16 – 22 noiembrie 2015

16 – 22 noiembrie 2015 este săptămâna superiorității celui slab, a neputinței celui puternic și a plăcutelor inversiuni care par mode culturale și exemple de bune practici. Așa după cum se constată, este o săptămână destul de încărcată, plină de evenimente astrale de o mare însemnătate pentru această perioadă și care vor deveni destul de apăsătoare pentru persoanele care își doresc rezultate imediate, care consideră că sunt la final de traseu și din această cauză cineva trebuie să le recompenseze. În această săptămână nu ne recompensează nimeni cu nimic, nici atunci când facem o sinteză foarte interesantă asupra a ceea ce am făcut în ultimele săptămâni și construim un raport bine argumentat. Nu acesta este rostul săptămânii în curs, adică nu trebuie să obținem neapărat un preț foarte bun pe ceea ce am lucrat, ci, în primul rând, trebuie să înțelegem cât de important a fost efortul, apoi trebuie să dezvoltăm o anume răbdare pentru a crește în înțelepciune, nu în bogății materiale sau privilegii sociale. Soarele și Mercur vor trece prin conjuncția din 17 noiembrie și, separat, vor avea de împlinit câte un unghi pozitiv cu Axa Dragonului. În plus, pentru că lucrurile acestea nu pot să rămână în această formă, marți, 17 noiembrie, Venus va împlinii o conjuncție cu Luna neagră, iar sâmbătă, 21 noiembrie, un careu cu Pluton. Cu alte cuvinte, schema aceasta care pune mult accent pe personalitate și pe comunicare are o componentă afectivă care trece de la viciu la transformare și care este în stare să ne bulverseze tot spectrul percepțiilor. Înțelegem de aici că fiecare zi a acestui interval pe care-l analizăm vine cu o tentație, vine cu un avertisment sau cu o problemă.
Săptămâna în curs conține revenirea lui Neptun la mersul direct, trecerea lui Mercur și a Soarelui în zodia Săgetător, primul vineri, 20 noiembrie, iar al doilea duminică, 22 noiembrie. Apoi, semnele specifice fac toate trimitere la raportul acesta neobișnuit pe care inversiunea o pune pe conjuncturile prezente cu scopul de a ne creea impresii false. Una dintre cele mai puternice impresii false cu care vom lucra de-a lungul acestei săptămâni va fi aceea că superioritatea este slabă, iar cel care până acum a fost slab devine dintr-o dată foarte puternic.
Cu toate că această săptămână este foarte încărcată la capitolul evenimente astrale nu are caracterul periculos pe care l-au avut săptămânile anterioare. Acum se produce doar o inversiune și pe unii s-ar putea să nu-i atingă sau să nu îi zdruncine atât de mult încât viața să o ia pe un traseu greșit. Se întâmplă lucrul acesta doar cu oamenii care au o imagine publică vizibilă, puternică, doar pentru persoanele care au alimentat până acum ambiții prea puternice. Aceștia trec prin explorarea defectelor de caracter, cele care au acum puterea să creeze goluri imense care trebuie umplute de calități reale, cele care au trecut testul timpului, cele care au mai fost verificate în același mod, în aceeași manieră sau în fața aceluiași auditoriu. În caz contrar, aceste goluri vor fi umplute de minciuni. Pentru cei care nu au calități săptămâna aceasta va fi plină de fals, iluzie, minciună, erori de decizie sau abuzuri. Pentru aceștia săptămâna, pe cât de intensă va fi, pe atât de repede o vor uita imediat ce se va încheia.
Apoi, pe finalul săptămânii, adică începând cu trecerea Soarelui în Săgetător de duminică, 22 noiembrie, se creează premisele unei modificări profunde. Deocamdată nu putem vorbi de o schimbare prea mare, însă devenim, pentru prima dată anul acesta, preocupați de liniște, de pace, de progres, adică începem să ne gândim cum ar fi să trăim fără război.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu tinde către bunul altuia. Cine va dori, va oferi celorlalți din bunurile pe care le deține. Ceea ce este cerut cu insistență face trimitere la un episod care este specific doar acestui interval și care ne vorbește despre o ambiție foarte mare care lasă în urma sa un gol pe care altcineva trebuie să-l umble cu calități reale. Dacă suntem atenți și răbdători aceste goluri nu vor apărea.

Regretul înseamnă acum o experiență de viață. Mânia devine teribilă. Sclavia capătă chip modern. Descoperire. Vitalitatea este folosită pentru a da ordine. Comedie umană. Pasiuni în a dărui, dar și a primi. Ritmul propriu îndeamnă la schimbarea traseului. Cucerirea confirmă corecta alegere a căii. Se face o ierarhie. Tentația de a judeca întregul și comportamentul după detalii.

