10 – 16 iulie 2017

10 – 16 iulie 2017 este săptămâna bogățiilor inventariate de alții și a faptelor pe care nu dorim să le facem pentru a-i pedepsi. Și pentru că este mult mai sărac în evenimente astrale, dar și pentru că mesajele pe care astrele le transmit sunt mult mai clare, acest interval de șapte zile ne aduce un moment de respiro când ne putem gândi mult mai bine la realizările personale, când am putea să facem un inventar a ceea ce avem, deținem sau urmează să primim ca urmare a unor promisiuni mai vechi. Este foarte posibil ca aceste promisiuni să vină din trecut, nu doar din primăvară, ci și din anii din urmă, dar și din relațiile foarte intense pe care le-am avut cu cei din jur în ultimele două săptămâni. Cu toate acestea, vom vedea că energiile acestei săptămâni acordă o mai mare importanță inventarierilor făcute de alții. Un om care are un comportament frumos pentru că nu se precipită atunci când se sperie, nu se agită atunci când se află în fața unui pericol, le va oferi celorlalți modele corecte și rafinate și, în cazul său, acestea vor fi bogățiile ce îi vor fi atribuite. Peste săptămâni, peste luni sau chiar ani despre acești oameni se va spune multe pornind de la bogățiile inventariate acum, de la ceea ce au arată comunității în această săptămână.
Desigur, pentru că lucrurile acestea sunt făcute de alții, vom fi tentați să credem că este simplu, că nu trebuie să ne batem capul respectând reguli, fiind disciplinați, căutând soluții. A doua parte a devizei generale a acestei săptămâni ne oferă însă cheia. În timp ce alții se ocupă să ne inventarieze propriile bogății, în timp ce alții stabilesc foarte clar în această săptămână cum suntem cu adevărat, noi nu trebuie să ne facem de cap, ci să ne implicăm în fapte care nu pedepsesc. Cu alte cuvinte, a doua parte a devizei generale a acestei săptămâni ne vorbește despre necesitatea de a ne responsabiliza mai mult decât am făcut-o în săptămânile anterioare.
Despre această săptămână nu sunt multe de spus, ci sunt multe de făcut, deci nu avem motive de teamă atunci când suntem inventariați de ceilalți, atunci când suntem analizați de oamenii obișnuiți, dintr-o singură privire, sau de persoane specializate în așa ceva. În egală măsură, în cazul persoanelor specializate în așa ceva lucrurile se complică. Acești oameni au nevoie să nu renunțe la obiectivitate deci și ei trebuie să respecte a doua parte a devizei acestei săptămâni care se referă la faptele pe care nu trebuie să le facem pentru a pedepsi.
În cuvinte mai simple, acest interval de șapte zile este unul al descoperirii obiectivității, al înțelegerii rolului pe care-l avem în comunitate și al observațiilor clare, lucide pe care le facem asupra factorilor care contribuie la creștere, dezvoltare sau chiar la decădere. Chiar dacă fiecare zi a acestei săptămâni, atunci când se va desfășura, ni se va părea mult mai intensă sau mai complicată decât cele anterioare, ziua de duminică, 16 iulie, este din capul locului cea mai dificilă a săptămânii. Ajunși pe finalul săptămânii vom avea impresia clar că ne-am pregătit pentru acest moment. Ca de multe ori, mulți se vor îneca precum țiganul la mal, ca în celebra pildă, mulți își vor pierde cumpătul în ultima zi chiar dacă în celelalte zile ale săptămânii au fost oameni disciplinați și serioși.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu face apel la mândrie. Omul care își bazează deciziile pe mândrie va fi considerat în această săptămână un om prost. Având în vedere greutatea acestei săptămâni se pare că această etichetă va fi activă cel puțin până la finalul acestui an.

Tulburare. Refuz. Relații complicate de egoism. Reforma înseamnă despărțire. Supărare. Abandon. Evenimentele au un gust amar. Austeritatea are acum rolul de poartă. Lumea exterioară inspiră teamă. La bine și la liniște se ajunge prin sacrificiu. Este nevoie de mult autocontrol pentru a renunța la trufie. Teamă. Agresivitatea încurajează lipsa de perspectivă. Se fac asocieri proaste sau păguboase.

