10 – 16 februarie 2020

10 – 16 februarie 2020 este săptămâna manevrelor care evidențiază o problemă de adaptare și a răspunsurilor neplăcute, dar corecte, solicitate la începutul anului. În mare parte, această săptămână nu scoate în evidență probleme punctuale, ci mai mult probleme de fond. Primim acum mesaje despre anumite refuzuri pe care le-am făcut în mod intenționat și care se întorc acum sub forma unor răspunsuri identice. Este posibil ca impactul emoțional pe care îl avem să fie unul supradimensionat, diferit de cel pe care l-am experimentat în săptămânile din urmă, dar, dacă avem suficientă judecată, înțelegem că acum este importantă măsura, intensitatea. Soluția cea mai bună este apropierea de sine, sinceritatea, onestitatea, nu suspiciunea, deși toată săptămâna vom fi suspicioși pe noi, pentru că nu avem resursele necesare, dar vrem mai mult, pe motiv că alții nu se țin de cuvânt. Conflictul cel mai mare al acestei săptămâni este cu beneficiul pe care nu-l putem obține. O să ni se pară straniu că mijlocul săptămânii scoate în evidență așa ceva, deși semnale în sensul acesta am primit încă din săptămâna anterioară, dar și, într-un mod foarte evident, în prima parte a acestei săptămâni. Scopul pentru care trebuie să trecem prin genul acesta de experiență este regăsirea de sine. Această regăsire nu trebuie să aibă neapărat conotații ezoterice, ci poate fi și o rememorare după cum eram cândva, după cum ne comportam cândva, după relațiile pe care le aveam pe vremuri, după liniștea și armonia pe care le trăiam cu oamenii pe care ni-i dorim acum aproape, dar nu-i avem. Cu această săptămână se încheia o etapă furtunoasă, urmând ca până la sfârșitul lunii martie să descoperim noi vocații, noi modalități de comunicare, noi valențe ale unei vieți pe care ar trebui să o trăim în mod liniștit și pașnic.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi simpli în tot ce facem. Atunci când simplitatea nu este de ajuns să ne gândim ce anume ne îndeamnă spre mai mult. Acela este elementul care ne hrănește.

Complementaritate. Exprimare favorabilă aptitudinilor. Se schimbă condițiile de colaborare. Relația cu un subaltern se îmbunătățește. Se evită un scandal. Confortul personal contează mai mult. Îndoială. Suspiciune. Teama de boală este vizibilă. Sarcasm. Aspectul dramatic al unei probleme trece către o zonă a profesiei.

În noaptea de duminică spre luni, Luna va intra pe zodia Fecioară și va împlini, la scurt timp, un trigon cu Uranus, apoi un sextil cu Capul Dragonului și, în a doua parte a zilei, va trece prin opoziția cu Mercur. Acestora li se adaugă și conjuncția Venus-Chiron ceea ce face din 10 februarie o zi de speranță. În mare parte, vibrațiile acestei zile sunt unele foarte corecte. Este adevărat, pentru că Luna trece acum prin zodia Fecioară mulți se vor simți mult mai confortabil dacă se vor izola, dar acesta nu este un impuls către independență, ci către suferință. Relația bună dintre Venus și Chiron este un semn că puterea ne este accesibilă doar dacă înțelegem că natura pasiunilor nu trebuie explorată prin instinctele primare, ci trebuie dusă către educație. Asta înseamnă că acest fond al zilei este unul care ne vorbește despre calitatea de subaltern, deși, în realitate, mulți reușesc din această ipostază secundară să influențeze foarte mult deciziile celor care sunt în văzul tuturor.
Pentru omul simplu, această relație frumoasă dintre Venus și Chiron înseamnă începutul unei etape importante. Ei vor înțelege că sunt invitați să se adapteze la condiții noi, chiar dacă nu vor ști care sunt acestea, dar alegerile lor sunt orientate în așa fel încât să înțeleagă tot ceea ce trebuie, tot ceea ce este necesar pentru cei cu care colaborează, tot ceea ce îi duce mai departe. De asemenea, este și o zi a regretelor, o zi care aduce multe schimbări deși nu suntem pregătiți pentru ele. Faptul că momentul acesta ne vorbește despre aceste elemente pozitive într-o săptămână în care manevrele evidențiază o problemă de adaptare arată că ni se cere tărie de caracter, dar nu cu suspiciune, ci cu atenție, disciplină, maturitate. Acolo unde lucrurile acestea nu pot fi realizate ne vom întâlni cu teama de boală, cu griji față de relațiile care nu pot fi reparate, cu rememorarea unor întâmplări care și-au găsit soluția cândva ca eveniment, dar nu și ca trăire.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre ceea ce ar trebui să ne ducă spre o revoluție personală. Dacă suntem atenți avem în jurul nostru toate motivele necesare pentru a crește, pentru a progresa, pentru a deveni precum oamenii minunați pe care îi admirăm, pentru a ne construi monumente de verticalitate, moralitate și echidistanță. Oamenii slabi vor căuta în jur defectele celorlalți și se vor simți foarte bine căutând să le investigheze, să le critice, să le acuze, să le judece.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a-i iubi pe oameni prin ceea ce alegem să înțelegem la ei, prin ceea ce vedem și ne place, prin ceea ce fac frumos și bine. Ceea ce nu înțelegem, să lăsăm pentru o altă etapă.

