţelese corespunzător. Adevărul acestei zile este dur, puternic, viu şi cei care s-au hrănit până cum cu minciună, cu neadevăr, care au fost prefăcuţi sau care au ales să fie prea comozi se vor speria de uşurinţa cu care află adevărul de la cei din jur. Traversând o perioadă fără direcţie modalitatea de răspund va fi una diminuată. Nu vor avea replici adecvate sau chiar dacă vor şti exact ce să spună nu vor găsi puterea necesară pentru a spune totul sau pentru a vorbi suficient de tare încât să fie auziţi foarte departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că tendinţele acestei luni sunt acelea de a inactiva flacăra spiritului, de a o face să pară o lumină banală, ascunsă printre altele, construite sau întreținute de mintea falsă. Adevărul astăzi ia înfăţişarea elementelor delicate, plăpânde care au nevoie de susţinere personală, de decizie personale, poate chiar una categorică pentru a supravieţui. Cei care hrănesc flacăra adevărului, a iubirii, a autenticului, devin astăzi fiinţe puternice care îşi pot privi cu ochii spiritului cum puterea lor creşte, în timp ce în jur totul se amesteca şi devine inactiv.

A doua zi a săptămânii, când Luna deja a trecut în Scorpion, oamenii se simt mult mai îndreptăţiţi să-şi arate gândurile ascunse, să scoată la lumină ceea ce anterior au simţit, au gândit şi nu au putut împărtăşi. 13 august este ziua acuzaţiilor, a proceselor, a declaraţiilor şi în ansamblul ei prin faptul că uşor se poate pierde controlul poate deveni o zi a decăderii. Deciziile acestei zile sunt periculoase pentru că au prea multă mânie, au prea multă dezordine mentală pe un fond foarte important şi decisiv în ceea ce priveşte raportul individului cu societatea prin profesie sau prin planurile de viitor pe care acesta se simte îndreptăţit acum să le demareze în forţă. Ceea ce se inuțiază astăzi va avea finalitate mâine, lucrurile care sunt începute azi se vor finaliza mâine chiar dacă mulţi se vor grăbi să smulgă un răspuns favorabil pentru ei înşişi încă de astăzi.
Astăzi Luna va împlini un număr mare de aspecte (9 la număr) desfăşurate între trigonul cu Neptun, împlinit la 7,05, şi cel cu Chiron, împlinit la 21:26 trecând şi prin conjuncţia cu Capul Dragonului, iniţiind un nou ciclu draconitic. Acest lucru aduce zilei o importanță deosebită din punct de vedere moral, spiritual, din punctul de vedere al gândirii verticale, al iubirii față de puritatea sufletului său a nevoii de a evolua, de a ne rafina sau de a ne raporta fiinţa la o sursă superioară ca vibraţie sau ca profunzime.
Evoluţia spirituală sau rafinamentul moral vor fi astăzi elemente de taină. Ele vor fi ascunse, nu vor fi împărtăşite, vor fi trăite într-o intimitate obscură pentru că la lumina vor fi aduse elementele care ţin de abuzul de putere, de nevoia de a influenţa un anturaj sau de a spune clar, tare şi răspicat ceea ce ne doare, ceea ce nu ne-a convenit sau ceea ce am considerat că este nedrept.
Ipostazele acestei zile pentru oamenii comuni sunt extrem de periculoase însă uşor de văzut. Ele îi împart în două tabere:
1. cei care îndrăznesc mai mult şi greşesc prin această îndrăzneală;
2. cei care se sustrag oricăror sentimente sau emoţii şi greşesc pentru că râd sau batjocoresc erorile celor care greşesc mai mult.
În aparenţă, această dispută va lua înfăţişarea luptei, a schimbului de idei a confruntărilor pe o zonă neutră însă în realitate ea nu reprezintă altceva decât schisma care se produce între oameni. Mult mai câştigat este acela care greşeşte încercând decât acela care nu doreşte să se implice în nimic. Pe acest fond, opoziţia lui Mercur cu Junon reprezintă elementul care va încerca să lege cele două tabere, fie în momentul incipient prin invitaţii din partea amândurora către activitate sau inactivitate sau spre finalul episodului prin tendinţa de a amesteca rezultatele în aşa fel încât cu toţii să beneficieze de ceea ce se poate obţine dintr-un astfel de demers pe ideea:
1. „Trebuia să încerce cineva şi atunci am încercat eu”;
2. „Am fost şi eu de faţă când a încercat, deci sunt integrat în acest rezultat”.