În dimineața acestei zile Soarele va împlini opoziția cu Pluton, aspect ce a fost activ și în săptămâna anterioară. De fiecare dată când cele două astre se află în opoziție apare un conflict. În cazul de față, acest conflict, tocmai pentru că nu este susținut decât de elemente minore, adică de unghiuri pe care le realizează Luna cu alte planete, nu putem vorbi despre un eveniment ce ne ia pe nepregătite, ci despre un eveniment ce a fost pregătit din timp. Așadar, debutul săptămânii ne aduce evenimente care par simple, dar care, în realitate, sunt marcate de o tensiune ce a fost acumulată, din aproape în aproape, în săptămâna anterioară. Acolo unde lucrurile nu au fost clare, unde nu a fost perfectată o înțelegere, acolo unde nu s-a putut vorbi în săptămâna anterioară despre o victorie asupra propriilor greșeli am avut de-a face cu o tensiune în crescendo, cu o acumulare pe care o vom descărca pe 10 iulie.
Cei care se așteaptă ca prin conjunctura zilei de 10 iulie lucrurile să se clarifice, cei care cred cu tărie că dacă se exprima de-o manieră furtunoasă, dacă pun piciorul în prag, dacă sunt categorici ori dacă nu țin cont de sentimentele celorlalți își rezolvă o mare parte din tensiunea acumulată în crescendo în ultima perioadă, nu fac decât să arate cât de mult trăiesc în eroare. Aceste persoane care cred că pot câștiga totul dintr-un gest categoric vor fi și foarte plângăcioase în prima zi, și foarte nervoase, dar și foarte îngrijorate de viitor. Această tulburare ar trebui să le spună oamenilor simpli și profunzi care sunt persoanele care trebuie evitate în această săptămână. În cazul lor, în cazul celor agresivi, gesturile categorice ale zilei de 10 iulie sunt, de fapt, bogățiile inventariate de alții. Aceștia nu mai ajung sa aibă autocenzură tocmai pentru că sunt mult prea ocupați cu agresivitatea, cu ideile proaste, cu ceea ce vor să clarifice prin atitudini categorice. Pentru că fac lucrul acesta cu mare lejeritate arată că nu este prima dată când se descurcă în modul acesta, când au astfel de reacții. Mândria pare să fie unul din instrumentele la care apelează cel mai repede și de care se folosesc pentru a-și ascunde rușinea. Imediat ce Luna trece pe zodia Vărsător, adică la aproximativ o oră de la împlinirea opoziției dintre Soare și Pluton, complexele acestea de inferioritate și teama de a nu fi descoperiți trec în planul secund. Vom vedea la acești oameni răi atât de multă încredere în sine încât ne vom mira.
Prin urmare, începutul săptămânii este unul foarte dur. Desigur, până când vom atinge din nou un unghi foarte puternic, adică până vineri, vom avea o perioadă de câteva zile de respiro, vom avea un interval în care să ne gândim dacă reacțiile categorice ale zilei de 10 iulie sunt adevărate sau nu. Prin faptele categorice de acum, unii se condamnă, se marginalizează, se plasează singuri într-un con de umbră. De acolo nu vor putea ieși decât prin reacții categorice asemenea celor de astăzi. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că binele și liniștea pe care le iubesc atât de mult pot fi păstrate în acest moment de război doar cu mari sacrificii. Situațiile pe care acești oameni le parcurg vor fi atât de interesante încât marea pierdere de energie a momentului va veni nu din nervozitatea căreia nu-i pot face față, ci pentru că tocmai această nervozitate a anturajului, a celor cu care se înconjoară, îi obligă să treacă repede de la o stare la alta, să treacă de la tulburarea pe care o refuză, la liniștea pe care o preferă, de la refuzul categoric al agresivității, la pacea pe care nu au acum împreună cu cine să o trăiască. Pentru că nivelul acestor oameni este cu mult diferit de cel al marii mase de oameni, în cazul lor inventarierea bogățiilor va începe chiar din acest balans. Cel care nu-și va pierde capul în această zăpăceală va arăta că este matur, că este pregătit să lucreze pe un alt nivel, dar și că până la finalul acestei săptămâni opiniile celorlalți în ceea ce îl privește se vor schimba în bine. Pentru că rezistă și este echilibrat va fi admirat chiar și de adversari.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că fiecare om are nevoie din când în când să își exprime nemulțumirea. Greșeala noastră, înainte de a se împlini o greșeală a celuilalt, vine din confuzia pe care o facem atunci când punem pe picior de egalitate exprimarea unei nemulțumiri cu agresivitatea sau isteria.

Evenimentele de rutină sunt mult mai interesante. Se acumulează prin tensiune. Reputație afectată de cuvinte folosite greșit. Tentația de a fi represiv. Nonconformism. Lupta pentru îndeplinirea unui ideal îndrăzneț. Compromis. Cale ocolitoare. Pierderea bunurilor este la fel de dureroasă ca pierderea prietenilor.