Dorință de a progresa. Un talent este folosit mai ușor. Blocaj afectiv. Se găsește o motivare pentru a menține o preocupare. Acțiuni ample în limitele rezonabilului. Obsesia și imaginația vor să ocupe același loc. Creativitate. Teama de eșec ne încurajează spre noi colaborări.

Relația bună pe care Soarele și Junon o definitivează în noaptea de luni spre marți este semnul că lucrurile bune sunt pe punctul de a se împlini. Deocamdată, fiind cu Luna pe zodia Fecioară nu vorbim despre schimbări spectaculoase, ci doar despre ajustări de moment. Asta înseamnă că situațiile sociale majore au nevoie de o componentă personală, intimă, de un confort personal pentru a fi confirmate drept realizări importante. Oamenii puternici vor reuși să înțeleagă și să integreze toate aceste componente, pentru că își aduc aminte de prietenii mai vechi, pentru că interacționează cu oameni pe care îi consideră acum prieteni și voința le este activată și încadrată corespunzător. În sectorul celălalt, cel personal, intim, căsnicia este consolidată de această dispunere fără a duce mai departe acele contraziceri care apasă sufletul, creează suferință sau drame. Astfel, vorbim despre bucurii care ne ajută să depășim un blocaj emoțional, despre dorințe care sunt folosite foarte ușor, fără tristețe, fără obsesie, fără a duce imaginația către o dimensiune periculoasă. Unora li se va părea că multe din cele pe care le trăim acum sunt sărăcăcioase, dar, în realitate, acest puțin pe care-l trăim acum este acel mult pe care ni l-am dorit altădată. Astfel, depășirea blocajului afectiv este un obiectiv important pe care avem obligația să îl urmărim cu maximă atenție. Este foarte adevărat, mulți oameni se vor comporta acum ca și cum problemele mai vechi nu au fost depășite niciodată, deși din comportamentul pe care l-au arătat în săptămânile din urmă s-a înțeles altceva. Relația bună dintre Soare și Junon care se definitivează acum scoate la lumină și această componentă de clarificare. Unii oameni înțeleg mai bine care le sunt limitările, iar alții care le sunt libertățile.
Prin urmare, 11 februarie este ziua în care înțelegem care ne sunt limitele, ce facem cu plăcere și ce respingem foarte ușor. Lucrul acesta se deduce din faptul că în dimineața acestei zile Luna va trebui să treacă prin opoziția cu Neptun, aspect care va oferi un feedback, ca o confirmare, ca o infirmare, în seara acestei zile, când Luna va trece prin careul cu Marte. Prin aceste ipostaze astrale ne încurajăm să devenim mai puternici sau ne descurajăm, indiferent de motivul pe care îl avem. Devenim mai puternici pentru că am înțeles că latura pasivă a vieții nu este bună. Devenim mai slabi deoarece ne acuzăm că nu am reușit să depășim anumite dificultăți ale vieții. Și într-un caz, dar și în celălalt judecăm situațiile în raport cu celălalt. Colaborările ne încurajează să devenim eficienți sau ne descurajează pentru că am ales în ultima perioadă să vedem din relațiile pe care le avem doar eșecurile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști. Tristețea ne duce către dezamăgire, iar dezamăgirea ne arată doar ceea ce nu am împlinit. În ultimele săptămâni am avut multe realizări care, dacă vor fi văzute acum, vor reuși să producă roade importante.