Toate aceste încercări ne duc către a cultiva răbdarea şi toleranţa. Lucrurile, astăzi, nu sunt deloc pașnice, nici unghiurile pe care Luna le împlineşte cu celelalte planete, dar nici poziţia sa în Scorpion (cădere). Ceea ce se smulge azi prin opoziţia lui Mercur cu Junon înseamnă un element care doreşte să acopere, să ascunde lipsa de răbdare sau lipsa de înţelegere.
Prin urmare, 13 august este o zi de sublimare. Luăm contact cu acuzaţii, cu procese, cu declaraţii, suntem puşi în faţa unor episoade care ne evidenţiază cât de uşor putem să atingem ipostaza decăderii, iar deciziile, astăzi, devin periculoase, complicate, încărcată de o mare răspundere sau negative prin lipsa unui suport pozitiv. Dacă se încearcă îndreptarea cu orice risc către tot ceea ce înseamnă pozitiv prin alimentarea unor elemente morale care au fost probate până acum în aspectul lor pozitiv, atunci individul se salvează din această decădere şi se va menţine pe o linie de plutire, aceea care-i va permite să tolereze anumite elemente negative din anturaj şi, de asemenea să observe că atunci când doreşte să intervină dispune de forţa necesară.
Cei care se vor lăsa consumaţi de toate lucrurile negative din jur îşi vor pierde vlaga, se vor simţi prea obosiţi, epuizaţi psihic sau în faţa unor simptome noi ori traversând o agravare a afecţiunilor pe care ştiu că le au deja.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi cu răspundere ceea ce se întâmplă în jur şi de a nu judeca lucrurile după aparența lor. Că e bine sau că e rău, fiecare lucru se poate prezenta prin structura sa în sine, prin esenţa sa prin ceea ce poate vorbi de la sine, nu prin etichetele pe care suntem tentaţi să le punem.

Îndemnurile acestei zile sunt cele legate de experienţa de viaţă. Astăzi luăm contact cu deciziile zilei anterioare, cu ceea ce am urmărit să îndeplinim rapid sau urgent, cu ceea ce am considerat că reprezintă un obstacol pe care trebuie să-l înlăturăm foarte repede. Ieri am luptat cu timpul şi azi vedem consecinţele. Asta înseamnă inclusiv revizuirea unor obstacole şi întâmpinarea unor noi serii de probleme pe care, de această dată, ştim să le abordăm şi faţă de care ne arătăm pregătiţi, informaţi sau dotaţi cu tot ceea ce îi este necesar. Toate aceste elemente vin spre om cu mesajul grijii. Trebuie să aibă grijă de el, de familie, de ceea ce are în jur, de afacerea sa, de bani, de proprietăţi, de cuvinte, de cunoştinţele pe care le are, de stadiul spiritual pe care l-au comportat.
Pentru unii acesta este rezultatul deciziilor anterioare şi el poate lua înfăţişarea unor informaţii, poate rămâne în eter sau poate rămâne într-o stare volatilă sub forma emoţiilor ori sub forma unor înţelegeri plăcute, deconectante. Ceea ce vine spre noi azi şi care poartă amprenta careului dintre Mercur şi axa Dragonului ne tentează cu dezamăgirea, cu îndoiala, cu suspiciunea, cu acele gânduri care ar putea să ne ofere informaţii eronate referitoare la derulare a unor demersuri. Ni se pare că lucrurile s-au oprit sau că o iau pe un alt drum ori că sunt prea mari pentru puterea pe care o avem. Cu toate acestea, dorinţele anterioare, faptul că am investit atât de multă energie, atât de multe convingeri, am avut rezultate în demersurile pe care le-am făcut ne motivează şi ne încurajează să ne depăşim acest obstacol individual.
