8 – 14 noiembrie 2010

Luni, 8 noiembrie
Săptămâna care începe azi nu se va evidenţia prin evenimente astrale majore, ci prin implicaţiile pe care le vor avea primele zile ale săptămânii în contextul agresiv al lunii noiembrie. Azi şi mâine se va pregăti trecerea spre o nouă dimensiune a gândirii, spre un nou mod de a simţi, spre un nou mod de a ne raporta la lucruri.
Azi Venus, aflat în mers retrograd, trece în Balanţă, iar Luna se va implica într-un sextil cu Saturn şi în două careuri cu Lilith şi Junon. Gândind că Venus este în domiciliu în Balanţă şi că forţa cu care îşi impune propriile etaloane de dreptate sunt ample şi dinamizează mult comportamentul uman, revenirea sa “acasă” ar putea însemna un lucru bun şi prin asta ar putea să readucă o rază de lumină acolo unde nu a fost prezentă în ultimele 30 de zile.
În Balanţă, dar în mers retrograd, Venus se va încurca în propriile interese, în ambiţia sa de a clarifica, soluţiona, de a pune bazele unor demersuri sociale simplificate la maximum sau de a se debarasa de greutăţi. Multe din ele le vom finaliza, le vom înlătura din centrul atenţiei, alegându-le sau transferându-le pe umerii altora. Totul va depinde de intenţia pe care o vom avea în dimineaţa acestei zile. Pentru că în momentul ingresului Venus trece prin casă I, evidenţiind calitatea de Luceafăr de dimineaţă, natura sa va fi una războinică şi ne va încuraja să ne facem singuri dreptate, să conducem, să educăm fără a ţine cont de situaţiile delicate, să nu ne preocupe echilibrul sau diplomaţia şi, prin asta, să ne arătăm dezinteresaţi de curăţenia morală, afectivă pe motiv că a veni momentul să simţim altfel, să ne raportăm altfel la ceea ce se afla în jur.
Pentru asta va fi invocată urgentarea ca element principal al acestei zile şi lipsa timpului ca principala cauză a problemelor. Dacă vom cădea în superficialitatea specifică acestei poziţii, vom risipi argumente plauzibile în situaţii lipsite de valoare: vom calcula perfect restul pe care îl primim de la magazin, dar nu vom fi în stare să facem un calcul elementar al cifrelor ce apar pe fluturaşul de salariu s.a.m.d. Dacă dorim să ne preocupăm de elementele de precizie ale vieţii şi vedem că nimic nu este conform cu intenţia sau planul, vom da vina pe o inversiune a lucrurilor: “totul este răsturnat, nimic nu mai stă în picioare!” vom spune şi, dacă vom lua evenimentele acestei zile în uşor, toate vor merge în direcţia asta.
Prin urmare, 8 noiembrie ne aduce spre împlinire o penultimă etapă, ce nu se referă însă la evenimente sociale, la întâmplări, la succesiunea episoadelor de viaţă, ci la ceea ce am dorit să corectăm în comportament, să reparăm în relaţiile pe care le-am dezvoltat şi să ajustăm, acolo unde se poate, ținta propusă.
Degajarea Scorpionului, prin trecerea lui Venus în Balanţă, înseamnă depăşirea unor probleme, sublimarea lor prin contact direct, comunicare, schimb armonios şi toate acestea sunt binevenite, chiar dacă schema mentală rămâne şi, pe un alt segment, într-un alt domeniu sau cu alţi oameni, până pe 30 noiembrie când Venus va reveni în Scorpion, vom construi alte tipuri de complicaţii sociale pe ideea “aceeaşi Marie, dar cu altă pălărie”.
Azi facem un pas în această direcţie şi este suficient să învinuim pe alţii de propriile erori, să refuzăm să înţelegem greutăţile despre care aflăm acum, să ajutăm când cineva vine spre noi cu intenţia de a cere. Mecanismul cu care trecem, împreună cu Venus, din Scorpion în Balanţă şi care ne dă impresia unei inversiuni, este o construcţie mentală care se sprijină pe efectul negativ impus de suferinţă. Acolo unde ni s-a greşit, dezvoltăm o obsesie faţă de această categorie de oameni, acolo unde nu am reuşit, dezvoltăm o respingere faţă de domeniul în care am eşuat s.a.m.d. menţinându-ne într-o stare mentală viciată mai mult decât este cazul de întâmplări, eşecuri sau ghinioane cărora li se acorda mai multă importanţă decât e cazul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne repara mintea cu iertare, idei nobile, demnitate, moralitatea şi de a ne lăsa cuceriţi de zâmbete, apropieri, întâmplări neprevăzute. Universul şi, implicit, noi, pentru că îl personificăm, are propriul mecanism de reglare pe care nu trebuie să-l blocăm cu mintea convingându-ne că doar răul, negativul şi suferinţa sunt reale. Binele vine prin linişte, iar luciditatea de asemenea.