Complicații afective. Faliment. Prea multe regrete. Se caută un câștig rapid. Accident din neatenție. Se pun prea ușor etichete. Sentință. Adaptare redusă la o situație conflictuală. Omogenitatea și continuitatea sunt puse în dificultate. Este nevoie de reunificare. O speranță este distrusă. Izolare.

În noaptea de marți spre miercuri Luna va trece pe zodia Balanță și va împlini pe parcursul acestei zile doar unghiuri negative. Dacă în dimineața acestei zile toate gândurile și impulsurile pe care le avem sunt prăpăstioase, neplăcute sau descurajatoare, în mijlocul zilei, când Luna va trece prin careul la Axa Dragonului, vom înțelege de ce unele lucruri nu ne ajută să ne adaptăm, să fim mai frumoși, mai buni sau mai plăcuți pentru cei din jur. 12 februarie este o zi a surprizelor care vin spre noi pentru a rupe o etichetă sau, în cazul celor superficiali, de a înlocui o etichetă cu alta. Momentul acesta ne arată care este valoarea a ceea ce putem face conștient în comparație cu valoarea a ceea ce partenerul de dialog ne arată din instinctul său. Raportul dintre puterea conștientă și instinctul lăsat liber face din 12 februarie o zi celebră. Este adevărat, forma aceasta de confruntare ar putea să distrugă o speranță și să îi ducă pe cei în cauză către izolare. Chiar și așa, nu este cazul să ne gândim la pierderi foarte mari, la faliment, la sărăcie. Faptul că nu mai există acea colaborare pe care o aveam altădată nu înseamnă că lucrurile s-au prăbușit. Nu mai avem acest sentiment și în următoarele două zile, mai ales că în noaptea de miercuri spre joi se va definitiva careul lui Venus cu Axa Dragonului care arată că suntem într-o etapă negativă a vieții, că suntem într-o pasă proastă, într-un moment când vedem doar latura negativă a vieții. Ceea ce conștientizăm în mijlocul zilei trebuie să fie un element valoros, unul care ne clarifică și ne ajută să trecem dincolo de aparențe, să rezolvăm o situație conflictuală printr-o adaptare corectă, să refuzăm ideea de faliment, chiar dacă a avea mai puțin înseamnă și a suferi mai mult. Acum avea mai puțin este doar o experiență, nu și o pedeapsă.
Prin urmare, 12 februarie ne vorbește despre etichetele pe care suntem dispuși să le punem foarte ușor celorlalți. Atunci când ne sunt puse, ne deranjează, ni se pare că este o sentință, ni se pare că ne lipsește ceva esențial, că nu suntem întregi. Este nevoie de multă putere pentru ca mesajul astral al acestei zile să nu devină conflictual. Luna pe zodia Balanță îi face pe oameni fățarnici, încrezători că dacă se ascund nu-i va vedea nimeni. Asta înseamnă că toate tensiunile de acum, dacă nu sunt amestecate cu puțină înțelegere, cu puțină educație, devin forțe care distrug orice, haotic. Și până să ne dăm seama că lucrurile s-au stricat, deja oamenii nu se mai înțeleg, prieteniile s-au rupt, proiectele importante de viață au fost amânate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că schimbările se produc de la sine. Când tensiunile sunt atât de mari ne aducem aminte că astfel de recomandări ne-au mai fost făcute și altădată. De asemenea, ne aducem aminte și ceea ce s-a întâmplat în momentul în care nu le-am respectat.

Suspiciune. Convingerea că idealul este pus în dificultate. Neînțelegeri familiale. Protecția împotriva unor erori devine dificilă. Insinuare. Dreptatea este compromisă. Adevărurile tulbure fac situațiile tulbure. Incapacitate de a găsi o soluție. Compromis. Binele, pentru a supraviețui, trebuie reinventat. Puterea se menține prin omogenizare.