Cei care nu au rezultate individuale, care nu se bazează pe etape pe care le-au conştientizat foarte bine, văzându-se în faţa acestui obstacol îl apreciază pe acesta ca fiind de netrecut. Obstacolele care sunt revizuite acum, care sunt reevaluate sau care ne ies în cale poartă mesajul autodepăşirii. Prin autodepăşire înţelegem că negaţia, indiferent cum se prezintă ea, nu este utilă individului, căii sale de evoluţiei şi nici înţelegerilor pe care acesta le aplică lumii şi vieţii. Negaţia, acum, înseamnă lupta individului cu propria sa limita, lupta individului cu neputinţele pe care şi le-a hrănit indiferent de motivaţiile pe care le-au avut. Unii şi-au hrănit neputinţele considerând că-şi diminuează elementele negative atunci când privesc spre cer cu sfială şi spun „Nu pot!” în ideea de a experimenta smerenia sau umilinţă, iar alţii şi-au spus că nu pot prin faptul că se aflau în faţa unor mecanisme foarte complicate pe care nu le-au putut evalua. Indiferent de cauză, de rezultantă sunt invitaţi să nu dea curs tentaţiei de a vinde. Ceea ce vindem azi pentru a atinge confortul reprezintă ipostaza în care decădem sau în care ne întoarcem la etape anterioare.
Prin urmare, cercetările acestei zile sunt marcate de o formă stranie de negoţ. Astăzi suntem tentaţi să ne întoarcem la durerile trecutului considerând că le putem investiga mult mai bine pentru că depăşindu-le le-am înţeles însă unii le retrăiesc cu mare intensitate şi asta pentru că ziua de 14 august nu reprezintă altceva decât rezultanta deciziilor periculoase din 13 august, însă este important să știm că 13 august a avut şi o componentă legată de curiozităţile periculoase ce au generat decizii periculoase și care ne aduc azi în fața rezultatelor periculoase. Acest proces, această suită de etape are o logică imbatabilă aceea a succesiunii evenimentelor pe care le-am parcurs deja. Noi ne întoarcem din curiozitate spre trecut şi retrăim episoadele aşa cum au fost ele programate. Logica acestor episoade, logica succesiunii lor nu se schimbă pentru că trecutul nu poate fi schimbat.
Privind în trecut oamenii constată că ceea ce deţin acum îi încurajează sau îi împovărează și mai mult. Ei au așteptat prea mult de la etape şi prin ceea ce trăiesc acum se văd nedreptăţiţi. Aceasta este consecinţa faptului că Mercur şi Axa Dragonului se află în careu, aşadar aceasta este consecinţa tulburării interioare pe care o parcurge individul atunci când se preocupă de lucruri pe care în mod firesc ar fi trebuit să le lase în voia sorţii. Totuşi nu trebuie să luăm în uşor această întoarcere spre trecut pentru că ea este motivată sau impulsionată ori alimentată în anumite cazuri de împlinirea ultimului pătrar, acela care spune individului: „A sosit momentul să urmăreşti rezultatele muncii tale”. Această conjunctură nu se referă la muncă de luni de zile, ci la cea pe care individul a abordat-o în ultimele 20 de zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi obstacolele vieţii cu alţi ochi. De a căuta să ne folosim energia sau îndemnul astral la investigare pentru a ne lărgi orizontul cunoaşterii, câmpul vizual şi a ne vedea pe noi în marele context al vieţii pe care o parcurgem. Orice misiunea, oricât de importantă este, are în primul rând drept cauză o necesitate personală. Universul nu are nevoie de procesele pe care le demarăm noi, ci noi avem nevoie să ne integrăm în lucrările cosmosului.

