17 – 23 ianuarie 2011

Luni, 17 ianuarie
Trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Gemeni, când Pluton, Mercur, Capul Dragonului şi Jupiter, Uranus, Lilith sunt în poziţii negative unele de altele este semn de constrângere verbală, afectivă, de intimidare sau de direcţionare a voinţei spre o finalitate nedorită. Cu alte cuvinte, ajungi să vrei să faci ceea ce nu ţi-a plăcut niciodată de dragul unei soluţii în care nu crezi şi care te-ar putea compromite.
Cu aceste direcţii stranii aflate într-un intens dezacord cu trăsătura sentimentală pe care o aducem cu noi din săptămâna anterioară, ziua de 17 ianuarie devine o zi de conduită. Azi le ştim pe toate, putem să facem de toate, înţelegem tot ceea ce suflă în jur şi nimic nu pare să ne stea în cale pentru a ne îndeplini aspiraţiile. În realitate acest gen de determinare ascunde şi disponibilitatea spre compromis, spre efort segmentat de a înţelege şi, evident, implicare parţială în soluţionarea problemelor zilei.
Întreaga intensitate pe care o aduce această zi ne face să fim pregătiţi pentru mari încercări, pentru mari evenimente, pentru mari descinderi, chiar din această clipă. Unghiurile care se împlinesc azi şi care cer această disponibilitate ne implica în demersuri care nu au timpul necesar pentru a se finaliza azi. Cu alte cuvinte, aşteptăm să se întâmple ceea ce nu se întâmplă, avem pe tot parcursul zilei senzaţii de deja vu, impresii, percepţii vizuale, olfactive, stări ciudate, ca atunci când un curent electric ne trece prin corp, toate având rolul de a informa cu privire la dinamica specială pe care Jupiter în Berbec, în această primă jumătate a anului, o va dezvolta, începând din 22 ianuarie. Azi aflăm cam ce vom face în aceste luni, ce ni se cere, ce avem de oferit şi, mai ales, care sunt blocajele pe care trebuie să le îndepărtăm pentru a ne eficientiza demersurile.
Sextilul Soare-Uranus, pe acest fundal dinamic, are rolul de călăuză. Gândim mai clar, avem mai multă forţă, încredere şi ne formulăm mai bine idealurile. Reziduurile afective, îndoielile care ne-au consumat sufletul de la începutul anului sunt privite acum ca printr-o lupă, sunt percepute cu luciditate şi multe dintre ele dispar în faţa viziunii clare, a informaţiilor adevărate despre o situaţie pe care o gândeam greşit, prin întoarcerea în sânul familiei a fiului rătăcitor. Toate acestea se manifestă ca nişte sentinţe, ca nişte ordine, care nu trebuie comentate, ci doar aplicate.
Prin urmare, 17 ianuarie este o zi importantă pentru stabilirea direcţiilor, pentru motivaţie, determinare şi pentru identificarea acelor probleme pe care nu am reuşit să le soluţionam de la începutul anului până acum. Indicat ar fi să ne consemnăm azi ceea ce ne supără cel mai mult, ce îndoieli prind viaţă şi care sunt dorinţele intense care ne tulbură mintea şi sufletul. Factorul mental este deosebit de important azi prin dezvoltarea capacităţii de analiză, prin iniţierea unei discipline mentale. Deşi nu se iniţiază nici un ciclu clasic, declanşat de vreo conjuncţie importantă, direcţia spre care sunt îndreptate acum predispoziţiile unghiurilor ne indică o perioada de pregătire de 5 zile pentru a ne stabili obiectivele şi priorităţile pe care le vom avea de îndeplinit în mare viteza până pe 4 iunie 2011 când Jupiter va trece în Taur.
Această primă zi de pregătire ne aduce impulsul mental, îndemnul de a identifica la exterior în conjuncturi, persoane, sau la interior, prin stări sufleteşti sau aspiraţii, priorităţile următoarelor 4 luni.

Marţi, 18 ianuarie
După impulsul mental al zilei de ieri, îndemnul zilei de azi se va menţine în cadrul faptelor concrete şi ne va aduce la lumină necesitatea de a pune în aplicare ceea ce ieri doar am gândit. Avem însă o îndoială care ne tulbura speranţele şi un disconfort care ne pune în pericol bunele relaţii. Luna şi Junon sunt acum în careu deschizând, prin îndoială, retragere, refuz al relaţiilor, neacceptarea lor din neînţelegerea sau durere, drumul spre o exprimare agresivă, o inserţie negativă în plan social. Ironia şi criticismul sunt instrumentele acestei zile, nu pentru că am fi cu toţii dintr-odată mai inteligenţi, ci pentru că doar aşa ne vom apară de atacurile care ne vin din jur.
Pe acest fundal al tulburărilor sentimentale, al disconfortului, a nepotrivirii părerilor, al refuzului din teamă, circumspecţie, îndoială, conjuncţia lui Mercur cu Pluton este semn de forţă şi amploare, la fel şi trigonul Marte-Junon, împlinit în mijlocul zilei.