Careul pe care Venus îl definitivează în noaptea de miercuri spre joi cu Axa Dragonului este semnul că ne aflăm într-un moment delicat al acestui început de an. Știm că anul acesta este unul foarte delicat, complicat, care ne pune în dificultate și ne creează mari probleme pe plăcere, care ne aduce o particularitate interesantă pe accident sau provocare. Dacă în privința accidentului avem anumite experiențe, adică anii din urmă ne-au arătat că multe sunt situațiile de care trebuie să ne protejăm pentru a fi în continuare în bună formă, pentru a rămâne integri, provocările pe care ni le oferă acest an sunt greu de înțeles tocmai pentru că sunt greu de identificat. Ceea ce vine spre noi pare confuz sau tulbur, complicat ori orientat către ceea ce până de curând părea un veritabil compromis. Mijlocul săptămânii va fi pentru mulți unul de ghinion, de refuz a ceea ce ar trebui să facă pentru a ieși dintr-o încurcătură. De aici înțelegem că toate lucrurile rele pe care le parcurgem acum se întâmplă pentru că refuzăm pe moment o schimbare sau pentru că am refuzat o schimbare importantă în săptămânile anterioare. Nu compromisul de acum este soluția, ci binele care ne echilibrează și ne scoate din această stare de tensiune. De aici înțelegem că puterea se menține prin omogenizare. Cei care sunt cu adevărat puternici coalizează, se înțeleg, se simt tineri, sunt frumoși și nu au nicio problemă dacă pe moment îi cuprinde nostalgia. Ceea ce își amintește un personaj dintr-un grup omogen retrăiesc și ceilalți. Pentru că în a doua parte a zilei avem de parcurs un trigon între Soare și Lună, urmat, spre seară, de un careu între Lună și Saturn, vorbim de bucurii care îi fac pe oameni să fie sobri, demni, mândri.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre acele neînțelegeri care trebuie trecute în rezervă, reduse ca intensitate sau supuse unui proces al muncii. De altfel, această zi este în totalitate dedicată efortului, muncii susținute, fără ca această atitudine să fie dusă mai departe către agresivitate. Astăzi muncește cu agresivitate doar omul superficial care este obligat să-și îndeplinească anumite sarcini, care nu le face de plăcere, care consideră că lucrează în condiții extreme. Trecând dincolo de această componentă, pentru că este implicată Axa Dragonului, vorbim despre convingeri care se extind dincolo de sarcinile obișnuite pe care trebuie să le îndeplinim în această zi, despre o condiție socială, una care ne limitează, despre un destin apăsător, despre ceva ce nu merită atâta atenție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în convingerile pe care ni le-am format pe întâmplări ce s-au consumat în anii din urmă. Dacă ceea ce ni se întâmplă acum face trimitere la episoade care s-au consumat în acest an atunci concluziile pot fi ușor înțelese și integrate. Dacă fac trimitere la ceea ce s-a întâmplat în anii din urmă rezultatele la care ajungem sunt complet iluzorii, deci trebuie să renunțăm la ele.

Evitarea unui pericol ne duce spre altul. Creativitatea este stimulată doar prin reparare. Evaluăm mai bine o pierdere financiară. Subiectivitatea ne scoate dintr-o încurcătură. Este nevoie de repaus. Sentimentalism. Administrarea ne ajută să ne sustragem complicațiilor relaționale.