Chiar de dimineaţă Luna va ieşi din zodia Scorpion şi va intra în Săgetător, nu înainte de a împlini un sextil cu Venus. Trecând în Săgetător la prânz se va afla în careu cu Neptun, iar spre seară va împlini sextilul cu Junon. Tot azi Mercur şi Uranus vor împlini trigonul pe care-l formează de ceva timp. Ziua de 15 august reprezintă ipostaza în care cei mai mulţi vor reuşi să depăşească un impas. Această depăşire are drept consecinţă atingerea stării de confort. La baza sa stă o mare încercare a anului 2013 aceea care-i spune individului că el este propriul său obstacol. Dacă până acum am luat contact cu această ideea prin diferite ipostaze unele mai complicate, altele mai simple, acum avem în faţa ochilor rezultatele muncii de o parte, iar de partea cealaltă impasul de a nu putea să le valorificăm, de a nu putea să le punem în aplicare ori de a nu putea să ne bucurăm de ele. De fapt, conştientizarea ideii centrale pe care se bazează acest an şi anume că omul este propriul sau obstacol are azi o componentă particulară. Omul îşi vede propriile greşeli cu o mare luciditate însă nu pe toate, nu în ansamblul lor, ci doar pe acestea pe care cu bună ştiinţă, de la începutul anului și până acum, le-a ignorat. Se înţelege, astfel, că trigonul lui Mercur cu Uranus (cele două planete formează un cuplu care permite accesul la Eul superior cunoaştere) înseamnă răscolirea unor elemente negative de caracter. Atât timp cât Uranus se află în Berbec, Mercur nu va putea ridica trigoane cu acesta decât din două zodii unde deţin calităţi speciale: în Leu se află în cădere, iar în Săgetător se află în exil. Indiferent de modalităţile de expresie, de modul cum doreşte individul să se facă înţeles, accesul la Eul superior prin cunoaştere implică şi conştientizarea propriilor greşeli, a propriilor limite. În această ipostază, greşelile sunt făcute intenţionat sunt construite din răutăţi pe care individul nu şi le-a sublimat, iar în ipostaza cealaltă, cu Mercur în Săgetător, se face trimitere la greşeli făcute din neatenţie sau sub impulsul forţei de grup.
Rezultanta acestei conştientizări trebuie să fie ridicarea nivelului de înţelegere sau conştientizarea faptului că aceste greşeli făcute intenţionat şi atunci când sunt ignorate cu bună ştiinţă duc în timp la crearea unui mecanism negativ care este numit generic în popor drept ghinion. Prin trigonul lui Mercur cu Uranus, în ipostaza în care Uranus este retrograd, iar Mercur se află în cădere luăm contact cu ghinioanele pe care le-am privit greşit ori care ne-au îndemnat să judecăm în mod eronat anturajul ori să acuze pe nedrept pe cineva din jur. Am văzut de-a lungul acestui an că aceste ipostaze au fost foarte numeroase şi cele mai multe dintre ele au fost generate de unghiuri la care au participat Uranus sau Pluton, cele două planete care de câţiva ani formează un careu periculos. Faptul că acum Uranus se află în trigon cu Mercur nu înseamnă că suntem avantajaţi de soartă prin lucruri eminamente pozitive, ci înseamnă că primim graţia înţelegerii pentru a sublima greşelile pe care le-am făcut şi a învăţa că nu este câştigat acela care îşi bagă capul în nisip, asemenea struţului, ci este avantajat acela care doreşte să-şi rezolve probleme explorând-o, cu riscul de a greşi din nou.
Prin urmare, 15 august este o zi de mare însemnătate pentru echilibrul psihoemoţional. Depăşirea unui impas poate însemna pentru individ şi sporirea stimei de sine, consolidarea cunoştinţelor sau înţelegerea pe care şi-a dorit-o dintotdeauna. Lucrurile acestea îi întăresc voinţa individului şi-l pregătesc pentru încercări şi mai mari când ar putea să nu mai greșească aşa vede acum că a greşit anterior. Această conştientizare a greşelilor seamănă cu o curăţenie generală pe care fiecare trebuie să o facă din când în când sau cu o curăţenie de întreţinere care şi aceasta este absolut necesară. Pentru mulţi această curăţenie, mai ales pentru că vine pe un fond greoi, suprasolicitant, acela al zilelor de Scorpion (13 ai 14 august) ia înfăţişarea unor acţiuni epuizante. S-au săturat să tot răscolească prin trecut, să se tot întâlnească cu oameni care nu pot ori nu vor să înţeleagă anumite lucruri, să fie obligaţi să lucreze cu oameni rigizi, s-au săturat să tot facă acelaşi lucru de mai multe ori şi să nu reuşească să iasă din acest cerc vicios. Acum au ocazia să vadă unde s-a ascuns comanda care-i blochează în acest cerc vicios. Observând acest lucru reuşesc să depăşească parţial sau total acest obstacol care îi transformă în propriii duşmani. De asemenea, astăzi înţeleg că ignorând o problemă nu o rezolvă, nu se situează în afară suferinţei dacă ignoră mecanismul acesteia, ci depunând tot efortul de care sunt în stare pentru a înţelege şi a depăşi prin înţelegere tot ceea ce vine din partea acesteia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dovedi azi faţă de propria fiinţă curaj. Nu ne ajută atât de mult să dovedim curajul faţă de ceilalţi, cât ne ajută atunci când îl probăm faţă de noi înşine.

