24 – 30 iulie 2017

24 – 30 iulie 2017 este săptămâna combinațiilor colorate inventate din disperare, a minciunilor frumoase și elegante și a riscului de a pierde o libertate. Semnalele pozitive care ne vin din acest sector se referă, în primul rând, la conștientizarea unor achiziții, apoi, pentru că nu este suficient, avem nevoie să le așezăm, cu fiecare zi a acestei săptămâni, în ordine după rostul lor, după chemarea pe care o avem, după puterea de înțelegere. Cei care nu dețin aceste calități se vor implica în combinații diverse, inventând minciuni elegante și frumoase, idealuri ambițioase care se vor stinge imediat ce această săptămână se va încheia. Apoi, pentru că nu este totul, ceea ce nu este așezat în ordine, ceea ce nu este gândit corect și obiectiv îl duce pe individ foarte aproape de riscul de a pierde o libertate. Este foarte posibil ca această pierdere să nu fie conștientizată pentru că individul în cauză nici nu știa că dispune de o asemenea bogăție. Ceea ce ne va rămâne însă în urma acestei săptămâni este o consolidare a viziunii despre viață. Nu sunt multe elemente care ar putea să schimbe substanțial viața în această săptămână. Cu toate acestea, faptul că ea devine mult mai încărcată în semnificații, faptul că înțelegem cât de bogați suntem cu ceea ce am acumulat de-a lungul timpului ne face să ne simțim ca și cum plutim în sfere înalte sau suntem protejați împotriva relelor de care ne-am tot temut în ultimele luni.
La capitolul evenimente astrale, planetele individuale ne arată în această săptămână că experiențele personale sunt foarte aproape de privire, de înțelegere, dar și de conștientizare. Dacă în primele două zile ale acestei săptămâni, cât timp Mercur se afla pe zodia Leu, ni se pare că mai putem acționa precum în săptămânile anterioare, ne mai putem arăta orgolioși, răzbunători sau prea mândrii de ceea ce am realizat, imediat ce Mercur va intra pe zodia Fecioară, în noaptea de marți spre miercuri, vom fi ajutați la capitolul maturitate și acolo unde există interes pentru ordine, disciplină, măsură, credință și purificare, toate se vor așeza după cum le este rostul. Apoi, ne va rămâne și curajul pe care zodia Leu îl răspândește acum în tot zodiacul prin conjuncția Soare-Marte, dar și norocul ce ne vine din faptul că Venus va media acum tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, aflat de ceva vreme în tranzit prin zodia Leu. Cine nu va cufunda sobrietatea cu curajul va avea multe de câștigat din evenimentele acestei săptămâni. Din fericire, multe se vor așeza, chiar și atunci când sunt grăbite spre a se împlini, spre a-și încheia rostul. Finalul săptămânii aduce însă o încercare pe observație, dar și pe alegerea unei tabere corecte. Așadar, schema astrală a acestei săptămâni ne arată că evenimentele astrale încă sunt pline de viață, de putere, de energie, încă suntem ajutați să trăim intens, frumos, iar dacă din loc în loc ne mai întâlnim și cu câteva experiențe dureroase se întâmplă pentru că acestea sunt rămășițe ale trecutului pe care putem acum să le transformăm în nestemate ale vieții. Ajungem la această performanță prin observație apoi prin iertare. Iertarea în această săptămână este o forță activă, care ne îndeamnă să acționăm și în acțiunea iertării să explicăm de ce folosim blândețea și nu alte instrumente dure.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi lacomi cu binele și nici de a dramatiza cu ceea ce doare sau înspăimântă. Calea de mijloc este în această săptămână ceea ce ne salvează din toate încurcăturile.

