14 – 20 septembrie 2009

Luni, 14 septembrie
De azi, chiar de dimineata, de cand Venus atinge gradul perfect in opozitia cu Chiron, incepem sa simtim opozitia pe care Soarele o face cu Uranus in timp ce se apropie vertiginos de Saturn, aspecte care se vor implini joi, 17 septembrie, intr-un regal de forte malefice greu de controlat si imposibil de oprit in a se distribui in toate sectoarele vietii.
Asadar, azi intram intr-un interval astral complex si distrugator in care opozitia Saturn-Uranus, cea de a treia din 4 noiembrie 2008, de cand s-au intalnit in aceasta postura pentru prima data, este doar un element, varful unei sulite care va aduce predispozitiilor profunzime, dar nu va putea domina intregul spectru al vietii decat prin aportul Soarelui la aspectul indicat.
Venus si Chiron se opun azi la grad perfect, aspectul insa a fost activ intreaga saptamana ce s-a incheiat. Opunandu-se pe axa afectivitatii, Venus va aduce oamenilor suferinta si, ca o recompensa fata de cei care se straduiesc sa inteleaga sentimentele, o anume maturitate in gandire si o selectie corecta a acestora. Acest aspect, in raport cu opozitia Saturn-Uranus si aportul Soarelui, prin apropierea sa de Saturn, aduce bulversare, neputinta, incertitudine si teama ca efectele pozitive, acolo unde ele se infiripa si cauta sa-si faca loc prin fum si cenusa, sunt lipsite de consistenta.
Fiind implicat Chiron in aspect valorile elementul vindecare va fi prezent in gandurile si preocuparile noastre. Indiferent ca este vorba despre o vindecare a corpului prin continuarea unui tratament, prin ajustarea lui, coretarea erorilor pe care le-am semnalat anterior din aplicarea acestuia sau ca este vorba despre vindecare sufletului, prin identificarea unor dureri sufletesti intense carora le-au fost ascunse mult timp cauzele, acum adevarul pare sa aduca solutionare, inchiderea unei rani, eliminarea surplusului de suferinta, dar, find vorba de opozitie, prin alta suferinta, suportabila, acceptata, integrata.
Ziua devine astfel un stindard, un mijloc de a ne sprijini increderea si optimismul, dar si un instrument de a ne ascunde frica in alte cotloane ale sufletului. Trecerea Lunii prin Rac si implicit peste Coada Dragonului si peste punctul de opozitie cu Lilith, in paralele cu ridicarea unui sextil cu Soarele, ce in a doua parte a zilei va fi in separatatie, dar avand in vedere ca vindecarea este ceruta de corp si suflet cu disperare prin opozitia Venus-Chiron, ne putem astepta ca in prima zi a saptamanii sa atingem punctul in care eliminarea toxinelor sa devine spectaculoasa.
Fiind vorba de Uranus, dar si de Chiron, cel care face practic trecerea de la limitare la infinitate, de la inchistare la libertate, modalitatea prin care vibratia cosmica va purifica trupul sau spiritul nu poate fi anticipata. Pentru cei care sunt implicati intr-un proces de eliminare a acestor impuritati, ziua poate fi semnul unei ameliorari, pentru altii semnul unei caderi psihice, fizice in cae oboseala accentuata, de neexplicat sa fie cea mai la indemana justificare.
Prin urmare, 14 septembrie este o zi de implinire. Efortul este rasplatit in masura in care el a fost abordat anterior si la aceeasi intensitate. Finalitatea este elementul cel mai puternic pe care aceasta zi il aduce, distribuindu-l pe zile, pana in 17 septembrie cand Soarele va aduce ultimele evenimente ale acestui interval. Concepul de vindecare spirituala, de sublimare a pornirilor inferioare, de echilibru si impacare, de multumire si acceptare a unui destin greu si intrasigent sunt elemente care ne vor cuceri cu profunzimea lor. Multe din faptele in care ne vom implica azi se vor continua si in 15 septembrie, insa opozitia Saturn-Uranus va specula doar acele elemente de comportament care neaga echilibrul (aceasta fiind si trasatura intregii saptamani) si aduc vindecare prin extractia dura a raului, ceea ce ar putea sa puna in pericol stabilitatea si linistea.
Sa nu lasati sa cada noapte peste mania voastra” spune proverbul ce devine cea mai buna recomandare pentru aceasta zi. A duce mania acestei zile in 15 septembrie inseamna a supune sufletul sau corpul unui stres astral in fata caruia ar putea ceda.

