17 – 23 februarie 2020

17 – 23 februarie 2020 este săptămâna sobrietății care distruge o prietenie falsă și a răspunsurilor pe care, dacă le integrăm corect, ne țin alături oameni valoroși. Vom parcurge șapte zile de putere ceea ce înseamnă foarte mult pentru nevoia de echilibru pe care am resimțit-o în ultimele săptămâni. Unii vor încerca să intervină în schemele pe care le cunosc deja, în planurile pe care și le-au dezvoltat în ultima perioadă crezând că au sorți de izbândă. Chiar de la începutul acestei săptămâni Mercur intră în mers retrograd pentru aproximativ trei săptămâni, adică până pe 10 martie, ceea ce înseamnă că nimic din ceea ce ne-am stabilit până acum nu-și poate urma cursul după o schemă veche. De aici înțelegem că toate celelalte elemente pe care săptămâna le conține vor avea și mici distorsiuni. Unele elemente ale săptămânii, chiar cele cu care vom intra în contact din dimineața zilei de luni, 17 februarie, au aceste distorsiune, vin cu acest element minor, cu acest puțin care schimbă certitudinea, întoarce sensul pe care îl știam și ne pune în fața unor situații pe care le putem soluționa dacă suntem mai atenți, mai prezenți, mai sensibili. Fără a considera că acest interval este unul care ne salvează, pentru că nu este așa, celelalte unghiuri care se vor consuma începând cu ziua de miercuri, 19 februarie, după ce soarele va trece pe zodia Pești, vor deveni mai evidente prin notă dramatică. Vom trece și printr-un aspect marcant al ciclului abundenței, joi, 20 februarie, dar și printr-o Lună nouă, în ultima zi a acestei săptămâni. Celelalte elemente sunt aspecte care construiesc drame ce vor fi confirmate de reperele indicate mai sus. Fără acele repere evenimentele obișnuite ne vor bulversa și ne vor lansa o falsă impresie de transformare. Ceea ce aflăm în această săptămână are nevoie să se raporteze la adevăr și fals, dar mai ales are nevoie, dacă este vorba de o relație, de o interacțiune cu persoana cu care avem un istoric, să extragă acele elemente care sunt corecte chiar dacă sunt dureroase, pentru ca prietenia să meargă mai departe. Nu vorbim despre o săptămână conflictuală, ci vorbim doar de mici distorsiuni care îi fac pe unii să se considere mai privilegiați decât alții. Cei care interacționează acum la o anumită intensitate, una vizibilă, nu banală, sunt la fel. Cel care acceptă lucrul acesta ușor arată că are suficiente experiențe de viață, că nu este un om superficial. Ceilalți, care refuză aceste mesaje, aceste lecții de viață, aceste experiențe, cer alte conjuncturi, poate mai dure, pentru a se trezi. Aceasta este săptămâna în care vedem rostul prieteniei și conotațiile ei profunde.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a refuza minciună. Dacă nu putem spune adevărul să nu spune nimic. Orice element care cosmetizează, deformează.

Exces de autoritate. Apare o problemă legată de o rădăcină. Mediul social se schimbă. Un purtător de cuvânt își schimbă opinia. Ne adaptăm rapid la condiții exterioare. Vorbim prea mult și facem prea puțin. Culpabilitate. Se restituie ceva. Drepturile sunt respectate mai bine. Receptivitate. Ajutor corect evaluat.

