22 – 28 noiembrie 2010

Luni, 22 noiembrie
Cu trecerea Soarelui în Săgetător se produce eliberarea Scorpionului de singurul element care îl mai traversa şi deci ne vom desprinde de acele ambiţii care ne-au complicat viaţa sau care ne-au adus ipostaze penibile.
Luna, chiar din seara zilei anterioare, va părăsi şi ea zodia Taur, intrând în Gemeni, şi deci eliberând întreaga axă Taur-Scorpion care, după ce în ultima lună a fost plină de planete şi a beneficiat de ocazii de care nu a avut parte întregul an pe care, una câte una, le-a ratat, va impune uitarea ca trăsătură principală.
Ideea de uitare ne va tenta pe toţi. Mulţi se vor trezi că uită la propriu unde şi-au pus cheile, cum îl cheamă pe şef, când este ziua lui de naştere sau care este cel mai scurt drum la serviciu. Alţii vor da un alt sens acestei tendinţe şi vor ignora tensiunile din ultimele 30 de zile, prefăcându-se că iartă ceea ce le-a fost greu sau că îi înţeleg pe cei care s-au opus multor demersuri iniţiate şi, prin asta, le-au făcut probleme.
Cu 22 noiembrie şi cu trecerea Soarelui în Săgetător ne îndreptăm atenţia spre pomul lăudat, spre cei care au obţinut rezultate în ultimele perioade, spre protectori, consilieri, psihologi, oameni de afaceri, ocultişti, pentru că ni se va părea că aceştia ştiu mai multe şi cu informaţiile pe care le deţin ne vor ajuta să depăşim mai uşor acest impas. Aceste impulsuri nu vin însă dintr-odată. Întreaga săptămână care tocmai s-a încheiat ne-a invitat la o astfel de “vânătoare”, la o astfel de selecţie, oferindu-ne prilejul de a ne perfecţiona limbajul, vocabularul, mimica, ideile sau planurile de viitor.
Uranus, singura planetă retrogradă la momentul acesta, devine acum guvernatorul temei de ingres a Soarelui în Săgetător. Asta înseamnă că vom fi inspiraţi, dar nu ajutaţi, vom putea să fim eficienţi în ceea ce întreprindem, dar nu vom putea să schimbăm lumea, să îmbunătăţim planul, ci doar să supravieţuim. În următoarele 30 de zile, începând din această zi, ne vom preocupa mult de risipă, consum interior, consum de relaţii. Vom apela mai mult la cunoştinţe, la persoane de legătură şi vom încerca să-i motivăm pe aceştia pentru a se implica mai mult în proiectele noastre. Nu va funcţiona sensibilizarea, nici impresiile afective, nici mila şi nici compasiunea, chiar dacă cel la care se apelează dispune de o educaţie în sensul acesta şi se sustrage motivaţiilor mercantile. Mintea răstoarnă valorile şi acolo unde un simplu “te rog” sau “mulţumesc” era suficient, acum se cere mai mult sau altceva şi prin asta se ajunge într-un impas pentru că am putea fi întrebaţi: “Eu ce câştig din asta?”, “Care este avantajul meu?” sau “Te ajut, dar vreau în schimb ceva!”.
Ideea de negoţ cu ceea ce nu se poate vinde, de troc cu valori care sunt primite prin inspiraţie şi deci trebuie oferite necondiţionat sunt elemente care duc în criză relaţii vechi.
Trigonul Lunii cu Saturn ce se va împlini spre seară nu poate ascunde deloc lipsa sentimentului şi nici deturnarea pe o pantă periculoasă a spiritului practic. Acest unghi aduce însă o seninătate utilă. Chiar dacă ne impunem unii altora etaloane greşite nimeni nu se supără şi fiecare va considera că este firesc să se întâmple aşa sau mulţi nici nu vor sesiza o pervertire a relaţionării pentru că nu aveau aşteptări.
Prin urmare, 22 noiembrie este o zi de deviere de la cale. Sunt uitate multe elemente de educaţie sau abandonate pentru a da curs unui impuls mult mai puternic care ne-a consumat întreaga săptămână anterioară. Minciuna sau abilităţile oratorice vor fi azi la loc de cinste. Invocăm moralitatea şi adevărul, forţa spirituală sau educaţia, dar, în realitate, nimic din acestea nu ne preocupă. Dacă le aducem în discuţie se întâmplă doar pentru că ajută în negociere, tranzacţie sau în a câştiga o poziţie importantă.
Împotriva a ceea ce ne recomandă manualele de astrologie pe momentele de ingres, să nu vă stabiliţi azi obiective şi nici nu trebuie să daţi curs impulsurilor de a vinde totul doar pentru că există cerere. Transformarea inspiraţiei, luminii spirituale, a moralităţii într-un produs vandabil are consecinţe karmice negative majore. Ar fi suficient să amintim doar faptul că ne scădem nivelul de vibraţie, anesteziindu-ne o oportunitate oferită de destin pentru a ne elibera de toxine spirituale de dragul unui confort sau, mai exact, de dragul unui deficit de înţelegere aplicat ideii de confort, echilibru sau armonie.
Dacă dintr-o eroare de gândire sau o consecinţă karmică produsă în vieţile anterioare şi reiterată acum ajungem să vindem bucăţi din suflet într-un negoţ al acestei lumi, cu obiecte care rămân în această lume, să ne împotrivim azi şi să oferim gratis ceea ce altădată vindeam. Ba mai mult, celui care ne iese în cale, pentru a ne oferi privilegiul de a ne înnobila sufletul, să-i mulţumim că acceptă darul.