Marti, 15 septembrie
La putin timp de la inceperea zilei, Luna va trece in Leu construind un sextil cu Mercur si, aproape de pranz, un trigon cu Junon comportandu-se ca un analgezic in fata opozitie celor doi malefici, Saturn si Uranus ce se opun astazi la grad perfect.
Cu Luna pe Leu si cu Venus in aplicatia opozitie sale la Neptun suferinta, acceptarea ei, va fi solutia cea mai buna si singura preferata. In mod straniu suferinta va avea in 15 septembrie un sens metafizic inedit. Va fi traita ca singura realitate demna de atentie, dar nu se va putea vorbi despre ea, i se vor lua in considerare solutiile, iar instrumentele sale vor fi acceptate, insa nu se va putea vorbi despre asta.
Pe acest fond, opozitia Saturn-Uranus nu va putea sa surinda pe nimeni cu evenimentele sale. Totul este atenuat, oamenii isi traiesc visul suferintelor pe care destinul le-a oferit cu generozitate si pentru ca si le cunosc din ziua anterioara, cand Luna a trecut peste Coada Dragonului (Karma, Trecut, Penitenta, Pedeapsa, Ispasire).
Singurul element ce nu va putea fi controlat si nici inlaturat prin preocupari sau refuz al actiunilor va fi criza in relatii. Nu se va putea vorbi despre durerile sufletului sau despre cel fizice, dar cand vom fi obligati de tensiunea astrala, amplificata nu prin tranzite, in mod singular, ci din relatia acestora cu planetele din tema natala, sa vorbim, atunci cuvintele vor avea o greutate speciala, iar leziunile pe care le vor produce vor fi adanci si greu de vindecat.
Evenimentele impuse de opozitia lui Saturn cu Uranus nu se vor grabi sa apara in aceasta zi. Planetele au mers lent si ele produc de mult timp evenimente, schimbari la nivel de structura sociala, revolutii in materie de structura financiara sau administrativa, dar si modificari de gandire. Acestea impun o alta atitudine fata de munca, datorie, fata de zonele de interese, dar si fata de elementele care domina lumea. A controla lumea prin restrictie, a impune noi standarne pornind nu de la intelegere si de la teama de a avea mai putin sau deloc este semnul ca directia spre care se indreapta vibratia opozitiei Saturn-Uranus acum, cu ascendentul in Capricorn, va urmari mai putin avangarda sau inovatiile, deschiderile fata de structrurile inedite si geniale ale Erei Varsatorului si mai mult spre a reconfigura centrele de interese, de a remodela traditionalul care a imbolnavit societatea, care a dus omul spre a trai in deviatie si imoralitate.
Trimitand gandul spre aceste concluzii, sentimentul de neapartenenta ne va separa de valorile cunoscute si, deopotriva, ne va tine departe de ceea ce este nou si ar putea sa aduca o schimbare calitativa a vietii. Suferinta zilei de 15 septembrie va fi traita intens si va magnetiza atentia, convingand-o ca este singura realitate. In contextul unei dihotomii intre gandire si intentie, sentimentul de neapartenenta, privit la nivel social, va produce un val social imposibil de controla in care muntele inalt si erodat de-a lungul timpului (cizelat, in gandirea unor sociologi), numit societate, se va desparti in parti din ce in ce mai mici motivand dreptul de existenta a fiecarui element care compune intregul, dar, in realitate, erodand aceasta imensa structura pana cand nu va mai ramane nimic din ea.
Visul de a reconfigura societatea pentru a o mentine in aceasta stare canceroasa este marea greseala a deciziilor impuse de opozitia Saturn-Uranus si eroarea liderilor care, din umbra, impun solutii. Daca din 4 noiembrie 2008 solutiile au bulversat neramanand niciun nivel al societatii care sa nu fie afectat de valul reconfigurarilor, finalul acestora, cu Pluton in casa XII, este dezastruos. Cei care vor sa viseze ca viata, cu acesta sacrificii, se va schimba in bine, ca modificarile sunt dureroase pentru ca de fapt partile bolnave ale societatii sunt eliminate, pe alocuri chirurgical, ca toate acestea au un final bun si ignora ca un Pluton in casa XII asistat de Venus in opozitie cu planetele din Varsator, ce au acum solutii bune, novatoare, dar pe care nu le ia nimeni in seama, n-au decat. Trecand chiar din timpul acestui an in Balanta, Saturn isi va aminti ca toamna lui 2009 a fost incarcata de greseli, de hotarari care au ignorat bunul simt, solutii simple si corecte, de dragul unor idei intelese si ele gresit. Chiar din finalul acestui an si inceputul lui 2010 vom gusta din erorile trecutului de atunci si prezentului de acum.
Prin urmare, ziua de 15 septembrie este o zi prea mica pentru a ne aduce aminte de ea. Ne vom aminti insa de intreaga perioada, de vremurile pe care le traim acum tocmai pentru ca aceasta zi contine un asa mare eveniment. Ea devine, astfel, marele absent, ziua misterului total si al disparitiei in necunoscut, al golului de memorie si de judecata, a deciziilor luate pe hotarari anterioare gresite. Acesta nu va fi efectul unei amnezii colective, ci consecinta unui complex de factori abordati de un an de zile incoace care au modificat puterea de decizie, mutand-o de pe responsabilitate, disponibilitate, explorare, cucerire, expansiune, pe frica de putin, neputinta de a intelege noul si de a-l dori.
Personal, consider acesta un semn de moarte, alimentat de neputinta de a aprecia viata in complexitatea in care se prezinta ea. Cu Pluton in casa XII si Saturn in casa VIII, cu Marte in cadere, in Rac, si Lilith trecand peste Sensul Devenirii (Capul Dragonului) iluzia libertatii si a vindecarii colective ne va apropia mai tare de un sfarsit dureros, decat de o schimbare benefica. Visul frumusetii, atunci cand aplici chirurgia plastica, nu este semn de progres, ci un element psihopatologic important pentru cei care vor sa inteleaga cum se sfarsit structura sociala pe care o mentinem artificial. Daca azi reusim sa ne separam speranta personala de scenariile sociale, in care fiecare se vede inclus intr-o structura sociala in viitor, atunci ne putem sublima sentimentul de distrugere sau autodistrugere promovat la nivel global, ca regula sociala.
Un cunoscator al astrelor nu poate fi pacalit de mesaje populiste. Nu au cum veni vremuri bune pe asa aspecte. Asadar, ne putem astepta sa ni se spuna ca, in realitate, criza nu a existat, ci doar intentia de a modifica prioritatile si de a provoca o reindatorare majora a statelor pentru a se mentine, pentru inca o perioada, actualele structuri mondiale. Stiind ceea ce am trait in ultimul an si amintindu-ne ceea ce ni se spunea ne intrebam: care este rolul nostru social in care investim atat de mult timp, energie si incredere?