Începem săptămâna cu un eveniment astral foarte important pentru această perioadă: intrarea planetei Mercur în deplasare retrogradă. Această mișcare va ține aproximativ trei săptămâni, adică până pe 10 martie, timp în care va reveni pe zodia Vărsător pe 4 martie. După ce își va reveni la mersul direct va intra pe zodia Pești pe 16 martie. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător, dar în mijlocul zilei următoare acest periplu interesant și util în a înțelege ce au cei dragi față de noi se termină. Această inițiere a deplasării retrograde a planetei Mercur poate fi văzută ca un exces de autoritate. Suntem acum în fața unei probleme care dictează o altă reacție pe care nu ne-am fi dorit să o avem, pe care o refuzăm în această perioadă, dar care, consumată, schimbă în mare parte direcțiile negative spre care ne-am fi îndreptat dacă nu am fi avut în jurul nostru persoane care să intervină în modul acesta. Imediat ce acest episod s-a consumat, imediat și condițiile exterioare au impus o anumită reacție frumoasă, elegantă și fină acestui moment vorbim despre o întoarcere către gândurile negative. Ne vom simți mirați sau vinovați de ce am simțit, de ceea ce am trăit fără să împărtășim, de ceea ce ni s-a întâmplat fără să găsim cuvintele potrivite pentru a explica, pentru a interacționa la acel moment așa cum vedem acum că putem interacționa. Chiar dacă Luna împlinește un careu cu Mercur imediat ce acesta intra în mers retrograd, acesta nu poate fi considerat un aspect negativ pentru că el aduce o anulare a acelui impuls negativ care a fost în săptămânile din urmă un fel de barieră de comunicare.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă să vedem mult, să simțim mult, dar să nu putem explica de ce acest mult nu a făcut parte din viețile noastre și în săptămânile din urmă. De altfel, nici nu contează. Important este ceea ce trăim în prezent, ceea ce curățam prin această forță care ne vine din evenimentele de acum, important este să respectăm ceea ce în universul sădește acum, în prezent, în sufletele noastre, ceea ce ne picură în gânduri sau ne îmbrățișează prin căldura inimii. Putem vorbi în această zi și despre o receptivitate care ne sperie. Ceea ce am respins altădată, nu am cunoscut, iar acum se apropie prea mult de noi și ne sperie. Putem avea și astăzi reacții negative pentru că dacă relația proastă a Lunii cu Mercur este acum un element care ne ajută, careul Lunii cu Neptun din mijlocul zilei arată că respingerile de altădată s-au bazat pe faptul că nu mai avem putere, nu mai credem în iubire, nu mai credem în prietenie și nici în lucrurile frumoase, acesta fiind adevăratul motiv pentru care altădată am respins lucrurile frumoase care se consumă acum. Un om atent va vedea că așa cum el își trăiește această obsesie a barierei, celelalte persoane își trăiesc propria realitate, cu bariere puse în diverse zone care, posibil, să nu poată fi citite atât de ușor acum. Cert este că momentul de față ne arată cum se simt oamenii când lipsește încrâncenarea barierei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta prin altfel de acțiuni, prin altfel de gânduri sau prin altfel de emoții să influențăm opiniile celorlalți. Să fim ceea ce suntem, să fim ceea ce am fost și altădată și poate ne-a fost frică să arătăm. Binele întotdeauna are prieteni. Răul întotdeauna are obstacole și dușmani.

Independență. Ni se restituie o valoare. Avem nevoie de un lider nou. Căutăm ceea ce ni se potrivește, dar nu vedem. Ascensiune. Efort care ne provoacă o mare tristețe. Izolarea este o călăuză. Faptele personale trebuie să însemne o pedeapsă pentru ceilalți. Problemele financiare sunt ignorate. Impulsuri violente. Drumul este interpretat subiectiv. Avem nevoie de miracol.