Azi ne anima un sentiment de superioritate care va coexista în mod straniu cu teama de pierdere a controlului, de ridiculizare sau de marginalizare. Fie că se laudă unii pe alţii, că se complimentează sau se ajută cu dăruire evidentă, poate prea evidentă faţă de intensitatea gestului, totul are la baza o aspiraţie, o ambiţie. Viclenia şi versatilitatea pe care o afişează Mercur când se apropie de Pluton (conjuncţie) îi îndemnă pe oamenii să se folosească unii de alţii, să se implice unii pe alţii în rezolvarea problemelor, să fenteze interdicţiile şi să se asocieze cu cei care fac acelaşi lucru, constituind o celulă de criză acolo unde nu există o situaţie excepţională, un conflict major, acolo unde nu exista nicio ipostază socială care să ducă spre acest gen de constituire.
Când îşi fac prieteni sau când se adună într-un grup pe baza acestor idealuri, oamenii devin prea ambiţioşi, iar organizaţiile pe care le construiesc instabile. Acum puterea este elementul ce-i animă, iar forţa de persuasiune îi motivează în alegerea ţintelor ameţitor de înalte pe care vor dori să le atingă într-un interval scurt. Fiind în a doua zi de pregătire în vederea intrării într-o nouă etapă, 18 ianuarie este o zi în care ne stabilim dezideratele de grup. Dacă realizam un exerciţiu de obiectivare vom putea relativ uşor să observăm care sunt intenţiile pe care le dezvoltă cei care ne vor în preajma lor şi care vor fi etapele pe care le vor aplica pentru a ne implica, subtil, viclean şi abil în atingerea ţintei.
Pe sectorul social 18 ianuarie este o zi de anunţuri, de dezvăluiri, de indicare a unor informaţii care devin valoroase pentru a înţelege şi interpreta paşii pe care îi vor face în următoarea perioada cei care se destăinuiesc acum.
Prin urmare, 18 ianuarie este o zi de complicaţii sufleteşti, de contracţii, de comprimare a unui resort pentru a-l propulsa pe cel în cauză spre o ţintă foarte înaltă, prea înaltă pentru puterile sale. Cu toţii azi ne simţim încercaţi de ambiţii care ne depăşesc puterile şi suntem invitaţi să luăm parte la evenimente sociale în calitate de pioni. Acceptăm asta pentru că şi cei care ne solicită, la rândul lor, vor face parte dintr-un plan, de această dată al nostru, în care vom avea aceeaşi calitate. Deşi complicată la prima vedere, această zi ne va face dezvăluiri importante nu doar asupra mersului evenimentelor, ci mai ales despre impulsuri, aspiraţii, nevoi pe care le avem şi pe care, în parte, nu le cunoaştem.
Elementul principal al acestei zile va fi diferit de cel al zilei anterioare doar prin faptul ca aduce la lumina ceea ce era ascuns. Pe aceste predispoziţii unii se vor trezi cu ograda plină de monştri sau cu pridvorul casei plin de flori, fiecare după cum îşi are sufletul.
Acest gen de confruntare cu sine poate fi periculos pentru cei care se află la graniţa dintre percepţia comună şi inspiraţie. Acest gen de conştientizare le tulbură sufletul şi le aduce un discurs interior duplicitar. Este important ca aceste persoane să-şi amintească azi că liniştea nu este un produs al ambiţiei, ci o stare, aşa cum este cea a lacului, a dimineţilor de vară sau a zăpezilor de pe vârfurile munţilor. Oamenii îşi aleg din jur modele de reprezentare sau identificare după cum îi îndeamnă interiorul.

Miercuri, 19 ianuarie
Luna plină din Capricorn este a patra Luna plină consecutivă care se produce pe gradul anaretic al zodiei, deci nu ne aduce nicidecum veşti bune. Multi vor spune că s-au obişnuit deja cu previziunile pesimiste, chiar dacă nu se simt deloc confortabil cu ele. Acest gen de negaţie, de îndoială, de teamă, de reţinere sau sustragere este ceea ce ne aduce această fază a Lunii.
Ascendentul momentului în Balanţă, aproape de Saturn, obstrucţionează orice iniţiativă, întârzie orice demers care este programat azi, distruge o speranţă pe care am avut-o sau o aşteptare. Azi avem ocazia să ne ocupam de aspectul practic al relaţiilor, de schimbarea, înlocuirea sau rotaţia membrilor într-o organizaţie, de responsabilizarea lor sau trecerea lor în rezervă.
Intensitatea pe care Luna plină o aduce acestui moment este însă un aspect dureros al zilei. Venus din Săgetător, în calitate de guvernator al fazei, complică mult lucrurile aducând un conflict între intenţia şi starea de fapt a lucrurilor. Această ipostază se traduce printr-o tensiune constantă ce apare între dorinţa de a face ceva şi neputinţa de a ne detaşa de ceea ce facem de obicei, imposibilitatea de a lăsa în urma o teamă, un conflict, o traumă, un abuz. Pe aceste impulsuri întreaga tensiune ne va pune în situaţia de a trece de la o stare la alta, de a ne stabili idealuri irealizabile, nu pentru că nu suntem în stare să le gândim, ci pentru că numai aşa ne putem desprinde de încordare.