Miercuri, 16 septembrie
Golul energetic impus de tensiunea prea mare a opozitiei Saturn-Uranus se diminueaza azi si, prin opozitia Venus-Neptun, gandurile si sperantele false redevin prioritati pentru noi toti. Daca saptamana trecuta ne-am petrecut timpul calatorind cu mintea pe cai literare sau ale imaginatiei, cu sufletul pe drumuri astrale sau la modul concret pe meleaguri straine, ziua de miercuri aduce o revenire la realitatea dura, trista si neputincioasa pentru ca azi problemele nu se pot finaliza sau se finalizeaza deosebit de greu.
16 septembrie este ziua opozitiilor, ziua conflictului pornit din nimic, a tensiunii in crescendo care nu are nevoie de intentii umane pentru a se amplifica. Unii vor spune ca este o zi de ghinion, altii ca nu este, dar ca ei detin o forma stranie de energie care le intoarce totul pe dos, le schimba si le rastalmaceste sensurile.
Uitandu-ne pe aspectele pe care aceasta zi le contine ne-am putea bucura observand ca spre seara Luna va aduce o conjunctie cu Venus si am putea spera ca fuziunea celor doua forte aduce de fapt un aliaj energetic pozitiv, benefic incarcat de sansa. Nu trebuie insa sa ne imbatam cu apa rece pentru ca apropierea Lunii de Venus, inseamna opozitie cu Neptun si deci suplimentarea greutatii de pe axa afectivitatii.
In 16 septembrie orice demers social este supus unei pierderi, a unei stirbiri definitive deoarece chiar si ceea ce este hotarat sa se finalizeze benefic va avea o noua infatisare in final. Fie va fi vorba despre o impresie proasta creata unor persoane importante, fie absenta unui element al demersului va stirbi din bucurie, pierzandu-se in amenintarea voalata cum ca, pentru persoana in cauza, drumul spre un succes similar s-a inchis definitiv. Alimentele par sa fie greu de digerat, iar alcoolul sau substantele care stimuleaza au asupra organismului un efect negativ evident.
Incarcarea axei Fecioara-Pesti si a axei Leu-Varsator este un semn de restructurare si modificare nu doar in modul de a construi viata, deci in elementele ample ale existentei, ci si in acele elemente mici, personale care devin esentiale in momente cheie. Sentimentele sunt azi puse la grea incercare, iar exprimarea lor va primi din social un feed back negativ.
Prin urmare, ziua de 16 septembrie nu este o zi de iluzie, ci de cosmar. Neputinta de a ne face intelesi, usurinta cu care primim un ecou negativ, puterea cu care ni se zdruncina profunzimile fiintei, unora le poate fi fatal. Pe cele doua axe avem 8 planete si nu oricum ci in perioada in care Lilith tulbura destinul cu tentatii periculoase. Cosmarul acestei zile se sprijina pe combaterea neputintei prin intentionarea unor efecte imediate. Asta va fi marea greseala a acestei zile. Cu planete grele implicand in magnetismul lor planete individuale este imposibil ca solutionarile sa apara imediat. Acum suntem martorii unor modificari ample, atat in ceea ce priveste viata personala, cat si in cea sociala. Gandurile se vor modifica in profunzime, iar faptele noastre vor fi asemenea drumului pe care am ales sa mergem. Daca nu putem sa ne constrolm gandurile si sa devenim constienti de cale dupa cum gandim si simtim, putem incerca aceasta constientizare pe traseul invers, cel al faptelor. Daca in epuizarea fizica sau psihica sau in stare de ebrietate omul se prezinta pe sine asa cum ii este sufletul, fara ajustarile mintii, acum cosmarul simuleaza temerile primare pe care omul le are in momentul in care isi atinge punctul de maxima detasare de structurile invelisului fizic. Magia acestor aspecte se va vedea si la nivel global, simuland o astfel de despridere, fara sa o determine implicit.
Indicat ar fi sa notam intr-un caiet elementele pe care le surprindem in aceasta zi, idei, stari, atitudini, tot ceea ce pune stapanire pe ganduri si sentimente, tot ceea ce facem, cu sinceritate si dedicare. In felul acesta, peste cateva luni, cand Saturn va trece in Balanta, iar gandirea va dispune de o alta mobilitate si va putea sa inteleaga care sunt fricile primare care ne domina, cum se argumenteaza ele si care este sectorul cel mai afectat, vom putem sa incercam o ridicare a vibratiei personale. Pana atunci trebuie sa invatam sa respiram sub apa sau sa dansam cu un camion in spate.