A doua zi a săptămânii este una de răsplată. Cel puțin în prima parte a zilei ni se va părea că suntem supuși unei presiuni nefirești, că suntem invitați să participăm la evenimente pe care le-am respins întotdeauna, dar acum nu mai putem, ne trezim în fața unui val energetic pe care nu-l putem contracara, nu-l putem respinge. În realitate, toate aceste lucruri care ne creează un sentiment neplăcut sunt rezultatul gândurilor pe care le-am nutrit față de ceilalți, sunt rezultatul emoțiilor proiectate asupra celorlalți. Până la urmă, și zona aceasta pe care o experimentăm acum este tot un fel de lecție, dar una care ne apropie mai mult de prima parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la sobrietatea care distruge o prietenie tocmai pentru că era construită pe principii false. Dacă vom rămâne în această zonă a atenției, chiar dacă ne doare o mână, un picior, capul, chiar dacă avem o durere sufletească, putem înțelege contextul în care suntem dintr-odată proiectați pentru a fi mai atenți pe viitor ce gândim, față de cine și cum.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor vedea în ziua de 18 februarie una de ascensiune. În realitate, ea chiar este una de ascensiune pentru că problemele care vin spre noi în mod inopinat, care ne bruschează cu forța lor, pe care nu le putem manipula sunt răspunsuri, adică propriile energii pe care le-am folosit și pentru care nu avem antidot dacă sunt rele. În cuvinte mai simple, dacă s-ar fi pus problema la momentul respectiv să facem față impulsurilor negative cu care ne confruntăm acum nu am fi putut..
Prin urmare, 18 februarie ne vorbește despre miracolele pe care le dorim, pe care le invocăm, și pentru împlinirea cărora trebuie să facem puțin, adică să facem curat în camera unde se vor produce. Nu știm când se vor produce, nici nu știm dacă lucrul pe care noi l-am ales va fi ales și de miracolul în sine, dar dacă depunem acest efort, dacă ne pregătim de la nivelul pe care îl avem și universul ne răspunde de la nivelul său oferindu-ne ceea ce ne va înălța cu adevărat pentru că noi ne pregătim să-i onorăm prezența cu ceea ce avem, cu ceea ce putem. De aceea există multe opinii despre purificarea fizică, despre asceză sau despre libertățile care ne oferă capacitatea de a ne explora laturi ascunse ale firii, ale subconștientului, ale ființei spirituale. Fiecare alege să își pregătească întâlnirea cu adevărata lumină după cum consideră. Faptul că aproape toată ziua vom fi cu Soarele pe ultimul grad al zodiei Vărsător face parte din această schemă, ne oferă accesul la aceste vibrații absolut fascinante care ne sunt oferite de univers doar prin trimiteri la aceste istorii. Prin dezastrul acestui grad descoperim ceea ce se află în spatele suferinței umane: fiecare este un geniu în felul său. Unii se eliberează de această catastrofă. Alții o conștientizează și și-o accentuează. Diferența dintre cele două direcții ne spune că lucrurile bune nu se consumă întâmplător. Oamenii nu devin întâmplător buni, puternici și profunzi. Am înțeles ceea ce au trăit și au ales, nu au fost aleși.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a iubi simplitatea care este cea mai caldă, cea mai frumoasă și care are parfumul cel mai special. Chiar dacă acum lucrurile acestea ni se par alegeri de moment, faptul că putem fi atât de sensibili în a le percepe nu arată că suntem spectatori la un episod, ci arată că suntem creatorii unui episod pe care l-am ales.

Ignoranță este plătită scump. O întâmplare este evaluată în funcție de cât de ușor este consumată. Sunt detestate condițiile dure de viață. Suferința este apreciată, dar respinsă. Principiile umanitare sunt apreciate. Calitatea este apreciată înainte de toate. Bulversare. Aspectul practic lasă de dorit. Este nevoie de curaj, voință și determinare.