Marti, 9 noiembrie
La puţin timp de la miezul nopţii Mercur, în mers direct, trece în Săgetător (exil), căutând să schimbe sensul, aşa cum Venus a reuşit în ziua anterioară, punând la grea încercare înclinaţia spre comunicare nu prin obstrucţionarea ei, ci prin evidenţierea sa într-un mod exagerat. Suntem obişnuiţi, din unghiurile ce s-au tot împlinit între planete de-a lungul acestui an, să ni se pună pumnul în gură, să nu putem spune ceea ce dorim, ceea ce ne-am programat, ceea ce avem în gând sau să nu reuşim să transpunem în cuvinte sentimentele. În prima parte a zilei de azi avem trei planete în Săgetător (Mercur, Luna şi Marte) şi două în Balanţă (Venus şi Saturn) ceea ce vor impune asupra Scorpionului o degajare, nu doar fizică, prin trecerea planetelor în alte zodii, ci comportamental sau chiar ca evenimente sociale prin împlinirea unor demersuri ce au fost începute din vara acestui an.
Ceea ce vine spre noi azi se va produce în primul rând prin eliberarea Scorpionului, prin detensionarea ambiţiei, a relaţiilor ridicate pe constrângere, obligaţie, datorie, ambiţie, răutate, invidie sau nevoia de a ucide un rău profund. Al doilea motiv va veni din exilul lui Mercur care, în momentul de ingress, ocupa casa III şi, prin faptul că ascendentul momentului este plasat în Fecioară, devine şi guvernator al temei.
Nu putem să trecem cu vedere acest element de mare fineţe astrală şi nici să le încadrăm la capitolul “şi altele” pentru că a lăsa în urma semnul care patroneaza moartea şi renaşterea ritualică, a slăbi dintr-odată lanţurile robiei psihice înseamnă a rătăci cu mintea, a greşi din plăcerea de a nu ne mai împotrivi binelui, a desconsidera tradiţia, doar pentru a scoate din suflet, împreună cu ea, rigoarea, metoda, efortul şi sacrificiul. Sacrificiul, un element deosebit de important în orice fel de integrare, dar mai ales în evoluţia spirituală este identificat adesea cu victoria totală. Fără sacrificiu nu există reuşită, eliberare de condiţionare şi nici succes. A fi privaţi de dreptul de a ne sacrifica, în aspectul său bun, înseamnă a rătăci într-un paradis în care ceea ce opreşte evoluţia vine pentru a hrăni simţurile.
Dacă revenim în planul existenţei comune, trecerea lui Mercur în Săgetător este semn de dezlănţuire prostească, de vorbire inutilă, de a autodefăimare prin desconsiderea instrumentelor psihice, afective sau spirituale pe care le menţineam cu mare efort şi consum interior.
Trecerea Lunii în Capricorn (exil) intensifică acest semn al trădării interioare şi ne înstrăinam ceea ce ne este preţios şi drag, dar care nu mai poate fi întreţinut acum.
Prin urmare, 9 noiembrie este o zi de înstrăinare a propriei fiinţe, a mamei, a originii, a forţei interioare şi părăsirea unui drum pe care mergeam cu greu şi încet. Elementul particular al temei fiecăruia va da însă o definiţie corectă a acestei zile, pentru că dezicerea de suferinţă, sacrificiul de până acum poate însemna deopotrivă eliberarea de păcat sau înrobirea minţii în plăceri morbide.
Există însă o nuanţă ce ne va influenţa pe toţi indiferent de trăsăturile temei natale: alegerile pe care le vom face azi vor trebui să ne satisfacă dorinţa de a trăi mai bine, mai uşor şi mai simplu. Pentru asta am putea fi dispuşi să ne trădăm cel mai apropiat şi devotat prieten.
Cei care lucrează cu energia şi sunt angrenaţi într-un proces de evoluţie spirituală se vor simţi azi părăsiţi de Dumnezeu, de lumea fiinţelor sublime şi, această înstrăinare, îi va duce în faţa unui tribunal subtil în care, prin ambivalența naturii sale, omul este deopotrivă judecător şi judecat.
Recomandarea pentru această zi este de fapt o invitaţie la un experiment: să ne alegem azi un model şi să-i dăruim tot ceea ce putem simţi mai bun şi mai curat. În felul acesta se realizează o ambivalență pozitivă: devenim în mod deliberat pozitivi, cultivând trăsături personale, dar şi ne golim de ceea ce credem că este mai valoros pentru a ne umple cu ceea ce admirăm, adică împlinim un sacrificiu total. Nu numai din punct de vedere ezoteric acest procedeu este benefic, ci şi că abordare profana, pentru că duce la socializare pozitivă, la linişte, optimizare a funcţiilor vitale, încredere. Acest procedeu ne ajută să transfigurăm şi astfel să sublimăm, printr-un apel subtil sau printr-o interacţiune chiar, natura inferioară aflată acum la îndemâna unei furtuni astrale, aşa cum ne învaţă poetul: “Din bube, mucegaiuri și noroi/Iscat-am frumuseți și prețuri noi” (T. Arghezi).