Joi, 17 septembrie
La doar cateva ore de la miezul noptii, Luna paraseste semnul Leului, aducand un respiro acestui semn, dar impovarand zodia Fecioara, puternic incercata de doi ani, de cand Saturn o tranziteaza. Trigonul pe care Luna din Fecioara il va ridica cu Pluton, chiar din primele minute ale acestui tranzit, aduce un semnal de alarma serios din care ar trebuie sa intelegem ca acele aspecte ale vietii care nu au iesit la lumina ar putea sa fie azi bune, spre deosebire de ceea ce este vizibil, clar sau declarat care ni se va infatisa distorsionat, inversat, haotic. Trigonul Lunii cu Pluton va aduce asadar multa confuzie, chiar de dimineata pentru ca planurile de actiune dedicate acestei zile se pot schimba brusc pana la pranz, cand Soarele, obsedat de glorie si succes personal, poate aduce oamenilor erori de judecata si tendinta de a pune interesul personal inainte altora.
Azi se incheie intervalul astral inceput luni, implinindu-se cu alinierea Soarelui la celebra si agresiva opozitie Saturn-Uranus care ne-a schimbat in ultimul an viziunea despre viata si ne-a reasezat prioritatile. Conjunctia Soarelui cu Saturn este totusi semnul ca gandirea poate invinge si ca suferinta oamenilor va veni mai mult din constientizare, decat din agresiune concreta a unuia impotriva altuia.
Azi planurile de lunga durata vor suferi, existand tendinta de a fi schimbate, de a fi ajustate si de a li se da acestora o forma mult mai agresiva. Se intampla toate acestea pentru ca Mercur nu poate fi inclus in trasaturile acestei zile, decat cu calitatea de intarziat. Asadar, el poate aduce oamenilor intarzieri la serviciu, pierderi de bani, valori sau chiar deplasari amanate, trasee schimbate, renuntari spectaculoase, dar care pot produce, prin incadrarea lor in tensiunea generala data de astre, mari dureri, suferinta, deziluzii.
Haosul este dat insa de valori. Mercur pe primul grad al zodiei Balanta nu va aduce primul semn de coborare spre moralitate si spiritualitate, asa cum trebuie sa ne asteptam cand acesta are mers direct, ci semn de regresie, de agresiune a echilibrului, a echitatii. Mersul sau retrograd este oricum semnul unor tensiuni afective majore, iar atingerea acestui grad, acum, in mersul sau retrograd, il va face critic, amplificand tensiunea pentru ca nu poate fi nici in domiciliu (Fecioara), dar nici in deplinatatea functiilor sale (direct in Balanta) pentru a domina relatiile si spiritul justitiar. Asadar, devin un fel de strutocamila, in care gandurile sunt incomplete, intentiile lipsite de motivatie, circulatia deficitara si vorbirea lipsita de rafinament si eleganta.
Pe acest fond, diminuarea sau debilitatea functiilor de comunicare prin intrarea valorilor mercurine intr-o pozitie proasta, aduce alinirea Soarelui la opozitia Saturn-Uranus in pozitia de distrugator. “Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa” spune un proverb care speculeaza tocmai aceasta debilitate a ordinii de fapt ce duce indubitabil la actiuni si fapte lipsite de responsabilitate, la greseli lamentabile si, din nou, gafe monumentale.
Daca pana acum gafele au avut o motivatie, fiind partial gafe si partial rautati, acum gafele sunt naivitati monumentale, de parca mintea s-a dus in vacanta si a uitat drumul spre casa.
La nivelul vietii personale nesiguranta si lipsa de perspectiva sadeste in suflet teama ca zilele ce vor veni vor fi grele. Nu avem motiv sa ne temem, dar nici explicatie in a ne anula teama, pur si simplu traim aceasta tensiune si, pentru a ne simti confortabil, vom cauta sa o integram si sa o pune pe preocuparile cotidiene. Relatiile cu membrii familiei vor fi dominate de posesivitate, obsesia impecabilitatii, intransigenta. Disputa intre generatii este un element cheie in aceasta zi, ea aducand intai un schimb echilibrat de pareri, o liniste artificiala, dupa care lipsa de viziune a uneia fata de cealalta, duce ambele tabere in posturi conflictuale. Fiind Uranus implicat in aspect, nu trebuie sa ne asteptam la conflicte interne, ci la unele de factura externa in care va trebuie sa ne aparam mama, tata, copilul, bunica sau bunicul, de un musafir galagios care uita cat e ceasul sau ce nevoi au gazdele.
La nivel social, relatia Soarelui cu axa Saturn-Uranus zguduie din radacini centrele de putere, aducand pe acelasi postament vechii lideri cu actualii lideri intr-un aliaj periculos, exploziv. Apar dispute, ca si in sectorul vietii personale, dar de aceasta data intre vechi si nou, intre trecut si prezent, intre liderii consacrati si cei care doresc sa se afirme. In acest sector, implicarea lui Uranus retrograd in aspect impune o legatura subtila cu octava sa inferioara – Mercur, realizand o relatie pe tipul 8×3 (24 este gradul lui Uranus in trazit, iar 3 este cifra arhetipala a lui Mercur). Daca 8, conform numerologului Anatol Basarab, indica o confruntare intre doua cercuri si poate aduce echilibrul pe idee , interventia unei forte, care sa perturbe acest dezechilibrul, pare sa comporte, dupa relatia Uranus-Mercur din aceasta zi, 3 etape. Ceea ce facem azi se va derula, asadar, in trei etape, indiferent ca este vroba despre o forta benefica sau una malefica. Fiind pe linia de echilibru, cifra 8, in actiune, poate aduce reproducerea la infinit a unor fapte, greseli, actiuni sau ganduri, adica poate deveni un veritabil Varsator, capabil, din antagonismul cu zodia Leu – creatorul elementelor unice, sa modeleze forta vitala ce-i vine din semnul opus pentru a crea la nesfarsit. In felul acesta el poate crea la nesfasit elemente bune, devenind geniu intr-o societate bolnava, sau elemente negative, socand opinia publica prin excentricitati.
Prin urmare, ziua de 17 septembrie, daca este sa privim numerologic, are tot vibratia cifrei 8, asemenea relatiei Uranus-Mercur, si va aduce puterea de a crea si de a distruge creatia aflata, initial, in echilibru perfect. Gandul, directia si intensitatea lui, adus in ecuatie de Mercur debil in primul grad al Balantei, de asemenea tentat de echilibru, dar incapabil sa o integreze, poate aduce distrugeri majore atat raului, cat si binelui. Forta cumulata a planetelor aduce in aceasta zi energia hiatusului, fara a avea insa mesaj, directie sau sarcina clar definita, dar va fi capabil sa-si asimileze directia din impulsul pe care fiecare il va da gandurilor si actiunilor, dupa cum i va fi puterea si orientarea. Ceea ce vom pune in apa, hrana, gand, energie va prinde viata si va putea sa dezlantuie o putere incredibil de mare a carei derulare va comporta trei etape. Nimeni nu va sti care sunt aceste etape, ci putem anticipa chiar de pe acum ca va actiona pe principiul pe care il manifesta si retrogradarea unei planete: actiune-reactiune-solutie.
Tot ceea ce gandim, simtim sau actionam in aceasta zi se poate amplifica si putem sa dam prin aceste intrumente directii nebanuite destinului nostru. In 17 septembrie un cutit poate deveni un instumente de bucatarie folositor, de care ne ajutam in prepararea hranei sau o arma a crimei, iar de la inceput pana la final nu va dura decat cat trei gonguri…atat cat ii trebuie cortinei sa se deschida!