Marţi, 23 noiembrie
Pe ultimul segment al zodiei Gemeni, Luna va împlini nu mai puţin de 9 aspecte. Cu o parte dintre acestea (cele care sunt plasate pe zodii mutabile) construieşte o cruce mobilă, semn de complicaţii cauzate de instabilitate, de risipirea în proiecte ample ce nu pot fi finalizate pe durată scurtă sau, cel puţin, pe parcursul acestei zile.
Teama de a nu rupe legătura cu sursa puterii, cu starea de sănătate, cu inspiraţia, cu acele elemente interioare care îl ajută pe individ să vorbească liber, cursiv şi inteligent, cu acele forţe care îi conferă vigoare şi luciditate, dar şi cu acele elemente de comportament care nu se pot copia prin imitare sau reproducere verbală sunt elementele definitorii ale acestei zile.
Pe mulţi îi va încerca azi o durere sufletească, un zdruncin interior venit dintr-o rătăcire a minţii sau din neputinţa de a o linişti şi stabiliza într-un sector anume.
Prima parte a zilei, mai puţin dificilă, aduce confruntări verbale, consum al creditelor, epuizarea unor variante pentru redresarea unei situaţii şi, pe fondul acestora, o anticipare, nu departe în viitor, ci chiar în a doua parte a zilei, a unor întâmplări care atentează la imaginea socială sau la sănătatea individului. Pentru a ne mulţumi ne vom explica asta prin suprasolicitare, prin aruncarea puţinului timp liber ce ar fi trebuit să fie rezervat pentru relaxare, linişte ori destindere, pe proiecte neprevăzute, rezolvarea unor probleme casnice, repararea unor relaţii defectuoase care consumă nervos şi obosesc.
A doua parte a zilei vine cu o puternică ambivalenţă, cu două direcţii centrate în jurul gândirii, a forţei mentale, a curajului de a înţelege ceea ce fizic, efectiv sau moral nu putem accepta. Multora întâmplările acestui interval le va suna ca un pas în întuneric, ca o deschidere faţă de fenomene noi, persoane noi, oportunităţi noi, care nu ne promit nimic, dar, prin deplasarea în sine pe care am iniţiat-o, ne afişăm noi înşine încrezători în şanse. Nu vom şti dacă ne păcălim eficient sau ne minţim cu convingere, dar se pare că nu avem de ales.
Aşadar, întreaga zi se va situa între careul Lună-Lilith, rece şi pervers, aducător de ghinioane, gânduri negre, interlocutori falşi, mincinoşi, perverşi, şi trigonul Lună-Venus, ce ne va motiva să fim corecţi şi buni, diplomaţi şi eleganţi în exprimare pentru a trece puntea suspinelor, pentru a ne atinge obiectivul.
Prin urmare, 23 noiembrie, deşi mult mai bogată în evenimente decât ziua anterioară, se va situa în acelaşi registru tematic. Se va face negoţ în alţi termeni şi folosind un alt limbaj, însă nu dintr-o dorinţă personală, ci dintr-o necesitate socială. Valorile care sunt invocate azi cer implicare în plan social, însă, crucea cosmică mobilă ce se ridica acum, dar şi multitudinea de planete cu care Luna va împlini azi unghiuri, ne va lăsa fără putere, fără ambiţie, fără rezerve şi fără motive de bucurie.
Această zi de marţi este o zi de mare încercare morală. Se va pune problema alegerilor pe care societatea ne invită să le facem, dar şi ale acelora pe care trebuie să le săvârşim pe baza propriilor necesităţi sau motivaţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne evalua posibilităţile de reuşită atunci când trebuie să acţionăm, pentru că numai celui atins de geniu îi va fi dat să lase urme adânci în conştiinţa grupului. Efortul, amploarea evenimentelor reprezintă un anonimat care ne va înghiţi azi ceea ce este mai preţios şi eficient, dacă nu vom şti să oferim tributul într-o măsură corectă şi precisă.

Miercuri, 24 noiembrie
Trecând în Rac, Luna ne va îndulci sentimentele şi le va presăra cu impresii nostalgice. La puţin timp de la miezul nopţii, pe spaţiul acestei zile, triunghiul regal pe care îl împlinea când încă se mai afla în Gemeni, împreuna cu Venus şi cu Neptun-Chiron din Vărsător, aduce inspiraţie, vise lucide, impresii subtile venite prin căi sau mijloace energetice, înţelegeri ale unor sensuri puternice ce vin acum spre noi cu forţa şi mesajul unei iniţieri, al unui contact cu informaţii valoroase ce ne pot ajuta sa depăşim un impas al vieţii personale.
Întreaga noapte se va afla sub forţa binefăcătoare impusă de acest triunghi regal, chiar dacă Luna la 3:13 va trece în domiciliu (Rac). Ulterior acestui moment careul pe care Mercur îl va împlini cu Junon şi apoi opoziţiile pe care Luna le va face cu Pluton şi Capul Dragonului va pune la grea încercare credibilitatea, amploarea forţei pozitive, bunele intenţii, adevărul pentru care am depus atât de mult efort să-i menţinem vivacitatea şi caracterul benefic, sinceritatea de care ne-am folosit pentru a menţine toate tipurile de asocieri în care ne-am angajat.
Când Mercur şi Junon sunt în unghi de 90 de grade, versatilitatea mercuriană are puternic de suferit. Asta nu se va întâmpla pentru că există o forţă socială care deviază un proiect, ci pentru ca un impuls negativ ne vine din interior. Lipsa de consecvenţă, lenea, disconfortul, complexul de inferioritate sau neputinţa de a ordona ideile pentru următorul pas sau demers sunt doar câteva din elementele impuse de acest careu. Acest unghi este semn de despărţire pentru că se împlineşte sub razele binefăcătoare ale triunghiului regal, dar nu oricum, ci într-o stare cumplită de luciditate. Ne uitam după consoartă cum îşi face bagajele şi după ce îşi inchide dulapurile îşi ia cu sine toate amintirile lăsând în urmă un abur fin ce se estompează cu timpul. O uşoara nostalgie ne aduce în faţa ochilor senzaţii de deja vu, impresii care nu se pot încadrate în categoria celor normale şi care fac trimitere la aspecte important ale vieţii.
Întreaga zi ne tulbură prin conflicte pe care nu le putem gestiona şi tot ceea ce ni se întâmplă ne arde inima, sufletul, mintea, gâtul sau tălpile. De aceea ne vom simţi loviţi, alungaţi, marginalizaţi îndepărtaţi din drum pentru a face loc alaiului de torţionari care se îndreaptă către cetate. Cu picioarele goale în praful fierbinte, azi, deşi ştim ca destinul ne îndreaptă spre cetate, ne vom împotrivi bunului mers al lucrurilor invocând motivul bucuriei sau durerii. Tocmai de aceea ne va tenta o întoarcere din drum, o revenire paradoxală la un trecut benefic. Această utopie nu va face altceva decât să ne amplifice şi mai mult conflictele şi drama.
Prin urmare, 24 noiembrie este o zi tristă şi complicată, purtătoarea unor mesaje periculoase pentru mersul firesc al lucrurilor. Întâmplările care vin peste noi acum au un mesager, un sol care le anunţă venirea. Pe tot parcursul zilei o luciditate stranie ne va face să luăm parte cu mare implicare la toate evenimentele pe care le parcurgem şi tocmai de aceea, neputând accepta tipicul lor, avem tendinţa de a da înapoi, de a ne retrage din calea lor, de a pleca de la locul faptei, de a amâna întâlniri importante sau de a renunţa la un proiect important.
Ceea ce trăim azi este un impas: nici nu putem merge mai departe, date fiind trăirile neplăcute, dar nici nu ne putem întoarce pentru ca avem de împlinit o chemare a destinului, ca o intuiţie specială, ca o sarcină profesională sau ca o rugăminte venită din partea unui apropiat.
În gând, azi, ne certam cu toata lumea şi nimic din ceea ce trebuie să se desfăşoare nu este susţinut de un cadru benefic. Lumea va părea răsturnată fără ca nouă să ni se schimbe poziţia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta cu smerenie calea, sarcina, mesajul. Trăsătura necondiţionării se va împlini azi prin acceptare, deci printr-o transpunere asupra elementelor cu care intram în contact a necondiţionarii pe care o percepem pe ideea: „Şi ne iartă nouă păcatele noastre, căci şi noi înşine iertăm tuturor celor ce ne greşesc nouă. ” (Luca 11:4)