Azi se strică un edificiu şi pentru că această a treia zi de pregătire se suprapune peste Luna plină, coordonată de o planetă din Săgetător, valenţele comportamentale vor pendula rapid între extreme comportamentale sau între aspectele cunoscute şi cele necunoscute ale vieţii. Un neastâmpăr se va instaura şi multe din cele pe care am dorit să le facem repede, de fapt le stricăm, le amânăm, ne pierdem în neputinţa de a le finaliza, confundând profunzimea cu nesiguranţa şi, pe aceste baze, este de la sine înţeles că nimic bun nu poate ieşi.
Fiind marcaţi de un dreptunghi mistic (planete dispuse în forma de dreptunghi formând doua opoziţii, doua trigoane şi doua sextile) încercare este elementul care va defini întreaga zi. Cei care, în intenţia lor de a se detaşa de tensiune sau de a coabita cu aceasta, reuşesc să se stabilizeze pe o cale de mijloc, într-o stare de confort care să nu implice o intervenţie asupra anturajului, ci doar un autocontrol, au parte de înţelegeri superioare. Întregul spectru al relaţiilor, în afara tensiunilor inferioare susţinute de instabilitatea mentală intensă, pe Luna plină de pe gradul anaretic al Capricornului, ne conduce spre o înţelegere superioară a tipurilor de interacţiuni pe care le-am dezvoltat în ultimele trei luni ale anului. Pentru multi dinamica acestei zile este o mare încercare a vieţii pentru că ne aduce foarte aproape binele şi răul într-o combinaţie explozivă. Nu le amestecă, ci doar ni le pune la dispoziţie, fără a ne influenţa decizia. Noi alegem ceea ce rezonează cel mai mult cu starea predominantă pe care o avem le un moment dat.
Evenimentele acestei zile sunt în egală măsură intense, atât în viaţa privată, cât şi în cea publică, atacând sistematic ataşamentele pe care le dezvoltăm faţă de obiecte, funcţie, statut, faţă de confortul pe care ni-l conferă o anumită relaţie, chiar dacă ea este bolnăvicioasă, păguboasă, negativă.
Prin urmare, 19 ianuarie este o zi specială. Totul se complica, aparent din nimic şi fără un efort suplimentar, fără a ne îndrepta atenţia spre interior intensitatea evenimentelor va fi toată ziua în crescendo, de parca niciun eveniment nu este suficient aşa cum s-a consumat, pe ideea: „O nenorocire nu vine niciodată singură!”. Mulţi vor fi tentaţi să privească în direcţia greşită, să analizeze deformat sau să se arunce în focul evenimentelor fără a se preocupa de calitatea faptelor, gândurilor, fără a se interesa de sentimentele celorlalţi. Vor fi atât de preocupaţi de intensitate, încât nu vor realiza ca tot ei sunt la butoane, tot ei dictează cum să interpreteze ceea ce percep.
De partea cealaltă a baricadei, în cealaltă extremă – pentru că e vorba de Săgetător, un semn al extremelor – pe celalalt braţ al Balanţei – ascendentul momentului de Luna plina, îi găsim pe cei ponderaţi peste care furtuna acestei zile trece altfel. Aceştia sunt înţelepţii care se ascund dincolo de aparenţe, cei care din umbră coordonează, sugerează şi impun prin exemplul lor modele de echilibru şi forţă. Aceştia îl întruchipează azi pe Bătrânul Înţelept care poate fi blând şi cald, dar şi ironic, distrându-se pe seama prostiei sau incompetenţei. Aceştia vor avea azi propriul ritm şi nu se vor lăsa influenţaţi de criticile celor care se crizează când le trece pisica prin faţă.
Nu este însă ultima Luna plină pe grad anaretic, deci nu este ultima explozie de vulgaritate sau distrugere exercitată de această fază a Lunii. Va mai fi încă una pe 18 februarie, în Vărsător.

Joi, 20 ianuarie
Luna va părăsi repede ultimul grad al Racului intrând în Leu, însă Soarele va mai menţine şi azi, în special în prima parte a zilei, tensiunea de care am avut parte ieri. în Leu, Luna încălzeşte sentimentele şi le duce în zona teatralităţii. Chiar dacă vor zâmbi mai uşor, chiar dacă se vor simţi mai încrezători în forţele proprii, oamenii nu vor putea să lase deoparte tensiunea psihică impusă de egoism, lipsa de înţelegere sau erori de judecată.
