15 – 21 noiembrie 2010

Luni, 15 noiembrie
Săptămâna începe cu o înţelegere, ca un armistiţiu, între două părţi aflate în conflict. Cei doi malefici, Marte şi Saturn, se întâlnesc într-un sextil construit între Săgetător şi Balanţa, şi ne aduce în centrul atenţiei probleme de comportament, de atitudine, de exprimare verbală sau în scris, de comunicare prin instrumente moderne sau de educaţie. Întreg registrul acestei zile este diferit de ceea ce a adus săptămâna anterioară şi tocmai de aceea valorile morale ce vin spre noi prin aceste vibraţii astrale ne construiesc o legătură karmică specială cu începutul anului 2010, când în lunile februarie, martie şi o parte a lunii aprilie, cei doi au fost în sextil. Dacă în perioadă la care facem acum trimitere cele două planete şi-au început unghiul în februarie, cu Marte retrograd şi Saturn direct, şi l-au finalizat în aprilie, cu Marte direct şi Saturn retrograd, acum ambele planete sunt directe şi îşi unesc eforturile pentru un scop comun.
Unghiul celor două planete aduc aşadar în centrul atenţie complicaţii ale primei jumătăţi a anului 2010 şi dau impresia unui inamic puternic, a unui duşman, construit ca pasărea Pheonix din propria cenuşă, care nu poate fi înlăturat. Se vor analiza azi probleme legate de timpul de lucru, seriozitatea îndeplinirii sarcinilor profesionale sau condiţiilor contractuale, responsabilitate. Sunt afectaţi cei care îşi doresc o carieră militară ori administrativă pentru că azi se vor pierde în detalii periculoase pentru imaginea lor. Nu vor şti când vor depăşi graniţa de la autoexprimare la aroganță, de la ambiţie, la insistență. Relaţiile pe acest tip de aspect depăşesc limita convenţionalului şi atentează la obiceiuri conservatoare. Mulţi se vor revolta pe obiceiul de a plimba pisica la ora fixă, lăsând-o sigură în faţa blocului, de a urmări cu regularitate programele de ştiri sau de a bea cafeaua la aceeaşi oră.
De o parte şi de alta a sextilului Marte-Saturn, Luna va împlini două careuri, unul cu Mercur şi altul cu Marte, iar, spre seară, va trece prin conjuncţia cu Luna neagră.
Întreaga zi se anunţă dificilă pentru că ne îndeamnă să abordăm probleme complicate, grele, dificile, care nu se pot soluţiona într-o zi şi poate nici într-o lună. Azi vom fi însă prea ambiţioşi pentru a ne mulţumi cu puţini şi prea disperaţi de trecerea timpului pentru a nu valorifica tot ceea ce se poate acum.
Semnul de revenire a unei probleme mai vechi poate avea azi conotaţii medicale. O sensibilitate la umezeală, la mucegai pare să se activeze, la fel şi alergiile faţă de suspensii din aer.
Prin urmare, 15 noiembrie ne complică viaţa prin responsabilitate şi demnitate. Unii dintre noi se vor descurca foarte bine în aceste noi ape şi tocmai de aceea un segment al populaţiei va privi această zi cu admiraţie şi încântare. Ei îşi vor vedea timpul ca pe un element important şi vor constata că nu doar şeful, societatea, partenerul de afaceri, ori prietenul îi apreciază, ci însuşi destinul prin diversele sale oportunităţi.
Ceea ce este personal ne ambiţionează şi ne motivează pentru a reuşi. Mulţi nu vor reuşi însă să depăşească acest cadru personal şi viaţa îi va lua azi pe nepregătite. Aceştia vor lua în sens personal orice intervenţie şi se vor stresa pentru orice lucru mărunt şi lipsit de valoare ce le iese acum în cale. Ei au uitat zicala “cine seamănă vânt, culege furtună” şi se prezintă azi ca victime ale unor înscenări, ale unor agresiuni cu substrat politic, administrativ sau cultural, construite așa pentru a li se compromite imaginea.
Se va vorbi azi despre invidie şi calomnie, despre ceea ce poate fi atacat şi contestat prin cuvânt. De aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lasă constrânşi de sentimentul de vinovăţie. Azi trebuie să dovedim că suntem puternici prin maturitate, profunzime, nu prin agresivitate.