Agresivitate gratuită. Asocierile aduc o ușoară nervozitate. Se discută despre o sancțiune. Incompetență. Eforturi neobișnuite. Impulsuri. Necazuri provocate de sentimente neclare. Greșelile celor slabi sunt exagerate. Dezordine. Rătăcire. Șansa este grăbită. Dorințe ciudate. Nemulțumire ridicată la rang de regulă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Leu și va avea de împlinit astăzi câteva unghiuri bune cu Jupiter, Luna neagră și Saturn. Dar ecuația astrală a zilei de 24 iulie nu este definită doar de tranzitul Lunii, ci și de opoziția dintre Venus și Saturn care se împlinește acum, precum și de trigonul dintre Mercur și Uranus. Dacă în privința relației negative dintre Venus și Saturn lucrurile sunt clare, nu ne putem aștepta la o susținere din partea unui cunoscut, din partea unui prieten, ci mai curând la critici gratuite, relația bună dintre Mercur și Uranus ne vorbește despre credibilitate. Nu se știe în ce mod ajungem acum la credibilitate, dar judecând toată această provocare a vieții prin prisma devizei generale a acestei săptămâni înțelegem că bucuria de acum, susținută sau nu pe credibilitate, este de scurtă durată. Mulți vor avea semne de întrebare despre lipsa de perspectivă a acestor evenimente, adică nu vor înțelege de ce mesajele pozitive de acum nu durează. Lucrul acesta apare ca urmare a unui cumul de factori. Alipirea unui element negativ la o structură negativă care există deja nu face decât să alimenteze instabilitatea, să-l îndrepte pe individ către demersurile pentru care nu s-a pregătit, considerând că poate să le facă față acestora.
Împrăștierea planetelor pe tot zodiacul nu susține ideile concentrate, nici demersurile care au nevoie de atenție și disciplină, ci, prin însăși denumirea, încurajează acțiunile diverse fără să favorizeze obținerea unui rezultat. Dacă ar fi să le privim separat, aceste unghiuri care se împlinesc pe 24 iulie ne oferă avantajul de a acționa rapid și simplu, tocmai pentru că aduc o mare diversitate de impulsuri și ne bucură prin mesajul în sine, dar, pentru că nu produc rezultate de lungă durată, creează nemulțumire sau duc la rătăcire.
O altă problemă a zilei de 24 iulie se referă la întârzierea unui mesaj. Lucrul acesta apare în special din opoziția lui Venus cu Saturn, nu neapărat pentru că Saturn este retrograd, ci pentru că tot ceea ce înseamnă transfer de valori, în special acea etapă finală, nu se mai produce. Nu putem ști din această prezentare cu caracter general de ce această situație nu se mai produce, însă, tocmai pentru că Venus apare în această ecuație cu un mesaj negativ, putem știi că o parte din necazurile pe care le avem acum vin din sentimente neclare, din confuzie, din ezitare.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne bruschează prin combinațiile colorate pe care le inventăm, după cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, din disperare și, nu doar atât, din nevoia de a construi minciuni frumoase și elegante pentru a ne menține într-o anumită poziție. În prima zi a acestei săptămâni conștientizăm ca avem dorințe ciudate, nu le avem acum pentru prima dată, ci sunt aduse la lumină și, în plus, ne dăm seama că acestea au stat la baza situațiilor complicate pentru care nu avem acum soluție. Pentru a nu suferi singuri în această primă zi a săptămânii urmărim cu atenție greșelile celorlalți și le prezentăm în mod exagerat. Beneficiem în acest sens de trigonul lui Mercur cu Uranus, adică de o luciditate dură, tăioasă, caustică ce nu poate fi combătută de nimeni. Dacă această luciditate, dacă această creativitate este orientată către sine, adică să ne judecăm propriile greșeli așa cum suntem tentați să le judecăm pe ale celorlalți, să privim cu obiectivitate și cu luciditate propriile vicii, atunci soluțiile pe care ni le oferim pot produce evenimente de lungă durată dacă ele vor fi puse în aplicare. Este suficient să fie puse în aplicare și parțial, nu în totalitate, pentru a produce efecte remarcabile asupra propriului confort, asupra propriului statut social.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne reîntoarce la liniște. Tot ceea ce ne antrenează, ne agită și ne tulbură ne depărtează de la binele personal.

Discuții sterile. Există o alternativă și trebuie să profităm de ea. Apar corelații noi. Se anulează un eveniment rău. Viața dezordonată ne vorbește acum mai mult despre pericole. Apar obligații noi. Criză socială. Atenția este deficitară. Faptele nu mai sunt suficiente, este nevoie și de o explicație. Modificarea activității sau a locului de muncă. Plăceri ciudate. Pierderea sperie. Luxul reprezintă o opțiune.