În dimineața acestei zile Soarele va trece pe zodia Pești și ne va pune în fața unor situații simple de această dată, dar care, prin explorare, în timp, ar putea să devină foarte complicate. Astăzi ne facem griji față de timp, față de ritm, față de etapele pe care trebuie să le îndeplinim într-un timp foarte scurt, față de ceea ce am promis și nu avem timpul necesar să onorăm. Faptul că soarele trece pe zodia pești într-un moment atât de delicat cum este cel al acestei săptămâni ar trebui să ne pună pe gânduri. Nu trebuie să ignorăm astăzi o răsplată, altfel, plătim scump ignoranța de acum. Faptul că Luna se află pe zodia Capricorn încă din mijlocul zilei anterioare arată că emoțiile sunt orientate către interes, că situațiile sociale trebuie selectate într-un mod riguros și aprecierile nu trebuie privite doar prin aspectul lor comercial, ci și prin conținut. Dacă în prima parte a zilei adversitățile sunt luate în mod personal, ca și cum facem parte dintr-un grup defavorizat și un personaj puternic îndreaptă asupra noastră furia sa, în a doua parte a zilei lucrurile devin mai volatile. Vorbim mai mult, discutăm mai ușor, căutăm să ne umplem timpul cu preocupări simple care să nu ne solicite și să nu ne aducă aminte de toată responsabilitatea ce ne este cerută în această perioadă. Trecerea Soarelui pe zodia Pești este un ajutor pentru oamenii care au nevoie să-și cultive viața interioară, dar pentru cei mai mulți dintre noi, pentru cei mai mulți care aleg să aibă o viață socială activă această poziție nu vine în momentul potrivit. Este adevărat, mișcarea astrelor nu ține cont de pretențiile pe care le au oamenii sau alte ființe. Asta înseamnă că 19 februarie va fi, până când Mercur își va încheia deplasarea retrogradă, adică pe 10 martie, o perioadă de bulversare. Ceea ce căutăm nu găsim, ceea ce găsim nu ne trebuie, iar ceea ce ni se oferă nu este ceea ce am cerut. Cam la asta se rezumă perioada care începe cu dimineața acestei zile și se va sfârși cu ziua de 10 martie.
Prin urmare, 19 februarie este ziua care ne ajută să trecem dincolo de suferință dacă ne folosim inteligența. Tot ceea ce se întâmpla acum are o componentă afectivă intensă, puternică, cea care nu-i permite omului simplu să treacă dincolo de duritatea aparentă a unor întâmplări care aveau un alt mesaj. Faptul că atunci nu am văzut ceea ce trebuia văzut face parte dintr-o regulă ca și cum ceea ce atunci nu s-a văzut nu trebuie văzut niciodată sau nu trebuie văzut într-o schemă care reproduce modelul de atunci. Nu, nu este așa! La momentul respectiv ignoranța a fost, nu efectul unui nivel, ci o alegere personală. Cine reușește să aibă o viziune de ansamblu, să înglobeze în toată această observație personală elementele care se leagă de întâmplări răspândite în timp arată că este un om care apreciază umanitatea, principiile, care nu se bulversează în fața unor situații lipsite de conținut, dar care, vorba poetului, “…din coadă au să sune “.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta aprecieri doar dacă sunt formulate pe această linie a suferinței. Suferința pe care o percepem acum este doar un reper, nu o etapă, nu o fază, nu un cufăr cu bijuterii.

