21 – 27 septembrie 2009

Luni, 21 septembrie
Saptamana debuteaza cu un raport puternic, disonant intre Mercur si Luna, construind o relatie contradictorie intre solicitare si rezolvare, dar si intre Luna, in Balanta pana la 7:51, si Venus din Fecioara incurajand spre a vedea mai repede ceea ce nu se poate face, decat solutiile.
Elementele pozitive pe care le aduc Mercur, aflat inca in mers retrograd, si Venus in cadere, prin relatiile lor pozitive pe care le vor construi cu Capul Dragonului (Mercur) si respectic Pluton (Venus), sunt semne de contradictie majora intre demersurile trecutului si contextul de acum. “Din coada de caine nu se poate face o sata de matase” spune proverbul, iar ziua de 21 septembrie incearca sa ne aduca aminte de intelepciune stramosilor care ne invata ca „Porcul nu se ingrasa in ziua de Ajun„.
Contradictiile nu se opresc la iesirea Lunii din Balanta ci, in Scorpion, aceleasi trasaturi vor fi puse in alt vas si afisate. Un scriitor ambitios poate scrie despre aceasta zi un roman politist, altul, dezamagit de ceea ce vede si aude, poate scrie o nuvela amara, pe tema “Drama taranului in epoca moderna”.
Nu putem sa ne sustragem ridicolului si nici absurdului pentru ca Lilith, umbland acum cu masusi chirurgicale, gaseste “cel mai bun moment” pentru a pune la vedere probleme de conceptie, de intelegere, de exercitare aducand in centrul atentie dureri vechi, uitate de unii, pentru a le diseca in moduri dureroase, neplacute, jenante. Cuadratura Lunii cu Nodul sau de Nord este semn de disputa sociala, nemultumire sau de interventie a unui element perturbator care, desi nu intelege despre ce se discuta, vrea sa-si spuna si el parerea, pe idee “Vorbeste si Ion, ca si e om” .
In a doua parte a zilei, cand Luna incearca un sextil cu Pluton si altul cu Venus, se formaza un triunghiu minor in care ambita de a fi recunoscut, de a multumi pentru a obtine avantaj sau de a invinge un adversar erodat in lupte anterioare aduce vointa in punctul de maxima incordare. Faptele devin astfel mijloace de expansiune si dovezi ale unui psihic puternic, dinamic si dispus sa faca eforturi mari pentru a sustine imaginea propriilor realizari. Toate acestea se deruleaza in aplicatia trigonului pe care Soarele il va face cu Lilith, “ajutandu-i” pe oameni sa inteleaga ca 21 septembrie nu a fost o zi incordata, nici macar tensionata, ci una complicata de minciunile celorlalti, dar si de ale noastre, o zi obositoare, cu tentatii periculoase, o zi a pacalelilor imbracate in … roz (o culoare la moda).
Prin urmare, 21 septembrie aduce un inceput de saptamana cu nabadai si va impune pe tot parcursul ei aceste standarde. Minciuna, pe agresivitate Lunii negre si pe mirajul trigoanelor pe care Mercur, Venus si Soarele le ridica azi cu NN, Pluton si respectiv Lilith, devine frumos mirositoare si sursa de hrana pentru cei mai multi dintre noi. Gresit sau nu, dar azi adevarul nu va ajuta pe nimeni, ci va impovara creand sentimente confuze si durere. In fata unui asemenea neajuns, putini se vor lasa flagelati de destin pentru a-si respecta verticalitatea, putini nu-si vor curba spatele in fata miseilor si tortionarilor, si, la fel de putini, vor fi cei care vor folosi cuvantul pentru a se exprima rafinat si subtil.
Pentru cei care folosesc energia si sunt obisnuiti sa lucreze cu instrumente abstracte ziua de 21 septembrie este o zi a cetii, a haosului venit dintr-o dizarmonie subtila, iar pentru a o combate sau pentru a nu o integra, prin asimilare, in propria structura recomandarea este sa se insiste asupra tehnicilor de purificare, sa se ajuneze, sa se foloseasca apa incarcata energetic, sa se caute prietenia unui munte, a unei floare sau sa se porneasca, in soapta, o conversatie cu un fluturas ce refuza sa-i arate decorului atasamentul ce-l are fata de ceea ce natura i-a oferi.