Azi, în a patra zi de pregătire la trecerea lui Jupiter în Berbec, ne vom confrunta cu variante de manifestare. Vom duce dorul caracterului duplicitar al zilelor anterioare pentru că acum ne vom pierde mai mult în detalii ce se vor ramifica în progresie geometrică. Fiecare gând are cu el zeci de alte gânduri şi fiecare stare sufletească atrage după ea o mulţime de puişori mai mici sau mai mari care vor crea probleme nu prin calitatea lor, ci prin amploare, prin multitudinea de variante pe care le avem de gândit, prin traseele multiple pe care va trebui azi să mergem, dacă se poate chiar pe toate deodată.
Prima parte a zilei are deci o componentă agresivă, care ne spune că dacă alungăm totul din cale, dacă aplicăm o selecţie drastică, dură, nu doar în sectorul privat al vieţii, ci şi în cel public, ne vom asigura un loc sigur şi stabil. Acest gen de angajament, menţinut de opoziţia pe care Luna o va face cu Marte în prima parte a zilei ne umple de tristeţe. Zodia Leu, prin Lună, va interveni acum prin defectele sale, punând propria persoană pe primul loc, propriul interes şi asta pentru a construi, în mare diversitate, un confort.
Trecerea Soarelui în Vărsător schimbă registrul comportamental dând un sens pozitiv instabilităţii. În a doua parte a zilei vom interveni deci cu argumente, cu alte motivaţii decât cele individualiste, egocentrice în aşa fel încât complicaţiile din prima parte a zilei vor fi îmbrăcate într-un gen de misionarism extrem de subtil: „Am făcut totul pentru tine!”, „Te-am certat pentru că ţin la tine!” „Gelozia mea trebuie să-ţi spună că te iubesc!” ş.a.m.d. Pentru că Luna este încă în Leu, fariseismul este la el acasă. Azi nu vom face nimic pentru ceilalţi sau dacă vom face nu va fi nimic real sau îndreptat spre ei. Diversitatea, aşa cum se prezintă ea azi, rămâne în acelaşi cadru al mobilizării interioare pentru un traseu personal sau pentru o satisfacţie personală. Egoismul, aşa cum ne vine el din vibraţiile negative ale zodiei Leu, are manifestări extrem de variate azi. Nu trebuie să ne învinuim de negativism dacă am dezlegat ogarii şi i-am lăsat liberi toată ziua pentru că acesta nu este un fel de a fi, o obişnuinţă, ci o ipostază, o manifestare izolată care nu creează noi identităţi, ci ne duce la o mai bună înţelegere a propriei naturi interioare, la o mai bună pregătire în faţa evenimentelor sociale ce vor veni anul acesta, într-un moment anume, când nu vom mai avea timp să experimentăm, ci va trebui să ştim precis la ce efecte să ne aşteptăm dacă se va întâmpla ca azi, să dezlegăm ogarii.
Ipostaza lui Jupiter în Berbec, ce instigă la promovarea valorilor personale, la marcarea locului, naţiunii, planetei cu vibraţiile personale, are şi o componentă egoistă, una extrem de greu de înţeles şi mai ales de acceptat. Mesajul lui „Eu am făcut!”, „Eu am descoperit!” „Eu am atins prima dată vârful!” este o mare încercare azi. Cei mai mulţi dintre cei ce trăiesc o viaţă comună, fără extreme, fără vârfuri, fără performanţe, se vor simţi azi constrânşi de absenţa acestora. Se vor învinui că, neatingând o performanţă, sunt lipsiţi de calităţi şi asta le va produce o adâncă leziune interioară. Aceasta este ipostaza în care unul din ogarii dezlegaţi îşi va muşca stăpânul. Noi trebuie să iertăm câinele care ne-a muşcat pentru că dacă a făcut asta nu înseamnă ca nu e credincios, ci înseamnă ca l-am neglijat, că nu i-am educat comportamentul şi, privindu-şi stăpânul ca pe un străin, se oglindeşte în atitudinea sa rece şi îl sancţionează muşcându-l.
Diversitatea atinsă azi este una din pârghiile importante de care ne vom folosi în prima jumătate a anului 2011. Acţionând, puţini vor dori să şi înţeleagă de ce fac aşa şi pentru asta au nevoie de un câine care, luându-şi rolul de necredincios, îl muşcă şi îi încearcă acestuia încrederea, devotamentul sau dragostea.
Evenimentele sociale ale acestei zile conţin o componentă dramatică. Privind cu obiectivitate dinamica acestor unghiuri astrologul ştie că limitarea sentimentului, egoismul sau ignoranţa ce derivă din primele două sunt construcţii personale, „performanţe” asupra cărora s-a lucrat atâţia ani. Ipostaza unică a lui 2011 va trebui să se ridice dintr-o altă formă de „EU”, dintr-o altă construcţie personală, mult mai aerisită, mult mai pozitivă.
Prin urmare, 20 ianuarie poate fi o zi a autolezării involuntare, a desprinderii de Eul limitat la dimensiunea existenţei materialiste, o zi în care să descoperim cu stupoare cât de mult dispreţuim taman ceea ce ne place cel mai mult să facem.