tudor arghezi – testament
Asculta mai multe audio diverse

Miercuri, 10 noiembrie
Azi Luna trece prin conjuncţia cu Capul Dragonului, aducând începutul ciclului draconitic. Acum acest ciclu draconitic este foarte important, iar asta o putem vedea din implicaţiile sociale pe care le au unghiuri aparent minore împlinite de Lună cu celelalte planete din această postură de deschizător de drumuri, de iniţiator de cicluri.
Luna draconitică, în astrologie, se adresează mai curând spiritului, evoluţiei morale şi mai puţin asupra faptelor sociale sau destinului personal. Dimensiunea socială, interumana, prin Luna draconitică, devine un instrument de evoluţie la nivel global, de răspuns la stimuli astrali de o mare fineţe şi care au darul de a trezi acele forţe subtile arhetipale pe care fiecare le deţine în interiorul său.
Acum, când Luna trece prin preajma Nodului său de nord, ea se afla şi în preajma lui Pluton şi nu oricum, ci prin construirea unui careu cu Saturn, fratele său mai mare, împreună cu care patronează axa evoluţiei ezoterice (Capricorn-Rac). Acest moment este însă unul deosebit de delicat pentru convingerile personale, asupra cărora se va lucra în cascadă şi pe care acum suntem motivaţi sau obligaţi să ni le reformulăm. Relaţia cu familia, din mai multe unghiuri, suporta acum agresiuni din partea sistemului judiciar, din partea societăţii, din partea comunităţii locale sau a anturajului. Nu cuvintele sau sentimentele sunt cele care ne ajuta acum să ne orientăm, ci efectele faptelor pe care nu le putem controla. Unii cad în depresie, alţii se enervează, mulţi se vor simți neputincioşi în faţa unor situaţii sau persoane care ne hotărăsc destinul şi care se dovedesc a fi surzi la apeluri, solicitări, cereri ori alte instrumente sociale de acţiune.
Relaţia Lunii cu Pluton depăşeşte sfera preocupărilor personale şi devine delicată tocmai prin implicarea careului Pluton-Saturn, aflat acum la limita superioară a orbului, dar şi prin relaţia sa cu Axa Nodurilor sale care, de asemenea, trece prin preajma lui Pluton. Relaţia complexă pe care Luna o aduce în centrul atenţiei acum devine un mijloc de evoluţie şi deopotrivă de decădere. Această dihotomie a trăsăturilor astrale nu este deloc o noutate pentru noi pentru că, de-a lungul acestui an, ne-am mai întâlnit cu aceste direcţii, doar că acum ele nu reprezintă o predispoziţie de o zi, ci o direcţie ce acţionează în această fază de început până la finele lui noiembrie 2010 şi ale cărei efecte se pierd în negura timpului. Acum valențele socio-profesionale, morale, educative şi cele care au nevoie de un spaţiu mare de desfăşurare sau care sunt în relaţie cu străinătatea devin mijloace de evoluţie sau adevărate instrumente de tortură.