In ceea ce priveste viata politica, traseul nu poate fi decat unul…

Marti, 22 septembrie
Cu sufletul greu, Mercur, intors din drum dupa un lucru de care nu-si mai aminteste clar cum arata, are de infruntat o sanctiune, o penitenta sau o noua sarcina. Nu-si aminteste de intentia cu care s-a intors din drum, dar poate vorbi despre o senzatie, aproape subtila, asupra a elementelor uitate. Aceasta stranie relatie intre uitare si declansarea mecanismului de rememorare indica, prin retrogradarea lui Mercur, recladirea unui alt traseu, construirea unei cai auxiliare de a solutiona o problema sau pur si simplu abandonarea maniei, resentimentelor, respingerii, fara a urmari asta in mod direct si recladirea unor relatii sincere de prietenie, in absenta experientei trecutului, cu aceiasi oameni.
Daca exista angajati care au lucruri nerezolvate la serviciu, care lucreaza intr-un context incert sau care nu sunt dispusi sa-si modifice statutul si asteapta o solutie miraculoasa venita din cer, ziua de marti ii va lovi in aceasta speranta, spunadu-le ca iluzia este intretinuta de oameni care uita. Uitarea trebuie sa fie pentru ei semnul ca pot mai mult, ca elementul de care nu-si amintesc este inlaturat de destin pentru a fi inlocuit cu unul bun. Faptul ca unii vor uita sa faca un ordin de plata pe baza caruia sa fie scoase salariile de la banca nu pare sa fie un pericol prea mare, dar ca seful a uitat ca a promis o promovare sau ca a uitat de sperantele pe care le-a insuflat subalternilor vreme indelungata, la randul sau sperand intr-o remediere de la sine a deficientelor, nu este deloc un lucru placut. A intoarce uitarea unuia impotriva relatiei in ansamblu este semn de ruina si dezordine. Aceasta uitare trebuie sa fie semn de destresare, de gratie a detinului care ofera acum un prilej de a anula ceea ce este rau sau gresit pentru a echilibra balanta.
Marti vom vorbi despre ceea ce ne-a fost sugerat ca fiind placut sau neplacut, despre recomandari gresite, despre tratamente ce dau pacientii peste cap, despre dureri in afara tabloului simptomatic, despre lipsa de sustinere si despre “minunate” intamplari ale vietii in care vom uza de multe ori termenul ghinion.
Daca trecerea lui Mercur peste Saturn va aduce mijlocului zilei o tensiune pe acte, documente oficiale, hotarari, asupra carora se va reveni, intentia cu care unii se vor folosi de acest context, pentru a schimba un favor cu altul, pentru a trece, pe varfuri, in spatele altor sustinatori mai puternici, va fi deosebit de vizibila.
A ne incredere in cuvinte mieroase, in declaratii categorice sau in hotarari impunatoare este ca si cum am crede ca Hitler a fost un nevinovat si ca, in realitate, el, impreuna cu marii criminali, au fost, la randul lor, victime ale unor forte malefice si ca singura lor vina a fost aceea ca nu s-au putut impotrivi impulsului de a ucide. Aceasta atitudine dizarmonioasa este efectul unei slabiri impuse atentiei, a unei lipse de interes fata de gandire. Trigonul Lunii cu Marte este semn de senzualitate si daca ne va placea de o persoane atunci vom fi tentati sa credem in tot ceea ce spune persoana respectiv, ca o ofrada aduca lui Eros, placerii de a sta, de a nu forta lucrurile, de nu impulsiona un mecanism pe care, apoi prin efort, sa-l mentinem.