Înainte de a trece în Balanţă, Venus are de traversat partea cea mai dificilă a tranzitului său – gradul anaretic din Fecioară. În Fecioară, Venus se află în cădere şi dă curs unor trăsături negative de caracter, de această dată evidenţiindu-le la o cotă mult mai ridicată. Din fericire, această trăsătură negativă se va putea exprima pe un fond în mare parte pozitiv ce vine din unghiurile pe care Luna le împlineşte cu Uranus şi Mercur (trigon) şi cu Chiron (careu).
Venus în cădere sporește energia fricii. Teama de a nu pierde controlul este, de asemenea, susţinută de obsesia puterii şi toate acestea duc la o altă formă de decădere, diferită faţă de aceea pe care am traversat-o în ziua de marţi, 13 august, când Luna se afla în cădere (Scorpion). De această dată, Venus, pe finalul tranzitului său prin cădere (Fecioară), aduce obsesia puterii în sfera relaţiilor intime. Oamenii se simt înşelaţi, trădaţi, marginalizaţi, ignoraţi sau consideră că nu li se acordă suficient de multă atenţie pe câtă nevoie au. Aceste suspiciuni somatizează sau se transformă în vise periculoase, complicate ori în coşmaruri.
Toate aceste elemente constituie o piatră de încercare a individului, o ipostază periculoasă sau complicată ce i se înfăţişează acestuia ca o ultimă etapă dintr-un demers lung şi greu de aproximativ o lună de zile. Această obsesie a puterii, pentru faptul că Luna se află în Săgetător, va putea fi formulată într-un chip nou, invocându-se prea agresiv şi prea puternic spiritul dreptăţii. Luna, prin cele două trigoane cu Mercur şi respectiv Uranus, desenează pe cer o piramidă de foc, aceea care amplifică voinţa foarte mult, care stimulează vizualizarea, creativitatea sau transferul de energie. Pentru cei care s-au simţit vlăguiţi în ultimele săptămâni şi pe care evenimentele din acest interval i-au epuizat acest triunghi regal pe semne de foc îi umple de putere, îi motivează și-i ajută să-şi descopere un nou izvor al puterii ori să-şi extragă puterea dintr-o nouă sursă. De asemenea, orice câştig mic sporeşte stima de sine, încrederea că lucrurile pot comporta şi schimbări pozitive. Această revigorare a puterii personale susţinută de Lună nu este privită cu ochi buni de Venus anaretic din Fecioară, cu atât mai mult cu cât acest astru, prin poziția pe care o deține, apare pe cerul acestei zile ca planetă izolată, iar asta înseamnă că aceste câştiguri ori această sporirea a puterii personale vine să compenseze un deficit, nu să rezolve o problemă. Există o energie puternică, există determinare, oamenii sunt activi, motivaţi să se implice în tot felul de activităţi însă toate ocolesc problema în sine, adică se înţelege foarte bine cu prietenii, dar nu-şi rezolvă problemele de cuplu, primesc daruri, sunt vizitaţi de oameni pe care-i îndrăgesc ori îi iubesc, dar sunt măcinaţi de boli sufleteşti sau fizice. În 16 august aceste probleme nu au rezolvare pentru că nu sunt îndreptate pe drumul cel bun, ci sunt pur şi simplu ocolite. Prin această ocolire, durerea sufletească se adânceşte şi mai mult, iar energia suplimentară pe care am fi putut să o folosim pentru echilibrarea balanţei este utilizată pentru o altă formă de risipă: de timp, putere, de efort fizic ori de bani sau alte valori materiale.