Începem săptămâna cu împlinirea a șapte unghiuri la care participă Luna împreună cu planetele din Capricorn, Pești, Berbec, Fecioară și Scorpion, deci trimițând aspecte de o mare diversitate care ne atrag atenția asupra unor ample posibilități, asupra unui demers pe care trebuie să-l înțelegem corect și, în plus, trebuie să-i dăm acestuia un sens pozitiv. În caz contrar, ajungem să alimentăm o comedie de care nu vom scăpa până la sfârșitul acestui interval.
Pentru că Luna se află acum în Capricorn și are de trecut printr-o conjuncție cu Pluton, sentimentul că lucrăm asupra unor demersuri foarte importante pune stăpânire pe întregul spectru al percepției. Vom avea clar impresia că deținem o forță, că suntem încărcați de vitalitate sau animați de o pasiune pentru a aborda această realitate într-o nouă manieră. În realitate, impulsul cu pricina nu este decât o ambiție de a cuceri, de a impune ordine, de a separa o forță puternică în două mai mici și a le controla. Tentația de a judeca prea aspru, poate chiar necuviicios de aspru, slăbiciunile celui mic este una foarte mare, atât de mare încât ar putea produce o răsturnare a valorilor și cel care este puternic să nu mai poată dovedi că este puternic pentru că se ocupă de detalii, de ceea ce nu este pe măsura sa. Face lucrul acesta pentru că se lasă consumat de ambiția de a obține și mai multă putere, iar cel slab țipă foarte tare creând impresia că acesta este elementul foarte mare și puternic cu care să umple un gol. Există un ritm neobișnuit care va activa în această zi și care se va centra în jurul unei idei pozitive. Această idee pozitivă face trimitere la o stare de bine, la o aspirație, la intenția de a pune bazele unei colaborări importante, de a interacționa într-un mod mult mai frumos cu cei din jur, de a participa la o construcție pozitivă. Nimeni nu se va gândi dacă este pregătit să participe la această construcție frumoasă, dacă este demn, ci va dori să facă parte din ea cu orice preț. Schimbările care încep cu această zi produc alte transformări care au în continuare impregnată în structura lor o parte din mesajele săptămânii anterioare, cea în care multe lucruri au fost simulate. De această dată nu mai simulăm, ci vedem clar înaintea ochilor care este realitatea. Puterea este diminuată, deci ajută viziunea clară să se și mențină. Asta înseamnă că o parte din idealurile dure, concrete sau o parte din zăpăcelile de acum își au rădăcina în zăpăceală săptămânii anterioare. În această zi vom vorbi despre bani, despre ce ne putem cumpăra cu aceste valori, despre cadouri, despre bunurile care ne încântă viața sau despre ce ar trebui să primim de la alții. Pentru că există o puternică influență a vibrațiilor din săptămâna anterioara asupra acestei zile, mai mult ne vom gândi decât vom face.
Prin urmare, prima zi a săptămânii încearcă să schimbe percepția asupra evenimentelor care s-au consumat în ultima perioadă aratându-ne că avem certitudini, că știm clar cum stau lucrurile, că le înțelegem și, în plus, putem să obținem ceea ce ne lipsește. Deocamdată gândul nu poate fi transpus în realitate, deși se apropie foarte mult de aceasta. Există o mare ambiție de a face parte dintr-o structură puternică, de a fi acceptați și pentru acest accept unii sunt dispuși să facă multe compromisuri, să strice, să zăpăcească, să creeze suferință în jur sau să distrugă. Celor pe margine sau care nu sunt implicați într-un anume eveniment ambițios, schema aceasta care cere acceptul unei forțe mai mari va fi mult mai clară, se va dezvălui, deci nu este niciun pericol pentru cel implicat. Adică, vom afla adevărul, dar nu știm ce să facem cu el. Acesta ne aduce în fața unei puternice determinări, în fața unei ambiții teribile de a cuceri lumea sau dacă suntem conștienți că nu o putem cuceri măcar să o stricăm, să nu o cucerească altcineva. Deși există o puternică influență asupra acestei zile din săptămâna anterioară, cea care a simulat, a păcălit cu soluții ce pot fi puse în aplicare așa cum au fost declarate, multe din evenimentele de acum sunt expresii ale unor diversiuni ciudate care trebuie în mod obligatoriu să ni se pară ca fiind mode culturale sau exemple de bune practici. Indiferent de tabăra în care suntem situați, vom dovedi astăzi curaj, inițiativă și o mare ambiție. Este adevărat, pe aceste conjuncturi, puțini își vor pune problema moralității, calității sau a profunzimii lor. Fiecare va dori succesul cu orice preț.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să gândim rău pentru că ni se pare că acesta este adevărul universal. Un adevăr personal care este frumos construit valorează astăzi mai mult decât o certitudine socială.

Seducție. Atenția este uitată la soare. Emoțiile să împodobesc singure. Mulțumirea este a celui puternic. Vindecare. Apropiere de izbândă. Capricii. Cel inferior profanează. Cel superior îndrăznește să fie fericit cu nimic. Se caută un înveliș. Gesturile mărunte simulează aspectul finalității. Timpul ne devine prieten. Forța poate fi folosită corect.

