17 – 23 iulie 2017

17 – 23 iulie 2017 este săptămâna binelui făcut pentru reconstrucția unui destin și a curiozității care a omorât pisica. Dacă ar fi să comparăm acest interval cu ceea ce am traversat în săptămâna anterioară atunci suntem avertizați că vom avea de parcurs șapte zile încărcate, fiecare deținând un mesaj foarte clar, încurajându-ne să procedăm într-un anumit fel, fiecare dintre cele șapte zile scoțând în evidență o lecție de viață pe care nu ar trebui să o uităm mult timp de acum încolo. Dacă în primele zile ale săptămânii până joi, 20 iulie, când Marte va intra pe zodia Leu, vom fi tentați să trăim cu un picior într-un trecutul îndepărtat, dar cu privirea către viitorul încărcat de speranță, după ce Marte va intra pe zodia Leu vom vedea că această presiune socială nu mai este atât de complicată. Se poate vorbi, totuși, despre compromisuri, despre plăcerea de a munci în condiții grele și despre mulțumirea de a reuși să scoatem dintr-o zonă întunecată ceea ce ne-ar fi plăcut să se fi întâmplat în ultimele patru săptămâni.
În egală măsură, reconstruirea unui destin înseamnă și apelul la o dramă personală. Ceea ce trebuie să reconstruim, fie nu este bun, fie a fost distrus. Deci experiența eșecului ne va urmări de-a lungul acestei săptămâni ca o umbră. Apoi, pentru că știm, o nenorocire nu vine niciodată singură, partea a doua a devizei generale a acestei săptămâni ne arată unde ajungem dacă nu suntem verticali, dacă nu suntem atenți, dacă lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Curiozitatea morbidă este forța cea mai periculoasă a acestei săptămâni și ea va distruge și mai mult ceea ce, prin dorința de reconstrucție, încercăm acum să reparăm. Prin faptul că Luna parcurge acum un sector de zodiac de pe finalul zodiei Berbec până la începutul zodiei Leu, adică doar prin câteva conjuncții și prin mai multe opoziții, schema emoțională nu este pregătită pentru genul acesta de confruntare. În plus, planetele care ar trebui să fie aliați, adică Uranus sau Venus, la rândul lor, sunt implicate în construcții astrale care ne vorbesc despre drame sau despre confruntări nefinalizate încă. Partea bună a lucrurilor vine din faptul că aceste experiențe neplăcute sau această greutate este pe final. Este adevărat, unora ni se va părea că răul acesta care se termină este acum cel mai intens de patru săptămâni de când îl tot experimentăm. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală nu vor fi atât de superficiali încât să și creadă lucrul acesta. Vor recunoaște că intensitatea înțeapă mai mult, obosește mai repede, consumă mai multe resurse. De aceea, scopul pentru care în această săptămână trecem prin aceste experiențe este unul nobil. La fel, prăpastia dintre alegerile bune și alegerile proaste se adâncește și mai mult. Din această perspectivă, acest interval de șapte zile încurajează la responsabilitate și atenție, dar ne și avertizează că lucrurile lăsate la voia întâmplării nu se vor rezolva de la sine.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a reveni la aspectul practic al vieții ori de câte ori credem că problemele practice nerezolvate se pot soluționa acum prin apel la abstract. Ceea ce nu a fost rezolvat practic altădată nu poate fi rezolvat acum decât prin practic.

Pasivitate. Refuzul ajutorului. Răscruce de drumuri. Problema materială este exagerată. Apare o dificultate. Oamenii sunt răsfățați și cred că multe li se cuvin. Nebuloasă. Iluzie. Se depășește un obstacol cu mare greutate. Se caută o implementare. Apare un prejudiciu în zona intimă. Dificultate de a explica, dar și de a înțelege. Modificare complicată a unui demers. Istoria se repetă. Prezentul inspiră teamă. Oamenii cred că scapă de dureri prin distracție.