Marti, 16 noimbrie
Cine ar fi crezut că mai avem parte şi de astfel de zile bune! Azi Soarele şi Jupiter se întâlnesc într-un trigon şi chiar dacă Jupiter este viciat de fapte vechi, de remuşcări pe care nu le-a putut lăsa în urmă şi nici stinge în efectul miraculos al sextilului Marte-Saturn, devenim blânzi şi înţelegători cu cei care ne-au greşit şi vom încerca să împărţim cu ei din propria bogăţie sufletească.
Micile animozităţi impuse de opoziţia Luna-Junon au menirea de a ne aminti că suntem muritori şi că aerul pozitiv al zilei este valoros prin alegerile pe care le facem, nu prin briza perfectă a zefirului astral. Înţelegând asta putem vedea că 16 noiembrie este o zi de noroc şi deschidere spre oportunităţi importante, de predicţie şi înclinaţie faţă de creaţie, optimism, relaţii armonioase, plăcute, decente.
Scena acestei zile aduce însă un episod interesant în care Soarele şi Jupiter, cei doi parteneri ai unei căi speciale de evoluţie prin justiţie şi expansiune a personalităţii, primeşte vibraţiile Lunii din Peşti, deosebit de sensibil afectată de dramele începutului de an 2010. Dacă ieri, prin intermediul maleficilor Marte şi Saturn, am călătorit în lunile februarie, martie şi aprilie ale acestui an, Luna, sensibil legată de Marte, prin împlinirea la grad perfect al unui careu în cursul zilei de ieri, răspândește de-a lungul întregii zile ipostaze delicate în care ne sunt prezentate probleme pe care va trebui să le depăşim pentru a ne menţine optimismul şi starea de confort. Unii vor numi aceste ipostaze picanterii şi dacă ieri au făcut parte din categoria celor puternici care nu s-au lăsat doborâţi de provocări aceste picanterii vor da culoare vieţii lor şi intensitate evenimentelor în care se vor implica. Prin ele nu cearta ori disputa în sine cu un apropiat este importantă, ci împăcarea de după, consensul ce se naşte în urma consumării energice.
Spre seară, când Luna va trece prin conjuncţia cu Uranus, ne vom simţi cuprinşi de inspiraţie şi de o înţelegere stranie a situației după care ne-am ghidat întreaga zi. Va părea că ne facem autocritica şi acum, printr-o minune, putem să fim obiectivi, dar în realitate contactul cu neprevăzutul, cu forţa electrizantă a lui Uranus, deschide portiţe sensibile şi înlătură din calea înţelegerii obstacole periculoase prin selecție, identificare a unor noi oportunități, nu abuzând de spiritul critic sau autoanaliza. Având un Uranus apropiat de Jupiter în Peşti, ambii aflaţi în mers retrograd, acest demers interior nu va merge spre o aprofundare a gândirii, ci spre o concretizarea în planul acţiunii directe. Adică, gândim şi executăm, simţim şi împărtăşim, ne vine inspiraţia şi o punem în aplicare sub impulsul unui îndemn magic, special.
Prin urmare, 16 noiembrie este o zi de mare dinamism interior şi de mari realizări personale pe sectorul public. Azi ne simţim liberi, dezinvolţi, puternici şi eficienţi. Amploarea evenimentelor nu este însă una menită să ne aşeze mintea pe piloni mai rezistenţi, ci să ne construiască relaţii speciale, să consolideze acele tipuri de colaborări care, pe alte conjuncturi astrale, nu au sorţi de izbândă. Este o zi de eficienţă şi îndemn, de solidaritate şi forţa interioară. Cei optimişti simt din nou că trăiesc. Este frumos şi benefic să mai avem parte de influxuri atât de ample şi benefice, însă este important să înţelegem că la puţin timp de la miezul nopţii, odată cu trecerea Lunii în Berbec, ample erori, greşeli săvârşite în această zi vor ieşi la suprafaţă. Compromisul de azi ne va durea şi ne va amplifica neputinţa acolo unde primele zile ale acestei săptămâni nu au putut să ne maturizeze nicicum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne strădui să ne domolim entuziasmul. Nu trebuie să uităm că azi sărim 100 de garduri, dar mâine ne vom plânge de febră musculară, că nu am primit coroniţă cu lauri sau nu am fost luaţi în serios. Rostul acestor anticipări nu este însă acela de a li se confirma veridicitatea, ci de a le folosi constructiv pentru a preîntâmpina un eşec, aşa cum anunţă ziua de azi.