Momentul acesta al zilei de 17 noiembrie este unul foarte important pentru această săptămână, nu mai important decât altele, ci important în felul său, pentru că deține o calitate pe care nicio altă zi a acestui interval pe care îl analizăm aici nu o deține : aduce o confirmare. În primul rând, această confirmare pe care ziua de 17 noiembrie o aduce a fost inserată în analiza generală aplicată acestui an, deci știm încă de la începutul anului că această perioadă are prevăzut prin mecanismul astral mari frământări ce depind de factorul uman. În plus, acest factor uman este dominat de orgolii teribile, acelea de a construi o revoluție sau de a inversa ordinea lucrurilor. Există o forță care a determinat fapta de acum, adică există o decizie care-și are două rădăcini: mijlocul lunii martie și finalul lunii ianuarie. La vedere, prin succesiunea ușor de perceput a evenimentelor, prin schema vizibilă și accesibilă tuturor, aceste episoade care se consumă în această perioadă au o singură cauză, cea care vine de la începutul lunii mai. De aici vine și marea zăpăceală pe care o traversăm. Cele două repere, cele două rădăcini sunt de fapt izvorul real al faptelor de acum, cauza zăpăcelii, nu ceea ce ne vine de la începutul lunii mai. Cine înțelege lucrurile acestea poate citi mult mai ușor influxurile astrale, poate înțelege mult mai ușor mecanismul karmic, cel care pune în centru factorul uman, de altfel singurul care a determinat schimbările pe care le traversăm în acest moment și motivul principal pentru care se punea o mare presiune pe forța de grup, pe puterea declarată a unor oameni care aparțin unei structuri. Este ca și cum am vorbi despre o scară. Deși obiectul în sine este o sumă de trepte, deși rostul pentru care există scara este însăși existența treptelor, când te referi la obiectul cu pricina, nu te gandești la o treptă ca fiind cauza, ci la suma lor. La fel, nu te gândești acum la faptul că funcționarea mecanismului are în centrul său individul, persoana, cu ambițiile, cu realizările și eșecurile sale, ci vezi doar jocurile puterii.
Așadar, momentul prezent nu este o luptă între oameni și nicio luptă între ideologii, ci o luptă între centre de putere. Înțelegem lucrul acesta astăzi pentru că beneficiem de două unghiuri încărcate de grație: conjuncția lui Venus cu Luna neagră, ce ne arată elementele rele ascunse, fața nevăzută a evenimentelor, înțelesul ascuns, și conjuncția Soarelui cu Mercur pe zodia Scorpion ce ne aduce putere de investigare, idei concentrate și atenție. În plus, beneficiem de vibrațiile rafinate ce ne vin din tranzitul Lunii prin zodia Vărsător, zodie în care intrăm în dimineața acestei zile. Apoi, se mai împlinesc și alte unghiuri frumoase, spre exemplu relația bună a Lunii cu Axa Dragonului prin care se mediază tendința Nodurilor cu Coada Dragonului, deci un motiv în plus să înțelegem trecutul, să căutăm cauzele lucrurilor, faptelor, ideilor și să ne fie mult mai clar cum stăm și încotro ne îndreptăm.
În afara acestor clarificări interesante, ziua de 17 noiembrie aduce un impuls personal care-l face pe individ să se creadă mai mare decât este, să ceară mai mult, să pretindă celuilalt ceea ce nu merită, să creadă că dacă a obținut ceea ce a vrut aceasta este o mare victorie sau un mare succes social. Cel inteligent va cântări astăzi orice faptă pe care o va face, iar cel mai slab din fire sau mai leneș, va face uz de forță, va țipa și va refuza să se gândească la faptele sale pentru că, luciditatea care l-ar duce spre interior îi va arăta că acolo, deocamdată, nu găsește ceea ce are nevoie sau nu găsește nimic bun. Deci trebuie să acționeze în forță pentru că altfel pierde șansa de a obține ceva foarte important. Apoi, pentru că în seara acestei zile se va împlini și un unghi bun între Lună și Saturn se poate vorbi și despre o permanentizare. Realizările de acum s-ar putea să țină ceva timp, poate chiar până la finalul acestei săptămâni dacă nu chiar până la finalul anului. Din nou, nu va conta dacă metodele folosite sunt corecte sau nu, adică un fel de „scopul scuză mijloacele”.
Prin urmare, 17 noiembrie este o zi care ne reamintește de dorințele confuze din prima parte a anului, în special cele formulate pe finalul lunii ianuarie și în mijlocul lunii martie. Acestea sunt elemente intime, probleme care au fost discutate într-un cadru foarte restrâns, despre care opinia publică nu știe prea multe, despre care cei din jur nu au aflat încă detalii. La vedere, călătoria în trecut se oprește în mijlocul lunii mai, când se crede că au fost programate evenimentele care s-au consumat în perioada aceasta. Pentru că nici acum lucrurile acestea intime, care au fost discutate într-un cerc restrâns sau care au fost puse la cale în misterul unei intimității ciudate nu pot fi împărtășite, se va menține această zăpăceală, această confuzie între cauzele care sunt văzute și cele reale, între ceea ce trebuie aruncat poporului pentru a fi prostit și motivul adevărat care a animat toată această frământare socială. Dar noi, pentru că studiem astrologia, am știut încă de la începutul acestui an că perioada de față a fost prevăzută în mecanismul astral cu această rană, cu această amprentă dureroasă, cu aceste frământări sociale în care nu factorul uman să fie cel care declanșează ceea ce alții numesc mult prea ușor “revoluție”, ci el să se ocupe de propria transformare. Pentru că citim mesajul astrelor și îl mai și înțelegem știm că, în realitate, schema aceasta majoră nu vorbește despre lupta unui individ cu un alt individ, nici măcar despre lupta dintre două ideologii, ci despre lupta dintre două centre de putere, iar acest lucru se face tot pentru putere, nu pentru bine și nici pentru progres.
Avem ocazia acum, datorită celor două conjuncții speciale ce se împlinesc, prima, în dimineața acestei zile, între Venus și Luna neagră, iar a doua, în a doua parte a zilei, între Soare și Mercur, să vedem toate aceste lucruri rele, murdare, compromițătoare, să le investigăm în mod corect, să le analizăm cu luciditate și, în plus, să le mai și înțelegem. S-ar putea ca ambițiile acestei zile să fie, de asemenea, foarte mari, cel inferior să dorească să câștige pe ultima sută de metri pentru că, după cum știe că-i este interiorul, nu poate obține lucrurile acestea pe merit. Avem ocazia astăzi să vedem că lumea se împarte în oameni superficiali și profunzi, constatând că un om superficial țipă foarte mult, este agitat, are reacții instinctuale, are o revoltă brută, nerafinată, în timp ce omul superior gândește, caută pârghii, centre de echilibru și idei forță pentru a obține un maximum de succes cu un minim de efort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că binele nu se impune cu forța, la fel și valoarea. Ceea ce este impus cu forța este de fapt un element inferior care profanează ceea ce simulează.

Emoțiile devin profesori buni. Se regretă trecutul care nu este înțeles. Nevoie de spații mari. Independență. Aventură. Libertate în exprimarea sentimentelor. Simțirea are la bază o justificare practică. Se oprește o formă de tristețe. Sedimentare.