Luna, aflată pe final de tranzit prin zodia Berbec, va intra pe zodia Taur în dimineața acestei zile. Nu avem de ce să ne așteptăm la prea multe lucruri bune în situația în care nu am respectat recomandările astrale ale zilelor anterioare. Relația proastă dintre Venus și octava sa superioară (Neptun) aduce tristețe, conflicte de opinie, o dramă care este dusă foarte mult în zona emoțională și pentru care suntem dispuși să facem multe sacrificii. Mulți cred că dacă respectă superficial recomandările astrale, în sensul că se țin departe de pericole, dar nu fac nimic să le transforme în ceva bun, sunt protejați de ceea ce este rău, de încercările la care orice ființă aflată aici, în lumea fizică, este supusă. Încercările acestea au rolul de a ne maturiza, deci fac parte din procesul de creștere și dezvoltare, de aceea nimic din ceea ce respectăm sau împlinim, nimic din ceea ce protejăm sau iertăm, nu ne oferă garanția că vom fi protejați de suferință. Suferința, în anumite limite, este un profesor minunat. Despre suferință vorbim pe 17 iulie, despre dezamăgirile pe care ni le amintim cu lux de amănunte și pe care avem acum puterea să le observăm mult mai clar, cu mai multă luciditate, cu mai multă maturitate. Este adevărat, vom încerca să le explicăm la fel, adică vom folosi aceiași termeni, vom folosi poate chiar aceleași acuzații, dar noi știm, pentru că așa ne dictează conștiința, că acest moment de observație are și un element nou, cel pe care nu-l putem transpune în cuvinte, nu-l putem povesti atât de clar precum explicăm alte situații. Relația proastă pe care Venus și Neptun o împlinesc ne vorbesc despre această conștientizare care doare, dar pe care trebuie să o abordăm pentru că succesul personal pe aici trece, binele la care dorim să ajungem nu poate fi implementat decât în modul acesta. Din nefericire, dispunerea astrală a zilei de 17 iulie aduce o împrăștiere a planetelor, o dispunere care se va menține toată săptămâna. Asta înseamnă că dacă, pentru aceste drame, vom căuta explicații savante, dacă vom crede că, apelând la una mult mai dezvoltată, oameni mult mai bogați, mai inteligenți sau mai puternici, rezolvăm problemele personale cu care aceste persoane sau domenii nu au nicio legătură, vom vedea până la finalul acestui interval cât de mult ne înșelăm. 17 iulie ne vorbește despre teama, despre programarea unui sfârșit pe care avem nevoie să-l parcurgem în etape pentru că nu suntem în stare să îl primim deodată.
Prin urmare, 17 iulie ne vorbește despre un obstacol ce va fi perceput acum ca o mare greutate. Cei care nu înțeleg răutatea, care nu apreciază rolul său, persoanele superficiale care nu înțeleg rolul dramelor, rolul ființelor care provoacă suferință, nu sunt în momentul de față dispuse să își reconstruiască propriul destin, nu știu că fac parte dintr-un proces major, sunt în continuare orbi. Acești oameni vor alimenta chiar începând cu această zi a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care face referire la curiozități morbide. Este clar că relația proastă dintre Venus și octava sa superioară, Neptun, se adresează și unei zone intime pe care o vom explora în mare grabă, în mare viteză, fără discernământul necesar și fără atenția pe care o cere această perioadă. Desigur, pentru că unele dintre planete se întrepătrund, ceea ce experimentăm pe 17 iulie seamănă cumva cu ceea ce vom traversa în următoarea zi. În plus, în următoarea zi vom vedea și partea plină a paharului, cea care este prezentă și în ecuația astrală a momentului, dar pe care nu suntem în stare să o integrăm în dimensiunea personală pentru că acordăm o mai multă credibilitate dramei. Mâine vom acorda mai multă credibilitate conflictelor, deci emoțiile vor avea o mai multă libertate. Faptul că unii își vor argumenta dramele de acum prin experiențe mai vechi, poate chiar cele care s-au consumat în anii din urmă, nu justifică prin nimic erorile pe care le vor face.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi foarte atenți la tipul de activitate în care ne integrăm. Cele mai multe și mai plăcute activități sunt cele care ne consumă, ne agită, ne tulbură foarte mult și ne lasă în această stare. Un om înțelept va fi dinamic prin ceea ce știe că reprezintă dinamismul, nu prin îndemnul eminamente nou ce vine spre el acum.

Încercare despre evoluție a conștiinței. Este împiedicat un demers. Asalt. Agresivitate. Plan de război. Se găsește o soluție pe o cale diplomatică, dar apare o altă problemă. Bulversare prin necuprinderea soluției. Fățărnicie. Trădare. Nevoie de nou. Se exagerează puterea. Aparențele înșală. Se discută despre noi taxe de protecție. Lipsă de loialitate. Meschinărie. Luptă. Indecență.

Unghiurile care se împlinesc în această zi vin să confirme o parte din așteptările pe care le-am avut de la ceilalți în prima zi a acestei săptămâni și care fac referire la ceea ce ar trebui să ne ajute să evoluăm, să progresăm, la ceea ce înseamnă norocul și șansa. Din nefericire, schema aceasta, cea care face referire la o dramă, la progres, la credință și loialitate, ne duce și către o exagerare a puterii personale. Cei care sunt bine intenționați își vor folosi tranzitul Lunii prin zodia Taur, la fel ca și în ziua anterioară, pentru a-și defini nevoi sănătoase, pentru a participa la un proces de reconstrucție a destinului, pentru a se asocia cu oameni care vor avea un rol foarte important în proiectele ce se vor derula până la finalul acestui an.