Prin urmare, 22 septembrie este zi cu Eros si Thanatos, cu durere si speranta ca binele, cu cat este mai aproape, cu atat ne convinge ca detine valori importante. Iluzia puterii va lua in 22 septembrie forme grotesti, iar Luna Neagra, in tranzit pe gradul anaretic al zodie Capricorn, va modula senzualitatea in asa fel incat sentimentele, senzatiile, impulsurile ne vor surprinde prin directia si amploarea lor. Este important de stiu ca Luna neagra, puternica azi, nu va aduce numai senzualitate si eros, ci si durere si neimplinire, desprindere de lumea celor ancorati in sezualitate, sublimarea durerii prin scurtarea suferintei. Unii vor descoperi fericiri paradisiace, altii neimpliniri sublime, dar vor suferi de singuratate intr-o mare de oameni, pentru ca nu va exista un feed back pe frecventa potrivita. Ideea de cuvant concentrat, de atitudine apasatoare, de durere intensa sau de retraire a iubirii adolescentine, cu aceleasi riscuri si nebunii, aduce zilei de 22 septembrie o greutate nespusa. Sa ne incepem, asadar, aceasta zi cu seninatatea cu care inteleptul isi accepta suferinta predestinata sau bucuriile aruncate asupra lui de o karma pozitiva nedorita. A te desprinde de lumea materiala atat de pasionala si, de aici, atat de intens legate de moarte si sexualitate inseamna a sublima bucuria si tristetea in savoarea spiritului. 22 septembrie va fi insa o grea incercare pentru spirit, mai ales ca bucurii, in ultima vreme, nu prea au fost, iar cei care le-au avut, le-au ridiculizat.

Miercuri, 23 septembrie
La putin timp de la miezul noptii Soarele va trece in Balanta, semn al caderii sale. Calitatea negativa pe care o are Soarele in acest semn face, de cele mai multe ori, ca dragostea, gratia, frumusetea si dreptate, sa treaca in umbra si, in realitatea, acestea sa fie inlocuite cu indolenta, indiferenta, subiectivismul, ridiculizarea, desconsiderarea sau, in cazuri mai grave, cu campanii duse impotriva a tot ceea ce poarta un nume, un statut, impotriva a ceea ce s-a remarcat printr-un merit sau calitate personala. Daca Leul, semnul de domiciliul al Soarelui, aduce caldura, generozitatea, vocatia puterii si a dominarii, Balanta este gongul care anunta coborarea acestui spre infern, spre intunericul care isi slabeste puterile, spre sectorul unde entitatile trebuie sa-si extraga putere pentru suflul vietii din alte surse.
Trecand in Balanta, Soarele va parasi alianta cu Saturn, combinand diplomatia cu lasitatea intr-un mod periculos. Momentul de echinoctiu este unul de speranta si visare, de romantism si teatralitate. Daca in 22 septembrie Eros si Thanatos au domina sfera preocuparilor, vibratia acestora, prin plasarea ascendentului de ingres in Rac, separ senzualitatea de durere intr-un mod dur, intransigent. Avand Soarele in casa IV si Luna in casa V sesizam, prin aceasta receptie mutuala a pozitiilor in case, o relatie de dominare a grupului asupra liderului, de razvratire a celor multi impotriva unui element ce pana mai ieri parea sigur. Chiar daca, din Scorpion, Luna va ridica sextile cu planetele din Fecioara, inclusiv cu Soarele inainte ca aceasta sa paraseasca semnul caderii sale, receptia mutuala a luminariilor, ambele aflate, pentru aproximativ 14 ore, in cadere, face din 23 septembrie, impotriva unghiurilor incurajatoare ce se ridica pe cer intre diferite planete, o zi de apriga razbunare.
Nu putem sa trecem cu vederea ca Racul este un semn agresiv si ca revendicarile sale au un preambul plin de manie si resentiment si ca aceasta calitate ar putea impune o desfasurare de forte, de nestavilit, la fel cum nu puteam sa ne asteptam ca Luna in Scorpion (cadere) sa nu-i “ajute” pe oameni sa-si aminteasca de umilintele trecutului. Revolta va fi, de aceasta data, localizata mai mult la nivel emotional si va provoca gesturi de mobilizare a ambitiilor si orgoliilor in sectoarele muncii si al asocierilor cu specific traditional.
La nivel social aceste unghiuri intre planete se vor axa pe cuadratura Soare-Pluton, agresiva in interior, refuland nemultumirea si lipsa de perspectiva cauzate de saracie, dar si pe opozitia Mercur-Uranus ce aduce intoarcerea la obiceiuri mai vechi, la declaratii tendentioase, la intamplari ale trecutului neclare ce nu mai pot fi incadrate, datorira aversiunii populare evidente, in albia prezentului.