Valorile acestei zile ne trimit cu gândul la ceea ce, la începutul anului, nu am putut exprima prin cuvânt, nu ne-am putut împlini că așteptare și nici nu ne-am putut realiza că obiectiv. Există multă dezamăgire în schema acestei zile și de aceea gândul că eșecul se poate reproduce ne va speria puțin. Astăzi Neptun își revine la mersul direct după o lungă retrogradare și vrem să compensăm un neajuns sau eșecul anterior trecând cu vederea greșelile celorlalți, iertându-le, dar nu de bună voie, ci considerând că acesta este un preț pentru propriile greșeli pe ideea că o faptă bună atrage după sine o altă faptă bună. Dacă până acum ne-a venit destul de greu să facem lucrul acesta, acum e simplu, ușor, ne sunt accesibile și instrumentele prin care să dezlegăm un apropiat de o promisiune, și-i spunem că nu mai este nevoie să și-o îndeplinească pentru că acum trăim alte vremuri.
Dacă în zona individuală lucrurile acestea sunt frumoase și duc la rezultate constructive, pe zonă publică sunt destul de periculoase pentru că arată că alianțe mai vechi ne zdruncină, încrederea într-un factor de decizie este pusă la îndoială și, în consecință, puterea celui cu decizie scade. Apare, așadar, o inversare de roluri. Haosul care survine din această tensiune, din această nesiguranța, din aceste minciuni investite pe post de consilieri de încredere, aduce o mai mare putere elementului minor care, în absența unor emoții bune, umple golul de putere cu trăiri complicate, agresive, anarhice. Asta înseamnă că se va merge mai departe cu o formă de fragmentare a structurilor dominatoare în ideea că prin această separare se obține un mai mare control al factorului social. Dacă ieri gândurile erau un factor de reglare, acum ele sunt instrumente de tortură, oamenii chinuindu-se singuri gândindu-se la ceea ce nu au, la ceea ce nu au obținut încă, la așteptările pe care le-au avut de la alții și vor ca puterea pe care o dețin acum să o investească în aceste idealuri. Din nou, nu se gândesc deloc dacă se merită un asemenea efort, nu au nici cea mai mică reținere să-și conserve puterea. Aflat în separația conjuncției cu Soarele, Mercur este acum “ars de Soare”, deci judecata și luciditatea devin slugi obediente ale obsesiei de a controla.
Apoi, Luna din Vărsător le aduce oamenilor sentimentul că dacă fac ce vor sunt liberi, puternici sau trăiesc o mare aventură. Desigur, totul are la bază o explicație practică, totul se bazează pe necesitatea de a avea, de a obține, de a primi, de a fi recompensat, invocându-se o muncă anterioară, un demers, un efort ce trebuie respectat acum prin plată. Nu este greșit să se ceară o plată, nu este greșit că individul să se aștepte ca aceasta să fie substanțială, ci este greșit că este cerută acum. Cel care o cere acum arată că forțele binelui au slujit un interes egoist și că ele nu merită glorie și, nici într-un caz, nu au fost expresii ale nobleței ori ale rafinamentului, ci o componentă a unei oferte.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală caută azi răspunsuri la probleme existențiale majore. Pentru că nu există unghiuri negative care se împlinesc azi, aceste persoane se simt îndreptățite să pretindă răspunsuri doar pentru că li se pare că au formulat clar o întrebare. Răspunsul nu este rezultatul obligatoriu al unei întrebări, ci ceea ce o completează și de aceea el nu-și ocupa poziția la comandă, ci rugat. Schema acestei zile nu prea ne încurajează să rugăm, ci să pretindem, de aceea este puțin probabil ca solicitările de acum, fie ele de factură spirituală sau nu, să obțină răspunsul adecvat, ci, cel mult, o energie similară, adică la fel de agresivă sau de arogantă precum este cea care însoțește întrebarea.
Prin urmare, 18 noiembrie este o zi de accident. Voluptatea cuvintelor, incisivitatea tonului său istețimea ideilor sunt instrumentele cu care vom simula azi rafinamentul și adâncimea spiritului. Elementele de succes se lasă cucerite greu și de aceea ele nu prea sunt atât de reale, desigur, nu sunt nici întru totul simulate. Un om foarte activ, cel care va cere acum cu toată puterea lui soluționare, va simți că nu primește ajutor din nicio zonă, adică va simți că se află pe granița dintre realitate și iluzie, dintre teoretic și practic, dintre idee și faptă. Pasul următor ar trebui să fie făcut, nu în virtutea inerției, ci sub puterea unui imbold subtil, a unei intuiții care îi arată individului că nu este de capul lui, ci integrat într-o structură majoră care are propriul determinism de respectat și care îl depășește pe acesta în care trăim noi. Ajutorul venit dintr-un plan subtil poate fi explicat acum prin raportarea la acest determinism superior căruia ne supunem noi și care este adesea văzut că o formă de libertate, ca o independență aparte, ca o eliberare. Desigur, lucrurile acestea ne-ar fi mult mai clare dacă nu am uita azi că evoluția nu înseamnă renunțarea la un sistem organizat doar pentru că nu mai este util, ci renunțarea să fie motivată de trecerea dintr-un plan într-altul, dintr-o zonă cu un determinism inferior într-o zonă cu un determinism superior. În mod sigur gândurile acestea, mai mult fragmentat decât în această forma compactă, ne-au curtat în ultimele cinci luni, iar acum suntem pe punctul să înțelegem și cine am fost, și de ce am fost așa, și de ce a trebuit să lăsăm ceva în urmă. Evoluția este absolut necesară pentru că ea răspunde chemării Creatorului, însă ea nu se face fără judecată. Revenirea lui Neptun la mersul direct ne aduce prea multe justificări care trebuie să fie obligatoriu crezute ca rezultat final, deși acesta nu este atins încă. Adică, am intrat într-un plan superior, cu un nou determinism, dar trebuie să așteptăm să vedem care-i sunt regulile, cum se înoată în acele ape și cât de adânci sunt. Atracția către etichetare și declarații abuzive este pericolul acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aștepta răspunsurile, nu de a le pretinde și nici de a ne comporta ca și cum le merităm de la sine. Deocamdată știm sigur că avem schimbarea, dar nu știm, și nici nu vom ști până la finalul săptămânii, cum este ea. Știm că ea a produs un gol, dar nici despre acest gol nu știm prea multe. Dacă dorim sau lăsăm impresia că știm vom umple totul cu etichete, proiecții și prejudecăți, deci vom forța un proces care are nevoie de mai mult timp pentru a se finaliza.