Vineri, 18 septembrie
Asa cum ne-am asteptat de la inceputul saptamanii, fiecare zi ne va surprinde cu elemente inedite, impuse de tranzitul astral. Daca 17 septembrie a fost ultima zi lunara din ciclul inceput in 20 august, 18 septembrie va fi prima zi lunara, aducand un stelium in Fecioara, ce va avea de infruntat opozitia cu Uranus.
Unii astrologi vor considera ca 18 septembrie va fi cea mai dificila zi a lunii si ca aceasta opozitie a lui Uranus la steliumul din Fecioara va aduce leziuni masive in secotrul administrativ, in relatiile ce se construiesc intre viata privata si cea publica, intre personal si social, aducand revolta si nevoia de schimbare intr-un punct in care lipsa de judecata si maniile acumulate pe umilinte mai vechi sa fie singurele instrumente. Subscriu la aceasta idee, la parerile lor, mai putin in privita faptul ca 18 septembrie sa fie cea mai dificila zi a lunii. Nu este cea mai dificila zi a lunii, ci va fi la fel de dificila ca si celelalte, aducand, in plus fata de zilele ce gazduiau aspecte in aplicatie (faza ascendenta), momente de sedimentare, confuzie si exprimare cu statut de finalitate.
Trecerea lui Mercur in Fecioara, dar in mers retrograd, aduce o modificare de registru astral, o schimbare a gandurilor si prioritatile, dar si o reorirentare a prioritatilor. Daca prin retrogradarea sa in Balanta, Mercur a adus atitudinea ireconcilianta, rememorari negative si gesturi confuze de separare, indiferenta fata de greutatile altora sau greutatile comune, lipsa de empatie, in Fecioara, Mercur retrograd va aduce la lumina ambitii greu de controlat si dorinta de glorie. Multi s-au invatat ca semnul Leului sa fie cel care sa aduca, prin tranzitul lui Mercur pe acest semn, inclinatie spre glorie si grandomanie, dar Fecioara, atunci cand din punct de vedere karmic intervine cu valori negative intr-un aspect, isi va extrage energia din esecul Leului. Asadar, Fecioara de acum fara cununa de lauri este un fost Leu invins si va iesi acum la rampa, incurajand sentimentele de neapartenenta, de inegalitate, de disputa sau competitie, pentru a atinge suprematia, pentru sporirea propriei imagini, pentru glorie. Liderii se vor intrece in a lansa solutii, iar marea masa de oameni va refuza orice pe idee ca gloria poporului este stabilitate, echilibrul si unitatea. In contextul in care intregul stelium primeste opozitii de la Uranus, stabilitatea si echilibrul maselor va fi un element care se obtine printr-o decantare. Am putea deci asista intai la explozie, revolta si miscari de mase, modificari de conceptii si solicitari de impartire si reimpartire culturala, economica sau administrativa. Presiunea administrativa va fi in aceasta zi, ca in toata saptamana de altfel, foarte mare.
Cu Luna noua din Fecioara, cu Saturn si Mercur in preajma, cu opozitia cuplului Mercur-Uranus, ambele retrograde, gandirea si seriozitatea vor impune modificari negative aducand confuzie atat in sectorul social, cat si in cel personal pentru ca in acest context nu avem de-a face nici cu lipsa de viziune, dar nici cu intelegere si remodelare prin sacrificiu. Vibratiile celor doi se apropie usor de haos, prin efectul cumulat al nemulumirilor marii mase, pe fondul tendintei de separare, fragmentare a partilor componente ale intregului. Imaginea ne apare ca o galagie de fond intr-o mare de oameni pe care nimic nu-i multumeste, ei stiu asta, dar nu vor sa renunte la dreptul lor de a se revolta.
Prin urmare, 18 septembrie aduce inceputul unor modificari importante in centrele de putere. Daca pana cum am asista la relansarea unor conflicte intre vechi si nou acum personajele celor doua piese de teatru aflate in conflict devin mai clare, iar firul epic se apropie de actul final. Acum marea masa de oameni va intelege care sunt intentiile liderilor, refuzand prin protestul lor sa sanctioneze lipsa lor de viziune sau amatorismul, si useaza de dreptul de a li se permite sa se exprime si de a cere lucruri imposibile. Nu trebuie sa ne miram ca evenimentele impuse de Uranus au un laitmotiv regasit si in celelalte aspecte din februarie 2009 sau noiembrie 2008. Oamenii isi vor invoca drepturile cerand stabilitate, bani, respect, dar intr-un mod lipsit de tact.
Lipsa de diplomatie, angoasa ca lipsurile vor creste, iar sacrificiu ar putea deveni elementul dominant in a pune in aplicare planurile anticriza, motiveaza acestora actiunile cu caracter social. Nu vreau insa sa accentueza latura pesimista, dar schimbarile majore ale sistemului social nu vor veni acum, nici daca s-au porni un alt razboi de proportii, ci in 2022 cand Pluton va trece pe Varsator. Acum framantarile sociale au ca scop reasezarea traditionalului intr-o alta albie sau transferul de responsabilitate intre oameni de pe acelasi nivel.
Cu toate acestea, cutremurele produse in constiinta colectiva sunt suficient de puternice si utile pentru a pregati noul val de schimbari sociale benefice pe care le va aduce Saturn, din toamna, cu trecerea sa in exaltare (Balanta). Unii isi vor aminti despre aceasta perioada cu spaima, altii cu bucuria ca au invins moartea sau au preintampinat pierderi esentiale, cei mai multi vor refuza sa-si recunoasca iesirile temperamentale, vor ignora acea latura a personalitatii care ii chinuie acum, cand Saturn isi spune replicile in ultimul act al trecerii sale prin Fecioara. A da piept cu frica este o mare incercare a vietii, dar a convietui cu monstrul pe care l-a nascut frica este o povara in fata carora unii cedeaza. Nu am ajuns inca la finalul drumului, de aceea a cultiva curajul, echilibrul si obiectivitatea trebuie sa faca in continuare parte din alegerile noastre. Fara curaj si obiectivitate, fara empatie si acceptare modificarile de constiinta impuse la nivel planetar vor fi percepute ca leziuni puternice. Viata este ceea ce traiesti!