Aceste contradicţii ne vor tulbura mult, prea mult şi ne vor influenţa deciziile pe care le luăm pe spaţiul public. Unii ar spune că azi nu sunt în apele lor, că nu se regăsesc prin nimic din ceea ce fac şi că o dinamică socială îi atrage în conjuncturi de proastă factură, diferite de ceea ce fac ei în mod obişnuit sau care sunt în totală contradicţie cu moralitatea lor.
De partea cealaltă, valorile personale corecte sunt şi ele explorate făcând din 20 ianuarie o zi a creaţiilor originale, a inspiraţiei geniale, a descoperirilor neobişnuite. Azi păstrându-ne în acelaşi registru al îndemnurilor spre a folosi egoist realizările personale, adică de a deţine nişte ogari, dar fără a rafina îndemnul personal (a-i dresa, a-i învăţa să se comporte), înseamnă de fapt a perverti tot ceea ce este frumos, nu neapărat acum, azi, ci în mod sigur până la începutul lunii iunie 2011.

Vineri, 21 ianuarie
Ultima zi pregătitoare trecerii lui Jupiter în Berbec este o zi de retragere. Azi Junon va intra în mers retrograd până pe 5 mai. Contextul astral al acestui eveniment este dificil în ceea ce priveşte latura sentimentală, dar benefică şedinţelor de autoanaliză, autocritică, aprofundare a relaţiilor bazate pe o bună înţelegere şi pe dialog.
În mod sigur multe din conflictele pe care le avem acum pe desfăşurător, până în 5 mai 2011 vor ajunge la o înţelegere sau vor trece într-o altă etapă, adică, prin retrogradarea lui Junon, vor ajunge să se sublimeze, însa ceea ce se va întâmplă azi nu va semăna cu binele, succesul, nici măcar cu satisfacţia pe care le vom avea când ne vom vedea multe din relaţii trecute într-un alt plan.
Mersul retrograd prin Balanţă a lui Junon ne aduce însa o mare complicaţie pe care o vom trăi în solitudine. Nu vom mai avea atâta disponibilitate pentru a împărtăşi impresii sau a face confesiuni celor apropiaţi, ci ne va încerca o uşoară neîncredere în neprevăzutul zilei de mâine, în noi înşine, în ceea ce am transmite ca impresie sedimentată, fie ea bună sau rea. Lipsa sincerităţii, a dorinţei, a împărtăşirii sentimentului sau gândului poate duce multe din cuplurile ce nu au o relaţie solidă în pragul despărţirii, fără ca vreuna din părţi să privească acest eveniment ca pe unul tragic, poate nici chiar dureros. Există în acest impuls o satisfacţie pe care o va avea cel care simte că tipul de relaţie pe care l-a dus pană acum s-a schimbat într-un fel. Indiferent că este vorba despre o schimbare în bine sau de o schimbare în rău, va dori să continue de dragul unei diversităţi stranii. Aceste vor fi vizibile cel puţin o lună de zile, cât Soarele va sta în Vărsător, cărora li se alătură nevoia de libertate, de a trăi viaţa în afara responsabilităţii faţă de un apropiat, o persoană dragă din jur, de soţ, soţie, frate, soră, prieten, partener de viaţă, partener de afaceri, coleg de serviciu.
Azi retragerea se poate traduce şi prin puţin, abţinere de la alimente, de la hrana mentală sau afectivă pe care am preferat-o în ultimele luni, la acele informaţii care ne-au obişnuit cu un anumit gen de înţelegere sau senzaţie.
La capitolul evenimente azi multe din cele ce vom face vor fi motivate de „n-am chef”, „m-am saturat”, „mă plictisesc”, „nu mai pot”. Minciuna şi, forma ei mai puţin periculoasă, disimularea fac parte azi din acelaşi repertoriu.
Prin urmare, 21 ianuarie deşi pare a avea un nou parfum ce ne vine din trecerea Soarelui prin Vărsător, ca o nouă libertate, ca un nou mod de înţelegere, ca o nouă modă, un nou fel de a fi şi simţi, ne tratează cu împlinirea acestora prin renunţare, prin retragere, prin repliere. Simţim mai puţin, gândim mai puţin, mâncăm mai puţin sau ne petrecem mai puţin timp cu cei apropiaţi motivând asta printr-o nevoie de libertate, ca şi cum am alege sa facem asta, sau printr-o nevoie de repaus. În realitate, ne temem de ceea ce am putea să atingem, de contact, de implicare, de construcţia sau reconstrucţia unei relaţii. Dintr-odată totul ni se pare prea mult, prea insistent, prea greu, prea complicat şi vom considera că simplificând rezolvăm. Deci acesta este îndemnul zilei, dacă vom insista prea mult pe această direcţie, riscăm să atingem o latură a solitudinii pe care nu o vom îndrăgi deloc. În Balanţă, retrogradarea lui Junon ne aduce teamă de singurătate, de sărăcie, de ceea ce slăbeşte sau desparte, deşi, de partea cealaltă, fiecare va dori sa aibă pe cineva în jurul său care să-i ducă povara.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne strădui să păşim pe calea de mijloc. Unele aspecte ale vieţii trebuie să intre într-o uşoară transformare, pe altele trebuie să le înlăturăm în totalitate, însă exista valori pe care trebuie să le ducem mai departe. Exagerările au consecinţe nefaste, chiar dacă sunt făcute cu bune intenţii. A renunţa la un prieten doar pentru că nu poţi ierta, a rupe o relaţie doar pentru că nu mai este conformă aspiraţiilor comune, a distruge un ideal doar pentru că este prea greu de atins, ţine de aspectul negativ al retragerii.