Pentru că pe 18 iulie se împlinește careul dintre Marte și Uranus, chiar dacă Marte se află acum într-o relație bună cu Chiron, iar Venus într-o relație bună cu Jupiter, suntem avertizați că orice formă de agresivitate va fi acum mult mai intensă, orice gând de răzbunare va primi o putere suplimentară, orice intenție de a răsturna ordinea lucrurilor va fi susținut. În felul acesta, ajungem în 18 iulie să acordăm o mai mare importanță celei de a doua părți ale vizei generale a săptămânii în curs, cea care se referă la curiozitățile morbide. Persoanele care sunt bine intenționate, oamenii care până acum s-au remarcat prin fapte bune, nu-și vor folosi puterea de influență pentru a scoate în evidență defectele celorlalți, așa cum înțelegem din rolul pe care planeta Venus îl îndeplinește în ecuația astrală a momentului. Vor trece dincolo de opoziția pe care Venus și Luna neagră începe să o formeze și, prin selecțiile conștiente pe care le fac, prin alegerile pe care și le motivează foarte bine, devin un factor de echilibru pentru ceilalți. Este adevărat, orice undă de bulversare ne răvășește, ne întoarce din drum, ne face să ne gândim la trădare, la fățărnicie și de aici și până la a ne face anumite planuri de război nu este decât un pas. Cei profunzi și puternici vor rămâne în această zonă a planurilor de război doar pentru a demonstra că sunt puternici, doar pentru a-i proteja pe cei pe care-i consideră foarte sensibili și vulnerabili. Ceilalți vor fi ostașii care pornesc la luptă și care cred cu tărie în mesajul pe care generalul l-a transmis.
De asemenea, nu trebuie să uităm că Marte se află în continuare pe zodia Rac și nota conflictuală nu apare pentru prima dată în spațiul zilei de 18 iulie, ci este argumentată printr-o sumă a faptelor rele, dominate de meschinărie și lipsă de loialitate. Acolo vom vedea adevăratele conflicte ale acestei săptămâni care se vor continua și în ziua de joi, 20 iulie, și în săptămânile următoare.
Prin urmare, 18 iulie este o zi care ne încurajează să mergem mai departe chiar dacă suntem speriați că avem în față doar pericole, chiar dacă suntem descurajați, chiar dacă ni se pare că în această zi se vor împlini toate așteptările negative pe care le gândim de ceva vreme. Aceasta este nota pesimistă a zilei de 18 iulie, dar ea nu cuprinde tot ansamblul astral al momentului. Relația bună pe care Marte și Chiron retrograd îl împlinesc, dar și cea bună dintre Venus și Jupiter, chiar dacă au pe alocuri multe elemente negative pe care nu le putem echilibra și care fac referire la puterea abuzivă, la o învățătură folosită greșit sau care nu a fost încă înțeleasă, găsesc în sufletul celui care alege de fiecare dată să fie un personaj pozitiv un substrat foarte bun și fertil pentru a oferi o nouă dovadă de echilibru, de progres, de putere și evoluție. Prin acest exemplu la care se ajunge prin sacrificiu se anulează o parte din energiile negative care proliferează prin meschinării, prin indecență, prin abuzuri și fățărnicie. Pentru că am adus de multe ori în discuție ideea de progres, de destin, de elevare și conștientizare, pentru că de multe ori am invocat aceste directive în conjuncturi care cereau o interpretare prozaică, avem acum, pe 18 iulie, ocazia să înțelegem că multe din elementele pe care le privim cu superficialitate au o notă ezoterică profundă, au conotații existențiale majore. Ceea ce facem acum nu sunt simple alegeri, ci sunt forțele pe care le eliberăm și de care ne vom folosi, atât acum, cât și în lunile ce vor urma până la finalul acestui an, pentru a ne recompune destinul pe care l-am zdruncinat sau compromis în prima jumătate a anului prin ignoranță sau alegeri greșite. Acesta este norocul pe care-l primim din trigonul Venus-Jupiter, acesta este semnul de vindecare pe care trebuie să-l implementăm până la finalul acestui an și care ne vine acum din trigonul lui Marte cu Chiron. Este adevărat că alegem să folosim aceste energii într-un context conflictual, dramatic sau când durerea strigă cel mai tare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aproba astăzi, față de noi înșine, față de ceilalți, cât de liniștiți putem fi în furtuna. A fi liniștit în furtună nu înseamnă a te ascunde de ea, ci înseamnă a o privi ca pe o creație dezordonată, ca pe o nălucă, căreia și ei i s-a permis din partea creatorului să trăiască.

Apel la o mare putere. Cuvântul vindecă. Apare o nouă semnificație pe demersul aflat în derulare. Oamenii se înconjoară de forțe puternice. Voioșie. Experiența proprie este importantă. Mare putere de convingere. Extravaganțele sunt evitate. Disciplină de lucru. Memorie. Rememorare a unor întâmplări care au fost importante pentru educație și formare. Plăcere de a munci. Sunt dejucate planurile celor răi. Compromisul nu mai este necesar.