Miercuri, 17 noiembrie
A treia zi a acestei săptămâni ne aduce o cădere în gol. După intensitatea şi amploarea optimismului dezvoltate în ziua anterioară, azi, prin trecerea Lunii în Berbec şi, implicit, prin careul cu Pluton şi Capul Dragonului, aflate în unghi din ce in ce mai strâns, semnul de echilibrul se susţine acum prin alte explicaţii.
Trecerea de la veselie la tristeţe, de la optimism şi expansiune, la pesimism şi deznădejde este specific atât lui Marte, în timpul tranzitului său prin Săgetător, cât şi acestei treceri speciale pe care o comportă Luna, de la Pești la Berbec, ieri aliată la pasiune, azi duşman de moarte a acesteia.
Nu trebuie să ne mirăm dacă avem azi ieşiri necontrolate, chiar dacă ne ştiam persoane echilibrate şi chiar dacă reușeam de cele mai multe ori să facem față impulsului. Azi suntem îndemnaţi să lucrăm pe un ton inferior, să cântăm pe un ton coborât, dar să avem aceeaşi eficiență ca ieri. În Berbec, Luna este impulsivă, lipsită de rafinament şi neatentă la sentimentele celorlalţi şi, acolo unde avem de-a face cu oameni echilibraţi, deci unde se va manifesta trăsătura sa evolutivă (Berbecul este un fost Rac), vom avea şi explicaţii pentru situaţiile penibile pe care le vom parcurge. Că identificăm sau nu un vinovat, că ne declarăm pe noi înşine vinovaţi sau că stabilim la unison că situaţia în sine a fost de vină, 17 noiembrie ne duce într-un sector delicat, încărcat de îndoială şi decepţii.
Azi cercetăm greşit problemele existenţiale, le analizăm de pe poziţii delicate şi tocmai de aceea ne dor foarte tare, tocmai de aceea nu facem decât să ne adâncim şi mai mult în incertitudine.
Anticipând însă sextilul pe care Mercur îl va împlini cu Saturn în cursul zilei următoare, deci plasând unghiurile pe care Luna le stabileşte azi, sub razele acestui aspect benefic, spre seară, dacă privim în urmă şi în mod absolut necesar facem un efort să cuprindem întreaga zi într-o privire, înţelegem că totul a fost o imensă provocare pentru a dovedi că a meritat să fim eficienţi luni şi veseli marţi.
Prin urmare, azi ne întoarcem din nou la sărăcia emoţională, mentală sau materială şi ne regăsim din nou în compania lipsurilor şi dorinţelor neîmplinite. Starea de sănătate va suferi azi o cădere bruscă pentru că tonusul va scădea, iar gândurile, motivate de aspectul practic al vieţii, vor fi încărcate de spirit critic sau de pesimism.
Este o zi de decepţie, de eşec în a construi o linie comună între două părţi, care ne incita să acţionăm, dar ne şi impune o greutate în plus pentru că ne vedem în situaţia de a face ceea ce nu putem şi nici nu suntem ajutaţi în direcția aceasta. Azi, prin acest gol astral, prin această cădere, simţim că nu mai avem suportul astral al zilei de luni, când am fost eficienţi, dar nici tonusul şi nici forţa zilei de marţi, când am fost expansivi şi deschişi. Efectul LSD-ului s-a risipit şi trebuie să atingem aceleaşi stări sau să avem aceleaşi rezultate fără niciun sprijin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menaja mai mult decât suntem obişnuiţi să o facem. A fi exigent cu propria persoană este un lucru bun, dar azi vibraţia astrală ne îndeamnă să depăşim o limită a exigenței şi să ne certăm pe motive absurde. Iertarea propriei persoane este o măsură în a dezvolta înţelegerea aplicată celorlalţi. Dacă nu ştim să fim înţelepţi în a ne ierta pe noi înşine, nu vom înţelege niciodată cum să-l iertăm pe cel de lângă noi.