De fapt, azi contextul astral ne îndemnă să ne retragem nu pentru a ne rupe de grup, ci pentru a-l vedea mai bine sau dintr-un alt unghi.

Sâmbătă, 22 ianuarie
A sosit şi ziua cea mare! A venit şi momentul în care Jupiter va trece în Berbec. Azi este prima zi de angajare şi tot azi va dori să facă o frumoasă demonstraţie de forţă, cu puterile şi relaţiile sale şi tot azi va risca să comită o mare greşeală, o imensă gafă, poate cea mai mare din prima jumătate a anului.
În Berbec, Jupiter este simbolul pionieratului şi al iniţiativei. El aduce ţinta cea mai înaltă şi nu se va preocupa deloc de mijloacele prin care şi-o va atinge, ci mai curând îşi va dezvolta o exprimare arzătoare, fulgerătoare care fie îl va face dintr-un salt să ajungă pe vârful cel mai înalt al muntelui, fie să se consume într-un arzător foc de paie, usturător şi efemer.
Azi descoperim curajul, forţa, îndrăzneala, valorile dinamice pe care le-am cultivat până acum, care ne-au fascinat de-a lungul întregului an 2010 atunci când le-am văzut la alţii, forţa de a vorbi pe un alt ton, într-o altă limbă şi de a folosi înţelesuri noi în exprimarea comună. Cu alte cuvinte funcţiile psihice, capul, fruntea, la propriu, sau liderul sunt elementele care ne vor mobiliza atât de mult încât nu avem timp deloc sa ne gândim, să reflectăm. Totul se va baza pe timp, pe iniţiativă, pe dinamism, de parcă aceasta va înlocui moneda naţională.
Contextul special prin care Jupiter va intra în Berbec este puternic, dinamic şi în ansamblu diferit faţă de tot ceea ce am trăit în ultimele 5 zile. La puţin timp de la miezul nopţii Luna trece în Fecioară, aducând o moderaţie în intenţii şi o reţinere în a acţiona pe spaţiul public. Pudoarea devine acum constructivă şi ea ne va ajuta să ne alegem azi anturajul, vestimentaţia, alimentele, ne va încuraja să vorbim frumos, clar, simplu, precis. Acest gen de retragere, menţinut din îndemnul zilei de ieri, ne scoate din impasul întâmplărilor neprevăzute. Indiferent că aceste întâmplări vin pe calea aerului, prin tehnica modernă, prin intermediul ideilor sau pe calea memoriei, ne găseşte într-o stare activă, ca şi cum am fi pregătiţi pentru asta. Trigonul Lunii cu Capul Dragonului este semn de cultivare a unei abilităţi, de descoperire a unui talent, de revelare, de identificare a unei chei magnifice pe baza căreia întregul edificiu al primei jumătăţi de an se va deschide şi se va ramifica construind o noua şi impresionantă structură a vieţii.
Cu ziua de azi începem să realizăm că 2011 este unic în întreaga noastră existenţă. Cu această zi încep să se contureze valorile importante pe care le vom folosi de-a lungul întregului an şi tot azi vom avea un important semn din partea destinului spre ce anume să ne îndreptăm.
Trigoanele Soare-Junon şi Luna-Pluton întăresc această direcţie aducând la lumină acele elemente pozitive ale ultimelor 5 zile de pregătire, ca şi cum de-a lungul întregii zile vom trăi la fiecare 4-5 ore câte un rezumat al zilelor anterioare, de luni până vineri.
Pe acest fond, ingresul lui Jupiter în Berbec, cu un ascendent în Leu, îşi face simţită prezenta printr-un disconfort, resimţit şi joi şi vineri, de parca acum corpul consideră că este momentul să-şi reamintească acel „ceva” al zilei anterioare. Acest semn de disconfort este deocamdată un indiciu, o forma de avertizare, evidenţiată din experienţele celor 5 zile de pregătire. Un gen de entuziasm negativ ne va face să acordăm o importanţă mai mare sau să ignorăm acest indiciu şi aceasta este o altă manieră, complicată de lipsa de atenţie, prin care suntem verificaţi pe nivelul maturităţii, a rezistenţei la efort, a capacităţii de adaptare. Dezvoltată într-un crescendo, această tendinţă va atinge toate nivele de expresie personală pentru că va mobiliza voinţa, abnegaţia, intensitatea proceselor şi mai puţin consistenţa lor. Tonul va face şi de această dată muzica, iar primele acorduri sunt auzite azi.