Abia acum, când Mercur se află într-un trigon perfect cu Saturn retrograd din Săgetător, putem vorbi despre o putere de transformare. Din fericire, pentru că atunci când acest aspect dintre Mercur și Saturn se împlinește, Luna se află pe zodia Gemeni, avem și deschiderea și flexibilitatea, dar și disponibilitatea necesare pentru ca tot ceea ce observăm sau înțelegem să poată fi pus în aplicare așa cum trebuie. Unii vor spune că au acum o mai mare putere de a învăța, de a înțelege, de a se deschide, iar alții vor considera că pot să facă lucrul acesta foarte ușor pentru că au fost foarte disciplinați în zilele anterioare.
Dar până când Luna va intra pe zodia Gemeni ea va trebui să treacă, în noaptea de marți spre miercuri, prin careul la Axa Dragonului. Așadar, nu toată lumea va fi mulțumită, încântată sau fericită pe 19 iulie. Cei care nu vor fi într-o stare bună pe 19 iulie nu înseamnă că au greșit în ziua anterioară, nu înseamnă că au greșit în această săptămână, ci înseamnă că trăiesc în această eroare de mult timp. Pentru a ieși din ceea ce conștientizează acum că este o mare eroare personală vor face apel la o putere, vor invoca prea des termenul de curățare, eliberare, vindecare, purificare.
Desigur, pentru că această relație bună dintre Mercur și Saturn are un impact bun asupra educației, asupra cunoașterii, în această săptămână în care binele este făcut doar pentru reconstrucție, unghiul în sine nu va fi interpretat prin conotațiile sale educaționale, informaționale, practice, ci va fi privit ca o confirmare a ceea ce am acumulat până acum. Asta înseamnă că valoarea acestei relații este una eminamente mentală, spirituală sau ezoterică. Dacă unii au considerat că nu a fost o problemă prea mare dacă au trăit prin compromis, vor vedea pe 19 iulie că lucrurile nu stau tocmai așa. Problema cea mare a compromisului se va acutiza în special pe 19 iulie pentru că acum Marte va trece peste ultimul grad al zodiei Rac. Ne va lipsi în această zi puterea de a decide pe moment, deci ceea ce vom arăta acum nu va fi decât o bună memorie, abilitatea de a ne adapta la condițiile prezente pe baza experiențelor pe care le-am parcurs și pe care le-am înțeles. Dacă în această perioadă Marte nu ar fi fost în tranzit pe ultimul grad al zodiei Rac, nu am fi vorbit despre păcatele pe care ni le impunem, nu am fi vorbit despre complexe de inferioritate, despre anularea inițiativei, despre supunere.
Prin urmare, 19 iulie ne arată cât de important este ca anumite extravaganțe să fie evitate. Ni se spune acum și cum să facem lucrul acesta, adică nu prin reacții de moment, ci prin confirmarea a ceea ce am bănuit până acum, prin confirmarea a ceea ce ni s-a spus de mult timp. De aceea, 19 iulie este și o zi de răspuns, de confirmare sau de atracție către ceea ce incită la respect și demnitate. Mulți, în special cei care și-au petrecut prima jumătate a anului prin conflicte, prin cultivarea plăcerilor inferioare, își vor petrece ziua de 19 iulie invocând întâmplări care nu au importanță pentru progresul personal, ci au doar o valoare emoțională, sunt importante doar pentru că au fost la momentul respectiv foarte intense.
Un element foarte important pe care îl vom conștientiza pe 19 iulie este cel legat de dejucarea planurilor celor răi. Într-un cadru mult mai larg, pentru că nu avem cum să nu invocăm și această componentă a vieții, dată fiind trecerea lui Neptun pe zodia Pești, această săptămână aduce o luptă cu elementele anarhice, cu factorii care nu favorizează evoluția sau care o frânează. Reconstrucția unui destin înseamnă, în consecință, o victorie împotriva acestor factori anarhici care sunt pe 19 iulie foarte activi. Ne vom aminti peste mult timp despre deciziile acestor forțe anarhice și vom ști clar că aceste decizii au fost adoptate pe 19 iulie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi refractari la schimbare. Dacă într-un moment ca acesta, când este refuzată orice schimbare, orice transformare, orice evoluție, oamenii se apleacă asupra acestor direcții, acceptă schimbarea, nu refuză transformarea, atunci nu vorbim despre compromis ca un element necesar, ci despre eliberarea de păcatul care ne ține prizonierii unor argumente eronate, ceea ce ne pregătește pentru ceea ce vom parcurge până la finalul acestui an și chiar pentru ceea ce ne este programat pentru următorii ani.