Ca şi în cazul ciclului sinodic, la începutul ciclului draconitic obiectivul este cel mai important element. Mulţi dintre cei care consultă predicţiile astrologice şi iau în serios acest avertisment vor înţelege că strategia este cea importantă, însă se înşeală. Strategia implică mai mult decât un simplu obiectiv, ea implică reguli, planificare, organizare şi conducere, ori acestea sunt elementele care ne lipsesc pe aceste unghiuri. Ţinta sau obiectivul pe care ni-l propunem va trebui să ne lase liber spaţiul dintre secunda începutului, adică momentul acesta, prezentul, şi finalul drumului. În acest spaţiu de mijloc noi, cu toţii, vom trece prin schimbări importante. Prin acest ciclu draconitic valorile şi ambiţiile lumii fizice, cele dezvoltate de careul Saturn-Pluton, vor avea suport fizic şi, în loc să dezvoltăm un liber arbitru armonios și puternic, noi ne extindem voinţa pentru a ne îngrădi unii altora liberul arbitru.
Din nou revenim la minciună şi la comportamente aberante, din nou ne întoarcem la false speranţe şi ambiţii care depăşesc puterea de acţiune şi nivelul de cunoştinţe, din nou ne simţim puternici atunci când reuşim împotriva celorlalţi. O competiţie negativă va avea acum suportul astrelor şi ne va domina pentru că ne-a convins deja că simţurile trebuie hrănite cu realizări.
În funcţie de puterea de înţelegere şi nivelul de cultură, a hrăni simţurile poate însemna decădere în fapte cu un evident motiv antisocial sau atingerea unei miraculoase vindecări. Obiectivul va fi deci acela care ne va da parfumul faptelor.
Prin urmare, 10 noiembrie este o zi de cotitură în destinul oamenilor pentru că acum, un mecanism subtil a ajuns la final şi altul s-a declanşat dincolo de atenţia ochilor fizici. În planul secund se hotărăsc traseele pe care trebuie să le urmăm şi nu vom putea rezista unei asemenea furtuni sociale decât dacă ne stabilim obiective nonviolente, realiste. În astrologia mondială există un concept care va avea acum un înţeles foarte clar şi limpede: când un popor dezvoltă prin relaţii interne un sistem de valori cu tentă agresivă, istoria îl va îndrepta spre confruntări pentru a concretiza ceea ce hrănește subtil prin efortul comun al membrilor.
Începând din această zi şi până la finalul lunii suntem puşi în faţa unui zid pe care stă scris ceea ce am gândit şi am simţit până acum, educaţia pe care o avem, nivelul de înţelegere şi intensitatea voinţei. Într-un moment de întunecare sau de iluminare, pornind din acest punct, oamenii îşi aleg destinul şi abia spre finalul lunii vor vedea ce au ales.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne face autocritica. Pornind de la rezultatul pe care îl obţinem, indiferent de amploarea autocriticii să ne lăsăm îndemnaţi de fapte bune, de gânduri bune, de idealuri simple, personale şi nonviolente. Puţini sunt cei care îşi cunosc viitorul după ceea ce aleg să facă în prezent. Cei mai mulţi dintre noi trăim legaţi la ochi şi suferim din cauza acestei orbiri. Alungând teama, devenim mai siguri şi mai puternici şi, în felul acesta, putem deveni totali în alegerile pe care le facem.