Faptul că la această trecere în Berbec Jupiter este în careu cu Axa Dragonului, canalizând în acest tip de aspect, de tensiuni, de explozie, vibraţiile uraniene şi cele ale lui Lilith, aflate în preajmă, nu face decât sa intensifice şi mai mult tensiunea acestui resort. Se stabilesc modificări de conduită, schimbări de structură, renunţarea la elementele anului 2010 sau chiar ale anilor din urmă, care nu şi-au dovedit eficienţa, fie prin calitatea lor, fie prin servitute. Această modificare poate aduce tulburări de opinie, nemulţumiri şi dezamăgiri intense pentru că la suprafaţă totul va părea ca o revoltă orientată împotriva singurului element bun care a supravieţuit tulburărilor din 2010, însă la interior el indică o aprigă luptă pentru întâietate. Mulţi vor intra în istorie prin uşa din spate, vor deveni celebri pentru că vor strica o imagine, vor arde în focul de paie al Berbecului calităţile incomplete, demersurile nefinalizate ale anilor anteriori. Acest carusel va părea oamenilor superficiali, celor care apreciază calitatea vieţii doar după praful care aleargă pe stradă, drept o întoarcere la trecut, o reîncepere a unui demers de revendicare, schimbare, abdicare sau de distrugere. N-o luăm de la capăt, nu ne întoarcem la trecut, nu schimbăm structura majoră, scheletul care ne ajută să desenăm în aer forme umanoide, ci mentalitatea care ne permite, din iunie încolo, să ne învelim aceste forme cu culori diferite, adică în calităţi stabile, mature şi susţinute pe rezultate, efort sau experienţă.
Acum ni se va părea că tot ce zboară se mănâncă sau ca tot ce înoată este peşte. Acest Jupiter în Berbec, benefic aspiraţiei spirituale şi căutărilor ezoterice, nu va putea să reaşeze structurile sociale aşa cum intenţionează. Cel mult va realiza o corectare superficială a unei erori, însă, pentru că o avem pe Venus în casa IV în Săgetător, în sextil cu Saturn şi careu cu Luna, cei care se vor erija în lideri doar pentru că nu le-a tăiat nimeni elanul se vor îmbăta cu victoria înainte ca ea să vină. Se pare ca avându-l pe Saturn în III lecţia educaţiei, a acceptării unei autorităţi, a supunerii chiar declarate este un element important în această primă jumătate de an. Capul Dragonului se va apropia rapid de casa IV din tema de ingres al lui Jupiter in Berbec şi când va ajunge acolo va schimba prioritatea din apriga nevoia de a accede într-o poziţie socială importantă în construirea unei relaţii durabile în familie, grupul de apartenenţă, popor, stat. Intervenţia lui Jupiter, în maniera exuberantă sub care ni se va înfăţişa în aceste patru luni şi jumătate, va avea un efect surpriză asupra casei IV, asupra opiniei publice, asupra maselor. Oricât de mic este grupul, oricât de închis sau împrăştiat ni se arată el acum, în primăvară, sub impactul lui Jupiter în Berbec, se va reorganiza rapid sub o altă formă, fără a schimba statutul, denumirea, direcţia. Cel care în această perioadă se va erija în lider, de grup, de ţară sau de opinie, va trebui să se gândească serios la asta pentru că, pe acest tranzit, această ambiţie este efemeră.
Prin urmare, una dintre cele mai importante zile ale anului 2011 se va consuma între aspiraţii înalte şi teama de eşec, între entuziasmul fără margini şi o întunecare a minţii cauzate de o stranie dorinţă de putere. Se poate vorbi însă de o luciditate a momentului, de o inteligenţă a faptelor, a impulsului, de o iniţiere a unor demersuri care se pot finaliza doar dacă momentul a fost pregătit din timp, doar dacă el nu se produce sub impulsul momentului.
Trecerea lui Jupiter prin Berbec este semnul unui zdruncin care reaşează lucrurile în albia lor, însă nu acum, ci după trecerea sa acest de semn, adică după 4 iunie 2011 de când intră în Taur. Multe tulburări de conştiinţă, multe decizii, alegeri menţinute într-un forfot interior, ascunse privirii celorlalţi pe motivul nepotrivirii, ruşinii, neputinţei, necunoaşterii sunt acum etalate. În final, Jupiter în Berbec poate fi semnul constituirii de mici structuri în interiorul altora mai mari care agită spiritele şi vor să modifice substanţial elementele care conferă imagine, strălucire, elementele din vârf, din punctul cel mai înalt al organizaţiei sau grupului.
Recomandarea, nu doar pentru această zi, ci pentru întreaga perioadă, până pe 4 iunie 2011, este aceea de a consuma o mare parte din energia care ne îndreaptă atenţia spre evenimente sociale pentru rafinarea spiritului, pentru purificarea lui, pentru stabilirea unor ţinte morale, care să meargă în paralel cu celelalte, de abordarea continua a unui proces de rememorare pozitiva bazată pe fapte, nu pe intenţii sau aspiraţii. Să nu uităm, viaţa este ceea ce trăim!