Joi, 25 noiembrie
Împlinirea careului Mercur-Jupiter după ce Mercur şi Junon şi-au perfectat unghiul de 90 de grade în cursul zilei de ieri ne construieşte pe cer un careu în T pe semene mobile aducând în centrul atenţiei o dinamică specială, o forţă specială prin care gândul, cuvântul şi sentimentul produc leziuni sociale majore pentru că se urmăreşte sancţionarea, aplicarea de interdicţii, reducerea intervenţiilor şi a contactelor. Azi se vor neglija vestimentaţia, discursul şi planurile de viitor.
25 noiembrie este ziua în care ies la lumină slăbiciunile organice, cele de natură afectivă, dar şi neglijenţele de factură comportamentală. Nu mai sunt ascunse ironia, invidia şi ranchiună şi nici nu sunt evaluate corect rezultatele muncii pentru că mintea este rătăcită şi, împiedicându-se, uită, se rătăceşte în dileme existenţiale penibile sau îşi consumă energia în conflicte imaginare.
Pe fondul acestei tendinţe, valorile personale sunt puternic zdruncinate, mersul pe sârmă, cu care ne-am obişnuit până acum, comportă schimbări de direcţie. Ochii se întorc dintr-odată în altă direcţie pentru că, spunem noi, valurile vieţii ne urcă şi ne coboară spre ţeluri neabordate până acum. Totul sună a curaj şi îndrăzneală, dar, în realitate, este o descindere din teamă de a înfrunta un final nefericit, de a atinge eşecul anticipat în zilele anterioare, în special ieri când Mercur şi Junon ne-au zdruncinat relaţiile prin careul lor.
Parfumul discret cu care Luna înconjoară acest careu cu două aspecte înainte (careu cu Saturn, trigon cu Lilith) şi doua după (sextil cu Junon, trigon cu Jupiter) ne distrage atenţia de la elementele esenţiale şi ne încurajează să credem în faptele bună şi măreţe. Problema nu se va pune în calitatea acestei alegeri, ci în seriozitatea pe care o vor dovedi orientându-se spre această direcţie.
Valurile vieţii ne îndeamnă cu forţă spre finalizarea unor demersuri începute în prima jumătate a lunii noiembrie, dar nu vom putea să înţelegem esenţa benefică a efortului pe care trebuie să-l facem acum. Ne vor fi mult prea evidente durerea, disconfortul, reproşurile, neîncrederea, lipsa susţinerii în defavoarea atitudinii de învingător pe care trebuie să o dezvoltăm acum.
Luna este încă în Rac şi chiar dacă dezvoltăm o sensibilitate faţă de problemele existenţiale ale lumii, faţă de trăsături evolutive ale comportamentului uman (compasiunea, înţelegerea, romantismul etc.) seriozitatea abordării acestora în raport cu propria persoană va avea mult de suferit. Vom fi conştienţi, ca şi în zilele anterioare, de tot ceea ce există în jur, inclusiv de impresii, atitudini sau de scopuri ascunse privirii directe, dar nu vom putea să le punem în aplicare pentru că vom fi mult mai atenţi asupra unui conflict de ordin intern.
Prin urmare, 25 noiembrie este o zi de tensiune interioară. Mulţi dintre noi vor avea impresia că evenimentele acestei zile sunt un fel de final al demersurilor începute în prima jumătate a lunii noiembrie, că acum se amplifica tensiunea şi că niciun element al planurilor de viitor, aşa cum le-am stabilit atunci, acum nu pare să respectam traseul corect. Totul se răstoarnă, se preschimbă în cenuşă sau se complică. Unii vor realiza că este vorba de neatenţie, că este vorba de asimilarea unor idealuri care nu le sunt propice sau nu le aparţin, că din cauza asta le este greu şi că sarcinile suplimentare sau însuşirea atribuţiilor altora le complică întregul demers social, dar nu renunţa, nu-şi vor recunoaşte povara şi nici nu se vor arăta faţă de ceilalţi îngrijoraţi de acest aspect al vieţii. Deviind de la adevărata intenţia, pe aceste unghiuri se ajunge uşor la penibil şi polemici inutile, la discuţii cu substrat ezoteric asupra cărora iniţiatul nu-şi apleacă atenţia pentru că ştie că nu are de ce să guste din aceste dileme. Rafinarea comportamentului prin apelul la elemente superioare este o tendinţă a acestei zile, dar nu va fi luată în serios, oamenii se vor opri la jumătatea drumului şi se vor lăuda între ei sau se vor acuza de ceea ce s-a parcurs până în acel moment, de ceea ce este intermediar ca şi cum ar fi întreg.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a înlătura din faţa ochilor impurităţile care ne deformează realitatea. Asta se poate face prin menţinerea privirii într-o direcţie fixă, prin constanţă, seriozitate, sentimente profunde şi stabile. Orice fluctuaţie a minţii are azi un ecou social important. Din punctul în care suntem vedem că generăm tensiune sau contradicţie, dar în subtil tăişul gândului necontrolat loveşte haotic în toţi cei care ne ies în cale. Aceasta este o formă subtilă de violenţă care ne va tulbura privirea şi, ca efect de bumerang, ne va răvăşi şi mai mult gândurile ducându-ne în punctul în care să ne facem rău singuri atât de mult încât să nu ne poată ajuta nimeni.