Durerea este un profesor bun. Avem nevoie de organizare. Problemele se rezolvă ușor. Relațiile personale nu mai sunt abuzive. Apare un subiect interesant. Lipsă de profunzime este acuzată, dar și iertată. Evenimentele incită la coplată. Se utilizează o metodă nouă. Renunțare. Abandon. Obstacolul este exagerat. Erorile umane cântăresc prea mult. Se visează la o viață mai bună. Superficialitate. Valorile sociale sunt mai importante decât cele personale. Se caută satisfacție din orice punct. Dorință de răzbunare.

Faptul că Marte va trece pe zodia Leu aduce o putere aparte Soarelui și, încă de pe acum, putem vorbi despre siguranță față de proiectele personale, dar nu oricum, ci prin refuzul de a merge mai departe prin metode vechi, așa cum vom vedea că ni se va întâmpla pe finalul acestei săptămâni sau chiar în săptămânile următoare. Prin trecerea lui Marte pe zodia Leu ne eliberăm de complexe de inferioritate, lăsăm în urmă gândul care ne macină că nu suntem buni, că nu suntem acceptați și trebuie să activăm într-o zonă de margine sau în umbră. Problemele acestea de integrare, de atitudine, nu sunt specifice doar acestei săptămâni. Ele sunt active de mult timp, din perioada când Marte trecea prin zodia Rac. Acum, în ultima perioadă, ele au fost activate și pentru că Soarele, trecând prin zodia Rac, s-a aflat pentru o perioadă în fereastra conjuncției cu Marte. În prezent, cu toate că altădată mesajul a fost diferit de ceea ce se întâmplă acum, avem nevoie să ne folosim această energie a curajului, a puterii, a determinării, pentru a evita erorile umane, pentru a trece dincolo de obsesia perfecțiunii, de convingerea sau de credința în păcat, de a ne apropia de ceea ce este bun, frumos și remarcabil. În consecință, putem spune că 20 iulie ne aduce în fața unui eveniment absolut impresionant. Cu toate că Venus se află în opoziție cu Luna neagră, deci suntem tentați să-i privim pe ceilalți prin vechile păcate, avem o anume reținere în a vorbi liber, echilibrat sau urmărim să ne punem în aplicare un plan de răzbunare, schimbarea aceasta pe care o produce trecerea lui Marte pe zodia Leu va rămâne de referință în patrimoniul astral al acestei săptămâni. Unii vor spune că renunță complet la oamenii care i-au parazitat, la evenimentele cărora le-au acordat prea multă atenție fără rost, iar alții vor considera că prin curajul pe care-l primesc acum sunt încurajați să facă o mare schimbare, să capteze atenția celorlalți, să arate că sunt ființe puternice care pot străluci în orice moment. Vom vedea, tocmai pentru că ziua de 20 iulie este legată de ceea ce se consuma pe 21 iulie, adică prima zi din decada următoare, că lucrurile nu sunt chiar așa simple și că încă nu știm cât de încurcat este traseul pe care am ales să ne deplasăm. Cei care nu au fost profunzi, care nu s-au ocupat de cizelarea caracterului, vor avea un 20 iulie complicat, dominat de emoții sărăcăcioase, de grandomanie, de dependența de păcat sau de alte păcate ale vieții pe care nu și le-au rezolvat încă. Pentru acești oameni care nu s-au preocupat de creșterea și dezvoltarea lor, 20 iulie devine o zi de durere, de întârziere, un moment în care se va vedea foarte clar nivelul pe care-l au, cunoștințele pe care le dețin, patrimoniul pe care-l au sau ce cred cu adevărat despre sine.
Prin urmare, 20 iulie este o zi de subiectivitate. Ceea ce gândim acum ar trebui să ne folosească până la finalul acestui an, dar, în cazul multora, curajul care ne vine din această conjunctură astrală nu este decât o mare curiozitate care încurajează către gesturi regretabile. Dacă pe această trecere a lui Marte pe zodia Leu, Venus nu s-ar fi aflat în opoziția perfectă cu Luna neagră nu am fi vorbit despre confirmări negative, despre probleme de limbaj, despre compromisuri pornind de la neînțelegeri, mânii ascunse, ignoranță profundă. De altfel, un căutător al adevărului, o persoană care studiază astrologia, nu este doar consumatoare a unor previziuni astrale, știe ca acestea sunt reminiscențe ale unui ciclu lunar care a fost dominat de conflicte, dar, în mare parte, de conflictul susținut de opoziția Marte-Pluton. Acum Marte va trece pe zodia Leu, deci va lăsa în urmă ceea ce este rău, impur și agresiv. Este clar că cei care s-au simțit avantajați de conflict vor avea o zi cumplită, vor simți că le cade cerul în cap, că nu-și găsesc cuvintele, că nu se mai înțeleg cu nimeni, că nu sunt buni acolo unde s-au integrat. Își revin din această stare proastă dacă reușesc să provoace până și cea mai mică suferință cuiva. Dorința de răzbunare este, în cazul acestor oameni inferiori, factorul care îi reglează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere că instinctul cel bun nu va fi confundat astăzi cu instinctul cel rău. Dacă de la începutul anului și până acum am fost marcați de păcat, dominați de faptul că erorile pe care le-am făcut printr-un viciu, printr-o judecată greșită, prin păcat nu vor fi niciodată iertate sau șterse, nu ne vom bucura de curajul adevărat care ne vine din trecerea lui Marte pe zodia Leu, ci doar de frica de orgoliile celorlalți pe care o vom ascunde alimentând un orgoliu și mai mare.