Numărătoare inversă. Tentația succesului pierde din vedere detalii importante. Nimeni nu este perfect. Vorbă dulce mult aduce. Se cer prea ușor sfaturi. Apel la forța spiritului. Simțul estetic este mai bine valorificat. Puterea este verificată prin atracție. Legendele sunt vii. Proiectele pe termen lung sperie.

Din ipostaza de conjuncție cu Soarele, Mercur, ce trece încă prin zodia Scorpion, se află acum într-un raport fericit cu Axa Dragonului. Desigur, nu este atât de fericit încât să medieze tendința Nodurilor, dar poate veni cu o soluție, poate indica o componentă ce poate deveni în săptămânile următoare reprezentativă pentru planurile pe termen lung, pentru ceea ce avem de împlinit în anul următor. Poate, unora, li se va părea puțin cam straniu ca ziua de 19 noiembrie să ne ofere soluții pe termen lung, cele care ar putea să fie puse în aplicare în anul următor. Judecând după faptul că Mercur, în această perioadă, este “ars de Soare” (mentalul se supune personalității, indiferent cum este aceasta conturată), proiectele pe termen lung sperie, însă ele trebuie să fie luate în considerare, trebuie să le privim așa cum sunt, în chipul lor sinistru, adică trebuie să le vedem acestora ambiția pentru a nu uita de ce mergem pe acest drum. Ambiția pe care o observăm atent astăzi va lucra în 2016 cu aceste elemente, devenite între timp reformatoare. Asta înseamnă că pentru a pune în practică această formă de reușită se face apel la elemente nespecifice. Judecând după faptul că în această zi se împlinește faza de Primul Pătrar, există o presiune interioară, o neîncredere și, în egală măsură, există o tentație a succesului, nu pentru a crește, ci pentru a recupera ceea ce s-a pierdut, deci nu ca un element de progres, ci ca o frustrare, fapt ce nu poate fi trecut cu vederea. Pentru că vorbim de Scorpion, zodie în care se află atât Soarele cât și Mercur, ambițiile personale și instrumentele de comunicare fac apel la o modalitate de adresare care nu este specifică nici acestei săptămâni și nici acestei luni. Poate, ceva din ceea ce suntem tentați să folosim cu precădere în această zi, vom vedea la o scară mult mai larg exprimată de-a lungul anului 2016. Ceea ce ni se pare a fi foarte important în ziua de 19 noiembrie se poate transforma foarte ușor într-o legendă.
Încă din dimineața acestei zile, când Luna se va afla într-o relație destul de proastă cu Mercur, apar primele contradicții pe care le vom regăsi sub formă de evenimente în viitorul apropiat. Dar momentul acesta nu acționează singur. El pregătește ceea ce se va întâmpla în cea mai mare parte a zilei următoare, atunci când Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Scorpion și când va scoate la lumină ambiții pe care doar le-am intuit până acum și pe care am considerat că nu le putem pune în aplicare. Mâine ne vom schimba părerea, vom fi foarte ambițioși, foarte încrâncenați în a obține succesul și pe această linie. Acum ne aducem aminte de realizări mai vechi și vrem să le punem în aplicare pe acestea, vrem să le vedem ca pe veritabile modele de succes, dar ne vom păcăli.
Prin urmare, 19 noiembrie aduce o atracție interesantă față de lucruri imposibile. O parte dintre acestea vor veni spre noi ca o atracție față de elementele plăcute ale vieții, iar o altă parte ne va atrage atenția asupra a ceea ce este defect și trebuie remediat cu orice preț. Niciuna nu ne poate oferi soluții viabile care să poată fi aplicate pe termen scurt pentru a ne regăsi traseul. Toate, inclusiv ambițiile cu care am luat contact în primele trei zile ale acestei săptămâni, sunt supuse unui mare risc, acela de a fi proiectate într-un viitor mult prea îndepărtat sau sumbru pentru a fi luat acum în considerare. În mijlocul zilei Luna va trece în zodia Pești și se va apropia cu pași repezi de conjuncția cu Neptun, aspect care se va împlini în noaptea de joi spre vineri. Acum visăm la soluții care nu mai pot fi puse în aplicare, la trăsături de caracter care nu mai constituie o atracție pentru cei din jur sau la valori estetice care nu mai sunt de actualitate. Toate aceste elemente, care au fost cândva bune, rămân și în momentul acesta foarte bune, însă doar ca trăire, doar ca idee, nu și ca soluție practică. Evenimentele zilei de 19 noiembrie ne sperie și ne îndeamnă să fim puternici pentru a-i susține pe cei din jur, nu pentru a inventa soluții de care să ne bucurăm doar noi. Această formă de altruism, în special în a doua parte a zilei, devine un exemplu teribil, o forță impresionantă, adică ceea ce va fi cel mai important de urmărit pe finalul acestui an și chiar de-a lungul anului următor. Pare de domeniul fantasticului ca ecuația astrală a unei zile să facă trimitere la elemente atât de importante ce se întind pe o perioadă atât de mare în timp. Este însă un element de care trebuie să ținem cont dacă vrem să nu trăim un 2016 în izolare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi că speranța nu ne închide drumul, ci ne construiește multiple posibilități de a visa frumos și prin visul frumos să ne putem îndeplini deziderate integrate în sufletul personal, de existența cărora nu am știut nimic până acum.