De partea cealalta, la nivelul vietii personale, efortul de a intelege de ce suntem chemati la decizii importante de viata va devitaliza, va slabi puterea de a discerne si va muta atentia de pe explorare, pe frica de viitor. Nu mai este nicio surpriza ca unora, pe stresul provocat de unghiurile plantare, le va fi teama sa intrebe si cat costa o paine, ca nu cumva sa afle ca aceasta sa aiba, mai nou, un pret dublu.
La confluenta celor doua sectoare, vom gasi incapatanarea si refuzul de a accepta schimbarea. Argumentele vor fi pertinente si se vor sustine prin ele insele, pentru ca fac apel la trecut, dar tocmai acel trecut este cel care aduce prea multa magie intr-o banala brutarie in care cumparatorul vrea sa stie de ce la acelasi pret painea este mai mica. Neputand sa inteleaga si lungind intreveedrea cu vanzatorul, blocheaza randul si nemulutmirea lui, in realitate banala, poate duce la un intreg sovoi de injurii, in care oropsitul sortii, ce a indraznit sa intrebe nu numai ca nu este lamurit, dar ar putea pleca de acolo si cu capul spart.
Intamplarile banale ale acestei zile nu vor ramane fara urmari. Ele vor aduce pe de o parte refulare si pe de alta dorinta de reactiune. Din nou, datorita faptului ca avem Racul la ascendentul momentului de ingres al echinoctiunului de toamna, avem intalnire cu frica, iar frica pentru ca se naste din umbra agresivitatii, va astrage asupra ei pedeapsa, penitenta, ghinioane.
Prin urmare, 23 septembrie ne aduce un echilibru metaforic. Sentimentele din nou sunt agasate de probleme mai vechi, nerezolvate, iar tensiunea ce reiesa din aceasta relatie ii va impinge pe oameni sa caute vinovati. Daca prima jumatate a zilei ambitia si dorinta de dominare ne vor motiva actiunile, in a doua parte a zilei ne vom considera adevarati mesageri ai adevarului si dreptatii fara sa fim in stare sa observam ca adevarul este cel personal, iar dreptatea este cea care ne avantajeaza pe noi. Nu se va pune problema egoismului, pentru ca resentimentul se va prezenta azi intr-o forma bruta, dar se va pune problema consecintelor aduse de lipsa de perspectiva. Asocierile se vor face pe teama, iar demersurile pe nevoia de a salva imposibilul. Daca vom incerca sa rezolvam prin gand, ecoul va impune restrictie pe vorbire, intarziere in transmiterea datelor sau chiar ratacirea mesagerului, iar daca vom incerca sa face lumina in cazuri vechi ezitarea si neincrederea, teama ca neprevazutul va risipi putina speranta ne va macina. Daca echinoctiul de primavara este semnul intrarii Soarelui intr-un mers descendent, din punct de vedere esoteric momentul poate aduce, celor care sunt obisnuiti sa lucreze cu energia, viziunea luminii spirituale, contactul su lumile angelice, dar si o noua intelegere a karmei.

Joi, 24 septembrie
Se intampla, cei drept rar, ca in anmite zile sa nu se implineasca nici un aspect la grad perfect, toate aspectele sa fie ori in crestere, ori in descrestere, ori in colectare de lumina, ori in decompensare de greutatea unor unghiuri. Este cazul zilei de 24 septembrie care, cu Luna in Sagetator parcurgand un sector de la gradul 4 la gradul 17 al acestei zodii, va aduce separare pe cuadratura Luna- Venus si aplicatie se sextilul Luna-Jupiter.
Neavand impliniri noi ale aspectelor pe care Luna sau celelalte planete sa le repartizeze zilei, 24 septembrie va continua trasaturile zilei anterioare, particularizand, prin trecerea Lunii in decanul al doilea al zodiei, sub tutela lui Marte din Rac, un aspect tragic al vietii. Astfel, ne putem astepta ca in 24 septembrie o intamplare nefericita sa faca o legatura subtila acestei zile cu altele, fara a avea suportul direct al astrelor. Ea se va comporta ca un teren pe care acum nu creste nimic si pe care, deci, ar putea creste orice, cu conditia sa vina cineva si sa arunce acolo o samanta.