Elementul definitoriu al zilei de 11 iulie este legat de teama de a acționa. Lucrul acesta se definitivează, atât ca idee cât și ca decizie, în noaptea de luni spre marți, atunci când se împlinește opoziția perfectă dintre Lună și Mercur. Apoi, de-a lungul acestei zile, Luna va mai avea de împlinit încă două unghiuri, un trigon cu Jupiter și un sextil cu Luna neagră, căutând să ne atragă pe o cale ocolitoare către soluții care nu sunt de actualitate sau care nu ne folosesc deloc.
Unii vor alege să se gândească pe 11 iulie la libertățile care le-au mai rămas, la ceea ce ar putea recupera din relații mai vechi sau din relații obositoare, din schimburi de experiență ce s-au dovedit în prima jumătate a anului de-a dreptul toxice. Se poate vorbi pe 11 iulie despre un compromis, însă acesta trebuie abordat cu maximă luciditate pentru a nu argumenta o cale ocolitoare. Nu ne folosește la nimic dacă ne propunem acum să ajungem la destinație pe drumul cel mai lung pentru că asta înseamnă costuri suplimentare, întoarcerea la obiceiuri mai vechi, cele care ne-au îmbolnăvit sau care ne-au creat probleme suficient de mari pentru rezolvarea cărora a fost nevoie de timp și energie.
Cei care cred că soluțiile cele mai simple sunt ușor de pus în aplicare prin nonconformism, vor avea un vârf al intensității emoționale chiar în mijlocul acestei zile, când Luna se va afla în trigon cu Jupiter. Cu toate acestea, este un moment personal, este o bucurie intima cea care nu poate fi înțeleasă de ceilalți, nu poate găsi aceeași deschidere la persoanele străine, la oamenii care nu au demonstrat în ultimele săptămâni că au față de persoana în cauză sau față de motivul bucuriei de acum un minimum de compasiune, un minimum de empatie. Multe evenimente neprevăzute se vor consuma pe 11 iulie, multe vor părea neprevăzute, însă toate acestea au o notă comună. Prin viteza cu care se succed, prin neastâmpărul care ne cuprinde suntem tentați să repetăm o greșeală, să ne întoarcem la cei care ne-au dezamăgit, să facem aceleași cheltuieli ca și altădată, să abordăm traseul existențial pe aceeași cale dureroasă. De aici se înțelege că acest traseu ocolitor nu este așa pentru că s-a adăugat la vechiul traseu un drum nou, ci pentru că se lipește la vechiul traseu un traseu dureros pe care ne-am jurat că nu vom mai merge niciodată. Acum facem un compromis, renunțăm la pretenții, mai îndulcim puțin deciziile categorice și scuipând de trei ori în sân, așa cum făceam în copilărie pentru a ne învinge teama, pentru a apela la un talisman invizibil, riscăm să facem cea mai mare greșeală a săptămânii, să ne întoarcem la erori mai vechi.
Prin urmare, 11 iulie ne vorbește despre o tensiune acumulată în timp, pe ascuns, referitor la o problemă pe care am crezut-o rezolvată. Nonconformismul nu ne salvează din toată această încurcătură, nu ne simplifică traseul, nu ne ajută să ne însușim bunuri noi de pe o cale pe care doar în aparență o considerăm nouă. Cu cât drumul este mai lung cu atât mai mult ar trebui să fim atenți ca nu cumva acel traseu care se adaugă la ceea ce era stabilit deja să nu fie o linie moartă pe care ne-am jurat că nu vom mai intra niciodată. Dacă vom greși și de această dată și ne vom întoarce pe acel traseu, bogățiile moarte de acolo vor fi inventariate de alții ca și cum ne-ar aparține. Și cum în continuare se aplică proverbul „Spune-mi cu cine te iei ca să-ți spun cine ești” cel puțin până la finalul acestei săptămâni vom fi definiți de ceea ce se vede din afară că ne aparține.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi cât mai simpli. Omul care este simplu nu va dori niciodată să-și umple viața cu elemente inutile. Simplitatea cu care își trăiește viața îi este suficientă.

Austeritate este soluția tuturor problemelor. Avantaje obținute prin obediență. Afacerile se degradează. Apar amănunte despre o problemă gravă. Romantismul provoacă ilaritate. Se discută prea mult și se face prea puțin. Este nevoie de reușită. Mintea pătrunzătoare devine un factor de risc. Evoluția este văzută doar pe un traseu sinuos.