În prima jumătate a zilei Luna va tranzita ultimul sector al zodiei Leu trecând și prin conjuncția cu Capul Dragonului și inițiind un nou ciclu draconic. Cu puțin timp înainte de a părăsi acest semn se va afla în conjuncție cu mercur. Asta înseamnă că foarte curând, adică în noaptea de marți spre miercuri, Mercur va părăsi și el zodia Leu și va intra pe Fecioară. Este clar că diferența între mesajul pe care-l are Mercur din Leu și cel care vine din poziționarea acestei planete pe zodia Fecioară este foarte mare. Asta înseamnă că ceea ce se întâmplă acum se referă la decizii pe ultima sută de metri, la obligații pe care vrem să ni le împlinim rapid pentru a merge mai departe într-un demers public sau pentru a impresiona înainte ca datele problemei să se schimbe. Nu se știe dacă, privind ansamblul acestei săptămâni, trecerea lui Mercur pe zodia Fecioară aduce schimbări atât de mari încât să nu mai putem interveni asupra proiectelor de viitor cu atât de multă lejeritate. Cert este că ziua de 25 iulie va fi marcată de teama de sărăcie, de grija că anumite datorii nu vor fi returnate niciodată, de faptul că suntem parte dintr-o criză socială care ne va duce la pierderi.
Imediat ce Luna va intra pe zodia Fecioară va face pe oameni să fie mult mai atenți la ceea ce au, la ceea ce pot să facă sau la ceea ce pot câștiga prin efort propriu. Este adevărat, cu Luna pe zodia Fecioară câștigurile sunt mici, pierderile, chiar dacă și ele sunt foarte mici, vor fi văzute în mod exagerat, iar luxul va speria teribil. În mare parte, 25 iulie este dominată de o stare de spirit conflictuală. Suntem în continuare în fereastra unor unghiuri care ne tulbură conștiința, nu ne lasă să medităm asupra a ceea ce este esențial, asupra pierderilor, nu ne lasă nici măcar să înțelegem corect în ce constă această criză socială pe care o parcurgem în săptămâna de față. Este clar că trecerea lui Mercur pe ultimul grad din zodia Leu aduce o mare tensiune, gânduri de răzbunare, o rememorare negativă ca și cum ne aducem aminte din ultimele săptămâni doar ceea ce a fost rău. Această atitudine este susținută și de conjuncția Soarelui cu Marte, aspect care se va împlini în mijlocul acestei săptămâni. Pentru că aceste două astre sunt foarte apropiate, se poate vorbi încă de pe acum de o conjuncție strânsă. Orice element rău va primi, așadar, un plus de forță, un plus de energie. Poate, începând cu ziua următoare, când Mercur va trece pe domiciliu, aceste proiecte personale, ce urmăresc revendicarea unor bunuri, obținerea unei noi poziții sociale ar putea primi influxuri pozitive. Acum tot ceea ce este rău este susținut și dus mai departe ca o formă de răzbunare, ca o pedeapsă. Din nefericire, forma aceasta de pedeapsă nu este îndreptată împotriva unei persoane, ci împotriva unor situații. Vom fi revoltați că nu avem statutul pe care ni l-am dorit, că nu deținem încă lucrurile care ne-ar face fericiți, că nu suntem împliniți. Nu ne îndreptăm atenția punctual către o anumită persoană, ci, în general, către situații sau către viață.
Prin urmare, 25 iulie este o zi care accentuează conflicte pe care le-am ascuns din teamă sau lașitate. Așadar, ne-ar prinde bine să apelăm la sfatul unui specialist, să beneficiem de o ședință de consiliere, să avem un prieten care să stingă toată această mânie printr-o îmbrățișare sau prin încrederea pe care o inspiră. Pentru că toți suntem plasați sub aceleași predispoziții, este puțin probabil să beneficiem de un asemenea ajutor. Cu cât ne abținem mai mult din a judeca ceea ce ne inspiră teamă, cu cât suntem mai raționali și mai echilibrați cu atât evităm o pierdere începând cu ziua de 26 iulie, când Mercur va intra pe zodia Fecioară. Cu cât vom fi mai echilibrați și cu cât vom lansa mai puține pretenții față de cei din jur cu atât mai puține pericole vom avea începând cu 26 iulie. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că orice gând dezordonat, orice susținere a viciului, orice element care se depărtează de echilibru va găsi, începând cu 26 iulie, un teren fertil pentru a se înmulți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde vremea în discuții sterile. Cine se risipește prin vorbe nu va ști niciodată când alte structuri ale ființei se implică în acțiuni dezordonate. Autocontrolul de acum pornește de la cuvânt.

Restituire. Recunoașterea unui drept. Profunzime prin calcule, metodă, muncă. Subiectivitate. Se fac pariuri. Se ignoră o recomandare sau un avertisment. Cunoștințele dobândite sunt importante. Revizuire. Ceea ce este favorabil este criticat. Puținul este obținut cu mare greutate. Severitate. Circumstanțe atenuante pentru elementele incomplete. Se dorește acumularea de informații noi. Cerințele sunt schimbate. Se demolează un edificiu.