Prin trecerea sa în Balanţă, registrul energetic se schimbă foarte mult şi începând din seara acestei zile oamenii vor fi mult mai atenţia la comportamentul lor, vor fi mult mai comunicativi, mai blânzi, se vor simţi mult mai bine abordând gesturile rafinate, conversaţii degajate, deschise, adică tot ceea ce-i menţine pe linia de mijloc, pe un anumit echilibru. Chiar dacă astăzi Venus va trece în altă zodie, energiile nu vor fi percepute în totalitate de astăzi, ci începând de mâine, însă Venus în Balanţă îi îndeamnă pe oameni către rafinament şi elegantă, când îi incita să facă apel la spiritul dreptăţii mai mult decât au făcut-o până acum şi într-un mod echilibrat şi armonios.
Prin urmare, 16 august este o zi în care ne vom preocupa mult de conduită. Teama de a nu pierde controlul ori obsesia puterii sunt elementele care ne duc spre a greşi mult într-o direcţie în care în mod normal am dat dovadă de ingeniozitate, bun simț, pricepere sau de eficiență. Acum facem gafe spunând sau deplasând un obiect dintr-un loc într-altul încercând să-l punem în valoare, să-l apropiem mai mult de lumină ori să îl transferăm dintr-o parte într-alta a camerei pentru a-l evidenţia. Această deplasare are la bază motivaţia evidenţierii şi vine spre noi cu o energie nouă, una puternică menită să cultive creativitatea şi simţul estetic. Din nefericire, toate aceste lucruri doresc să umple un gol nu să rezolve o problemă, să compenseze ori să ascundă o mare tulburare afectivă, o decepţie, o apăsare pe care oamenii o vor simţi astăzi, în special în a prima parte a zilei.
În a doua parte a zilei, când Venus va trece în Balanţă, lucrurile vor trece într-un registru nou, sentimentele se vor aşeza într-o nouă albie, oamenii vor fi mai înţelegători, vor accepta mult mai uşor că frumosul se află în preajmă lor şi nu trebuie să-l caute ori să-l construiască din lucruri noi pentru că tot ceea ce au nevoie pentru bucuria proprie şi ei nu trebuie decât să întindă mâna şi să ia. Prin Venus din Balanţa se accentuează şi spiritul dreptăţii şi nevoia de a proteja pentru a menţine un echilibru într-un grup.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi, în specială până în preajma orei 18:36 de iertare. Venus în Fecioară, cu atât mai mult pe gradul anaretic, are o mare dificultate în a ierta. Se preocupă de lucrurile mici ca să ascundă neputinţa de a ierta. Iertând, reuşim să compensăm sau să sublimăm o mare parte din trăsăturile negative ale acestor conjuncturi astrale.

Conjuncturile acestei zile ne îndeamnă să facem un apel nostalgic la vechile obiceiuri. Relaţiile cu tot ceea ce este superior, cu tot ceea ce este deasupra ca nivel ierarhic ori ca nivel de vibraţie este astăzi perceput greşit, în mod subiectiv sau privit ca o etapă în împlinirea unui demers care trebuie obligatoriu să se soldeze cu un avantaj personal.
Fiinţa, astăzi, prin această orientare negativă, înclină mai mult spre refuz decât către a primi bucurii sau lecţii de viaţă. Cu Luna în Capricorn oamenii se refugiază în ceea ce au crezut anterior, în ceea ce au crezut că au finalizat cu anumite etape care s-au încheiat în săptămâna anterioară. De altfel, toată săptămâna îi răscoleşte ceva pe aceste obiceiuri mai vechi, toată săptămâna se va afla sub amprenta puternică a opoziţiei pe care Jupiter şi Pluton o exercită încă. Astăzi, cu Lună în Capricorn apropiindu-se periculos de mult Pluton şi, spre seară, împlinind conjuncţia cu acesta, lucrurile mari, apăsătoare, cele care par să fie însemnate prin mesaj prin conţinut sau prin direcţie, capătă un sens nou. Devin mai importante prin caracterul lor obscur şi tocmai pentru că li se descoperă caracterul lor ascuns sunt abordate, sunt băgate în seamă, evidenţiate şi oamenii îşi vor consuma toată energia pentru a le cultiva.
Partea bună a acestei zile vine din faptul că suntem incitaţi la muncă, nu neapărat în privinţa sarcinilor profesionale, ci ceea ce va pune în evidenţă fiinţa, ceea ce o va ridica în ochii tuturor. Rezultatele muncii abordată azi sunt stabile, solide, chiar dacă energia folosită nu va mai fi recuperată niciodată sau chiar dacă banii investiţi ori valorile care au fost consumate astăzi sunt pierdute definitiv.