Momentul în care Luna trece prin Coada Dragonului este marcat, în această conjunctură, în această decadă și în această lună iulie, de dușmanii. Apar, așadar, motive de ceartă, de scandal, ce vor părea la prima vedere, așa cum individul și le formulează în minte, ca exemple de bune practici. Se ajunge la ceartă cu bune intenții, se ajunge la confruntare în intenția individului de a corecta comportamentul cuiva, de a aduce pace și liniște într-un loc unde a fost refuzată până acum armonia. În felul acesta, vorbim despre evoluție în termen noi. Pentru prima dată anul acesta ne întâlnim cu o formă de inventariere care ne atrage atenția asupra a ceea ce ar trebui să acumulăm. Practic, ceea ce se consumă pe 12 iulie nu face referire la o inventariere reală, ci la una potențială. Dacă rămânem în continuu în această zonă conflictuală atunci la fel se va stabiliza și opinia pe care comunitatea o are față de individ, față de cel care acționează. Dacă pe aceste conjuncturi nu atenuăm impulsul conflictual este clar că nici pe mai departe nu vom reuși să ne adaptăm condițiilor exterioare, nu vom reuși să fim oameni înțelepți, să trecem dincolo de obiceiuri, nu vom reuși să vedem austeritatea ca o formă de purificare.
Elementele pozitive ale zilei de 12 iulie ne învață să credem că austeritatea este soluția tuturor problemelor, însă nu prin abținere abuzivă, ci prin eliberarea de tot ceea ce este impur și degradant, de substanțele care creează dependență, de gândurile vicioase care ne fac să ne simțim puternici. Pentru că în a doua parte a zilei Luna va trece prin sextilul cu Uranus, mintea pătrunzătoare va putea fi un veritabil factor de risc. Lucrul acesta apare ca urmare a agresivității cultivată în primele două zile ale acestei săptămâni. Este clar că toată această conjunctură a zilei de 12 iulie ne îndeamnă să facem orice pentru reușită. Faptul că ne ajută să avem o minte pătrunzătoare, să descoperim care sunt elementele care ne pot duce către evoluție, nu înseamnă că ne este permisă orice metodă de lucru. Și de această dată, așa cum am văzut și pe 11 iulie, traseul sinuos ne ajută în soluționarea problemelor. Ne ajută să distragem atenția, să părem în ochii celorlalți ca fiind oameni simpli, foarte selectivi, că nu avem bogățiile păguboase ce sunt inventariate în această săptămână.
Prin urmare, 12 iulie devine o zi de putere. Avem forța necesară în a ne separa de romantismul bolnăvicios promovat de societatea de consum, de atașamentul față de obiectele care ne creează dependență, avem acum capacitatea de a găsi ceea ce este esențial. Pentru a ajunge acolo trebuie să îndeplinim o condiție foarte simplă. Nu trebuie să fim pătimaș atunci când ne reîntâlnim cu opinii mai vechi, când ne regăsim cu dușmanii de altădată. Ipostaza aceasta prin care anumite elemente negative sunt aduse din trecut, se poate consuma și în spațiul vieții intime. Adică ceea ce credem că am rezolvat în ultimele luni prin artificii de calcul, printr-un comportament teatral, se evaporă acum și am putea să ne simțim bruscați de atitudinile categorice ale celor cu care credem că am făcut pace.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa în voia impulsurilor de moment. Avem nevoie ca ziua de 12 iulie să ne-o petrecem prin rațiune.

Este nevoie de mult curaj. Se întrerupe un demers îndrăzneț. Trăirile ce ne sunt împărtășite ni se par copleșitoare. Ușoară tristețe. Fidelitate. Valorile personale ne îndeamnă să fim dedicați unui traseu îndrăzneț. Probleme cu impertinența celorlalți. Rolul conducător se diminuează. Tulburare în intimitate.