În noaptea de marți spre miercuri Mercur va intra pe zodia Fecioară, acolo unde îi este domiciliul. Mercur mai are un domiciliu pe zodia Gemeni, însă acolo patronează alte calități. Pe zodia Fecioară această planetă vine cu motive de organizare, de administrare, cu o fixare în planul material pentru o mai bună adaptare și o consolidare a stării de confort. Din nefericire, momentul acesta în care Mercur intrat pe zodia Fecioară coincide cu împlinirea opoziției dintre Lună și Neptun. Oamenii sunt în mare viteză, se grăbesc și cad pradă subiectivității. Unii dintre ei nu-și pot dovedi cunoștințele, nu au timpul necesar sau dacă au și timpului, și disponibilitatea, și puterea necesare pentru a face lucrul acesta, nu sunt ascultați, anturajul îi tratează cu indiferență, sunt marginalizați. Așadar, vorbim pe 26 iulie despre a duce mai departe demersuri care sunt incomplete și care nu pot fi împlinite cu eforturile pe care suntem dispuși să le facem acum.
Un element surpriză al acestei zile vine din ușurința cu care acordăm importanță părerilor celorlalți. Dacă până la un punct lucrurile acestea nu sunt rele, pentru că prin a asculta opinia celuilalt se echilibrează cumva balanța valorilor, pentru că nu există o percepție reală asupra libertății, pentru că în acest context conjuncția Soare-Marte aduce prea multă determinare pe care Mercur de pe zodia Fecioară încă nu o poate implementa pentru că nu are normativ, nu are regulile stabilite, nu are cadrul legal, nu putem vorbi decât despre o accentuare a unor defecte de caracter, despre o adâncire în eroare, situație care nu poate să mulțumească pe cel care muncește, ci poate să mulțumească pe cel care fură, șantajează, trăiește pe seama celorlalți. Haosul devine, așadar, apanajul celor care schimbă regulile în timpul jocului, care fură pentru a trăi mai bine și apoi inventează explicații credibile. De asemenea, aceste persoane false se folosesc de înclinația către atenție și metodă ce ne vine din trecerea lui Mercur pe zodia Fecioară, pentru a inventa circumstanțe atenuante și a explica prin intermediul acestora faptele incomplete. Vor cu orice preț ca aceste fapte incomplete să fie privite ca dovezi de eficiență, ca fapte bune, ca rezultate pentru care au muncit intens mult timp.
Prin urmare, 26 iulie este o zi de conștientizare a destinului încercat, a rezultatelor mici pe care oamenii mici le deformează pentru a părea în ochii celorlalți oameni mari. Mulți vor vedea abia acum, pe 26 iulie, că sunt în săptămâna în care combinațiile sunt colorate pentru că așa au fost inventate și nu pentru a face viața mai frumoasă sau mai diversificată, ci pentru a face minciunile mai frumoase, mai elegante și mai credibile. Prin ceea ce vedem și înțelegem în această zi facem în așa fel încât cunoștințele să devină mai puternice. Ceea ce nu vedem și nu înțelegem, nu va putea fi văzut nici în următoarele zile cât ne-a mai rămas până la finalul acestei luni.
Un alt element al acestei zile ne vorbește despre revizuire, iar această revizuire are o componenta fictivă foarte puternică. Cine nu înțelege unde se situează, care sunt rădăcinile, persoana care nu reușește să se bucure cu puținul pe care îl are, se află în fața unui risc teribil. Riscul de a pierde libertatea le va face celebre pe aceste persoane, celebritate de care nu vor fi mândre.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu înlocui echilibrul interacțiunii cu volumul de cunoștințe acumulate. Este important să știm ceea ce ni se întâmplă, dar nu doar ca informații, pentru că acestea ar putea să ne vină din partea celor care ne mint cu multă convingere, ci și ca trăire. Adevăratul câștigat al acestei zile este cel care face legătura între minte și inimă.

Virtuțile sunt încercate. Se găsesc soluții miraculoase. Corpul este la fel de important ca sufletul. Acțiunile sociale salvează. Adâncime în percepție. Intuiție spectaculoasă. Senzaționalul nu mai distruge. Atracție către ceea ce este rafinat, artistic. Se evită acțiunile necinstite. Pașii sunt mici, dar încărcați de semnificație. Viața este mult mai frumoasă decât pare. Fapte făcute cu demnitate. Ceea ce se prăbușește nu mai era folositor.

Luna se află în această zi în tranzit pe ultimul sector al zodiei Fecioară și va avea de împlinit câteva unghiuri, toate negative. În plus, ziua de 27 iulie devine importantă și prin faptul că Soarele împlinește o conjuncție cu Marte, iar Venus se va afla într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, reușind să medieze tendința Nodurilor. În consecință, mijlocul acestei săptămâni ni se confirmă dacă avem puterea să trecem peste anumite complicații care ne-au dat de furcă de-a lungul acestei săptămâni sau rămânem pur și simplu blocați în obsesii. Unii vor dovedi acum o adâncime a percepției care nu trebuie verificată, ci pur și simplu acceptată, adică se vor dovedi de-a dreptul geniali. Alții, vor fi capabili de gesturi remarcabile care să treacă dincolo de minciuni, de uneltiri, de intrigi și, în plus, să poată oferi celorlalți un exemplu de verticalitate care să nu poată fi combătut niciodată.
Este foarte interesant cum aceste conjuncturi astrale reușesc să contureze realizări sociale care până acum ni s-au părut proiecte irealizabile. De aici înțelegem că, raportând toată această predispoziție la deviza generală a acestei săptămâni, ceea ce împlinim acum este o libertate pe care o câștigăm, nu una pe care o pierdem. Dacă din conjuncția Soarelui cu Marte înțelegem că ne este permisă o formă de revoltă, că suntem încurajați să ne exprimăm punctul de vedere, că nu avem de ce să ne sprijinim pe opiniile celorlalți ori pe ajutorul comunității, relația bună a lui Venus cu Axa Dragonului prin care se mediază tendința Nodurilor ne aduce capacitatea de a trece dincolo de intrigi, de a învinge obstacolele vieții, de a reuși să ajungem la un liman prin dialog, prin refuzul conflictului, prin discuții, cuvinte simple, șarm personal, capacitatea de a ne atribui anumite roluri.
Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor folosi vibrațiile zilei de 27 iulie pentru studiu, pentru cercetare, pentru a se adânci într-o percepție de care au fost ținuți departe, la care nu au putut să ajungă din cauza unor intrigi, pentru că au fost atrași către o zonă a serviciilor, pentru că au trebuit să suporte oameni fără demnitate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce motive de bucurie, dar și încercări majore legate de voință, disciplină sau atitudine corectă față de cei pe care-i avem în preajmă. Nu este ușor de gestionat o conjuncție între Soare și Marte, nu este deloc de administrat o mediere a tendinței Nodurilor în situația în care această Axă a Dragonului face referire la putere, într-un context în care planetele individuale lansează mesaje contradictorii. Unele sunt pentru putere, altele sunt pentru mediere. De aceea, un om care privește în perspectivă va depăși acest obstacol al avantajului de moment, al satisfacției de moment, și se va gândi că lucrurile majore la care lucrează trebuie să dureze mult timp, adică mulți ani, nu câteva luni. De aceea, mesajele pe care le lansează, chiar dacă par opinii asemănătoare cu ale celor care vor să destabilizeze, chiar dacă acestea se integrează perfect în această viziune obositoare a unei lumi care refuză să se transforme, dar care se dovedește în continuare obsedată de confort și bogăție, se dovedesc emblematice, mesaje definitorii ale unui om profund care va căuta să-și găsească echilibru, să fie original, să treacă dincolo de limitele personale pentru a avea certitudinea că opinia sa este înțeleasă exact așa cum este formulată. Pentru că Venus, personajul pozitiv al acestui moment, primește în continuare o opoziție din partea lui Saturn, dar și una din partea Lunii negre, tot ceea ce s-a dovedit a fi eficient până acum primește lovituri puternice din partea comunității, primește replici dure din care trebuie să se înțeleagă că acest bine trebuie schimbat. Nu se știe dacă mesajul acesta este bun sau nu, se știe însă că individul care dorește să rămână în memoria colectivă printr-un mesaj corect și profund va trece dincolo de aceste conflicte sterile de moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne aștepta la realizări prea mari dacă acestea nu au lansat de la începutul lunii iulie și până acum un semnal, fie el cât de palid.