Dificultăți de înțelegere. Ne adaptăm greu la o problemă care ține de independență, educație, transformare. Problemele de familie devin probleme sociale. Ne complacem într-o boală. Împrejurările ne creează impresii greșite despre sine. Antipatii gratuite. Creștem prin ceea ce am rezolvat. Decădem prin intoxicările pe care le acceptăm gratuit.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și își va încheia acest periplu spre seară când va trece pe zodia Vărsător. În mijlocul acestei zile Marte și Luna neagră își vor definitiva careul pe care îl formează de ceva vreme, iar, spre seară, Jupiter își va definitiva sextilul pe care îl formează de câteva săptămâni cu planeta Neptun. În mijlocul săptămânii vorbim despre schimbări majore, despre probleme de familie care devin problemele societății, despre antipatii personale care se transformă în decizii sociale. Această relație proastă dintre Marte și Luna neagră, în primă instanță, arată că există niște antipatii între oameni care ar putea să le pună în dificultate raporturile sociale. Să fie nervoși fără să-și dea seama, să-și amintească de lucruri care s-au consumat cu mult timp în urmă și să le aducă în prezent deși nu este cazul, dar, în realitate, suprapunând acest aspect peste celălalt indicat mai sus, înțelegem că atitudinea de aversiune pe care o vedem în această zi este de fapt creația omului rău. Jupiter și Neptun își împlinesc acum primul sextil din seria celor trei programate pe faza descendentă a ciclului abundenței. Faptul că acest element se suprapune peste un aspect atât de dur, de compromițător cum este careul dintre Marte și Luna neagră arată că această perioadă nu poate fi considerată una care ne duce către realizări sau către succes, ci dimpotrivă. Astăzi vedem ceea ce pierdem pentru că nu ne putem abține, pentru că gura vorbește singură, picioarele se duc spre zona de conflict, întoarcem capul către oamenii care se ceartă și dintr-odată ne trezim în conflictul lor. Cea mai mare realizare a acestui moment este cea care vine prin ceea ce vedem că am soluționat altădată. Este adevărat, sunt multe situații încordate, mai ales că această relație proastă dintre Marte și Luna neagră generează conflicte care pot fi escaladate din nimic, dar dacă nu cădem în această latură toxică atunci nu avem de ce să fim îngrijorați că viața o ia pe o direcție toxică. Dar unii vor ceda. Faptul că s-au gândit în ultimele zile la elementele negative care le au dominat viața, relațiile, arată că nu sunt încă pregătiți să evolueze. Această relație negativă a lui Marte cu Luna neagră se preschimbă, devine altceva în mijlocul zilei. Atunci se consumă faza maximă a careului dintre Marte și Chiron. Greșeala de acum va fi argumentată mâine printr-o atitudine de victimă, printr-un element negativ care este proiectat asupra individului deși nu este așa. Fie că elementul care proiectează asupra individului este societatea sau o altă persoană, atitudinea de victima pe care o vom vedea în zilele următoare pornește din neputința de a înțelege acum greșelile pe care le întâlnim.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unei conștientizări absolut minunate. Înțelegem acum că de fapt problemele de familie nu sunt doar ale familiei, ci sunt și problemele comunității, nu sunt episoade pasagere, nu sunt legate doar de aceste zile, de aceste luni sau de anul în curs. Cei care vor înțelege că lucrurile acestea depășesc acest context limitat la care suntem tentați să ne raportăm se expun la niște sarcini laborioase, adică sunt oameni puternici care vor dori să îndeplinească în viețile celorlalți un rol important. Că acest rol trebuie îndeplinit pentru copii sau pentru prieteni, nu contează. Dragostea este ceea ce animă toată această ipostază. Pentru că vorbim de prima etapă care apare pe faza descendentă a ciclului abundenței care vizează o înțelegere sintetică a experiențelor pe care le tot parcurgem din primăvara anului 2009 încoace, Avem nenumărate argumente, prin ceea ce ne amintim și retrăim, să refuzăm intoxicațiile ce ne sunt oferite de persoanele care nu sunt încă pregătite să evolueze, care nu se bucură de nimic, care sunt lacome și toxice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că problemele care ne sunt proiectate sunt și reale. Ceea ce oamenii aruncă asupra noastră astăzi nu reprezintă decât propria lor toxicitate.

Rutina obosește. Subiectivitate. Nonconformism. Situațiile delicate se ameliorează rapid. Suntem ceea ce gândim. Devenim ceea ce iubim. Relaxare ciudată. Tensiunea ne duce către o zonă agresivă. Împrejurările nu sunt evaluate corect. Avem prea multe pretenții. Singurătatea este privită ca o formă de pedeapsă. Agresivitate îndreptată împotriva celui care își protejează casa.