Accident ce ar putea să fie evitat. Neatenția duce la consecințe grave. Admirația este oprită. Interes pentru munca grea. Neprevăzutul sperie. Evenimente ce nu pot fi anticipate creează dificultăți. Rezervă. Restricție. Separare de o persoană care a promis un ajutor. Cuvinte răutăcioase. Lipsă de disciplina. Se abstractizează prea mult. Se dorește colectarea, dar nu se poate face nimic. Studiul steril. Bunăstarea este confundată cu apariția.

În noaptea de joi spre vineri se va definitiva careul Soare-Uranus, aspect care a fost activ și în săptămâna anterioară și va fi activ și în săptămâna viitoare. Momentul acesta, când careul dintre cele două astre se împlinește, coincide și cu împlinirea trigonului dintre Soare și Chiron. Așadar, pentru mulți, schema astrală a zilei de 21 iulie va părea un fel de ultimatum. Unii vor considera că trebuie să se încheie acest proces marcat de eforturi, de muncă în condiții grele, că trebuie să se încheie această perioadă de privațiuni. Pentru alții, 21 iulie aduce doar sfârșitul unei lungi așteptări, deci prin efortul celorlalți, prin constrângerile pe care aceștia le depășesc ei vor beneficia de un mare avantaj. Este clar că, prin susținerea careului Soare-Uranus de către trigonul Soare-Chiron, schema aceasta negativă care îi duce pe unii către abstract, către indiferență sau către a-și îndeplini în mare viteză propriile nevoi, combate o lipsă de disciplină, aduce puțină ordine ce va schimba puțin metoda de lucru până la finalul acestui an. Știm că Uranus este pe final de tranzit prin Berbec, urmând ca în primăvara anului următor să treacă pe zodia Taur. Având în vedere că pe zodia Taur această poziție a lui Uranus nu este deloc bună, orice presiune de acum, orice avantaj obținut prin mare efort nici nu se poate compara cu experiențele dure ce vor veni spre noi începând cu primăvara anului următor timp de aproximativ opt ani. Deci, privind într-un cadru mai larg, avem numeroase motive să trecem dincolo de cuvintele răutăcioase, de micile răutăți, poate chiar și dincolo de o stare de disconfort, chiar dacă ea este motivată corect pentru că acestea nu sunt adevăratele probleme ale vieții. Maniera aparte prin care Luna mediază tendința Nodurilor înainte de a-și finaliza tranzitul prin zodia Gemeni accentuează această notă existențială și ne oferă motive spre a ne trezi la realitate, spre a conștientiza cât de mici sunt problemele de acum în comparație cu cât de mari ar putea fi acestea dacă le transferăm din puterea personală, dacă ajungem să credem în ele.
În consecință, schema astrală a zilei de 21 iulie ne vorbește despre un progres pe care îl vom putea privi din mai multe unghiuri. În primul rând, vom putea vedea care este aportul personal în această problemă și care este vina comunității. Apoi, vom înțelege cât de mici sunt acestea în comparație cu problemele celorlalți, cu ceea ce ar putea să crească dacă ne lăsăm acum în voia acestor greșeli considerând că ele nu pot produce efecte de durată sau efecte majore. Un alt unghi din care vom putea privi toată această conjunctură este cel care ne ajută să anticipăm un conflict pentru a-l evita. Trezirea la realitate pe care ne-o oferă această relație minunată între Soare-Uranus și Chiron ne face vigilenți, dar și încrezători în propria intuiție.
Prin urmare, prima zi a celei de a treia decade a lunii iulie ne oferă daruri foarte importante de care ne putem folosi pentru a ne așeza existența personală pe baze mult mai solide sau chiar pe baze noi. Reconstrucția destinului, așa după cum observăm din deviza generală a acestei săptămâni, pe 21 iulie capătă conotație aparte. Cine se ocupă de reconstrucția propriului destin nu mai are timp de greșeli, de gafe, nu mai are timp de altele. Dar prin careul Soare-Uranus această reconstrucție nu se face fără pierderi. Din fericire, pierderile de acum produc efecte constructive, adică lăsăm în urmă ceea ce și așa devenise prea greu, ne împovăra sau ne consuma prea mult timp și resurse. Cu cât grija față de propriul destin este mai mare cu atât va lipsi acțiunea constructivă și ne depărtăm de caracterul real al propriilor acțiuni. Vom visa la realizări pe care nu le vom obține pentru că nu facem nimic în sensul acesta. Faptul că există o șansă nu înseamnă că ea se va împlini de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de șansele prezentului pentru a acționa în planul concret, nu în cel abstract. Sunt multe ipostaze când orientarea către abstract produce un salt rapid. Acum orientarea către abstract conține pericolul de a rămâne captivi în imaginație și de a nu lucra.