Joi, 18 noiembrie
Cea mai importantă zi a săptămânii aduce un sextil Mercur-Saturn, două careuri Soare-Neptun şi respectiv Soare-Chiron, dar şi revenirea la mers direct a beneficilor Jupiter şi Venus. În acest interval Luna trece prin trigoanele cu Mercur şi Marte, dar şi prin opoziţia cu Saturn.
18 noiembrie ne aduce aşadar un moment de regăsire a drumului pierdut, de echilibrare a gândirii şi de corectare a faptelor pe care le-am săvârşit în prima jumătate a anului 2010 cu agresivitate şi egoism. Revenirea, spre seară, la mers direct a beneficilor, după ce întreaga zi au avut poziţie statică, ni se înfăţişează ca o reparare a unei direcţii după un moment de reflecţie.
Nu este o noutate ca planetele să ne îndemne la maturitate şi decizii corecte, este însă o noutate că beneficii, împreună, să impună această direcţie prin întreaga lor structură, prin statutul lor, nu prin unghiuri care se construiesc şi se disipă în timp.
Totuşi cei doi benefici, chiar dacă impun împreună acelaşi efect, motivaţiile sunt diferite. În timp ce Venus, aproape singuratică în Balanţă, părăseşte semnul destul de repede după revenirea la mersul direct (pe 30 noiembrie 2010 trece în Scorpion), sugerând că vremea bucuriei şi a liniştii a cam trecut şi a venit momentul să fim duri, serioşi, muncitori şi critici, să ne construim singuri reuşitele profesionale nu să le primim ca efect al statutului sau titlului ştiinţific, Jupiter revine la vechile sale metode, la tulburări de conştiinţă, la modificări de statut profesional, de conduită, aducând o nouă consolidare a centrelor de putere.
În sfera personală, întoarcerea la voinţă, forţă, spirit critic sau, de partea cealaltă, la aroganță, agresivitate, furt, incompetență, are ca motivaţie un nou statut ce impune un alt tip de remuneraţie. Vrem să fim plătiţi în alt mod, mai mult sau prin alte mijloace şi, prin asta, nu doar să se facă diferenţa între ceea ce facem noi şi ceea ce fac alţii, ci să şi ascundem deficiențele de limbaj, comportamentale sau de educaţie pe care le avem. Sfera de influenţa creată acum de Venus prin iminenta sa trecere în Scorpion, după revenirea la mers direct sună, în acest sector al vieţii personale, ca o ameninţare, ca o prevestire, ca un semn rău de care trebuie să ne păzim și care va dura 2 săptămâni.
Pe sectorul social vremurile se schimbă, centrele de putere îşi modifică teritoriul în aceeaşi construcţie, în acelaşi model şi după aceleaşi idei, doar că spre alte sectoare ale vieţii. Revenirea lui Jupiter la mersul direct este semn de creştere prin răspundere la provocări, prin deschidere spre o altfel de justiţie, spre o corectarea a unei nedreptăţi care s-a săvârşit intenţionat sau neintenţionat prin tergiversare, deposedare ori înlocuire a unui titlu, a unei distincţii, prin nerecunoaşterea unor merite.
Întreaga zi va tremura sub zdruncinul acestor două direcţii şi cu toţii vom sesiza că mintea se îndreaptă spre noi sectoare, că dorim să schimbăm ceva în viaţa personală, în casă, la serviciu, că ne dorim un loc mai sigur, că cerem dovezi de prietenie şi ne lăsăm antrenaţi de demersuri sociale ilogice, dar explicabile din perspectiva grijilor sau a îndoielilor cu care luam acum contact.
Pe acest fond al staţionării şi apoi al revenirii la mers direct a beneficilor, careurile Soarelui cu Neptun şi Chiron, aflate încă în conjuncţie, ne fac să credem că nimic din ceea ce trăim azi nu este real. Suntem complexaţi că nu cunoaştem suficient sau ceea ce trebuie, ceea ce se cere, că nu putem să facem faţă provocărilor, că nu avem antrenamentul necesar să înfruntăm o situaţie care se iveşte acum.
Aspectul neobişnuit al zilei este dat chiar de ivirea, pe nepregătite, a unor situaţii complicate, de confruntarea cu evenimente care apar dintr-odată sau despre care aflăm în ultimul moment şi cu care trebuie să ne confruntăm pentru a le soluţiona, nu pentru a le trece la capitolul experienţe. Senzaţia de umbră, de persoană care ne urmăreşte paşii peste tot, de prezenţă stranie care ne suflă în ceafă, de complicaţii sociale care ne agasează acum cu urgentarea lor fără să mai aibă răbdare câteva zile, sunt elementele neplăcute ale acestei zile şi chiar dacă au fost predispuse şi în zilele anterioare, nu le-am perceput așa pentru că altele au fost atunci prioritare.
Toate acestea au însă o direcţie benefică şi ea este înclinată spre seriozitate, mobilizare interioară, comunicare eficientă, punctuală, realistă şi construirea unui alt tip de relaţii pe care nu l-am mai abordat până acum. De aceste predispoziţii este răspunzător sextilul Mercur-Saturn, care transformă orice iniţiativă, orice impuls în oportunitate, în contact, deschidere spre noi direcţii ce pot fi fructificate dacă dispunem de maturitatea necesară, de viziunea clară asupra finalului de drum.
Prin urmare, 18 noiembrie nu este deloc o zi uşoară. Ea aduce în centrul atenţiei temeri mai vechi, complexe de inferioritate, frici, poate chiar fobii legate de oameni, spaţii sau situaţii. Nu doar starea interioară este cea mobilizată azi, nu doar sentimentele sunt răvăşite, ci întreaga situaţie socială este tulburată pentru că nu putem merge mai departe în condiţiile date. Frica, obsesia, carențele de cunoştinţe, frustrările nu sunt elemente pe care să ne construim demersuri sociale importante. Tocmai de aceea acum, când revenirea la mers direct a beneficilor se face la o diferenţă de doar câteva ore, primim promisiunea unei susţineri, a unei schimbări benefice, a unor modificări personale şi sociale importante. Ştim că nu doar ceea ce se întâmplă în această zi este important pentru bunul mers al lucrurilor, pentru repararea a ceea ce s-a greşit, ci, prin aplicaţia la conjuncţia Pluton-Capul Dragonului ce se va împlini la finalul acestei luni, avem sentimentul că ne pregătim pentru ceva mult mai mare, pentru schimbări radicale, ample şi benefice pentru viaţa personală, dar şi pentru ceea ce înseamnă inserţie socială, structuri sociale ori administrative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dărui idealului ales, de a ne lăsa modelaţi de forma sa, nu de a ne speria mai mult decât am făcut-o până acum. Lumea se reconfigurează, iar ceea ce se declanşează cu aspectele de azi este doar un semn că noi elemente de organizare, structură şi formă iau naştere din haosul pe care îl trăim. Supravieţuirea depinde de viziune, tocmai de aceea invitaţia este o altă formă de încercare interioară, de test, de apel care, strigat, străbate întunericul şi imediat ce-l vom auzi ne va însoţi spre ieşire.