În mijlocul acestei zile Marte va definitiva trigonul cu Uranus care a fost activ și în săptămâna anterioară. La câteva ore distanță marte va scoate în evidență că tensiunea momentului nu este o ipostază pasageră, ci un element care iese la suprafață din subconștient. Pentru mulți, 21 februarie este o zi de teribilism, când obosesc foarte repede, dar nu vor să arate lucrul acesta, cred că acesta este momentul când își pot depăși anumite limite. Nici că se putea un moment mai prost ales, nici că se putea o conjunctură mai nepotrivită. Este adevărat, există o protecție care ne vine dintr-o zonă necunoscută pentru că Luna se află pe zodia Vărsător încă din seara zilei anterioare și are o relație bună cu Luna neagră și alta cu Chiron, ceea ce arată că anumite elemente negative pe care am fi tentați să le explorăm până la limita paroxismului sunt temperate. Așadar, toate impulsurile de acum au rădăcini adânci și oamenii revoltați vor face acum apel doar la acele forțe pe care le cunosc foarte bine, doar în acele argumente pe care le înțeleg și le pot transmite, doar în acele episoade pe care le pot raporta la altele similare.
21 februarie este o zi care nu ne permite să ne relaxăm, pentru că nu ar exista acum cadrul fizic necesar, ci pentru că există o componentă psihică de care nu ne putem detașa. Unii se vor învinui că nu au făcut suficiente pentru stabilitatea familiei, pentru echilibrul firmei, pentru patrimoniul personal, nu au făcut nimic din ceea ce le oferea acea bază solidă. De aceea își caută acum explicații, urmăresc împrejurările când și-au pierdut controlul, când au greșit sau când au fost loviți.
Prin urmare, 21 februarie ne ajută să ne relaxăm, să descoperim secretele personale care au fost ascunse cu mare atenție în ultimele săptămâni și care au produs efecte fără să ne dăm seama. Astăzi ne dăm seama de ceea ce iubim, de ceea ce apreciem, dar într-o zonă de relaxare care poate fi foarte ușor agresată de oameni răi care ne-au demonstrat în săptămânile anterioare că pot fi așa, că pot fi fățarnici, că pot fi mincinoși, că au prea multe pretenții deși nu ar trebui. Ceea ce se întâmpla acum ne pregătește un weekend care ar trebui să fie relaxant, dar el, de fapt, este încărcat de evenimente neprevăzute. Lucrurile certe de acum devin lucrurile simple de mâine care complică tot ceea ce era cert până acum. Există o agresivitate care este îndreptată acum împotriva oamenilor care protejează lucrurile simple. Asta înseamnă că suntem într-o relație foarte bună cu a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne spune că dacă mesajele sunt integrate corect reușim să ținem alături de noi oameni foarte valoroși. Mesajul acesta este unul foarte puternic. Oamenii foarte valoroși sunt, în general, oamenii liberi. Nu-i poți ține pe acești oameni alături de tine decât dacă există o conexiune. Ceea ce prima parte a devizei săptămânii ne arată va fi înțeles acum. Prieteniile false nu țin oamenii adevărați alături. Dacă de-a lungul săptămânii am preferat răspunsurile false înseamnă că nu apreciem persoanele cu care interacționăm, nu îi iubim pe oameni cărora le vorbim. Ceea ce rămâne viu pe 21 februarie este ceea ce va dăinui mult timp de-acum încolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda nonconformismul cu instabilitatea. Nonconformismul este plin de informații, de mesaje, de amintiri, în timp ce instabilitatea este seacă.