Luna se va afla acum în plin tranzit prin zodia Pești și, spre seară, va trebui să treacă prin conjuncția cu Neptun. Aproape toată ziua se va afla în fereastra careului cu Venus ceea ce aduce o mare greutate problemelor cu care ne-am întâlnit în primele trei zile ale săptămânii și pe care nu am reușit să le soluționăm. 13 iulie devine, în consecință, o zi rea poate chiar foarte rea pentru oamenii care nu știu încă în ce mod ar trebui să își gestioneze propria tristețe. Mulți vor deveni refractari la opiniile celorlalți tocmai pentru că această dramă personală e convinge că opiniile lor sunt mai importante decât ale celorlalți. Vor vorbi despre fidelitate doar atunci când ceilalți trebuie să o respecte.
Problema zilei de 13 iulie este cea legată de abordarea unui traseu îndrăzneț. Dacă sensibilitatea acestei zile nu-i face pe oameni atenți la anturaj, la selecția evenimentelor, să fie respectuoși și să nu se implice într-un proces al dinamismului cel rău, ci într-un proces al dinamismului bun, apare pentru prima dată anul acesta intenția de a împărți puterea. Este clar că lucrul acesta nu vine pentru că Luna trece acum prin zodia Pești și accentuează o dramă personală, ci tocmai pentru că întreaga săptămână această zonă a lunii iulie ne vorbește despre bogățiile inventariate. Pasul înapoi pe care-l facem pentru că așa ne sugerează Luna din Pești produce acest efect, aduce o formă de luciditate care ne încurajează să credem că nu vom pierde puterea dacă o împărțim. Cei care sunt pasionați de ezoterism știu că lucrul acesta arată că omul a ales deja să trăiască într-o ierarhie a binelui. Structurile rele ale universului sunt și ele organizate ierarhic, dar nu pe baza iubirii, ci pe baza puterii. Un element definitoriu al acelor zone este chiar refuzul categoric de a împărți puterea. Dacă pe 13 iulie dăruim, protejăm, lucrăm cu măsură, îi invităm pe ceilalți să ia parte la bucuriile pe care le avem, adică nu ne temem că aceste emanații ne vor sărăci, vom primi din partea universului roluri foarte importante pe care trebuie să le îndeplinim până la finalul acestui an. A fi un exemplu la acest capitol, a împărți din puterea personală reprezintă un factor de echilibru, un element care armonizează relațiile în care se implică, grupurile în care se integrează.
Prin urmare, 13 iulie ne aduce capacitatea de a face o selecție bună a calităților pe care le avem cu scopul de a ne bucura de ele împreună cu cei din jur. Este clar că atunci când un om dorește să se transforme, să iasă dintr-o structură care-i întunecă mintea apar forțe care nu permit lucrul acesta. Mesajele acestor forțe negative care opresc evoluția sunt răsturnate și avem nevoie în această zi să nu judecăm totul după impulsul de moment, ci să privim dintr-un cadru mult mai larg, să fim cu adevărat deschiși și sensibili la ceea ce se întâmplă în această epocă istorică, doar la ceea ce se întâmplă cu noi înșine. Realizând acest proces invocat des în analizele pe care le facem aici și pe care l-am numit „viziune de ansamblu”, îndeplinim prima condiție pentru ca vibrația acestei zile să nu fie dominată de comportamente iraționale sau de greutățile celorlalți, adică ieșim din incertitudinea îngustă a vieții personale și descoperim că această expansiune ne face bine, ne ajută să vedem mult mai clar ceea ce avem, face procesul de dăruire, de ajutor, de susținere mult mai simplu. Desigur, tot ceea ce vine din exterior va fi orientat împotriva acestui confort obținut prin expansiune. Cel care lucrează cu energia sau care este implicat într-un proces de cercetare spirituală știe că atunci când se află într-un proces de expansiune, nu s-a stabilizat încă în el însuși, este cel mai vulnerabil. De aceea, să nu ne pierdem prea mult timp căutând o modalitate de a ne exprima, căutând un mod de a face bine, de a ajuta sau de a susține, pe toate acestea le avem înscrise în noi și trebuie doar să fim de acord ca ele să se exprime liber. Dacă nu se exprimă liber dintr-o dată, înseamnă că avem îndoieli, că nu ne-am rezolvat tristețile provocate de evenimentele parcurse în primele trei zile ale săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă suntem simpli și deschiși înseamnă că atingem o emoție copleșitoare care ne va consuma și puțina energie pe care credem că o avem acum. Prin expansiune ființa se umple, nu se golește.

Discuții despre o mare victorie. Ajutor venit prin recomandare. Caracterul dezagreabil al vieții se referă acum doar la propriile erori. Strălucire falsă. Verticalitatea este încercată. Perioadă dură. Mare posibilitate de mișcare. Un dezavantaj este atenuat prin mobilitate. Norocul vine mai aproape prin îndrăzneala individului. Dorința de perfecționare, de studiu, de progres. Se depășește o situație penibilă. Este evitată o calomnie.