Trăsăturile sonore ale vieții emoționează. Puterea de convingere este folosită doar pentru binele personal. Încercările slăbesc încrederea membrilor unui grup. Aventurile sunt calculate strict. Inocența este agasată. Frumusețea trebuie să fi vândută. Profunzimea sentimentelor enervează. Valorile spirituale sunt cele care aduc liniștea. Valorile personale consumă prea multe resurse. Se dorește un câștig imediat.

Astăzi Soarele se va afla într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, însă nu va reuși să medieze tendința Nodurilor. Se întâmplă însă ca acum Luna să treacă printr-o relație negativă cu Saturn, o conjuncție cu Neptun, un sextil cu Pluton și o conjuncție cu Chiron, înainte ca Mercur să treacă în zodia Săgetător. Asta înseamnă că trăim intens o realitate cu care am luat contact de la începutul acestei săptămâni și până acum și care ne-a vorbit despre faptul că un personaj care a trăit până acum în umbră, un om slab, neputincios are aspirații mult prea mari doar pentru că acum reușește mult mai bine decât altădată să citească urmele altora, să vadă cum ar fi trebuit să procedeze și nu a făcut. Această formă de înțelepciune simulată, această reprezentare mentală a unui mare succes poate constitui pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală un mare semn de evoluție, însă pentru marea masă este semn de dezamăgire sau chiar de depresie. Ceea ce văd că nu au putut obține deși era foarte simplu sau accesibil îi întristează.
De altfel, relația bună a Soarelui cu Axa Dragonului, în postura în care Soarele trece acum prin zodia Scorpion, ne vorbește despre lucruri practice, despre elemente care pot fi obținute prin calcul, dar care nu ne aparțin tocmai pentru că până acum ne-a lipsit instrumentul, calculatorul, aparatul sau metoda corectă. Există însă multe evenimente care ne apropie de frumos, care ne fac să ne gândim la valorile spirituale prin liniște, prin putere, prin expresivitate sau prin frumos.
În seara acestei zile Mercur va trece în zodia Săgetător și comunicarea va fi mult mai bună. Cu toate că pe această zodie Mercur se află în exil adică puterile sale sunt mult diminuate ori trebuie folosite pentru a-i ajuta pe alții, pentru a dovedi pricepere, pentru a dovedi eficiență, pentru a recupera un deficit de imagine sau de încredere, acest lucru, deocamdată, nu este accesibil pentru că oamenii se așteaptă ca această recuperare să se consume de la sine. Din nou ne lovim de deviza generală a acestei săptămâni în care cel slab se așteaptă ca, ocupând o poziție despre care aflase că este privilegiată, să obțină de la sine anumite drepturi. Drepturile se obțin prin muncă, prin efort sau prin a demonstra ceva. Tocmai de aceea momentul zilei de 20 noiembrie nu poate constitui expresia unui mare succes, ci doar o lecție de viață legată de bun simț, modestie, respect, ce nu ar trebui uitată niciodată.
Prin urmare, 20 noiembrie este o zi de speranță. Astăzi putem să ne întoarcem privirea către adâncul sufletului și să vedem care sunt golurile cele mai adânci, cu ce am putea să le umplem, care sunt oamenii falși care s-au construit numai din goluri pentru că au crezut că așa vor trăi mai bine. Unii oameni care iubesc foarte mult golul au în jurul lor persoane înzestrate care au demonstrat că pot să le umple, pot adânci percepția unor persoane fără să le suprasolicite. Momentul acesta poate vorbi despre o frumusețe aparte care nu poate fi cumpărată de la tarabă, deci cea care nu poate fi vândută prin niciun mijloc. Pentru că Mercur trece în această zi în Săgetător, în cea mai mare parte se va situa pe ultimul grad al zodiei Scorpion și, din această cauză, există anumite impulsuri care ne instigă împotriva celorlalți, care ne fac să gândim rău, să ne comportăm ciudat ori să facem o greșeală care să atragă impresii proaste sau chiar o pedeapsă. Imediat ce Mercur va intra în zodia Săgetător lucrurile se vor calma, se vor liniști sau ne vor fi mai clare. Dacă însă imediat ce Mercur a intrat în Săgetător nu vom dori să demonstrăm, să explicăm sau să convingem auditoriul că deținem anumite calități, că știm anumite lucruri sau că putem să facem mai mult decât au crezut, adică dacă nu vom face nimic, dacă vom fi în continuare leneși, atunci noua poziție pe care o ocupăm sau care ni se promite se duce pe apa sâmbetei.
Pentru cei înclinați negativ, ziua de vineri, 20 noiembrie, poate fi una de scandal, dar nu pe ceea ce se consumă acum, ci pe ceea ce oamenii își amintesc că s-a consumat în ultimele trei săptămâni. Toate aceste evenimente îi motivează pe aceștia să ceară un câștig imediat, să obțină, pe baza a ceea ce s-a consumat în ultimele săptămâni, un preț foarte bun. Poate ar trebui să se gândească mai mult la faptul că Mercur în Scorpion are și o componentă spirituală, are și o atracție către plăcere, către a se consuma (combustie) sau a crea legături pătimașe între oameni. Dacă aceștia preferă să transforme aceste legături în atracții penibile atunci își merită soarta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne iubi unii pe alții fără a ține cont de defecte. Valorile personale sunt mult mai importante, prezența unei persoane este cu mult superioară față de ceea ce am avea de câștigat dacă am fi singuri. Singurătatea fizică devine foarte importantă doar dacă este înlocuită cu integrarea ființei într-un plan superior plin de entități, într-un univers populat cu alte ființe.