Joi, 11 noiembrie
Sextilul dintre Soare şi Luna, acum când Luna trece prin exil şi este şi iniţiatoarea ciclului draconitic, aduce variaţiuni pozitive intenţiilor de ieri. 11 noiembrie vine cu ambiţie şi iniţiativă, cu o gândire limpede şi clară, cu seriozitate şi o deschidere faţă de ceea ce aduce prosperitate, curaj, dominare, supremaţie. Sentimentele se răcesc, dar asta pentru că un stimul exterior le îndeamnă în direcţia asta. Concomitent cu această schimbare de stare azi beneficiem de o reorientare. În acest tip de analiză generală, nu se poate anticipa dacă această nouă direcţie este pozitivă sau nu, ci doar că este argumentată de necesitatea unor rezultate practice. În funcţie de casa astrologică prin care trece Luna în horoscopul personal sau în tema anuală, se poate identifica acel sector al vieţii în care azi ne dorim rezultate practice, dar şi trăsătura sa principală.
Cert este că trecând prin sextilele pe care le va împlini cu Jupiter şi Uranus, Luna îi va face pe oameni puternici, de parcă nu au avut niciodată slăbiciuni. Sunt inspiraţi şi siguri pe ei, au ideile clar ordonate în minte şi dau dovadă de viteză de reacţie şi iniţiativă.
Se vor păcăli însă atunci când se vor ambiţiona să folosească sentimentele mai mult decât le permite valul de predispoziţii. Procedând aşa, vor descoperi că nu numai ei sunt reci şi calculaţi, ci şi ceilalţi din jur, că distanţa este neplăcută atunci când nevoia de dragoste, apropiere fizică, de împlinire sentimentală se înfiripă.
Prin urmare, 11 noiembrie este diferită de zilele anterioare şi ne anesteziază sentimentele pentru a nu le mai simţi intensitatea dureroasă. În absenţa durerii, mintea devine liniştită, focalizată, iar eficiența o trăsătură a acţiunilor spre care ne îndreptăm acum.
Rezerva şi distanța abordate azi sunt însă compromisuri ale destinului care ne îndemnă acum să ieşim din rutină şi să ne hrănim sufletul cu rezultate practice, dar nu gratuit, ci lăsând în urmă trăiri care, în mare parte, ne definesc modul de a fi şi comporta. Această ieşire din rutină înseamnă azi şi ieşirea din ritm, din bunul simţ, din buna creştere, depăşirea unor limite ale comunicării sau afişarea unei atitudini arogante, superioare, adică aşa cum îi stă mai rău unui om.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca pe nimeni după cum reacţionează. Cine înţelege că ceea ce primeşte azi este măsura a aceea ce a oferit şi, în multe din cazuri, şi mijlocul, este un om superior, dispus să înţeleagă şi excesele zilei de mâine, nu doar ieşirile din ritm ale zilei de azi.