Speranțele false în care am crezut în primele patru zile ale acestei săptămâni ne vor da de furcă acum. Pe baza lor vom avea discuții despre victorie, despre anumite recomandări ce au fost făcute și pe care nu le-am înțeles în totalitate, de proiecte mai mici pe care am dorit și în prima parte a acestei săptămâni, dar și de-a lungul săptămânii anterioare, să le transformăm în proiecte mari. Conflictul zilei de 14 iulie se referă strict la această transformare abuzivă, la această supradimensionare a proiectelor mici. 14 iulie este o zi dominată de relația bună dintre Mercur și Jupiter ce are ca fundal minciuna pe care individul și-a spus-o lui însuși, adică relația de careu dintre Lună și Lilith sau rigiditatea unei comunități care a fost pregătită pentru schimbările pe care individul dorește să le aplice propriei existențe, adică relația de careu dintre Lună și Saturn. Fundalul negativ al acestor impulsuri pozitive ne zăpăcește atât de mult încât vom fi tentați să luăm o decizie categorică, să strângem din dinți și să mai facem un efort în ideea că după aceea lucrurile se vor așeza de la sine. Poate nu ar trebui să fim atât de categorici cu ceea ce urmează să se consume începând cu 15 iulie pentru că este o altă iluzie pe care o construim și în care alegem să credem. Dacă visul de a trăi bine nu a fost implementat până acum, nu i s-a găsit acestuia nici măcar un singur echivalent în episoadele parcurse de-a lungul acestei săptămâni, la fel se va întâmpla și cu aspirațiile pe care le avem de acum încolo. Ele sunt diferite doar ca motivație sau structură de cele pe care nu ni le-am putut împlini în primele patru zile ale săptămânii, dar finalitatea va fi aceeași. Omul echilibrat care vorbește frumos și este și calculat în idei, sentimente și cuvinte evită o calomnie, nu-și propune să studieze ceea ce va folosi niciodată, nu va face promisiuni pentru împlinirea cărora să fie nevoie de energie suplimentară. Doar în felul acesta relația bună dintre Mercur și Jupiter, în situația în care Mercur, fiind acum pe zodia Leu, nu se află în cea mai bună starea a sa, îl poate ajuta pe individ să conștientizeze ce anume trebuie lăsat în urmă, ce trebuie să poarte cu adevărat eticheta de eșec. Doar prin această conștientizare se poate depăși o situație penibilă. Altfel, sunt inițiate proiecte care vor transforma a doua parte a lunii iulie într-o perioadă dură.
Prin urmare, 14 iulie ne vorbește despre aceeași îndrăzneală pe care suntem tentați să o formulăm altfel, să o privim ca un exemplu de bune practici, să o vedem ca pe un element personal ce ne definește. În realitate, 14 iulie ar trebui să-și găsească locul printre zilele fericite ale acestei luni, însă lucrul acesta nu va veni de la sine. Avem nevoie să descoperim acum măsura. Cel care are măsură va vedea dacă este dezavantajat de poziția în care se află, de oamenii cu care s-a înconjurat, de speranțele reale sau false pe care le are. Cel care nu va îndeplini această condiție își va crea direcții, va face apel la obiective pe care nu le va putea împlini niciodată, adică va trăi în aceeași zonă a fanteziilor. Persoanele care reușesc să fie echilibrate simt că 14 iulie le risipește complet ceața din fața ochilor și văd traseu mult mai clar, îi văd pe oameni mult mai clar, de aceea, simțindu-se siguri pe ei înșiși, renunță la multe din promisiunile de luptă. Vor rămâne în această stare activă cel puțin până la finalul acestei luni ceea ce îi va ajuta atât în statutul social, profesional ori public pe care îl au, dar și în redobândirea unei stări de confort pierdută încă din primăvară. Ceilalți, își vor stabili obiective pe care nu le vor atinge, adică vor rămâne în continuare captivi viselor pe care nu și le pot împlini.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde celorlalți pe măsura stimulului. Tot ceea ce merge spre explicație, demonstrație fără să existe un semn venit din partea celorlalți este o dovadă de egoism, iar cel în cauză arată că faptele sale încă nu sunt motivate de luciditate, ci de ambiție sau orgolii.

Raporturi sociale delicate. Se preferă egoismul. Se discută prea mult despre victorie și se face prea puțin pentru a fi menținută. Interes prea mare pentru profituri materiale. Lipsa de profunzime este ascunsă de agitație. Autoindulgență. Interes față de dominare. Complicații cauzate de un stăpân.