Sentimente reprimate. Succesul social ascunde nemulțumirea. Conflicte între generații. Norocul de acum risipește șansa împlinirii unui proiect mai vechi. Prea multă culoare. Invitație la izolare. Dispreț față de oameni mici care se cred mari. Se obține liniștea prin indiferență față de răspundere. Frumusețea acoperă și iartă totul.

Relația proastă dintre Venus și Pluton le vorbește oamenilor despre conflicte pe care nu le pot gestiona în momentul acesta. Unele dintre cele care se consumă acum, ce sunt specifice ultimei decade a lunii noiembrie, nu fac trimitere doar la elemente care nu au logică ori care sunt chiar stupide, ci și la faptul că trecem acum printr-o ultimă etapă, printr-o ultimă durere, printr-o ultimă manifestare a unor nemulțumiri sau a unei atracții către izolare ce primește o replică dură printr-un eveniment ce, paradoxal, nu permite izolarea. Dacă la nivel individual lucrurile acestea par să fie clare, ușor de înțeles și de integrat, la nivel social izolarea înseamnă o nouă separare în centrele de putere. Coerciția, acceptarea apărării celuilalt, compromisul în cazul tratativelor de lungă durată înseamnă în momentul acesta regăsirea unui traseu. Este adevărat, traseul acesta este foarte scurt, adică va ține cel mult până la finalul acestui an însă este suficient de lung încât să îi ofere individului soluții neobișnuite sau acele soluții stranii care să-i atragă atenția că revolta sa împotriva unor defecte personale, neînțelegerile care duc la conflict între generații sunt încercări ale vieții care trebuie să primească atenția cuvenită.
Relația proastă a lui Venus cu Pluton arată că sunt reînviate probleme mai vechi, sunt aduse în centrul atenției probleme legate de administrarea unei hotărâri, de justiție, de dreptate, de abuzuri care s-au manifestat de-a lungul anului sub forma verbală, iar acum trebuie să treacă la acțiuni concrete, la fapte, la urmări la transformarea lor în hotărâri scrise. Acest unghi dintre Venus și Pluton face însă trimitere mai mult către sectorul personal, către ceea ce este în familie, într-o relație, către ceea ce nu a mers din cadrul acestor raporturi sociale. Pe zona publică, acest unghi este însă teribil. Aduce tensiuni în grupurile care păreau solide, deci confundarea cu o nouă formă de instabilitate, cu un nou conflict, ce seamănă cu ceva din trecut, dar care prin componența sa nouă poate să genereze efecte atât de ciudate și de rele încât să compromită întru totul edificiul din care fac parte. De aici înțelegem că oamenii se gândesc din nou la izolare, la dispreț, la revoltă, la acțiuni anarhice sau la această formă de dizarmonie care nu a fost înțeleasă niciodată de-a lungul acestui an. În consecință, nu va fi înțeleasă nici de-a lungul anului următor când pentru o scurtă perioadă de timp acest careu malefic între Uranus și Pluton va dispărea. Speranța că problema va dispărea de la sine este, așadar, una falsă. Problema cu care ne confruntăm acum nu va dispărea de la sine. Ceea ce va dispărea de la sine ține de un alt domeniu.
Prin urmare, 21 noiembrie este o zi de succes, însă avantajul de moment nu face trimitere la un succes așa cum îl știm de regulă, la un avantaj sau la o achiziție, nici măcar la o stare de bine, ci la un avantaj despre care vom afla mai târziu. Deocamdată momentul acesta va deveni reprezentativ printr-un zbucium, printr-o explozie temperamentală, printr-o formă de revoltă, ce nu poate fi înțeleasă prin instrumentele de acum. Ceea ce ne este clar acum acesta vine din faptul că trecem prin momente cruciale, de zdruncinat, de neîncredere, de nemulțumire sau de indecizie. Există ceva frumos care se poate consuma în această zi și care ar putea să ne vorbească despre dispreț sau despre revoltă în alți termeni, poetici, filosofici sau științifici în așa fel încât să nu mai avem față de aceștia nicio aversiune.
Pentru unii cunoașterea momentului, cunoașterea zilei de 21 noiembrie, poate însemna o risipă, o critică nejustificată aplicată celui slab, un consum lipsit de importanță aplicat unei probleme care nu mai este de actualitate. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului în mijlocul zilei poate aduce rememorarea unor întâmplări interesante care sunt frumoase doar prin calitatea a ceea ce au reprezentat cândva, nu prin ceea ce ar putea să modifice în prezent. Pentru unii 21 noiembrie este o zi de amintire, de rememorare ce poate deveni foarte ușor o zi de tristețe. Imediat ce Luna va trece în zodia Berbec, în după-amiaza acestei zile, această tristețe se poate transforma și vom lupta împotriva unor obstacole. Deocamdată aceste obstacole nu sunt date la o parte, nu sunt înlăturate complet, ci mai curând investigate. Fie și numai atât, este foarte bine pentru confortul psihic și pentru a ne convinge că suntem în continuare puternici cel puțin pe jumătate din cât am crezut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a visa astăzi la o schimbare spectaculoasă. Visul în sine s-ar putea să nu se împlinească însă acțiunea pe care o realizăm astăzi, adică aceea de a visa la o schimbare foarte importantă, ne menține atenția trează pentru a fi folosită pe alte conjuncturi în săptămânile care vor urma. Dacă acum cedăm, vom rămâne în această atitudine temătoare și avem toate șansele ca în săptămânile următoare să pierdem teren într-o confruntare.