Vineri, 26 noiembrie
Sub un chip cu totul şi cu totul nou, azi lăsăm deoparte sentimentele şi ne implicăm în demersuri care nu au legătură cu latura afectivă, dar o vor mima. Luna, pe ultimul segmentul al domiciliului său, ne va comprima sentimentele şi ni le va pune la grea încercare. Întreaga noapte de joi spre vineri va fi plină de tensiuni, iar mulţi îşi vor întrerupe somnul şi grijile de peste zi îi vor invada.
Trigonul pe care Luna îl va împlini cu Uranus nu este de această dată unul simplu pentru că alături de Uranus se află şi Jupiter care nu mai este imaculat în adevărul pe care doreşte să-l susţină şi să-l răspândească pentru că Lilith se apropie cu paşi repezi de el. Ideea de tentativă, de răsucire a planurilor, orientarea lor negativă, machiavelică, de deschidere a Cutiei Pandorii într-o intimidate bolnăvicioasă, plină de resentimente şi aversiune, ne transformă brusc în mici monştri. Nici nu vom simţi că se produce schimbarea, pentru că între Lilith şi Jupiter nu se construieşte încă o conjuncţie activă, dar vom considera că suntem îndreptăţiţi să răscolim trecutul din nou şi, când privim un om, vom considera că este util să vedem în el faptele pe care trebuie să le iertăm, să le uităm sau cu care trebuia să ne împăcăm.
Acesta este fondul pe care Luna trece în Leu. Asta înseamnă că ziua de 26 noiembrie este o zi complicată de lipsa de măsură şi obsesii. Ne vom plânge că nu suntem iubiţi, că nu suntem băgaţi în seamă, că se fac glume pe seama noastră sau că suntem intimidaţi ori că reprezentăm un pericol. Nimic nu va fi adevărat din toate acestea, dar azi nu va interesa pe nimeni adevărul. Conjunctura va fi însă teribil de flexibilă pentru că în a doua parte a zilei se va împlini trigonul Luna-Soare şi, dacă vom privi de pe margine ceea ce este prioritar şi ni se înfăţişează azi ca fiind important, aşteptând momentul potrivit să intrăm în scenă, totul va lua o turnură pozitivă. Din nefericire, ziua nu predispune la răbdare nici la măsură, de aceea puţini vor fi cei care se vor lăsa curtaţi de aceste sentimente pozitive. Aceştia vor fi oameni rari care au blană de pisică şi inimă de leu, care pot absoarbe o tensiune şi o pot sublima prin voinţă proprie într-o vibraţie înaltă, pe ideea: „Din bube, mucegaiuri şi noroi. Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi”.
Prin urmare, 26 noiembrie este o zi puternică şi de mare însemnătate pentru echilibrul interior. Foarte uşor ne putem pierde controlul şi cădea în patima persecuţiei. Vom începe prin a critica exact pe cei care, de-a lungul zilei, ne vor întoarce acest „favor” şi asta ne va găsi fără putere, consumaţi în reproşurile pe care le-am făcut până atunci.
Elementul surpriză al acestei zile va fi invitaţia de a ne respecta momentul de sinceritate. Aceste „momente” sunt numite de iniţiaţi hiatusuri şi ele se vor manifesta printr-o ipostază socială, o trăire personale sau o întâmplare concretă prin care întreaga scenă social, întregul teatru fariseic al acestei zile se va topi şi îi va lăsa să se vadă chipurile schimonosite sau dimpotrivă zâmbetele pline de tandreţe şi căldura aşa cum le sunt trăirile. Puţini vor fi însă cei care vor trăi conştient acestea, dar cerul astral al acestei zile nu va alege, ci va oferi fiecăruia un prilej de magie interioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dezvolta o încredere sănătoasa în ceea ce am ales să facem până acum. Nu ne va ajuta la nimic să anulăm o alegere făcută în trecut doar pentru că acum ne privim chipul într-o oglindă spartă pe care refuzăm cu încăpăţânare să o vedem spartă pentru că trecem printr-o modă a oglinzilor neregulate, numite şi… „naturale”!