Vineri, 12 noiembrie
Intrarea Lunii în Vărsător şi implicit sextilele sale cu Mercur şi Marte aduce un plus de dinamism zilei, dar şi o libertate prost înţeleasă. Atât Marte cât şi Mercur în Săgetător aduc o lipsă de control, o agitaţie motrică, o hiperkinezie pe care mulţi şi-o vor consuma prin mişcare, sport de performanţă sau efort ocazional. În lipsa unui consum adecvat acest surplus energetic ne va îndemna spre excese, acţiuni iresponsabile, comportament oscilant.
De partea cealaltă, Luna din Vărsător ne aduce curajul în a ne exprima liber o atitudine rebelă, lipsită de atenţie, răbdare sau cumpătare, ce vor face din această zi, prin relaţiile pe care le va construi cu Mercur şi Marte, un vulcan încins în care nu se va da nicicum curs simţirii, gândirii ori emancipării, ci defulării, exploziilor temperamentale, lipsei de răbdare sau de înţelegere.
Faptul că se va trece de la o extremă la alta nu este o noutate pentru noi, nu doar prin poziţiile planetelor Marte şi Mercur, ci, în primul rând, o greşeală, prin intervenţia Vărsătorului ca principal vinovat în repetarea ostentativă şi iresponsabilă a greşelilor.
Prin urmare, 12 noiembrie, deşi nu se evidenţiază la capitolul evenimente astrale, ne duce într-un sector sensibil în care simţurile sunt asaltate de senzaţii noi şi ne vom vedea îndreptăţiţi să ne consumăm toată energia pe care o considerăm excedentară. Lipsa de control, incertitudinea, nevoia de a demonstra ceva, fără a avea importanţă ce, ne pun în situaţii penibile, complexe care ne vor solicita şi mai mult. În faţa unor astfel de situaţii ne simţim îndreptăţiţi să intervenim prin cuvânt, prin apel la moralitate, relaţii interdisciplinare, prin ascunderea adevărului care doare sau prin înstrăinare, deplasarea spre un pământ străin.
Fuga de responsabilitate este azi o mare problemă, tocmai de aceea recomandarea vine spre a ne împăca azi cu noi înşine, spre a ne salva din agitaţia care ne cuprinde, reamintindu-ne de ceva pozitiv. Evocarea unor întâmplări pozitive vor antrena atât dorinţele marţiene cât şi tendinţele mercuriene într-un periplu interior lipsit de pericol.

Sâmbăta, 13 noiembrie
Nu pentru că este o zi de sâmbătă şi nici pentru că este 13, ziua de azi aşa cum se obişnuieşte să se spune ar putea fi “o zi de ghinion”. Deşi anumite tradiţii indica vinerea ca fiind o zi de mare ghinion, pe motiv că Iisus a fost rasticnit vineri, că romanii obişnuiau să-şi ucidă osândiţii la moarte vinerea, că, mai târziu, se susţinea că vrăjitoarele îşi sărbătoreau vinerea sabatul (semn rău), iar zeiţa păgână Freya a fost anatemizată de ziua ei, adică vineri (Freya’s Day = Friday = Vineri), ziua de sâmbătă a devenit o zi cu ghinion şi asta tot dintr-o înţelegere greşită a învăţăturilor ezoterice referitoare la trăsăturile acestei zile.
Trigonul Luna-Saturn, cu Soarele în Scorpion şi pe unghi de 90 grade între luminării, este semn de preschimbare negativă a unor intenţii bune. Ziua este dificilă pentru cei care şi-au programat azi întâlniri importante sau pentru cei care s-au pregătit pentru deplasare. Drumurile, în special cele făcute pe calea aerului, sunt cu risc, iar cele de pe apă supuse întârzierilor sau schimbărilor de direcţie.
Deplasarea în sine, prin trigonul dintre Luna şi Saturn nu este periculoasă, ci poate deveni aşa prin implicaţiile pe care le are, prin ajustările traseului, prin schimbarea motivului iniţial sau prin deconspirarea lui, atunci când avem de-a face cu o deplasare, un transport sau o mutare despre care nu trebuie să se ştie.
Chiar de dimineaţă apar astfel de tensiuni, întârzieri ale orei de plecare, opriri neprogramate s.a. care produc neplăceri sau chiar decalarea timpului de sosire şi de aici un întreg şir de evenimente neplăcute, de explicaţii, de promisiuni. Cu toate acestea ghinioane, nu este însă o zi nefastă, pentru că aplicaţia trigonului Soare-Jupiter, a conjuncţiei Luna-Neptun, dar şi a sextilului Marte-Saturn aduce o corectare a acestora încât ceea ce se întâmplă azi nu lasă urmări ample asupra vieţii individuale sau sociale.
Cei care sunt înclinaţi negativ şi care se bucura trăind în confuzii şi erori de gândire, vor vedea în 13 noiembrie un fel de sfârşit al lumii, exagerându-şi eşecurile.
Prin urmare, vom parcurge o serie de evenimente negative, de ghinioane, de întârzieri în derularea planurilor sau de schimbări ale acestora. Nu este însă nimic amplu şi nimic grav, tocmai pentru că evenimentele nu sunt menite să fie aşa, ci doar să funcţioneze cu o eroare.
Cei mai mulţi dintre noi, având o gândire sănătoasă, nu vor lua în sens personal că se împiedică la ieşirea din casă, că le-a trecut pisica vecinului prin față sau că s-au întâlnit cu un cortegiu funerar. Ei vor privi acestea ca pe simple evenimente, catalogându-le ca atare şi continuându-şi traseul. Alţii se vor simţi împovăraţi căutând sensuri mistice absurde pe care să le atribuie acestor întâmplări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a trăi viaţa simplu şi de a ne încrede în primul rând în ceea ce vedem şi apoi, dacă mai este timp, în ceea ce ni se spune.