Încercare grea. Cuvântul cântărește foarte mult. Se fructifică o perioadă. Nevoie de a demonstra. Se caută o soluție. Gândurile nu sunt atât de periculoase pe cât ni se spune. Indulgența este analizată greșit. Se ia o decizie foarte mare. Disciplina ne scoate din orice încurcătură. Gândul cel bun ne scoate din furtună. Calea de mijloc este cea mai bună.

În dimineața acestei zile Mercur va trece prin Capul Dragonului ceea ce va însemna atingerea unui moment de mare eficiență, întâlnirea cu un eveniment plăcut, traversarea unei ipostaze care ne încântă. Rămâne de văzut dacă ceea ce ne încântă este și bun ori constructiv pentru propriul destin. Există această suspiciune că binele pe care-l cerem ar putea să fie în contradicție cu un ideal echilibrat pentru că cea mai mare parte din zi Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Rac. Tot ceea ce în ultimele patru săptămâni a însemnat dramă, atașamente de ceea ce nu putem schimba, interes pentru acțiunile pătimașe se concentrează acum și se așază acolo unde nu trebuie, în destinul cel echilibrat, în acea zonă unde, de puțin timp, de când Marte a intrat pe zodia Leu, ar trebui să lucrăm cu dorințele profunde, elevate, rafinate. Vom fi tentați să facem această amestecare a valorilor tocmai pentru că începând cu 22 iulie aceste elemente care au contribuit până acum la conturarea unei presiuni sociale se rarefiază puțin.
În plus, schema astrală a zilei de 22 iulie aduce și întâlnirea unui careu între Lună și Jupiter, aspect care face parte dintr-un careu în T ce are planeta Jupiter drept focar. Pe lângă motive de dreptate, de eliberare de păcat, de eliberare de o constrângere socială sau pe lângă motivele de bucurie pentru că lucrul acesta se întâmplă de la sine, mai apare ceva. Unii vor fi încântați și pentru că își văd adversarii mai încurcați decât păreau până acum. Cel care are aceasta atitudine ar trebui să-și amintească de faptul că, poate, anterior, când adversarul brava, când încerca să-i destabilizeze pe ceilalți printr-o atitudine neadevărată, era la fel de nesigur precum erau cei cu care se lupta. Suferința de acum poate fi, așadar, mult mai mică în intensitate, deci și această categorie de oameni să se bucure de o eliberare de presiunea socială. Astfel, înțelegem că trecerea lui Mercur peste Capul Dragonului aduce un moment de conștientizare absolut fabulos când putem vedea ansamblul situației în care ne-am integrat, dar când putem să ne clarificăm și opiniile pe care ni le-am format despre cei cu care interacționăm. Dacă avem și puțină flexibilitate obținută prin depășirea unor încercări de-a lungul ultimelor patru săptămâni, vom vedea că lucrurile se clarifică și în ceea ce-i privește pe ceilalți. Îndeplinind această condiție putem spune că demersurile în care ne integrăm și care vor fi mult mai clare începând cu săptămâna următoare ne ajută să împlinim destinul pe care ni-l dorim. Altfel, nu facem decât să utilizăm această nouă libertate de expresie, această eliberare de o mare presiune socială pentru a da viață unor curiozități morbide.
Prin urmare, 22 iulie, ziua când tranzitul Soarelui prin zodia Rac se încheie, ne pune în fața unor îndoieli majore. Este clar că îndoielile de acum sunt doar sfârșitul unor demersuri pe care le tot analizăm de patru săptămâni. De aceea, avem nevoie să conștientizăm intensitatea momentului, nu să-i acordăm acesteia credibilitate pe motiv că de acum încolo așa va fi. Trecerea lui Mercur prin Capul Dragonului ne arată care sunt orgoliile la care trebuie să renunțăm, cum ne-am complicat propria existență fiind blocați pe aceste sentimente vicioase. Doar apelând la aceste gânduri frumoase putem spera că ieșim din furtună. Altfel, vom face așa cum am făcut și în celelalte zile ale acestei săptămâni, ne vom folosi de presiunea din ce în ce mai scăzută a contextului social în a da viață unor curiozități morbide. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală își vor pune astăzi problema alegerilor corecte, nu referitor la ceea ce au de făcut acum sau referitor la ceea ce vor face de acum încolo, ci referitor la acțiunile în care s-au implicat în ultimele patru săptămâni. Dacă sunt puternici nu vor fi cuprinși de remușcări. Ceea ce a fost, trebuie să rămân în trecut, iar experiența aceasta, fapta care s-a consumat în ultimele patru săptămâni împreună cu momentul de acum de conștientizare, să facă parte din patrimoniul personal adică să fim mai înțelepți pentru că am avut o asemenea experiență și am și înțeles.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda lucrurilor mici o mai mare importanță pentru că, procedând așa, hrănim furtuna căreia îi este destinat să se stingă de la sine. Va fi foarte greu în săptămânile ce vor veni să liniștim această furtuna căreia, dintr-o eroare sau din ignoranță, nu-i permitem să se stingă de la sine.