În noaptea de joi spre vineri Luna trece pe zodia Scorpion și, chiar de dimineață, se va afla în opoziție cu Uranus. Ceea ce urmează este un element astral situat într-un registru complet diferit de ceea ce am indicat în analizele celorlalte zile ale săptămânii. Se evită un pericol prin ambiție, dar se ajunge la un alt pericol prin libertățile pe care ni le oferim pentru că ni se pare că merităm deoarece suntem puternici, cu resurse, cu prieteni sau considerăm că nu există niciun pericol dacă procedăm în felul acesta. 14 februarie devine o zi de revendicare ce ne poate scoate dintr-o încurcătură prin acest spirit practic, dar ne poate duce foarte ușor către o altă încurcătură pentru că ignorăm sentimentele oamenilor cu care interacționăm, ignorăm bunurile lor, suntem reci și distanți față de ceea ce simt ei. Această atitudine ni se pare că este cea mai bună soluție pentru ca rămășițele trecutului să fie vindecate ori ascunse. Relația bună pe care Luna o are acum cu Capul Dragonului aduce o mediere a tendinței Nodurilor prin Coada Dragonului. Ni se pare că suntem în fața unor soluții foarte bune, că sentimentalismul nu este periculos, că nu distrugem nimic nici dacă avem atitudini categorice, dacă ne oferim momente de pauză, de lăcomie, de plăcere. Ceea ce vine din trecut reprezintă, în realitate, adevărata sursa a problemei, deci, nu soluția! Cei care arată că pot rămâne în zona spiritului practic deci și sentimentele se intensifică ușor, arată că sunt oameni maturi, nu rigizi, ființe puternice, nu răsfățate. Astfel, elementele delicate pe care le parcurgem în dimineața acestei zile, prin trecerea Lunii prin opoziția cu Uranus, ne ajută să găsim soluții rapide la probleme delicate, fie ele legate de caracter, de zgârcenie, egocentrism, de o izolare autoimpusă, fie cele financiare.
Prin urmare, 14 februarie ne vorbește despre elementele pe care ar trebui să le luăm în calcul pentru a evita un pericol. Multe din cele pe care le parcurgem acum ni se par semne ale unor mari încurcături. În realitate, pentru că Luna are această dispunere interesantă cu Axa Dragonului, pentru că mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, ceea ce ne vine din trecut nu cere recunoaștere, ci vindecare. Cei care nu recunosc acest mesaj au nevoie de îndrumare sau cer o altă perioadă pentru a se vindeca de afecțiunile sufletești foarte grave pe care le au de ani de zile sau, poate, de o viață. Chiar dacă acum ni se pare că tensiunea relațională este problema cea mai mare, că o complicație cu o persoană pe care am apreciat-o cândva sau cu care avem o relație pe care nu o putem stinge deocamdată este cea mai mare problemă, să ne gândim că momentul de față evidențiază nu numai puterea de a domina, ci și o problemă care trebuie vindecată. În fața acestei tensiuni se cuvine să tăcem!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne captivi în subiectivitate. Ceea ce este prea personal poate deveni prea personal și prin dramă. Ceea ce vindecăm poate deveni soluție și pentru grupul care a creat probleme, dar și pentru persoana care ne-a transferat problema.

Educație. Aventură înțeleasă greșit. Expresivitate. Ridicarea unei interdicții pune în dificultate o colaborare nouă. Se face un pas înainte. Referințe noi despre putere.

Tot ceea ce se întâmpla acum este doar despre bucurie sau despre plăcere, despre încântarea de a face parte dintr-un grup elitist, dintr-un grup apreciat, de a fi evidențiat într-o zonă profesională în care am activat recent. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Scorpion, urmând să-și încheie acest periplu în dimineața zilei următoare. Lucrul acesta scoate în evidență ambiția de a fi apreciat, de a fi lăudat, de a avea putere în a obține recunoașterea, aprecierea sau de a atinge un anumit nivel cu forțele proprii. 15 februarie este o zi de voință, dar nu una pe care o ducem către putere, ci una pe care o ducem către plăcere. Ceea ce se întâmpla acum scoate în evidență o latură ascunsă ce este inserată în deviza generală a săptămânii, cea care face trimitere la manevrele care evidențiază o problemă de adaptare. Faptul că alegem acum să ne simțim bine arată că fugim de soluționare, ne depărtăm de o responsabilitate.
Cu cât ne apropiem mai mult de sfârșitul zilei cu atât intrăm mai mult în acea zonă întunecată pe care Marte de pe zodia Săgetător o scoate în evidență. Acesta este aspectul ludic, ceea ce trebuia ascuns pentru a nu fi văzut, pentru că este considerat de persoana în cauză o rușine, un element negativ sau compromițător. Ceea ce până acum a fost un semn de performanță, de atracție sau de plăcere acum devine un element negativ pe care îl respingem sau îl refuzăm pentru a pedepsi persoanele care nu au răspuns frumos sau corect ori conform așteptărilor în ultimele săptămâni. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că în mijlocul zilei următoare Marte va trece pe zodia Capricorn și până atunci se va situa pe ultimul grad al zodiei Săgetător, semn al autodistrugerii și al anulării motivelor de performanță sau anulării acelor puteri sau acelor relații care ne-ar fi dus către performanță.
Prin urmare, 15 februarie este o zi de avertizare. Ceea ce se întâmpla acum ne ajută să ne ridicăm dincolo de limitele pe care ni le-am impus, fără a trece prin accidente, prin deposedări rapide, fără a pierde ceva. Vorbim acum și despre tradiții, unele dintre ele promovate la nivel colectiv, dar și despre o raportare la un univers acceptat, recunoscut chiar dacă au trecut ani, decenii sau secole. 15 februarie este o zi care ne ajută să ne promovăm în a afla care ne este misiunea, soarta, în a ne stabili noi obiective sau noi referințe. Ceea ce se întâmpla acum nu ne confirmă, ci ne pregătește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne ridica doar deasupra interdicțiilor, ci și deasupra viciilor. Cel care, pe această presiune a nevoii de acum, reușește să se ridice deasupra viciilor arată că are un control serios și real al ființei sale.