Duminică, 23 ianuarie
Finalul săptămânii nu se diferă mult de ziua anterioară, chiar dacă dificultăţile ei sunt diferite de ceea ce s-a întâmplat ieri, chiar dacă nemulţumirile sau ambiţiile acum se aşează pe alte baze. Sextilul pe care Saturn şi Venus îl împlinesc azi ne încurajează intenţiile pe care le-am dezvoltat ieri şi încearcă să ne convingă că scopul scuză mijloacele. Mijloacele pe care le vom folosi azi sunt mai puţin corecte, chiar criticate, şi nu au suportul grupului sau societăţii, insă primesc din partea noastră toată susţinerea şi atenţia.
Pe final de Fecioară, Luna încheia azi o perioadă de complicaţii vizibile prin afectarea stării de sănătate, prin blocarea unor demersuri, prin amânarea unor decizii. Ideile, exprimarea lor, dar şi conţinutul pe care trebuie să-l transfere comportă azi o obstrucţionare stranie. Unii vor spune că nu mai au inspiraţie, că nu mai pot gândi clar, că se simt bulversaţi în sentimentele cele mai stabile sau că le este zdruncinată încrederea în valori sau în oameni.
Întreaga zi devine un instrument al nesiguranţei, însă nu pentru a dezvolta un comportament negativ şi nici pentru că anterior, folosind aceleaşi mijloace sau interacţionând cu aceleaşi persoane, am greşit, ci pentru că a ne împlini visul, a finaliza demersuri iniţiate în zilele anterioare sau, mai simplu, a realiza ceea ce ne-am propus ieri şi regândit azi, este nevoie de o schimbare interioară importantă, de o tărie de caracter care, după unghiurile care se împlinesc azi, la rândul ei, ne cere o înţelegere simplă a mecanismului declanşat, a tipului de relaţie abordat sau o empatizare.
De partea cealaltă a balanţei, echilibrul termic, regimul hidric al organismului sunt puternic zdruncinate, dar şi acele structuri pe care le-am construit pentru a ne apăra. Pielea, unghiile, părul sunt afectate şi, ca atitudine, ironia, criticismul, intoleranţa la superficialitate, la dizarmonie sau instabilitate, ne vor pune azi în mare dificultate.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi de înţelegere sau cel puţin în direcţia asta suntem îndreptaţi. Azi ne simţim mai aproape de studiu, de cercetare, de lumea ideilor, de surprinderea comportamentului situat dincolo de gesturile evidente, de înţelegere a omului în ansamblul său, nu prin cele câteva calităţi şi defecte pe care avem ocazia să le surprindem la un moment dat. Asta implică un efort interior, un zdruncin, o muncă susţinută care ni se va părea mai intensă şi mai istovitoare decât este în realitate pentru că, de această dată, facem ceea nu am mai făcut până acum. 23 ianuarie este ziua în care folosim mâna pe care nu am folosit-o niciodată, piciorul cu care nu am mers până acum şi cu ajutorul lor intrăm într-o lume pe care nu o stăpânim pentru că nu am mai intrat în contact cu ea.
A crede că din senin ne vin puteri pentru a face faţă acestui element nou este o mare păcăleală. Să fim ponderaţi azi şi, în loc să fie o zi de mândrie, de fală, de aroganţă sau supraapreciere, să o transformăm într-o zi a respectului pentru ceea ce există într-un contact mai mult sau mai puţin direct cu noi înşine, chiar dacă nu ştim sau nu putem să luăm parte la ceea ce reprezintă. Respectul pe care îl dezvoltăm azi pentru existenţa celorlalţi, pentru modul cum au ales să trăiască nu este altceva decât măsura respectului pe care ni-l acordăm nouă înşine.

1 thought on “17 – 23 ianuarie 2011

  1. Ina spune:

    Buna ziua!Din nou indraznesc sa va rog sa ma ajutati ,in masura in care se poate.Incerc din rasputeri sa fiu optimista dar din neputinta de a intelege ceea ce se intampla,ajung de multe ori sa fiu ingrozita.Ca acum de exemplu.Pluton si celelalte planete se afla in casa 12.Inca de acum doi ani am avut parte de doua episoade in care mi-a fost implicata sanatatea,mai exact vederea.Mi sau facut extrem de multe investigatii prin care nu sa descoperit nimic d.p.v. medical.Dar este vorba de vedere si de doar de mine depinde ziua de maine pentru mine si inca cineva.Acele episoade clinice au aparut si sau remis fara explicatii medicale.Dar acum incepand de aseara au reaparut si,pur si simplu nu stiu ce sa mai fac, ptr ca la medici ma tem sa mai merg deoarece ei se grabesc sa emita ipoteze de tot felul.Asa ca va rog din nou sa va uitati pe harta mea poate gasiti sa-mi dati un indiciu despre ce as putea sa fac sau macar de ce se intampla asta.Va multumesc anticipat!Datele mele sunt:18.11.1974.ora 11 dim.Buc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.