Vantul astral al zilei de 24 septembrie este unul tulburator ce a inceput sa bata din 23 septembrie si azi nu poate planta bucurii si impliniri pentru ca Mercur si Uranus, cuplul cunoasteri, sunt acum prea atasati de faptele trecutului, tulburati de ceea ce nu le apartine, in plus, fiindu-le repartizat sa lucreze cu ceea ce nu pot integra datortia uitarii, pierderii, intarzierii. Mercul lor retrograd in aceasta zi lipsita de aspecte la grad perfect poate aduce reeditarea unor afectiuni mai vechi, explozia de manie fata de un adversar sau un moment de revolta a organismului impotriva unui tratament.
Prin urmare, 24 septembrie nu este deloc o zi de vacanta. Contextul astral nu ne obliga azi sa traim intr-un anumit fel, cum nu ne poate obliga sa ne indreptam atentia spre o anume finalitate si nici sa ne facem planuri pentru a ne ambarca pe vasul ce va face inconjurul planetei. Este o zi stranie a intamplarilor, a hazardului, a elementelor lipsite de esenta, care se vor integra, chiar incepand din 25 septembrie, in marile evenimente ale vietii.
Nu este totul rau si nici bun, ci asemenea haosului creatie initiale, viata se va scalda intr-o supa primordiala de care se poate lipi orice samanta. Cei care lucreaza cu energia si sunt obisnuiti sa utilzeze elemente abstracte ale vietii vor avea din partea acestei zile acces la vibratiile din spatele evenimentelor, adica la acele vibratii care nu au calitatea de cauza, ci de mentinere a unei rezonante specifice. Aceste vibratii le “spun” oamenilor ca “nu pot”, pentru ca a le depasi inseamna a depasi sistemul, nivelul sau planul. Ele nu fac rau, dar nici bine, ci isi mentin, impotriva oricarui element cu care convietuieste, dreptul la propria existenta.

Vineri, 25 septembrie
Pe ultimul segment din Sagetator, Luna va avea de infruntata cuadraturi la opozitia Saturn-Uranus si de integrat sextilele pe care le va face cu planetele din Varsator. Zi grea, cu alegeri dificile, cu momente de cumpana si incercari pe deplasari, drumuri distruse, manifestari stranii ale partenerilor de drum.
Daca sextilele Lunii la planetele din Varsator fac apel la maturitate in asa fel incat putem intelege de ce viata ne incearca, de ce oamenii din jur au reactiile pe care le au si putem observa ce elemente particulare ale vietii lor ii determina sa recurga la asa gesturi, cuadraturile Lunii la Mercur, Saturn si Uranus aduc impulsul pe care nu le putem controla, readuc din trecut in prezent situatii pe care nu am stiut sa le gestionam si deinventeaza contexte sociale penibile in care nici minciuna si nici adevarul nu pot face fata, in care cel care se include trebuie sa ispaseasca o greseala de la care nu se mai poate sustrage.
In 25 septembre nu exista iertare, nu exista intelegere si nici observatiile clare impuse de sextile nu ne pot ajuta sa ne detasam de ceea ce, ca valul ocigas, se va arunca asupra noastra.
La nivel personal gandurile si faptele vor fi confuze, lipsite de consistenta. Daca alegem sa facem o deplasare, drumul se va dovedi anevoios, traficul incarcat, iar evenimentele programate sa comporte o intarziere enervanta. Orice plan pare sa fie intors, rasucit, iar cei care intervin invariabil ca erori in ceea ce ne-am programat au un comportament evaziv, indiferent, lipsit de motivatie. Cei sensibili vor recurge la adjuvante, pentru ca accesele de paranoia sunt acum incurajate de contextul astral.
La nivel social nimic din ceea ce se programeaza in aceasta zi nu pare sa aiba finalitatea intentionata, totul amanandu-se, intorcandu-se asupra unor detalii lisite de importanta. Aplicatia opozitiei Soarelui la Junon pe axa relatiilor, va produce framantari in grupuri de interese, aproape de limita scindarii unor intelegeri vechi. Fiind o zi incapabila sa ofere o finalitate, oamenii din acele grupuri se vor acuza reciproc, vor porni demersurile care sa le sustina declaratiile, dar nu vor finaliza nimic.