Duminică, 14 noiembrie
Ultima zi a săptămânii ne va întoarce atenţia către sine. Conjuncţiile Lunii cu Neptun şi Chiron de pe finalul zodiei Vărsător şi trigonul Lunii cu Venus retrograd din Balanţă, ne va motiva să ne ocupăm mai mult de viaţa personală, de realizările pe care le avem într-un cadru restrâns, cu familia sau cu prietenii apropiaţi.
Prima parte a zilei va fi o perioadă de colectare de informaţii. Cuvinte, aprecieri, evaluări, invitaţii vor veni de peste tot, dar nu li se va da curs pentru că nu vor fi înţelese aşa cum sunt ele. În mod paradoxal, aceste îndemnuri îi vor încuraja pe oameni să se îndrepte spre studiu, spre a înţelege mai mult, spre a găsi soluţia la multe din problemele cu care se confruntă. Vor depune mai mult efort pentru a rezolva complicaţii ale vieţii personale sau îşi vor atribui probleme ale altora pentru a le soluționa.
În a doua parte a zilei vom lăsa deoparte acest eroism domestic şi ne vom adânci în emoţii pe care nu le putem înţelege. Ne amintim de ziua de ieri când nu am putut finaliza simplu şi corect mai nimic din ceea ce am făcut şi când ni se părea că o schemă se repeta. Vom căuta un vinovat şi este suficient ca pentru scurt timp să ne lăsăm pradă acestei tulburări afective pentru a ne compromite ziua.
De fiecare dată când trece prin Peşti, Luna predispune la drame sentimentale, la confuzii, abandonări de proiecte sau detaşări vizibile de oameni şi problemele lor. Nu instigă însă la laşitate, ci îi face pe oameni conştienţi de lipsa de voinţă, de inconstanţa lor, poate prea conştienţi, şi de aceea faptele lor produc în această perioadă de trei zile multă confuzie sugerând dezordine mentale şi afectivă.
În realitate, în Peşti, Luna îi ajută pe oameni să-şi lărgească orizontul, percepţiile şi ca urmare a acestui fapt se simt mici şi neputincioşi. Din unghiul limitat al fiinţei umane această deschidere spre orizonturile infinite înseamnă refuz al vieţii pe care o reprezintă, abandonarea ei, dezicere, izolare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne tulbură cu păreri şi atitudini extrem de variate şi intense. Se trece de la informaţie la esenţa ei, dar nu într-un mod intelectual, savant sau riguros, ci senzorial, ca şi cum se trece de la planetariu la telescop, iar de la telescop la Stargate sau Starship Enterprise. De la informaţie la realitate, traseul este imediat, dar urmările vor fi însă greu de înţeles şi integrat.
Se va întâmpla ca, mulţi dintre cei care nu reuşesc să se extindă prin procese mentale, să adopte o atitudine mai puţin corectă faţă de cei care pot lucra cu instrumente abstracte şi care au şi o mare mobilitate interioară. Scopul pentru care suntem sub această cascadă de vibraţii astrale este aceea de a ne deschide mintea, de a ne lărgi orizontul conştiinţei spre alte dimensiuni, printr-un alt gen de raportare. Unii nu se vor extinde azi cu percepţiile până la nivel cosmic, dar cu siguranţă vor înţelege că multe din cele ce li se întâmplă în particular, au ecou asupra planului social şi vor medita îndelung la aceste efecte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vă lăsa în voia dorinţei de a călători cu mintea sau de a simţi altfel decât aţi făcut-o până acum.