Sâmbăta, 27 noiembrie
Unul din marile evenimente ale anului, conjuncţia lui Pluton cu Capul Dragonului, se va împlini azi la grad perfect. Există astrologi care folosesc Nodul adevărat (True Nod) în detrimentul Nodului median (Mean Nod), considerând că adevărul astronomic este cel care trebuie luat în calcul pentru a emite o predicţie adecvată. Este opţiunea lor şi nu le-o poate comenta nimeni, decât atunci când nu ştiu să-şi justifice alegerea acestui sistem de calcul.
Pentru cei care nu ştiu, Nodul median reprezintă destinul terestru, în timp ce Nodul adevărat încearcă să traseze liniile unui destin cosmic, în care alegerile pământene au o altă coloratură, o altă implicare şi deci o altă însemnătate. Aceste Noduri nu au poziţii prea diferite, ele situându-se la diferenţe de câteva grade unul de celălalt. O altă diferenţă care este speculată în alegerea Nodului adevărat este aceea că, faţă de cel median, acesta are intervale în care se deplasează direct. Ca de exemplu, între 24 şi 28 noiembrie 2010 Nodul adevărat merge direct apropiindu-se din nou de Pluton, dar ratând o a doua conjuncţie cu acesta. Asta se explică prin faptul că, privit la nivel cosmic, sufletul trece prin intervale, prin valuri de vibraţii care nu-l obligă la explorări, autodepăşiri, suferinţă, cunoaştere sau supravieţuire, în timp ce aici, în această lume, pentru orice lucru mărunt trebuie să depunem efort, chiar şi când respirăm sau când beneficiem de bătăi ritmice ale inimii este nevoie de un consum, de un efort susţinut. Asta înseamnă karmă activă, dinamică, o karmă de suferinţă pe care nu o vom regăsi în permanenţă în dimensiunea cosmica (alternarea Nodului direct cu cel retrograd in mersul său adevărat) pentru că acolo nu respirăm şi nici nu avem nevoie sa ne bată inima pentru a trăi. Mecanismele vieţii astrale se ajustează după alte legi, diferite de cele care acţionează aici, dar de care avem cunoştinţă pentru că suntem fiinţe multidimensionale şi, că suntem sau nu conştienţi de asta, acţionăm concomitent în mai multe dimensiuni.
Am preferat Nodul median deoarece alegerile acestei lumi sunt prioritare pentru că acţionând continuu în încordarea efortului spiritual, în percepţia muncii susţinute că trebuie să schimbăm ceva, să îmbunătăţim, să perfectăm, să ridicăm, să împlinim un rost, prindem în acest efort şi cele câteva momente de retrogradare ale Nodului adevărat, care este mai blând şi nu ne pedepseşte atât de aspru, reuşind astfel să dezvoltăm o ambivalenţă evolutivă cu efecte remarcabile asupra destinului în aspectul său dual, terestru şi cosmic, devenind fiinţe complete.
Nodul adevărat s-a întâlnit cu Pluton pe 9 noiembrie, însă pe noi ne interesează Nodul median, cel care ne suflă în ceafă ori de câte ori ne pierdem minţile şi visăm că suntem prinţi cu capetele împodobite de coroniţe aurite, în timp ce călcâiele ne dor de crăpături, iar umerii strigă de atâta povară.
Alături de conjuncţia Pluton-Capul Dragonului, Mercur împlineşte două sextile, unul cu Neptun şi celalalt cu Chiron, iar Luna va trece prin sextilul cu Saturn, dimineaţă şi, prin trigonul cu Marte, seara.
Atunci când trece prin Capricorn, Pluton este reformator al structurilor sociale, al ideilor care au stat la baza curentelor şi schimbă totul pentru că moda fustelor scurte şi a pantalonilor evazaţi a trecut, înlocuind asta cu alte croieli şi alte frizuri care să corespundă noilor tipare de gândire, noilor resurse interne. Poziţia lui Pluton în Capricorn este deci dependentă de resursele pe care le avem acum şi dacă va reconfigura ceva, el nu o va face pentru că a sosit momentul să schimbe gratuit ceva, ci pentru că noul tipar de gândire ce a apărut prin vehicularea idelor pure, prin cultivarea unui nou ideal spiritual sau prin manipularea informaţiilor dincolo de bariera limbajului sau a exprimării fizice (comunicaţii telepatice, inspiraţie, genialitate) cere noi idealuri, noi structuri sociale, noi tipare, noi instrumente de apreciere a valorilor.
Atunci când se întâlneşte cu Capul Dragonului pe acest semn rece, care nu se mândreşte cu uscăciunea sa, cu lipsa vitalităţii creatoare, dar este abil în a administra valori, va da viaţă idealurilor naţionale neconsumate în evenimentele ultimilor 8 ani. Că aceste idealuri vin pe cale vocală, prin scris sau prin intermediul unui exemplu personal, tangent la sacrificiu, izolare, descoperire celebră, nu are importanţă. Semnul apropierii celor doua elemente este indiciul unei explozii de idei şi se va consuma prin iniţiative care vor lăsa urme adânci în conştiinţa umanităţii.
Judecând după contextul de azi, după unghiurile pe care le vor împlini azi planetele, visul salvării din tensiunea lipsurilor, speranţa unei schimbări prin doborârea limitelor sunt acele elemente asupra cărora conjuncţia Pluton-NN va lucra în viitorul apropiat.