Convingeri utilizate greșit. Visăm la o schimbare spectaculoasă. Risipă. Dramă. Schimbăm direcția pentru că suntem dezordonați. Problemele financiare ne pun în dificultate. Avem nevoie de ceva care ne completează. Speranțele schimbă metoda de lucru. Suntem prezenți la un eveniment neplăcut. Calitate. Conjuncturi noi care ne aduc aminte de întâmplări mai vechi. Apare o problemă legată de un partener.

În noaptea de sâmbătă spre duminică se împlinește faza de Ultimul pătrar, după care Luna va părăsi zodia Scorpion și va intra pe Săgetător. În mijlocul zilei și Marte va părăsi zodia Săgetător și va intra pe Capricorn. Este adevărat, pe această nouă poziție marte se va simți mult mai bine, pentru că le va aduce oamenilor mai mult calm, mai multă atenție și mai multă disponibilitate pentru a respecta opiniile celorlalți și pentru armonie. Din nefericire, trecerea Lunii pe zodia Săgetător nu susține întru totul înclinația către liniște. Acest episod se consumă când Marte se afla deja pe zodia Scorpion ceea ce înseamnă că impulsul către a depăși o limită, către a da o replică sau către răzbunare va fi unul foarte clar și evident până în mijlocul acestei zile. Unii vor încerca să fie foarte convingători pentru că își aduc aminte de ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și li se pare că acesta este cel mai potrivit moment pentru a face o sinteză sau o analiză. Din nefericire, ca trăire sufletească, ca experimentare, momentul acesta de final al săptămânii este unul care creează mari confuzii. Indiferent că în prima parte a zilei alegem să schimbăm ordinea lucrurilor, să punem oamenii la punct sau să ne răzbunăm ori în a doua parte a zilei că dorim să fim văzuți ca oameni maturi și înțelepți, orice alegem acum ține de ambiție. Dacă lucrul acesta se consumă la un eveniment neplăcut atunci rezultatele sunt cele mai bune pentru că presiunea pe care o pune grupul în astfel de situații este cea care ne ajută să ieșim foarte ușor din dificultate. Marte va ieși din zodia Capricorn pe 30 martie, ceea ce va însemna că până atunci avem nevoie să cunoaștem motivele de liniște și de relaxare, de destindere și de deconectare pentru ca la trecerea sa pe Vărsător să ne găsească revigorați, rezistenți și calmi. Altfel, riscăm să avem o lună aprilie grea, obositoare, tulburătoare. Este adevărat, pentru unii acestea sunt motive de penitență, dar asta este problema lor.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată care sunt convingerile greșite pe care le-am promovat în ultimele cinci săptămâni, care sunt forțele care ne-au dus către risipă și ce energii personale am folosit pentru a alimenta o dramă. Orice am face în această zi, vom fi aproape de dramele sufletești, de ceea ce ne-a dus până acum spre disipă, de calitățile pe care le-am desconsiderat, de ceea ce ar fi trebuit să completăm și am refuzat pentru că la momentul respectiv altele ni se păreau mai interesante. Ieșim din toată această încurcătură printr-o sobrietate sănătoasă, prin gândurile curate care ne-au fost împărtășite atunci când am oprit rivalitățile, când am acceptat că pierderile nu reprezintă sfârșitul lumii, ci doar o lecție. Avem șansa să ne liniștim aceste impulsuri aprige, să devenim mai liniștiți și mai calmi, să ne pregătim pentru o viață mai bună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că lucrurile pe care le obținem imediat sunt și cele mai bune. Elementele bune se obțin prin gesturi mature, prin atitudini mature, nu prin cele risipitoare pe care această săptămână le răspândește peste tot.

2 thoughts on “10 – 16 februarie 2020

  1. Maria spune:

    Chiar ca ce incalceala… Excelente recomandarile cu simplitatea si cu munca sustinuta. Multumim din nou! Sau mereu 😊

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.