Sambata, 19 septembrie
Pe ultima portiune din Fecioara, Luna va ridica un trigon cu Lilith si se va intalni intr-o conjunctie cu Mercur retrograd. Nu-i loc, nici azi, de intelege si pace. Daca noaptea, pana dimineata, vibratia subtila aseaza gandurile si emotiile intr-o ordine nepotrivita, dimineata, cu Luna abia intrata in Balanta aduce confuzie si lipsa de intelegere. Trecerea lui Mercur prin Fecioara si a Lunii, dupa conjunctia cu Mercur, in Balanta, aduce, celor care sunt in stare sa le citeasca, semnale pozitive ale perioadei ce va sa vina.
Detasarea pe care o aduce Luna in Balanta, seninatatea si usurinta cu care abordeaza relatiile si planurile de viitor, increderea care o afiseaza si stabilitatea pe directia aleasa poate aduce impresia unei schimbari pozitive si definitive. Indicat ar fi sa nu ne lasam pacaliti de asta! Daca inainte de rasaritul Soarelui, Luna a trecut printr-un aspect bun cu Lilith, acceptand minciuna ca fiind adevar si indoiala ca efect al gandirii critice, este de asteptat ca intreaga zi sa ne-o petrecem mintindu-ne ca suntem bine, cum nu am fost niciodata. Vom auzi in jur oameni care vor declara ca in sfarsit, dupa o lunga perioada se simt bine, ca in sfarsit bucuria si incantarea le-au intrat in casa si ca se pot declara multumiti ca au incheiat o perioada dificila.
O mare eroare de judecata aduce azi aspectele pe care Luna, in timpul noptii, si Mercur, in timpul zilei, le-au avut de construit cu Lilith, ca si cum asistam la o inselatorie in masa, la declaratii diferite pe acelasi context, la ispitirea unui individ in a accepta o oferta care nu-l avantajeaza deloc.
In jurul acestor aspecte, ce incurajeaza inselatoria, prefacatoria, disimularea, fatada, mitomania sau neputinta de a spune acum adevarul, cuadratura Lunii cu Pluton aduce slabiciune organica, disfunctie pe sistemul endocrin, neputinta de a face fata caldurii sau frigului, conductibilitate redusa, inflexibilitate psihica sau musculara.
In a doua parte a zilei toate aceste aspect par sa se concentreze pe experientele relationale. Din nimic, brusc si fara vreun avertisment intuitiv sau nu, ne ies in cale oameni. Noi, la randul nostru, ii surprindem pe multi prin tonus, jovialitate, expansiune, incredere, siguranta, fara sa ne punem problema ca mimam toate acestea. Surprinderea, ca feed back, ne confirma ca aceste calitati sunt reale si asa trebuie sa le vedem si noi.
Prin urmare, centrul de greutate al intregii noastre vieti, pusa la grea incercare de un context astral epuizant, trece azi printr-un moment de deruta. Tot azi, Venus anaretic pe Leu, ne poate aduce in ipostaza de a ne consuma dragostea de o vara intr-o secunda, fie printr-o bucurie intensa, fie printr-o trezire la realitate. Cuvintele pe care le folosim sunt sustinute de un evident substrat emotional si fie ranim prin lipsa de diplomatie, frachete sau posesivitate, fie prin descoperirea acestora, ne aratam, de fapt, cat de vulnerabili suntem si in ce sector.
Minciuna va fi privita azi ca o virtute, iar mitomanul ca un erou. In aceasta lume in care valorile sunt inversate, in care a fi curajos inseamna a avea tupeu si a fi inteligent inseamna a fi un speculat sau oportunist, lipsa de sinceritate, predispusa azi de astre, se va integra perfect in asa fel incat, celor mai multi dintre noi, ziua li se va parea banala, linistita, ca si cum Universul le-a oferit, in sfarsit, o zi minunata…asa ca ei!