Vineri, 19 noiembrie
Atât trigonul Soarelui cu Uranus, cât şi careul lui Marte cu Lilith, sunt aspecte importante care sunt avute în vedere atunci când se face analiza unui an din punct de vedere astrologic. Azi acestea două se împlinesc la grad perfect, la doar patru ore diferenţă între ele, şi nu este deloc puţin lucru. Prin asta se intervine asupra contextului astral dificil al lunii noiembrie cu direcţii importante, strategii revoluţionare, deschideri spre un nou orizont de cunoaştere, înţelegere superioară a unor lucruri vechi, redresare după o perioadă de tulburări sociale sau preschimbări administrative.
În toată această intervenţie majoră, Luna trece din Berbec în Taur, dintr-un semn agresiv într-unul paşnic şi rezistent, construind un cadru optim ideilor novatoare pentru a se dezvolta.
19 noiembrie este ziua soluţiilor, încadrându-se în direcţia specială a întregii săptămâni. Azi se vine însă cu mai mult curaj, cu mai multă îndrăzneală pentru a personaliza un demers, pentru a-i da o notă originală şi pentru a extinde în mod pozitiv sfera viziunilor dincolo de o limită pe care o atingem doar de două ori pe an, când Soarele şi Uranus sunt în trigon. Evenimentele acestei zile iau forme diverse şi oferă individului posibilitatea de a se desfăşura în multiple moduri. Având în continuare Marte în Săgetător şi, nu oricum, ci într-un unghi negativ cu Luna neagră, extremele acestei zile sunt periculoase şi se pot solda cu eşecuri lamentabile. Ne va rămâne însă experiența, care poate fi extrem de benefică celor care se vor abate pe aceleaşi cărări, dar amintirea eșecului ne va urmări pretutindeni, ca o umbră.
Viaţa personală va fi însă dominată de drame şi sentimente confuze. Dilemele, suspiciunile, nemulţumirile sunt scoase la lumină şi discutate fără tact şi fără a face vreo introducere. Se întreabă mult, pentru că în realitate se încearcă o preluare a controlului. Inversiunea este azi cuvântul de ordine în acest sector şi asta implică şi schimbarea rolurilor în cadrul activităţilor casnice, dar şi explozia acelor depozite emoţionale la care nu s-a umblat de ceva vreme.
Dacă în viaţa personală acest aspect dramatic, demonstrativ va fi prioritar, în viaţa socială exercitarea puterii de influenţă, a dorinţei de a fi în fruntea unui grup, de a-l conduce, de a-i vorbi, de a ţine discursuri lungi, de a umple timpul cu retorică, este doar un exerciţiu de putere, doar un mod de a testa până unde se poate merge.
În ambele sectoare stresul suspiciunii este dureros şi oricât de mult vom străluci în fața celorlalţi, oricât de largi vor fi zâmbetele lor, o umbră de îndoială va fi întrezărită pe chipurile lor şi asta înseamnă trecerea bruscă de la extaz la dezamăgire. Nu doar Uranus este vinovat de asta, ci şi Marte din Săgetător, care se vede acum lovit în fricile pe care doreşte să şi le ascundă foarte bine. Dezinvoltura este aspru sancţionată azi, la fel veselia, naivitatea ori lipsa de scrupule.
Scena socială, peste care Luna face o trecere majestoasă, devine, luând în calcul unghiurile pe care le împlineşte, un element de strategie şi segregare. Ceea ce se construieşte acum este educativ şi moral, tocmai pentru că se luptă împotriva a ceea ce este educativ şi moral, dar de factură veche.
Cei care nu sunt echilibraţi sau care nu doresc să-şi menţină o stare de verticalitate, vor fi îndemnaţi de acest curent astral să se impună, să domine, să jignească, să sfideze, să impună respect sau să-şi însuşească meritele altora. Efectele negative ale acestor fapte vor fi observate chiar din cursul zilei de mâine, când Mercur va împlini şi cu Marte şi cu Lilith unghiuri şi, prima asta, va aduce la lumină adevăratele intenţii ale acestei zile.
Prin urmare, 19 noiembrie ne aduce pe scena socială eroi cu o bună imagine care se aruncă în valurile evenimentelor sociale şi care sunt pasibili de a face erori majore. Ies din acest forfot cu pantalonii rupţi, cu obrazul pătat şi fără perspectiva vreunei redresări. Erorile acestei zile susţinute pe lipsa de măsură şi elogiu, pe cultul unei idei aberante sau prin susţinerea de măsuri ori fapte cu caracter incert, fals, antisocial, atrage o sancţiune imediată şi iremediabilă.
19 noiembrie se pare că se încadrează în caracterul decisiv al acestui an. Tocmai de aceea se impune, ca recomandare, rememorarea stării de martor, reţinerea, renunţarea la multe din faptele care cer entuziasm şi declaraţii incendiare, misionarism, descinderi în forţă pe spaţiul social sau declaraţii de absolută sinceritate în spaţiul vieţii personale.
Sinceritatea poate fi un instrument de răzbunare, tocmai de aceea ea azi nu trebuie înlocuită cu minciuna pentru a susţine diplomaţia, ci se recomandă să se renunţe la fapta care se foloseşte de sinceritate ori minciună, adică să se mai stingă puţin din ambiţia de a ieşi în frunte. Să ne amintim azi de proverbul “Stelele nu se sfiesc să pară mici licurici”.