Lucrurile simple se obțin foarte greu. Acțiunea directă detestă condiționările. Este nevoie de libertate care să modifice contextul social, nu doar starea de confort. Experiențe noi. Misterul ne atrage mult atenția către o zonă aparte a vieții. Ceea ce solicităm primim doar dacă îndeplinim anumite condiții.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător, tranzit pe care îl va încheia în dimineața zilei următoare. Astăzi va împlini doar unghiuri frumoase, la fel și Soarele. În a doua parte a zilei se va definitiva sextilul Soare-Uranus, aspect care face ca lucrurile simple să se complice, tocmai pentru că ne dorim mai mult, avem pretenții, confundăm aspectele feminine cu cele masculine, ne credem deasupra celorlalți. 22 februarie este o zi a visătorilor care cred că au nevoie de libertate pentru a înțelege, dar nu știu că libertatea este un rezultat al înțelegerii. Nu ajungem la înțelegere fără să gustăm libertatea și tocmai de aceea mulți trăiesc această confuzie pe care o amestecă foarte ușor cu misterul, fie el pământean sau ezoteric. Pentru a înțelege condiția pe care o impune ziua de 22 februarie este nevoie de puțină atenție, de mai multă muncă decât am dovedit de-a lungul săptămânii, de mai multă disponibilitate. Relația aceasta interesantă dintre Soare și Uranus este una care combină agresivitatea cu obediența. Avertizarea acestei zile ar trebui să fie o informație pe care să nu o uităm în anii ce vor veni. Ceea ce solicităm acum primim doar dacă îndeplinim anumite condiții, dar dacă lucrul acesta nu se întâmplă ar trebui să reprezinte un element de referință pentru relațiile care arată acum această formă de criză. Cel care înțelege lucrul acesta foarte repede va fi un om câștigat. Nu va fi instabil pentru că nu va primi satisfacția pe care și-o dorește în momentul de față, ci va fi mulțumit cu ceea ce vede, înțelege și descoperă la oamenii cu care interacționează acum. Asta înseamnă că din această zonă misterioasă, preferată de oamenii ascunși, răi, conflictuali, vin informații care îi ajută pe cei buni și sinceri să nu devină victime în lunile următoare.
Prin urmare, 22 februarie ne ajută să fim curajoși prin ceea ce alegem să nu facem, puternici prin ceea ce alegem să facem pentru noi înșine și profunzi prin ceea ce simplificăm. Multe din cele pe care le vom alege pe 22 februarie sunt personale, altele gândite și construite în raport cu oameni pe care îi iubim, dar dacă refuzăm ceva acum se întâmplă pentru că am ales să ținem cont de faptul că anumite condiții de relație nu au fost îndeplinite în ultimele săptămâni. Cel care nu a ținut cont de toate aceste episoade care s-au succedat în ultimele săptămâni arată că de fapt nu ține cont de nicio etapă a vieții, ci caută doar avantaje de moment. Avantajele de moment sunt deliciul acestei zile, dar ele sunt toxice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu pune în dificultate un om pe care-l disprețuim doar pentru că am avut curajul să-l refuzăm, să-l respingem. Refuzul nostru are alte argumente, nu nimicnicia omului care se vede acum singur.