4 thoughts on “8 – 14 noiembrie 2010

 1. violeta spune:

  Va citesc de multa vreme cu interes si uneori cu folos personal! Sunt nascuta in 15.11.1956 inainte de rasaritul soarelui, Suceava, motiv pentru care va rog definiti ce intelegeti prin sacrifiu in aceste vremuri.
  Multumesc
  violeta

 2. violeta spune:

  sacrificiul ?!

 3. Violeta,
  sacrificiul este un proces de sublimare energetica motivat printr-un comportament deliberat. Nu doar actiunea în sine te poate duce spre sacrificiu, ci chiar si nonactiunea, dar atunci când este o actiune deliberata. A nu participa la o actiune de care nici nu ai auzit sau a murit de tifos într-un razboi în care toti ceilalti din jur mor aparându-si glia nu este deloc semn de sacrificiu.
  Nu orice sacrificiu te duce la eroism, dar, în cele mai multe din situatii, elanul interior, forta aceea care te motiveaza sa actionezi în conditii de risc calculat, consumând dintr-un drept de care uzând ai putea trai bine, te duce spre eroism si prin asta spre libertate.
  A te dezbraca de obiceiuri, de tabieturi, de complicatii comportamentale nascute din confuzie, dar nu constrâns de destin, ci printr-o alegere personala deliberata înseamna sacrificiu.
  În cazul de fata, în contextul istoric pe care îl traversam, sacrificiu are o conotatie extrem de personala: înlocuirea unui bine confuz cu o realitate mai dura decât cea pe care o traim acum pentru a schimba fata vietii personale, dar nu pentru a perpetua vampirismul social promovat de cei care nu stiu decât sa stea cu mâna întinsa. Cu alte cuvinte, sa alegi sa traiesti, dar nu oricum si prin reguli pe care ti le stabilesti, prin idealuri care depasesc limitele confortului imediat. A spune NU când altii se pierd în compromisuri penibile, a înfrunta o opozitie majora nu pentru a întretine inflexibilitatea, ci pentru ca asa spune propria credinta, a sustine nevoia celuilalt si a nu te pierde în disperarea timpului irosit ce ar fi putut fi folosit pentru succesul personal, a iubi normalitatea, chiar daca acum nu prea i se zareste fata de strada, a te mentine în acelasi ritm si pe aceeasi cale cladind un exemplu, a fi puternic, nu pentru sine sau pentru orgoliul personal, ci pentru a oferi celorlalti un sprijin fara a pune taxa de drum, de parcare sau pe aerul respirat, înseamna sa arzi mocnit în focul sacrificiului.
  Sacrificiul este un mecanism misterios de elevare spirituala si o mare încercare pentru orice fiinta care doreste sa-si depaseasca limitele. Este greu sa lasi în urma cojoacele, ca Baba Dochia, când stii ca pâna la urma, dezvelit de toate aceste elemente, Eul tau, în care ai crezut cu tarie, ar putea muri. „Goleste-te de tine ca sa te pot umple eu” ne învata Iisus si pe lânga mesajul sublim al identitatii spirituale, al legaturii permanente pe care o avem cu El prin atentia sa, prin prezenta sa si învaluirea iminenta care ne paste în partea Sa, aceasta pilda este o invitatie la sacrificiu. Aceste elemente de alegere personala le-am avut în vedere când am folosit termenul de sacrificiu.

 4. tiberia spune:

  ma bucur foarte mult ca va pot citii analizele dumneavostra.eu ,nu sunt in Romania,dar mi as dori sa ma intorc si sa ma reangajez,in domeniul in care am pregatirea si in care am lucrat fff multi ani.spuneti mi daca am sanse,am mare nevoie de un impus astrologic.vreau sa mi recapat statutul si locul de munca ,caruia ii apartin.astept cu sufletul la gura interpretarea dvoastra.16.10.1968 ora 16:20 Cugir,Alba.multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.