În felul acesta, 17 august devine şi o zi a căutărilor stranii, a elementelor care sunt răscolite din curiozitate sau din dorinţa de a li se oferi acestora o stabilitate. Se lucrează la imaginea publică, la compensarea unui deficit de imagine ori la repararea unei greşeli făcută în public. Se poate ajunge chiar în ipostaza în care un individ să-şi ceară scuze public însă nu o face din toată inima pentru că apropierea Lunii de Pluton înseamnă opoziţia acesteia cu Lilith şi Jupiter, deci conflict deschis. Dacă se opune rezistență sau dacă scuzele nu sunt acceptate atunci conflictul va trece într-o altă etapă în care elementul definitoriu va fi lipsa de control. Conjuncţia Lună-Pluton din seara acestei zile o transformă pe aceasta în purtător de lumină. De acum, timp de aproximativ o săptămână, Luna va avea de împlinit un scop, va urmări să implementeze o nouă modalitate de a schimba mentalitatea oamenilor de a–i reorienta ori de a le ridica nivelul de conştiinţă ajustându-i să-şi înţeleagă existențele pe care le trăiesc, să-i vadă mai clar şi mai bine ori să le înţeleagă şi mai mult gesturile. Luna din Capricorn are o calitate aceea de a îndrepta atenţia către interior şi, pentru un suflet elevat, pentru o fiinţă care doreşte să-şi trăiască viaţa prin lucruri, acest îndemn spre interior, spre profunzime înseamnă şi ipostaza surprinzătoare în care refuză să-i judece pe cei din jur pe motiv că le cunosc păcatele, dar nu le cunosc eforturile în a și le controla.
Prin urmare, 17 august este de asemenea o zi de conduită. Apelul nostalgic la vechile obiceiuri, dar şi raporturile sociale pe care urmărim să le dezvoltăm în această zi vor fi conduse de ambiţii puternice, dar şi de nevoia de a compensa un deficit sau de a repara o greşeală pe care au săvârşit-o cu sau fără intenţie pe spaţiul public. Sunt foarte avantajaţi de aceste unghiuri cei care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală, care urmăresc să-şi cultive rafinamentul spiritual pentru că, pe de o parte, vor reuşi astăzi să-şi diminueze din tendinţa de a-i judeca pe cei care greşesc şi, de partea cealaltă, vor izbuti să vadă mai clar efortul lor de a-şi diminua înclinaţia spre greşeală.
Cei care-şi folosesc, fie şi numai într-o mică parte, voinţa pentru a dezvolta aceste atitudini pozitive vor observa azi că sunt încurajaţi spre a înţelege mai mult sau mai corect suferinţa umană, în diferitele sale ipostaze. Cei care nu procedează în felul acesta vor observa că fiecare acţiune de compensare a unei greşeli îi slăbeşte şi mai mult, le consumă din rezerve, din puteri, din acumulări, din valori şi vor vedea foarte clar că tot ceea ce consuma azi dispare definitiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de proverbul evreiesc: „Să nu laşi să cadă noapte peste mânia ta”.