Respect față de munca celuilalt. Emoțiile sunt revizuite. Ceea ce este aparent poate fi și revoluționar. Raporturile sociale se bazează pe ambiție sau o susținere reciprocă. Tensiunea este sublimată. Muncă asiduă. Aventură. Nevoie de seducție în muncă. Valorificarea momentului prezent. Se profită de bunăvoința altora. Lipsa de coerență este pusă pe seama celuilalt.

Luna a intrat deja pe zodia Balanță în după-amiaza zilei anterioare, iar acum va trece prin două unghiuri pozitive, cu Soarele și Marte, aflate încă în fereastra conjuncție, dar și printr-un unghi negativ cu Junon. Toate acestea se vor consuma în noaptea de joi spre vineri, iar următorul aspect, conjuncția cu Jupiter, să se realizeze în noaptea de vineri spre sâmbătă. Asta înseamnă că structurile sociale în care dorim să ne integrăm sunt deja creionate, raporturile la care participăm se vor dovedi inflexibile. Oamenii au idei prea rigide, nu doresc să și le schimbe, nu doresc să și le adapteze conform cerințelor de acum. Pentru că relațiile pozitive se realizează cu Marte și Soarele, aflate încă în fereastra conjuncției, există un elan căruia trebuie să-i dăm curs, pe care suntem încurajați să-l respectăm. De altfel, și Venus mediază în continuare tendința Nodurilor și ni se pare că acele elemente pe care nu le putem schimba acum sunt dorințe împlinite, sunt răspunsuri la solicitări mai vechi și nu avem de ce să le schimbăm. Pentru că Luna realizează cu Junon un aspect negativ, vor exista persoane în preajmă care vor fi nemulțumite de realizările pe care le avem. La rândul nostru, pentru că suntem plasați sub aceleași predispoziții astrale, ni se pare că primim mai puțin decât alții, că recompensa de acum nu reprezintă marile realizări pe care le-am cerut. Ne-ar prinde foarte bine dacă în momentul de față nu am fi atât de critici, dacă ne-am preocupa de mai multe aspecte ale vieții, inclusiv cele care țin de efort, de muncă, nu doar de cele care ne vorbesc despre satisfacție. În felul acesta, reușim să ne deschidem, să avem o altă viziune asupra vieții, să fim aducători de pace, oameni care reușesc să-i mulțumească pe cei din jur, nu să-i întristeze, ființe care creează legături armonioase, nu care le distrug pe cele pe care nu le pot transforma sau valorifica. În toată această schemă, în special în a doua parte a zilei, prin trecerea Lunii în fereastra conjuncției cu Jupiter, aspect care se va împlini în noaptea de vineri spre sâmbătă, senzația că suntem nedreptățiți se va cuibări și ne va tulbura conștiința. Cu cât vom fi mai mult în contact cu această suspiciune, cu atât mai multă lipsă de coerență vom arăta.
Prin urmare, mesajul zilei de 28 iulie are, în ansamblul său, o componentă personală ca și cum o mare parte din timp ni-l vom petrece fiind față în față cu noi înșine, verificându-ne rezistența la efort și încercând din răsputeri să depășim un test de tensiune. Cine reușește să sublinieze această tensiune prin creativitate va deveni un element pozitiv pentru comunitate, chiar dacă nu-și dorește în mod implicit lucrul acesta. Cu toții ne vom simți încurajați să ne exprimăm liber, să dovedim ce putem crea, care este elementul personal, amprenta personală cu care dorim să impregnăm această lume. Cei care sunt armonioși și au lucrat la acest echilibru în săptămânile din urmă vor și reuși să facă lucrul acesta într-un mod frumos și elegant. În mâinile acestora curajul nu este o armă albă, ci o pensulă cu care îi pictează pe ceilalți în culori minunate. A fi minunat și armonios nu este o povară, dar cere curaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raporta totul la sine. A simți frumos și armonios înseamnă a urmări legăturile care există între trăirile personale și realitatea înconjurătoare. Atunci când ne oprim să consumăm aceste trăiri se rupe puțin din această armonie. Forma continuă a acestei comuniuni seamănă cu un dans sublim al cărui farmec îl simte mai bine cel care îl realizează în formă continuă, nu cel care se oprește din când în când pentru a se admira în oglindă.