Jewel – Foolish Games

Vezi mai multe video din muzica

Sambata, 20 noiembrie
Departe de a se încheia săptămâna cu aspectele majore ale zilelor anterioare, în 20 noiembrie se împlinesc două aspecte importante: careul Mercur-Lilith şi conjuncţia Mercur-Marte. Sâmbătă nu este o zi de ieşit din casă, de pornit pe drumuri de munte aşa cum făcea Calistrat Hogaş cu Pisicuţa lui, ci o zi de interiorizare, de sublimarea a pornirilor, a impulsurilor spre acţiune într-un cadru restrâns.
Mercur se deplasează repede prin Săgetător şi aspectele pe care le ridică acum cu Lilith şi Marte nu au greutatea celor pe care le-a ridicat anterior Marte cu Lilith sau Soarele cu Uranus. El vine repede să verifice, să corecteze, să ajusteze să schimbe, pe motive personale ceea ce crede că nu este corect şi, fără să îmbunătăţească prin exemplu personal ceea ce evaluează, răscoleşte totul, tulbura apele şi pe cei care plutesc în ele.
Careul Mercur-Lilith aduce tulburări de limbaj, agresivitate prin cuvinte, vorbe grele, acuzaţii tendenţioase, dar şi o înclinaţie spre furt, spre a lua cu împrumut sau definitiv ceea ce nu ne aparţine sau, dacă tot nu poate lua, măcar să strice, să arunce, să-l deposedeze şi pe proprietar de ceea ce hoţul însuși nu-și poate însuși. Nu este de mirare că acest gen de furt, de intervenţie agresivă în viaţa altcuiva, de folosire fără bun simţ a bunurilor altuia până la uzură sau defecţiune majoră tine şi de sfera spionajului, a bârfei, a informaţiilor secrete care sunt secrete pentru că asta este destinaţia lor sau sunt făcute secrete pentru a proteja un interes personal.
Pe acest fond al violării intimităţii, conjuncţia lui Mercur cu Marte are o dublă conotaţie:
1. agresivitate prin tonalitate, sens, mesaj, prin vorbire în ansamblu;
2. impunerea unui etalon al valorilor morale, ideologice sau culturale fără a avea certitudinea că este un lucru bun.
Indiferent pe care dintre cele doua direcții am porni, ajungem tot la constrângere, tot la tulburarea unei linişti interioare printr-o intervenţie exterioară deliberată. În tot ceea ce se întâmplă azi nu există întâmplare. Totul este făcut intenţionat şi nu cu gânduri bune.
Prin urmare, ziua este periculoasă pentru cei care doresc să-şi rezolve problemele pe spaţiul public. Unghiurile pe care Mercur le face azi cu Lilith şi Marte au o tentă agresivă ce porneşte de la o cotă minimă prin tulburări de limbaj, cuvinte grele spuse cu scopul de a jigni sau compromite imaginea cuiva, destăinuirea unor secrete care nu fac obiectul discuţiilor respective şi nici nu constituie un argument în conversație, ci doar semnul unei agresiuni. În a doua parte a zilei aceste impulsuri vor căpăta o conotaţie violentă, atât prin tonalitatea vocii, cât şi prin implicaţiile sociale ale informațiilor vehiculate.
Mulţi vor simţi că li se încălzeşte sângele în vene şi nu ştiu concret de ce, doar îşi amintesc de situaţii din trecut când le-a fost afectată integritatea, când au fost puşi într-o lumină proastă sau au fost umiliţi. Încercând să-şi facă singuri dreptate, azi cad uşor pradă unor energii periculoase pe care nu le mai pot controla. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a desfășura doar activităţi într-un spaţiu intim, menit să ne protejeze de interferenţe.
Mulţi nu vor şti de ce, dar azi se enervează din nimic şi dacă stau în casă nu sunt protejaţi de aceste impulsuri, însă neavând în jur pe nimeni care să-i antreneze vor depăşi acest moment.
Întreg weekend-ul acestei săptămâni se anunţă periculos. Mâine se va împlini faza de Lună plină, care pe Scorpion poate instiga la violenţă cu consecinţe grave asupra integrităţii personale. Nu este însă nimic de amploare, dar nici ceva care să treacă cu noaptea.
Fiţi maturi şi, dacă citiţi aceste avertismente în timp util, impuneţi-vă să nu auziţi nimic, iar dacă auziţi să nu interpretaţi în sensul rău. Împotriviţi-vă curentul azi şi mâine pentru a sta în lumină.