În ansamblul său, această zi ne vorbește despre vindecare, dar nu la modul general, ci strict legat de problemele care ne-au dat bătăi de cap de la începutul săptămânii și până acum. În cuvinte mai simple, trebuie să vindecăm ceea ce ne-a nemulțumit, enervat sau compromis de luni și până acum. Dacă am încercat să depășim o situație conflictuală și nu am putut, toată energia zilei de 15 iulie va fi îndreptată în această direcție. Raporturile sociale vor deveni delicate și în funcție de puterea reală pe care o avem, vom obține și rezultate. Cu toate acestea, există o forță care, din cauza retrogradărilor lui Chiron și a lui Junon, ne vorbește despre vindecare pe un traseu inversat. Pentru a rezolva o problemă trebuie să ne întoarcem la locul faptei, trebuie să retrăim aceleași momente, trebuie să ni le amintim cu lux de amănunte. Lucrul acesta va fi neplăcut și, în cazul individului care nu este pregătiți să evolueze, în cazul omului care urmărește mai mult profitul material decât realizările spirituale, această motivație, ce ascunde o lipsă de profunzime, va compromite tot acest proces de vindecare. Nu va putea să ajungă la vindecare, dar se va strădui, va avea un dialog interior intens, epuizant, marcat de complicații psiho-comportamentale, de conflicte cu cei din generația sa, de explicații superficiale pe care le văd disproporționat doar pentru că sunt simple observații personale.
O altă problemă a zilei de 15 iulie este cea legată de raportarea la un standard, la un etalon, la un personaj care a dovedit până acum că poate ieși cu bine din orice încurcătură. Aceste complicații pe care încercăm să le rezolvăm cu ajutorul unui etalon îl transformă pe acesta într-un stăpân. Astfel, pe 15 iulie oamenii ar putea fi mult prea obedienți față de sugestiile celorlalți doar pentru că ele sunt diferite de observațiile personale, mai bine formulate, produse de mai multe experiențe. Asta nu înseamnă că ele pot produce efectul pe care-l așteptam. De aceea, mijlocul lunii iulie ne aduce probleme cauzate de o sumă de factori pe care, dacă i-am aborda separat, nu am ajunge aici, dar pentru că graba de a ne vindeca, de a repara o greșeală, de a ne împăca ori de a soluționa o problemă pe care am neglijat-o de-a lungul acestei săptămâni, nu ne permite să fim atenți la superficialitate, la autoindulgență, la ușurința cu care ne impunem, ajungem să fim obedienți față de greșeală.
Prin urmare, 15 iulie ne vorbește despre o trăire pe care explorăm, dar cu greu vom fi în stare să o facem și trainică. Gândim prea mult la victorie și pierdem din vedere tot ceea ce ar trebui făcut până acolo. Ni se pare că dacă ne lipim de o persoană cu imagine, cu demnitate, de un om cu mai multă experiență de viață atunci victoria pe care o căutam va putea fi atinsă mult mai ușor. Cea mai mare problemă a acestei zile vine tocmai din faptul că reedităm o greșeală mai veche, facem apel la obiceiuri mai vechi, dar de această dată cu mai multă îndrăzneală. Luna din Berbec nu-i face pe oameni răbdători, ba chiar îi face neatenți la cuvinte, la fapte, îi transformă în ființe impulsive chiar dacă de-a lungul acestei săptămâni nu au fost. De aceea ni se va părea că ziua de 15 iulie este chiar o linie de demarcație între greutățile care n-au tot încurcat de-a lungul acestei săptămâni și planurile pe care vrem să ni le îndeplinim cu orice preț și despre care credem că ne vor mulțumi. Fără disciplină și măsură ceea ce ni se va inventaria din această zi va fi chiar această agitație, chiar această precipitare. Cel care este rău intenționat va face în așa fel încât aceste erori personale să iasă din zona personală și să fie cunoscute de toată lumea. Iată un alt motiv pentru care ar trebui să fim foarte atenți acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi. Tot ceea ce ne încurajează spre grabă sau spre viteză nu este altceva decât o rămășiță a unui program mai vechi pe care l-am folosit și în primăvară fără un rezultat bun.

Evaluare greșită. Se discută prea mult despre ghinionul celuilalt. Teamă de sancțiune. Sunt zdruncinate valorile fundamentale. Natura superioară și cea inferioară se apropie una de cealaltă. Se traversează o perioadă încercată. Suspiciune. Judecată aspră. Se caută soluții pentru binele celorlalți. Nevoie de adaptare. Dezechilibrele sunt rezolvate prin consens. Așteptare. Răbdare. Inteligență practică. Obiectivitatea este privită altfel. Nevoie de originalitate.