Prin urmare, 25 septembrie este o zi a inconstantei, lipsei de cunoastere. Orice element devine un mijloc de a amana, intarzia sau a da peste cap un proces. Cei mai afectati vor fi cei care nu sunt impacati cu trecutul lor, cei care se tem de adevar si care asteapta ca intamplari fericite sa le inunde destinul pentru a se declara buni, valorosi, superiori. Lasandu-se in voia acestor atitudini superficiale nu vor face decat sa-si adanceasca si mai mult suferinta, sa-si complice si mai mult viata ducand-o invariabil spre tristete si boala.
25 septembrie nu este o zi de boala, dar va creea impresia unor afectiuni grave, va impovara sufletul cu simtome atipice care vor fi incadrate intr-un tablou simptomatic specific unei afectiuni. Goana dupa a incadra gandurile si sentimentee, orientarile si alegerile va fi obsesia acestei zile pentru ca oamenii nu pot trai fara macar sa aiba impresia stabilitatii, a constantei. Chiar si cand se tem de stabilitate ei si-o doresc si tanjesc dupa linistea iluzorie pe care aceasta i-o poate oferi. De aceea, simplitatea este elementul tonic al acesti zile si solutia miraculoasa la tot ceea ce 25 septembrie ne va aduce.

Sambata, 26 septembrie
La mai putin de doua ora de la intrarea in ziua de 26 septembrie Luna trece in exil (Capricorn) intrand, la 2:44, in conjunctie cu Pluton. Nici exilul Lunii nu aduce confort si nici conjunctia cu Pluton, cu atat mai mult cu cat, la cateva ore de la acest eveniment, Soarele implineste opozitia cu Junon, pe axa relatiilor, si se implica, in faza ascendenta, in cuadratura cu Luna (Primul Patrar), ce devine planeta focar al careului in T Soare-Luna-Junon pe semne cardinale.
Caderea Soarelui si exilul Lunii in relatie de cuadratura nu va favoriza atat de mult liderii, spiritul conducator, nevoia de a atinge un varf sau succese sociale importante, asa cum predispune Luna, acum, din Capricorn. Nu putem, insa, accepta nici varianta in care sa apara dubla negatie reiesita din calitatile negative ale celor doua luminarii pentru ca relatia lor are un intermediar, pe Junon, cu care vor consturi un Careu in T cardinal.
Ne putem astepta ca aceste conjuncturi sa ofere iluzia controlului, a sigurantei pentru ca vor inlocui teama cu raceala si neincrederea cu suspiciunea. Aceasta modificare de orientare nu este un subterfugiu, ci o directie saturniana, pe de o parte indicata de pozitia Lunii in Capricorn, iar pe de alta parte in mod anticipativ, prin Soare in Balanta, zodia de exaltare a lui Saturn, va face trimitere la inceputul tranzitului lui Saturn prin acest semn, mai exact trecerea peste gradul 3 Balanta: 1-18 decembrie 2009 in mers direct, 10-27 februarie 2010 in mers retrograd si, din nou, in mers direct 22-31 august 2010. Putem, astfel, deduce ca 26 septembrie ne va aduce valori ambivalente, cele care ne indeamna sa ne rupem de trecut, de aliante vechi, de pritenii paguboase, de asocieri ce ne aduc durere si incertitudine, iar pe de alta parte ne incurajeaza sa mentinem aceste relatii dificile tocmai pentru ca viitorul ar putea aduce speranta intr-o modificare pozitiva.
Daca la nivel personal oscilatiile pot parea fite, toane, crize, capricii, la nivel social, mai ales in ceea ce priveste implicarea liderului in soarta grupului pe care il reprezinta, a oscila in sentimente, a te arata rece, pentru a te proteja, si apoi foarte cald si apropiat, pentru ca exista o motivatie personala solida, da impresia de neprofesionalism. In felul acesta liderii, chiar daca Luna in Capricorn pare sa-i ajute, nu au un suport astral potrivit si, deci, nici perspectiva nu le va fi incurajatoare in aceasta directie.