Duminica, 20 septembrie
Acum cand opozitia Saturn-Uranus este pe punctul de a intra in regres, de a-si epuiza tensiunea si de a elibera oamenii din stransorile periculoase ale lipsei de intelegere, Saturn se pare ca si-a gasit, peste noapte, un alt “prieten”: Pluton. Pentru unii cuadratura care incepe sa se formeze intre Saturn si Pluton este un aspect deprimant si ii sperie mai tare decat i-au speriat opozitia Saturn-Uranus. Pe undeva pesimisti au dreptate, dar nu oricum, ci pana cand Saturn va trece in exaltare (29 octombrie 2009), dupa acest moment calitatea pozitiva a lui Saturn, reiesita din exaltare (Saturn in Balanta), va schimba registrul conditionand bucuriile, dar hranindu-le, selectand succesul social, dar obligandu-l sa respecta reguli noi, echitabile.
Cele doua planete se vor intalni la grad perfect, cam pe acelasi segment de zodiac, in raport cu pozitia Soarelui, ca in cazul opozitiei Saturn-Uranus: 15 noiembrie 2009, prima cuadratua, 1 februarie 2010, a doua si 21 august 2010 a treia. Opozitia Saturn-Uranus s-a consuma in 3 momente: 4 noiembrie 2008, 5 februarie 2009 si 15 septembrie 2009.
Nu in 20 septembrie incepe sa se formeze aceasta cuadratura, ea este vizibila de ceva vreme, dar de acum incepe sa fie activa pentru ca azi Soarele pare sa se inteleaga bine cu destinul, implinindu-se un trigon la grad perfect cu NN, la mai putin de o ora de la miezul noptii. Celor carora le place sa-si consume timpul in tot felul de activitati nocturne, ar putea avea, sambata spre duminica, o noapte minunata, in care nimeni sa nu-si puna problema barierelor impuse de reguli sociale sau morale, in care toata lumea sa cunoasca pe toata lumea si cand veselia si buna dispozitie sa fie la ea acasa.
Deloc intamplator, pe acest fond, gandirea matura, cea care, in cazul tuturor, face alegerile importante ale destinului, va comporta azi o schimbare pozitiva si va putea sa ofere omului un moment inedit de gratie. Soarele si Mercur azi, in conjunctie la grad perfect, vor aboli limitele ce mentin divergentele de opinie si ne va aduce aminte de vremurile cand aveam prieteni multi si buni, cand bucuria ne invada sufletul si cand eram atat de lucizi cum nu am mai fost pana atunci.
La nivel social, ziua de duminica este o zi pozitiva, cand apelul la trecut va fi facut in avatajul celui care cere asta, cand nerespectarea unui angajament este acum revizuit si pus intr-o lumina buna.
Deschiderea cuadraturii Saturn-Pluton nu se va produce din cauza trigonului Soare-NN si nici a conjunctiei Soare-Mercur, ci a trecerii lui Venus in Fecioara, pe trigoanele Lunii cu planetele din Varsator. Din acest moment si pana la sfarsitul anului 2009, vibratia astrala devine deosebit de creativa. Ea va asocia obsesia impecabilitatii, a nevoii de glorie si de apreciere, a disponibilitatii spre efort cultivate de Saturn din Fecioara cu viitoarea pozitia lui Pluton in Varsator, din 2022.
Misterioase sunt caile Domnului”, vor spune unii si chiar asa este! Acum, la inceput de tranzit prin Capricorn, aflat si in mers retrograd cand va atinge din nou Sagetatorul, Pluton viseaza la viitor. Pentru unii vitorul poate fi deosebit de concret cu serviciu stabil, cu o familie numeroasa si o stare materiala buna, altii doar il schiteaza impunandu-i nu atat repere materiale, cat mai ales afective. Viitorul se construieste din aproape in aproape, iar azi, prin trigonul Soare-NN, conjunctia Soare-Mercur si alaturarea planetei Venus (Micul Benefic) tranzitului prin Fecioaraa lui Saturn, semnele bune ale viitorul se infiripa din forme gand dezvoltate acum.
Prin urmare, 20 septembrie este o zi incarcata de speranta, de ambitie, de vise, unele dintre ele profetice, ce au o lunga pespectiva si care sunt nascute din intentia de a intelege si construi un destin complet. Apropierea Soarelui de Mercur este pentru astrologi un semn de concetrare a mesajelor astrale, de viziune, clarviziune, intuitie spirituala, profetie. Deschiderea acestui canal astral acum, cand Soarele se intelege bine cu destinul (trigon Soare-NN), toate aspectele stresante pe care Luna, ca reprezentanta a maselor, le ridica pe cer sunt tot atatea motive si mijloace de a combate limitarea, intunericul, neputinta si lipsa de cunoastere. Azi se deschid portile cerului si instrumentele personale se hranesc cu fluidele cosmice transformand predestinarea in menire si profetie.