În sectorul vieţii personale această conjuncţie este semn al separării de drumul care nu are finalitate constructivă, de acel traseu care consumă, care este păgubos, care era întreţinut artificial. Aspectul ambivalent al Nodului (acţiunea concomitentă a celor doi poli NS si NN) va aduce deopotrivă câştig nesperat sau pierdere dureroasă, atingerea momentului de împlinire sau rătăcirea într-o derivă periculoasă, aducătoare de mari lipsuri şi pierdere de imagine. Se va gândi puţin şi împotriva obiceiurilor dezvoltate în ultimii 16 ani, de aceea cei tineri sunt acum vizibil atraşi de perspective noi, neştiind să aleagă grâul de neghină. Norocul care ii va apăra, va fi acela dat de educaţia pe care au primit-o. De-a lungul acestei luni, de când această conjuncţie a devenit mai intensă, semnalele că întregul echilibru personal stă în educaţie, în maturitatea alegerilor în diferite ipostaze de o amploare nemaiîntâlnită de ei până acum, au fost semnale că ceva se întâmplă cu şi în destinul personal. Mulţi dintre ei au fost inspiraţi de la începutul lunii şi până acum vor fi şi azi deschişi spre noi informaţii şi valori reuşind să se stabilizeze într-o dimensiune a încrederii şi speranţei pozitive. Ceilalţi îşi vor aminti cu tristeţe de ipostaze delicate ale anului 2010, când au încercat să-şi pună în aplicare ambiţia şi au pierdut. În plan medical conjunctura slăbeşte sistemul imunitar şi acţionează în mod negativ asupra glandelor cu secreţie internă situate în partea de sus a corpului. Metabolismul calciului este vizibil zdruncinat şi, prin el, starea de vitalitate a organismului.
În plan social conjuncţia Pluton-Capul Dragonului nu va împlini schimbări spectaculoase acum, ci le va porni în această perioadă, iniţiind modificări de optică şi orientare. Sunt vizaţi liderii şi aparatele de conducere cărora li se va răsuci cuţitul în rana cea mai dureroasa, pentru a înţelege ca întregul sistem pe care aceştia îl reprezintă este bolnav. Ştim cu toţii, pentru ca suntem informaţi, ce vremuri trăim, dar nu ştim nicicum ceea ce ni se pregăteşte. Această conjuncţie Pluton-NN anunţă, pe lângă o dinamică absolut specială ce se va ivi în anul care vine, cea mai mare păcăleală a perioadei pe care o traversam şi pe care o vom înghiţi puţin câte puţin întreg anul 2011, sub diferite înfăţişări şi culori, după cum va dori sa fie vândută. O karmă deosebit de delicată este scoasă la lumină, nu pentru a ne curăţa sufletele de păcate, ci pentru a împlini promisiunea pe care au făcut-o faţă de noi înşine înainte de a veni cu entuziasm în această lume. Expunerea la aceste influxuri astrale nu înseamnă şi garantarea eficienţei, a succesului. Tocmai de aceea vom trăi până la finalul lui 2011 un an de extreme de orice tip care nu sunt selectate aleator, ci după o logică personală, intimă pe ideea: „Aveţi grija ce vă doriţi pentru că s-ar putea să primiţi”. Tendinţa păcăleală versus destin împlinit va fi directiva principală a anului 2011 care va porni de la această conjuncţie.
Nu minciuna va fi periculoasă, nici condiţiile austere care ne sunt anunţate şi nici absenţa resurselor care să ne susţină nivelul de trai cu care ne-am obişnuit, ci speranţa falsă că alegerile de acum sunt bune ne vor tulbura atât de mult încât vom ajunge în punctul în care să nu mai credem în nimic. A ne desprinde de ceea ce nu mai putem duce mai departe, de cojoacele Babei Dochia, înseamnă a ne întâlni cu destinul într-un mod extrem de personal şi simplu. Pentru asta ne-am pregătit în ultimele 30 de zile, de când acest unghi s-a strâns foarte mult. Sub influenţa în cascadă a aceea ce se declanşează acum, întreg anul 2011 se anunţă extrem de delicat, cu alegeri pe muchie de cuţit şi pe punctul de a distruge identităţi naţionale despre care am crezut că sunt puternice, doar pentru că aşa a dovedit-o istoria. Nu istoria îndepărtată ne oferă acum lecţii de viaţă, ci cea a ultimilor 8 ani, de când acest ciclu Pluton –NN este în descreştere.
Prin urmare, 27 noiembrie vine cu un indiciu esenţial echilibrului pe care trebuie să-l stabilim în 2011. Atât viaţa personala cât şi cea social sunt puternic zdruncinate de un deficit de putere, de un deficit de influenţă, de un decalaj între gândire şi acţiune, ceea ce ne duce într-o dispută intensă pentru recunoaşterea meritelor sau pentru recompensare.
Nu doar ceea ce se întâmplă acum, ci, în general, ceea ce aduce întreaga perioadă, reprezintă lecţii de viaţă cu un puternic substrat moral, de o forţă cu totul aparte.
În afara acestor tendinţe macro, ziua este plină de energie şi forţă, puternică pentru că anunţă schimbarea statutului, modificări de conduită şi amplificarea responsabilităţilor sociale pe un sector asupra căruia ori nu am mai lucrat de 16 ani, ori nu am lucrat niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a o rezerva meditaţiei, purificării, contactului cu vibraţiile subtile ale paradisurilor astrale sau ale templelor de vindecare şi armonizare, de abandonare a conştiinţei în curentul evoluţiei cosmice pentru a recepţiona, prin inspiraţie, ceea ce, de-a lungul lui 2011, ne va fi de un real folos. Cei care nu sunt obişnuiţi cu abordarea acestei laturi a vieţii pot să-şi dedice ziua lecţiilor de viaţă, citind la întâmplare din exemplele celorlalţi, din aforisme, vorbe de duh, citate celebre şi să le caute esenţa. Magia acestei conjuncţii ii va conduce spre ceea ce are nevoie să înţeleagă pentru a depăşi cu bine complicaţiile lui 2011.