Judecată prea aspră. Elementele comune trebuie împărțite. Procedeu aplicat în mare grabă. Ceea ce este exterior este și corect. Plăcerile nu sunt înțelese. Slăbiciunile celorlalți au statut de problemă. Se acumulează prea mult pentru nimic. Disperare. Închisoare. Mobilizarea trebuie să fie favorabilă și plăcută. Exteriorul reflectă interiorul. Orice frustrare lezează o relație.

Dacă de-a lungul celorlalte zile ale acestei săptămâni am avut impresia că acțiunile în care ne implicăm sunt simple, că dinamismul lor este izolat, adică se referă doar la acțiunea în sine, nu și la ansamblul din care face parte, vom vedea că pe 29 iulie lucrurile nu sunt așa. Momentul de față este perceput ca unul extrem de dinamic, însă fără a ne oferi rezultate concrete. În cuvinte mai simple, este dinamic și doar atât, este intens și doar atât, ne agităm, ne incită, ne atrage într-o mare diversitate de acțiuni, dar numai atât, fără un rezultat concret. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin împrăștierea planetelor, prin desemnarea unei configurații numită Steaua lui David, ce implică elementele foc și aer. Dacă ar fi fost implicate și elementele pământ și apă, dacă am fi avut și această componentă emoțională, toată dinamica acestei săptămâni, dar și anumite direcții ce s-au evidențiat în săptămânile din urmă, ce au avut puternic impregnat această componentă emoțională, ar fi dus lucrurile mai departe sau le-ar fi sedimentat pe baza a ceea ce cunoaștem mai bine, pe baza a ceea ce știm că simțim și trăim. Așa, lucrurile se precipită, sunt foarte intense sau distructive, încărcate de o mare diversitate emoțională, puse să reproducă, să imite, să teatralizeze. În absența unui element puternic emoțional, atracția către plăcere devine o problemă foarte importantă. Relația bună pe care Luna o împlinește cu Luna neagră, ambele implicate în această configurație numită Steaua lui David, arată că mobilul tuturor acestor acțiuni, motivul pentru care trecem ușor de la o stare la alta, explicațiile pe care le avem față de dinamismul de acum ori față de nemulțumirile pe care le afișăm fără perdea, vin din această zonă a plăcerilor. Plăcerile de acum au statut de închisoare, de penitență, cu toate că sunt argumentate foarte bine, cu toate că fac o asociere interesantă cu planurile de viitor. Nu ar trebui să ne mirăm dacă vom vedea o plăcere aparte în a respecta o disciplină de lucru, în a pune lucrurile în ordine, în a oferi explicații și a fi foarte atenți la conținutul lor, adică să nu fim mirați dacă vom fi interesați să facem acum ceea ce altădată am respins. Plăcerea este vinovată de această situație și, așa cum este lesne de dedus, ceea ce vine doar prin plăcere se stinge cu plăcerea în sine.
Prin urmare, 29 iulie este o zi foarte dinamică, nu doar pentru această săptămână, ci și pentru întreaga perioadă în care această săptămână se integrează. Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Balanță, schimbă procedeele, aduce lejeritate în acțiunile care erau făcute până acum cu simț de răspundere și sârguință, pune întrebări acolo unde există deja un răspuns, aduce dinamism în demersurile care au nevoie de liniște, de un ritm scăzut de lucru pentru ca informațiile noi cu care intrăm în contact să fie observate, înțelese și sedimentate. Dinamismul momentului nu ne permite să ne preocupăm acum de cauze, ci doar de acțiunea în sine, doar de ceea ce ne hrănește plăcerea de a fi într-un anumit fel, de a face anumite lucruri, de a fi văzuți printr-un anumit statut. Acolo unde mobilizarea nu este favorabilă ansamblului situației, nu doar momentului, acolo unde caracterul favorabil al acestor demersuri nu este și plăcut nu putem vorbi despre reușite. În egală măsură, acolo unde nu există disciplină, ci există doar plăcere, nici de această dată nu putem vorbi despre reușite. Vorbim despre o zi agitată, intensă, una foarte plăcută pentru cei care trăiesc precum frunza în vânt, fără responsabilități, fără obligații, fără valori esențiale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca ansamblul situației după cele câteva elemente plăcute sau neplăcute ale momentului. Ansamblul situației nu se schimbă cu o simplă adiere a Zefirului, anotimpul nu trece când ploaia s-a oprit sau când apar fluctuații de temperatură. Mersul lucrurilor rămâne acela pe care-l știm deja. Ceea ce se întâmplă acum, privit prin marile evenimente ale acestei perioade, este doar o trecere rapidă de la o temperatura la alta, de la uscăciune la umiditate, de la tristețe la bucurie și invers, de la profunzime la superficialitate, de la întuneric la lumina sau invers.