Trecere pe un plan superior. Se invocă motive care nu sunt reale. Se fac planuri ciudate pentru un viitor apropiat. Experiențele celorlalți nu mai sunt importante. Evenimentele au o notă tristă. Nesiguranța strecoară îndoială în orice. Mare putere de influență. Prietenia este bună la toate. Regresie. Condiția se modifică după starea sufletească. Tristețe. Istoria personală nu ajută.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Rac și, trecând pe zodia Leu, va împlini o conjuncție cu Soarele, deci va iniția un nou ciclu lunar. Luna nouă din 23 iulie ne vorbește despre motivele de reușită, despre cât de necesar este acum să ne implicăm într-un schimb de experiență fără drame, fără teama că vom fi înșelați, mințiți sau deposedați de anumite bunuri. Dar până să ajungem la Luna nouă va trebui să mai trecem prin careul Lună-Uranus și prin trigonul Lună-Chiron. Această combinație ne aduce un interes pentru defectele celorlalți, pentru greșelile lor ca și cum căutăm motivele de nesiguranță ale celorlalți pentru a vedea dacă suntem singurii care suferă, dacă putem coaliza cu ceilalți și pe acest nivel.
Ceea ce se consumă în ultima zi a acestei săptămâni este o confirmare puternică a ceea ce am inserat, picătură cu picătură, în celelalte zile, cele care ne vorbesc despre riscul de a nu ne pierde în decizii care nu au perspectivă, de a ne lăsa cuprinși de curiozități ciudate. Conjuncția Soarelui cu Luna înseamnă inițierea unui nou ciclu lunar ce ar trebui să ne ducă spre o nouă dimensiune a vieții, să fim mai curajoși, mai optimiști și mai puternici. Vom vedea însă că lucrurile nu sunt așa pe termen lung, ci poate cel mult pentru câteva săptămâni. Dacă îndrăznim să ne gândim la proiecte pe termen lung atunci impulsurile lipsite de control nu se vor regla de la sine și, rămase așa în suspensie, atunci când vor întâlni vibrațiile anului următor, dar în special ceea ce se va consuma în primăvara lui 2018, va genera ipostaze de o duritate extremă. Iminenta împlinire a careului dintre Uranus și Axa Dragonului, dar cu Uranus pe zodia Taur, va pune în dificultate tot ceea ce la momentul respectiv ni se va părea a fi o construcție tradițională. Dar pentru că, știm, această construcție tradițională nu crește în copaci, nu apare dintr-odată, ci este ridicată din aproape în aproape, adică și prin ceea ce facem și decidem acum, a interveni în momentul de față prin controlul emoțiilor, prin controlul aspirațiilor, a nu avea așteptări prea mari, a nu ne lăsa în voia primului impuls ne ajută să ne pregătim încă de pe acum pentru momentul ce se va consuma în primăvara anului următor prin a diminua puțin din caracterul dur al evenimentelor și a nu le înmulți până atunci.
Prin urmare, finalul acestei săptămâni ne aduce în fața unei povești interesante. Unii cred că dacă vor face ca această poveste să fie încărcată de tensiune, de suspans devin ființe atractive, demonstrează că sunt înzestrate cu inteligență superioară sau au putere. Este clar că experiențele celorlalte zile ale săptămânii nu ne ajută acum să ne apropiem de sentimente profunde, nu ne protejează de tristețile pe care nu le înțelegem, nu ne încurajează să facem o sinteză eficientă asupra a ceea ce am experimentat în prima jumătate a anului. Dacă reușim să fim echilibrați fiind și liniștiți, dar, în egală măsură, să nu avem așteptări de la ceea ce urmează să vină spre noi în perioada următoare înseamnă că avem suficient de multă putere încât să diminuăm o parte din răul programat în primăvara anului următor și care începe să-și arate colții încă de pe acum. Dar, așa cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, la acest rău nu ajungem decât prin curiozități morbide. Poate, în lunile următoare, vom descoperi că se poate ajunge și pe alte căi. Acum ajungem acolo doar așa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a demonstra că suntem conștienți de ceea ce spunem, simțim și facem. Un om conștient, tocmai pentru că se cere lucrul acesta, va fi acum și obiectiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.