Duminica, 28 noiembrie
Ultima zi a săptămânii nu este deloc o zi simplă şi liniştită şi nici nu-şi merită titlul de „zi liberă”, „zi de weekend”. Azi Mercur se afla în careu cu Uranus, iar Luna va parcurge ultimul sector al zodiei Leu, intrând în Fecioară în mijlocul zilei. Pe acest sector ea va trece prin două opoziţii (cu Neptun şi Chiron), un trigon cu Mercur şi un sextil cu Venus, iar pe prima porţiune din Fecioară va ridica două trigoane cu Pluton şi Capul Dragonului aflate încă în conjuncţie strânsă, pentru că, la sfârşitul zilei, să împlinească faza de Ultimul Pătrar (careu Soare-Luna).
Dinamismul astral este azi foarte ridicat şi nu doar pentru că se împlinesc multe aspecte la grad perfect şi, prin asta, sunt împlinite sau demarate proiecte ori demersuri sociale importante, dar şi pentru că se continuă o serie negativă de aspecte pe care Mercur le-a tot împlinit săptămâna asta cu planetele din Peşti. Aşadar, nu doar această săptămână, ci şi această zi complică relaţiile profesionale, le duce spre acele întruniri sociale care nu soluţionează nimic din lipsa înţelegerii sau a puterii de a aplica acele soluţii care au fost gândite în săptămânile anterioare, în afara acestor unghiuri. Pentru că avem încă foarte puternic inserată în sinteza vibraţiei astrale de azi conjuncţia Pluton-Capul Dragonului, ziua va aduce mai aproape de înţelegerea noastră delimitarea, separată, segmentarea ori împărţirea puterii prin alegerile pe care le facem. A alege să facem ceva azi, implică un alt sortiment de decizii, alte motivaţii şi alte aşteptări decât avem în mod obişnuit. Conflictul între Mercur şi Uranus, planete ce formează cuplul cunoaşterii, va zdruncina învăţătură, ideile, experienţa de viaţă, gândirea concretă, noţiunile abstracte, dar şi modul cum ne raportăm la viaţă. Trecând de la Leu la Fecioară, pe un context atât de duplicitar şi orientată spre speculă ori minciună predispuse de conjuncţia Pluton-NN, Luna ne va invita spre o pendulare între orgoliu şi mercantilism, impunându-ne azi să trăim cu intensitate tristeţea şi dezamăgirile că multe din experienţele vieţii nu au fost aşa cum am dorit.
Sunt afectate azi canalele de comunicare, nu doar cele ce implică vocea umană, ci şi cele în care sunt folosite tehnicile moderne, deciziile legate de integritatea personală ori a grupului, averea, patrimoniul familiei, instituţiei, statului, dar şi strategiile de viitor, nu cele pe termen lung, ci acelea care vizează doar anul 2011.
Pentru mulţi astrologi predispoziţiile anului 2010 se apropie de final, nu pentru că intrăm în decembrie, ci pentru că forţele astrale care şi-au început dominarea se vor întinde spre 2011 încă de pe acum, fără să ţină cont că până la încheierea acestui an mai sunt cinci săptămâni. Schisma, separarea, segregarea, alegerile şi delimitările despre care am tot vorbit de-a lungul acestui an, se vor combina acum cu o formă de iluzie greu de pătruns pentru omul obişnuit care, din obişnuinţă, aşteaptă să i se spună ce să facă sau este coordonat după impresii ori analize superficiale.
Cei tineri care nu au trecut cu maturitate prin conjuncţia anterioară Pluton-Capul Dragonului (ultima conjuncţie Pluton-NN a avut loc în 27.02.1994, în Scorpion) în aşa fel încât să-şi poată coordona întreaga viaţă prin modificări de conduită sau orientări majore ale destinului, acum, la a doua întâlnire, veriga slabă a lanţului trofic se autodevorează, îşi anulează valorile şi intră, pentru o perioadă, în preschimbare. Această conjuncţie cere o schimbare decisivă a traseului printr-o raportare la ansamblul destinului, nu la necesităţile imediate. Mulţi, pe acest unghi, îşi vor pierde locul de muncă, stabilitatea familiei, averea, o persoană dragă sau amintirile acumulate în locul unde au crescut şi s-au împlinit, dar este util să înţeleagă că, trecând prin acestea, destinul îi spune că îl aşteaptă alte drumuri încărcate de mai multă răspundere şi care îi pot oferi rezultate de o rară profunzime. Nu privaţiunile sunt importante, ci schimbarea pe care o anunţă după ce ele se vor încheia. Menţinerea cu încăpăţânare în dispute sau susţinerea ambiţiei de a dezvolta doar acumulări imediate duce individul într-o derivă periculoasă.
Prin urmare, prima zi de practică, după instruirea serioasă impusă de conjuncţia Pluton-Capul Dragonului împlinită ieri, ne încearcă liniştea mentală, calmul, seriozitatea, sinceritatea şi măsură abilitaţilor practice pe care le-am dezvoltat până acum. Vom trece azi prin multe dificultăţi de exprimare, prin puncte critice ale unor relaţii de care nu eram foarte ataşaţi, dar pe care am fi dorit să le menţinem şi pentru a ne amăgi că avem o inserţie socială sănătoasă. Nu prea ne iese însă nici discursul, nici destinderea cu prieteni, nici modificările pe care dorim să le facem în propria locuinţă, nici odihnă. Nimic nu pare să fie la locul lui, nici în afară nici în interior, asta pentru că avem aşteptări pe care nu le putem formula, gândi clar sau înţelege în forma în care se prezintă acum.
Pe sectorul social ziua este încărcată de dinamism şi controverse. Vorbele sunt răstălmăcite şi, deşi au tendinţa să spună acelaşi lucru, oamenii nu se mai înţeleg, se contrazic şi se acuză de subminare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a reflecta asupra dorinţelor personale, asupra sacrificiilor pe care trebuie să le facem pentru a trece într-o nouă etapă de dezvoltare. Viaţa ar putea avea planuri mari pentru noi şi nu putem şti niciodată ce ascunde în adâncimile sale abisale destinul până când nu trecem proba curajului. Confruntarea cu sine este în acest context cea mai severă şi serioasă încercare existenţială.