Duminica, 21 noiembrie
Unul din punctele cele mai delicate ale lunii noiembrie, dar în mod special al zodiei Scorpion pe care o traversăm în acest moment, este Luna plină ce va atinge momentul maxim în seara acestei zile pe gradul anaretic Scorpion-Taur, cu ascendentul momentului în Rac şi pe o axă Taur-Scorpion interceptată de casele XI-V.
În periplul sau pe finalul zodiei Taur, Luna se “conversează” cu Junon, Jupiter, Neptun, Chiron şi Uranus ascultându-le acestora solicitările, implicându-se cu ei în demersuri ample cu ecou puternic în plan social, dar care nu se soldează conform aşteptărilor, ci dimpotrivă se finalizează cu grave erori, cu dispute între generaţii, între clanuri, între foştii lideri şi actualii, între diferite centre de putere sau de execuţie.
Luna plină din Scorpion de anul acesta este malefică, distructivă şi poate deveni periculoasă pentru cei care doresc să-şi facă dreptate într-un cadru amplu, pe stradă, în parcuri, la tribună, pe net sau din studiourile tv. Plasându-se pe o axă interceptată, dar şi pentru că se construieşte, ca predecesoarea sa din 22 octombrie 2010, pe ultimele grade al zodiilor implicate, această fază a Lunii aduce în punctul de explozie tensiuni nerezolvate între două sau mai multe grupuri, între cei care deţin controlul acum şi cei care-l deţineau anterior.
Cu Luna guvernatoarea temei pe casa a XI-a sunt implicaţi liderii de opinie, ghizii spirituali, şefii de departamente, politicienii sau cei aflaţi acum în funcţii administrative înalte. În interiorul grupurilor din care fac parte se vor dezvolta ample frământări ce se pot solda cu înlocuirea lor sau cu impunerea unei alte metode de lucru.
Ceilalţi aflaţi în alte posturi, trec printr-un moment complicat de zdruncin interior. Axa afectivităţii se intensifică şi suntem incitaţi să facem declaraţii sau să primim, iar unele dintre ele nu sunt deloc plăcute. Un gen de aroganţă, de sfidare sau de îndrăzneală se va dezvolta în această direcţie şi multe din complicaţiile lunii ajung în acest punct sau pornesc de aici, ca şi cum evenimentele acestei zile de duminică sunt un nod al întregii luni noiembrie.
Azi se atinge punctul maxim al unei confruntări, ipostază de maximă intensitate într-un demers care aduce alături două elemente ce nu sunt compatibile, dar care trebuie totuşi să lucreze împreună. Noul produs care se construieşte are o durată scurtă de viaţă, pentru că pe tema Lunii pline o Lună neagră culminanta aflată încă în opoziţie cu Junon pune sub semnul întrebării orice seriozitate dezvoltată într-o altfel de asociere, chiar relaţia în sine. Pe aceste unghiuri, nicio nouă asociere nu are suportul moral, informaţional, dar nici inspiraţia necesară să se întreţină împotriva forţei de distrugere dezvoltată de Lună plină.
21 noiembrie este ziua unei distrugeri, a unei fisuri, a unei diminuări considerabile pe care o vom transpune în cifre abia spre finalul lunii noiembrie, când Pluton şi Capul Dragonului se întâlnesc într-o conjuncţie.
Spre seară, trecerea Lunii în Gemeni, în momentul ulterior opoziţiei perfecte, nu schimbă cu nimic lucrurile, cel mult se va putea vorbi mai uşor despre ceea ce s-a întâmplat de-a lungul acestei zile.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi complicată de intensitatea Lunii pline şi de consecinţele majore pe care aceasta le impune asupra sectorului social. Cu Luna guvernator al acestui moment, abilităţile de comunicare, influenţa exercitată pe spaţiul public, curajul de a spune adevărul şi de a-l susţine prin mijloace specifice sunt puternic afectate de o presiune internă majoră.
În lipsa unei implicări sociale, presiunea internă se manifestă la nivelul corpului, crescând nivelul lichidelor, afectând tensiune arterială, regimul hidric al organismului şi echilibrul nervos. Mulţi vor apela azi la sfatul medicului pentru că se simt rău, uită informaţii importante sau pentru că sunt irascibili şi puşi pe ceartă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de ne impune un autocontrol sever asupra gândurilor şi emoţiilor. Orice acţiune din planul social poate leza considerabil ceea ce considerăm că este mai valoros şi mai important pentru noi. Stă în puterea noastră să ne protejăm de taifun sau să fim victime ale acestuia.