Ultimatum. Două personaje se luptă pentru același autor. Tristețea este semn de răceală. Acolo unde succesul nu a venit se pregătește o lovitură. Magnetism. Celălalt trebuie să poarte toată vina. Onoarea este călcată în picioare. Patimile transformă ființa în sclav. Ne gândim la pace.

Ultima zi a săptămânii ne aduce trecerea Soarelui în zodia Săgetător și o atracție către o idee care trebuie dusă mai departe, către un demers care trebuie finalizat sau către o situație care ar trebui în mod imperios să ne ducă spre performanță. O mare parte din ceea ce se consumă în această zi nu ne poate oferi o performanță pozitivă, ci ne poate oferi un vârf, un rezultat, un crescendo, întâlnirea cu etapa următoare sau depășirea unui obstacol supradimensionat. Până în după-amiaza acestei zile Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Scorpion și ne va face ambițioși pe lucruri lipsite de importanță, pe mânii pe care nu le-am depășit, pe promisiuni deșarte sau pe gânduri de răzbunare. Atât opoziția Lunii cu Marte, cât și opoziția Lunii cu Luna neagră arată că trăim vremuri tulburi, traversăm o tristețe adâncă ce are o singură calitate în această perioadă, aceea de răceală ce, prin menținere, se poate transforma într-o lovitură puternică. Această lovitură le vorbește oamenilor despre încrederea în sine, despre puterea de a se adapta la nevoile celorlalți, despre echilibru sau despre justa apreciere a puterii celuilalt. Această justă apreciere înseamnă evocarea unui moment abuziv ce s-a consumat în prima parte a anului. Este posibil ca această călătorie în trecut să îi ofere individului posibilitatea de a rememora anumite patimi, de a constata unde anume au greșit ceilalți, care sunt erorile personale și cât de lacomi au fost acești oameni. Cel mai mare păcat al acestei zile este dat de atracția către acuzații nefondate. Acestea pot fi orientate și spre propria persoană, nu doar împotriva cuiva.
Cu toate că în această zi trecerea Soarelui pe zodia Săgetător nu va fi percepută ca un moment de eliberare, de trecere într-un sector nou, pentru că există prea multă presiune întreținută de unghiurile negative pe care le realizează Luna de pe zodia Berbec, faptul că Soarele iese din Scorpion arată că există toate premisele ca lucurile să se schimbe în bine, să devenim mai liberi, mai puțin pătimași, mai puțin răzbunători, mai sensibili, mai buni. Deocamdată aceste lucruri se schimbă în bine prin stabilitate și numai prin îndeplinire acestei condiții realizările comportate în ultima perioadă pot să fie durabile. Dacă reușim în această săptămână, dar și în săptămâna următoare să le menținem în formă în care sunt acum, atunci ele vor fi mult timp puternice, dovezi de progres, de stabilitate sau de înțelepciune. Iminenta apropiere a Soarelui de Saturn crează aceste pârghii care, prin stabilitate, duc la menținerea pe o perioadă mare de timp a unui bine, a unui element foarte puternic, pozitiv și elevat. Pentru că în momentul acesta lucrurile invocate mai sus nu se împlinesc, mulți au impresia că 22 noiembrie este o zi în care onoarea este călcată în picioare, le este strivit dreptul la viață, le este încălcat un privilegiu sau sunt acuzați fără să fi făcut ceva. Nu trebuie să țină cont de lucrurile acestea pentru că ele nu sunt de durată.
Prin urmare, 22 noiembrie este o zi de mare încercare. Pentru că este o zi de graniță, referitor la tranzitul Soarelui din zodia Scorpion către zodia Săgetător, ne întâlnim azi cu motivele schimbării, dar, deocamdată, nu se creează încă o modificare atât de vizibilă și pentru că Luna întreține o atmosferă conflictuală, mulți vor avea impresia că ziua aceasta este pierdută, că le atrage atenția asupra unor lucruri care nu sunt deloc importante, îi obligă să facă ceea ce nu este de viitor sau să se consume în episoade care nu le aduc satisfacții.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală acorda astăzi o mare importanță strategiilor de viitor care seamănă cu strategiile de viitor pe care le-au avut la începutul anului. În momentul acesta constată că ceea ce gândesc acum seamănă cu ceea ce au gândit la începutul anului. Inițial, trec prin momente de cumpănă, observând că, în privința acestor probleme, anul acesta a cam trecut degeaba, deorece nu au fost respectate sau nu au fost îndeplinite anumite condiții și lucrurile sunt în același stadiu în care erau la începutul lui 2015.
Trecerea Soarelui în Săgetător creează însă premisele ca anumite lucruri foarte bune să se întâmple, ca războiul să se termine, ca oamenii să se ocupe de performanță, să fie mai buni, mai puternici sau mai înțelepți. Deocamdată lucrul acesta nu se întâmplă, dar vom vedea că o parte din aceste direcții vor fi obligatoriu experimentate în săptămânile următoare. Deocamdată suntem în săptămâna în care experimentăm inversiunea ca pe o modă culturală sau ca pe un exemplu de bune practici, dar vom avea timp să ne preocupăm, pentru prima dată anul acesta, de cum ar arăta pacea, cum ar fi să trăim fără război.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la nevoie. Nevoia nu ne dictează cum anume să ne abordăm calea pe care am ales să mergem, ci ne spune ce hrană ar prefera de acolo. Dacă traseul pe care l-am ales nu conține hrana pe care o vrea nevoia, atunci nevoia trebuie să se adapteze, nu calea.

1 thought on “16 – 22 noiembrie 2015

  1. Ana spune:

    Nameste! Venus ,cea seducătoare,dulce și benefica ,s-a așezat la masa parteneriatelor cu Marte cel războinic. Doua energii Unite în iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.