5 thoughts on “14 – 20 septembrie 2009

 1. mihaela spune:

  O combinatie de exceptie intre maretia acestor tranzite planetare si maretia acestei analize astrologice ….
  Rezultatul: un inegalabil ajutor oferit celor dispusi sa se puna constient de acord cu legile naturii.

  Multumesc..

 2. dany spune:

  Doar astazi am aflat de tine,dar mai bine mai tarziu decat niciodata.Una din zilele trecute am regasit-o in ceea ce ai scris.De acum o sa fiu cu ochii pe tine.Numai bine.

 3. Mihaela spune:

  Opozitia Saturn/Uranus de astazi, la gradul 24, mi-a amintit o observatie foarte interesanta pe care am citit-o in analiza astrologica a tranzitelor din 21 februarie 2009: dupa momentul 15 septembrie 2009, aspectele la grad perfect dintre Soare si Pluton se vor poduce in zile de 24…

  21 februarie 2009 – o analiza astrologica ce merita recitita!!

 4. Mihaela spune:

  Inca nu s-a terminat prima zi lunara. Cu permisiunea ta, Gheorghita, redau un pasaj din „Astrologia dupa fazele lunii” a Nadejdei Mc.Guines:

  „..este perioada unei mari tensiuni interioare, pe de o parte, si a unei caderi maxime, pe de alta parte, avand o mare influenta asupra intregii luni care urmeaza. Tot acum Luna confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor. Ca urmare, pot fi construite diferite planuri. Ele vor avea succes in viitor, dar nu cautati sa le realizati astazi, pentru ce sa va zbateti? Pentru munca fizica ziua este grea si nu este bine sa se inceapa activitati noi. Mai bine dedicati-va energia si gandurile inaltarii Spiritului, antrenati capacitatile fenomenale, incheiati treburile incepute. Directionarea pozitiva sau negativa a gandurilor se realizeaza neaparat si actioneaza asupra evenimentelor ulterioare, de aceea fiti atenti: dati libertate gandurilor bune si luminoase, astfel va asigurati un ciclu lunar favorabil. Feriti-va in aceasta perioada sa eliberati in interiorul vostru gandurile rele, caci ele se realizeaza neaparat in etapele urmatoare si actioneaza asupra voastra cu putere mare. Ganditi-va la lucruri bune si frumoase, doriti-le si altora si veti vedea ce fructe minunate vor rodi aceste ganduri!…medical, aceasta zi este raspunzatoare de probleme de sanatate la nivelul capului, si de aceea surplusul de tensiune sau de iritare aduce cu sine boli ale capului……”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.