Prin urmare, rolul luminariilor, acum, cand Capul Dragonului, abia intra in Capricorn impune restrictie, asprime in toate domeniile vietii, este acela de a indica solutii minore si medii, dar care sa para solutii majore pe care societatea sa le abordeze. Nu este insa nici pacaleala, dar daca vor fi scoase din albia lor, iluzia ce le-a construit poate duce spre o mare pacaleala, ce va distruge grupuri, organizatii, institutii. Intreaga zi va contine un calm nascut din raceala, din inhibarea sentimentelor care aduceau efervescenta vietii. Gandurile vor tremura in interior, dar in exterior vor parea puternice, solide, stabile.
Sa nu luam in seama indemnul acestei zile care ne spune ca raceala este solutia impotriva suferintei fizice sau a durerilor sufletesti, pentru ca aceasta pacaleala ne rupe de prietenie si, in timp, vom deveni obsedati de motivele asocierii, transformandu-ne in oameni prefacuti, interesati doar de confortul material. Aceasta tentatie vine din Capricornul prea sigur ca lumea lui nu este descoperita. Gandirea va elabora solutii ample, iar deductiile complexe, ce par unora intuitii speciale, vor acapara gandirea suprimand orice farama de sentiment. Nu este momentul potrivit acum si vreau sa cred ca nu va fi niciodata un moment prielnic pentru a ne vinde suflul, gandirea, sentimentele, asa complicate cum sunt ele, si a da viata celebrului personaj Faust, a lui Goethe.

Duminica, 27 septembrie
Pentru foarte multi dintre noi duminica este o zi a relaxarii, a destinderii, a delectarii. Azi, 27 septembrie, ziua de duminica va fi mai curand o zi confuza si dezolanta. Singurele aspecte pe care le contine sunt opozitia Luna-Marte si trigonul Luna-Mercur, dar gradul perfect al acestora se implineste abia in a doua parte a zilei. Indecizia si nevoia de a incadra elementul actiune intr-o schema deja existenta aduce placeri complicate pe care nu le putem finaliza. Luna, opunandu-se unui malefic (Marte), dar in contextul in care opozitia Saturn-Uranus inca este activa, de asemenea si cuadratura lui Pluton la cei doi malefici, aduce oamenilor inclinatia spre fapte negative. Unora nu le sta in caracter sa faca pozne, sa strice, sa arunce lucruri utile sau sa stranga intr-un caiet frunze din parc notand in dreptul lor data si ora cand a fost culeasa, eventual cateva ganduri pentru a da un sens romantic unei vieti banale. 27 septembrie se prevede a fi o zi ciudata, cu nostalgia faptelor nefacute, cu intentia de a incerca declansarea unei serii de actiuni ce ar putea aduce satisfactie maxima, dar, imediat acestui moment, cel care va proceda asa va reveni la realitatea dura in care opozitia Soare-Junon nu-i va lasa in jur niciun sustinator, niciun prieten devotat conceptelor sale.
Sleit de puteri, indurerat ca viata sa comporta un asa gol, cel in cauza va vedea in trigonul Luna-Mercur prilejul de a-si aduna alaturi oameni pe care, in timp, sa si-i transforme in prieteni devitati. Noile prietenii, pe opozitie Soare-Junon si Mercur retrograd, sunt paguboase si aduc atata nemultumire incat modificarile pe care acestea le produc vor incarca viata cu mai multe nemultumiri si tristeti decat daca nu ar fi existat.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este o zi a disputelor interioare, a luptei intre dorinta si actiune, a notalgiei trecutului, a acelui trecut care l-a ajutat pe individ sa guste din fatalitate. Tristetea si replierea nu sunt solutii pentru ca ele nu vor rezolva nimic, la fel si intentia de a reedita in contextul vietii de acum ceea ce in trecut nu s-a implinit. Esecul este si mai mare pentru ca orice impuls al acestei zile amplifica si mai mult cauza care l-a produs de aceea singurul lucru constructiv pe care am putea sa-l facem azi este sa nu facem ceea ce, pe moment, ne-ar placea. Aceasta inversiune va aduce lui Mercur negatia menita sa-i confere un anume echilibru. In aceasta situatie vointa va lua conducerea si in loc sa facem fapte placute care, conform contextului astral, ne vor aduce in final dezgust, sa facem fapte constructive cu dezamagirea ca ne-am stricat o zi de relaxare si destindere, dar, in final, sa constatam ca am regasit bucuria de a pastra echilibrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.