Dezvăluire. Atingem un scop. Vorbim ușor despre probleme grave. Suntem surprinși de complicații sociale. Amabilitatea și fermitatea nu sunt prietene. Căutăm un echilibru. Foame. Interes pentru ceea ce se află dincolo de aparență. Instabilitatea creează necazuri de acțiune, de gândire și de emoție. Severitate. Suntem impresionați prea ușor de ceea ce ne zdruncină.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce o schimbare extrem de neplăcută. În primul rând, cea mai mare parte a zilei ne vom afla pe finalul ciclului lunar. Luna nouă care se împlinește în a doua parte a zilei anunță că o subiectivitate ne duce către o zonă delicată, către o utopie, dar ne ajută să înțelegem și un semn important care a tot venit spre noi de-a lungul acestei săptămâni, dar pe care nu am fost în stare să-l vedem. Tocmai de aceea, careul dintre Venus și Jupiter, aspectul care se împlinește la câteva ore după ce se consumă și momentul de Lună nouă arată aceste deficiențe, această lipsă interesantă care ne-a lăsat de-a lungul acestei săptămâni senzația că suntem instabili, incompleți sau lipsiți de acel patrimoniu care ne-ar permite să progresăm, să obținem mai multă demnitate socială, să fim mai puternici.
Unele evenimente grave care au fost interpretate în modul așa de-a lungul acestei săptămâni ni se par acum simple complicații și tocmai de aceea, tocmai pentru că avem această viziune de ansamblu, am putea apărea în ochii celor cu care colaborăm mai inteligenți decât suntem, mai competenți decât am putea dovedi, mai deștepți decât putem proba. Interesul către acest gen de relaționare arată că, de fapt, suntem în căutarea unui echilibru. Ne dorim să fim precum sunt cei pe care îi admirăm foarte mult, să nu le facem celorlalți atât de multe probleme, dar să nu fim considerați excesiv de amabil sau de prietenoși în defavoarea noastră. Această Lună nouă nu ne ajută să obținem performanța pe care ne-o dorim, nu vom reuși să ne separăm de instabilitatea care vine spre noi acum tocmai pentru că o argumentăm pe aceasta prin lipsurile pe care le-am observat foarte atent în ultimele săptămâni și care primesc acum o altă explicație. Ultima zi a săptămânii ne pune în dificultate și prin sinceritate. Sinceritatea nu este punctul forte și tocmai de aceea căutarea bucuriei, a satisfacției, a încântării îi face pe unii să încalce anumite reguli morale, dacă le-am avut, ori să le ignore complet în situația în care acum ar fi trebuit să țină cont de ele.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre complicațiile care devin sociale pentru că așa le dorim, le dăm impulsurilor personale o amploare atât de mare încât ele se vor exprima la nivel colectiv, se vor transforma în probleme de comunitate. Multora această complicație le lasă sentimentul că sunt oameni puternici, că nu se poate trece peste ei, că tot ceea ce am muncit până acum și a fost făcut pentru binele personal reprezintă de fapt un beneficiu al societății. Aceasta este o mare minciună! Dacă vor prefera să rămână în această zonă, este alegerea lor. Ceea ce nu a mers în această săptămână nu poate deveni un semn de putere, de echilibru sau de progres. Ceea ce ne amintim acum că a fost un eșec al săptămânii poate fi reparat prin iertare, prin resemnare, prin întoarcerea la momentul în care ne-am revoltat și am crezut că aceste impulsuri sunt dovezi de putere. Chiar dacă nu recunoaștem, acele impulsuri am fost mari slăbiciuni pe care am încercat să le ascundem prin impulsuri agresive. A ne întoarce la momentele acelea înseamnă a folosi limbajul pe care ni l-am dezvoltat între timp pentru a explica ceea ce atunci nu a putut fi explicat. Dacă nici așa nu putem, va fi nevoie să așteptăm alte momente favorabile pentru a progresa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interveni asupra celorlalți cu propriile dorințe de echilibru, de armonie, de pace. Avem nevoie astăzi întâi să ascultăm pentru a ne documenta, pentru a vedea dacă nu cumva nevoile celor care trebuie împlinite acum nu au fost stricate de noi cândva.

7 thoughts on “17 – 23 februarie 2020

 1. Ana spune:

  „Portița”care s-a deschis zilele acestea in urma unei acțiuni de duminică ar putea sa deschida altele pe viitor?

 2. Ana spune:

  Asa este,drumul e lung,sunt multe etape de parcurs.Simt ca abia anul care urmeaza o sa ma ajute sa „cresc”cu ceea ce învăț acum.
  Mi-am dorit din tot sufletul si a aparut asa de repede aceasta oportunitate ca am ramas fara cuvinte.Vroiam doar sa stiu daca asta este strada pe care trebuie sa merg.Multumesc din suflet!🤗🤗🤗

  1. Nu stiu!
   Ştiu însă că formele acestea de amânare, dacă înlocuiesc decizii ce trebuie luate pe moment, doar de confort, creează probleme şi mai mari.

 3. Ana spune:

  Nu sunt genul care amână luarea deciziilor.Sunt foarte hotarata si asumata.In prezent trebuie sa ma pregatesc foarte bine pentru examenul de la mijlocul lunii viitoare.Abia apoi in baza diplomei obtinute pot face ceva in acest domeniu.Este un domeniu nou si momentan trebuie sa lucrez in colaborare(nici legea nu imi permite sa intocmesc documente singura decat dupa minim 1 an de experienta in domeniu).
  Multumesc inca o data pentru tot ce faceti,pe mine ma ajuta(sau ma pune pe gânduri) de fiecare data.Multe din spusele dumneavoastra de-a lungul timpului le-am pus in practica si au avut rezultate minunate,toate ducand la linistea si implinirea din prezent.

  1. Mă bucur! Mult succes în continuare!

   1. Ana spune:

    Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.