11 thoughts on “22 – 28 noiembrie 2010

 1. mimi spune:

  Buna ziua, domnule Coser!
  Conjunctia Pluton-NN este la inceputul casei a 5-a in tema mea natala.
  Sa inteleg ca viata mea sentimentala va fi distrusa?Sa nu mai cred in sentimentele aratate pana acum?
  Copilul meu nu va reusi in domeniul artei?
  Sau va trebui sa lupt mult mai mult pentru toate acestea?
  Tot ce s-a intamplat pana acum in sensul acesta este fals?Este subred si trebuie sa cladesc o temelie mai solida?
  Trebuie s-o iau de la capat?Dar nu mai pot da timpul inapoi.
  Ce ramane in urma,doar dezamagire?
  Va multumesc pentru intelegere!

 2. mimi,
  conjuncţia Pluton-NN nu-ţi coordonează viaţa în aşa fel încât celelalte planete, cu mesajele lor, să nu mai poată interveni. Dacă în ultimele 30 de zile semnalele au fost de factură negativă, dezamăgirile vor fi elementele care se vor desprinde din această conjuncţie. Acest aspect, în contextul general al temei, vine cu o discontinuitate şi deopotrivă cu o mare provocare a vieţii. Pe casa V te încearcă pe dăruire, abnegaţie, creativitate, sacrificiul pentru îndeplinirea propriului ideal.
  Conjuncţia Pluton-NN nu este doar sursă de suferinţă şi dezamăgire, ci şi un instrument de împlinire a destinului. Doar pentru că-ţi trece prin casa V nu înseamnă că reuşeşti în ceea ce ţi-ai propus sau că talentele copilului nu se vor putea manifesta. Tema natală poate particulariza aceste detalii. În mod cert trebuie să te aştepţi la complicaţii sentimentale, tulburări de voinţă sau o deposedare de puterea de a decide în momentul în care ţi-o atribui şi o consideri o certitudine. Nu înseamnă eşec al copilului, pentru că el, la rândul lui, are o temă natală şi trebuie privită conjuncţia pe tema lui, dar decizii extreme (oscilante ori categorice) ce vin din partea ta îl pot afecta.

 3. mimi spune:

  Va multumesc domnule Coser!
  M-am mai luminat putin.Voi tine cont de explicatiile date de dumneavoastra,dar e greu de dictat inimii ce trebuie sa faca!
  Daruirea,abnegatia mea este totala,dar nu stiu cum este privita.
  In ce priveste copilul meu,n-as putea lua o decizie care sa-l afecteze.
  Cred ca va trebui sa ma multumesc cu putin.
  Nu vreau sa fac rau nimanui.
  Multumesc inca odata si sa aveti parte numai de bucurii!

 4. tiberia spune:

  Stimate domn Coser,asteptam cu infrigurare raspunsul dumneavoastra.Pot sa cred intr o interpretare negativa si ca s a nu ,probabil ,ati ocolit un raspuns?Si, in aceasta idee,am sa va citesc cu multa placere previziunile.V oi ramane fidela bucuriei de a va fi descoperit!

 5. carsim spune:

  Buna seara, domnule Coser. In tema mea natala, conjunctia Pluton-NN are loc in casa 6-a. Am ramas fara slujba de la 1 octombrie, ma confrunt cu mai multe probleme de sanatate iar pentru rezolvarea lor am nevoie de multi bani. Am fost pana acum la 3 interviuri fara nici un succes.Nici saturn nu ma prea favorizeaza prin prezenta lui in casa 4 . Totul pare ca un cosmar…la ce sa ma mai astept?
  28.02.1966, 14.10 Onesti.Va multumesc pentru intelegere.

 6. Monica spune:

  Buna ziua domnule Coser!

  „Conjuncţia Pluton-NN nu este doar sursă de suferinţă şi dezamăgire, ci şi un instrument de împlinire a destinului”

  Am citit cu mare atentie ce ai scris lui Mimi, eu fiind rac si pentru mine teribilul moment Pluton-NN este pe casa a VII-a, tot o casa importanta. Nu ma astept la ceva bun, dar nici nu disper pentru ca va fi asa cum va dori Dumnezeu.

  „A ne desprinde de ceea ce nu mai putem duce mai departe, de cojoacele Babei Dochia, înseamnă a ne întâlni cu destinul într-un mod extrem de personal şi simplu.”

  🙂 Superb spus! Multumesc domnule Gheorghita Coser!
  Cred ca ar fi bine ca fiecare dintre noi cei care avem conjunctia Pluton-NN pe case esentiale (casa IV, casa V, casa VI, casa VII) sa scriem cum/in ce mod am fost afectati sau cum am depasit acest moment care mie imi da fiori.
  Sa aveti parte de multe bucurii si doresc tuturor o… conjunctie usoara! 🙂

  Cu mult drag si deosebita apreciere pentru ceea ce faceti,
  Monica

 7. violeta spune:

  MULTUMESC!

 8. manola spune:

  Gheorghita se vede ca ceea ce faci ,faci in folosul oamenilor!lumina in suflet!

 9. Carsim,
  Tranzitele ne spun că treci printr-o perioadă dificilă, însă nu trebuia să fie chiar aşa. Faptul că s-a produs o schimbare în plan profesional, vine din conjuncţia lui Neptun cu Chiron, care ştim că s-a află în forma asta de mult timp. Prractic, ar fi trebuit sa ştii că acesta este finalul. Faptul că s-a împlinit la începutul lui octombrie când Luna abia lăsa în urmă conjuncţia cu poziţia sa din tema natală ne spune că s-a făcut dreptate, că ai înapoiat postul, că nu ar fi trebuit să fie al tău. Regret că trebuie să-ţi spun dintr-astea!
  Aglomerarea de planete din Capricorn îţi afectează sănătatea. Îţi scade vitalitatea, nu mai asimilezi, oboseala creşte şi nici dacă dormi mult nu te refaci. Acum treci prin momentul de Luna plină personală care va mai dura o săptamână şi te enervează toată lumea. Nu gândeşti limpede şi nu-ţi vin în cap decât nemulţumiri.
  Lucrurile acestea însă nu au scopul să te arunce în depresie, sărăcie, ci să-ţi ofere oportunitatea de a te desfăşura în alt domeniu, într-un alt sector. Pe undeva ai greşit, poate atunci când ţi-ai ales să practici o meserie, preferând varianta mai simplă, mai accesibilă, mai tandră. Nici 2011 nu pare să fie diferit de 2010. Abia din 2012 ceva se va schimba într-o direcţie pozitivă.
  Mult succes şi… răbdare!

 10. Monica,
  îţi mulţumesc!

  În cazul meu, pe lângă multe complicaţii de ordin personal pe care le aşteptam, conjuncţia a venit cu o presiune psihică majoră şi cu o aberantă lipsă de timp.

 11. manola,
  cine mă cunoaşte, ştie că aceasta este dorinţa mea şi unul din scopurile pentru care fac tot ceea ce fac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.