Finalul săptămânii ne duce în ipostaza în care să ne luptăm cu minciuna, cu iluzia sau să vedem că adevărul ne sperie cu atât mai mult cu cât ne înaltă sau ne întăreşte baza relaţională. Întreaga zi va fi sub apanajul acestui tip de relaţionala adică va fi sub semnul raporturilor pe care individul refuză în general să le împărtăşească. Foarte mulţi doresc să relaţioneze însă nu doresc să-şi împărtăşească unii altora ce anume vor să pună la dispoziţie într-o relaţie sau care sunt aşteptările lor din raporturile pe care le dezvolta. Cei mai mulţi procedează aşa în ideea că dacă se lasă în voia sentimentelor în mod obligatoriu întreaga relaţie va fi condusă pe calea cea bună. O relaţie nu implică numai sentimente, ci ea presupune şi schimburi de informaţii sau de alte valori, dar şi la un moment dat lansarea a unui faţă de celălalt a unor încercări ori a unor provocări care să diversifice raporturile care există între aceştia. Astăzi Jupiter, lezat în continuare de conjuncţia cu Luna neagră, va trimite un trigon către Capul Dragonului acolo unde se află şi Saturn şi va încerca să dea relaţiilor sociale conotaţii din ce în ce mai diverse. În felul acesta, lupta cu misiunea este argumentată prin nevoia individului de a se ridica deasupra condiţiei sale sau de a marca trecerea sa printr-o victorie. Nu trebuie să uităm că împlinirea trigonului dintre Jupiter şi Capul Dragonului se realizează pe opoziţie Luna-Marte de pe axa Capricorn-Rac, atunci când Marte este în cădere şi Luna este în exil și de asemenea, nu trebuie să uităm că această ipostază astrală înseamnă neputinţa de a înţelege în mod obiectiv provocările venite din partea anturajului. Toate vor fi luate în sens personal, iar lupta cu minciuna va fi de fapt lupta cu cel care ne-a minţit, lupta cu iluzia va fi lupta cu cel care a refuzat să ne ofere informaţia reală, iar adevărul care sperie în ochii individului reprezintă de fapt o ipostază agresivă în care cineva se foloseşte de un lucru ascuns care s-a întâmplat pentru a compromite imaginea cuiva ori pentru a-l constrânge să facă ceea ce nu a dorit în alte ipostaze să facă. În felul acesta, înţelegem că tot ceea ce înseamnă raporturi sociale ori exprimare pe zonă publică se desfăşoară pe baza unei confruntări sau prin luptă. Cei care lucrează cu energia sau care au fost atenţi asupra comportamentului lor ştiu că încercările acestei zile merg pe ideea că individul este pentru sine propriul sau obstacol, adică aşa cum ne sugerează deviza acestui an. Am văzut de-a lungul lui 2013 că acest obstacol poate lua înfăţişarea acţiunilor pe care individul a dorit să le ascundă sau de care s-a dezis ori pe care le-a ignorat cu desăvârşire. Lucrurile acum ies la lumină şi se îndreaptă împotriva individului care le-a marcat cu numele său.
Din punct de vedere social, lupta cu minciunea sau confruntarea cu adevărul care sperie reprezintă pentru individ o ipostază impresionantă una care îl poate duce către un salt evolutiv spectaculos. Chiar dacă a fi remarcat sau promovat înseamnă sarcini suplimentare rezultatele muncii sale vor fi cu adevărat spectaculoase.
Prin urmare, finalul săptămânii se va dovedi foarte generos cu lecţiile de viaţă cu înţelegerile absolut necesare pentru un om care doreşte să evolueze din punct de vedere social, profesional sau moral. Trigonul pe care Jupiter îl împlineşte astăzi îl formează de ceva timp. Asta înseamnă că în cursul zilei de azi evenimentele se prezintă mai mult ca nişte confirmări ori ca ipostaze finale în demersuri la care lucrăm de cel puţin o lună de zile. Ceea ce vine spre noi azi nu este uşor, ci va fi perceput cu greutate, cu efort şi nu doar aşa, ci suntem invitaţi să consumăm multă energie pentru a înţelege sau redefini elementele de bază într-o relaţie.
Este posibil ca azi ori pornind de la un îndemn al acestei zile mulți să simtă nevoia să-şi reînnoiască jurămintele de prietenie sau de căsnicie, să stabilească din nou datele contractuale ori să se gândească că a sosit momentul să-şi declare din nou lucrurile care până acum au fost evidente. În mod firesc, aceste lucruri nu ar fi necesare însă suspiciunile care nu au fost rezolvate de-a lungul derulării demersurilor sau în acest tip de colaborare au crescut atât de mult încât pe fiecare dintre părţile implicate în relaţie le motivează să dovedească celeilalte contrariul. Nu va şti niciodată care este adevărul motiv pentru care partenerul simte nevoia să-şi reînnoiască jurămintele, însă nici nu este important pentru că reînnoirea în sine sau consolidarea elementelor de bază dintr-o relaţie constituie finalitatea în sine a demersurilor astrale care la rândul lor vor genera rezultate remarcabile în munca de grup.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de adevăr. Adevărul este cel care înălţă şi oricât de dureros ar fi, a ne hrăni cu adevăr înseamnă a fi autentici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.