Nevoie de progres. Asocierile sunt zdruncinate. Pedeapsa vine printr-o amenințare. Fapte aberante. Viziunea este colorată. Blocajul social nu are soluție. Problemele sunt înțepenite. Oamenii bravează. Dezordine. Grijă față de ceea ce nu înțelegem. Se discută despre iubire, dar nu poate fi pusă în aplicare. Ciudățenii. Problemele personale nu seamănă cu ale celorlalți. Grupul trebuie să dea socoteală individului. Interes față de bunurile celorlalți. Se face un salt prin dialog frumos. Fantezii constructive. Inspirație. Vorbele simple sunt cele mai importante.

Ultima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unor sentimente confuze, în fața unor dezamăgiri pe care le vom percepe la fel cum am perceput și celelalte informații de-a lungul acestei săptămâni, adică disproporționat. Prin investigarea acestor sentimente confuze, prin parcurgerea acestor episoade ciudate unii vor considera că se află în fața unui moment de cunoaștere de-a dreptul remarcabil. Dacă judecăm lucrurile doar prin relația proastă pe care Venus o împlinește cu Chiron, în situația în care Chiron este retrograd, aceste observații negative, aceste ciudățenii care sunt acum văzute mult mai clar se vor comporta ca un duș rece. Peste săptămâni, luni sau poate chiar ani aceste episoade vor fi de referință în consolidarea unui grup. În momentul de față ni se pare că ne imaginăm prea mult caracterul negativ și ignorăm sensul profund al celor constatate. Este clar că, nu doar în contextul acestei săptămâni, ci și în contextul acestei luni, zona aceasta a amenințărilor încearcă să rezolve ceea ce nu am reușit să rezolvăm în prima jumătate a anului. Dacă avem respect reușim să contrabalansăm energia negativă din care s-au desprins aceste episoade și pe care am folosit-o în prima jumătate a anului. De aceea, îi vom vedea pe mulți acum, în ultima zi acestei săptămâni, bravând, vorbim fără rost, interesându-se de bunurile celorlalți ca și cum ar face un inventar. Apoi, pentru că schema aceasta negativă în care Venus este personajul principal nu este singurul element al zilei, celelalte unghiuri la care participă Venus și Mercur, cu Uranus și, respectiv, Junon, ne atrag atenția asupra puterii de transformare ca și cum aceasta poate fi accesată doar prin cinste. Nu putem merge nici măcar în zona aceasta, nu ne putem baza pe faptul că puterea pe care o avem acum poate repara o mare dezordine, dar putem să ținem cont de ceea ce vedem și înțelegem în ideea că pe viitor ne vor fi foarte utile. Dacă nu vorbim despre oameni simpli, ci doar despre oameni complicați, dacă nu avem de-a face în această zi cu persoane care pot ține minte mult timp anumite lucruri, atunci ceea ce se consumă reprezintă, în mare parte, cea de a doua parte a divizei generale a săptămânii în curs, idee care se referă la pierderea unei libertăți. Este foarte posibil ca această pierdere să nu fie conștientizată acum, adică să nu simțim că pierdem o libertate pentru că nici nu am știut ca am avut-o. Pe mai târziu, peste săptămâni, luni sau poate chiar ani, când îi vom vedea pe cei din jur crescând, vom înțelege de ce nu creștem și noi.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne atrage atenția asupra măsurii. Nu este obligatoriu ca ceea ce ni se pare a fi frumos acum să fie și profund, nu este obligatoriu ca bunele intenții pe care le observăm la ceilalți să rămână în descendență. Cel mai important element care ne va rămâne în conștiință în urma acestei zile ne vorbește despre grija pe care o avem pentru armonie, pentru a respecta amintirile pe care le avem, pentru a cinsti experiențele pe care le-am parcurs și a nu distruge oamenii împreună cu care am construit toate aceste minuni ale vieții. O furie de moment, o dezamăgire de moment, o rană care se deschide doar acum, ca în săptămâna următoare să se închidă, nu trebuie să distrugă întregul edificiu, nu trebuie să primească atât de multă putere încât, prin intermediul său, să decidem întregul mers al celorlalte lucruri. Dacă toate aceste valori care ne-au construit din aproape în aproape ceea ce suntem fac parte din trecut, deci nu sunt văzute ca greutăți de care trebuie să ne debarasăm, dacă oamenii care ne-au ajutat să ne șlefuim caracterul nu sunt abandonați ori nu li se neagă importanța, putem spune că bogățiile pe care le observăm, le conștientizăm și le oferim tot respectul de care suntem în stare astăzi ne vor construi idealuri foarte îndrăznețe, vor participa la conturarea unui noroc pe care acum nici măcar nu ni-l putem imagina. Cine alege să pună puterea acestei zile în dramă va deveni pe viitor puternic prin dramă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a observa că puterea a ceea ce suntem conține și sacrificiile celor cu care am interacționat, darurile lor, bucuriile sau suferințele pe care le-au transformat în mărgăritare și ni le-au oferit.