4 thoughts on “15 – 21 noiembrie 2010

 1. Ina spune:

  Cu mare nerabdare va astept previziunile si ma bucur mult cand le vad postate parca pentru a avea sansa sa ne pregatim dinainte.De fapt sunt sigura ca pentru asta faceti atata efort.Si vreau sa va spun ca recomandarile dvs.ajuta foarte mult.Si totusi,cu cat incerc sa inteleg mai multe cu atat ma incurc si mai mult.Apar in mintea mea tot felul de intrebari pe care mi-as dorii sa vi le pot adresa,si o dorinta mare de a stii si intelege.Dar dvs.sunteti unul singur si ca mine probabil sunt nenumarati.De exemplu,acum ma macina dorinta de a afla mai multe despre aceasta conjunctie despre care nu prea ai unde gasi informatii,si anume pluton-destin.La mine se petrece in casa 12,despre care mare lucru nu prea inteleg,pentru ca este o casa complexa..Asa ca indraznesc sa va rog poate gasiti ceva timp sa ne spuneti mai multe despre aceste aspecte.Sau daca nu cer prea mult…ceva indrumari despre cum sa ma pot ajuta singura in ceea ce priveste astrologia pentru ca ma fascineaza tot mai mult.
  Va multumesc foarte mult pentru tot efortul pe care-l depuneti!

 2. manola spune:

  Eu sunt lumina,sunt soarele si luna,sunt muntele si sesul ,sunt apa si aerul,sunt pomi si florile,sunt pasarile cerulului,sunt cerul si pamantul,sunt TOT CEEA CE ESTE! Tu cine esti Gheorghita?

 3. Ina,
  Conjunctia Pluton-NN pe casa XII îti tulbura convingerile despre suflet, credinta în adevarul pe care crezi ca-l stii cel mai bine si, ca un efect al acestor dileme, despre relatiile pe care esti obligata sa le intretii. Avand un NS in casa VI atitudinea este cea care trebuie schimbata, ajustata sau completata, gandul care prefera sa întepe decat sa mangaie, vorba care mai curand lasa o rana, decat o impresie. Confruntarea cu sine, cu propriile valori, prin casa XII, va fi un mister adanc, fie imposibil de patruns acum, prin intamplarile ample, complicate pe care le vei parcurge, fie extins de-a lungul unei perioade mari de timp asupra careia, acum, prin mici ipostaze se va face un rezumat (un semn care iti atrage atentia asupra unor intamplari din trecut, un personaj care iti intra in viata, unul care te paraseste, o intamplare de care vor depinde toate celelalte ce vor surveni in urmatorii ani etc). Dualitatea Axei Dragonului este una strans legata de cauza-efect, de aceea cred ca trebuie sa fii atenta asupra impulsului de a actiona, nu doar asupra efectului. Prin casa VI nu poti controla cauzele, desi, in mod gresit, acesta va fi impulsul principal (obsesia controlului), dar prin observatie si acceptare ceea ce va veni spre tine se va integra in mod armonios in destin si nu va mai lupta impotriva ta pe ascuns (pentru ca nu le vezi, le lasi sa se ascunda), ci te vor ajuta sa intelegi de ce vrei sa controlezi atat de mult prin „a sti” si nu prin „a simti”.
  Prin acest tip de relatie VI-XII, „a sti” te duce la „a incomoda”, „a domina”, iar a simti la „a accepta”, „a ierta”, „a ajuta dupa masura propriei simtiri”.

  manola,
  eu sunt un observator.

 4. Ina spune:

  Multumesc mult!Fara sa stiti m-ati bucurat luminand putin labirintul in care ma aflu.Si spun ca m-ati bucurat tocmai pentru ca astazi e ziua mea.Si este adevarat ca de mult timp tot caut sa inteleg care e sensul a tot ce mi-e dat sa traiesc.Parca sunt actrita intr-un film,ceea ce traiesc este de neinteles.Si greu de suportat…Acum o sa incerc sa ma detasez si sa privesc totul si altcumva,din alt unghi,voi tine seama de indrumarile dumneavoastra.Multumesc ca m-ati inteles si ca de fiecare data mi-ati fost de mare ajutor!Va doresc numai bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.