Relația buna pe care Mercur din Leu o are cu Luna neagră din Săgetător este un element de maximă vulnerabilitate asupra căruia trebuie să ne îndreptăm atenția pe finalul acestei săptămâni pentru a nu strica binele firav pe care l-am construit. Cei care nu au construit niciun bine își vor petrece această zi în abuzuri, într-o dezordine mai mare decât a fost dezordinea arătată în celelalte zile ale săptămânii. Cu toate acestea, momentul de față aduce o atracție către a observa care sunt elementele negative din demersurile curente, cum anume trebuie să ne evaluăm, dar și până unde putem merge cu ambiția. Nici Mercur nu se află în cea mai bună poziția sa, dar nici Luna neagră nu are un mesaj bun pentru această perioadă. Cu alte cuvinte, relația bună dintre aceste două elemente astrale care atrage și Luna într-o configurație numită piramidă de foc aduce prea multă intensitate acțiunilor, o prea mare ușurință în a decide în cazul celorlalți și, desigur, o temă profundă atunci când se pune problema deciziilor care să afecteze propriul ideal, propria persoană. Conflictul acestei zile nu este real, dar el poate deveni public și poate oferi informații false celorlalți despre puterea individului, despre natura sa conflictuală sau despre defectele sale de caracter. Dacă prin relația bună dintre Mercur și Lilith apar răsturnări de situație pe baza corupției, umilințelor făcute cu mare bucurie la adresa celor slabi, incoerența și atracția către tot ceea ce strălucește, nu doar un obiect, ci și o funcție, intervenția Lunii în data această ecuație aduce soluții personale care, prin naivitatea lor, chiar nu pot fi puse în aplicare. Ar trebui să fim foarte atenți referitor la aceste proiecte, referitor la dezechilibrele pe care le alimentăm prin aceste reacții temperamentale pentru că opoziția Lunii cu Jupiter din această postură creează legăminte sociale, atrage în această secvență socială oameni foarte vicleni sau cei care ne-au mai rănit și altădată. Presiunea socială provocată de ecuația astrală a zilei de 16 iulie va pune în dificultate și visele pe care ni le-am formulat în ultimele zile și în care am crezut cu tărie. Ceea ce se întâmpla acum ne arată dacă putem merge mai departe cu ele sau le oprim, care sunt oamenii pe care îi vom implica în împlinirea lor sau care sunt persoanele care ne vor dezamăgi din nou. Este clar că binele acestui trigon dintre Mercur și Lilith poate zdruncina valorile fundamentale prin raportarea lor la criterii nespecifice. În cuvinte mai simple, ceea ce suntem, cu bune cu rele, ne definește. Ne vom simții mai bine dacă ne raportăm la ceea ce vedem la alții pentru că în această zi ceea ce este scos pe zona publică are un vizibil caracter compromițător, poate fi chiar o minciună foarte bine elaborată. Raportarea unui adevăr personal, fie el bun sau rău, la minciuna celuilalt nu poate decât să zdruncine în mod fundamental convingerile despre viață.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată că lucrurile se pot complica din nimic dacă renunțăm la disciplină, respect, dacă nu suntem solidari cu cei care ne seamănă și vrem să fim solidari cu cei cu care contrastăm. Este clar că ultima zi a acestei săptămâni aduce o încercare pe viziune. De această dată, tocmai pentru că Luna nu se mai află pe zodia Pești, ne lipsește viziunea de ansamblu la care să ajungem de la sine, ne lipsește ajutorul necondiționat primit din partea unei persoane dragi sau venit din partea comunității. Putem ajunge la viziunea de ansamblu dacă ne privim în față propriile drame, dacă recunoaștem față de noi înșine ce suntem în stare să facem, ce ne ascundem, care sunt neadevărurile la care apelăm de fiecare dată când ne simțim invadați. Luna, din postura de Ultimul Pătrar, trimite o opoziție lui Jupiter din Balanță. Orice element care ne scapă de sub control poate deveni foarte ușor un legământ social, o promisiune de luptă, de confruntare. Omul puternic nu va dori să facă acum nimic pentru a-i pedepsi pe ceilalți, nu va avea nicio satisfacție dacă este constrâns să spună un adevăr. Își va privi propriile drame în față și va considera că la un moment dat va veni un timp și pentru soluționarea lor. Chiar dacă această înțelepciune de viață pare o reacție firească pe care unii oameni o au în situații de genul acesta, pentru că se ajunge în ultima zi a acestei săptămâni, după multe zile care ne-au bulversat, la o situație de genul acesta, liniștea obținută așa nu poate fi atinsă foarte ușor. Așadar, să nu ne impacientam dacă nu putem să ajungem foarte simplu la starea de confort la fel de simplu cum ajungeam în săptămânile anterioare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi tentați să ajungem la confort sau satisfacție prin împărtășirea secretelor celorlalți. Să fim atenți asupra naturii interioare pentru ca nu cumva, din greșeală sau ignoranță, să facem acum legăminte periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.