7 thoughts on “24 – 30 iulie 2017

 1. Ana spune:

  Se tot vorbeste de artisti foarte mari care au decedat la 27 de ani,acel „Club 27” .Au existat asemanari din punct de vedere astrologic?Dvs ce parere aveti?

  1. Cred că termenul de „club 27” este ales greșit. Ar trebui să se numească „clubul celor care nu vor să se maturizeze”. Faptul că viețile lor se sting în modul acesta nu are legătură strict doar cu vârsta de 27 de ani, cu calitățile pe care le au, cu talentele pe care ni le arată pentru că noi îi știm doar pe cei care s-au remarcat, dar există și oameni care nu se remarcă printr-o activitate socială și care se încadrează tot în această zonă. Poate, în multe din cazuri, sunt oameni curajoși, dar pentru a depăși acest obstacol le lipsește un element esențial: curajul de a trăi. Fără curajul de a trăi ființa intră într-un proces de autodistrugere sau își creează obstacole peste care să nu poată trece aici. Există un „club” și aici ar trebui să-i includem pe toți cei care, după ce depășesc adolescența, nu reușesc să treacă de ciclul lui Saturn, adică 29 – 30 de ani, atât cat durează o revoluție a acestei planete – planeta maturității.

 2. Ana spune:

  Ce parere aveti dvs despre persoanele care fac afirmatii de genul”imi pun latul de gat”,de mai multe ori si tocmai in discutii linistite.?Am in jurul meu o astfel de persoana si vreau sa stiu daca pot sa o ajut cumva(este nascuta pe 01 martie 1979 la ora 7 dimineata).

  1. Ceea ce face ea și ceea ce fac toți cei care procedează în felul acesta se numește proces de engramare. Engrama este o etichetă care acționează ca o comandă din umbră asupra întregii ființe, asupra structurilor fizică, emoțională, psihică și spirituală. Expresia indicată de tine mai sus generează un efect de genul: „M-am săturat să-i conving pe ceilalți de opiniile mele. Îmi va fi mai bine dacă sunt sclavul altor opinii acceptate mai ușor.”. În felul acesta, persoana în cauză își limitează dreptul la opinii personale. Faptul că acum îți dorești lucrul acesta este un caz fericit, dar, la un moment dat, va dori să fie un om liber. Primul obstacol de care se va lovi va fi această engramă. La fel se întâmplă și cu alte expresii folosite de cei care se joacă mult prea ușor cu mințile celorlalți (manipulare prin coaching, hipnoză, terapii psihocomportamentale aplicate greșit ș.a.): „Nu pot” (dă deficit de voință), „Nu sunt în stare” (dă pasivitate), „Nu am curaj” (duce la teamă) sau, altele, mai complexe gen „Nu este posibil!” (îngustează viziunea asupra oamenilor, lucrurilor, fenomenelor sau asupra vieții), „Nu pot să cred așa ceva!” (distruge încrederea) etc. etc. toate folosite ca stereotipuri. Ele nu devin egrame decât prin repetare obsesivă. Așa se explică teoretic mecanismul. Practic, pentru soluționare, este nevoie de un terapeut bun.

   1. Ana spune:

    V-am cerut parerea pt ca cea mai buna prietena a mea a cunoscut cu multi ani in urma o persoana care folosea aceleasi expresii ca si in cazul meu,dupa care a cerut ajutorul apropiatilor,iar acestia nu au putut sa o ajute.La aproape 5 ani de cand folosea aceste expresii a pus totul in practica.Inainte cu o zi de a se inneca a spus familiei unde o vor gasi fara viata si asa a fost.
    De multe ori am auzit spunand”nu se poate”,desi situatia era foarte simpla de rezolvat.Cum pot eu sa imi dau seama ,daca situatia mea poate sa urmeze o directie cu un final asemanator cu cel povestit de prietena mea?Pesoana apropiata mie este foarte creativa arhitectural,in societate se modeleaza dupa fiecare persoana,a avut o copilarie lipsita de afectiune si cu certuri in familie.

    1. Ai încadrat greșit. Situațiile tragice, precum cea indicată de tine, au nevoie de un alt tip de analiză. Ele nu pornesc de la simple replici repetate ostentativ. Viața este fragilă, dar nu chiar atât de fragilă!

     1. Ana spune:

      Multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.